Άρθρο 25: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας

1. Καταργούνται στην Ελληνική Αστυνομία οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν συσταθεί με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π΄ από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3595) και επανασυστήνονται αυτοδίκαια οι θέσεις και κλάδοι ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας, που είχαν καταργηθεί με την παρ. 1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).

2. α) Οι υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1 καταλαμβάνουν αυτοδίκαια τις επανασυσταθείσες θέσεις, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, εφόσον καταθέσουν αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου, στον οποίο ανήκαν οργανικά. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

β) Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά  δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου στον οποίο ανήκαν οργανικά, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

γ) Με την ίδια διαδικασία των εδαφίων (α) και (β) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1, αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20 και οι οποίοι είτε δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά, είτε δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του παρόντος μπορούν να επιλέξουν είτε να καταλάβουν την αρχική, επανασυσταθείσα οργανική τους θέση, είτε να καταλάβουν συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται, ανά περίπτωση, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου ή  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3.            Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με την παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167), ασκούνται εκ νέου  από τις Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων, όπως αυτές είχαν συσταθεί με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτών, δυνάμει του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167).

4. Μετά τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών συνολικής υπηρεσίας στην Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας ενός ή περισσοτέρων Δήμων επιτρέπεται η μετάταξη των υπαλλήλων σε  άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων, σύμφωνα με τα γενικώς οριζόμενα στο ν.3584/2007 (ΦΕΚ Α 143) όπως ισχύει κάθε φορά. Για τους υπαλλήλους της παρ. 1 του παρόντος, ο υπολογισμός της δεκαετίας ξεκινά από την αρχική πρόσληψή τους ή μετάταξή τους σε Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς να υπολογίζεται το χρονικό διάστημα που διανύθηκε από 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου.

5. Επιτρέπεται η μετάταξη στους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143 Α) μετά από ειδική εκπαίδευση, στην οποία επιτρέπεται να συμμετέχουν, μετά από αίτηση τους, υπάλληλοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης. Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζονται οι προϋποθέσεις αποδοχής υπαλλήλων στην εκπαίδευση που προβλέπεται στην παράγραφο αυτή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή, ο τόπος, η διάρκεια, το αντικείμενο της εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις για την επιτυχή περάτωση και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την εκπαίδευση αυτή.

6. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου αυτού.

7. Για το έτος 2015 οι δαπάνες που σχετίζονται με τη μισθοδοσία και την ασφαλιστική κάλυψη των υπαλλήλων του άρθρου αυτού και αυτών της περίπτωσης γ της παραγράφου 1 του άρθρου 26 θα γίνουν διά μεταφοράς των σχετικών πιστώσεων στους αντίστοιχους ΚΑΕ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

  • 23 Μαρτίου 2015, 11:25 | Μ.Κ.

    Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ πολύ όπως λάβετε υπόψιν τα ακόλουθες προτάσεις:

    -ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους Δημοτικούς Αστυνομικούς από όλους τους φορείς υποδοχής στον τόπο συμφερόντων τους.

    -ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ όσων Δημοτικών Αστυνομικών επιθυμούν παραμονή στην ΕΛΑΣ.

    -ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της αδικίας, όπως ορθώς έχετε προβλέψει στο άρθρο 24 παρ. 3 για τους σχολικούς φύλακες, και για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που μετατάχθηκαν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στα Κ.Κ. και υποβιβάστηκαν κατηγορία από ΠΕ-ΤΕ σε ΔΕ.

    -ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΗ της παρ. 2β του άρθρου 25 ως προς το ποιες θα είναι οι συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης πριν την κατάθεση της σχετικής δήλωσης που προβλέπεται στην προαναφερθείσα παράγραφο.
    Σας ευχαριστώ.

  • 23 Μαρτίου 2015, 10:27 | Μαρία αρβανιτη

    ΝΑ ΔωΘΕI Η ΔΥΝΑΤOΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟYΣ ΠΟΥ EΧΟΥΝ ΠΤΥΧIΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟYΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕIΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚOΤΗΤΑ ΥΠHΡΧΑΝ ΜOΝΟ 4 ΘEΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΘHΝΑ ΠΕ ΤΕ ΕΦΟΡΙΑΚOΣ ΤΕΛΩΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ

  • 23 Μαρτίου 2015, 10:06 | ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ

    Επειδή υπάρχουν επιτυχόντες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την προσληψη ως ενστολο προσωπικο Δημοτικής Αστυνομίας (2009) ο διορισμός των οποίων έως και σήμερα εκκρεμεί, παρακαλώ οπως εξετασετε τη δυνατοτητα ενασχολησης τους στους Δήμους της χώρας ως προσωπικό δημοτικής αστυνομίας (ιδιαίτερα στην περίπτωση εκείνη οπου ο αριθμός των π ΔΑ που θα επιστρέψουν στους Δήμους είναι ιδιαίτερα μικρός με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της άσκησης του συνόλου των αρμοδιοτήτων που προβλέπεται)

  • 23 Μαρτίου 2015, 10:10 | ΛΙΟΤΣΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    θα ήθελα να προτείνω σε περίπτωση μη συμπλήρωσης των θέσεων στους Δήμους (λόγω πχ προτίμησης παραμονής των πρώην ΔΑ στην ΕΛ.ΑΣ) να δίνεται το δικαίωμα σε επιτυχόντες απο διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που ήδη έχουν διεξαχθεί να καταλάβουν εθελοντικά θέσεις δημοτικής αστυνομίας στους Δήμους της Χώρας

  • 23 Μαρτίου 2015, 10:08 | ΝΙΚΗ Π.

    Να προστεθεί στο άρθρο της επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας, το εξής:
    α) Να δοθεί το δικαίωμα εθελοντικής επιστροφής σε όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που μετατάχθηκαν σε όλους τους φορείς (ΕΛΑΣ, φυλακές, παραμένοντες στους δήμους, κτλ) να επιστρέψουν στην δημοτική αστυνομία. Είναι άδικο να γίνεται επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και να μην μπορούν να επιστρέψουν όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί, αλλά αντίθετα να δίνεται το δικαίωμα επιλογής σε νυν υπαλλήλους του Δήμου να μεταταχθούν στη δημοτική αστυνομία μετά από εκπαίδευση η οποία θα έχει οικονομικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο. Είναι επίσης άδικο να μην δίδεται η επιλογή για επιστροφή των παραμένοντων δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι εξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας/κινητικότητας και αποτελούν εκπαιδευμένα άτομα, αλλά να δίδεται σε άλλους δημοτικούς υπαλλήλους να μεταταχθούν.
    β)Επίσης, να είναι ξεκάθαρο τι κατηγορίας προσωπικού θα είμαστε στην ΕΛΑΣ (ένστολο ή πολιτικό προσωπικό), καθώς έχω μεταταχθεί στην ΕΛΑΣ.

  • 23 Μαρτίου 2015, 09:42 | ΖΩΗ

    Κυριε υπουργε..πολλοι απο μας κατα την κινητικοτητα υποβιβαστηκαμε εκπαιδευτικη κατηγορια απο ΠΕ η ΤΕ στην κατηγορια ΔΕ με αποτελεσμα να χασουμε μεγαλο μερος του μισθου μας! Στο Σ/Ν δεν διευκρινιζεται αν θα επιστρεψουμε στην ιδια κατηγορια που υπηρετουσαμε κ πριν ! Διορθωστε αυτη την κραυγαλεα αδικια!!!
    Επισης δωστε τη δυνατοτητα στους συναδελφους να παραμεινουν εκει που εχκυν τοποθετηθει.

  • 23 Μαρτίου 2015, 09:57 | Λ.Σ.

    Είμαι πρώην δημοτικός αστυνομικός που μετατάχθηκα σε ΑΤ.
    1. θα ήθελα να δοθεί επιλογή σε όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς από όλους τους φορείς να επιστρέψουν εφόσον το επιθυμούν (εθελοντικά) στην δημοτική αστυνομία.
    2. Επίσης, εφόσον δοθεί η εθελοντική παραμονή στην ΕΛΑΣ, να είναι ξεκάθαρο αν θα είμαστε ένστολο ή πολιτικό προσωπικό.
    3. Επίσης, η τοποθέτησή μας στα ΑΤ εφόσον επιλέξουμε να μείνουμε στην ΕΛΑΣ να γίνει σύμφωνα με τον τόπο συμφερόντων μας.
    4. Να υπάρξει αναβάθμιση της νεας δημοτικης αστυνιμιας.

  • 23 Μαρτίου 2015, 08:22 | Μαρια Νακοπουλου

    Να αποκατασταθει και η αδικια σε αυτους τους Δημ. Αστυνομικους οι οποίοι υποβιβάστηκαν απο ΠΕ-ΤΕ σε ΔΕ μετατάχθηκαν και εχουν τοποθετηθει οριστικα στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις, διοτι συμφωνα με το προσχεδιο του νομου Α) δεν εχουν το δικαιωμα επιστροφης στους Δημους και Β) Στο αρθρο 24 παρ. 3 αποκαθίσταται η αδικια υποβιβασμου κατηγοριας των σχολικων φυλάκων. Πραξτε το ιδιο και για τους Δημ.Αστυνομικους που υποβιβαστικαν κατηγορια και μεταταχθηκαν στις Αποκεντρωμενες Διοικησεις. Εφαρμοστε ισονομια και δικαιοσυνη για ολους τους οποιους επληξε η διαθεσιμοτητα. Περιμεναμε 8 ετη ωστε να ανεβουμε εκπαιδευτικη κατηγορια, με τη διαθεσιμοτητα και υποβιβαστηκαμε ξανα σε θεσεις ΔΕ. Αποκαταστηστε και για μας την αδικια ακριβως κανετε και με τους σχολικους φυλακες, δηλ με νομοθετικη ρυθμιση.
    Επισης, δωστε δικαιωμα σε ΟΛΟΥΣ να επιστρεψουν στους Δημους.

  • 23 Μαρτίου 2015, 08:34 | Α.Γ.

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    ΔΩΣΤΕ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΙΣΟΤΙΜΑ – ΦΕΡΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΝΝΟΜΕΝΟΥΣ.

    ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.

  • 23 Μαρτίου 2015, 07:22 | B.M.

    Κυριες/Κυριοι βουλευτες και αρμόδιοι της κυβέρνησης επειδή φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί θέμα με τις μετατάξεις μας στα
    καταστήματα κράτησης σας αναφέρουμε τα εξής:
    Οι μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών πραγματοποιήθηκαν παράνομα με παράνομο ΦΕΚ μετάταξης, μιας και ρητά απαγορεύονται οι μετατάξεις από και προς τα καταστήματα κράτησης βάσει του νομού 3388/2005.
    Ακούμε συνεχώς ότι τα κ.κ δεν έχουν προσωπικό. Αλήθεια τόσα χρόνια χωρίς τους δημοτικούς αστυνομικούς πώς δούλευαν;
    Έχετε ενημερωθεί ότι κατά την άφιξη των δημοτικών αστυνομικών αποσπάσθηκαν παλιοί υπηρετούντες από τα κ.κ σε άλλες υπηρεσίες, ειδικά πριν τις εκλογές…
    Έχετε γνώση ότι κατά την άφιξη των δημοτικών αστυνομικών αποσπάσθηκαν σε διοικητικές θέσεις και γραφεία παλιοί υπηρετούντες των Κ.Κ. με μια απλή ημερησία διαταγή?
    Έχετε γνώση ότι δεν έχουμε περάσει εκπαίδευση και κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα; Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύμα δημοτικό αστυνομικό.
    Έχετε γνώση ότι μας έστειλαν στις φυλακές απειλώντας μας με απόλυση εάν δεν παρουσιαζόμασταν μέσα σε 5 μέρες;
    Έχετε γνώση ότι δεν έχει προχωρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε εμβολιασμό των δημοτικών αστυνομικών κατά παθήσεων όπως ηπατίτιδα κτλ?
    Έχετε γνώση ότι οι κρατούμενοι γνωρίζουν ότι υπηρετούσαμε στην δημοτική αστυνομία και μας θεωρούν και εμάς αστυνομικούς και πολλές φορές είμαστε στο μάτι του κυκλώνα βλέποντας μας ως εχθρούς;
    Έχετε γνώση ότι οι διοικήσεις των φυλακών, μας έχουν φερθεί και συνεχίζουν να μας φέρονται ως υπαλλήλους Β’ κατηγορίας και με τραγικό τρόπο;
    Έχετε γνώση ότι μέχρι και σήμερα δεν μας έχει χορηγήσει στολές το υπουργείο;
    Έχετε γνώση ότι αν και κάνουμε όλοι την ίδια δουλειά στα κ.κ., εμείς οι δημοτικοί αστυνομικοί αμειβόμαστε 200 ευρώ λιγότερα?Γνωρίζετε ότι πλέον δεν είμαστε αρεστοί σε κανέναν στα κ.κ?
    Καταλάβετε ότι δεχόμαστε ψυχολογικό πόλεμο από τις διοικήσεις των φυλακών και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.
    Γνωρίζετε ότι έρχεται νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης όπου αποφυλακίζεται το 1/3 των κρατουμένων που σημαίνει πάρα πολύ μεγάλη αποσυμφόρηση των φυλακών.Συνεπώς δεν χρειάζονται οι Δημοτικοί Αστυνομικοί στα καταστήματα κράτησης.
    Γνωρίζετε οτι οδηγείτε τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που παράνομα μετατάχθηκαν στα καταστήματα κράτησης σε ομαδικές παραιτήσεις?Αυτό θέλετε σαν κυβέρνηση?
    Γνωρίζετε οτι θέλουν να παραμείνουν περί τους 350 Δημοτικούς Αστυνομικούς στα Κ.Κ. απο τους 585 μεταταγμένους? Συνεπώς,μιλάμε για την επιστροφή 285 ανθρώπων.
    Επειδή έχετε απογοητεύσει 3500 ανθρώπους, περιμένουμε τις επόμενες ημέρες μιας και είστε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ως προς την άρση της αδικίας.
    Λύσεις υπάρχουν πολλές,όπως το να μείνει στα Κ.Κ όποιος επιθυμεί και τα κενά που θα δημιουργηθούν από την μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών ας αναπληρωθούν με την προκήρυξη των 500 ατόμων που έχει παγώσει.
    Δώστε την ευκαιρία όπως τη δίνετε στους συναδέλφους της ΕΛ.ΑΣ για εθελοντική επιστροφή και στους εργαζόμενους στα ΚΚ και τους λοιπούς φορεις ή ρητες δεσμευσεις για την 2η κινητικότητα χωρίς την εμπλοκή των υπηρεσιακών παραγόντων των Υπουργείων, ειδικά του Δικαιοσύνης.

  • 23 Μαρτίου 2015, 07:05 | Βασιλική Μανώλη

    Να επιστρέψουν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι Δημοτικοι Αστυνομικοι στις θεσεις τους, οποιαδήποτε διάκριση αποτελεί αδικία.
    Μας υποβαθμίσατε τα πτυχία μας, δουλεύουμε σε άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες – αναφέρομαι στα Καταστήματα Κράτησης- και δε μας δίνετε το δικαίωμα να επιλέξουμε την επίστροφη μας στη Δημοτικη Αστυνομία , η οποία ήταν η ΑΡΧΙΚΗ και ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ επιλογή μας.

  • 23 Μαρτίου 2015, 02:43 | Κωστας Γραμμενος

    Ποιο Πανελληνιο Σωματειο Δημοτικων Αστυνομικων ΕΛ.ΑΣ ;;;; Με ποιο δικαιωμα εκφραζουν αποψη για ολους μας; Σας παρακαλουμε Κ. Υπουργε, Καταλαβαινετε οτι μας ξεσπιτωσαν? Καταλαβαινετε οτι μας εκαναν «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ» με το ετσι θέλω. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στους ΔΗΜΟΥΣ.
    Πληρωνω ενοικια, εχω παιδι 5 ετων, εχω 2 σπιτια για να μην πηγαινοερχομαι διοτι ειμαι 109 χλμ μακρια απο το σπιτι μου.
    Κ μου δινει χρηματα η ΜΑΝΑ ΜΟΥ.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥς Κ.υπουργε, ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ,,,,,,,,,, ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ???????????????????????? ΕΕΕΕΕ????
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΤΣΙ. ΘΕΛΕΤΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ Κ ΑΛΛΕΣ? ΓΥΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΤΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΟΠΤΑΣΙΕΣ…ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑ ΧΛΜ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΕΝΖΙΝΕΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΙΣΩ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ . ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΕΚΕΙ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΛΟΙ. ΕΚΕΙ . ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΤΟ ΞΕΡΑΝ.

  • 23 Μαρτίου 2015, 02:07 | Melina Mitsi

    Λεμε ναι στην επανασυσταση στους δημους. Λεμε ναι στην επιστροφη στους τοπους μας, στις οικογενειες μας στα παιδια μας

  • 23 Μαρτίου 2015, 02:17 | Μαρια Τορσουνίδη

    Ξερετε οτι ολες οι επιστολες που σας στελνουν για την ΕΛΑΣ ειναι ΨΕΥΤΙΚΕΣ. Δεν υπαρχει σωματειο που θελουν να μεινουν ΕΛΛΑΣ. Ειναι γυρω στα 50 ατομα που προσδοκουν να μεινουν στην ΕΛΛΑΣ για προσωπικά συμφεροντα . Εμεις ομως δεν είμαστε τετοιοι. Ολοι να γυρισουμε εκει που ανηκουμε. Ολοι στις θεσεις που εμεις ειχαμε επιλέξει. Επιτροφη στις πολεις μας και στην δημοτικη μας.

    Σας ευχαριστουμε που τερματιζεται την αδικία.

  • 23 Μαρτίου 2015, 02:37 | Θεωδορα Γκεκα

    Αξιοτιμε υπουργε και συναμα Αξιοτιμοι Συμβουλοι του υπουργου,

    Οι Δημοτικοι Αστυνομικοι ΔΕΝ ειναι αστυνομικοι. Αν ηταν αστυνομικοι να περνουσαν μεσω παννελληνιων, Ολοι οι ΔΗμοτικοι ειναι Υπαλληλοι ΟΤΑ. Γυριστε μας πισω οπως ειμασταν. Ποσες αστυνομιες θα έχετε? Κατε μας κρατικους διαμεσολαβητες. Καντε μια υπηρεσια καινουργια με κοινωνιο εργο. Γυριστε μας στις παλιες μας τις ζωες. Σας ψηφισαμε , Σας στηριξαμε. ΓΥΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΥς ΔΗΜΟΥς ΟΠΟΥ ΦΕΡΝΑΜΕ ΕΣΟΔΑ Κ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ. .Κανενας στην Ελλας. Ειμαστε 40 ετων. Τι θα μας κανουν στην ΕΛΑΣ? Αν θελουν ελλας . Κανεις στους δημους που ειναι τωρα.Ολοι Αθηνα και σε μεγαλα ΑΣΤΙΚΑ κεντρα. Γυριστε μας πισω, Σπιτια μας , Σρις οικογενειες μας. Ο Μητσοτακης μας ξεσπιτωσε. Φερτε μας πισω στους δημους.

  • 23 Μαρτίου 2015, 01:45 | Πηνελόπη Γ.

    Ζητάμε την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΉ μετακίνηση ΌΛΩΝ των πρώην δημοτικών αστυνομικών διευκρινίζοντάς μας εκ των προτέρων αν τελικά επιλέξουμε να παραμείνουμε στην ΕΛ.ΑΣ ποιες τελικά θα είναι οι αρμοδιότητες μας και τα καθήκοντα μας(ένοπλο ή άοπλο προσωπικό). Φτάνει πια με αυτή την απαξίωση που βιώνουμε, πρέπει να καταλάβουν οι αρμόδιοι πως πρόκειται για ανθρώπινες ζωές που έχουν πληγεί με τα κατορθώματα τους. Μόνο τότε θα έχουν το δικαίωμα να επικαλούνται «αποκατάσταση αδικίας».

    Σας ευχαριστω

  • ΜΑΖΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ…ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 81 ν.4172/2013.ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!!!

  • 23 Μαρτίου 2015, 00:48 | ΝΙΚΟΣ 83

    Κύριοι βάλτε ένα τέλος την αδικία που από 5/7/2013 ζούμε!!!
    H μετακίνηση μας στους Δήμους να γίνει σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ βάση για ΟΛΟΥΣ τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς, όπου και αν αυτοί υπηρετούν καθώς και για αδιάθετους συνάδελφους μας και όσους απέφυγαν τη διαθεσιμότητα και τοποθετήθηκαν σε άλλες δομές του Δήμου.
    Οσοι ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ την επιστροφή τους στους Δήμους να γίνει με βάση την ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ για τον Δήμο που επιθυμεί ο καθένας μας και ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ τοποθέτηση στον Δήμο προέλευσης. Περιμέναμε χρόνια να μας δωθεί η δυνατότητα μετάταξης, η 8ετία να γίνει 5ετία και τώρα λέτε για 10ετή παραμονή…Οι περιφερειακοί Δήμοι θα έχουν τεράστιο προβλημα με 1 ή 2 Δημοτικούς Αστυνομικούς!!!
    Όσοι παραμείνουν στην ΕΛ.ΑΣ. να ξέρουν ακριβώς τι θα κάνουν και ως τι θα τοποθετηθούν!!!

    Σας ευχαριστω.

  • 23 Μαρτίου 2015, 00:44 | Γ. Π.

    Αν θέλετε να διορθωθεί η αδικία πρέπει να δοθεί σε όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, σε όποιο φορέα και αν έχουν τοποθετηθεί, είτε το δικαίωμα εθελοντικής επιστροφής στη Δημοτική Αστυνομία, όχι υποχρεωτικά στο Δήμο προέλευσης, είτε η παραμονή στις θέσεις που κατέχουν. Μην αναγκάζεται οικογένειες να μετακομίζουν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο γιατί με αυτό τον τρόπο καμία αδικία δεν διορθώνεται. Οι προσωποπαγείς θέσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, στη διάθεση του υπουργού είναι κάπως αόριστο και ασαφές. Πώς αυτές διασφαλίζουν την παραμονή στον τόπο συμφερόντων μας; Όταν καταργηθούν οι θέσεις μας στην ΕΛ.ΑΣ σε τι καθεστώς θα βρεθούμε μέχρι την τοποθέτηση στις προσωποπαγείς θέσεις και με ποια κριτήρια θα γίνει η τοποθέτηση;

  • 23 Μαρτίου 2015, 00:16 | Αθηνά Κ.

    Eπιθυμω το δικαιωμα της εθελοντικης επιστροφης για ΟΛΟΥΣ τους πρωην δημοτικους αστυνομικους!!!!!!!

  • 23 Μαρτίου 2015, 00:13 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Είμαι πρώην Δημοτικός Αστυνομικός που έχω τοποθετηθεί στην ΕΛ.ΑΣ. Ζητώ να παραμείνουμε στην ΕΛ.ΑΣ. όσοι το επιθυμούμε με πλήρη ένταξη στο σώμα.Είμαστε παραπάνω από 352 που το επιθυμούμε απλά δεν μπορέσαμε να υπογράψουμε όλοι.Μόνο εθελοντική μετακίνηση στη Δημοτική Αστυνομία από ΟΛΟΥΣ.Μη μας αναγκάζετε να ξεριζωθούμε για άλλη μια φορά.Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.Μην το ξεχνάτε.

  • 22 Μαρτίου 2015, 23:20 | Βασιλης ΔΑΕΑ

    Μήπως η καλύτερη λύση βρίσκεται κάπου ανάμεσα;
    -δικαιωμα επιλογής για ολους τους πρωην Δ.Α
    -ΜΗ κατάργηση των υπαρχουσων οργανικών θέσεων των ΔΑΕΑ εκτός κι αν ο ΔΑ επιστρέψει στον δήμο,
    -επιλογή παραμονής ή τοποθέτησης στον τόπο συμφερόντων τους
    – όσοι παραμείνουν ΕΛΑΣ, μετα απο εκπαίδευση, εφαρμόζουν τροχονομικα, (παρεμποριο), ΚΥΕ κ οτι άλλο απαιτεί ειδικους ανακριτικους υπαλληλους.
    -όσοι επιστρέψουν καθως και οι δημοτικοι υπαλληλοι που θα στελεχώσουν τη νέα ΔΑ- Υπ.Κοιν.Διαμ, ασκούν τις υπόλοιπες αρμοδιότητες της ΔΑ, οι οποίες δεν χρειάζονται εκπαιδευμένο- πιστοποιημένο προσωπικό ως υπηρεσία ειδικών ελέγχων, όχι απαραίτητα ένστολοι
    -απόσυρση της 10-ετιας

  • 22 Μαρτίου 2015, 23:22 | Ευγενία (Τζένη) Μπότση

    Πρόταση για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που επιθυμούν την παραμονή τους Στην Ελληνική Αστυνομία

    Ύστερα από την πολιτικά ορθή απόφαση της νέας κυβέρνησης να επανασυστήσει τη Δημοτική Αστυνομία στους Δήμους, με ταυτόχρονη ανασύσταση των οργανικών θέσεων των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών στους ΟΤΑ, προέκυψε ένα ζήτημα σχετικό με την αξιοποίηση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που επιθυμούν να παραμείνουν στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Με δεδομένο ότι τα προγράμματα κινητικότητας που εφαρμόστηκαν ως τώρα, δεν λάμβαναν υπόψη την ιδιαίτερη προτίμηση των υπαλλήλων αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προσόντα του καθενός, σαφώς και πρέπει να ληφθεί υπόψη από τη νέα κυβέρνηση η επιθυμία των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προστασία του Πολίτη και να συνδράμουν στις σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα αστυνομικά τμήματα.

    Το θέμα όμως είναι η επιθυμία τους αυτή να έρχεται σύμφωνη και με τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών του δημοσίου σε συνάρτηση με την προσφορά και την αξιοποίηση αυτών των υπαλλήλων.

    Όπως είναι γνωστό,πολλοί αστυνομικοί λείπουν από τη δύναμη των αστυνομικών τμημάτων και απασχολούνται καθημερινά είτε στη φύλαξη των δικαστηρίων , είτε πραγματοποιώντας μεταγωγές σε όλη τη χώρα, είτε πραγματοποιώντας περίπολα και παρέχοντας συνδρομή κατά τις μεταγωγές κρατουμένων από και προς τα Καταστήματα Κράτησης.

    Την ίδια στιγμή, οι υπάλληλοι της ΥΕΦΚΚ (Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης) , είναι ένα προσωπικό καταρτισμένο, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα φύλαξης και μεταγωγών αλλά δυστυχώς λόγω της υποστελέχωσής τους, δεν δύνανται να αναλάβουν όλες τις αρμοδιότητες που σχετίζονται με τη φύλαξη και τις μεταγωγές , αρμοδιότητες δηλαδή που ανήκουν στο Υπ. Δικαιοσύνης. Εν τω μεταξύ, η ομοσπονδία τους ΠΟΥΕΦ – και προς τιμήν της- πάντα σε απόλυτη σύμπνοια με την ΠΟΑΣΥ, ζητά προσωπικό για να μπορέσει να αποδεσμεύσει την Ελληνική Αστυνομία από αυτές τις αρμοδιότητες.

    Όπως είναι γνωστό , οι Εξωτερικοί Φρουροί φέρουν ατομικό οπλισμό, είναι ένστολοι και εκπαιδευμένοι για αυτές τις αρμοδιότητες και μέχρις στιγμής έχουν πραγματικά συνεισφέρει τα μέγιστα στην ασφάλεια των πολιτών,καθώς παρά την υποστελέχωση της υπηρεσίας, έχουν αντεπεξέλθει άριστα απέναντι σε ότι τους ανατέθηκε. Άλλωστε δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένη ως προστασία του πολίτη μόνο την παρουσία της ΕΛΑΣ και τις περιπολίες στους δρόμους της χώρας , καθώς η αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών από και προς τα καταστήματα κράτησης είναι ύψιστης σημασίας, εφόσον μιλάμε για άτομα με αποδεδειγμένα παραβατική συμπεριφορά, που κρίνει την παρουσία της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρουράς εντελώς απαραίτητη.

    Από την άλλη, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη, ότι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που επιθυμούν την ένταξή τους σε ένα σώμα που θα έχει ως αποτέλεσμα την ατομική οπλοφορία και την ενασχόλησή τους με αυτά τα καθήκοντα, ότι γνωρίζουν και επιθυμούν να αναλάβουν αυτή την ευθύνη και ότι παράλληλα δεν είναι πανάκεια αυτή η προσφορά τους να γίνεται μόνο από τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Θα μπορούσαν λοιπόν , οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που ζητούν πλήρη ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία να ενταχθούν τελικά στις τάξεις της ΥΕΦΚΚ.

    Εξάλλου πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι προαπαιτούμενο ύψος για την ένταξη των Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛΑΣ για τις γυναίκες ήταν το 1,65 ενώ στην Ελληνική Αστυνομία για όλα τα Σώματα είναι κοινό για άνδρες – γυναίκες το 1,70. Την ίδια στιγμή το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος για την ΥΕΦΚΚ είναι το 1,60 για τις γυναίκες.

    Έτσι θα αποφευχθούν τόσο πιθανές προσφυγές από υποψήφιους που κόπηκαν σε διάφορες προκηρύξεις λόγω ύψους ενώ παράλληλα θα ληφθεί υπόψη το αξιόμαχο του χαρακτήρα τους, θα ενταχθούν πλήρως σε μία υπηρεσία ήδη οργανωμένη, θα μπορούν να συνεισφέρουν στην Προστασία του Πολίτη όπως οι ίδιοι δηλώνουν ότι επιθυμούν και θα βοηθήσουν και την Ελληνική Αστυνομία να απεμπλακεί απο θέματα φύλαξης που αφορούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης.Αρκεί να σκεφτούμε πόσοι αστυνομικοί θα επιστρέψουν στα Α.Τ για να μπορέσουν πια να ασχοληθούν με την καθημερινότητα του πολίτη και όχι με θέματα που ανήκουν αμιγώς στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Από την άλλη η ΥΕΦΚΚ θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα υποστελέχωσης, αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες όπως πχ η φύλαξη δικαστηρίων, μεταγωγές σε όλη τη χώρα, και ταυτόχρονα ενισχύοντας την ασφάλεια και την καλή λειτουργία της υπηρεσίας.

    Επίσης θα μπορούσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να απεμπλέξει έτσι και κάποιους από τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που εντάχθηκαν στην ΥΕΦΚΚ και επιθυμούν να γυρίσουν στους Δήμους τους , στην υπηρεσία Κοινοτικής Διαμεσολάβησης, καθώς η μετάταξή τους εκεί έγινε σε κάποιες περιπτώσεις καταναγκαστικά και υπό την απειλή της απόλυσης. Διότι,όπως αντιλαμβάνεστε, έχει μεγάλη σημασία για κάποιον υπάλληλο να απασχολείται σε μια υπηρεσία ενώ πραγματικά το επιθυμεί και νοιώθει ότι μπορεί να αποδώσει και όχι να παρέχει τις υπηρεσίες του ως μία αγγαρεία ή κωλυόμενος να αποδώσει.

    Άλλωστε τα καθήκοντα και η εκπαίδευση των Εξωτερικών Φρουρών είναι όμοια με αυτά των Ειδικών Φρουρών, επομένως δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα από τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς σχετικά με την ένταξή τους εκεί.

    Φαντάζομαι θα επιθυμούν πάρα πολύ να ασχοληθούν με την προστασία των πολιτών από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης με βάση την αξιόμαχη προσωπικότητα και την θέλησή τους να προσφέρουν σε παρόμοια αστυνομικά καθήκοντα.

    Με βάση λοιπόν τα παραπάνω καλώ τις Ομοσπονδίες ΠΟΥΕΦ-ΠΟΑΣΥ-ΣΕΦΕΑ να έλθουν άμεσα σε συνάντηση και να ζητήσουν από την ηγεσία να δει το θέμα με μεγάλη σοβαρότητα.
    Εξάλλου είναι σημαντικό η μεταρρύθμιση να ενισχύει τις σημαντικές υπηρεσίες, όπως επίσης να αξιοποιεί και τα θέλω των υπαλλήλων κατά το μέγιστο δυνατό τρόπο.

  • 22 Μαρτίου 2015, 23:30 | Γεώργιος Κατής

    Να σας συγχαρώ προσωπικά για την πρωτοβουλία που λάβατε και με τις διατάξεις του άρθρου 25 καταργείτε τις θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία των πρώην δημοτικών αστυνομικών και τις επανασυστήνετε αυτοδικαίως, κατόπιν αιτήσεως τους βέβαια, στην Δημοτική Αστυνομια, που είχαν καταργηθεί με το άρθρο 81 του ν.4172/2013. Όπως πολύ καλα και συνετά αποφασίσατε η ρύθμιση επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία όπως λέτε συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές προτάσεις της ΚΕΔΕ, μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, κρίνεται σαφώς, απαραίτητη καθώς πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την καθημερινή ζωή των πολιτών και προσπορίζει σημαντικά οικονομικά έσοδα στους δήμους.
    Ειδικότερα:
    (α): με την παρ.2 (β) παρέχεται το δικαίωμα επιλογής σε υπάλληλους, πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι δεν επιθυμούν την επάνοδό τους στην επανασυσταθείσα θέση τους και παράλληλα διασφαλίζεται η κάλυψη πραγματικών αναγκών με τη διάθεσή τους στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

    (β): με την παρ.2(γ) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά, ή δεν συμπεριλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες των Ανακοινώσεων του τέως Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επανέρχονται,
    κατόπιν αίτησής τους, σε θέσεις στους οικείους Δήμους.

    Η εν λόγω ρύθμιση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου αφενός μεν, να επιτευχθεί η αποκατάσταση αυτών των υπαλλήλων, αφετέρου δε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι υπηρεσιακές ανάγκες των Δήμων.

    Και ερωτώ, η Δημοτική Αστυνομια αριθμουσε 3500 υπαλλήλους την ημέρα της κατάργησης. Τωρα θα στελεχώθει με 1500-1700 απο τους οποίους κάποιος αριθμός θα επιλέξει να μην γυρίσει στην πρότερη θέση του και θα μετακινηθει σε αλλες υπηρεσιες.Τουτέστην 1300 υπάλληλοιπεριπου αξιοτιμες κυρίες και ξιοτιμοι κύριοι; Αυτό σημαίνει οτι θα υπολειτουργει. Έτσι εισαγετε την διάταξη για εκούσια μεταταξη επιθυμουντων δημοτικών υπλαλληλων μετά απο εκπαιδευση στους κλάδους δημοτικής αστυνομιας. Δεν ακούγεται οξύμωρο να υπάρχουν διεσπαρμενοισε διαφορες θέσεις 2000 υπάλληλοι πρωην δημοτικοί αστυνομικοί, που έχουν κοστίσει χιλιάδες ευρώ ο καθένας στους ΟΤΑ για την εκπαίδευση τους και να αναζητεί ο εκάστοτε ΟΤΑ υπαλλήλους απο άλλες, και αυτές υποστελεχωμένες υπηρεισες του , για να μπορέσει να λειτουργησει την υπηρεσία δημ.αστυνομίας; Παρακαλώ λάβετε υπόψη και τον ανθρωπιστικό παράγοντα και δώστε στους π.δημαστυνομικους που υπηρετουν σε άλλες θέσεις του δημόσιου, τουλάχιστον το δικαίωμα επιλογής να επιστρέψουν στις πρότερες θέσεις του.Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για μεταφορά αρμοδιότητας απο το κεντρικό κράτος στους ΟΤΑ και μεταφέρονται έτσι οι π.δημ.αστυν. που υπηρετουν στην ΕΛΑΣ.Παράλληλα όμως και οι δήμοι, δεν θα μπορουν να λειτουργήσουν τις τόσο χρήσιμες υπηρεσιες δημαστυνομίας με 1500 ατομα συν και όσοι μεταταχθουν.

    Έτσι σας προτείνω να συμπεριλάβετε ρύθμιση που να λέει :

    2.» δ) Με την ίδια διαδικασία των εδαφίων (α) και (β) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1, αλλά έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του παρόντος μπορούν να επιλέξουν είτε να καταλάβουν την αρχική, επανασυσταθείσα οργανική τους θέση, είτε να παραμείνουν στις θέσεις που έχουν τοποθετηθεί . Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται, ανά περίπτωση, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου»

    Έτσι αποκαθίσταται πραγματικά η δικαιοσύνη, ενδυναμώνονται οι επανασυσταθείσες υπηρεσίες και ικανοποιείτε το πάγιο αίτημα των εργαζομένων των υπηρεσιών δημ.αστυνομίας για επαναφόρα στις θέσεις τους και αποτίναξη των διατάξεων Μητσότάκη που διέλυσαν οικογένειες,διέλυσαν ζωές και έδεσαν τα χέρια για δύο χρόνια στην Τ.Α.
    ΕΥχαριστώ πολύ

  • 22 Μαρτίου 2015, 23:32 | Β.Γ

    Εφαλτηριο της επιστολης μου κ.Υπουργε ειναι να σας συγχαρω και να σας διατυπωσω οτι το εν λογω Σ/Ν αποτελει την δικαιωση ολων των δημ.αστυνομικων και χαιρει της αποδοχης του απο το συνολο μιας και συμβαλει αποφασιστηκα στην θωρακιση και εδραιωση του θεσμου!!!Τα ανωτερω ειναι ευκολα να τεκμηριωθουν για τους κατωθι λογους ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ επιστροφη των δημ αστυνομικων που βρισκονται στην ΕΛ.ΑΣ στους δημους και αυτο γιατι αν δεν συμβει και παραμεινουν ορισμενοι στην αστυνομια θα δημιουργησει περισσοτερα προβληματα παρα θα δωσει λυσεις οπως ορισμενα απο αυτα ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ απο το ηδη υπηρετων αστυνομικο προσωπικο στην περιπτωση πληρης ενσωματωσης οπως αιολα και αστοχα και ευτυχως γιατι ειναι λιγοι οι συγκεκριμενοι υποστηριζουν π.χ οργανικες θεσεις επαρχιας,καθηκοντα,εκπαιδευση κλπ.Το οξυμορο ομως και το πιο τραγικο ειναι οι αντιδρασεις που θα υπαρξουν απο τους ιδιους τους θιασωτες και υπερμαχους της συγκεκριμενης εμμονης οταν θα αναγκαστουν να επιστρεψουν απο τους τοπους συμφεροντων τους,πολλοι θα υποβαθμιστουν σε κατηγορια απο ΠΕ-ΤΕ σε ΔΕ καθως ολο το αστυνομικο προσωπικο υπαγεται στην κατηγορια ΔΕ και αν δεν συμβει κατι απο αυτα οπως προανεφερα θα υπαρξουν αντιδρασεις απο τους αστυνομικους οι οποιοι ειναι χιλιαδες και αυτοι επιθυμουν να επιστρεψουν στους τοπους συμφεροντων τους και να αναγνωριστουν τα πτυχια τους μιας και οι πλειονοτητα εξ’αυτων διαθετει τουλαχιστον πτυχιο ΤΕΙ καθως και πληθωρα αλλων ζητηματων ΝΟΜΙΚΩΝ και μη τα οποια θα προκυψουν.Στην ετερη περιπτωση τα περι θεωριων δημιουργιας ειδικου ενστολου προσωπικου στους κολπους της αστυνομιας θα επιφερει παλι αντιδρασεις απο τους αστυνομικους αλλα και θα δημιουργηθει ενα μορφωμα το οποιο ερχεται σε πληρη αντιθεση με τις προθεσεις της κυβερνησης καθως και του ετερου κ.Καθηγητη Υπουργο ΠΡΟ-ΠΟ κ Πανουση περι ομογενοποιησης οπως και επισημα εχει δηλωσει και το βασικοτερο αποδυναμωνει και καθιστα ανουσια την επανασυσταση της δημοτικης αστυνομιας.Οπως εχει διατυπωθει και απο ετερους συμμετεχοντες στην διαβουλευση οσοι υποστηριζουν την παραμονη στην αστυνομια αποτελει μια μειοψηφια που συνεχως ανακυκλωνεται και ως δια μαγειας σε ορισμενα blogs που αφορουν θεματα της δημοτικης και ολα αυτα προκειμενου να ικανοποιησουν ενα τους το οποιο αν συνεβαινε θα ειχε αρνητικες επιπτωσεις στους ιδιους αλλα και θα καταδικαζε σε αποτυχια εναν ΘΕΣΜΟ πριν καν αρχισει.Αποτοκος των ανωτερω για να μην μακρυγορω ειναι η ψηφιση του συγκεκριμενου Σ/Ν με την προσθεση καποιων επιμερους στοιχειων δυνατοτητα επιλογης δημου και αν δεν γινεται να καταστει δυνατο για το συνολο που το επιθυμουν να υπαρξουν κοινωνικα κριτηρια ωστε οι συγκεκριμενοι που τα πληρουν να τους δινεται αυτη η δυνατοτητα και για τους υπολοιπους δυνατοτητα αιτησης σε δημους της αρεσκειας τους με σειρα προτεραιοτητας ετσι ωστε να μπορεσουν σε αρχικη φαση να εργασθουν σε ομορους με τον συμφεροντων τους δημο μιας και αυτος ειναι ο λογος που πολλοι απο αυτους επιθυμουν να παραμεινουν στην αστυνομια και διατηρηση της κατηγοριας και στον δημο με αυτον του φορεα στον οποιο ειχαν μετακινηθειαντιστοιχα.Τελος θα ηθελα να σας διαβεβαιωσω οτι η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφια σας στηριζει και ανυπομονει να ψηφιστει το εν λογω Σ/Ν και να ειστε σιγουρος κ.Καθηγητα μιας και γνωριζετε τα εργασιακα ακομα και αυτοι οι καποιοι που διαφωνουν εν μερει τωρα, θα σας στηριξουν στο τελος γιατι θα αποδειχθει οπως ανελυσα και παραπανω οτι συμβαλλατε στην ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ και ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ στον εργασιακο τους περιβαλλον και κατ’επεκταση της ζωης τους!!!Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ κ.Υπουργε για την ΕΛΠΙΔΑ που μας δωσατε και ειχαμε καιρο να νοιωσουμε. Υ.Γ.Το δικαιωμα μεταταξης στην δημοτικη αστυνομια σε υπαλληλους του Ν.3584/2007 ειναι πολυ σωστο καθως θωρακιζει και ενισχυει τον θεσμο.Τελος η προταση του κ.Υπουργου ΠΡΟ-ΠΟ για επανασυσταση της νεας υπηρεσιας με αλλη ονομασια συμβαδιζει με τα ευρωπαικα προτυπα και συμβαλει δραστικα στην προσεγγιση με τον πολιτη μιας και ειναι καθηγητης εγκληματολογιας και γνωστης των εν λογω θεματων.

  • 22 Μαρτίου 2015, 23:33 | Γ.Π

    Κύριε Υπουργέ, με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε ότι θα επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία στους Δήμους. Πρόκειται για μεγάλο λάθος αφού όπως όλοι γνωρίζουμε ήταν μια μη λειτουργική υπηρεσία. Αντίθετα εάν παραμείνουμε στην Ελληνική Αστυνομία θα προσφέρουμε τα μέγιστα στην καθημερινότητα του πολίτη .Μη δημιουργήσετε μια δεύτερη Αγροφυλακή γιατί είναι σίγουρο ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα καταργηθεί.

  • 22 Μαρτίου 2015, 22:36 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΒΑΝΑΚΗΣ

    Προς
    τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό
    Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Είμαστε πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί που έχουμε μεταταγεί στην Ελληνική Αστυνομία σε θέσεις που είχαν συσταθεί με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π΄ από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. της ΕΛ.ΑΣ (ΦΕΚ Β΄ 3595).
    Με το άρθρο 25 του σχεδίου νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις», επανασυστήνονται αυτοδίκαια οι θέσεις και κλάδοι Δημοτικής Αστυνομίας, που είχαν καταργηθεί με την παρ. 1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013.
    Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου, οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί που έχουν μεταταγεί στην ΕΛ.ΑΣ. θα επανέλθουν στις επανασυσταθείσες θέσεις, «με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα».
    Εντούτοις, πολλοί από εμάς κατά τη διαδικασία της κινητικότητας μεταταχθήκαμε στην ΕΛ.ΑΣ. σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας από αυτή στην οποία ανήκαμε κατά τη θέση μας σε διαθεσιμότητα. Από τη διατύπωση όμως του άρθρου 25 του ανωτέρω σχεδίου νόμου δεν προκύπτει σαφώς εάν θα επανέλθουμε στη Δημοτική Αστυνομία σε θέση της κατηγορίας, στην οποία ανήκουμε σήμερα ή θα υποχρεωθούμε να επανέλθουμε σε θέση της κατηγορίας στην οποία ανήκαμε ως Δημοτικοί Αστυνομικοί. Εάν ισχύει το δεύτερο, θα πρόκειται για παράνομο υποβιβασμό μας σε θέση κατώτερης κατηγορίας από αυτή στην οποία ανήκουμε σήμερα.
    Εκτός όμως από το νομικό μέρος, τίθεται πρωτίστως το θέμα της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού στη Δημόσια Διοίκηση ανάλογα με τα πραγματικά προσόντα του κάθε υπαλλήλου. Ειδικά στην προκειμένη περίπτωση, η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας σε νέες βάσεις δεν συμβαδίζει με την κατάταξη του προσωπικού της σε κατηγορίες όχι με κριτήριο τα προσόντα που διαθέτει σήμερα, αλλά ουσιαστικά με κριτήριο τα προσόντα που διέθετε κατά το χρόνο διορισμού του. Επισημαίνεται εδώ ότι, εκτός των άλλων, με το άρθρο 81 του ν. 4172/2013, θεωρήθηκε αυτοδικαίως άκυρη οποιαδήποτε μετάταξη˙ συνεπώς, ακόμη και όσοι είχαν συμπληρώσει οκταετία και είχαν υποβάλει ήδη αίτηση για μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία, παρέμειναν στην κατηγορία στην οποία ανήκαν.
    Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε να αποσαφηνιστεί στο νόμο που θα εκδοθεί ότι οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί που θα επανέλθουν στους Δήμους ή θα τεθούν στη διάθεση του Υπουργείου Εσωτερικών, θα καταταγούν σε κατηγορίες με βάση τον τίτλο σπουδών τον οποίον κατέχουν.

    Με τιμή

  • 22 Μαρτίου 2015, 22:35 | Γιάννης Τσεμπος

    Να λάβετε υπόψη σας παρακαλώ τα παρακάτω: Με όλο το σεβασμό στην παράγραφο 4 θα πρέπει να αφαιρέσετε την φράση «ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων» διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά του υπαλλήλου ως μεσο εκβιασμου ή διωξης.

    Επίσης, επειδή πρόκειται να προκύψει μια υποστελεχωμενη υπηρεσία, και σε κάποιους δήμους θα βρεθεί εντέλει να υπηρετεί ενας ή κανενας δημ.αστυνομικος θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ενισχυθει με ανθρωπινο δυναμικό . Καλώς και εισαγάγετε την παρ.5. Παρόλα αυτά επείδη ο κλάδος της δημοτικής αστυνομιας αποτελεί ειδική ένστολη υπηρεσία με ομοιογενή εμφάνιση, τρόπο λειτουργίας και εκπαιδευση θα πρέπει η ειδική εκπαίδευση να είναι αντίστοιχη αυτής που έλαβαν οι π.δ.α. Έτσι προτείνω το αρθρο 5 να τροποποιηθει ως ακολούθως:
    «5. Επιτρέπεται η μετάταξη στους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143 Α) μετά από ειδική εκπαίδευση,αντίστοιχης διάρκειας και αντικειμένου με τις διατάξεις του Ν.3731, στην οποία επιτρέπεται να συμμετέχουν, μετά από αίτηση τους, υπάλληλοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης. Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζονται οι προϋποθέσεις αποδοχής υπαλλήλων στην εκπαίδευση που προβλέπεται στην παράγραφο αυτή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή, ο τόπος, η διάρκεια, το αντικείμενο της εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις για την επιτυχή περάτωση και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την εκπαίδευση αυτή.» Ευχαριστώ εκ των προτέρων που λάβατε υπόψη τις παρατηρήσείς μου

  • 22 Μαρτίου 2015, 22:58 | Τ.Ν

    Κύριε Υπουργέ, μη διαλύσετε για άλλη μια φορά την εργασιακή και οικογενειακή μας γαλήνη. Παρακαλούμε να μας επιτρέψετε εμείς που υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία να παραμείνουμε εθελοντικά στη νέα οργανική μας θέση και να ενταχθούμε πλήρως στο σώμα σαν αστυνομικό προσωπικό.

  • 22 Μαρτίου 2015, 22:34 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Κ.19

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ Κ ΕΓΩ ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ,
    ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ Π.ΔΗΜ/ΚΩΝ ΑΣΤ/ΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ή ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗ Γ.Γ.Δ.Ε (ΔΟΥ) ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ,ΣΕ ΠΟΛΗ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΩΣ ΔΗΜ.ΑΣΤ/ΚΟΣ,(ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΓΔΕ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ 1 ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ,ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΩΣ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ),ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΩΣ ΔΗΜ.ΑΣΤ/ΚΟΥ,ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΛΛΑ Κ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ.

    ΓΙΑΥΤΟ ΖΗΤΩ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜ.ΑΣΤ/ΚΟΙ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΩΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ Ή ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ,ΕΦΟΣΟΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ Ή ΣΕ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜ.ΑΣΤΥΝΙΚΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ Κ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜ.ΑΣΤ/ΚΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝ/ΚΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΩΣ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΕ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 22:31 | Ζαροστιβανακης

    Το Μινώταυρος ηρπαξε στα σκάλισμα έναν οφι , οντεν εσκαφτα τον δαμακα στου Κουρδη τον λάκκο.Ηντα να κάτω δά να τότε ποσβωλωσω γι να τονε στείλω στο Ηράκλειο στου γιατρού?

  • 22 Μαρτίου 2015, 22:14 | Βαγγέλης

    Επανασύσταση της δημοτικής αστύνομιας και υποχρεωτική μετατάξη του όλου του προσωπικού. Αλλιώς αφήστε τα όπως ειναι γιατί τα κάνετε χειρότερα!!!! Μέριμνα για όσους έιναι ή ήταν μακριά άπο τον τόπο τους. Παρτέ επιτέλους μια σωστή απόφαση απαλλαγμένη απο τα βαρίδια του συντεχνιακού κατεστημένου. Αποφασίστε τι θέλετε να δημιουργήσετε και σταματήστε την λογική του εκφυλισμού μιας Υπηρεσίας. Εδώ δεν ειναι λαϊκή αγορά να διαλέγουμε…

  • 22 Μαρτίου 2015, 22:31 | Κυριάκος Διαμαντάκος

    Αν πραγματικά θέλετε μια υπηρεσία εν λειτουργία που να κάνει την δουλειά που πρέπει τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα ακόλουθα.
    1. Κατάργηση του άρθρου 81 που καταργεί την υπηρεσία.
    2. Επαναφορά όλων των συναδέλφων στις αρχικές θέσεις και βαθμούς
    3. Αναγνώριση της προυπηρεσίας όλων
    4. Απογαλακτισμός από Δήμους και Δημάρχους – δημ. συμβούλους με την δημιουργεία ΓΕν. Δ/νσης Δημ. Αστυνομίας στο Εσωτερικών ή στο Προ. Πολίτη (Δημ. Μητρώου δημ Αστυνομικών) και ένταξη μας εκεί, κοινή εμφάνιση, αρμοδιότητες, ταυτότητα κλπ. Εννοείται ότι θα υπάρχει άμεση συνεργασία με τους Δήμους χωρίς όμως τις γνωστές παρεμβάσεις (αυτό θέλει γενναιότητα .

    Ενίσχυση της υπηρεσίας με προσλήψεις (πιθανά και μετατάξεις μετά από εκπαίδευση αυτών που θέλουν να προσφέρουν πραγματικά).

    Το όνομα της Δημ. αστυνομίας είναι αδιαπραγμάτευτο όπως σε όλο τον κόσμο. καθαρές λύσεις και όχι γιαλαντζί καταστάσεις για να κάνουμε τους καλούς.
    Αν πραγματικά θέλετε μια υπηρεσία που να είναι αξιόμαχη για το καλό όλης της κοινωνίας αλλά και των στελεχών της και όχι απλά ένα ακόμα βόλεμα για κάποιους, ξεκινήστε με αυτό τον μπούσουλα.
    Είμαι στη διάθεση σας και Ελπίζω να το διαβάσετε.

  • 22 Μαρτίου 2015, 21:00 | mixalis

    Κυριε Υπουργε καντε το σωστο και δωστε σε ΟΛΟΥΣ τους πρωην Δημοτικους Αστυνομικους δικαιωμα επιστροφης στις υπηρεσιες τους. Μην υποκειπτετε στις πιεσεις των συνδικαλιστων των φυλακων. Ισως φοβουνται πως οταν φυγουμε ισως χασουν μερικοι απο αυτους την καρεκλα τους. Γνωριζετε επισης πως με την αφιξη μας αποσπαστηκαν αρκετοι απο αυτους οπως επισης και πολλοι υπαλληλοι φυλαξης σε διοικητικες θεσεις και γραφεια; Σκεφθειτε το και μετα αποφασιζεται. Μη μας αναγκαζεται συνεχιζοντας ολη αυτη την αδικια να στραφουμε σε ακροδεξια κομματα για να βρουμε το δικιο μας…

  • 22 Μαρτίου 2015, 21:52 | Αθανασούλης Χ., Τσαρούχας Χ.

    ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ
    ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ / ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 8-9 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ – ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ, ΔΗΜΟ ‘Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΣΠΙΤΩΝΕΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.

    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ
    ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΓΧΟΣ ΜΑΣ.

    ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ,
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
    ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ Χ.
    ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ Χ.

    ———–

    Για το άρθρο 25 παρ. 2α και παρ. 2β γράφουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί:
    ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
    ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Καλησπέρα σας,

    Είχαμε γράψει και τις προηγούμενες μέρες και θέλουμε να ξανασχολιάσουμε
    τα κάτωθι:

    -για την παρ. 2α είναι ξεκάθαρο ότι όποιος επιθυμεί επιστρέφει στην θέση του
    στη Δημοτικη Αστυνομία – στο Δημο προέλευσης και λογικά και στο τόπο του
    (δεν ξερω αν μπορει να δοθει επιλογη για δήμο συμφερόντων και για δημοτικη αστυνομια αν κάποιος το επιθυμεί
    με βαση την τωρινή του διαμονή η οποία καθορίστηκε με την κινητικότητα)

    -για την παρ. 2β θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
    για όσους από εμας επιθυμούμε να παραμείνουμε εκεί στις πόλεις που τοποθετηθήκαμε οριστικά
    με το ΦΕΚ για την ΕΛΑΣ διότι η κινητικότητα μας οδήγησε σε αυτό το μέρος και το πιο σημαντικο ότι έχουμε μεταφέρει τις οικογενειές μας και κυρίως τα παιδιά μας.
    Τα ταλαιπωρήσαμε αλλά τελικά προσαρμοστήκαμε. Δεν σας αναφέρουμε τα οικονομικά διότι τα καταλαβαίνετε.

    Προτείνουμε να μπορούμε με προσωπική μας δήλωση να ενημερώνουμε για τον τόπο
    συμφερόντων και διαμονής ή αλλιώς με βαση το ΦΕΚ οριστικής τοποθέτησης στην ΕΛΑΣ
    όπου αναφέρονται οι πόλεις των οργανικών θέσεων.
    Και ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ.

    Για παράδειγμα εμεις είχαμε πετύχει σε δήμο σαν δημοτικοί αστυνομικοί σε νησί αλλά δεν καταγόμαστε από αυτό το νησί και δεν έχουμε καμία σχέση.Η κινητικότητα μας έστειλε σε πόλεις που αυτή τη στιγμή έχουμε μεταφέρει τα πάντα εκεί και οι οικογένειες μας ζούνε την καθημερινοτητά τους ύστερα από τεράστια προσπάθεια (σχολεία, φροντιστήρια, φιλίες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε). Η προσαρμογή των παιδιών ειναι ένας τεράστιος αγώνας. Το μόνο που ζητάμε είναι να μην διαταράσσονται τα παιδιά. Είναι πολύ μεγάλο το κόστος (ψυχολογικο, οικογενειακο , κοινωνικο,οικονομικό). Δεν φταίμε για όλα τα προηγούμενα πουθενά και κυρίως δεν φταίνε τα παιδιά.Όλοι όσοι είναι μακρυά από τους τόπους τους μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας τους δίνεται η ευκαιρία να γυρίσουν εφόσον το επιθυμούν στις παλιές τους θέσεις και μάλλον στους τόπους τους. Εμεις δεν επιθυμούμε να γυρίσουμε στους Δήμους προέλευσης
    και δεν χρειάζεται να τονίσω το τι θα σημαίνει κάτι τέτοιο για μας αν αναγκαστουμε να το κάνουμε.

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ
    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ) ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ.

    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

    ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.

    ΤΟ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.

    ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ.
    ΕΔΩ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.

    ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ.ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΕΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ.

    — Και κάνω και δύο ερωτήσεις συμπληρωματικές:

    α. στη παρ.2β στις προσωποπαγείς θέσεις , θα συνεχίζεται αυτόματα η υπαλληλική σχέση
    με την διαπιστωτική πράξη ? και
    β. που θα εμφανιστούν προσωρινά οι υπάλληλοι με τις προσωποπαγείς θέσεις μέχρι να πάνε
    στις νέες τους θέσεις ?

    Ευχαριστούμε,
    Αθανασούλης Χ.
    Τσαρούχας Χ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 21:52 | Γιωργος

    1ον. Οσοι εχουν βγει σε διαθεσιμοτητα να μην ξαναβγουν μελλοντικα
    2ον. Να γίνει σε εθελοντικη βαση η επιστροφη.

  • 22 Μαρτίου 2015, 21:53 | ΓΙΑΝΝΗΣ Α.

    Θέλουμε δικαίωμα επιστροφής στη Νέα Δημοτική Αστυνομία απο ολους τους φορείς ανεξαρτήτως με εθελοντική μορφή. Δεν ζητάμε κατι παράλογο. Τουλαχιστον μια φορά να γίνει και κάτι σωστο.

  • 22 Μαρτίου 2015, 21:31 | γεωργιος σταμου

    αμεση καταργηση του μνημονιακου αρθρου 81 του νομου 4172/2013 και επιστροφη εκει που διοριστηκαμε!στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ!

  • 22 Μαρτίου 2015, 21:32 | M. N.

    Αξιότιμοι Κύριοι του Υπουργείου,

    Προς μία πραγματικά ουσιώδη και εκσυγχρονιστική μεταρρύθμιση, που θα αξιοποιεί το υπάρχον προσωπικό, οι δημοτικοί αστυνομικοί που είναι κάτοχοι τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε θέσεις του (ευρύτερου;) δημόσιου τομέα της επιστημονικής τους κατεύθυνσης, συμπεριλαμβάνοντας και όσους απέκτησαν τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, ασχέτως αν ακόμη αυτοί οι τίτλοι δεν έχουν περάσει από αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο, όχι από υπαιτιότητα των υπαλλήλων, αλλά από την περίεργη κατάσταση που έχει μεσολαβήσει με προσωρινούς / ημιπροσωρινούς / ημιτελικούς / τελικούς πίνακες διάθεσης και ασάφεια προς τον φορέα τοποθέτησης, επομένως και προς υποβολή του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο (προσωπικά, ολοκλήρωσα με άριστα το μεταπτυχιακό μου τον Μάιο του 2014, και ακόμη δεν έχει καταστεί εφικτό το μεταπτυχιακό μου να περάσει από υπηρεσιακό συμβούλιο). Παρακαλώ, λάβετε υπόψιν, ότι δόθηκε το δικαίωμα σε όσους διέθεταν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών προ της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας να παραμείνουν ως διοικητικοί υπάλληλοι στους δήμους και να αποφύγουν έτσι όλη αυτήν την ταλαιπωρία της διαθεσιμότητας-κινητικότητας. Το Υπουργείο μπορεί να λάβει επικαιροποιημένα στοιχεία σχετικά με τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ακόμη και με πολύ απλούς τρόπους, π.χ. ζητώντας τους εντός προθεσμίας να ενημερώσουν δια e-mail το Υπουργείο και αναφέροντας ατομικά στοιχεία, βασικό πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο.

    Σας ευχαριστώ

  • 22 Μαρτίου 2015, 20:22 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Λ.

    Στην περίπτωση της 2. α) θα πρέπει να δοθεί ελευθέρα το δικαίωμα επιστροφής στον Δήμο που ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ και ΟΧΙ υποχρεωτικά στον Δήμο που ανήκαμε οργανικά.

    Στην περίπτωση της 2. β) θα πρέπει να αναφερθούν συγκεκριμένα οι θέσεις του Υπουργείου και των φορέων του και να έχουμε δικαίωμα επιλογής θέσης σε οποιαδήποτε περιοχή επιθυμούμε.

  • 22 Μαρτίου 2015, 20:25 | Ηλιας Μ.

    Για να αρθεί η αδικία της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, πρέπει να δωθεί δικαίωμα επιστροφής σε ΟΛΟΥΣ τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς, ανεξαρτήτως του φορέα που υπηρετούν τώρα(πχ σωφρονιστικά καταστήματα). Μόνο το προσωπικό που υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. δεν επαρκεί για την στελέχωση της (νέας) Δημοτικής Αστυνομίας, αφού αποτελεί το 1/2 του προσωπικου της. Γιατί να εκπαιδευσετε νέους υπαλλήλους από τους Δήμους (και με τι είδους εκπαίδευση), ενώ υπάρχουν ήδη εκπαιδευμένοι από τις σχολές Δημοτικής Αστυνομίας; ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ επαναφορά ΟΛΩΝ των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, στον τόπο συμφερόντων τους, για να μην γίνουν καποιοι για πολλοστή φορά εσωτερικοί μετανάστες, γιατί δε μπορεί κανείς να αλλάζει πόλη κάθε 2 χρόνια.

  • 22 Μαρτίου 2015, 20:32 | Χρήστος

    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ!

    Έχουμε τα απαραίτητα προσόντα και είμαστε χρήσιμοι στα Α.Τ. που υπηρετούμε και για τους διοικητές μας και για τους συναδέλφους μας.

    Είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε όποια περαιτέρω εκπαίδευση κριθεί απαραίτητη.

    Παρά τις δοκιμασίες και τις αντιξοότητες που μας προξένησε η κινητικότητα σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκριθήκαμε άψογα στα καθήκοντα μας

    Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να υποστεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ άλλη μια τέτοια ψυχική, εργασιακή και οικονομική δοκιμασία μέσα σε 1,5 χρόνο!

    Ζητάμε το δικαίωμα της επιλογής σε όσους επιθυμούν να παραμείνουν στις θέσεις τους στην ΕΛΑΣ!

  • 22 Μαρτίου 2015, 20:20 | Δ.Π.

    Δώστε σε όλους τους συναδέλφους την επιλογή να γυρίσουν πίσω στην πραγματική τους υπηρεσία που τόσο άδικα καταργήθηκε,αφού πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι παρείχαμε υπηρεσίες και η απουσία μας έχει γίνει αισθητή. Όλοι διώχθηκαν άδικα από τις θέσεις τους και όλοι πρέπει να έχουν την επιλογή να γυρίσουν πίσω.Οι δικαιολογίες περί ελλείψεων στις φυλακές είναι ψέμα. Ας ψάξουν λίγο στα υπουργεία και στις διοικητικές θέσεις και θα δουν που έχουν πάει οι φύλακες. Η αδικία ήταν για όλους και η επιλογή για επιστροφή πρέπει να είναι για πάλι για όλους. Προσπαθείτε να διορθώσετε τις αδικίες ή να δημιουργήσετε καινούριες; Αυτές είναι οι υποσχέσεις που δώσατε; Μήπως τελικά όλα ήταν ψηφοθηρία; Αποδείξτε το αντίθετο. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 20:56 | Τζερμιαδιανου Δ.

    ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ Σ’ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ (ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ) ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ,ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΑΔΙΚΙΕΣ,ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟ ΣΠΑΘΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΑ ΜΕ ΟΔΗΓΕΙ ΠΗΓΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΟΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝ/ΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΑΛΛΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΣΑΣ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ. ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 20:08 | MARKELLOS A

    Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
    Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους πρώην Δημοτικούς αστυνομικούς δημιουργούνται κάποια εύλογα ερωτήματα:
    α) για ποιο λόγο μπήκε στο στόχαστρο του υπουργείου ΠΑΛΙ η ίδια ομάδα ανθρώπων, δηλαδή οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί;
    β) ξεχνάτε ότι οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί έχουν ξαναπεράσει ήδη ένα κύμα κινητικότητας;
    γ) δεν υπήρχε η διαβεβαίωση ότι όσοι υπάλληλοι μπουν σε κινητικότητα, αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί;
    δ) ποιος μας διαβεβαιώνει ότι ακόμα και αν επιστρέψουμε στους Δήμους δεν θα είμαστε ΠΑΛΙ τα θύματα του επόμενου υπουργού που θα θέλει να πραγματοποιήσει κινητικότητα επειδή θα θεωρήσει ότι οι Κοινωνικοί Διαμεσολαβητές είναι μια υπηρεσία μη λειτουργική;
    ε) για ποιο λόγο ασχολείστε ΠΑΛΙ με μια ομάδα ανθρώπων με κατά μέσο όρο ένα πτυχίο και δύο γλώσσες αλλά και με διπλοελεγμένους φακέλους;
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ
    Προτάσεις σχετικά με το νέο νομοσχέδιο:
    α) ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ αλλά ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ επιστροφή στους Δήμους όσων συναδέλφων το επιθυμούν
    β) Δικαίωμα επιλογής σε όλους τους συναδέλφους, σε όποιο φορέα και αν βρίσκονται και ΟΧΙ ΜΟΝΟ αυτών της ΕΛ.ΑΣ.
    γ) όσοι επιστρέψουν να μπορούν να επιλέξουν τον Δήμο επιστροφής (επιλογή τόπου συμφερόντων) και όχι απαραίτητα στην προηγούμενη οργανική τους θέση
    δ) όσοι τίθενται στην διάθεση του Υπουργού να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιες θέσεις υπάρχουν διαθέσιμες και σε ποιους νομούς ώστε να μην έχουμε πάλι το φαινόμενο της εσωτερικής μετανάστευσης
    ε) αναγνώριση του χρόνου διαθεσιμότητας ως χρόνου υπηρεσίας και όχι μόνο του χρόνου υπηρεσίας μέχρι τις 23 Σεπ 2013
    στ) η μετάταξη σε άλλη υπηρεσία να γίνεται χωρίς την απαραίτητη σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε Δημάρχου
    στ) όσων παραμείνουν στην ΕΛ.ΑΣ. να εκπαιδευτούν και αν ενσωματωθούν χωρίς όμως να μην ληφθούν υπόψη όλα τα προηγούμενα έτη υπηρεσίας
    ΔΙΑΒΕΒΑΙΣΗ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

  • 22 Μαρτίου 2015, 19:46 | Γιώργος

    Η αδικία δεν αποκαθιστάται με νέα αδικία.Είναι μεγάλη αδικία να επιστρέφουν στους φορείς προέλευσης και συνεπώς στους τόπους συμφερόντων τους μόνο οι συνάδελφοι που τοποθετήθηκαν στην ελλας.Δώστε το δικαίωμα να επιστρέψουν όλοι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί στα σπίτια τους ανεξαρτήτως φορέα κατάταξης.Δεν είναι δυνατόν μετά από τόση ταλαιπωρία και άγχος με τη διαδικασία κινητικότητας-διαθεσιμότητας να αγνοείτε παντελώς το γεγονός της οικονομικής αφαίμαξης και το ξεκλήρισμα των οικογενειών για όσους αναγκαστικά τοποθετήθηκαν μακρυά από το τόπο κατοικίας τους για να μη μείνουν άνεργοι.Τώρα είναι η μόνη ευκαιρία να αποκατασταθεί η αδικία για όλους και ιδιαίτερα για όσους ξεσπιτώθηκαν βίαια, έχοντας υπέρογκα έξοδα και πολλά άλλα προβλήματα.

  • 22 Μαρτίου 2015, 19:09 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ 650ΧΛΜ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 1,5 ΧΡΟΝΟ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ, ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ. ΟΧΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΕΣ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΚΡΟΤΑΦΟ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  • 22 Μαρτίου 2015, 19:12 | ιωαννα

    Αξιότιμε κύριε υπουργέ για την απλούστευση της διαδικασίας και τη διόρθωση λαθών και αδικιών που έγιναν με την προηγούμενη κινητικότητα να δοθεί το δικαίωμα επιλογής, μέσω συμπλήρωσης μίας αίτησης, ο δήμος που επιθυμεί ο καθένας μας να πάει και επίσης την υπηρεσία στην οποία θέλει να παραμείνει,ΕΛΑΣ ή επιστροφή στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 18:50 | M.Loupo

    ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟ ……..

    θελουμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΙΣΟΝΟΜΙΑ,ΙΣΟΤΗΤΑ

    ΝΑΙ στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΤΗΤΑ …

    μην ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ..

    Πιστευαμε οτι Συριζα θα εδινε εναν αλλο Αερα σε αυτον τον τοπο για αυτο τον ψΗφισαμε πιστευοντας θα μεινει μακρια απο μικροπολιτικες και σκοπιμοτητες .

    ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ

    ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ

  • 22 Μαρτίου 2015, 18:03 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, είμαι πρώην δημοτικός αστυνομικός και εργάζομαι αυτή τη στιγμή σε κατάστημα κράτησης. Με μεγάλη χαρά έμαθα οτι θα επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία αλλα με μεγάλη λύπη διαπίστωσα ότι μας εξαιρείτε στο δικαίωμα να συμμετέχουμε στην εθελοντική κινιυικότητα, υπάρχουν μεγάλες αδικίες στον τρόπο που την υλοποίειτε. Η μεγαλύτερη αδικία που γίνεται με αυτό το νομοσχέδιο ειναι η εξαίρεση μεγάλης ομάδας πρώην δημοτικών αστυνομικών (υπάλληλοι φυλακών,εφοριών, αποκεντρωμένης διοίκησης κλπ) απο την μετακίνηση αυτή.
    Ίσως στις προθέσεις σας με την ψήφιση του νομοσχεδίου να ήταν η εξάλειψη αδικιών αλλα να είστε σίγουρος πως όλοι εμείς που εξαιρούμαστε αισθανόμαστε διπλά αδικημένοι γιατι δεν μας δίνετε καμιά δυνατότητα επιλογής. Αντιθέτως είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε σε μια δουλειά που ποτέ δεν επιλέξαμε οικειοθελώς αλλα καταλείξαμε εκεί υπο την απειλή μιας ενδεχόμενης απόλυσης.