- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Άρθρο 03: Διαδικασία καταχώρισης στο αρχείο κοινωφελών φορεών

1. Για την καταχώριση ενός κοινωφελούς φορέα στο αρχείο κοινωφελών φορέων απαιτείται η συμπλήρωση ηλεκτρονικής αίτησης και η ηλεκτρονική ή ταχυδρομική αποστολή στη Διεύθυνση ΚΟΠ των ακόλουθων δικαιολογητικών:
α. Συστατική πράξη, καταστατικό έγγραφο και τυχόν τροποποιήσεις, νομίμως εγγεγραμμένες και δημοσιευμένες στα βιβλία των αρμοδίων κατά περίπτωση υπηρεσιών, τα σχετικά πιστοποιητικά και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις και προσωρινές διαταγές.
β. Κατάλογος των οργάνων διοίκησης της ΚΟΠ ή του διοικητικού συμβουλίου του κοινωφελούς ιδρύματος.
γ. ο αριθμός φορολογικού μητρώου.
δ. ο ετήσιος ισολογισμός του σωματείου και η σχετική έκθεση της εξελεγκτικής Επιτροπής, εφ’ όσον υπάρχει, ή η ετήσια οικονομική χρήση για τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες ή ο ετήσιος οικονομικός απολογισμός του κοινωφελούς ιδρύματος
ε. Την κατάθεση παραβόλου ύψους 50 ευρώ.
2. Η Διεύθυνση ΚΟΠ προβαίνει στην καταχώριση του κοινωφελούς φορέα στο αρχείο ή στις σχετικές μεταβολές. Η ακρίβεια των όσων περιλαμβάνονται στα υπό στοιχεία α έως δ της παρούσης παραγράφου γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του κοινωφελούς φορέα. Οι κοινωφελείς φορείς είναι υπεύθυνοι να αποστέλλουν ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά στη Διεύθυνση ΚΟΠ οποιαδήποτε μεταβολή των ανωτέρων στοιχείων.