Άρθρο 25: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας

1. Καταργούνται στην Ελληνική Αστυνομία οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν συσταθεί με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π΄ από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3595) και επανασυστήνονται αυτοδίκαια οι θέσεις και κλάδοι ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας, που είχαν καταργηθεί με την παρ. 1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).

2. α) Οι υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1 καταλαμβάνουν αυτοδίκαια τις επανασυσταθείσες θέσεις, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, εφόσον καταθέσουν αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου, στον οποίο ανήκαν οργανικά. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

β) Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά  δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου στον οποίο ανήκαν οργανικά, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

γ) Με την ίδια διαδικασία των εδαφίων (α) και (β) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1, αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20 και οι οποίοι είτε δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά, είτε δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του παρόντος μπορούν να επιλέξουν είτε να καταλάβουν την αρχική, επανασυσταθείσα οργανική τους θέση, είτε να καταλάβουν συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται, ανά περίπτωση, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου ή  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3.            Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με την παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167), ασκούνται εκ νέου  από τις Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων, όπως αυτές είχαν συσταθεί με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτών, δυνάμει του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167).

4. Μετά τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών συνολικής υπηρεσίας στην Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας ενός ή περισσοτέρων Δήμων επιτρέπεται η μετάταξη των υπαλλήλων σε  άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων, σύμφωνα με τα γενικώς οριζόμενα στο ν.3584/2007 (ΦΕΚ Α 143) όπως ισχύει κάθε φορά. Για τους υπαλλήλους της παρ. 1 του παρόντος, ο υπολογισμός της δεκαετίας ξεκινά από την αρχική πρόσληψή τους ή μετάταξή τους σε Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς να υπολογίζεται το χρονικό διάστημα που διανύθηκε από 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου.

5. Επιτρέπεται η μετάταξη στους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143 Α) μετά από ειδική εκπαίδευση, στην οποία επιτρέπεται να συμμετέχουν, μετά από αίτηση τους, υπάλληλοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης. Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζονται οι προϋποθέσεις αποδοχής υπαλλήλων στην εκπαίδευση που προβλέπεται στην παράγραφο αυτή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή, ο τόπος, η διάρκεια, το αντικείμενο της εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις για την επιτυχή περάτωση και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την εκπαίδευση αυτή.

6. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου αυτού.

7. Για το έτος 2015 οι δαπάνες που σχετίζονται με τη μισθοδοσία και την ασφαλιστική κάλυψη των υπαλλήλων του άρθρου αυτού και αυτών της περίπτωσης γ της παραγράφου 1 του άρθρου 26 θα γίνουν διά μεταφοράς των σχετικών πιστώσεων στους αντίστοιχους ΚΑΕ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

  • 18 Μαρτίου 2015, 23:19 | ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ντίνα

    Αξιότιμε κε Υπουργέ,
    θα ήθελα να σας καταθέσω την απόψη μου σχετικά με τη πρόθεση επανασύστασης της νέας Δημοτικής Αστυνομίας και γιατί αυτό κατά
    τη γνώμη μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσει:

    1. Επιστρέφει λιγοστός αριθμός των κατάλληλα εκπαιδευμένων και με πολύτιμη εμπειρία υπαλλήλων, άρα μιλάμε εκ των προτέρων για μια υποστελεχωμένη υπηρεσία.
    2. Στους περισσότερους δήμους δεν υπάρχει πια υλικοτεχνική υποδομή της παλιάς υπηρεσίας (περιπολικά,γραφεία,ασύρματοι κλπ)
    με αποτέλεσμα να καθιστάται ακόμα πιο δύσκολο το έργο των υπαλλήλων.
    3. Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για να εξαλειφθούν οι παθογένειες του παρελθόντος (ασαφείς αρμοδιότητες και νομικό πλαίσιο,παρεμβάσεις από τρίτους παράγοντες, κλπ) που αποτελούν τροχοπέδη στη λειτουργία της υπηρεσίας και εμποδίζουν την απρόσκοπτη εκτέλεση των αρμοδιοτήτων.
    4. Η διαρκής σύσταση και κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας έχει απαξιώσει πλήρως την υπηρεσία στην κοινή γνώμη και έχει
    επιφέρει την παντελή έλλειψη σεβασμού των πολιτών έναντι στο θεσμό.

    Ωστόσο αν κρίνετε επιβεβλημένη την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, σας παρακαλώ θερμά όπως λάβετε υπ’όψιν σας τα
    ακόλουθα:

    1. Συμμετοχή στην εθελοντική επιστροφή στη νέα δημοτική αστυνομία όλων των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών ( ΕΛ.ΑΣ,
    υπουργεία, φυλακές, αδιάθετοι)στα πλαίσια της ισοτιμίας.
    2. Το προσωπικό που είναι στην ΕΛ.ΑΣ να ενταχθεί πλήρως ως αστυνομικό προσωπικό έτσι ώστε να είναι ομογενοποιημένο και
    να βοηθήσει άμεσα και σημαντικά στην υποστελέχωση Αστυνομικών Τμημάτων και Υπηρεσιών.
    3. Να επανεξεταστεί η υποχρεωτική επιστροφή στις παλιές οργανικές θέσεις των δήμων και να επανακαθοριστούν οι ανάγκες αυτών
    σε δημοτικούς αστυνομικούς ώστε να πραγματοποιηθεί κατάλληλη κατανομή του προσωπικού.
    4. Για όσους επιλέξουν το Υπουργείο Εσωτερικών, να αναφέρονται στο εν λόγω νομοσχέδιο καθαρά και με σαφήνεια:
    α. οι θέσεις που θα κληθούν να καταλάβουν
    β. η κατηγορία στην οποία θα υπηρετήσουν
    γ. ο τόπος που θα υπηρετήσουν
    δ. ο χρόνος αποκατάστασής τους
    ε. σε όλο αυτό το διάστημα μέχρι τη νέα ανάληψη
    καθηκόντων από ποιόν φορέα θα πληρώνονται και αν θα
    ξανατεθούν σε διαθεσιμότητα
    στ. η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων (τυπικά προσόντα,
    μοριοδότηση, κλπ)

    Με εκτίμηση
    ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ντίνα

  • 18 Μαρτίου 2015, 23:44 | Γ.Μ.

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΠΡΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΩΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013.Η ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΘΑ «ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΗΣΕΙ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΕΣ ΓΝΩΜΕΣ -ΤΟΤΕ- ΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΟΤΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ;

    EΠΙΣΗΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ;;;

    OI ΕΞΑΙΡΕΜΕΝΕΣ ΣΥΖΥΓΟΙ ΠΟΥ – ΤΟΤΕ – ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗ, ΜΕΤΑ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΑΥΤΕΣ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ (ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΗ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ (ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΙΣ «ΚΟΒΟΥΝ» ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ);

    ΠΑΡΑΛΕΙΠΩ ΤΑ ΕΥΚΟΛΩΣ ΕΝΝΝΟΟΥΜΕΝΑ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΜΙΑΣ, ΗΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ,ΑΕΝΑΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΜΙΚΡΑ, ΑΘΩΑ, ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ, ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 23:14 | Κώστας

    -Κατάργηση του άρθρου 81 του Ν.4172/2013 και επιστροφή 3500 Δ.Α.
    -Αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας στα πρότυπα αντιστοίχων ευρωπαϊκών υπηρεσιών
    -Ενίσχυση της με προσωπικό κατόπιν αντίστοιχης 8μηνης εκπαίδευσης όπως των Δημοτικών Αστυνομικών
    -Δημιουργία ανεξάρτητης Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας στο ΥΠΕΣ
    -Θωράκιση του θεσμού

  • 18 Μαρτίου 2015, 23:18 | ΓΙΑΝΝΗΣ Α

    Σε τι ακριβώς σας πείραζε η λειτουργία της υπηρεσίας υπό την σκέπη της ελας? Επιστροφή στους δήμους με πολιτικό προϊστάμενο κάποιον αιρετό που δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο της εργασίας μας και γνώμονας των αποφάσεων του είναι η ψηφοθηρία? Θεωρείτε δημοκρατικό να επιλέγετε μονομερώς ποιοι θα επιστρέψουν στην υπηρεσία ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στις θέσεις που υποχρεώθηκαν να επιλέξουν υπό την απειλή της απόλυσης? ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ επιστροφή στην υπηρεσία για ΟΛΟΥΣ λοιπόν και λειτουργία υπό την εποπτεία της ελας μακρυά από πολιτικές σκοπιμότητες.

  • 18 Μαρτίου 2015, 23:43 | γιωργος

    Oι πρώην δ.α μετακινήθηκαν στις φυλακές με τρόπο καταναγκαστικό και με την απειλή της απόλυσης. Αδικία είναι να μην έχουν και αυτοί δικαίωμα επιστροφής στην νέα υπηρεσία.Αντ’ αυτού η κυβέρνηση προτίθεται να προσλάβει καινούριους υπαλλήλους, άσχετους με το επάγγελμα και να τους εκπαιδεύει κιόλας. Αισθάνομαι πολύ βλάκας που πήγα στη σχολή δημοτικής αστυνομίας μαζί με τους πρώην συναδέλφους μου.
    Όσο για το συγκεκριμένο άρθρο, πρέπει να δώσει δικαίωμα και στους λοιπούς πρώην δ.α να επιστρέψουν πίσω.
    Αγαπητοί υπουργοί , η δημοτική αστυνομία πρέπει να λειτουργήσει με όλο το δυναμικό της και όχι με το προσωπικό της σκορπισμένο από εδώ και από εκεί.

  • 18 Μαρτίου 2015, 23:41 | Ρουφα Ιωάννα

    Κανόνες Διοικητικής Διαδικασίας:
    Άρθρο 6:
    1. Οι διοικητικές αρχές, πριν από κάθε ενέργεια ή μέτρο σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων συγκεκριμένου προσώπου, οφείλουν να καλούν τον ενδιαφερόμενο να εκφράσει τις απόψεις του,εγγράφως ή προφορικώς, ως προς τα σχετικά ζητήματα.

    2. Η κλήση προς ακρόαση είναι έγγραφη, αναφέρει τον τόπο, την ημέρα και την ώρα της ακρόασης,προσδιορίζει δε το αντικείμενο του μέτρου ή της ενέργειας. Η κλήση κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο τουλάχιστον πέντε (5) πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα της ακρόασης. Ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να λάβει γνώση των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων και να προβεί σε ανταπόδειξη. Η τήρηση της προαναφερόμενης διαδικασίας, καθώς και η λήψη υπόψη των απόψεων του
    ενδιαφερομένου, πρέπει να προκύπτουν από την αιτιολογία της διοικητικής πράξης. Το υιοθετούμενο μέτρο πρέπει να λαμβάνεται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα από την ακρόαση του ενδιαφερομένου.

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Από τη στιγμή που πάλι θα πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία δυσμενή για την ψυχική μας υγεία, η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη με την ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί τα τελευταία 2 χρόνια (από 22/09/2013), έχετε υποχρέωση ως διοίκηση να καλέσετε τον κάθε ένα από εμάς και να μας καλέσετε σε ακρόαση. Επίσης θα πρέπει να λάβουμε γνώση των αποδείξεων για τα λεγόμενα σας ότι είμαστε λειτουργικά μη χρήσιμοι.

    Για να μην χρειαστούν όλα αυτά θα πρέπει να ισχύει η παράγραφος 3:
    3. Αν η άμεση λήψη του δυσμενούς μέτρου είναι αναγκαία για την αποτροπή κινδύνου ή λόγω επιτακτικού δημόσιου συμφέροντος, είναι, κατ’ εξαίρεση, δυνατή η, χωρίς προηγούμενη κλήση του ενδιαφερομένου, ρύθμιση. Αν η κατάσταση που ρυθμίστηκε είναι δυνατόν να μεταβληθεί, η διοικητική αρχή, μέσα σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών, καλεί τον ενδιαφερόμενο να εκφράσει τις απόψεις του σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, οπότε και προβαίνει σε τυχόν νέα ρύθμιση. Αν η πιο πάνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, το μέτρο παύει αυτοδικαίως, και χωρίς άλλη ενέργεια, να ισχύει.

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    τοποθετηθήκαμε στην Ελληνική Αστυνομία γιατί πληρούσαμε συγκεκριμένα προσόντα. Δε μας δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να τα παρουσιάσουμε, ακόμα και αν εργαζόμασταν ως αφανείς χαρακτήρες. Τα αστυνομικά τμήματα στα οποία εργαζόμαστε σε όλη την επικράτεια, μας χρησιμοποιούν σε θέσεις για να μπορέσουν να λειτουργήσουν καλύτερα, χωρίς καν να μας έχουν δοθεί αρμοδιότητες και εκπαίδευση.

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    ζητήστε από τον Υπουργό κύριο Πανούση να κάνει μια βόλτα σε τυχαία αστυνομικά τμήματα σε όλη την Αττική και να ρωτήσει τους συναδέλφους μας (γιατί είμαστε συνάδελφοι πια) για το αν είμαστε χρήσιμοι ή όχι.

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    αν πραγματικά είστε δημοκράτης και πιστεύετε στη δημοκρατία, δώστε το δικαίωμα επιλογής για την επιστροφή μας στους δήμους ή την παραμονή μας στην θέση που είμαστε, και δώστε αυτή την ευκαιρία σε όλους τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς.

  • 18 Μαρτίου 2015, 23:35 | ΧΙΟΣ

    Και οι 7 συνάδελφοι που υπηρετούμε στο Α.Τ. ΧΙΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ζητάμε και προτείνουμε:
    1. Να δοθεί δυνατότητα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ των Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ αντί της υποχρεωτικής που προτείνεται.
    2. Να δοθεί η δυνατότητα παραμονής και αξιοποίησης στην ΕΛ.ΑΣ, όσων εκ των Δημοτικών Αστυνομικών το επιθυμούν, με άμεσο καθορισμό αρμοδιοτήτων μέσω Π.Δ. και την πραγματοποίηση της αναγκαίας εκπαίδευσης. Επισημαίνεται ότι Δημοτικοί Αστυνομικοί έχουν κάνει 8μηνη εκπαίδευση, διαθέτουν πολυετή εμπειρία σε αστυνομικά και ανακριτικά (ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι) καθήκοντα και οι άνδρες στην πλειοψηφία τους έχουν υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία τους ως Δόκιμοι Αξιωματικοί.
    3. Να δοθεί δυνατότητα παραμονής και άσκησης την υπηρεσιακών καθηκόντων των Δημοτικών Αστυνομικών που θα παραμείνουν στην ΕΛ.ΑΣ. , στους τόπους συμφερόντων και κατοικίας τους, λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο προϋπηρεσίας τους.

  • 18 Μαρτίου 2015, 22:10 | Στάθης Αϊβατζίδης

    Αξιότιμοι Κ Βουλευτές,
    θέλω να σας καταθέσω με την παρούσα τους προβληματισμούς μου και τις απόψεις μου όσον αναφορά το αρθρο 25.

    Η εθελοντική μετακίνηση στους Δήμους και η πλήρη ένταξη στην ΕΛ.ΑΣ κατά την γνώμη μου είναι μονόδρομος. Οι Δήμοι που σε μια νύχτα μας πέταξαν στον δρόμο τώρα μας ζητάνε πίσω σαν ένα αποδοτικό προσωπικό και απαιτουν αυταρχικά να τους υπηρετήσουμε? Ανέκαθεν παίρναν τα χρήματα από τα διοικητικά πρόστιμα της ΕΛ.ΑΣ πράγμα που θα συνέχιζε να γίνεται και με την ίδρυση της Δ.Α μέσα στην ΕΛ.ΑΣ αν δεν παιζόταν όλη αυτή η κοροϊδία πίσω από την πλάτη μας.
    Το να επανασυσταθεί δε η Δημοτική Αστυνομία στους Δήμους και όχι στην ΕΛ.ΑΣ, με τον τρόπο που το περιγράφει το άρθρο 25 είναι ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, σαν να έχει ημερομηνία λήξης.
    Η οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση για εμάς και τις οικογένειές μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όσο το σκαλίζετε τόσο ποιο πολύ οδυνηρή γίνεται αυτή η ιστορία για εμάς.

    Δώστε το δικαίωμα να επιλέξει ο καθένας αν θέλει να επιστρέψει στον Δήμο, και οι υπόλοιποι να παραμείνουμε ως έχει στην ΕΛ.ΑΣ.
    Δώστε μας αρμοδιότητες και κρίνετε μας εκ του αποτελέσματος.

  • 18 Μαρτίου 2015, 22:22 | Μαρία Μπ.

    Κύριε Υπουργέ,
    σας ζητώ να προβλεφθεί σαφώς στο νόμο ότι οι νέες θέσεις που θα προκύψουν δεν θα καταργηθούν εκ νέου. Επίσης, ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί (οι οποίοι μετακινούνται εξαιτίας της, για δεύτερη φορά, κατάργησης των θέσεων τους εντός 1,5 χρόνου), όποια θέση κι αν καταλάβουν, δεν θα τεθούν ξανά -υποχρεωτικά- σε κινητικότητα, διαθεσιμότητα ή απόλυση. Αυτή η ρύθμιση, εξ’ όσων γνωρίζω, υπάρχει ήδη για όσους συμμετείχαν (εθελοντικά και για μία μόνο φορά) στην ενδοδημοτική κινητικότητα.
    Νομίζω ότι το δικαιούνται οι παραπάνω υπάλληλοι για όλη την ταλαιπωρία και αδικία που υπέστησαν τα τελευταία δύο χρόνια και για την οποία σας παρακαλώ να δώσετε ένα τέλος.

  • 18 Μαρτίου 2015, 22:06 | Αλέξανδρος

    Αυτό που θέλει το νομοσχέδιο να παρουσιάσει σαν Δημοτική Αστυνομία(Κοινοτικοί Διαμεσολαβητές) δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα ούτε σε εκατό χρόνια. Αλλά εφόσον θέλετε να το ξαναδημιουργήσετε τουλάχιστον δώστε το δικαίωμα σε όλους για εθελοντική μετακίνηση και όχι υποχρεωτική.Μην κάνετε αυτά που κατηγορούσατε την προηγούμενη κυβέρνηση.
    Ένας μεγάλος αριθμός θέλει και μπορεί να βοηθήσει στην ΕΛΑΣ δώστε του το δικαίωμα να το επιλέξει.

  • 18 Μαρτίου 2015, 22:24 | Α.Τ

    Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για αποκατάσταση των αδικιών των μνημονίων και λαμβάνοντας υπόψιν την εργασιακή ομηρία των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών εδώ και 1,5 χρόνο, προτείνεται:

    -Κατάργηση του επαίσχυντου Άρθρου 81 του Ν.4172/2013
    -Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας με επιστροφή ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, με διατήρηση της ιδιότητας του ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου
    -Δημιουργία Ανεξάρτητης Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας στο ΥΠΕΣ
    -Επίλυση των ζητημάτων συνυπηρέτησης,εντοπιότητας και αναγνώρισης πτυχίων για όσους πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

    Με τον συγκεκριμένη διαδικασία:

    -Αποδίδεται άμεσα δικαιοσύνη στο ΖΗΤΗΜΑ ‘’ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ’’
    -Αξιοποιείται το ήδη υπάρχον -και εκπαιδευμένο στις Σχολές Δημοτικής Αστυνομίας- προσωπικό
    -Εξοικονομείται χρόνος και χρήμα για το κράτος
    -Αποφεύγονται φαινόμενα διακρίσεων για συγκεκριμένες ομάδες Δημοτικών Αστυνομικών

    Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας χωρίς καν αξιολόγηση αποδείχθηκε ένα τεράστιο λάθος που είχε ως αποτέλεσμα τον εμπαιγμό 3500 υπαλλήλων και τον ερχομό του χάους στις πόλεις.

    Μη κατάργηση του Άρθρου 81 θα αποτελέσει νομιμοποίηση της καταστροφικής πολιτικής του προηγούμενου Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της κινητικότητας-παρωδίας που εφάρμοσε.

  • 18 Μαρτίου 2015, 22:07 | Γιάννης

    Δεν γράφω για μένα, γράφω για την Ματούλα, χωρισμένη με 1 παιδάκι, αγωνίστρια απο μικρή. Η Ματούλα χώρισε στην πρώτη διαθεσιμότητα και λόγω αυτής.

    Δεν πίστευα ποτέ ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς θα κατάφερνε να κυβερνήσει στην Ελλάδα. Οι πρακτικές που βιώσαμε ως πολίτες στα εσώψυχα μας τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης και της καταπίεσης ως λαός είναι κατακριτέα από το ευρύ Δημοκρατικό σύνολο του ελληνικού λαού. Αυτός ήταν και ο σημαντικότερος λόγος που η Αριστερά κατάφερε και ανέβηκε στην εξουσία.

    Όμως από προστάτης του λαού κινδυνεύει να γίνει άμεσα διώκτης και από «επαναστάτης» να γίνει δυνάστης. Δυστυχώς όταν νιώθεις πρακτικές Μονομερών αποφάσεων και να καταργείς τις οργανικές θέσεις των Δημοτικών Αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ εν ριπή οφθαλμού, όταν μάλιστα γνωρίζεις ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πέρασαν δύσκολες εποχές λόγω διαθεσιμότητας οικονομικής στενότητας αναμονής και αγωνίας για το νέο εργασιακό περιβάλλον. Τα κατάφερε επέλεξε την Ελληνική Αστυνομία για τον λόγο ότι ήταν πιο κοντά στο αντικείμενο της, αλλά εκπλήρωνε ταυτόχρονα και ένα όνειρο απραγματοποίητο.

    Δεν θα πλατειάσω την συζήτηση, γιατί περισσότερο θα αρχίσει να μοιάζει με τραγωδία. Η Ματούλα όχι μόνο στελέχωσε νευραλγικό πόστο που ήταν απλησίαστο για αξιωματικούς, αλλά κατάφερε με προσωπικό κόστος ανθρώπινων ωρών από το παιδί της, να αυτό-εκπαιδευτεί και να λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι.

    Πως μπορείς να πεις ότι αυτή η γυναίκα δεν έκανε τίποτα; Δεν είχε αρμοδιότητες δημοτικού αστυνομικού, όμως στάθηκε επάξια στις αρμοδιότητες της ΕΛ.ΑΣ Αυτό δεν ήταν το ζητούμενο;
    Θυσίασε τα πάντα όχι για προσωπική εξέλιξη, όχι για το παιδί της, αλλά για την υπηρεσία που τόσο αγαπάει!

    Δώστε μια ευκαιρία στους Δημοτικούς Αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ να επιλέξουν την εθελοντική παραμονή τους στην υπηρεσία. Αλλάξαμε σελίδα για ένα καλύτερο αύριο για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Μην μας απογοητεύετε εφαρμόζοντας πρακτικές επταετίας.

  • 18 Μαρτίου 2015, 21:49 | Βασίλης Παπουτσάκης

    Κε Πρωθυπουργέ
    Κύριοι υπουργοί καθ ύλην αρμόδιοι επί του άρθρου 25 του νομοσχεδίου εκδημοκρατισμού της διοίκησης
    Κυρίες και κύριοι βουλευτές
    Κυρίες και Κύριοι της επιτροπής διαβούλευσης του νομοσχεδίου.

    Είμαι πρώην Δημοτικός Αστυνομικός και υπηρέτησα από τις 07/07/2014 στο Α.Τ. Χερσονήσου σύμφωνα με τους προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. και από τις 19/01/2015 στο Α’Α.Τ. Ηρακλείου Κρήτης σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. έως σήμερα, ημερομηνία κατά την οποία τοποθετήθηκαν οριστικά όλοι οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί επιτυχόντες στην Ελληνική Αστυνομία πανελλαδικά.
    Στις 05/07/2013 όλοι μου οι συνάδερφοι και εγώ μείναμε έκπληκτοι μαθαίνοντας από τα έντυπα, ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και την τηλεόραση την απόφαση της τότε κυβέρνησης, κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας. Έτσι πρόχειρα, χωρίς καμία απολύτως αξιολόγηση, χωρίς καμία οικονομοτεχνική μελέτη αν συμφέρει αν δεν συμφέρει καταργήθηκε ένας θεσμός στο βωμό της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.
    Το επιχείρημα ήταν άκουσον άκουσον, ότι ήμασταν ηθελημένα άοπλοι -ενώ έτσι προέβλεπε η νομοθεσία- και ως εκ τούτου αδυνατούσαμε να πατάξουμε το παρεμπόριο. Επιχείρημα του τότε πρωθυπουργού ήταν ‘’τι την θέλουμε τη Δημοτική Αστυνομία; Για να κόβει μόνο κλήσεις στα αυτοκίνητα;’’ Δεν θα αριθμήσω εδώ πόσες αρμοδιότητες είχε η Δ.Α. αλλά θα εστιάσω στο γεγονός ότι η ίδια πολιτεία μας απαξίωσε στα μάτια του πολίτη, μας λοιδορούσαν στα Μ.Μ.Ε. ενώ ταυτόχρονα αποφάνθηκαν ότι θα αξιοποιηθούμε σε άλλα υπουργεία όπου υπάρχουν ανάγκες ανάλογα με τα προσόντα μας, με το επιχείρημα ότι εκεί θα ήμαστε πιο αποτελεσματικοί.
    Η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να άρει τις αδικίες του παρελθόντος είναι απολύτως θεμιτή, αλλά με το παρόν άρθρο του νομοσχεδίου μας αφήνετε για άλλη μία φορά έκπληκτους διαπιστώνοντας για άλλη μία φορά κατάφορες αδικίες που αν ψηφιστεί ως έχει, μας απαξιώνετε για άλλη μία φορά. Αυτή τη φορά δεν μας απαξιώνετε μόνο απλά ως υπάλληλους εργαζόμενους αλλά και ως πολίτες αυτής της χώρας και ως προσωπικότητες. Εύλογα δημιουργούνται πάρα πολλά ερωτήματα.
    -Όταν αποφασίζετε ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ της διοίκησης, πως κρίνετε ότι μόνο οι πρώην Δ.Α. που έχουν τοποθετηθεί στην Ελληνική Αστυνομία θα επιστρέψουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στην νέα Δημοτική Αστυνομία στους Ο.Τ.Α., καταργώντας τις πρόσφατα συσταθείσες θέσεις τους στην Ελ.Ασ.;
    – Πως κρίνετε, ότι συνάδερφοι Δ.Α. που έχουν τοποθετηθεί σε άλλα υπουργεία όπως π.χ. το υπ. Δικαιοσύνης, δεν έχουν το δικαίωμα όσοι το επιθυμούν να επιστρέψουν στη νέα Δημοτική Αστυνομία, ενώ η παράγραφος 5 του παρόντος άρθρου δίνει το δικαίωμα μετάταξης σε υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. κάτω των 35 ετών μετά από ειδική εκπαίδευση η οποία δεν διευκρινίζεται, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι π.Δ.Α. έχουν προσληφθεί με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια στο παρελθόν με προκηρύξεις με ελέγχους Α.Σ.Ε.Π . κ.λ.π. ; Επίσης παραβλέπετε το γεγονός, ότι η πλειοψηφία των π.Δ.Α. έχουν λάβει εξάμηνη εκπαίδευση στις σχολές της Δημοτικής Αστυνομίας από δικηγόρους και αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας λαμβάνοντας την ιδιότητα του ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου. Ως προς τι αυτός ο διαχωρισμός και κατηγοριοποίηση των συναδέρφων; – Η παράγραφος 4 του παρόντος άρθρου κρίνεται ‘’αντιφατική’’ σε σχέση με το άρθρο 5, διότι δίνει το δικαίωμα στους Δ.Α. της νέας Δημοτικής Αστυνομίας, εφόσον έχουν συμπληρώσει 10ετία στην Δ.Α., να μετατάσσονται σε άλλους κλάδους ως διοικητικοί υπάλληλοι. Με λίγα λόγια, το ένα άρθρο θα ‘’ενδυναμώνει’’ και το άλλο άρθρο θα ‘’αποδυναμώνει’’ την νέα Δημοτική Αστυνομία; Είναι ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ αυτός που σχεδιάζεται ή κρύβονται σκοπιμότητες και ‘’διευκολύνσεις’’ των αιρετών των Ο.Τ.Α. με αυτό το σκεπτικό; Πόσο μάλλον όταν η νέα Δημοτική Αστυνομία θα στελεχωθεί με περίπου 1700 π.Δ.Α. όπως σχεδιάζεται αντί των 3500 που είχε πριν και με όλες τις αρμοδιότητες πριν την κατάργησή της.
    -Όχι κύριοι!!..με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσετε ξανά σε αποτυχία την νέα Δ.Α. με αυτό το σκεπτικό!!..όχι άλλοι διαχωρισμοί, εξαιρέσεις και κατηγοριοποιήσεις των Δημοτικών Αστυνομικών!!..όχι κι άλλο διαίρει και βασίλευε!!
    Προσωπικά νοιώθω ξανά την απαξίωση της πολιτείας απέναντι μου και αρκετών συναδέρφων μου που υπηρετούν στην Ελ.Ασ. κι αυτό διότι η πολιτεία με δική της υπαιτιότητα δεν μας ανέθεσε αρμοδιότητες, ενώ το Π.Δ. που θα καθόριζε αυτές ήταν έτοιμο απλά δεν εκδόθηκε ποτέ, όπως και το ΦΕΚ που προέβλεπε την εκπαίδευση μας στη νέα μας θέση δεν εφαρμόστηκε καν. Πως κρίνει η πολιτεία ότι δεν ήμαστε χρήσιμοι και αξιοποιήσιμοι στην Ελληνική Αστυνομία εφόσον η ίδια δεν μας έχει αναθέσει καθήκοντα; Πως κρίνει έτσι αυθαίρετα ότι δεν επιθυμούμε να παραμείνουμε στην Ελ.Ασ.; Μας ρώτησαν; Ρώτησαν τα Αστυνομικά Τμήματα; Ρώτησαν τους διοικητές μας; Προφανώς και όχι, διότι τα επιχειρήματα αυτά δεν ευσταθούν ή να υποθέσω ότι κάποιοι λίγοι έκριναν πάλι για το εργασιακό μας μέλλον χωρίς εμάς; Η πολιτεία επικαλείται ότι οι Ο.Τ.Α. έχασαν έσοδα με την κατάργηση της Δ.Α. Και διερωτώμαι, τα έσοδα από τις παραβάσεις που βεβαιώνει η Ελ.Ασ., από τους Ο.Τ.Α. δεν εισπράττονται;
    Κε Υπουργέ κυρίες/κύριοι βουλευτές. Φτάνει πια. Δεν ήμαστε αριθμοί. Δεν είναι δυνατόν , είναι αδιανόητο η κάθε κυβέρνηση, ο εκάστοτε υπουργός να μας απαξιώνει κατά το δοκούν, χωρίς να μας έχει αξιολογήσει εκ των προτέρων στις θέσεις που μας τοποθετείτε και να μας μετακινείτε κάθε τόσο ταλαιπωρώντας εμάς, τις οικογένειες μας, τα παιδιά μας, προφασιζόμενοι με αυτό τον τρόπο τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης. Δώστε μας το δικαίωμα της επιλογής. Όχι εξαναγκαστικά οι μισοί πίσω και οι άλλοι μισοί να μην έχουν δικαίωμα στην άρση των αδικιών του παρελθόντος.
    Επιθυμώ την παραμονή μου και ένταξη μου στην Ελληνική Αστυνομία, στην θέση που τοποθετήθηκα οριστικά στις 19/01/2015 και ζητώ την απαραίτητη εκπαίδευση μου και ανάθεση καθηκόντων σε αυτήν ώστε να έχω το δικαίωμα, την υποχρέωση να προσφέρω απρόσκοπτα και με υπευθυνότητα τις υπηρεσίες μου. Μετά μπορείτε και έχετε την υποχρέωση να με κρίνετε σε καθημερινή βάση αν είμαι χρήσιμος και αξιοποιήσιμος εκεί.
    Επιθυμείτε πραγματικά την άρση των αδικιών του παρελθόντος; Η δημοκρατική λύση είναι ή να επιστρέψουν όλοι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί και όσοι βρίσκονται ακόμα σε καθεστώς διαθεσιμότητας στη νέα Δημοτική Αστυνομία στους Δήμους συμφερόντων τους από όλα τα υπουργεία που έχουν τοποθετηθεί από την διαθεσιμότητα/κινητικότητα της προηγούμενης κυβέρνησης χωρίς καμία εξαίρεση, ή να μας δώσετε σε όλους από όλα τα υπουργεία, δημοκρατικά το δικαίωμα της επιλογής επιστροφής ή παραμονής σε αυτά. Ο λαός σας έδωσε την εξουσία να άρετε τις αδικίες που έγιναν στο παρελθόν, όχι να προσθέσετε κι άλλες!!…εφαρμόστε το δημοκρατικά!!…σκεφτείτε το!!!

    Με εκτίμηση
    Βασίλης Παπουτσάκης π.Δ.Α στο Α’ Α.Τ. Ηρακλείου Κρήτης
    40 ετών, παντρεμένος, πατέρας 3 παιδιών

  • 18 Μαρτίου 2015, 21:54 | Μάκης

    Κύριοι, κυρίες βουλευτές
    Στο Σχέδιο Νόμου που έχει δημοσιοποιηθεί με τίτλο Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης- Καταπολέμηση της Γραφειοκρατίας- Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και άλλες διατάξεις στο Κεφάλαιο Γ Άρθρο 25 Παράγραφος 2 εδάφιο α αναφέρεται ότι:οι υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις του προηγούμενου εδαφίου καταλαμβάνουν αυτοδίκαια τις υπό κρίση επανασυσταθείσες θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα…κ.λπ.
    Ένας αριθμός υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας μετατάχθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. ως Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ( Π.Ε. ή Τ.Ε.) ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικό, εφόσον διέθεταν τα αντίστοιχα πτυχία κατά την αίτηση μετάταξης, ασχέτως εάν στο Δήμο προέλευσης υπηρετούσαν ως Δημοτικοί Αστυνομικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(ΔΕ), διότι η φιλοσοφία και η ουσία της κινητικότητας των υπαλλήλων είναι η μέγιστη δυνατή αξιοποίησή τους,σε τρέχοντα χρόνο με βάση τα τωρινά προσόντα θέσεων (πτυχία, τίτλοι σπουδών, ξένες γλώσσες) και όχι ότι ίσχυε πριν από 2 χρόνια περίπου , επιβραβεύοντας ταυτόχρονα τα τυπικά τους προσόντα ως κίνητρο παραγωγικότητας.Θεωρώ λοιπόν πως σε αυτή την παράγραφο του σχεδίου Νόμου
    1. θα ήταν δίκαιο και ορθό να διατυπωθεί με σαφή τρόπο η δυνατότητα–δικαίωμα οι ανωτέρω υπάλληλοι με την επιστροφή τους στους Δήμους προέλευσης ή στο υπουργείο εσωτερικών να μην υποβιβαστούν εκ νέου σε προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:Πρώτον διότι δεν συντελείται καμία δημοσιονομική επιβάρυνση με την παραμονή τους στην κατηγορία Π.Ε. ή Τ.Ε., αφού στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη μεταταχθεί στις αντίστοιχες κατηγορίες εκπαίδευσης,Δεύτερον διότι σε δημόσιες τοποθετήσεις σας (συνεντεύξεις σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα-εφημερίδες) έχετε διατυπώσει τη βούλησή σας στη διαδικασία της κινητικότητας υπάλληλος με αυξημένα τυπικά προσόντα να μην υποστεί υποβιβασμό παρά μόνο εάν ο ίδιος το επιλέξει και στη συγκεκριμένη διάταξη αποκαθιστούνται μόνο όσοι συνάδερφοι είχαν υποστεί υποβιβασμό κατηγορίας .Επομένως είναι σκόπιμο , δίκαιο ,σωστό και αξιοκρατικό να επιστρέψουμε όλοι η να συνεχίσουμε σε άλλο φορέα με ότι προσόντα έχουμε και μπορούμε να αναγνωρίσουμε σήμερα και να μην υποβιβαστούμε στα τυπικά προσόντα που είχαμε στις 22.9.2013.Συγκεκριμένα να διορθωθεί ως εξής :Οι υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1 καταλαμβάνουν αυτοδίκαια τις επανασυσταθείσες θέσεις, με βάση τα τυπικά προσόντα που κατέχουν(διαθέτουν) σήμερα στον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο βάση των θέσεων που είχαν συσταθεί με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π΄ από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3595) και σε περίπτωση υποβάθμισης των τυπικών προσόντων ορισμένων εξ αυτών επιστροφή στην θέση των τυπικών προσόντων που διέθεταν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα.(Δηλαδή αναγνώριση σε όλους όσους διαθέτουν πτυχίο(νεώτερους και παλαιότερους μετά και την απόφαση της συνταγματικότητας της οκταετίας) θέση βάση των τυπικών προσόντων του καθενός σήμερα).
    β)Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου στον οποίο ανήκαν οργανικά, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με βάση τα τυπικά προσόντα που κατέχουν(διαθέτουν) σήμερα στον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο βάση των θέσεων που είχαν συσταθεί με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π΄ από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3595) και σε περίπτωση υποβάθμισης των τυπικών προσόντων ορισμένων εξ αυτών επιστροφή στην θέση των τυπικών προσόντων που διέθεταν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα.

    2.Να αποσαφηνιστούν οι θέσεις της παραγράφου 2 εδάφιο β ώστε να μπορούμε να αποφασίσουμε τι είναι καλύτερο για τον καθένα ,μαζί με το κριτήριο της εντοπιότητας να προστεθούν διοικητικές θέσεις ΠΕ ,ΤΕ ,ΔΕ και να διατυπωθεί με νομοθετική πρόβλεψη ημερομηνία- διάστημα για άμεση τοποθέτηση σε όσους επιλέξουν να μην γυρίσουν στους δήμους , μαζί με διαβεβαίωση συνέχισης καταβολής μισθού 100% μέχρι την οριστική μεταφορά στη νέα θέση.
    Κλείνοντας η διαδικασία να γινει σε εθελοντική βάση από όλους τους φορείς και να ισχύσει το κριτήριο της εντοπιότητας στο τόπο συμφερόντων του καθενός με επιλογή όχι αποκλειστικά του δήμου που υπηρετούσαμε αλλά και στον τόπο συμφερόντων με τα σημερινά δεδομένα και όχι εσωτερική μετανάστευση ξανά.

  • 18 Μαρτίου 2015, 21:19 | Κώστας Παπαγιανίδης

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ και συνεργάτες-συντάκτες του νομοσχεδίου

    Ας δεχτούμε πως είναι αδήριτη ανάγκη η επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, λόγω των δυσλειτουργιών που παρουσιάσθηκαν στις πόλεις εξαιτίας της απουσίας της και όχι επειδή οι Δήμαρχοι προσβλέπουν στη δημιουργία ενός εισπρακτικού οργανισμού.

    Τότε είναι φανερό πως αυτή η υπηρεσία, ύστερα από την φθορά του κύρους της που υπέστη από τον προκάτοχό σας, προκειμένου να λειτουργήσει και να αποδώσει στο έργο της χρειάζεται υπαλλήλους που είναι εκπαιδευμένοι, με πείρα και πάνω από όλα να πιστεύουν στο θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας.
    Ως εκ τούτου πρέπει να δοθεί η δυνατότητα ενσυνείδητης επιστροφής σε όλους τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς και η επιλογή άλλης θέσης ανάλογη των προσόντων τους σε αυτούς που δεν επιθυμούν την επιστροφή τους.
    Ας ανακοινωθούν τα κενά στις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου ώστε και οι υπάλληλοι να επιλέξουν και έτσι να επωφεληθούν και οι ίδιοι αλλά και οι υπηρεσίες.
    Η κινητικότητα μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που ταιριάζει την κατάλληλη θέση με τον κατάλληλο υπάλληλο.

  • 18 Μαρτίου 2015, 21:11 | Γεράσιμος Π.

    Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο ως προς το κομμάτι που αφορά στη μη επανασύσταση μιας κατηργημένης υπηρεσίας. Τουλάχιστον εφόσον έχει προαποφασισθεί η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, εξετάστε το ενδεχόμενο να διοικείται πλήρως από Αξιωματικούς της Αστυνομίας των τοπικών υπηρεσιών για να μη παρατηρείται εκ νέου το φαινόμενο της πελατειακής σχέσης φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους παραβάτες, τη μη καταβολή ως συνήθως των προβλεπομένων εσόδων και ως εκ τούτου την απώλεια εσόδων προς το κράτος. Είναι γνωστή η τακτική που ακολουθήθηκε στο παρελθόν, δελτία παραβάσεων που εξαφανίστηκαν, μεροληπτική αντιμετώπιση παραβατών για ψηφοθηρικούς λόφους. Δώστε στη νέα υπηρεσία ανεξάρτητο χαρακτήρα, με αξιοπρέπεια και αυτοτελή δικαιοδοσία στην βεβαίωση και είσπραξη των εσόδων του κράτους.

  • 18 Μαρτίου 2015, 21:37 | ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ζ

    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

  • 18 Μαρτίου 2015, 21:05 | ΝΙΚ ΜΙΞ

    Η ΑΔΙΚΙΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΔΙΚΙΑ!
    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ!
    ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΟΛΑ Κ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!!

  • 18 Μαρτίου 2015, 21:51 | Δ.Ν.

    Κύριε Υπουργέ παρακαλώ όπως μεριμνήσετε με συγκεκριμένη αναφορά στο Άρθρο 25 ώστε να τηρήσετε τις προθέσεις σας,τις οποίες έχετε δημοσίως εκφράσει σχετικά με το γεγονός ότι δεν πρόκειται να υποβιβαστεί κατηγορία κανένας υπάλληλος κατά τη διαδικασία της κινητικότητας στο δημόσιο.(υπάλληλοι Π.Ε ή Τ.Ε μεταταγμένοι αυτή τη στιγμή στην ΕΛ.ΑΣ να μην υποπέσουν σε Δ.Ε. κατά την νέα τοποθέτηση τους στην επανασυσταθείσα Δημοτική Αστυνομία)

  • 18 Μαρτίου 2015, 20:27 | Σιμιτοπούλου Ελιζα

    Πριν 2 χρόνια η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε εν μια νυκτί και ξαφνικά χιλιάδες οικογένειες βρεθήκαμε να πολεμάμε να επιβιώσουμε βρισκόμενοι σε διαθεσημότητα για παραπάνω από ένα χρόνο..αναρωτηθήκαμε ΓΙΑΤΙ???????
    Λόγω αναποτελεσματικότητας μας είπαν….Από που το κρίνανε αυτό?????????
    Φυσικά από πουθενά , ήμασταν ένας πολύ ωραίος βολικός αριθμός!!!!

    Σήμερα μετά από 2 χρόνια και ενώ όλοι σταθήκαμε στα πόδια μας έρχεστε και μας λέτε ότι καταργούνται ξανά οι θέσεις μας στην Ελληνική Αστυνομία καθώς μας έκριναν μη λειτουργικούς!! Επίσης αναφερθήκατε ότι η Αστυνομία δεν μας θέλει αλλά και εμείς δεν θέλουμε να υπηρετούμε ως αστυνομικοί…..
    Έχω να σας κάνω 2 ερωτήσεις…

    1) Από που κρίνατε εσείς ότι είμαστε μη λειτουργικοί?? Από τις αρμοδιότητες που δεν μας δόθηκαν ποτέ??? Από το ΠΔ που περιμέναμε 9 μήνες κ ποτέ δεν βγήκε?? Από την εκπαίδευση που έπρεπε να περάσουμε και ποτέ δεν περάσαμε?? Όχι φυσικά απλά έτσι σας είπαν…γιατί εγώ ένα ξέρω μπορεί να μην είχαμε τίποτα από τα παραπάνω αλλά εμείς από το φιλότιμο μας και από ανθρωπιά κάναμε τα πάντα που μας ζητούσαν οι διοικητές στα εκάστοτε τμήματα που υπηρετούσαμε και ποτέ δεν διαμαρτυθήκαμε!!

    2) Αναφερθήκατε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν μας θέλει αλλά επίσης ούτε και εμείς θέλουμε να υπηρετούμε σε αυτήν… Σας ερωτώ από που το κρίνατε αυτό?? Μήπως ρωτήσατε τους διοικητές των τμημάτων μας και βγάλατε αυτό το συμπέρασμα?? Γιατί αυτό που ξέρω και το ζω καθημερινά είναι ότι από τότε που ενταχθήκαμε, τα τμήματα πήραν μεγάλη ανάσα και μας χρησιμοποιούν κανονικά όσο είναι εφικτό σε εσωτερικές και εξωτερικές υπηρεσίες.. Όσο για το αν θέλουμε να παραμείνουμε η όχι, θα εκπλαγείτε ίσως από τον αριθμό των ατόμων που επιθυμούν την παραμονή τους στην ΕΛΑΣ και από όσο ξέρω σας έχει σταλεί υπόμνημα με ονοματεπώνυμα πΔΑ για του λόγου το αληθές. Δεν μπορείτε να βγάζετε συμπεράσματα από μια μερίδα ατόμων γιατί όπως βλέπετε υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος.
    Άραγε αναλογιστήκατε πως μια υπηρεσία που πριν αριθμούσε 3.500 άτομα ξαφνικά μένει μόνο με 1500 κατά πόσο θα αποδώσει??
    Μάλλον όχι.

    Σας παρακαλούμε πολύ επιτέλους αφήστε μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, αφήστε μας επιτέλους να συνεχίσουμε τις ζωές μας και μην μας βλέπετε ως νούμερα. Αναλογιστείτε ότι πίσω από μας ταλαιπωρούνται και οι οικογένειες μας. Μην πάτε να εφαρμόσετε τακτικές τις προηγούμενης κυβέρνησης που με το έτσι θέλω μας κατέστρεψαν.

    Σας ζητώ να λάβετε υπόψιν όλα τα παραπάνω και η κινητικότητα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ να γίνει σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ!!!
    Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να παραμείνουν στην ΕΛΑΣ να τους δοθεί η δυνατότητα και να ενταχθούν πλήρως.
    Όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν πίσω στους δήμους.
    Δώστε την δυνατότητα επιλογής και στους συναδέλφους που υπηρετούν στα καταστήματα κράτησης και σε άλλα υπουργεία.

    Με τιμη,
    Σιμιτοπούλου Ελισάβετ
    Πρώην δημ.αστυνομικός που υπηρετεί στην ΕΛΑΣ

  • 18 Μαρτίου 2015, 20:33 | ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

    Πρωταρχική και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προυπόθεση η διατήρηση της ονομασίας ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ όπως σε όλο τον κόσμο. Προτάσεις του τύπου «Υπηρεσία Κοινοτικής Διαμεσολάβησης» αποδεικνύουν ελαφρότητα σκέψης και επιστροφή στο παλιό καθεστώς του αλλάζω όνομα για να δείξω οτι κάτι κάνω. Η δημοτική αστυνομία πρεπει να ξανασυσταθεί με τους δημοτικούς αστυνομικούς να έχουν της ίδιες αρμοδιότητες αλλά και τα ίδια δικαιώματα πριν της κατάργησης της.(ΦΕΚ Α΄ 263/23-12-2008 Ν.3731/2008),(Ν. 4071/2012 άρθρο 12 παράγραφος 1,ΦΕΚ Α’ 85-11/04/2012)

  • 18 Μαρτίου 2015, 20:43 | Γιαννης

    Στο 1β) αναφέρεται ότι :
    Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου στον οποίο ανήκαν οργανικά, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    Προτείνω αυτή η μετάταξη να συνοδεύεται από λίστα με θέσεις που θα διεκδικήσουμε, ώστε να έχουμε μια ιδέα που μπορεί να μεταταχθούμε καθώς και να συνοδεύεται με τον όρο η θέση να είναι εντός Νομού για να μην έχουμε εσωτερικές μεταναστεύσεις. Αρκετές είχαμε μέχρι τώρα. Είναι το πιο δίκαιο και σωστό για να μπορέσουμε να κάνουμε κι εμείς μια επιλογή ανάλογα με τις επιθυμίες μας. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση σας δεν έχει τιμωριτική διάθεση απένταντι στους εργαζόμενους και θα μας βοηθήσει να κάνουμε μια επιλογή σύμφωνα με πραγματικά δεδομένα και όχι τελείως στην τύχη όπως μας κάνανε οι προηγούμενοι. Με αυτό το τρόπο θα είναι όλοι ευχαριστημένοι και η δημόσια διοίκηση θα μας αξιοποιήσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

  • 18 Μαρτίου 2015, 20:45 | Δημοτικος Αστυνομικος

    Με το νόμο 4172/13 καταργήθηκαν οι θέσεις μας στην Δημοτική Αστυνομία, αλλά μας δόθηκε το δικαίωμα να δηλώσουμε και τα πτυχία μας πέραν του χρονικού περιορισμού της οκταετίας. Απο τη στιγμή που, πρώτον ο ΑΣΕΠ προέβει σε έλεγχο των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν και με βάση το αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης των προσόντων μας μεταταχθήκαμε σε ανώτερη κατηγορία, δεύτερον το ΣΤΕ έκρινε νόμιμη και συνταγματική την κατάργηση του οκταετούς χρονικού περιορισμού όσον αφορά στην περίπτωση των δημοτικων αστυνομικών, τρίτον οι συνάδελφοι που μετατάχθηκαν στις περιφέρειες και στα τελωνεία καθώς και στις  εφορίες παραμένουν στις μεταταχθείσες θέσεις ως έχουν και τέλος η όλη διαδικασία αντίκειται στην αρχή της χρηστής διοίκησης και συγκεκριμένα στην αρχή της καλής πίστης όπου επιβάλει στη διοίκηση να αποφεύγει να ενεργεί με τρόπο ασυνεπή αντιφατικό και κακόπιστο ,ώστε να εξαπατά ή να ταλαιπωρεί χωρίς λόγο το διοικούμενο και έτσι να προσβάλλεται η δικαιολογημένη εμπιστοσύνη προς αυτή. Επιπλέον, δεν δικαιούται η διοίκηση επικαλούμενη  τις ίδιες τις παραλείψεις  για τις οποίες δεν είναι υπαίτιος ο διοικούμενος  να αγνοεί μια ευνοική για αυτόν  κατάσταση, η οποία έχει διαρκέσει για αρκετό χρόνο και να αρνείται την  υπέρ του διοικούμενου συναλλάγη των ωφελημάτων αυτών (Άρθρο 51.2 Ν.158(Ι)/99 ). Πως λοιπόν αυθαίρετα θα επιστρέψουμε στις παλιές μας θέσεις έχοντας πολλοί υποβιβαστεί σε κατηγορία;

  • 18 Μαρτίου 2015, 20:27 | Γερασιμος

    Κυριε Υπουργέ,
    Η αποκατασταση των αδικιών κατά τη γνώμη μου έχει ένα και μόνο δρόμο, την επανασύσταση της Δ.Α. (με αλλαγή όνομασίας βέβαια- αντιλαμβάνεστε τον προφανή λόγο) Δίνοντας τη δυνατότητα ένταξης σε αυτή όλου του πρώην προσωπικού της, το οποίο με ξεκάθαρο εκβιασμό της τέως κυβέρνησης βρέθηκε διασκορπισμένο ανά την επικράτεια.Οικογένειες και σπίτια διαλύθηκαν κύριε υπουργέ και θα ακολουθήσουν όσα απέμειναν.
    Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε, αλλά πρωτίστως ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

    Την επιστροφή ΟΛΩΝ των δημοτικών αστυνομικών , ανεξάρτητα από τον φορέα που έχουν οριστικά τοποθετηθεί αρχικά στον δήμο προέλευσης τους.

    (Για την ιδιάζουσα περίπτωση των σωφρονιστών υπάλληλων συνάδελφων μας την έγγραφη και χρονολογικά τοποθετημένη ημερομηνία επιστροφής τους στην Νέα υπηρεσία των δήμων).

  • 18 Μαρτίου 2015, 19:17 | Γιαννης

    Κυριες/Κυριοι βουλευτες
    πριν απο σχεδον 2 χρονια 5/7/2013 μαθαμε μεσω των μεσων ενημερωσης (προφανως γιατι κανενας απο την προηγουμενη Κυβερνηση δεν μας θεωρουσε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ απλα ειμασταν αλλο ενα ΝΟΥΜΕΡΟ που ζητουσε η τροικα )οτι η υπηρεσια η οποια ανηκαμε η Δημοτικη Αστυνομια καταργητε δεν θα ξεχασω ποτε οσο ζω τις πρωτες μερες που κανενας απο εμας δεν μπορουσε να πιστεψει αυτο που συνεβαινε,παρ’ αυτα παλεψαμε διαμαρτυρηθηκαμε διαδηλωσαμε,θυμαμαι πολλους απο τους βουλευτες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α την ημερα που ψηφιζοταν ο ν.4172/2013 να παρελαζουν απο μπροστα μας και να αναγνωριζουν τα δικαια αιτηματα μας και υστερα ηρθε η κινητικοτητα με το μαχαιρι στο λαιμο δηλωσαμε θεσεις αλλοι περασαν κοντα στο σπιτι τους αλλοι ξενιτευτηκαν αλλοι εμειναν στον τοπο διαμονης τους αλλα η υπηρεσια τους ειναι 50,60,70 ακομα και 120χλμ μακρια αλλα ειπαμε απο το να απολυθουμε τι να κανουμε μπορεινα μενει ο μισος μισθος απο τα εξοδα μετακινησης αλλα τι να κανουμε δεν εχουμε αλλη επιλογη και υστερα προκυρηχθηκαν εκλογες ειδαμε ενα φως στο τουνελ ειπαμε δεν γινεται κατι θα αλλαξει μετα ακουσαμε για επανασυσταση ειπαμε να καποιος επιτελους καταλαβε οτι ειμασταν απαραιτητοι επιτελουσαμε εργο ανγνωριζετε επιτελους η αδικια εισ βαρος μας και μετα βγηκε αυτο το σχεδιο νομου και ξανα θλιψη και ξανα αισθημα αδικιας και ξανα απογοητευση αυτη την φορα διπλη τριπλη και ξανα προσωπα θλιμενα και για αλλη μια φορα χωρισμενες οικογενειες χωρις ελπιδα πλεον για το μελλον.

    Κυριες/Κυριοι βουλευτες
    ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΔΙΚΙΑ δωστε τηνευκαιρια σε ολους τους π Δημοτικους Ατυνομικους την δυνατότητα επιστροφής σε όσους το επιθυμούν μην αποκλειετε τα ΚΚ Κρατησης και τους αλλους φορεις.
    ΜΗΝ παρατεινετε αλλο αυτα τα δυο χρονια ομηριας που ζουμε αν θελετε να ονομαζεστε ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σταθειτε διπλα μας και απεναντι στα οργανωμενα σωματεια των ΚΚ και των αλλων φορεων και επιτελους δεν ζηταμε τιποτα παραπανω απο το να υλοποιησετε τις ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ σας δεσμευσεις που αναφερονταν στο συνολο των Δημοτικων Αστυνομικων και
    οχι ΠΑΛΙ σε ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

  • 18 Μαρτίου 2015, 19:01 | Βαγγέλης ΜΠΟΥΜΠΟΥΤΙΝΗΣ

    Κύριοι υπουργοί και βουλευτές,

    Είμαι και εγώ ένας από τους δημοτικούς αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ που δηλώσαμε προσφάτως ότι επιθυμούμε να παραμείνουμε στην Ελληνική Αστυνομία και σας το δηλώνω και εδώ. Θα συμφωνήσω με την πλειοψηφία των λοιπών σχολιαστών ότι οποιαδήποτε μετακίνηση πρέπει να γίνει σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ βάση, ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τους φορείς που τοποθετήθηκαν πρώην δημοτικοί αστυνομικοί και να δοθεί η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ του τόπου εργασίας. Τι πιο δίκαιο ,ευχάριστο και ανταποδοτικό από το να εργάζεται κάποιος στον φορέα και τον τόπο που επιθυμεί!

    Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

  • 18 Μαρτίου 2015, 19:01 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

    Εκατοντάδες συνάδελφοι σχολιάζουν το άρθρο αυτό τοποθετώντας τα επιχειρήματά τους και προσπαθούν να περάσουν το δικό τους μήνυμα. Είμαι ένας από τους 352 ( ο αριθμός είναι μόνο ενδεικτικός καθώς υπάρχουν πολλοί ακόμα που δεν είχαν την δυνατότητα να δηλώσουν το όνομά τους )που επιθυμούμε την παραμονή μας στην Ελληνική Αστυνομία. Από την πρώτη μέρα παρουσίας μας στα Αστυνομικά Τμήματα δείξαμε τον χαρακτήρα μας αλλά και τις δεξιότητές και τις γνώσεις μας σε αντικείμενα που αφορούσαν τις προηγούμενες αρμοδιότητές μας. Οι διοικητές μας στην αρχή επιφυλακτικοί δεν μπορούσαν να αποφασίσουν πως να μας χρησιμοποιήσουν. Όλα λύθηκαν με ένα μάλιστα. ¨ Παιδιά μπορείτε να βοηθήσετε σε …. ¨ ΜΑΛΙΣΤΑ. Κανείς δεν αρνήθηκε να υπηρετήσει και κανείς δεν ολιγώρησε στα καθήκοντά του. Ακόμα και τώρα που ανακοινώθηκε η επιστροφή μας σε μια υπηρεσία που δεν υπάρχει πια , που κρίθηκε ανεπαρκής από αυτούς που τώρα μας θέλουν πίσω, εμείς συνεχίζουμε να εκτελούμε τα καθήκοντά μας. Γνωρίζουμε πως είναι πολύ πιθανό σε μερικές εβδομάδες να μην υπηρετούμε πια εκεί όμως παρουσιαζόμαστε κάθε μέρα στον αξιωματικό υπηρεσίας στην ώρα μας ευπρεπείς και με την στολή μας. Οι ανώτεροί μας εξακολουθούν να μας δίνουν εντολές ελπίζοντας να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να παραμείνουμε στην υπηρεσία αναλαμβάνοντας πλήρως τα καθήκοντά μας και προσφέροντας ακόμα περισσότερα στην υπηρεσία.
    Αλλά ξέρετε κάτι; Μην πιστέψετε εμένα, ένας απλώς πρώην Δημοτικός αστυνομικός είμαι που σε λίγο θα είμαι στον δρόμο προσπαθώντας να προσφέρω στην πόλη μου όπως έκανε επί 10 έτη αλλά τώρα χωρίς κύρος και με τον φόβο πάλι των πολιτικών παρεμβάσεων στην δουλειά μου. Μην πιστεύετε εμένα , πιστέψτε τον κύριο διοικητή μου και τον κύριο υποδιοικητή του Αστυνομικού τμήματος που υπηρετώ , πιστέψτε τους δεκάδες πολίτες που εξυπηρετούμε κάθε μέρα με τις λιγοστές αρμοδιότητες που έχουμε. Περάστε απο ένα αστυνομικό τμήμα και δείτε μόνοι σας. Καλέστε τον διοικητή μου. Όπως μας είπε εχθές άλλωστε ¨παιδιά από μένα ότι θέλετε¨

  • 18 Μαρτίου 2015, 19:51 | ΧΑΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ ΕΝΟΟΥΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΑΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΕΣ. ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΑΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    1.ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ-ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ
    2.ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ (ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ) ΑΦΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ.
    3.ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΟΥΣ,ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ.

    ΑΦΟΥ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΜΕ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΟΙ ΤΩΡΙΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΣΕΙΣ.
    ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΣΟΔΑ , ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΩ?

  • 18 Μαρτίου 2015, 19:42 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

    Δεν κατέχω ρητορικές και συγγραφικές δεξιότητες και για αυτό θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και περιεκτικός σε αυτή μου τη διαμαρτυρία. Από τις 5/1/2014 εργάζομαι ως σωφρονιστικός υπάλληλος στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού. Δεν θα ασχοληθώ με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ως υπηρεσία και το αν ήταν σωστή και δίκαιη η αντιμετώπιση μας ή αν ήταν έστω αποδοτική αυτή η κατάργηση για το κράτος. Θα μιλήσω μόνο για τις αδικίες που βιώνω από την μέρα που ενταχθήκαμε στη διαθεσιμότητα και έπειτα.

    • Στρεβλή μοριοδότηση. 20 μόρια bonus σε συναδέλφους, πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς (επειδή μπήκαν με διαγωνισμό του 2010). Αποτέλεσμα, συνάδελφοι με λιγότερα προσόντα (σε πτυχία, ξένες γλώσσες, προϋπηρεσία) πήραν με ευκολία τις πιο επιθυμητές θέσεις και άλλοι με περισσότερα προσόντα βρεθήκαν στις φύλακες.

    • Υποβαθμίστηκα από τη κατηγορία ΠΕ που μπήκα στη Δημοτική Αστυνομία σε ΔΕ. Με την ανάλογη μισθολογική υποβάθμιση φυσικά.

    • Μισθολογικά αδικούμε και έναντι των προϋπαρχόντων σωφρονιστικών υπαλλήλων αφού συνάδελφοι με τα ίδια χρόνια προϋπηρεσία λαμβάνουν περίπου 250 ευρώ επιπλέον, εκτελώντας τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες.

    • Το κράτος με έχει εκπαιδεύσει επαρκώς και επί 6μηνο ως Δημοτικό Αστυνομικό. Ως σωφρονιστικός υπάλληλος έλαβα ΜΗΔΕΝΙΚΗ εκπαίδευση. Απλά με πέταξαν στη πτέρυγα να τα βγάλω πέρα μόνος. Εδώ δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι την 21η Νοέμβριου 2014 σε εξέγερση κρατουμένων, δέχτηκα δολοφονική επίθεση με μαχαίρι και παρέμεινα εγκλωβισμένος και αγνοούμενος από την υπηρεσία μου για διάστημα πέραν των 2 ωρών που κράτησε η εξέγερση.

    • Καμία ενημέρωση και πρόβλεψη για τις υγειονομικές συνθήκες που θα είχα να αντιμετωπίσω, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να λαμβάνω αντιφυματική αγωγή καθώς θετικοποιήθηκα στη νόσο…

    Και σε αντιστοιχία με τα παραπάνω ερωτώ:

    • Θεωρείτε πως ήταν σωστή και δίκαιη αύτη η επιλεκτική μοριοδότηση ώστε να τη διατηρήσετε? Εγώ δεν είμαι καθόλου εναντίον της αξιολόγησης, αλλά αξιολόγηση με την ίδια αφετηρία για όλους.

    • Η αναγκαστική υποβάθμιση του επιπέδου εκπαίδευσης των εργαζομένων στο δημόσιο είναι κάτι που σας βρίσκει και εσάς σύμφωνο?

    • Συμφωνείτε πως για την ίδια δουλειά και με τα ίδια προσόντα, δύο άνθρωποι θα πρέπει να παίρνουν διαφορετικό μισθό?

    • Δεν είναι άσκοπη σπατάλη, ανθρώπους για την εκπαίδευση των οποίων το κράτος έχει ξοδέψει πολλά κονδύλια, να μη χρησιμοποιούνται στο τομέα που έχουν εκπαιδευτεί αλλά σε κάποιο άλλο εντελώς διαφορετικό? Και αντιθέτως να τους πετάει σε ένα τόσο απαιτητικό πόστο χωρίς καμία εκπαίδευση και κανένα εφόδιο?

  • 18 Μαρτίου 2015, 19:57 | Τιλσιζογλου Βασίλειος

     θα ήταν ηθικά σωστό να μην χαρακτηρίζεται αποτυχημένη μια μερίδα εργαζομένων, όταν μετά από τόσους μήνες εξακολουθεί η μη έκδοση ΠΔ που να μας απονέμει αρμοδιότητες. Η Αστυνομία μας θέλει, οι Διοικητές μας μας χρησιμοποιούν καθημερινά ατύπως, στα όρια της ευχέρειας τους, και καθ υπέρβαση συχνά σε εσωτερικές και σε εξωτερικές υπηρεσίες για το καλό της υπηρεσίας . Ουδέποτε ερωτήθηκαν οι κ. Διοικητές μας εάν μας χρειάζονται και εάν μας θέλουν. Ρωτήστε τους λοιπόν.
    Από το σύνολο των Συναδέλφων, ένας σημαντικός αριθμός Δημοτικών Αστυνομικών επιθυμούμε την ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ μας στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς διαθέτουμε εκείνες τις ικανότητες που ΜΟΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ θα απέδιδαν στην Υπηρεσία και κατ’ επέκταση στον ίδιο τον Πολίτη. Θα πρέπει λοιπόν να γίνει δεκτό και γνωστό ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. και για τον λόγο αυτό ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ, ώστε να προσφέρουμε από τούτη τη θέση. Και επιπλέον ας σας γνωστοποιηθει ότι η ύπαρξη Δημοτικής Αστυνομίας σε μικρούς και πολύ μικρούς δήμους ήταν (και θα είναι) μη λειτουργική. Άκρως μη λειτουργικη.
    Με τιμή
    Τιλσιζογλου Βασίλειος
    Α.Τ. Σιδηροκαστρου Σερρών

  • 18 Μαρτίου 2015, 19:20 | Κοπατσαρης Δημητρης

    Εμείς που θέλουμε να δουλέψουμε πραγματικά μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα υπό την σκεπή της Αστυνομίας με όλα τα εφόδια που έχουν οι Αστυνομικοί. .Μην μας ταλαιπωρείτε άλλο περάσαμε κινητικότητα μια φορά περάσαμε όλες τις εξετάσεις αθλητικές και ψυχικές κριθηκαμε ικανοί για την είσοδο μας στην Ελληνική Αστυνομία Λάβαμε 8 μήνες εκπαίδευση από τους καλύτερους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και κριθικαμε ικανοι .Είναι γνωστό σε όλους ότι τα πρόστιμα μας από την Ελληνική Αστυνομία θα πηγαίνουν στον Δήμο ..ανανεμποδιστα και χωρίς τις παρεμβάσεις των αιρετών για το συμφέρον τω συμπολιτών μας. Είναι άδικο και αντισυνταγματικο και καταπατά τα δικαιώματα μας σαν υπάλληλοι και πολίτες αυτού του κράτους να μπαίνουμε πάρα την θέλησή μας δεύτερη φορά σε κινητικότητα αψυφωντας την ταλαιπωρία και ψυχική μας ταραχή που έχουμε δεχθεί τα τελευταία δύο χρόνια με τους πειραματισμό που γίνονται πάνω μας από τις τελευταίες κυβερνησεις. ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΜΕΤΑΚΊΝΗΣΗ ΑΠΌ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΈΣ ΘΈΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΌΣΟ ΚΌΠΟ ΑΠΟΚΤΉΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ .ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΉ ΠΑΡΑΜΟΝΉ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ. ΑΦΉΣΤΕ ΜΑ ΝΑ ΔΟΥΛΈΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΈΡΟΥΜΕ ΥΠΌ ΤΗΝ ΣΚΕΠΉ ΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ μην μας καταστρέφετε τα πιο παραγωγικα μας χρόνια με ασκοπες αποφασεις .

  • 18 Μαρτίου 2015, 19:01 | ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ

    Εδώ κ δύο χρόνια 3500 οικογένειες ταλαιπωρούνται υστερα απο την απόφαση για τη κατάργηση της π.Δημοτικής Αστυνομιας.Στο διάστημα αυτο αρκετοι απο εμας τοποθετήθηκαν σε διάφορες θέσεις,άρχησαν μετα απο διάστημα 9 μηνών σε διαθεσημότητα να εργαζόνται ξανά κ γενικότερα να ξαναφτιάχνουν τις ζωές τους.Ετσι έγινε κ με 1542 πΔΑ που εντάχθηκαν ύστερα απο διένεργεια ψυχοσωματικών κ υγειονομεικών εξετάσεων σε Αθήνα κ Θεσσαλονίκη αντιστοιχα σε κενές οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ.Στο διάστημα των 9 μηνών της παραμονής μας στην ΕΛ.ΑΣ κ χωρίς να έχει εκδοθεί το αναμενόμενο Π.Δ που θα όριζε τα καθηκοντά μας ολοι μας κ σε καθημέρινη βάση ασκούσαμε καθήκοντα ύστερα απο εντολές των εκάστοτε Διοικητών φερνοντας τες εις πέρας χωρις κανένα πρόβλημα λαμβάνοντας θετικά σχόλια τοσο απο το σύνολο των αστυνομικών οσο κ απο τους πολίτες.Ομως ετσι οπως καταργήθηκε η Δ.Α ετσι αποφασίστηκε να ξανασυσταθεί με μονο κ απαράβατο όρο να επιστρέψουν σε αυτην οι 1542 της ΕΛ.ΑΣ με αποτέλσμα αρκετοι οι οποιοι έφυγαν απο ένα μέρος κ πήγαινοντας σε ένα αλλο αρχίζοντας ξανα τη ζωή τους να αναγκάζονται δίχως λογο κ αιτία να υποβληθούν ξανά σε οτι κ πριν απο μερικούς μήνες.Σαφώς κ κατανοω την επιθυμία πολλών να γυρίσουν στούς Δήμους απο τους οποίους εντελώς ξαφνικά εκδιώχθηκαν.ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ Κ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ Κ ΟΙ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΞΕΛΕΞΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ.ΔΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΩΣΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ.ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΤΕ ΑΛΛΟ ΑΔΙΚΑ ΤΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ,ΦΤΑΝΕΙ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 19:39 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

    Δυστυχώς κύριε υπουργέ με το παρόν σχέδιο δημιουργούνται κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των πρώην δημοτικών αστυνομικών και νέα προβλήματα στην εργασία μας και στις οικγένειές μας. Για να μη σας κουράζουμε όμως αφού όπως και στα προήγουμενα σχόλια, εκφράζουμε ΟΛΟΙ οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ την ίδια θέση που είναι η ΕΠΙΛΟΓΗ της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ για όπου επιθυμεί ο καθένας μας να εργαστεί.
    Προσωπικά όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοστικών Αστυνομικών που είναι στην ΕΛ.ΑΣ θελουμε να παραμείνουμε στην παρούσα υπηρεσία μας (ΕΛ.ΑΣ)στην οποία είμαστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΟΙ όπως μας αναφέρουν και οι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ του Α.Τ που υπηρετούμε.

    Παρακαλούμε να δείξετε τη μέγιστη κατανόηση και τις αριστερές ευαισθησίες της κυβέρνησής σας ώστε οι πολίτες αυτής της χώρας να μπορούν να χαμογελούν και να αισιοδοξούν για το μέλλον της χώρας.

    ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛ.ΑΣ
    ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

  • 18 Μαρτίου 2015, 19:56 | Ευάγγελος Κ.

    Έχοντας υπόψη τον ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που αναρτήθηκε στον Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων θα ήθελα να επισημάνω κάποια σημεία:
    1. Ο τίτλος «Γ- Αποκατάσταση αδικιών-Επαναφορά προσωπικού-Κινητικότητα» δεν αντιπροσωπεύει το περιεχόμενο των άρθρων που ακολουθούν διότι έχοντας υπόψη το «Άρθρο 20 Πεδίο εφαρμογής» δεν εφαρμόζεται στον σύνολο των υπαλλήλων της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας.
    Γιατί αυτή η εξαίρεση; Πως θα γίνει αποκατάσταση των αδικιών; Πως θα γίνει η επαναφορά του προσωπικού; Χρησιμοποιώντας διαφορετικά σταθμά για την ίδια ακριβώς περίπτωση; Όπως γνωρίζεται η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν χωρίς προγραμματισμό και χωρίς αξιολόγηση δομών και προσωπικού και τοποθετώντας τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα επιλέγοντας θέσεις με κυριολεκτικά το πιστόλι στον κρόταφο, με την απειλή των απολύσεων.
    2. Στην Αιτιολογική Έκθεση υπάρχει η αναφορά «Η ρύθμιση επανασύστασης κλάδων της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές προτάσεις της ΚΕΔΕ, μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, κρίνεται απαραίτητη, καθώς πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την καθημερινή ζωή των πολιτών και προσπορίζει σημαντικά οικονομικά έσοδα στους δήμους.»
    Θα ήθελα να ρωτήσω πως μια επανασυσταθήσα υπηρεσία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στον πολίτη όταν ξαναδημιουργείται με το μισό προσωπικό στην καλύτερη περίπτωση; Υπήρχαν καλλικρατικοί δήμοι με 10 άτομα και χώρο ευθύνης 1200 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό 80000 κατοίκων και τώρα ζητάτε να εργαστούν 5 άτομα στην καλύτερη των περιπτώσεων για τον ίδιο χώρο και πληθυσμό (διότι τόσα άτομα περάσανε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και οι υπόλοιποι σκορπιστήκαν σε άλλους φορείς και πόλεις); Υπάρχουν καλλικρατικοί δήμοι και με ακόμα λιγότερο προσωπικό 1 και 2 άτομα!!!
    Προτείνω τα παρακάτω:
    1. Την προσθήκη στο «Άρθρο 20 Πεδίο εφαρμογής» και των υπόλοιπων πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που τοποθετήθηκαν σε άλλους φορείς καθώς και τους παραμένοντες στους δήμους λόγω των εξαιρέσεων από την διαθεσιμότητα.
    2. Την ,ΚΑΘΟΛΙΚΗ και σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ βάση, αίτηση μεταφοράς των ήδη εκπαιδευμένων Δημοτικών Αστυνομικών στην Επανασυσταθήσα Δημοτική Αστυνομία.

  • 18 Μαρτίου 2015, 19:36 | Παναγιώτης Μπαλούγιας

    Ονομάζομαι Παναγιώτης Μπαλούγιας και είμαι ο πρώην Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Ιωαννίνων.Κανονικά, βάσει της προηγούμενης θέσης μου, θα έπρεπε να ήμουν υπέρμαχος της λεγόμενης «επανασύστασης»,αλλά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.
    Το άρθρο 25, που αναφέρεται στη Δημοτική Αστυνομία, πρέπει ν’ αλλάξει ριζικά και να προβλέπει μετακίνηση υπαλλήλων μόνο σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ βάση.
    Δεν θα αναφερθώ στο παρελθόν και στο σκεπτικό κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας. Το έχουν κάνει πολλοί συνάδελφοι πριν και εξάλλου έχει αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα γι’ αυτό και το Συμβούλιο της Επικρατείας.
    Θα πω μόνο δυο – τρία πράγματα, που αναφέρονται στο μέλλον:
    1. το βασικότερο πρόβλημα της παλιάς υπηρεσίας, αυτό που την καθιστούσε ανεπαρκή ήταν ο ασφυκτικός της έλεγχος από τους αιρετούς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Σ’ αυτόν τον τομέα, δεν φαίνεται ν’ αλλάζει απολύτως τίποτα και διαιωνίζεται απλά ή παλιά αρρωστημένη κατάσταση.Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι επανασυστήνεται τελικά η υπηρεσία και εγώ προσωπικά αναλαμβάνω την προηγούμενη θέση μου, θα συνεχίσω να καταναλώνω πάνω από το 80% της καθημερινής μου ενέργειας ερχόμενος σε αέναες συγκρούσεις με τον κάθε απίθανο αιρετό για την εφαρμογή ακόμη και της πιο απλής διάταξης.
    2. απ’ ότι φαίνεται απ’ το σχέδιο νόμου, οι αρμοδιότητες μεταφέρονται αυτούσιες στη νέα υπηρεσία και παύει η παράλληλη άσκηση τους από της ΕΛΑΣ.Πως είναι όμως δυνατόν να επιτύχει κάτι τέτοιο, με σχεδόν το ένα τρίτο της δύναμης, που διέθετε η αρχική υπηρεσία?
    3. η μεταφορά υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες, με την έγκριση των Δημάρχων, μας γυρνάει σχεδόν είκοσι χρόνια πίσω και ξέρετε τι λένε για την Ιστορία:πως όταν επαναλαμβάνεται, γίνεται συνήθως ως κωμωδία ή ως τραγωδία!
    4. ούτε το μόνιμο θέμα που επικαλούνται οι Δήμαρχοι, δηλαδή η μείωση των εσόδων, έχει νόημα. Έτσι κι αλλιώς, τα πρόστιμα από τις παραβάσεις που θα βεβαίωναν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, θα πήγαιναν αυτούσια στους Δήμους.
    Καταλήγοντας θα ήθελα να πω ότι, αν θέλετε να λειτουργήσει πραγματικά και σωστά αυτή η υπηρεσία, κάντε το πιο απλό και αφήστε την υπό τη σκέπη της Ελληνικής Αστυνομίας. Οτιδήποτε άλλο, όπως και αν βαπτιστεί, είναι οπισθοδρόμηση και θυμίζει αρρωστημένες καταστάσεις του παρελθόντος.
    Αν όμως θέλετε ντε και καλά να επανασυστήσετε αυτό το «πράγμα» και ν’ αποκαταστήσετε, όπως ισχυρίζεστε, αδικίες, κάντε το αλλά σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ βάση.

  • 18 Μαρτίου 2015, 18:58 | Ανδρεας

    Κυριε Υπουργε,

    Συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια ανασυστασης της Δημοτ Αστυνομιας. Θα ηθελα ομως να δωσετε το δικαιωμα και σε αλλους συναδελφους μου ( Φυλακες,αποκεντρωμενες, υπ οικονομικων) να επιστρεψουν και αυτοι στη Νεα Δημοτικη Αστυνομια. Επισης να δωθει η επιλογη του δημου προτιμησης και οχι απαραιτητα ο δημος προελευσης.

    Σας ευχαριστω!

  • 18 Μαρτίου 2015, 18:48 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΝΤΖΗΣ

    Κ. Υπουργε

    Η κινηση σας για την επανασυσταση της Δημοτικης ειναι οτι πιο ευχαριστο διοτι διορθωνεται την αδικια. ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ

    ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ. ΜΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕς ΘΕΣΕΙΣ.
    ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΙΣΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΔΙΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ Κ.Κ. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ.

    ΦΕΡΤΕ ΟΛΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΖΩΗ.

    Με ΤΙΜΉ

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΝΤΖΗΣ

  • 18 Μαρτίου 2015, 18:44 | ΜΑΛΤΕΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    Κυρίες και κύριοι βουλευτές
    Αποκατάσταση πραγματική, αδικιών της προηγούμενης μνημονιακής κυβέρνησης,εν προκειμένω η ξαφνική κατάργηση της χρήσιμης για το κοινωνικό σύνολο αλλά και το Δήμο ως ΝΠΔΔ,Δημοτικής Αστυνομίας,δεν μπορεί να γίνεται με αποκλεισμούς επιστροφής της πλειοψηφίας των υπηρετούντων δημοτικών αστυνομικών κατά την κατάργηση και εξαναγκασμό επιστροφής των ενταγμένων στην ΕΛΑΣ.
    Απαιτείται κατάργησή του άρθρου 81 του Ν.4172/2013 και επιστροφή σε εθελοντική βάση όλων των δημοτικών αστυνομικών στις θέσεις τους.Διαφορετικά ούτε αδικίες θα διορθωθούν και οι νέες δημοτικές αστυνομίες θα γίνουν απαξιωμένες και δυσλειτουργικές έχοντας προσωπικό με έλλειμμα εμπειρίας και εκπαίδευσης
    Μετά τιμής
    πρώην Διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας Περάματος Αττικής

  • 18 Μαρτίου 2015, 18:32 | Σταύρος

    Το πιο δίκαιο και αμερόληπτο σχέδιο νόμου, είναι να είναι όλα για όλους ανοιχτά. Ανεξαρτήτως υπηρεσίας προέλευσης (ΕΛ.ΑΣ, Κ.Κ., Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Οικονομικών, Περιφέρεια), ανεξαρτήτως πόλης ή νομού προέλευσης και υποδοχής…Αλλά…βάση σωστής μοριοδότησης.
    Ας αξιολογηθεί σωστά ο κάθε φάκελος του κάθε πρώην Δημοτικού Αστυνομικού, ανεξάρτητα που τοποθετήθηκε με τον νόμο Μητσοτάκη, και σύμφωνα με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, να μοριοδοτηθεί…
    Μετέπειτα ας δωθεί σε όλους η επιλογή για φορέα και τόπο συμφερόντων με αριθμητική σειρά…
    Πριν γίνουν όμως όλα αυτά θα πρεπει ΕΠΙΣΗΜΑ να ανακοινωθεί το εργασιακό καθεστώς που θα ισχύσει για όλες τις θέσεις…
    Τι θα κάνει ο π.Δ.Α. που θα είναι στην ΕΛ.ΑΣ? Σαν τι κατηγρίας προσωπικό θα προσληφθεί? Πολιτικό ή αστυνομικό? Ποιά θα είναι τα καθήκοντα του και ποιές οι υποχρεώσεις του? Ακόμα ακόμα και το μισθολογικό του καθεστώς.
    Αντίστοιχα ο υπάλληλος που θα ενταχθεί στην (νέα) Δημοτική Αστυνομία τι αρμοδιότητες θα έχει? Τι υλικοτεχνικό εξοπλισμό? Τι ωράρια εργασίας θα έχει? κλπ,κλπ…
    Το ίδιο για τα καταστήματα κράτησης, τις περιφέρειες και όποιον άλλον φορέα έχει έλλειψη προσωπικού.
    Έτσι θα ξέρει ο καθένας απο εμάς πρίν το επιλέξει και πρίν πάει οτι θα κάνει συγκεκριμένα πράγματα στην συγκεκριμένη θέση και θα έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, υποχρεώσεις, δικαιώματα…
    Καλώς ή κακώς ανήκω και εγώ στην κατηγορία του π.Δ.Α. που εντάχθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. Δηλωμένος πολιτικό προσωπικό, με 5ψήφιο Α.Μ. αλλά με αστυνομικές αρμοδιότητες. Αποκαλούμενος συνάδελφος αλλά με την στολή της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας. Άοπλος, ανέκπαιδευτος και χωρίς εξοπλισμό (αλεξίσφαιρα κλπ), κάνοντας τις ίδιες επικίνδυνες υπηρεσίες με τους αστυνομικούς. Αποκλεισμένος απο βραδινές βάρδυες και υπερωρίες που θα ανέβαζαν τον πενιχρό μισθό μου.
    Δεν θέλω να παραμείνω στην ΕΛ.ΑΣ σαν υβριδικό προσωπικό που είμαι τώρα. Ούτε να κάνω 15θήμερη εκπαίδευση σε όπλα και να βαφτιστώ Ε.Φ. ακυρώνοντας τις σπουδές και τα προσόντα μου. Θεωρώ οτι ο πανεπιστημιακός μου τίτλος, η άριστη γνώση αγγλικών και ηλεκτρονικού υπολογιστή και το μεταπτυχιακό που προτίθεμαι να τελείωσω, μπορούν να μου προσφέρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και επαγγελματική εξέλιξη…

    Σωστή αξιολόγηση και μοριοδότηση του ανθρώπινου δυναμικού του συνόλου της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας λοιπόν κ.κ. Υπουργοί και μετέπειτα δυνατότητα επιλογής θέσης, αφου πρώτα θα έχουν ανακοινωθεί επίσημα και με ακρίβεια οι αρμοδιότητες, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που θα συνοδεύουν την κάθε θέση.

  • 18 Μαρτίου 2015, 18:32 | Μαρίνος

    Επειδη δν θα ηθελα να αναφερθω ξανα σε οσα πολυ σωστα αναφερουν οι περισσοτεροι συναδελφοι στα σχολια τους….θα πω τα εξης…η Δημοτικη αστυνομια καταργηθηκε εν μια νυχτι…παραλογα και ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ…εσεις οι ιδιοι που κυβερνατε τωρα..ειχατε μιλησει και κατηγορησει τους προηγουμενους για ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ συμπεριφορες…ησασταν «διπλα»στον αδικημενο εργαζομενο….ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ??2 χρονια μετα να ειστε εσεις στη κυβερνηση και να καταδικαζετε ξανα ανθρωπους και οικογενειες σε κατι το οποιο δν επιθυμουν!!??να μας χαρακτηριζετε ως μη χρησιμους δευτερη φορα και να καταργειτε οργανικες θεσεις???υποτιθετε οτι οταν καταργηθηκαμε πηγαμε σε υπουργεια που μας ειχαν αναγκη!!!που θα προσφεραμε περισσοτερα!!η ελληνικη αστυνομια ζητησε τοσα εξτρα προσοντα!!μορια ειδικων δυναμεων,δοκιμων,διπλωματα μοτοσυκλετας και επαγγελματικα…ζητησε….μηδενος εξαιρουμενου…να παμε ολοι αθηνα με δικα μας εξοδα εννοειται..για.δευτερη φορα να περασουμε ψυχοτεχνικα υγειονομικα τεστ…3 μερες…(θυμαμαι που υποχρεωσαν εγκυες γυναικες να παραστουν)…οταν λοιπον.μας εκρινε ικανους…και αφου περιμεναμε προσωρινους οριστικους και επικυρωμενους πινακες του ασεπ..και καθε φορα μεταναστευαμε σε καθε γωνια της ελλαδας…περασαμε και δακτυλοσκοπηση..ποινικα.μητρωα κλπ…βγηκε το φεκ διορισμου μας και υπογραψαμε αναληψη καθηκοντων…ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΟΤΙ ΔΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΠΙΑ??ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΜΑΣ??ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΜΗΠΩΣ??ΟΧΙ….γτ λειτουργειτε ακριβως οπως οι προηγουμενοι…την απαντηση τη.μαθαμε πια…ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ…ΗΔΗ ΜΕΤΡΑΜΕ 3 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ…ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ..ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ….προσωπικα η μητερα μου σβηνει απο σπανια ΑΣΘΕΝΕΙΑ στον εγκεφαλο…που δημιουργηθηκε κατα πολυ μεγαλο ποσοστο απο τη πιεση και τη στεναχωρια των οσων περασα εγω σαν διαθεσιμος…γραφω αυτα τα λογια.και τα χερια μου τρεμουν απο αγανακτηση στεναχωρια θυμο και απογοητευση….κανα ενα τραγικο τροπο προτιμω που πλεον εχει πεσει σε κωμα…δν θα βιωσει και αλλη στεναχωρια που το παιδι της κρινετε ως ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟ ξανα….ενω εχει προσφερει τοσα…..και.μαλιστα το πιστοποιουν οι επιστολες διοικητων του…ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΑΝ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ….Ο ΤΙΤΛΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟΣ…ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ…..Κυριακακης Μαρινος ΑΤ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ Ηρακλειου Κρητης

  • 18 Μαρτίου 2015, 18:16 | Nasos

    ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ (ΕΛ.ΑΣ.- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ – ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ)

  • 18 Μαρτίου 2015, 18:09 | Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

    Να αρθούν και αδικίεςστην Ελάς την κανονοκή αστυνομία. Να επιστρέψουν οι αξιωματικοί με προσόντα που έφυγαν το 2014. Και το 2015.

  • 18 Μαρτίου 2015, 18:17 | ΠΑΣΧΟΣ Γεώργιος

    Στη Παρ.2 β) :να μπει το εθελοντικά για όσους επιθυμούν να μείνουν και στην Ελληνική Αστυνομία. Αυτό λόγω, ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 καταργήθηκε η τότε Δημοτική Αστυνομία αντί να αναβαθμιστεί, όπου στη συνέχεια με απόφαση της, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τρεις αποφάσεις της (15-17/2015) απέρριψε ως αβάσιμους και απαράδεκτους όλους τους νομικούς ισχυρισμούς, τόσο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όσο και 461 πρώην Δημοτικών Αστυνομικών και έκρινε την κατάργηση ως συνταγματική. Σε ένα από τα επιχειρήματα αναφέρεται: «Εξάλλου αναφέρουν οι δικαστές στο σημείο αυτό, ένα μεγάλο μέρος των πρώην Δικαστικών Αστυνομικών έχει απορροφηθεί σε υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και των καταστημάτων κράτησης του υπουργείου Δικαιοσύνης».
    Επίσης, στις σχολές της Δημοτικής Αστυνομίας Κόνιτσας, Τσοτυλίου και Πτολεμαϊδας εκπαιδευτήκαμε από Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, για 6 μήνες θεωρητική και 2 μήνες πρακτική εκπαίδευση ως ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι. Μετά και την οριστική μας τοποθέτηση, έχουν βγει σε Φ.Ε.Κ. (Υ.Α.) ότι αφορά: ειδικό δελτίο ταυτότητας, εκπαίδευσης και έχει απομείνει σε εκκρεμότητα το Π.Δ.των αρμοδιοτήτων.
    Το νομοσχέδιο στον τίτλο του μιλάει για αποκατάσταση αδικιών. Αποκατάσταση δεν θα είναι η υποχρεωτική και εκ νέου για 2η φορά μέσα σε 2 χρόνια, κατάργηση της οργανικής θέσης και βίαιης μετακίνησης η οποία μας υποβάλει στην ίδια ψυχοφθόρα διαδικασία εμάς και τις οικογένειές μας. Πόσο δε μάλλον συναδέλφους που έχουν μετακινηθεί επαρχία, έχουν εγκατασταθεί εκεί (και θέλουν να παραμείνουν).
    Αποκατάσταση αδικιών θα είναι να παραμείνουμε στις οργανικές μας θέσεις (όποιοι θέλουμε) και να εργαστούμε αξιοπρεπώς και υπεύθυνα. Πράγμα που κάναμε και στην Δημοτική Αστυνομία αλλά και τώρα στις νέες θέσεις (χωρίς να έχουν βγει αρμοδιότητες όσο αφορά την Ελ.Ασ. και χωρίς ευθύνη βέβαια δική μας-είναι το μόνο που ζητάμε από την προσωρινή τοποθέτηση μαζί με την εκπαίδευση) Που σημαίνει ότι το εθελοντικά θα πρέπει να ισχύει για το σύνολο των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που συμμετείχαν στην κινητικότητα, ανεξαρτήτου φορέα υποδοχής.

  • 18 Μαρτίου 2015, 18:18 | Ηλιας

    Επιτελους ας δωθει ενα τελος σε αυτη τη 2χρονη ταλαιπωρια που ειχε ως αποτελεσμα να ξεσπιτωθουν ανθρωποι να κλονιστει οι ψυχικη,σωματικη τους υγεια και ο οικονομικος κατηφορος!Δωστε μας την ευκαιρια να εργαστουμε στην ΕΛΑΣ με αξιοπρεπεια και αποτελεσματικοτητα γτ μπορουμε φτανει να μας δωθουν οι αρμοδιοτητες που ποτε δεν πηραμε!Εθελοντικη μετακινηση σε ολους τους πρωην ΔΑ για να αποκατασταθουν οι αδικιες!Ολοι μπορουν να προσφερουν φτανει να τους δωθει η ευκαιρια.Δουλεια και αξιοπρεπεια πανω απολα ζηταμε..

  • 18 Μαρτίου 2015, 18:12 | ΣΤΑΡΥΡΟΣ

    Με την προηγούμενη κινητικότητα, πολλοί αναγκαστήκαμε να μετακομίσουμε μακριά από τον τόπο που υπηρετούσαμε ως δημοτικοί αστυνομικοί, αρκετοί μάλιστα, όπως εγώ αναγκάστηκα να μετακομίσω από την Αθήνα σε Α.Τ. ακριτικού νησιού. Πέρα από τα προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από αυτή την κινητικότητα, αναγκάστηκα να δανειστώ ένα σοβαρό ποσό από δικούς μου ανθρώπους για να καλύψω το κόστος της μετακόμισης στο νησί.
    Σήμερα, 9 μήνες περίπου από τον τοποθέτηση μου, προσαρμόστηκα στο νέο τόπο διαμονής και στην νέα μου υπηρεσία.
    Και ενώ όλα είχαν δρομολογηθεί, έρχεται ξαφνικά μια καινούργια απόφαση για μια νέα αναγκαστική κινητικότητα, αναστατώνοντας και πάλι τη ομαλή οικογενειακή ζωή μου αλλά και τη ζωή πολλών ακόμη συναδέλφων.
    Παρακαλώ πολύ, την κυβέρνηση που στηρίξαμε να διορθώσει τις προηγούμενες αδικίες όχι με νέες αδικίες. Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε αντικείμενα να μας αλλάζουν θέσεις διαρκώς χωρίς την δική μας θέληση.
    Ζητώ τουλάχιστον τα εξής:
    -Να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής σε εθελοντική βάση της επιστροφής στους δήμους ή παραμονής στα Α.Τ. που έχουμε τοποθετηθεί με πλήρη ενσωμάτωση στην ΕΛ.ΑΣ. μετά από την αναγκαία εκπαίδευση.
    -Οποιος τοποθετήθηκε σε ΑΤ δήμου που ανήκει σε νομό διαφορετικό από τον δήμο προέλευσης της προηγούμενης θέσης, να έχει την δυνατότητα τοποθέτησης στην επανασυσταθείσα δημοτική αστυνομία ή σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση του Υπουργείου Εσωτερικού, οι οποίες ανήκουν εντός του νέου δήμου που είναι και το ΑΤ που έχει τοποθετηθεί.

  • 18 Μαρτίου 2015, 17:18 | Λιανακης Αλεξανδρος

    ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Λ.Α.Σ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

  • 18 Μαρτίου 2015, 17:30 | κωστας

    ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ μετακίνηση, παραμονη και εκπαιδευση οσων θελουμε στην Ελ.Ας στον τοπο που υπηρετουμε τωρα. Η υπαρξη σωματειου ειναι ενα ΨΕΜΑ. δεν αντεχουμε αλλες μετακινησεις.

  • 18 Μαρτίου 2015, 17:45 | Γεώργιος Χάνος

    Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για αποκατάσταση των αδικιών των μνημονίων και λαμβάνοντας υπόψιν την εργασιακή ομηρία των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών εδώ και 1,5 χρόνο, προτείνεται:

    -Κατάργηση του επαίσχυντου Άρθρου 81 του Ν.4172/2013
    -Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας με επιστροφή ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, με διατήρηση της ιδιότητας του ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου
    -Δημιουργία Ανεξάρτητης Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας στο ΥΠΕΣ
    -Επίλυση των ζητημάτων συνυπηρέτησης,εντοπιότητας και αναγνώρισης πτυχίων για όσους πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

    Με τον συγκεκριμένη διαδικασία:

    -Αποδίδεται άμεσα δικαιοσύνη στο ΖΗΤΗΜΑ ‘’ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ’’
    -Αξιοποιείται το ήδη υπάρχον -και εκπαιδευμένο στις Σχολές Δημοτικής Αστυνομίας- προσωπικό
    -Εξοικονομείται χρόνος και χρήμα για το κράτος
    -Αποφεύγονται φαινόμενα διακρίσεων για συγκεκριμένες ομάδες Δημοτικών Αστυνομικών

    Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας χωρίς καν αξιολόγηση αποδείχθηκε ένα τεράστιο λάθος που είχε ως αποτέλεσμα τον εμπαιγμό 3500 υπαλλήλων και τον ερχομό του χάους στις πόλεις.

    Μη κατάργηση του Άρθρου 81 θα αποτελέσει νομιμοποίηση της καταστροφικής πολιτικής του προηγούμενου Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της κινητικότητας-παρωδίας που εφάρμοσε.

  • 18 Μαρτίου 2015, 17:44 | vaggelis m.

    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κ ΤΟΝ 3,500 ΧΙΛΙΑΔΩΝ Δ.Α. Κ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΟΡΑ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Δ.Α. ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΊΑ Κ ΑΝ ΠΗΓΑΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΗΝΟΥΝ ΕΛ.ΑΣ ΠΛΗΡΗ ΕΝΣΟΜΑΤΩΣΗ ΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΣΩΠΙΚΟ. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ (πε-τε-δε) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Κ ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΉΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ.

  • 18 Μαρτίου 2015, 17:29 | ΓΙΑΜΑΙΟΣ ΕΜ.

    Αξιότιμοι κ. Βουλευτές ,
    Δηλώνω απερίφραστα ότι επιθυμώ να παραμείνω στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας , ως ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικό του Ν.4172/2013, όπως έχω τοποθετηθεί κατόπιν σχετικής απόφασης που έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. (ΦΕΚ Β΄3595/ 31/12/2014).