Άρθρο 1 Έκταση εφαρμογής

1.Οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28Α), όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«1. Στις διατάξεις των κεφαλαίων Α, Β και Γ του Ν.2190/94, ως ισχύει, υπάγονται όλοι οι φορείς του δημόσιου τομέα όπως αυτός οριοθετείται με τις διατάξεις του άρθρου 1, παρ. 6 του Ν. 1256/82 (ΦΕΚ 65Α) και τις μεταγενέστερες συμπληρώσεις του, πριν την τροποποίησή του με το άρθρο 51 του Ν. 1892/90 (ΦΕΚ 101Α ) .Στον κατά τα ανωτέρω δημόσιο τομέα και για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος και μόνο υπάγονται επίσης :

Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και των αμιγών και μεικτών επιχειρήσεων τους, κατ΄ εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 1 του Ν.2527/97.

Οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ) και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε).

Οι τράπεζες στις οποίες ο διορισμός Προέδρου του Δ.Σ ή Διοικητή υπάγεται στις διατάξεις του άρθρου 49Α του Κανονισμού της Βουλής, καθώς και οι θυγατρικές τους ανώνυμες εταιρείες.

Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί στους οποίους το ελληνικό δημόσιο ασκεί άμεσα ή έμμεσα αποφασιστική επιρροή, λόγω της συμμετοχής του στο μετοχικό τους κεφάλαιο ή της χρηματοοικονομικής συμμετοχής του ή των κανόνων που τη διέπουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3429/05 (ΦΕΚ 314/Α).

2. Οι διατάξεις της παρ. 1 του παρόντος άρθρου ισχύουν και για το ακόλουθο προσωπικό :

α. Το προσωπικό της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της

β. Το μόνιμο προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας

γ. Το προσωπικό των συνταγματικώς κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών

δ. Το προσωπικό των νομικών προσώπων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των λοιπών Εκκλησιών, δογμάτων και των κατά το άρθρο 13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών εφόσον η μισθοδοσία τους βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό πλην των κληρικών και των φερόντων το ιερατικό σχήμα,

ε. Το πάσης φύσεως προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών με εξαίρεση τους υπαλλήλους του διπλωματικού κλάδου και το επιτοπίως προσλαμβανόμενο προσωπικό του κλάδου της εξωτερικής υπηρεσίας του ίδιου Υπουργείου

στ. το προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και το Προσωπικό του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απασχόλησης (Π.Ι.Ε.Κ.Α.) Αττικής

ζ. Το προσωπικό του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), το προσωπικό του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (Κ.Ε.Ε.Λ.), το προσωπικό του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) και το προσωπικό που ασχολείται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για τα προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά

η Το πάσης φύσεως προσωπικό των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.)

3. Κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά τη διαδικασία πρόσληψης πάσης φύσεως προσωπικού, στους φορείς της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, καταργείται., με εξαίρεση τις λοιπές περιπτώσεις της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν.2190/94 , καθώς και τις ακόλουθες περιπτώσεις:

α. Διορισμός συγγενών προσωπικού του ΥΕΘΑ (ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) θανόντων ή τραυματισθέντων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν.1911/1990 – ΦΕΚ 166 τ.Α΄11-12-1990, ως ισχύει

β. Διορισμός συγγενών εργαζομένων στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, αποβιωσάντων κατά και εξαιτίας της εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν.2266/94- όπως ισχύει.

γ. Διορισμός συγγενών θανόντων εξαιτίας των καταστρεπτικών πυρκαγιών του έτους 2007 σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3624/2007 -ΦΕΚ 289.Α΄

δ. Διορισμός συγγενών προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (πρώην Υπ. Δημόσιας Τάξης) σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας συνεπεία τραυματισμού, αστυνομικού ή πυροσβεστικού υπαλλήλου, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με τον Ν. 2452/1996 -ΦΕΚ 283 Α.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:11 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ ΤΡΙΠΟΛΗ
    Η πραγματική βούληση και η πολιτική απόφαση γιαυτό το οποίο επιδιώκεται προσδιορίζεται τόσο από τον κείμενο του νόμου μετά την ψήφιση του μέχρι και την πλήρη διαδικαστική αμετάκλητη εφαρμογή του .
    Το υπό διαβούλευση σχέδιο κινείται σαφώς στην σωστή κατεύθυνση .
    Λόγω της εμπειρίας στα Διοικητικά Δικαστήρια θέλω να κάνω μερικές επισημάνσεις:
    1. Ο νόμος που θα τεθεί σε ισχύ είναι αδύνατον να αφήνει και κατά την λεκτική του ορολογία και προσδιορισμό , ασάφειες , παραθυράκια , υποκειμενικές ερμηνείες , διασταλτική και συσταλτική του ερμηνεία , όχι μόνο για την συνταγματικότητα του , αλλά για την σαφή του αναφορά τι προσδιορίζει . Επίσης πρέπει να αναφέρει ποιους φορείς περιλαμβάνει γιατί στους ΟΤΑ π.χ υφίστανται δεκάδες Νομικά Πρόσωπα ΝΠΔΔ , αλλά Ιδιωτικού Δικαίου αλλά και Οργανισμοί και πιθανόν και Α.Ε ή ποιους εξαιρεί αν εξαιρεί .
    2. Είναι επιβεβλημένη η διαδικτυακή ανάρτηση για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης από το αρχικό στάδιο μιας προκήρυξης μέχρι την αμετάκλητη απόφαση του ΑΣΕΠ δηλαδή από την υποβολή των νομιμοποιητικών εγγράφων κάθε υποψηφίου μετά την προκήρυξη μέχρι την αμετάκλητη απόφαση . Αν αντίκειται στα προσωπικά δεδομένα η ανάρτηση του ονόματος κάθε υποψηφίου με τα πλήρη σχετικά του δικαιολογητικά , είναι δυνατόν να αναρτάται στο διαδίκτυο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης του ώστε ο καθένας θα γνωρίζει τα στοιχεία και θα συγκρίνει τα προσόντα του με των άλλων χωρίς να γνωρίζει όνομα και επώνυμο αλλά με το αριθμό πρωτοκόλλου ενός εκάστου .
    3. Στον ίδιο Νόμο ή σε άλλο είναι επιβεβλημένη η ανάταξη θεσμικά του ΑΣΕΠ . Δεν φτάνει λεκτικά ο όρος ως η αιχμή του δόρατος της δικαίας κρίσης για τον ΑΣΕΠ. Πρέπει να γίνει θεσμική ανάταξη του κατά την θεσμική λειτουργία ενδεχομένως του Συμβουλίου Επικρατείας η του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με αποκέντρωση ίσως με περιφερειακά τμήματα . Η μόνη λειτουργία του στην Αθήνα θα τον οδηγήσει στον υδροκεφαλισμό και την απαξίωση .
    4. Το ΑΣΕΠ πρέπει να επιλαμβάνεται της αξιολόγησης από το αρχικό στάδιο μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι την αμετάκλητη κρίση . ΟΙ επιτροπές αξιολόγησης από τους καθύλην θεσμικούς φορείς που προβαίνουν στην προκήρυξη στην αρχική κρίση για την σύνταξη των προσωρινών πινάκων κατάταξης είναι καταστροφική . Δεν μπορεί να σταθεί πλέον ο ισχυρισμός πολιτικά και νομικά ‘ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΤΑΞΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΝΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ‘ η μετά στα Διοικητικά Δικαστήρια έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα πελατειακών σχέσεων κύρια σε ΟΤΑ ή και αλλού.
    5. ΣΤΗ δόλια παράβαση των διατάξεων για την αξιολόγηση πρέπει βρίσκει ισχύ η διάταξη για την παράβαση καθήκοντος με δόλο . Υπήρχε διάχυτη η αντίληψη ‘κρίνω αυτόν που θέλω και αν ο αποκλεισθείς προσφύγει στην Δικαιοσύνη θα χρειαστεί χρήματα , δικηγόρους , χρόνο κάποτε θα βαρεθεί .
    6. Ένας νέος η νέα Κε Υπουργέ που κατοικεί στην Γορτυνία Αρκαδίας και υποβάλλει τα δικαιολογητικά του με συστημένη επιστολή σε μία προκήρυξη θέσης πρέπει από την πολιτεία να του διασφαλιστεί η δικαία κρίση του . Αν αποκλειστεί άδικα και επιχειρήσει με τα σημερινά δεδομένα να βρει το δίκαιο του το πιο πιθανόν να χρειαστεί ψυχοφάρμακα .
    7. Ξεκινήσατε καλά , ολοκληρώστε την προσπάθεια σας ΑΡΙΣΤΑ .

  • Θα ήθελα να αναφερθώ στο Άρθρο 1 -έκταση εφαρμογής- και να επισημάνω τα εξής:
    1. Στις διατάξεις του υπό συζήτηση νέου νόμου περί προσλήψεων, αναφέρεται ότι υπάγονται πλέον μεταξύ άλλων το προσωπικό της Βουλής των Ελλήνων, το μόνιμο προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το προσωπικό των ΝΠΔΔ της Εκκλησίας κλπ. Όμως στην παρ. 3 του άρθρου 1 διατηρούνται σε ισχύ οι εξαιρέσεις της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν. 2190/94 στις οποίες συμπεριμβάνται οι ανωτέρω φορείς ( το προσωπικό της Βουλής των Ελλήνων, το μόνιμο προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το προσωπικό των ΝΠΔΔ της Εκκλησίας). Τελικά τι ισχύει; υπάγονται ή όχι στο νέο σύστημα προσλήψεων;
    2. Επίσης στο Άρθρο 1 -έκταση εφαρμογής- παρ. 1 γίνεται αναφορά στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού συμπεριλαμβανομένων και των αμιγών και μεικτών επιχειρήσεων τους.
    Αυτή όμως η διάκριση πλέον δεν ισχύει, καθώς με το Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) οι Δημοτικές Επιχειρήσεις διακρίνονται πλέον σε Κοινωφελείς και Ανώνυμες.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:09 | Σ.Αντωνάτου

    Καταρχήν να τονίσω ότι συμφωνώ απολύτως με όλη την προσπάθεια που γίνεται για προαγωγή της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στον τόπο μας…
    Σύμφωνώ με το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου, την ένταξη όλων των φορέων του Δημοσίου (ακόμη και του προσωπικού της Βουλής) στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, τη στροφή που φαίνεται να γίνεται προς την κατεύθυνση της εξόδου της χώρας μας από τη νοοτροπία του ρουσφετιού…..

    Όμως κάποια πράγματα προκαλούν… και έρχονται σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω…. όπως η απόφαση που υπογράφηκε στις 4/11/2009 από τον Πρόεδρο της Βουλής (σημειωτέον ότι ο ίδιος είχε δηλώσει ότι όλες οι προσλήψεις στη Βουλή που έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες θα διερευνηθούν)και την οποία παραθέτω κατωτέρω, χάριν της διαφάνειας:

    Με την υπ’ αριθμ. 12710/9101/4.11.2009 απόφαση του
    Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται στο
    Γραφείο του Δ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής, Βύρωνος
    Πολύδωρα, στη Βουλή, μετά την κατά νόμο πρότασή
    του, σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση μετακλητού
    υπαλλήλου, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρ−
    θρου 41 παρ. 1Β΄ εδαφ. β΄ του Κανονισμού της Βουλής
    (Μέρος Β΄, ΦΕΚ 51/Α΄/1997), όπως ισχύει, η Μαργαρίτα
    Πολύδωρα του Βύρωνος, με Β΄ βαθμό και 14ο Μ.Κ., όπως
    τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής, της ΠΕ
    μισθολογικής κατηγορίας (Μ.Κ. 18−1) του ν. 3205/2003
    (ΦΕΚ 297/Α΄/2003), όπως ισχύει.
    (Αριθμ. εγκρ. δαπάνης Δ/νσεως Οικον. Υπηρεσιών της
    Βουλής 12716/9106/4.11.2009).

    Τέτοιες ενέργειες καλό είναι να μην γίνονται, διαφορετικά νομίζω ότι υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας……

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 11:38 | ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου, αναφέρεστε στις εξαιρέσεις στο επιτόπιο πρωσοπικό των Πρεσβειών του ΥΠΕΞ,δηλαδή ανανέωση των συμβάσεων μετά την λήξι τους. Σε αυτό κύριε Υπουργέ υπάρχει νομοθέτικη ρύθμιση από το 2005 και είμασθε πολλοί από εμάς πάνω από 6 έως και 8 χρόνια συμβασιούχοι,πληρούμε πάγιες και διαρκής ανάγκες, σύμφωνα πάντα με την Οργάνωση του ΥΠΕΞ! Μήπως είναι, επιτέλους,η στιγμή να υπάρξει μία δίκαιη λύση και για εμάς,παρά να διαιωνίζεται το πρόβλημα εις άπειρον ;

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 10:19 | Σπυρίδων

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
    Κάθε φορέας του Δημοσίου (και όχι μόνο) αποτελείται από δύο απολύτως διακριτά μεν, άρρηκτα συνδεδεμένα δε, μέρη: τις λειτουργίες και τα έργα.
    Το παρόν σχέδιο νόμου ορθώς εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν νέες συμβάσεις έργου που υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία.
    Το παρόν σχέδιο νόμου όμως χρήζει τροποποίησης ούτως ώστε να εξασφαλίζει την ελάχιστη απαιτούμενη προσαρμοστικότητα του Δημοσίου για την επιτυχή υλοποίηση έργων. Η υπαγωγή του συνόλου των συμβάσεων έργου, οι οποίες είναι ο κύριος μοχλός τροφοδότησης του μηχανισμού υλοποίησης έργων στο Δημόσιο (το ίδιο ισχύει και για τον ιδιωτικό τομέα), στη μακροχρόνια αναμονή για τη σχετική βεβαίωση του ΑΣΕΠ, πρακτικώς τις ακυρώνει.
    Τελείως ενδεικτικά, σημειώνω ότι η υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση έργου από την ΕΕ στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στα προσόντα στελεχών και συνεργατών του φορέα που θα εργαστούν στην υλοποίηση του έργου, όπως ο project manager. Δεδομένης της υφής της εργασίας του, είναι φυσιολογικά εξωτερικός συνεργάτης του φορέα (ειδάλλως θα ήταν, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, αργομισθία). Γιατί όμως να συμφωνήσει να συνδράμει στην διεκδίκηση του εν λόγω έργου εάν δεν είναι γνωστοί οι όροι συμμετοχής του – πόσο μάλλον εάν η διαδικασία πλήρωσης της θέσης του ξεκινήσει από το μηδέν μέσω ΑΣΕΠ; Ακόμα και αν το κάνει, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η χρηματοδότηση θα απορριφθεί από την ΕΕ λόγω αλλαγής βασικού για το αποτέλεσμα της κρίσης στελέχους!
    Επίσης, η συνήθης διαδικασία επιλογής μέσω ΑΣΕΠ κοστίζει χρονικά τόσο πολύ που πρακτικά θα ακυρώσει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης εξωτερικών συνεργατών σε έργα. Είμαι βέβαιος ότι δεν είναι στόχος σας είτε να μην γίνονται έργα είτε να γίνονται μόνο από μονίμους υπαλλήλους γιατί, εάν αποκλείσουμε την ύπαρξη νοσηρών φαινομένων, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι κατέχουν όλη την απαραίτητη εξειδικευμένη γνώση, ο μόνος ορθολογικός τρόπος για να λειτουργήσει στην πράξη μια τέτοια προσέγγιση είναι η ύπαρξη πολλών, πολυπληθών και πολύ καλά αμειβόμενων επιτροπών.
    Οι επιπτώσεις στην παραγωγικότητα του Δημοσίου τομέα, για την οποία έχουν επενδυθεί και θα συνεχίσουν να επενδύονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, θα υποστεί ένα σημαντικό πλήγμα εάν δεν υπάρξει μηχανισμός – γιατί όχι εντός ΑΣΕΠ – που να ολοκληρώνει τη διαδικασία λήψης απόφασης (όχι μόνο για το εάν ένα ρόλος σε κάποιο έργο δεν σχετίζεται με πάγια και διαρκή ανάγκη αλλά και κρίνοντας αντικειμενικά τους υποψηφίους) εντός λίγων ημερών.
    Τέλος, δράττομαι της ευκαιρίας για να σημειώσω ότι ένας σκληρός με τους υποψήφιους εξωτερικούς συνεργάτες νόμος δεν είναι πανάκεια: πολλές συμβάσεις έργου στο παρελθόν είχαν αντικείμενο που δεν σχετιζόταν με πάγια και διαρκή ανάγκη – τα άτομα όμως που εργάζονταν σε φορείς του Δημοσίου με το πρόσχημα αυτής της σύμβασης δεν κάλυπταν καθημερινά το συμβατικό τους αντικείμενο αλλά πάγια και διαρκή ανάγκη. Πιθανώς ο νομοθέτης να έπρεπε να μεριμνήσει και για τις επιπτώσεις της μη υλοποίησης του συμβατικού αντικειμένου του εκάστοτε έργου.

  • Οι προσλήψεις στο δημόσιο εξαρτώνται από το μοντέλο διακυβέρνησης που επιλέγει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση.
    Εάν η εξουσία είναι κεντρική η οποία ελέγχει τα πάντα ή εξουσία είναι αποκεντρωμένη στην περιφέρεια.
    Αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα
    Εάν εκχωρήσει η κυβέρνηση την εξουσία στην περιφέρεια , στις επιχειρήσεις και οργανισμούς και εφαρμόσει επιχειρηματικά σχέδια σαν νέο τρόπο δουλειάς ,εάν ελέγχει τις διοικήσεις των οργανισμών για τα αποτελέσματα των οργανισμών με τις ανάλογες ρήτρες τότε δεν θέλουμε και δεν έχουμε ανάγκη μοντέλα διακυβέρνησης του 1960
    Πιστεύω ότι η ευθύνη θα πρέπει να κατανεμηθεί και να αποκεντρωθεί και όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να προσφέρουν έργο τότε μπορούν να επιλέξουν το προσωπικό , τα μέσα και ότι άλλο κρίνουν κατάλληλο για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί από το επιχειρηματικό σχέδιο .
    Την ευθύνη του προσωπικού την έχει αυτός που διοικεί και όχι ένας υδροκέφαλος οργανισμός που πρέπει να αποδεικνύει ότι είναι τίμια η διαδικασία και ότι αυτός είναι ικανός να προσλάβει ανθρώπινο δυναμικό για όλο το κράτος.
    Εάν το δεχθούμε αυτό τότε αυτόματα δεχόμαστε ότι αυτοί που θα κληθούν να διοικήσουν δεν είναι ικανοί και τίμιοι για τον ρόλο τους και αυτόματα ακυρώνουμε ότι πάμε να κάνουμε και θα πέσουμε πάλι στα ίδια δεν φταίω εγώ άλλα αυτοί που μου στείλανε αυτούς που δεν κάνουν τίποτα και ο χορός καλά κρατεί.
    Εκπλαγήκατε από τον ελληνικό λαό για να αλλάξετε τα πράγματα προς τα μπροστά και όχι προς τα πίσω και αυτό είναι το σημαντικό και θα πρέπει – και είναι τελευταία μας ευκαιρία – η χώρα να πάει μπροστά .
    Εάν το νομοσχέδιο αυτό είναι για τα άμεσα ζητήματα που προκύπτουν και είναι προσωρινή λύση μέχρι να έρθει το νέο καλώς έχει εάν είναι ένα μόνιμό σύστημα που μας γυρνάει στα παλιά τότε κακώς έχει

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 10:08 | ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΡΗΣ

    Κυριε υπουργέ θετικα όλα τα μέτρα χρειαζονται όμως επιμέρους διευκρινήσεις. Αναφέρομαι λοιπόν στο θέμα της προσληψης ιατρων στο ΙΚΑ. Το 2005 κατόπιν προκύρηξη του ΙΚΑ προσληφθήκαμε στο ΙΚΑ περιπου 700 ειδικευμένοι ιατροί στα υποκαταστηματα όλης της χώρας.Η τότε κυβέρνηση – παρανόμως κατα την γνώμη μου – μας προσελαβε με συμβασεις έργου διαρκειας 24 μηνών,τις οποίες και ανανέωσε δυο ακόμα φορές [1+1 ετη].Ο λόγος που ανανεωσε τις συμβασεις ήταν προφανής. Καλύπταμε και καλύπτουμε μόνιμες και διαρκεις ανάγκες! Μεσα στο διαστημα των 4 αυτων ετών εισηχθαν αλλωστε στο ταμειο πανω απο 1 εκ ασφαλισμένοι. Πέρνω για παραδειγμα τον ευατό μου.Πριν την προσληψη μου δεν υπήρχε απογευματινος ρευματολόγος στο ΙΚΑ Πειραια,πως λοιπόν το κρατος ισχυρίζεται οτι με χρειαζεται για ορισμένο χρόνο και μαλιστα με συμβαση «εργολάβου» [μισες αποδοχες,όχι άδειες και επιδόματα,κλπ]. Ερχεστε λοιπόν τώρα και λέτε οτι δεν θα μετατραπούν οι συμβασεις μας σε αορίστου χρόνου.Και ερωτώ: 1.Μπήκαμε στο ΙΚΑ με προκυρηξη θέσεων, επιλεγθήκαμε μεταξύ χιλιαδών αλλων συναδέλφων που υπέβαλαν κι αυτοί αίτηση σε θεσεις που δεν προϋπήρχαν,με ποια λογική μας εξομοιώνεται με τα stage?, 2.ΟΛΟΙ οι προσληφθέντες το 2005 ιατροί,ειμαστε ειδικευμενοι [6 χρονια σπουδων + 5-7 ετη ειδίκευσης] και μαλιστα πολλοί σε ειδικότητες που το ΙΚΑ πάσχει,με ποια λογική θα απωλήσεται εμας την στιγμή που έχετε ήδη κάνει αορίστου [επι κυβέρνησης Σημίτη] και ετοιμαζεστε να κάνετε μονίμους δεκαδες ή εκατονταδες συναδέλφους ανευ ειδικότητας που υπηρετουν σήμερα στο ΙΚΑ? Το θεωρείται αξιοκρατικό?, 3.Πιστευω οτι οι περιπτωσεις των συμβασιουχων ιατρων του ΙΚΑ θα πρεπει να συμπεριληφθούν σε μελλοντικό νομοσχέδιο που θα αφορά την οργάνωση της πρωτοβάθμιας Υγειας.Αν «χωράμε ή δεν χώραμε» στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης της χώρας,να κριθεί τότε κι όχι τώρα μαζί με τους συμβασιούχους των ΟΤΑ και λοιπών δημοσίων οργανισμών. Τέλος κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός οτι ενώ η απομακρυνση χιλιαδων συμβασιουχων απο τους δήμους μεταφραζεται ίσως σε μια μικρη ταλαιπωρία του πολίτη μεχρι να καλυφθούν οι θέσεις που θα αδειασουν,η απόλυση [γιατι περι αυτού πρόκειται] 700-1000 ειδικευμενων ιατρών απο το ΙΚΑ μπορει ενδεχομένως να στοιχήσει και την ζωή ή την επιδείνωση της υγείας πολλων ασθενών.
    Με εκτίμηση, Ηλιας Κουρής [Ρευματολόγος – ΙΚΑ Πειραια]
    Υ.Γ : Θελω να πιστευω οτι διαβουλευση [εξαιρετική πρωτοβουλία της κυβερνησης σας] δεν θα είναι προσχηματική και παρατηρήσεις ολων μας θα ληφθούν σοβαρά υπόψη επιφέροντας τροποποιήσεις στο προ-σχέδιο του νόμου για τις προσλήψεις στο δημόσιο.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 10:48 | Γιάννης Παπ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
    ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΙς ΘΈΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ: ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

    Επειδή αρκετοί μεταπτυχιακοί τίτλοι και πολλά διδακτορικά έχουν αποκτηθεί με γνωριμίες, με κομπίνες, ακόμη και με απάτες, προτείνω;

    Να πριμοδοτούνται στους διαγωνισμούς για προσλήψεις στο Δημόσιο οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών με την προϋπόθεση ότι στο σχετικό διαγωνισμό πρόσληψης, θα «πιάνουν» τη ΒΑΣΗ, π.χ.: 14
    Γιατί δεν είναι δυνατόν να είσαι διδάκτορας για ένα θέμα και σε σχετικό διαγωνισμό να μη πιάνεις τη ΒΑΣΗ.

    Αυτή η προϋπόθεση διασφαλίζει τους πραγματικούς διδάκτορες από τους κομπιναδόρους, βολεψάκηδες κτλ. Οι πραγματικοί διδάκτορες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Το πρόβλημα θα το έχουν οι πάσης φύσεως κομπιναδόροι.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 10:38 | Σωτήρης Τσομπανούδης

    Παρακαλώ να ληφθεί μέριμνα ώστε επιτέλους οι προσλήψεις του Ν. 2643/1998 που αφορούν στα άτομα με αναπηρίες να μην γίνονται μέσω ΟΑΕΔ. Είναι ελληνικό παράδοξο και ανεπίτρεπτο να ζητάμε από τον υποψήφιο κάρτα ανεργίας, που δεν απαιτείται για κανενός άλλου είδους προκυρήξεις. Με αυτόν τον τρόπο καταδικάζουμε παιδιά με πανεπιστημιακά πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, γλώσσες κλπ να παραμένουν άνεργοι περιμένοντας την πολυπόθητη προκύρηξη του ΟΑΕΔ.

    Παρακαλώ φροντίστε!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 10:48 | Ανώνυμος Σχολιαστής

    H επέκταση Θα πρέπει να περιλαμβάνει και τις προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας, που εξαιρούνταν και από τον προηγούμενο νόμο του ΑΣΕΠ.

    Για παράδειγμα ΟΛΕΣ οι προσλήψεις στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό και οι Ειδικοί Φρουροί στην ΕΛ.ΑΣ., είτε ο διαγωνισμός κάθε φορά αφορούσε εξετάσεις ή μοριοδότηση, γίνονται με «διαφανείς» εσωτερικές διαδικασίες…

    ΜΟΝΗ εξαίρεση είναι οι Αξιωματικοί και Αστυφύλακες της ΕΛ.ΑΣ. που γίνεται μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων.

    Αν και δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί, όλες οι διαδικασίες γραπτών εξετάσεων ή μορίων για τις ανωτέρω προσλήψεις θα πρέπει να γίνονται από τον ΑΣΕΠ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 10:15 | Κώστας Σίδερης

    Η πρότασή μου είναι μάλλον άσχετη αλλά δεν ξέρω πού αλλού να την πω:

    1) Καταργήστε τη μονιμότητα στο δημόσιο και παράλληλα βάλτε -όσο γίνεται- αντικειμενικά κριτήρια ετήσιας αξιολόγησης. Θα αυξήσετε την παραγωγικότητα θεαματικά.

    2) Μειώστε δραστικότατα τη γραφειοκρατία. Έτσι θα μειώσετε την ανάγκη υπαλλήλων, θα βοηθήσετε τον επιχειρηματικό κόσμο και θα μειώσετε την ταλαιπωρία του απλού πολίτη. Δεν έχω κάνει συγκεκριμένη μελέτη, αλλά εκτιμώ ότι έτσι μπορείτε να μειώσετε το κόστος λειτουργίας του δημοσίου τουλάχιστον κατά 20%. Δεν αξίζει; Δε είναι η λύση στο δημοσιονομικό μας πρόβλημα;

    Στα πιο πάνω υπάρχει και το αρνητικό ότι πολλοί θα βρεθούν στο δρόμο ψάχνοντας δουλειά. Εκεί όμως υποθέτω θα έρθει η αναπτυξιακή πολιτική σας και σύντομα θα καλύψει το πρόβλημα παρέχοντας ουσιαστική δημιουργία και όχι κουκούλωμα. Τα βλέπω πολύ απλά; Δε νομίζω. Σκεφτείτε το.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 10:26 | ΜΑΥΡΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    Θερμά συγχαρητήρια για το νομοσχέδιο αυτό.

    Έτσι θα είναι και θα γίνει πιο σημαντικό το έργο των Βουλευτών μας, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο τους «στο πως θα εξυπηρετήσουν τους ψηφοφόρους τους κυρίως με προσλήψεις στο Δημόσιο προκειμένουν να βγούν και στις επόμενες τετραετίες».

    Με αυτό το νομοσχέδιο απαλλάσσονται από το άγχος αυτό, και θα ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας μας.

    Σήμερα το ζητούμενο είναι η αύξηση της απασχόλησης στο ιδιωτικό τομέα και της παραγωγικότητας που μαζί με το συμμάζεμα του Δημοσίου Τομέα δημιουργούν αύξηση του εθνικού μας προϊόντος και μειώνουν δραστικά τα τεράστια ελλείμματα του δημοσίου χρεόυς.

    Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι με την μετακίνηση των ελληνικών παραγωγικών μονάδων σε χώρες γειτονικές εκμεταλλευόμενες το φθηνό εργατικό κόστος και μάλιστα με χρήματα (επιδοτήσεις του Ελληνικού Κράτους), δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα στην Ελληνική Οικονομία με γνωστές συνέπειες όπως την αύξηση της ανεργίας, την μείωση του βιοτικού επιπέδου πολλών συνανθρώπων μας που οδηγεί στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης, την ρήξη πολλών κοινωνικών θεσμών κυρίως την διάλυση του οικογενειακού θεσμού, την εγκληματικότητα, τον ξενοφοβισμό, την υπογεννητικότητα, συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελούν την σύγχρονη λαίλαπα των αναπτυγμένων κρατών σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.

    Όμως θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα όπως:

    1. Στους επιχειρηματίες που τους έχουν δοθεί επιχορηγήσεις και κλείνουν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα και τις μεταφέρουν στο εξωτερικό σε γειτονικές χώρες εκμεταλλευόμενοι το φθηνό εργατικό κόστος, να υπάρχει νόμος με πολύ αυστηρά πρόστιμα, που να μην τους επιτρέπετε η πώληση ή η μετακίνηση του παγίου εξοπλισμού των παραπάνω μονάδων.
    2. Να προσκαλούνται Έλληνες και Ξένοι Επιχειρηματίες καθώς και νέοι με επιχειρηματικότητα να αναλάβουν τις παραπάνω Επιχειρήσεις με την συμφωνία (συμβόλαια) ότι θα τους δοθούν έτοιμες παραγωγικές μονάδες με όλον τον απαραίτητο πάγιο εξοπλισμό χωρίς να κάνουν αυτοί καμιά χρηματοοικονομική επένδυση (άρα κόστος μηδέν), αρκεί να διασφαλίσουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να δημιουργούν νέες, να δημιουργούν νέα και καινοτόμα προϊόντα και να έχουν ως προς το πλείστον εξαγωγικό χαρακτήρα οι επιχειρήσεις αυτές.
    3. Να δημιουργήσουμε την νέα γενιά επιχειρηματιών με νέες ιδέες και προσανατολισμό, νέα οράματα και προπαντός να έχουν εθνική συνείδηση για τον ρόλο τους στην ελληνική κοινωνία.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 10:55 | Γιώργος Κουλαουζίδης

    Καταρχήν πρέπει όπως πολύ σωστά έχει επισημανθεί και από άλλους αλλαγή στον ορισμό των επιχειρήσεων των ΟΤΑ. Θα πρέπει η ισχύς του νόμου να περιλαμβάνει τις Κοινωφελείς επιχειρήσεις, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τους ΟΤΑ και τις Μονομετοχικές ΑΕ των ΟΤΑ, αλλά όχι τις κοινές ΑΕ γιατί τότε υπάρχει θέμα ανταγωνισμού. Να συμπεριληφθούν οι «απ’ ευθείας διοριζόμενοι σε διευθυντικούς βαθμούς ή καθήκοντα» ΜΕ αυτή την κατάπτυστη εξαίρεση στους Δήμους διορίζονται σε κάθε δημοτική επιχείρηση και μάλιστα με σύμβαση αορίστου χρόνου δεκάδες δήθεν διευθυντικά στελέχη χωρίς πάντα να έχουν προσόντα. Αφού συνεχίζουν να εξαιρούνται οι συμμετέχοντες στα προγράμματα ΟΑΕΔ τότε οι συμβάσεις αυτές θα πρέπει να είναι ορισμένου χρόνου και για όσο χρόνο διαρκεί το πρόγραμμα. ΑΥΣΤΗΡΑ. Ο κ. Ραγκούσης ήταν Δήμαρχος και φαντάζομαι θα έχει μια αίσθηση για τους εργαζόμενους των δημοτικών επιχειρήσεων που προσλήφθηκαν μέσω ΟΑΕΔ με συμβάσεις αορίστου χρόνου και οι οποίοι λόγω της κατάργησης των αμιγών επιχειρήσεων και της ισχύος του τελευταίου άρθρου του 3801/2009 μονιμοποιούνται!

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 09:25 | bellina

    Ως προς του ΟΤΑ δεν γίνεται μνεία για τις ειδικές διατάξεις π.χ. «Προσλήψεις Γραμματέων Δημάρχων» (Ν. 3584/2007 ΦΕΚ 143Α αρθ.162 & Ν.2130/1993 ΦΕΚ 32Α αρθ 26 παρ.4), «Προσλήψεις συμβούλων στο Υπουργείο Εσωτερικών (Ν. 1943/1991 αρθ.67), προσωπικό ΕΥΠ, «Προσλήψεις στη Νομική Υπηρεσία Υπουργείου Εξωτερικών» (Π.Δ. 119/28.08.2009 ΦΕΚ 151Α).
    Δεν διευκρινίζεται επίσης αν καταργούνται ορισμένοι νόμοι ή υπουργικές αποφάσεις που αφορούν σε διαδικασίες προσλήψεων όπως ΦΕΚ 1877Β/3.9.2009 «Καθορισμός της διαδικασίας πρόσληψης στις Α.Ε. των ΟΤΑ», ΦΕΚ 1525Β/05.08.2009 & Ν. 3429/2005 ΦΕΚ 314Α παρ. 13 & 17 «Προσλήψεις σε ΔΕΚΟ», ΦΕΚ 495Β/18.03.2009 «Τρόποι πρόσληψης στην ΕΑΒ».

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 09:53 | ΑΓΓΕΛΟΣ Γ.

    ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΣΕΠ. ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ, ΤΟ ΑΣΕΠ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ. ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΚΑΛΟΥΣΕ Χ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ -ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ- ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 09:38 | Ενεργός Πολίτης

    Η επιλογή της νέας ηγεσίας του ΥΠΕΣ για ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο προσλήψεων με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.
    Με ορισμένες παρατηρήσεις που η επεξεργασία τους μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.

    1. Η επιλογή του προσωπικού στίς Κοινωφελείς Επιχειρήσεις και Ανώνυμες Εταιρείες των ΟΤΑ να γίνεται όπως ακριβώς και στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα. Αναφέρομαι σε κοινωφελείς και ανώνυμες γιατί με τον Ν.3463/2006 και μέχρι τίς 31 ΔΕΚ.2009 (Ν.3731/2008 άρθρο 21) θα πρέπει οι υφιστάμενες επιχειρήσεις να συγχωνευθούν.

    2. Οι συμβάσεις έργου πρέπει με σαφήνεια να προσδιορίζουν το έργο που θα εκτελεστεί και το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκληρωσή του. Μετά την ολοκλήρωση να μη μπορεί να γίνεται νέα σύμβαση έργου για το ίδιο άτομο.

    3. Να δίδεται η δυνατότητα στούς φορείς που προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό και σε περίπτωση απουσίας αυτού για μεγάλα χρονικά διαστήματα (κυρίως άδειες κύησης-λοχείας-ανατροφής)να καλύπτουν αυτά τα κενά με ταχύτατες διαδικασίες. Φυσικά με την επάνοδο των αδειούχων απολύονται αυτοδίκαια χωρίς καμία αποζημίωση.

    4. Η πολυδιάσπαση του Νομικού πλαισίου των προσλήψεων ΜΟΝΟ προβλήματα δημιουργεί.Με αφορμή τον καινούργιο Νόμο θα πρότεινα την ενσωμάτωση όλων των επιμέρους ρυθμίσεων που ενδεχομένως παραμείνουν στο καινούργιο νομικό πλαίσιο.

    5.Στίς μεταβατικές διατάξεις του Νόμου προτείνω να συμπεριληφθεί αναλυτική περιγραφή των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και στούς ΟΤΑ που κατέχουν θέσεις ευθύνης.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 09:52 | Απόστολος

    Καταρχήν θετικό ότι μπαίνουν όλοι οι φορείς , καλό θα ήταν ανα τακτικά,σταθερά,χρονικά διαστήματα να ομαδοποιούνται οι προσλήψεις των προκηρύξεων .Δηλ. κάθε 2 χρόνια ή 1 χρόνο να μαζεύονται οι προκηρυσσόμενες θέσεις όλων των δήμων σε μία προκήρυξη για να μην είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αίτηση σε κάθε δήμο ξεχωριστά. Μια πρόχειρη διαβάθμιση των προκυρήξεων θα μπορούσε να είναι 1) Αμιγώς υπηρεσίες Δημοσίου. 2) Ν.Π.Δ.Δ. 3)ΔΕΚΟ 4)ΟΤΑ α’ και β’ βαθμίδως

  • ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧOI O.A.E.E.
    ΠΕΡ/ΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
    ΑΝ. ΜΑΚΕΔ. & ΘΡΑΚΗΣ
    (ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ
    ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.)

    ΚΟΜΟΤΗΝΗ 09/11/2009

    Εν όψει των τελευταίων εξαγγελιών για τις τροποποιήσεις που επίκεινται στο καθεστώς απασχόλησης στο Δημόσιο Τομέα, θα επιθυμούσαμε να ενημερώσουμε, όσο και να ευαισθητοποιήσουμε τόσο την Κοινή Γνώμη, αλλά και την πολιτική ηγεσία, τοπική και κεντρική, για τις απόψεις, τις προθέσεις αλλά και τις κινητοποιήσεις των Συμβασιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. τόσο σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο.
    Είναι πλέον γνωστή η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση των συμβάσεων μίσθωσης έργου στο δημόσιο τομέα. Είναι επίσης γνωστή η πρόθεσή της για αντικατάσταση αυτών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με διαδικασίες ελεγχόμενες από το ΑΣΕΠ. Νομίζουμε ότι κανείς δεν διαφωνεί, ούτε με τις διαφανείς διαδικασίες, ούτε με την αξιοκρατία.
    Διαφωνούμε όμως ριζικά με την υποκρισία της εξουσίας που με πρόσχημα τα ανωτέρω αναφερόμενα, ωθεί χιλιάδες εργαζόμενους με οικογένειες και παιδιά στην ανεργία τώρα για να προσλάβει άλλους βαπτισμένους με «διαφάνεια» και «αξιοκρατία» αργότερα!
    Διαφωνούμε με τη επιμελή απόκρυψη της απλής αλήθειας που λέει ότι δίχως την απαιτούμενη και χρονοβόρα αναδιοργάνωση του ΑΣΕΠ, είναι αδύνατο να προκηρύσσονται οι πάμπολλες συμβάσεις ορισμένου χρόνου που θα χρειάζεται ετησίως ο Δημόσιος Τομέας για να λειτουργήσει.
    Διαφωνούμε με το μεσαιωνικό καθεστώς εκμετάλλευσης που υπαγορεύει ότι, με ΑΣΕΠ ή χωρίς ΑΣΕΠ, ο συμβασιούχος οφείλει να καλύψει τα οργανικά κενά του Δημοσίου Τομέα προκειμένου αυτός να είναι λειτουργικός παραμένοντας εκπρόσωπος της περιβόητης και ταλαίπωρης γενιάς των επτακοσίων ευρώ και εργαζόμενος τρίτης κατηγορίας δίχως πολλά δικαιώματα στην άδεια, στη ξεκούραση, στη υγεία!
    Διαφωνούμε με την ανόητη θεωρία που λέει ότι μέρος των ελλειμμάτων της οικονομίας οφείλονται σε εργαζόμενους που μετά βίας επιβιώνουν επειδή είναι κακοπληρωμένοι!
    Διαφωνούμε με την αντιπαραγωγική αντίληψη που υπαγορεύει την υπολειτουργία του Δημοσίου Τομέα προκειμένου αυτός να εξυγιανθεί οικονομικά! Ο πιο κακός επιχειρηματίας γνωρίζει ότι για να αποδώσει η επιχείρησή του, πρέπει να είναι πλήρως λειτουργική, επαρκής σε προσωπικό και μέσα. Αλλιώς η οικονομική καταστροφή είναι αναπόφευκτη!
    Διαφωνούμε με την απαράδεκτη θεωρία που με πρόσχημα την αξιοκρατία ακυρώνει την όποια εμπειρία αποκομίζει ο εργαζόμενος υπαγορεύοντας την κατάργηση της μοριοδότησης. Ο χειρότερος εργοδότης ή manager του ιδιωτικού τομέα εκτιμά και προτιμά προσωπικό με προηγούμενη εμπειρία ενώ οι κυβερνώντες το αγνοούν!
    Σχετικά με τον Ο.Α.Ε.Ε., όλα τα ανωτέρω μεταφράζονται σε τεράστιες λειτουργικές δυσκολίες, πχ μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων (από ενάμιση ως δύο έτη), σημαντική δυστοκία στην έκδοση απλών επιδομάτων και αδυναμία διεκπεραίωσης απλών αιτημάτων. Ο Ο.Α.Ε.Ε. ακόμη και με τους 455 συμβασιούχους λειτουργεί με ανεπάρκεια προσωπικού, πόσο μάλλον δίχως αυτούς!
    Την 12/11/2009 150 συμβασιούχοι, οικογενειάρχες και με παιδιά, απολύονται. Οι 15 από αυτούς είμαστε εμείς, οι συμβασιούχοι που εργάζονται εδώ, στην Περ/κη Δ/νση Ο.Α.Ε.Ε. Αν. Μακεδ. – Θράκης. Πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η εν λόγω Δ/νση Ο.Α.Ε.Ε. δίχως εμάς θα υπολειτουργεί και δεν θα εξυπηρετεί ασφαλισμένους & συνταξιούχους επαρκώς. Πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι καλύπτουμε πάγιες & διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού, όπως και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., εκτελώντας εργασίες μονίμων υπαλλήλων κατά παράβαση της σύμβασής μας. Είμαστε ουσιαστικά υπάλληλοι και όχι «εργολάβοι». Πληρώνουμε μόνοι μας τις ασφαλιστικές εισφορές μας και, εν έτει 2009, δεν έχουμε εργασιακά δικαιώματα. Τη δική μας κατάληξη, θα έχουν και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε. άλλά και όλου του Δημοσίου Τομέα, διότι κάποιοι επιχειρούν εξυγίανση αυτού, αφαιρώντας τα υγιή κομμάτια του!
    Για όλους τους ανωτέρω λόγους, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβασιούχων Ο.Α.Ε.Ε. αποφάσισε αποχή από τα καθήκοντα όλων των συμβασιούχων του Οργανισμού όλη την εβδομάδα, καθώς και κινητοποιήσεις από κοινού με τους υπόλοιπους Συμβασιούχους του Δημοσίου με τα κάτωθι αιτήματα:

    • Καμία απόλυση , καμία επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων.
    • Μετατροπή των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου σε σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα , δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
    • Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων έργου, οι οποίες έληξαν ή πρόκειται να λήξουν στο προσεχές διάστημα, μέχρι την οριστική λύση του θέματος.

    Είναι ντροπή να απαξιώνεται το έργο και η προσωπικότητά μας από οποιοδήποτε νταή της πολιτικής.
    Είναι αίσχος να «σκουπίζονται» εργαζόμενοι επειδή δεν θεωρούνται κατάλληλοι από μερικές δεκάδες καρεκλοκένταυρους που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους.

    Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί το δίχως άλλο.
    (ακολουθούν υπογραφές)

    ΒΑΧΑΡΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
    ΔΕΣΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    ΕΞΟΥΖΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
    ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
    ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
    ΜΠΑΤΖΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
    ΣΙΑΜΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
    ΣΙΓΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
    ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
    ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
    ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
    ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

    ΥΓ Και μόνο τα «παράθυρα» που, όπως φαίνεται, αφήνονται ανοιχτά, δικαιώνουν τον αγώνα και τη διαμαρτυρία μας. Η κουτοπόνηρη, πολιτικάντικη νοοτροπία δεν είναι τελικα ίδιον των παλαιότερων και μεγαλύτερων ηλικιακά πολιτικών! Απλούστατα οι νεότεροι πολιτικοί γνωρίζουν να αμπαλάρουν το απόλυτο τίποτα με κενές και άνευ περιεχομένου φιοριτούρες! Δυστυχώς και κρίμα…

  • ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧOI O.A.E.E.
    ΠΕΡ/ΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
    ΑΝ. ΜΑΚΕΔ. & ΘΡΑΚΗΣ
    (ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ
    ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.)

    ΚΟΜΟΤΗΝΗ 09/11/2009

    Εν όψει των τελευταίων εξαγγελιών για τις τροποποιήσεις που επίκεινται στο καθεστώς απασχόλησης στο Δημόσιο Τομέα, θα επιθυμούσαμε να ενημερώσουμε, όσο και να ευαισθητοποιήσουμε τόσο την Κοινή Γνώμη, αλλά και την πολιτική ηγεσία, τοπική και κεντρική, για τις απόψεις, τις προθέσεις αλλά και τις κινητοποιήσεις των Συμβασιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. τόσο σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο.
    Είναι πλέον γνωστή η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση των συμβάσεων μίσθωσης έργου στο δημόσιο τομέα. Είναι επίσης γνωστή η πρόθεσή της για αντικατάσταση αυτών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με διαδικασίες ελεγχόμενες από το ΑΣΕΠ. Νομίζουμε ότι κανείς δεν διαφωνεί, ούτε με τις διαφανείς διαδικασίες, ούτε με την αξιοκρατία.
    Διαφωνούμε όμως ριζικά με την υποκρισία της εξουσίας που με πρόσχημα τα ανωτέρω αναφερόμενα, ωθεί χιλιάδες εργαζόμενους με οικογένειες και παιδιά στην ανεργία τώρα για να προσλάβει άλλους βαπτισμένους με «διαφάνεια» και «αξιοκρατία» αργότερα!
    Διαφωνούμε με τη επιμελή απόκρυψη της απλής αλήθειας που λέει ότι δίχως την απαιτούμενη και χρονοβόρα αναδιοργάνωση του ΑΣΕΠ, είναι αδύνατο να προκηρύσσονται οι πάμπολλες συμβάσεις ορισμένου χρόνου που θα χρειάζεται ετησίως ο Δημόσιος Τομέας για να λειτουργήσει.
    Διαφωνούμε με το μεσαιωνικό καθεστώς εκμετάλλευσης που υπαγορεύει ότι, με ΑΣΕΠ ή χωρίς ΑΣΕΠ, ο συμβασιούχος οφείλει να καλύψει τα οργανικά κενά του Δημοσίου Τομέα προκειμένου αυτός να είναι λειτουργικός παραμένοντας εκπρόσωπος της περιβόητης και ταλαίπωρης γενιάς των επτακοσίων ευρώ και εργαζόμενος τρίτης κατηγορίας δίχως πολλά δικαιώματα στην άδεια, στη ξεκούραση, στη υγεία!
    Διαφωνούμε με την ανόητη θεωρία που λέει ότι μέρος των ελλειμμάτων της οικονομίας οφείλονται σε εργαζόμενους που μετά βίας επιβιώνουν επειδή είναι κακοπληρωμένοι!
    Διαφωνούμε με την αντιπαραγωγική αντίληψη που υπαγορεύει την υπολειτουργία του Δημοσίου Τομέα προκειμένου αυτός να εξυγιανθεί οικονομικά! Ο πιο κακός επιχειρηματίας γνωρίζει ότι για να αποδώσει η επιχείρησή του, πρέπει να είναι πλήρως λειτουργική, επαρκής σε προσωπικό και μέσα. Αλλιώς η οικονομική καταστροφή είναι αναπόφευκτη!
    Διαφωνούμε με την απαράδεκτη θεωρία που με πρόσχημα την αξιοκρατία ακυρώνει την όποια εμπειρία αποκομίζει ο εργαζόμενος υπαγορεύοντας την κατάργηση της μοριοδότησης. Ο χειρότερος εργοδότης ή manager του ιδιωτικού τομέα εκτιμά και προτιμά προσωπικό με προηγούμενη εμπειρία ενώ οι κυβερνώντες το αγνοούν!
    Σχετικά με τον Ο.Α.Ε.Ε., όλα τα ανωτέρω μεταφράζονται σε τεράστιες λειτουργικές δυσκολίες, πχ μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων (από ενάμιση ως δύο έτη), σημαντική δυστοκία στην έκδοση απλών επιδομάτων και αδυναμία διεκπεραίωσης απλών αιτημάτων. Ο Ο.Α.Ε.Ε. ακόμη και με τους 455 συμβασιούχους λειτουργεί με ανεπάρκεια προσωπικού, πόσο μάλλον δίχως αυτούς!
    Την 12/11/2009 150 συμβασιούχοι, οικογενειάρχες και με παιδιά, απολύονται. Οι 15 από αυτούς είμαστε εμείς, οι συμβασιούχοι που εργάζονται εδώ, στην Περ/κη Δ/νση Ο.Α.Ε.Ε. Αν. Μακεδ. – Θράκης. Πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η εν λόγω Δ/νση Ο.Α.Ε.Ε. δίχως εμάς θα υπολειτουργεί και δεν θα εξυπηρετεί ασφαλισμένους & συνταξιούχους επαρκώς. Πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι καλύπτουμε πάγιες & διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού, όπως και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., εκτελώντας εργασίες μονίμων υπαλλήλων κατά παράβαση της σύμβασής μας. Είμαστε ουσιαστικά υπάλληλοι και όχι «εργολάβοι». Πληρώνουμε μόνοι μας τις ασφαλιστικές εισφορές μας και, εν έτει 2009, δεν έχουμε εργασιακά δικαιώματα. Τη δική μας κατάληξη, θα έχουν και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε. άλλά και όλου του Δημοσίου Τομέα, διότι κάποιοι επιχειρούν εξυγίανση αυτού, αφαιρώντας τα υγιή κομμάτια του!
    Για όλους τους ανωτέρω λόγους, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβασιούχων Ο.Α.Ε.Ε. αποφάσισε αποχή από τα καθήκοντα όλων των συμβασιούχων του Οργανισμού όλη την εβδομάδα, καθώς και κινητοποιήσεις από κοινού με τους υπόλοιπους Συμβασιούχους του Δημοσίου με τα κάτωθι αιτήματα:

    • Καμία απόλυση , καμία επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων.
    • Μετατροπή των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου σε σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα , δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
    • Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων έργου, οι οποίες έληξαν ή πρόκειται να λήξουν στο προσεχές διάστημα, μέχρι την οριστική λύση του θέματος.

    Είναι ντροπή να απαξιώνεται το έργο και η προσωπικότητά μας από οποιοδήποτε νταή της πολιτικής.
    Είναι αίσχος να «σκουπίζονται» εργαζόμενοι επειδή δεν θεωρούνται κατάλληλοι από μερικές δεκάδες καρεκλοκένταυρους που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους.

    Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί το δίχως άλλο.
    (ακολουθούν υπογραφές)

    ΒΑΧΑΡΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
    ΔΕΣΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    ΕΞΟΥΖΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
    ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
    ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
    ΜΠΑΤΖΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
    ΣΙΑΜΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
    ΣΙΓΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
    ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
    ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
    ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
    ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

    ΥΓ Και μόνο τα «παράθυρα» που, όπως φαίνεται, αφήνονται ανοιχτά, δικαιώνουν τον αγώνα και τη διαμαρτυρία μας. Η κουτοπόνηρη, πολιτικάντικη νοοτροπία δεν είναι τελικα ίδιον των παλαιότερων και μεγαλύτερων ηλικιακά πολιτικών! Απλούστατα οι νεότεροι πολιτικά γνωρίζουν να αμπαλάρουν το απόλυτο τίποτα με κενές και άνευ περιεχομένου φιοριτούρες! Δυστυχώς και κρίμα…

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 08:18 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ ,ΠΟΥ Η ΣΥΝΑΛΑΓΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΟΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 08:49 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Θετικό το νομοσχέδιο για επαναφορα του ΑΣΕΠ στις προσληψεις και η καταργηση της συνεντευξης.πρεπει ομως να αναφερονται ολες οι υπηρεσιες που θα διεπονται απο το καθεστως του ΑΣΕΠ γιατι το 2005 ο ΑΣΕΠ για τα ΕΛΠΕ μεσα σε ενα μηνα ειχε δυο διαφορετικες αποφασεις?μια οτι διεπονται απο το ΑΣΕΠ και μια οτι ειανι εκτος.τι θα ισχυει?οπως γνωριζω το δημοσιο διοριζει τα 7 απο τα 13 μελη του Δ.Σ.εως το 2005 τα ΕΛΠΕ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ) ηταν στο καθεστως του ΑΣΕΠ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 04:58 | Δημήτρης

    Το ότι όλες οι προσλήψεις χωρίς εξαιρέσεις υπάγονται πλέον στο ΑΣΕΠ θέλω να πιστεύω ότι δείχνει την βούληση σας για καθολική εφαρμογή του μέτρου χωρίς παραθυράκια. Τα τελευταία χρόνια, παρά την ύπαρξη του ΑΣΕΠ, με υπουργικές αποφάσεις πολλοί φορείς και ΝΠΙΔ του δημόσιου και ευρύτερα δημόσιου τομέα είχαν εξαιρεθεί απο ΤΟ ΑΣΕΠ και έκαναν μόνοι τους προσλήψεις (βλ. ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, δομές Υπουργείο Άνάπτυξης κλπ). Στους Δήμους δε, ο κάθε δήμαρχος αντιμετώπιζε σαν φέουδο του τον εκάστοτε δήμο διορίζοντας και συνάπτοντας συμβάσεις χωρίς κανένα έλεγχο.Πολύ σωστά περιλαμβάνεται και η Βουλή αφού και εκεί το βόλεμα των ημετέρων είχε γίνει θεσμός.

    Επίσης να δείτε και το θέμα των μετατάξεων των δημοσίων υπαλλήλων. Εκεί όπου ενώ κάποιος προσλήφθηκε ως νοσηλευτής ή νυχτοφύλακας σε λίγα χρόνια βρέθηκε υπάλληλος εφορίας και νομαρχιακός υπάλληλος!!!!!!

    Ακόμα σε κάποιες ΔΕΚΟ (ΟΛΠ, παλιότερα ΕΜΠΟΡΙΚΗ τράπεζα, κλπ) οι έργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να διορίσουν κάποιο από τα παιδιά τους!!!! Πρόσληψη στο δημόσιο κληρονομικώ δικαίω!!!! Ε μετά πως να μη βλέπουν κάποιοι το κράτος ως λάφυρο τους.

    Τελος εναίο μισθολόγιο στους Δημοσίους υπαλλήλους. Δεν μπορεί κάποιος με το ίδιο πτυχίο, τα ίδια προσόντα και την ίδια θέση στο Α υπουργείο να παίρνει 1000e και στο Β 1800e.

    Δώστε κίνητρα παραγωγικότητας και επιβραβεύστε την απόδοση στον Δημόσιο Τομέα. Μόνο έτσι ίσως αλλάξει κάτι…

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:43 | Νικος Σακελαρίου

    Να καταργηθούν τα παράβολα για την κατάθεση αιτήσεων διορισμού σο δημόσιο. Είναι χαράτσι. Ή τουλάχιστον να μειωθούν στο ποσό των 5 ευρώ

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:28 | mperetsos marinos

    Στο σχετικο με το θέμα θεσμικό πλαίσιο δεν περιλαμβάνεται ο Ν.3463/2006 άρα δεν έχει ληφθεί υπόψη. Οι ορισμοί αμιγείς και μεικτές επιχειρήσεις Ο.Τ.Α δεν υφίστανται.Πρέπει να αντικατασταθεί με τον ισχύοντα ορισμό : Κοινωφελείς και κοινές Ανώνυμες Εταιρείες Ο.Τ.Α.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 02:15 | dimhtr1s

    Εγω απλα απορω το λογο που διαβαζουμε και σχολιαζουμε το ολο θεμα.Αφου δεν προκειται να αλλαξει κατι επειδη θα το πω εγω και καποιοι αλλοι.Αυτο ειναι το σχεδιο νομου και δεν προκειται να αλλαξει το παραμικρο.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:14 | Kelly

    Να προσθέσω ένα σχόλιο ακόμη, με κάθε επιφύλαξη επιδή είμαι οικονομολόγος και όχι νομικός.
    Δε γίνεται να καταργήσετε όλους τους προηγούμενους νόμους σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο και να φτιάξετε εξαρχής έναν νέο, με όλες τις διατάξεις που θα ισχύουν στο εξής. Είναι πραγματικά κουραστικές αυτές οι συνεχείς παραπομπές σε προηγούμενους νόμους και διατάξεις, που σου δίνουν την αίσθηση οτι πάντα θα σου ξεφεύγουν κάποιες ειδικές ρυθμίσεις. Επίσης, αυτές οι συνεχείς παραπομπές και οι ειδικές ρυθμίσεις είναι τα παράθυρα που βρίσκουν κάποιοι και αξιοποιούν.

    Θεωρώ οτι ακόμη και οι νόμοι μας πρέπει να γίνουν πιο ξεκάθαροι και να κωδικοποιηθεί όλη η νομολογία, γιατί οι νόμοι πρέπει να είναι εργαλείο όλων των πολιτών και όχι μόνο των νομικών που ασχολούνται επαγγελματικά με το θέμα.

    Όπως είπα και παραπάνω επιφυλάσσομαι για το σχολιο αυτό γιατί δεν έχω κάποια ιδιαίτερη γνώση νομικών και μπορεί για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζω να μην είναι εφικτό αυτό που αναφέρω.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 01:40 | Λεωνίδας

    Δεν είναι σχόλιο σχετικό με το νομοσχέδιο καθεαυτό, αλλά θα ήθελα να σας επισημάνω το εξής: Βλέποντας ήδη τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί από τους καθε λογής «βολεμένους» αλλά και εκείνους που εξασκούν το συγκεκριμένο «λειτούργημα», σας προτρέπω να μην κανετε πίσω ούτε βήμα όσον αφορά την πρόσληψη αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ όλου του προσωπικού σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα. Δεν θα κρίνω τον τρόπο μοριοδότησης και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, αλλά επιμένω: μην υποκύψετε στις αντιδράσεις. Εφαρμόστε τις ιδέες σας όσο είναι νωρίς και μπορείτε, γιατί αν αργήσετε, λυπάμαι αλλά δεν θα μπορείτε να το κάνετε. Αν όμως το κάνετε, θα έχετε κερδίσει την εκτίμηση όλων.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:15 | noname

    Όλη αυτή η ιστορία γίνεται για να βελτιωθεί το δημόσιο?
    Νόμοι επι νόμων, αλλεπάλληλες ρυθμίσεις αλλά ποιος είναι ο σκοπός τους?
    Πότε επιτέλους θα φτιαχτεί ελληνική σχολή παραγωγής στελεχών και υπαλλήλων του Δημοσίου (συνδεδεμένη ίσως με τα ΤΕΙ) για το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων του Δημοσίου Τομέα, ώστε να μην μπαίνει το κριτήριο του ιδιωτικού ΙΕΚ ή του πανεπιστημίου μιας χώρας του εξωτερικού ή του μεταπτυχιακού για θέσεις εργασίας που ενδέχεται να είναι αυτές της καταχώρησης στοιχείων σε Η/Υ.
    Γιατί ο τόσο κερδοφόρος ιδιωτικός τομέας δεν έχει καταφέρει να είναι ελκυστικός σε νέους με πτυχία και μεταπτυχιακά και το Δημόσιο υφίσταται όλη την πίεση της εργασιακής εξασφάλισης?
    Οι άνεργοι έχουνε κουραστεί και φοβούνται μήπως είναι όλες αυτές οι χρονοβόρες διαδικασίες των επαναρρυθμίσεων ένα άλλοθι για να μην προσλάβει το δημόσιο προσωπικό άμεσα.
    Είναι τριτοκοσμική η υπόθεση με μία χώρα ολόκληρη να συζητά για το πως θα βρει δουλιά στο δημόσιο.
    Όσο για το τι είναι Δημόσιο και τι δεν είναι, δεν αποσαφηνίζεται στην έκταση της εφαρμογής αυτού του νόμου περί ΑΣΕΠ.
    Και γιατί ΑΣΕΠ την στιγμή που υπάρχει ΟΑΕΔ?

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:22 | ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ

    Απόλυτα θετική η πρωτοβουλία και σωστές οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ να προστεθούν στην κατηγορία υπαγωγής στο νόμο (άρθρο 1) και να αναγραφούν εξειδικευμένα:
    Πλέον των ΟΤΑ και μεικτών επιχειρήσεών τους να αναφερθούν με σαφήνεια και » οι Διαδημοτικές Επιχειρήσεις των ΟΤΑ , οι Αναπτυξιακές Εταιρείες α’ και Β’ βαθμού, εφόσον οι μοναδικοί ή κύριοι – σε ποσοστό 50% – μέτοχοί τους είναι μόνον οι συμμετέχοντες ΟΤΑ και Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις »

    Η έλλειψη ειδικής αναφοράς στους υφιστάμενους νόμους έχει προκαλέσει «γνωματεύσεις και ερμηνείες¨ βάσει των οποίων έχει καταστρατηγηθεί πλήρως ο Ν. 2190

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:32 | Παύλος Μπαλλής

    Πολύ θετικό το σχέδιο νόμου θα πρέπει όμως να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του ΑΣΕΠ με το κατάλληλο προσωπικό σε αριθμό και ικανότητες και κυρίως να εξετασθεί η δυνατότητα μείωσης της γραφειοκρατίας μέσω βάσης δεδομένων για κάθε υποψήφιο ώστε να αποφεύγεται η πολλαπλή υποβολή δικαιολογητικών για διαφορετικές θέσεις.
    Συνεχείστε έτσι ..

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:37 | Κωνσταντίνος Κ.

    To κέντρο ελέγχου ειδικών λοιμώξεων πλέον έχει γίνει Κ.Ε.Ε.Λ.Π.ΝΟ ,δεν ξέρω αν και το ινστιτούτο μεταναστευτικής πολιτικής ΙΜΕΠΟ που υπάγεται στο υπουργείο εσωτερικών υπάγεται και γενικά μήπως πρέπει να γίνει μνέια και για τα ινστιτούτα.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:56 | ΣΤΑΜ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΥΡΟΣ

    Καμία αναφορά για τα παράβολα.Τόσο στις αιτήσεις οσο και στις ενστασεις απαιτούνται 15 και 40 ΕΥΡΩ.

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:37 | ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Καλησπέρα,

    Αρχικά συγχαρητήρια για την δυνατότητα που δίνετε στους πολίτες να μετέχουν σε αυτή την διαδικασία.

    Θα ήθελα να σας εξετασθεί το θέμα προσλήψεων του Ωρομισθίου Προσωπικού, τόσο των Σχολών Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ., όσο και των Δημοσίων Ι.Ε.Κ., όπου εξαιρείται από τον έλεγχο Α.Σ.Ε.Π..

  • 12 Νοεμβρίου 2009, 00:00 | Kelly

    Πολύ θετικό το γεγονός οτι ο νόμος θα ισχύει για όλο το δημόσιο τομέα και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, γιατί μέχρι τώρα ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, στον οποίο η προσλήψεις γίνονταν εκτός ΑΣΕΠ, λειτουργούσε ως παράθυρο για διαφόρων ειδών «τακτοποιήσεις».

    Εφ’ όσον το μέτρο επεκτείνεται στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου θα αφορά και τις προσλήψεις διοκητικού, εργαστηριακού και τεχνικού προσωπικού των Πανεπιστημίων. Ειδικά στα πανεπιστήμια όμως υπάρχει ένα επιπλέον θέμα που θα πρέπει να ελέγξετε. Σε πολλά πανεπιστήμια, στα μεταπτυχιακά τους προγράμματα καταβάλλονται δίδακτρα τα οποία φτάνουν μερικές φορές και τις 10.000 ευρώ ανά φοιτητή.

    Τα χρήματα που εισπράττονται από τα μεταπτυχιακά και τα οποία διαχειρίζονται από την διοικούσα επιτροπή του μεταπτυχιακού (δηλαδή συνήθως έναν μικρό αριθμό καθηγητών), τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποιούνταν ευρέως για να χρηματοδοτούνται διαφόρων ειδών διοικητικές ανάγκες των τμημάτων (υπαρκτές ή μη) και η επιλογή των προσώπων σε τέτοιες θέσεις φυσικά δε γινόνταν με αξιοκρατικό τρόπο.

    Δεν ξέρω αν με αυτό το νομοσχέδιο θα αποκλείεται αυτή η πρακτική, όμως σίγουρα δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η τακτική μέσα στα πανεπιστήμια, τα όποια υποτίθεται οτι θα έπρεπε να λειτουργούν ως πρότυπο αξιοκρατίας.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:22 | Βασίλης

    οι διαδικασίες για αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ θε πρέπει να γίνουν πιο απλές (μια αίτηση στο internet και αργότερα τα δικαιολογητικά αν επιλεγείς) και λιγότερο χρονοβόρες.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:47 | KK

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση του κ. Κώστα Κωτούλα για την δημιουργία βάσεως δεδομένων με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων.
    Κατ’ ουσία απλουστεύεται η διαδικασία και δεν απαιτείται η ανάλωση χρόνου από τους υποψηφίους, τους υπαλλήλους των ΚΕΠ για τις πολλαπλές επικυρώσεις και τον ΑΣΕΠ για τον έλεγχο των δικαιολογητικών ο οποίος διενεργείται όσες φορές όσες και οι αιτήσεις των υποψηφίων.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:22 | ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΑΒΙΔΗΣ

    ΚΟΨΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ( ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ)ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.Οι μετακλητοί να είναι με αποσπάσεις απο το υπάρχον δυναμικό.Αναδιοργάνωση ΤΩΡΑ στο προσωπικό και τις διαδικασίες διοίκησης.
    Να πάψει το Κράτος να υπάρχει για τον ευατό του.
    Ο Καποδίστριας ΙΙ είναι μια καλή επίλογή που πρέπει να τρέξει άμεσα για να έχουμε οικονομιες κλίμακας σε πόρους.
    Κλείστε και τα τελευταία παράθυρα-ασφαλίστε τη δημοκρατία και θα είμαστε μαζί σας.
    Η Ελλάδα έχει τέτοιο ανθρωπινο δυναμικό που αν αξιοποιηθεί σωστά θα τρίβει τα μάτια της όλη Ευρώπη που τώρα μας απαξιώνει.
    Απελευθερώστε μας απο την ταπεινωτική ΟΜΗΡΕΙΑ και την άθλια νοοτροπία να τρυπώσουμε σε ένα σύστημα που καταρέει για να σωθούμε.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:55 | sanatorios

    Με δεδομενο οτι οι αποψεις των ανωτερω σχολιαστων κ. Κωτουλα και Μπουρμπακη με βρισκουν απολύτως σύμφωνο, όπως φαντάζομαι και δεκαδες αλλους που θα διαβασουν τα σχόλια τους, πράμα που θα φανει και απο την βαθμολογηση τους ως θετικά: υπάρχει έστω και η παραμικρη πιθανοτητα να συνπεριληφθουν ως τροποποποιήσεις στο προς ψήφιση σχέδιο ? Εν ολίγοις διαβάζει κανείς αρμόδιος τα σχόλια που γινόνται? Έχει κανένα νόημα η βαθμολόγηση τους? Αν ναι θα φανεί συντόμως, αν όχι αλλάξτε τον όρο διαβούλευση και βάλτε απλά ενήμερωση. Είμαι υπερ του νομοσχεδίου ούτως ή άλλως, απλά δεν ξέρω πως να αισθανθω που σχολιάζω, συμμετέχων ή απλα γραφικός…

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:09 | ΔΑΥΙΔ ΜΑΡΙΝΗΣ

    Ο ρόλος του ΑΣΕΠ για τη στελέχωση του δημοσίου τομέα οφείλει να είναι κυρίαρχος, στο μέτρο που η αξιόλογηση των υποψηφίων δημοσίων υπαλλήλων βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της ισονομίας και της αξιοκρατίας. Ο νέος νόμος, εφόσον συνδυάζει αφενός τα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης, όπως η τελευταία προκύπτει από τίτλους σπουδών και άλλες συναφώς αποδεδειγμένες δεξιότητες, αφετέρου δε υπό τον όρο ότι μεταβιβάζει την αρμοδιότητα της διαδικασίας διεξαγωγής διαγωνισμών σε μια ανεξάρτητη αρχή επιλογής προσωπικού προστατεύει τον πολίτη από «υδροκέφαλους κομματικούς φατριασμούς», αλλά και τους πολιτευτές, που δύνανται να απόσχουν από κάθε είδους ρουσφετολογικούς χειρισμούς.

    Κοινώς, μέσω του ΑΣΕΠ πρέπει να γίνονται όλοι οι διαγωνισμοί, ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν στη στελέχωση του δικαστικού και του διπλωματικού κλάδου, με θέματα τύπου πολλαπλής επιλογής, ώστε να διασφαλίζεται τόσο η ταχύτητα στην έκδοση αποτελεσμάτων, όσο και η αντικειμενική αξιολόγηση.
    Παράλληλα να διενεργούνται εξετάσεις 1 φορά κατ’ έτος και για όλους τους φορείς του δημοσίου, να μπορεί δε ο υποψήφιος να επιλέγει με σειρά προτίμησης σε ποια υπουργεία θέλει να διορισθεί ( σύστημα αντίστοιχο με εκείνο των πανελλαδικών). Στην περίπτωση που κάποια υπουργεία, λόγω της φύσης των θέσεων που προκηρύσσονται, απαιτούν την εξέταση σε περισσότερα μαθήματα, αυτά να εξετάζονται ως ειδικά.
    Σε κάθε περίπτωση, να εξετάζονται οι υποψήφιοι στην οικονομία και στο δίκαιο, στην ελληνική γλώσσα και σε 2 ξένες γλώσσες(γενικά μαθήματα).

    Τελικώς το κράτος οφείλει να ενοποιήσει το σύστημα εξετάσεων και επιλογής. Με τα κοινά και τα ειδικά μαθήματα, ανάλογα με τη θέση και το υπουργείο, θα έχουμε διαφανή αποτελέσματα και αποτελεσματικούς λειτουργούς. Ο τεχνοκράτης ενός υπουργείου δεν υπάρχει απλά για να πληκτρολογεί κείμενα στο word … Αυτό μόνο στην Ελλάδα γίνεται.

    π.χ. ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΕΠΘ οφείλει να έχει αντίληψη περί της εκπαίδευσης, όπως και ένας δικαστής όταν απονέμει δικαιοσύνη. Πως αλλιώς να συνεργασθεί ο εκάστοτε υπουργός με τον υπάλληλο, όταν ο τελευταίος απέχει πολύ από το να «συναισθάνεται» το ρόλο το φορέα τον οποίο υπηρετεί;;

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:49 | ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ ΜΑΡΙΑ

    Συγχαρητήρια στον Υπουργό και τη νέα κυβέρνηση για την τολμηρή τους πρωτοβουλία να αναθεωρήσουν το υπάρχον και άδικο σύστημα προσλήψεων. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι για κάποιον ανεξήγητο έως σήμερα λόγο οι απόφοιτοι της Σχολής μας, όπως και των αντίστοιχων τμημάτων της Θεσσαλονίκης και της Παντείου, δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για θέσεις ΠΕ Διοικητικού!! Από όσο διάβασα στους σχετικούς νόμους σύστησης του ΑΣΕΠ, αλλά και αργότερα το πτυχίο μας δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των πτυχίων που γίνονται δεκτά για τις θέσεις διοικητικών υπαλλήλων. Αυτό τί σημαίνει? Το κράτος μας θεωρεί ανάξιους να αναλάβουμε τέτοιες θέσεις στο Δημόσιο? Γιατί μόνο έτσι ερμηνεύεται το γεγονός ότι τα πτυχία μας ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα για το ελληνικό Δημόσιο. Εύχομαι στο καινούριο νομοσχέδιο να υπάρχει σχετική ρύθμιση για να μπορέσουμε κι εμείς, ως απόφοιτοι μιας υψηλού επιπέδου Σχολής, να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε αξιοκρατικά και με βάση της προβλεπόμενες διαδικασίες σε διαγωνισμούς και προκηρύξεις.
    Και πάλι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργος σας!

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:59 | ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Κατά αρχήν θετικό το νομοσχέδιο, αποκαθιστά την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα.
    Πουθενά δεν αναφέρεται η μοριοδότηση των ξένων γλωσσών. Ισχύει το παλαιό καθεστώς ?
    Επίσης στο Τέστ δεξιοτήτων που έγινε, αλλάζει ο συντελεστής που παλαπλασιάζεται το αποτέλεσμα? απο 3 σε 4 ? Ισχύει επίσης και για αυτό το Τέστ η δεκαετία?
    Εύχομαι όλοψυχα σαν Ελληνας πολίτης που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα, να εφαρμοσθεί ο νέος Νόμος για όλους και για όλες τις θέσεις και να μην μπορεί κανείς να ασκεί εξουσία και πολιτικές που δεν συνάδουν με το αίσθημα περί δικαίου.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:10 | Αθανάσιος Αντωνίου

    Προτείνω οι διδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ να ισχύουν για όλους όσοι άμεσα ή έμεσα μισθοδοτείται ή επιδοτείται από το δημόσιο

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:25 | ΧΡΥΣΟΥΛΑ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΙΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ!

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 23:00 | ΓΙΩΡΓΟΣ BZD

    ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ή ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ -ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ-, ΤΗΝ ΕΛΛΑΤΩΣΗ & ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑΣ, ΠΡΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ κλπ
    Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ), ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΜΕ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 22:11 | ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

    Εγώ θα ήθελα να κάνω μια πρόταση σχετικά με τη διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ. Αυτό που γίνεται σήμερα για τους διαγωνισμού με μοριοδότηση είναι τελείως γραφειοκρατικό και χρονοβόρο. Σε κάθε διαγωνισμό πρέπει να συλλέγεις τα ίδια δικαιολογητικά και να τα επικυρώνεις. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι υποβάλουν τα χαρτιά τους σε αρκετούς διαγωνισμού φανταστείτε πόσες φορές γίνετι η ίδια δουλειά παραγωγής αντιγράφων και ελέγχων των εγγράφων. Προτείνω το εξής: κάθε ενδιαφερόμενος να καταθέτει τα χαρτιά του στον ΑΣΕΠ τα οποία θα εξετάζονται απευθείας. Θα δημιουργείται ένας αριθμός μητρώου σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα καταχωρούνται τα μόρια του. Σε περίπτωση που αποκτήσει επιπλέον πτυχία κτλ θα τα καταθέτει ώστε να αυξάνονται τα μόρια του απευθείας. Έτσι ανά πάσα στιγμή το ΑΣΕΠ θα γνωρίζει ανά πάσα στογμή πόσα μόρια αντιστοιχούν σε κάθε υποψήφιο. Όταν βγαίνει μια προκήρυξη το μόνο που θα πρέπει να κάνει ο κάθε υποψήφιος είναι να καταθέτει την αίτηση ενδιαφέροντος με τις θέσεις που τον ενδιαφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο σε λίγες ημέρες από την λήξη της προκήρυξης θα μπορούν να βγαίνουν τα αποτελέσματα και όχι να απαιτουνται 12-18 μήνες όπως σήμερα. Ακόμη και θέσεις προσωρινές που επείγει να καλυφθούν άμεσα θα μπορούν να καλύπτονται με αυτόν τον τρόπο μέσα σε λίγες ημέρες.Παράλληλα, επισημαίνω ότι οι προκηρύξεις και οι αιτήσεις θα πρέπει να απλοποιηθούν πολύ. Έχω την εντύπωση ότι είναι δομημένα κατά τέτοιον τρόπο ώστε οι περισσότεροι να αποκλείονται από την αίτηση τους. Δείτε σε κάθε διαγωνισμό πόσοι υποψήφιοι αποκλείονται μόνο από την αίτηση τους ή την έλλειψη των δικαιολογητικών.

    Παράλληλα, θα ήθελα να τονίσω κύριε Υπουργέ ότι θα πρέπει να δείτε και το θέμα των μετατάξεων στο Δημόσιο υπαλλήλων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι οποίοι όμως δεν πήραν θέση αορίστου μέσω ΑΣΕΠ. Κάποιος μπορεί να έχει σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου σε ΝΠΙΔ χωρίς να έχει περάσει από ΑΣΕΠ και στη συνέχεια να αιτηθεί μετάταξη στο Δημόσιο. Αυτό για μένα είναι απλά ένα ακόμη παραθυράκι.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 22:49 | Νίκος Κουτζαμπάσης

    Επιτέλους!!! Θα καταφέρουμε να διοριστούμε και εμείς που δεν έχουμε μέσον. Συμβάσεις μόνο απο το ΑΣΕΠ. Είμαι Διοικητικός Επιστήμονας και η δουλεια που κάνω σήμερα, στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενό μου. Επιτέλους θα σταματήσουμε να βλέπουμε το φαινόμενο να μένει εκτός ένας άνθρωπος με αντικειμενικά προσόντα επειδή κάποιος άλλος, χωρίς τα απιτούμενα προσόντα, του πήρε τη θέση επειδή είχε μέσον.
    Σε σωστή κατεύθυνση το νομοσχέδιο αρκεί να εφαρμοστεί στο σύνολό του και να μη γίνουν εκπτώσεις για ψηφοθηρικούς λόγους.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 22:59 | KK

    Σύμφωνα με τον νέο Νόμο εκτιμώ ότι συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση επιλογής Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι εισάγονται με Διαγωνισμό (εκτός των Πανελληνίων Εξετάσεων). Συνεπώς θα πρέπει υπάρξει πρόβλεψη για την κατάργηση του σχετικού Νόμου (περί κατάταξης Αξιωματικών με Διαγωνισμό).
    Για την έως σήμερα διαδικασία, μη ελεγχόμενη και εποπτευόμενη από τον ΑΣΕΠ (αλλά από τους αρμόδιους φορείς των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως τα Γενικά Επιτελεία) έχουν υπάρξει επιφυλάξεις για την αντικειμενικότητα επιλογής, καθώς μεταξύ των εξεταζόμενων μαθημάτων (οριζόμενα από τις ΕΔ) περιλαμβάνονται και μαθήματα με εκ φύσεως υποκεικενική βαθμολόγηση (όπου υπάρχει η δυνατότητα παρεμβάσεων με σκοπό την ευνοϊκή βαθμολόγηση υποψηφίων), όπως η ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ, κλπ.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 22:48 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι το ΑΣΕΠ θα είναι αρμόδιο για ΟΛΟΥΣ τους διορισμούς σε κρατικές και »ημικρατικές» τράπεζες (Αγροτική, Εθνική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) των οποίων η Διοίκησή εκλέγεται μεν από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων αλλά ουσιαστικά καθορίζεται από τον εκπρόσωπο του Δημοσίου στη Γ.Σ. Υπενθυμίζω ότι κατά το χρονικό διάστημα 2007 έως και ΣΗΜΕΡΑ στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ οι προσλήψεις γίνονται κυρίως βάσει πολιτικών – κομματικών κριτηρίων, γεγονός που άμεσα πρέπει να αλλάξει.

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 21:43 | ΜΠΟΥΡΜΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ

    Κατά αρχή θεωρώ πολύ θετικό το παρόν νομοσχέδιο που βάζει τέλος στο ρουσφετοπαζάρι
    Παρακάτω θα ήθελα να καταθέσω μια πρόταση απλούστευση της διαδικασίας για τον ΑΣΕΠ.
    Αν κάποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς του ζητούν ορθώς να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά αλλά υπάρχει μια σχετική ταλαιπωρία του υποψηφίου και μια χρονοβόρα καθυστέρηση από τον ΑΣΕΠ .
    Παρακάτω θα σας καταθέσω την πρόταση μου.
    Ο κάθε υποψήφιος ακολουθεί μια διαδικασία με επικυρώσεις κ.τ.λ. όπου συγκεντρώνει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τα καταθέτει στο ΑΣΕΠ
    Σε ένα άλλο τώρα διαγωνισμό ο ίδιος υποψήφιος ακολουθεί πάλι την ιδία διαδικασία με επικυρώσεις κ.τ.λ. όπου συγκεντρώνει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τα καταθέτει στο ΑΣΕΠ
    Πρόταση : Όταν για πρώτη φορά ο κάθε που συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό ου ΑΣΕΠ καταθέτοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά να έχει ένα κωδικό στο ΑΣΕΠ
    Όπου θα είναι πιστοποιημένα τα δικαιολογητικά του πχ ΠΤΥΧΙΟ , ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ και ότι άλλο σχετικό με την προκήρυξη και όλα να καταχωρούνται σε μια Data Base.
    Αν τώρα προκηρυχθεί ένας νέος διαγωνισμός οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει τα αιτούμενα δικαιολογητικά σε προηγούμενο διαγωνισμό και έχουν καταχωρηθεί με αντίστοιχο κωδικό (Data Base ) στο ΑΣΕΠ θα κάνουν μόνο την σχετική αίτηση ή αν χρειάζεται κάποιο νέο δικαιολογητικό και που το απέκτησε εκ των υστέρων
    Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα
    1. ο υποψήφιος να μη τρέχει για να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κάθε φορά που θα θέλει να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
    2. Το ΑΣΕΠ μπορεί άμεσα και χωρίς να σπαταλά πολύ χρόνο να ελέγχει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά χιλιάδων υποψηφίων.

    Ευχαριστώ
    Ιωάννης Μπουρμπάκης
    Συν/χος ΟΤΕ

  • 11 Νοεμβρίου 2009, 21:33 | Νικόλαος Γιαννούλας

    Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί ακόμα και σήμερα εγκρίνονται συμβάσεις έργου από επιτροπή στην οποία συμμετέχει και το Υπ. Εσωτερικών; Παρακάτω λίστα εγκρίσεων που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα http://www.proslipsis.gr

    11 Νοεμβρίου 2009
    ΦΕΚ Β’ 2308/27 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
    Δήμος Αιθήκων
    1 ΠΕ γιατρός
    1 ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
    Δήμος Φαρκαδόνας
    1 θέση TE Λογιστής Ταμίας.
    1 θέση ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός
    2 θέσεις ΣΕ υδραυλικών − καταμετρητών.
    1 θέση ΔΕ με γνώσεις Η/Υ στο γραφείο προσωπικού της Διοικητικής – Οικονομικής υπηρεσίας.
    4 θέσεις Εργατοτεχνικών (απόφοιτοι μέσης εκπαίδευσης ή στοιχειώδους εκπαίδευσης)
    1 θέση χειριστή εσκαπτικού μηχανήματος στο γραφείο εργατοτεχνικής στήριξης
    1 θέση TE Τεχνικών επιστημών στο γραφείο μελετών προγραμματισμού και επίβλεψης εκτέλεσης έργων.

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Δήμος Αφάντου Δωδεκανήσου
    ΠΕ ΙΑΤΡΟΣ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ή ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ) 1
    ΠΕ Ή TE Ή ΔΕ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 1

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Δήμου Αφάντου
    ΠΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ 1

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Δήμος Ηρακλειδών Δωδεκανήσου
    ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
    ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ−ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ 1
    ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ 1

    9 Νοεμβρίου 2009
    ΦΕΚ Β’ 2322/6 Νοεμβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
    Δήμος Λιβαδίου
    1 ΠΕ Οικονομικού

    5 Νοεμβρίου 2009
    ΦΕΚ Β’ 2305/27 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΚΕΠ Ωλένης του Νομού Ηλείας
    1 άτομο

    ΦΕΚ Β’ 2307/27 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Χορτιάτη Θεσσαλονίκης
    Α) ΔΗΜΟΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
    Τρεις (3) ΔΕ Σύμβουλοι προγραμμάτων έρευνας και τεχνολογίας
    Δύο (2) ΔΕ Σύμβουλοι προγραμμάτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού
    Τρεις (3) ΔΕ Σύμβουλοι εμψυχωτές εθελοντισμού – αλληλεγγύης
    Δύο (2) ΔΕ Συνεργάτες για την προστασία του καταναλωτή
    Δύο (2) ΔΕ Σύμβουλοι για την απορρόφηση του εργατικού δυναμικού
    Δύο (2) ΔΕ Σύμβουλοι για την εφαρμογή προγραμμάτων για αθίγγανους – παλιννοστούντες ομογενείς
    Ένας (1) ΠΕ Τοπογράφος Μηχανικός
    Ένας (1) ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός
    Δύο (2) ΔΕ Σύμβουλοι διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων
    Τρεις (3) ΔΕ Συνεργάτες προγραμμάτων τουριστικής ανάπτυξης
    Ένας (1) ΔΕ Εργοδηγός − Τοπογράφος
    Ένας (1) ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός
    Δύο (2) ΔΕ Σύμβουλοι ενίσχυσης επιχειρηματικότητας
    Τέσσερις (4) ΥΕ Συνεργάτες μέριμνα για αδέσποτα ζώα
    Τέσσερις (4) ΥΕ Συνεργάτες φροντιστές αθλητικών εγκαταστάσεων
    Ένας (1) ΥΕ Συνεργάτης για υπαίθρια διαφήμιση
    Τρεις (3) ΥΕ Συνεργάτες διαχείρισης – αποθήκευσης ειδών διαβίωσης
    Τρεις (3) ΥΕ Συνεργάτες για υπαίθρια διαφήμιση
    Β) ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
    Δύο (2) ΠΕ Νηπιαγωγοί
    Δύο (2) ΔΕ Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμοι
    Τέσσερις (4) ΔΕ Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμοι
    Ένας (1) ΔΕ Βοηθός Βρεφονηπιοκόμος
    Τρεις (3) ΥΕ Τραπεζοκόμοι
    Τρεις (3) ΥΕ Καθαρίστριες
    Ένας (1) ΥΕ Φροντιστής
    Γ) ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
    Ένας (1) ΤΕ Φυσιοθεραπευτής

    ΦΕΚ Β’ 2309/27 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Τραγάκειος Παιδικός Σταθμός Δήμου Πλωμαρίου Λέσβου
    1 ΔΕ Μαγείρων

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
    Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Tρικάλων
    29 άτομα ΠΕ, (ειδικότητας Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Τεχνολογίας Υλικών, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Περιβαλλοντολόγων, Βιολόγων, Γεωπόνων, Μηχανολόγων Μηχανικών, Εκπαιδευτικών, Μηχανικών Η/Υ, Γεωλόγων).
    6 άτομα ΤΕ, (ειδικότητας Έργων Υποδομής και Κοινωνικής Εργασίας).
    7 άτομα ΔΕ, (ειδικότητας Διοικητικών, Οδηγών, Χειριστών Γκρεϊτερ, Χειριστών Προωθητήρων − Φορτηγών).
    2 άτομα ΥΕ, (ειδικότητας Εργατών).

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
    Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Βόρειας Κυνουρίας
    1 εργοθεραπευτή TE
    1 λογοθεραπευτή TE

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
    Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης
    1 αρχιμουσικό
    1 εκτελεστή (μουσικό) GENIS ES
    1 εκτελεστή (μουσικό) κρουστών (πιατίνια)
    2 εκτελεστές (μουσικούς) οργάνου TRUMBET (τρομπέτα)
    1 εκτελεστή (μουσικό) οργάνου SAX−ALTO (σαξόφωνο)

    ΦΕΚ Β’ 2315/27 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
    Δήμος Ασπροπύργου και τα ΝΠΔΔ αυτού
    1 ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1
    2 ΙΑΤΡΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ 1
    3 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (ΠΕ) 2
    ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
    1 ΜΟΥΣΙΚΟΣ−ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΟΜΠΟΕ 1
    2 ΜΟΥΣΙΚΟΣ−ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΛΑΡΙΝΕΤΟΥ 1
    3 ΜΟΥΣΙΚΟΣ−ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΣΑΞΟΦΩΝΟΥ ΑΛΤΟ 1
    4 ΜΟΥΣΙΚΟΣ−ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΣΑΞΟΦΩΝΟΥ ΤΕΝΟΡΟ 1
    5 ΜΟΥΣΙΚΟΣ−ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΡΟΜΠΕΤΑΣ 3
    6 ΜΟΥΣΙΚΟΣ−ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΟΡΝΟΥ 1
    7 ΜΟΥΣΙΚΟΣ−ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΡΟΜΠΟΝΙΟΥ 2
    8 ΜΟΥΣΙΚΟΣ−ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΒΑΡΥΤΟΝΟΥ 1
    9 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΛΑΟΥΤΟΥ PICCOLO 1
    10 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΡΙΝΠΕΤΤΟΥ 1
    11 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΑΞΟΦΩΝΟΥ 1
    12 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΑΓΚΟΤΟΥ 1
    13 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΡΟΜΠΕΤΑΣ 1
    14 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΡΝΟΥ 1
    15 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΡΟΜΠΟΝΙΟΥ – ΒΑΡΥΤΟΝΟΥ 1
    16 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ 1
    17 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΡΟΥΣΤΩΝ 1
    18 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΤΡΑΜΣ 1
    19 ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΟΥΤΙ−ΤΑΜΠΟΥΡΑ – ΛΑΟΥΤΟ 1
    20 ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ 1
    21 ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 1
    22 ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΛΑΡΙΝΟΥ 1
    23 ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΒΙΟΛΙΟΥ 1
    24 ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΑΚΙ 1
    25 ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΣΤΟ ΣΑΝΤΟΥΡΙ 1
    26 ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΥΡΑΣ 1
    27 ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΛΑΟΥΤΟΥ – ΤΑΜΠΟΥΡΑ 3
    28 ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ 1
    29 ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΛΑΦΤΑ 1
    30 ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΝΕΪ – ΚΑΒΑΛΙ 1
    31 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΝΩΔΙΑΣ – ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1
    32 ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ 1
    33 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 1
    34 ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ 1

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
    Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Τρικκαίων
    7 Καθηγητές εικαστικών
    13 Καθηγητές μουσικής
    1 Μουσειολόγος
    1 Μουσειοπαιδαγωγός
    1 Ξένων Γλωσσών
    1 ΤΕ Πληροφορικής
    1 Φροντιστής Κτιρίων
    1 Φωτογράφος
    1 Χοροδιδάσκαλος
    1 Φιλόλογος.

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
    Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Καλαμπάκας
    Μία (1) θέση ΠΕ Οικονομολόγος (τμήμα υποστήριξης παραγωγικών δραστηριοτήτων και φορέων) με αντικείμενο εργασίας την λογιστική και μηχανογραφική υποστήριξη της Επιχείρησης.
    Τρεις (3) θέσεις ΔΕ Γραμματειακής Υποστήριξης (τμήμα προγραμματισμού και ανάπτυξης, γραφείο Διεύθυν σης, τμήμα Γραμματείας) με αντικείμενο εργασίας την γραμματειακή υποστήριξη των ανωτέρω τμημάτων.
    Πέντε (5) θέσεις ΔΕ Γενικών Καθηκόντων (τμήμα υποστήριξης παραγωγικών δραστηριοτήτων και φορέων) με αντικείμενο εργασίας στο χώρου των Σφαγείων όπου την εκμετάλλευση αυτών έχει η ΔΕΑΚ.
    Δύο (2) θέσεις ΔΕ Οδηγών (τμήμα υποστήριξης παραγωγικών δραστηριοτήτων και φορέων) με αντικείμενο εργασίας στο χώρο των Σφαγείων όπου την εκμετάλλευση αυτών έχει η ΔΕΑΚ.
    Τέσσερις (4) θέσεις ΥΕ Εργατών Πρασίνου (τμήμα προγραμματισμού και ανάπτυξης) με αντικείμενο εργασιών τον ευπρεπισμό και διευθέτηση εργασιών πρασίνου στους χώρους της ΔΕΑΚ.
    Τέσσερις (4) θέσεις ΥΕ Λοιπό Τεχνικό Προσωπικό (τμήμα υποστήριξης παραγωγικών δραστηριοτήτων και φορέων) με αντικείμενο εργασίας την υποστήριξη των εργασιών που προέκυψαν στο Χώρο των Σφαγείων.
    Μία (1) θέση ΠΕ Μηχανολόγου (τμήμα υποστήριξης πα ραγωγικών δραστηριοτήτων και φορέων) με αντικείμενο εργασίας την υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων.
    Μία (1) θέση ΠΕ Γεωπόνου Υποστήριξης (τμήμα προγραμματισμού και ανάπτυξης) με αντικείμενο εργασίας τη διευθέτηση των αγροτικών θεμάτων των δημοτών.

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
    Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Καλαμπάκας
    3 ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός
    1 ΠΕ Μηχανολόγος Μηχανικός
    1 ΠΕ Τοπογράφος Μηχανικός
    5 Εργατοτεχνίτες
    5 Φύλακες
    5 Οδηγοί
    10 Εργατοτεχνικό Προσωπικό
    10 Εργάτες Πρασίνου
    5 Γραμματειακής Υποστήριξης

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
    Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμου Φαλώρειας
    1 Λογιστή – Ταμία Πτυχιούχο ΑΕΙ
    3 υδραυλικοί, πτυχιούχοι υδραυλικοί ή μη με δεκαετή εμπειρία
    1 καταμετρητής πτυχιούχος υδραυλικός ή με δεκαετή εμπειρία

    4 Νοεμβρίου 2009
    ΦΕΚ Β’ 2299/27 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
    Δήμος Αγνάντων
    1 κατηγορίας χειριστή μηχανημάτων αντί του ποσού των 17.500,00 ετησίως

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
    Δήμος Φιλοθέης
    1 κατηγορίας ΔΕ για την εποπτεία της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων αντί του ποσού των 13.000,00 ετησίως

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
    Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νέας Κίου
    1 δάσκαλο μουσικής, απόφοιτο σχετικής σχολής μουσικής με προσόντα που προβλέπονται από το π.δ. 476/1981.

    ΦΕΚ Β’ 2301/27 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
    Δήμος Καβάλας
    1 Ιατρό εργασίας
    1 Δημοσιογράφο
    1 Τεχνικό Ασφαλείας

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
    Δημοτικό Ωδείο Καβάλας
    Καλλιτεχνικός Διευθυντής 1
    Δάσκαλοι Κιθάρας 6
    Δάσκαλοι Πιάνου 8
    Δάσκαλοι Βιολοντσέλου 1
    Δάσκαλοι βιολιού 4
    Δάσκαλος κρουστών 2
    Δάσκαλος Κλαρινέτου 1
    Δάσκαλος σαξοφώνου 1
    Δάσκαλοι Φλάουτου 1
    Δάσκαλος τρομπέτας 1
    Δάσκαλος θεωρητικών 4
    Δάσκαλος ακορντεόν 1
    Δάσκαλοι μονωδίας 2
    Δάσκαλος Έντεχνου Τραγουδιού 1
    Δάσκαλοι Αρμόνιου 2
    Δάσκαλοι Βυζαντινής μουσικής 1
    Δάσκαλοι Παραδοσιακής μουσικής 1
    Δάσκαλος ντράμς 1
    Δάσκαλος ηλεκτρ. μπάσου 1
    Δάσκαλοι ηλεκτρ. κιθάρας 1
    Δάσκαλος Χορωδίας 1
    Δάσκαλοι μουσικής προπαιδείας 1

    ΦΕΚ Β’ 2316/30 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
    Δήμος Φυλής και ΝΠΔΔ αυτού
    * ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
    Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ
    ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ − ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 11
    ΔΕ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 5
    ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΦΥΛΑΞΗΣ 2
    ΠΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ 2
    ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 1
    ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ−ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1
    ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 2
    ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ 2
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 1
    ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ 1
    ΥΕ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 5
    ΥΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΦΥΛΑΞΗΣ 3
    ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΟΣ 1
    ΠΕ ΓΕΩΛΟΓΟΣ 1
    ΤΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 1
    ΟΔΗΓΟΙ 3
    ΠΕ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ 1
    ΠΕ ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 1
    ΠΕ ΟΥΡΟΛΟΓΟΥ 1
    ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 1
    ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 1
    ΠΕ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 1
    * ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
    ΔΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΚΑΚΙΟΥ 1
    ΔΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 1
    ΠΕ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ 3
    ΔΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ − ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ 1
    ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ 2
    ΥΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ − ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 1
    ΥΕ ΦΥΛΑΚΩΝ 3
    * Α’ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
    ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ 1
    ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ 1
    ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ ΠΑΙΔΟΚΟΜΩΝ 6
    ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 1
    ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 2
    ΥΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 3
    ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ 1
    ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 2
    ΠΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ 1

    3 Νοεμβρίου 2009
    ΦΕΚ Β’ 2278/26 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
    Δήμος Ελευσίνας και ΝΠΔΔ αυτού
    * Δήμος Ελευσίνας
    ΠΕ Χημικός (για υλοποίηση του προγράμματος Ανακύκλωσης) 1
    ΠΕ όλων των ειδικοτήτων για διαχείρηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων LIFE−EOX 2
    Διαχείριση προγράμματος Ανακύκλωσης 1
    Εργάτες για πρόγραμμα Λιπασματοποίησης με το σύστημα ECO−POD 1
    Εργάτες ΚΔΑΥ (Πρόγραμμα αξιοποίησης Ογκωδών απορριμμάτων) 2
    Καθαριότητα Κτιρίων 3
    Διοικητική Υποστήριξη Υπηρεσίας Αλλοδαπών 2
    ΔΕ Οδηγός για το ΠΚΑ 1
    ΤΕ (όλων των ειδικοτήτων για το ΠΚΑ) 1
    Μηχανογραφική Υποστήριξη Τμήματος Προσωπικού 1
    Εργάτες Γενικών Καθηκόντων 4
    Ηλεκτρολόγος 1
    ΥΕ Ξυλουργός 1
    Οδηγός απορριμματοφόρου Οικιακών Αποβλήτων 1
    Οδηγός απορριμματοφόρου στο Πρόγραμμα life 1
    Οδηγοί απορριμματοφόρου Ανακυκλώσιμων υλικών 2
    Οδηγός οχήματος με αρπάγη 1
    ΔΕ Χειριστής μηχανημάτων έργου 1
    ΠΕ Σύμβουλος Εργασίας 1
    Συνοδοί Απορριμματοφόρου 4
    Συνοδοί Απορριμματοφόρου (Πρό− γραμμα LIFE “HEC−PAYT”) 2
    Χειριστές Η/Υ 3
    Τεχνικός Δικτύων 1
    ΠΕ Ιατρός Εργασίας 1
    ΠΕ Τεχνικός Ασφαλείας 1
    * ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
    ΠΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1
    ΔΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΡΟΥΣΤΑ 1
    ΔΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΙΟΛΙ 1
    ΔΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙΘΑΡΑ 1
    ΔΕ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ 1
    ΔΕ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΦΛΑΟΥΤΟ 1
    ΔΕ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΡΟΜΠΕΤΑ 1
    ΔΕ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΞΟΦΩΝΟ 1
    ΔΕ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΝΤΡΑΜΣ 1
    ΔΕ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΓΚΡΑΝ ΚΑΣΣΑ 1
    ΔΕ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΛΑΡΙΝΟ 1
    ΔΕ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΑΡΥΤΟΝΟ 1
    ΤΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΣ 1
    ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 2
    * ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
    ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ 1
    ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 1
    * ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
    ΦΥΛΑΚΕΣ 8
    ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 4
    ΤΕ Τεχνολόγος Γεωπόνος 1
    ΔΕ Συντηρητές Εγκαταστάσεων 2

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
    Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας
    8 ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού,
    6 TE Διοικητικού Λογιστικού,
    3 TE Μηχανικών,
    6 ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού,
    1 ΔΕ Οδηγών και
    2 ΥΕ Εργατών

    ΦΕΚ Β’ 2282/27 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
    Δήμος Λαγανά Ζακύνθου
    1 Διοικητικού – Οικονομικού για τον σχεδιασμό−υποβολή προτάσεων, την παρακολούθηση – υλοποίηση έργων – προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων ή συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. για τον Δήμο, για χρονικό διάστημα έως ένα έτος

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
    Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Δήμου Μελιτειέων Κέρκυρας
    1 ΤΕ Βρεφονηπιοκομίας
    1 ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων – Παιδοκόμων

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
    Δήμος Απολλωνίων Λευκάδος
    1 TE Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης
    1 ΔΕ Μηχανολογικού

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
    Δήμος Αρκαδίων Ζακύνθου
    2 ΔΕ για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου για την υποβολή προτάσεων στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που προκηρύσσονται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και συναρμόδια Υπουργεία που αφορούν έργα του Δήμου με γνώση χειρισμού Η/Υ
    1 ΠΕ ή TE ή ΔΕ για την διοργάνωση, παρακολούθηση και διοικητική υποστήριξη θεμάτων και εκδηλώσεων πολιτισμού και παιδείας έτους 2009
    1 ΔΕ για την γραμματειακή υποστήριξη και οργάνωση γραφείου ενημέρωσης και πληροφόρησης δημοτών για συμμετοχή σε ευρωπαϊκές ή διεθνείς δράσεις και υποστήριξη – διεκπεραίωση ευρωπαϊκών προγραμμάτων

    ΦΕΚ Β’ 2285/27 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Δήμος Ηρακλείου
    1 Διευθυντής της Μικτής χορωδίας του Δήμου
    1 Πιανίστας της Παιδικής – Νεανικής χορωδίας του Δήμου
    1 Διευθύντρια της Παιδικής – Νεανικής χορωδίας του Δήμου
    1 Διευθυντής της Βυζαντινής χορωδίας του Δήμου
    14 χορωδοί της Βυζαντινής χορωδίας του Δήμου (Ισοκράτες και ψάλτες)
    32 χορωδοί της Μικτής χορωδίας του Δήμου
    2 με δημοσιογραφική εμπειρία για τη στελέχωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου
    1 με εμπειρία σε θέματα διαχείρισης Μουσείων Μάχης Κρήτης και Εθνικής Αντιστάσεως
    4 με εμπειρία στην περισυλλογή και μεταφορά ζώων στο Νοσηλευτήριο − Καταφύγιο, την περιποίηση και τον εμβολιασμό αδέσποτων ζώων
    1 Κτηνίατρος για την λειτουργία του Νοσηλευτηρίου – Καταφυγίου αδέσποτων ζώων του Δήμου
    2 Μηχανικούς Επιστήμης Υπολογιστών ΠΕ
    2 Μηχανικούς Η/Υ Τηλεπικοινωνιών ΠΕ
    5 Γυμναστές για το Παγκρήτιο Στάδιο
    2 Νοσηλευτές – τριες για το Παγκρήτιο Στάδιο
    1 Γιατρός Εργασίας

    ΦΕΚ Β’ 2286/27 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Δήμος Αγρινίου
    1 άτομο με την ιδιότητα του Τεχνικού Ασφαλείας, ο οποίος θα προέρχεται από τους κλάδους ΠΕ5 Μηχανολόγων Μηχανικών ή ΠΕ5 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή ΠΕ5 Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή ΠΕ5 Πληροφορικής

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Δήμος Τεμένους
    1 Εργάτης Γενικών Καθηκόντων ΥΕ
    1 Εργάτης Καθαριότητας ΥΕ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
    ΚΑΠΗ του Δήμου Τεμένους
    1 Υπάλληλος Καθαριότητας ΥΕ
    1 Οικογενειακός −ή Βοηθός ΥΕ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Τεμένους
    1 Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΠΕ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Δήμου Τεμένους
    1 Παιδοκόμος – Βρεφοκόμος ΔΕ
    1 Διοικητικός – Συνοδός λεωφορείου ΔΕ
    1 προσωπικού καθαριότητας ΥΕ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Δήμος Γουβών
    1 Οικονομολόγος ΠΕ
    1 Περιβαλλοντολόγος ή Μηχανικός Περιβάλλοντος ΠΕ
    1 Τοπογράφος Μηχανικός ΠΕ

    ΦΕΚ Β’ 2290/27 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Μίκρας Θεσσαλονίκης
    1 ΔΕ Δημοσιογράφος
    4 ΔΕ Διοικητικοί Υπάλληλοι
    1 ΤΕ Μηχανικός Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας
    1 ΠΕ Τοπογράφος Μηχανικός
    1 ΠΕ Αρχιτέκτονας Μηχανικός
    1 ΠΕ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης
    * ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
    2 ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί
    2 ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί
    2 ΠΕ Αρχιτέκτονες Μηχανικοί
    2 ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί
    1 ΠΕ Γιατρός εργασίας
    1 ΠΕ/ΤΕ Τεχνικός Ασφαλείας
    1 ΠΕ Διοικητικού
    1 ΤΕ Διοικητικού
    * ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
    1 ΠΕ Ιατρός Παιδίατρος

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Ευόσμου Θεσσαλονίκης
    * ΔΗΜΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ
    1 ΠΕ Ιατρός Εργασίας
    1 Σκηνοθέτης
    2 ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών
    1 ΠΕ Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός
    1 ΤΕ Βιβλιοθηκονόμος
    1 ΠΕ Οικονομολόγος
    2 ΔΕ Διοικητικών – Χειριστών Η/Υ
    2 ΔΕ Διοικητικών – Χειριστών Η/Υ
    2 ΔΕ Διοικητικών – Χειριστών Η/Υ
    1 ΔΕ Διοικητικών – Χειριστών Η/Υ
    6 ΥΕ Εργατών
    * ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ
    1 ΠΕ Ιατρός Παθολόγος
    1 ΠΕ Ιατρός Ρευματολόγος
    1 ΤΕ Νοσηλευτής -τρια
    1 ΤΕ Φυσιοθεραπευτής -τρια
    * ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΥΟΣΜΟΥ
    1 ΠΕ Ιατρός Παιδίατρος
    2 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων
    3 ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
    1 ΔΕ Διοικητικών
    3 ΥΕ Καθαριστριών
    1 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Βρεφικός – Παιδικός Σταθμός Δήμου Σητείας
    1 Παιδίατρος

    ΦΕΚ Β’ 2292/27 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Δήμος Οινουσσών
    1 ΠΕ Οικονομολόγων για χρονικό διάστημα έως δώδεκα μηνών, η αμοιβή του
    οποίου καθορίζεται στο ποσόν των 24.000,00 €
    1 ΠΕ Πολιτικό Μηχανικό για χρονικό διάστημα έως δώδεκα μηνών, η αμοιβή του οποίου καθορίζεται στο ποσό των 24.000,00 €

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Δήμος Πύργου
    2 άτομα κατηγοριών ΠΕ,ΤΕ η ΔΕ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Δήμος Βαρθολομιού
    3 άτομα κατηγοριών ΠΕ,ΤΕ η ΔΕ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
    ΚΑΠΗ Δήμου Σητείας
    1 Ιατρός ειδικότητας Παθολόγου ή Καρδιολόγου ή Γενικής Ιατρικής
    1 Καθαρίστρια κατηγορίας ΥΕ

    ΦΕΚ Β’ 2294/27 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Μύρινας Λέσβου
    2 κατηγορίας ΠΕ ή TE ή ΔΕ με έργο την υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μύρινας και την εμβαδομέτρηση των οικοπέδων για την καταβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας, μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων
    3 ειδικότητας ΔΕ Τεχνικών ή ΔΕ Διοικητικών για την αρίθμηση των οικοδομών ενόψει της γενικής απογραφής γεωργίας κτηνοτροφίας έτους 2009 και οικοδομών κτιρίων, πληθυσμού κατοίκων των ετών 2010 − 2011 καθώς και για την καταγραφή ενδείξεων των υδρομετρητών του Δήμου και των Τοπικών Διαμερισμάτων
    1 ειδικότητας TE Βρεφονηπιοκομίας για τον Παιδικό Σταθιιό του Δήμου με έργο τη φροντίδα, δημιουργία και ημερήσια απασχόληση των νηπίων του Παιδικού Σταθμού

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Διακοπτού Αχαΐα
    1 ΠΕ Νηπιαγωγών ή TE Βρεφονηπιοκομίας

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Άθλησης Δήμου Καμείρου
    Αρχιμουσικός για το τμήμα της Φιλαρμονικής 1
    Καθηγητής χορού για τα τμήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού 1
    Γυμναστής για τα τμήματα παραδοσιακού χορού (παιδικά και ενηλίκων) 1

    31 Οκτωβρίου 2009
    ΦΕΚ Β’ 2293/27 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Δήμος Γέρας Νομού Λέσβου
    1 εργάτη ΥΕ περιποίησης κήπων και κοινόχρηστων χώρων

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Γέρας» Νομού Λέσβου
    2 ΔΕ Βοηθούς Βρεφονηπιοκόμους
    1 ΥΕ Καθαρίστρια

    ΠΕΡΙΦΕΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σητείας
    1. Ενός (1) Δασκάλου για τη Σχολή Πιάνου πτυχιούχου Ωδείου αναγνωρισμένου από το Κράτος.
    2. Ενός (1) Καθηγητή για τη σχολή πιάνου πτυχιούχου Ωδείου αναγνωρισμένου από το Κράτος
    3. Ένα (1) Δάσκαλο ή Καθηγητή της Σχολής ακορντεόν πτυχιούχο Ωδείου αναγνωρισμένου από το Κράτος.
    4. Ενός (1) επιμελητή της Σχολής Αρμονίου (πρακτικό διδασκαλείο).
    5. Ενός (1) επιμελητή Κιθάρας (πρακτικό διδασκαλείο).
    6. Ενός (1) Δασκάλου Σχολής Κρητικής παραδοσιακής λύρας.
    7. Ενός (1) Δασκάλου Σχολής παραδοσιακού βιολιού.
    8. Ενός (1) Επιμελητή Ανώτερων Θεωρητικών πτυχιούχο Ωδείου για τη διδασκαλία της Σχολής Υποχρεωτικής Θεωρίας και Ανωτέρων Θεωρητικών.
    9. Ενός (1) Καθηγητή Ανωτέρων Θεωρητικών πτυχιούχο Ωδείου για τη διδασκαλία της Σχολής Ανωτέρων Θεωρητικών.
    10. Ενός (1) Επιμελητή Θεωρητικών για τη σχολή υποχρεωτικής Θεωρίας.
    11. Ενός (1) Επιμελητή ή Δασκάλου Θεωρητικών για την σχολή υποχρεωτικής Θεωρίας και Α΄ γνωριμίας με τη μουσική.
    12. Ενός (1) Καθηγητή Ανωτέρων Θεωρητικών πτυχιούχο καθηγητή μουσικής με 1 θετή προϋπηρεσία, πτυχιού χο και Διπλωματούχο όλων των τμημάτων της Σχολής Ανωτέρων θεωρητικών καθώς και Διπλωματούχο της Σχολής Πιάνου για την Δ/νση του Ωδείου.
    13. Ενός (1) πτυχιούχου Ωδείου για την Δ/νση της Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Σητείας.

    ΦΕΚ Β’ 2274/26 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βισαλτίας
    1 Μουσικοδιδάσκαλο

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Πύδνας
    1 ΠΕ3 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

    ΦΕΚ Β’ 2272/23 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης
    Α) ΔΗΜΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 1
    ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ 1
    Β) ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
    ΙΑΤΡΟΣ 4
    ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ 1
    ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ 1
    Γ) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 1
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 4
    ΔΑΣΚΑΛΟΣ/ΛΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ & ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ 1
    ΔΑΣΚΑΛΟΣ/ΛΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 1
    ΔΑΣΚΑΛΟΣ/ΛΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 1
    ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ Ι
    Δ) ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
    ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ 1

    ΦΕΚ Β’ 2271/23 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης
    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΒΟΥΝΗ Ν. ΚΕΡΑΣΙΑΣ
    1 ΔΕ Γραμματειακή Υποστήριξη
    ΚΑΨΑΛΑΚΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
    1 Δε Συνεργάτης Αρχειοθέτησης

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Δήμος Νάξου Κυκλάδων
    1 Χημικός

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων
    4 ΠΕ ή TE Διοικητικού
    2 ΔΕ Διοικητικού
    1 TE Γεωτεχνικών
    2 TE Μηχανικών
    2 TE Επαγγελμάτων Υγείας ή Κοινωνικής Εργασίας – Πρόνοιας (TE Εποπτών ΔΥ ή TE Ιατρικών Οργάνων).

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου
    Για την έδρα του Νομού (Ρόδος):
    − Δύο (2) ΠΕ Οικονομικού
    − Ενός (1) ΠΕ Διοικητικού
    − Τέσσερις (4) TE Διοικητικού – Λογιστικού
    − Επτά (7) ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού
    − Ενός (1) ΔΕ Χειριστών Η/Υ
    − Ενός (1) ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος
    − Δύο (2) ΠΕ Αρχιτεκτόνων
    − Ενός (1) ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών
    − Τρείς (3) ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών
    − Ενός (1) ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών
    − Ενός (1) TE Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
    − Δύο (2) TE Δομικών Έργων
    − Ενός (1 ) TE Έργων Υποδομής
    − Ενός (1) TE Τεχν. Εφαρμογών
    − Ενός (1) ΔΕ Εργοδηγών
    − Πέντε (5) ΔΕ Τεχν. Οχημάτων
    Για το Επαρχείο Κω:
    − Ενός (1) ΠΕ Γεωπόνων
    − Δύο (2) ΤΕ Δομικών Έργων
    − Ενός (1) ΤΕ Μηχ. Ηλεκτρολόγων
    − Ενός (1) ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού
    − Ενός (1) ΔΕ Διοικητικού
    − Ενός (1) ΔΕ Χειριστών Η/Υ
    Για το Επαρχείο Καλύμνου:
    − Ενός (1) ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών
    − Ενός (1) ΤΕ Μηχανικών
    − Ενός (1) ΔΕ Εργοδηγών
    − Ενός (1) ΤΕ Διοικητικού−Λογιστικού
    − Δύο (2) ΔΕ Χειριστών Η/Υ
    − Ενός (1) ΤΕ Ιχθυοκομίας
    Για το Επαρχείο Καρπάθου:
    − Ενός (1) ΔΕ Διοικητικού
    − Ενός (1) ΔΕ Χειριστών Η/Υ

    ΦΕΚ Β’ 2270/23 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Φιλαρμονική Δήμου Αιγινίου
    1 TE Αρχιμουσικού. Το συγκεκριμένο έργο που πρόκειται να εκτελεστεί είναι: η εκπαίδευση και ο συ− ντονισμός των μελών της μπάντας
    1 TE μουσικού κιθάρας. Το συγκεκριμένο έργο που πρόκειται να εκτελεστεί είναι η εκμάθηση κιθάρας
    1 TE μουσικού αρμονίου. Το συγκεκριμένο έργο που πρόκειται να εκτελεστεί είναι η εκμάθηση αρμο− νίου

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡIΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Κολινδρού
    1 ΥΕ 14 βοηθητικό προσωπικό

    ΦΕΚ Β’ 2269/23 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    ΝΑ Ημαθίας
    Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Ημαθίας:
    3 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων, με αντικείμενο έργου, τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου του Νομού και την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών κατά τους θερινούς μήνες στις δύσβατες δασικές εκτάσεις του Νομού

    ΦΕΚ Β’ 2268/23 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Αγίου Γεωργίου Θεσσαλονίκης
    ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ/ΤΡΙΑ (ΠΕ) 1
    ΧΗΜΙΚΟΣ (ΠΕ) 1
    ΔΑΣΚΑΛΟΣ/ΛΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΔΕ) 1

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
    * ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ 1
    ΙΑΤΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 1
    ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ 1
    ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ 2
    ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΕ) 1
    ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΕ) 1
    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Η’ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΕ) 1
    ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΠΕ) 1
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΠΕ) 1
    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (TE) 1
    ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ (TE) 1
    ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ (TE) 1
    ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (TE) 1
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ Η/Υ (ΔΕ) 3
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ (ΔΕ) 1
    ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΩΝ (ΔΕ) 4
    ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΔΕ) 1
    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΔΕ) 2
    ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ – ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 1
    ΣΙΔΕΡΑΔΩΝ (ΥΕ) 1
    ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ (ΥΕ) 10
    ΦΥΛΑΚΕΣ−ΘΥΡΩΡΟΙ(ΥΕ) 3
    ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ΥΕ) 5
    ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΗΠΩΝ (ΥΕ) 8
    ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΥΕ) 7
    ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ (YE) 5
    ΒΑΦΕΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΥΕ) 1
    ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΛΕΚΕΝΤΡΩΝ Α.Μ.Ε.Α. 1
    * Α΄ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΄Η ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ 1
    ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 1
    ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ 1
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ 1
    * Β΄ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ 1
    ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 1
    ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ 1
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΥΕ) 2

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    ΝΑ Χαλκιδικής
    Α) Δ/νση Οικισμού – Χωροταξίας και Περιβάλλοντος
    Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών Μουδανιών
    2 άτομα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, με αντικείμενο έργου, την επεξεργασία προγραμμάτων επεμβάσεων στο πλαίσιο του χωροταξικού σχεδιασμού σε νομαρχιακό επίπεδο.
    Τμήμα Περιβάλλοντος
    1 άτομο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΠΕ Περιβαλλοντολόγων, με αντικείμενο έργου, την επεξεργασία περιβαλλοντολογικών μελετών επιπτώσεων σε χώρους απόθεσης των ελαιολυμάτων.
    Β) Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Πληροφορικής
    2 άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού−Λογιστικού, με αντικείμενο έργου, την ενημέρωση και διαχείριση προγράμματος των καθημερινών παρουσιών των υπαλλήλων.
    1 άτομο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού−Λογιστικού, με αντικείμενο έργου την ηλεκτρονική καταχώρηση στοιχείων του αρχείου του μητρώου αρρένων.
    Γ) Διεύθυνση Εμπορίου
    1 άτομο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού−Λογιστικού, με αντικείμενο έργου, την καταγραφή και παρακολούθηση του εμπορικού μητρώου.
    Δ) Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης
    1 άτομο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού−Λογιστικού, με αντικείμενο έργου τη λογιστική υποστήριξη φακέλων υποψηφιότητας νέων αγροτών, σχεδίων βελτίωσης και την λογιστική υποστήριξη φακέλων προγράμματος βιολογικής καλλιέργειας.
    2 άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού−Λογιστικού, με αντικείμενο έργου τη διαχείριση μεταβολών του ελαιοκομικού μητρώου.
    1 άτομο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού−Λογιστικού, με αντικείμενο έργου, την παρακολούθηση και αξιολόγηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.
    Ε) Διεύθυνση Κτηνιατρικής
    1 άτομο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού−Λογιστικού, με αντικείμενο έργου, την έκδοση διαβατηρίων ζώων που εισάγονται και διακινούνται εντός και εκτός νομού.
    ΣΤ) Διεύθυνση Υγείας
    2 άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού−Λογιστικού, με αντικείμενο έργου, την οργάνωση αρχείου των εκδοθέντων αδειών λειτουργίας καταστημάτων.
    Ζ) Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων
    1 άτομο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού−Λογιστικού, με αντικείμενο έργου, την ηλεκτρονική καταγραφή των εκδοθέντων αδειών οδήγησης γεωργικών μηχανημάτων και των αδειών κυκλοφορίας γεωργικών μηχανημάτων.
    Η) Τμήμα Τουρισμού−Πολιτισμού και Γραμματειακής Υποστήριξης
    1 άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού−Λογιστικού, με αντικείμενο έργου, την οργάνωση της συμμετοχής της ΝΑΧ και των φορέων και ιδιωτών του Τουρισμού του Νομού στις διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις.
    Θ) Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού
    6 άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων, με αντικείμενο έργου, την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (π.χ. φυσικές καταστροφές) και τη διαμόρφωση−συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου.
    4 άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΔΕ Οδηγών, με αντικείμενο έργου, την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (π.χ. φυσικές καταστροφές) και την μετακίνηση ειδικών συνεργείων ελέγχου.

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Μενεμένης Θεσσαλονίκης
    Α) ΔΗΜΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
    ΟΔΗΓΟΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (Με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας) 2
    ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟΥ (Με δίπλωμα Δ΄ κατηγορίας) 1
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΔΕ) 1
    ΦΥΛΑΚΕΣ 4
    ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ (ΥΕ) 5
    ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΗΠΩΝ 2
    ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ (ΠΕ) 1
    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ (ΠΕ) 1
    Β) ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΣΧΟΛΙΚΗΣ
    ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
    ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ (ΔΕ) 1
    Γ) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
    ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 1
    ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ 1
    ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ 2
    ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ 2
    Δ) Α΄ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
    ΙΑΤΡΟΙ (ΠΕ) 2
    ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ (TE) 1
    ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ(ΥΕ) 1
    Ε) Β΄ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
    ΙΑΤΡΟΙ (ΠΕ) 2
    ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ (ΥΕ) 1

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    ΝΑ Σερρών
    Α) Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών:
    1 άτομο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, με αντικείμενο έργου, την ωρίμανση έργων του ΕΣΠΑ.
    Β) Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων και Υδάτινων Πόρων:
    1 άτομο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΠΕ Περιβαλλοντολόγων, με αντικείμενο έργου τη συστηματικοποίηση και αξιολόγηση πολλών περιβαλλοντικών πληροφοριών (δείγματα νερών, χημικών αναλύσεων, αμμοληψίες σε λατομικές ζώνες κλπ).
    1 άτομο ειδικότητας TE Πληροφορικής, με αντικείμενο έργου τη μηχανοργάνωση δύο προγραμμάτων, το «114 ηλεκτρονική υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών στη Νομαρχία Σερρών» και το «ανάπτυξη online υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
    Γ) Δ/νση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος − Τμήμα Περιβάλλοντος
    1 άτομο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΠΕ Περιβαλλοντολόγων, με αντικείμενο έργου τους περιβαλλοντικούς ελέγχους και την προστασία περιβάλλοντος.
    Δ) Δ/νση Σχεδιασμού και Πληροφορικής
    1 άτομο ειδικότητας TE Πληροφορικής, με αντικείμενο έργου την ωρίμανση και ένταξη πράξεων − προτάσεων για συγχρηματοδότηση από το Ε.Π. ψηφιακή σύγκλιση.
    Ε) Δ/νση Πολιτισμού
    1 άτομο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΠΕ Διοικητικών, με αντικείμενο έργου την καλύτερη οργάνωση και επιτυχή παρακολούθηση και υλοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος τουρισμού.
    ΣΤ) Δνση Ανάπτυξης
    1 άτομο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος, με αντικείμενο έργου την έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης
    1 Ψυχολόγος ειδικής αγωγής, κλάδου ΠΕ
    1 Παιδίατρος ΠΕ
    1 Διοικητικός Λογιστικού κλάδου ΠΕ ή TE
    1 Ψυχολόγος ΠΕ
    10 Βρεφονηπιοκόμοι κλάδου TE
    1 τεχνολόγος τροφίμων κλάδου TE
    13 βοηθοί Βρεφονηπιοκόμοι κλάδου ΔΕ
    2 άτομα Ειδικής/Αγωγής κλάδου ΔΕ
    6 Διοικητικοί κλάδου ΔΕ
    1 Ηλεκτροτεχνίτης κλάδου ΔΕ
    4 Μάγειρες κλάδου ΔΕ
    1 Υδραυλικός κλάδου ΔΕ
    9 εργάτες καθαριότητας κλάδου ΥΕ

    ΦΕΚ Β’ 2264/23 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
    Δήμος Θρακομακεδόνων
    11 άτομα

    29 Οκτωβρίου 2009
    ΦΕΚ Β’ 2256/21 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    A΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Δήμου Αιγίου
    1 ΠΕ Νηπιαγωγών ή TE Βρεφονηπιοκόμων

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Β΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Δήμου Αιγίου
    1 ΠΕ Νηπιαγωγών ή TE Βρεφονηπιοκόμων
    2 ΔΕ βοηθών Βρεφονηπιοκόμων

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Δ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Δήμου Αιγίου
    1 ΠΕ Νηπιαγωγών ή TE Βρεφονηπιοκόμων ή ΔΕ βοηθών Βρεφονηπιοκόμων

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Ρίου
    1 TE Βρεφονηπιοκόμο
    1) ΔΕ βοηθό Βρεφοκόμων – Παιδοκόμων

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγίου
    1 Υπεύθυνο Ασφαλείας

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Ανατ. Ολύμπου
    1 ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών. Το συγκεκριμένο έργο που πρόκειται να εκτελεστεί είναι: η παροχή υπηρεσιών στην παρακολούθηση της Β΄ φάσης της μελέτης Κτηματογράφηση − Επέκταση − Ρυμοτόμηση και πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως Δ.Δ. Πλαταμώνα και συγκεκριμένα Ενημέρωση πολιτών (παροχή πληροφοριών στους πολίτες), έλεγχος των υποβληθεισών ενστάσεων κ.λπ.
    1 ΠΕ Μηχανικού Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το συγκεκριμένο έργο που πρόκειται να εκτελεστεί είναι: η ίδρυση και λειτουργία χαρτογραφικού συστήματος πληροφόρησης (GIS) για τους οικισμούς του Δήμου.

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
    KEΠ Κοινότητας Γαύδου
    1 άτομο

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων
    * ΓΙΑ ΤΟ ΩΔΕΙΟ
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ 1
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΙΑΝΟΥ 1
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΒΙΟΛΙΟΥ 1
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ 2
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ 1
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 1
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ −
    ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ − ΧΟΡΩΔΙΑΣ 1
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΑΝΤΟΥΡΙΟΥ 1
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΥΡΑΣ − ΛΑΟΥΤΟΥ 2
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΜΠΑΣΟΥ −
    ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ 1
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΝΩΔΙΑΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΚΑΙ
    ΕΝΤΕΧΝΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΟΥ 1
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ 1
    * ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
    ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 2
    ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ 3
    ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ 2
    ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ 1
    ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ 1
    ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 1
    ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ − ΝΕΑΝΙΚΗΣ −
    ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 1
    ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ 1

    ΦΕΚ Β’ 2257/21 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
    Ενιαίο ΚΑΠΗ Περάμοτος
    1 ΠΕ Ιατρού παθολόγου ή γενικής ιατρικής ή γηριάτρος

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
    Δήμος Νέας Μάκρης και Παιδικός Σταθμό Νέας Μάκρης
    1 άτομο

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
    Δήμος Βούλας και στα Νομικά του Πρόσωπα
    1 άτομο

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
    Αθλητικόw Οργανισμόw Βουλιαγμένης
    1 άτομο

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
    Κοινότητα Πικερμίου
    3 άτομα

    ΦΕΚ Β’ 2258/21 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Εγνατίας
    * ΔΗΜΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ
    ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (ΥΕ) 1
    * ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΕΓΝΑΤΙΑΣ
    1 ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (ΔΕ)

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Πυλαίας Θεσσαλονίκης
    * ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 1
    ΛΟΓΙΣΤΗΣ(ΠΕ) Α΄ ΤΑΞΕΩΣ 1
    ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΠΕ ΗΤΕ) 1
    ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (ΠΕ) 1
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 2
    ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 2
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ
    ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (TEE) 1
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΠΕ) 1
    ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ (ΠΕ) Α΄ ΤΑΞΕΩΣ 1
    ΓΕΩΠΟΝΟΣ (ΤΕ) 1
    ΚΗΠΟΥΡΟΙ (ΔΕ Ή ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ) 2
    ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (ΑΔΕΙΑ ΧΕΙΡ. ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ) 1
    ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (ΤΕ) 1
    ΠΕ ή ΤΕ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ 9
    ΔΕ (ΛΥΚΕΙΟΥ Ή ΤΕΛ Ή TEE) 10
    * ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ
    ΓΙΑΤΡΟΣ (ΠΕ) 1
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ (Τ) 2
    ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ(ΠΕ) 1
    ΕΡΓΑΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΥΕ) 6
    ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ (ΠΕ) 1
    ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΧΟΡΩΔΙΩΝ 1
    * ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ
    ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΥΕ) 9
    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ (ΤΕ) 1
    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ (ΤΕΛ) 1
    ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ
    ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ (Στοιχειώδους Εκπαίδευσης) 5
    * ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ
    ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ (ΤΕ) 4
    ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ − ΠΑΙΔΟΚΟΜΟΙ (ΔΕ) 6
    ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ (ΔΕ) 1
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (ΔΕ) 1
    ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ (ΥΕ) 6

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Χαλκηδόνας
    * ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
    ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ
    ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΗΣ 1
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (ΠΕ) 1
    ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ (ΠΕ) 1
    ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (ΠΕ) 1
    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ (ΠΕ) 1
    ΛΟΓΙΣΤΗΣ (ΤΕ) 1
    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ (ΔΕ) 1
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ – ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Η/Υ (ΔΕ) 1
    ΟΔΗΓΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ – ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ 2
    * ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
    ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΥ (ΔΕ) 1
    * ΚΑΠΗ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
    ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ
    ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 1

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Αρέθουσας
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (ΠΕ) 1

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Καλλιθέας
    * ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
    ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ Η/Υ (ΔΕ) 7
    ΟΔΗΓΟΙ/ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ
    ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (ΔΕ) 3
    ΕΡΓΑΤΕΣ (ΥΕ ή ΔΕ) 7
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΠΕ) 1
    ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (ΠΕ) 1
    ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΠΕ) 2
    ΛΟΓΙΣΤΗΣ (ΠΕ ή ΤΕ) 1
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ (ΠΕ ή ΤΕ) 1
    ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
    ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (ΤΕ) 1
    * ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΥΕ) 1
    ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΓΕΙΡΟΥ (ΥΕ) 1
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ−ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΔΕ) 1
    * ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
    ΜΟΥΣΙΚΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ (ΠΕ ή ΔΕ) 1
    * ΚΑΠΗ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΥΕ) 1
    * ΚΑΠΗ ΜΕΣΣΑΙΟΥ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΥΕ) 1
    * ΚΑΠΗ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΥΕ) 1
    * ΚΑΠΗ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΥΕ) 1

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Σύνδεσμος ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων
    ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ 2
    ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 1
    ΟΔΗΓΟΣ – ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΕΑΣ 3
    ΕΡΓΑΤΗΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ
    ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ 1
    ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Η/Υ 2

    ΦΕΚ Β’ 2259/21 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
    ΚΕΠ Κοινότητας Μαλακάσας
    2 άτομα

    ΦΕΚ Β’ 2262/22 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΚΕΠ Δήμου Λαμπείας Ηλείας
    1 άτομο

    ΦΕΚ Β’ 2268/23 Οκτωβρίου 2009
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Αγίου Γεωργίου Θεσσαλονίκης
    ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ/ΤΡΙΑ (ΠΕ) 1
    ΧΗΜΙΚΟΣ (ΠΕ) 1
    ΔΑΣΚΑΛΟΣ/ΛΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΔΕ) 1

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Δήμος Αμπελοκήπων Νομού Θεσσαλονίκης
    * ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ 1
    ΙΑΤΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 1
    ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ 1
    ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ 2
    ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΕ) 1
    ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΕ) 1
    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Η’ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΕ) 1
    ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΠΕ) 1
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΠΕ) 1
    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (TE) 1
    ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ (TE) 1
    ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ (TE) 1
    ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (TE) 1
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ Η/Υ (ΔΕ) 3
    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ (ΔΕ) 1
    ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΩΝ (ΔΕ) 4
    ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΔΕ) 1
    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΔΕ) 2
    ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ – ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 1
    ΣΙΔΕΡΑΔΩΝ (ΥΕ) 1
    ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ (ΥΕ) 10
    ΦΥΛΑΚΕΣ – ΘΥΡΩΡΟΙ(ΥΕ) 3
    ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ΥΕ) 5
    ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΗΠΩΝ (ΥΕ) 8
    ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΥΕ) 7
    ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ (YE) 5
    ΒΑ