Άρθρο 25: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας

1. Καταργούνται στην Ελληνική Αστυνομία οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν συσταθεί με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π΄ από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3595) και επανασυστήνονται αυτοδίκαια οι θέσεις και κλάδοι ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας, που είχαν καταργηθεί με την παρ. 1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).

2. α) Οι υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1 καταλαμβάνουν αυτοδίκαια τις επανασυσταθείσες θέσεις, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, εφόσον καταθέσουν αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου, στον οποίο ανήκαν οργανικά. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

β) Υπάλληλοι που κατείχαν τις οργανικές θέσεις της παραγράφου 1, αλλά  δεν επιθυμούν να καταλάβουν την επανασυσταθείσα κατά την παρ. 1 αρχική θέση τους, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός της ίδιας προθεσμίας των δέκα (10) ημερών στην Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του Δήμου στον οποίο ανήκαν οργανικά, τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη διάθεση του Υπουργού. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

γ) Με την ίδια διαδικασία των εδαφίων (α) και (β) υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οποιουδήποτε κλάδου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό της παρ. 1, αλλά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20 και οι οποίοι είτε δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά, είτε δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του παρόντος μπορούν να επιλέξουν είτε να καταλάβουν την αρχική, επανασυσταθείσα οργανική τους θέση, είτε να καταλάβουν συνιστώμενη προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται, ανά περίπτωση, από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του οικείου Δήμου ή  από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3.            Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με την παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167), ασκούνται εκ νέου  από τις Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων, όπως αυτές είχαν συσταθεί με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας αυτών, δυνάμει του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167).

4. Μετά τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών συνολικής υπηρεσίας στην Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας ενός ή περισσοτέρων Δήμων επιτρέπεται η μετάταξη των υπαλλήλων σε  άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων, σύμφωνα με τα γενικώς οριζόμενα στο ν.3584/2007 (ΦΕΚ Α 143) όπως ισχύει κάθε φορά. Για τους υπαλλήλους της παρ. 1 του παρόντος, ο υπολογισμός της δεκαετίας ξεκινά από την αρχική πρόσληψή τους ή μετάταξή τους σε Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς να υπολογίζεται το χρονικό διάστημα που διανύθηκε από 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου.

5. Επιτρέπεται η μετάταξη στους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143 Α) μετά από ειδική εκπαίδευση, στην οποία επιτρέπεται να συμμετέχουν, μετά από αίτηση τους, υπάλληλοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης. Με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζονται οι προϋποθέσεις αποδοχής υπαλλήλων στην εκπαίδευση που προβλέπεται στην παράγραφο αυτή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή, ο τόπος, η διάρκεια, το αντικείμενο της εκπαίδευσης, οι προϋποθέσεις για την επιτυχή περάτωση και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την εκπαίδευση αυτή.

6. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των κατά περίπτωση αρμόδιων Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου αυτού.

7. Για το έτος 2015 οι δαπάνες που σχετίζονται με τη μισθοδοσία και την ασφαλιστική κάλυψη των υπαλλήλων του άρθρου αυτού και αυτών της περίπτωσης γ της παραγράφου 1 του άρθρου 26 θα γίνουν διά μεταφοράς των σχετικών πιστώσεων στους αντίστοιχους ΚΑΕ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

  • Να αποκατασταθούν οι αδικίες αξιωματικων ΕΛΑΣ τα τρία τελευταία χρόνια. Να επανέλθουν όσοι είχαν πτυχία μεταπτυχιακά κλπ… και όσοι αντιμετώπιζαν κοινωνικά οικογενειακά προβλήματα μονογονεικες οικογένειες με δύο ορφανά παιδιά. Να επανακριθούν όλοι.

  • 22 Μαρτίου 2015, 18:29 | Δημοτικός Αστυνομικός ΕΛ.ΑΣ.

    Προτείνω να τροποποιηθεί η παρ.2β του άρθρου 25 προκειμένου να αναφέρεται σε αυτήν ρητά ότι ο υπάλληλος τοποθετείται σε θέση ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 18:43 | Αννα Κ.

    Η «άρση των αδικιών» που επικαλείσθε στον τίτλο του νομοσχεδίου δεν επιτυγχάνεται σε καμία περίπτωση με το παρόν νομοσχέδιο.’Οπως διαφαίνεται ξεκάθαρα στην συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων της διαβούλευσης,η αποκατάσταση της αδικίας που υποστήκαμε στο σύνολο μας οι πΔΑ μπορεί να επελθεί μόνο με την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ όσων ενταχθήκαμε στους κόλπους της ΕΛΑΣ μετά την μοριοδότηση του ΑΣΕΠ και της επιτυχούς υποβολής μας σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες ,στις ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ , και την ενσωμάτωση μας ως αστυνομικό προσωπικό,ωστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας συνειδητοποιημένα και αποδοτικά.
    Δεν ειναι δυνατόν να αναφέρεστε σε επανασύσταση της π.Δημοτικής αστυνομίας ,αποκλείοντας από την δυνατότητα συμμετοχής σε αυτήν ,τους ήδη εκπαιδευμένους και έμπειρους συναδέλφους που βιαίως και καταναγκαστικώς τοποθετήθηκαν σε άλλους φόρεις (Φυλακές,Αποκεντρωμένες,Εφορίες και Τελωνεία) και επιπλέον, προτείνοντας την μετάταξη άλλων υπαλλήλων. .Δημοκρατικό και ηθικό λοιπόν ειναι να επιτραπεί σε ΟΛΟΥΣ τους πΔα ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ στην νεα δημ.αστυνομια ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΩΝ ΤΟΥΣ.
    Ευελπιστώ οτι η αριστερή κυβέρνησή σας δεν θα υιοθετήσει πρακτικές εξαναγκασμού,παραβλέποντας την συνειδητή επιθυμία των πΔΑ να παραμείνουν στην ΕΛΑΣ, να αξιοποιηθούν με βάση την πολυετή εμπειρία τους και να ασκήσουν τα καθήκοντα τους με όρεξη και επαγγελματισμό ,αλλά αντίθετα θα προστατέψει και θα διαφυλλάξει την αξιοπρέπεια της προσωπικότητάς μας,διασφαλίζοντας το αναφαίρετο δικαιώμα μας ως πολίτες στην ελεύθερη επιλογή εργασίας.

  • 22 Μαρτίου 2015, 18:11 | Δαφνη

    Κανενας συναδελφος να μην μεινει σε δουλεια που δεν επιθυμει εφοσον περιτρανα διακηρυσσουν οι φορεις την πληθωρα των θεσεων εργασιας που υπαρχουν στο δημοσιο τομεα…ειδικα οι συναδελφοι που υπηρετουν παροδικα ελπιζω στις φυλακες.

  • 22 Μαρτίου 2015, 17:41 | Κώστας λαγιακος

    Ανοίξτε θέσεις στο υπουργείο οικονομικών αρκετοί πρώην δημοτικοί έχουν πτυχία αεί τει οικονομικών και μπορούν να αξιοποιηθούν στο φόρο ελεγκτικη μηχανισμό καθώς έχουν προϋπηρεσία και εξειδίκευση στο οικονομικό τομεα

  • Να αποκατασταθούν οι αδικίες αξιωματικων ΕΛΑΣ τα τρία τελευταία χρόνια. Να επανέλθουν όσοι είχαν πτυχία μεταπτυχιακά κπ… και όσοι αντιμετώπιζαν κοινωνξκά οικογενειακά προβλήματα μονογονεικες οικογέςνειες με δύο ορφανά παιδιά. Να επανακριθούν όλοι.

  • 22 Μαρτίου 2015, 17:21 | Περικλής Τσικρικός

    Κύριε υπουργε.
    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρατε σε πρόσφατες δηλώσεις αλλά και προεκλογική σας δεύσμεση, σκοπός σας είναι η άμεση αποκαταστάσταση των αδικιών που διαπιστώθηκαν με τη κινητικότητα και διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών σε συνδυασμό με την επανασύσταση του θεσμού.
    Με το σχετικό άρθρο που εκδόσατε προς διαβούλευση, διαπιστώνω πως θα επανασυσταθεί ο θεσμός αλλά με λιγότερο του 1/3 της αρχικής δύναμης!
    Επιφυλάσομαι για το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας!
    Προτείνω την επανασύσταση του θεσμού στο σύνολό του:
    -Καθολική επιστροφή στο φορέα προέλευσης των δημοτικών αστυνομικών απ τους φορεις υποδοχής που είναι οριστικά ή προσωρινά τοποθετημένοι.
    -Κεντρική ηγεσία με κέντρο λήψης αποφάσεων (επιχειρησιακός σχεδιασμός), το Υπ.Εσ (σύσταση κεντρικού και περιφερειακών γραφείων)
    – Σαφής νομοθετικό πλαίσιο αρμοδιοτήτων και εκτέλεσης καθηκόντων
    – Το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας θα είναι υπάλληλοι του Υπ.Εσ. με περιοχή ευθύνης τους,το Δήμο που προέρχονται, αλλά και δικαίωμα μετακίνησης στο τόπο συμφερόντων τους.
    Σας ευχαριστώ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 17:58 | Νικος Ν.

    Τα πολλα λογια ειναι φτωχια,θελουμε ολοι να εχουμε ισοτητα και επιλογη στο να επιστρεψουμε πισω στους δημους,σε οποιον φορεα και αν βρισκομαστε.Στις πραξεις θα δουμε το τι θα κανει η κυβερνηση απο αυτα που υποσχεθηκε.Χωριστηκαμε απο τις οικογενειες και τα παιδια μας και ουτε οι απολαβες μας ειναι τετοιες ωστε να ζησουμε σε μια αλλη πολη.

  • 22 Μαρτίου 2015, 16:45 | Κωνσταντίνος Χ.

    Προτείνω την εθελοντική μετακίνηση όσων πρώην Δημοτικών Αστυνομικών επιθυμούν στην επανασυσταθήσα υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας και όσοι επιθυμούν «όπως και εγώ» να παραμείνουν στις οργανικές θέσεις που ήδη έχουν, στην ΕΛ.ΑΣ. με πλήρη ενσωμάτωση.

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:29 | ΓΙΑΝΝΑ Τ.

    Δωστε μας το δικαιωμα να επιστρεψουμε στην εργασια μας ,στη κατηγορια και στο τοπο που εργαζομασταν και ειχαμε διοριστει ως δημ.αστηνομικοι!

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:42 | ΣΟΦΙΑ Π.

    ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της αδικίας της προηγούμενης κυβέρνησης με κατάργηση του άρθρου 81 ν.4172/2013 και εθελοντική επιστροφή Ο Λ Ω Ν των δημοτικών αστυνομικών στην νέα Δημοτική Αστυνομία.

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:48 | ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

    Δωστε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ σε ΟΛΟΥΣ τους Δημ.Αστ.Να επιστρεψουν ολοι οι δημ.αστ.στο τοπο και στην κατηγορια που εργαζοντουσαν και πριν…Διορθωστε αυτο τραγικο λαθος που βιωνουμε εδω και εναμιση χρονο!

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:51 | Α.Δ

    Ζητάμε την εθελοντική μετακίνηση ΟΛΩΝ των πρώην δημοτικών αστυνομικών ανεξαρτήτως φορέα τοποθέτησης (Καταστηματα Κρατησης, Αποκεντρωμένες, Εφορείες, Τελωνεία,Γεναική Γραμματεία Εμπορίου,Υπουργείο Εσωτερικών Δήμους) στη νέα Δημοτική Αστυνομία.
    Ζητάμε αυτό ακριβώς που μας υποσχεθήκατε … «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ» Δικά σας λόγια είναι κε Κατρούγκαλε……

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:08 | ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

    Δωστε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ σε ΟΛΟΥΣ τους Δημοτικους Αστυνομικους..ας μη συνεχιστει η αδικια.Διορθωστε αυτο το τραγικο λαθος και τοποθετειστε ολους τους Δημ.Αστ.στο τοπο και στην κατηγορια που ηταν και πριν!

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:13 | Κώστας τριγκας

    Όσοι πρώην δημοτική αστυνομικοί έχουν πτυχία οικονομικών με δικής του επιλογή να έχουν την επιλογή να ενταχθούν στο υπουργείο οικονομικών ως τελωνειακό η εφοριακοί πε η τε για να κατά πολεμήσουν την φοροδιαφυγή από τους πίνακες του άσεπ έχουν περίπου 120 με 150 άτομα πτυχία καλό θα ήταν να αξιοποιηθούν

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:23 | Αλέξανδρος Μ.

    Δικαίωμα εθελοντικής επιστροφής σε όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς ανεξαρτήτως του φορέα που τοποθετήθηκαν (ΕΛΑΣ, Καταστήματα Κράτησης, Δήμοι, Αποκεντρωμένες, Υπουργεία.

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:39 | ΑΝΤΩΝΙΑ

    Να δοθεί η δυνατότητα σε ό λ ο υς τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς το δικαίωμα να επιστρέψουν, αν το επιθυμούν, στην επανασυσταθείσα δημοτική αστυνομία του δήμου προέλευσής τους.’Οσοι δεν επιθυμούμε να επιστρέψουμε αφήστε μας στην ησυχία μας. Καλά είμαστε εκεί που είμαστε. Φ Τ Α Ν Ε Ι Π Ι Α …….Εκτός από υπάλληλοι είμαστε και άνθρωποι. Αποκαταστείστε τις μεγάλες αδικίες που έχουν γίνει και βρείτε κάτι πιο χρήσιμο να ασχοληθείτε .Προφανώς όμως η δική μας περίπτωση είχε πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ μασαμπούκα…… κάποιοι σκάσανε από το φαγητό…και όλα αυτά στις δικές μας πλάτες….λες και εμείς δεν δουλεύαμε, δεν ήμασταν χρήσιμοι, δεν προσφέραμε υπηρεσίες στους πολίτες αλλά και πολλά έσοδα στον καθε Δήμο…..λες και άλλοι υπάλληλοι του δήμου ήταν πιο χρήσιμοι. Εμείς τους ενοχλούσαμε. Καταργώντας την υπηρεσίας μας, αμέσως την επόμενη μέρα λύθηκε το πρόβλημα της Ελλάδας. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ………..

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:46 | Αγγελάκα Χ.

    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους πρωην Δημοτικούς Αστυνομικούς σε όποιον φορέα και αν βρέθηκαν ( με τις παράνομες και ανήθικες μοριοδοτήσεις του ακατανόμαστου) ή ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του αρθρου 81 (4172/2013). Αυτό θα είναι ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. Σε διαφορετική περίπτωση θα ανήκετε και εσείς στις κατηγορίες πολιτικών που κάνουν ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ανάμεσα στους δημοτικούς Αστυνομικούς. ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ λεει η σοφή ρηση. Μην προσπερνάτε τις φωνές μας. ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και εμεις που δεν περάσαμε στην ελας , να ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ την ΤΥΧΗ μας !!!

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:23 | Παναγιώτης Αλ.

    Κύριε Υπουργέ,
    Δεν διορθώνεται μια αδικία με νέα αδικία, δώστε τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να παραμείνουν στον φορέα που επέλεξαν, ειδικότερα για την ΕΛΑΣ που υπηρετώ, γνωρίζεται και εσείς οτι υπάρχουν τρομερές ελλείψεις προσωπικού και η παραμονή όσων το επιθυμούν μόνο θετικό πρόσημο θα έχει. Μην διαλύετε ξανά οικογένειες. Εαν θέλετε ισονομία δώστε τη δυνατότητα σε οποιον θέλει να επιστρέψει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 13:39 | Αλέξανδρος Αθανασόπουλος

    Το σχέδιο νόμου θα έπρεπε να αναφέρει σαφώς τα μέτρα που θα ληφθούν για τον έλεγχο της στάθμευσης και τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης, μια και υποτίθεται οτι αυτές ήταν βασικές αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας.

    Ο έλεγχος της σταθμευσης ήταν λίγο καλύτερος όταν λειτουργούσε η δημοτική αστυνομία, αλλά ήταν μακριά από επαρκής.

    Ως πολίτης που χρησιμοποιώ το περπάτημα, το ποδήλατο και το λεωφορείο, η αδικία που γίνεται σε μένα και στο δημόσιο όφελος είναι οτι ο χώροι που δικαιούμαι να χρησιμοποιώ για την κίνησή μου χωρίς αυτοκίνητο είναι κατειλλημμένοι από αυτοκίνητα και μηχανές. Οι χώροι αυτοί είναι διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια, στάσεις λεωφορείων, λεωφορειολωρίδες, γωνίες πεζοδρομίων.

    Ούτε αυτό το άρθρο ούτε η αιτιολογική έκθεση 27 σελίδων αναφέρουν τη λέξη «στάθμευση». Βλέπω επίσης πολλά σχόλια από δημοτικούς αστυνόμους που ζητάνε το δίκιο τους, λες και ο σκοπός της δημοτικής αστυνομίας είναι να εξυπηρετεί τους δημοτικούς αστυνόμους και όχι το δημόσιο συμφέρον και την εφαρμογή των νόμων.

    Προτείνω:
    – Ο έλεγχος της στάθμευσης να γίνεται από ξεχωριστή υπηρεσία των δήμων με ευελιξία στις προσλήψεις, εφόσον φέρνουν έσοδα στο δήμο.

    – Να υπάρχει ενιαίο σύστημα διαχείρισης και είσπραξης κλήσεων, ώστε κάθε δήμος να μην χρειάζεται να έχει τη δική του διαδικασία είσπραξης των κλήσεων ή το δικό του μηχανογραφικό σύστημα κλήσεων.

    – Να υπάρχουν απλά δικαστήρια (δημοτικά) που να εξετάζουν γρήγορα τα αιτήματα πολιτών εναντίων κλήσεων που πιστεύουν οτι γράφτηκαν λανθασμένα.

    – Να υπάρχει ευελιξία στο ύψος των προστίμων, ώστε κάθε δήμος να ορίζει τα δικά του πρόστιμα, αρκεί να μην υπερβαίνουν τα πρόστιμα που ορίζει ο Κ.Ο.Κ.

    – Να μη χρειάζεται εκπαίδευση σε σχολή δημοτικής αστυνομίας για τους υπαλλήλους που ελέγχουν τη στάθμευση. Είναι απλή δουλειά με απλή εκπαίδευση. Όπως δεν απαιτείται η φοίτηση σε σχολή για να γίνει κάποιος σερβιτόρος, έτσι δεν βλέπω γιατί να απαιτείται η φοίτηση σε σχολή για τον έλεγχο της στάθμευσης.

    – Εκτός από τους δήμους να μπορούν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί με μεγάλους ανοιχτούς χώρους (πανεπιστήμια, νοσοκομεία) να ελέγχουν τη στάθμευση στο χώρο τους με δικούς του υπαλλήλους, με το δικαίωμα να γράφουν κλήσεις.

  • 22 Μαρτίου 2015, 13:11 | Γιάννης Κιοσέογλου

    Ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας σημαίνει πως όλοι οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί πρέπει να επιστρέψουν στην Υπηρεσία τους.
    Βεβαίως λόγω όλης αυτής της ταλαιπωρίας που υπέστησαν πολλοί συνάδελφοι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε όσοι να μην ξαναταλαιπωρηθούν όσοι έχουν μετακινηθεί και επιθυμούν να μείνουν στον τόπο αυτό. Ας προβλεφθεί μετακίνησή τους στον πλησιέστερο Δήμο με Δημοτική Αστυνομία.
    Αν παραμείνει ως έχει εθελοντική επιστροφή και μόνο από την ΕΛ.ΑΣ. το όλο εγχείρημα της Ανασύστασης θα καταλήξει παρωδία.

  • 22 Μαρτίου 2015, 13:25 | Δημήτρης Π.

    ΌΧΙ στην Κατάργηση των Υφιστάμενων Οργανικών Θέσεων σε όσους υπηρετούν ήδη στην ΕΛ.ΑΣ. Δικαίωμα μετάταξης στους Δήμους μόνο για όσους επιθυμούν να επιστρέψουν. Παρακαλούμε πολύ. Αφήστε μας να διατηρήσουμε τις θέσεις τις οποίες έχουμε. Αρκετά έχουμε ταλαιπωρηθεί με μετακινήσεις. Άλλωστε υπάρχουν αντικείμενα που ήδη ασκούνται παράλληλα και από την Αστυνομία και από το Δήμο. Αλλά και αν δεν θέλετε να συνεχιστεί αυτό , δώστε μας τη δυνατότητα να παραμείνουμε στην ΕΛ.ΑΣ. στις υφιστάμενες οργανικές μας θέσεις ως Πολιτικό Προσωπικό. Από όποια θέση πάντως κι αν υπηρετήσουμε στην ΕΛ.ΑΣ. να είστε βέβαιοι ότι θα δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό.Το κράτος θα βγει κερδισμένο.

  • 22 Μαρτίου 2015, 13:56 | Αναστάσιος μηλιωνης

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ως ΤΕΛΕΙΩΝΑΚΟΙ Η ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ (ΠΕ Η ΤΕ) ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ Κ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕ ΗΤΕ
    ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.(ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΕΓΙΟ ΟΙΜΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ)

  • 22 Μαρτίου 2015, 13:09 | Γιωργος Κ

    Αντισυνταγματικό και άδικο να μην μπορούν να επιστρέψουν οι διατεθέντες στις φυλακές. Αυτοί είναι που πραγματικά ασφυκτιούν και υποφέρουν στις νέες τους θέσεις, πραγματικά δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκατάσταση της αδικίας αν δεν συμπεριληφθούν ΚΑΙ αυτοί.

    Μην ακούτε τις συμβουλές των συνδικαλιστών των φυλακών, οι οποίοι μόνον το προσωπικό τους συμφέρον επιδιώκουν. Πως μπορεί κάποιος να είναι καλός και παραγωγικός σ αυτό που κάνει εφόσον το μισεί και το επέλεξε ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ?

    Να σημειώσω ότι και ΟΛΟΙ οι αδιάθετοι παρέμειναν σε διαθεσιμότητα (και κατα συνέπεια θα επιστρέψουν)απλά γιατί δήλωσαν ελάχιστες θέσεις στις προτιμήσεις τους ενώ μπορούσαν να τοποθετηθούν έστω και μακρυά από τον τόπο συμφερόντων τους.

  • 22 Μαρτίου 2015, 12:56 | Μ.ΤΖ.

    Ελπιζω αυτη την φορα και απο αυτη την κυβέρνηση να ακολουθηθούν πιο δημοκρατικές διαδικασίες για εμάς που θελουμε να παραμείνουμε στην ΕΛ.ΑΣ ως αστυνομικό προσωπικό αφού περάσαμε όλες τις σωματικές και ψυχοτεχνικές εξετάσεις.Σαν αριστερή κυβέρνηση οφείλει να μας δώσει το δικαίωμα της επιλογής μετα απο τοσο αβέβαιο και δύσκολο διάστημα που περάσαμε με την διαθεσιμότητα.Ελπιζουμε για το καλύτερο.

  • 22 Μαρτίου 2015, 11:58 | Ανδρέας συριγος

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ως ΤΕΛΕΙΩΝΑΚΟΙ Η ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ (ΠΕ Η ΤΕ) ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ Κ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕ ΗΤΕ
    ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.(ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΕΓΙΟ ΟΙΜΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ)

  • 22 Μαρτίου 2015, 11:14 | Δ.Α. ΕΛ.ΑΣ

    Για ποιο λόγο θα πρέπει να ζήσουμε ξανά αυτή την «αξέχαστη» σε όλους μας εμπειρία που ζήσαμε και ζούμε, εδώ και 2 χρόνια; Από τον Ιούλιο του 2013, όταν και μας ανακοινώθηκε η κατάργηση της Δημ. Αστυνομίας μέχρι και το Μάρτιο του 2015, έχουμε περάσει από αρκετές ψυχοφθόρες καταστάσεις:
    1) Κατάργηση της Υπηρεσίας,
    2) Αβεβαιότητα σχετικά με τη διατήρηση των θέσεών μας ή την οριστική απόλυσή μας,
    3) Άγχος να δηλώσουμε θέσεις στους νέους φορείς με απομακρύνσεις από τους τόπους συμφερόντων μας, από οικογένειες, φιλίες και τρόπο ζωής στις ηλικίες όχι των 20 και 25, αλλά των 30, 40 και 50 ετών,
    4) Οικονομική δυσπραγία εξαιτίας της 9μηνης διαθεσιμότητας με απολαβές του 75% του μισθού μας.

    Ωστόσο, κάναμε φιλότιμες προσπάθειες να ενταχθούμε ξανά στην κανονική πορεία της ζωής μας. Προσαρμοστήκαμε στους νέους τόπους που τοποθετηθήκαμε, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό στην νέα μας Υπηρεσία –εργασιακά και συναδελφικά-, ξεκινήσαμε από την αρχή να στήνουμε τις ζωές μας, εδώ και εννέα (9) μήνες.
    Δεν είναι δυνατό να μπαίνουμε στη διαδικασία αναπροσδιορισμού της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας με την εκάστοτε αλλαγή κυβέρνησης. Δώστε μας τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ όπου τοποθετηθήκαμε οριστικά, με ξεκάθαρες αρμοδιότητες και εργασιακό καθεστώς. Σε μια Υπηρεσία πολύ πιο οργανωμένη, με στόχους, σκοπό και ανεξάρτητη από ελέγχους αιρετών. Μπορούμε μέσα από τη συνεργασία με τους συναδέλφους Αστυνομικούς, να συμβάλλουμε στην αποδοτικότερη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. Μπορούμε να καλύψουμε ανάγκες, όπου υπάρχουν. Και από το χρονικό διάστημα που υπηρετούμε εκεί, έχουμε αντιληφθεί ότι υπάρχουν πολλές. Έχουμε τα απαιτούμενα προσόντα, και σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμπειρία και την εκπαίδευση ώστε να αποτελούμε προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.
    Ζητούμε να εκδοθεί άμεσα το Π.Δ. και να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ στην ΕΛ.ΑΣ όπου και είναι οι οργανικές μας θέσεις.

  • 22 Μαρτίου 2015, 11:19 | ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Οι αδικιες δεν δικαιωνονται με αδικιες, πρεπει να υπαρχει το δημοκρατικο δικαιωμα να παει ο καθε υπαλληλος στον τοπο συμφεροντων-διαμονης του ειτε ειναι στην ελας ειτε στον δημο δεν μπορει επιτακτικα να τον διαταζουν και να του καταστρεφουν τη ζωη του.

    Η δημοτικη αστυνομια υπηρχε και πριν στους δημους και τους ειδαμε ολοι οτι δεν λειτουργησε σωστα για τους γνωστους διαφορους λογους, πως εσεις τωρα νομιζετε οτι θα λειτουργησει σωστα? εκτος αν θελετε να πειραματιστειτε και παλι εις βαρος των ιδιων των υπαλληλων που ολο αυτον τον καιρο τους μετακινουν σαν τα σακια απο εδω και απο εκει….

    Αν τελικα αποφασισετε να τους δωσετε το δικαιωμα να παραμεινουν στην ελας με την προυποθεση να πανε στην Αθηνα ειναι δωρο αδωρο γι’αυτους γιατι δεν θα μπορεσει ενα μεγαλο μερος που το επιθυμει να παει στην αθηνα, αξιοποιειστε τους σωστα στον τοπο παραμονη τους με την υπαρχοντα κατασταση σαν πολιτικο προσωπικο ωστε να μην αδικουνται και οι νυν αστυνομικοι οι οποιοι αντιδρουν ωστε να μην χαθουν οι θεσεις τις επαρχιας….αυτη ειναι και η καλυτερη λυση, δημοτικη αστυνομια ή ονομαστε την οπως νομιζετε εσεις καλυτερα αλλα μεσα απο τους κολπους της αστυνομιας η οποια εχει οργανωση,πειθαρχια,προγραμμα….

    Η εθελοντικη μετακινηση ειναι δικαιωμα καθενος μην αποκλειετε κοινωνικες ομαδες…μην τους στοχοποιειτε…..σεβαστειτε την προσωπικοτητα του….

    Για την αλλη επιλογη του υπουργειου εσωτερικων, εχω πολλες αμφιβολιες κατα ποσο θα ικανοποιησει τον καθενα…μαλλον μου φαινεται σαν τελευταια επιλογη γιατι θα ειναι κοντα στον τοπο συμφεροντων-διαμονης? θα πληρωνεται μεχρι να βγει θεση?

    Παρτε υποψιν σας ολες τις παραμετρους, εδω μιλαμε για ανθρωπινες ψυχες δεν ειναι ρομποτ….αυτοι κουβαλανε μαζι τους οικογενειες παιδια με παμπολα οικονομικα προβληματα…δειξτε στον κοσμο το κοινωνικο σας προσωπο..θα ειναι προς οφελος σας…

  • 22 Μαρτίου 2015, 11:08 | KOYMOYTSEA KATERINA

    Είμαι πρώην δημοτική αστυνομικός και εγώ, που έχω τοποθετηθεί στην ΕΛ.ΑΣ. Καταθέτω κάποιες προτάσεις, που πιστεύω ότι θα διορθώσουν κάποιες αδικίες για αυτούς που θα επιστρέψουμε στους Δήμους.

    Άρθρο 25: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας

    1) Στην παρ. 1, Να επανασυσταθούν οι θέσεις των δημοτικών αστυνομικών της κατηγορίας που ανήκουν τώρα, επειδή πολλοί πρώην δημοτικοί αστυνομικοί με τη διαθεσιμότητα μετατάχθηκαν σε ανώτερη κατηγορία λόγω κατοχής πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Από τη ρύθμιση αυτή έχουν ωφεληθεί οι συνάδελφοί τους που έχουν μεταταχθεί σε Υπουργεία , Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κλ.π. Για λόγους ισονομίας λοιπόν όσοι μετατάχθηκαν σε ανώτερη κατηγορία με την κινητικότητα θα πρέπει να επιστρέψουν στους κλάδους της Δημοτικής Αστυνομίας, με την ανώτερη κατηγορία που ανήκουν τώρα και όχι αυτή που κατείχαν πριν τη διαθεσιμότητα.

    2) Στην παρ.2 α), Η επιστροφή στον ίδιο βαθμό είναι κατανοητό αλλά στο ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο δεν είναι δίκαιο, επειδή δεν αναγνωρίζεται προϋπηρεσία 10 μηνών, δηλ. από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι τον Μάιο 2015. Θα υπάρχουν σίγουρα περιπτώσεις όπου αυτοί οι 10 μήνες θα στοιχειοθετούν προϋπηρεσία για χορήγηση νέου μισθολογικού κλιμακίου, σε κάποιους εργαζομένους. Αντίκειται στις διατάξεις του. ν. 4024/2011.

    3) Στην παρ. 4, Γιατί οι δημοτικοί αστυνομικοί θα έχουν δικαίωμα μετάταξης σε άλλο κλάδο μετά τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών συνολικής υπηρεσίας στην Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ για όλους τους άλλους εργαζομένους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν ισχύει αυτός ο περιορισμός?

    Επειδή μετά την επαναφορά μας στη Δημοτική Αστυνομία των Δήμων, θα είμαστε λιγότεροι, και επειδή υπάρχουν μεγάλοι Δήμοι που θα επιστρέψει ένας (1) ή (2) δημοτικοί Αστυνομικοί, που σημαίνει ότι δεν θα είναι δυνατή η άσκηση των καθηκόντων μας, σε αυτές τις περιπτώσεις να δοθεί δικαίωμα μετάταξης σε άλλους κλάδους ή ανάθεση άλλων καθηκόντων πριν την συμπλήρωση της δεκαετίας.

    Επίσης με τις διατάξεις του ν. 4172/2013, δόθηκε η δυνατότητα στους δημοτικούς αστυνομικούς κατόχους μεταπτυχιακού διπλώματος να παραμείνουν στο Δήμο και να μεταταχθούν σε άλλο κλάδο . Για λόγους ισης μεταχείρισης, πρέπει όσοι δημοτικοί αστυνομικοί αποκτούν μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης να έχουν τη δυνατότητα εάν επιθυμούν, να μεταταχτούν σε άλλο κλάδο χωρίς τον περιορισμό της συμπλήρωσης της δεκαετίας.

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας, και ελπίζω για λόγους ισονομίας και ίσης μεταχείρισης με τους συναδέλφους μας που έχουν μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες ή έχουν παραμείνει στους δήμους, να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα παραπάνω

    ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΜΟΥΤΣΕΑ
    ΠΡΏΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

  • 22 Μαρτίου 2015, 11:05 | Γιωτα

    Μια μικρή διευκρίνηση !

    Μικρή μερίδα δημοτικών αστυνομικών συντάσσουν έγγραφο απο το dimastin.gr για τα προσωπικά τους συμφέροντα,και θα αναφέρουν οτι εκπροσωπεί τους περισσότερους δημοτικούς αστυνομικούς.Να γνωρίζετε πως αυτό δεν ισχύει καθότι αρκετοί εργαζόμενοι στη Δημ.Αστυνομία δεν ασχολούνται με τον υπολογιστή η δεν σχολιάζουν καν.Επίσης το dimastin.gr αποτελεί απλα ενα διαδικτυακό τόπο ενημέρωσης για νέα που αφορά τη δημοτική αστυνομία ,και ουδέποτε αποτελούσε εγκεκριμένο σωματείο που να μπορεί να εκπροσωπεί δημοτικούς αστυνομικούς.Δεν μας εκπροσωπεί τους περισσότερους αλλά μια μικρή μερίδα.Ντροπή τους να λένε και να δηλώσουν ψευδή αριθμό μελών η ατόμων για εκπροσώπηση.

  • 22 Μαρτίου 2015, 11:02 | Γιαννης ΚΚ

    Κυριες/Κυριοι βουλευτες και αρμόδιοι της κυβέρνησης επειδή φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί θέμα με τις μετατάξεις μας στα
    καταστήματα κράτησης σας αναφέρουμε τα εξής:

    Οι μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών πραγματοποιήθηκαν παράνομα με παράνομο ΦΕΚ μετάταξης, μιας και ρητά απαγορεύονται οι μετατάξεις από και προς τα καταστήματα κράτησης βάσει του νομού 3388/2005.

    Ακούμε συνεχώς ότι τα κ.κ δεν έχουν προσωπικό. Αλήθεια τόσα χρόνια χωρίς τους δημοτικούς αστυνομικούς πώς δούλευαν;

    Έχετε ενημερωθεί ότι κατά την άφιξη των δημοτικών αστυνομικών αποσπάσθηκαν παλιοί υπηρετούντες από τα κ.κ σε άλλες υπηρεσίες, ειδικά πριν τις εκλογές…

    Έχετε γνώση ότι κατά την άφιξη των δημοτικών αστυνομικών αποσπάσθηκαν σε διοικητικές θέσεις και γραφεία παλιοί υπηρετούντες των κ.κ με μια απλή ημερησία διαταγή?

    Έχετε γνώση ότι δεν έχουμε περάσει εκπαίδευση και κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα; Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύμα δημοτικό αστυνομικό.

    Έχετε γνώση ότι μας έστειλαν στις φυλακές απειλώντας μας με απόλυση εάν δεν παρουσιαστούμε σε 5 μέρες;

    Έχετε γνώση ότι δεν έχει προχωρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε εμβολιασμό των δημοτικών αστυνομικών κατά παθήσεων όπως ηπατίτιδα κτλ?

    Έχετε γνώση ότι οι κρατούμενοι γνωρίζουν ότι υπηρετούσαμε στην δημοτική αστυνομία και μας θεωρούν και εμάς αστυνομικούς και πολλές φορές είμαστε στο μάτι του κυκλώνα βλέποντας μας ως εχθρούς;

    Έχετε γνώση ότι οι διοικήσεις των φυλακών, μας έχουν φερθεί και συνεχιζούν να μας φέρονται ως υπαλλήλους Β’ κατηγορίας και με τραγικό τρόπο;

    Έχετε γνώση ότι μέχρι και σήμερα δεν μας έχει χορηγήσει στολές το υπουργείο;

    Έχετε γνώση ότι αν και κάνουμε όλοι την ίδια δουλειά στα κ.κ., εμείς οι δημοτικοί αστυνομικοί αμειβόμαστε 200 ευρώ λιγότερα?

    Γνωρίζεται ότι πλέον δεν είμαστε αρεστοί σε κανέναν στα κ.κ?καταλάβετε ότι δεχόμαστε ψυχολογικό πόλεμο από τις διοικήσεις των φυλακών και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.

    Γνωρίζεται ότι έρχεται νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης όπου αποφυλακίζεται το 1/3 των κρατουμένων που σημαίνει πάρα πολύ μεγάλη αποσυμφόρηση των φυλακών.Συνεπώς δεν χρειάζονται οι Δημοτικοί Αστυνομικοί στα καταστήματα κράτησης.

    Γνωρίζεται οτι οδηγείτε τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που παράνομα μετατάχθηκαν στα καταστήματα κράτησης σε ομαδικές παραιτήσεις?Αυτό θέλετε σαν κυβέρνηση?

    Γνωρίζεται οτι θέλουν να παραμείνουν περί τους 350 Δημοτικούς Αστυνομικούς στα κ.κ απο τους 585 μεταταγμένους?Αρα συνεπώς μιλάμε για έναν αριθμό επιστροφής 285 ανθρώπων.

    Επειδή έχετε απογοητεύσει 3500 ανθρώπους, περιμένουμε τις επόμενες ημέρες μιας και είστε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ως προς την άρση της αδικίας.
    Λύσεις πολλές,όπως να μείνει στα κ.κ όποιος επιθυμεί και τα κενά που θα δημιουργηθούν από την μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών ας αναπληρωθούν με την προκήρυξη των 500 ατόμων που έχει παγώσει.

    Δώστε την ευκαιρία όπως την δίνεται στους συναδέλφους της ΕΛ.ΑΣ για εθελοντική επιστροφή και στους εργαζόμενους στα ΚΚ και τους λοιπούς φορεις ή ρητες δεσμευσεις για την 2η κινητικότητα χωρίς την εμπλοκή των υπηρεσιακών παραγόντων των Υπουργείων ειδικά του Δικαιοσύνης.

  • 22 Μαρτίου 2015, 11:02 | Μαρια

    Κατα τη γνωμη μου πολυ καλα βαλατε το δικαιωμα επιλογης στους δημ.αστυνομικους της ΕΛΛΑΣ…πολλοι δεν θελουν να ξαναγυρισουν και να ξαναφτιαχνουν τα σπιτια τους απο την αρχη,γιατι συμφωνα με αυτο κανονισαν την πορεια τους.Εγω ειμαι στην ΕΛΛΑΣ και αντε καλα ειμαι…

    Τα παιδια στις φυλακες γιατι να μην εχουν δικαιωμα επιλογης?Ας αφησουμε τα ΠΕ/ΤΕ μα μικρη σημασια εχει… το περιβαλλον εργασιας ομως παιζει πολυ μεγαλο ρολο,ποσο μαλλον για καποια παιδια που αναγκαστηκαν να πανε εκει…

    πιστευω οτι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ και για αυτα τα παιδια ειναι κατι που λεγεται ΔΙΚΑΙΟ…

  • 22 Μαρτίου 2015, 11:53 | Giorgos B.

    Θα ηθελα να σας ενημερωσω για κατι που προκειται να γινει.Μεριδα δημ.αστυνομικων θα συνταξουν κειμενο που «και καλα» σε αυτο συμφωνουν αλλα και εκφραζει τους περισσοτερους απο εμας,και ειναι απο το dimastin.Να ξερετε οτι ολα αυτα ειναι ψευδη.Θα σας δωσουν ψευδη αριθμο ατομων και μελων αφου πολλοι δημ.αστ δεν ασχολουνται με το ιντερνετ η με σχολιασμο στο Ν/Σ.Συνηθως ειναι μια μεριδα 40-80 ατομων που πανε να κερδισουν προσωπικα συμφεροντα και εκτος αυτου το dimastin.gr ειναι μονο site για ενημερωση και ουδεποτε υπηρξε σαν σωματειο.Δεν εκπροσωπουμαστε απο ΚΑΝΕΝΑΝ! ο καθενας λεει τη προσωπικη του γνωμη και μονο.Αυτο ειναι η Δημοσια Διαβουλευση! Αλλιως θα το λεγαμε Πρωταθλημα Ομαδων,αφου καθε τοσο,συντασσονται ομαδες που εκπροσωπουν.ΚΑΗΚΑΜΕ απο δαυτους !

  • 22 Μαρτίου 2015, 10:11 | Δημήτριος Καραΐσκος

    Καλημέρα σας. Θα ήθελα να θέσω και εγώ κάποιες σκέψεις μου. Τι θα γίνει με τους διοικητικούς υπαλλήλους που ασκούν αρμοδιότητες της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας (με βάση το ΦΕΚ κατάργησής της) από το διάστημα της κατάργησης έως και σήμερα; Ανήκουν στο τμήμα Διεύθυνσης Ελέγχου Κοινόχρηστου Χώρου (Δήμος Αθηναίων) οι οποίοι αγαπούν αυτό που κάνουν και φέρνουν έσοδα στο Δήμο (τμήμα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, τμήμα Εποπτείας Κοινόχρηστων Χώρων όπως τα τραπεζοκαθίσματα). Μπορείτε να κάνετε έλεγχο για το έργο τους. Γιατί θέτετε ως όριο τα 35 έτη για τους διοικητικούς; Εγώ είμαι 46 ετών έχω μαύρη ζώνη σε σύστημα πολεμικών τεχνών, γνωρίζω και άλλα συστήματα πολεμικών τεχνών και επίσης γνωρίζω και νομικά (πρώην ασκούμενος δικαστικός επιμελητής). Θεωρείτε ότι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω με μία μικρή εκπαίδευση; Εκπαίδευση θα χρειασθούν και οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που θα μείνουν στην ΕΛ. ΑΣ. Μπορείτε να θέσετε αθλητικά αγωνίσματα όπως έκαναν παλαιότερα και για την Ελληνική Αστυνομία; Σε τρίτεκνους, πολύτεκνους διοικητικούς υπαλλήλους θα δώσετε τη δυνατότητα επιλογής ή θα θέσετε όριο ηλικίας; Θεωρώ ότι για να κάνεις κάτι καλά πρέπει να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Καλό είναι να μην θέτετε απαγορευτικά όρια. Κάποιοι μεγαλύτερης ηλικίας όπως εγώ είχαν ως όνειρο να εισέλθουν στην Ελληνική Αστυνομία αλλά τότε δεν υπήρχε το σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων αλλά το ΜΕΣΟΝ. Μετά δημιουργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία αλλά είχε ως όριο ηλικίας τα 30 έτη τα οποία είχαμε ξεπεράσει. Δώστε μία ευκαιρία σ αυτούς που τους αρέσει αυτό που κάνουν όπως εμείς (διοικητικοί υπάλληλοι τμήματος ελεγχόμενης στάθμευσης). Υπάρχουν και άλλοι σαν και εμένα. Ξανασκεφτείτε λίγο το όριο ηλικίας για διοικητικούς τα 35 έτη. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  • 22 Μαρτίου 2015, 09:10 | Ε.Π.

    Συμφωνώ με την επιστροφή στους Δήμους όπως ορίζει το άρθρο 25 και θεωρώ ότι η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να είναι ανεξάρτητη υπηρεσία με δική της κεντρική διοίκηση στην Περιφέρεια ή στο Υπουργείο Εσωτερικών για να μην επαναληφθούν τα ίδια προβλήματα που είχαμε στους Δήμους με τους εκάστοτε αιρετούς.
    Επίσης, θέλω να επισημάνω σ’ αυτούς που θέλουν να ενταχθούν στην Αστυνομία ότι θα αντιμετωπιστούν όπως όλοι οι νέοι αστυνομικοί, δηλαδή θα ξεκινήσουν μετά την εκπαίδευση (που θα είναι μακριά από τον τόπο τους) να υπηρετήσουν στο Κέντρο της Αθήνας ή όπου αλλού είναι δύσκολα και σιγά σιγά θα μαζέψουν τα μόρια για να μπορέσουν να πάνε εκεί που θέλουν. Επομένως, μην ονειροβατούν ότι θα είναι όπως τώρα.

  • 22 Μαρτίου 2015, 08:12 | Δημητρα ΚΚ

    ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ 1986 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΝΟΜΟΣ ΗΡΘΕ Ο ΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΒΗΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ …ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ???? ΑΝ ΝΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ …ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ….. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ…. ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ π Δ.Α ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΜΕ 3 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ….ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΕΓΩ .. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ….

  • 22 Μαρτίου 2015, 01:12 | Mαρία Μ.

    Ζητάμε την εθελοντική μετακίνηση ΟΛΩΝ των πρώην δημοτικών αστυνομικών ανεξαρτήτως φορέα τοποθέτησης (Κ.Κ., Αποκεντρωμένες, Εφορείες, Τελωνεία, Δήμους) στη νέα Δημοτική Αστυνομία.
    Ζητάμε αυτό ακριβώς που μας υποσχεθήκατε … ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ που υπεστήκαμε από τις μνημονιακές πολιτικές…

  • 22 Μαρτίου 2015, 01:28 | Γιάννης

    Σαν αριστερός δεν ήθελα να πάω στην Ελλάς, αν και δεα στον στρατό, αλλά με το δώρο +20 μόρια που έκανε ο Μητσοτάκης στην σειρά του 10 δεν υπήρχε άλλη επιλογή παρά οι φυλακές.

    Ενώ είχατε δηλώσει ότι θα πάρετε πίσω ότι μνημονικό είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση τώρα δίνεται την δυνατότητα μόνο σε όσους είναι στην Ελλάς να γυρίσουν πίσω στους δήμους.

    Κανονικά θα έπρεπε να ρωτησετε τους δήμους όλης της χώρας για την ανάγκη τους για δημοτική αστυνομία και μετά εθελοντικά να δηλώσει όποιος θέλει από όλους τους δημοτικούς αστυνομικούς να γυρίσει πίσω στον δήμο του ή και σε άλλον δήμο.

    Έχει ανάγκη το υπουργείο δικαιοσύνης για άτομα στις φυλακές; Γιατί τότε τόσο καιρό δεν έχει κάνει μια προκήρυξη;
    Φοβούνται οι κύριοι συνδικαλιστές να μην φύγουμε και χάσουν την καρέκλα τους;
    Γιατί υπάρχουν φυλακές σε διοικητικές θέσεις;
    Γιατί δουλεύουμε ανεκπαιδευτοι και χωρίς στολές;
    Γιατί ενώ κάνουμε την ίδια δουλεια με τους άλλους φύλακες εμείς δεν παίρνουμε την προσωπική διαφορά; Άλλο ένα δώρο του Μητσοτάκη!!!
    Επίσης όσοι ΠΕ ή ΤΕ κατέβηκαν κατηγορία περιμένουν να τους ξανά ανεβασετε.

    Αν δεν μας δωθεί σε ολους εθελοντικά να δηλώσουμε ποιος θέλει να γυρίσει στους δήμους την επόμενη φορά από Σύριζα ο ψήφος μου και όχι μόνο θα πάει στον χειρότερο σας εχθρό, άκρα δεξιά.

  • 22 Μαρτίου 2015, 01:20 | Mαρία Μ.

    Ζητάμε την εθελοντική μετακίνηση ΟΛΩΝ των πρώην δημοτικών αστυνομικών ανεξαρτήτως φορέα τοποθέτησης (Κ.Κ., Αποκεντρωμένες, Εφορείες, Τελωνεία, Δήμους) στη νέα Δημοτική Αστυνομία.
    Ζητάμε αυτό ακριβώς που μας υποσχεθήκατε … ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ που υπεστήκαμε από τις μνημονικές πολιτικές…

  • 22 Μαρτίου 2015, 01:26 | βαγγελης

    Όχι απλά απειλουμε με ομαδικές παραιτήσεις αλλά θα το κάνουμε και πράξη. Δεν φοβόμαστε τίποτα και δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θέλουμε δικαιοσύνη και ισονομια. Θέλουμε να επιστρέψουμε εκεί που πραγματικά ανήκουμε.

  • 22 Μαρτίου 2015, 00:34 | Δ.Α.Ε.Α. Πανος Γ.

    Αποκατάσταση της αδικίας της προηγούμενης κυβέρνησης με κατάργηση του άρθρου 81 ν.4172/2013 και εθελοντική επιστροφή όλων των δημοτικών αστυνομικών στην νέα Δημοτική Αστυνομία.Είναι η πιο εύκολη και απλη λύση.

  • 22 Μαρτίου 2015, 00:18 | DHMHTRIOS

    Η «ανάσταση» της Δ.Α. θα έχει ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική αποδόμηση της στη συνείδηση του πολίτη αφού οι υπάλληλοί της θα ταυτιστούν όσο ποτέ με την πελατειακή σχέση του συστήματος αλλά και γιατί θα πρέπει να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους ελαττωμένοι κατά το ήμισυ και σε αρκετές περιπτώσεις κατα μόνας .Ο ρόλος του Δημοτικού Αστυνομικού θα πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση του δημότη και θεωρώ πως μέσω του κύρους της ΕΛ.ΑΣ. και της αποδεδειγμενης εμπειρίας του ο θεσμός του Αστυνομικού της γειτονιάς είναι κομμένος και ραμμένος για τους π.Δ.Α. Οπότε ή απλά ξεπαγώνεις το χρόνο και συνεχίζεις απο εκεί που σταμάτησες ( 23-09-2013 ) το οποίο αποτελεί παραδοχή ΛΑΘΟΥΣ ή δινεις το δικαίωμα οι ανωτέρω υπάλληλοι (όχι μόνο της ΕΛ.ΑΣ άλλα και των υπολοίπων φορέων )ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ πως πραγματικά θέλουν υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον.

  • 21 Μαρτίου 2015, 23:29 | Γιωργος Λ.

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ Κ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ Δ Α ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ… ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ…

  • 21 Μαρτίου 2015, 23:01 | Νίκος Ανδρούσης

    Επειδή δεν πρέπει να αποστερηθεί σε κανέναν πρώην δημοτικό αστυνομικό το δικαίωμα επιστροφής στην αρχική του θέση για λόγους ισης μεταχείρισης όλων των εργαζομένων, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με την ίδια διάταξη, γίνεται αίτημα για εθελοντική κινητικότητα με αυτό το νόμο-και όχι σε επόμενο χρονικό διάστημα-για όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μετατάχθηκαν σε Καταστήματα Κράτησης. Προτείνεται να προστεθεί στο άρθρο 25 παρ. 2 περ.γ «Το αυτό ισχύει για το σύνολο των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίοι μετατάχθηκαν και σε άλλους φορείς».

  • 21 Μαρτίου 2015, 23:25 | γεωργιος

    κ.υπουργέ και αρμόδιοι της κυβέρνησης επειδή φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί θέμα με τις μετατάξεις μας στα
    καταστήματα κράτησης σας αναφέρουμε τα εξής:

    Οι μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών πραγματοποιήθηκαν παράνομα με παράνομο ΦΕΚ μετάταξης, μιας και ρητά απαγορεύονται οι μετατάξεις από και προς τα καταστήματα κράτησης βάσει του νομού 3388/2005.

    Ακούμε συνεχώς ότι τα κ.κ δεν έχουν προσωπικό. Αλήθεια τόσα χρόνια χωρίς τους δημοτικούς αστυνομικούς πώς δούλευαν;

    Έχετε ενημερωθεί ότι κατά την άφιξη των δημοτικών αστυνομικών αποσπάσθηκαν παλιοί υπηρετούντες από τα κ.κ σε άλλες υπηρεσίες, ειδικά πριν τις εκλογές…

    Έχετε γνώση ότι κατά την άφιξη των δημοτικών αστυνομικών αποσπάσθηκαν σε διοικητικές θέσεις και γραφεία παλιοί υπηρετούντες των κ.κ με μια απλή ημερησία διαταγή?

    Έχετε γνώση ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί τη μια μέρα έκαναν τροχονομικές επιπλήξεις και την άλλη μέρα μπήκαν στα κελιά φυλάσσοντας βαρυποινίτες?

    Έχετε γνώση ότι δεν έχουμε περάσει εκπαίδευση και κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα; Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύμα δημοτικό αστυνομικό.

    Έχετε γνώση ότι μας έστειλαν στις φυλακές απειλώντας μας με απόλυση εάν δεν παρουσιαστούμε σε 5 μέρες;

    Έχετε γνώση ότι δεν έχει προχωρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε εμβολιασμό των δημοτικών αστυνομικών κατά παθήσεων όπως ηπατίτιδα κτλ?

    Έχετε γνώση ότι οι κρατούμενοι γνωρίζουν ότι υπηρετούσαμε στην δημοτική αστυνομία και μας θεωρούν και εμάς αστυνομικούς και πολλές φορές είμαστε στο μάτι του κυκλώνα βλέποντας μας ως εχθρούς;

    Έχετε γνώση ότι οι διοικήσεις των φυλακών, μας έχουν φερθεί ως υπαλλήλους Β’ κατηγορίας και με τραγικό τρόπο;

    Έχετε γνώση ότι μέχρι και σήμερα δεν μας έχει χορηγήσει στολές το υπουργείο;

    Έχετε γνώση ότι αν και κάνουμε όλοι την ίδια δουλειά στα κ.κ., εμείς οι δημοτικοί αστυνομικοί αμειβόμαστε 200 ευρώ λιγότερα?

    Γνωρίζεται ότι πλέον δεν είμαστε αρεστοί σε κανέναν στα κ.κ?καταλάβετε ότι δεχόμαστε ψυχολογικό πόλεμο από τις διοικήσεις των φυλακών και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.

    Γνωρίζεται ότι έρχεται νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης όπου αποφυλακίζεται το 1/3 των κρατουμένων που σημαίνει πάρα πολύ μεγάλη αποσυμφόρηση των φυλακών.Συνεπώς δεν χρειάζονται οι Δημοτικοί Αστυνομικοί στα καταστήματα κράτησης.

    Γνωρίζεται οτι οδηγείτε τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που παράνομα μετατάχθηκαν στα καταστήματα κράτησης σε ομαδικές παραιτήσεις?Αυτό θέλετε σαν κυβέρνηση?

    Γνωρίζεται οτι θέλουν να παραμείνουν περί τους 350 Δημοτικούς Αστυνομικούς στα κ.κ απο τους 585 μεταταγμένους?Αρα συνεπώς μιλάμε για έναν αριθμό επιστροφής 285 ανθρώπων.

    Επειδή έχετε απογοητεύσει 3500 ανθρώπους, περιμένουμε τις επόμενες ημέρες μιας και είστε ο καθ’ ύλην αρμόδιος ως προς την άρση της αδικίας.
    Λύσεις πολλές,όπως να μείνει στα κ.κ όποιος επιθυμεί και τα κενά που θα δημιουργηθούν από την μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών ας αναπληρωθούν με την προκήρυξη των 500 ατόμων που έχει παγώσει, είτε από τους σχολικούς φύλακες που έχουν συναφές αντικείμενο και είναι κατηγορίας ΔΕ οι πιο πολλοί,επίσης μπορείτε να μετατάξετε τους σχολικούς φύλακες κατηγορίας ΥΕ στα κ.κ δίνοντας κίνητρα όπως π.χ ανεβάζοντας τους κατηγορία ως ΔΕ,είτε απο τους αδιάθετους του ΑΣΕΠ αφού ο νόμος σας δίνει το δικαίωμα να τους απορροφήσετε όπου υπάρχει ανάγκη όπως συχνά αναφέρεται για τα κ.κ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 23:12 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ,ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΟΝΟΜΑ,ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ(ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ,ΕΦΟΡΙΕΣ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ……ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΑΣ ΕΠΕΦΥΛΑΞΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ….

  • 21 Μαρτίου 2015, 22:18 | ΜΙΧΑΛΗΣ Π.

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, είμαι πρώην δημοτικός αστυνομικός και εργάζομαι αυτή τη στιγμή σε κατάστημα κράτησης. Με μεγάλη χαρά έμαθα οτι θα επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία αλλα με μεγάλη λύπη διαπίστωσα πως όπως και στην διαδικασία της κινητικότητας μας, έτσι και τώρα υπάρχουν μεγάλες αδικίες στον τρόπο που την υλοποίειτε. Η μεγαλύτερη αδικία ειναι βεβαια η εξαίρεση μεγάλης ομάδας πρώην δημοτικών αστυνομικών (υπάλληλοι φυλακών,εφοριών, αποκεντρωμένης διοίκησης κλπ) απο την μετακίνηση αυτή.
    Ίσως στις προθέσεις σας με την ψήφιση του νομοσχεδίου να ήταν η εξάλειψη αδικιών αλλα να είστε σίγουρος πως όλοι εμείς που εξαιρούμαστε αισθανόμαστε διπλά αδικημένοι γιατι δεν μας δίνετε καμιά δυνατότητα επιλογής. Αντιθέτως είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε σε μια δουλειά που ποτέ δεν επιλέξαμε οικειοθελώς αλλα καταλείξαμε εκεί υπο την απειλή μιας ενδεχόμενης απόλυσης.

  • 21 Μαρτίου 2015, 22:32 | Δ. Ν.

    Παρακαλώ, όπως λάβετε υπόψιν σας και τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν παραμείνει στους Δήμους ως Διοικητικοί Υπάλληλοι σε προσωποπαγείς θέσεις, δίνοντάς τους το δικαίωμα επιλογής για την επιστροφή τους στην νέα Υπηρεσία Δημοτικών Ελέγχων, καταλαμβάνοντας τις οργανικές θέσεις που κατείχαν αρχικά στην Δημοτική Αστυνομία.

    Σας ευχαριστώ

  • 21 Μαρτίου 2015, 22:09 | Αποστόλης Παπαδόπουλος

    Με δεδομενη την κουλτούρα του λαου μας που αντικατοπτρίζεται στην πελατειακη-ρουσφετολογικη-ψηφοθηρικη συμπεριφορα των πολιτικων (και εν προκειμενω των αιρετων οτα) της χωρας μας θα ειμαστε αφελεις αν πιστευουμε πως η επανασυσταση της δημ. Αστυνομίας θα ειναι αυτη τη φορα αποτελεσματικη.ουτε ηταν,ουτε θα ειναι.και στην ελ.ας. να παραμεινουμε το μονο που θα ειναι λιγο καλυτερο θα ειναι ο σεβασμος απο τον πολιτη.
    Επομενως προτεινω: 1) παραμονη στην ελ.ας. στον τοπο επιθυμιας του καθενος.
    2) δημιουργια αυτοτελους υπηρεσιας δημοτικης αστυνομευσης σε λειτουργικη διασυνδεση με συναρμόδιες υπηρεσιες δημων και τοπικα α.τ.
    3) επιτελους βρειτε εναν τροπο επιλογης των ικανοτερων προισταμενων, οι οποίοι θα πρεπει να μην κατοικουν στον νομο οπου υπηρετουν, να μετατιθενται ανα 6ετια, να αμειβονται αδρα και να μη μασανε! Οι νομοι υπαρχουν για να κανουν την ζωη μας καλυτερη και για να εφαρμοζονται!οι δε αστυνομικοι υπαλληλοι-πασης φυσεως- για να ελεγχουν δικαια και διαρκως-συστηματικα την εφαρμογη τους.
    4) Εθελοντικη στελεχωση της υπηρεσιας-μονο στη παρουσα φαση- με οποιον πρωην δ.α. επιθυμει και στην περιοχη που θελει.

  • 21 Μαρτίου 2015, 22:24 | Δημήτριος Αλεξίου

    H Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε έπειτα από ψηφοφορία της Ελληνικής Βουλής ως μια υπηρεσία αναποτελεσματική ,η δε κατάργηση αυτή στέρησε σοβαρές υπηρεσίες προς τους πολίτες και η μετακίνηση των Δημοτικών Αστυνομικών σε άλλες υπηρεσίες δημιούργησε πολλά προβλήματα σε αρκετούς Δημοτικούς Αστυνομικούς.
    Η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας όμως τώρα και μάλιστα με τον τρόπο που σχεδιάζεται, με την αποκλειστική και υποχρεωτική στελέχωση από όσους μετακινήθηκαν στην ΕΛΛΑΣ, νομίζω ότι δεν θα βοηθήσει . Το κράτος θα επιδείξει προχειρότητα, κακοδιαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και υλικοτεχνικών πόρων και με πολύ πιθανή την αναποτελεσματικότητα του όλου εγχειρήματος, με δεδομένες τις καλές προθέσεις. Το προσωπικό είναι ήδη ψυχικά και οικονομικά εξαντλημένο ,η υποδομή έχει σχεδόν διαλυθεί(αρχεία, ασύρματοι, οχήματα ),το νομικό πλαίσιο χρειάζεται ξανά διαμόρφωση.
    Προτείνω οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί να παραμείνουν στην ΕΛΛΑΣ, να ασκούν τις αρμοδιότητες που είχαν(απαιτείται η άμεση έκδοση του σχετικού Π.Δ .)και κάτω από μια στενή συνεργασία με τον κάθε Δήμο ,πιστεύω ότι θα είναι εξόχως αποτελεσματικοί. Οι όποιες αδικίες δημιουργήθηκαν , είναι δυνατόν άμεσα να διορθωθούν.
    Η οποιαδήποτε απόπειρα επανίδρυσης της Δημοτικής Αστυνομίας πρέπει να γίνει ψύχραιμα ,νηφάλια και προσεκτικά.