- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Άρθρο 09: Κυρώσεις

1. Σε περίπτωση μη τήρησης από εγγεγραμμένη ΚΟΠ των υποχρεώσεων των άρθρων 3, 4 και 7 του παρόντος νόμου, η Διεύθυνση ΚΟΠ θα αποστέλλει αμελλητί στην παραβάτρια ΚΟΠ γραπτή πρόσκληση προκειμένου να προβεί σε κάθε δέουσα ενέργεια για την άρση της παράβασης και τη συμμόρφωσή της με τις προβλεπόμενες από τον παρόντα νόμο υποχρεώσεις εντός συγκεκριμένης ρητής προθεσμίας.
2. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της ταχθείσας προθεσμίας, η Διεύθυνση ΚΟΠ θα θέτει την παραβάτρια ΚΟΠ σε καθεστώς αναστολής της εφαρμογής της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του παρόντος νόμου, διάρκειας ενός έτους και αναφέρει ρητώς αυτό στον διαδικτυακό τόπο του Μητρώου ΚΟΠ. Αν μετά το πέρας της αναστολής η ΚΟΠ εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις της, η Διεύθυνση ΚΟΠ προβαίνει στην άμεση διαγραφή της παραβάτριας από το Μητρώο ΚΟΠ και ενημερώνει σχετικά την παραβάτρια, το Μητρώο ΚΟΠ και κάθε φορέα από τον οποίο λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση.
3. Η διαγραφή της παραβάτριας ΚΟΠ από το ειδικό μητρώο ΚΟΠ θα συνεπάγεται την αυτοδίκαιη αναστολή κρατικής χρημαοτοδότησης περιλαμβάνομενης και της υλοποίησης χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και την οριστική διακοπή της εφαρμογής παραγράφου 2 του άρθρου 6 του παρόντος. Τυχόν αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέντα ποσά, ή ποσά καταλογιζόμενα σε αυτήν ως φορολογικές υποχρεώσεις της, συνεπεία της αυτοδίκαιης απώλειας των ευμενών φορολογικών ρυθμίσεων που επιφυλάσσονται στις εγγεγραμμένες ΚΟΠ που συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους υπό τον παρόντα νόμο, θα οφείλονται και αποδίδονται στο Δημόσιο κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).