- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Άρθρο 11: Μεταβατική Διάταξη – Διοικητική Υποστήριξη Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α.

1.Με την απόφαση της παραγράφου 2 του άρθρου 238 του νόμου 3852/2010, μπορεί να προβλέπεται ότι η ΑΥΕ την οποία αφορά υποστηρίζεται διοικητικά, μέχρι την επαρκή στελέχωσή της, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Με την απόφαση αυτή καθορίζεται η διάρκεια και το αντικείμενο της διοικητικής υποστήριξης.

2. Κατά το μεταβατικό στάδιο, από την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α. μέχρι την επιλογή προϊσταμένων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο Ελεγκτής Νομιμότητας με απόφασή του ορίζει αναπληρωτές προϊσταμένους της Διεύθυνσης Εποπτείας Ο.Τ.Α. και των Τμημάτων αυτής. Οι προϊστάμενοι επιλέγονται εκ των υπαλλήλων οι οποίοι τοποθετούνται στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α. Κατά την επιλογή, λαμβάνονται υπόψη η θέση στην οποία υπηρετεί ο υπάλληλος, ο οποίος ασκεί έλεγχο νομιμότητας κατά τη δημοσίευση του παρόντος, καθώς και η θητεία του σε θέσεις ευθύνης, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά των διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα.

3. Οι υπάλληλοι που μετατάσσονται στις Αυτοτελείς Υπηρεσίες ΟΤΑ δεν μπορούν να  λαμβάνουν αποδοχές κατώτερες του συνόλου των αποδοχών που λάμβαναν στην προηγούμενη θέση τους.

4. Η υπηρεσία των υπαλλήλων κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ σε Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, λογίζεται ως υπηρεσία Προϊσταμένου Τμήματος, η δε υπηρεσία σε θέση Προϊσταμένου Τμήματος Γενικών, Οικονομικών και Τεχνικών Υποθέσεων και Προϊσταμένου Διεύθυνσης Εποπτείας ΟΤΑ λογίζεται ως υπηρεσία Προϊσταμένου Διεύθυνσης και Γενικής Διεύθυνσης αντίστοιχα, μόνο για την εφαρμογή των διατάξεων, όπως κάθε φορά ισχύουν, ως προς τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων και την υπηρεσιακή τους αξιολόγηση.

5. Το άρθρο 240 του ν.3852/2010 (Α΄87) καταργείται.

6. Διαδικασίες για την επιλογή Ελεγκτή Νομιμότητας και τη μετάταξη υπαλλήλων στις ΑΥΕ ΟΤΑ, οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα παύουν με τη δημοσίευση του παρόντος  νόμου.

7. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης συγκροτείται Επιτροπή για τη σύνταξη «Κανονισμού διαδικασιών ελέγχου των αποφάσεων των Ο.Τ.Α.»