Άρθρο 8 Συμβάσεις έργου

1. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 2527/1997 προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

Δεν επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου :

α) για κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραμματειακής εξυπηρέτησης, του φορέα.

β) εφόσον από τις διατάξεις του οικείου οργανισμού ή κανονισμού προβλέπονται οργανικές θέσεις ειδικότητας αντίστοιχης με αυτές για τις οποίες προτείνεται η κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης έργου με φυσικά πρόσωπα.

Η επιλογή των προσώπων που θα εκτελέσουν το έργο με αντίστοιχη σύμβαση γίνεται από την οικεία υπηρεσία ή τον φορέα με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 21 Ν. 2190/94, όπως ισχύει.

2. Από τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου του παρόντος άρθρου εξαιρείται το ιατρικό προσωπικό , οι οδοντίατροι, οι ελεγκτές ιατροί, οι θεραπευτές ιατροί των ασφαλιστικών ταμείων αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τους οποίους η κατάρτιση συμβάσεων έργου, προβλέπεται από ειδικές διατάξεις, οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν.

3. Η παρ. 2. του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«2. Για την έκδοση της κατά την προηγούμενη παράγραφο απόφασης, καθώς και για την προηγούμενη έγκριση, όπου αυτή προβλέπεται, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου απαιτείται βεβαίωση του ΑΣΕΠ ότι πρόκειται για γνήσια σύμβαση έργου που δεν υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία.»

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 09:55 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ) ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
    Η ΚΟΙΝΝΩΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΙΕΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ!!! ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ.
    ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΕΛΠΙΖΩ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ) ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 09:28 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΛΕΙΟΤΥΡΓΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΘΕΣΕΩΝ? ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΛΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
    ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΥΜΒΑΣΙΕΣ ΕΡΓΟΥ, ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΛΠ)ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΝΑ.
    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ?)ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΙΟΤΙ ΕΝΑΣ ΔΕ Ή ΥΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕ ΑΥΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ?
    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 8ΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΞΙΔΙΕΚΥΜΕΝΑ ΟΤΑΝ Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ Ή ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ…

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 03:11 | giorgos

    ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΠΕ 34 ΕΤΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΜΟΥ ΑΡΙΣΤΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΩ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΜΕ ΤΟ ΑΒΑΝΤΑΖ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
    ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΓΙΑΤΙ ΥΣΤΕΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΑΡΑ ΠΑΛΙ ΕΧΑΝΑ ΤΗ ΘΕΣΗ.
    ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ 1500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.
    ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΘΑ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ;

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 02:47 | dimitra-

    Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος

    είμαι συμβασιούχος έργου εδώ και 4 χρόνια..μετά απο μια οδύσσεια αναζήτησης θέσης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα,όπου οι κοινωνικές παροχές ήταν μηδαμινές και η εκμετάλλευση τεράστια..κατάφερα επιτέλους να προσληφθώ στο δημόσιο με μίσθωση έργου.Η παρουσία μου στην εργασία ήταν&είναι διαρκής,καθημερινή,οκτάωρη και απολύτως απαραίτητη στην υπηρεσία,διότι καλύπτω κι εγώ,όπως και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι πάγιες και διαρκείς ανάγκες.Η εργατικότητα,η συνέπεια,η αποδοτικότητα μου ήταν και είναι υποδειγματική σύμφωνα με την γνώμη των προισταμένων μου.Όλοι αυτοί οι μακρόχρονοι αγώνες μου για μία αξιοπρεπή και ανθρώπινη θέση εργασίας και οι προσδοκίες μου για ένα καλύτερο μέλλον,ανατρέπονται απο αυτόν τον άδικο νόμο…Δεν πρέπει να επωμιστούμε εμείς τα λάθη που έγιναν απο τους εκάστοτε κυβερνώντες..Αυτοί μας διόρισαν σωστά ή λάθος.Άν ήταν λάθος,αυτοί πρέπει να φέρουν και την ευθύνη του λάθους τους..δεν μπορούν να παίζουν με ανθρώπινες ζωές και ψυχές για ίδιον πολιτικό όφελος,εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη μας για εργασία.Εμείς μ΄αυτή την εργασία χτίζουμε το μέλλον μας,ονειρευόμαστε και ελπίζουμε για μια καλύτερη ζωή,στη χώρα που αγαπάμε αλλά δυστυχώς κάθε μέρα μας πληγώνει..Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα δώσετε μία δίκαιη λύση στο πρόβλημα μας,με την κοινωνική&ανθρώπινη ευαισθησία που σας διακρίνει.
    Η δική μας πρόταση για το θέμα μας είναι,απο εδώ και πέρα να εφαρμοστεί ο καινούργιος νόμος για τις προσλήψεις και να μην απολυθεί κανείς απο τους συμβασιούχους που έχει κλείσει τουλάχιστον διετία εργασίας.Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι μπορούν να απορροφηθούν ανάλογα με τα προσόντα τους σε αντίστοιχες θέσεις εργασίας και να μην γίνουν επαίτες των ταμείων ανεργίας και πρόνοιας!

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 01:29 | Σοφια Κουτσουμπα

    Η ΕΥΔΑΠ ΘΑ ΣΥΝΑΙΧΙΣΕΙ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΜΟΧΑΛΙΚΟ? ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΤΙΚΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕ ΣΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΥΠ΄ΟΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ,ΚΛΠ)?ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΚΟ/

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 00:06 | Σοφια Κουτσουμπα

    ΕΡΓΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2009 .ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ (8) ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟ 4ο ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΧΕΙΑ ..ΜΙΣΘΟΥ.ΟΙ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΡΙΤΕΚΝΗ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ (ΣΗΜΕΙΩΤΕΩΝ ΖΩ ΚΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΟΡΙΝΗ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ)ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ..ΜΑ ΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ? ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΠΟΣΟΤΗΣ?Η ΜΗΠΩΣ ΜΙΑ ΧΑΖΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ…ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ?

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 00:37 | Σοφια Κουτσουμπα

    ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ?

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:26 | ΝΙΚΟΛΙΝΑ

    ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΚΟΥΩ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΕΠ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.ΕΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ-ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ-ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΚΤΛ ΣΤΑ ΚΕΠ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ? ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:28 | ΝΙΚΟΣ

    ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΚΕΠ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΣ 600€ ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΕΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ 410€ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ. ΑΔΕΙΕΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ,ΟΥΤΕ ΔΩΡΑ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΑΙ <>. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΤΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΕΠΑΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ-Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ ΕΝΝΟΩ- ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΓΙΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΠ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΛΟ, ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ, ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ…. ΚΤΛ.ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΧΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:24 | dimitra

    Άρθρο 8 Συμβάσεις έργου=
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:46 | Εργαζόμενη στο ΕΜΑΚ από το 2003

    ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    Αθήνα 17/11/2009

    Προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Α. Παπανδρέου και τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Ραγκούση, Εργασίας κ. Λοβέρδο, και Περιβάλλοντος κα. Μπιρμπίλη,

    Θα’ θελα να σας γνωστοποιήσω (στην περίπτωση που δεν σας έχουν επαρκώς και σφαιρικά ενημερώσει) και να σας επισημάνω ορισμένες από τις ιδιεταιρότητες που αφορούν πενήντα επτά (57) εργαζόμενους στην Καθαριότητα και συγκεκριμένα στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Άνω Λιοσίων και να σας υποβάλλω μερικές αγωνιώδεις αλλά εύλογες ερωτήσεις.

    – Οι θέσεις που κατέχουμε προκηρύχθηκαν το 2003. Υποβάλλαμε, τότε, τα δικαιολογητικά μας και προσληφθήκαμε με τις προβλεπόμενες Διαδικασίες – Διατάξεις – Αποφάσεις: Tην υπ’αριθμ.533/2003 Απ. της Εκ. Εκ. Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α και την υπ’αριθμ.66221/9-12-2003 Απ. του Γ.Γ. της Περιφέρειας Αττικής . Δηλαδή, ακολουθώντας ευλαβικά τις Νόμιμες ενέργειες που το Κράτος είχε ορίσει.

    – Προσληφθήκαμε (όχι από επιλογή μας) με Σύμβαση Έργου, δηλαδή με «Μπλοκάκι» παροχής υπηρεσιών (χωρίς άδειες, και φυσικά, χωρίς δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα κι’ επιδόματα άδειας). Όμως, είναι προφανές και σαφέστατο ότι, παρέχουμε Υπηρεσίες Εξαρτημένης Εργασίας, με εργοδότη τον ευρύτερο Δημόσιο Φορέα (ΟΤΑ-Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.), μιάς και:
    α. Εργαζόμαστε με, αυστηρά καθοριζόμενες απ’ την εργοδοσία, κυκλικές βάρδιες.
    β. Ελέγχεται επακριβώς το ωράριο απασχόλησης μας (ώρα προσέλευσης – αποχώρησης) στο χώρο εργασίας.
    γ. Αφαιρούνται από την αμοιβή μας οι ώρες ή ημέρες τυχόν απουσίας μας.

    – Μετά την καθόλα Νομότυπη πρόσληψή μας, ακολούθησε κατάλληλη εκπαίδευση μας (PLC,SCADA),που προφανώς είχε σημαντικό κόστος.

    – Εργαζόμαστε, χωρίς διακοπή, από 10/12/2003 δηλαδή συνολικά 5 χρόνια και 11 μήνες, ενώ είναι πασιφανές, και στον πλέον κακόπιστο, ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

    – Ο χώρος της καθημερινής εργασίας μας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εύαερα, ευήλια και με θέα!! στο κοντινό πάρκο γραφεία. Βρίσκεται σε μακρυνή, δύσβατη περιοχή, γεμάτη δυσάρεστες οσμές, αναθυμιάσεις, και περιβάλλον γεμάτο έντομα και τρωκτικά.

    Επειδή θεωρούμε πως, με την εφαρμογή του υπό κρίση Νομοσχεδίου, προβλέπεται να «τιμωρηθούμε», ίσως για κάποιο απ’ τα παραπάνω,
    Με όλο τον σεβασμό, Σας ρωτάμε κ. Πρωθυπουργέ και κκ. Υπουργοί:

    1. Σε ποιό σημείο και με ποιό τρόπο «ευνοηθήκαμε» ή «παρανομήσαμε» κατά τον διορισμό μας; Δεν ακολουθήσαμε πιστά ΜΟΝΟ τα οριζόμενα απ’ την Προκήρυξη και τις Διατάξεις του Κράτους;

    2. Δεν νομίζετε πως η αποδοχή από μέρους μας της, κατ’ όνομα μόνο, «Σύμβασης Έργου» υπήρξε αποτέλεσμα έσχατης ανάγκης, αν όχι εκβιασμού;

    3. Θεωρείτε ότι τα χρήματα κι’ οι εργατοώρες που δαπανήθηκαν για την εκπαίδευσή μας περισσεύουν και πρέπει να πεταχτούν;

    4. Πιστεύετε ότι, η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει εργαζόμενοι, όλα αυτά τα χρόνια, στον νευραλγικό για την Δημόσια Υγεία, το Περιβάλλον και την Οικονομία της Χώρας μας τομέα, είναι άχρηστη;

    5. Υπάρχει κάποιος, έστω ένας, που να θεωρεί ότι δεν καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες ή ν’αμφισβητεί πως εργαζόμαστε συνεχώς σχεδόν έξι χρόνια;

    6. Θεωρείτε ΔΙΚΑΙΟ να Μοριοδοτούνται το ΙΔΙΟ οι εργαζόμενοι στο ανθυγιεινότατο περιβάλλον που περιγράφηκε παραπάνω και όσοι εργάζονται σε σαφώς πιο ανθρώπινες συνθήκες;

    7. Πιστεύετε μήπως πως οι, καθ’ όλα άξιοι, κάτοχοι Μεταπτυχιακών ή Διδακτορικών διπλωμάτων θα χειρισθούν πιο παραγωγικά κι’αποτελεσματικά τα μηχανήματα διαλογής και ανακύκλωσης απορριμμάτων!!! από τους ειδικά για την δουλειά αυτή εκπαιδευμένους, που χρόνια τώρα τα χειρίζονται, έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στον τομέα τους;

    Ούσα κι’εγώ μία απ’ τις εργαζόμενες στο ΕΜΑΚ, δεν θα’θελα να προσθέσω τα τεράστια προσωπικά και οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα επιβίωσης που, με μαθηματική βεβαιότητα, θα αντιμετωπίσω, ούτε να θίξω τα αυτονόητα και καταστροφικά επακόλουθα, που μοιραία θα προκύψουν σε όλους μας, από την χωρίς σημαντικότατες τροποποιήσεις, εφαρμογή του υπό διαβούλευση Νομοσχεδίου .
    Προσβλέποντας στην στοιχειώδη τιμιότητα, λογική και ανθρωπιά σας, προσμένω, εκτός από τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα παραπάνω, κυρίως στην δραστική αναμόρφωση του προς κατάθεση Νομοσχέδιου προς την κατεύθυνση του ΔΙΚΑΙΟΥ.

    Εργαζόμενη στο ΕΜΑΚ από το 2003

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:41 | Manos

    Σύντροφε, αν ισχύει αυτή η λέξη ακόμη, πολύ λυπάμαι που το λέω, αλλά θα φύγετε πιο γρήγορα από τους άλλους. Αυτά δεν γίνονται με το ‘αποφασίζουμε και διατάζουμε’ και μάλιστα εν μέσω κρίσης και ανεργίας. Θέλουν πρώτα από όλα χρόνο για να τα δεχθεί η κοινωνία. Και δεν μιλάω μόνο για τις προσλήψεις.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:44 | ΚΟΥΤΣΑΒΛΗΣ Γ.

    ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΕΙΜΑΙ 30 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ .
    ΠΩΣ ;
    ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΟΡΙΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ;
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΥΞΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
    ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;
    ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΙΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

    ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ !!!!!!!
    ΑΝΟΙΞΤΕ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΗΝ ΧΤΙΖΕΤΕ ΤΟΙΧΟΥΣ !!!!!!!

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΜΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΑΡΧΕΣ ΜΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:35 | ΟΛΓΑ

    ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:03 | symvasiouxos ergou

    Είμαι 7 χρόνια σε φορέα διαχείρισης αποριμμάτων σε ανθυγεινό περιβάλλον με συγκεκριμένο ωράριο και βάρδιες χωρίς επιδόματα δώρα κλπ και μειωμένες έναντι των μονίμων αποδοχές. Καλύπτω πάγια οργανική θέση καθώς το έργο που απασχολούμαι δεν έχει μόνιμο προσωπικό αλλά αποκλειστικά και μόνο συμβασιούχους έργου!!!!!Μήπως ο τομέας της καθαριότητας και ειδικά οι απασχολούμενοι σε έργο συνχρηματοδοτούμενο απο την Ε.Ε. πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά λόγω της ιδιόμορφης και εξειδικευμένης απασχόλησής τους?????

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:44 | Δημήτρης

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΠΟΥ
    ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ …. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ…..
    ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ……ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ……
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ….

    Τα πάντα στους πάντες
    * Η διαφορά μεταξύ υποσχέσεων Καραμανλή και δεσμεύσεων Παπανδρέου είναι τεράστια
    ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ | Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

    Πολλές φορές, όταν ζούμε μια αρνητική κατάσταση, αναρωτιόμαστε πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα. Η απάντηση εξαρτάται πάντα από το τι θα κάνουμε εμείς και πότε.
    Αυτό ισχύει και την περίπτωση της κυβέρνησης που διαθέτουμε. Από το 2004 η κοινωνία παρακολουθεί, άλλοτε με αμηχανία και άλλοτε με οργή, τα έργα και τις ημέρες της «σεμνής και ταπεινής» παράταξης που εγκαταστάθηκε στην εξουσία μέσω απατηλών υποσχέσεων και διαχειρίστηκε τη χώρα ως λάφυρο.
    Το ΠαΣοΚ ανέδειξε εγκαίρως με τρόπο σαφή, σκληρό, αλλά και ασφαλή, όσον αφορά την κοινωνική συνοχή, τα ψέματα, τα λάθη και την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης. Της χειρότερης στα χρονικά της μεταπολίτευσης. Τώρα πια, βέβαια, τίποτε δεν έμεινε κρυφό και τίποτε δεν απέμεινε ανομολόγητο.
    Ετσι στις 16 Σεπτεμβρίου καλούμαστε να αποδείξουμε με την ψήφο μας ότι το ένστικτο επιβίωσης αυτής της χώρας παραμένει ενεργό. Οτι η κοινή λογική και η συλλογική μνήμη είναι το όπλο μας απέναντι στους αντικοινωνικούς μηχανισμούς και στη χειραγωγημένη παραπληροφόρηση.
    Υποσχέθηκαν 250.000 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και έκαναν 33.433.
    Υποσχέθηκαν να χαρακτηρίσουν πολύτεκνη την τρίτεκνη οικογένεια και τώρα επανυπόσχονται μόνο το επίδομα.
    Υποσχέθηκαν περισσότερα ολοήμερα σχολεία, ενώ κλείνουν και όσα υπάρχουν.
    Υποσχέθηκαν κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και ίδρυσαν πάνω από 300 νέες γραφειοκρατικές δομές.
    Υποσχέθηκαν χειμερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά μας και καταργούν συνεχώς γραμμές και δρομολόγια.
    Εκατοντάδες υποσχέσεις για μια καλύτερη Ελλάδα, η διάψευση των οποίων έκανε την καθημερινότητα χειρότερη και την πίστη των πολιτών στην πολιτική μικρότερη. Εδώ αναφέρθηκα σε μερικά μικρά, γιατί σε αυτά που φαίνονται μικρά και ασήμαντα κρύβονται οι μεγάλες αλήθειες.
    Θα μου πείτε: Και πού διαφέρει το ΠαΣοΚ; Παρ’ όλο που η πολιτική ισοπέδωση είναι της μόδας, η ψύχραιμη αποτίμηση ιδεών, πρακτικής και προγράμματος πείθει οποιονδήποτε σοβαρό πολίτη ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Το ΠαΣοΚ έχει αποδείξει ότι κυβερνά έχοντας μέτρο τον άνθρωπο και μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα και τη ζωή μας προς το καλύτερο. Στο ΠαΣοΚ έχουμε θέσεις και πρόγραμμα, κατατεθειμένα ήδη από την άνοιξη. Ακόμη και γι’ αυτά τα «μικρά» που ανέφερα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δεσμευθεί προσωπικά για τις ρεαλιστικές λύσεις που θα δοθούν.

    Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος των συμβάσεων έργου με ειδική πρόβλεψη αποκατάστασης για τους ήδη υπηρετούντες συμβασιούχους. Υποστήριξη της οικογένειας με 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται και κατάθεση 1.000 ευρώ σε προθεσμιακό επενδυτικό λογαριασμό, με ταυτόχρονη ίδρυση χιλιάδων παιδικών σταθμών. Ιδρυση διαρκώς περισσότερων ολοήμερων σχολείων. Συγκρότηση επιτελικού κράτους με λιγότερα υπουργεία και υπηρεσίες. Εφαρμογή της αρχής «κάθε μέρα πλοίο σε όλα τα νησιά».

    Η διαφορά μεταξύ υποσχέσεων Καραμανλή και δεσμεύσεων Παπανδρέου είναι τεράστια. Το ΠαΣοΚ κυβέρνησε επαληθεύοντας προσδοκίες, ενώ η Νέα Δημοκρατία επαληθεύοντας φόβους. Δεν είναι ίδια κόμματα. Δεν έχουν την ίδια Ιστορία για να σεβασθούν.
    Θα μου πείτε: Μα κυβέρνησαν μόνο τριάμισι χρόνια… Ναι, αλλά τριάμισι χρόνια υπήρξαν αρκετά για να αντιληφθούμε ότι υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες και αθέτησαν τα πάντα προς τους πάντες.
    Φεύγουν στην ώρα τους…

    Η κυρία Μαρία Δαμανάκη είναι βουλευτής, υπεύθυνη του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠαΣοΚ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 19:30 | Αννα Μ.

    Καλησπέρα

    Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου. Προσλήφθηκα πριν δυο μισι χρόνια σε ΔΕΚΟ με σύμβαση έργου. Αναπλήρωνα υπάλληλο ο οποίος πήρε μετάθεση. Το αντίκειμενο της θεσης ήταν 100% το αντικείμενο μου και επιπλέον η ειδίκευση βάση του μεταπτυχιακού μου αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από πολύτιμη.

    Η σύμβαση μου διεκόπη λόγω εγκυμοσύνης τον περασμένο Δεκέμβριο και από τότε δεν ανανεώθηκε παρά το γεγόνος ότι είχε γίνει εισήγηση για την επαναπρόσληψη μου από τον ιούνιο. Λόγω του ότι ήμουνα σε ΔΕΚΟ με σύμβαση έργου δεν είχα δικαίωμα για την οποιαδήποτε παροχή από τον ΟΑΕΔ. Κοινώς είμαι άνεργη εδώ και 6 μήνες αλλά χωρίς την οπιαδήποτε παροχή. Να αναφέρω επίσης ότι εκβιαστηκα να υπογράψω χαρτί ότι ουδεμία άλλη απαίτηση έχω από την ΔΕΚΟ ώστε να μου δοθεί το απαραίτητο για το ΙΚΑ χαρτί που αποδεικνύει οτι διέκοψα την εργασία μου λόγω εγκυμοσύνης.

    Εμφανώς με μεταχειρίστηκαν ως σκούπιδι αναλώσιμο. Εαν εργαζόμουν στην οποιαδήποτε ιδιωτικη επιχείρηση θα ήμουν προστατευμένη ως νέα μητέρα και τουλάχιστον θα είχα κάποια επιδόματα. Και όλα αυτά επειδή έτυχε να προσληφθώ λόγω της ειδίκευσης μου. Την ίδια στιγμή συνάδελφοι μου γυναίκες λείπουν ένα και δύο χρόνια λόγω μητρότητας και φυσικά πληρώνονται κανονικά.

    Δεν με ενδιαφέρει η μονιμότητα! Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το καλύτερο θα ήταν να καταργηθεί γενικότερα.

    Γιατί όμως να έχει το δημόσιο το δικαίωμα ως εργοδότης να φέρεται με τέτοιον τρόπο????

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 18:20 | MANOLIS.K.

    ΜΕΣΑ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ 2 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΑΣ(ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ).ΩΣ ΕΔΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ STAGERS!ΚΑΛΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΩΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ!
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΩΘΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΩΡΙΑ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ!
    Ο ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠ’ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ!Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ 1 ΜΟΝΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!
    Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ.

    ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ,ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 80.000 ΣΥΜBΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ STAGERS KAI ΠΕΡΙΠΟΥ 120.000 ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΣΥΝΟΛΟ
    200.000 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ ΣΤΟ ΗΔΗ ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ!!!!

    Υ.Γ. ΕΛΠΙΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:56 | Αγγελική

    Σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων έργου που έχουν ως αντικείμενο εργασίας την διεκπεραίωση Διοικητικών υποθέσεων και οι οποίοι βάσει του νομοσχεδίου με την λήξη των συμβάσεων δεν θα έχουν το δικαίωμα της ανανέωσης .
    Θέλω να επισημάνω ότι αφού υπάρχει πλαφόν στην μοριοδότηση μέχρι 5 χρόνια, τι νόημα έχει να μην ανανεώνονται συμβάσεις ανθρώπων που έχουν προϋπηρεσία από το 2003,2004 τουλάχιστον μέχρι να καλυφθούν οι αντίστοιχες θέσεις από μόνιμο προσωπικό;;;;
    O υπουργός εσωτερικών ξέρει καλά τις ανάγκες των δήμων σε προσωπικό.
    Ενώ στους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει μία διαβάθμιση ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας , δεν πρέπει να υπάρχει κάτι αντίστοιχο στους συμβασιούχους έργου;
    Συμβασιούχοι Δήμου Αθηναίων

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:55 | ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΡΓΟΥ

    Πάρτε συγκριτικά στοιχεία κόστους και παραγομένου εργου Τεχνικών Υπηρεσιών με μόνιμους μηχανικούς και αντίστοιχα Αναπτυξιακών Εταιρειών με συμβάσεις Εργου.Οταν ένας μηχανικός πάει στο ΑΣΕΠ σημαίνει οτι αποφάσισε να ξεκουραστεί.Το δημόσιο είναι το στοίχημα να δουλέψει με ρυθμούς ιδιωτικού τομέα και όχι το αντίθετο.Η παροιμία με τον τράγο που έγινε δημόσιος υπάλληλος είναι γνωστή

  • Σχετικά με τις συμβάσεις έργου είναι ανέφικτο η επιλογή των προσώπων που θα εκτελέσουν το έργο να γίνεται με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, διότι η ανάθεση κάθε έργου γίνεται συνήθως με κριτήριο την ποιοτική και πλέον συμφέρουσα οικονομικά εκτέλεση του έργου. Εφόσον τα κριτήρια ανάθεσης του έργου θα είναι η εντοπιότητα ή η ανεργία ή άλλα κοινωνικά κριτήρια το αποτέλεσμα στο οποίο αποσκοπεί η ανάθεση, ήτοι η ποιότητα στο έργο με το μικρότερο δυνατόν κόστος, δεν θα εκπληρώνεται. Επίσης ο έλεγχος των συμβάσεων έργου από τον ΑΣΕΠ είναι άνευ ουσίας και μόνο καθυστερήσεις και απασχόληση χωρίς λόγο περισσότερου προσωπικού στον ΑΣΕΠ θα προκαλέσει, διότι από τον τυπικό έλεγχο των εγγράφων δεν δύναται ο ΑΣΕΠ να βεβαιώσει εάν μία σύμβαση είναι γνήσια σύμβαση έργου, δεδομένου ότι κάλλιστα μπορεί η σύμβαση να φαίνεται ως γνήσια σύμβαση έργου, αλλά να υποκρύπτει σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, εάν παρά τα αναγραφόμενα στη σύμβαση οι εργοδότες υποχρεώνουν τους συμβασιούχους να τηρούν πλήρες ωράριο και όλες τις λοιπές υποχρεώσεις της εξαρτημένης εργασίας, χωρίς τα δικαιώματα αυτής.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:29 | χριστίνα

    Οι συμβάσεις έργου είναι αναγκαίο να καταργηθούν. Καλώς φρονίζει το νέο Νομοσχέδιο γι αυτο. Εργολαβία δεν νοείται ή μάλλον δεν υποκρίπτει εξαρτημένη εργασία έτσι υπογράφουν στισ συμβάσεις αυτες χωρίς ουσιαστικά αυτο να ισχυει. Εργάζονται ως υπάλληλοι με συγκεκριμένες αρμοδιότητεσ συγκεκριμένο ωράριο και υπακοή στον εργοδοτη Δημόσιο. Ουσαιστικα καταπατουνται τα εργασιακα δικαιώματα των εργαζομένων , είναι μια φθηνή λυση για το Δημόσιο αφού ουτε δωρα , ούτε επιδοματα δικαιούνται, ενω ουσιστικα είναι υπάλληλοι.. . . . . . ή μαλλον υπαλληλισκοι …..
    Κυριε Υπουργέ δικαίως καταργείται τισ συμβάσεις έργου!!!!Τι θα γίνει όμως με τους εργαζόμενους υπο καθεστώς εργολαβίας με 2, 3, 4, 5,6 ,7 8 χρόνια στισ υπηρεσίες του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου τομεα;;Ή τους εργαζομενους με ορισμένου χρόνου που προσέξτε δεν είναι εποχιακοι εργαζομενοι , εργαζομενοι σεζον, είναι συνεχόμενα εργαζομενοι με προκυρυξη ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΗΞΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΣΕΠ π.χ. ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.Και το δήθεν προγραμμα ειναι ολοκληρη δομη στλεχομενη άρτια απο καημενους συμβασιούχους επι 4, 5, 6,7 χρονια …… Τι ΚΑΛΑ!!!!! Η Δομες αυτες δεν κλεινουν δημιουργησαν αναγκεσ στον πληθυσμο και στους πολίτες…Τι θα κανετε λοιπόν;;;; θα απολύσετε το προσωπικο μεσω ασεπ ορισμενου χρόνου ή συμβασεων εργου και θα παρετε άλλο προσωπικο…λιγο πριν την απολυση να το εκπαιδευσουν οι καημενοι συμβασιούχοι-υπαλληλισκοι με 3, 4, 5, 6,7 ,8 9, 10 χρονια;;;;;;;
    Μακάρι να υπήρξαν απαντήσεις στην δημοσια διαβούλευση επ αυτού μα μου δίνεται την εντύπωση πως λεμε για να λεμε εμεις οι πολιτες….

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 11:45 | ROULA

    «Συμβάσεις έργου»?? Παράθυρο στο ρουσφέτι! Άμεση κατάργηση τώρα!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 11:08 | ΜΑΡΙΑ ΨΥΧ

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ????Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.ΓΕΙΑ ΣΑΣ….ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΤΟΜΑ????ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ???…..ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ???ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ???ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ???Η ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΟΒΕΙ….ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ Κ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΟΤΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑ Η ΧΩΡΑ…ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΟΨΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ..ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟ…..ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ…ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΚΑΛΑ!!!!ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΚΟΣΜΟ ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ…ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ…ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣΕΤΕ ΕΜΑΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΑΣ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ…ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ…ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ…ΠΩΣ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΔΙΩΞΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ…ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΤΑΞΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ???ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ…ΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ!!!ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ….ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ Ο ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ….ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ!!!ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ…..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!ΜΙΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΗ…………………………………………………………………………………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 11:32 | efnik

    Έχω διοριστεί σε Καποδιστριακό Δήμο με το γραπτό διαγωνισμό του 1998. Δεν είχα ποτέ και δεν έχω κανένα μέσο, Ναι είμαι Δημόσιος Υπάλληλος αλλά καθημερινά σέβομαι τα χρήματα που παίρνω, γιατί δουλεύω από 15 ετών και αργότερα ως ελεύθερος επαγγελματίας για κάποιο διάστημα ώστε να γνωρίζω την καθημερινότητα πριν το Δημόσιο. Από το 1999 λοιπόν που εργάζομαι μέχρι σήμερα έχει γίνει μόνο ένας διαγωνισμός για τακτικούς υπαλλήλους (πλην εργατών), υπάρχει τμήμα ολόκληρο που στελεχώνεται από 9 μόνιμους υπαλλήλους και 40 Συμβασιούχους έργου. Το πρόσχημα βέβαια για όλα αυτά είναι ότι ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ καθυστερεί και εμείς χρειαζόμαστε υπαλλήλους να εργαστούν. Δηλαδή πόσο αργεί 10 χρόνια; Το πρόβλημα με τις συμβάσεις δεν είναι η υπαρξή τους, αλλά όπως όλα τα πράγματα στην Ελλάδα η μη ορθή εφαρμογή τους. Δεν χρησιμοποιούνται για το σκοπό που έπρεπε (π.χ. σε έναν Δήμο όπως αυτό της Μυκόνου να καταλάβω τις δίμηνες συμβάσεις για π.χ. καθαριότητα την περίοδο του καλοκαιριού), όλοι οι συμβασιούχοι μα όλοι είναι γνωστοί του Δημάρχου κ.λ.π., στέλουμε βεβαιώσεις ότι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έρχεται ένα Π.Δ. και στέλνουμε βεβαιώσεις ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το δέχεται το Υπουργείο , το Ελεγκτικό Συνέδριο κ.λ.π. Θέλω να διεκρινίσω ότι πολλοί Συμβασιούχοι εργάζονται πραγματικά, καθημερινά και με ζήλο. Αλλά η αναξιοκρατία παραμένει, τα μαγειρέματα παραμένουν, η ουσία είναι ότι εγώ εργάσθηκα, διάβασα, έδωσα εξετάσεις , για όλους δεν πρέπει να ισχύει αυτό; Αλλά είπαμε εδώ είναι Ελλάδα….

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 10:14 | ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ STAGERS ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ???ΔΟΥΛΕΥΩ ΔΥΟΜΙΣΗ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΘΕΙ!!ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ?ΤΣΑΜΠΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ?ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 04:43 | kostas

    Είμαι συμβασιούχος οδηγός απορριμματοφόρου στο Δήμο Αθηναίων και εργάζομαι νύχτα. Ως γνωστόν δεν απολαμβάνουμε στο ελάχιστο τις παροχές των τακτικών υπαλλήλων. Και όμως αγόγγυστα φέρνουμε εις πέρας το δύσκολο & ανθυγιεινό έργο μας προκειμένου η πόλη μας να είναι καθαρή. Με τη νομοθετική πρωτοβουλία που δίδετε στην δημοσιότητα το δίχως άλλο παρουσιάζετε ένα αντικοινωνικό πρόσωπο εκ διαμέτρου αντίθετο με τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις. Παρ’ όλα αυτά η παρούσα κυβέρνηση πιστεύω ότι έχει την ευαισθησία να μην παραμείνει αδιάλλακτη και να προχωρήσει σ’ επανεξέταση του όλου ζητήματος εξαιρώντας τους εργαζομένους σε νευραλγικούς τομείς όπως αυτός της καθαριότητας. Κύριοι εδώ υπάρχουν κενές θέσεις και σεις απορρίπτετε αυτούς που εργάζονται ήδη ; Ένας απρόσωπος νόμος είναι φανερό ότι δε δείχνει την προστασία του κράτους στους πολίτες του. Στο «πρόσωπο» της παρούσας κυβέρνησης προσδοκούσαμε το «φως» και τώρα μας σπρώχνετε στο «σκοτάδι» ;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 01:17 | baggelis

    Θα ηθελα να πω στην σημερινη κυβερνηση οτι αυτο που θελουν να κανουν ειναι περα για περα αδικο.Δεν μπορουν να πετανε τοσο κοσμο στο δρομο με το προσχιμα της αξιοκρατειας!Αν θελουν αξιοκρατεια θα πρεπει τοτε να διωξουν ολους τους δημοσιους υπαλληλους γιατι οι πιο πολλοι απο αυτους μπηκαν απο το παραθυρο.Ειναι γνωστο ποσο κοσμο εχετε βολεψει στο δημοσιο.Ειτε κατευθειαν μονιμους πριν τον νομο πεπονη,ειτε με συμβασεις,ειτε με stage,που στην συνεχεια τους μονιμοποιησατε με διαφορους τροπους.Και οσους δεν προλαβατε,τους μονιμοποιησε η κυβερνηση της νεας δημοκρατιας με το προεδρικο διαταγμα του παυλοπουλου και στην συνεχεια με μοριοδοτησεις.Ειναι γνωστο εξαλλου τα περισσοτερα σωματεια στον δημοσιο τομεα,σε πια παραταξη ανηκουν!Να σας θυμησω οτι ο κυριος μπαλασοπουλος το 2004,ζητουσε να μονιμοποιηθουν ολοι οι συμβασιουχοι.Ενω αντιθετα σημερα ζηταει να απολυθουν ολοι οι συμβασιουχοι και τα stage!Η δικη μου προταση ειναι να μονιμοποιησετε ολους τους συμβασιουχους,που εχουν κλεισει δυο χρονια και πανω και μετα να αλλαξετε το συστημα προσληψεων στον δημοσιο.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 00:14 | Γιώργος

    Επί της ουσίας τόσο οι συμβάσεις έργου όσο και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ κάλυπταν και καλύπτουν πάγιες και ουσιαστικές ανάγκες του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ας μην κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν…, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! Όταν ακούμε ότι καταργούνται θα πρέπει να ξέρουμε και ΠΩΣ θα αναπληρωθούν. Οι εξαιρέσεις για το ιατρικό προσωπικό καλώς υπάρχουν, όταν όμως θα αρχίσουν να γίνονται και άλλες εξαιρέσεις των εξαιρέσεων ποιός θα τις ελέγξει, το ΑΣΕΠ, τα Υπουργεία, οι διάφοροι φορείς; ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΛΛΟΝ…

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:48 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ 7.30-15.00 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΣΧΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ Π Α Γ Ι Ε Σ ΚΑΙ Δ Ι Α Ρ Κ Ε Ι Σ ΑΝΑΓΚΕΣ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:36 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    300 ΑΤΟΜΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΓΙΑ 24 ΜΗΝΕΣ!!Η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ??ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟΥΣ 3000 Μ Ο Ν Ι Μ Ο Υ Σ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!!ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ!ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΚΟΜΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΚΑΤΙ…???

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:22 | ΠΟΛ.ΣΥΡΙΓΟΣ

    Η κατάργηση του μέτρου των συμβάσεων έργου είναι γενικά μία ρύθμιση που τείνει να οδηγήσει στην αξιοκρατία στο Δημόσιο αλλά και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.Ωστόσο έχω να θέσω τα εξής ερωτήματα:
    τι θα γίνει με τα ΝΠΔΔ που δεν έχουν ΟΕΥ με οργανικές θέσεις ικανές να εξυπηρετήσουν τις μεγάλες τους ανάγκες σε προσωπικό?
    θα κλείσουν αν δεν προβλέπεται να αποκτήσουν ικνό αριθμό οργανικών θέσεων?οι πολίτες από που θα εξυπηρετούνται?
    Μήπως πρέπει να προχωρήσουμε σε σταδιακή προσαρμογή στα νέα δεδομένα ώστε και Ο ΑΣΕΠ να οργανωθεί καλύτερα και να μπορεί να ανταποκριθεί σε πιο γρήγορους ρυθμούς?

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:55 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡ.

    ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ,ΜΕ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ. ΕΛΕΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ…

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:27 | ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Η διάταξη νόμου κινείται στη σωστή κατεύθυνση δίνοντας και τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:16 | XRISTINA

    ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ
    ΝΑΙ ΣΤΑ 70 ΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 24 ΜΗΝΩΝ
    ΝΑΙ ΣΤΟ 50% ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 24 ΜΗΝΩΝ
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:22 | Ιάσων Σάμης

    Κύριε υπουργέ,

    δεδομένου του ότι θα προκύψουν προβλήματα από την άμεση εφαρμογή του άρθρου 8, θα σας παρακαλούσα να λάβετε σοβαρά υπόψη την εξαίρεση των ήδη εγκεκριμένων συμβάσεων έργου από τον προκάτοχό σας υπουργό, από τις διατάξεις του εν λόγω άρθρου.

    Είμαι διπλ. μηχανικός και πριν από περίπου ένα έτος παραιτήθηκα από εργασία του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να βοηθήσω την ολοκλήρωση των έργων του Γ’ ΚΠΣ (Π.Ε.Π.) στον Ο.Τ.Α. του τόπου κατοικίας μου. Η σύναψη σύμβασης έργου, φυσικά, δεν έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια αλλά κατόπιν παρότρυνσης προσφιλούς μου προσώπου να ασκήσω την επίβλεψη ενός απαιτητικού έργου το οποίο κινδύνευε να απενταχθεί λόγω μη επαρκούς στελέχωσης της υπηρεσίας που είχε αναλάβει την εκπόνησή του. Η θέση μηχανικού της ειδικότητάς μου ήταν κενή λόγο άδειας λοχείας. Η εφαρμογή “τεχνοκρατικών κριτηρίων” και όχι “αξιοκρατικών” ήταν μονόδρομος για την περάτωση του έργου. Επιτρέψτε μου να πω, πως αφενός δεν υπολείπομαι τυπικών προσόντων (Διπλ. Ελληνικού Πολυτεχνείου, Μεταπτυχιακό Ελληνικού Πολυτεχνείου, δύο ξένες γλώσσες σε άριστο επίπεδο) και αφετέρου και νόμιμα έδρασα και ηθικά!

    Μετά τη λήξη της σύμβασης, στις 23 Σεπτέμβρη, και μέχρι τη μεσολάβηση του τρίμηνου κενού που επιβάλλει ο νόμος Παυλόπουλου, αφού η εν λόγω συνάδελφος είχε επαναλάβει την άδεια λοχείας (έμεινε ξανά έγκυος ως είθισται ) οι προϊστάμενοι του Ο.Τ.Α. στον οποίο απασχολούμαι μου ζήτησαν να συνεχίσω να εργάζομαι έως τη σύναψη της 2ης σύμβασης. Το αντισταθμιστικό όφελος θα ήταν η ολοκλήρωση της 2ης σύμβασης τρεις μήνες νωρίτερα, ούτως ώστε να επανέλθω ομαλά στον ιδιωτικό τομέα.

    Η τακτική της συνέχισης εργασίας “χωρίς σύμβαση” εφαρμόζεται κατά κόρον και για το λόγο αυτό, κύριε υπουργέ, σας παρακαλώ να εξαιρεθούν οι εγκεκριμένες συμβάσεις από τις διατάξεις του άρθρου αυτού ούτως ώστε η μετάβαση στο νέο καθεστώς να πραγματοποιηθεί ομαλά.

    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    Με εκτίμηση

    Ι.Σ.
    Διπλ. Μηχανικός

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:57 | penny

    από natso – — 13 Νοεμβρίου 2009 @ 19:44

    μετά από αυτό το σχόλιο, κε Υπουργε, μπορείτε να καταλάβετε τα κριτήρια με τα οποία οι συμβασιούχοι προσλαμβάνονταν στο δημόσιο

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:35 | agrostef

    Τα τελευταία χρόνια με
    το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ)
    την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ
    τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε.
    τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.

    Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον
    ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων

    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004)
    2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)
    3. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π.
    και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για
    4. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π.
    σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους.

    Με βάση τα παραπάνω καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν το στίγμα τους

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 18:48 | Νικόλαος Πρεντουλής

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ!
    ΕΙΧΑ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΕΓΡΑΦΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ! ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΗΤΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΗΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!
    ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΕΥΓΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΘΕΙ! ΕΛΕΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ! ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΕΒΕ ΚΑΙ ΕΝΣΗΜΑ!
    ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ! ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ, ΟΤΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΕΝΤΟΥΛΗΣ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:13 | Γιώργος

    Σωστό μέτρο. Οι συμβάσεις έργου και τα stage ήταν καθαρά κλοπή εργασίας.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:44 | ΓΙΤΣΑ Χ.

    ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΩΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ,ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΛΥΚΕΙΟ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ?ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ!
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΙΚΑΝΟΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ Κ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ.ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ!ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΒΙΣΜΑΤΑ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ Ή ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ Η ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΠΑΛΙ,ΕΝΩ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙΣ.
    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΤΕΒΕΤΖΗ»
    ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΟΝ ΜΕ ΑΣΕΠ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:26 | ΘΩΜΑΣ

    ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ,Η ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:16 | ΚΚ

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΙ!!! ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ! ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ «ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ»- ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ Η ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΑΣ , ΓΙΑ 400, 500 ΚΑΙ600 ΕΥΡΩ….ΑΙΣΧΟΣ!! ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ 600 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΦΙΛΟΙ,ΓΝΩΣΤΟΙ,Η ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ 600! ΩΡΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ, ΜΠΡΑΒΟ! ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΥΓΕΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ!
    ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΣΑΣ,»ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!». ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΟΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ- ΔΕ ΦΙΛΟΔΟΞΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΟΥ ΑΠ`ΟΣΟ ΞΕΡΩ- ΜΕ ΤΑ 600 ΕΥΡΩ ,ΑΛΛΩΣΤΕ,ΔΕ ΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΦΑΕΙ.
    ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ,ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (ΕΙΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΤΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ)ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΙΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!ΟΥΤΕ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΧΑΡΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!
    ΑΠΛΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ «ΝΕΚΡΑ»! ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΡΑ, ΣΟΥ ΛΕΝΕ, ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ!ΟΠΟΤΕ, ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ECDL (500EYΡΩ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ Η ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΤΕΒΕ), ΓΙΑ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ (ΑΛΛΑ 500 ΕΥΡΩ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ!), ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΤΑ ΕΥΡΩ, ΚΑΘΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΟΛΟ), ΓΙΑ ΕΑΠ(5000 ΕΥΡΩ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ!!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ 50 ΣΟΥ ΠΛΕΟΝ, ΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ,ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΣΕ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ? ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕ 600 ΚΑΙ 700 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΑΙ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ!

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΤΑΞΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:53 | μυρτω

    Τα τελευταία χρόνια με
    το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ)
    την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ
    τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε.
    τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.

    Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον
    ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων

    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004)
    2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)
    3. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π.
    και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για
    4. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π.
    σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους.

    Με βάση τα παραπάνω καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν το στίγμα τους

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 15:00 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟ ΚΡΙΝΩ ΘΕΤΙΚΟ.ΑΛΛΑ Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΤΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ» ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ, STAGE, ΚΛΠ? ΧΡΗΣΙΜΟΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 24 ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
    ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ STAGE ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΑΦΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ΑΝΩ ΤΩΝ 24 ΜΗΝΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.(ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ STAGE).
    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΑΠ[ΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΩΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.
    (ΚΑΙ ΑΣ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΩΣΤΕ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΛΔ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΟΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΚΕΠ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ)
    ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΥ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:08 | ΜΑΙΡΗ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ
    ΠΟΥ ΠΗΡΕ, Η ΜΕΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΚΥΡΙΩΣ ΜΗ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ-ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,
    Ο ΔΕ ΟΠΕΚΕΠΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΟΠΟΙΟΝ ΗΘΕΛΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΕΠΙΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

    ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;

    ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ;
    ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΣΧΕΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ…ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΩΜΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

    970 ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ 230 ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΓΗ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ
    1200 ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ;

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:46 | Τσεσμετζής Κώστας

    κ. Υπουργέ,έπρεπε ήδη να είναι νόμος του κράτους, έχετε 40 ημέρες κυβέρνηση.Το φαγοπότι είναι μεγάλο.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:23 | ΙΩΑΝΝΑ

    ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ….
    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ, ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡΙΚΟΚΟ…. ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ!!!!!!! ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:16 | Δημήτρης

    κ.Υπουργέ,

    Κατά τη γνώμη μου το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο και ο πλήρης έλεγχός τους από το ΑΣΕΠ βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Αρκεί να μην υπάρξουν εκ νέου παραφωνίες και παραθυράκια.
    Ωστόσο,μου γεννήθηκε η εξής απορία,σχετικά με το άρθρο: αναγράφεται ότι δε θα επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου για την κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραμματειακής εξυπηρέτησης του φορέα, εφόσον από τις διατάξεις του οικείου οργανισμού ή κανονισμού προβλέπονται οργανικές θέσεις ειδικότητας αντίστοιχης με αυτές για τις οποίες προτείνεται η κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης έργου με φυσικά πρόσωπα.
    Να συμπεράνω λοιπόν:
    1) ότι όπου υπάρχουν ΚΕΝΕΣ οργανικές θέσεις θα καλυφθούν ΑΜΕΣΑ με προκήρυξη διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ;
    2) ότι Θα ληφθεί υπ’όψιν,ως προϋπόθεση διορισμού,για την πλήρωση ΟΛΩΝ των οργανικών θέσεων η εμπειρία που έχει αποκτηθεί στους ίδιους τους φορείς;

    Ευχαριστώ πολύ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:37 | Αριστοτέλης Σταγκίκας

    Πιστεύω θα ήταν χρήσιμη η εξής διευξρίνηση: μεταξύ των περιπτώσεων (α) και (β) της παραγράφου 1, υπάρχει «ή», «και» ή «ή/και» ?