- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Άρθρο 06:

1. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 8Α του ως άνω νόμου όπως ισχύει, προστίθενται εδάφια ως εξής:
«Οι ληξίαρχοι και οι διοριζόμενοι αναπληρωτές τους είναι διαπιστευμένοι χρήστες. Επίσης διαπιστευμένοι χρήστες είναι και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μηχανοργάνωσης και Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών που ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.»
2. Η παρ. 2 του άρθρου 8Α του ως άνω νόμου όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«Η Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών διασφαλίζει την καλή λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος και οι υπάλληλοί της που είναι διαπιστευμένοι χρήστες, καταρτίζουν ληξιαρχικές πράξεις για λογαριασμό των ληξιάρχων, στο ληξιαρχείο των οποίων υπάρχει διαπιστωμένο πρόβλημα διασύνδεσης με το πληροφοριακό σύστημα. Στην περίπτωση αυτή η καταρτισθείσα ληξιαρχική πράξη αποστέλλεται στο ληξίαρχο με κάθε πρόσφορο μέσο προς υπογραφή από αυτόν και τον δηλούντα. Αντίγραφο της πράξης αυτής επιστρέφεται στη Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών εντός δεκαπέντε ημερών.»
3. Στο άρθρο 8Α του ως άνω νόμου όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 5 ως εξής :
«5. Τα στοιχεία των ληξιαρχικών πράξεων που υπάρχουν στην κεντρική βάση δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος έχουν αποδεικτική δύναμη ίση με εκείνη των στοιχείων που περιέχονται στις ενυπόγραφες εκ μέρους των δηλούντων και του ληξιάρχου εκτυπωμένες ληξιαρχικές πράξεις».