Άρθρο 25: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας

1. Καταργούνται στην Ελληνική Αστυνομία οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν συσταθεί με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π΄ από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3595) και επανασυστήνονται αυτοδίκαια οι θέσεις και κλάδοι ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας, που είχαν καταργηθεί με την παρ. 1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).

2. α) Οι υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1 καταλαμβάνουν αυτοδίκαια τις επανασυσταθείσες θέσεις, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, εφόσον καταθέσουν αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου, στον οποίο ανήκαν οργανικά. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

β) Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά  δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου στον οποίο ανήκαν οργανικά, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

γ) Με την ίδια διαδικασία των εδαφίων (α) και (β) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1, αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20 και οι οποίοι είτε δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά, είτε δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του παρόντος μπορούν να επιλέξουν είτε να καταλάβουν την αρχική, επανασυσταθείσα οργανική τους θέση, είτε να καταλάβουν συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται, ανά περίπτωση, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου ή  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3.            Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με την παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167), ασκούνται εκ νέου  από τις Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων, όπως αυτές είχαν συσταθεί με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτών, δυνάμει του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167).

4. Μετά τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών συνολικής υπηρεσίας στην Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας ενός ή περισσοτέρων Δήμων επιτρέπεται η μετάταξη των υπαλλήλων σε  άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων, σύμφωνα με τα γενικώς οριζόμενα στο ν.3584/2007 (ΦΕΚ Α 143) όπως ισχύει κάθε φορά. Για τους υπαλλήλους της παρ. 1 του παρόντος, ο υπολογισμός της δεκαετίας ξεκινά από την αρχική πρόσληψή τους ή μετάταξή τους σε Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς να υπολογίζεται το χρονικό διάστημα που διανύθηκε από 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου.

5. Επιτρέπεται η μετάταξη στους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143 Α) μετά από ειδική εκπαίδευση, στην οποία επιτρέπεται να συμμετέχουν, μετά από αίτηση τους, υπάλληλοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης. Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζονται οι προϋποθέσεις αποδοχής υπαλλήλων στην εκπαίδευση που προβλέπεται στην παράγραφο αυτή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή, ο τόπος, η διάρκεια, το αντικείμενο της εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις για την επιτυχή περάτωση και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την εκπαίδευση αυτή.

6. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου αυτού.

7. Για το έτος 2015 οι δαπάνες που σχετίζονται με τη μισθοδοσία και την ασφαλιστική κάλυψη των υπαλλήλων του άρθρου αυτού και αυτών της περίπτωσης γ της παραγράφου 1 του άρθρου 26 θα γίνουν διά μεταφοράς των σχετικών πιστώσεων στους αντίστοιχους ΚΑΕ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

  • 18 Μαρτίου 2015, 17:39 | Ειρήνη Ζουμή

    Η ΑΔΙΚΙΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΔΙΚΙΑ!!!!

    Πρίν από δύο χρόνια καταργήθηκε η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;
    Γιατί έτσι ταίριαζαν τα ΝΟΥΜΕΡΑ!!
    Καταργήθηκε μία υπηρεσία με πληθώρα αρμοδιοτήτων χωρίς καν να αξιολογηθεί!!

    Σήμερα στο ίδιο έργο θεατές.
    Καταργούνται και πάλι οι θέσεις μας στην ΕΛΑΣ, ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;
    Γιατί και πάλι ταιριάζουν τα ΝΟΥΜΕΡΑ!!
    Και αυτή τη φορά Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ!!!
    Καταργούμαστε καθώς κριθήκαμε ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ!!
    Μη λειτουργικοί;;;;;;;;;;
    Βάση ποιων αρμοδιοτήτων;;
    Τι μας αναθέσετε και δεν το κάναμε;;;;;;
    Τι μας ζητήσατε και το αρνηθήκαμε;;;;;;
    Τι θέλατε από εμάς και εμείς σας γυρίσαμε την πλάτη;;;;

    Μέγα Λάθος!!!!
    Να σας πω ένα μυστικό;;
    Είμαστε ανθρώπινες ψυχές που βρήκαμε το σθένος που παλέψαμε, σταθήκαμε στα πόδια μας και ξεπεράσαμε το γολγοθά.
    Ξεκινήσαμε ξανά από την αρχή. Πήγαμε σε μία νέα θέση και ο καθένας προσπάθησε να προσφέρει στο μέτρο του δυνατού, με φιλότιμο και ανθρωπιά!!( θυμίζω αρμοδιότητες δεν ΔΟΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ!!!!!!!!!)

    Σήμερα γίνεται και πάλι λόγος για τη ξανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και με το έτσι θέλω για 2η φορά η πόρτα άνοιξε!!
    Έτσι δε διορθώνονται οι αδικίες. «Αποκατάσταση αδικιών» είναι δύο λέξεις που περιέχονται στον τίτλο του νόμου.

    Σήμερα σας ζητώ τα παρακάτω:
    1)Η κινητικότητα των πρώην δημοτικών αστυνομικών να γίνει σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ.
    2)Όσοι συνάδελφοι υπηρετούν στην ΕΛΑΣ (ανάμεσά τους και εγώ) και επιθυμούν να παραμείνουν (ανάμεσα του και εγώ) να δοθεί αυτή η δυνατότητα και άμεσα να εκπαιδευτούν και να ενταχθούν πλήρως, και
    3)Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να επιστρέψουν στους Δήμους να το πράξουν.
    Αυτό δεν είναι εξάλλου και το πνεύμα της δημοκρατίας;;;!!!
    Να μπορώ να επιλέγω!!!

    Με τιμή
    Ειρήνη Γ. Ζουμή (πρώην δημ. αστυνομικός που υπηρετεί στην ΕΛΑΣ)

  • 18 Μαρτίου 2015, 17:03 | ΑΛΕΥΡΟΦΑ ΕΛΠΙΝΙΚΗ

    ΜΕ ΧΑΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ/Ν ΝΙΩΘΩ ΛΥΠΗ ΚΑΙ ΠΙΚΡΙΑ.
    ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ,ΕΦΟΡΕΙΕΣ,ΤΕΛΩΝΕΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΓΩ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ) ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΘΗΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
    ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΤΕ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΟΦΡΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ 8ΜΗΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΤΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 23/9/2013.ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΘΗΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ;
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ: ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΘΗΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ!!!!!
    ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 5/2013 ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΒΟ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.ΜΗ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ; ΠΩΣ ΘΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΗ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 17:14 | ΚΟΡΜΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

    Κύριε Υπουργέ, προκειμένου να αρθούν οι ΑΔΙΚΙΕΣ(βάση των πολλών και αξεπέραστων διαφορετικών προβλημάτων για τον καθένα που δημιουργεί στους ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ) του παρόντος σχεδίου νόμου όπως αυτές ήδη έχουν αναφερθεί από τα παραπάνω σχόλια, παρακαλείστε στο πλάισιο δράσης της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ σας ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ όπου ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ έχει τον ΠΡΩΤΟ λόγο και όχι οι αριθμοί, και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ της ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ τον έχει ως ΑΡΧΗ για όλα όσα ευαγγελιζόταν πριν την εκλογή της αλλά και τώρα ως ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θέλει και καλείται να τα κάνει πράξη,σε όλα τα θέματα(εργασιακά, οικονομικά, κοινωνικά, αξιοπρεπής διαβίωση, πολιτισμικά, δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση για ολους, κλπ) παρακαλείστε όπως δεχθείτε τις παρακάτω προτάσεις(αλλά και των παραπάνω σχολίων)που αποσκοπούν ακριβώς στον ΑΝΘΡΩΠΟ και την ΕΥΡΥΘΜΗ ΖΩΗ του και μην πέσετε στις ΠΑΓΙΔΕΣ των διαφόρων ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ(συνδικαλιστές,αιρετοί,βολεμένοι υπάλληλοι κ.α) του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ που ακόμη και με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ προσπαθούν για ιδίον όφελος και ΌΧΙ για τον ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μας.

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ στο ΆΡΘΡΟ 25 :
    1. Επανεξέταση της Εθελοντικής Παραμονής στην ΕΛ.ΑΣ των Δημοτικών Αστυνομικών που ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ την ΠΑΡΑΜΟΝΗ τους στην ΕΛ.ΑΣ.
    2. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ της ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ, είτε στην ΕΛ.ΑΣ είτε στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ είτε στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, πάντα στον τόπο ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ μας από ΌΛΟΥΣ τους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, από ΟΛΕΣ τις ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ(αυτοί που έμειναν στις 23.09.2013 στους ΔΗΜΟΥΣ άραγε που είναι τώρα;)
    3. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ πριν την ψήφιση του σχεδίου νόμου ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΩΝ ΘΕΣΕΩΝ του Υπουργείου Εωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις οποίες θα μεταταγούν όσοι ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ την επιστροφή τους στη Νέα Δημοτοική Αστυνομία, προκειμένου αυτοί να γνωρίζουν ΕΞΑΡΧΗΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ και με ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ θα γίνει η συμμετοχή τους σε αυτές τις θέσεις εργασίας που πρέπει να ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ στον ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ τους.
    4. ΡΗΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ πως θα γίνει ΔΕΚΤΗ η ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΆΤΑΞΗΣ και θα ΜΕΤΑΤΑΧΘΟΥΝ σε άλλη ΥΠΗΡΕΣΙΑτου οικείου ΔΗΜΟΥ όσοι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ επιθυμούν να κάνουν άιτηση ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ με χρήση της δεκαετίας, καθότι στο νόμο 3584/2007 η μετάταξη ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ που όμως ΣΠΑΝΙΑ ή και ΚΑΘΟΛΟΥ δίνεται από του ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ στους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.

    Κύριε Υπουργέ στους ΑΓΩΝΕΣ και στα ΈΡΓΑ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και η ΊΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ήταν και θα είναι το πρώτο ΜΕΛΗΜΑ της. Ελπίζω όπως λάβετε υπόψιν σας τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ μας κάνοντας ΠΡΑΞΗ την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ της νέας σας ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    ΜΕ ΤΙΜΗ
    ΚΟΡΜΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
    ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛ.ΑΣ Α.Τ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

  • 18 Μαρτίου 2015, 17:21 | ΧΑΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Η Αλαζονεία δεν ταιριάζει σε μια αριστερή κυβέρνηση και αυτή τη στιγμή είναι το μόνο που επιδεικνύεται εκ μέρους σας. Χωρίς να ερωτηθούμε για ακόμη μια φορά μας αλλάζετε βιαίως το εργασιακό μας καθεστώς. Ζητάμε όπως σκεφτείτε τις προτάσεις μας για την αποκατάσταση της προηγούμενης αδικίας που συντελέσθει με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
    1. ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΑ Α.Τ. ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
    2. ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΕΞΑΜΗΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΣ ΩΣ ΔΗΜ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
    3. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΛΩΝ Π.Δ.Α. ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ:
    Α) ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
    Β) ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ(ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ) ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ΕΞΑΜΗΝΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.)
    Γ) ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ (ΑΝΤΡΕΣ)(ΕΦΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ)

    ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡ.25 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 16:50 | Αναστασιος Γκουμας

    Με μεγάλη απογοήτευση παρατηρώ μια σειρά σχολίων που επιθυμούν, ο κάθε ένας για ίδιον όφελος, την παραμονή τους στην Ελληνική Αστυνομία. Αντί λοιπών να αποδίδουμε προτάσεις για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε με την επανασύσταση την ελληνική κοινωνία, αφού αυτή ουσιαστικά είναι ο εργοδότης μας, κάνουμε σε μεγάλο βαθμό μια επίδειξη εμμονών άνευ σημασίας. κύριοι συνάδελφοι η ΕΛΛΑΣ δεν επιθυμεί να παραμείνετε στους κόλπους της, αλλά ακόμα και εάν παραμένατε δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως έχετε οριστεί ως πολιτικό πρωτίστως , ένστολο προσωπικό (άλλη μια πρωτοτυπία της παλαιάς κυβέρνησης)….
    Ακολουθούν οι προτάσεις μου οι οποίες και θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στις υπάρχουσες θέσεις του παρόντος άρθρου:
    1) Την επιστροφή όλων των δημοτικών αστυνομικών , ανεξάρτητα από τον φορέα που έχουν οριστικά τοποθετηθεί αρχικά στον δήμο προέλευσης τους. Για την ιδιάζουσα περίπτωση των σωφρονιστών υπάλληλων συνάδελφων μας την έγγραφη και χρονολογικά τοποθετημένη ημερομηνία επιστροφής τους στην Νέα υπηρεσία των δήμων.

    2) Όλοι οι δημοτικοί άνω των 45 ετών που θα επιστρέψουν στους δήμους να με ταχθούν υποχρεωτικά σε άλλες θέσεις μέσα στους δήμους εκτός της νέας υπηρεσίας. Αυτή η διαδικασία θα διορθώσει πραγματικά παθογένειες ετών, θα αποδώσει το απαραίτητο προσωπικό να στελεχώσει το κύμα των συνταξιοδοτήσεων , αλλά και θα αποτελεί ένα **καθαρό ** έδαφος στο να επιτύχει το νέο εγχείρημα.

    3) Την έγγραφη απόδοση του νέου τίτλου της υπηρεσίας , η οποία και δεν μπορεί να φέρει το συνθετικό ορό ** Αστυνομία **, αλλά και την δέσμευση ότι ο εκλεκτικός αυτός μηχανισμός δεν θα φέρει κάποιο είδος στολής. Η έλλειψη στολής θα κάνει την παρουσία μας στους πολίτες πιο εύκολη, θα εξαφανίσει φαινόμενα ματαιοδοξίας ακόμα και στους κόλπους μας και τέλος δεν θα στοιχίσει χρήματα στο ελληνικό κράτος. Μια υπηρεσιακή ταυτότητα και ένα φωσφόριζε γιλέκο για την βεβαίωση παραβάσεων του ΚΟΚ φτάνει κατά την άποψη μου.

    4) Την άμεση έκδοση υπουργικής απόφασης η οποία και θα δίνει την αρμοδιότητα ελέγχου των ταμειακών αποδείξεων των πάσης φύσεως καταστημάτων από την Νέα εκλεκτική υπηρεσία των δήμων.

  • 18 Μαρτίου 2015, 16:33 | Θωμας Σ.

    Εαν θελετε να αποκαταστησετε τις αδικιες και να εκδημοκρατικοποιησετε την διοικηση δωστε το δικαιωμα της επιλογης.Της επιστροφης στους δημους για οσους το επιθυμουν,η της παραμονης στην ΕΛ.ΑΣ με πληρη ενταξη και αστυνομικα καθηκοντα.Καθως ηδη οσοι υπηρετουμε κριθηκαμε ικανοι με βαση τα ψυχοτεχνικα τεστ τα οποια υποβληθηκαμε και τα καθηκοντα τα οποια ασκουσαμε σχεδον 8 μηνες.

  • 18 Μαρτίου 2015, 16:58 | Παναγιώτης Μ

    ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ μετακίνηση κ οχι υποχρεωτική. Θελουμε να παραμείνουμε αστυνομια να εκπαιδευτούμε κ να δουλέψουμε. Το οτι οι δημοτικοί αστυνομικοί δε θελουν να γίνουν αστυνομικοί ειναι ενα μεγάλο ΨΕΜΑ. Δε την φοβόμαστε την δουλειά.

  • 18 Μαρτίου 2015, 16:01 | μιχαλης

    Κύριοι Υπουργοί και Κύριοι βουλευτές δηλώνετε καθημερινά ότι θέλετε να αποκαταστήσετε τις αδικίες της προηγούμενης κυβέρνησης,πώς:
    Α) μη δίνοντας το δικαίωμα της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ?
    Β) καταργώντας μόνο τις θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. και υποχρεώνοντας τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς να γυρίσουν σε μια υπηρεσία που κατά τα λεγόμενα των προηγούμενων καταργήθηκε, μια υπηρεσία κρινόμενη αναπoτελεσματική στο έργο της και μια κατάργηση συνταγματική κατά το Σ.Τ.Ε.?
    Γ)και μιλώντας ειδικά για τους Δ.Α. της ΕΛ.ΑΣ.,απαξιώνοντας και κρίνοντας ακατάλληλους υπαλλήλους που κρίθηκαν ικανοί συμμετέχοντας στα ΙΔΙΑ ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΑ,ΣΩΜΑΤΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΕΣΤ κτλ με τους ήδη υπάρχοντες αστυνομικούς,υπαλλήλους που μοριοδοτήθηκαν στην ουσία δύο φορές από τον ΑΣΕΠ (μία κατά την πρόσληψη και μία κατά τη κινητικότητα), υπαλλήλους που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν τη δουλειά τους,όντας εκπαιδευμένοι, κ ποικίλως καταρτισμένοι, υπαλλήλους που το μόνο που περίμεναν ήταν ένα Π.Δ., μια σύντομη εκπαίδευση περί όπλων,και την πλήρη ενσωμάτωσή τους, υπαλλήλους που, κατά τα λεγόμενα σας,θα ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ την ομογενοποίηση της ΕΛ.ΑΣ.,μιας υπηρεσίας με αποφοίτους σχολών,μη αποφοίτους σχολών, ‘βητάδες’, Ε.Φ.,πρώην συνοριακούς κτλ
    Δ)αφουγκράζοντας απόψεις συνδικαλιστών,δημάρχων, ΚΕΔΕ, ΠΟΑΣΥ κτλ και όχι τις απόψεις των άμεσα εμπλεκομένων
    Κάνοντας τα παραπάνω το μόνο που θα πετύχετε είναι να δημιουργήσετε μεγαλύτερες ΑΔΙΚΙΕΣ από τους προηγούμενους…
    για αυτό λοιπόν προτείνω
    α)ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    β)πλήρη ΕΝΤΑΞΗ όσων παραμείνουν στην ΕΛ.ΑΣ.,ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ στο αστυνομικό προσωπικό, Π.Δ. με αρμοδιότητες ευδιάκριτες και δικαιώματα.

  • 18 Μαρτίου 2015, 16:34 | ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΣΤΕΡΓΟΣ

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΣΕ ΤΙ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ Η «ΕΛΛΑΔΑ» ΘΑ ΤΑ ΥΠΌΔΕΧΘΕΙ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΕΝΑΝ ΘΕΣΜΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ. ΠΩΣ? ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ «ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ» ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΡΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΣΑΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΠΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ,

    ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

  • 18 Μαρτίου 2015, 16:04 | Γιώργος

    Θεωρώ ότι η δημοτική αστυνομία πρέπει να επανασυσταθεί όχι μόνο από δημοτικούς αστυνομικούς που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ αλλά και από όσους υπηρετούν σε άλλους φορείς,καθώς η κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών δε είχε το χαρακτήρα της εθελοντικής μετακίνησης αλλά της καταναγκαστικής.Πολλοί συνάδελφοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους,αναγκαστικά προκειμένου να μην απολυθούν.Πραγματική άρση των αδικιών είναι η επανασύσταση να συμπεριλάβει εθελοντικά και όσους έχουν τοποθετηθεί με οριστικά φεκ στους φορείς υποδοχής της εν λόγω κινητικότητας.

  • 18 Μαρτίου 2015, 16:09 | Κωνσταντίνος

    Η δικαιοσύνη για όλους λέει: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του άρθρου 81 και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΟΥ του προσωπικού ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ και με την πολιτική ξεκάθαρη υποστήριξη χωρίς ρουσφετια και πολιτικές παρεμβάσεις με λίγες και ξεκάθαρες αρμοδιότητες για το καλύτερο αποτέλεσμα! Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι ναχαμε να λέγαμε!Και όπως λέει και ο λαός είναι :ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΙΕΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!

  • 18 Μαρτίου 2015, 16:48 | Δανάη

    Πρώτιστο μέλημα όλων νομίζω οτι είναι η διασφάλιση της ομαλής οικογενειακής ζωής των συναδέλφων, καποιοι απο τους οποίους έχουν αλλάξει τόπο διαμονής με την προηγούμενη διαδικασία και φυσικα ούτε επιθυμούν ούτε αντεχουν οικονομικά και ψυχολογικά πια να επιστρέψουν στον δήμο προέλευσης όπου κατείχαν την αρχική θέση Δημοτικής Αστυνομίας.

    Παρακαλώ να υπάρξει ειδική μέριμνα για οσους ο δήμος προέλευσης είναι διαφορετικός από τον δήμο του ΑΤ που ανήκουν τώρα και να τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις του Υπουργείου Εσωτερικών οι οποίες να ανήκουν αυστηρά και μόνο εντός του νέου Δήμου που τοποθετήθηκαν προσφάτως, όπου ανήκει και το αντίστοιχο ΑΤ.

    Όχι άλλες χωρισμένες οικογένειες.

  • 18 Μαρτίου 2015, 15:11 | Χρήστος Γ.

    Αποκατάσταση Δικαιοσύνη! Η κατάργηση – κινητικότητα – μοριοδότηση Μητσοτάκη μας ξεσπίτωσε κ με μισθό 660 ευρώ! Ευρωπαϊκή Δημοτική Αστυνομία Σώμα Ενιαίο. Επιστροφή κ των συναδέλφων Κ.Κ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 15:58 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ

    Καλησπέρα σας.

    Είμαι π.Δ.Α. τοποθετημένος στην ΕΛ.ΑΣ. από τις 7 Ιουλίου 2014. Στο διάστημα αυτό σε ο,τι μου ζητήθηκε εμένα και των συναδέλφων μου στην Αστυνομία ανταποκριθήκαμε πλήρως. Οι εκάστοτε Διοικητές (Τμήματος και Τροχαίας) δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο για την αποτελεσματικότητά μας. Επιπλέον, θα ήθελα να αναφέρω πως ουδέποτε κανένας δεν μας ρώτησε για το αν επιθυμούμε να παραμείνουμε στην ΕΛ.ΑΣ.. και έτσι δεν δικαιούται κανείς να μιλάει εξ’ονόματος όλων των π.Δ.Α. που είναι τοποθετημένοι στην Αστυνομία. Για αυτούς τους λόγους προτείνω:

    1. Να δοθεί δυνατότητα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ των Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ αντί της υποχρεωτικής που προτείνεται.
    2. Να δοθεί η δυνατότητα παραμονής και αξιοποίησης στην ΕΛ.ΑΣ, όσων εκ των Δημοτικών Αστυνομικών το επιθυμούν, με άμεσο καθορισμό αρμοδιοτήτων μέσω Π.Δ. και την πραγματοποίηση της αναγκαίας εκπαίδευσης. Επισημαίνεται ότι Δημοτικοί Αστυνομικοί έχουν κάνει 8μηνη εκπαίδευση, διαθέτουν πολυετή εμπειρία σε αστυνομικά και ανακριτικά (ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι) καθήκοντα και οι άνδρες στην πλειοψηφία τους έχουν υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία τους ως Δόκιμοι Αξιωματικοί.
    3. Να δοθεί δυνατότητα παραμονής και άσκησης την υπηρεσιακών καθηκόντων των Δημοτικών Αστυνομικών που θα παραμείνουν στην ΕΛ.ΑΣ. , στους τόπους συμφερόντων και κατοικίας τους, λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο προϋπηρεσίας τους.

    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  • 18 Μαρτίου 2015, 14:07 | Παναγιώτης Παναγιωτάς

    Αγαθόν ού το μη αδικείν, αλλά το μηδέν θέλειν.
    Δημόκριτος, 470-370 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
    μτφρ: το καλό [και σωστό] είναι όχι μόνο να μην αδικείς αλλά ούτε να θέλεις να το κάνεις

    Πάνω σε αυτό στηριζόμενος θα πώ οτι προσπαθείτε όπως λέτε να αποκασταστήσετε αδικίες της προηγούμενης κυβέρνησης. Ουτοπία σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε αυτό το νομοσχέδιο. Ναι,αν πρόθεση σας είναι η επανασύσταση της Δ.Α ,με άλλο όνομα κτλ προκειμένου να εξυπηρετήσετε τη ΚΕΔΕ αλλά με προχειρότητα; Αναγκάζετε πολύ κόσμο να ξεσπιτωθεί για 2η φορά, να καταργήσετε την οργανική θέση του για 2η φορά εντός διετίας..Γιατί;

    Να γίνει σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ η κινητικότητα με δυνατότητα παραμονής στην οργανική θέση που έχει ο κάθε υπάλληλος ή δυνατότητα να κάνει αίτηση στο τόπο κατοικίας του ..Δεν μπορεί πχ ενας υπάλληλος που είχε οργανική θέση στη Μύκονο και έφυγε γιατί πήρε νεα οργανική στη Μακεδονία ή Ηπειρο να τον αναγκάσετε να ξεσπιτωθεί….

    Η υπηρεσία μπορεί να αποδώει τα μέγιστα αν λειτουργήσει εντός ΕΛ.ΑΣ με όσους θέλουν να μείνουν και αφού λάβουν εκπαίδευση να υπηρετήσουν στην οργανική τους θέση.

    Δικαίωμα στην επιλογή,με δημοκρατικές διαδικασίες ,ξεκάθαρες ,να ξέρει ο καθένας που και τι θα κληθεί να κάνει εκει που θα πάει.

  • 18 Μαρτίου 2015, 14:02 | ΣΚΟΥΡΕΛΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Κύριοι και Κυρίες Βουλευτές η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας επιτυγχάνεται μόνο με την κατάργηση του άρθρου 81 του Ν 4172/2013 όλα τα άλλα είναι ημίμετρα που θα φέρουν τον θεσμό της στην ανυποληψία και στην απαξίωση…
    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
    ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
    ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

  • 18 Μαρτίου 2015, 14:40 | ΓΙΩΡΓΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    Κύριοι Βουλευτες, στο άρθρο 25, στη παράγραφο 2 προστίθεται περίπτωσης δ ως εξής:
    «Με την ίδια διαδικασία των εδαφίων (α) και (β) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1 και μετατάχθηκαν αυτοδικαίως λόγω των εξαιρέσεων που προέβλεπε η παρ.2 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 από τις 23.9.2013 σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ή ειδικότητας με τον βασικό τίτλο σπουδών που κατείχαν αντιστοίχως σε θέσεις ΠΕ Διοικητικού, ΤΕ Διοικητικού, ΔΕ Διοικητικού ή ΥΕ συναφούς κλάδου ή ειδικότητας με διοικητικά καθήκοντα, όπως και όσοι από το προσωπικό αυτό τοποθετήθηκαν σε άλλες θέσεις, δυνάμει οριστικών πινάκων της Ανακοίνωσης 5/2013 δύναται είτε να επανέλθει στις θέσεις που κατείχε και επανασυστήνονται εφόσον υποβάλει την προβλεπόμενη από την παρ. 2 του άρθρου αυτού αίτηση είτε να καταλάβουν συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται, ανά περίπτωση, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου ή από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

  • 18 Μαρτίου 2015, 14:43 | ΓΙΩΡΓΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    Στο άρθρο 25, στη παράγραφο 2 προστίθεται περίπτωσης δ ως εξής:

    «Με την ίδια διαδικασία των εδαφίων (α) και (β) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1 και μετατάχθηκαν αυτοδικαίως λόγω των εξαιρέσεων που προέβλεπε η παρ.2 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 από τις 23.9.2013 σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ή ειδικότητας με τον βασικό τίτλο σπουδών που κατείχαν αντιστοίχως σε θέσεις ΠΕ Διοικητικού, ΤΕ Διοικητικού, ΔΕ Διοικητικού ή ΥΕ συναφούς κλάδου ή ειδικότητας με διοικητικά καθήκοντα, όπως και όσοι από το προσωπικό αυτό τοποθετήθηκαν σε άλλες θέσεις, δυνάμει οριστικών πινάκων της Ανακοίνωσης 5/2013 δύναται είτε να επανέλθει στις θέσεις που κατείχε και επανασυστήνονται εφόσον υποβάλει την προβλεπόμενη από την παρ. 2 του άρθρου αυτού αίτηση είτε να καταλάβουν συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται, ανά περίπτωση, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου ή από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

  • 18 Μαρτίου 2015, 14:23 | Παντελής Καούρης

    Παρατηρήσεις , εν τάχει…:
    1.Θεωρώ εντελώς λανθασμένο και άδικο τον αποκλεισμό των υπολοίπων πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που έχουν τοποθετηθεί σε φορείς υποδοχής εκτός ΕΛ.ΑΣ (Δήμους , Υπουργεία , Καταστήματα Κράτησης ).Ιδιαίτερα δε αυτών που εξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας και αυτή τη στιγμή ανήκουν, ήδη ,στους Δήμους.Το νέο ξεκίνημα της Δημοτικής Αστυνομίας τους έχει όλους ανάγκη , λόγω γνώσεων , πείρας και αυξημένων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.
    Δεν μπορεί ένα νέο λάθος να διορθώσει ένα προηγούμενο.
    2.Ο τίτλος της νέας υπηρεσίας δεν πιστεύω ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για μια ελεγκτικού χαρακτήρα υπηρεσία. Πιο πολύ παραπέμπει σε υπηρεσία κοινωνικών λειτουργών , με τη συμβατική έννοια του όρου ,παρά σε μηχανισμό που , επί της ουσίας , θα ασκεί αστυνομικά καθήκοντα. Καταλληλότερους θεωρώ τους τίτλους , όπως :Υπηρεσία Δημοτικών Ελέγχων ή Ειδική Υπηρεσία κ.λ.π.

    Παντελής Καούρης

  • 18 Μαρτίου 2015, 14:09 | Νίκος

    Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!
    ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!
    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!
    Αυτά ήταν τα προεκλογικά λόγια της κυβέρνησης.
    Σε αυτά πιστέψαμε… γι’αυτά πολεμήσαμε ενάντια στην μνημονιακή συγκυβέρνηση.
    Κι όμως τελικά φαίνεται ότι ήταν ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!!!
    Η Ελπίδα ήρθε, αλλά όχι για ΟΛΟΥΣ.
    Μάλλον θα έχασε το δρόμο.
    Άρση των αδικιών και ίση μεταχείριση.
    Κι αυτό τελικά δεν είναι για όλους.
    Γίνεται άρση των αδικιών για σχολικούς φύλακες (και καλά κάνετε) γίνεται άρση αδικιών για εκπαιδευτικούς (και καλά κάνετε)
    γίνεται άρση αδικιών για διοικητικους πανεπιστημίων (και καλα κάνετε)
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΡΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ για την Δημοτική Αστυνομία.
    Γίνεται επιλεκτική άρση και μάλιστα χωρίς κανένα σχεδιασμό και πολύ περισσότερο χωρίς να έχετε την γνώμη των εργαζομένων, που τόσο πολύ λέτε ότι τους ακούτε.
    Βλέπουμε λοιπόν να επιστρέφουν στη Δημοτική Αστυνομία μόνο μέρος των υπαλλήλων (ούτε το 50%) ενώ στους υπόλοιπους δεν δίνετε την δυνατότητα να επιλέξουν, αλλά σαν νέοι τιμωροί έτσι αποφασίζετε, έτσι πράτετε!!!
    Δικαιοσύνη για όλους…. αυτό είναι ένα αστείο!!!
    Για ποια Δικαιοσύνη μιλάτε, όταν δεν δίνετε την δυνατότητα επιλογής σε ΟΛΟΥΣ;
    Για ποια Δικαιοσύνη μιλάτε, όταν στους υπαλλήλους που μετατάχθηκαν στα καταστήματα κράτησης, επιλογή που έγινε κάτω από τον φόβο της απόλυσης, τους κρατάτε όμηρους, χωρίς επιλογή, χωρίς να ακούσετε την άποψη τους;
    Και τι ειρωνία αλήθεια… οι συγκεκριμμένοι υπάλληλοι ανήκουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!!!!! Μόνο που ούτε Δικαιοσύνη βλέπουμε…
    Δικαιοσύνη θα ήταν να δοθεί το συνταγματικό δικαίωμα επιλογής… ούτε το δικαίωμα μας σαν Άνθρωποι να επιλέξουμε εμείς την ζωή μας!!! Κάποιοι το 2013 έπαιξαν με τις ζωές μας, με τις οικογένειες μας, με την υπαλληλική μας κατάσταση…
    Δυστυχώς το 2015, γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές… κάποιοι άλλοι που κατηγόρησαν αυτή την πρακτική, που ζήτησαν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών με κυβερνητικό πρόγραμμα υπέρ των εργαζομένων, είχαν μάλιστα δεσμευτεί για ίση μεταχείριση, κάνουν ακριβώς το ίδιο!!!
    Να σας θυμίσω επίσης ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε στο πρόγραμμα του σαν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων την επανασύσταση της υπηρεσίας, αλλα χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς!!!
    Κύριοι της κυβέρνησης, έστω και την τελευταία στιγμή… θυμητείτε τις αρχές του κόμματος σας, τις δεσμέυσεις σας, το προεκλογικό σας πρόγραμμα… ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΡΑΞΗ!!!
    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!
    ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!
    Να δουμε ΟΛΟΙ ότι η ΕΛΠΙΔΑ ήρθε!!!
    ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!
    Τροποποίηση του άρθρου 25, να δοθεί η δυνατότητα επιλογής επιστροφής στη Δημοτική Αστυνομία και απο τους εργαζόμενους των καταστημάτων κράτησης
    πρωην Δημοτικός Αστυνομικός (κατ’ανάγκη υπάλληλος καταστημάτων κράτησης)

  • 18 Μαρτίου 2015, 13:22 | Αθανασούλης Χ

    Για το άρθρο 25 παρ. 2α και παρ. 2β

    Καλησπέρα σας,

    Είχα γράψει και νωρίτερα και θέλω να ξανασχολιάσω
    τα κάτωθι:

    -για την παρ. 2α είναι ξεκάθαρο ότι όποιος επιθυμεί επιστρέφει στην θέση του
    στη Δημοτικη Αστυνομία – στο Δημο προέλευσης και λογικά και στο τόπο του

    -για την παρ. 2β θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
    για όσους από εμας επιθυμούμε να παραμείνουμε εκεί που τοποθετηθήκαμε οριστικά
    διότι η κινητικότητα μας οδήγησε σε αυτό το μέρος και το πιο σημαντικο ότι έχουμε
    μεταφέρει τις οικογενειές μας και κυρίως τα παιδιά μας, τα ταλαιπωρήσαμε αλλά
    τελικά προσαρμοστήκαμε. Δεν σας αναφέρω τα οικονομικά διότι τα καταλαβαίνετε.
    Προτείνω να μπορούμε με προσωπική μας δήλωση να ενημερώνουμε για τον τόπο
    συμφερόντων και διαμονής ή αλλιώς με βαση το ΦΕΚ οριστικής τοποθέτησης στην ΕΛΑΣ
    όπου αναφέρονται οι πόλεις των οργανικών θέσεων. Και ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ
    ΥΠΟΨΙΝ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ.

    Για παράδειγμα εγώ είχα πετύχει σε δήμο σαν δημοτικος αστυνομικος σε νησί αλλά δεν κατάγομαι
    από αυτό το νησί και δεν έχω καμία σχέση. Ομως είχα μεταφέρει τα έγγραφα μου (μεταδημότευση) για λόγους ευκολίας χωρίς να έχω σχέση καταγωγής. Τότε νόμιζα ότι δεν θ αλλάξει κατι στη Δημοτική Αστυνομία. Η κινητικότητα με έστειλε τυχαία σε μια πόλη που παρόλο δεν είχα καμία σχέση, αυτή τη στιγμή έχω μεταφέρει τα πάντα εκεί και η οικογένεια μου ζει την καθημερινοτητά της ύστερα από τεράστια προσπάθεια (σχολεία, φροντιστήρια, φιλίες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε). Η προσαρμογή των παιδιών ειναι ένας τεράστιος αγώνας. Το μόνο που ζητάω είναι
    να μην διαταράσσονται τα παιδιά. Είναι πολύ μεγάλο το κόστος (ψυχολογικο, οικογενειακο , κοινωνικο). Δεν φταίμε για όλα τα προηγούμενα πουθενά και κυρίως δεν φταίνε τα παιδιά.Όλοι όσοι είναι μακρυά από τους τόπους τους μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας τους δίνεται η ευκαιρία να γυρίσουν εφόσον το επιθυμούν στις παλιές τους θέσεις και μάλλον στους τόπους τους. Εμεις δεν επιθυμούμε να γυρίσουμε στο Δήμο προέλευσης
    και δεν χρειάζεται να τονίσω το τι θα σημαίνει κάτι τέτοιο για μας αν αναγκαστουμε να το κάνουμε.

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ
    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ) ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΖΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

    ΤΟ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.
    ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
    ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ.

    ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΕΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ.

    Ευχαριστώ,

    Αθανασούλης Χ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 13:54 | ΕΛΕΝΑ ΛΥΜΠΕΡΗ ΒΑΣ.

    Ειναι τραγικα απαραδεκτο μια αριστερη κυβερνηση αλληλεγγυα απεναντι στον λαο που σας στηριξ
    να συμπεριφερεστε αδικα απεναντι του. Οι πρωην δημοτικοι αστυνομικοι πρεπει να εχουν την δυνατοτητα να επιλεξουν την εθελοντικη επιστροφη τους ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ που πηγαν με τη βια του Κυριακου Μητσοτακη. Κυριοι της κυβερνησης εσεσεις αν δεν αλλαξει αυτο το αρθρο θα αποδειχτητε χειροτεροι απο τους προκατοχους σας. Κανετε αδικαιολογητες ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ μεταξυ των εργαζομενων,ενω ολοι αυτοι οι ανθρωποι ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ. ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ! ΔΙΩΡΘΩΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΛΑΟ. Καντε ορθη Αποκατασταση ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ Κ ΣΩΜΑΤΕΙΑ γιατι πλεον ο κοσμος δεν δεχετε συμφωνιεςΥπουργων κατω απο τραπεζι. Αλληλεγγυη σε ολους τους δημοτικους αστυνομικους.

  • 18 Μαρτίου 2015, 13:09 | ΓΕΡΆΣΙΜΟΣ ΒΛΑΣΣΗΣ

    Αποκατάσταση αδικιών που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση με δόγμα <> δεν αποκαθίσταντε με νέες υποχρεωτικές διατάξεις.
    Η εθελοντική επιστροφή όλων όσων υπηρετούσαν στην Δημοτική Αστυνομία πριν την κατάργησή της, σε όποια υπηρεσία και αν υπηρετούν σήμερα, είναι η μόνη ΔΊΚΑΙΗ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ

  • 18 Μαρτίου 2015, 13:40 | ΚΟΚΟΒΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Κυρίες/κύριοι βουλευτές,
    Στο παρόν σχέδιο Νόμου θα συζητήσετε την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη επαναφορά του προσωπικού της στους Δήμους. Έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι η κατάργηση της υπηρεσίας μας ήταν ένα τραγικό λάθος της προηγούμενης Κυβέρνησης, η οποία δεν εκτίμησε την προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο. Πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι των πολιτών ανά την Επικράτεια αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της Υπηρεσίας. Η κατάργηση της έφερε αναρχία και χάος στην καθημερινότητα του Δημότη και σημαντική μείωση εσόδων στα ταμεία των Δήμων.
    Έχετε την ευκαιρία να διορθώσετε τα λάθη του παρελθόντος και να φτιάξετε μια Υπηρεσία σύμφωνα με τις ανάγκες της Εποχής. Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε ταξιδέψει στην Ευρώπη, όπου εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει ο θεσμός. Αρκεί να δείτε τι εφαρμόζουν οι άλλες χώρες για να καταλάβετε πως πρέπει να συσταθεί η Δημοτική Αστυνομία.
    Το παρόν σχέδιο νόμου όμως δημιουργεί, αντί να λύνει τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και 2 χρόνια. Αποκλείει από την υπό σύσταση Υπηρεσία, όσους υπαλλήλους μετατάχθηκαν στις Αποκεντρωμένες διοικήσεις, και προβλέπει την τοποθέτηση νέων υπαλλήλων που στερούνται εκπαίδευσης και πολύτιμης εμπειρίας.
    Σας ζητάμε να δώσετε το δικαίωμα σε όσους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς θέλουν να επιστρέψουν στην υπηρεσία που διορίστηκαν, εκπαιδεύτηκαν, αγάπησαν και παράλληλα να αφήσετε όσους θέλουν στις νέες τους θέσεις. Η επιθυμία μας αυτή προέρχεται και από το γεγονός ότι αρκετοί υπάλληλοι μετακινήθηκαν βιαίως υπό την απειλή της απόλυσης και βρέθηκαν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους.
    Εύχομαι αυτή η βουλή να δώσει την λύση στα προβλήματα που ξαφνικά μπήκαν στην ζωή μας και στην ζωή των παιδιών μας.
    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
    Κοκοβές Παναγιώτης

  • 18 Μαρτίου 2015, 12:16 | ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ!!!!ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΥΣ,ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ,ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!!!!ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ!!!!

  • 18 Μαρτίου 2015, 12:14 | Μανος

    Αγαπητοί βουλευτές
    Η προηγούμενη κυβέρνηση κάνοντας μια άνευ προηγουμένου γκάφα, κατάργησε εν μια νυκτι την Δ.Α. στέλνοντας ανθρώπους οικογενειάρχες στα 4 σημεία του ορίζοντα και σε θέσεις άσχετες με την εργασία που εκτελούσαμε για πολλά χρόνια.
    Με την ανασύσταση της Δ.Α. σας δίνετε η ευκαιρία να διορθώσετε το ιστορικό αυτό λάθος και να επαναφέρετε την αίσθηση δικαίου σε όλους μας. Αντ αυτού βλέπουμε και δημιουργείτε ένα νέο και ίσως χειρότερο λάθος. Εξαιρείτε τους Δ.Α. οι οποίοι δουλεύουν στα Καταστήματα Κράτησης απ την όλη διαδικασία.
    Γιατί άραγε αυτό? Δεν ήμασταν κι εμείς Δημοτικοί Αστυνομικοί? Δεν εκπαιδευτήκαμε στις ίδιες σχολές? Δεν δουλέψαμε στο ίδιο αντικείμενο? Δεν τραβήξαμε τα ίδια με τους υπόλοιπους συναδέλφους κατά την διαθεσιμότητα μας? Δεν έχουμε κι εμείς μετακινηθεί σε μέρη μακρινά απ τους τόπους συμφερόντων μας? Γιατί λοιπόν εξαιρούμαστε?
    Σας εκλιπαρώ όπως μας περιλάβετε και μας στην όλη διαδικασία. Είναι θέμα δικαιοσύνης και ισονομίας. Δεν είμαστε υπάλληλοι ούτε άνθρωποι δεύτερης ταχύτητας. Δικαιούμαστε το αυτονόητο, το δικαίωμα επιστροφής στη Δ.Α. Έστω την ύστατη στιγμη κάντε πράξη τα λόγια σας και διορθώστε την αδικία. ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ να επιστρέψουμε…
    Ευχαριστώ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 12:08 | ΚΩΣΤΑΣ ΝΟΤΑΣ

    Καλημερα, ειμαι 35 χρονων παντρεμενος με 2 παιδια 5 και 3 χρονων μπηκα στην δημοτικη αστυνομια 9 μαρτιου 2005, εγω καλουμε να επιστρεψω στην οργανικη μου θεση στο Δημο Μυκονου, η οργανικη μου τωρα ειναι στο ΑΤ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, καταρχην η πρωτη αδικια ειναι οτι δεν δυνεται η δυνατοτητα να παραμεινω εδω στα γρεβενα που ειναι ο τοπος συμφεροντων μου(ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ)στην οικογενεια μου εργαζομαι μονο εγω και παιρνω το μηνα 900 ευρω το οποιο για την οικογενεια μου ειναι αδυνατο να την συντηρησω στην μυκονο(καθαρα τουριστικο νησι)αρα θα γυρισω μονος και θα παρατησω την οικογενεια πισω μονη της. ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ η οικογενεια μου ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ, αυτο ειναι καθαρη αυτοκτονια γιατι δεν μπορω και να γυρισω πισω στον τοπο συμφεροντων μου…η αλλη αδικια ειναι οτι εχουμε υπογραψει 352 ατομα που ειναι στην ελ.ας να παραμεινουμε εδω, πρεπει να υπαρξει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ και οχι υποχρεωτικη αυτο δεν ειναι καταρχην δημοκρατικο..δεν ειμαστε ΝΟΥΜΕΡΑ αλλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ εχουμε ψυχη..φανταστειτε και το δικο σας παιδι να ηταν στη θεση μας…δειτε μας σαν δικα σας παιδια, πρεπει να δειτε το ολο θεμα με ανθρωπινο ματι, εμεις στην θεση που ειμαστε τωρα περασαμε με μορια ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ-ΔΙΚΑΙΑ .
    Για την αλλη επιλογη στη διαθεση του υπουργειου εσωτερικων δημιουργουνται πολλα ευλογα ερωτηματα…θα βγει αμεσως προσωποπαγη θέση? που? στον τοπο συμφεροντων μου? κοντα εκει? μεχρι να βγει θα πληρωνομαι?οπως βλεπεται ανακυπτουν πολλα προβληματα που πρεπει να απαντηθουν.
    Γι’αυτο πρεπει να παρετε σοβατα υποψιν σας ΟΛΑ τα ερωτηματα που θετουμε και να βρειτε μια λυση που να ικανοποιει το συνολο των υπαλληλων και οχι μιας ορισμενης τυχον ομαδας…

    ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ-ΔΙΑΜΟΝΗΣ .

  • 18 Μαρτίου 2015, 12:52 | ΙΟΥΛΙΑ

    Να δωθεί το δικαιωμα παραμονής στο δήμο ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ για οικογενειακους λόγους καθως τοσο καιρο μετα εχουν αλλαξει πολλα και θα χωριστουν ξανα οικογενειες σε περιοδο οικονομικης κρισης. Οικογενειες που περασαν πολλα ηδη.

  • 18 Μαρτίου 2015, 12:34 | Δ.Μ.

    κ. Υπουργέ,
    Μετά από 2 χρόνια ταλαιπωρίας, συνεχίζετε την παράδοση του κ. Μητσοτάκη, με το να ασκείτε κάθετες ρυθμίσεις. Δώστε το δικαίωμα να επιστρέψει στην Δημ. Αστυνομία όποιος θέλει και όποιος θέλει να παραμείνει στην υπηρεσία που βρίσκεται και να μετακινηθεί στον τόπο του. Ας σταματήσει κάποια στιγμή η αδικία εις βάρος των δημοτικών αστυνομικών. Θα ήθελα να προτείνω το εξής:

    «Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού/ΑΕΑ της Ελληνικής Αστυνομίας, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις αστυνομικού προσωπικού με βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο αντίστοιχο του χρόνου υπηρεσίας τους, στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στους τόπους συμφερόντων τους. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται από τον Προϊστάμενο Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

  • 18 Μαρτίου 2015, 12:28 | Konstantinos f.

    ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:
    1:ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Δ.Α(ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ)
    2.ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΣΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ.
    3.ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ.
    4.ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.
    5.ΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΓΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ Κ ΑΟΡΙΣΤΕΣ.
    6.Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ(ΠΕ ΤΕ ΔΕ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 12:55 | ΦΩΤΗΣ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗΣ

    Κυριε υπουργε,πριν δυο χρονια,μια κυβερνηση στο βωμο της τροικας,μεταξυ αλλων,θυσιασε χιλιαδες δημοτικους αστυνομικους και διαλυοντας την υπηρεσια τους,τους μοιρασε σε πεντε υπουργεια. Το ενα εξ αυτων,οπου και χρειαζοταν απο τα περισσοτερα μορια για την τοποθετηση,ηταν το υπουργειο προστασιας του πολιτη. Αφου καταταχθηκαμε και οι περισσοτεροι ειχαμε βρει τον δρομο μας,περιμενοντας το πολυποθυτο ΠΔ οπου θα οριζε τις αρμοδιοτητες μας,αλλα και την επιπλεον εκπαιδευση μας,ωστε να ενταχθουμε πληρως στο αστυνομικο προσωπικο της ελας,καλουμαστε ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ μα και ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, ως ο μονος φορεας,να μετακινηθουμε σε μια νεα υπηρεσια δημ.αστυνομιας,καταργωντας για ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ που κατεχουμε. Κυριε υπουργε δωστε μας την ευκαιρια,να επιλεξουμε εμεις αν επιθυμουμε να ενταχθουμε στην νεα δημ. αστυνομια. ΜΗΝ καταστρεφετε και εσεις τον εργασιακο μας χωρο. ΜΗΝ διαλυετε και εσεις τις οικογενειες μας. Ειμαστε σχεδον ενα χρονο στην νεα μας θεση,προσφεροντας τα μεγιστα,κατα ομολογια των διοικητων μας,χωρις ΠΔ οπου θα οριζε επακριβως τις αρμοδιοτητες μας. Κατεχουμε για δευτερη φορα οργανικη θεση μεσω ΑΣΕΠ και προσφατη αποφαση του ΣΤΕ.Αφου περασαμε τα πανδεινα με τις οικογενειες μας,μπαινοντας εκ νεου σε διαδικασιες ιατρικων εξετασεων,καθως και ψυχικων και ψυχοτεχνικων,οπου και κριθηκαμε ικανοι για την ενταξη μας.Γιαυτο κ. Υπουργε,ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ να με κρινουν για μια ακομη φορα ως ανεπαρκη,ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ να καταργηθει ακομα μια φορα η οργανικη μου θεση ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ,οπως εγινε στο παρελθον. ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ! ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 12:40 | Αλεξανδρος

    Καταρχας θελω να σας συγχαρω για την προσπαθεια αποκαταστασης της ΚΑΤΑΦΟΡΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ που τελεστηκε εις βαρος μας. Θα σας προτεινα να επανεξετασετε το θεμα της επιστροφης των Δημοτικων Αστυνομικων, δινοντας την δυνατοτητα επιτστροφης των υπαλληλων ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ,για να μπορεσει η μελλοντικη.υπηρεσια να λειτουργησει αποδοτικοτερα. Ευχαριστω!

  • 18 Μαρτίου 2015, 11:44 | Αθανασούλης Χ

    Καλημέρα σε όλες και σε όλους,

    καταρχήν εύχομαι ότι καλύτερο σε όλους μας.

    Τα ερωτήματα μου δεν διαφέρουν από πολλούς που διαβάζω και είναι
    για το άρθρο 25 παρ.2β.

    Τα ερωτήματα είναι :

    α. η τοποθέτηση θα είναι άμεση ?
    β. με τι ειδικότητα (π.χ. Διοικητικού) ?
    γ. και κυρίως σε ποιο μέρος / τόπο θα είναι ?

    Οι προτάσεις μου είναι οι εξής :

    α. η τοποθέτηση να είναι άμεση και να αναφέρεται ρητά στο νομοσχέδιο
    β. για την ειδικότητα περιμένω την απάντηση σας έτσι ώστε να αξιολογήσω το σκεπτικό
    γ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΟΡΟΣ «ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ‘Η ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ» ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ‘Η ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΕΚ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΣΕΩΝ.

    ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΕ,
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ
    ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ κτλ.)
    ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ. ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΙ
    ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ
    ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΡΟ ΕΤΣΙ ΏΣΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΑΝ ΠΑΛΙ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
    ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ Χ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 10:54 | Άννα Ζιάννα

    Αγαπητοί κύριοι της κυβέρνησης της ελπίδας,
    Διαβάζετε τη επιστολή μίας 40χρονης απελπισμένης, αγανακτισμένης, καταχρεωμένης αλλά και αηδιασμένης πρώην δημοτικού αστυνομικού, μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών, που εργάζεται από τις 07-07-2014 στο Α.Τ. Χερσονήσου Κρήτης.
    Από μικρό κορίτσι ποτέ δεν είχα ονειρευτεί να γίνω δημοτικός αστυνομικός ή ακόμη και αστυνομικός. Η ζωή όμως είναι γεμάτη εκπλήξεις, άλλοτε ευχάριστες, άλλοτε δυσάρεστες. Η ζωή λοιπόν με έφερε τον Ιούνιο του 2004 να ορκίζομαι ως δημοτικός αστυνομικός στον δήμο Ηρακλείου Κρήτης. Γνωρίζετε τι επακολούθησε, και αναφέρομαι στη διάλυση της Υπηρεσίας μου που κρίθηκε αναποτελεσματική, στον διασυρμό και την απαξίωσή της αλλά και της δικής μου προσωπικά, αφού οι άνθρωποι φτιάχνουν την υπηρεσία, και δεν θα ήθελα να σας κουράσω με λεπτομέρειες. Με αυτά και με άλλα λοιπόν, κατέληξα τον Ιούλιο του 2014 να εργάζομαι στο ΑΤ Χερσονήσου Κρήτης, αφού κρίθηκα ικανή και πέρασα τις δοκιμασίες των ιατρικών και ψυχοτεχνικών εξετάσεων από την ΕΛΑΣ. Ομολογώ ότι ξεκίνησα με φόβο και δισταγμό. Η ελληνική αστυνομία για μένα ήταν σαν να κολυμπάω σε θολά νερά. Δεν είχα ξαναβρεθεί σε τέτοιο εργασιακό περιβάλλον. Ο καιρός όμως περνούσε και ενώ όλοι μας περιμέναμε το πολυπόθητο ΠΔ, που θα όριζε τις νέες μας αρμοδιότητες, άρχισα να την αγαπώ και να αισθάνομαι πολύ άνετα στη νέα μου δουλειά και σε αυτό βοήθησε ο ένθερμος εναγκαλισμός μας από τους συναδέλφους της ΕΛΑΣ. Αν και δεν είχα επίσημα κάποιο αντικείμενο, ο διοικητής μου, άνθρωπος νέος, διορατικός και απαλλαγμένος από κάθε είδους συμπλέγματος , μου εμπιστεύθηκε ένα ευαίσθητο κομμάτι της υπηρεσίας. Ξαφνικά, διαπίστωσα ότι την αγαπάω αυτή τη δουλειά και έδινα τον καλύτερό μου εαυτό. Και ξαφνικά πάλι ένα πρωί ξυπνώ και διαπιστώνω ότι πάλι ο κόσμος γκρεμίζεται κάτω από τα πόδια μου. Πάλι έχω κριθεί αναποτελεσματική, πάλι έχω κριθεί λίγη, πάλι ουρανοκατέβατη και απρόσκλητη σε ένα σύστημα που δεν με χρειάζεται πάλι. Και φυσικά πάλι αναρωτιέμαι. Ποιος το λέει πάλι αυτό; Ποιος πραγματικά πάλι με κρίνει; Πως γίνεται όλοι οι προϊστάμενοι μου τόσα χρόνια να με κρίνουν ικανή και άξια και ένας υπουργός να έχει αντίθετη άποψη που δεν με ξέρει και με βάζει στο τσουβάλι;
    Κύριε υπουργέ, με το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας που προωθείτε, άκριτα, αβίαστα και ελαφρά τη καρδία, χαρακτηρίζετε και εσείς, όπως και οι προκάτοχοι σας, ότι εγώ όπως και μια ολόκληρη γενιά των 40αρηδων είναι άχρηστοι και αναποτελεσματικοί. Πόσες φορές νομίζετε ότι αντέχει ένας άνθρωπος αυτής της ηλικίας να του το λέτε κατάμουτρα; Που είναι η αξιοπρέπεια, η αξιοκρατία, ο σεβασμός του εργαζόμενου; Σας παρακαλώ να σκύψετε ανθρώπινα πάνω από το πρόβλημα μας. Η προηγούμενη κυβέρνηση με είδε σαν αριθμό τον Ιούλιο του 2013. Εσείς σας παρακαλώ να με δείτε ως άνθρωπο και εργαζόμενο. Να θυμάστε ότι ο ικανοποιημένος εργαζόμενος-άνθρωπος είναι πάντα αποδοτικός, πρόθυμος και αποτελεσματικός.
    Ζητώ αυτή η φορά να μου δώσετε τη δυνατότητα να επιλέξω. Ζητώ και επιθυμώ την παραμονή μου στην ΕΛΑΣ. Ζητώ την πλήρη ένταξή μου στην ΕΛΑΣ και την αφομοίωσή μου από τον νέο εργασιακό μου φορέα, με ό,τι αυτό επιτάσσει.
    Άννα Ζιάννα, πρώην δημοτικός αστυνομικός που εργάζεται στην ΕΛΑΣ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 10:22 | ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

    Θεωρώ μέγιστο λάθος τον ΠΛΗΡΗ μηδενισμό της μέχρι τώρα διαδικασίας.
    Με δεδομένο ότι επί όλων των θεμάτων (γενικά) οι απόψεις διίστανται (αυτό άλλωστε είναι και ο πλουραλισμός των ιδεών) ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΈΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΥΨΕΙΣ κρίνεται ότι το να μηδενίζει κανείς το έργου του προηγουμένου δεν εξυπηρετεί τίποτε. Όταν μάλιστα ο μηδενισμός αυτός είναι σε βάρος ενός τρίτου [οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί (ΔΑ)στην συγκεκριμένη περίπτωση].
    Με βάση τη Νομοθεσία της προηγούμενης Κυβέρνησης, η οποία προφανώς βγήκε με τη σύμφωνη γνώμη κάθε Υπηρεσίας [η οποία εκπροσωπείται δια των οργάνων της (Υπουργός, Γενικός Γραμματέας, Αρχηγός, Δκτής, Δντής,κλπ)] έλαβε χώρα η διαδικασία κινητικότητας των πρώην ΔΑ (Ν. 4172/2013 (167 Α΄)(άρθρο 81)στα πλαίσια της οποίας επέτυχε να τοποθετηθεί ο καθένας, [που το επέτυχε μέσω ΑΣΕΠ, του ΠΛΕΟΝ αρμόδιου, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ (όσο μπορεί να είναι κάτι αξιοκρατικό στην Ελλάδα) και ΣΕ ΙΣΧΥ και σήμερα φορέα μετατάξεων] στη θέση που είναι σήμερα.
    Ο κάθε πρώην ΔΑ επέτυχε την τοποθέτησή του, στα πλαίσια διαδικασίας που καθορίσθηκε απο όλους τους αρμόδιους φορείς και κατά συνέπεια οι επιτυχόντες πληρούν τα κριτήρια που έχει θέσει κάθε υπηρεσία (πχ αυτοί που πήγαν στην ΕΛΑΣ πληρούν τα κριτήρια που έθεσε στα πλαίσια της κινητικότητας το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της ΕΛΑΣ.
    Δεν κρίνω σκόπιμο να ασκήσω κριτική στην ορθότητα του εγχειρήματος ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΘΕΣΜΟΥ και ανάθεσης των αρμοδιοτήτων του σε ένα άλλο υφιστάμενο ΘΕΣΜΟ που έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση ή στην ορθότητα του νέου εγχειρήματος για ΕΠΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ με ανάκτηση των παλιών αρμοδιοτήτων του.
    Θεωρώ όμως, λανθασμένη επιλογή το να μην λαμβάνονται υπόψη στο μεσοδιάστημα των 2 εγχειρημάτων και οι προσωπικές επιθυμίες του άμεσα ενδιαφερόμενου προσωπικού, ήτοι των πρώην ΔΑ, που στα πλαίσια της μέχρι τώρα εφαρμογής των Νόμων, έχουν ήδη υποστεί και αυτοί και οι οικογένειές τους, μεγάλη ταλαιπωρία, όχι μόνο λόγο της καθημερινής αβεβαιότητας για το αύριο, που εντάξει την έχουν όλοι οι πολίτες αλλά και λόγω της οικονομικής αφαίμαξης που ορισμένοι υπέστησαν καθότι υποχρεώθηκαν στην καταβολή χρηματικών ποσών για μετακινήσεις, ενοίκια σπιτιών, μισθώσεις παιδικών σταθμών, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις για επικοινωνία με τους οικείους, δικαστικά έξοδα για αγωγές, προσφυγές κλπ.
    Κρίνω ως ΟΡΘΟΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, από μέρους της ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ να δώσει στους πρώην ΔΑ,την δυνατότητα επιλογής, ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ και της ΝΕΑΣ ΘΕΣΗΣ στην οποία έχουν μεταταχθεί.
    Και όταν λέω την δυνατότητα επιλογής εννοώ όχι μέσα από νέες διαδικασίες αβεβαιότητας αλλά με διατήρηση των οργανικών τους θέσεων στους νέους φορείς (πχ ΕΛΑΣ) και πλήρη ένταξη στις υπηρεσίες.
    Με το δεδομένο μάλιστα ότι πληρούν τις προυποθέσεις ασκήσεων και των 2 καθηκόντων (παλιά θέση- νέα θέση) καθότι και στις 2 περιπτώσεις επέτυχαν το διορισμό τους στα πλαίσια της ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΙΜΗΣ βάση των ισχυόντων Νόμων, διαδικασίας.
    ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΩΡΩ, ότι και από τη νέα Κυβέρνηση δεν υπολογίζεται ο πολίτης και δικαίως θα ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου για νέες διαμαρτυρίες, ασκήσεις προσφυγών κλπ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 10:56 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ

    EΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΟΣΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΣΤΑ Α.Τ. ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 09:54 | ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑ

    Με το παρον σχεδιο Νομου, αποκλείοντε απο την διαδικασια οσοι πρωην δημοτικοι αστυνομικοί μεταταχθηκαν στα Καταστηματα Κρατησης. Σας γνωριζουμε οτι οι συγκεκριμενοι ανθρωποι/οικογενειαρχες Καταναγκάστηκαν να βρεθούν χιλιόμετρα μακρυά απο τα σπίτια τους και εσείς δεν δείχνετε ίχνος αλληλεγγύης και κατανόησης ώστε να επιστρέψουν εθελοντικά. Αυτό δείχνει οτι για ακομα μια φορά καταλύεται η έννοια της Ισης μεταχείρισης και κατ επέκταση της ίδιας της Δημοκρατίας. Ο κόσμος αυτός είναι δυο ολοκληρα χρόνια ταλαιπωρημένος και εσείς-για λόγους συμφερόντων -τους αφήνετε παλι ξεκρέμμαστους. Ο λαός εχει κρίση και θα κριθειτε για αυτην σας την μονομερή ρατσιστική διάκριση. Παρόλαυτα θα βρείτε χρήματα για να εκπαιδευσετε νεους υπαλληλους. Ελπίζουμε να αναθεωρήσετε αυτην σας την απόφαση και να συμπεριλαβετε όσους εθελοντικά επιθυμούν τον επαναπατρισμο τους και την εργασία που εθελοντικα επελεξαν πριν απο δεκαετίες. Σε αντίθετη περίπτωση μας δειχνετε πως και η κυβερνηση Συριζα πρατει κατα το δοκουν με σκοπο να εξυπηρετήσει συμφεροντα των εκαστοτε υπουργών που με την σειρά τους οι τελευταίοι κινούντε υπο τον φοβο των συνδικαλιστηκων οργανων που απειλούν και εκβιάζουν.
    Τροποποιηστε Αμεσα το παρόν σχεδιο Νομου και δώστε την δυνατοτητα στον κοσμο να επιλεξει ανεμποδιστα και Δημοκρατικα το εργασιακό του μέλλον. Βαλτε φρενο στις αδικιες των προκατοχων σας και μην δημιουργεισετε ακομα μεγαλυτερες αδικιες. Μην περασετε στην ιστορια για τον αποδεκατισμο ενος κλαδου.

  • 18 Μαρτίου 2015, 09:49 | Αντώνης Ταχμαζίδης

    Η αποκατάσταση των αδικιών -που φέρει στον τίτλο του το παρόν σχέδιο νόμου- δεν επιτυγχάνεται στην περίπτωση των υποψήφιων για πρόσληψη σε θέσεις ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας που έχουν δικαιωθεί μετά από αμετάκλητη δικαστική απόφαση (οι οποίοι τελούν σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρ.67 παρ.4 του ν.4316/2014) μέσω της ένταξής τους στο εδάφιο (γ) της παραγράφου 2 του εν λόγω άρθρου.
    Δεδομένης της -επί σειρά ετών- αδιοριστίας τους και της συνεπακόλουθης οικονομικής και ψυχολογικής φθοράς τους από τη μια πλευρά αλλά και της έλλειψης στοιχειώδους δημ.αστυνομικής εκπαίδευσης από την άλλη, προκύπτει για τη συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων -ως η πλέον δίκαιη και λογική εξέλιξη- η παραχώρηση του δικαιώματος συμμετοχής τους -με την διαδικασία του άρθρου 21 του παρόντος- στην επικείμενη εθελοντική κινητικότητα, όπως προβλέπεται και για τους λοιπούς αδιόριστους των διαγωνισμών ΑΣΕΠ.
    Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται τόσο η άμεση κάλυψη των αναγκών σε υπηρεσίες αιχμής του Δημοσίου όσο και η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του εν λόγω προσωπικού, βάσει των επιμέρους ακαδημαϊκών τους προσόντων.

  • 18 Μαρτίου 2015, 09:01 | Ιωάννης

    Αποφασιζετε δήθεν αποκατάσταση της αδικίας κανοντας μεγαλύτερες έχω τρια παιδιά είχα κλείσει οχταετια είχα κανει αίτηση μετά τάξης ώστε να είμαι με την οικογένεια μου και είχε εγκριθεί ήρθε η κατάργηση και τελικά κατάφερα να περάσω σε Α.Τ. του τόπου κατοικιας μου και να είμαι παλι με την οικογένεια μου και τώρα ερχεστε εσείς και μου λέτε γυρνά πίσω χωρίς να υπολογιζετε οτι πίσω απο εμας υπαρχουν οικογένειες και ερωτω αν εγώ δεν αποδεχτή την θέση μου δεν θα απολυθω; εσείς δεν λεγατε οτι δεν θα απολυθεί κανεις; Δώστε το δικαίωμα έστω και την ύστατη στιγμη για εθελοντική επιστροφη αλλιως θα μείνετε στην ιστορία σαν κυβέρνηση που ήρθε να αποκαταστήσει αδικίες κανοντας μεγαλυτερες

  • 18 Μαρτίου 2015, 08:59 | Παναγιωτης Βελλιος

    Πιστευω οτι ειναι αδικο το αποφασιζουμε και διαταζουμε κυριοι.Δε μπορει απο μια υπηρεσια στην οποια ανηκαν εκπαιδευμενοι υπαλληλοι οι οποιοι προσφεραν τοσα,τωρα να μενουν σε υπηρεσιες στις οποιες δεν ηθελαν ποτε ουτε σκεφτονταν να υπηρετησουν! Να μην εχουν το δικαιωμα και αυτοι να επιστρεψουν πισω στις θεσεις που κατειχαν και στη θεση τους να πανε ατομα τα οποια δεν ειχαν καμια σχεση με το αντικειμενο! Πιστευω οτι σωστο ειναι να εχουμε ολοι μια ευκαιρια στην επανασυσταση της υπηρεσιας μας. Πρεπει να δοθει σε ολους μας το δικαιωμα να επιστρεψουμε πισω. Το πιο σωστο και δικαιο ειναι να γινει εθελοντικη κινητικοτητα απο ολους τους φορεις κ.κ, ελ.ας και αποκεντρωμενες διοικησεις.Επισης εθελοντικα να γινει η επιλογη του δημου στον οποιο θελει να μεταταχθει ο καθε εργαζομενος.Για να παψουν πλεον να υπαρχουν κοινωνικα προβληματα και να διαλυονται οικογενειες!

  • 18 Μαρτίου 2015, 08:13 | Αδαμοπουλου Κυριακη

    Το νομοσχέδιο αναφέρει αποκατάσταση αδικιών, κάτι που δεν ισχύει αφού δεν δίνεται η δυνατότητα επιστροφής σε όσους το επιθυμούν. Πρώην συνάδελφοι που έχουν περάσει στην ΕΛΑΣ εξαναγκάζονται να επιστρέψουν ενώ κάποιοι δεν το επιθυμούν και το πιο παράλογο δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους να περάσουν από εκπαίδευση ενώ υπάρχουν άλλοι που έχουν ήδη εκπαιδευτεί και έχουν περάσει τις προβλεπόμενες εξετάσεις.

  • 18 Μαρτίου 2015, 07:41 | ΠΙΛΥΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Μπηκα στη πρωην δημοτικη αστυνομια το 2010 με ασεπ, το 2013 μπαινω σε διαθεσιμοτητα-κινητικοτητα κ το στε βγαζει συνταγματικη τη καταργηση κ μεσα στη κινητικοτητα μπαινω στην ελ.σς ελπιζοντας οτι θα ενσωματοθω ματαια βεβαια γιατι 9 μηνες μετα κ ενω εχω υπογραψει το νεο διορισμο στην ελ.ας σαν ειδικης κατηγοριας προσωπικο περιμενωντας καποια εκπαιδευση που ποτε δεν ηρθε τελικα αποφασιζουν να ξαναδημιουργησουν δημοτικη αστυαστυνομια αλλα με νεο ονομα κ χωρις να ερωτηθω εφοσον πληρω τις προυποθεσεις να εμενα στην ελ.ας βιαιως με αναγκαζει να επιστρεψω στην νεα υπηρεσια, μονο ομως εγω που επελεξα ελ.ας ενω οι υπολοιποι που πηγαν σε αλλες υπηρεσιες να γυρισουν αμα θελουν οικιοθελως. Ελπιζω να το δουν πιο σοβαροι καποιοι το θεμα μας αυτο γιατι δε μπορουν να παιζουν με τη ζωη μας.

  • 18 Μαρτίου 2015, 02:39 | ΑΒΡΑΜΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Απλα η υποθεση Δημοτικη Αστυνομια εχει γινει μια κωμωδια χωρις αρχη και τελος.Προσωπικα ταλαιπωρειτε εδω και 2 χρονια εναν πατερα που μεγαλωνει μονος του ενα παιδι σημερα 13 χρονων πρωταθλητη του taekwondo.Λυπαμαι αλλα μετα την ταλαιπωρια του 2013 που αναγκασατε εναν πατερα να μην μπορει να ζησει το παιδι του να μην ξερει που θα βρεθει αυριο το πρωι να πληρωνετε με το 75/100 και να μην εχει να φαει πηγε στην ΕΛΑΣ.Ειπαμε ξεκιναμε απο την αρχη μας καταστρεψαν αλλα ηρεμησαμε.Και τωρα ξαφνικα εσεις ερχεστε να τα κανετε ολα αναποδα.Αν πραγματικα παθει κατι το παιδι μου που βλεπει τον πατερα του παλι να ειναι μεσα στο αγχος γιατι εσεις το αποφασησατε χωρις κανεναν να ρωτησετε θα εισαστε υπολογοιγιατι εγω δεν σας ζητησα ποτε κανενα αρθρο 25.Προσωπικα θα σας καταγγειλω στο Ευρωπαικο δικαστηριο ανθρωπινων δικαιωματων για την συμπεριφορα σας απεναντι σε εναν πατερα που μεγαλωνει μονος του ενα ανηλικο παιδι ειδικης αγωγης και ουδεποτε τον ρωτησατε αν μπορει να αλλαζει δουλειες και εδρες κατοικιες γιατι ενας αποφασιζει για μενα και το παιδι μου πριν απο μενα.Ραντεβου λοιπον στα διεθνη δικαστηρια αφου δεν εχω αλλη επιλογη για νασωσω το παιδι μου απο τον κο Κατρουγκαλο

  • 18 Μαρτίου 2015, 02:39 | βαγγέλης

    Ως προς την παράγραφο 1 επιθυμώ την επιλογή της διατήρησης της οργανική μου θέσης στην ΕΛ.ΑΣ και την πλήρη ενσωμάτωση στο αστυνομικό προσωπικό και αξιοποίηση όλων, όσοι επιλέξουν την παραμονή τους στην Ελληνική Αστυνομία, με την άμεση εκπαίδευσή τους και έκδοση του Π.Δ. των αρμοδιοτήτων τους.
    Ως προς την παράγραφο 2.β., η τοποθέτηση σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού, τι σημαίνει? Δεν ξεκαθαρίζετε ο τόπος, ειναι ο φορέας προέλευσης ,η έδρα της τωρινης οργανικης μας θέσης, ή όπου βρει θέση το υπουργείο? Ποια θα είναι τα καθήκοντα αυτής της θέσης? πότε θα τοποθετηθούμε οριστικά?

  • 18 Μαρτίου 2015, 01:40 | Αξαρλής Άγγελος

    Με σκοπό την αποτελεσματικότερη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας με ταυτόχρονη άρση των αδικιών που έχει υποστεί το προσωπικό που την στελέχωνε καθώς και την πρόληψη νέων αδικιών προτείνονται οι κάτωθι τροποποιήσεις στο παρόν άρθρο.

    Το εδάφιο 2β τροποποιείται ως εξής:
    «Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού/ΑΕΑ της Ελληνικής Αστυνομίας, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις αστυνομικού προσωπικού με βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο αντίστοιχο του χρόνου υπηρεσίας τους, στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται από τον Προϊστάμενο Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

    Το εδάφιο 2γ τροποποιείται ως εξής:
    «Με την ίδια διαδικασία του εδαφίου (α) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1, αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20 και οι οποίοι είτε δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά, είτε δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του παρόντος μπορούν να επιλέξουν είτε να καταλάβουν την αρχική, επανασυσταθείσα οργανική τους θέση, είτε να καταλάβουν συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εφόσον καταθέσουν σχετική αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου, στον οποίο ανήκαν οργανικά. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται, ανά περίπτωση, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου ή από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

    Προστίθεται εδάφιο 2δ ως εξής:
    «Με την ίδια διαδικασία του εδαφίου (α) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1, αλλά έχουν συμπεριληφθεί σε προσωρινούς ή οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης του ν.4172/2013 μπορούν να επιλέξουν είτε να διατηρηθούν στην θέση που κατέχουν τώρα είτε να καταλάβουν την αρχική, επανασυσταθείσα οργανική τους θέση εφόσον καταθέσουν αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου, στον οποίο ανήκαν οργανικά. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου.»

    Το εδάφιο 5 τροποποιείται ως εξής:
    «Επιτρέπεται η μετάταξη στους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143 Α) μετά από ειδική εκπαίδευση, στην οποία επιτρέπεται να συμμετέχουν, μετά από αίτηση τους, υπάλληλοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης. Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζονται οι προϋποθέσεις αποδοχής υπαλλήλων στην εκπαίδευση που προβλέπεται στην παράγραφο αυτή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή, ο τόπος, η διάρκεια, το αντικείμενο της εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις για την επιτυχή περάτωση και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την εκπαίδευση αυτή. Για του υπαλλήλους τις παραγράφου 2 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 δεν απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση για να μεταταχθούν σε κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας.»

  • 18 Μαρτίου 2015, 00:37 | Κωνσταντίνος (Π.Δ.Α.)

    Η επανασύσταση μιας αποτυχημένης,κατά τη ηγεσία της υπηρεσία,μόνο άσχημη εικόνα θα μπορεί να έχει για τη κυβέρνηση αυτή την χρονική περίοδο.Δυστυχώς ήμασταν μία υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά αλλά απαξιώθηκε και κατέληξε.Μία υπηρεσία που πάλι θα κριθεί ανίκανη να ανταπεξέλθει αφού θα έχει το κάτω του μισού δυναμικό και ελάχιστο εξοπλισμό,αφού ο΄τι άνηκε σε εμάς το διεκδήκησαν οι Δήμοι στους οποίους ανήκαμε.
    Η κίνηση μετάταξης στην ΕΛ.ΑΣ. ήταν για εμάς μία επιθυμία να προσφέρουμε σε μία υπηρεσία που θεωρούμε ότι είναι από τις σημαντικότερες του δημοσίου τομέα και αντίστοιχη των αρμοδιοτήτων των οποίων έχουμε εκπαιδευτεί σε σχολές από προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.Μετά λοιπόν από την βάναυση κατάργηση της θέσης μας στην Δημοτική Αστυνομία από την προηγούμενη κυβέρνηση έρχεται και η δεύτερη κατάργηση της οργανικής μας θέσης στην ΕΛ.ΑΣ. με τον ίδιο ακριβώς τρόπο,χωρίς καμία διαφορά απολύτως από τωρινή.Με λίγα λόγια ένα αποφασίζομεν και διατάζομεν χωρίς την δικιά μας συγκατάθεση «ξεριζώνοντας» και πάλι οικογένειες.
    Κριθήκαμε μη λειτουργικοί στην ένταξη μας στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να αναλάβουμε καμία αρμοδιότητα,χωρίς καμία αξιολόγηση από τους διοικητές των Α.Τ. που υπηρετούμε.Δώστε μας την δυνατότητα να προσφέρουμε σε μια Υπηρεσία που ΕΜΕΙΣ επιλέξαμε και έκριναν ότι είμαστε ικανοί μετά από τόσους υγειονομικούς,ψυχοτεχνικούς,αθλητικούς,υψομετρικούς και άλλους ελέγχους.
    Μιλήσατε για πρόοδο αλλά δυστυχώς και εσείς συμβάλλεται σε αυτό το μαρτύριο δύο χρόνων που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
    Επιθυμούμε έστω για μία φορά να δούμε ένα ανθρώπινο πρόσωπο πίσω από τα γραφεία και τους τοίχους της Βουλής και των Υπουργείων και να μας αποδείξετε ότι όντως είστε εδώ για να αλλάξετε την αχρεία κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
    Πρώην Δημοτικός Αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 00:48 | ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΕΤΣΑΡΙΑΣ

    Υφίσταται κατάφωρη αδικία σε βάρος σημαντικού αριθμού Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούμε στην ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι ενώ προτιμούμε να ενταχθούμε πλήρως και να παραμείνουμε στον εν λόγω φορέα, ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΜΑΣΤΕ, πάραυτα, να μετακινηθούμε με την επικείμενη κατάργηση των οργανικών θέσεών μας. Πώς είναι δυνατόν να κρίνεται δημόσια από την Πολιτεία ότι ο Δημοτικός Αστυνομικός στην ΕΛ.ΑΣ. ήταν μη λειτουργικός, τη στιγμή που ΔΕΝ του ανετέθησαν ΠΟΤΕ καθήκοντα, ΟΥΤΕ και ΠΟΤΕ ΔΕΝ τον κάλεσαν για κάποια σχετική εκπαίδευση;!!! Πως είναι δυνατόν για την, παντελώς ατεκμηρίωτη, μη λειτουργικότητά του ο Δημοτικός Αστυνομικός να χάνει τη θέση του από την ΕΛ.ΑΣ.;!!! Λάβετε υπόψη ότι το σύνολο των Συναδέλφων μου είναι υπάλληλοι έντιμοι με Αυξημένα τυπικά Προσόντα και Ικανότητες που έχουν Εμπειρία στην επαφή τους με τον Πολίτη, καθώς και σε δύσκολες εργασιακές συνθήκες στην άσκηση των καθηκόντων τους. Από αυτό το σύνολο των Συναδέλφων, ένας σημαντικός αριθμός Δημοτικών Αστυνομικών επιθυμούμε την ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ μας στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς διαθέτουμε εκείνες τις ικανότητες που ΜΟΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ θα απέδιδαν στην Υπηρεσία και κατ’ επέκταση στον ίδιο τον Πολίτη. Θα πρέπει λοιπόν να γίνει δεκτό ότι, κατόπιν της σχετικής εκπαίδευσης, ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. και για τον λόγο αυτό ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ, ώστε να προσφέρουμε από τούτη τη θέση. Αντιστρόφως ανάλογα, υπάρχουν Συνάδελφοί μου που υποχρεωτικά «κρατούνται» στα Κέντρα Κράτησης και δεν τους δίνεται, άδικα, το δικαίωμα να επιλέξουν φορέα της επιλογής τους! Να ληφθεί λοιπόν υπόψη ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΜΑΣ. Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ!!! Με κάθε Σεβασμό προσδοκώ στη Δίκαιη Κρίση Σας που θα Κρίνει τις Ζωές μας! (Δρ Σταύρος Σπετσαρίας)

  • 18 Μαρτίου 2015, 00:41 | Στεργίου Σ.

    «Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου στον οποίο ανήκαν οργανικά, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. »

    Mετά την τεράστια ταλαιπωρία που υποστήκαμε από την κατάργηση της Υπηρεσίας της Δημοτικής Αστυνομίας , θεωρήσαμε ότι επιτέλους είχαμε βρει στέγη στα πλαίσια της Ελληνικής Αστυνομίας την οποία και μεις με τη σειρά μας θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε με τις γνώσεις και την εμπειρία μας σε πολλούς τομείς «ήπιας» παραβατικότητας…Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν θα μπορούσαμε να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας και να βοηθήσουμε τους Δήμους(που τόσο διατείνονται τώρα ότι μας χρειάζονται)..όντας στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας..(μήπως ..λέω εγώ τώρα..τους έλλειψαν οι πελατειακές σχέσεις?..συγχωρέστε με αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω τέτοια ξαφνική αγάπη…)..Εξαναγκαζόμαστε για δεύτερη φορά από ότι φαίνεται σε κατάργηση Οργανικής μας θέσης και όντας ψυχολογικά σε άσχημη κατάσταση πολλοί από εμάς δε θέλουμε να επιστρέψουμε στην πρώην Δημοτική Αστυνομία στην οποία βιώσαμε κυριολεκτικά τον εμπαιγμό…

    Σας παρακαλώ πείτε μου..

    Α) Γιατί δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε και να δουλέψουμε στην Ελληνική Αστυνομία έστω ως πολιτικό προσωπικό, αφού απ’οτι έχω καταλάβει κάποιοι δε μας θέλουν εκεί ως ένστολους.. και για μία ακόμα φορά γινόμαστε μπαλάκι για να επιστρέψουμε σε μία Υπηρεσία αμφιβόλου ποιότητος..στην οποία πολλοί δε θέλουμε πια να επιστρέψουμε.

    Β) Γιατί μπαίνει ο όρος της μη αναγνώρισης προϋπηρεσίας μας από τις 23-9-2013 ως και σήμερα ως Δημοτικού Αστυνομικού , τη στιγμή που ασκούσαμε τόσο καιρό στα πλαίσια της Ελληνικής Αστυνομίας αρμοδιότητες Δημοτικής Αστυνόμευσης, έστω και χωρίς το »πολυπόθητο» Π.Δ. που ποτέ δε βγήκε για να μας τις ορίσει επίσημα και δίνεται η δυνατότητα μετάταξης σε άλλες Υπηρεσίες εντός Δήμου μόνο στους «παλιούς» πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που έχουν συμπληρώσει 10ετία.. ενώ οι σειρές από το 2004 και μετά ουσιαστικά εξαιρούνται.

    Γ) Γιατί ΔΕΝ ορίζεται ξεκάθαρα στο κείμενο ότι όσοι αποφασίσουν να μην επιστρέψουν στην επανασυσταθείσα θέση τους και να τεθούν στη ΔΙΑΘΕΣΗ του Υπουργού , όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ και δε θα μετακινηθούν εκτός τόπου συμφερόντων τους. Δεν είμαστε πια νεαροί στην ηλικία αλλά σαραντάρηδες με πολλές υποχρεώσεις οικονομικές και οικογενειακές που και μετά το πλαίσιο της διαθεσιμότητας αυτές έγιναν αβάσταχτες.Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα έχουμε μία μετάθεση στο πουθενά..και η ζωή μας για μία ακόμα φορά να γίνει σμπαράλια…

    Σας παρακαλούμε σεβαστείτε μας…Σας παρακαλούμε τουλάχιστον να ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ αυτός ο όρος της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ , ώστε και μεις να βάλουμε επιτέλους σε μία τάξη τις ζωές μας, χωρίς να μας ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ να επιστρέψουμε σε μία Υπηρεσία-Φάντασμα που δε θέλουμε πλέον και στην οποία βιώσαμε την απαξίωση ακόμα και από τους Δημάρχους που τώρα πια.. λένε ότι μας έχουν ανάγκη.

    Δ) Πώς γίνεται μία Υπηρεσία με 3.500 άτομα να θεωρείται ανεπαρκής ως προς την άσκηση των καθηκόντων της από το Σ.Τ.Ε. και να κρίνεται λογική η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στην Ελληνική Αστυνομία και ξαφνικά μία νέα Υπηρεσία με 1000 άτομα περίπου πανελλαδικά να θεωρηθεί επαρκής? Θα αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες που είχε?? Απορώ…

    Ε) Γιατί δεν αξιοποιείτε τα άτομα της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας βάσει των προσόντων τους και βάσει της εξειδίκευσης και των πτυχίων που μπορεί να κατέχουν, όπως για παράδειγμα στο Υπουργείο Παιδείας και στην Εκπαίδευση.. όταν δίνετε τη δυνατότητα να ενισχυθεί η Νεα Δημοτική Αστυνομία με άλλα άτομα τα οποία θα εκπαιδευτούν, αλλά προερχόμενα από πλαίσιο εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας? Γιατί σε αυτούς δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν και σε μας ουσιαστικά δίνεται ένα απροσδιόριστο καθεστώς εργασίας αν αποφασίσουμε να μην επιλέξουμε την επιστροφή μας στην Πρώην Δημοτική Αστυνομία?Εικονικά μας δίνετε μία επιλογή και ουσιαστικά μας την παίρνετε πίσω, ωθώντας μας στις παλιές μας θέσεις εργασίας..αλήθεια.. με ποιο κόστος? Είστε τόσο σίγουροι ότι θα προσφέρουμε πια.. με την ίδια προθυμία μετά από όλα αυτά που τραβήξαμε, όπως όταν πρωτοδιοριστήκαμε?

    Η ψυχολογική μας κατάσταση δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλή. Σας παρακαλούμε μη μας «ρημάζετε» ακόμα περισσότερο.. Ευελπιστούμε πραγματικά να συνυπολογίσετε ότι είμαστε εργαζόμενοι, αλλά είμαστε και Άνθρωποι που εισαχθήκαμε στο δημόσιο ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ και ουδείς μπορεί αυτό να το αμφισβητήσει.. Δώστε μας την ευκαιρία να προσφέρουμε στο Ελληνικό κράτος τα μέγιστα… και μη μας δένετε τα χέρια..

    Ευχαριστώ που με ακούσατε.. και συγγνώμη για το μακροσκελές μου μήνυμα.. Εύχομαι να μη σας κούρασα .. Ευελπιστώ στην Ευθυκρισία σας..πάνω απ’ολα. Και στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 00:50 | Θωμόπουλος Νέστωρ

    Ο Υπουργός σήμερα 17/3/2015 ανέφερε ότι η αστυνομία επιθυμεί ομογενοποιημένο προσωπικό και θα κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση με εκπαίδευση των μη ανακριτικού ήδη υπηρετούντος προσωπικού (πχ ΕΦ, ΜΑΥ αρχιφυλακες…) και ότι εφεξής η είσοδος στο Σώμα θα γίνεται μόνο μέσω πανελληνίων εξετάσεων.

    Αυτό είναι πολιτική απόφαση και είναι σεβαστή.

    Επίσης ανέφερε ότι οι πΔΑ δεν θέλουν να είναι αστυνομικοί. Αυτό δεν ισχύει για όλους. Έχει αποσταλεί υπόμνημα 352 πΔΑ που επιθυμούν ρητά και ξεκάθαρα να ενταχθούν πλήρως ως αστυνομικό προσωπικό, ώστε να ικανοποιείται η βούληση της κυβέρνησης για ομογενοποίηση του προσωπικού. Εάν μάλιστα, είχαν ερωτηθεί οι πΔΑ (καθώς το νούμερο 352 προέκυψε εντός μόλις 12 ωρών συγκέντρωσης υπογραφών – δηλώσεων βούλησης) το νούμερο όσων θέλουν να παραμείνουν θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

    Ουδέν προβλημα για την εκπαίδευση τους, η οποία ενώ είχε σχεδιαστεί ουδέποτε υλοποιήθηκε.
    -Υπενθυμίζεται η 6μηνη εκπαίδευση στις Σχολές ΔΑ από Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ένεκα τις οποίας προέκυψε και η κατα το αρ.34 ΚΠΔ ειδική ανακριτική ιδιότητα.
    -Την περασμένη μόλις χρονιά, με ευθύνη του Αρχηγείο ΕΛΑΣ, διενεργήθηκαν υγειονομικές και ψυχομετρικές δοκιμασίες ώστε να ανταποκρίνονται οι εισερχόμενοι στην ΕΛΑΣ πΔΑ, στις απαιτήσεις του ΠΔ 133/2002, όπως ισχύει για το μόνιμο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων
    -Μοριοδοτήθηκαν σε καθοριστικό βαθμό για την προτεραιότητα εισόδου τους στην ΕΛΑΣ όσοι υπηρέτησαν ως ΔΕΑ είτε στις Ειδικές δυνάμεις (επόμενως οι συγκεκριμένοι έχουν ήδη εκπαίδευση στα όπλα) και οι κάτοχοι διπλώματος μηχανής. Αυτά είναι προσόντα ένστολου προσωπικού και οχι πολιτικού, όπως δηλαδη, οι ΕΦ.
    -Η ανωτέρω μοριοδότηση είχε συνέπειες και για όσους δεν μπόρεσαν να «περάσουν» ΕΛΑΣ, οι οποίοι κατέληξαν σε καταστήματα κράτησης ως σωφονιστικοί, και παρότι επιθυμούν να επιστρέψουν στους δήμους, δεν τους επιτρέπεται. Οι δε εξωτερικοί φρουροί φυλακών εκπαιδεύτηκαν και υπηρετουν ένοπλοι χωρίς κανένα πρόβλημα.

    Έτσι, λοιπόν, κ. Υπουργέ δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία στο ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ.

    Επιπλέον θα ήταν ηθικά σωστό να μην χαρακτηρίζετε αποτυχημένη μια μερίδα εργαζομένων, όταν εσείς ο ίδιος ευθύνεστε για την μη έκδοση ΠΔ που να μας απονέμει αρμοδιότητες. Η Αστυνομία μας θέλει, οι διοικητές μας μας χρησιμοποιούσαν καθημερινά ατύπως, στα όρια της ευχέρειας τους. Και σε εσωτερικές και σε εξωτερικές υπηρεσίες. Ουδέποτε ερωτήθηκαν οι κ. Διοικητές μας εάν μας χρειάζονται και εάν μας θέλουν. Ρωτήστε τους και ρωτήστε και το συνολο των πΔΑ αλλά ΕΠΙΣΗΜΩΣ. Να υποβάλλουμε υπεύθυνες δηλώσεις βούλησης παραμονής ή οχι. Θα εκπλαγείτε.

    Εάν όντως το νομοσχέδιο αποβλέπει στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης, θα πρέπει η κυβέρνηση να απέχει από αναγκαστικού τύπου μετακινήσεις εργαζομένων, χρησιμοποιώντας μάλιστα τακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης , τις οποίες κατηγορούσε ότι
    1. Καταργεί ολόκληρους κλάδους χωρίς αξιολόγηση και ότι αυτό είναι φασιστικό και αντισυνταγματικο (αλλά ετοιμάζεστε να κάνετε το ίδιο ακριβώς)
    2. Χωρίζει οικογένειες και επιβαρύνει οικονομικά με συντήρηση δύο σπιτιών και μετακομίσεις (αλλά ετοιμάζεστε να κάνετε το ίδιο σε ανθρώπους που το έχουν ήδη βιώσει τον περασμένο χρόνο με τις παλινωδίες της προηγούμενης κυβέρνησης)
    3. Καταστρέφει μια πηγή εσόδων για το δημόσιο (αλλά ξανακάνετε το ίδιο, αφου με το 1/4 του προσωπικού, ιδίως όταν έχει απαξιωθεί κοινωνικά, δεν θα λειτουργήσει η «νεα» ΔΑ)
    4. Κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε εργαζόμενους, ότι χρησιμοποιεί τον ΑΣΕΠ για «περιεργες» μοριοδοτήσεις, ενώ εσείς κάνετε ακριβώς το ίδιο, μην δίνοντας την δυνατότητα σε πΔΑ που έχουν τοποθετηθεί σε υπηρεσίες εκτός ΕΛΑΣ να επιστρέψουν, ενώ παρακάμπτετε από την διαδικασία της νέας μετακίνησης τελείως τον ΑΣΕΠ. Τελικά είναι ή δεν είναι καλός ο ΑΣΕΠ;

    Η λύση κ. Υπουργέ, εάν θέλετε να υποστηρίζετε εμπράκτως τον ισχυρισμό του ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΥ ειναι μία:

    ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ όλων των κατηγοριών πΔΑ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ των ήδη τοποθετημένων που δεν επιθυμούν να φύγον. Η αξιοποίησή τους επαφίεται αποκλειστικά στην δική σας πολιτική βούληση.

  • 18 Μαρτίου 2015, 00:32 | Γεράσιμος Φούντας

    Θα μπορούσε το άρθρο 25 του Μέρους Γ να δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς πρώην Δ.Α. να επιλέξουν να τοποθετηθούν στο Δήμο του αστυνομικού τμήματος που υπηρετούσαν και όχι στο Δήμο στον οποίο ανήκαν οργανικά. Με την κινητικότητα που είχε γίνει πολλά άτομα βρέθηκαν κοντά στον τόπο κατοικίας τους και τώρα με τον νόμο αυτόν θα αναγκαστούν να βρεθούν πάλι μακριά από τις οικογένειές τους. Το άρθρο 25 προσπαθεί μεν να διορθώσει προηγούμενες αδικίες αλλά δημιουργεί νέες. Ας δίνεται τουλάχιστο η δυνατότητα επιλογής Δήμου.