Άρθρο 8 Συμβάσεις έργου

1. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 2527/1997 προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

Δεν επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου :

α) για κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραμματειακής εξυπηρέτησης, του φορέα.

β) εφόσον από τις διατάξεις του οικείου οργανισμού ή κανονισμού προβλέπονται οργανικές θέσεις ειδικότητας αντίστοιχης με αυτές για τις οποίες προτείνεται η κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης έργου με φυσικά πρόσωπα.

Η επιλογή των προσώπων που θα εκτελέσουν το έργο με αντίστοιχη σύμβαση γίνεται από την οικεία υπηρεσία ή τον φορέα με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 21 Ν. 2190/94, όπως ισχύει.

2. Από τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου του παρόντος άρθρου εξαιρείται το ιατρικό προσωπικό , οι οδοντίατροι, οι ελεγκτές ιατροί, οι θεραπευτές ιατροί των ασφαλιστικών ταμείων αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τους οποίους η κατάρτιση συμβάσεων έργου, προβλέπεται από ειδικές διατάξεις, οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν.

3. Η παρ. 2. του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«2. Για την έκδοση της κατά την προηγούμενη παράγραφο απόφασης, καθώς και για την προηγούμενη έγκριση, όπου αυτή προβλέπεται, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου απαιτείται βεβαίωση του ΑΣΕΠ ότι πρόκειται για γνήσια σύμβαση έργου που δεν υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία.»

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:16 | kostas

    Επιτελους ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ, γιατι ολοι ξερουμε οτι μεχρι τωρα ολοι εχετε μπει απο επιτροπη του φορεα η οποια ειχε την λιστα που της εδωσαν τα πολιτικα γραφεια και οι τοπικες των κομματων. Δεν με νοιαζει αν ειστε γαλαζιοι πρασινοι κοκκινοι ή πορτοκαλι, ΘΕΛΩ και ΑΠΑΙΤΩ απο δω και περα μιας και οι μισθοι σας προερχονται απο τους φορους που εγω πληρωνω να μπαινουν αυτοι που πρεπει και να μην εχουν χρωμα ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙς ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ»

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:31 | kostas

    Απολυτα υπερ της καταργησης των συμβασεων εργου με τη μορφη που εχουν και οσες καινουριες βγαινουν να ειναι μεσω ΑΣΕΠ και για εξιδεικευμενα αντικειμενα (οχι για ΔΕ διοικητικο πχ)

    Μου κανει εντυπωση η λογικη των συμβασιουχων, να μονιμοποιηθουμε εμεις λενε και μετα ας καταργηθουν ολα, τι λογικη εχει αυτο?

    Διαβασα post που ελεγαν «θα χασετε 30 ψηφους απο το σοι μου αν μας διωξετε» αυτο απο μονο του δειχνει πως πηρε την θεση στην συμβαση αυτος που εγραψε τετοιο ποστ. Ειστε σοβαροι?

    Εχετε φτασει στο σημειο να λετε οτι «πουλατε» την ψηφο σας ετσι απροκαληπτα και περιμενετε να σας δικαιωσει η κοινη γνωμη? Να ντρεπεστε πρεπει. Μετα λετε οτι ειστε καημενοι και «ομηροι», μα ποιος σας φταιει? Με αυτα που δηλωνετε λογικο ειναι να σας εκμεταλευτουν και να μην σας σεβαστει κανενας μιας και οι ιδιοι δεν σεβεστε τον εαυτο σας. Και απο την στιγμη που λετε οτι ολοι εχετε πτυχια και προσοντα ποιο το προβλημα σας? Θα μπορειτε να κανετε αιτηση μεσω ΑΣΕΠ και εφοσον ειστε στους καλυτερους οπως λετε θα μπορεσετε να μπειτε.

    Το ξερω οτι το ποστ μου θα ψηφιστει αρνητικα απλα και μονο γιατι σαυτο το αρθρο 8 μπαινουν μονο οσοι τους αφορουν αυτες οι συμβασεις δλδ εσεις και ψηφιζετε μαζικα. Σε αλλα αρθρα του παροντος που πρεσελκυουν το ενδιαφερον ολων οι ισορροπιες ειναι διαφορετικες.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:11 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥ

    ΚΡΙΝΩ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΤΕΒΕ)ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΠΙΔ-ΔΕΚΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ (ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΩΣ ΝΟΜΙΜΗ) ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 11:28 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ Η κ. ΤΣΟΥΡΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ
    ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ…..;;;;;;;;;;
    ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!
    ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ …… ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΜΑΣ ……ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ.

    Ερώτηση Ελπ. Τσουρή για συμβασιούχους ΚΕΠ και Κτηματολόγιο
    ________________________________________

    Στην ξεκάθαρη και σαφή προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού για μονιμοποίηση των 250.000 συμβασιούχων, αναφέρεται η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή όπου με σχετικές ερωτήσεις αναφέρεται στα προβλήματα των εργαζομένων στα ΚΕΠ αλλά και στο προσωπικό των κτηματολογικών γραφείων.
    «Μέχρι σήμερα, ένα χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ούτε ένας συμβασιούχος δεν έχει μονιμοποιηθεί. Ο τελικός αριθμός υπολογίζεται ότι θα είναι μικρότερος του ενός δεκάτου των προεκλογικών υποσχέσεων του Πρωθυπουργού», τονίζει η κα Τσουρή επισημαίνοντας ότι «καθιερώθηκαν δαιδαλώδεις και χρονοβόρες διαδικασίες μονιμοποιήσεων, με αμφιλεγόμενα κριτήρια, ενώ ελαχιστοποιήθηκε ο αριθμός των υπαγόμενων στη ρύθμιση».
    Αναφερόμενη στα εργασιακά προβλήματα των υπαλλήλων των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και ιδιαίτερα των εργαζομένων στα ΚΕΠ του Νομού της Χίου, η κα Τσουρή τονίζει ότι «ο εμπαιγμός με τον οποίο τους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση δεν έγκειται μόνο στην αθέτηση της υπόσχεσης για μονιμοποίησή τους, αλλά και στο γεγονός ότι ενώ, αρχικά, προσλήφθηκαν για να διεκπεραιώνουν 300 πιστοποιημένες διαδικασίες, σήμερα, οι διαδικασίες αυτές ξεπερνούν τις 1000. Παρατηρείται δε, το φαινόμενο να πολλαπλασιάζεται ο όγκος της δουλειάς τους και να μειώνεται ο μισθός τους, αφού αυξάνονται οι εισφορές τους στο ΤΕΒΕ.
    «Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει και το προσωπικό των κτηματολογικών γραφείων. Σταδιακά, τα κτηματολογικά γραφεία μειώνονται και είναι ορατό το ενδεχόμενο να παύσουν να υφίστανται, με αποτέλεσμα -εκτός των άλλων- να μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι σε αυτά», επισημαίνει η Ελπίδα Τσουρή.

    Αναλυτικά οι ερωτήσεις που κατέθεσε η βουλευτής στη Βουλή των Ελλήνων για τα παραπάνω θέματα έχουν ως εξής:
    Ερώτηση Προς
    Τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
    Θέμα: Εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Νομού Χίου.
    Οι υπάλληλοι στα ΚΕΠ εργάζονται υπό το καθεστώς συμβάσεων μίσθωσης έργου και δεν δικαιούνται κανένα οικογενειακό ή άλλο επίδομα πτυχίου ή εορτών.
    Αρχικά, προσλήφθηκαν με σκοπό να διεκπεραιώνουν 300 πιστοποιημένες διαδικασίες και σήμερα οι διαδικασίες αυτές ξεπερνούν τις 1000. Επιπλέον, παρατηρείται το φαινόμενο να πολλαπλασιάζεται ο όγκος της δουλειάς τους και να μειώνεται ο μισθός τους, αφού αυξάνονται οι εισφορές τους στο ΤΕΒΕ.
    Οι παραπάνω υπάλληλοι εργάζονται υπό το καθεστώς της αβεβαιότητας και του εμπαιγμού του Υπουργείου Εσωτερικών, που δεν έχει τηρήσει την υπόσχεση για μονιμοποίησή τους.
    Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
    1. Πότε θα υπογραφούν οι ΚΥΑ για τη σύσταση θέσεων μονίμου προσωπικού στα ΚΕΠ, που έχουν συμπληρώσει εικοσιτετράμηνη επιτυχή πιλοτική λειτουργία, όπως προβλέπονται από το Νόμο 3200/2003;
    2. Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την έκδοση προκηρύξεων για τη στελέχωση των ΚΕΠ με μόνιμο προσωπικό και με κατοχύρωση των θέσεων εργασίας όσων εργάζονται, ήδη, στα ΚΕΠ;

    Ερώτηση Προς
    Τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων
    Θέμα: Το προσωπικό των κτηματολογικών γραφείων
    Τα κτηματολογικά γραφεία λειτουργούν σε ολόκληρη την Ελλάδα, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του Κτηματολογίου. Σταδιακά, τα γραφεία αυτά μειώνονται δραματικά, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο να παύσουν να υφίστανται, με αποτέλεσμα, να μείνουν χωρίς δουλειά οι εργαζόμενοι σε αυτά.

    Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
    1. Εξετάζετε το ενδεχόμενο να τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού η προηγούμενη απασχόληση για τουλάχιστον 24 μήνες στα κτηματολογικά γραφεία, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο εξασφαλίζει την απαραίτητη εργασιακή εμπειρία;
    2. Εξετάζετε το ενδεχόμενο να περιλαμβάνονται στο επιλέξιμο προσωπικό όλες οι ειδικότητες και οι βαθμίδες εκπαίδευσης, έτσι ώστε να μην αποκλείεται καμία ειδικότητα στα κτηματολογικά γραφεία;
    3. Η «Κτηματολόγια Α.Ε.» παρέχει προσωπικό για την κάλυψη των Υποθηκοφυλακείων. Εξετάζετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε το προσωπικό των κτηματολογικών γραφείων, για τη στελέχωση των Υποθηκοφυλακείων;
    12.04.2005
    Η ερωτώσα βουλευτής
    Ελπίδα Τσουρή

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 23:37 | Α.Ν.Τ

    Καταρχην να δωσω τα συγχαρητηρια μου για την δημοσιευση του σχεδιου νομου των προσληψεων και ευχομαι τετοιες πρωτοβουλιες να συνεχιστουν ετσι ωστε ο πολιτης να αισθανεται μερος των διαδικασιων κ οχι απλα παρατηρητης. Ειναι γνωστο οτι οι συμβασεις εργου αποτελεσαν το δουρειο ιππο ολων των κυβερνησεων ετσι ωστε το ΑΣΕΠ να καταστρατηγηθει και να εξυπηρετηθουν οι πελατειακες σχεσεις που ειναι το προβλημα του πολιτικου πολιτισμου μας.Συμφωνω απολυτως με το να δωθει αμμεσα τελος σε αυτες τις συμβασεις εργασιας που οχι μονο ζημιωνουν την ηθικη του τοπου αλλα καταστρατηγουν και τις σωστες σχεσεις εργασιας που με μαχες εχουν κερδιθει εδω και δεκαετιες. Ειναι αδυνατον το ιδιο το κρατος ως εργοδοτης να απασχολει εργαζομενους διχως περιθαλψη διχως ενσημα και αυτο να συνεχιζεται…ειναι ντροπη διοτι οταν συμβαινει στον ιδ. τομεα εκει το ιδιο επεμβαινει και τιμωρει παραδειγματικα τις επιχειρησεις ενω οταν συμβαινει αυτο στους κολπους της κρατικης μηχανης κανεις δεν εφαρμοζει το νομικο πλαισιο που απαγορευει τη συναψη τετοιων σχεσεων εργασιας. Προτεινω λοιπον τα εξης: 1. Δια παντως απαγορευση συναψης τετοιων σχεσεων εργασιας. 2. Ατομα που εχουν απασχοληθει επι μακρων με τετοιες σχεσεις και εργαζονται ακομα στο δημοσιο να μετατραπουν οι συμβασεις τους οπως εχει γινει και στο παρελθον διοτι προστατευονται απο το εργατικο δικαιο της χωρας και προσφευγοντας στη δικαιοσυνη ειναι μαθηματικως βεβαιο οτι θα δικαιωθουν ( αναφερω ενδεικτικα τον νομο 1920 και την κοινοτικη οδηγια του 98 για τους συμβασιουχους). Το συνταγμα για τους γνωστες απαγορευει την μετατροπη των συμβασεων στους εποχικους και οχι σε αυτους που εχουν απασχοληθει επι μακρων στο δημοσιο με αυτου του ειδους τις σχεσεις.Εαν ισχυε το αντιθετο δεν θα ηταν δυνατον να εφαρμοστει το Π.Δ 156/2004 διοτι αυτο ειναι μεταγενεστερο της συνταγματικης αναθεωρησεως που περιλαμβανει την 103 παρ. 8 εδαφ. 3 για την οποια λογος γινεται το τελευταιο διαστημα. 3. Οι προσληψεις που θα πραγματοποιηθουν στο μελλον να γινονται υπο την αυστηρη εποπτεια του ΑΣΕΠ του οποιου ο ρολος θα πρεπει να αναβαθμιστει. Ευχαριστω

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 22:14 | ΜΠΕΛΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ 57 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΕΜΑΚ)ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ.Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2003 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΣΔΚΝΑ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ).Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΒΔΟΜΗ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ.ΚΑΛΥΠΤΩ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΜΕ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΕ 24ΩΡΗ ΒΑΣΗ.ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (PLC – SCADA).
    ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!!
    ΘΕΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΜΕ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΕ (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ – ΠΤΥΧΙΑ)??? ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ (ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΥΜΑΤΩΝ)???
    ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΧΑΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΑΝΩ ΤΩΝ 4 ΕΤΩΝ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΖΗΤΩ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΑΣ??? ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΟΝΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ???????
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 21:00 | ΣΤΕΛΙΟΣ

    Οι καθαριστριες των σχολειων με συμβασεις εργου πρεπει να μονιμοποιηθουν αμεσα γιατι καλυπτουν παγιες και διαρκεις αναγκες. Ειναι αδικο να δουλευουν για 300-400ευρω σε βρωμικη δουλεια και σημερα να αγωνιουν παλι για την τυχη τους. Στον συγκεκριμμενο κλαδο δημιουργουνται συνεχως θεσεις οποτε οσες ενδιαφερονται δεν ειναι αναγκη να εποφθαλμιουν οσες ηδη εργαζονται γιατι δεν θα χρειαστει να περιμενουν για πολυ!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 21:38 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ(ΟΠΕΚΕΠΕ-ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΚΑΙ ΑΓΡΩΓΗ-ΣΥΜΒΑΣΗ)ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΜΗΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ STAGE?ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 1000 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΩΓΗ?ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 20:14 | ΝΤΙΝΟΣ

    Οι συμβάσεις έργου αφορούν και τίς ΔΕΚΟ;
    Π.χ. όσοι δουλεύουν στην ΕΡΤ (Τεχνικοί,δημοσιογράφοι) τί θα γίνουν;
    Αν καταργηθούν οι συμβάσεις,πώς θα προσλαμβάνονται; Μέσω ΑΣΕΠ;
    Η ΕΡΤ είναι μια ειδική περίπτωση.Για τούς τεχνικούς π.χ. δεν υπάρχουν
    Σχολές πανεπιστημιακού ή και τεχνολογικού επιπέδου.Ενας,για παράδειγ-
    μα,καμέραμαν μπορεί να έχει εμπειρία ή να βγάλει μια ιδιωτική σχολή
    αναγνωρισμένη από το Κράτος (όπως η ΔΟΜΗ,ΑΚΜΗ κλπ.).Δεν υπάρχουν μετα-
    πτυχιακά και άλλα συναφή.Στην ενδεχόμενη προκήρυξη ενός διαγωνισμού
    πρόσληψης,εκτός ίσως μιάς ξένης γλώσσας ή τής γνώσης κομπιούτερ,μόνο
    τον πτυχίο μιάς τέτοιας Σχολής πρέπει να ζητηθεί.Αλλά εδώ παίζει τερά-
    στιο ρόλο και η εμπειρία,γιατί ένας τεχνικός μπορεί να ξέρει άριστα
    την κάμερα επειδή έχει δουλέψει για χρόνια σε κάποιο κανάλι.
    Για όλα αυτά (ίσως και άλλα) πρέπει να ληφθεί υπ’όψη η ιδιαιτερότητα
    τής ΕΡΤ στην πρόσληψη προσωπικού και να μη ζητηθούν πτυχία Πανεπιστη-
    μίου ή ΤΕΙ γιατί τέτοια πτυχία (τουλάχιστο για το τεχνικό προσωπικό,
    που είναι απαραίτητο σε ένα κανάλι) δεν υπάρχουν.
    Προσέξτε το,παρακαλώ, αυτό για να μην υπάρχουν λάθη στο ενδεχόμενο
    προκήρυξης – πέραν βέβαια τού γεγονότος ότι η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ
    είναι πολύ χρονοβόρα και ένα κανάλι είναι ζωντανός οργανισμός και
    δε μπορεί να περιμένει να στελεχωθεί από τούς τεχνικούς για μήνες
    ή χρόνια.Οι τεχνικοί είναι απολύτως απαραίτητοι στην καθημερινή ροή
    τού προγράμματος,όπως φυσικά θα ξέρετε.
    Θα έπρεπε,ίσως,να το συζητήσετε αυτό με κάποιο σωματείο τους ή κά-
    ποιους αντιπροσώπους τους.
    Σάς ευχαριστώ.
    ΝΤΙΝΟΣ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 19:47 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΚΗΣ

    Καλώς το θέατρο με τισ μάσκες του ΠΑΣΟΚ.Τ0 1995 αμέσως μετά την εφαρμογή του νόμου Πεπονή οι διοικητές των δημόσιων οργανισμών (του ΠΑΣΟΚ) ανακάλυψαν την έννοια της σύμβασης έργου στο Δημόσιο και το απίθανο ταξίδι εκαντοτάδων νέων στην αγωνία ξεκινάει.Εκτοτε το ΠΑΣΟΚ έκανε ΔΥΟ φορές νομοθετικές ρυθμίσεις για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και το 2004 έγινε μία τρίτη από την ΝΔ για να συμμαζέψει τις εκαντοτάδες των συμβασιούχων από την εποχή του Σημίτη (ήσασταν εκεί και εσείς κύριε Πάγκαλε που το παίζετε Κινέζος τώρα).
    Και τώρα ο κύριος Ραγκούσης και λοιποί μέσω παρθενογένεσης προβάρουν το μανδύα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας για να διώξουν από το ιερό δικαίωμα της εργασίας χιλιάδες ανθρώπους.Δυστυχώς για εσάς ο Ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση και έχετε δώσει πολλάκις στο παρελθόν τα διαπιστευτήρια σας.
    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 18:11 | ΤΣΙΑΡΑ ΕΥΑΝΘΙΑ

    ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ 36 ΧΡΟΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΑΠΟ ΤΟ 2001-2004 ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΆΛΛΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΩΞΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΗ ΑΛΛΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΜΕΣΩ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ Η ΙΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΜΟΛΙΣ 5 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ ΤΟ 2004 ΓΙΑΤΙ ΜΌΛΙΣ ΓΙΑ 7 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ Π.Δ. 164 ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ, ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ ΓΙΑ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΟ 2005 ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ Ο Κ. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ ΤΟΤΕ Υπ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ, ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ’ ΕΝΑ ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΌΡΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΩΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΌΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΠΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΩΣ, ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗΚΕ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ;; ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ 2004 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ; ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ; ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ;; ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΛΟΙΠΟΝ;;

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 16:13 | Vagelis…..

    Θα ηθελα να μου εξηγησει καποιος,πως γινεται να ειμαι συμβασιουχος εργου (εργολαβος)σε Ο.Τ.Α.,να πληρωνω ασφαλιση απο το ποσον που μενει μετα απο το »συμφωνηθεν» μισθωμα,να ΜΗΝ εχω το δικαιωμα να χρησιμοποιησω ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου την ιδιοτητα μου σαν »εργολαβος»προκειμενου να εχω εξτρα εσοδα για την οικογενεια μου,οπως ολοι οι ελευθεροι επαγγελματιες,και αυτα να γινονται ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ??? Εαν αυτο δεν ειναι εξαρτημενη σχεση εργασιας,τοτε τι ειναι? Δεν ειναι μια συμβαση απλα που »τελειωνεις»την δουλεια που σου αναθεσαν σε καποιο Χ χρονικο διαστημα και μετα τελος….Προκειτε για ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ,λογω της αναγκης της υπηρεσιας απο την παρουσια μας,και την συνεχιση της εργασιας που αρχικα μας ειχαν αναθεσει…Η αναγκη για το συγκεκριμενο εργο δεν θα τελειωσει ποτε,σκουπιδια μαζευουμε,που για πολλους μπορει να ειναι απαξιωτικο,αλλα δεν παυει να ειναι δημοσιο λειτουργημα….τι θα γινοταν εαν δεν υπηρχαμε ολα αυτα τα χρονια,περιμενοντας καποια θετικοτερη εξελιξη απο τη στιγμη που βλεπαμε και βλεπανε οτι ειμαστε χρησιμοι και απαραιτητοι??? Το οτι πρεπει να γινουν μεταρυθμισεις στον Δημοσιο Φορεα ειναι γνωστο και δεκτο,το να γινουν ομως σφαγες στο συστημα που λειτουργει ειναι τελειως λανθασμενο και αδικο,και οχι μονο συμφωνα με τις Ευρωπαικες οδηγιες…..

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 16:57 | ΓΕΩ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓE,EIMAI ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΚΕΠ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 800€/ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΒΕ ΜΟΥ 410€/ΔΙΜΗΝΟ.ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΗ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ.ΕΧΩ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΠ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΥΟ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ 3η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. ΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΦΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2009 ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΛΗΓΕΙ.ΤΟ ΚΕΠ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΠ ΚΑΙ ΟΣΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΘΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ.ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΠ Ή ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΕΠ ΚΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ;ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ;ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΕΧΩ ΠΑΛΕΨΕΙ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΩ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΡΙΖΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ. ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΠ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ 400 ΜΟΡΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΚΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2009 ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 15:09 | ΖΕΦΗ

    Δεν θα σχολιάσω το άρθρο για τις συμβάσεις έργου ή το νομοσχέδιο γενικά, γιατί ο καθένας μπορεί να καταλάβει (αν γνωρίζει το θέμα) ότι κινείται σε ανέλπιστα θετική κατέυθυνση. Αν εφαρμοστεί, το δημόσιο θα γεμίσει σταδιακά με παιδιά που προσπάθησαν για τα προσόντα τους. Τα παιδιά αυτά έχουν μάθει να μοχθούν. Από αυτούς θα μπορεί να περιμένει ο πολίτης οτί θα συνεχίσουν να προσπαθούν και για την εξυπηρέτηση του.
    Από αυτούς που έχουν μάθει να ζητούν για την βολεψή τους εις βάρος των άλλων και που λογικά δεν έχουν προσόντα (γιατι αν είχαν θα χαίρονταν με τον νόμο αυτό) τι μπορεί να περιμένει κανείς;
    Όσο για την εξειδίκευση των συμβασιούχων, πρέπει να τους πω ότι όλοι αυτοί που είναι από έξω λόγο έλλειψης μπάρμπα αλλά με «προσόντα» και βαθμούς, αν μπούν μέσα ασφαλώς και θα τα καταφέρουν καλύτερα, όπως έκαναν και όταν πηγαίνατε μαζί σχολείο.

    Καταψηφήστε με όσο θέλετε. Είναι γνωστό ότι όλοι οι συμβασιούχοι με την καθοδήγηση των συνδικαλιστών σας, ξημεροβραδιάζεστε στο internet και καταψηφίζετε οποιαδήποτε άποψη δεν ευνοεί τα συμφέροντα σας, για να δημιουργείσετε εντυπώσεις.
    Δεν νομίζω όμως ότι κάποιος που σοφίστηκε και «τόλμησε» ένα νομοσχέδιο υπερ των πολλών και κατά των λίγων (έστω και ψηφοφόρων του), θα επηρεαστεί από τα επιχειρήματα σας. Υπάρχουν και άλλοι πέρα απο σας, καταλάβετέ το.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:18 | ΜΑΡΙΑ Λ.

    ΕΛΕΟΣ …. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΝΕΙΡΕΥΟΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ ΞΟΔΕΥΑΤΕ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ????

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ…

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥΣ…

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:23 | ΠΕΤΡΟΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Τις ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ,ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ Της ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.

    ΕΙΜΑΙ 40 ΕΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 2.5 ΕΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΑΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΜΕ 2ΕΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

    ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΟ ΛΕΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΝΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΩ ΜΟΥ ΠΗΡΕ 9 ΜΗΝΕΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ, ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ – ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ( ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ) – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ( ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ- ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ .
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ,ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΩ ΑΛΛΟ ΜΕ ΑΥΤΟ

    ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ

    ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ 8ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ???

    ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΣ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΩΣΤΟΣ!!!

    ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥ
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ !!ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ!!

    ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ???

    ΕΑΝ ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΤΟΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

    ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΙΩΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΤΕ.

    ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΕΓΩ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:19 | ΜΟΝΙΜΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

    Μια απαντηση στη Νενα,που αναφερει οτι οι ειδικες γνωσεις ειναι απαραιτητες για την Συμπληρωση των Τεχνικων Δελτιων. Περα απο το κυριο αντικειμενο μου συμπληρωνα ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ των Ιδιωτικων Επενδυσεων του αναπτυξιακου Νομου, που εντάχτηκαν στα ΠΕΠ (σημερινο ΕΣΠΑ)καθως και αλλων εργων πχ. Τεχνικα Δελτια των ΜΜΕ την περιοδο που η Β΄αξιολογηση γινονταν απο τις 13 Περιφερειες. Για ποιες ειδικες γνωσεις μιλας; Ενημερωση απο τις Διαχειριστικες Αρχες εγινε η οποία δεν διηρκεσε ουτε μια ημερα. Μετα απο την Συμπληρωση των πρωτων ΤΔ αποκτας εμπειρια, την οποια μπορει να την αποκτησει ο καθενας.
    Η δικη σας εμπειρια λοιπον γιατι να προσμετραται και να μην λαμβανεται υποψη η δικη μου, ως Μονιμου υπαλληλου;, που σιγουρα ειναι μεγαλυτερη αλλα ειχα κ την ευθυνη, αφου εβαζα την υπογραφη μου. Το βρηκαμε λοιπον! αντικαταστησαμε τους μονιμους για να επικαλουμαστε μετα την εμπειρια.
    Καταληγω λοιπον, αφου η δικη μου εμπειρια ως μονιμου υπαλληλου,για την συμπληρωση Τεχνικων δελτιων πεταχτηκε στα σκουπιδια, για ποιο λογο να θεωρηθει απαραιτητη η δικη σου;; μηπως μονο κ μονο για να μονιμοποιηθεις;
    Δεν γινεται το κρατος να τοποθετει, του εμπειρους μονιμους υπαλληλους στη αδρανεια και τους συμβασιουχους ν΄αποκτουν εμπειρια, η οποια θα τους χρησιμευσει στη περιβοητη προσαυξηση λογω εμπειριας.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 13:57 | Σωκράτης

    Κύριε Υπουργέ,

    Γιατί δεν μετράει εμπειρία άνω των 5 ετών;
    Για ποιό λόγο δεν μετράει η εμπειρία 15 ετών που έχω; Δηλαδή μετά τα 5 χρόνια ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ;
    Είμαι 40 ετών, έχω εμπειρία 15 ετών σε άκρως ανταγωνιστική θέση του ιδιωτικού τομέα. Τώρα είμαι άνεργος για μήνες και με τις τρέχουσες ρυθμίσεις, 10 χρόνια εμπειρίας πάνε στράφι!

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ;

    Δηλαδή μου λέτε ότι άνθρωποι σαν κι εμένα, με προχωρημένη ηλικία και οικογένεια θεωρούνται το ίδιο με όλους τους άλλους που όχι μόνο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από μένα αλλά αντιθέτως έχουν κατά πολύ μικρότερη εργασιακή εμπειρία;
    Δηλαδή πετάτε αυτά τα χρόνια στο δρόμο, και σαν αν μην έφτανε αυτό δεν μοριοδοτείτε την ανεργία ενώ ταυτόχρονα φροντίζετε να ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΕ όσους είχαν την οικονομικη δυνατότητα για μεταπτυχιακά;

    Τι είδους αξιοκρατία είναι αυτή; ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ!!!

    Όλοι όσοι διαβάζετε αυτό το μήνυμα, για σκεφτείτε το λίγο:
    Πώς θα σας φαινόταν αν στο μέλλον απολυθείτε να μην μετράει όση εμπειρία έχετε άνω των 5 ετών; Και σα να μην έφτανε αυτό να μην παίζει ρόλο και η ηλικία σας; Ή η ανεργία σας; Να είστε το ίδιο με άλλους που έχουν ακριβώς τις ίδιες γνώσεις με σας, μικρότερη ηλικία, και κατά πολύ μικρότερη εμπειρία; Να είναι σα να ξαναρχίζετε απ’ την αρχή; Πως θα σας φαινόταν; Θα σας άρεσε; Θα το βρίσκατε ΔΙΚΑΙΟ;

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 13:39 | Αλέξανδρος

    Η εμπειρία μεταξύ Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα θα πρέπει να μετράει εξίσου. Για να μην πω ότι στον ιδιωτικό (με συνάφεια αντικειμένου) θα πρέπει να μετράει περισσότερο.

    Η εμπειρία θα πρέπει να μετράει και άνω των 5 ετών, έστω και με μικρότερο συντελεστή, είναι άδικο να πετάμε στο δρόμο χρόνια εμπειρίας που ενδεχομένως αύριο να αφορούν εμάς! Έτσι θα μετράει και θα προστατεύεται και το θέμα ηλικίας των υποψηφίων.

    Όλοι μπορεί κάποια χρονική στιγμή να χάσουμε τη δουλειά μας, δεν θα θέλαμε τότε να μας αναγνωριστεί η εμπειρία μας; Μην το βλέπουμε μόνο ως νέα γενιά τώρα χωρίς να μας νοιάζει και κανένα ενδιαφέρον και προστασία στους παλαιότερους, αύριο – μεθάυριο ΕΜΕΙΣ θα είμαστε οι παλαιότεροι και τότε θα είναι άδικο για εμάς τους ίδιους!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 13:29 | Γιωργος

    Εγω θα ηθελα καταρχας να συγχαρω τον κ. Ραγκουση για τις τολμηρεσ παρεμβασεις ιδιως πανω στισ συμβασεις εργου.
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ STAGE, ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΙΞΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:
    OTAN KANEIΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΤΙ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕ ΕΝΝΟΜΑ ΚΑΙ ΘΕΜΙΤΑ ΜΕΣΑ , ΜΗ ΠΡΟΣΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ «ΚΟΝΕ» ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΝΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ….
    ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΙΓΟΥΡΙΑΣ…ΤΟΥ ΜΗΝΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΗΝΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ «ΪΣΟΒΙΑ»ΡΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΣΤΑΣΙΜΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ…
    ΤΟΛΜΩ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΨΗΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ…
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ…
    ΕΓΩ ΛΕΩ ΑΣ ΔΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ.
    ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ BLOGS ΙΔΙΩΣ BLOGGS ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ «STAGIERS» «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ».
    ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΠΕΙΤ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 8 ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΕ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ RATINGS THN ΗΛΕΚΤΡΟΝΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ.
    ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΓΙΣΤΗ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ…
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΜΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ «ΚΑΘΑΡΟΥΣ» ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE:ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!
    ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..
    ΕΙΜΑΣΤΕ 650 000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΑΞΙΟ ΤΟ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΑΞΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΦΟΘ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ….
    ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ «ΒΙΔΩΘΗΚΑΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΓΓΥΟΜΑΙ ΕΓ ΚΑΙ 650 000 ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΑ..
    ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ.
    ΚΑΙ ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΕΔΩ….
    ΜΑΘΕΤΕ ΤΗ ΘΑ ΠΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ..
    ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΔΙΚΗΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.
    ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΑΣ…
    Η ΜΟΝΙΜΟΠΙΗΣΗ ΟΜΩΣ???ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ??
    ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ….
    ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ,
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 11:04 | Π.Ι.Γ.

    Μια παρατήρηση σε όσους ζητάν τη μετατροπή των συμβάσεων έργου σε αορίστου: από τη στιγμή που παραδέχεστε ότι δουλεύετε με ωράριο, με άμεση εποπτεία του εργοδότη στο ωράριο εργασίας και στον τρόπο άσκησης του επαγγέλματος και όχι απλά επί του αποτελέσματος, από τη στιγμή που καλύπτετε πάγιες και διαρκείς ανάγκες οι συμβάσεις σας είναι ΑΚΥΡΕΣ και πρέπει άμεσα να διακοπούν
    Μου θυμίζει την παράνοια των συνεχόμενων συμβάσεων ορισμένων χρόνων που από τη μια ο υποψήφιος θα πρέπει να συμπληρώσει Υπεύθυνη Δήλωση ότι το προηγούμενο 4μνηνο δεν δούλευε με σύμβαση ορισμένου χρόνου και από την άλλη με τρεις συνεχόμενες συμβάσεις η σύμβαση γινόταν αορίστου
    Μην τρελαθούμε κιόλας
    Ξέρω είναι δύσκολο να ψάχνεις για δουλειά και αναγκάζεσαι να υπόσχεσαι ψηφουλάκια στους Δημάρχους
    Ξέρω υπάρχουν και συμβασιούχοι έργου που απέδειξαν την αξία τους και με τον τρόπο τους «ανάγκασαν» και τον επόμενο Δήμαρχο να τους ανανεώσει τις συμβάσεις
    Πόσοι όμως από τους συμβασιούχους έργου είδαν ανακοίνωση στα ΜΜΕ και απλά κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους (ποια δικαιολογητικά άραγε;) και πόσοι «τρούπωσαν» (κατά μια παλιά ελληνική ταινία) με αδιαφανέστατες διαδικασίες;

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 09:12 | ΝΕΝΑ

    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ, ΟΠΟΥ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ???

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 05:19 | Seahunter

    Είμαι συμβασιούχος στην καθαριότητα στο Δήμο Αθηναίων στον τμήμα Ανακύκλωσης και δουλεύω βράδυ σε απορριμματοφόρο. Δουλειά επίπονη & δύσκολη με αποδοχές λιγοστές. Δε θεωρώ ότι η εργασία μου είναι και η πλέον ζηλευτή και φυσικά ανήκει στο επίπεδο των ανθυγιεινών, επικινδύνων και ενίοτε θανατηφόρων. Το προσωπικό δεν επαρκεί, εμείς εργαζόμαστε ακατάπαυστα και το συγκεκριμένο τμήμα γιγαντώνεται λόγω του παγκοσμίου προγράμματος Ανακύκλωσης. Καλύπτω προσωπικώς εγώ και όλοι οι συνάδελφοί μου πάγιες & διαρκείς ανάγκες, κάτι που αποδεικνύεται στην πράξη. Πως λοιπόν προκύπτει η παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία χωρίς να ανακύψετε επιμέρους σε κάθε κλάδο; Γιατί τέτοια βιασύνη ; Γιατί δεν δείχνετε κοινωνικό πρόσωπο στον κάθε εργαζόμενο ; Εξετάστε εξονυχιστικά το όλο θέμα και μετά προβείτε σε τέτοιους είδους ενέργειες. Σύμφωνοι ότι το όλο σκεπτικό είναι δίκαιο και σωστό αλλά ας μην ξεχνάμε τους ήδη υπάρχοντες και ιδιαιτέρως σε τέτοιους τομείς όπως η καθαριότητα. Εμείς ανασαίναμε όταν ακούγαμε προεκλογικά τον πρωθυπουργό να μας δίνει ελπίδες και τώρα ανησυχούμε. Όταν σε τέτοιες υπηρεσίες δεν επαρκούν ο εργαζόμενοι δε βάζουμε σε διαδικασίες τους ήδη υπάρχοντες. Επανεξετάστε το συγκεκριμένο θέμα και αναδιαρθρώστε την σχετική νομοθετική πρωτοβουλία πριν γίνει νόμος έτσι ώστε ν’ αποδείξετε εμπράκτως ότι η σημερινή κυβέρνηση διέπεται από «κράτος δικαίου» και ξέρει να ξεχωρίζει τις ιδιόμορφες αλλά και σωστές καταστάσεις.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 04:10 | ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

    ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
    2006-2009
    1)ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ
    ΜΗΝΕΣ ΑΠΣΧΟΛΗΣΗΣ:24

    2)ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
    ΜΗΝΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ:36

    3)ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
    ΜΗΝΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: 36

    ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ..

    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ 2010
    ΘΕΣΕΙΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ: ΔΥΟ (2)

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ:
    ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ Ο 2) ΚΑΙ 3) ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ
    Ο 1)ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ

    ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ:
    1)Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ 4ΜΗΝΟ ΚΩΛΥΜΑ, ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑ ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑ.
    ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΠΟ ΕΒΡΟ ΜΕΧΡΙ ΚΡΗΤΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.
    ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΟΠΕΚΕΠΕ.

    2)Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Η ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΤΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΕΡΓΑΣΙΑ.(Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΑΝΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ)
    ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ο ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ.

    3)Ο ΤΡΙΤΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΔΟΥΛΕΥΕ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.(ΑΡΚΕΤΑ ΤΥΧΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΚΛΑΔΟ) ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕ Η΄ΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ 1ΓΕΩΠΟΝΟΥ
    ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ο ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ Η’ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ(Π.Χ ΠΩΛΗΤΗΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕIΑ)

    ΕΡΩΤΗΣΗ:
    ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ?
    Ο 1)…ΠΑΝΤΑ ΝΟΜΙΜΟΣ
    Ο 2)…ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ
    Ο 3)…ΚΑΡΙΕΡΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

    ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ

    Υ.Γ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ Ο ΝΟΜΟΣ?

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:43 | Mυρτώ

    Σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δίνετε να εκφράσω την απόψη μου και παράλληλα να ελπίζω ότι θα λάβω απάντηση στο ερώτημα που σας θέτω παρακάτω.
    Εργάζομαι για τα τελευταία οκτώ χρόνια ως συμβασιούχος έργου σε ΝΠΙΔ χρηματοδοτούμενο και εποπτευόμενο από υπουργείο. Οι συμβάσεις έργου είναι συνεχείς και το καθεστώς εργασίας ακολουθεί αυτό μιάς ιδιωτικής εταιρείας (προκαθορισμένο ωράριο, κανονικές άδειες,κλπ). Το συγκεκριμμένο ΝΠΙΔ έχει ιδρυθεί το 1994 χωρίς να έχει κανονισμό λειτουργίας και οργανικές θέσεις, πλην αυτής του διευθυντή του και τριών συμβούλων (οι οποίοι εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου).
    Η τελευταία σύμβαση της πλειονότητας του προσωπικού του ΝΠΙΔ λήγει στο τέλος του ερχόμενου Δεκεμβρίου.
    Θα ήθελα να θέσω υπόψη σας την ειδική αυτή περίπτωση και να σας ρωτήσω τι θα γίνει βάσει του υπό κατάθεση νομοσχεδίου με όλους εμάς τους 35 εργαζόμενους σε αυτό τον οργανισμό?

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:48 | XRISTINA

    Οι συμβασιούχοι είναι εξειδικευμένο προσωπικό,άρτια καταρτισμένο, με προσόντα που προσλήφθηκε μέσω προκηρύξεων.Με ανάθεση αντικειμένου από τους προιστάμενους,αναλαμβάνουν τις ίδιες ευθύνες με εκείνες των μονίμων,χωρίς όμως τα ίδια δικαιώματα (δηλ.όχι επιδόματα Χριστουγέννων,Πάσχα,αδείας,όχι άδειες ασθενείας και εγκυμοσύνης).Είναι η συνέχεια όλων εκείνων που δικαιώθηκαν και με την πρόσληψή τους μέσω ΑΣΕΠ που «φωτογράφιζε»την εμπειρία τους στο Δημόσιο Φορέα και έχοντας την στήριξη της κοινωνίας.Η Ευρωπαική Οδηγία αναγνωρίζει πως από 24 μήνες και άνω στον ίδιο Φορέα,καλύπτεις πάγιες και διαρκείς ανάγκες.Πιστεύω πως στην περιπτωσή τους,και εφόσον χάνουν τό προνόμιο είτε της ανανέωσης (λόγω προυπηρεσίας),είτε την προσαύξηση του 50% (λόγω προυπηρεσίας),το εύλογο και το δίκαιο είναι να κινηθούν μέσω της δικαστικής οδού και η δικαιοσύνη να αποφανθεί.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:32 | παναγιωτα

    να καταργηθουν οι συμβασεις!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:59 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    Τις νέες ρυθμίσεις τις βλέπω θετικά. Διότι αν υπάρχουν διαρκείς ανάγκες θα πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Εξάλλου τέτοιου είδους συμβάσεις δημιουργούν ελπίδες χωρίς αιτία και λίγο ως πολύ γίνονταν αναξιοκρατικά.
    Πάντως, θα πρέπει να μπορούν οι φορείς να ζητούν τέτοιες συμβάσεις και ας γίνουν μέσω ΑΣΕΠ , με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν και για τις άλλες μόνιμες θέσεις.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:20 | Έφη

    Σχετικά με την αναξιοκρατία στις συμβάσεις έργου.

    Τον Αύγουστο είχαν βγεί κάποιες θέσεις με σύμβαση έργου (40 τον αριθμό) στο Δήμο Αθηναίων στο τμήμα Προληπτικής Ιατρικής. Για διακαιολογητικά, προυποθέσεις κλπ καμία ενημέρωση πουθενά. Έτσι πήρα τηλέφωνο στο Δήμο για ενημέρωση. Μετά απο πολλές προσπάθειες μίλησα με κάποιοιν υπεύθυνο στο γραφείο Αντιδημάρχου ο οποίος με ενημέρωσε ότι η προκήρυξη γίνεται «φωτογραφικά» για να ανανεωθεί η θητεία των ήδη κατεχόντων τη θέση. Σε ερώτηση μου με ποιά κριτήρια μπαίνει κάποιος σε μια τέτοια σύμβαση μου είπε ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα στις συμβάσεις έργου να προσλαμβάνει ο φορέας όποιους αυτός θέλει χωρίς διαδικασίες.
    Αυτό πιστεύω τα λεέι όλα…

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:19 | Ελένη Γιαννά

    Μεγάλο μέρος των αναγκών των ΟΤΑ σε μουσικό και καλλιτεχνικό προσωπικό, καλύπτονταν με συμβάσεις μίσθωσης έργου. Αν ισχύσει το παρόν άρθρο, για το οποίο δεν προβλέπεται εξαίρεση στην 2η παρ. για τον συγκεκριμένο κλάδο, με ποια κριτήρια θα γίνεται η μοριοδότηση, εφόσον, τουλάχιστον μέχρι τώρα, ίσχυαν ειδικές διατάξεις που εξαιρούντο των διαδικασιών του ΑΣΕΠ;

    Συγκεκριμένα, στην παρ. 3 του άρθρου 223 του Ν. 3584/2007 αναφέρεται «Οι μουσικοί με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου προσλαμβάνονται σύμφωνα με το π.δ. 524/1980 (ΦΕΚ 143 Α΄), όπως ισχύει. Το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό προσλαμβάνεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 18 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει. Το δε ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου σύμφωνα με τις διατάξεις
    του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει.»

    Ποιος θα είναι ο τρόπος; θα μοριοδοτείται κάθε τίτλος σπουδών; εμπειρίας σε διδακτικό έργο, σε καλλιτεχνικό έργο; Η ιδιαιτερότητα αυτή κάπως πρέπει να καλυφθεί…

    Σωστό το ότι θα πρέπει να περνάει η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ αλλά να θεσπιστεί και ένας τρόπος μοριοδότησης (όπως σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες) αντικειμενικός και αποδοτικός.

    Νομίζω πως υπάρχει ένα κενό για τον συγκεκριμένο κλάδο. Και εν πάσει περιπτώσει, δεν μπορεί να εξακολουθούν να ισχύουν διατάξεις του 1980 (!!!!) ακόμη…..

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:25 | SYMBASIOYXOS ERGOY

    ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚEIΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 24 ΜΗΝΩΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 21:47 | evi

    ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΗ ΤΥΧΗ ΝΑ ΠΩ Η ΑΤΥΧΙΑ…!ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ?ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ?ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ…!ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:31 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΓΕΡΗΣ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΗΛ-ΓΟΣ ΜΗΧ-ΚΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κ ΕΧΩ ΣΥΝΑΨΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΩ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Κ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ 1568/85 ΕΚΤΕΛΩ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Τ.Α ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ Τ.Α Κ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΟΠΩΣ ΓΙΑΤΡΟΙ Κ.Λ.Π.ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ Κ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!! ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:20 | Άνεργοι Γεωπόνοι

    Με την σύμβαση έργου στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. τι θα γίνει;
    Θα συνεχιστεί αυτό το αίσχος; Και για όσους δε γνωρίζουν: ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. συνήθως κάλυπτε τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες για τη διεξαγωγή επιτόπιων και διοικητικών ελέγχων προσλαμβάνοντας εποχικό προσωπικό (Γεωπόνους, Κτηνιάτρους, Τοπογράφους Μηχανικούς, Οικονομολόγους, Τεχ.Γεωπονίας και λοιπές ειδικότητες σχετικές με το αντικείμενο) με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (κάθε χρόνο και μικρότερης διάρκειας) που ελέγχονταν από το Α.Σ.Ε.Π.(με μοριοδότηση για την ανεργία, τα ανήλικα τέκνα, το βαθμό του τίτλου σπουδών και την ηλικία).
    Φέτος οι θέσεις καλύφθηκαν από συμβασιούχους έργου για ένα χρόνο. Είναι ΓΕΓΟΝΟΣ πως τα άτομα που κάλυψαν τις θέσεις ( χαρακτηριστικό δε παράδειγμα στα Τρίκαλα-πατρίδα και τόπο εκλογής του πρώην Υπουργού Αγρ.Ανάπτυξης και Τροφίμων- ο αριθμός συμβασιούχων έργου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με άτομα ΑΣΧΕΤΩΝ ειδικοτήτων να διενεργούν τους ελέγχους) κλήθηκαν από βουλευτικά γραφεία και όχι από τις περιφερειακές διευθύνσεις του Οργανισμού.
    Εν ολίγοις, πρόκειται για γαλάζια παιδιά και βισματίες.

    Στην συνέχεια η ανακοίνωση για ‘συνεργάτες’ της εταιρίας ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. αποτέλεσε το αποκορύφωμα του ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ στο γεωπονικό κλάδο. Προσλήφθηκαν άτομα με βάση το πόσο μεγάλη γλώσσα έχουν- για να γλείφουν τους βο(υ)λευτές και όχι για τα προσόντα τους, εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο, καλό βαθμό τίτλου σπουδών, προϋπηρεσία και πιστοποιητικά γνώσης ξένων γλωσσών).
    Με αυτούς τι θα γίνει; Η συμβασή τους εν τέλει είναι αορίστου χρόνου και όχι ορισμένου όπως είχε αρχικά ειπωθεί.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΚΛΑΔΟ!!! Είμαστε κι εμείς νέοι, επιστήμονες πενταετούς φοίτησης με όνειρα και αξίες!! Απαιτούμε τώρα ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και την ακύρωση των ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΩΝ αυτών συμβάσεων!!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:42 | ΝΙΚΟΣ

    το ΄ΠΑΣΟΚ, βγήκε με τόση μεγάλη διαφορά και έχει πάρει τα μυαλά του αέρα.. γιατί βγήκε όμως με τόση μεγάλη διαφορά? Τους ενδιαφέρει?? Ενδιαφέρει εμάς όμως που το ψηφίσαμε εμάς τους χιλιάδες συμβασιούχους που αν δεν είμαστε εμείς, οι γονείς μας οι συγγενείς μας και οι φίλοι μας που μας στήριξαν γιατί έλπιζαν ότι αυτό το κόμμα θα τηρήσει αυτά που είχε υποσχεθεί ίσως και να μην ήταν κυβέρνηση. Είναι συμφωνία κύριε πρόεδρε, πρωθυπουργέ, βουλευτές, ΣΑΣ ΨΗΣΙΣΑΜΕ απαιτούμε αυτά που διαπραγματευτήκατε μαζί μας πριν τις εκλογές αλλιώς να μην έχετε μούτρα να βγείτε στο δρόμο. ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 24 ΜΗΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ .ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:26 | tasos

    οι δηαμαρχοι ξερουν πολυ καλα τι πρεπει να γραψουν στην συμβαση για να περασουν την συμβαση ως αναγκαια. πρεπει να απαγορευθουν πληρως οι συμβασεις εργου που αφορουν εξαρτημενη εργασια.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:59 | ΜΑΡΙΑ

    ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ Κ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ 4-5-6 ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΦΟΣΟΝ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΣΕΙ.

    ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ -ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ- ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 6-8- ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ. ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙΝΑΕΙ.

    ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΙΩΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ. ΜΗ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ » ΦΥΓΕ ΕΣΥ – ΕΛΑ ΕΣΥ»

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:23 | Γεώργιος Κ

    Κύριε Υπουργέ,

    Είμαι συμβασιούχος. Από αυτούς που φεύγουν. Και από αυτούς που θα χάσουν μερικούς μισθούς γιατί από φιλότιμο δουλεύουμε χωρίς σύμβαση μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Δεν ζητάω ιδική μεταχείριση, δεν ζητάω δεδουλευμένα, απλά 1 λεπτό να διαβάσετε το παρακάτω μέχρι το τέλος.

    – Βλέπω stage και συμβασιούχους να στέλνονται για εκπαίδευση πληροφοριακών συστημάτων αντί να πάνε οι μόνιμοι.
    – Βλέπω συναδέλφους μου να έρχονται και να φεύγουν ότι ώρα θέλουνε. Να χτυπάνε ματσάκια από κάρτες.
    – Βλέπω άλλους να κάνουν 2ωρο διάλειμμα στο γυμναστήριο της γειτονιάς.
    – Βλέπω τα διαλύματα για τσιγάρο να είναι αθροιστικά μεγαλύτερα σε διάρκεια από τον χρόνο δουλειάς.
    – Βλέπω το κτίριο του ΟΤΑ μου να αδειάζει την ημέρα που έχει λαϊκή από έξω, και στο σχόλασμα να είναι όλοι οι συνάδελφοι με τσάντες και καροτσάκια.
    – Βλέπω πετρέλαιο να εξαφανίζεται από τα οχήματα του ΟΤΑ που είμαι, και τα μηχανήματα ελέγχου στόλου οχημάτων να καταστρέφονται το ένα μετά το άλλο.
    – Βλέπω υπαλλήλους να αρνούνται να βγάλουν μια φωτοτυπία γιατί «δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους».
    – Δεν έχω δει επί 3 χρόνια κάποιες συναδελφικές που προδήλωσαν ότι θα έχουν «βεβαρημένη κύηση».
    – Βλέπω συναδέλφους να surfάρουν στο δίκτυο όλο το 7ωρο.
    – Βλέπω συναδέλφους να έχουν με απολυτήριο δημοτικού θέση προϊσταμένου τμήματος.
    – Βλέπω εργάτες καθαριότητας να αρνούνται να βγούν να δουλέψουν όταν βρέχει, φυσάει ή έχει ήλιο.

    Δεν μ’αρέσει να γενικεύω αλλά συμπτωματικά κανένας από τους παραπάνω δεν ήταν stage ή συμβασιούχος. Πολύ πρόχειρα μπορώ να πω ότι ένα 15% (μόνιμοι & μη μόνιμοι) των υπαλλήλων βγάζει το 90% της δουλειάς στον ΟΤΑ που είμαι.
    Τρομάζω που από «αύριο» ως πολίτη θα με εξυπηρετούν ξανά οι μόνιμοι συνάδελφοι (σε όποια υπηρεσία και αν είναι αυτό).
    Μήπως θα πρέπει να βρεθεί κάποιο κίνητρο (τι κίνητρο έχουν οι συμβασιούχοι για παράδειγμα;) ώστε να δουλέψουν σωστά οι δημόσιες υπηρεσίες;

    Γεώργιος Κ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:56 | Γεώργιος Κακλάνης

    ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ (ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ (ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ I5 ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ = ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!). ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ 07.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ,
    Γεώργιος Κακλάνης

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 15:20 | ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

    Ξαφνικά ένα νομοσχέδιο που αίρει τη συνέχεια στη Δημόσια Διοίκηση και ακυρώνει τους νόμους του κράτους (νόμος Σκανδαλίδη, νόμος Παυλόπουλου)έρχεται να ρυθμίσει αποσπασματικά τα ζητήματα ισότητας και αξιοκρατίας στον δημόσιο τομέα.

    Αν ο στόχος του ήταν αυτός θα εξέταζε δίκαια τα προσόντα όλων των δημοσίων και κρατικών υπαλλήλων από μηδενική βάση.

    Επίσης, αν το κριτήριο για την κάλυψη θέσεων στον δημόσιο τομέα είναι η εκπαίδευση και οι γνώσεις, τότε να ρυθμιστεί αρχικά και πρωταρχικά ο τομέας της παιδείας και να κατοχυρωθεί η δίκαιη πρόσβαση σε αυτή από όλους. Να έχει ίσα δικαιώματα και ίδιες δυνατότητες και το παιδί της εργατικής τάξης και το παιδί του ‘ιδιωτικού κολλεγίου’ – δίχως ανάγκη φροντιστηρίων και ακριβών ιδιαιτέρων μαθημάτων – που δημιουργούν συγκριτικό πλεονέκτημα για τους λίγους. Με ισχυρά, ανταγωνιστικά ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και υποτροφίες όχι μόνο στους εκλεκτούς που διαθέτουν συγκεκριμένο επώνυμο ή σε μια περιορισμένη ελίτ.

    Η έννοια της ‘δικαιοσύνης’ δεν είναι ενιαία.
    Αν σε μια χώρα με υπογεννητικότητα, όπως η Ελλάδα, η πολυτεκνία μοριοδοτείται στο ΑΣΕΠ, τότε να φροντίσει το όποιο νομοσχέδιο να παρέχει και σε εμένα και σε άλλους τις δυνατότητες να αποκτήσουμε πολλά παιδιά. Πώς, όμως, όταν μόνιμη και σταθερή εργασία δεν θα αποκτήσουμε ποτέ????

    Το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν είναι παρά ένα εγχείρημα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!!!!!!!!! και τίποτα άλλο.

    Οι συντάκτες του θα έπρεπε τουλάχιστον να προέρχονται από τη βάση και να έχουν πραγματικές κοινωνικές ευαισθησίες. Μάλλον, δεν έχουν εικόνα των αληθινών προβλημάτων και αδυνατούν σε μεγάλο βαθμό να τα μεταφέρουν και στους σημερινούς Υπουργούς, τον Αντιπρόεδρο και τον Πρωθυπουργό.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 14:07 | Μαρία

    Πρέπει όλοι η συμβασιούχοι με σύμβαση έργου όπου πλέον αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγειες και διαρκείς ανάγκες διότι πληρούν κανονικό ωράριο όπως οι μόνιμοι και δουλεύουν περισσότερο απο τους μόνιμους με την μόνοι διαφορά ότι πληρώνουν ΤΕΒΕ 450 περίπου ευρώ ,δεν έχουν άδεια,δεν δικαιούνται δώρα Χριστουγγένων ,Πάσχα, Καλοκαίρι.Γενικότερα είναι σκλάβει χωρίς να μπορούν να εκφέρουν άποψει για κανένα θέμα.Πρέπει να να γίνουν αορίστου.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 13:17 | Λάμπης Αποστολάκης

    Κύριε Υπουργέ
    Είμαι 48 ετών απόφοιτος τεχνικού λυκείου με ειδικότητα ηλεκτρονικού
    Από το 1982 ασχολιόμουν με εμπορικές δραστηριότητες. Τις οικογενειακής μας επιχείρησης
    Στις αρχές του 2006 με την κρίση της ρευστότητας που υπήρχε στην αγορά άρχισαν να μην πληρώνονται οι επιταγές που κατείχα ως εξόφληση των τιμολογίων πωλήσεων και παράλληλα να πληρώνω το ΦΠΑ
    Έτσι τον Δεκέμβριο του 2006 έκλεισα όλες αυτές τις εμπορικές δραστηριότητες και ξεκίνησα μία επιχείρηση με αντικείμενο τις ηλεκτρονικές αρχειοθετήσεις .
    Προμηθεύτηκα κατάλληλα μηχανήματα και λογισμικά και ξεκίνησα για την ανεύρεση ενδιαφερομένων.
    Οι μόνοι που επί της αρχής έδειξαν ενδιαφέρον ήταν επιχειρήσεις του Δημοσίου τομέα και του ευρύτερου καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έβλεπαν το χάος που επικρατεί στα αρχεία τους και την δυσκολία να βρουν κάτι μέσα απ’ αυτά. Είχα βέβαια την αντίδραση κάποιον υπαλλήλων που για ευνόητους λόγους δεν ήθελαν την τακτοποίηση .
    Η εργασία αυτή υπάγεται στα έργα και μάλιστα υλοποιείτε σε ορισμένο χρόνο ανάλογα με τον όγκο διασφαλίζοντας και τους δύο συμβαλλόμενους με ποινικές ρήτρες
    Αν καταργήσετε τις συμβάσεις εξειδικευμένων έργων πως θα εκσυγχρονίσετε τις υπηρεσίες πως θα υλοποιήσετε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που επικαλείστε πως θα βάλετε τάξη στα Υποθηκοφυλάκεια όπου οποιαδήποτε δικηγορική έρευνα με την υπάρχουσα κατάσταση θα είναι ελλιπής και στις Πολεοδομίες που είδη έχουν χαθεί αρκετές οικοδομικές άδειες από φυσικές καταστροφές και το μόνο που διαφυλάσσεται είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου .
    Γιατί πρέπει πάντα οι χρήσιμες καινοτομίες να γιγαντώνονται να περνούν απ’ την Βουλή να φθάνουν σε κάποια γραφεία Υπουργών ή Γ. Γραμματέων και να δίδονται σε ημέτερους , μιας που οι μικροί επαγγελματίες δεν έχουν την δυνατότητα ούτε καν της ενημέρωσης.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 13:10 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Ν.

    Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ!

    ΕΛΕΟΣ!

    ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ!

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ! ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΕΞΙΣΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ!

    ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ Ο ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ STAGIER ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ (!) ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ!! ΕΛΕΟΣ!

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ! ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ.

  • Σχετικά με τις συμβάσεις έργου η εμπειρία μου από τις περιπτώσεις που ζητήσαμε εγκρίσεις σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας ήταν ότι δυστυχώς τις περισσότερες των περιπτώσεων οι σετικές εγκρίσεις από το αρμόδιο υπουργείο ερχότανε πάντα με μεγάλη καθυστέρηση και στη συνέχεια είχαμε πάντα προβλήματα με το ελγκτικό συνέδριο για την πληρωμή των ενδιαφερομένων. Αναφέρομαι στις περιπ΄τωσεις συνάψης σύμβασεων έργου στο πλαίσιο προγραμματων τα οποία χρηματοδοτούνται απευθείας από την Ε.Ε. Στις περιπτώσεις αυτές το προσωπικό που χρειάζεται η Βιβλιοθήκη είναι πάρα πολυ εξειδικευμένο και σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να προσληφθεί μέσω ασεπ. Θα ήταν ευχής έργο να μην αλλάξει αυτό το καθεστώς γιατί διαφορετικά όλοι οι υγιείς οργανισμοί του δημοσίου, όσοι έχουν απομείνει τέλος πάντων θα βρεθούν σε δύσκολη θέση στην υλοποίηση διεθνών ευρωπαικών προγραμμάτων. Το λέω αυτό με κάθε βεβαιότητα και έχοντας σα δεδομένο ότι μέχρι σήμερα η Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει συμμετάσχει σε 13 προγράμματα με απευθείας χρηματοδότηση από την Ε.Ε. Ολοι οι άνθρωποι που χρησιμοποιήσαμε με σύμβαση έργου ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με επιτυχία και δεν προέκυψε κανένα θέμα με απαιτήσεις για μονιμοποίηση. Αλλώστε είχαμε πάντα τη γνωμάτευση νομικού ότι δεν υποκρύπτουν εξηρτημένη εργασία.ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗ ΤΙΜΩΡΗΘΟΎΝ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 12:43 | andreas

    Διαβάζοντας τα σχόλια ορισμένων μου θυμίζουν το
    ανέκδοτο που λέει « ….η μάγισσα στον χωρικό , τι ευχή θέλεις να σου κάνω και αυτός επειδή δεν έχει κατσικά , απαντάει να πεθάνει η κατσικά του γείτονα …… κτλ»

    Παιδιά ξυπνάτε , αφήστε την « κατσικά του γείτονα « και ασχοληθείτε με την « μάγισσα » – κράτος που βάζει αυτά τα διλήμματα .
    Γιατί αυτό που μου έχει μείνει από τις εκλογές είναι ότι
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ… ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…

    ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ … ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ …..
    Στο όνομα της αξιοκρατίας παίρνουν από τους συμβασιούχους έργου τα 600,00 ευρώ και στους στέλνουν να κάνουν παρέα στους άλλους ανέργους για να υπάρξει
    ΙΣΟΝΟΜΙΑ & ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ………….

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 12:34 | Κυριακος Γουρνας

    ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 24 ΜΗΝΩΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 11:22 | Π.Ι.Γ.

    Βασική παράλειψη είναι η έλλειψη σαφούς διαχωρισμού μεταξύ σύμβασης μίσθωσης έργου και σύμβαση υπηρεσίας. Η ανάθεση σε ένα λογιστικό γραφείο της τήρησης του διπλογραφικού συστήματος των δήμων (που προβλέπεται από τον ισχύον ΚΔΚ), είναι σύμβαση έργου ή υπηρεσίας; η ίδια ανάθεση σε μεμονωμένο λογιστής (το αντίστοιχο άρθρο του ΚΔΚ όπως τροποποιήθηκε με το νόμο περί δημοτικής αστυνομίας αν δεν κάνω λάθος, επηρεάζεται από την εφαρμογή του παρόντος νόμου ή όχι;)
    Το ότι στον οργανισμό ενός φορέα προβλέπονται διάφορες θέσεις δε σημαίνει ότι είναι και καλυμένες, ότι μπορούν να καλυφθούν άμεσα, ή ότι συμφέρει να καλυφθούν για μια εργασία που θα διαρκέσει π.χ. ένα ή δύο χρόνια. Η διατύπωση περί μη ύπαρξης οργανικών θέσεων θα πρέπει να τροποποιηθεί
    Σωστό μέτρο η αντικατάσταση του φορέα της βεβαίωσης περί μη υπόκρυψης σύμβασης εργασίας (αντί του νομικού συμβούλου του φορέα, από το ΑΣΕΠ0

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 11:04 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ
    ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ , ΑΝΕΡΓΟΣ» ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ «ΚΛΑΙΓΟΜΑΙ».
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ , ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 10:11 | symvasiouxos ergou

    Eίμαι συμβασιούχος έργου σε φορέα διαχείρισης απορριμμάτων εδώ και 7 χρόνια μαζί με άλλους 280 ανθρώπους. Το Πασοκ ήταν κυβέρνηση όταν υπογράψαμε την πρώτη σύμβαση, μετά ήρθε η ΝΔ και συνέχισε αυτό που εσείς είχατε ξεκινήσει και τώρα επιστρέφετε στην εξουσία και λέτε τι ακριβώς???? πως παράνομα απασχολούμαστε 7 χρόνια και μας διώχνετε???Δουλεύουμε 7 χρόνια στα σκουπίδια κύριοι και αυτό που με θυμώνει παραπάνω είναι πως δικοί σας βουλευτές αντικρύζοντας το περιβάλλον που εγώ και οι συνάδελφοι μου απασχολούμαστε μας υπόσχονταν μονιμοποίηση μόλις ερχόντουσαν στην εξουσία γιατί φώναζαν πως είναι απαράδεκτο σε αυτό το περιβάλλον να έχουμε και την ανασφάλεια της σύμβασης.
    Μας ξεγελάσατε κύριοι μας είπατε αυτά που θέλαμε να ακούσουμε προεκλογικά , εκμεταλλευτήκατε την αγωνία μας την ανασφάλειά μας την ελπίδα μας. Το ξέρατε κύριοι το πρόβλημα το δημιουργήσατε το επινοήσατε. Δημιουργήσατε το ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα το καταστρατηγήσατε με συμβάσεις έργου , stage και ότι άλλο σας βόλευε. Ποιά είναι η αξιοκρατία που διατυμπανίζετε κύριοι ?????Μετά απο 7 χρόνια δουλειάς στα σκουπίδια πρέπει να πάμε σπίτι μας….?????Μας αδικείτε κύριοι δεν είστε το ΠΑΣΟΚ της ελπίδας είστε άδικοι είστε απάνθρωποι πάθατε αμνησία….Επτά χρόνια απο τη ζωή μας τα εξαργυρώνετε με ένα τεράστιο μηδενικό. Το διωγμό μας τον λέτε αξιοκρατία…όχι κύριοι αξιοκρατία είναι εμάς που αντέξαμε 7 χρόνια στα σκουπίδια και ζητάμε να παραμείνουμε στη θέση μας να μας αφήσετε να ζήσουμε να πάψουμε να φοβόμαστε να μας δώσετε αυτό που μας τάξατε εργασιακή ασφάλεια και μέλλον…
    Το οφείλετε κύριοι και εμείς το απαιτούμε….

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 10:05 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ, ΣΥΓΝΩΜΗ
    ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ (ΝΑ ΜΕ ΤΑΪΖΕΙ) ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΟΧΙ ΔΥΟ , ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ «ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ»
    ΑΛΛΑ ΜΠΑΜΠΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑ
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ
    ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ «ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ».