Άρθρο 7 Ρυθμίσεις που αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

1. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, όπως προσετέθη με το άρθρο 20, παρ. 12γ του Ν.2738/99 (ΦΕΚ 180/Α) αντικαθίσταται ως εξής:

«Κατ’ εξαίρεση, επίσης η διάρκεια της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου για περιοδική απασχόληση προσωπικού σχολείων εκπαιδευτηρίων και βρεφονηπιακών σταθμών του Δημοσίου και των λοιπών φορέων του άρθρου 14, παρ. 1 , πέραν του εκπαιδευτικού ή διδακτικού προσωπικού μπορεί να είναι ίση με την αντίστοιχη σχολική περίοδο, σύμφωνα με το πρόγραμμα του οικείου σχολείου ή εκπαιδευτηρίου ή βρεφονηπιακού σταθμού, αποκλειομένης σε κάθε περίπτωση της αναγνώρισης τους ως συμβάσεων αορίστου χρόνου».

2. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης 1 (Χρόνος ανεργίας) της παρ.11 του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, αντικαθίσταται ως ακολούθως :

«Διακόσιες (200) μονάδες για τέσσερις μήνες ανεργίας και εβδομήντα πέντε (75) μονάδες ανά μήνα ανεργίας άνω των τεσσάρων μηνών, με ανώτατο όριο τους δώδεκα (12) μήνες».

3. Η διάταξη της περίπτωσης 4 (Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών, μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ), της παρ. 11 του άρθρου 21 του Ν.2190/94, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Οι μονάδες του βασικού τίτλου σπουδών με δύο δεκαδικά ψηφία των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ πολλαπλασιάζονται με τον αριθμό σαράντα (40) και εκείνες του βαθμού του τίτλου της κατηγορίας ΔΕ με τον αριθμό είκοσι (20). Ως τίτλος σπουδών νοείται ο εκάστοτε απαιτούμενος από την ανακοίνωση».

4. Η διάταξη της περίπτωσης 5 (Ηλικία) της παρ. 11 του άρθρου 21 του Ν.2190/94, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καταργείται.

5. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης 6 (Εμπειρία) της παρ. 11 του άρθρου 21 του Ν.2190/94, όπως ισχύει αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους πρώτους δώδεκα μήνες : πέντε (5) μονάδες ανά μήνα.

Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα

Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: εννέα (9) μονάδες ανά μήνα

Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: οκτώ (8) μονάδες ανά μήνα

Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: πέντε (5) μονάδες ανά μήνα.»

6. Η διάταξη του δεύτερου εδαφίου της περίπτωσης 6 (Εμπειρία) της παρ. 11 του άρθρου 21 του Ν. 2190/94 καταργείται.

7. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του οικείου κατά περίπτωση Υπουργού, η οποία εκδίδεται εντός προθεσμίας έξι μηνών, από τη δημοσίευση του νόμου αυτού και κατόπιν σύμφωνης γνώμης του ΑΣΕΠ, εξειδικεύονται, ανά υπηρεσία ή φορέα, . οι εποχικές ανάγκες και προσδιορίζεται ο αριθμός του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απαιτείται για την κάλυψή τους.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:24 | Δημήτρης Κ.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί στις θέσεις ορισμένου χρόνου θα πρέπει να ακολουθείται διαφορετικό σύστημα μοριοδότησης απ’ ότι στις θέσεις μόνιμου προωπικού.
    Εδώ βρισκόμαστε στην πεμπτουσία της νοοτροπίας του Δημοσίου ως κοινωφελούς ιδρύματος για αναξιοπαθούντες διαφόρων κατηγοριών: Άνεργοι, παιδιά πολυτέκνων, γονείς ανήλικων τέκνων προσλαμβάνονται αντι αυτών που έχουν πτυχία και εμπειρία, και έτσι το δημόσιο έχει γεμίσει με ανθρώπους που έχουν ανάγκη για χρήματα, αλλα που δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά που τους αναθέτουν, με αποτέλεσμα να την φορτώνουν σε άλλους υπαλλήλους.

    Ας ξεχωρίσουμε κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα τι εστί «μισθός του δημοσίου» και τι «επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης».

    Ορθώς μετράει πλέον η εμπειρία, αλλα πιστεύω οτι θα έπρεπε να καταργηθεί εντελώς το διαφορετικό σύστημα μοριοδότησης, αφού μιλάμε για ίδιες δουλειές που απαιτούν ίδια προσόντα με εκείνες των μονίμων, αφού το μόνο στοιχείο που τις διαφοροποιεί είναι… ο χρόνος!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:37 | Tάσος Θ.

    Με ποιά λογική ο άνεργος έχει δικαίωμα μοριοδότησης μόνο για προσληψη στο δημόσιο με σύμβαση ορισμένου χρόνου και όχι για τις μόνιμες θέσεις; Είναι β΄κατηγορίας πολίτης; Με αυτη τη λογική άνθρωποι που ήδη εργάζονται και δεν έχουν την παραμικρή ανάγκη θα καταλαμβάνουν της μόνιμες θεσεις εργασίας και αυτοι που πραγματικά εχουν ανάγκη (ανεργοι και ειδικά μακροχρονια άνεργοι,γυναίκες που δεν τις προσλαμβάνει κανένας γιατί προκειται καποια στιγμή να γεννήσουν, λες και ειναι εγκλημα αυτό)τιμωρούνται έχοντας το δικαίωμα μονο σε εργασία υπο προθεσμία. Μιλάτε για αξιοκρατεία και πολυ σωστά γιατί έτσι θα πάει μπροστά η χώρα αλλά μήν κακοποιήτε την ένοια της λέξης με τέτοιες διακρίσεις απέναντι σε μία κατηγορία πολιτών που πραγματικά βρισκονται σε δύσκολη θέση, άξιος δεν ειναι μόνο αυτός που έχει πέντε πτυχία, μπορεί να είναι και αυτός που έχει ένα πτυχίο και την αγωνία των τριών, τεσσάρων στομάτων που έχει να θρέψει αλλα δεν μπορεί γιατί είναι άνεργος.

    Ευχαριστώ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 15:22 | Βασίλειος Λιόλιος

    Να συμπεριληφθεί διάταξη που να απαγορεύει να συναφθεί σύμβαση ορισμένου χρόνου σε οποιoνδήποτε φορέα του Δημοσίου, όταν η θέση αυτή είναι μοναδική και δεν καλύπτεται απο μόνιμο υπάλληλο, γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα η εποχικότητα των θέσεων αυτών.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:52 | The Great

    Το 12μηνο ταβάνι που βάζετε στην ανεργία, αφήνει και δικαίως παραπονεμένους τους μακροχρόνια άνεργους με πολλάπλασιους μήνες ανεργίας. Δηλαδή όσο πιο άνεργος τόσο χειρότερα για κάποιους, όχι όσον αφορά το βιοτικό τους επίπεδο που πράγματι είναι άθλιο, αλλά στις προοπτικές που τους δίνετε να απασχοληθούν με κάποια σύμβαση ορισμένου χρόνου … Το ίδιο φυσικά και ίσως σε υπερθετικό βαθμό, ισχύει και για την εμπειρία με το ισχνό όριο της 5ετίας. Αντί να μοριοδοτούνται οι έμπειροι και εξειδικευμένοι που σε πολλούς φορείς και υπηρεσίες είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίοι, μάλλον αυτοί «τιμωρούνται» γιατί επένδυσαν σε μια μοριοδότηση που εσείς και σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις θεσπίσατε κατά καιρούς, βάζοντας την ως άμεση προτεραιότητα. Υπάρχουν άνθρωποι με πολλά χρόνια εμπειρίας, που «γέρασαν» κυριολεκτικά και μεταφορικά ως συμβασιούχοι επενδύοντας σ’ αυτή, σύμφωνα με όλες σχεδόν τις προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις και κατευθύνσεις, των ελληνικών κυβερνήσεων από την ψήφιση και εφαρμογή του ν.2190 κι έπειτα.
    Τέλος κι αυτή η διαβούλευση πνίγεται μέσα σε πλήθος άρθρων και παραγράφων, που είναι δύσκολο να παρακολουθήσει και να εκτιμήσει ο πολίτης, αφού χρειάζεται να ανατρέχει συνέχεια σ’ αυτά για να κατανοήσει και να βγάλει άκρη. Γιατί δεν γίνονται πιο απλές οι διαδικασίες, αναφέροντας το περιεχόμενο των αρθρων, παραγράφων ή νόμων και όχι την αρίθμηση τους?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:00 | ΝΙΚΟΣ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ Α ΒΑΘΜΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

  • Στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός στους πολύτεκνους και μη. Αν σε θέσεις ορισμένου χρόνου βρεθούν μόνο πολύτεκνοι τότε αυτόματα καλύπτονται απο αυτούς και μόνο.Αυτό δεν είναι δίκαιο , ενα ποσοστό να είναι πολύτεκνοι ανάλογα με τις θέσεις και ενα αυτοί που δεν είναι. Ευχαριστώ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 14:08 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Αρχικά, οφείλω να δηλώσω πως μόνο το ότι μπήκε κάποιος στην διαδικασία να ασχοληθεί και να αλλάξει τις αδικίες του προγενέστερου συστήματος προσλήψεων, είναι δείγμα φιλότιμης προσπάθειας για επίτευξη του καλύτερου. Επίσης, είναι πρώτη φορά που δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες αυτού του κράτους να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω σε θέματα που τους αφορούν τόσο άμεσα. Βέβαια, το κατά πόσο θα ληφθούν υπόψη αυτά τα σχόλια είναι άλλη υπόθεση. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις.
    Ωστόσο, κι αν κατάλαβα σωστά, στην παράγραφο 2 αυτού του άρθρου(No7),αναφέρεται πως η μοριοδότηση της ανεργίας αλλάζει, μειώνεται και ορίζεται μέγιστο μοριοδοτούμενο διάστημα ο ένας χρόνος. Εγώ λοιπόν που ζω σε παραμεθόρια περιοχή με υψηλότατο ποσοστό ανεργίας και είμαι άνεργος εδώ και 23 μήνες, θα λάβω 800 μόρια (το μέγιστο), τα ίδια μόρια δηλαδή με κάποιον που είναι 12 μήνες άνεργος; Πόσο λογικό και δίκαιο είναι αυτό; Ευχαριστώ.


    Aπάντηση / Διευκρινήση

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:46 | Xristos

    Συγχαρητήρια για το βήμα που μας δίνεται, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουμε και εμείς τις απόψεις μας.
    Επιδοτήστε παραπάνω την ανεργία, είναι πολύ σκληρό πράγμα η ανεργία κυρίως εάν έχεις και παιδιά!
    Επίσης θα πρέπει όλες οι προκηρύξεις για προσλήψεις προσωπικού με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (τακτικού, ορισμένου χρόνου, μερικής απασχόλησης κ.α.) και σε όλο τον Δημόσιο τομέα (Υπουργεία, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ, κλπ) [b] να αναρτώνται αυστηρώς στο διαδίκτυο[/b](στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και στην ιστοσελίδα του κάθε Δήμου ή Οργανισμού). Αυτό το αναφέρω κυρίως για τους Δήμους, όπου για να βρεις τις προκηρύξεις, πρέπει να περάσεις από το αντίστοιχο Δημαρχείο. [b] Οι ημερομηνίες για την κατάθεση αιτήσεων και ενστάσεων να ξεκινούν μόνο και εφόσον αναρτηθούν οι προκηρύξεις και τα αποτελέσματα σε προκαθορισμένη θέση στην πρώτη τους σελίδα.[/b]

    Με εκτίμηση
    Χρήστος

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:13 | ΜΑΙΡΗ

    Για τους ορισμένου χρόνου!!!!
    Πρέπει να δείτε λίγο καλύτερα το θέμα των παιδιών και της ηλικίας που απ΄ ότι βλέπω δεν αναφέρεται πουθενα.
    Είμαι μητέρα 39 χρονών με δύο ανήλικα παιδι ά και 1,5 χρόνιο ανεργίας
    Με αυτά τα δεδομένα ούτε με 8μηνη σύμβαση δεν μπορώ να δουλέψω. Μπορέι να με περάει ένα 20χρονο που τέλείωσε το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΕΚ ( ! ) με 20αρι και μη μου πείτε ότι δεν τα ξέρετε αυτά τα ΙΕΚ?
    Με τι να περάσω εγω με το 14 που έχω στο απολυτηριο Γενικου Λυκειού το 1988?
    Εαν είναι δυνατόν !
    ΄Δώστε ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ τίτλου σπουδών ΣΤΗΝ ΔΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ γιατί ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ
    ΑΝΝΝΝΝ ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:02 | Ειρήνη

    Με τις αναπτυξιακές Ανώνυμες Εταιρείες ΟΤΑ τι θα γίνει? εργαζόμαστε σε αναπτυξιακές εταιρείες τουλάχιστον 4 χρόνια κάποιοι και κάποιοι άλλοι 6 με 7. Θα βρεθούμε να δίνουμε μέσω ασεπ και θα έρθει το 25χρονο με το μεταπτυχιακό να μας πετάξει έξω επειδή ο μπαμπάκας του είχε χοντρό πορτοφόλι και του κάλυψε τα έξοδα του μεταπτυχιακού;; Η αδικία συνεχίζεται! μεχρι τώρα είμαστε με συμβάσεις έργου, ολο υποχρεώσεις και μηδενικα δικαιώματα, και απο μεθαύριο θα είμαστε άνεργοι χωρίς να έχουμε καν το δικαίωμα έστω για επιδομα ανεργείας!! Με τις υγείες μας!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:40 | παπαδακη ελλη

    Δεν ειναι σωστο να δινονται περισσοτερα μορια στην εμπειρια απο οτι στην ανεργια διοτι μεχρι σημερα ηξερες οτι για να μπεις σε τετοια προκ/ξη επρεπε να εισαι ανεργος, πως ειναι δυνατον τωρα αυτοι που εκαναν στεητζ 5 χρονια να περνουν στα μορια τους ανεργους?? οι τελευταιοι δεν θα εχουν καμια ελπιδα για διορισμο..

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:12 | Λ.ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ ,ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ-ΑΜΕΑ(3+1),ΕΧΩ 75% ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΩ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ.

    ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΩ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΩ 48 ΜΗΝΕΣ(4ΕΤΗ) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΗΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ!ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΩ? ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ!!

    ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ Ν.2643 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ,ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΘΕΛΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΑΛΛΟΙ ΔΙΕΞΟΔΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΑΜΕΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ.
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.

    Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΙΑ.

    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ!! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ(ΑΜΕΑ) ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ(ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ-STAGE κ.α)

    ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΕΙ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΕΤΣΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΑΝΕΡΓΟΙ.

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΛΙΓΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΜΕΑ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 13:54 | Βασίλης Τσιτωνακης

    Στις ρυθμίσεις του άρθρου 7 που αφορούν στις προσλήψεις προσωπικού με σχέση εργασίας Ι.Δ. ορισμένου χρόνου, αλλά και αλλού, παρατηρείται ευνοϊκή μεταχείρηση των ανέργων, τόσο στη μοριοδότηση όσο και στη θεώρηση της κατάστασης ανεργείας ως απαραίτητο προσόν .
    Το γεγονός αυτό, εκ πρώτης όψεως φαίνεται σωστό από κοινωνικής απόψεως,όμως υπάρχουν και ορισμένοι παράγοντες που πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν υπ’ οψιν.

    Η εν λόγω ρύθμιση αποτελεί αντικίνητρο για πολούς να εργαστούν σε μια δουλειά, που δεν είναι της απολύτου επιλλογής τους στον ιδιωτικό φορέα, μόνο και μόνο για να μη χάσουν τα προνόμια που τους περέχει η ιδιότητα του ανέργου. Καταφεύγουν λοιπόν στη λύση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας ή της απολύτως αναγκαίας για την εξασφάληση του επιδόματος ανεργείας.

    Με τον τρόπο αυτό:

    (α) Αυξάνεται το ποσοστό ανεργείας.

    (β) Αυξάνονται οι δαπάνες των ταμείων / ΟΑΕΔ για επιδόματα ανεργείας.

    (γ). Μειώνονται τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, λόγω της ανασφάλιστης εργασίας,και της εισφοροδιαφυγής που συνεπάγεται.

    Θα πρέπει λοιπόν αυτά τα προνόμια να μειωθούν , ( οπωσδήποτε η ανεργεία να μην αποτελεί απαραίτητο προσόν για πρόσληψη ή διορισμό ), ώστε να γίνουν λιγότερο ελκυστικά και η ένταξη σε καθεστώς ανεργείας να μην αποτελεί κίνητρο για πολλούς .

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:51 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ

    Eίμαι κοινωνικός λειτουργός και εργάζομαι από τον Μάρτιο του 2005 (σχεδόν 5 χρόνια) σε δομή Βοήθεια στο Σπίτι. Έχω προσληφθεί με προκήρυξη και διαδικασίες ΑΣΕΠ (όπως όλοι οι εργαζόμενοι στα Βοήθεια στο Σπίτι).
    Η σύμβαση που έχω τώρα λήγει όταν ξεκινήσει το ΕΣΠΑ και σύμφωνα με την προκήρυξη της περιφέρειας για το ΕΣΠΑ ,αλλά και τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου εσωτερικών θα ανανεωθεί αυτόματα μέχρι και 31 Δεκεμβρίου του 2010.
    Μετά όμως τι? Αν σταματήσουν αυτές οι δομές έχει καλώς .Σταματώ κι εγώ και τελείωσε.
    Αν όμως συνεχίσουν θα ανανεωθεί η σύμβαση μου ή θα γίνει προκήρυξη για την θέση αυτή (όπως και για όλες τις θέσεις σε όλη την Ελλάδα).
    Και γιατί να μπούμε ξανά σε δοκιμασία να περάσουμε από διαδικασίες ΑΣΕΠ? Δεν είναι αρκετή μια φορά? Ή μήπως τα κριτήρια που ίσχυαν τότε δεν ήταν αντικειμενικά? Και αυτά που ισχύουν τώρα είναι? Και με ποια λογική κάποια κριτήρια είναι αντικειμενικά και κάποια αλλά όχι? Και αν ακόμα είναι αντικειμενικά δεν υπάρχει περίπτωση να είναι και άδικα?
    Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τους αρμόδιους υπουργούς τι σκοπεύουν να κάνουν με τις Προνοιακές δομές των δήμων (Βοήθεια στο Σπίτι ,κοιν. Μέριμνα κ.α) και κυρίως τι σκοπεύουν να κάνουν με τους εργαζόμενους σε αυτές τις δομές.
    Θα μετρήσει το γεγονός ότι προσληφθήκαμε με διαδικασίες ΑΣΕΠ ή θα μας πάρει κι εμάς το ποτάμι μαζί με τους εργαζόμενους στα stage?
    Και να θυμισω στους αξιοτιμους υπουργους ότι και προεκλογικα αλλα και μετεκλογικα δεσμευτηκαν για την συνέχιση και την ενίσχυση των προνοιακών δομών και την επιλυση του εργασιακου των εργαζομενων σε αυτές.
    Ευχαριστώ πολύ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:42 | ΤΟΠΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ ΓΙΑΤΙ:
    1.ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στο άρθρο 4 παρ. 1 λέει αυτολεξει:» Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου».
    2. Πως μπορει να νοηθεί η αξιοκρατία και οτι ειμαστε «ισοι» ενωπιον του νομου όταν μπαίνει στο δημόσιο αυτός που έχει 4 παιδια ή είναι τεκνο πολυτέκνου ένω στα άλλα προσοντα είναι πάτος ας μου εξηγήσει κάποιος την ισοτητα?
    3. Τα δημοσια λειτουργηματα διδινται με «εκαστου την αξιοτητα» ελεγε παλαιοτερα το Σύνταγμα και ερωτω ειναι αξιοτητα καποιου το οτι απλα εκανε αυτος ή οι γονεις του πολλα παιδια? Γιατι προφανως στο δημόσιο ζητηται «εκάστου η αξιότης» και τα προσοντα με αυτα θα κριθει κατα ποσο μπορει να ανταπεξελθει στα καθηκοντα του και οχι με τα παιδια του ή κανω λάθος?
    4. Η οικογενεια μπορει να αποτελει αντικειμενο ειδικης μεριμνας απο την πολιτεια, κατα τα οριζομενα απο το Συνταγμα, αλλα οχι να μπαινει στο δημοσιο ή να παιρνει περισσοτερα μορια απο καποιον αλλον που δεν ειναι πολυτεκνος δηλαδη οι μη πολυτεκνοι τι θα κανουν δεν πρεπει να μπουνε πουθενα???

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:55 | ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τα πρώτα θετικά βήματα της Κυβέρνησης και για τη δυνατότητα διαβούλεσης των Ν/Σ. Τα περισσότερα άρθρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δε λείπουν όμως και κάποια σημεία που πρέπει να διορθωθούν.Είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ότι τα πτυχία των ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ είναι ΟΛΑ με 9 και 10!! Πως μπορούμε να τους φτάσουμε όταν στα υπόλοιπα πανεπιστήμια (Ελλάδας και Ευρώπης)ο μέσος όρος των βαθμών είναι 6-7;Πρέπει λοιπόν να καταργηθεί ο συντελεστής 40 και να γίνει 10 ή έστω 20. ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Επίσης δεν θα έπρεπε να υποβαθμιστεί τόσο πολύ ο χρόνος ανεργίας γιατί είναι 650000 αυτοί που θέλουν να εργαστούν έστω και για 8 μήνες. Κύριε Υπουργέ προχωρείστε μπροστά και αλλάξτε κάθε κακώς κείμενο. Μην ακούτε τους 20000 που φωνάζουν, αλλά δείτε τους 650000 που ελπίζουν.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:23 | ΒΑΧΤΑΝΙΔΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

    Τι θα ισχύσει για έναν συμβασιούχο οδηγό στον Δήμο Θεσσαλονίκης
    που έχει εργαστεί για 6 οκτάμηνα απο το 2001 μέχρι το 2008 δεν μονιμοποιήθηκε με το διάταγμα Παυλόπουλου γιατί οι διακοπές μεταξύ οκτάμηνων ήταν πάνω απο 3 μήνες τον χρησιμοποίησε ο Δήμος για 6 οκτάμηνα και μετά τον πέταξε
    Είναι κάτοχος Πτυχίου μηχανικού αυτοκινήτων και 43 ετών με 15 μήνες ανεργία
    Δεν έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση στην ίδια κατηγορία για να μη δημιουργεί προϋποθέσεις μονιμοποίησης
    Προσλαμβάνουν άτομα ακόμα και από άλλους Δήμους για ψηφοθηρικούς λόγους αρκεί να μην προσλάβουν τους ίδιους
    Και εγώ τώρα ρωτώ
    Στις χθεσινές προσλήψεις 11/11/2009 στις κατηγορίες των μηχανικών και κάποιες άλλες προσελήφθησαν άτομα με 8μηνο κώλυμα πρόσληψης
    Γιατί δεν ισχύει γι΄αυτούς το παρακάτω
    Ανώτατη διάρκεια συμβάσεων
    Συμβάσεις που καταρτίζονται διαδοχικώς και εκτελούνται μεταξύ του ίδιου εργοδότη και του ίδιου εργαζόμενου με την ίδια ή παρεμφερή ειδικότητα και με τους ίδιους ή παρεμφερείς όρους εργασίας, απαγορεύεται να υπερβαίνουν τους είκοσι τέσσερις (24) μήνες σε συνολικό χρόνο διάρκειας της απασχόλησης, είτε συνάπτονται κατ’ εφαρμογήν του προηγούμενου άρθρου είτε συνάπτονται κατ’ εφαρμογήν άλλων διατάξεων της κειμένης νομοθεσίας
    Γιατί πρέπει ένας επαγγελματίας οδηγός και με πτυχίο μηχανικού αυτοκινήτων να μην μπορεί να υποβάλει αίτηση στην ίδια ειδικότητα. Είναι ένα σημείο που πρέπει να δείτε
    Η ανώτατη διάρκεια συμβάσεων δημιουργεί πρόβλημα και στις κατηγορίες εκείνων των ανθρώπων που δουλεύουν σαν εργάτες στην σκούπα βρίσκονται κοντά στα όρια σύνταξης
    Τι θα κάνει μία εργάτρια που έχει συμπληρώσει 3 οκτάμηνα και δεν έχει δικαίωμα για άλλο 8μηνο Θα αλλάξει ειδικότητα και θα γίνει οδηγός ή μηχανικός

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:43 | Παπαδακη Ελλη

    Να δοθει η καρτα ανεργιας πισω ενεργοποιημενη στα ατομα των στεητζ που μπηκαν την προεκλογικη περιοδο εφοσον η εργασια τους δεν προσμετραται ως εμπειρια ωστε να μπορουν να επωφεληθουν απο τα μορια της μακροχρονιας ανεργιας που ειχαν σε αυτες τις προκ/ξεις.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 12:04 | Τσορμπατζίδου Αργυρώ

    Συγχαρητήρια στη νέα κυβέρνηση για τις αλλαγές στη νομοθεσία των προσλήψεων σε όλους τους φορείς του δημοσίου.Παρ’όλ’αυτά πιστεύω πως με την αλλαγή του νόμου για τη μοριοδότηση της ηλικίας στο εποχικό πρσοσωπικό,ευνοούνται οι νεότεροι που πιθανότατα θα έχουν περισσότερη εμπειρία(βλέπε πραγράμματα stage)υπέρ των μεγαλυτέρων σε ηλικία,για τους οποίους η μοριοδότηση της ηλικίας ήταν ένα προσόν το οποίο μας έδινε ελπίδα για εργασία(8μηνη).Είμαι 35 ετών με 2 ανήλικα παιδιά και νοιώθω αδικημένη όταν σκέφτομαι πως θα χάσω μια θέση έργασίας από κάποιο νεότερο(π.χ.25ετών) που ίσως δεν έχει παιδιά και έχει περισσότερο χρονικό περιθόριο αναμονής ανάμεσα στα 8μηνα, έτσι ώστε να μαζέψει τον απαιτούμενο χρόνο ανεργίας.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:20 | Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος

    Πιστεύω ότι οι αλλάγές κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά θα ήθελα να επισημάνω το εξής:

    Είμαι 37 ετών πτυχιούχος ΟΙκονομολόγος με Μαστερ και Διδακτορικό. Όταν τελείωνα το πτυχίο μου (πρίν 15 έτη) δεν υπήρχε πουθενά να κάνω μεταπτυχιακό στην Ελλάδα παρά μόνο στο εξωτερικό το οποιο φυσικά κόστιζε πανάκριβα. Δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα ως οικογένεια αλλά μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών πήρα υποτροφία και σπούδασα για μαστερ και Διδακτορικό. Πάρα πολλοί συμφοιτητές μου όμως, που επίσης δεν είχαν χρήματα για μεταπτυχιακά, δεν τα κατάφεραν να βρούν υποτροφία. Αυτοί δεν είχαν πλούσιο πατέρα για να κάνουν έστω ένα μαστερ και έμειναν μόνο με το πτυχίο. Η πριμοδότηση των μεταπτυχιακών θα πρέπει να συνοδευτεί με μεγάλη αύξηση των θέσεων σε Ελληνικά πανεπιστήμια για μεταπτυχιακές σπουδές όχι μόνο στους γνωστούς και φίλους των καθηγητών πανεπιστημίων όπως ισχύει τώρα αλλά και σε εργαζόμενους. Πολλοί απο τους συμμαθητές μου θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό έστω και 15 έτη αφού πήραν το πτυχίο αλλά πλεόν έχουν οικογένεια και έξοδα που τρέχουν και δεν μπορούν να παρατήσουν την εργασία τους για το διάβασμα. Πρέπει να γίνουν πολλά μεταπτυχιακά για εργαζόμενους και όχι μόνο για τους αιώνιους φοιτητές.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:47 | Γιώργος Μαγκλάρας

    Όπως και σε προηγούμενα άρθρα, σχολιάζω ότι έπρεπε να υπάρχει πρόνοια και για υπερπενταετή εμπειρία. Δηλαδή ένας που έχει 10-15 χρόνια στη δουλειά κι ένας που μόλις συμπλήρωσε 5ετία είναι το ίδιο? Αυτό είναι λάθος. Έπρεπε να έχετε κλίμακωτη μοριοδότηση από τον 1ο μέχρι τον 20ο-25ο χρόνο εμπειρίας! Πολλά πράγματα, ειδικά διοικητικής φύσης, μαθαίνονται και μετά τα 5 χρόνια στην πιάτσα.
    Το βαθμό πτυχίου πρέπει να τον βγάλετε από τα κριτήρια, διότι: α. τα ελληνικά (και πολλά ξένα)πανεπιστήμια είναι διαβλητά και υπάρχει τρομερη διαφορά στη βαθμολόγηση από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα τη δημιουργία στρεβλώσεων και β.Μετά από 2-3 χρόνια στη δουλειά, είτε ήσουν του 5,5 είτε του 9, αυτό που μετράει είναι η ΣΥΝΕΧΗΣ διάθεση σου να μαθαίνεις και οι εμπειρίες που αποκομίζεις. Ξέρω εξαίρετους σημερινούς επαγγελματίες του 5,5.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:30 | Σταυρος Κ.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
    Μέχρι σήμερα η μοναδική στοχευμένη δράση για τους μακροχρόνιους ανέργους ήταν η πριμοδότηση των μηνών ανεργίας στις προκηρύξεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ.Τώρα με το νέο νομοσχέδιο πάει περίπατο κι αυτη.Μιλατε για μοριοδότηση της εμπειρίας.Δηλαδή κάποιος από τα αμαρτωλά stage και τις ακόμα πιο αμαρτωλές συμβάσεις έργου συμπληρώνει με τις ανανεώσεις που έκανε γεμάτα 5 χρόνια, την ιδία ώρα που εγώ πηγαίνοντας με το Σταυρό στο χέρι το μόνο που έχω καταφέρει είναι να μαζέψω 2 οκτάμηνα σε 30 μηνες.Πως θα τους ανταγωνιστώ? Ας μοριοδοτούσατε τουλάχιστον μόνο το 24 μηνο,πέραν τούτου δίνεται σημαντικό μειονέκτημα σε όλους όσοι εισέρχονται τώρα στην αγορά εργασιας ή υπολείπονται σε εμπειρία.Και μιας και αναφέρθηκα στο 24μηνο.Τι γίνεται μ αυτό? Το καλύτερο που έχετε να κάνετε μ αυτούς τους ορούς είναι να το καταργήσετε άμεσα, είχε που είχε γίνει σουρωτήρι,τουλαχιστον να παίζουμε όλοι με τους ιδίους κανόνες

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:24 | ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΟΡΙΩΝ. ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΔΙΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΝΟ 50 ΜΟΡΙΑ+. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ.

    ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ-ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ 19,6-ΓΝΩΣΗ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ FIRST CERTIFICATE OF CAMBRIGE-ΓΝΩΣΗ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ PC IC3 MICROSOFT

    ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?

    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:47 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

    Αξιότιμο κ.Ιωάννη Ραγκούση
    Υπουργό Εσωτερικών

    Κοιν.Γραφείο κ.Πρωθυπουργού

    Κύριε Υπουργέ,

    Την Κυριακή 1-11-2009,ημέρα εορτασμού της πολύτεκνης οικογένειας, Ο Πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου έστειλε στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) το παρακάτω μήνυμα:
    =============================================================
    Μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου
    για την ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας 1η Νοεμβρίου 2009

    Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,
    Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας, απευθύνω θερμό και εγκάρδιο χαιρετισμό σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες της πατρίδας μας και στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας που εδώ και δεκαετίες, μάχεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.
    Μπροστά στον κίνδυνο της γήρανσης του πληθυσμού εξαιτίας της σοβαρής υπογεννητικότητας. ο ρόλος των πολύτεκνων οικογενειών αποτελεί εθνική προσφορά. Με την επιλογή σας να φέρνετε στον κόσμο και να μεγαλώνετε πολλά παιδιά αποτελείτε το κύτταρο ανανέωσης της κοινωνίας μας και συμβάλετε καθοριστικά στη συνοχή της. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες, η Πολιτεία οφείλει να σας δείξει και θα σας δείξει στην πράξη αποτελεσματική μέριμνα.
    Η νέα κυβέρνηση δε θα αρκεσθεί σε αποσπασματικά μέτρα, αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές, στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία, στην κοινωνία. Πολιτικές, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά παράλληλα θα δίνουν κίνητρα και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να μεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν, αλλά όσα παιδιά θέλουν.
    Σας διαβεβαιώνω ότι οι προσπάθειες σας για συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής της πολύτεκνης οικογένειας με βρίσκουν στο πλευρό σας, αρωγό και συμπαραστάτη.

    Γιώργος Α. Παπανδρέου
    =============================================================
    Κύριε Υπουργέ, μεταξύ του μηνύματος του Πρωθυπουργού και όσα εμφανίζονται από το Υπουργείο σας ,υπάρχει …αρνητική απόκλιση!

    Αν όμως, τα όσα αναγράφονται στον τύπο και μεταδίδονται από τις TV ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης (Υπουργείο Εσωτερικών) για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ είναι η κατάργηση των Ν.2527/1997 (άρθρο 1 παρ.10 και 1481/1984 (άρθρο 44) που θεσπίζουν 20% και 10% που αφορούν στους πολύτεκνους στο δημόσιο και στις Αστυνομικές σχολές αντίστοιχα, τότε έχουμε επιδρομή σε βάρος των πολυτέκνων από την νυν Κυβέρνηση σε όσα θέσπισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τους νόμους που αναφέρθηκαν!
    Κύριε Υπουργέ, όσα θέσπισαν οι κυβερνήσεις για τις πολύτεκνες οικογένειες και γενικότερα για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος εντάσσονται στο πλαίσιο της Συνταγματικής διάταξης του άρθρου 21 παρ.2 που ορίζει ότι:<>.
    Το ανωτέρω άρθρο επιβάλλει στο νομοθέτη τη λήψη των αναγκαίων μέτρων υπέρ των πολυτέκνων. Μέτρα κατά των πολυτέκνων η θέση τους σε ήσσονα μοίρα δεν είναι συνταγματικά ανεκτή. Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου δημόσιου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί (ΣτΕ 2773/91 , 2781/91 , 4062-4070/90).Έτσι αποφαίνονται τα δικαστήρια της χώρας μας.
    Και ακόμα οι διατάξεις που αφορούν στους πολύτεκνους λόγω δημοσίου συμφέροντος ,είναι επικρατέστερες των γενικών έστω και μεταγενεστέρων διατάξεων (ΣτΕ 891/85 , 906/86).

    Η δικαιοσύνη βάζει φραγμούς στο κοινό νομοθέτη όταν αυτός καταργεί συνταγματικά δικαιώματα, όπως αυτά των πολυτέκνων. Όμως είναι λάθος να βρίσκουν οι πολύτεκνοι το δίκαιο τους προσφεύγοντας στα δικαστήρια…..
    Κύριε Υπουργέ, <>. Η δημογραφική κατάρρευση της χώρας επιβάλλει τη λήψη ουσιαστικών πρόσθετων μέτρων και όχι συρρίκνωση των λίγων που υπάρχουν! Όταν δε τα μέτρα δεν έχουν κανένα κόστος όπως είναι αυτό που φαίνεται ότι θέλετε να καταργήσετε, ενώ δεν προσθέτουν αφαιρούν ,διότι αποτελούν δημογραφικό κίνητρο και κτυπούν την ανεργία των πολυτέκνων.
    Αυτό που η προηγούμενη κυβέρνηση τέλος του 2005 επιχείρησε και τελικά υποχώρησε, μη το κάνετε εσείς!
    Η παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού προς τον οποίο κοινοποιείται η παρούσα, πιστεύομαι θα είναι άμεση και το θέμα θα λήξει εδώ. Έτσι ,δε θα πληγεί η τάξη των πολυτέκνων από μια κυβέρνηση που εμφανίζεται υπέρμαχος των μη εχόντων και κατεχόντων και σκόρπισε την ελπίδα μιας άλλης ημέρας!

    Χαράλ. Γρ. Κοντός
    Γενικός Σύμβουλος ΑΣΠΕ
    Τσαριτσάνη – Ελασσόνα
    2493080119

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:17 | NΙNA

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠ’ΕΥΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΑΣΕΠ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 10:48 | Καφανταρίδης Παντελής

    Συγχαρητήρια για τη δομή του νέου νομοσχεδίου.
    Τα περισσότερα με βρίσκουν σύμφωνο και τα θετικά σχόλια των παραπάνω με «καλύπτουν».
    Ο λόγος που αναγκάζομαι να γράψω είναι ότι δεν γίνεται καμία αναφορά για τη μοριοδότηση ή όχι σε πολύτεκους ή τέκνα πολύτεκνων οικογενειών.
    Ακούγονται πολλά και η επίσημη θέση του υπουργού θα ξεκαθάριζε το τοπίο.
    Ας μη ξεχνάτε και αυτή την τάξη της κοινωνίας, όταν το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η υπογεννητικότητα.
    Κανένα υγιές ασφαλιστικό και καμία οικονομική ανάταση, δε μπορεί να περιμένει μια χώρα που συνεχώς γηράσκει.
    Προέρχομαι από πολύτεκνη οικογένεια και σας γνωρίζω ότι 3 από τα 4 αδέρφια είμαστε πτυχιούχοι άνεργοι.
    Σας διαβεβαιώ πως κανείς μας δε σκέφτεται να δημιουργήσει μεγάλη οικογένεια όπως έκαναν οι γονείς μας.
    Δώστε κίνητρα, όραμα και ελπίδα σε αυτές τις ηρωικές οικογένειες και δημιουργείστε τις βάσεις ώστε η πατρίδα να «μεγαλώσει», γιατί μέχρι τώρα «μικραίνει» τουλάχιστον αριθμητικά και γερνάει.
    Μη μας ξεχνάτε…


    Aπάντηση / Διευκρινήση

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 10:48 | ΤΠ

    Η κατάργηση των συνεντεύξεων δεν θεωρώ οτι είναι σωστή.

    Πρέπει να γίνεται απο ειδικούς και να μαγνητοφωνείται. Σε περίπτωση ενστάσεων, να απομαγνητοφωνείται και να κρίνεται απο νέα ειδική επιτροπή.

    Δεν μπορείς να βασίζεις μια θέση (κάποιες περισσότερο απο άλλες, όπως π.χ. για αστυνομικούς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς αλλα και άλλες ειδικότητες) μόνο σε έγγραφα αποδεικτικά. Είναι απαραίτητη μια προσωπική συνέντευξη που θα διεξάγεται απο ειδικό/ξεχωριστό σώμα/ομάδα/υπηρεσία του ΑΣΕΠ με ειδικά προσόντα, ώστε να εξετάζονται κάποια βασικά ψυχομετρικά χαρακτηριστικά, κάποια βασικά επαγγελματικά χαρακτηριστικά (ανάλογα με τη θέση προς κάλυψη) αλλά και κάποια βασικά επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, ώστε να μπορεί να αποδειχθεί η ενσωμάτωση κάποιου στη θέση, υπηρεσία, ομάδα οπου είναι υποψήφιος. Προφανώς, η συνέντευξη θα είναι διαφορετική, ανάλογα με την κατηγορία του υποψηφίου (δεν είναι λογικό ο ΥΕ να περνάει απο την ίδια συνέντευξη που περνάει ενας ΠΕ ή ένας Ειδικός Επιστήμονας).

    Άλλωστε ποιό best practise λέει ότι τα χαρτιά αρκούν και καλύπτουν και είναι διαφανή? Αποκλείεται να μην γνωρίζουν όλοι ότι σε άλλες ευρωπαικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, κτλ.) όλοι γίνονται πτυχιούχοι με βαθμό 9 και 10 (στα 10) με τρόπους αθέμιτους, οπότε σε μετέπειτα σύγκριση με κάποιον πτυχιούχο απο Ελληνικό Πανεπιστήμιο θα υπάρχει πριμοδότηση κάποιου που έχει πάρει άριστο πτυχίο, χωρίς να έχει τα πραγματικά προσόντα.

    Στο όνομα της διαφάνειας, καλό είναι παράλληλα να ελέγχουμε και την βελτίωση των διαδικασιών, για να μην επαναλαμβάνεται το συνεχές «ράβε ξήλωνε».

    Ευχαριστώ.
    ΤΠ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 10:32 | Τάσος Σ.

    Θα πρέπει να υπολογίσετε και τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ όπου καλύπτουν αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, οι περισσότεροι έχουν πάνω από 5 χρόνια συμβάσεις και δεν περιλαμβάνονται στο νόμο Παυλόπουλου. Οι δήμοι και οι εκάστοτε δήμαρχοι εκμεταλεύονται πολιτικά τα προγράμματα αυτά για την προβολή της εικόνας τους και ταυτόχρονα κρατάνε όμηρους τους εργαζόμενους. Στην ουσία καλύπτουν πάγιες ανάγκες αφού αυτά τα προγράμματα προσφέρουν κοινωνικό και πολιτιστικό έργο κάτι το οποίο αποτελεί βασική λειτουργία των ΟΤΑ. Ας γίνει μια τροποποίηση στο νόμο Παυλόπουλου έτσι ώστε να καλυφθούν πραγματικά οι ανάγκες ή τουλάχιστον ας προκυρήξουν οι δήμοι θέσεις μόνιμου προσωπικού ετσι ώστε να σταματήσει αυτή η κοροϊδία των οκτάμηνων συμβάσεων.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 10:54 | Σταυρακας Θοδωρης

    Με τα βουλγαρικα και ρουμανικα 10αρια τι θα γινει θα πολλαπλασιαζονται και αυτα με 40. Τοτε διδακτορικα μεταπτυχιακα και ελληνικο πτυχιο με προυπηρεσια δεν τους φτανει αυτους. Δεν έχετε καμμία γνώση της κοινωνιας και όλα τα κάνετε αποσπασματικα. Ξεκινήσαμε με μοριοδότηση πτυχίων τα μαζέψαμε στην συνέχεια επιδοτούνταν η προυπηρεσία την μαζέψαμε και αυτήν και τώρα το ξανααλλάζετε και πρέπει να ξαναρχίσουμε τα πτυχία δεν με ενδιαφέρει ποια είναι η κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει συνέχεια στο κράτος.
    Ο νόμος είναι καλός όμως να μην υπάρχει καμια εξαίρεση γιατί όχι στην ΕΡΤ και πιστεύω πως δεν θα τον εφαρμόσετε και αλλού με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ τι θα κάνετε θα τον εφαρμόσετε εκει η οικογενειοκρατία και ο κομματισμός είναι σε όλο του το μεγαλείο.

    Αντε δημοσιοπιοιστε τον να φύγω για Βουλγαρια να πάρω το 10αρακι και να γυρίσω.
    Ποιοι σας συμβουλευουν ρε να πάρει η ευχή να τους γνωρίσω να δω που δούλεψαν και που σπούδασαν. Καμμια επαφή με την πραγματικότητα

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 09:22 | ΗΡΩ

    Είμαι συμβασιούχος ορισμένου χρόνου και από το 2005 που τελείωσα τη σχολή μου έχω εργαστεί 1 έτος και 8 μήνες.Ηθελα να ήξερα πότε θα βρώ άλλη δουλειά.Περίμενα το 50% για να πάρω κανένα μόριο αλλά καταργήθηκε και αυτό.Ελεος πιά.Είμαι 43 χρονών πότε θα δουλέψω με όλες τις απαγορεύσεις δηλαδή και τους νόμους;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 08:13 | Γιώργος

    Απλα πρεπει να δείτε και το θεμα των μηχανικών και της ανεργίας.
    Οι μηχανικοί δεν μπορει να είναι άνεργοι. Οποτε να απαγορευσετε βεβαιώσεις και οτιδήποτε αλλα εγγραφα που αποδικνύουν ανεργία σε Διπλωματουχους μηχανικούς.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 04:23 | ΜΑΛΙΑΡΑΚΗ ΕΥΔΟΞΙΑ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. ΔΩΣΑΤΕ ΕΛΠΙΔΑ!

    ΠΡΩΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΆ ΠΤΥΧΙΑ & ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 03:02 | ΕΦΗ Δ.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ, Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Π.Δ. 164/2004 (ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΕΡΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Π.Δ. ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ. ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ, ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΡΘ. 5&6 ΤΟΥ Π.Δ. 164/2004 ΠΑΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΛΛΟΣ ΦΟΡΕΑΣ – ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 1999/70/ΕΚ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ (ΑΝΩ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ) ΠΛΕΟΝΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:37 | ΕΙΡΗΝΗ ΣΦΑΚ

    ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ!!!ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕ ΚΑΠΩΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ?ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ?ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ?ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΞΟΔΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ?ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ!!!.ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΣΚΕΦΘΗΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:59 | Σταμ. Νικολάου Σύρος

    7. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του οικείου κατά περίπτωση Υπουργού, η οποία εκδίδεται εντός προθεσμίας έξι μηνών, από τη δημοσίευση του νόμου αυτού και κατόπιν σύμφωνης γνώμης του ΑΣΕΠ, εξειδικεύονται, ανά υπηρεσία ή φορέα, . οι εποχικές ανάγκες και προσδιορίζεται ο αριθμός του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απαιτείται για την κάλυψή τους.
    ΠΔ 164/2004 Άρθρο 6

    Ανώτατη διάρκεια συμβάσεων

    1. Συμβάσεις που καταρτίζονται διαδοχικώς και εκτελούνται μεταξύ του ίδιου εργοδότη και του ίδιου εργαζόμενου με την ίδια ή παρεμφερή ειδικότητα και με τους ίδιους ή παρεμφερείς όρους εργασίας, απαγορεύεται να υπερβαίνουν τους είκοσι τέσσερις (24) μήνες σε συνολικό χρόνο διάρκειας της απασχόλησης, είτε συνάπτονται κατ’ εφαρμογήν του προηγούμενου άρθρου είτε συνάπτονται κατ’ εφαρμογήν άλλων διατάξεων της κειμένης νομοθεσίας.

    2. Συνολικός χρόνος διάρκειας απασχόλησης άνω των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών επιτρέπεται μόνον σε περιπτώσεις ειδικών, από τη φύση και το είδος της εργασίας τους, κατηγοριών εργαζομένων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, όπως, ιδίως, διευθυντικά στελέχη, εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται στο πλαίσιο συγκεκριμένου ερευνητικού ή οιουδήποτε επιδοτούμενου ή χρηματοδοτούμενου προγράμματος, εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται για την πραγματοποίηση έργου σχετικού με την εκπλήρωση υποχρεώσεων που απορρέουν από συμβάσεις με διεθνείς οργανισμούς.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:05 | Κωστης Κ.

    Έχετε αναρωτηθεί κύριοι ποια κριτήρια ισχύουν για την πρόσληψη εκπαιδευτών στις ΕΠΑΣ και τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ?????

    Νο 1. Το κριτήριο της ανεργίας!!!!!!

    Αν είναι δυνατόν!!!!

    Πρώτα κοιτάνε να προσληφθεί κάποιος άνεργος ώς εκπαιδευτικός (ωρομίσθιος) και μετά τί βαμό πτυχίου έχει, ή αν έχει διδακτική ή επαγγελματική εμπειρία!

    ΓΙΑΤΙ??

    Για να λέμε ότι έτσι πέφτει η ανεργία?

    Και επανέρχομαι όσον αφορά του ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ της χώρας, 1. αλήθεια γνωρίζεται το καθεστώς λειτουργίας τους?
    2. γνωρίζεται πως το 70% είναι υποστελεχωμένοι???

    3. γνωρίζεται πως υπάρχουν Ν.Π.Δ.Δ. Παιδικοί Δήμων που έχουν αλλαγμένο σε σχέση με τον πρότυπο κανονισμό???

    4. Γνωρίζετε ότι μικροκομματικά συμφέροντα αιρετών στους δήμους, κάνουν τις ΥΕ 14 ή ΥΕ 16 (βοηθούς μαγειρίου ή καθαρίστριες) σε μαγείρισσες??? σε κλάδο ΔΕ 32 Μαγείρων ???
    και αυτό διοτι υπάρχει το παραθυράκι από το ν.3584/2007 και αναφέρεται στην εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ με αρ. πρωτ. οικ 37798 17/06/2008.
    Μία αναζήτηση μέσω του http://www.et.gr με χρήση των ανω λέξεων κλειδιά θα σας πείσει!

    ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ:

    1. ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΑ ΠΑΙΔΙΑ

    2. ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

    3. & ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (δήδεν εποχικό) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ

    Αν δεν αλλάξει προς το καλύτερο κάτι ΤΩΡΑ δεν θα αλλάξει ποτέ!!!

  • Αρχικά να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε παράλληλα τη νέα κυβέρνηση για τη παρούσα ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση της οποίας στόχος είναι εμείς, οι απλοί πολίτες και εργαζόμενοι, να εισακουσθούμε, βελτιώνοντας όσα το παρόν σχέδιο νόμου δεν έχει ακόμη προβλέψει.

    Σκοπός του παρόντος νέου νόμου είναι, μεταξύ άλλων, να καταργήσει το σημερινό καθεστώς ομηρίας των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, την παράνομη εκμετάλλευση τους και να παύσει, πλέον, οι συμβασιούχοι αυτοί να αποτελούν τα θύματα παράνομων πρακτικών.
    Ο κ. Ραγκούσης τόνισε. «στόχος είναι να καταργήσουμε το πολιτικό δουλεμπόριο των νέων γενεών…να θεμελιωθεί η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη».

    Εάν, όμως, με το νέο νόμο καταργηθούν ή πέσουν σε αδράνεια οι νόμοι οι οποίοι παρέχουν σήμερα μεγαλύτερη προστασία στα δικαιώματα των εργαζομένων, ως ο ν.2112/1920 του οποίου η ισχύς και η εφαρμογή του αναγνωρίζονται, από την πρόσφατη, δεσμευτική για την Ελλάδα, απόφαση της 23/4/09 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (ΔΕΚ) και η οποία έλαβε υπόψη τις αποφάσεις 18/2006 και19-20/2007 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (ΟλΑΠ), τότε καλύτερα να μην υπάρξει παρόμοιος νέος νόμος.

    Πιο συγκεκριμένα. Όλοι γνωρίζουμε ότι το δημόσιο και οι ΟΤΑ, ακόμη και μετά τις εκλογές της 4/10/2009, ως εργοδότες και με τη βοήθεια του ΑΣΕΠ, καλύπτουν οργανικές θέσεις με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου όπως η μερική απασχόληση. Οι θέσεις αυτές υπάρχουν μόνο στα χαρτιά και στα περιβόητα ψευδή επιχειρησιακά σχέδια τα οποία εγκρίνονται από το ΑΣΕΠ ως δήθεν ανάγκες συμπληρωματικού χαρακτήρα ενώ στην πραγματικότητα καλύπτουν συστηματικά οργανικά κενά, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο νόμος της μερικής απασχόλησης απαγορεύει ρητά οι θέσεις αυτές να ασκούν επιρροή στην οργανική σύνθεση των υπηρεσιών, δηλαδή να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κενών οργανικών θέσεων.

    Αν παρόλα αυτά το δημόσιο, με το πρόσχημα του νόμου 3250/04 της μερικής απασχόλησης ο οποίος απαγορεύει την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών ή του παρόντος ή και άλλου νόμου ορισμένου χρόνου, συνεχίζει να εφαρμόζει παρόμοιες πρακτικές, δηλαδή την κάλυψη οργανικών κενών θέσεων (70% στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων ) με ψευδεπίγραφες συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή άλλης μορφής, τότε οι συμβάσεις αυτές, επειδή βασίζονται σε προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ στην οποία όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε αξιοκρατικά, με βάση το ν. 2112/1920, ο οποίος, επαναλαμβάνουμε, παρέχει σήμερα τη μεγαλύτερη προστασία στους εργαζόμενους, χαρακτηρίζονται από την πρώτη ημέρα εργασίας ως αορίστου χρόνου. Το γεγονός αυτό πρέπει να γίνει καθαρά αποδεκτό από το νέο νόμο και όχι να αποτελεί άλλοθι, ψευδούς στην ουσία, νομιμότητας και δημιουργίας νέων γενεών συμβασιούχων για κάλυψη δήθεν «έκτακτων, πρόσκαιρων, εποχικών, ειδικών, συμπληρωματικών ή άλλων παρόμοιων αναγκών».
    Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν σύντομα, αξιοκρατικά και με διαφάνεια τα σημερινά οργανικά κενά του 50% έως 80% και θα καταργηθούν ταχύτατα οι πελατειακές σχέσεις και τα ρουσφέτια, όπως άλλωστε η κυβέρνηση πρεσβεύει.

    Η προστασία στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν μπορεί αλλά ούτε πρέπει να χειροτερεύσει, με τον παρόντα νέο νόμο, στο Κράτος μας Δικαίου.

    Με τιμή

    Για το Δ. Σ. του
    Συλλόγου συμβασιούχων μερικής απασχόλησης
    Ν. Α. Τρικάλων.

    Ο Πρόεδρος
    Θεόδωρος Τέτσιος

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:09 | mesas

    «7. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του οικείου κατά περίπτωση Υπουργού, η οποία εκδίδεται εντός προθεσμίας έξι μηνών, από τη δημοσίευση του νόμου αυτού και κατόπιν σύμφωνης γνώμης του ΑΣΕΠ, εξειδικεύονται, ανά υπηρεσία ή φορέα, . οι εποχικές ανάγκες και προσδιορίζεται ο αριθμός του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απαιτείται για την κάλυψή τους.»

    δηλαδή θα καλύψετε όλες τις εποχιακές εργασίες με μια απόφαση;
    μακάρι!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:52 | Kωνσταντίνος Κ.

    Θα ήθελα και εγώ να επισημάνω με την σειρά μου οτι πρέπει να γίνει προσθήκη για το άρθρο 20 του νόμου 2190 που προβλέπει πρόσληψη προσωπικού για έκτακτες και επείγουσες ανάγκες.Με βάση αυτό το άρθρο μέχρι σήμερα ο ΕΛΓΑ και το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης με βάση την γρίπη των πτηνών παίρνει με αδιαφανείς διαδικασίες άτομα χωρίς καν μοριοδότηση και προκηρυξη.Θα πρέπει να προβλεφτεί οτι και οι προσλήψεις του άρθρου 20 του νόμου 2190 θα γίνονται με τα ίδια κριτήρια και δεσμεύσεις του άρθρου 21.Μόνο έτσι θα κλείσουν οριστικά τα παράθυρα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:39 | Πέτρος Ουρανός

    ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ; ΧΩΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΣΕΠ; ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΠΙΚΗ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:22 | Κωστης Κ.

    Δυστυχώς δεν μπορείτε να φανταστείτε τί συμβαίνει με τους εργαζόμενους σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς που είναι σε ομηρία….

    ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Α Ι Ρ Ε Τ Ο Υ Σ.

    Θα πρέπει ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ οι «εξαιρέσεις στους νόμους»!!!

    Για κάντε μία ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ μέσω ίντερνετ να δείτε τί επικρατεί στις συμβάσεις Ιδιωτικού δικαίου στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς!!

    Κύριοι, οι πολίτες είναι εξαρτώμενοι από την Δημοτική εξουσία όταν υπάρχουν εξαιρέσεις.

    Η κάπιος χρειάζεται σε ένα σχολείο ή σε έναν βρεφονηπιακο σταθμό ή δεν χρειάζεται.

    ΙΔΙΟ ΩΡΑΡΙΟ, ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΙΔΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    Όχι να δουλεύοθν οι ΙΔΑΧ και οι ΜΟΝΙΜΟΙ «ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ» ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ Δ.Σ. των ΠΑΙΔΙΚΏΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:05 | Αναστάσης

    Νομίζω ότι με το παρόν Νομοσχέδιο που συζητούμε ΠΡΕΠΕΙ να ακυρωθεί ή τροποποιηθεί το Άρθρο 6 παρ. 8 του ν. 1418/84 (ΦΕΚ-23 Α’) «∆ηµόσια έργα και ρυθµίσεις συναφών θεµάτων».
    Καταρχήν παραθέτω παρακάτω το κείμενο τού άρθρου:
    ____________
    άρθρο 6 παρ. 8 του ν. 1418/84
    «8**. Όταν πρόκειται να εκτελεσθούν δημόσια έργα, προβλεπόμενου συνολικού κόστους μεγαλύτερου των 10 δισ. δραχμών (30 ΕΚ ΕΥΡΩ) είτε κατά το σύστημα της αντιπαροχής είτε κατά το σύστημα παροχής άλλων ανταλλαγμάτων είτε κατά οποιαδήποτε άλλο σύστημα προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων συμβούλου οποιασδήποτε ειδικότητας (τεχνικού, οικονομικού συμβούλου, συμβούλου οργανώσεως κ.λ.π.) σε ημεδαπά ή αλλοδαπά, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, που απαιτούνται για την υλοποίηση και εκτέλεση των έργων αυτών. Η ανάθεση γίνεται με σύμβαση. Ο τρόπος ανάθεσης, οι παρεχόμενες από το σύμβουλο υπηρεσίες, οι όροι της σύμβασης και η αμοιβή καθορίζονται με απόφαση του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού χωρίς δέσμευση από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη. Η αμοιβή του συμβούλου θα βαρύνει το συγκεκριμένο προϋπολογισμό, που θα καθορίζεται εκάστοτε με απόφαση του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού. Η αμοιβή του συμβούλου μπορεί επίσης να βαρύνει τον προϋπολογισμό του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ.) ή τον προϋπολογισμό του Ταμείου Εθνικής Οδοποιοίας (Τ.Ε.Ο.) κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, μετά από σύμφωνη γνώμη των διοικητικών τους συμβουλίων».
    ** Σύμφωνα με την περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 46 του ν. 3316/2005 (Α΄ 42/22.2.2005), η διάταξη της παραγράφου 8 του π α ρ ό ν τ ο ς άρθρου δ ι α τ η ρ ε ί τ α ι σε ισχύ, μ ό ν ο για τις συμβάσεις με προεκτιμώμενη αμοιβή κάτω του ορίου εφαρμογής της Οδηγίας 2004/ 18/ΕΚ.
    ______________

    ΣΧΟΛΙΑ:

    Ουσιαστικά, το παραπάνω άρθρο του Ν.1418/84 δίνει τη δυνατότητα σε φορείς του Δημοσίου που υλοποιούν δημόσια έργα με προϋπολογισμό άνω των 30 Εκ. Ευρώ να προσλαμβάνουν «συμβούλους», χωρίς καμία διαδικασία διαγωνισμού, ακόμα και για την γραμματειακή υποστήριξη.

    Η παραπάνω ρύθμιση είχε νόημα και ουσία για την ταχύτερη και αρτιότερη εκτέλεση των μεγάλων δημόσιων έργων.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, την παραπάνω ρύθμιση του Νόμου εκμεταλλεύτηκαν κατά κατά κόρον τα τελευταία 5 χρόνια οι Φορείς που εποπτεύονται από το τ. ΥΠΕΧΩΔΕ και το τ. ΥΜΕ (Αττικό Μετρό ΑΕ, Εγνατία Οδός ΑΕ, ΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ κλπ) προσλαμβάνοντας ΧΙΛΙΑΔΕΣ (κυριολεκτικά!) υψηλόμισθους συμβούλους με αδιαφανείς διαδικασίες και κομματικά κριτήρια. Οι σύμβουλοι προσλήφθηκαν υποτίθεται για τις ανάγκες εκτέλεσης συγκεκριμένων έργων και σταδιακά μετακινήθηκαν σε οργανικές θέσεις ώστε να καλύπτουν πάγιες και λειτουργικές ανάγκες των Φορέων. Ο απώτερος στόχος ήταν η μετατροπή της εργασιακής σχέσης σε αορίστου χρόνου, κάτι που συνέβη σε πολλές περιπτώσεις αφού οι παραπάνω φορείς, ως ΝΠΙΔ, δεν καλύπτονται από το ΑΣΕΠ.

    Τελειώνοντας, πρέπει να τονίσω ότι το άρθρο 6 παρ. 8 του ν. 1418/84 πρέπει να καταργηθεί ή τροποποιηθεί και για έναν επιπλέον λόγο:
    Επειδή εκτός από τις προσλήψεις συμβούλων ως «φυσικά πρόσωπα» δίνει τη δυνατότητα απευθείας ανάθεσης και σε «νομικά πρόσωπα», δηλαδή σε επιχειρήσεις και εταιρίες. Αυτό το σκέλος του νόμου επίσης αξιοποιήθηκε κατά κόρον τη τελευταία πενταετία για απευθείας αναθέσεις συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και των εκπονήσεων μελετών, σε ημέτερες επιχειρήσεις και γραφεία μελετών!

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:03 | ΛΟΥΚΑ ΣΟΦΙΑ

    Θέλω και εγώ να σας συγχαρώ για τις αλλάγες που κάνετε στο θέμα των προσλήψεων. Με την σειρά μου και εγώ θα ήθελα να παραθέσω ορισμένες παρατηρήσεις.

    1. Στο θέμα των προσλήψεων ορισμένου χρόνου να καταργηθεί το κριτήριο της εντοποιότητας όπου δεν δίνει δικαίωμα σε κάποιον που δεν είναι μόνιμος δημότης να καταθέσει τα χαρτιά του. Είμαι σύζυγος στρατιωτικού και αυτό συνεπάγεται μετακομήσεις κάθε 3-4 χρόνια. Στον ιδιωτικό τομέα είναι δύσκολο να βρούμε εργασία γιατί ο ιδιώτης δεν θέλει να προσλάβει κάποια που θα την εκπαιδεύσει και μετά από λίγο καιρό θα φύγει από την δουλειά. Συνεπώς γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα και εμείς να μπορούμε να δουλέψουμε ένα 8μήνο και να αποκομίσουμε κάποια εμπειρία στο αντικείμενο των σπουδών μας ? Μέχρι στιγμής παρατηρούμε να ανακυκλώνονται τα ίδια άτομα στις ίδιες θέσεις συνέχεια χωρίς οι υπόλοιποι να έχουμε κάποια ελπίδα. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας.

    2 Ελπίζω να υπάρξουν μεγάλοι γραπτοί διαγωνισμοί όπυ εκεί θα μπορούμε να αποδείξουμε την αξία μας.

    Σας ευχαριστώ για την ευκαιρεία να πούμε και εμείς την γνώμη μας και να λάβετε τις παρατηρήσεις μας υπόψιν.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:27 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Τα μόρια για τον χρόνο ανεργίας είναι πολύ υψηλά ακόμα. Ένας πτυχιούχος ΑΕΙ ή ΤΕΙ με μεταπτυχιακό και διδακτορικό με το υπάρχον νομοσχέδιο παίρνει για μεταπτυχιακό και διδακτορικό 200 και 400 μόρια αντίστοιχα και για εμπειρία 5 ετών να παίρνει 408 μόρια, πως γίνεται για ένα ετος ανεργίας να παιρνει 800 μόρια όπως προβλέπεται!Θα έπρεπε να δίνεται προτεραιότητα στους ακαδημαϊκούς τίτλους και στην εμπειρία και έπειτα στην ανεργία. Η ανεργία θα έπρεπε να δίνει το πολύ 150 μόρια κατα την άποψή μου.
    Τα μόρια της ανεργίας, όπως καθορίζονται από το νομοσχέδιο, δίνουν την δυνατότητα σε άτομα να εγγράφονται ως άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ενώ σπουδάζουν ή απασχολούνται σε άλλες δραστηριότητες.Αυτό κατά την γνώμη μου θα πρέπει να διορθωθεί.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 22:06 | ΚΑΛΤΑΒΕΡΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Σε περιπτωσεις ορισμενου χρονου εργασιας, μεσω ΑΣΕΠ, τι προβλεπεται για ΔΕ Δ.ΙΕΚ Συντηρηση Εργων Τεχνης? Δεν αναφερεται πουθενα κατι σχετικο για τα ΙΕΚ ή ακομη, ποτε δεν υπηρξε αυτη η ειδικοτητα σε προκυρηξη ΑΣΕΠ.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 22:48 | Din

    Πιστεύω ότι στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου παρόλο που είναι μέσω ΑΣΕΠ θα ‘πρεπε να προηγούνται οι άνεργοι,είναι το πιο λογικό!!!Ο άνθρωπος απο κάπου θα πρέπει να ξεκινάει..και οι κορεσμένοι συμβασιούχοι-stagers σε μόρια νομίζω είχαν την αποκλειστικότητα μέχρι τώρα πολλά χρόνια τώρα σ’αυτό το θέμα,οπότε και δεν χωρούν εκπτώσεις στο θέμα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου!!!

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 22:13 | d

    Σε κανένα σημείο του σχεδίου δεν βλέπω κατάργηση ή έστω τροποποίηση του άρθρου 20 του Ν. 2190/94 (προσωπικο για απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες) που αποτελεί ένα μεγάλο παράθυρο για ρουσφετολογικές προσλήψεις. Θα μπορούσαν οι φορείς που το χρησιμοποιούν να δημοσιεύουν την προκύρηξη και επίσης να ανακοινώνονται οι επιτυχοντες σε αυτή καθώς και τα κριτήρια με τα οποία προσλαμβάνονται καθώς με την υφιστάμενη κατάσταση μπορούν να προσλάβουν όποιον θέλουν, όποτε θέλουν χωρίς να υποχρεώνονται να ανακοινώσουν ονόματα, πτυχία προσληφθέντων.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 22:21 | ΣΤΑΜ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΥΡΟΣ

    Σχετικά με το ΠΔ 164/2004 δεν βλέπω καμμία αλλαγή.Το καταργήσατε; Εχω συμπληρώσει 24 μήνες και δεν μπορώ να συμμετάσχω σε αλλον διαγωνισμό.Να ληφθεί υπόψιν και η νησιωτικότητα της πατρίδας μας οπου
    η μετακίνηση ειναι παρα πολύ δύσκολη εως αδύνατη.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 21:45 | Βεργανελάκη Ευγενια

    Να ασφαλιστει απο ολες τις πλευρες το οτι οι συμβασεις θα ειναι 8μηνες και δεν θα υπαρχει κανενα παραθυρακι που να επιτρεπει την ελπιδα μονιμοποιησης. Θετικα βλεπω την μοριοδοτηση της ανεργιας. Επιτελους να βγαινουν ολες οι συμβασεις με κριτηρια μεσω ΑΣΕΠ γιατι τα τελευταια χρονια ειχαν εξαφανιστει ολες οι συμβασεις και εμπειναν μονο οι «εκλεκτοι».

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 20:44 | Νικόλαος Γιαννούλας

    Το παρόν Σ/Ν είναι πράγματι εξαιρετικό και όλες οι αλλαγές είναι μεν προς την κατεύθυνση της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης μεταξύ των υποψηφίων, πολύ περισσότερο δε, βοηθούν στην στελέχωση του Δημοσίου με ικανούς εργαζόμενους.
    Εύχομαι να ψηφιστεί το συντομότερο, γιατί έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, όπου περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους που εξυπηρετούν πολίτες είναι συμβασιούχοι και «μαθητευόμενοι» των Stage.
    Πάντως, αξίζει να κάνουμε όλοι μας υπομονή, μέχρι να αναλάβουν υπηρεσία πραγματικοί εργαζόμενοι και όχι εξαπατημένοι νέοι των 400 ευρώ. Πιστεύω ότι αντί να απεργούν έπρεπε να πανηγυρίζουν για το τέλος της ομηρίας τους και το νέο ξεκίνημα στους όρους εργασίας.
    Νομίζω επίσης ότι πρέπει να προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα και να καταργήσουμε εντελώς ή τουλάχιστον να μειώσουμε δραστικά την μοριοδότηση των ανέργων για την πλήρωση θέσεων ορισμένου χρόνου, για δύο βασικούς λόγους.
    Πρώτον, διότι το Δημόσιο πρέπει να προσλαμβάνει υπαλλήλους ικανούς και όχι όσους οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν εμπιστεύονται ή όσους δεν δραστηριοποιούνται για εύρεση εργασίας.
    Δεύτερον, διότι η μοριοδότηση της ανεργίας δίνει κίνητρο στους υποψήφιους να εγγράφονται ως άνεργοι στον Ο.Α.Ε.Δ., ενώ εργάζονται ή σπουδάζουν, με σκοπό να αποκτήσουν μόρια για πρόσληψη στο Δημόσιο.
    Νικόλαος Γιαννούλας
    Εικονολήπτης Τηλεόρασης