Άρθρο 2 Κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας

1. Οι διατάξεις των εδαφίων από το δέκατο τέταρτο έως και το τελευταίο της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 του άρθρου 18 του Ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α) όπως είχαν αντικατασταθεί από την παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.3320/05(ΦΕΚ 48Α) ,με τις οποίες ρυθμίζεται η προσαύξηση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας, καταργούνται.

2. Οι διατάξεις της παρ. 2, του άρθρου 2 του Ν.3320/05, όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν.3613/07 (ΦΕΚ 263Α), καθώς και οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.3320/05, καταργούνται.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 01:48 | ΕΛΕΝΗ

    Η προσαύξηση της εμπειρίας θα πρέπει να παραμείνει όπως ήταν μέχρι τώρα, γιατί όπως θεωρείται προσόν για τον ιδιωτικό τομέα, το ίδιο κριτήριο θα πρέπει να ισχύει και στο Δημόσιο. Με την διαφορά ότι θα πρέπει να μοριοδοτείται η εργασιακή εμπειρία που αποκτάτε στον ιδιωτικό τομέα το ίδιο με αυτή που αποκτάτε στο Δημόσιο. Επίσης θα ήταν σωστό να μοριοδοτείται σε κάθε προκήρυξη ασχέτου εργασιακής εμπειρίας ο εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ άνεργος.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 00:01 | Κ.Σ

    ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ
    ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ
    ΜΑΖΕΥΟΥΝ 5 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΣΤΟ ΑΨΕ ΣΒΗΣΕ!!!
    ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΕΩΠΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ 5 ΧΡΟΝΑΚΙΑ
    ΠΟΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 5 ΜΗΝΕΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ, 6ΜΗΝΕΣ ΟΠΕΚΠΕ, 8ΜΗΝΕΣ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΑ ΜΕΡΗ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΣ
    ΛΟΓΟ ΚΩΛΥΜΜΑΤΟΣ ΠΔ 164, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ???
    ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ???
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΑ??
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΟΝΟΥΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ???
    ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ
    ΓΙΑ ΠΩΛΗΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ??
    ΣΤΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΟΡΙΣΜΩΝ??
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΕΠ???
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΣΕΠ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΗΤΗΣ
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!
    ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΔ164
    ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ!! ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ??
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ??
    ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ??
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ??
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ???

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 00:44 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΑΣ.ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΔΟΝΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ.ΝΑ ΥΨΩΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΜΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΦΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΠΑΙΔΙΑ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΩΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.ΑΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΟΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΑΥΤΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΡΙΝ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ, ΤΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΥΒΑΝ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΖΗΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΙ.ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΑΛΛΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ(ΠΙΘΑΝΩΝ) ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ.ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΙ,ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΟΤΕ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕ.ΔΕ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΔΕ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΩΜΙΣΘΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΠΥ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΑΛΛΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 00:16 | Χρηστος Γεωργίου

    Στην ΕΥΗ – — 17 Νοεμβρίου 2009 @ 01:45
    που απαντάει στην
    ΠΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
    Για την θεση με τα 0 μορια..
    Πιθανόν αναφέρεσαι στην θεση ελαιοχρωματιστών στην οποία εγινε μια και μονο αιτηση…

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 00:54 | κος Κανένας

    Η (ΑΔΙΚΗ) ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ…
    Έγινε με προγράμματα(πωε έγινε η επιλογή άραγε;;;;) του Ιδιωτικού(!!!!) Υπαλλήλου για να γίνει εν συνεχεία (ο Ιδιωτικός υπάλληλος!!!)»σκαλοπάτι» για τον φωτογραφικό διορισμό(!!!) αυτών στο ΔΗΜΟΣΙΟ και ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!!
    ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ και ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ και ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ στον Ιδιωτικό Τομέα!!!…
    ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ….
    ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΑΝΕ ΤΑ κεφάλαιά του(Λ.Α.Ε.Κ)!!!!….

  • 18 Νοεμβρίου 2009, 00:39 | EVI

    Θεωρώ απόλυτα δίκαιη την κατάργηση της προσαύξησης. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια απλή εμπειρία στο δημόσιο θα πρέπει να πριμοδοτείται με 50% επιπλέον. Συχνά αναφέρεται ότι οι απασχολούμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες έχουν εξειδικευμένη εμπειρία. Για ποια εξειδίκευση μιλάμε? Έχω απασχοληθεί σε 2 8μηνα (στα οποία απαγορεύεται η ανανέωση) σε διαφορετικούς φορείς του δημοσίου και παρόλο που η ειδικότητα ήταν ακριβώς η ίδια, το αντικείμενο απασχόλησης ήταν εντελώς διαφορετικό. Άρα τι θα μπορούσε να μου είχε προσφέρει η εμπειρία στον πρώτο φορέα (εάν είχα απασχοληθεί 24 μήνες) για να θεωρείται δίκαιη μια προσαύξηση 50% σε ενδεχόμενη προκήρυξη του δεύτερου φορέα? Η προσαύξηση δεν δινόταν μόνο στην περίπτωση που κάποιος είχε απασχοληθεί στο φορέα που ανακοίνωνε μια προκήρυξη πλήρωσης μόνιμου προσωπικού αλλά σε οποιονδήποτε είχε απασχοληθεί σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία.
    Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να ανανεώνονται συνέχεια οι ίδιοι στα προγράμματα stage και να μη δίνεται η ευκαιρία και σε άλλους ανέργους να αποκτούν εμπειρία και κατ’επέκταση δυνατότητα μοριοδότησης? Όσο για την εύκολη δικαιολογία ότι κάποιοι δεν είχαν την πολυτέλεια να αρνηθούν μια θέση με 400-500 ευρώ και χωρίς ασφάλιση σίγουρα δεν είναι πειστική. Επιλογή τους ήταν να συμβιβαστούν (έυκολη συλλογή μορίων), δεν τους υποχρέωσε κάποιος.
    Κάποιοι άλλοι έχουν ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο συλλογής μορίων (γλώσσες, ακαδημαϊκοί τίτλοι) και κατηγορούνται για αυτό. Έλεος. Αυτοί δηλαδή που προσλήφθηκαν με συμβάσεις και προγράμματα stage χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια και πληρώνονται παράλληλα, κατηγορούν αυτούς που εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και πασχίζουν για μια ξένη γλώσσα και ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο. Δεν τους φτάνουν τα 408 μόρια (το μέγιστο) που θα λάβουν από την εμπειρία θέλουν επιπλέον 204 μόρια (το μέγιστο) χωρίς κόπο και μετά έχουν άποψη για τα μόρια που λαμβάνουν οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων.
    Φτάσαμε στο σημείο να συζητάμε ποιοι είναι καταλληλότεροι να προηγούνται στους διορισμούς: οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων ή οι συμβασιούχοι!!!! Να θεωρούμε πιο ηθικό το ρουσφέτι και κατακριτέα την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου με σκοπό το διορισμό στο δημόσιο!!!!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:36 | ΑΡΙΣΤΕΑ ΒΙΚΑΤΟΥ

    ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΓΟΥΣΗ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΑΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. 5500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙ ΚΑΡΔΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ…… ΕΞΩ. ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ?? ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ? ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ…… ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 23:45 | Μπάμπης

    Γεια σας . Θεωρώ ότι το νομοσχέδιο αυτό αντί να οδηγεί προς την απονομή δικαιοσύνης και ίσων ευκαιριών στους πολίτες , βοηθάει στην μεγεθυνση της ψαλίδας μεταξύ οικονομικά ισχυρών και ασθενέστερων οικογενειών.Στην ουσία η κυβέρνηση μας λέει ότι αν έχεις τα χρήματα να κάνεις ένα μεταπτυχιακό και ένα ντοκτορα τότε έχεις και μια θέση στο δημόσιο. Γιατι μην μου πει κανείς ότι τα μεταπτυχιακά στην ελλάδα ειναι δωρεαν αλλα και αυτα που είναι, ειναι ελάχιστα και επιπλέον για να σε πάρουν πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη.Και αν δεν τα καταφέρεις στην Ελλάδα να μπεις σε μεταπτυχιακό , κοιτάς και προς ανατολάς όπου με ένα μικρό «δωρακι» προς τον καθηγητη σου φέρνουν το μεταπτυχιακό στο σπιτι.
    Διαφωνω επίσης με την μοριοδότηση στο βαθμό ενος πτυχίου, γιατι πολυ απλα δεν έχουν ολα τα πτυχία την ίδια βαρυτητα και δεν έχουν αποκτηθεί με τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Δεν μπορούμε να βαζουμε όλα τα πτυχία στο ίδιο τσουβάλι. Δεν είναι το ίδιο το πτυχίο ενος που τελειωσε την ασοε με καποιον που τελειωσε το οικονομικο της νομικης , γιατι πολυ απλα δεν έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας και προφανώς είναι πιο δύσκολο να πάρεις καλο βαθμο στην ασοε απο οτι στο οικονομικο της νομικης.Άρα αυτός που έχει τελειώσει μια θεωρητικα και πρακτικα καλυτερη σχολή , τελικα αδικείτε.
    Διαφωνω με την μείωση της σπουδαιότητας της προϋπηρεσιας γιατί ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα αυτό που μετράει πανώ απο όλα τα άλλα προσόντα είναι η προϋπηρεσια και ας έρθει κάποιος να μου αποδείξει το αντίθετο. Αρα άν ο κ Παπανδρεου θέλει να δώσει ίσες ευκαιρίες και στα παιδιά που δουλεύουν σε ιδιώτη και που δεν είχαν την δυνατότητα να εργασθούν στο δημόσιο,τότε αδικεί τα παιδια που εχουν προυπηρεσία στο δημόσιο ,γιατι ενώ οι μεν πρώτοι π.χ δουλεψαν για 2 χρόνια σε καποιον ιδιώτη και η προυπηρεσία τους θα αναγνωρισθεί αν ψάξουν για δουλειά σε καποιον αλλο ιδιώτη , οι δε δεύτεροι δουλεψαν για 2 χρόνια στο δημόσιο και η προυπηρεσία δεν θα αναγνωρισθεί πουθενά !
    Τέλος συμφωνω με την αύξηση της σπουδαιοτητας του τεστ δεξιοτήτων γιατι είναι ένας τρόπος (αν και θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερος) καταμέτρησης της ευφυιας των υποψηφίων.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:29 | Κυριακή

    Καταρχήν διαφωνώ με την κατάργηση της μοριοδότησης της εμπειρίας, είτε αυτή έχει αποκτηθεί στον ιδιωτικό είτε στο Δημόσιο Τομέα, ΕΙΔΙΚΑ για θέσεις τακτικού προσωπικού του Δημοσίου.Οι λόγοι:
    1) Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων (European Qualifications Framework), στο οποίο συμμετέχει και δεν έχουν γίνει ιδιαίτερα σημαντικά βηματα για την προώθησή του μέχρι στιγμής στην Ελλάδα σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πρέπει να αναγνωρίζονται τα προσόντα και τα μαθησιακά αποτελέσματα, με οποιονδήποτε τρόπο έχουν αποκτηθεί (τυπική, μη τυπική και άτυπη μάθηση). Δεν μπορεί να προωθείται η μοριοδότηση νέων-ΑΠΕΙΡΩΝ-πτυχιούχων, οι οποίοι έχουν μια «ακαδημαϊκή» γνώση των πραγμάτων (επιπέδου πτυχίου, μεταπτυχιακού ή ακόμη και διδακτορικού) και οι οποίοι δεν έχουν αποκτήσει εμπειρία, σύνθετες δεξιότητες (οργανωτικές, επικοινωνιακές κ.λπ.) στάσεις και συμπεριφορές, για να εργαστούν στο Δημόσιο Τομέα.
    2) Οι «συμβασιούχοι» του Δημοσίου δεν μπορεί απλοϊκά να θεωρούνται συμβασιούχοι, γιατί έχουν διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά ως προς τον τρόπο που προσλήφθηκαν, τις θέσεις και τις ανάγκες που κάλυπταν κ.λπ. Διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:a) stagiaires (καταρτιζόμενοι σε πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας). Φυσικά και να καταργηθούν τα stage στο Δημόσιο και υπό προϋποθέσεις αξιοκρατικής επιλογής (από τις επιχειρήσεις και όχι από τον ΟΑΕΔ) να ισχύσουν για τον ιδιωτικό τομέα σε μικρή κλίμακα και χρονική διάρκεια (έως ένα έτος) ως προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, με ασφάλιση και καλύτερους οικονομικούς όρους. Η εμπειρία αυτή δε θα προσμετράται (εκτός αν ισχύσει η αξιοκρατική επιλογή, οπότε θα προβλέπεται η προσμέτρηση ενός αριθμού μορίων), σίγουρα όμως δε θα προσαυξάνεται για τη συμμετοχή σε διαδικασίες πρόσληψης στο Δημόσιο. Επιπλέον δε θα μπορεί να συμμετάσχει δικαιούχος, που έχει ήδη επωφεληθεί του προγράμματος, σε δεύτερο πρόγραμμα stage (έτσι γίνεται στην Κομισιόν).β) Συμβασιούχοι Έργου. Να προσμετράται η εμπειρία τους να μην προσαυξάνεται ωστόσο (σύμφωνα με το αρθ. 15, παρ. ι του Ν. 3205/2003, για να υπολογιστεί [μισθολογικά] η εμπειρία χρειάζεται να υπάρχει νόμος, δικαστική απόφαση ή από τα υπηρεσιακά έγγραφα συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:i)απασχόληση κατά το σύνηθες δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο, ii)παροχή εργασίας στο χώρο της δημόσιας υπηρεσίας και με την άμεση εποπτεία της υπηρεσίας & iii) αμοιβή ανάλογη με των προσλαμβανομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Η παράγραφος αυτή χρείαζεται τροποποίηση ή κατάργηση, γιατί ειδικά στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου γίνονται «αλχημείες» και ως προς τη μισθολογική αναγνώριση κι ενδεχομένως ως προς τη βαθμολογική ένταξη.).γ) Συμβασιούχοι με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου. Να εξακολουθεί να ισχύει και η προσμέτρηση και η προσαύξηση 50% της εμπειρίας τους για τους ακόλουθους λόγους:1)Έχουν προσληφθεί με διαδικασίες που ελέγχονται (και σε ορισμένες περιπτώσεις διεξάγονται) από το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τους Νόμους, με διαφανείς διαδικασίες και το Προσοντολόγιο (το οποίο παρεμπιπτόντως χρειάζεται αναβάθμιση, καθώς πολλά πτυχία ειδικά των ΤΕΙ δεν αποτυπώνονται στο προσοντολόγιο, κατά συνέπεια δεν έχουν κανένα επαγγελματικό δικαίωμα για διορισμό στο Δημόσιο, ανεξάρτητα από το αν το Δημόσιο έχει ανάγκη τις ειδικότητές τους.).2) Παρέχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας υπό την ΆΜΕΣΗ εποπτεία της Υπηρεσίας και σύμφωνα με το Δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο.3) Έχουν γνώση και εμπειρία σε θέματα διαδικασιών και νόμων που ισχύουν στο Δημόσιο (σε αντίθεση με τους stagiaires, οι οποίοι έχουν προσληφθεί με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς να έχουν τηρηθεί οι Νόμοι, που αφορούν το προσοντολόγιο και τις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λόγω του γεγονότος ότι υποαμείβονται τηρούν το δικό τους ωράριο με την ανοχή και των Υπηρεσιών.Σε αντίθεση επίσης και με τους συμβασιούχους έργου, οι οποίοι μπορεί να έχουν προσληφθεί επίσης με αδιαφανείς διαδικασίες για τη διεκπεραίωση ενός συγκεκριμένου έργου [ερευνητικό, κατασκευαστικό κ.λπ.], το οποίο ολοκληρώθηκε.
    Δεν μπορεί να καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των συμβασιούχων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και να μπαίνουν στην ίδια μοίρα τόσο με τους stagiaires όσο και με τους συμβασιούχους έργου για τους παραπάνω λόγους και γιατί σε αρκετές περιπτώσεις καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς» και όχι «εποχικές» ανάγκες.Πόσο «εποχικές» είναι οι ανάγκες για καθαριότητα στους Δήμους;Πόσο «εποχικές» είναι οι ανάγκες είναι οι ανάγκες φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων;Αυτοί είναι και οι μόνοι θιγόμενοι από το Π.Δ. του απελθόντος Υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου και των καθοδηγούμενων πολιτικά αποφάσεων της Δικαιοσύνης, η κεφαλή της οποίας διοριζόταν από τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:47 | Θεοδώρου Ελένη

    Συγχαρητήρια για τη δημόσια διαβούλευση και ειλικρινά εύχομαι να έχει αποτέλεσμα.
    Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς είναι εντελώς παράλογο και ανήθικο να καταργείται η μοριοδότηση, ο πίνακας που επί χρόνια βλέπουν το όνομά τους και έχουν δικαίωμα να ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα διοριστούν έχοντας μαζέψει τα απαραίτητα μόρια και πολυετή πείρα. Ένας πίνακας που είναι αξιοκρατικός, πεντακάθαρος από βύσματα και ο κάθε εκπαιδευτικός καταλαμβάνει θέση ανάλογη με τις σπουδές και την προϋπηρεσία του. Τα μόρια των εκπαιδευτικών είναι συνέχεια δημοσιευμένα στο διαδίκτυο και δεν υπεισέρχονται καμία παρέμβαση. Είναι ότι πιο αξιοκρατικό υπάρχει και τώρα ουσιαστικά θέλετε να το καταργήσετε, αφού ως προτεραιότητα βάζετε τον ΑΣΕΠ. Ουσιαστικά καταργείται τη σειρά επιτυχίας στον ΑΣΕΠ (που όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο – απίθανο είναι να περάσεις το διαγωνισμό) και την αναμιγνύεται με την προϋπηρεσία. Δηλαδή ο νούμερο 1 επιτυχών του ΑΣΕΠ μπορεί να καταταγεί στο νούμερο 100 αν δεν έχει προϋπηρεσία. Και αν το σύνολο των θέσεων είναι 100, ο νούμερο 101 θα πρέπει να ξαναδώσει ΑΣΕΠ, χάνοντας το πλεονέκτημα που έχει τώρα, δηλαδή αναπληρωτής- μόρια – μονιμοποίηση. Σε τελική ανάλυση, ποιον εξυπηρετεί αυτή η νέα διαδικασία, αφού οι έχοντες προϋπηρεσία σαφέστατα χάνουν, αλλά και οι μη έχοντες προϋπηρεσία, αν δεν είναι μέσα στους ελάχιστους διοριστέους, χάνουν και αυτοί;
    Μήπως εξυπηρετείται η παραπαιδεία που σχετίζεται με τον ΑΣΕΠ, η οποία πρόκειται να πάρει διαστάσεις ανάλογες με το δημόσιο έλλειμμα;;;
    Μήπως με τις εξαγγελίες αυτές θέλετε να δείξετε πόση αδιαφορία υπάρχει προς κάποια κοινωνικά στρώματα λιγότερο ευνοημένα;;;
    Μήπως όλα αυτά γίνονται για να μειώσετε με πλάγιο τρόπο τον αριθμό των διορισμών και να εξοικονομήσετε κονδύλια που λόγω απροθυμίας και ανικανότητας δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε από άλλες πηγές όπως η γερή φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας, πραγματικό πόθεν έσχες για όλους εσάς τους πολιτικούς και περικοπές στους δικούς σας παχυλούς μισθούς;;;
    Λέω μήπως;;;
    Μπράβο και συγχαρητήρια για όλα όσα εξαγγέλλετε.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:54 | ΛΕΝΑ

    Ειναι ντροπή να βγάζετε το μίσος σας στους ανασφάλιστους και τους συμβασιούχους αυτής της χωρας επειδή είστε Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Αν θέλετε να τιμωρήσετε τους αντιπάλους σας τιμωρήστε ΤΟΥΣ. Αφήστε απ’ εξω τα παιδια της ΕΛΛΑΔΑΣ που φτάσανε στο σημείο να ζηλεύουμε τους πακιστανούς και τους Αλβανους που εχουν ενσημα που εμεις οι ανασφάλιστοι τους εκτυπώναμε,….. στο ΙΚΑ.ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!
    Ντροπή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Αφήστε την προσαύξηση της μοριοδότησης ως έχει και βοηθήστε τον κόσμο να μπει σε δουλειές. Υπάρχει ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:25 | ΜΑΡΙΛΗ

    Θεωρώ άδικη την κατάργηση της πριμοδότησης του 50% στη μοριοδότηση των μέχρι σήμερα συμβασιούχων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η πριμοδότηση αυτή είναι πλέον κεκτημένο δικαίωμα τους που το απέκτησαν νόμιμα. Γι αυτό προτείνω η προβλεπόμενη από το νέο νόμο κατάργησή του να μην ισχύει αναδρομικά, αλλά να ισχύσει για τους νέους συμβασιούχους. Αυτό θα είναι δίκαιο για όλους.
    Ευχαριστώ για τη δημοσιοποίηση της γνώμης μου.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:26 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Κύριε Πρωθυπουργέ,
    Το 2004 η Νέα Δημοκρατία με την άνοδο της στην εξουσία μονιμοποίησε–“τακτοποίησε” περίπου 35.000 συμβασιούχους πλέον περίπου 2.000 ακόμα στα ΚΕΠ, οι οποίοι φυσικά δεν ήταν “δικά της παιδιά”.
    Για τους υπόλοιπους που δεν μονιμοποίησε, τους “μη τακτοποιημένους”, που κaι αυτοί φυσικά δεν ήταν “δικά της παιδιά”, εθεσμοθέτησε πριμοδότηση 50% στην μοριοδότηση των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ δίνοντας τους σημαντικό προβάδισμα έναντι των άλλων.
    Κατά την πενταετία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και πάλι οι παλιοί συμβασιούχοι (του ΠΑΣΟΚ) προσλήφθηκαν με το ΑΣΕΠ διότι είχαν το προβάδισμα στα μόρια.
    Σήμερα, που απέκτησαν και οι συμβασιούχοι της Νέας Δημοκρατίας μόρια από την πριμοδότηση το 50%, έρχεται το ΠΑΣΟΚ, μετά από πέντε χρόνια και λέει ότι η πριμοδότηση είναι άδικη και αντισυνταγματική και θα την καταργήσει. Και δεν αναφέρομαι στα STAGE για τα οποία σημειώνω ότι ισχύει η αυξημένη μοριοδότηση για σωστό πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας προς τον ιδιωτικό τομέα και για ελάχιστη διάρκεια 24 μηνών.
    Η κατάργηση όμως τώρα της πριμοδότησης που ήδη έχει κατακτηθεί από τους συμβασιούχους δεν είναι άδικη; ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.
    Αλλιώς σημαίνει ότι: αφού το ΠΑΣΟΚ έκανε την δουλειά του (διόρισε τους δικούς του και επί των κυβερνήσεων του και επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας!!!) στέλνει τους υπολοίπους να “πνιγούν” με άδικο και αντισυνταγματικό τρόπο, πράγμα που δεν πιστεύω πως εσείς προσωπικά θα αποφασίζατε κάτι τέτοιο.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑ 50% ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.
    Ένας συμβασιούχος της τελευταίας πενταετίας

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:23 | nikos

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΩΣ ΘΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ STAGE

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ

    Η ΝΔ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΤΑ STAGE ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ – ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

    ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ STAGE ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ!!

    ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΟΝ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ!!

    ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΣΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ!!!

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΑΣ!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 22:29 | dimitra

    Άρθρο 2 Κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας = ΔΙΚΑΙΟ!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:58 | nikos

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΛΙΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΚΡΙΣΗ?

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ – ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ!!!

    ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΚΥΡΙΟΙ!! ΣΑΣ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ!!!

    ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:44 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    Προσωπικά νιώθω εξαπατημένη και κατάφορα αδικημένη απο την όλη στάση της κυβέρνησης και το νομοσχέδιο που προωθεί. Όταν υπογράψαμε τις συμβάσεις ξέραμε ότι θα έχουμε τη σχετική μοριοδότηση,και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεχτήκαμε τις κατα τ’ άλλα «βισματικές-ευνοικές» συνθήκες, που μόνο τέτοιες δεν ήταν! Δεν το κάναμε ούτε για τον παχειλό μισθό ούτε για τα ανύπαρκτα ασφαλιστικά προνόμια! Βγαίνουν όλοι και κατακρίνουν τα stage και μιλάνε για αξιοκρατία και τρίχες κατσαρές. Όλοι οι πολίτες που εξυπηρετήθηκαν απο συμβασιούχους stage δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι χάρη σε’μας τόσα χρόνια λειτουργεί ο καταρρακομένος δημόσιος τομέας.Και αναρωτιέμαι υπάρχει έστω και ένας Έλληνας πολίτης που να πιστεύει ότι όσα εξαγκέλονται για αξιοκρατικά κριτήρια και αδιαβλητότητα του ΑΣΕΠ θα ισχύσουν ποτέ?? Αυτο που γίνεται είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.Μας πετάνε σαν την τρίχα απο το ζυμάρι,ενώ ουσιαστικά αθετούν το λόγο τους! Δεν μπήκαν καν στον κόπο να συζητήσουν μαζί μας! Πήγε αντοπροσωπία μας στη Βουλή και την έστειλαν στη γραμματεία! Αν αυτό δεν είναι αλαζονεία,τότε τι είναι? Είμαστε και εμείς Έλληνες πολίτες και αυτό που τώρα το ξεχνάνε θα το ξεχάσουμε και εμείς όταν έρθει η ώρα…
    Και εν κατακλείδει κουραστήκαμε και στερηθήκαμε πολλά, χρόνια τώρα γι’αυτά τα μόρια,τα δικαιούμαστε και είναι άδικο να μας τα στερήσουν,όσα ψέματα και να λένε, όσα ΜΜΕ και αν χρησιμοποιούν για να προπαγανδίσουν και να σπηλώσουν τη ζωή,την πορεία και την εργασία μας!
    Η πλειοψηφία των παιδιών που εργάστηκαν με συμβάσεις stage είμαστε παιδιά με παιδεία,πτυχία και προσόντα για να συμβιβαστούμε με 480 ευρώ το μήνα και μάλιστα ανασφάλιστα.Πιστέψτε μας αν δεν ύπηρχε η προσαύξηση του 50% κάτι καλύτερο θα βρίσκαμε να κάνουμε! Φυσικά το επιλέξαμε και κανείς δεν μας ανάγκασε (το λέω γιατί «κυκλοφορεί» πολύ τελευταία αυτή η άκυρη δικαιολογία)αλλά αναρωτιέμαι δεν μετράει το νομικό πλαίσιο που επικρατούσε? Αν η κυβέρνηση μαζί με την κατάργηση των προγραμμάτων stage επιθυμεί να αλλάξει και το υφιστάμενο νομικό καθεστώς πρέπει να μεριμνήσει ξεχωριστά για μας.Το κράτος έχει συνέχεια κύριοι και κυρίες κυβερνώντες!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:48 | ΓΚΑΤΖΙΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ=ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ,ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.ΓΙΑΤΙ?ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΞΕΣΠΙΤΟΝΩΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΠΟΧΙΑΚΟΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΛΠΙΖΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΓΥΡΝΑΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:39 | ΜΑΤΑΝΙΔΗΣ Σ.

    Απορώ και εξίσταμαι! Τελικά κάποιοι άνθρωποι έχουν πολύ θράσος. Μπήκαν στο παρελθόν με αδιαφανείς διαδικασίες είτε σε πρόγραμμα stage είτε σύναψαν σύμβαση έργου και τώρα μιλάνε και από πάνω. Προφανώς γιατί γνωρίζουν πόσο υστερούν σε σχέση με όλους τους υπολοίπους που αγωνίζονταν τα προηγούμενα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και έχοντας γνώση της κατωτερότητάς τους σε προσόντα το ρίξανε στην κλάψα και το παίζουν τάχα θιγμένοι. Δε θ’ ασχοληθώ όμως άλλο με ένα ζήτημα που για την πλειοψηφία των Ελλήνων έχει κριθεί και έχει δικαιώσει το νομοθέτη που εισήγαγε την κατάργηση της επιπλέον άδικης μοριοδότησης. Θα ήθελα ωστόσο να επισυμάνω τη μοναδική μου ένσταση στην κατάργηση του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου που αποτελεί ένα αντικειμενικό προσόν διορισμού.
    ΥΓ: Παρακαλώ να δείξετε μεγάλη προσοχή στις συμβάσεις έργου που συνάπτουν τα πανεπιστήμια για δήθεν ερευνητικούς σκοπούς με προγράμματα που αναλαμβάνουν. Πολλές από τις συμβάσεις αυτές στην πραγματικότητα είναι μοχλός βολέματος παιδιών και συγγενών καθηγητών πανεπιστημίου, καθώς ενώ φαίνεται ότι τα άτομα αυτά απασχολούνται σε ερευνητικό πρόγραμμα στην πραγματικότητα κατέχουν διοικητικές θέσεις. Εννοείται πως προκηρύξεις γι’ αυτές τις θέσεις δεν αναρτώνται πουθενά.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:31 | K.S.

    Κύριε υπουργέ,
    πολύ σωστό το μέτρο. Πολύ σωστή κίνηση να γίνουν όλα αυτά τώρα και να μη συνεχιστεί άλλο η αναξιοκρατία, που είχε αρχίσει να έχει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
    Τώρα πρέπει να προχωρήσετε. Μην ακούτε λόγια ανθρώπων, που το μόνο που σκέφτονται είναι για άλλη μία φορά να διασώσουν το καθαρά ατομικό τους συμφέρον, μη σκεπτόμενοι πέρα από αυτό.
    Αυτό που έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια δεν περιγράφεται με λόγια.
    Αρκεί μια ματιά στα αποτελέσματα προσλήψεων με σειρά προτεραιότητας – οι πρώτες 20 (σχεδόν πάντα) θέσεις στους πίνακες καταλαμβάνονταν από άτομα που διέθεταν την περιβόητη προσαύξηση (+210 μόρια), με αποτέλεσμα ο κάθε διαγωνισμός να είναι ένας στημένος αγώνας δρόμου με προδιαγεγραμμένο αποτελέσμα.
    Η πλήρης κατάργηση της άδικης και αντισυνταγματικής προσαύξησης είναι επιβεβλημένη.
    Συνεχίστε το έργο σας.
    Η πλειοψηφία είναι μαζί σας.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:52 | ΝΙΚΟΣ ΑΘ.ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ

    Η προσαύξηση της μοριοδότησης κατά 50% λόγω εμπειρίας που αποκτήθηκε
    στο δημόσιο τομέα με συμβάσεις έργου η συμμετοχή σε προγράμματα STAGE
    πρέπει να καταργηθεί άμεσα,καθόσον έχουμε άμεσα παραβίαση της αρχής της
    ισότητας,έναντι των λοιπών υποψηφίων που δεν έχουν τη δυνατότητα να
    προσλαμβάνονται με συμβάσεις έργου η να μετέχουν σε προγράμμτα του εί-
    δους.
    Είναι προδήλως αντισυνταγματική η ρύθμιση για πρόσθετη μοριοδότηση σε
    «παιδιά κομματικού σωλήνα»έναντι όλων εκείνων των «παιδιών»που επέλεξαν
    την προσωπική αξιοπρέπεια και την ηθική ως στάση ζωής.
    Ίση αντιμετώπιση,ισότιμη δυνατότητα,δικαικρατική αντίληψη,κατάργηση κά-
    θε ιδιαίτερης εύνοιας σε χρωματισμένους υποψήφιους.
    Τέλος στη διαχρονική και ριζωμένη θέση ότι η νομιμοποίηση και η μονι-
    μοποίηση έρχονται εκ των υστέρων για να «δικαιώσουν» παράνομες ενέργει-
    ες.
    Γιατί τότε και μόνο θα εκριζωθεί και από την κοινωνία η αντίληψη η και
    η θέση για την δυνατότητα που έχει υιοθετήσει σε βαθμό επικίνδυνο να
    αναπροσαρμόζει στην κάθε κυβερνητική-κομματική αλλαγή τα κριτήριά της
    για το δίκαιο και αντικειμενικό.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:42 | vasileios

    H κατάργηση της μοριοδότησης της εμπειρίας, δεν έρχεται σε αντίθεση με βασικές αρχές και κανόνες του management, σε ότι αφορά την αξιολόγηση ενός υποψηφίου;
    Η εμπειρία σε ένα φορέα, δεν δίνει τεχνογνωσία και δεξιότητες στον συγκεκριμένο εργαζόμενο που έχει εμπειρία; Απλά τώρα δεν την αξιολογούμαι; Δεν υπάρχει μέθοδος να αξιολογηθεί δίκαια και σωστά;

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:52 | Γιώργος Λ.

    Η κατάργηση της προσαύξησης είναι εξαιρετικά σωστη.
    Η εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο σημαντική από αυτή στο δημόσιο, γιατι απλά στην ελευθερη αγορά ο εργαζόμενος αποκτά γνώσεις, γίνεται πιο ευελικτός (μαθαίνοντας νέα εργαλεία για τη δουλειά του) και σαφώς πιο παραγωγικός. Έτσι, μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα και γρήγορα στις ανάγκες οποιασδήποτε θέσης σε διάφορα στάδια του εργασιακού βιου, είτε προκειται για το δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.
    Είναι αναγκαίο και δίκαιο η εμπειρία για όλους να μοριοδοτείται το ίδιο, χωρις αυθαίρετες προσαυξήσεις.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:52 | Κ. Τ. Γ.

    Κύριε Υπουργέ, Κυρίες/Κύριοι αρμόδιοι
    Συγχαρητήρια και για τις θέσεις σας, και για την καινοτόμο διαδικασία. Με τη μεγαλύτερη ειλικρίνεια καταθέτω το σύντομο σχόλιο και την άποψή μου.

    Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα σήμερα στην Ελλάδα, είτε εργάζονται χωρίς ωράριο (δηλ. εργάζονται όσο περισσότερο μπορούν να αντέξουν), είτε εργάζονται κατά μέσο όρο 12 ώρες ημερησίως χωρίς καθόλου υπερωριακή αμοιβή ή άλλες παροχές. Αστείο να μιλήσουμε για μητρότητα, γονική άδεια, ασθένεια και τέτοια. Η 8ωρη (μάλλον κάτω του 8ώρου) εργασία και οι άλλοι ανθρώπινοι εργασιακοί όροι και το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, είναι προνόμοιο μόνον των εργαζομένων του Κράτους. Έστι εξηγείται ο καθ’ όλα εύλογος συνοστισμός και ο αγωνιώδης κυριολεκτικά διαγκωνισμός των Ελλήνων «έξω από τις πόρτες του Δημοσίου». Με το δεδομένο αυτό, ίσως θα έπρεπε να εξετασθεί η προσαύξηση κατά 50% (με τους μετριότερους υπολογισμούς) της μοριοδότησης της εργασιακής εμπειρίας που αποκτήθηκε στον Ιδιωτικό τομέα.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 21:19 | Θ. Μ.

    Εξαιρετική πρωτοβουλία για την άρση της λογικής των πελατειακών σχέσεων. Από προσωπική πείρα σας αναφέρω ότι η ένταξη σε πρόγραμμα stage ήταν η συνηθέστερη πρόταση των βουλευτικών γραφείων σε άνεργους, οι οποίοι απευθύνονταν σε αυτά.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:55 | Αλέξης

    Ορθότατο το μέτρο της κατάργησης της προσαύξησης. Κανονικά, όσοι εργάστηκαν στο δημόσιο με οποιαδήποτε σχέση χωρίς αξιοκρατικές διαδικασίες (stage, κλπ) δεν πρέπει ούτε καν να μοριοδοτούνται για την εμπειρία. Γιατί δηλαδή όποιος μπήκε σε μέσο να δικαιούται έστω και ένα μόριο παραπάνω από έναν άλλο που έχει τα ίδια τυπικά προσόντα; Εάν αυτοί μοριοδοτηθούν (έστω και με την «απλή» εμπειρία), είναι σαν να επιβραβεύουμε ένα καθεστώς αναξιοκρατίας.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:07 | PAPAS

    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Π.Χ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ , ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ 3 Ή 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ 5 ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΠΩΛΗΤΗΣ Ή ΣΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΉ ΕΤΑΙΡΙΑ;
    AYTA MONO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ Ή ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ή ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΤΕΙΜΟΥΝΕ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΥΠΑΑΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ; EKEI ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ;
    AKOMH KAI TA ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΥΗΠΕΡΕΣΙΑ ΣΤΟ Κ0ΜΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΑΤΕ , ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;
    ENAN ΥΠΑΛΛΗΛΟ – ΠΩΛΗΤΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ;
    ENAN ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ Ή ΤΗ ΝΔ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ;
    ΕΠΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΑ STAGE ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΟΥΤΕ ΦΥΤΡΩΣΑΝ ΕΚΕΙ , ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΠΡΙΝ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ(1980 – 1990 ΚΑΙ 1994 -2004).
    ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ STAGE , ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΟ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ 450Ε ΤΟ ΜΗΝΑ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ‘ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ’ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΤΟΤΕ , ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΦΤΥΣΑΜΕ ΑΙΜΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ , ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΥ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ…
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:56 | roula kous.

    ΚΥΡΙΟΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΠΑΙΔΙΑ» ΤΩΝ STAGE.ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΕΝΩ ΗΜΟΥΝ ΑΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΒΓΗΚΕ ΜΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ.ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΩ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΜΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ 4 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ Η ΕΙΧΑΝ ΑΔΕΙΑ Η ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΥΠΤΑΜΕ ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΣΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΩΦΕΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ (ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΑΣΧΑ ΑΔΕΙΩΝ).ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ STAGE ΑΛΛΑ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΠΙΑ ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ 40 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΠΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΝΤΥΛΙΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!ΖΗΤΑΤΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ; AYTO EINAI TO ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΠΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΤΕ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ.ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ.ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ STAGE ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ.ΔΕΙΞΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.
    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
    5 ΧΡΟΝΙΑ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:51 | giannis voliotis

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ….ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Π.Χ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ??????
    Ε Λ Ε Ο Σ………….!!!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:01 | ΟΛΓΑ

    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΟΤΑΝ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ-ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ-ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ? ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ. ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΜΩΣ ΟΧΙ. ΓΕΝΙΚΑ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΥΧΑΝ ΘΕΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:40 | Άγγελος Παρσάκης

    Με το προηγούμενο καθεστώς επιτυχόντες στους διαγωνισμούς ήταν ΠΑΝΤΑ συμβασιούχοι. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν είχαν πιθανότητες επιτυχίας. Οι διαγωνισμοί γίνονταν καθαρά για να νομιμοποιηθούν κάποιες μονιμοποιήσεις και όλοι οι άλλοι (ιδιωτικοί υπάλληλοι) αποκλείονταν βάσει μειωμένων μορίων.
    Τώρα αυτή η αδικία διορθώνεται χωρίς να δημιουργείται νέα αδικία σε βάρος των συμβασιούχων. Αντίθετα και οι συμβασιούχοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα έχουν τις ΙΔΙΕΣ πιθανότητες, βάσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αντικειμενικών προσόντων σε συνδυασμό με την προυπηρεσία που θα αναγνωρίζεται το ίδιο και στους δύο, να διοριστούν.
    Θεωρώ ότι είναι η ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ λύση για όλους και συγχαίρω την κυβέρνηση για τον τρόπο που το χειρίζεται.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 20:27 | ΣΤΕΛΛΑ

    Καλησπέρα σας,
    βλέπω θετικά τη δημόσια διαβούλευση που γίνεται για το νέο νόμο που αφορά την εργασία. Δε συμφωνώ με την κατάργηση της προσαύξησης διότι δεν είναι δυνατό να μην υπολογίζεται η προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί σε συναφές αντικείμενο με αυτό της προκηρυσσόμενης θέσης. Είναι δίκαιο να μοριοδοτούνται τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα (δεν κατέχω τέτοιο τίτλο), αλλά πολλοί, όπως και εγώ έτρεχα σε οποιαδήποτε σύμβαση με πολύ κόπο σε όλη την Ελλάδα για να εργάζομαι στον τομέα μου (συμβασιούχος αρχαιολόγος).

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 19:12 | ioannidou maria

    Δεν έχει καμία λογική να καταργείται η μοριοδότηση λόγω εμπειρίας. η εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό η δημόσιο τομέα που διαθέτει οποιοσδήποτε είναι σημαντική αφου επηρεάζει θετικά την άσκηση των καθηκόντων του.
    Η εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα για τον οποίο θέτει υποψηφιόυητα, πρέπει να μοριοδοτείται, αφού εάν προσληφθεί, θα είναι γνώστης του αντικειμένου και δεν θα ξεκινήσει από το μηδέν όπως ένας που δεν έχει εργασθεί σε αντίστοιχη θέση.
    Αλλά και η γενικότερη προηγούμενη εργασιακή εμπειρία (και σε άσχετη θέση) πρέοπει να μοριοδοτείται κατά τη γνώμη μου-με λιγότερα μόρια βέβαια. Αφού 1. είναι μια απόδειξη ότι δεν καθόταν να κοιτάει το ταβάνι, περιμένοντας να γινει δημόσιος υπ[άλληλος αλλά εργαζόταν, και σε οποιαδήποτε εργασία πάντα μαθαίνεις κάτι και δεύτερον όταν έχεις εργασθεί σε οποιαδήποτε δουλειά, μάλλον έχεις ανάγκη τα χρήματα και είσαι πρόθυμος να δουλέψεις. Μάλλον αυτοί οι άνθρωποι όταν αύριο γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι πιο εργατικοί και πιο ευγενικοί από άλλους που δεν τους άρεσε καμία δουλειά και περίμεναν τα καλύτερα.

    Το αυτονόητο είναι να μετράει η εμπειρία. Αυτό ακολουθείται στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στην πολιτική (μερικές φορές). Ο πρωθυπουργός δεν αναθέτει συνήθως σε έναν που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τίποτα ένα σημαντικό έργο και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου. αρκετά με τους φελούς που επιπλέουν στην ελλάδα, ας πριμοδοτηθούν και οι άνθρωποι που έχουν στρώσει τον …… τους.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 19:11 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ

    Τώρα θυμήθηκε αυτη η κυβερνηση να φερει την αξιοκρατία στισ προσληψείς. Τόσα χρόνια γέμισε το κράτος με συμβασιούχουσ και πολεμάει τώρα δηθεν τα γαλαζία παιδία. Κύριοι δεν είμαστε γαλάζια παιδιά . ουτε πρασινα ούτε κοκκινά ουτε τιρκουάζ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και δεν ξέρω κανέναν να ζητάει πλέον πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 500€ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ βλέπε ΟΑΕΔ μασ εκμεταλευοταν για χρόνια, γιατι ήταβν φθηνο το εργατικό κόστος και περιοριζόντουσαν τα κονδύλια και εβγαινε η δουλεια. ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΞΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ , ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ , ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ , ΝΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΝΧΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΟΡΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣ ΣΑΡΩΣΕΙ ΟΛΑ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 19:38 | Αναστασια

    Εργάζομαι με Stage στον ΟΑΕΔ 5 χρόνια περίπου.Μπήκα στην δουλειά αυτή με προκήρυξη και αφου με απέρριψαν αρχικά έκανα ένσταση η οποία έγινε δεκτή (τα μόρια μου είναι στην διάθεσή σας).Αισθάνομαι οτι αυτό το κράτος μισεί αυτούς που εργάζονται με Stage.Καταρχήν νομίζω πως δεν έχετε κανένα δικαίωμα να καταργήσετε την μοριοδότηση,(την οποία αποκτήσαμε τα τελευταία 2 χρόνια) το βρίσκω το λιγότερο αντιδημοκρατικό. Εγω κύριοι δούλεψα με δεδομένο τουλάχιστον αυτή την μοριοδότηση.Αν γνώριζα ότι δεν θα είχα την προσαύξηση αυτή θα πήγαινα στα ΙΕΚ για 2 χρόνια και θα είχα 150 μόρια.Δεν είχα λόγους να δουλεύω τσάμπα (ανασφάλιστη με μισθό ζητιάνου χωρίς επιδόματα, χωρίς τα δικαιώματα ενός εργαζόμενου).Εργαζόμουν 11 χρόνια πριν και την μοριοδότηση την έχω.Και τελικά μετά απο 16 χρόνια δουλειάς και μετά απο τόσα χρόνια μου μειώνετε χωρίς αιτία και τα 420 μόρια.Είναι αυτό αξιοκρατία;Περίεργη άποψη έχετε για την δικαιοσύνη.Και γιατί να έχω εγώ τα ίδια μόρια με τον άνεργο που καθόταν,είναι ξεκούραστος,δεν εχει 5 χρόνια δουλειάς «στην πλάτη του»;.
    Είχα φτάσει 1700 μόρια έμεινα αδιόριστη στην προκύρυξη του ΙΚΑ και διορίζονται άλλοι λόγω εμπειρίας στο αντικείμενο της θέσης με λιγότερα μόρια καιισχυρίζεσθε ότι έχω μέσον;Μου σβήνετε τα 5 χρόνια δουλειάς μου και το θεωρείτε αξιοκρατικό;Με ποιό δικαίωμα;Αυτό σημαίνει πρώτα ο πολίτης; Αναστασία ΟΑΕΔ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 18:15 | Ηλίας

    Καταρχήν συμφωνώ γενικά με τους άξονες που κατευθύνεται το νομοσχέδιο. Έχω να παρατηρήσω όμως τα εξής για τον τρόπο που μοριοδοτείται η εμπειρία:
    Μειώνετε τις θέσεις που η εμπειρία αποτελεί προσόν και αντί να αυξήσετε έστω και λίγο τη μοριοδότηση της εμπειρίας για τις υπόλοιπες θέσεις με σκοπό την αντιστάθμιση της υποτίμησης αυτής, τη μειώνεται από 420 σε 408 μόρια!!! Παράλληλα αυξάνεται τη μοριοδότηση των τίτλων σπουδών υποτιμώντας έμμεσα περαιτέρω την εμπειρία!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 18:45 | ΔημήτρηςΔ.

    Καλησπέρα και από μένα.

    Συμφωνώ με την άμεση κατάργηση της προσαύξησης. Δεν υπάρχει καμία απολύτως λογική πίσω από αυτή την επιπλέον μοριοδότηση προς τους «ημέτερους» υποψηφίους. Στην Ελλάδα κοινώς για να πάρεις δάνειο θα πρέπει να έχεις ήδη λεφτά, για να πάρεις σπίτι θα πρέπει να έχεις ήδη σπίτι, για να το βάλεις εγγύηση, για να δουλέψεις στο δημόσιο θα πρέπει ήδη να έχεις δουλέψει εκεί.

    Όπως πολύ σωστά διάβασα σε προηγούμενα σχόλια, διαφωνώ και εγώ με την κατάργηση του πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ εφόσον διατηρείται η μοριοδότηση των stage έστω και στις προσλήψεις ορισμένου χρόνου. Να θυμήσω ότι στα εν λόγω επιδοτούμενα προγράμματα σχεδόν σε παρακαλάγανε να πας, αφού δεν υπήρχαν πολλοί πρόθυμοι τουλάχιστον σε συγκεκριμένα προγράμματα, βλέπε Ανθρώπινο Δυναμικό Πρόγραμμα κάπου στα πευκάκια. Δεν πρέπει λοιπόν να επιδοτούνται οι πιο «ενεργητικοί» υποψήφιοι έναντι των πιο » τεμπέληδων» και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ για τους όρους που χρησιμοποιώ…

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 18:59 | ΚΟΥΓΚΟΥΛΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Η μοριοδότηση της εμπειρίας στο Δημόσιο πρέπει να προσαυξάνεται με 50% όταν αφορά θέση στο Δημόσιο τομέα.
    Η εμπειρία όποιου έχει υπηρετήσει σε Δημόσιο Φορέα είναι σαφώς πλησιέστερη στα καθήκοντα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο υποψήφιος μετά την πρόσληψή του και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα καθήκοντα που μπορεί να έχει κάποιος στον ιδιωτικό τομέα. θεωρώ πως σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξακολουθήσει να υπάρχει προσαύξηση που θα πριμοδοτεί τη συναφή εμπειρία. Ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα άλλωστε, συνεκτιμάται θετικά η όποια προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση, γιατί να καταργηθεί το αυτονόητο για κάποιον που είχε προσληφθεί αξιοκρατικά.
    Επίσης θεωρό ανεπίτρεπτο να λαμβάνεται σαν εμπειρία μόνο η 5τία στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.
    Δηλαδή κάποιος που έχει εμπειρία 10 χρόνια θεωρείται ότι έχει τις ίδιες γνώσεις και εμπειρία στην αντιμετωπίσει των όποιων προβλημάτων ανακύψουν σε μία υπηρεσία, με κάποιον ο οποίος έχει εμπειρία 5 χρόνια?
    Σίγουρα όχι, όποιων και να ρωτήσετε γύρο σας αυτό θα σας πει, ακόμα και τον ίδιο τον εαυτός σας, ας κάνει την ερώτηση αυτή ο κάθε ένας που παίρνει αποφάσεις για την καλύτερη σύνταξη του Νόμου καθώς ισχυρίζεστε για το πως εμβαθύνουμε την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις προσλήψεις.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 18:00 | Eleni

    Αξιότιμοι κύριοι,

    Η λογική βάση της οποίας ζητήσατε τις προτάσεις του ΑΣΕΠ και αυτές θέλετε να νομοθετήσετε έχει κάποιους κινδύνους. Αυτό είναι εμφανές διαβάζοντας όλα αυτά τα μειλ των συμμετεχόντων, από τα οποία προκύπτει οτι ο καθένας κοιτάζει τα του οίκου του. Το ίδιο βέβαια και το ΑΣΕΠ.

    1. Δεν είναι λογική επειδή δυσκολεύεται το ΑΣΕΠ να διακρίνει τα μεταπτυχιακά εάν είναι εντός ή εκτός γνωστικού αντικειμένου, να αφαιρούμε τη συνάφεια, και συγχρόνως να ισχύει μόνο ένα μεταπτυχιακό. Εάν ήταν τουλάχιστο εντός γνωστικού αντικειμένου έχει πράγματι λογική.

    2. Εαν ισχύσει ένα μεταπτυχιακό, εντός του γνωστικού αντικειμένου, που πραγματικά είναι λογικό, γιατί τότε δεν ισχύει το ίδιο για τις ξένες γλώσσες? Επειδή δεν το εισηγήθηξκε το ΑΣΕΠ?, επειδή εκεί είναι εύκολα τα πράγματα? Επικύρωση και τέλος? Δηλαδή θέλουμε Ρώσικα, Βουλγάρικα και δεν θέλουμε μεταπτυχιακά?

    3. Γιατί δεν εισηγείτε το ΑΣΕΠ το πλέον λογικό για το δημόσιο υπάλληλο του 2010?. Να είναι υποχρεωτική τουλάχιστο μία ξένη γλώσσα σε όλες τις προκηρύξεις ΠΕ, ΤΕ (τουλάχιστο, ειδικά για τις ειδικότητες). Δεν είναι σαφές οτι δεν το εισηγείτε διότι δεν το ενδιαφέρει? Αυτοί εισηγούνται οτι απαιτείται απλά και μόνο να ξεμπερδέυουν μια ώρα νωρίτερα.

    4. Γιατί το ΑΣΕΠ θέλει το τεστ δεξιοτήτων? Μήπως διεκδικεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο? Μήπως δηλάδή «θέλει να μπει στο παιχνίδι?». «Μ΄πηως δεν του αρκεί να έχει ρόλο Ανεξάρτητης αρχής που ελέγχει μόνο δικαιολογητικά?». «Μήπως θέλει να δημιουργηθεί ζήτημα?» Γιατί?

    Μην ήμαστε αφελείς. Πρέπει να προσέχουμε τα πάντα διότι κίνδυνοι υπάρχουν παντού. Δείτε την αναστάτωση που έχει ήδη δημιουργηθεί και θα καταλάβαιτε τι εννοώ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:07 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ.ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ.ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΩ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο Ν.2190/1994(ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ,ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΚΤΛ)ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ,ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ STAGE,ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΕΛΩΣ «ΧΑΜΕΝΟΙ» ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.ΠΙΣΤΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ 50% ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ.ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ 24 ΜΗΝΕΣ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΔΗΛ.ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ(ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ)ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ 50% ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ.ΚΑΤΑΝΟΩ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ.ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ,ΧΑΝΟΥΝ ΜΟΡΙΑ «ΧΑΡΗ» ΟΣΩΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΤΕ.ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ,ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΙΣΕΣ,ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:06 | Χρηστος Γεωργίου

    Μονιμοποίηση stager απόφοιτων ΑΕΙ & ΤΕΙ με συνάφεια πτυχίου και θέσης… δηλαδή επειδή κατά ένα μεγάλο ποσοστό καταλαμβάνουν θέσεις Διοικητικού – λογιστικού οι απόφοιτοι ΑΕΙ & ΤΕΙ με πτυχία οικονομίας διοίκησης , γνώση υπολογιστών και ξένης γλωσσάς να μπορούν να γίνουν μόνιμοι.. ή να δικαιούνται την προσαύξηση 50%.. άλλωστε αν δεν κάνω λάθος αυτό έπραξε παλιότερα και το ΠΑΣΟΚ που το κατηγορείται ότι μονιμοποίησε stager… μονιμοποίησε stager ΠΕ & ΤΕ που μπήκαν με συνάφεια πτυχίου…
    Πως θα φανεί αυτό στην πλειοψηφεια των σημερινών stager που είναι απόφοιτοι ασχέτων πτυχίων καια απολυτηρίων ΔΕ.. χωρίς ουτε καν ξενη γλωσσα?

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:28 | ΑΝΝΑ Μ–

    Είμαι 44 ετών, με πολύ καλή εμπειρία στα λογιστικά, άνεργη κατ’ επανάληψη (τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο, για 1 μήνα το πολύ,, τα τελευταία 3 χρόνια),, και θέλω να σας προβληματίσω με τις ερωτήσεις μου:
    1) Γιατί κάποιος, που είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. για λιγότερο από 4 μήνες, δεν έχει δικαίωμα μοριοδότησης ?
    2) Γιατί θα πρέπει όλοι, να είναι κάτοχοι E.C.D.L. (νέος εισπρακτικός θεσμός με ημερομηνία λήξεως)? Δηλαδή όλοι εμείς που έχουμε μία εμπειρία 14 χρόνια σαν Βοηθ.Λογιστή, και πτυχίο ιδιωτικής σχολής (γιατί το 1986, δεν υπήρχαν σχολές Η/Υ Ι.Ε.Κ., Τ.Ε.Ι., κλπ, μόνο 2 υπήρχαν την Αθήνα, το ΕΛΚΕΠΑ και η σχολή CONTROL DATA INC) μας ακυρώνετε και μας αφήνετε στο περιθώριο? Δηλαδή οι σπουδές στην Ελλάδα έχουν ημερομηνία λήξεως? Μαθαίνω Η/Υ , EXCEL, WORD, σήμερα και μετά από 2 ή 3 χρόνια τα έχω ξεχάσει? Που ζούμε?
    3) Καταργείτε το κριτήριο της ηλικίας, αφήνοντας απ΄ έξω άνεργους άνω των 35 ετών, με πολλή καλή προϋπηρεσία & προωθείτε τον νέο, με πτυχία και χωρίς καμία εμπειρία? Δηλαδή θα πληρώνει το Δημόσιο έναν υπάλληλο για 2 χρόνια, για να τον μάθει και να του δώσει την εμπειρία? Και εμείς υπήρξαμε νέοι, αλλά το μέλλον μας δεν ήταν μόνο το Δημόσιο.
    4) Γιατί δεν βάζετε στην μοριοδότηση της εμπειρίας ενός υπαλλήλου και την μοριοδότηση συστατικής επιστολής εργοδότη προς εργαζόμενο? Ίσως έτσι, να γίνουμε όλοι πολύ καλύτεροι, σε θέματα συμπεριφοράς στον εργασιακό τομέα.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ,, Μ.Α.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:49 | xaris

    Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ. ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ, ΤΟΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ. ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ,…..,TA LEME….

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:05 | ΚΩΣΤΑΣ

    Καταρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για το βήμα που δίνετε στους πολίτες ώστε να εκφράσουν την γνώμη τους για το σχέδιο νόμου.
    Πιστεύω ότι πολύ σωστά δεν πρέπει να μοριοδοτούντε οι ήδη δημόσιοι υπάλληλοι, εκτός και αν παραιτηθούν από τη θέση τους (απόλυτα συναφής με αυτήν που προκηρύχθηκε και όχι οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο) πριν την κατάθεση των δικαιολογητικών τους και η μοριοδότησή τους να είναι όμοια με αυτήν του ιδιωτικού τομέα διότι: α) Η εμπειρία στο δημόσιο δεν είναι διαφορετική (πολλές φορές είναι πολύ κατώτερη) από τον ιδιωτικό τομέα. β) Ο ήδη δημόσιος υπάλληλος διαγωνίζεται εκ του ασφαλούς με άλλους που αγωνιούν καθημερινά για το μέλλον τους. γ) Σε περίπτωση που προσληφθεί στη νέα θέση, παραμένει κενή η δικιά του, τις περισσότερες φορές για πολύ μεγάλο διάστημα ή και για πάντα, προκαλώντας δυσλειτουργία αυτής της δημόσιας υπηρεσίας, ειδικά στις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.
    Πολύ σωστή και η κατάργηση της εμπειρίας από STAGE στο δημόσιο καθώς και οι συμβάσεις στο δημόσιο μέσω STAGE.
    Είναι αδιανόητο, κάποιος που με αδιαφανείς διαδικασίες κατάφερε να έχει εμπειρία σε θέσεις του δημοσίου (συμβάσεις ορισμένου χρόνου χωρίς ΑΣΕΠ , STAGE, στρατός κλπ) να μπορεί να καταλάβει θέση μόνιμου προσωπικού σε βάρος άλλων, που δυστυχώς για αυτούς, δεν είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη».
    Ερώτηση: πόσες φόρες είχε κάποιος το δικαίωμα να συνάψει συμβάσεις μέσω STAGE στο δημόσιο και για πόσο χρόνο; Γιατί στο δημόσιο; Ήταν σίγουρος ότι θα του χρειασθεί αυτή η εμπειρία στο μέλλον; Βέβαια δεν φταίνε τα παιδιά για το εμπόριο ονείρων….
    Είδα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το ΙΚΑ. Πολλές ταυτότητες στρατιωτικών και αστυνομικών εκεί μέσα. ΕΛΕΟΣ!
    Διευκρινίζω ότι είμαι 10 χρόνια δημόσιος υπάλληλος (με ΑΣΕΠ) και πριν το δημόσιο είχα άλλα τόσα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος και ως ελεύθερος επαγγελματίας.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:34 | nana

    Εγω θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι κύριοι υπεύθυνοι της όλης κατάστασης
    Κάποιος που δουλεύει στο δημόσιο ανεξαρτήτως σύμβασης(ορισμένου, έργου, stage, όλοι την ίδια δουλειά κάνουν εσεις ανάλογα με τα συμφέροντα σας τους βαφτίζετε όπως θέλετε) θα αποδώσει το ίδιο με κάποιον που είναι σε ένα γραφείο μιας ιδιωτικης εταιρείας και κόβει δελτία αποστολής ή τιμολόγια ή είναι στο τηλεφωνικό κέντρο? Τόσα χρόνια που είναι σε ένα πόστο και χειρίζεται κάποιες υποθέσεις ποιος θα τις αναλάβει? Όταν έχει χειριστεί μια υπόθεση εξαρχής και τώρα είναι για να διεκπεραιωθεί ποιός θα κάτσει απο την αρχή να την αναλάβει? Πόσες εργατοωρες θα χρειασθούν?
    Για ποια ισότητα μιλάτε δηλ για να καταλάβουμε? μέχρι πότε θα υποτιμάτε την νοημοσύνη μας? Για τους συνεργάτες σας που τόσα χρόνια βάζετε έτσι επειδή μόνοι σας αποφασίσατε και διατάξατε γιατί δεν λέτε τίποτα? Πως τολμάτε και μιλάτε για αναξιοκρατία εσείς που πρώτοι χαράξατε το δρόμο?(απευθύνομαι σε όλους τους βουλευτές καυβερνητικούς και μη). Κυριοι αν θέλετε να σας πάρουμε στα σοβαρά δείξτε σοβαρότητα όχι σοβαροφάνεια. Αναλογιστείτε τις συνέπειες των πράξεων σας. Πως ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο, μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διαστημα το τακτοποιήσατε? Και μόνο αυτο το γεγονος απο μόνο του δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Αξιοκρατία ναι αλλά για όλους. Και δυστυχώς το σύστημα δεν τους ευνοεί όλους. Για τα παράθυρα του Ν 2190/94 που είχε αφήσει ο δημιουργός του δεν είπατε τίποτα. Γιατί???? Πότε θα κλείσουν????
    Απαντήστε μας αν θέλετε αξιοκρατία. Διαφορετικά μην την επικαλείσθε.
    Ευχαριστώ

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 17:45 | ΘΟΔΩΡΟΣ

    Ήρθε επιτέλους η στιγμή κάποιοι να δουν την πραγματικότητα. Αυτό που όλοι το ήξεραν και εθελοτυφλούσαν. Διορισμός χωρίς εμπειρία (+ προσαύξηση) = όνειρο θερινής νυκτός. Κάποιος με 5 έτη εμπειρίας = 630 μόρια. Κάποιος με 5 έτη (μεταπτυχιακό + διδακτορικό), που διαρκούν τουλάχιστον 5 έτη = 450 μόρια. Χρειάζεται σχολιασμό!!! Είναι ολοφάνερο πως λειτουργούσε το σύστημα.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:41 | ΠΑΣΧΑΛΙΑ

    Κύριε Υπουργέ,
    Θα αναφερθώ σε ένα προσωπικό πρόβλημα. Μήπως όμως υπάρχουν και άλλα άτομα σαν εμένα?
    Είμαι ορφανή από μητέρα από τα 16 και από πατέρα από τα 17. Τέλειωσα λύκειο μόνη μου δουλεύοντας και σπούδασα επίσης μόνη μου.
    Σε όλα αυτά τα χρόνια απασχολήθηκα δύο φορές με πρόγράμματα STAGE πριν το 2004.
    Δουλεύω εργάτρια όπου βρώ για να μπορέσω να τα βγάλω πέρα , μια και δεν είχα κάποιο συγγενή να με πάει σε κάποιο γραφείο βουλευτή.
    Έχω εδώ και πέντε χρόνια μηδενική φορολογική δήλωση.
    Έχω το δικαίωμα να τύχω κάποιας μοριοδότησης ( να γίνει κάποια κατηγορία) , ώστε να ξαναρχίσω να ελπίζω ξανά στα σαράντα μου?
    Ευχαριστώ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:05 | Χρήστος Παπαδογούλας

    Θα αναφερθώ στο θέμα της μοριοδότησης και κλείνοντας στο θέμα της ανασφάλιστης εργασίας. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας εκ των προτέρων.

    Προσωπικά πιστεύω ότι τόσο η μοριοδότηση λόγω εργασιακής εμπειρίας όσο και αυτής λόγω πτυχιακών τίτλων είναι αξιοκρατική.

    Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι τα ποσοστά αυτών. Να γίνουν πιο αντικειμενικά τόσο για τους κατέχοντες όσο και για τους μη κατέχοντες.

    Δεν το θεωρώ δίκαιο κάποιος που έχει επενδύσει χρόνο, χρήμα και πολύ κόπο για την απόκτηση κάποιων τίτλων να μην μοριοδοτείται επαυξημένα έναντι κάποιου που δεν έχει την ανάλογη εκπαίδευση.

    Με την ίδια λογική ο επί σειράς ετών εργαζόμενος πρέπει να μοριοδοτείται με αυξητική τάση έναντι εκείνων που δεν έχουν την ανάλογη προϋπηρεσία. Ίσως όχι με τα ίδια ποσοστά προσαύξησης που ισχύουν μέχρι στιγμής για να μην αποκλείονται οι μη-εργασιακά έμπειροι εκ των προτέρων, αλλά και για να τους δίνεται η ευκαιρία με την κατοχή κάποιου τίτλου σπουδών να υπερισχύσουν μοριοδοτικά κάποιου ήδη εργασιακά έμπειρου υπαλλήλου.

    Κατά την άποψή μου, τόσο η εργασιακή εμπειρία όσο και η κατοχή τίτλων σπουδών είναι προσόντα που πρέπει να αξιολογούνται αναλόγως από όλους τους φορείς. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι ο τρόπος μοριοδότησης. Να γίνει δικαιότερος για όλους τους πολίτες.

    Όπως και στον ιδιωτικό τομέα η εργασιακή εμπειρία, η κατοχή τίτλων σπουδών και γενικότερα η τεχνογνωσία είναι από τα βασικότερα κριτήρια προσλήψεως, έτσι ακριβώς με την ίδια λογική θα πρέπει να ισχύει και στο δημόσιο φορέα.

    Πιστεύω ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο και η προσαρμογή τους στις ανάγκες τις κοινωνίας μας απαιτεί πολύ χρόνο και μελέτη για τη σωστότερη και δικαιότερη αποδοσή του. Επίσης ίσως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τις ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προς αποφυγή λαθών και τυχόν μελλοντικών προστριβών.

    Κλείνοντας θέλω να απευθύνω μία έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς και υπεύθυνους αποφάσεων της Πολιτείας να σταματήσουν την ανασφάλιστη εργασία στο δημόσιο με νομοθετική ρύθμιση άμεσα. Καταθέτω την πλήρη και κατηγορηματική μου αντίθεση στο φαινόμενο της ανασφάλιστης εργασίας απο οπουδήποτε πηγάζει. Ιδιαιτέρως όταν προέρχεται από τον δημόσιο φορέα είναι κατακριτέα και αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη μιας υγιούς κοινωνίας.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:02 | ΘΩΜΑΣ

    ΟΠΑ ΣΙΓΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ STAGIERS ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΛΑΙΤΕ ΤΩΡΑ….
    ΣΙΓΑ….ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ….ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ,ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!!
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ »ΚΟΚΟ» ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΝΙΓΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΣΤΑ STAGE ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΑΣ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ??
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΡΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ.ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ.ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ STAGE ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ 50.000 ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΕΞΩ ΠΟΥ ΑΔΙΚΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΙΓΟΝΤΑΡΙΖΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΕΙΜΑΣΤΕ 500.000!!!!
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΤΑΖΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ 2 ΚΑΙ 3 ΚΑΙ 4 ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΑΚΙΑ!!!!ΠΟΥ ΑΦΗΝΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΩΝΙΖΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΟΥΛΕΣ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΕΒΑΖΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΝΩΝΤΑΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ!!!!
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ,Ο ΧΑΜΗΛΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΣ,Ο STAGIER,Ο ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΦΙΔΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,ΥΠΕΡ ΚΑΝΕΝΟΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ,ΥΠΕΡ ΚΑΜΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

  • 17 Νοεμβρίου 2009, 16:50 | ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ 50% ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ(ΚΑΤ’ ΕΜΕ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ STAGE ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ)ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΕΤΗ Π¨Χ:10, 15 ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ 5 ΠΡΩΤΑ ΕΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ «ΠΑΛΙΟΥΣ». Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕ? ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΙΔΑ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ ΡΟΛΟ? ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ, ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ 40 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ? ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ/ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ(50-50)