- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Άρθρο 6 Διαδικασία ανάρτησης στο Διαδίκτυο

1. Σε κάθε Υπουργείο, σε κάθε κεντρική, ειδική ή περιφερειακή δημόσια υπηρεσία, ΝΠΔΔ καθώς και στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού που είναι κατά τον παρόντα νόμο υπόχρεοι σε ανάρτηση νόμων, προεδρικών διαταγμάτων και πράξεων στο Διαδίκτυο λειτουργεί υπηρεσιακή μονάδα με αντικείμενο τη μέριμνα για την ανάρτηση στο Διαδίκτυο και ιδίως τη συλλογή, ταξινόμηση, καταχώριση και επεξεργασία προς ανάρτηση των νόμων, προεδρικών διαταγμάτων και πράξεων που λαμβάνονται προς ανάρτηση, την έκδοση κωδικού αριθμού διαδικτυακής ανάρτησης και την λήψη και καταχώριση του κωδικού αριθμού δημοσίευσης και στοιχείων του ΦΕΚ στις περιπτώσεις που προβλέπεται από τον νόμο και η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μονάδες με αντίστοιχο αντικείμενο λειτουργούν στο πλαίσιο των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
2. Οι υπηρεσιακές μονάδες της παρ. 1 συλλέγουν, καταχωρίζουν και δημοσιεύουν αποφάσεις και πράξεις των εποπτευόμενων φορέων, όπου η ανάρτηση αυτή προβλέπεται από τον παρόντα νόμο.
3. Σε κάθε φορέα που σύμφωνα με τον παρόντα νόμο έχει υποχρέωση ανάρτησης στο Διαδίκτυο δημιουργείται και τηρείται αρχείο των νόμων, προεδρικών διαταγμάτων και πράξεων που αναρτώνται, το οποίο είναι προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο και με ηλεκτρονικά μέσα.
4. Στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δημιουργείται και τηρείται κεντρικό αρχείο νόμων, προεδρικών διαταγμάτων και πράξεων που αναρτώνται στο Διαδίκτυο κατά τον παρόντα νόμο, το οποίο είναι προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο και με ηλεκτρονικά μέσα.
5. Με ευθύνη της υπηρεσιακής μονάδας λαμβάνονται όλα τα αναγκαία τεχνικά, διαδικαστικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα, ακεραιότητα και διαθεσιμότητα των κειμένων που αναρτώνται.
6. Με απόφαση που εκδίδει ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης, και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ρυθμίζονται τα τεχνικά και λεπτομερειακά θέματα για την εφαρμογή του παρόντος νόμου.