Άρθρο 7 Ρυθμίσεις που αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

1. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, όπως προσετέθη με το άρθρο 20, παρ. 12γ του Ν.2738/99 (ΦΕΚ 180/Α) αντικαθίσταται ως εξής:

«Κατ’ εξαίρεση, επίσης η διάρκεια της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου για περιοδική απασχόληση προσωπικού σχολείων εκπαιδευτηρίων και βρεφονηπιακών σταθμών του Δημοσίου και των λοιπών φορέων του άρθρου 14, παρ. 1 , πέραν του εκπαιδευτικού ή διδακτικού προσωπικού μπορεί να είναι ίση με την αντίστοιχη σχολική περίοδο, σύμφωνα με το πρόγραμμα του οικείου σχολείου ή εκπαιδευτηρίου ή βρεφονηπιακού σταθμού, αποκλειομένης σε κάθε περίπτωση της αναγνώρισης τους ως συμβάσεων αορίστου χρόνου».

2. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης 1 (Χρόνος ανεργίας) της παρ.11 του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, αντικαθίσταται ως ακολούθως :

«Διακόσιες (200) μονάδες για τέσσερις μήνες ανεργίας και εβδομήντα πέντε (75) μονάδες ανά μήνα ανεργίας άνω των τεσσάρων μηνών, με ανώτατο όριο τους δώδεκα (12) μήνες».

3. Η διάταξη της περίπτωσης 4 (Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών, μόνο για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ), της παρ. 11 του άρθρου 21 του Ν.2190/94, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Οι μονάδες του βασικού τίτλου σπουδών με δύο δεκαδικά ψηφία των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ πολλαπλασιάζονται με τον αριθμό σαράντα (40) και εκείνες του βαθμού του τίτλου της κατηγορίας ΔΕ με τον αριθμό είκοσι (20). Ως τίτλος σπουδών νοείται ο εκάστοτε απαιτούμενος από την ανακοίνωση».

4. Η διάταξη της περίπτωσης 5 (Ηλικία) της παρ. 11 του άρθρου 21 του Ν.2190/94, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καταργείται.

5. Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης 6 (Εμπειρία) της παρ. 11 του άρθρου 21 του Ν.2190/94, όπως ισχύει αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Για τους πρώτους δώδεκα μήνες : πέντε (5) μονάδες ανά μήνα.

Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: επτά (7) μονάδες ανά μήνα

Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: εννέα (9) μονάδες ανά μήνα

Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: οκτώ (8) μονάδες ανά μήνα

Για τους επόμενους δώδεκα μήνες: πέντε (5) μονάδες ανά μήνα.»

6. Η διάταξη του δεύτερου εδαφίου της περίπτωσης 6 (Εμπειρία) της παρ. 11 του άρθρου 21 του Ν. 2190/94 καταργείται.

7. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του οικείου κατά περίπτωση Υπουργού, η οποία εκδίδεται εντός προθεσμίας έξι μηνών, από τη δημοσίευση του νόμου αυτού και κατόπιν σύμφωνης γνώμης του ΑΣΕΠ, εξειδικεύονται, ανά υπηρεσία ή φορέα, . οι εποχικές ανάγκες και προσδιορίζεται ο αριθμός του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απαιτείται για την κάλυψή τους.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 01:36 | ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Είμαι 30 χρονών απόφοιτος Γεωπονίας του Π.Θ. (έτος κτήσης 2005) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (έτος κτήσης 2008). Συνολική εμπειρία ως γεωπόνος από του 2005 έως σήμερα 13 μήνες. Δηλαδή σε 5 χρόνια η προϋπηρεσία που μάζεψα είναι δεκατρείς μήνες (το βάζω ολογράφως μπας και φανεί μεγαλύτερο!!!).
    Θα μπορούσα να αναλύσω λεπτομερέστατα το δράμα μου αλλά όταν σου δίνεται οποιασδήποτε μορφής βήμα θεωρείται παιδαριώδης να το μουτζουρώνεις, όπως κάνουν αυθόρμητα τα παιδιά σε θρανία και τοίχους, η φρόνιμη ή η ενταγμένη συμπεριφορά είναι να τοποθετηθείς.
    ΠΡΩΤΟΝ: Κάθε σχέση εργασίας πρέπει να είναι μόνιμη, πλήρης απασχόλησης με τις προβλεπόμενες απολαβές. Το θέμα συζήτησης να είναι η μείωση ωραρίου, η μείωση ηλικίας συνταξιοδότησης, η αύξηση μισθών… και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Τα αυτονόητα φαντάζουν ουτοπία και θεωρείται δικαίωμα η συζήτηση στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας. Μας πήρανε το καρβέλι με το ψωμί μας. Ζούμε με τα ψίχουλα που πέφτουν από τον θρυμματισμό του και είναι δικαίωμα η επιλογή μαχαιριού, ώστε εμείς να αποφασίσουμε τι σχήμα θα έχουν τα ψίχουλα.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οικονομική κρίση = αδύνατη η υλοποίηση των προαναφερθέντων. Ωραία, τότε λύση είναι η σταδιακή αλλαγή από συνθήκες εργασιακής ομηρίας σε συνθήκες ιδανικής εργασίας. Δώστε το χρονοδιάγραμμα και να συζητηθούν οι τρόποι βέλτιστης υλοποίησης του. Δεν γίνεται να συζητήσουμε για το πώς θέλουμε να είναι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενώ δεν τις θέλουμε. Δεν είμαστε κουτάβια που όταν τα πρωτοδέσεις στην αυλή σου κλαίνε μερόνυχτα και μόλις συνηθίσουν την αυλή και το φαγητό στο πιάτο τους, χαίρονται αν τους πάρεις καινούργιο λουράκι. Δεν γίνεται να θεωρείται δικαίωμα τι χρώμα θα χει το λουράκι.
    ΤΡΙΤΟΝ: Όλα τα παραπάνω ουτοπία, επιθυμητά αλλά μη εφαρμόσιμα. Δεκτό. Ας περιοριστεί ο διάλογος στον ορισμό εννοιών. Εποχιακές ανάγκες καλύπτονται από συμβασιούχους ορισμένου χρόνου. Τακτικές από μόνιμο προσωπικό. Ξεκάθαρο; ΟΧΙ. Τότε γιατί ένας εποχικός υπάλληλος έχει κώλυμα τριμήνου, κώλυμα τετραμήνου, κώλυμα εικοσιτετραμήνου. Ως εποχικότητα ορίζεται η διάρκεια και η περιοδικότητα των αναγκών μιας υπηρεσίας-φορέα- ΝΠΙΔ ή ο μέγιστος δυνατός χρόνος ώστε να αποφευχθεί ο χαρακτηρισμός τακτικός = μόνιμος.
    ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Όπως φαίνεται, δεν είναι εφικτός ούτε ο ορισμός εννοιών. Ας δούμε τότε ποιους εξυπηρετούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
    ΠΟΛΙΤΕΣ: Ένα από τα κύρια κριτήρια το οποίο καθορίζει την ποιότητα παροχής υπηρεσιών είναι τα προσόντων των εργαζομένων. ΑΡΑ οι δεδομένες, πλέον, συμβάσεις εξασφαλίζουν στον πολίτη άριστες υπηρεσίες εφόσον το κύρια μοριοδοτούμενο προσόν είναι η ανεργία. (για αποφυγή παρεξηγήσεων είμαι άνεργη σχεδόν ένα χρόνο και περιμένω να ξεκολλήσει η λίστα του Ε.Λ.Γ.Α). Ναι, αλλά οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι οικονομικότερες. Κρίνοντας αφενός από τις απολαβές μου, όταν αναγκαστήκαμε σε μετακίνηση με πληρωμένες διανυκτερεύσεις γιατί το προσωπικό δεν έφτανε και αφετέρου από τα πρόστιμα που πληρώσαμε ως κράτος, δηλαδή οι αγρότες, θα διαφωνήσω κάθετα.
    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: Στο μόνο πράγμα που συμφωνούμε με την πρώην αντιπολίτευση. Εργασιακή ομηρία. Βέβαια, να μην είμαστε αχάριστοι, δουλίτσα να υπάρχει.
    Αν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου με κρατικούς φορείς δεν εξυπηρετούν ούτε τους πολίτες ούτε τους ίδιους τους εργαζόμενους μιας δημοκρατικής χώρας και οι κρατικοί φορείς δεν αποσκοπούν στην αύξηση των κερδών τους, τότε ποιους εξυπηρετούν; Αν σκεφτούμε επαγωγικά ο πολίτης δεν ερωτήθηκε τι είδους υπηρεσίας θέλει άρα αποκλείεται. Ο εργαζόμενος ερωτήθηκε, αρνήθηκε και έπειτα από συνοπτικές διαδικασίες αποδέχτηκε ως σύγχρονη πραγματικότητα τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου άρα απορρίπτεται λόγω συνοπτικών διαδικασιών. Ποιος μένει; Αυτός που το προτείνει, το ψηφίζει και το συζητάει: ο βουλευτής. Ο βουλευτής από την αρχή της εμφάνισης του ως κύριο καθήκον του έχει την διευθέτηση υποθέσεων του πολίτη. Αρχικά διευθετούσε απλές υποθέσεις τις οποίες ο απλώς εκ των πλείστων αγράμματος και χαρτοφοβούμενος έλληνας πολίτης δεν μπορούσε να επιλύσει. Έτσι ο καλός βουλευτής έπαιρνε τηλέφωνο στον γιατρό, για την σύνταξη, για τον φαντάρο …και ότι είχε να κάνει με τον κρατικό μηχανισμό, διατηρώντας τον θαυμασμό του λαού και την άμεση είσπραξη μέσω των ψήφων, της υποχρέωσης που ένοιωθε ο μέσος έλληνας. Καθώς όμως ο έλληνας ανέβηκε εκπαιδευτικό επίπεδο, κατάφερε να σηκώνει μόνος του το τηλέφωνο ή να πληρώνει υπηρεσίες για να επιλύει τα προβλήματά του οι βουλευτές έχασαν τους ακόλουθους τους. Εδώ η ιστοριούλα τελειώνει. Αν θα πηγαίνατε ποτέ σε βουλευτικό γραφείο ο πρώτιστος λόγος επίσκεψης σας, εκτός από το να ενημερωθείτε για την υγεία του βουλευτού σας, δεν θα ήταν για δουλειά, για μια θέση εργασίας, για απασχόληση;
    ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μας θέλετε γερασμένους, επαίτες έξω από τα βουλευτικά σας γραφεία. Και όσο αυτό θα ισχύει τόσο θα είναι ουτοπική οποιαδήποτε συζήτηση.

    Υ.Σ. Να δείτε που σε μερικά χρόνια θα έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε τα μόρια και τα κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να πληρούμε, για να μπορούμε να πάρουμε σειρά έξω από το βουλευτικό γραφείο.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:43 | ΕΥΓΕΝΙΑ

    Είμαι καθηγήτρια κιθάρας και εργάζομαι εδώ και 15 χρόνια σε Δημοτικό ωδείο, με σύμβαση έργου. Τι προβλέπεται από το νομοσχέδιο για το διδακτικό προσωπικό των Δημοτικών ωδείων, δεδομένου οτι κάποιοι συνάδελφοι σε κάποια Δημοτικά ωδεία, έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με το νομοσχέδιο Παυλόπουλου; θα προκηρυχθούν οι θέσεις τώρα μέσω ΑΣΕΠ; θα εξακολουθησουμε να εργαζόμαστε με συμβάση έργου, αν και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες ή θα βγούμε στην ανεργία;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:26 | ΜΙΑ ΓΕΩΠΟΝΟΣ

    Το Π.Δ. 164 θα έπρεπε να λειτουργεί υπέρ των συμβασιούχων και γενικότερα των εργαζομένων, διότι ουσιαστικά γι’αυτό το λόγο δημιουργήθηκε.
    Όταν υπογράφονται διαδοχικές συμβάσεις, μεταξύ του ίδιου εργοδότη και του ίδιου εργαζόμενου με την ίδια ή παρεμφερή ειδικότητα και με τους ίδιους η παρεμφερείς όρους εργασίας , αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του αντίστοιχου φορέα, και επομένως αντί να υπογράφουν κι άλλες συμβάσεις θα πρέπει ο συμβασιούχος να μονιμοποιείται.
    Αυτός ήταν ο σκοπός του Π.Δ. εξ’αρχής . Κάποιοι όμως του έδωσαν τη δική τους ερμηνεία. Έτσι αντί να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που είχαν ή έχουν απασχοληθεί στην ίδια θέση για πάνω από 24 μήνες , σταμάτησαν να χρησιμοποιούν αυτούς και χρησιμοποιούν άλλους , για τους επόμενους 24 μήνας και πάει λέγοντας…

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:16 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΥΣΗΧΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ.Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 24ΜΗΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΤΑ «ΚΩΛΥΜΑΤΑ» ΤΟΥ Π.Δ 164/2004 ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΜΕ? ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ? ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΤΟΣΩΝ ΕΤΩΝ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΑ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:51 | dimitra

    Άρθρο 7 Ρυθμίσεις που αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου=
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:31 | Κωνσταντίνος Κ

    η προκήρυξη του βυζαντινού και χριστιανικού μουσείου http://www.yppo.gr/3/g32.jsp?obj_id=34132 είναι δυνατόν να συνεχίζονται οι ίδιες διαδικασίες η το υπουργίο πολιτισμού δεν έχει λάβει ακόμα το μήνυμα για αξιοκρατία και διαφάνεια.Κλείστε όλα τα παράθυρα.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:04 | Κωνσταντίνος Κ

    Θα ήθελα να τονίσω την προσοχή σας οτι στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα πρέπει να συμεπριληφθούν και το ωρομίσθιο προσωπικό που παίρνει το Υπουργείο πολιτισμού για τα μουσεία όπως φύλακες,εργάτες και δεν υπάρχει κανένα κριτήριο στην επιλογή.Ήδη το Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο έβγαλε ανακοίνωση για ορωμίσθιο προσωπικό χωρίς καθόλου κριτήρια και με προθεσμία υποβολής αιτήσεων 3 ημερών..Θεωρείται επαρκές αυτό το διάστημα για να καταθέσει κανείς αίτηση;;;Κ χωρίς να έχει δημοσιευτεί πουθενά και με χωρίς καθόλου κριτήρια΄;;Συνεχίζεται το ίδιο καθεστώς στο υπουργείο πολιτισμού παρά την δέσμευση για διαφάνεια και αξιοκρατία;;;Σας παραθέτω και την ανάλογη προκήρυξη.Αν θέλετε πραγματική αξιοκρατία βάλτε όλες τις συμβάσεις στον ΑΣΕΠ..Όλες όμως χωρίς καμία εξαίρεση.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:49 | ΖΙΑΡΑ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ

    ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥ ΑΦΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ (13) ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2003 ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΣΕΠ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΩΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΦΟΡΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:54 | ΟΛΓΑ

    Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΩΣΤΗ. Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΟΜΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ? Ή ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ STAGE?
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ STAGE ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Η ΑΡΧΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:45 | ΣΕΒΑ

    ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΔΑΠ 5 ΑΤΟΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ( ΚΔΑΠ,ΚΗΦΗ,ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ)

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 18:53 | Σπύρος Καβάλλας

    έχω τις εξής παρατηρήσεις και προτάσεις.

    1. Να υιοθετηθεί ο τρόπος αξιολόγησης υποψηφίων και η πρόσληψη κατά το σύστημα πρόσληψης υπαλλήλων και συνεργατών της Ευρωπαικής Ένωσης.

    2. Να αλλάξουν οι περιγραφές θέσεων εργασίας , οι αρμοδιότητες και τα προσόντα των υπαλλήλων προς πρόσληψη, πριν σταλούν στο ΑΣΕΠ από τις υπηρεσίες και οργανισμούς, γιατί πολλές φορές δεν υπάρχουν οι σύγχρονες ειδικότητες που απαιτούνται (π.χ. ηλεκτρονικοί) και δεν μπορούν να γίνουν οι κατάλληλες προσλήψεις.Πολλές προσλήψεις που ζητούνται από το ΑΣΕΠ αφορούν ειδικότητες της δεκαετίας του 1950 που πιθανόν να μην υπάρχουν πλέον.

    3. Να ληφθεί μέριμνα για γρήγορη διενέργεια των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.Άν ένας διαγωνισμός διαρκεί 2,3 ή 4 χρόνια οι ανάγκες έχουν αλλάξει ενώ αρκετοί (και συνήθως οι καλύτεροι) υποψήφιοι έχουν βρεί άλλη δουλειά και δεν αποδέχονται τον διορισμό.

    4.Προτείνω σε περίπτωση παραίτησης διορισθέντος , αυτός να μπορεί να αντικατασταθεί από τον επόμενο υποψήφιο, ανεξάρτητα από πόσο χρόνο υπηρέτησε ο αρχικά διορισθείς.Έτσι οι υπηρεσίες δεν θα μένουν χωρίς προσωπικό αν κάποιος παραιτηθεί μετά 2 χρόνια από τον διορισμό του.

    Ευχαριστώ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 18:19 | ΑΓΑΠΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    Ονομάζομαι Αγαπάκης Μιχάλης
    Εργάζομαι στο ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού ΑΕ (πρώην Ελληνικό Κέντρο Δέρματος) θυγατρική εταιρεία του ΕΟΜΜΕΧ. Το ΕΛΚΕΔΕ ΑΕ
    είναι ΔΕΚΟ και εποπτεύεται από το πρώην Υπουραίο Ανάπτυξης και νυν Υπουργείο Οικονομίας και Ναυτιλίας. Εργάζομαι στην εταιρεία από τo 1995 έως και σήμερα, με διαδοχικές συμβάσεις με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου. Από την ημερομηνία πρόληψης μου εργάζομαι στην εταιρία χωρίς ούτε μια μέρα διακοπής και καλύπτω πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Η θέση μου στην εταιρεία είναι αυτή του Τεχνικού Υπευθύνου στο εργαστήριο δοκιμών επίπλου, της Δ/νσης Ποιότητας. Αντικείμενο της εργασίας μου σε καθημερινή βάση είναι, η διεξαγωγή δοκιμών σε προϊόντα ξύλου επίπλου τόσο για ιδιωτικές επιχειρήσεις όσο και για δημόσιους οργανισμούς.
    Η θέση του τεχνικού υπεύθυνου στα διαπιστευμένα εργαστήρια σύμφωνα με τo Διεθνές πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ΙSO 17025 ειναι θέση προϊσταμένου και έχει την εποπτεία του εργαστηρίου.
    Τα καθήκοντα μου είναι:
     Η καλή λειτουργία του εξοπλισμού, η ενημέρωση των αρχείων εξοπλισμού, ο προγραμματισμός συντήρησης και διακρίβωσης του εξοπλισμού.
     Είμαι υπεύθυνος για τον προγραμματισμό των εργασιών και για την ορθή εκτέλεση των δοκιμών.
     Εκπαιδεύω τεχνικούς και τεχνολόγους του εργαστηρίου, για την διενέργεια δοκιμών.
     Αξιολόγηση αποτελεσμάτων που προκύπτουν από τις εργαστηριακές δοκιμές .
     Υπεύθυνος για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας.
    Αναλυτική περιγραφή των καθηκόντων μου αναφέρεται στα έγγραφα του συστήματος διασφάλισης ποιότητας του εργαστηρίου.

    Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδική αναφορά και μέριμνα για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, οι οποίοι εργάζονται πάνω από 10 χρόνια συνεχούς απασχόλησης.
    Έχω δομήσει τη ζωή μου και το μέλλον μου στην εργασία μου προς όφελος της εταιρίας και είναι άδικο να ισοπεδώνεται η πρόσφορα μου, με άλλους που έχουν νεώτερες σχέσεις εργασίας.

    Κάθε νομοθέτημα πρέπει να κινείται και να ρυθμίζει τις αρχές ισοδυναμίας, δικαιοσύνης και την κάλυψη ίσων ευκαιριών για τον πολίτη. Το νομοθέτημα δεν πρέπει να επιβάλει αδικία σε σχέση με το πρόβλημα που καλείται να ρυθμίσει. Το νομοσχέδιο διαβούλευσης πλήττει τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου του ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού ΑΕ, που όπως ανέφερα εργάζομαι χωρίς ούτε μια μέρα διακοπής από το 1995 καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες .

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:13 | ΤΣΑΝΑΚΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

    Τα τελευταία χρόνια με το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ) ,την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ,τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε. ,τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων

    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004) 2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)

    3. ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για

    4. ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π. σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους.

    5. Γραπτός διαγωνισμός για όλες τις θέσεις και για όλες τις ειδικοτητες(και των Γεωπόνων)ανά 2 χρόνια με ταυτόχρονη αξιολόγηση των ελλείψεων σε γεωπόνους των υπηρεσιών και των Οργανισμών.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:23 | Χριστίνα

    Εργάζομαι ως πτυχιούχος ΠΕ στο ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας & Σχεδιασμού ΑΕ, θυγατρική του ΕΟΜΜΕΧ, κάτω από την εποπτεία του πρώην Υπουργείου Ανάπτυξης και νυν Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας το οποίο λειτουργεί κάτω από το νομικό πλαίσιο των ΔΕΚΟ.
    Προσλήφθηκα με σύμβαση ορισμένου χρόνου και με διαδοχικές ανανεώσεις / παρατάσεις αυτής, χωρίς καμία μέρα διακοπή, εργάζομαι ήδη δέκα χρόνια στην εταιρεία καλύπτοντας πάγιες, μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.
    Το νομοσχέδιο θέτει τα κριτήρια πρόσληψης των συμβασιούχων χρόνου αλλά τι θα γίνει με εμάς που εργαζόμαστε τόσα χρόνια με συμβάσεις που υποκρύπτουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου;
    Είναι δίκαιο πιστεύω να αναγνωρισθεί η προσφορά μας στην εταιρεία. Αναμένω την προσοχή σας για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε αυτή την ειδική κατηγορία.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:17 | Σέβη

    1) ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΟΤΑ Α΄ΒΑΘΜΟΥ (Ν.3051/2002 παρ.11 αρ.10)
    2) ΞΑΝΑ-ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
    3) ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ 8ΜΗΝΟΥ
    και εξηγώ:
    1) είναι άδικο το όριο ηλικίας (45ο έτος) σε κάποιες ειδικότητες (π.χ.οδηγοί απορριμματοφόρων, εργάτες καθαριότητας) για ΟΤΑ Α βαθμού. Είναι ανίκανοι οταν γινουν 46 ή 47? Ποιος ιδιώτης θα προσλάβει έναν απολυμένο ανθρωπο σε αυτή την ηλικία? Έτσι κλείνεται όλες τις πόρτες. ΑΠΟΓΝΩΣΗ !!!
    Παράλληλα γίνονται δεκτοί σε συμβασεις ορισμένου χρόνου αλλά και σε άλλους φορεις. Εκεί δεν είναι ανικανοι προς εργασία?
    2) Παρακολουθήστε τους πίνακες διορισμού και θα δείτε ότι ΜΟΝΟ πολύτεκνοι και τρίτεκνοι προσλαμβανονται διοτι οι θέσεις είναι λίγες και πάντα έχουν το προβαδισμα έναντι όλων των άλλων ΥΕ. Πως να φτασει καποιος τα 300 μορια αν δεν εχει παιδια? Παλευει μονο με την εμπειρια. Δηλαδη ψιχουλα.
    (Τουλαχιστον να ισχυει μονο πολυτεκνοι, οχι και τεκνα πολυτεκνων και δωστε περισσοτερα μορια στην εμπειρια).
    3) Θα επαναλαβω… Ποιος ιδιώτης θα προσλάβει έναν απολυμένο ανθρωπο σε ηλικία μεγαλυτερη απο 45 ετων. Παλι οι πορτες κλεινουν αφου μετα απο 3 φορες δεν μπορει να προσληφθει εστω και για 8μηνο. Βοηθεια σε αυτη την αδικια ζηταμε.
    Εχω κανει 74… ΝΑΙ «74» αιτησεις στο Ασεπ και σε αλλους φορεις σε ολη την Ελλαδα και δεν ηρθε διορισμος απο πουθενα. Γιατι να πιστεψω στην αξιοκρατια του ΑΣΕΠ μετα απο όλα αυτα.
    (οποιος υπευθυνος εχει αμφιβολια για το πληθος των αιτησεων μπορω να του δωσω στοιχεια για να ψαξει την ορθοτητα των λογων μου.)

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:56 | thelar

    Ο λόγος που γράφω έχει να κάνει με την «ΚΑΤΑΛΥΣΗ» ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, με την «κατάλυση» κάθε έννοιας ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ και ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
    Αφορά την ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. και τον τρόπο που πραγματοποίησε προσλήψεις προεκλογικά.
    Για να αποφύγουν τη γνωστοποίηση του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ :
    1. Δεν έχουν ανακοινώσει ΠΟΥΘΕΝΑ τα ονόματα των προσληφθέντων – τους κρύβουν
    2. Αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ είναι ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
    3. Δουλεύουν στα γραφεία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ενώ τους προσέλαβαν στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.
    Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις σκοπό έχουν να αποκρύψουν τα γεγονότα από το ευρύ κοινό. Αποτέλεσμα αυτού είναι και όσοι το ψάχνουν το θέμα, να έχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις, για το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. , ΜΕ ΤΟ «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ» ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.
    Κυρία Υπουργέ, Κυρία Μπατζελή, ο λόγος σε σας.
    Εμείς σας πιστεύουμε και αναμένουμε
    Μετά τιμής
    Ένας Γεωπόνος

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 15:46 | Ευαγγελία-Ελισάβετ Βουτσίνου

    Πολύ καλή η ρύθμιση και σε αυτό το κομμάτι.
    Μπράβο που ανέβηκε ο συντελεστής βαθμολόγησης των τίτλων σπουδών.

    Ίσως όμως και εδώ θα έπρεπε να μετρούν και οι υπόλοιποι τίτλοι πέραν του βασικού, όπως μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, τεστ δεξιοτήτων! Έτσι, θα εξασφαλιζόταν και εδώ η αντικειμενικότητα και η αξιοκρατία στην επιλογή προσωπικού!

    Απορία μου είναι αν κάποιος δουλέψει με τέτοιου είδους σύμβαση ορισμένου χρόνου μετά θα μετρήσει ως εμπειρία για τους διαγωνισμούς μόνιμου προσωπικού;

    Ευχαριστώ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 14:05 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΙΔΗΣ

    Πυροβολείστε όλοι τους πολύτεκνους και τα τέκνα αυτών!
    Αυτοί φταίνε! Στηρίξτε την ατεκνία και την ολιγοτεκνία και έτσι θα λυθεί το εργασιακό πρόβλημα!Περισσότερες θέσεις για λιγότερους υποψηφίους!Ο Νομοθέτης ήταν άσχετος που έδωσε προνόμια σε αυτούς!
    Σίγουρα ένας γονιός με 3,4,5 και παραπάνω παιδιά μπορεί να τους δώσει τα εφόδια να σπουδάσουν, να κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά!
    Σίγουρα αυτοί οι κακοί φταίνε!Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Κίνα!Νομοθετείστε για την υποχρεωτική ατεκνία και ολιγοτεκνία και οι παραβάτες να σταυρώνονται (μιας και είμαστε χριστιανική χώρα)!
    Κανένα προνόμιο σε αυτούς που συμβάλλουν στην αύξηση του πληθυσμού!Σε αυτούς που γεννάνε Έλληνες να υπηρετήσουν την πατρίδα!
    Προτιμάμε τους Λαθρομετανάστες!
    Προτιμάμε τις ελληνοποιήσεις!
    Προτιμάμε να μικραίνουμε σαν έθνος!
    Προτιμάμε να είμαστε 5 εκατομμύρια!
    Σαν την Ελβετία π.χ.!
    Τι μας νοιάζει ποιους έχουμε γείτονες?
    Φτάνει να μην μοριοδοτούνται αυτοί οι κακοί πολύτεκνοι και να μπαίνουμε εμείς στη δουλειά!

    Έλεος!!!!Η ξεφτίλα δεν έχει όρια!Πραγματικά ντρέπομαι με αυτά που διαβάζω!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 13:02 | ΣΟΦΙΑ

    ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΠΑΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ.ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ Ή ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΣΑΜΠΑ ?
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ?

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 12:13 | ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΔΙΚΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ STAGE ΜΕ ΤΟΣΑ 18ΜΗΝΑ ΘΑ «ΤΡΩΝΕ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΠΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ 1-2-3 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ (STAGERS)ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 6-7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ME TON ΑΣΕΠ ΜΠΑΙΝΑΜΕ ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ 7-8 ΜΗΝΕΣ ΘΑ «ΠΕΤΑΧΤΟΥΜΕ» ΕΚΤΟΣ.ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ… ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.ΠΟΣΑ ΜΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΟΡΙΑ?ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ?

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 11:01 | ΜΑΞΙΠ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΤΟ ΕΞΗΣ: Οι υπηρεσίες και οι φορείς ανάλογα με τις λειτουργικές τους ανάγκες και βάσει των κενών οργανικών τους θέσεων, δύνανται να προκηρύξουν μέσω ΑΣΕΠ την πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ).
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΔΑΣΑΡΧΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 3000 ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ? ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΣΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ?

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 10:49 | ελενα

    θέλω να απαντήσετε οπωσδήποτε στην ερώτηση: τί θα γίνει με τις προσλήψεις των ωρομισθίων αρχαιολόγων που προσλαμβάνονται ως τώρα με το νόμο 1985/1991 περι εκτελέσεως αρχαιολογικών έργων. Θα συνεχίσει να ισχύει; Και με τί κριτήρια θα προσλαμβάνονται αυτοί; Γιατί παλιά οι προσλήψεις γίνονταν από τον Προϊστάμενο και τώρα γίνονται από το γραφείο του γενικού διευθυντή αρχαιοτήτων με ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ…ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟ!!!!
    τί κατηγορία υπαλλήλων θεωρούνται αυτοί; έχει ισχύ ακόμα για αυτούς το προεδρικό διάταγμα του Παυλόπουλου που λέει ότι δεν μπορούν να εργστούν πάνω από 24 μήνες. Αν ναι τότε γιατί καταργείτε τη μοριοδότηση της προυήρεσίας με 50%; Αυτή η μοριοδότηση ήταν σαν bonus ακριβώς γιατί υπάρχει το όριο του 24μήνου.

  • ΓΕΩΠΟΝΟΙ
    Τα τελευταία χρόνια με το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ) ,την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ,τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε. ,τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων
    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004) 2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)
    3. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για
    4. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π. σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 09:49 | Φυντανίδου Χρυσή

    Τα τελευταία χρόνια με το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ) ,την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ,τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε. ,τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων

    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004) 2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)

    3. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για

    4. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π. σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 09:35 | ΣΩΤΗΡΙΑ

    Τα τελευταία χρόνια με το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ) ,την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ,τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε. ,τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων

    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004) 2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)

    3. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για

    4. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π. σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 02:03 | ΕΛΕΝΗ ΨΩΜΑ

    Συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ! Μάλιστα!
    Να εποπτεύεται η διαδικασία από το ΑΣΕΠ ή να διεξάγεται από το ΑΣΕΠ;
    Γιατί το «εποπτεύεται» με το «διεξάγεται» σε αυτή την περίπτωση έχει μεγάλη διαφορά. Διεξάγεται σημαίνει πως οι αιτήσεις στέλνονται στο ΑΣΕΠ το οποίο έχει τον πλήρη έλεγχο των δικαιολογητικών και της ανάρτησης των πινάκων. Εποπτεύεται σημαίνει ότι οι αιτήσεις αποστέλλονται στο φορέα ο οποίος παίρνει όποιον θέλει και το ΑΣΕΠ παρεμβαίνει σε περίπτωση ένστασης και μόνο. Καιρός να μάθει ο μέσος πολίτης ότι όπου ακούγεται η λέξη ΑΣΕΠ δε συνεπάγεται πάντα και αξιοκρατία.

    Είμαστε πια γνώστες των τρόπων προσλήψεων και αν όντως πρεσβεύετε την αξιοκρατία θα φανεί. Αν όχι θα μας βρίσκετε μπροστά σας να σας υποδεικνύουμε τις μη αξιοκρατικές παρεμβάσεις σας.
    Προς το παρόν τα δείγματα γραφής μιλάνε μόνα τους. Είναι ηλίου φαεινότερο πως σκοπεύετε απλά να αντικαταστήσετε τους συμβασιούχους stage (που εργάστηκαν με αξιοσημείωτο ζήλο προς όφελος του πολίτη και του ελληνικού δημοσίου) με νέους συμβασιούχους που θα τους βαφτίσετε ορισμένου χρόνου, οι οποίοι θα κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, στους ίδιους φορείς, στις ίδιες θέσεις!
    Άραγε γιατί θα αναρωτηθεί ο απλός πολίτης;
    Η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται εδώ:
    http://www.apogevmatini.gr/?p=52383

    Υ.Γ. Ελπίζω το παρόν σχόλιο να δημοσιευτεί μιας και δεν περιέχει κάτι το μεμπτό, παρά μόνο τη δικαιολογημένη δυσπιστία μου ως προς την αξιοκρατία που με τόση πυγμή διατυμπανίζετε.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 02:38 | ΓΕΩΠΟΝΟΣ

    Το κίνημα των ΓΕΩΠΟΝΩΝ καταγράφεται και είναι εντυπωσιακό.
    Ωστόσο η επανάληψη του κειμένου δε βοηθάει να γίνει αντικειμενική ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ καταγραφή της αποδοχής του.
    Στην προσπάθεια να βρεθεί ο αριθμός των συναδέλφων που έδωσαν το στίγμα τους σε αυτή τη διαβούλευση κάντε κλικ και στη σελίδα 15 των σχολίων στο κείμενο που αναρτήθηκε από το ΓΕΩΠΟΝΟΣ.
    Ελπίζω με αφορμή αυτήν τη διαβούλευση να ανοίξουμε κανάλια συνεχούς επικοινωνίας και σε άλλους χώρους όχι μόνο διαδικτυακούς.
    Η συσπείρωση που υπάρχει μας κάνει αισιόδοξους ότι μπορούμε να αναπτύξουμε διεκδικητικούς μηχανισμούς αναδεικνύοντας την παραγωγική δύναμη του κλάδου μας.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 01:08 | Παρασκευή

    ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:
    – ΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
    – ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ(Ο,ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ…ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ,ΜΗΝ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΤΕ!)
    – ΓΙΑΤΙ Ν’ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ?ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΥΣΜΑ ΓΙΑ Ν’ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ STAGE Η’ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΟΤΑ Η’ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΙ…ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΝ,ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ!
    – ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ!ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΗ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ…ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΟΜΩΣ! ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ…ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ?Η’ ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ 1 ΑΛΛΑ ΟΧΙ 2 ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 01:54 | ΕΡΙΚΗ ΕΛΕΝΗ

    Καταργείται η προσαύξηση 50% της μοριοδότησης,στα πλαίσια της παροχής ίσων ευκαιριών απασχόλησης στους ανέργους,στους stagers και συμβασιούχους έργου και ταυτόχρονα μειώνεται ο συνολικός αριθμός μορίων,που μπορεί να πάρει ένας «μαθητευόμενος» του stage -έπαιρνε 420 και τώρα θα πάρει 408 μόρια,για εργασιακή εμπειρία πέντε ετών!!!!!!!,χρονικό διάστημα που το δημόσιο ωφελήθηκε,αφου πλήρωνε το 1/3 των αποδοχών,απο αυτές που θα πλήρωνε για ένα κανονικό υπάλληλο και ταυτόχρονα εισφοροδιέφευγε,αφού η προσφερόμενη εργασία,στα πλαίσια της εκπαίδευσης,ήταν ανασφάλιστη!!!!!!!
    Με την ρύθμιση που επιχειρείται,αυτόματα αποκλείεται απο το δικαίωμα για πρόσληψη με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου,ο stager και ο συμβασιούχος έργου του δημόσιου φορέα,διότι δεν μπορεί να ανταγωνισθεί τον άνεργο που ο νόμος του δίνει (άρθρο 7) για ένα χρόνο(12 μήνες) συνολικά 800 μόρια!!!!!!
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥ STAGER ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΟ,Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ,ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ STAGER;
    Για να υπάρξει λοιπόν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δικαιοσύνη στο θέμα των ευκαιριών πρόσληψης στο Δημόσιο με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ:ΑΝΕΡΓΟΙ-STAGERS.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 23:10 | ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ?ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΤΕ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΛΟΓΟ ΕΝΤΟΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:21 | ΠΟΛ.ΣΥΡΙΓΟΣ

    πρεπει να δοθεί η δυνατότητα και σε συμβασιούχους ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ να κάνουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου 10μηνες σύμφωνα με τις ανάγκες λειτουργίας των προγραμμάτων Αθλητισμός για όλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:48 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΧΑΤΟΣ

    Τα τελευταία χρόνια με το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ) ,την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ,τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε. ,τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων

    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004) 2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)

    3. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για

    4. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π. σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:15 | Σωτήρης Χρηστάκης

    Τα τελευταία χρόνια με το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ) ,την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ,τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε. ,τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων

    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004) 2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)

    3. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για

    4. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π. σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:20 | Χούσου Χαρούλα

    ΠΡΈΠΕΙ επιτέλους να δωθεί η απαραίτητη προσοχή στα τεράστια προβλήματα των ΓΕΩΠΟΝΩΝ.

    Τα τελευταία χρόνια με το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ) ,την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ,τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε. ,τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων

    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004) 2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)

    3. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για

    4. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π. σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 22:17 | Σωτήρης Χρηστάκης

    Μεγάλα τα προβλήματα των Γεωπόνων.

    Τα τελευταία χρόνια με το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ) ,την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ,τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε. ,τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων

    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004) 2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)

    3. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για

    4. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π. σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:55 | Γουνάκη Ιωσηφίνα

    Kύριε υπουργέ,
    Θα ήθελα να ρωτήσω τι προβλέπεται για τα άτομα που δουλεύουν στα προγράμματα των Δήμων «Βοήθεια στο σπίτι», τα οποία είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, είχαν υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι οποίες ανανεώνονταν. Η τελευταία σύμβαση λήγει τον Ιανουάριο του 2010.
    Ευχαριστώ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 21:10 | ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ίσως θα έπρεπε η ανεργία να παίζει μεγαλύτερο ρόλο.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:52 | Μπάμπης

    κ. Υπουργέ μέσα σε όλα τα άλλα καταργήστε το 24 μηνο. για ποιο λόγο υπάρχει; γιατί μετά από 24 μήνες στην ίδια υπηρεσία να μένει άνεργος κάποιος οριστικά;
    δεν εννοείται φυσικά αυτές να είναι επαναλαμβανόμενες. αλλά είναι δυνατόν κάποιος που εργάστηκε 24 μήνες σε μία υπηρεσία σε διάστημα 5 ή και 6 ετών (οπότε οι ενδιάμεσες διακοπές είναι πολύ πάνω από 2-3 μήνες που προβλέπει το Π.Δ.) να αποκλείεται οριστικά και δια παντός από αυτή την εργασία;
    διασφαλίστε τη ότι δε θα υπαχθεί σε καθεστώς μονιμοποίησης (αυξάνοντας τα όρια μεταξύ των επαναλαμβανόμενων προσλήψεων ) και καταργήστε το άδικο 24μηνο.
    Επίσης ο υπεύθυνος υπαλληλος που με δικές του ενέργειες κάνει τις επαναλαμβανόμενες προσλήψεις προς όφελος κάποιου, ή ο αιρετός που πράττει το ίδιο να έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρότατες ποινές

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:08 | ΕΙΡΗΝΗ Τ

    ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΔΕ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

    Τελικά προβλέπω ότι στις συμβάσεις ΔΕ θα απορροφούνται άτομα μόνο από ΤΕΛ και ΕΠΑΛ.

    Γιατί; Γιατί ως γνωστό αυτοί έβγαζαν 19 και 20 βαθμολογία (τους χάριζαν τους βαθμούς για να παίρνουν θάρρος να τελειώσουν το Λύκειο, γιατί ως γνωστό εκεί πήγαιναν τα άτομα που δεν είχαν την δύναμη να τελειώσουν το τότε Γενικό ΛΥΚΕΙΟ ).

    Εμείς του Γενικού Λυκείου που οι βαθμοί μας ήταν αυστηρότατοι, συνήθως κάτω από 14 αποκλειόμαστε; (Οι άνω των 13-14 μπήκαν TEI & AEI)

    Είναι προφανές ! Αποκλειόμαστε!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 20:10 | Samaras Apostolos

    Τα τελευταία χρόνια με το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ) ,την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ,τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε. ,τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων

    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004)
    2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)
    3. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για
    4. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π. σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους και τεχνολογους γεωπονιας.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:14 | κατερινα

    Τα τελευταία χρόνια με το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ) ,την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ,τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε. ,τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων

    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004)
    2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)
    3. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για
    4. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π. σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:21 | Κωνσταντίνος

    Είναι λάθος να μοριοδοτείται και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό η εμπειρία για πρόσληψη εποχικού προσωπικού. Για την ακρίβεια δεν θα έπρεπε να μοριοδοτείται καθόλου, οπως ίσχυε ως τώρα.

    Έτσι είχαν μια ευκαιρία να εργαστούν και νεότεροι που είναι και αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για μια σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, εως ότου δούν πως εχουν τα πράγματα στην αγορά εργασίας και είναι έτοιμοι να αποφασίσουν για το τί πρόκειται να κάνουν επαγγελματικά. Δηλαδή, είναι μια ευκαιρία να εργαστούν ενώ ταυτόχρονα ψάχνονται για το τί είναι καλύτερο για αυτούς επαγγελματικά.

    Απο την άλλη καταλαβαίνω πως υπάρχουν και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με εμπειρία στο χώρο τους και παρόλα αυτά έχουν και εκείνοι ανάγκη μια σύμβαση, αλλα δέν αντιλαμβάνομαι και ως μεγάλη ευκαιρία μια τέτοια σύμβαση για κάποιον που είναι μιας κάποιας ηλικίας και εχει ήδη προυπηρεσία, υποτίθεται οτι μετά απο κάποια χρόνια εμπειρίας στο χώρο του θα έχει επιλέξει τι θέλει να κάνει επαγγελματικά και δεν έχει λόγο να περιμένει αν και πότε θα βγεί κάποια σύμβαση.

    Επίσης, ως τώρα οι νεότεροι είχαν τη ευκαιρία να αποκτήσουν και εκείνοι κάποια εμπειρία. Όλοι παντού ζητούν εμπειρία, ε πού θα τη βρούν όσοι δεν έχουν εργαστεί μέχρι τώρα αφού ουσιαστικά αποκλείονται πλέον?

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 19:13 | Λινα Καμ

    Τα τελευταία χρόνια με το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ) ,την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ,τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε. ,τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων
    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004) 2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)
    3. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για
    4. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π. σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:49 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Τα τελευταία χρόνια με το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ) ,την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ,τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε. ,τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων

    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004)
    2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)
    3. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για
    4. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π. σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους και τεχνολογους γεωπονιας.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 17:36 | Γιώργος

    α)Άμεση κατάργηση της εξωφρενικής διάταξης του διατάγματος Παυλόπουλου που απαγορεύει το δικαίωμα στην εργασία σε όσους έχουν προϋπηρεσία πέραν των 24 μηνών στον ίδιο φορέα. β)Εκτός κοινωνικής πραγματικότητας η κατάργηση της μοριοδότησης λόγω ηλικίας στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι άνεργοι 40ρηδες και 50ρηδες έχουν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες από τους άνεργους 25ρηδες και 30ρηδες που κατά κανόνα καλύπτονται από τους γονείς τους. γ)Γιατί η μοριοδότηση της ανεργίας σταματάει στους 12 μήνες? Έτσι δημιουργούνται γελοιότητες του τύπου ένας άνεργος 24 ή 36 μηνών να παίρνει λιγότερα μόρια από ένα τέκνο πολυτέκνου με 10 μήνες ανεργία.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:44 | ΜΑΝΘΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

    Τα τελευταία χρόνια με το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ) ,την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ,τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε. ,τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων

    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004) 2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)

    3. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για

    4. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π. σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους.

    ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ….

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:36 | Γιώργης

    Τα τελευταία χρόνια με το Π.Δ 164/2004 (24ΜΗΝΟ) ,την προώθηση ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ,τη διεκπεραίωση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ από Α.Ε. ,τη δρομολόγηση προσλήψεων που παρακάμπτουν το Α.Σ.Ε.Π.
    τα επαγγελματικά μας δικαιώματα όχι μόνο εκφυλίστηκαν
    αλλά τέθηκε υπό αμφισβήτηση ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία.Η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί στο να απαιτήσουμε πλέον ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ των παρακάτω ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ζητημάτων
    1. ΑΝΑΚΛΗΣΗ 24 ΜΗΝΟΥ (Π.Δ. 164/2004) 2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ (»ΜΠΛΟΚΑΚΙ»)
    3. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π. και δέσμευση για επίλυση του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ για
    4. ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ μέσω Α.Σ.Ε.Π. σε όλες τις υπηρεσίες που απασχολούν γεωπόνους.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:08 | ΜΥΡΓΙΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΚΑΝΑΒΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΟΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΑΣ).ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΠΟΝΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΔΑΣΩΝ, ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ? ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΤΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ.
    ΑΡΑΓΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ, ΘΑ ΑΠΕΡΡΙΠΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΛΥΚΕΙΟΥ?
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΠΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ, ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:15 | ΓΙΤΣΑ Χ.

    ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΕΙΠΑΜΕ:ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΕΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΩΣ «ΠΑΡΕΡΓΟ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ή ΤΟ «ΑΜΟΡΕ»!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:07 | Γ.ΑΝΤ.

    Όχι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο υπουργείο Οικονομικών. Έγινε γραπτός διαγωνισμός μέσα στο 2009 από το ΑΣΕΠ γι’αυτό το λόγο. Είναι ότι πιο αξιοκρατικό υπάρχει στον τομέα των προσλήψεων. Πρέπει όλες οι ανάγκες να καλυφθούν από αυτόν. Αλλιώς για ποιο λόγο έγινε και με τόσες λίγες θέσεις, για τα μάτια στου κόσμου;