Άρθρο 23: Επαναφορά προσωπικού

1.            Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος και δεν ανήκουν στο προσωπικό της παρ. 2 του άρθρου αυτού παρατείνεται μέχρι και την ανάληψη υπηρεσίας στο φορέα στον οποίο μετατάσσονται, μεταφέρονται ή τοποθετούνται βάσει των διατάξεων του παρόντος.

2.            Υπάλληλοι, για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικοί πίνακες διάθεσης μετατάσσονται/ μεταφέρονται υποχρεωτικά σε θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν βάσει των οριστικών πινάκων διάθεσης με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 25 του παρόντος και του επομένου εδαφίου.

3. Ειδικά το προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του οποίου οι ειδικότητες κατά κλάδο και κατηγορία καταργήθηκαν με το άρθρο 82 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167)και εξαιρέθηκε από τη διαθεσιμότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167) και του ν. 4250/2014 (ΦΕΚ Α 74), όπως και όσοι από το προσωπικό αυτό τοποθετήθηκαν σε άλλες θέσεις, δυνάμει οριστικών πινάκων, δύναται να επανέλθει στις θέσεις που κατείχε και επανασυστήνονται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 24 του παρόντος, εφόσον υποβάλει την προβλεπόμενη από την παρ. 2 του άρθρου αυτού αίτηση. Η πράξη κατάταξης των υπαλλήλων αυτών κοινοποιείται στην υπηρεσία στην οποία είχαν τοποθετηθεί, για να λάβει γνώση.

4.            Υπάλληλοι, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε προσωρινούς ή τελικούς πίνακες διάθεσης των Ανακοινώσεων του τέως Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επανέρχονται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις στο Υπουργείο που υπάγονταν οργανικά και τίθενται στη διάθεση του οικείου Υπουργού, εκτός εάν δηλώσουν με αίτησή τους που υποβάλλεται στη Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του φορέα υποδοχής, εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος,  ότι επιθυμούν να μεταταχθούν/μεταφερθούν στις θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν βάσει των πινάκων αυτών.

5.            Υπάλληλοι, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του παρόντος, καθώς και υπάλληλοι, οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20, επανέρχονται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις στο Υπουργείο που υπάγονταν οργανικά και τίθενται στη διάθεση του οικείου Υπουργού, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα βάσει του ν.4172/2013 (ΦΕΚ Α 167). Στις περιπτώσεις υπαλλήλων που υπηρετούσαν σε κλάδους οι οποίοι έχουν συνολικά καταργηθεί, οι εν λόγω υπάλληλοι επανέρχονται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις υφιστάμενων κλάδων, ανάλογα με την ειδικότητα τους. Για το προσωπικό του άρθρου 25 εφαρμόζονται οι ειδικές ρυθμίσεις αυτού.

6.            Υπάλληλοι, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες διάθεσης της ως άνω Πρόσκλησης ή δεν υπέβαλαν αίτηση σε αυτή και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20 του παρόντος κεφαλαίου, εφόσον υπάγονταν οργανικά σε φορείς που καταργήθηκαν, επανέρχονται στα Υπουργεία που επόπτευαν τους καταργηθέντες φορείς, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα ή την κατάργηση της σύμβασης εργασίας τους βάσει του ν.4250/2014 (ΦΕΚ Α 74).

7.            Για την επαναφορά του προσωπικού των παρ. 3, 4, 5 και 6 του παρόντος άρθρου εκδίδεται πράξη του οικείου Υπουργού.

  • 23 Μαρτίου 2015, 10:39 | ΠΑΝΟΣ ΣΚΑΡΑΣ

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
    Σας συγχαίρω, εσάς και τους συνεργάτες σας, για το ανθρώπινο πρόσωπο που δείχνετε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Θα ήθελα, όσον αφορά το προσχέδιο, να σας επισημάνω το ακόλουθο σημείο:
    Άρθρο 23 Επαναφορά προσωπικού, παράγραφος 3,
    σειρά τελευταία πληρέστερο θα είναι με την προσθήκη:
    Εκτός και αν… τις οποίες καταλαμβάνουν βάσει των πινάκων αυτών και οι οποίες αποτελούν οργανικές προσωποπαγείς θέσεις ανάλογα με την ειδικότητά τους, με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα βάση του ν. 4172/2013.

    Αιτιολογική έκθεση:
    Τα ΙΕΚ δεν έχουν μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Δουλεύουν με ωρομίσθιους. Είναι η πρώτη φορά που θα αποκτήσουν. Ως εκ τούτο, το ΦΕΚ που θα ψηφιστεί, σωστό είναι να οριοθετεί αδρά το περίγραμμα θέσης των προς μετάταξη μονίμων εκπαιδευτικών. Αυτό για να αποφευχθούν μελλοντικές αδικίες και εις βάρος τους άνιση εργασιακή μεταχείριση. Με άλλα λόγια ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν εκπαιδευτικός και σαν διοικητικός υπάλληλος ή ταυτοχρόνως και τα δύο. Αυτό, συνιστά άδικη μεταχείριση έναντι των άλλων συναδέλφων εκπαιδευτικών.

    Σας ευχαριστώ θερμότατα και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας!

  • 23 Μαρτίου 2015, 10:30 | Λεμονιά Σ. Μ.

    Να συμπεριλάβετε στο νομοσχέδιο και όσους εκπαιδευτικούς ωθήθηκαν στη συνταξιοδότηση να μπορούν να αναστείλουν την απόφαση τους και να επιστρέψουν στις θέσεις τους.
    Οι περισσότεροι πήραν αυτήν την απόφαση αφού οι θέσεις που βγαίναν ήταν απο 350 χιλ και περισσότερο μακριά από το σπίτι τους, και με την απειλή της απόλυσης τους αλλά και το φόβο να μη χαθεί ακόμα και το δικαίωμα τους για συνταξιοδότηση ( αφου οι περισσότεροι βγήκαν λόγω ανήλικου τεκνου ή τριτεκνίας, με την εξαγορά ακόμη και πλασματικών χρόνων και όχι ότι συμπλήρωναν 35ετία).

  • 23 Μαρτίου 2015, 10:46 | Ε.Α., Σ.Α., Ν.Γ., Α.Γ., κα, απολυμένοι της ΑΤΕ

    Συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου
    για τη δημόσια διοίκηση και την αποκατάσταση αδικιών
    με αίτημα ορισμένων τέως υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας,
    που μετά τη μαζική απόλυσή μας, την 27.7.2012,
    αποχωρίσαμε και δεν εργαστήκαμε στην Πειραιώς.

    Αθήνα, 23.3.2015

    Χαιρετίζουμε την προσπάθεια νομοθέτησης και την όλη διαδικασία διαβούλευσης που έχουν στόχο την επαναφορά των απολυμένων εργαζομένων στη δουλειά.
    Επίσης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα ανάλογα αιτήματα των απολυμένων και συνταξιοδοτηθέντων πρόωρα δημοσίων υπαλλήλων που ζητούν να επανέλθουν στην εργασία τους.
    Ακόμη, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς όποιο αίτημα προέρχεται από τους απολυθέντες της ΑΤΕ, καθώς η διάλυση της ΑΤΕ ήταν η πιο βάρβαρη για τους εργαζόμενους και τη δημόσια περιουσία πράξη.
    Είμαστε ένας μικρός αριθμός, σε ένα συνολικό αριθμό περίπου 230 στελεχών, απολυμένων υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας που μετά τη διάλυσή της και την απόλυσή μας, την 27.7.2012, δεν υπογράψαμε τη νέα σύμβαση της Τράπεζας Πειραιώς, αφενός διότι έτσι θα απεμπολούσαμε όλα τα μέχρι τότε εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, και αφετέρου διότι δεν θελήσαμε από ηθική άποψη να συνεχίσουμε την εργασία μας σε έναν φορέα που δεν είχε καμία ομοιότητα με την αναπτυξιακή φυσιογνωμία της ΑΤΕ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι εξωθηθήκαμε στην αποχώρηση και στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις πάνω στην αποδοτικότερη επαγγελματικά χρονική στιγμή.
    Επειδή, δεν τηρήθηκε η υποχρεωτική εκ του νόμου (ΠΔ 178/2002 και Ευρωπαϊκή Οδηγία 98/50/ΕΚ, ΦΕΚ Α’ 162/12.7.2002) προβλεπόμενη ενημέρωση και διαβούλευση των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας προκειμένου να εξαλειφθούν ή ελαχιστοποιηθούν οι βλαπτικές μεταβολές που επρόκειτο να επέλθουν και τελικά επήλθαν στην εργασία μας και τη ζωή μας,
    επειδή, είναι άδικο και σκληρό, από την πρώτη στιγμή της απόλυσής μας και για τρία σχεδόν χρόνια μέχρι σήμερα, να έχουμε υποστεί μια μαζική δίωξη μέσα από την ολοσχερή διακινδύνευση των ώριμων συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και την αλλοίωση και υποβάθμιση των όρων απασχόλησης και εξέλιξης που υλοποιήθηκαν με βάση μνημονιακούς νόμους,
    επειδή, υποστήκαμε τη συστηματική παραπληροφόρηση και αποσιώπηση για τις δυνατότητες συνέχισης της απασχόλησής μας και τα αντισταθμιστικά προνόμια, όπως αυτό της εθελουσίας εξόδου, που μεροληπτικά δεν ίσχυσαν για εμάς και μόνον, για τα διακόσια τριάντα άτομα που δεν συνέχισαν στην Πειραιώς,
    επειδή, υποστήκαμε τον αποκλεισμό μας από ευεργετικές διατάξεις που εκ των υστέρων και φωτογραφικά θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση που διέλυσε την ΑΤΕ, όπως η διαδοχικότητα της ασφάλισης, η μείωση των περικοπών σύνταξης λόγω εθελουσίας, η ελάφρυνση του κόστους αυτασφάλισης, κα, οι οποίες διατάξεις μεροληπτικά δεν ίσχυσαν για εμάς και μόνον, για τα διακόσια τριάντα άτομα που δεν συνέχισαν στην Πειραιώς,
    επειδή, εμείς οι διακόσιοι τριάντα τέως υπάλληλοι της ΑΤΕ που δεν ενδώσαμε σε αυτή τη λαίλαπα εξαφάνισης του εργασιακού βίου και που δεν συνεχίσαμε την εργασία μας στην Πειραιώς βρεθήκαμε στη δυσμενέστατη μεταξύ όλων των πρώην υπαλλήλων της ΑΤΕ θέση και βιώσαμε την πλήρη κοινωνική απομόνωση και τη μέγιστη οικονομική και ηθική βλάβη,
    γι’ αυτό, θέλουμε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην παραγωγική διαδικασία και να αναστείλουμε την περικεκομμένη ή μειωμένη σύνταξή μας ελαφρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία, αντίστοιχα, και να ολοκληρώσουμε την πολυετή σταδιοδρομία μας με όρους χρησιμότητας για την κοινωνία και αξιοπρέπειας για εμάς και τις οικογένειές μας.
    Πιο συγκεκριμένα και αναλυτικά σάς ζητάμε να νομοθετήσετε στο πλαίσιο του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου επαναπρόσληψης των απολυθέντων και σε διαθεσιμότητα ευρισκόμενων δημοσίων υπαλλήλων και τη δική μας επάνοδο στην εργασία, ως απολυμένων από την ΑΤΕ υπαλλήλων που δεν συνεχίσαμε την εργασία μας στην Τράπεζα Πειραιώς και οδηγηθήκαμε στην πρόωρη συνταξιοδότηση σε ηλικίες μόλις 45-56 ετών χωρίς την ολοκλήρωση του εργασιακού μας βίου, και ειδικότερα να νομοθετήσετε διάταξη για την μετά από αναστολή της σύνταξής μας επάνοδό μας στην εργασία, για τον μικρό αριθμό από εμάς που θα θελήσουμε και θα μπορέσουμε, μέσα από την απασχόλησή μας στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα και στον ειδικό φορέα διαχείρισης κόκκινων δανείων που εξαγγέλθηκε ότι θα δημιουργηθούν. Εναλλακτικά, και για όσους δεν θα έχουμε την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να επαναπροσληφθούμε και να συνεχίσουμε την εργασία μας εξαλείφοντας τη δίωξη και τη βλάβη που υποστήκαμε, ζητάμε να νομοθετήσετε ευεργετική διάταξη για την αντίστοιχη πρόσληψη σε αυτούς τους φορείς ή όπου αλλού είναι δυνατόν, αντί για εμάς, ενός άνεργου μέλους της οικογενείας μας, κατά προτίμηση άνεργου τέκνου.

    Ελπίζουμε στη θετική έκβαση του αιτήματός μας το οποίο θα μας επιτρέψει είτε εμείς να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε μέσα από επιτελικά διοικητικά, ελεγκτικά, ή άλλα εξειδικευμένα καθήκοντα όπως αυτά της ρευστοποίησης, με κριτήρια την προϋπηρεσία μας και τις ιδιαίτερες γνώσεις μας και τις γεωγραφικές παραμέτρους διαμονής-εργασίας, είτε ένα άνεργο νεαρό τέκνο μας να μπορέσει να εισέλθει στον κόσμο της εργασίας που εμείς στερηθήκαμε επισημαίνοντας ότι γνώμονας και οδηγός μας είναι η χρησιμότητα στην κοινωνία και η επανακοινωνικοποίησή μας μετά την αιφνίδια απομάκρυνσή μας και την απομόνωση στην οποία αδίκως περιήλθαμε.
    Για τα αιτήματά μας έχουμε αποστείλει στους αρμόδιους και συναρμόδιους υπουργούς και βουλευτές τις από 30/1/2015 και 19/3/2015 συλλογικές επιστολές με τα πλήρη στοιχεία μας.

    Τέως υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας,
    που μετά τη μαζική απόλυσή μας, την 27.7.2012,
    αποχωρίσαμε και δεν εργαστήκαμε στην Πειραιώς,
    και μεταξύ αυτών Ε.Α., Σ.Α., Ν.Γ., Α.Γ., Α.Γ., Μ.Δ.,
    Μ.Δ., Ε.Κ., Ρ.Κ., Δ.Μ., Β.Π., Α.Π., Γ.Φ., Ε.Χ., κα.

  • 23 Μαρτίου 2015, 09:53 | Η.Η

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.
    ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 23 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.

  • 23 Μαρτίου 2015, 09:00 | Γιωργία

    Να δοθεί η δυνατότητα εθελοντικά στους υπαλλήλους που ήταν αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τις υπηρεσίες που ανήκαν οργανικά, να μεταταχθούν στις υπηρεσίες που ήταν αποσπασμένοι.

  • 23 Μαρτίου 2015, 01:54 | Μιχάλης

    Κε Υπουργέ
    Συγχαρητήρια για το νομοσχέδιο και τη μέριμνα που επιδείξατε για όλους τους υπαλλήλους της διαθεσιμότητας.
    Θα ήθελα να σας επισημάνω την περίπτωση μεγάλου αριθμού διαθέσιμων, που περιλαμβάνονται σε προσωρινούς-τελικούς πίνακες αλλά ταυτόχρονα ήδη εδώ και μήνες εργάζονται στον αρχικό τους φορέα απ’όπου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, βάσει δικαστικής απόφασης με τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων.
    Μία προσθήκη ή διευκρίνηση στην παράγραφο 4 του Άρθρου 23, η οποία θα επιτρέπει, σ’αυτή την κατηγορία των υπαλλήλων και εφόσον το επιθυμούν, να επιλέξουν μεταξύ της εργασίας που άλλωστε ήδη παρέχουν στο φορέα που εργάζονταν και εργάζονται βάσει δικαστικής απόφασης με τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων και να μην επανέλθουν σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις στο Υπουργείο που υπάγονταν οργανικά και να τεθούν στη διάθεση του οικείου Υπουργού.
    Εξάλλου σύμφωνα με το Άρθρο 20 παράγραφο 1, περίπτωση (δ) «υπάλληλοι οι οποίοι αφού τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατόπιν κατάργησης της θέσης τους, υπηρετούν βάσει δικαστικής απόφασης με την διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων» μπορεί και ως ανεξάρτητη ως είναι περίπτωση (δ), να σταθεί και από μόνη της ως προϋπόθεση, προστιθέμενη στο άρθρο 23 παράγραφο 4, ως επιπλέον τροπολογία – επιλογή του ενδιαφερόμενου, σύμφωνα με τα παραπάνω αναφερθέντα.
    Συμπερασματικά με την τροπολογία – προσθήκη αυτή του δικαιώματος της επιλογής και εφόσον υπάρχει η βούληση του ενδιαφερόμενου υπαλλήλου, καλύπτεται εργασιακά ο τελευταίος μέσω των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε και παραμένει στο φορέα και στη θέση απ’ όπου προήλθε.
    Σας ευχαριστώ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 22:35 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ Τ

    Στο 23.3 να προστεθεί στο τέλος του άρθρου << εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των οποίων το καθεστώς ρυθμίζεται από το άρθρο 24.1α του παροντος νομοσχεδίου.

  • 22 Μαρτίου 2015, 21:13 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Δεν γίνεται πουθενά λόγος στο άρθρο 23 για τον «χαμένο» χρόνο των υπαλλήλων που εξωθήθηκαν άδικα σε διαθεσιμότητα, και στην περίπτωση των εκπαιδευτικών ήταν 20 μήνες έως σήμερα.
    Για πλήρη άρση της αδικίας πρέπει να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο άρθρο (ή παράγραφος) όπου θα αναφέρεται ότι ο χρόνος που διανύθηκε σε καθεστώς διαθεσιμότητας υπολογίζεται στο ακέραιο για την βαθμολογική – μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου και λαμβάνεται απόλυτα υπόψη ως συντάξιμος.
    Το σωστό βέβαια θα ήταν να θεωρηθεί ότι δεν διακόπηκε ποτέ η θητεία του υπαλλήλου.

  • 22 Μαρτίου 2015, 20:42 | ΜΑΡΙΑ Σ.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ : ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν.4093/12 ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ(πρώτοι αυτοί εκδιώχθηκαν).

  • 22 Μαρτίου 2015, 19:22 | Ευτέρπη

    ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΙΧΝΟΣ ΟΠΟΙOYΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΕΜΜΕΣΟΥ Ή ΑΜΕΣΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Ή ΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΥΧΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ , ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΣΧΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ , ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΕΖΙΛΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ .

  • 22 Μαρτίου 2015, 19:46 | Κ.Π

    ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ.
    ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ Η ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΘΕΣΗ.
    ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 18:25 | Δ.Γ.

    Κ. Υπουργέ,
    το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί δικαίωση ενάντια στο έκτρωμα της διαθεσιμότητας, που δημιουργήθηκε χωρίς καμία λογική βάση παρά μόνο για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα. Σχετικά με το αρ.23 παρ. 4 θα ήθελα να αναφέρω ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, διότι αποκαθιστά με τον ορθότερο τρόπο την ειδεχθή κατάσταση που επέφερε στους εκπαιδευτικούς η διαθεσιμότητα.

  • 22 Μαρτίου 2015, 17:01 | ΝΤΙΝΑ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 17:51 | ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΕΙ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

  • 22 Μαρτίου 2015, 15:44 | Ράπτης Δημήτρης

    Στο άρθρο 23,παρ4, αναφέρετε ότι δύνανται όποιοι δηλώσουν με αίτησή τους που υποβάλλεται στην Δ/νση Προσωπικού/ Διοικητικού του φορέα υποδοχής, εντός 10 ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος, να μεταταχθούν/μεταφερθούν στις θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν βάσει των προσωρινών ή τελικών πινάκων αυτών. Να διευκρινιστεί ότι οι θέσεις αυτές να είναι οργανικές ή προσωποπαγείς για όσους τις επιλέξουν.

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:49 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Το νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν συνδιαλλαγής και θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα. Ο νομοθέτης πρέπει να κοιτάει το δημόσιο συμφέρον (εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι με προσόντα) και όχι την εξυπηρέτηση ημετέρων.
    Αν υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψής τους αυτή να γίνει σε υπάρχουσες κενές θέσεις που ανταποκρίνονται στα προσόντα τους και να αφήσουν την επαναπρόσληψη σε ήδη καταργηθέντες και αχρείαστες θέσεις.

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:15 | Μ.Χ

    Δικαιωμα επιλογης θα πρεπει να δοθει στα ατομα που τεθηκαν σε διαθεσιμοτητα με τον Ν.4093/2013.

  • 22 Μαρτίου 2015, 14:32 | Μιχάλης Χαβιάρας

    Κύριε Yπουργέ
    Εν πρώτοις, πολλά και θερμά συγχαρητήρια για τη σύνταξη του παρόντος νομοσχεδίου και τη προσπάθεια που καταβάλατε επί των διατάξεών του γενικώς και ειδικώς και ιδιαιτέρως επ’ αυτών που αφορούν το κεφ. Γ’ περί αποκατάστασης των αδικιών και των συναφών προς τούτο θεμάτων.
    Τώρα, στο θέμα που «βασανίζει» εμένα και κάποιους άλλους συναδέλφους : πρόκειται για ένα ζήτημα, που υπό τις παρούσες συνθήκες ίσως να μην έχει κανένα απολύτως πρακτικό αντίκρυσμα, αλλά ενδεχομένως να έχει μελλοντικώς τεράστια αξία για εμάς και τις οικογένειές μας, που τόσα έχουμε υποφέρει τα τελευταία 2 χρόνια.
    1) Προς αποκατάσταση λοιπόν του περί του δικαίου αισθήματος και προς άρση μιας μεγάλης αδικίας από το προηγούμενο καθεστώς, σε ένα θέμα το οποίο γνωρίζετε και έχετε επικρίνει άλλωστε στο πρόσφατο σχετικά παρελθόν : αναγνωρίζοντας και εμπράκτως το δίκαιον του αιτήματός μας, προχωρείστε στην ηθική έστω δικαίωση όλων ημών (των δικαστικών συμπαραστατών), αλλά και – κυρίως – των δικών μας ανθρώπων οι οποίοι όντες ανάπηροι, ανήμποροι ή/και χήροι ηλικιωμένοι και εν τοις πράγμασι πλήρως και αντικειμενικώς εξαρτώμενα από εμάς μέλη της οικογενείας μας, τυγχάνουν της πλήρους, αμέριστης και αποκλειστικής φροντίδας μας.
    2) Προς δικαίωση του νομοθέτη υπέρ προστασίας των ευπαθών γενικώς ομάδων του πληθυσμού (νόμος 2643/1998) στις οποίες προφανώς εντάσσει και τους δικαστικώς συμπαραστατούμενους.
    3) Για λόγους χρηστής διοίκησης και ισονομίας από το κράτος προς τους δημοσίους υπαλλήλους – δικαστικούς συμπαραστάτες και σε σχέση με άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, όπως ρητά και αδιαμφισβήτητα προτάσσει και το Σύνταγμα των Ελλήνων.
    Σας παρακαλούμε λοιπόν και σας καλούμε να συμπεριλάβετε με αναδρομική ισχύ και τους δικαστικούς συμπαραστάτες στις λοιπές περιπτώσεις του άρθρου 41 του ν. 4250/14 ( «περί επιγενόμενων εξαιρέσεων από τη διαθεσιμότητα»), όπως ακριβώς άλλωστε όλες αυτές οι κατηγορίες (μαζί και η δική μας) εντάσσονταν στον ν. 4172/13 (άρθρα 82 και 90 αυτού).

  • 21 Μαρτίου 2015, 22:10 | Δ. Ν.

    Παρακαλώ, όπως λάβετε υπόψιν σας και τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν παραμείνει στους Δήμους ως Διοικητικοί Υπάλληλοι σε προσωποπαγείς θέσεις, δίνοντάς τους το δικαίωμα επιλογής για την επιστροφή τους στην νέα Υπηρεσία Δημοτικών Ελέγχων, καταλαμβάνοντας τις οργανικές θέσεις που κατείχαν αρχικά στην Δημοτική Αστυνομία.

    Σας ευχαριστώ

  • 21 Μαρτίου 2015, 21:10 | ΥΨΗΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΘΑ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.ΝΑ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 20:39 | ΜΑΙΡΗ Β

    Η παράγραφος 4 του άρθρου 23 είναι η δικαίωση για όλους εμάς που παλεύουμε τόσο καιρό με το θεριό της διαθεσιμότητας. Καλό θα ήταν να μας δυνόταν επιπλέον και η ευκαιρία της εθελοντικής κινητικότητας σύμφωνα με τα προσόντα μας. Ελπίζω το νομοσχέδιο να ψηφιστεί σύντομα. Ευχαριστώ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 19:33 | Κώστας Μ.

    Κ. Υπουργέ είμαι διοικητικός σε ΑΕΙ και ζητώ να μας συμπεριλάβετε κι εμάς στην εθελοντική κινητικότητα βάση τυπικών προσόντων για να έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να πάμε κοντά στην οικογένειά μας και στο σπίτι μας.

  • 21 Μαρτίου 2015, 19:56 | Ευη

    ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 19:21 | ΧΑΡΤΑΜΠΑ ΑΣΑΝΙΩ

    Κύριε Υπουργέ,με την κατάθεση του παρόντος νομοσχεδίου,πράγματι αποκαθίστανται πολλές αδικίες και σας συγχαίρω γι αυτό,διαπίστωσα όμως ότι δεν προβλέπεται επαναφορά στα σχολεία για όσους συναδέλφους εκπαιδευτικούς έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης χωρίς να έχουν συμπληρώσει 35 έτη προυπηρεσίας.Εξωθήθηκαν σε μία τέτοια απόφαση, και αν βάσει του νομοσχεδίου αυτού είχαν το δικαίωμα όσοι το επιθυμούν να επιστρέψουν στο σχολείο, διακόπτωντας τη διαδικασία συνταξιοδότησης θα ήταν πιο σωστό και δίκαιο, καθώς σε όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς δίνεται-ορθώς-το δικαίωμα αυτό της επιστροφης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Σας ευχαριστώ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 18:34 | Kirillos

    «Μείζον ζήτημα ηθικής τάξης για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο ανακύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» και την αποκάλυψη ότι είχε υπογράψει εργολαβικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνει στο Δημόσιο, οι οποίοι ήταν ή απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα.»
    VIMA.gr 21.03.2015

  • 21 Μαρτίου 2015, 18:32 | Ε.Σ. Εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα

    Επιτέλους βρέθηκε και ένας πολιτικός που δεν τον έκανε απάνθρωπο η υπουργική καρέκλα.Ο κος Κατρούγκαλος, βιώνοντας μαζί μας το πόνο της αναίτιας διαθεσιμότητας μας, μας υπερασπίστηκε επάξια πριν και μετά την υπουργοποίηση. Ένας Άνθρωπος που παρέμεινε Άνθρωπος και Ειλικρινής Πολιτικός Άνδρας. Μπράβο ΑΞΙΟΣ!
    Ευχαριστούμε επίσης για το δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στην παλιά οργανική και στις θέσεις που έχουμε στους τελικούς πίνακες στις ανακ.8&10 (πάρ.4) και την κατανόηση στο οτι κάποιοι απο μας τροποποιώντας διαρκώς τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους, στα δυο αυτά χρόνια, έχουν φτάσει στα όρια της οικονομικής και ψυχολογικής εξαθλίωσης. Ας επιλέξει ο καθένας το καλύτερο για τον εαυτό του,ας νιώσουμε επιτέλους οτι ξανάπαίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, ας πάψουμε επιτέλους να σερνόμαστε σαν ζωντανοί νεκροί πίσω απο επιλογές άλλων για τη ζωή μας!

  • 21 Μαρτίου 2015, 16:49 | Ελένη Μαυράκη

    Κ.βουλευτή λέγομαι Ελένη Μαυράκη είμαι 47 ετών και είμαι και εγώ καθαρίστρια του Υπουργείου Οικονομικών.Υπηρετούσα πιστά την υπηρεσία μου και τηρούσα τα καθήκοντα μου για 17 ολόκληρα χρόνια. Τα 10 πρώτα χρόνια ήμουν χωρίς εύσημα ως συμβασιούχα και χωρίς άλλα δικαιώματα. Έτσι υπέγραψα μια σύμβαση που μου έδωσαν και η οποία βεβαίωνε ότι δεν έχω άλλα δικαιώματα πέρα του μισθού μου, ως τετράωρη, χωρίς άδειες, επίδομα άδειας και δώρο Χρηστουγέννων-Πάσχα κτλ! Χωρίς ένσημα λοιπόν και χωρίς ασφάλεια 10 ολόκληρα χρόνια. Ήλπιζα να γίνω κάποτε 8ωρή και να γίνω και εγώ δημόσιος υπάλληλος. Μετά έγινα αορίστου χρόνου για 7 χρόνια με ασφάλεια αλλά χωρίς δώρα κτλ. Είμαι χωρισμένη και μεγαλώνω μόνη μου δύο παιδιά. Δεν έχω άλλο εισόδημα από πουθενά, και η ερώτηση μου είναι η εξής: Δεν δικαιούμαι να γίνω οκτάωρη; Γιατί μιλάνε για παχουλούς μισθούς; Έπερνα 600 ευρώ και καθάριζα τελευταία δύο υπηρεσίες!! Σας ευχαριστώ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 13:28 | Αλικη Αναγνωστακη

    Είμαστε καθαρίστριες Ι.Δ.Α.Χ. αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης στο Γ.Χ.Κ(Υπ.Οικονομικών). Επιθυμούμε να συμμετέχουμε στην εθελοντική κινητικότητα με πλήρη απασχόληση βάση των τυπικών μας προσόντων.

  • 21 Μαρτίου 2015, 13:34 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Είμαστε καθαρίστριες ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης στο Γενικό Χημείο του Κράτους (Υπουργείο Οικονομικών), επιθυμούμε να συμμετέχουμε στην εθελοντική κινητικότητα με πλήρη απασχόληση βάσει των τυπικών μας προσόντων.

  • 21 Μαρτίου 2015, 12:22 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ

    Κύριε Υπουργέ,
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ που δίνετε στους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα επιλογής θέσης (μεταξύ παλιάς οργανικής θέσης και θέσης των προσωρινών/τελικών πινάκων ΑΣΕΠ). ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΕΠ(προσωρινοί/τελικοί πίνακες),ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ.Ας αποφασισουν οι εργαζόμενοι για τον εαυτό τους και τις οικογένειες τους που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ και δεν αντέχουν άλλο.
    Ευχαριστώ πολύ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 10:31 | ΠΗΝΕΛΟΠΗ Κ.

    Μπράβο κύριε Υπουργέ για το νομοσχέδιο.
    Το άρθρο 23 παράγραφος 4 δεν θα μπορούσε να είναι πιο δημοκρατικό για τους διαθέσιμους.
    Η δυνατότητα επιλογής είναι ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει.

  • 21 Μαρτίου 2015, 09:05 | ΣΟΥΛΑ

    ΥΠΑΡΟΥΧΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ Ν.4093/2012 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ οσο είναι νωρίς.

  • 21 Μαρτίου 2015, 08:44 | ΔΕΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

    Επιτέλους με το νομοσχέδιο σας τακτοποιείται μια αδικία που έγινε στους εκπαιδευτικούς. Θα ήθελα να λάβετε υπόψη και όσους ωθήθηκαν με τη διαθεσιμότητα να βγουν στη σύνταξη να έχουν το δικαίωμα να επιτρέψουν . Εγώ προσωπικά ωθήθηκα σε σύνταξη μετά από τη διαθεσιμότητα που βγήκα αφού ούτε σαν πολύτεκνη μητέρα δεν εξαιρέθηκα για να τοποθετηθώ σε κάποια θέση, αλλά και με την 8 προκήρυξη να μην υπάρχει θέση της ειδικότητας ΠΕ18 10 Νοσηλευτικής στον τόπο μου παρά 300 χιλιόμετρα μακριά .Δώστε μας το δικαίωμα όσοι ωθήθηκαν στη σύνταξη και επιθυμούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους .
    Σας ευχαριστώ

  • 21 Μαρτίου 2015, 08:00 | ΣΟΥΛΗ ΣΥΡΜΩ

    Θα ήθελα πρώτα να σας συγχαρώ για το νομοσχέδιο. Επιτέλους θα μπει ένα τέλος σε όλο αυτό το άδικο που έγινε.
    Δίνετε η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν να πάνε όπου θεωρούν αυτοί καλύτερο.
    Δεν αναφέρεστε για τα άτομα που η διαθεσιμότητα εξώθησε σε σύνταξη, όταν οι θέσεις που έβγαιναν με την 8 και 10 ήταν 300 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους για να μην χάσουν και το δικαίωμα της σύνταξης ωθήθηκαν σε σύνταξη πριν τη συμπλήρωση 35 χρόνων, ακόμη και με αγορά πλασματικών χρόνων. Λάβετε υπόψη και αυτή την περίπτωση στο νομοσχέδιο οι εκπαιδευτικοί που ωθήθηκαν στην σύνταξη όποιος επιθυμεί να μπορεί να επιστρέψει.

  • 21 Μαρτίου 2015, 02:34 | ΠΑΝΟΣ

    Σας παρακαλώ μεριμνήστε να μεταφερθεί η οργανική θέση όσων μεταταχθήκαμε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στον τόπο διαμονής μας ώστε να μην εξοντωθούμε οικονομικά, ιδιαίτερα όσοι ζούμε με ένα μισθό.
    Όσοι μεταταχθήκαμε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση,τα μόριά μας μετατράπηκαν σε αυτά της Πρωτοβάθμιας και λόγω του ότι υπηρετούσαμε σε ΕΠΑΛ που δεν εδρεύουν σε περιοχές με πολλά μόρια βρεθήκαμε μεν στον ίδιο νομό, αλλά πολλά χιλιόμετρα δε μακριά από τον τόπο διαμονής μας. Καθημερινά διανύουμε περισσότερα από 200 χιλιόμετρα. Αυτό μας κοστίζει τουλάχιστον 400€ μηνιαίως.
    Επιπλέον πολλά χρόνια ως αναπληρωτές και ως μόνιμοι στην τεχνική εκπ/ση, οι περισ/ροι από εμάς, υπηρετήσαμε για πολλά χρόνια μακριά από την οικογένειά μας.Έχασα τη θέση μου στα 52 μου χρόνια χωρίς δική μου υπαιτιότητα. Εκδιωχθήκαμε για λόγους που δεν σχετίζονταν επ ουδενί με την υπηρεσιακή μας απόδοση και συμπεριφορά!
    Δεν είναι άδικο να περάσουμε για 2η φορά στη ζωή μας και μάλιστα σ’ αυτή την ηλικία,την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση;
    Η τιμωρία μας συνεχίζεται με την τοποθέτησή μας 200+ χιλιόμετρα μακριά, με όσα αυτό συνεπάγεται οικονομικά.Παραμένουμε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μεταφέρεται η οργανική μας εκεί που την χάσαμε, στον τόπο μόνιμης διαμονής. Παρακαλώ βοηθήστε να αρθεί η συνεχιζόμενη αδικία! Ευχαριστούμε και περιμένουμε με αγωνία!

  • 21 Μαρτίου 2015, 01:24 | ΕΥΗ

    <> Τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε »συνάδελφο» εκπαιδευτικό! Τι κρίμα!
    Κε Υπουργέ
    Όσοι μεταταχθήκαμε με το δεύτερο πτυχίο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (αίτηση για μετάταξη σε άλλη θέση κάναμε όλοι οι εκπ/κοί σε διαθεσιμότητα)το αποδεχτήκαμε προκειμένου να μην απολυθούμε. Τα μόριά μας μετατράπηκαν σε αυτά της πρωτοβάθμιας και ως λιγότερα (λόγω του ότι υπηρετούσαμε σε ΕΠΑΛ που εδρεύουν μόνο σε πόλεις κι όχι σε περιοχές με πολλά μόρια).Βρεθήκαμε στον ίδιο νομό , αλλά πολλά (100+) χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας μας. Καθημερινά διανύουμε π.χ. 200+ χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι μηνιαία μας στοιχίζει σχεδόν τον μισό μισθό μας.
    Σας παρακαλούμε μεριμνήστε να μεταφερθεί η οργανική θέση, που κατέχουμε στην πρωτοβάθμια (όσων επιλέξουμε να παραμείνουμε στην πρωτοβάθμια εκπ/ση) ,στον τόπο διαμονής μας ώστε να μην εξοντωθούμε οικονομικά, όσοι στην οικογένειά μας ζούμε με ένα μισθό εφόσον ο/η σύζυγος είναι άνεργος κι επιπλέον σπουδάζουμε παιδιά.Έτσι δε θα αποτελέσουμε εμπόδιο στην εξέλιξη »συναδέλφων»εφόσον θα παραμείνουμε στην πρωτοβάθμια εκπ/ση.
    Να προσθέσω ότι, 10-12 χρόνια αναπληρωτές οι περισ/ροι από εμάς, πριν διοριστούμε σε μόνιμη θέση στην τεχνική εκπ/ση υπηρετήσαμε για πολλά χρόνια μακριά από το σπίτι μας!
    Καταργήθηκε η θέση μας και η τιμωρία μας συνεχίζεται με την τοποθέτησή μας 100+ χιλιόμετρα μακριά, στα 50 μας χρόνια, με όσα αυτό συνεπάγεται οικονομικά. Παρακαλώ άρετε την αδικία αυτή.
    Σας ευχαριστώ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 00:36 | ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Κύριε υπουργέ, από τον τίτλο και μόνο του υποψήφιση νόμου,ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ
    δώστε την δυνατότητα σε ΟΛΟΥΣ τους πρώην ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ εθελοντικά να επιστρέψουν εκεί που ανήκαν πριν της 23/09/2013.
    Οσοι επιθυμούν να παραμείνουν στις τωρινές θέσεις, ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ.
    Αλλωστε ορισμένοι από εμάς, αναγκαστήκαμε να δηλώσουμε θέσεις την περίοδο της κινητικότητας, υπό τον φόβο της απόλυσης αναγκασμένοι να βρεθούμε μακριά από τα σπίτια μας.
    Προσωπικά και κλείνοντας είμαι 53 ετών χωρίς ΔΙΚΑΙΩΜΑ την περίοδο της διαθεσιμότητας να δηλώσω ΕΛΛΑΣ & ΔΙΚΑΣΤΙΚΈΣ ΦΥΛΑΚΈΣ, με αποτέλεσμα να βρεθώ στο ΥΠΟΟΙΚ.μακριά από την οικία μου έχοντας να συντηρήσω 3 σπίτια (παιδιά φοιτητές σε άλλη πόλη από την κατοικία μου).
    ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΈΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ &ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΠΑΡΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΈΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΈΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 21 Μαρτίου 2015, 00:00 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    Η αδικία που έγινε με τον 4093/2012 πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα και να επιστρέψουν όσοι υπάλληλοι επιθυμούν στις παλιές τους θέσεις.

  • 20 Μαρτίου 2015, 20:53 | ΚΥΡΙΑΚΗ Μ.

    Κύριε Υπουργέ

    Η αποκατασταση της αδικιας θα πρεπει να συμπεριλαβει κ τα ατομα που βγηκαν σε διαθεσιμοτητα με τον Ν.4093/2012. Να δωθεί η δυνατοτητα επιλογης μετακινησης- επιστροφής στις προ διαθεσιμότητας θεσεις εργασίας. Τούτο θα συμβάλλει στην αποκατασταση της εις βαρος μας αδικιας.

  • 20 Μαρτίου 2015, 20:45 | Κωνσταντίνος

    Συγχαρητήρια κύριε Υπουργέ για το νομοσχέδιο.
    Στο άρθρο 24.2β αναφέρετε ένα κομμάτι που λέει πως όποιοι δηλώσουν με αίτησή τους που υποβάλλεται στη Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του φορέα υποδοχής, ότι επιθυμούν να μεταταχθούν/μεταφερθούν στις θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν βάσει των πινάκων αυτών, να διευκρινιστεί ότι οι θέσεις αυτές είναι οργανικές ή προσωποπαγεις όπως αναφέρετε στην αρχή της παραγράφου για όσους επιλέξουν να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:16 | z.a

    Για όσους εκπαιδευτικούς επιλέξουν να πάνε σε θέσεις πινάκων να αναγράφεται ότι θα μεταταχθούν σε οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις, όπως θα γίνει και με όσους επιλέξουν την παλιά τους οργανική θέση.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:51 | Μαρία Καραπιπερακη

    Συμπεριλάβετε στο νομοσχέδιο αυτοΎς που βγήκαν σε διαθεσιμότητα με το Ν.4093/12 και μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες και δώστε το δικαίωμα σε όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στις προηγούμενες υπηρεσίες τους.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:06 | Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

    Να επανελθουν στην υπηρεσια τους οσοι αξιωματικοι της ΕΛ.ΑΣ. αποστρατευθηκαν το 2014 και 2015 ενω ειχαν πολλα προσοντα ( μεταπτυχιακα, ξενες γλωσσες )

  • 20 Μαρτίου 2015, 18:03 | ΔΟΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

    Να δοθεί σε ολους, ανεξαρτητα εαν τοποθετηθηκαν καπου ή όχι, το δικαίωμα επιστροφής ή μη στους Δημους.
    Κάποιοι ξεσπιτωθηκαν και έφτιαξαν καινούργιο σπίτι. Να τους δοθεί το δικαίωμα παραμονής τους στην νέα τους υπηρεσια ή στον τοπο που τοποθετήθηκαν. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗς ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

  • 20 Μαρτίου 2015, 16:08 | Ελένη Κατσακιώρη

    Στο 4 αναφέρετε όποιοι δηλώσουν με αίτησή τους που υποβάλλεται στη Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του φορέα υποδοχής, εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος,  ότι επιθυμούν να μεταταχθούν/μεταφερθούν στις θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν βάσει των πινάκων αυτών. Να διευκρινιστεί ότι οι θέσεις αυτές είναι οργανικές ή προσωποπαγεις όπως αναφέρετε στην αρχή της παραγράφου για όσους επιλέξουν να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις

  • 20 Μαρτίου 2015, 16:47 | Maria

    Επειδή παρα πολλοί υπάλληλοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν κατηγορία απο ΔΕ σε ΥΕ προκειμένου να καταλάβουν μια θεση, θα ηταν εφικτό να παραμείνουν στην παλια κατηγορία οπου ανήκαν στην νεα θεση που τους δόθηκε κατα την κινητικότητα, (άρθρο 23, παρ. 4)
    Ευχαριστω

  • 20 Μαρτίου 2015, 15:10 | ΣΤΑΘΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Συγχαρητήρια κύριε Υπουργέ για το νομοσχέδιο.
    Ειδικά το άρθρο 23 παράγραφος 4 δεν θα μπορούσε να είναι πιο αντικειμενικό για τους διαθέσιμους.
    Είμαστε ευγνώμων για τη δυνατότητα επιλογής.
    Μετά από 18 μήνες σε διαθεσιμότητα είναι το καλύτερο που μπορούσε να γίνει.
    Γιατί με την επιλογή, δίνετε τη δυνατότητα και στους διαθέσιμους που θέλουν να επιστρέψουν στην παλιά τους θέση να επιστρέψουν και σε αυτούς που έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους με βάση τη θέση που καταλαμβάνουν στους προσωρινούς ή τελικούς πίνακες να πάνε στη νέα τους θέση.

  • 20 Μαρτίου 2015, 14:35 | Ελένη Κατσακιώρη

    Στο άρθρο 24.2β αναφέρετε ένα κομμάτι του οποίοι δηλώσουν με αίτησή τους που υποβάλλεται στη Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του φορέα υποδοχής, εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος,  ότι επιθυμούν να μεταταχθούν/μεταφερθούν στις θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν βάσει των πινάκων αυτών. Να διευκρινιστεί ότι οι θέσεις αυτές είναι οργανικές ή προσωποπαγεις όπως αναφέρετε στην αρχή της παραγράφου για όσους επιλέξουν να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις

  • 20 Μαρτίου 2015, 13:23 | maria

    Κυριε Υπουργε συμπεριλάβετε στο νομοσχέδιο και αυτους που βγήκαν σε διαθεσημοτητα με τον ν.4093/2012 και ειναι παιδιά πολύτεκνων οικογενειών και εχουν ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα. ευχαριστω

  • 20 Μαρτίου 2015, 13:32 | Ελένη

    Κύριε Υποργέ, καταρχάς θέλω να σας συγχαρώ γιατί πραγματικά όχι μόνο αποκαθιστάτε τις αδικίες αλλά και το αίσθημα δημοκρατίας που τόσο είχε εκλείψει τα τελευταία χρόνια.
    Το άρθρο 41 του νόμου 4250 (επιγενόμενες εξαιρέσεις διαθεσιμότητας) δεν είχε συμπεριλάβει τους δικαστικούς συμπαραστάτες αναπήρων των οποίων εκκρεμούσε η τελεσιδικία της δικαστικής απόφασης.Δηλαδή ενώ υπήρχαν οι αποφάσεις αναπηρίας (>67%) των συγγενών μας, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και οι προσωρινές αποφάσεις δικαστικής συμπαράστασης, η τελεσιδικία έγινε κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητάς μας.
    Επειδή θεωρούμε κοινωνικά άδικη την μη ένταξή μας στις επιγενόμενες εξαιρέσεις, θα θέλαμε να διορθώσετε αναδρομικά αυτό το λάθος, το οποίο εκτός από το δικαίωμα στην εργασία και τη μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση, στέρησε και πολύτιμους οικονομικούς πόρους από εμάς και τους συμπαραστατούμενούς μας.