Άρθρο 5 Επανακαθορισμός εμπειρίας για διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού

Η παρ. 1 του άρθρου 35 του Ν. 3731/08 (ΦΕΚ 263/08) αντικαθίσταται ως εξής:

«Η κατάταξη όλων των υποψηφίων, εχόντων και μη εχόντων εμπειρία, γίνεται με βάση τη βαθμολογία τους σε όλα τα βαθμολογούμενα κριτήρια. Για το πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων που προκηρύσσονται ανά φορέα, κλάδο ή ειδικότητα, η εμπειρία δεν λαμβάνεται υπόψη ως βαθμολογούμενο κριτήριο.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που κατά τον οργανισμό ή κανονισμό του οικείου φορέα, η εμπειρία προβλέπεται ως προϋπόθεση διορισμού, καθώς και εκείνες για τις οποίες προβλέπεται ως τυπικό προσόν διορισμού ή πρόσληψης.»

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 10:32 | Ranetta_Coon

    ΔΙΑΦΩΝΩ με το 50% των θεσεων στους ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. πρέπει να μειωθεί.

    ΔΙΑΦΩΝΩ με την καταργηση ή την μείωση της προσαυξησης λόγω εργασιακης εμπειρίας στους γραπτούς διαγωνισμούς. Δηλαδή το ίδιο είναι ένας νέος που δεν εργάζεται και έχει άπλετο χρόνο για διάβασμα με τον εργαζόμενο που ξενυχτάει πάνω από τα βιβλία?? ΔΕΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΕΣ ΑΒΑΝΤΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

    Το ίδιο είναι να είσαι 22-25 χρονών να διαβάζεις για τον γραπτό διαγωνισμό και το ίδιο ειναι να είσαι 28+ με άλλου τύπου υποχρεώσεις και ταυτόχρονα να εργάζεσαι και να διαβάζεις????

    ΝΑΙ στους αξιοκρατικούς διαγωνισμούς ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ.

    με αυτό το νομοσχεδιο μας λέτε να παραιτηθούμε απο τις δουλείες μας για να εχουμε και εμεις χρονο να διαβασουμε για τον διαγωνισμο.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 03:58 | ΚΩΣΤΑΣ

    Είμαστε τόσα χρόνια συμβασιούχοι και βγάζουμε την δουλειά και την λάτζα των μόνιμων υπαλλήλων για να μας πείτε ότι μας διώχνετε? Γίνατε ξαφνηκά αξιοκρατικοί! Μας δουλεύετε όλοι? Μετά από σχεδόν 30 χρόνια αναξιοκρατίας χρησιμοποιειτε το πρόσχημα της αξιοκρατίας οτι γίνατε ηθικοί και αξιοκρατικοί? Δεν σέβεστε την δουλειά και τον ιδρώτα που έχουν χύσει τόσοι και τόσοι συμβασιούχοι. Τους πετάτε σαν σκουπίδια μετά από τόσες θυσίες που έχουν κάνει για να κρατήσουν τις υπηρεσίες σας και να σας βγάζουν ασπροπρόσωπους. Αν μπορείτε και κοιμάστε ήσυχοι μετά από αυτό που πάτε να κάνετε τι να πει κανείς.. μπράβο σας κύριοι «αξιοκρατικοί». Μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ να νιώσετε όπως ένας συμβασιούχος. Στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Καταργείτε το 50% από κόσμο που δουλεύει τόσα χρόνια δούλος σας. Δουλεύουμε με 3 και 60 πολλοί από μας ακόμα και με βάρδιες απλήρωτοι για καιρο. Και αντί να μας πετάτε στο δρόμο θα έπρεπε να μας επιβραβεύσετε με μονιμότητα. Αυτό είναι το ευχαριστώ λοιπόν? Να σας χαιρόμαστε. Γιατί δεν ξεκινάτε το ξεσκαρτάρισμα από το κατεστημένο και τα μεγάλα συμφέροντα? Τα βρίσκετε σκούρα εκεί? Δεν σας παίρνει? Προτιμάτε να διώξετε τον κοσμάκη από τη δυλειά ε? Γίνατε κι εσείς σαν αυτούς με τις μεγάλες επιχειρήσεις.. που όταν τους καπνίσει πετάνε κόσμο έξω στο δρόμο και τους συμπεριφέρονται με το χειρότερο τρόπο όσο τους έχουν στη δουλειά. Γιατί νομίζετε ότι όλοι αυτοι θέλουν να μπούν στο δημόσιο? Να τα βάλετε με τους επιχειρηματίες αν είστε μάγκες να σας παραδεχτούμε όλοι. Να μάθουν να φέρονται καλύτερα στους υπαλλήλους τους. Όχι να τους μιμήστε. Σας ψηφίσαμε για να δούμε κάτι καλύτερο στη ζωή μας.. όχι το χειρότερο που υπάρχει για έναν εργαζόμενο. Μακάρι να ξυπνήσετε γρήγορα και να καταλάβετε ότι αυτό που θέλετε να κάνετε δεν είναι σωστό. Ειδικά αυτή την εποχή που υπάρχει κρίση οικονομική και κοινωνική. Ξυπνήστε όσο είναι καιρός!!!!! Μονιμοποιήστε τον κόσμο που δουλεύει τουλάχιστον 24 μήνες και άνω σε θέσεις που αποδεικνείεται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τον πολίτη όπως λέτε σκεφτείτε το σοβαρά.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 03:47 | Β.Λ.

    Σωστό το ν/σ, διαφωνώ με την ύπαρξη θέσεων χωρίς προσμέτρηση προϋπηρεσίας.

    Η καλύτερη ενίσχυση για στους μη έχοντες εμπειρία, είναι να διορίζονται οι ΕΧΟΝΤΕΣ εμπειρία, ώστε να ανοίγουν θέσεις για αυτούς στον ιδιωτικό τομέα. Να κάνουν με τη σειρά τους κι αυτοί τον κύκλο τους. Ευκαιρίες υπάρχουν, στον ιδιωτικό τομέα ψοφάνε να ξεφορτώνονται τους παλιούς και να παίρνουν νέους, πιο φθηνούς.

    ΚΑΙ δίκαιο είναι αυτό για όλους, ΚΑΙ θα μπολιάζεται σιγά-σιγά το δημόσιο με άτομα νοοτροπίας ιδιωτικού τομέα.

    ΚΑΙ για τους νέους καλό είναι αυτό. Θα ξέρουν ότι θα έρθει κι η σειρά τους, αρκεί να δουλέψουν, να ζοριστούν κι αυτοί λίγο, κι όχι να επαναπαύονται στις δάφνες των μεταπτυχιακών τους και να περιμένουν να πάνε καρφωτοί με τη μία στο δημόσιο. Με τέτοιες λογικές δεν αλλάζουμε νοοτροπία!

  • Πρέπει, μεταξύ των άλλων, να αντιμετωπιστεί και το εξή ζήτημα, με κατάλληλη τροποποίηση του άρθρου 18 του Ν. 2190/1994 ΚΑΙ μεταβατική διάταξη που να καταλαμβάνει τις επίδικες υποθέσεις στα Διοικητικά Δικαστήρια: H εμπειρία που οι υποψήφιοι Δ.Ε. (υπάλληλοι καθαριότητας, πρασίνου, επιστάτες χώρων κλπ) αποκτούν μετά την απόκτηση του τίτλου σπουδών (απολυτήριο δημοτικού ή γυμνασίου) δε συνυπολογίζεται, παρότι το γεγονός ότι αποκτήθηκε μετά την απόκτηση του τίτλου σπουδών προφανέστατα και δεν παίζει κανένα ρόλο ως προς την καταλληλότητα και την ικανότητα του υποψηφίου, καθώς δε βαθμολογείται λόγω της άδικης διάταξης του άρθρου 18 του Ν. 2190/1994: «Ως εμπειρία νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ή άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα συναφή με το γνωστικό αντικείμενο του τίτλου σπουδών ή με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης, μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία και ως προς τις περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, μετά τη λήψη της άδειας.»

    Το πόσο άστοχη είναι αυτή η διάταξη για τις ανειδίκευτες κατηγορίες προσωπικού υποχρεωτικής εκπαίδευσης (όπως το προσωπικό καθαριότητας), αλλά και άδικη γενικότερα για όλους τους υποψηφίους της κατηγορίας Υ.Ε., είναι πασιφανές: αφενός, εξ ορισμού ο τίτλος σπουδών δε σχετίζεται με το αντικείμενο της εργασίας, αλλά ούτε και με το είδος της εμπειρίας που βαθμολογείται. Δεν υπάρχει, επομένως, αντικειμενικός λόγος που να δικαιολογεί τη διάταξη, αναγόμενος στο δημόσιο συμφέρον. Ταυτόχρονα, η διάταξη αυτή επιτείνει τις κοινωνικές ανισότητες, καθώς περιορίζει το δικαίωμα των αναλφάβητων, οι οποίοι ακριβώς είναι και εκείνοι που απευθύνονται στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αρκετά χρόνια αργότερα από τότε που πραγματικά αρχίζουν να εργάζονται, για πρόσβαση στις θέσεις εργασίας του Δημοσίου.

    Χαρακτηριστική επί του θέματος είναι η τοποθέτηση του ιδίου του Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π., στην Ετήσια Έκθεση του Α.Σ.Ε.Π. για το 2008, όπου σημειώνει σχετικά, υπό τον τίτλο «Επιβαλλόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις και διοικητικές παρεμβάσεις σε επιμέρους ζητήματα» (σελ. 76):
    «1. Στα άρθρα 17 και 18 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει, προβλέπεται αδιακρίτως για το κριτήριο της εμπειρίας ότι ως εμπειρία νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα ή η άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα συναφή με το γνωστικό αντικείμενο του τίτλου σπουδών ή με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία (και ως προς τις περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, μετά τη λήψη της άδειας). Η διάταξη αυτή, λόγω της γενικότητας της διατύπωσής της, εφαρμόζεται και για το προσωπικό της κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ), πράγμα που είναι εντελώς άδικο για υποψήφιο αυτής της κατηγορίας προσωπικού, που αγωνίζεται να αποκτήσει έναν τίτλο σπουδών υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ακόμα και σε πολύ προχωρημένη ηλικία, προκειμένου να μπορέσει να καταλάβει μια θέση στο δημόσιο τομέα για να ζήσει την οικογένειά του. Τέτοιοι υποψήφιοι έχουν, βέβαια, εμπειρία από προηγούμενη απασχόλησή τους σε ιδιωτικούς φορείς και σε εργασίες όμοιες ή συναφείς με αυτές των θέσεων που προκηρύσσονται, αλλά δεν μπορούν να την επικαλεστούν ως προηγούμενη του τίτλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης που κατέχουν, με αποτέλεσμα να στερούνται τις μονάδες μοριοδότησης της βαθμολογίας τους για την εμπειρία αυτή ή ακόμη και το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε διαδικασίες πρόσληψης, όταν η εμπειρία ζητείται ως τυπικό προσόν διορισμού.
    Πρέπει, επομένως, να ληφθεί νομοθετική μέριμνα ώστε οι υποψήφιοι της κατηγορίας ΥΕ να μπορούν να χρησιμοποιούν την εμπειρία τους σε διαδικασίες πρόσληψης ακόμα και όταν την έχουν αποκτήσει πριν από το χρόνο απόκτησης του τίτλου με τον οποίο μετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία.»

    Υποθέτω, περαιτέρω, ότι, πριν προχωρήσετε στην ψήφιση του Νομοσχεδίου, θα έχετε μελετήσει όλες τις προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του Προέδρου του ΑΣΕΠ.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 02:48 | Βαγγέλης

    Κε Πρωθυπουργέ,

    Όπως βλέπετε, η πλειοψηφία του forum, αν και συμφωνεί εν γένει με το Σ/Ν, διαφωνεί με τα κριτήρια τα οποία υποβαθμίζουν την αξία της εργασιακής εμπειρίας.

    Ουσιαστικά «κλείνετε την πόρτα» σε όλους τους 35άρηδες και άνω, που μετά το πτυχίο τους στρώθηκαν στη δουλειά στο δύσκολο στίβο του ιδιωτικού τομέα. Αυτούς που, και πολύτιμη εμπειρία διαθέτουν, και ώριμο επαγγελματισμό (χρήσιμο για να αλλάξει η νοοτροπία επιτέλους στο δημοσιο). Αυτούς που έμαθαν να είναι εργατικοί και αποτελεσματικοί γιατί στον ιδιωτικό τομέα δε σε παίρνει αλλιώς. Αυτούς που διστάζουν να κάνουν παιδιά, να πάρουν δάνειο για σπίτι, γιατί νοιώθουν εργασιακή ανασφάλεια.

    Ωραίος και ο νέος με τα μεταπτυχιακά δεν αντιλέγω. Αλλά, αν δε βγει εκεί έξω να «ψηθεί» στον ιδιωτικό τομέα, πώς θα εκτιμήσει αυτά που του προσφέρει το δημόσιο, πώς θα σεβαστεί τον πολίτη που καλείται να εξυπηρετήσει; Η αλλαγή νοοτροπίας, που έχει ανάγκη το δημόσιο, δεν διδάσκεται δυστυχώς στα θρανία.

    Αλλαγή πλεύσης λοιπόν, κε Πρωθυπουργέ, προσμέτρηση ΟΛΩΝ των ετών προϋπηρεσίας για ΟΛΕΣ τις θέσεις. Τολμήστε. Κανένας δε θα χάσει, ούτε καν οι τωρινοί 25άρηδες. Κι αυτοί, μετά από 5-10 χρόνια, θα εύχονται να το είχατε κάνει. Μην μπείτε στη λογική του διλήμματος «πτυχίο» ή «προϋπηρεσία». Η προϋπηρεσία προστίθεται αν έχεις πτυχίο, το αντίθετο όμως όχι!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:39 | ΛΟΥΚΑΣ

    Αξιοτιμε κυριε υπυργε

    Δυο θεματα θελω να θιξω
    Η προυπηρεσια που εχει αποκτηθει στην στρατιωτικη θητεια θα εχει επιπλεον μορια?Γιατι ειναι ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ να τρως 12 μηνες απο την ζωη σου,μολις βγαινεις απο την σχολη σου, χωρις να πληρωνεσαι και χωρις να εχεις την δυνατοτητα σε αυτο το χρονο να κανεις μεταπτυχιακο, εναντι των γυναικων.

    και
    οταν ψαχνεις να κανεις μεταπτυχιακο δεν μπορεις, εκτος αν εχεις βισμα στο εσωτερικο ή λεφτα για το εξωτερικο ή λεφτα για να πληρωσεις ετοιμο πακετο-μεταπτυχιακο απο τις χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ!.
    Ελεγξτε αυτες τις 3 περιπτωσεις:
    1)Μεταπτυχιακα στα ΤΕΙ δεν Υπαρχουν
    2)Τα πανεπιστημια που εχουν τετοια προγραμματα και υποχρεωνονται απο το νομο να παιρνουν και αποφοιτους ΤΕΙ δεν παιρνουν!
    3)Διαφανεια στις διαδικασιες (ηλεκτρονικη κληρωση…) εισαγωγης στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ…ανοικτο πανεπιστημιο.

    Λοιπον φτιαχτε πρωτα τις υποδομες για μεταπτυχιακες σπουδες γιατι δυστυχως παλι σε ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ θα καταληξουμε και μαλιστα χειροτερης μορφης καθως οι παντες θα κυνηγανε ενα μεταπτυχιακο στα βουλευτικα γραφεια!!!

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:41 | BASO

    Αρκετά θετικό το ότι δίνετε η ευκαιρία στους απλούς πολίτες και ειδικά στους συμβασιούχους να εκφράζουν την αποψή τους.Συγχαρητήρια λοιπόν για αυτό το θετικό βήμα!
    Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να διαχωρισθεί η εμπειρία (ορισμένου χρόνου)που αποκτήθηκε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες του ΑΣΕΠ (πχ 4μηνη διακοπή μεταξύ συμβάσεων,κλπ) να συνεχίσουν να επιδοτούνται με την προσαύξηση του 50%κ.άνω διότι για να αποκτηθεί αυτή η εμπειρία των 4 – 5 χρόνων χρειάστηκαν 10 και πλέον χρόνια, να βοηθηθούν αυτοί οι συμβασιούχοι και να μην τιμωρηθούν για ακόμη μια φορά, που τόσο με το Νόμο της κας Παπανδρέου το 2000 όσο και με το Προεδρικό διάταγμα του Παυλόπουλου εξαιρέθηκαν απο τις ρυθμίσεις. Ήταν νόμιμοι και η κάθε πρόσληψή τους γινόταν τουλάχιστον μετά απο 4μηνη διακοπή, είχαν προυπηρεσία πολύ περισσότερη (24 μήνες τότε.. κ άνω) απο αυτή που προβλεπόταν για την μονιμοποίηση τους,και το κυριότερο κάλυπταν και καλύπτουν Πάγιες και διαρκής ανάγκες.Εύχομαι να αποκαταστήσετε αυτή την αδικία που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις άφησαν πίσω τους και ταλαιπωρούν εμάς και τις οικογένειές μας τόσα Χρόνια…..

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:41 | XRISTINA

    Είναι αυτονόητο ότι η εμπειρία που αποκτείται στον δημόσιο τομέα δεν εξισώνεται με εκείνη του ιδιωτικού. Όσα χρόνια και αν εργαστείς στον ιδιωτικό τομέα,όσα συναφή ή άσχετα μεταπτυχιακά και αν έχεις, Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ.
    Έχω εργαστεί και με τα 2 καθεστώτα ως υπάλληλος γραφείου και διαπιστώνω ότι στον δημόσιο φορέα απαιτείται σε νευραλγικά πόστα εξειδίκευση και εμπειρία. Η γνώση αποκτάται μέσα από την καθημερινή ενασχόληση με το αντικείμενο και την μελέτη νόμων και εγκυκλίων.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΜΑΛΑ ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (Πχ Ασφαλιστικά Ταμεία) ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΠΑΝΔΡΩΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ 8ΜΗΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ.Μέχρι να διδαχθεί, έχει λήξει η συμβασή του.Τα ενδεχόμενα λάθη και η απασχόληση μόνιμου προσωπικού για την εκπαίδευσή τους εμποδίζει την ομαλή λειτουργία.ΑΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 00:46 | NIKOS ZERVOS

    Καλά αυτά που λένε οι μαθητευόμενοι ή εκπαιδευόμενοι των stage μόνο να μας πούν πρίν τους επιλέξουν πόσο καιρό είχαν ανεργία! οι περισσότεροι, λίγες μέρες!! επίσης εφόσον το stage δεχόταν εκπαοιδευόμενους ή μαθητευόμενους από 22 έως 40 ετών γιατί υπάρχουν άτομα στα stage 40-45 ετών? και ένα ακόμα πόσοι από τα άτομα των stage είναι ασφαλισμένα στον ΟΓΑ άραγε? Ακόμα χειρότερα είναι για τις συμβάσεις έργου. Τέλος θα ήθελα να μάθω πόσο χρόνο θα κρατήσει το αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων?Πότε θα αρχίσουν οι τροποποιήσεις? θα γίνει το ίδιο που είχε γίνει και παλαιότερα με τις δεκαδες τροποποιήσεις του παρελθόντος (2190). Εκείνο το «παραθυράκι» για προσλήψεις με προυπηρεσία όπου χρειαζεται! τι σημαίνει? φωτογραφικές προσλήψεις στα ΚΕΠ ας πούμε? Άραγε υπάρχει περίπτωση ο τίλος σπουδών να μην προηγείται της προυπηρεσίας!Ο κόσμος περιμένει κάτι σωστό καλό είναι να μην νιώσει άλλη μια φορά απογοήτευση, ειδικά στο θέμα εύρεση εργασίας, που έπρεπε να ήταν όλα αξιοκρατικά εδώ και πολλά χρόνια.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 23:12 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Η εμπειρια να λαμβανεται υποψη μονο αν εχει αποχτηθει μετα απο προσληψη[ορισμενου χρονου,δημοσια υπηρεσια κτλ]με τον νομο 2190/94 και να αποδεικνυεται και οχι ΟΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ.Φιλος μου απεκτησε εμπειρια με δυο συμβασεις την περιοδο 90-93 στα δυοδια και αργοτερα το 2002 με διαγωνισμο ΑΣΕΠ διοριστηκε μια και οσοι ειχαν εμπειρια προκρινΟνταν των αλλων.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:26 | ΜΠΙΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Καλή κίνηση αλλά πολλ΄φοβάμαι ότι οι θέσεις με την προϋπηρεσία θα καλύπτονται τελικά από «τα δικά μας παιδιά» τα οποία όλες οι κυβερνήσεις φρόντισαν να βολέψουν σε θέσεις με μεγάλους μισθούς και μόρια προϋπηρεσίας.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:47 | ΑΝΔΡΕΑΝΑ

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ .ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ?ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΕΚΛΕΙΕ ΑΠΟ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ? ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΩΦΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:17 | Βαγγέλης Μαγκίρης

    Είμαι συμβασιούχος έργου, οδοντίατρος του ΙΚΑ εδώ και 18 χρόνια. Κατανοώ πλήρως ότι κάποτε πρέπει να μπει μια τάξη στις διαδικασίες του κράτους αυτού, αλλά με τον τρόπο που μεθοδεύεται η διαδικασία θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, ενώ καμιά επίπτωση δεν θα έχουν οι πρωτεργάτες του ρουσφετιού, οι επαγγελματίες της πολιτικής.
    Θα ήθελα να σας θέσω τα εξής ερωτήματα:
    1)Στην ανάκληση των προκυρήξεων συμπεριλαμβάνονται και οι 2000 θέσεις γιατρών του ΙΚΑ, που ουσιαστικά είναι (μερική) τακτοποίηση ενός πολυετούς σφάλματος της Ελληνικής Πολιτείας;

    2)Η εργασία μου στο ΙΚΑ δεν αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία για διορισμό στο ΕΣΥ. Με το νέο νόμο θα αναγνωριστεί, ή θα βαθμολογηθώ και πάλι με «εργασιακή εμπειρία 0»;

    3)Πιστεύετε ότι έχετε το δικαίωμα να ζητάτε επιστημονικό έργο και ακαδημαϊκά προσόντα, όταν το ΙΚΑ τουλάχιστον δεν τα υποστήριξε ποτέ με κάποια υλική παροχή; Όταν μας κρατάει τόσες δεκαετίες με τη διακαιολογία της «μερικής απασχόλησης» (ακόμα και σε εποχές που δεν επιτρεπόταν από το νόμο), με μια σύμβαση δουλοπάροικου; Ξαφνικά δεν μας γνωρίζει και πρέπει να μας «εξετάσει» το ΑΣΕΠ;

    Ευχαριστώ για την προσοχή σας
    ΒΜ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 22:03 | ΓΙΩΡΓΟΣ Π.

    Πολυ καλή η προσπάθεια να διορίζονται στον δημόσιο τομέα άτομα μέσω του ΑΣΕΠ, αλλά ο ΑΣΕΠ δεν είναι πανάκεια.Αν συμβεί αυτό ο ΑΣΕΠ δεν θα προλαβαίνει να βγάζει σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα απο τις προκυρήξεις(όπως γίνεται και με την επιλογή των στελεχών στα διάφορα Υπουργεία) με τα άτομα που θα στελεχώσουν τον δημόσιο τομέα είτε ως αναπληρωτές,είτε ως μόνιμο προσωπικό.Από την άλλη μεριά, τα άτομα που χρειάζονται στο δημόσιο σε τεχνικά επαγγέλματα π.χ.ηλεκτρολόγοι,μηχανικοί, ψυκτικοι κ.α. δεν είναι δυνατόν να μην μοριοδοτούνται για την εργασιακή εμπειρία τους καθώς θα είναι πιο αποτελεσματικοί στην εργασία που θα παρέχουν λόγω εμπειρίας. Τέλος, το να προσλάβει το δημόσιο κάποιον εκπαιδευτικό ή υπάλληλο γραφείου στους Ο.Τ.Α. Ά και ΄Β βαθμού θα πρέπει αποκλειστικά να γίνεται μέσω εξετάσεων του ΑΣΕΠ ώστε να αποδεικνύεται και γραπτώς οτι οι υποψήφιοι θα έχουν τις γνώσεις για να παράγουν το έργο που απαιτεί το δημόσιο παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.Τέλος στην αργομισθία.Όποιος δουλεύει στο δημόσιο να αποδίδει αυτό που θα έπρεπε να αποδώσει και στον ιδιωτικό τομέα με καλύτερες όμως συνθήκες και ωράριο εργασίας.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:14 | Maria K.

    Η εμπειρία δεν είναι καθοριστικός παράγοντας για την αποτελεσματικότητα στην άσκηση της εργασίας; Και εάν η εμπειρία δεν προσμετρηθεί για το 50% των θέσεων τι θα γίνει με όλους αυτούς τους ανθρώπους που μετρούν χρόνια και χρόνια εργασίας και είναι άνεργοι επειδή στις εταιρείες κοστίζουν ακριβά; Δεν είναι πιο εύκολο ο νέος εργαζόμενος να αναζητήσει εργασία στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα;
    Επίσης, αν και συμφωνώ με τη λογική μοριοδότησης των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα- όλοι όσοι εργαζόμαστε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις το θεωρούσαμε άδικο, ωστόσο ίσως να είναι ακόμα πιο άδικο να ισοπεδώνεται η προϋπηρεσία των εργαζόμενων στο δημόσιο. Όσο και να μας ενοχλεί, εργαζόμενοι στο δημόσιο γνωρίζουν πράγματα και διαδικασίες, που εμάς τους υπόλοιπους θα μας έπαιρνε χρόνο να μάθουμε. Άρα ίσως να ήταν πιο δίκαιη μία μικρή πριμοδότησή τους.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:06 | μαρδίκη μαρία

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    καταρχιν να ενημερώσω ότι είμαι stage και το συμφωνητικό μου δε γράφει «μαθητεία» ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ».
    Συνεχίζοντας, πως είναι δυνατό η εμπειρία αυτή να διαρκεί 3 και 5 χρόνια??? Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι το δεύτερο 18μηνο δεν έχει χρηματοδοτηθεί από τους πόρους της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης αλλά από εθνικούς. Για αυτή την κατάχρηση και την άδικη αντιμετώπισή μας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Ελλάδα να καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο…
    Τη μοριοδότηση του 50% δεν την είχαν μονο οι stagiers αλλά και 300,οοο άλλοι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου και με συμβάσεις έργου. Οπότε για ποιό λόγο τα πυρά στρέφονται αποκελιστικα΄εναντίον μας?
    ΠΟλλοί από εμάς υπογράψαμε τη δεύτερη σύμαβση διότι θέλαμε την προσαύξηση του 50% την οποία σαν άλλος Ιούλιος Καίσαρας την καταργείται χωρίς κανέναν προηγούμενο κοινωνικό διάλογο με τα ενδιαφερόμερα μέρη.
    Εφόσον λοιπόν, θέλετε να προασπίσετε τις πανανθρώπινες αξίες της «δικαιοσύνης» και της «ισονομίας» γαιτί δεν μας επιτρέπεται να μπούμε στο ταμείο ανεργίας, τουλάχιστον???Μετά από 3 χρόνια εργασίας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗς ΕΡΓΑΣΙΑς ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ‘Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ [αυτά υπάρχουν στα χαρτιά επι της ουσίας δουλεύουμε κανονικότατα]βγαίνουμε στο δρόμο χωρίς καμία προστασία. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    Σασ συγχαίρω για την τακτική σας, πολύ έξυπνη μπορώ να ομολογήσω : Μας βάζετε απέναντι από την κοινωνία, χωρίζοντάς μας σε 2 στρατόπεδα –> εμάς με STAGE και τους «άλλους». Εξηγείστε μου όμως για ποιό λόγο πρέπει εγώ να βρθώ στο δρόμο για να δουλέψει κάποιος άλλος? εναλλάξ θα εργαζόμαστε?
    μπήκα στο πρόγραμμα με την κάρτα ανεργίας μου [ήταν το μονάδικο κρητήριο που το ίδιο το πρόγραμα όριζε]. Τις υπόλοιπες διαδικασίες τοποθέτησης δεν τις γνωρίζω διότι δεν ήμουν εγώ Ο Υπουργός Εργασίας ή ο Υφυπουργός αντίστοιχα [εάν πιστεύετε ότι ένας νέος με μεταπτυχιακό και 3 γλώσσες χρειάστηκε μέσο για να μπεί σε stage λυπάμια για το τέλμα στο οποιο έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία]
    και κάτι τελευταίο …Αλήθεια οι 8μηνες συμβάσεις τι κρητήρια περιλαμβάνουν και ποιοί άραγε θα προσληφθούν?[η κυβέρνησή σας δεν είχε υποσχεθεί πως θα καταργήσει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης?]

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:21 | Σταύρος

    Άδικα σπαταλάμε φαιά ουσία για σχόλια και αντεγκλήσεις. Ό,τι είναι προαποφασισμένο θα γίνει. Δεν πρόκειται να αλλάξουν ούτε κεραία από το νομοσχέδιο με βάση αυτόν τον δήθεν «διάλογο», όπου ο κάθε πικραμένος λέει τον πόνο του. Όλα είναι μια φενάκη, για να εκτονώνεται η μάζα και να νιώθει ότι τάχατες παίρνει μέρος στη διαμόρφωση του νόμου. Επιπλέον το να φαγώνονται οι πολίτες μεταξύ τους είναι το κατεξοχήν βούτυρο στο ψωμάκι των κυβερνώντων. Στο μεταξύ αγέλαστα ανθρωπάκια με κοστούμια κοιτάν και τρίβουν τα χέρια τους με όλους εμάς τα κορόιδα που βγάζουμε χολή για τους διπλανούς μας. Ο μόνος τρόπος να βελτιωθεί ο νόμος είναι δια της καταργήσεώς του με αγώνες, απεργίες και κινητοποιήσεις. Απεχθάνομαι όλη αυτή τη συζήτηση, με την οποία κάποιοι χαίρονται στην προοπτική μερικές χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τη δουλειά τους, για να την πάρουν άλλοι. Δείχνει την ηθική κατάντια της κοινωνίας μας. Μονιμοποίηση τώρα για όλους τους όσους εδώ και χρόνια δουλεύουν σαν σκλάβοι στα ορυχεία του δημοσίου. Αυτό είναι το δίκαιο!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:36 | Δημητριος Ξούλος

    Για όνομα του Θεού…..ποιος τα σκέφτηκε αυτά; Εμείς δεν διοριστήκαμε τόσα χρόνια εξαιτίας κάποιων που είχαν προϋπηρεσία. Τώρα που αποκτήσαμε κάποια εμπειρία μας καταστρέφετε; Δηλαδή θα προκρίνετε τα δεκάρια από τα Βαλκάνια και τα παλιοκολέγια; Ν Τ Ρ Ο Π Η! ! ! !

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:44 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕΣΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ STAGE ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΤΟΥΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΑ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:03 | ΡΟΥΛΑ

    ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ – ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΣΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ

    400 ΜΟΡΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ

    ΜΕΤΑΜΠΤΥΧΙΑΚΟ – ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ -200

    200 ΜΟΡΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ 400 ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

    ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ

    210 ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ

    ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ;

    ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!!!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:51 | Γιάννης Καλλιοντζής

    Πολλοί με λαϊκιστικά επιχειρήματα αμφισβητούν την αξία των διδακτορικών, των μεταπτυχιακών και των άλλων τυπικών προσόντων. Έχουν μεγάλο λάθος. Όπως και να το κάνουμε οι επιτυχία σε μεταπτυχιακά, σε διαγωνισμούς για την απόκτηση διπλωμάτων γλωσσών αποτελεί μία σημαντική ένδειξη για τις ικανότητες κάποιου. Η παιδεία που αποκτάει κανείς μέσα από σπουδές είναι πάντοτε χρήσιμη ακόμα και δεν εξασκήσει το αντικείμενο στο οποίο εξειδικεύτηκε. Αυτό είναι γνωστό σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες. Μόνο εδώ εμφανίζεται μία λαϊκιστική αμφισβήτηση των παραπάνω αφού έχει επικρατήσει είτε μία λογική εύκολου πλουτισμού είτε μία λογική βολέματος.
    Αντίθετα με ότι συμβαίνει με τα τυπικά προσόντα είναι πολύ συζητήσιμο κατά πόσον η εμπειρία αποτελεί προσόν. Ιδιαίτερα στο δημόσιο βλέπουμε πολλούς που ύστερα από πολλά χρόνια στο δημόσιο αγνοούν ακόμα και τα βασικά.
    Λύση είναι η είσοδος στο δημόσιο με γραπτούς διαγωνισμούς όπου οι ικανότητες του καθενός αποδεικνύονται με αντικειμενικό τρόπο.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:44 | ΜΑΡΙΑ

    Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας να γίνει δημόσια διαβούλευση. Ελπίζω να την λάβουν υπ’ όψη τους οι ιθύνοντες πριν ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

    Όμως έχω να πω το εξής: Κύριοι στο όνομα της αξιοκρατίας καταργείτε την προσαύξηση της μοριοδότησης στο δημόσιο με 50% που σημαίνει ότι για 5 χρόνια εμπειρίας στην ίδια θέση θα έπειρνες 210 μόρια.
    Τόσα ήταν τα ανώτερα μόρια της προσαύξησης. Αυτό έγινε δήθεν για α παιδιά με μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

    Για το τέστ δεξιοτήτων, που το ΠΑΣΟΚ το καταδίκαζε όταν πρωτοεφαρμόστηκε ως ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ, τωρα δίνει 400 μόρια. όσα δηλ. και στο διδακτορικό.

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΩΣ ΜΑΥΡΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ 210 ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΗΤΑΝ. ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ 400 ΜΟΡΙΑ.

    Γιατί να πάω για διδακτορικό; ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ 400 ΜΟΡΙΑ.

    ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ; ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ -ΑΣΕ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ- ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΤΕ ΠΛΕΟΝ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:57 | ΜΑΡΙΑ

    ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ Κ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ 4-5-6 ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΦΟΣΟΝ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΣΕΙ.

    ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 6-8- ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ. ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙΝΑΕΙ.

    ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΙΩΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ. ΜΗ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:36 | kavala

    Για διευκόλυνση της συζήτησης:

    Υπάρχει απόφαση του ΣτΕ, που ήδη άρχισε να εφαρμόζεται, η οποία όρισε ότι (εφόσον η εμπειρία δεν είναι προαπαιτούμενο, αλλά μοριοδοτούμενο προσόν):
    -το 35% των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλύπτεται χωρίς μοριοδότηση της εμπειρίας
    -το 65% των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλύπτεται με μοριοδότηση της εμπειρίας

    Για το σκοπό αυτό το ΑΣΕΠ υποχρεώνεται να καταρτίσει δύο πίνακες: έναν με μοριοδότηση της εμπειρίας και έναν χωρίς μοριοδότηση της εμπειρίας. Και στους δύο πίνακες γίνεται κατάταξη όλων των αιτούντων (με μία αίτηση κατάταξη και στους δυο πίνακες).

    Τώρα, στο ότι το 35% γίνεται 50%: διαφωνώ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 15:36 | ΕΦΗ

    Κύριε υπουργέ καλή επιτυχία στο έργο σας!
    Συμφωνώ πως βρίσκεστε σε καλό δρόμο, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που δυστυχώς γίνονται άδικα λανθασμένα.
    Στη δίνη του προβλήματος του stage, πληρώνουμε κι όσοι έχουμε εργαστεί με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, που όπως γνωρίζετε είναι οι μόνες ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ συμβάσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ αποκλειομένης κάθε «εξωτερικής» παρέμβασης.
    Θεωρώ ότι η μόνη κατάργηση μοριοδότηση εμπειρίας θα πρέπει να είναι αυτή που αφορά στο πρόγραμμα stage, που είναι πρόγραμμα ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ και ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ! Λυπάμαι γιατί είναι θύματα μιας παραπλανητικής, παράνομης κι εξευτελιστικής πολιτικής, όμως είναι θύματα ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ.
    Δεν μπορεί ο κάθε Δήμαρχος, Νομάρχης ή άλλο, να λέει ότι θα κλείσουν τα δημοτικά ή νομαρχιακά καταστήματα γιατί φεύγουν τα παιδιά του stage και δεν θα έχουν υπαλλήλους! Γιατί δεν φρόντισαν να καλύψουν τις τόσες πολλές κενές οργανικές θέσεις;! Αλλά συνηγόρησαν ώστε να έχουν stage, απ’ την μια να τους βγάζουν την δουλειά κι απ’ την άλλη να μην επιβαρύνουν τον δικό τους προϋπολογισμό!
    Με τα άτομα με αναπηρία τι μέλλει γενέσθαι; Δουλεύουμε τέσσερα χρόνια σε δημοτικές επιχειρήσεις χάρη στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ΑΜΕΑ. Θα χάσουμε αυτά τα μόρια της επαγγελματικής μας εμπειρίας;
    Θάπρεπε να υπάρχει η μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία, που όπως γνωρίζετε δεν έχουμε και πολλές ευκαιρίες!
    Η προκήρυξη του Ν.2643 βγαίνει ο Θεός ξέρει πότε, με την απαράδεκτη πολιτική: δίνεις αίτηση και δηλώνεις στοιχεία, περιμένεις να βγει ο α΄πίνακας ενδεικτικής μοριοδότησης, ύστερα καταθέτεις τα έγγραφα που αποδεικνύουν ό,τι έχεις δηλώσει στην αίτησή του, περιμένεις να βγει ο πίνακας, μετά τυχόν ενστάσεις και πάει λέγοντας. Βλέπε δύο, τρία, τέσσερα χρόνια!
    Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 15:03 | Κος Κανένας

    Μπράβο στην κατάργηση της άδικης μοριοδότησης(η οποία έγινε με προγράμματα μαθητείας(πως προαλαμβάνονταν αυτοί οι άνεργοι;;) μέσω των κεφαλαίων του ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ, δηλαδή του Ιδιωτικού υπαλλήλου(!!!!!)που φωτογράφιζε εν συνεχεία την πρόσληψη αυτών των ατόμων.
    Να εξεταστούν-ακυρωθούν όσες προσλήψεις έγιναν από αρχής του 2009 με χρησιμοποίηση μοριοδότησης στο Δημόσιο του 1.005.000(!!!!!!) υπαλλήλων και φορέων του (επιμελητήρια κ.λ.π.).
    Τα πέντε χρόνια βλέπαμε κάθε εβδομάδα «παρέλαση» προσλήψεων στο υδροκέφαλο Δημόσιο!!!!!.
    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 13:11 | Ελισάβετ

    Παρακαλώ μια διευκρίνιση θα ήθελα διότι με τόσες απόψεις εδώ μπερδεύτηκα.

    Αν οι θέσεις μοιραστούν σε αυτές με εμπειρία και σε αυτές χωρίς εμπειρία,
    εγώ καταλαβαίνω ότι π.χ. έχουμε 10 θέσεις οπότε στις 5 μετρά η εμπειρία ενώ στις άλλες 5 όχι.

    Εγώ που έχω εμπειρία λοιπόν, θα έχω το δικαίωμα να δηλώσω και τις 10 θέσεις (απλά στις 5 θα έχω ας πούμε 1500 μόρια με εμπειρία, ενώ στις αλλες 5 θα έχω 1100 μόρια χωρίς εμπειρία) ή θα υποχρεώνομαι βάσει αυτού του νόμου να δηλώνω μόνο τις 5 θέσεις???

    Σε αυτήν την περίπτωση δηλαδή θα καλούμαι να αποφασίσω σε ποιες 5 θέσεις θέλω να συμμετάσχω οπότε αν θέλω να δηλώσω εμπειρία θα δηλώνω μόνο τις θέσεις με εμπειρία και δε θα μπορώ καν να δηλώσω αυτές χωρίς??????

    Ευχαριστώ πολύ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 11:29 | ΑΝΔΡΕΑΣ

    Πλησιάζω τα 40, έχω δεκαετή εμπειρία,μεταπτυχιακό,δύο γλώσσες, γνωσεις Η/Υ, εδώ και δέκα χρόνια συμμετέχω στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ανελλιπώς και πάντα χωρίς επιτυχία. Πάντα υπάρχει κάποιος άλλος με τη μισή εμπειρία αλλά λόγου του 50% έπιανε τα μόρια που έιχα και κάτι άλλο που δεν είχα ( σεμινάριο ΟΑΕΔ).Εαν ισχύσει μόνο το 50% να μπαίνει με εμπειρία στο δημόσιο ξέρω ότι πάλι θα είμαι απ’ έξω. Για μένα η εμπειρία ενός εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα είναι ένα εφόδιο που θα πρέπει το δημόσιο να το επικροτεί και να το αποζητά. Σε όλα τα άρθρα συμφωνώ και πιστεύω ότι πολλές αδικίες που γινόταν μέχρι σήμερα θα φύγουν αλλά το κομμάτι της εμπειρίας δεν πρέπει να αδικείται. Για μένα μοριοδοτήστε όλα τα χρόνια εμπειρίας και σε όλους τους συμμετέχοντες. Μη δημιουργείται υπαλλήλους δύο ταχυτήτων. Δώστε το δικάιωμα στη γενία μου να συμμετέχει ισάξια με τις άλλες γενιές μετά απο εμάς. Σας ευχαριστώ που μου δόθηκε το δικαίωμα μετά απο τόσα χρόνια να μπορέσω να πώ την απόψη μου.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 09:23 | ΑΡΙΣΤΙΠΠΟΣ ΠΑΙΔΑΡΟΣ

    Σχετικά με την εμπειρία επειδή εργάζομαι σε δημόσια επιχείρηση και μάλιστα βιομηχανία ,προερχόμενος απο τον ιδιωτικό τομέα,θα ήθελα να τονίσω οτι για το τεχνικό προσωπικό ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ η εμπειρία,αποτελεί τεχνογνωσία που η κάθε επιχείρηση την ψάχνει στην αγορά και δεν μπορεί τέτοιες επιχειρήσεις όταν χρειάζονται τέτοιο προσωπικό να περιορίζονται από τους ισοπεδωτιούς όρους του ΑΣΕΠ..τα διδακτορικά σε αυτές τις περιπτώσεις ΔΕΝ ΛΕΝΕ τίποτα!!!
    Γι’αυτό θάπρεπε να μπαίνουν τα κριτήρια ΑΣΕΠ αφού ο υποψήφιος ΕΧΕΙ την εμπειρία και τεχνογνωσία που ζητάει η επιχείρηση..αλλιώς είναι στοιχείο αθέμιτου ανταγωνισμού μια ομοειδής ιδιωτική επιχείρηση να βρίσκει τον έμπειρο και καταρτισμένο τεχνικό και μια ανάλογη δημόσια τον μεταπτυχιακό η τον έχοντα καλό βαθμό ΑΛΛΑ άχετο με το αντικείμενο.

    Ευχαριστώ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 08:56 | Παναγιώτης Σαμαράς

    Κε Υπουργέ,
    Πολύ αξιόλογη η προσπάθειά σας , συμφωνώ με τα περισσότερα.

    Μία αιρετική πρόταση:

    Να πριμοδοτούνται ουσιαστικά οι γυναίκες. Με τη δομή της Ελληνικής κοινωνίας και δεδομένο το ρόλο της γυναίκας στην οικογένεια, ειδικά στην επαρχία, θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να καταλαμβάνει μία θέση στο δημόσιο μία γυναίκα, παρά ένας άνδρας.

    Ας μη σχολάσει στις δύο το μεσημερι ο άνδρας, ας δουλέψει μεροκάματο κανονικά μέχρι τις τέσσερις! Αυτό που γίνεται συχνά είναι να δουλεύει ο άνδρας δημόσιος υπάλληλος το ωράριο των δημοσίων υπηρεσιών, και μετά να πηγαίνει για δεύτερο μεροκάματο! Με αυτό τον τρόπο εντείνονται η εισφοροδιαφυγή, η φοροδιαφυγή και η ανεργία των νέων.

    Με εκτίμηση.
    ΠΣ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 03:46 | Παπαδάκης Παύλος

    Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
    1. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του Α.Σ.Ε.Π. είναι οι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ συμβάσεις στο δημόσιο και βασίζονται στον Ν. 2190/94, νόμος που θεμελίωσε την επιτροπεία μιας ανεξάρτητης αρχής, εν ονόματι της διασφάλισης των αρχών της ισοτιμίας, της αμεροληψίας και της αξιοκρατίας. Ως εκ τούτου, κάθε δήλωση της κυβέρνησης για επαναφορά της αξιοκρατίας, μέσω της κατάργησης της προσαύξησης που αποκτήθηκε με συμβάσεις του Ν. 2190/94, είναι εξ ορισμού ΑΒΑΣΙΜΗ, μπορεί δε να χαρακτηριστεί «ατυχής», με αρκετά μεγάλη δόση επιείκειας.

    2. Ο κάθε υποψήφιος/α, εκτός από τα υπόλοιπα προσόντα που απαιτούνται από τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για την κάλυψη θέσεων ορισμένου χρόνου, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 μήνες άνεργος/η, ανεργία η οποία αποτελεί προϊόν «επιβολής-ομηρίας» και όχι επιλογής.

    3. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του Α.Σ.Ε.Π. είναι οι μοναδικές που υπο-βάλλονται σε ενδελεχή και αυστηρό έλεγχο, εν αντιθέσει με τις συμβάσεις έργου και τις συμβάσεις μαθητείας, τύπου stage, οι οποίες είναι διάτρητες, διακρίνονται από αδιαφάνεια και λειτουργούν εξασφαλίζοντας ελαστικές μορφές εργασίας μεταξύ «ημετέρων». Σε επίπεδο ιδιωτικού τομέα και ΔΕΚΟ, βέβαια, είναι περιττό να μνημονεύσουμε την παντελή απουσία ελέγχου ή αξιοκρατικών κριτηρίων επιλογής προσωπικού, αφού σύμφωνα με στατιστικές οι 7 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα βρίσκουν την πρώτη τους δουλειά μέσω γνωριμιών ή συναναστροφών.

    4. Ο ιδιωτικός τομέας πρώτος εφαρμόζει μια άτυπη 50% + προσαύξηση, αφού όποιος έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα γνωρίζει πολύ καλά, πως οι εταιρείες προτάσσουν τους υποψηφίους που έχουν εργασιακή εμπειρία σε εταιρία του ιδίου ή συναφούς κλάδου.

    Οι δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π., 1,5 μήνα πριν τις εκλογές, ο οποίος ζήταγε, εκτός των άλλων την κατάργηση του 50% για τις διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ (συμβάσεις μαθητείας stage ή συμβάσεις έργου) μόνο, ενισχύει τα επιχειρήματά μας.

    Επίσης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι με το νόμο Παυλόπουλου, αυτοί που πραγματικά αδικήθηκαν ήταν οι συμβασιούχοι του Α.Σ.Ε.Π., μια και ο νόμος τούς απέκλειε από κάθε διεκδίκηση μονιμοποίησης (κανένας συμβασιούχος του Α.Σ.Ε.Π. δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει δύο διαδοχικές συμβάσεις, με διάστημα μικρότερο των 4 μηνών). Με άλλα λόγια, ο νόμος απέκλειε τους μοναδικούς συμβασιούχους που μπήκαν στο δημόσιο μέσω ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ διαδικασιών, ενώ μονιμοποιούσε μέρος των συμβασιούχων που προσελήφθηκαν με διαδικασίες εκτός Α.Σ.Ε.Π..

    Όπως είναι σαφές από τα προηγούμενα, κάθε προσπάθεια κατάργησης της προσαύξησης 50% στη προϋπηρεσία που αποκτήθηκε στο δημόσιο τομέα μέσω διαδικασιών Α.Σ.Ε.Π., αποτελεί:

    – Υποβάθμιση του ίδιου του Α.Σ.Ε.Π (μια και αξιοκρατικές και μη διαδικασίες αντιμετωπίζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο), της αξιοπιστίας του καθώς και σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία και στην αξιοκρατία του συστήματος πρόσληψης μονίμου προσωπικού στον δημόσιο τομέα.

    – Κατάφορη αδικία προς τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου του Α.Σ.Ε.Π., οι οποίοι διάλεξαν την οδό της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, όχι «θολές» διαδικασίες, και γι’ αυτό το λόγο τιμωρούνται για ακόμα μια φορά από το Κράτος.

    – Δείγμα ασυνέπειας και έλλειψης σεβασμού του Κράτους προς μια μεγάλη ομάδα Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι, βάση του υπάρχοντος συστήματος μοριοδότησης, προσπάθησαν για πολλά χρόνια ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ και όχι με «πλάγιες» μεθόδους, να αποκτήσουν την απαιτούμενη προϋπηρεσία, την οποία το Κράτος καταργεί μέσα σε μία νύχτα.

    Ζητάω, λοιπόν, να μην καταργηθεί η προσαύξηση 50% στην προϋπηρεσία που αποκτήθηκε στο δημόσιο τομέα μέσω διαδικασιών Α.Σ.Ε.Π., ώστε να μην πληρώσουν, για μια ακόμη φορά, οι συμβασιούχοι που απέκτησαν αυτή την προϋπηρεσία ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ και όχι μέσω κάποιου πολιτικού γραφείου , τις πολιτικές σκοπιμότητες της εκάστοτε κυβέρνησης. Σας ευχαριστώ!!

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 02:33 | ΝΤΟΥΦΑΣ ΝΙΚΟΣ

    Οταν μιλάμε για αξιοκρατία πρεπει να μιλάμε και για ισονομία
    και ισοτιμία σύμφωνα με το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
    Θεωρω τα προνόμια των τριτέκνων και πολυτέκνων πάρα πολλά.
    Βλέπω το ΚΡΑΤΟΣ να φέρεται ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ απέναντι σ`αυτόν που έχει δύο ή ένα παιδί και τον θεωρεί και πλούσιο.
    Θα μπορούσα να πω πολλά όμως θα πρότεινα να εδωνε το ΚΡΑΤΟΣ
    πχ στους τρίτεκνους 3οο ευρώ
    στους πολύτεκνους 500 αυξανόμενο ανάλογα με τα παιδιά
    Για να είμασται όλοι ΙΣΟΙ παντου

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 23:21 | ΜΑΙΡΗ

    ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ:
    ΒΑΛΤΕ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ-ΟΙ ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΖΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
    ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ-ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΙΩΝ ΜΑΣ-ΜΕ ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ-ΜΕ STAGE-ME EΞΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ-ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ-ΚΛΠ,ΚΛΠ
    ΜΕ ΗΘΙΚΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΜΕΝΟ.ΧΩΡΙΣ ΟΝΕΙΡΑ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 23:16 | ΜΑΙΡΗ

    ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ;
    ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ!ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 28 ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΣΕ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ.ΙΣΧΥΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ.!ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ 35ΑΡΗ.

    ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ-ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ+-ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
    ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ,ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ.

    ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΘΥΜΩΜΕΝΟΥΣ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΡΙΓΜΕΝΟΥΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΝΗΦΑΛΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΟΥΣ ΟΡΜΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ.

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΓΛΩΣΣΕΣ ΟΤΑΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΠΕΤΕΙΝΙΤΣΑ ΕΝΩ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ.
    ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΗΡΘΑΝ ΟΛΑ ΕΥΚΟΛΑ:ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΛΠ-ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΛΛΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΜΕΝΟΥ-ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ.

    ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Η ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΡΙΣΚΟΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΟΥΕΡ, ΜΟΡΙΑ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟΥ, ΠΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΜΑΙΜΟΥΔΙΣΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΕΝΩ ΗΔΗ ΠΧ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΦΕΣΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΥΓΕΣ!

    ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ-ΥΨΗΛΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ- ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΩΝ ΑΧΥΡΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΤΩΣΑΝ Η΄ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.

    ΙΣΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΥΠΕΡΦΙΑΛΟΥΣ, ΕΠΗΡΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΤΕΙ Ο,ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΝΟΝΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,
    Η ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 23:22 | Μάριος

    Συμφωνώ ότι πρέπει να προβλέπεται ένα αξιοπρεπές ποσοστό επί του συνολικού αριθμού των θέσεων για τους μη έχοντες προυπηρεσία στο αντικείμενο. Και αυτό γιατί σε ορισμένες ειδικότητες είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για έναν απόφοιτο να αποκτήσει έστω και μια μικρή προυπηρεσία, τόσο μέσω των λίγων θέσεων που προκηρίσσονται στο δημόσιο (στις οποίες ανακυκλώνονται συνεχώς οι ίδιοι, καθώς μετρά μταξύ άλλων η εντοπιότητα, αριθμό παιδιών κλπ), όσο και στις ακόμα λιγότερες του ιδιωτικού τομέα.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:07 | ΦΑΙΗ

    Θερμά συγχαρητήρια Κε Υπουργέ και καλή επιτυχία.
    Θεωρώ ότι ο καινούριος Νόμος περί προσλήψεων βρίσκεται σε καλή κατεύθυνση, αλλά το θέμα της εμπειρίας καλό θα ήταν να μη υπολογίζεται καθόλου. Προτείνω διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς να προσμετράται η εμπειρία – προϋπηρεσία, καθόσον όλοι οι έχοντες εμπειρία την απέκτησαν με μέσον και όχι με αξιοκρατία.
    Επιτέλους να δοθεί τέλος στην ανισότητα και στην αναξιοκρατία.
    Είμαι άτομο που δεν είχα την τύχη να έχω μέσον και δεν έχω εμπειρία στο Δημόσιο. Όταν θα εργαστώ θα αποκτήσω και εγώ εμπειρία. Δεν είμαι ανεπίδεκτη μαθήσεως,καθόσον είμαι Πτυχιούχος Ανώτατης Σχολής,κάτοχος ECDL, γνώστης 4 ξένων γλωσσών & φοιτήτρια Μεταπτυχιακού.
    Απαιτώ λοιπόν διαγωνισμούς, είτε γραπτούς, είτε με σειρά προτεραιότητας με αντικειμενικά προσόντα και κατάργηση της εμπειρίας. Όλοι οι συμμετέχοντες να διαγωνίζονται με ίσους όρους και ο ικανός και άξιος να διορίζεται αποκλειστικά και μόνο μέσω ΑΣΕΠ.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και πιστεύω και ελπίζω η Δημόσια διαβούλευση να είναι ουσιαστική και πραγματική.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:41 | Κατερίνα Σ.

    Το να μη λαμβάνεται η εμπειρία ως κριτήριο διορισμού και μάλιστα στο 50% των θέσεων είναι φοβερή αδικία για όσους επί χρόνια προσπαθούμε να αποκτήσουμε εμπειρία προκειμένου να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια θέση.

    Είναι άδικο για τα άτομα που έχουν φθάσει 35-40 ετών και δεν μπορούν να διοριστούν γιατί οι νεότεροι έχουν εκτός των άλλων υψηλότερους βαθμούς πτυχίου (ο μέσος όρος χρόνο με το χρόνο ανεβαίνει).

    Οι νεοδιοριζόμενοι (από την εμπειρία μου) όταν βρίσκουν μόνιμη δουλειά αμέσως μετά τις σπουδές τους, στερούνται της απαραίτητης εμπειρίας που βοηθάει στην καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου, καθώς επίσης και του απαραίτητου σεβασμού για την θέση που τους δόθηκε.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:15 | ΕΛΕΝΗ ΣΚΟΥΛΙΔΑ

    Αξιότιμοι Κύριε,Κυρία

    Χαίρομαι που δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε την άποψή μας αλλά και την εμπειρία μας στον χώρο των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

    Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή,ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΟΎΜΕ άτομα που επενδύσαμε εργασιακά και δημιουργικά χρόνια, και στηρίξαμε το Ελληνικό Δημόσιο,αλλά και προετοιμάσαμε την είσοδό μας στο Δημόσιο ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,επιλέγοντας χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας η μαθητείας ΟΑΕΔ προκειμένου να αποκτήσουμε την προβλεπόμενη προϋπηρεσία, αντί να διεκδικήσουμε περαιτέρω ακαδημαϊκά προσόντα,αφού μια τέτοια κατανομή ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΧΕ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ…(ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΣΑΜΕ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ).
    Συγκεκριμένα,εγώ και πολλοί συνάδελφοί μου έχουμε εργασθεί ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ,σε ΝΠΙΔ με προσλήψεις ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ως συμβασιούχοι με 8μηνες συμβάσεις,καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους καλύπτοντας πάγιες κ διαρκείς ανάγκες.

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΉΣΩ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΉ ΔΙΚΑΙΟΥ:
    1)Λαμβάνονται υπ όψιν ΜΌΝΟ ΟΙ 60 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ 70,80,90,100,110… που έχουμε εργασθεί;
    2)Στην περίπτωση εκκαθάρισης υπηρεσίας η εταιρίας Δημοσίου γιατί να μην προσμετράται η επιπλέον μοριοδότηση στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αφού η υπηρεσία ή η εταιρεία δεν θα υφίσταται πια, και ΠΟΣΟ ΑΛΛΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΟΥΜΕ ΜΕΤΆ ΑΠΌ 10,15 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΔΗΜΟΣΙΟ;
    3)Στις περιπτώσεις προκηρύξεων ΘΕΣΕΩΝ ΔΕ, τι λόγο έχουν τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά όταν εργαζόμενοι έχουν εκπαιδευτεί και εργασθεί σε συγκεκριμένο εργασιακό αντικείμενο;
    4)Μήπως θέλοντας ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ το ανώτερο και ανώτατο εκπαιδευμένο δυναμικό της χώρας μας,ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ πολίτες που έχουν προσφέρει εργασιακά και ουσιαστικά σε παραγωγικές ηλικίες και μάλιστα τώρα που πρέπει να στηρίξουν τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους;

    ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ
    Με εκτίμηση

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:48 | The Great

    Υπάρχει μηχανισμός ελέγχου κι αν υπάρχει λειτουργεί, για τους πολύτεκνους και τα τέκνα αυτών?
    Αποδεδειγμένα και σε μέγα πλήθος περιπτώσεων διαδικασιών πρόσληψης, αν και ο νόμος το ορίζει ρητά για ένα και μόνο μέλος, την ιδιότητα του πολυτέκνου την χρησιμοποιούν 2 και 3 και 4 από την ίδια οικογένεια, ενώ ήδη έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς προηγουμένως από κάποιο άλλο μέλος!!! Συμβαίνει και το άλλο παράδοξο με την ιδιότητα του πολυτέκνου, ο ένας να την χρησιμοποιεί για πρόσληψη στο δημόσιο, ο άλλος για μετεγγραφή από το εξωτερικό, ο επόμενος για μετάθεση κοκ. Με ποιον τρόπο γίνεται ο έλεγχος χρήσης της ιδιότητας από το ΑΣΕΠ? Βλέποντας μόνο την βεβαίωση του Συλλόγου Πολυτέκνων και του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης του Δήμου? Διασταυρώνει τα στοιχεία ποτέ? Αυτά μπορούν να τα προσκομίσουν όλοι οι πολύτεκνοι με περισσή ευκολία!!! Δεν έχω δεί σε πίνακες απορριπτέων του ΑΣΕΠ να υπάρχει απόρριψη ή αποκλεισμός με τέτοιο αιτιολογικό. Αν έπεσε στην αντίληψη κάποιου κάτι τέτοιο, ας μας φωτίσει πότε, που και πως …

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:49 | HLIAS

    ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ Η ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕ.
    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ?????
    Θα σας κανω ενα πρακτικό παραδειγμα για να δειτε οτι το 50% των θεσεων θα ειναι χωρισ εμπειρια.
    1Ο ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΕΙΡΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ????

    ΠΡΟΚΥΡΥΣΣΟΝΤΑΙ 4 ΘΕΣΕΙΣ 2 ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ 2 ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΣΩΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ?

    ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ 6 ΜΟΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ(ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΘΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΝΑΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΔΕΙΞΩ ΒΑΖΩ ΜΟΝΟ 6)

    ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΜΟΡΙΑ : ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔ ΜΙΧΑΛ ΒΟΥΛ ΚΑΤΕΡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ 0 400 400 0 400 0
    ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ 200 0 0 200 200
    ΠΤΥΧΙΟ 700 700 700 800 800 900
    ΑΓΓΛΙΚΑ 70 30 70 70 30 70
    ΙΤΑΛΙΚΑ 70 0 0 70 0 30
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ 30 0 0 0 0 0

    ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠ 1ΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 60 60 60 60 60 60
    ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠ 2ΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 84 84 84 84 84 84
    ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠ 3ΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 108 108 108 108 45 100
    ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠ 4ΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 96 88 0 64 0 0
    ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠ 5ΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 60

    ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 1478 1470 1422 1456 1419 1444

    ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ
    ΗΛΙΑΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΒΟΥΛΑ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΜΙΧΑΛΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΣΤΑ!!!???

    ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΛΕΓΑΝ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΜΙΧΑΛΗΣ-ΒΟΥΛΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΑΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

    Η ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ 1230-ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1200- ΜΙΧΑΗΛ 1170-ΘΕΟΔΩΡΟΣ 1140

    ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ Ο ΗΛΙΑΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΟΥΠΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ? ΑΑΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ!!!ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ????ΠΕΡΡΙΤΟ ΝΑ ΠΩ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΕ Ο ΛΙΑΚΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ!!!
    ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ……

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ.ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ. Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 50-50 ΑΛΛΑ 80% ΜΕ ΕΜΕΙΡΙΑ ΚΑΙ 20% ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΔΙΛΛΗΜΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

    ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Η ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ.

    ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ, ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΤΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:37 | HLIAS

    ΗΛΙΑΣ 1478-ΘΕΟΔΩΡΟΣ 1470-ΒΟΥΛΑ 1456 -ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1444-ΜΙΧΑΛΗΣ 1422-ΚΑΤΕΡΙΝΑ 1419 ΜΟΡΙΑ ΜΕ ΠΡΟΥΠ

    ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΓΙΣΑ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΗΘΗΚΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΟ EXCELL ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΛΛΗΜΑ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:03 | HLIAS

    ΑΧ Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΣΟΙΧΙΣΕ ΚΑΛΑ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:08 | HLIAS

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ Η ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕ.
    ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ?????
    Θα σας κανω ενα πρακτικό παραδειγμα για να δειτε οτι το 50% των θεσεων θα ειναι χωρισ εμπειρια.
    1Ο ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΕΙΡΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ????

    ΠΡΟΚΥΡΥΣΣΟΝΤΑΙ 4 ΘΕΣΕΙΣ 2 ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ 2 ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΣΩΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ?

    ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ 6 ΜΟΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ(ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΘΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΝΑΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΔΕΙΞΩ ΒΑΖΩ ΜΟΝΟ 6)

    ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΜΟΡΙΑ : ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔ ΜΙΧΑΛ ΒΟΥΛ ΚΑΤΕΡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ 400 400 400
    ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ 200 200 200
    ΠΤΥΧΙΟ 700 700 700 800 800 900
    ΑΓΓΛΙΚΑ 70 30 70 70 30 70
    ΙΤΑΛΙΚΑ 70 70 30
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ 30

    ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠ 1ΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 60 60 60 60 60 60
    ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠ 2ΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 84 84 84 84 84 84
    ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠ 3ΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 108 108 108 108 45 100
    ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠ 4ΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 96 88 64
    ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠ 5ΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 60

    ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 1478 1470 1422 1456 1419 1444

    ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ
    ΗΛΙΑΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΒΟΥΛΑ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΜΙΧΑΛΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΣΤΑ!!!???

    ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΛΕΓΑΝ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΜΙΧΑΛΗΣ-ΒΟΥΛΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΑΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

    Η ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ 1230-ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1200- ΜΙΧΑΗΛ 1170-ΘΕΟΔΩΡΟΣ 1140

    ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ Ο ΗΛΙΑΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΟΥΠΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ? ΑΑΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ!!!ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ????ΠΕΡΡΙΤΟ ΝΑ ΠΩ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΕ Ο ΛΙΑΚΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ!!!
    ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ……

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ.ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ. Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 50-50 ΑΛΛΑ 80% ΜΕ ΕΜΕΙΡΙΑ ΚΑΙ 20% ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΔΙΛΛΗΜΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

    ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Η ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ.

    ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ, ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΤΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:23 | ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ

    Αφού σκέφτεστε να διορίζονται άτομα με ποσοστά χωρίς εμπειρία, τότε να διορίζονται με ποσοστά και άτομα χωρίς να προσμετρούνται και τα άλλα προσόντα. Για παράδειγμα να μην προσμετρούνται τα μεταπτυχιακά και οι ξένες γλώσσες κατά 50% σε κάποιους διαγωνισμούς. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Όλα τα προσόντα που έχει κάποιος πρέπει να προσμετρούνται είτε μας συμφέρει είτε όχι χωρίς ποσοστά Εμένα θα με βόλευε να μην προσμετρούνται τα μεταπτυχιακά γιατί δεν έχω. Αυτό όμως δεν είναι τίμιο. Με την ίδια λογική κάποιος που έχει μόνο μεταπτυχιακά προτιμά την ποσόστωση ή ακόμα και την εκμηδένιση του προσόντος της εμπειρίας. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΤΕ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 18:36 | NIKOS ZERVOS

    Με πρώτη ματιά όλα τα σχετικά με τις προσλήψεις είναι υπερβολικά σωστά! το αναφέρω έτσι διότι ελπίζω να μην αλλάξουν από διάφορους και τις πιέσεις που ασκούν. Τώρα για τος συμβασιούχους, stage και έργου το σωστό είναι όταν λήξουν οι συμβάσεις τους να πάνε και αυτοί με τα προσόντα τους μέσω ΑΣΕΠ να διεκδικήσουν θέσεις στο δημόσιο, εποχιακές και μόνιμες, βέβαια χωρίς προσαυξήσεις. Τώρα αυτοί που κραυγάζουν ότι δήθεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να πάνε σε αυτούς που τους έβαλαν να βρούν το δίκιο τους. Αναφέρω δε ότι είχα διαβάσει απάντηση του πρώην υφυπουργού κ. Ζώη, ο οποίος έλεγε ότι τα stage δεν δύναται να μονιμοποιηθούν παρά μόνο μέσω ΑΣΕΠ, επίσης από ότι έχει αναφέρει ο πρόεδρος (αν είναι ακόμα)του ΑΣΕΠ κ. Βέης τα stage είναι μαθητεία και δεν έπρεπε καν να μοριοδοτούνται. Μην ξεχνάμε τον τρόπο που έγινε η επιλογή τους, κατάφορη αδικία για τον υπόλοιπο κόσμο που ψάχνει δουλειά με το σταυρό στο χέρι. Τώρα για κάποιους που τους υποστηρίζουν πιστεύω ότι θα κριθούν από εμάς τους άνεργους και τους ψάχνοντες τίμια μόρια όταν έρθει ξανά η ώρα.Επίσης πρέπει να επανεξεταστεί η μοριοδότηση των πολυτέκνων και των τέκνων αυτών η ΥΕ κατηγορία έχει αλωθεί από πολύτεκνους και μόνο, πχ τέκνο πολύτεκνης 31 ετών έχει 300 μόρια (άγαμη) και κοπέλα (χωρίς πολυτεκνία) με δύο μικρά παιδιά έχει 200 (δεν έχει ανάγκη μάλλον), επίσης την πολυτεκνία (ως τέκνο)την κατέχει κανείς ακόμα και αν είναι 50 ετών!!και το καλύτερο! κάποια-ος που είναι τέκνο πολύτεκνης και έχει και παιδιά δικαιούται και για τα δύο μοριοδότηση! δηλ. 300 αν είναι άνω των 30 ετών (πιο νέα-ος λαμβάνει περισσότερα μόρια)και 100 για κάθε παιδί αν έχει μέχρι δύο (από τρία και πάνω αυξάνεται).Λογικά έπρεπε να επιλέγει μιά από τις δύο μοριοδοτήσεις (την πιό συμφέρουσα)αλλά όχι και τις δύο. Το παράξενο είναι ότι η επιλογή της μίας από τις δύο ύπάρχει στις εποχιακές θέσεις.Ευχαριστώ για την «φιλοξενία».

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 18:16 | xristina b

    Αλλοίμονο στη χώρα που οι πολίτες τρώγονται μεταξύ τους, αλλοίμονο στoν παραλογισμό της αρένας. Μερικοί θέλουν εδώ και τώρα την κεφαλή επί πίνακι των stagier.-Θα δώσουμε το επίδομα αλληλεγγύης πριν τα Χριστούγεννα για να κάνουν γιορτές οι άνθρωποι- είπε ο Πρωτόπαπας .Ακούστε ειρωνεία, που πούλαγε στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, ενώ πετάνε στην κυριολεξία στον δρόμο πάνω από 30000 άτομα. Τι ευαίσθητοι άνθρωποι! Δεν λένε ότι έχουν μαγειρέψει έτσι τα πράγματα ώστε να εμφανίσουν συγκεκριμένο έλλειμμα το 2009.Ψήφισαν λέει νόμο για να παίρνουμε νωρίτερα τις συντάξεις .Ψέμα!!!!!!!!Ο νόμος είχε ψηφιστεί εδώ και χρόνια και τους αποκάλυψε ο κ.Μητρόπουλος .Ντροπή!!!!!!!Λάθος κάνετε!! (ντροπή θα ήταν για μας ) ο οσφυοκάμπτης πρόεδρος της ΓΣΕΕ προσπάθησε να τα μπαλώσει και δεν άνοιξε η γη να τον καταπιεί! Γέλιο στο κοινό και στο πάνελ! Ποιός μιλάει για δικαιοσύνη, ο Παναγόπουλος ,που ο ίδιος με γερανούς και ατελείωτο σπρώξιμο έφτασε να γίνει πρόεδρος και να απασχολεί στο γραφείο του stagiers. Πού δίνουμε αυτοδυναμία και κατασκευάζουμε τους δημίους μας! Καλά έχετε πάθει αμνησία ;Ποιος είναι ο Πάγκαλος; Δέστε που τοποθετήθηκε ,αυτός και η ομογάλακτη Διαμαντοπούλου .Σε ποια Λέσχη είναι θαμώνες; Πόσο ασφυκτικά έχουν στριμώξει τον ήσυχο Γιωργάκη; Λοβέρδο ,κρίμα και σε είχα σε υπόληψη κρίνοντας μόνο φυσιογνωμικά ,μου έβγαζες κάτι τίμιο. Τα φαινόμενα όμως απατούν και εμφανίζεσαι πολύ λίγος μπροστά στους Μέντορες. Κρίμα που ο Ελληνικός λαός είναι τελικά αφελής και το ιστορικό του Αλτσχάιμερ θα τον οδηγήσει στην καταστροφή. Η Διαμαντοπούλου, δεν ήθελε πρώτη γλώσσα τα Αγγλικά στη χώρα μας; Το ξεχάσατε; Αλήθεια ,ποιοι είναι αυτοί που έχουν ενοχές και θέλουν να πληρώσουν και τους δικηγόρους των παιδιών; Εδώ έχουν γίνει εγκλήματα και οι υπεύθυνοι ξεγλιστράνε. Είμαι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος και δεν μπορώ να δεχτώ τέτοιες ανάλγητες και φασιστικές συμπεριφορές ,εις βάρος παιδιών που δουλεύουν περισσότερο και από μερικούς μόνιμους .Με πτυχία ,ξένες γλώσσες μεταπτυχιακά κ.λ.π Είδε ,λέει ο Πάγκαλος δύο stagiers που δεν δούλευαν έτσι αποφάσισε να τους καρατομήσει. Και μερικοί πολιτικοί δεν έχουν δουλέψει ποτέ ,αλλά δεν τους απολύουμε ! Και άλλοι μάλιστα εργάζονται μόνο για τον εαυτό τους και την πολιτική την έχουν κάνει παραμάγαζο. ΚΑΙ ΔΕΝ τους ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ! Το μεγάλο λάθος (έγκλημα) το έκανε η Ν.Δ, που πριν τις εκλογές ,καθαρά για ψηφοθηρία μοίραζαν stage ,παίζοντας με τον πόνο χιλιάδων ανέργων και συγχρόνως, υποβάθμισαν τους ήδη τοποθετημένους ,που εργάζονταν χρόνια και εμπειρία είχαν και είναι και λιγότεροι σε αριθμό. Δεν πρέπει να κληθεί η Πετραλιά ως παράνομη; Χωρίς διάλογο ,χωρίς εξηγήσεις ,χωρίς ομαλή μετάβαση, χωρίς να δώσει τίποτε στους νέους , τους ποδοπατά ,ο τεράστιος παχυδερμικός οδοστρωτήρας ,που ξεπλένει τις αμαρτίες του κάνοντας μπάνιο στις παράνομες πισίνες του (αποκλειστικό του Τριανταφυλλόπουλου)και έχει το θράσος να συγκρίνει την κοπελίτσα που έκλαιγε στην TV και συγκλόνισε όλους ,με πορτοφολά ,μιας και είναι παράνομη η πρόσληψή της! Γίνεται Γιώργο ,να κάνεις αλλαγή με αμαρτωλούς ,είρωνες ,αλαζονικούς και απάτριδες δαρνάτουρες στην αντιπροεδρία; Θέλετε να αλλάξετε κάποια πράγματα ;Εντάξει ,αρκεί να υπάρχει πρόβλεψη για ομαλή μετάβαση ,στα καινούργια δεδομένα .Αυτά τα λέω προσπαθώντας να τους δω με καλοπροαίρετο μάτι ,σαν να έχουν προκύψει από παρθενογένεση ,σαν να μη ξέρω το παλιό ΠΑΣΟΚ ,τους γραββατομένους αετονύχηδες που άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία (Χρηματιστήριο) ,που μοίραζαν τα μεταπτυχιακά σαν χαρτοπετσέτες ,για να βολέψουν τους δικούς τους (έχω ιδίαν πείρα ,αν δεν είχες κάρτα μέλους σε απέρριπταν από την είσοδο) Έτσι όταν ήλθε η Ν.Δ ,ελάττωσε την μοριοδότηση των μεταπτυχιακών για να διορίσει και κανένα δικό της γιατί τα μεταπτυχιακά τα είχαν μοιραστεί τα Πασόκια. Θα χρησιμοποιήσω τα λόγια του Καμπουράκη από την πρωινή ζώνη του MEGA -μετά από όλα αυτά , αν ξαναστήσετε μηχανισμούς που αντί για stage λέγονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου ,τότε θα είστε πραγματικοί εγκληματίες ,τους είπε. Τελειώνοντας καλώ ,σαν τον Διογένη με το φανάρι ,αν υπάρχει πολιτικός με ήθος σ’αυτή την χώρα ,ΚΑΝΤΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ τους STAGIERS, σεβαστείτε τους και δώστε λύσεις στους μακροχρόνια εγκλωβισμένους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαπατημένοι ,χωρίς ασφάλιση ,χωρίς μόρια και γεμίζοντάς τους ΘΥΜΟ δεν κερδίζει το σύνολο. Μη κάνετε σαν λυσσασμένοι οι υπόλοιποι, γιατί αυτά που λένε ότι στο δημόσιο είναι πολλοί ,είναι ΨΕΕΕΜΑ. Νοσοκομεία ,σχολεία ,υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης υπολειτουργούν. Δούλευαν με stage και διάφορες συμβάσεις. Ας σας αφήσω με την ψευδαίσθηση, ότι μόλις προκηρυχτούν οι θέσεις, θα προσλάβουν κόσμο αμέσως ,χωρίς μέσον ,αξιοκρατικά! Αλήθεια ,μήπως μάθατε, ότι ο Καστανίδης ,έβαλε 30000 άνεργους με ηλεκτρονικό τρόπο να κάνουν αίτηση και τελικά διόρισε τον κολλητό του ,στη θέση του γραμματέα; Ειλικρινά ,όλοι θα το επιθυμούσαμε ένα πραγματικά αξιοκρατικό τρόπο προσλήψεων ,αλλά τα καρκινώματα είναι βαθιά ριζωμένα στην νοοτροπία του Νεοέλληνα και θέλουν δυνατούς και καλοπροαίρετους πολιτικούς για να προχωρήσουμε όλοι μαζί ,με σύμπνοια ,τη χώρα μας. Πού είναι αυτοί οι πολιτικοί; Έτσι επέτρεψαν οι μεγαλοκαρχαρίες στο ΠΑΣΟΚ να κερδίσει στις εκλογές; Δεν ήξερε ο Γιωργάκης την οικονομική κατάσταση της χώρας; Απλά έχει κληθεί να περάσει μέτρα ,που η Ν.Δημοκρατία ούτε καν θα τολμούσε. Το έργο είναι πολύ γνωστό για να προσποιούμαστε ότι δεν το ξέρουμε. Έχουμε όλοι ευθύνη !!!!!Ας προσέξουμε καλύτερα αυτούς που σχίζουν τα ιμάτιά τους για αξιοκρατία, είναι λύκοι με προβιά.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 17:48 | Irene

    Συμφωνώ με τις περισσότερες αλλαγές.
    Διαφωνώ κατηγορηματικά με το 50% των θέσεων για άτομα χωρίς εμπειρία. Εργάζομαι με πτυχίο και μεταπτυχιακό το οποίο και έκανα ενώ εργαζόμουν στον ιδιωτικό τομέα, οπού βρίσκομαι ακόμη και τώρα. Και τώρα τι μου λέτε ότι οι μίσες θέσεις θα δίνονται σε αυτούς που μόλις τελείωσαν. Έξι χρόνια δουλεύω και ξεκίνησα με 500 ευρώ. είναι εντελώς ΑΔΙΚΟ.Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ληφθεί κάποιο επιπρόσθετο μέτρο για τους μη έχοντες εμπειρία. Έφόσον θα γίνουν διορισμοί θα ανοίγουν οι θέσεις στον ιδιωτικό τομέα και ο καθένας μας θα κάνει τον κύκλο του, όπως εγώ και τόσα άλλα παιδιά και θα διορίζεται κάποια στιγμή. ΟΧΙ με το καλημέρα σας στο δημόσιο. Εμείς γιατί προσπαθούμε τόσα χρόνια και ανεχόμαστε τόσες καταστάσεις στον ιδιωτικό τομέα προκειμένω να απακτήσουμε εμπειρία άρα και μόρια μέχρι στιγμής. Είναι ΑΔΙΚΟ!!!!!!! Είμαι ήδη 30 μέχρι πότε θα περιμένω και θα διοριστεί ο/η 22 χρονός/ή.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 17:01 | Αναστάσιος Ιωαννίδης

    ΒΟΗΘΕΙΑ
    «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    θα ήθελα κατ΄αρχήν να σας εκφράσω τα θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που καταβάλλετε για να μπεί μια τάξη στο άναρχο κράτος του εργασιακού μεσαίωνα (σε όλα τα επίπεδα)!
    Έχω όμως πολλές επιφυλάξεις στον εγκάθετο τρόπο που προσπαθείτε να επιβληθείτε και μην λαμβάνοντας υπ΄όψιν και την κοινωνική διάσταση που λαμβάνει αυτή σας η απόφαση και συγχρόνως και η μη αναφορά σας σε αυτή την κατηγορία των εργαζομένων, οι οποίοι πρώτοι σε ελληνικά δεδομένα πρωτοάνοιξαν την πόρτα μιας ηλικιωμένης γιαγιάς , ενός ηλικιωμένου παππού και όταν τους ρωτούσαμε αν μπορούμε να τους φανούμε κάπου χρήσιμοι, αν θέλουν να νοιαστούμε γι αυτούς, να τους προμηθεύουμε τα τρόφιμά τους, να φροντίζουμε για την αγορά των φαρμάκων τους, να νοιαστούμε για την υγεία τους κλείνοντας τα πρώτα ραντεβού με νοσηλεύτικά ιδρύματα ή να φροντίσουμε να σκύψει και η πρόνοια από πάνω τους και τόσα πολλά ακόμη, μας κοιτούσαν εμβρόντητοι κοιτάζοντάς μας μες στα μάτια και δακρύζοντας που κάποιος ενδιαφέρεται για αυτούς.
    Σήμερα μετά από έξι και εφτά χρόνια των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» του Γ΄ΚΠΣ μας ρωτάνε οι ίδιοι άνθρωποι για το δικό μας εργασιακό μέλλον – ξέρετε έχουν δεθεί τόσο πολύ μαζίμας όπως και εμείς με αυτούς, τους καλύπτουμε επί τόσα χρόνια τις πάγιες ανάγκες τους.
    Και αυτό διότι είναι η πλέον ταλαιπωρημένη γενιά όπου τους χρωστάμε και δεν μαςχρωστάν, είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι τους και νιώθουμε υπερηφάνεια, ευχαρίστηση και χρέος όταν τους απαλύνουμε την ψυχή τους με μια καλή πράξη, όταν θα ανοίξουμε την πόρτα του φτωχικού κατά κανόνα σπιτιού τους και θα τους πούμε έτσι απλά «καλημέρα, τι κάνεις».
    Κύριε Υπουργέ,
    όταν αγγίξετε αυτή την κατηγορία των εργαζομένων κανείς δεν θα σας κατηγορήσει ότι κάνετε εξαιρέσεις. Είμαστε περί τους 4000 εργαζόμενους στη «Βοήθεια στο σπίτι» πανελλαδικά, και μερικές εκατοντάδες από τους εργαζόμενους των ΚΗΦΗ.
    Έχουμε μπεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ βάσει της ΚΥΑ 4035 σαν ορισμένου χρόνου εργαζόμενοι με όλα τα εργασιακά δικαιώματα και έως τώρα οι συμβάσεις μας ανανεώνονταν επειδή κρινόταν σκόπιμο ότι εμείς που πρωτομπήκαμε στα σπίτια αυτών των ανθρώπων, εμείς που στήσαμε από το μηδέν στην κυριολεξία όλον αυτόν τον μηχανισμό της παροχής βοήθειας με ότι αυτό συνεπάγεται, θεωρώ ότι η πολιτεία δεν θα πρέπει να δείξει εγνωμοσύνη.
    Δεν θέλω να επεκταθώ και σε άλλα ζητήματα όπως της μεγάλης καθυστέρησης του ΕΣΠΑ, τη μετατροπή των Δημοτικών Επιχειρήσεων σε Κοινωφελείς έως τις 31-12-2009, τα ιλλιγγιώδη και πρωτοφανή ποσά εγγυητικών επιστολών από το ίδιο το κράτος για να εγγυηθούν δήθεν κρατικοί οργανισμοί για την καλή προσφορά και εκτέλεση του έργου, λες και δεν μας γνωρίζουν τόσα χρόνια.

    Ζητάμε:
    1. Ειδική Νομοθετική Ρύθμιση για δημιουργία Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Δήμους με ευρωπαϊκά πλαίσια λειτουργίας με ανάλογη τροποποίηση του ΟΕΥ των Δήμων
    2. Επιτέλους χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προύπολογισμό των Προνοιακών Δομών και όχι επαιτιακή χρηματοδότηση από τον ξένο κορβανά της ευρωπαϊκής ένωσης
    3. Εύρεση τρόπου μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου όλων των ήδη υπαρχόντων εργαζομένων και επέκταση με επιπλέον ειδικότητες (έχουμε κάποιες σκέψεις μετά από τόσα χρόνια) -το οφείλουμε πιστεύω σε αυτή την ομάδα εργαζομένων πουέδωσε ανάσα και πνοή στα περήφανα γηρατεία.
    Και τέλος επειδή ήδη έχουν μετετραπεί οι συμβάσεις εργαζομένων από το Β΄ΚΠΣ σύμφωνα με το ΠΔ 164/2004 ή και με το άρθρο 16 του Νόμου 3491, θεωρώ ότι εφόσον υπάρχει κάποιο προηγούμενο, αισθανόμαστε σαν να είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας και με μία τέτοια μεγαλοιώδη κίνηση αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μας θα σας ευγνωμονούν πάνω από 100000 ηλικιωμένοι συμπολίτες μας αλλά και άλλα τόσα μέλη των οικογενειών τους.

    Σας ευχαριστώ
    ευελπιστώντας να διαβαστεί το άρθρο μου με τις θέσεις όλων των πανελλαδικά εργαζομένων.

    Αναστάσιος Ιωαννίδης
    Κοινωνιολόγος
    Πρόεδρος του σωμαρείου εργαζομένων «ΒΟήθεια στο σπίτι» Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου
    κιν. 6977786176
    Κοζάνη

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 17:44 | ΚΟΛΟΚΑ ΜΑΡΙΑ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΙΕΚ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΑΣΑΕΧΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΚ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΩΣ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΙΕΚ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΛΑΔΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 17:45 | ΝΙΝΑ

    Kε Υπουργέ,
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΕ ΝΠΔΔ ΚΥΡΙΩΣ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΘΕΣΕΩΝ(ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΙΔΟΧ), Ή ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΕΣΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΘΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΣ ΚΛΠ.
    ΑΥΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ Ή ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΛΕΠΤΟ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ «ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΤΕ» ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ….ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ «ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ» ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΥΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ(ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΛΠ) ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΜΕΝΩ…ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΕΞ’ΑΡΧΗΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ