Άρθρο 21

Αλλοδαποί οι οποίοι κατά το άρθρο 7 παρ. 2 του παρόντος νόμου θα εδικαιούντο να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια με σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στα οικεία δημοτολόγια εντός τριετίας από την ενηλικίωσή τους και έχουν ήδη ενηλικιωθεί, μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση και τη σχετική αίτηση εντός τριετίας από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:06 | ΞΕΝΟΦΩΝ

    Το νομοσχέδιο αποτελεί ένα πρώτο βήμα και ως τέτοιο χαιρετίζεται από όλους τους εχέφρονες και απαλλαγμένους από ποικιλόμορφα κόμπλεξ πολίτες.Κοιτάζοντας όμως αρκετά σχόλια, οφείλει κανείς να επισημάνει οτι «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ».Το παν είναι η ουσιαστική αλλαγή της νοοτροπίας που καλλιεργείται έντεχνα εδώ και δεκαετίες από το ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό σύστημα και τα τελευταία χρόνια έχει αποθεωθεί στα πρόσωπα των παραληρούντων μαιντανών της τηλεοπτικής ακροδεξιάς.Το κράτος, αλλά και θεσμοί όπως το σχολείο και η εκκλησία(συγγνώμη ξέχασα τον Παναγριώτατο Θεσσαλονίκης)οφείλουν να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση, αναδεικνύοντας στο πρόσωπο του μετανάστη(νόμιμου η μη) μια καθ’ολα ισότιμη ανθρώπινη ύπαρξη,της οποίας τα δικαιώματα δεν εναπόκεινται στην φιλανθρωπία κανενός «ελληνοχριστιανού πατριώτη» και αποτελούν υποχρεωτική πραγματικότητα για όλους.Ως τότε, η κυβέρνηση καλείται να κλείσει τα αυτιά της στις υστερικές κραυγές των «εθνικοφρόνων» απογόνων της δοσιλογικής ακροδεξιάς και να εφαρμόσει μια φορά τα αυτονόητα, μη υποκύπτωντας στο πρόσκαιρο πολιτικό κόστος.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 17:56 | Κατερινα

    ΨΗΦΙΣΑ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΠΕΦΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΡΟΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΕ ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΣΕ 3 ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΕ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΔΩΣΤΕ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΔΙΚΗΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΙ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΝΧΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΟΜΙΟΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 17:46 | Γεὠργιος Τζούδας

    Κύριοι κύριοι τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως, ἀναλογιστῆτε πάρα πολύ καλά τὶ πρόκειται νά πράξετε μέ τό νόμο γιά ψῆφο στούς λαθρομετανάστες πού ὑπάρχουν στήν χῶρα μας.Λέγω λαθρομετανάστες διότι εἰσῆλθαν στή χῶρα μας παρανόμως, παραβιάζοντας νόμους ἑνός δημοκρατικοῦ-εὐρωπαϊκοῦ κράτους. Πᾶτε νά νομομοποιήσετε δολοφόνους,ληστές,κλέφτες, λωποδύτες, κακοποιούς σάν αυτούς πού διέπραξαν τή ληστεία στήν Κάτω Ἀχαΐα μέ ἕνα ἀστυνομικό τρυματία, Ρουμάνοι καί Ἀλβανοί οἱ δράστες κι ὄχι ἕλληνες. Αὐτό εἶναι τό καλό εὐχαριστῶ γιά τά ὅσα προσφέρουν;
    Ὁ πατέρας τοῦ πρωθυπουργοῦ βροντοφώναζε ὅτι ἡ ἑλλάδα ἀνῆκει στοῦς ἕλληνες, ἐσεῖς τί πρεσβεύετε; ὅτι ἡ ἑλλάδα ἀνῆκει στούς ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ; Γεννήθηκαν ἀπό ἕλληνες ὡς λέγει τό ΣΥΝΤΑΓΜΑ τῆς Ἑλλάδος ἤ σκέφετσθε νά τό καταργήσετε κι αὐτό γιά νά διαπρέξετε αὐτό τό ΕΓΚΛΗΜΑ; Μή φανῆτε κατώτεροι καί λίγοι. Πρίν ἀναλάβετε τήν διακυβέρνηση τῆς χῶρας ΔΕΝ μᾶς τό εἴπατε αὐτό καί σᾶς καθιστᾶ ΨΕΥΤΕΣ, στό μυαλό ὅμως τῶν ΕΛΛΗΝΩΝ εἶναι μία ἄλλη λέξη «ΠΡΟ..ΤΕΣ», ὁ νοῶν νοῆτω.
    Μήν τολμήσετε νά μᾶς ἀγνοήσετε καί μήν νά τό πράξετε, θά μᾶς βρείτε ἀπέναντί σας. Ἀποσύρατε αὐτό τό ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ νομοσχέδιο περί ἐκλογικοῦ δικαιώματος στούς λαθρομετανάστες εἰ δ’ ἄλλως ζητοῦμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ γιά νά ἀποφασίσει ὁ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ὡς διατυμπανίζετε καί εὐαγγελίζεσθε. Πράξτε ἄν τολμᾶτε τό δημοψήφισμα, τώρα κρίνονται ἅπαντες καί κυρίως ἐσεῖς, αλλιῶς ἡ ΝΕΜΕΣΙΣ θά εἶναι ἀμείλικτη!
    Ἐλπίζω κι εὔχομαι ἡ λογική νά ὑπερισχύσει πρός ὄφελος τῆς ΠΑΤΡΙΔΟΣ, μήν φανήτε κατώτεροι τῶν περιστάσεων!

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 16:52 | ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

    Όσοι υποστηρίζουν ότι τα παιδιά και των νόμιμων και των παράνομων μεταναστών δεν είναι Έλληνες, απλούστατα δεν τα έχουν ζήσει ποτέ. Δεν έχουν βρεθεί ποτέ δίπλα τους να τα ακούσουν να μιλούν άπταιστα την ελληνική γλώσσα, να τραγουδούν τα ελληνικά παιδικά τραγουδάκια, να προσπαθούν να είναι συνεπή στα σχολικά τους καθήκοντα, παρά το γεγονός ότι οι γονείς τους δεν είναι σε θέση να τα βοηθήσουν! Όχι μόνο πρέπει να δώσουμε την ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών, αλλά και των παράνομων, σε όλα τα παιδιά που έχουν γεννηθεί σε αυτό το δικό μας κομμάτι γης.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 13:18 | επισκεπτης

    Η σαουδικη αραβια «απο αυτα που διαβαζω» θελει να χρηματοδοτησει για να γινουν τζαμια για τους μουσουλμανους που ειναι εδω στην χωρα μας
    Εγω παντως επηγα στην σαουδικη αραβια για εργασια με ειδικη βιζα εργασιας και κατοπιν προσκλησεως απο την εταιρια και τον σπονσορα που με προσελαβε
    Αφου πρωτιστως «ξετιναξαν» το διαβατηριον μου μαθαινοντας για μενα τα παντα (και την θρησκεια απο την οποια προερχομαι) στο elis island της σαουδικης αραβιας το bahrain μου εδωσαν την αδεια να μπω
    Στα συνορα μου κρατησαν αποτυπωματα και απο τα δεκα δακτυλα και φωτογραφησαν την ιριδα του ματιων μου. Να σημειωθει οτι επηγα εκει για μολις 3 μηνες.Φυσικα ουτε μπορουσα να διανοηθω οτι θα παραβιαζα τον χρονο παραμονης ουτε για μια ωρα.
    Η χωρα αυτοι εχει παρα πολλους ξενους που εργαζονται εκει και φυσικα γνωριζει που βρισκονται τι κανουν.
    Ουτε λογος για παραβατικες συμπεριφορες, οποιος τολμησει η απελαση ειναι το λιγοτερο θα ειναι η ευτυχεστερη καταληξη για αυτον.
    Υπαρχουν ξενοι που μενουν 2 και 3 χρονια συνεχεια εκει με το καθεστως της δια βιου παραμονης δια εργασια και πανε μονο για 3 μηνες στην πατριδα τους και επιστρεφουν παλι για εργασια,Ουτε ενας παιρνει σαουδαραβικο διαβατηριο. Οσοι ξενοι μενουν εκει για εργασια απαγορευεται να φερουν τις γυναικες τους «πλην ελαχιστων εξαιρεσεων» για να μην γεννηθουν παιδια στην χωρα.¨Οσες γυναικες δυτικες εβρισκονται εκει ειναι υποχρεωμενες να φορουν την ενδυμασια των εντοπιων γυναικων σε δημοσιους χωρους αλλως απελαυνονται αμμεσως.
    Τελος θα πω πως δεν θα καταλαβαινα πως ηταν χριστουγεννα εαν δεν επιανα ενα γερμανικο καναλι στην τηλεοραση.Ουτε ενα σημαδι της χριστιανικης εορτης.
    Αυτοι λοιπον οι ανθρωποι απαιτουν να δωσουμε στους εισερχομενους ισλαμιστες τους ιθαγενεια και να τους κανουμε και τζαμια.

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 12:12 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΑΜΝΕΛΟΣ

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝΕ ΕΔΩ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ (ΝΟΜΙΜΟΙ-ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ-ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΛΠ).

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 05:58 | Bουκελάτος Ν.

    ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
    ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ
    ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ 1000 ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.

    ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ
    ΗΔΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    Η ΝΩΠΗ ΚΑΙ ΣΑΦΗΣ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
    ΚΑΛΩ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 05:40 | Γιώργος Σκεπάρνης

    Ας αγνοήσουμε τους σκοταδιστές που καλοβολεύτηκαν και πλούτισαν με
    τη μαύρη εργασια των μεταναστών. Οι σωβινιστικές κραυγές υποκρύπτουν
    ιδιοτέλεια. Ο πατριωτισμός συμβαδίζει με τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Είναι ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ (άρνηση του αληθούς ελληνικού πνεύματος) η εμμονή στο απαράδεκτο καθεστώς του αποκλεισμού από την ιδιότητα του ΠΟΛΙΤΗ των οικ. μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα. Πολλά μπράβο στο ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να προάγει την Ελλάδα από
    μπανανία σε σύγχρονη πολιτεία!

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:56 | Αθηνά Νικολοπούλου

    Οι μετανάστες, νόμιμοι ή όχι είναι εδώ και θα συνεχίσουν να έρχονται. Οι διεθνείς συνθηκες είναι τέτοιες που να μην υπάρχει για αυτούς άλλη επιλογή.
    Η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων είναι αδύνατη ειδικά δια θαλάσσης, που σημαίνει δεν είναι δυνατόν να τους κρατήσουμε έξω και η χώρα προέλευσής τους συχνά μπορεί να είναι άλλη από αυτή που δηλώνουν ή να είναι δύσκολος εώς αδύνατος ο επαναπατρισμός τους.Επίσης η παραμονή στα στρατόπεδα, είναι απάνθρωπη, δαπανηρή, μάταιη (αφού μετά την απελευθέρωσή τους ξαναέρχονται) και δίνει κακή εντύπωση προς τα έξω.

    Εφόσον λοιπόν οι μετανάστες είναι εδώ, τότε πρέπει να καταγράφεται η ύπαρξή τους, ώστε να ελέγχεται η δράση τους. Επίσης, εφόσον είναι εδώ και ζουν εδώ, είναι άδικο για τον έλληνα φορολογούμενο να πληρώνει για να παίρνει τις δουλειές ο μετανάστης που είναι φτηνότερος αφού ούτε εισφορές πληρώνει, ούτε με κανέναν άλλον τρόπο στηρίζει τη χώρα μας που τον φιλοξενεί με το ζόρι, θέλοντας και μη. Κα σε περίπτωση εγκληματικής συμπεριφοράς τους, αντί να αναζητούμε αδιέξοδες λύσεις και διπλωματικές οδούς, θα μπορούμε πλέον να τους αντιμετωπίζουμε σαν έλληνες που σημαίνει δεν θα δίνουμε λόγο στις πατρίδες τους για τις ποινές τους.

    Η ιθαγένεια είναι ένα καλό δέλεαρ που θα ενθαρρύνει τους μετανάστες να καταγραφούν στα αρχεία, να ελέγχονται και να βοηθήσουν τη χώρα που τους στηρίζει.

    Όσο για το ζήτημα της ελληνικότητας του πληθυσμού, ίσως να είναι ανούσιο να το συζητούμε τη στιγμή που ήδη το ένα δέκατο, ίσως και περισσότερο, του καταγεγραμένου πληθυσμού αποτελείται από μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων έχουν χτίσει σπίτια, οικογένειες και είναι τόσο ενσωματωμένοι στην κοινωνία μας που πλέον ξεχνάμε ή δεν καταλαβαίνουμε καν την εθνικότητά τους.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:33 | Constantinos Karakonstandis

    Dear Mr. Papandreou,

    I take the liberty to write my comments in English, being my first language, as a Greek Australian having spent most of my life in Australia and having returned to Greece with three young children nearly eight years ago.

    One reason why my partner and I left successful careers in Australia and decided to return to Greece and raise our children in this country was because this country is our ancestral homeland, the land of our parents, our grandparents and our forebears. It is, in other words, our homeland, the country that we love and are committed to. This is something that is not quantifiable in economic terms. Only a real Greek can understand it. We hope and trust, Mr. Prime Minister, that you, also the son of a Greek immigrant are such a Greek.

    The Greek people have special ties with their homeland, a land that has been subjected to many invasions and many trials throughout history. The bonds between people of Greek descent, especially when living abroad, are very strong. Our cohesiveness and our common origins are our strongest attributes and this has been proven throughout history.

    We are saddened that our homeland is changing with the rapid and uncontrolled influx of people from parts of the world that have no commonality with our history and culture.

    When our parents immigrated to Australia in the 1960’s, the numbers of immigrants and the «quality» of the people coming into the country was strictly controlled and regulated. Unfortunately, this is not happening in Greece today. The influx of foreigners from countries that have no commonality with our country seems totally uncontrolled and unregulated. The impact of this on our country is ominous and, as yet, undefined culturally, ethnologically and demographically.

    We urge you to consider very carefully to whom you offer Greek citizenship or nationality to, therefore. This is a very serious subject and should not be treated lightly. Our country has its own cultural and ethnic individuality and this needs to be taken into account in any decisions involving the awarding of Greek citizenship or nationality. The first priority in this issue, in our opinion, should be to awarding Greek citizenship (and nationality) to residents of Greece who are clearly of Greek descent, such as ethnic Greeks from Northern Epirus of from the former Soviet Union (Pontus). This is what any serious government would be doing. This should be completely separated from the issue of awarding Greek citizenship to other long term legal residents of Greece, who under certain clearly specified preconditions, can be considered for Greek citizenship.

    In short, it seems that your government is unduly rushing to pass a law concerning the sensitive and critical issue of Greek citizenship without giving it the serious consideration that it deserves. Such an issue is so important and decisive for the future of this country that it must be proposed for a referendum where the Greek people will vote and make their decision. This issue should also be coupled with the question of quotas for migrant intake into the country. Given your commitment to the democratic decision making process, there should be no hesitation on your government’s part in taking this issue to the Greek people by way of democratic referendum. Let the Greek people speak Mr. Prime Minister.

    As a Greek citizen who is fully committed to our homeland, with two children in Greek universities and one in primary school, I urge you to give this issue the serious consideration that it deserves.

    More so than the serious challenge concerning the economic management and reform of Greece, it is the management of this critical issue concerning the identity of the Hellenic people that will decide your government’s future, rest assured.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:55 | Anna Triandafyllidou

    ΜΠΡΑΒΟ, ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ για τα παιδιά που έχουν ήδη ενηλικιωθεί και πληρούςν τις προϋποθέσεις!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:38 | Μιχάλης

    Θεωρώ απαράδεκτο στο σύνολο του καθόσον οδηγεί στην αλλοίωση της ελληνικής συνείδησης και την ομοιογένεια της ελληνικής κοινωνίας. για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η ονομασία των Σκοπίων, η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, κλπ, πρέπει να γίνει δημοψήφισμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που έγινε στην Ελβετία για τους μιναρέδες που οι πολίτες είπαν όχι στην πλειοψηφία. Δυστυχώς στην Πατρίδα μας το συνταγματικό δημοψήφισμα για τα πολύ σοβαρά θέματα αγνοείται από τους πολιτικούς τους οποίους το μόνο που ενδιαφέρει είναι η ψήφος.
    Δεν αρνούμαι την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από ξένους αλλά όχι στο άψε-σβήσε για καθαρούς ψηφοθηρικούς λόγους. Υποχρέωση της Βουλής είναι να προφυλάξει τους Ελληνες και να μη δημιουργήσει μελλοντικά πιθανότητες να δούμε στην εξουσία ακόμη και μη Ελληνα.
    Ζητώ και θέλω δημοψήφισμα και όχι μόνο ηλεκτρονικά σχόλια τα οποία θα αγνοηθούν όπως και τα βιογραφικά.
    Κύριοι πολιτικοί σεβαστείτε τον Ελληνα, σεβαστείτε την Πατρίδα μας από την αρχαία εποχή, σταματείστε να γλείφετε τα ξένα συμφέροντα και τους αμφισβητούντες την κυριαρχία μας στο Αιγαίο, την Μακεδονία μας. Σκύψτε στα πραγματικά προβλήματα μας και μη κυνηγάτε ψήφους και χρήματα.
    Η Ελλάδα είναι μία, δεν πωλείται και έχετε την υποχρέωση να την προστατεύσετε και ΄χοι να την αφελληνίζετε.
    Διώξτε από τις επίκαιρες θέσεις τα ανθελληνικά άτομα. Μη μας μιλάτε για Ελλάδα και Πατρίδα τη στιγμή που όλοι σας νοιάζεστε για τους ψήφους. Ελεος πια!!! Σώστε την ιστορία μας, τη γλώσσα μας, την παιδεία μας και όσα μας κληρονόμησαν οι πρόγονοι μας.
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:09 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

    Αν και στην Ελλάδα τη λέξη πατριώτης κάποιοι φρόντισαν να την κάνουν συνώνυμο του σοβινιστή, του κακώς εννοούμενου εθνικιστή, του ρατσιστή, του φασίστα και ό,τι άλλο θέλετε, εγώ δηλώνω πατριώτης. Τα συγχαρητήριά μου στην κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου που δίνει άμεση προτεραιότητα στην τακτοποίηση των «λαθρο»μεταναστών. Μιας και έχει λύσει μέσα σε 100 ημέρες όλα τα προβλήματα που απασχολούν αυτή τη χώρα και απειλούν την ύπαρξή της… Άλλωστε ο κύριος Χρυσοχοϊδης το είπε στον κύριο Πρετεντέρη: «Ως υπουργός προστασίας του πολίτη θα προστατέψω τα δικαιώματα 1. των μειονοτήτων, 2. των μεταναστών και … 3. των Ελλήνων πολιτών…» Συγχαρητήρια και στην προηγούμενη κυβέρνηση που προσέφερε καταφύγιο σε όλους τους κατατρεγμένους της γης…
    Δεν αρκεί η σταδιακή ένταξη και ενσωμάτωση των μεταναστών στο κοινωνικό σύνολο. Δεν αρκεί η υπηκοότητα. Ιθαγένεια σε όλους (όπως λέει και η κυρία Παπαρήγα) τώρα. Ας έλθουν όλοι οι ταλαίπωροι και κατατρεγμένοι του κόσμου να βρουν καταφύγιο στην χώρα που προσφέρει τόσο υψηλό βιοτικό επίπεδο στους δικούς της πολίτες… Ας προσφέρει η χώρα αυτή μόνη της τη λύση σε παγκόσμια ανθρωπιστικά προβλήματα όπως η μετανάστευση, η πείνα, οι πόλεμοι…
    Να σταματήσει η εφαρμογή του δικαίου του αίματος στη χορήγηση ιθαγένειας. Ας εφαρμοστεί το δίκαιο του εδάφους σε όλους και μάλιστα χωρίς ελάχιστο χρόνο διαμονής στη χώρα…
    Νομιμοποίήστε την παρανομία τώρα… Μόνο οι πολιτικοί και οι «Έλληνες» θα παρανομούν;
    Οι μετανάστες ανεβάζουν τα ημερομίσθια και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, όπως λέει η αριστερά. Δεν στέλνουν εμβάσματα στο εξωτερικό αλλά ξέροντας ότι θα γίνουν «Έλληνες» βοηθάνε στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Δεν υπάρχει ανεργία, υπάρχουν «Έλληνες» τεμπέληδες…
    Διαδώστε το λόγο του Ισοκράτη ότι «Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας» αν και ξέρετε ότι τον παραφράζετε. Το αντίθετο είπε…
    Όλες οι ανεπτυγμένες χώρες παραχωρούν ιθαγένεια χωρίς προϋποθέσεις, άμεσα. Οί «Έλληνες» της Γερμανίας και της Αμερικής πήραν άμεσα την ιθαγένεια γι αυτό και πρόκοψαν… Έχουν κόψει όλους τους δεσμούς με την μητέρα πατρίδα και δεν θέλουν να ακούσουν γι αυτήν… Γι αυτό και στο νομοσχέδιο βάζετε στην ίδια μοίρα τους ομογενείς με τους «λαθρο»μετανάστες… Βάλτε τα ΜΜΕ να προπαγανδίσουν υπέρ αυτού…
    Όλοι οι μουσουλμάνοι, δίνοντάς τους ιθαγένεια, θα αισθανθούν αυτομάτως «Έλληνες», θα κατανοήσουν τα δίκαια αιτήματα των «Ελλήνων» έναντι μιας γειτονικής μουσουλμανικής χώρας… και αν χρειαστεί θα πολεμήσουν και θα πεθάνουν για τη νέα τους πατρίδα…
    Οι μουσουλμάνοι ως γνωστόν είναι ανεκτικοί άνθρωποι. Θα σεβαστούν μελλοντικά τα δικαιώματα και τη θρησκεία των χριστιανών της «Ελλάδας», που θα έχουν στο μεταξύ γίνει μειονότητα. Δεν υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα αυτή. Θα λυθεί με τη χορήγηση ιθαγένειας σε όλους τους μετανάστες.
    Και η κυρία Θάλεια Δραγώνα θα δικαιωθεί, αναλαμβάνοντας επικεφαλής όχι μόνο για την εκπαίδευσή τους, αλλά και για να πείσει τους νέους «Έλληνες ότι δεν υπάρχουν «Έλληνες»… Έτσι δεν μας λέει;
    Όσο για το δημοψήφισμα; Γιατί να γίνει; Τί ξέρει η μάζα; Υπάρχουν πεφωτισμένοι ηγέτες που τόσα χρόνια τώρα εργάζονται κοπιαστικά για εμάς. Για το καλό μας, για το παρόν μας, που είναι λαμπρό, και για το μέλλον μας που θα γίνει λαμπρότερο, ως πολίτες του κόσμου…
    Επειδή υπάρχουν ακόμα άτομα που είναι και αισθάνονται ΕΛΛΗΝΕΣ ελπίζω ότι δεν θα γίνουμε «Ελληνες»…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:04 | ΓΡΙΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΙΝΟΥ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
    ΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕΒΑΣΤΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:23 | ΜΑΤΖΙΑΡΑΚΗΣ Ζ.

    ΚΥΡΙΟΙ

    ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ
    ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.

    ΑΣ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ,
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ (ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ). ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΩΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ . ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ , ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:03 | Elena Karlos

    ΚΥΡΙΟΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ»,
    ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΣΜΟΥ! ΓΙΑΤΙ ΘΕΤΙΚΑ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ! ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΣΑΣ ΘΕΩΡΩ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ!
    Ο ΦΟΒΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΝΙΚΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
    ΕΧΕΤΕ 2 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗΝ…
    Η ΠΡΩΤΗ : Η ΨΗΦΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ, ΟΥΔΟΛΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ!!!
    Η ΔΕΥΤΕΡΗ : ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΝΟΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟΥ Ο Χ Ι!!!
    ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΒΑΡΕΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ «ΑΙΜΑΤΗΡΗ»!
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΑΙΣΙΩΣ, ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΟΜΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!! ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ!!!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:31 | Μάρκος Δεσποτίδης

    Ο πολίτης κάθε χώρας, εκτός από τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητά του αυτή, οφείλει να ανταποκρίνεται υπεύθυνα και σε κάποιες υποχρεώσεις όπως είναι η περιφρούρηση της πατρίδος του.Δυστυχώς, όμως, η πλειονότητα των αλλοδαπών οι οποίοι ενδέχεται να καταστούν Έλληνες υπήκοοι- κατά παράδοξο τρόπο, παρόλο που έστω και θεωρητικά πολίτευμα της Ελλάδος είναι η δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ θέλοντος και όχι λαού θέλοντος- συμπεριφέρονται έως και εχθρικά έναντι της Έλλάδος. Ίσως αυτό να συμβαίνει ακούσια, σε κάποιες περιπτώσεις τουλάχιστον,καθώς, για παράδειγμα, <> κυβερνήσεις <> μας όπως η Αλβανία και τα Σκόπια μεριμνούν ώστε να τους γαλουχήσουν με τις αξίες του σωβινισμού και της επεκτατκότητας(παρεπιπτόντως, θα ήθελα να απευθύνω θερμή έκκληση προς τους φίλους και συναγωνιστές να προσπαθούν να εξαλείπουν τις υβριστικές και σωβινιστικές εκφράσεις, καθως με αυτό τον τρόπο χάνουμε το δίκιο μας).Πιο συγκεκριμένα, πολλές φορές εκφέρεται η άποψη από Αλβανούς-πιθανόν και μελλοντικούς Έλληνες πολίτες-ότι η Αλβανία εκτείνεται έως και τα Ιωάννινα(δεν μπορούμε να θεωρήσουμε αμελητέο και το γεγονός της αναρτήσεως πανού με τη φράση <> κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων από Αλβανούς για την αυτονομήση του Κοσσόβου),κάτι που ισχυρίζονται ότι το διδάχτηκαν κατά τη φοίτησή τους στο σχολείο.Στα γειτόνικά Σκόπια,νομίζω, δε χρειάζεται να αναφερθώ, ενώ γνωστή είναι η ρήση του Τούρκου πολιτικού Οζάλ ότι για να κατακτηθεί η Ελλάδα απλά χρειάζεται να πραγματοποιηθεί μία εκτεταμένη εισροή μεταναστών ,δηλαδή αλλοδαπών, σε αυτήν. Επιπλέον ας μην αποπλανούμαστε από φρούδες ελπίδες ότι φαινομενικά οι μετανάστες αυτοί έχουν αφομοιωθεί και θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφτούμε πως η λατρευόμενη ως θεά πολυπολιτισμικότητα , τόσο αγαπητή στην καθεστηκυία τάξη, δεν είναι παρά μια απατηλη ψευδαίσθηση. Εξάλλου, κατά τη διαρκεια της ιστορίας οι διεθνιστές ήταν πάντα οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές των συμφερόντων της γείτονας χώρας.Φυσικά,υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της αξιοθαύμαστης κ. Κούνεβας- η γενίκευση άλλωστε αποτελεί βασική πτυχή του ρατσισμου.Επιπροσθέτως οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στους μετανάστες, οι οποίοι συνήθως υποφέρουν(ας μην ξεχνάμε την ευαγγελική ρήση <>),όχι όμωσ να τους δώσουμε ετσι απροσχημάτιστα την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη.Μάλλον, θα έπρεπε να ενδιαφερθούμε πρωτίστως για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, η οποία τόσο έχει ζημιώσει την Ελλάδα(ο Καρλ Μαρξ υποστήριζε ότι η μαζική και άκριτη εισαγωγή ξένων εργατικών χεριών βλάπτει τα συμφέροντα των ντόπιων προλετάριων) παρά για την πολιτογράφηση των αλλοδαπών που ζούν στη χώρα μας. Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι συμφωνώ απολυτα με τον κ. Σιδερή Αργύρη, πως δηλαδή όλη αυτή η διαδικασία είναι σίγουρα μόνο ένας θεατρινισμός του νέου καθεστώτος.Εύχομαι ειλικρινά ότι κάποια στιγμή ο ελληνικός λαός θα αφήσει εκτος Βουλής και τα πέντε κόμματα , τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Βουλή αλλά και τους Οικολόγους Πράσινους.

    ΕΞΑΝΙΣΤΑΜΕΘΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
    (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ<ΔΗΜΟΣ+ΚΡΑΤΕΩ-Ω)

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:49 | Πιτσακίδης Βασίλειος

    Εισρέουν πολλοί άνθρωποι ΠΑΡΑΝΟΜΑ,καταπατώντας και μη σεβόμενοι τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας,ορμώμενοι απο ασιατικές χώρες με τεράστιο χάσμα πολιτισμών και κοινωνικής συνείδησης.Δεν είναι αφομοιώσιμοι.Εχοντας νομημοποιηθεί και λάβει ελληνική ηθαγένεια,θα δύνανται να φέρουν και συγγενείς τους απο τις πατρίδες τους για να νομιμοποιηθούν και αυτοί.Οι περισσότεροι απο αυτούς προέρχονται από περιβάλλοντα βίας και ασπάζονται κοσμοθεωρείες και θρησκευτικά δόγματα με στοιχεία ακραίας και βίαιης συμπεριφοράς.Θυμίζω μόνο τον αποκλεισμό της γέφυρας Ρίο-Αντίρριο και τα επεισόδια με τους ισλαμιστές των Αθηνών.Απαιτώ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

  • Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,
    Θα ήθελα να σάς ερωτήσω:
    1)Άν σάς απασχολεί το ενδεχόμενο, η παραχώρηση υπηκοότητας σε αλλοδαπούς μετανάστες να είναι μέρος της παγκοσμιοποίησης και η σχετική πίεση να μεταφέρεται στη χώρα μας από τούς θιασώτες της, υπηρετώντας αποκλειστικά δικούς τους στόχους;
    2)Άν το μέτρο θα ισχύσει γιά όλες αδιάκριτα τίς περιπτώσεις, ανεξάρτητα από το τρόπο εισόδου στη χώρα μας των γονέων, άν δηλαδή πρόκειται γιά λαθρομετανάστες που νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων ή γιά καθ’ όλα νόμιμους μετανάστες κατά την είσοδό τους στη χώρα μας;
    3)Άν θα υπάρξει πλαφόν σε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον ιθαγενή ελληνικό πληθυσμό;
    4)Άν κρίνετε απαραίτητη ή και σκόπιμη, ακόμη, τη παραχώρηση υπηκοότητας σε πολίτες βαλκανικών χωρών, οι οποίες έχουν ήδη ενταχθεί στην ΕΟΚ ή πρόκειται να ενταχθούν (π.χ. Αλβανία)αλλά και σε πολίτες γειτονικών κρατών, με τα οποία η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεινοτικά ζητήματα (π.χ. Αλβανία, Τουρκία, ΠΓΔΜ);
    5)Άν, μοιραία, η παραχώρηση υπηκοότητας αφορά κυρίως πολίτες ασιατικών και αφρικανικών χωρών (π.χ. Πακιστάν, Ινδία, Αφγανιστάν, Νιγηρία κ.λ.π.), οι οποίοι έχουν άλλη κουλτούρα, τελείως διαφορετική ή και σε σύγκρουση με την ελληνική (π.χ. ισλαμική θρησκεία με ενσωματωμένο, όμως, κώδικα κοινωνικής συμπεριφοράς), και σε τί αυτό θα βοηθήσει την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία;
    6)Άν η πολιτική αυτή ενδέχεται να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και να πυροδοτήσει κύμα παράνομων μεταναστών πρός τη χώρα μας;
    7)Άν η χώρα μας θα αντέξει το ευρύτερο κόστος μιάς τέτοιας πολιτικής, είε αυτό είναι εθνικό, είτε κοινωνικό ή οικονομικό, δεδομένου ότι είναι μιά μικρή χώρα μόλις (10) εκατομμυρίων κατοίκων με σημαντικά δημογραφικά προβλήματα, σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα στην οικονομία και τη λειτουργία του κράτους αλλά και αυξημένη ανεργία;
    8)Άν είναι ηθικό, οι υποχρεώσεις άλλων ισχυρών χωρών, οι οποίες είτε είχαν αποικίες είτε προκάλεσαν με τη πολιτική τους μεγάλες ανθρωπιστικές καταστροφές (π.χ. Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Η.Π.Α. κ.λ.π.)να φορτώνονται με αυτόν το τρόπο στη χώρα μας, ώστε αυτή να αποτελέσει «αποθήκη» τρόπον τινά παράνομων ή μη μεταναστών με απρόβλεπτες συνέπειες;
    9)Άν το κράτος θα στελεχώνεται στο μέλλον και από δημοσίους υπαλλήλους αλλοδαπής προέλευσης, εξ ορισμού εχθρικούς κατά τεκμήριον λόγω καταγωγής και κουλτούρας με τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του ελληνικού έθνους, και άν τα παιδιά μας θα είναι αναγκασμένα να τούς συναγωνίζονται γιά μιά θέση;
    10)Άν οι θυσίες των προγόνων μας έχουν γιά Σάς συγκεκριμμένη και αποτιμητή αξία αναφορικά με το μέλλον του Γένους μας (σημ.: δύο προπάποι μου από την Ήπειρο υπήρξαν μέλη της Φιλικής Εταιρείας και έπεσαν μαχόμενοι γιά την απελευθέρωση της Ευβοίας το 1922)και άν, τέλος, το σύνθημα του αείμνηστου πατέρα Σας Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάς στούς Έλληνες» διατηρεί ακόμη τη σημασία του;
    Με εκτίμηση
    Κωνσταντίνος Αρμενόπουλος
    Δικηγόρος

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:50 | Lakas Aris

    Το αλφάβητό μας το πήραμε από τους φοίνικες.
    Τους αριθμούς μας από τους Αιγυπτίους.
    Οι πρώτοι μας σοφοί μορφώθηκαν στη Βαβυλώνα.
    Άλλοι είμαστε Δωριείς και άλλοι Αχαιοί.
    Στην Πόλη κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του Βυζαντίου μιλιόντουσαν
    73 γλώσσες.
    Σήμερα συνεχίζουμε να μορφωνόμαστε σε ξένα πανεπιστήμια.
    Βοηθάμε επίσης σε πολεμικές επιχειρήσεις όπου μας ζητηθεί, και συμβάλλουμε στο ξήλωμα τόσων και τόσων ανθρώπων από τις πατρίδες τους.

    Με το καλό να έρθουν οι μετανάστες και να γίνουν ισότιμοι με μας πολίτες.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:37 | δ.παντελακης

    1. φροντίστε να εμβαθύνετε στην έννοια της λέξης «μέτοικος».
    2. Μην το παρακάνετε με το αίσθημα δικαίου. Εχετε αντιληφθεί πόσες άλλες κοινωνικές αδικίες γίνονται καθημερινά στην Ελλάδα και πόσους κρατικούς και μη τραμπουκισμούς υφίσταται ο έλληνας «πολίτης»? Ας αρχίσουμε να φτιάχνουμε σοβαρό κράτος και τότε μην ανησυχείτε, η ενσωμάτωση των μεταναστών θα έρθει από μόνη της, χωρίς νόμους, γραμματείς, φαρισαίους και επισπεύσεις

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:02 | Λεωνίδας Αντωνόπουλος

    Πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση, τηρώντας τις εξαγγελίες της στο συγκεκριμένο θέμα, και προχωράει στην κατάργηση του παραλογισμού, της αθλιότητας και της ντροπής που ίσχυε μέχρι σήμερα. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όχι μόνο δείχνει ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά δίνει ελπίδες ότι η ελληνική κοινωνία μπορεί να γίνει πιο δίκαιη, πιο κοντά στην πραγματικότητα και πιό σύγχρονη από το σημερινό αναχρονιστικό και εκδικητικό χάλι. Είναι αναμενόμενο ορισμένοι να δυσαρεστούνται γιατί χάνουν την ευκαιρία να συνεχίσουν να ασκούν σαδιστική εξουσία -που θεωρούν ότι αυτοδίκως διαθέτουν ως «γνήσιοι» Έλληνες- απέναντι σε άλλους ανθρώπους, εκμεταλλευόμενοι συχνά με τον χειρότερο τρόπο (κλέβοντας με διάφορους τρόπους τα χρήματα για τα οποία εκείνοι εργάστηκαν σκληρά, ασκώντας ψυχολογική αλλά και φυσική βία εναντίον τους κλπ.) τη μειονεκτική θέση τους στην ελληνική κοινωνία. Και επιτέλους θα πάψουν όλοι αυτοί που σταμάτησαν να δολεύουν και να παράγουν σε αυτή τη χώρα, μεταμορφωνόμενοι, εν μία νυκτί, σε «αφεντικά» και εκμεταλλευόμενοι στυγνά την ανάγκη άλλων ανθρώπων, να κρύβονται πίσω από ένα άθλιο θεσμικό πλαίσιο(;) και θα πρέπει, δυστυχώς για αυτούς, να αποδείξουν -πέρα από το να ισχυρίζονται, απλώς- τι εστί «ελληνικό αίμα». Μέχρι τώρα μόνο τις ομάδες αίματος γνωρίζαμε. Η «ελληνική» είναι μήπως καινούρια;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:16 | Sideris Argyris

    Πρίν καταθέσω την άποψή μου να ρωτήσω κάτι.
    ΠΟΙΟΣ είναι ο λόγος συτής της διαδικασίας, της λεγόμενης :»ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ;» Έχει κάποια ισχύ;, έχει νόημα; παίζει κάποιο ρόλο τέλος πάντως, ή γίνεται για το…Θεαθήναι; Γιατί απο ότι βλέπω, τα αρνητικά σχόλια είναι ΠΑΝΩ ΑΠΟ 97% !! Αν λοιπόν έχουν βάση αυτές τις διαδικασίες, ακούστε ΤΙ σας λέει οχι η απλή πλειοψηφία αλλά το 97% του λαού, ΑΠΟΣΥΡΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
    Το σχόλιό μας
    «Αχ, αυτός ο ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
    Την παροιμία ΦΟΥΜΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΛΕΣ την ξέρετε;
    Και καλά τώρα, κάνουμε δημοκρατικές διαδικασίες κι έτσι.
    ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ !!
    Απλά είσαστε ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, ΜΙΣΕΙΤΕ αυτήν την Πατρίδα και εκτελείτε εντολές του SOROS, της νέας τάξης και της μπαρούφας που την λέτε… πολυπολιτισμικότητα.
    Έχετε κότσια; ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ στο ΛΑΟ, κάντε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, όπως το ζητήσατε απο τη Ν.Δ. για το ασφαλιστικό, βάλτε τις ΙΔΙΕΣ προϋποθέσεις να ψηφίσουν ΚΑΙ οι ομογενείς μας. Για εκείνους ζητάτε 200 ψήφους Βουλευτών και για τους Σομαλονιγηριανοπακιστανοσουδανοτέτοιους ΜΟΝΟ 151.
    ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΜΩΡΕ;
    Μετρήστε τα θετικά απο τα αρνητικά σχόλια σ`αυτό το παραμυθάκι που το λέτε «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ» και καλά, όπως την άλλη μπαρούφα με τα … βιογραφικά, που ΕΝΤΕΛΩΣ τυχαία ΟΛΟΙ οι επιλεγέντες είναι ΠΑΣΟΚ, μετρήστε λοιπόν τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ , θα δείτε πως υπερβαίνουν το 98% τα ΟΧΙ. Άντε, γιατί σε 100 μέρες πάτε να ξεπεράσετε τη ΝΔ των 5,1/2 χρόνων.
    ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΩΘΕΙΤΕ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΑΚΡΑ !!
    YΓ. Και δε μου λέτε κάτι ω! ΠΑΝΣΟΦΟΙ νομοθέτες (;) ΠΩΣ μπορείς να δίνεις δικαίωμα ψήφου με ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ δικαίωμα υποψηφιότητας; Είναι δυνατόν να επιτρέπεις σε υποψήφιο να κατέβει σε εκλογές και να του ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ να είναι υποψήφιος για Δήμαρχος, Νομάρχης κ.λ.π.; Κάτι τέτοιο είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ και το ξέρετε ότι θα καταπέσει οχι με προσφυγή στην Ε.Ε. αλλά στο Ειρηνοδικείο της Πετρομαγούλας. Απλά το ΞΕΡΕΤΕ και μετά θα πείτε:»ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΕΤΣΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ»
    Αν αυτό δεν συνιστά ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ, τότε ΤΙ ΕΙΝΑΙ;» SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:25 | Λευτερης

    Μια ερωτηση εχω να κανω!Πως αυτοι οι φτωχοι λαθρομεταναστες πληρωνουν10.000ευρω,για να μπουν παρανονα στη χωρα μας?
    (Γιατι απ οσο ξερω καποιος που δεν εχει λευτα δε τα πεταει ετσι……..)

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:57 | sedaridis ioannis

    AIΣΧΟΣ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009 ΔΕΝ ΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ.

    ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΣΑΣ

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ , ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ , ΗΤΑΝ ΜΕΤΟΙΚΟΣ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:13 | Γιάννης Αιγάλεω

    Ελάτε στις Δυτικές συνοικίες που δεινοπαθούμε καθημερινά από αυτούς που θέλετε να νομιμοποιήσετε αλλά αν ξέραμε τι πάτε να κάνετε δεν θα παίρνατε ούτε ένα ψήφο αισθάνομαι μεγάλη ντροπή και νιώθω πολυ θυμομένος διότι μας αποκρύψατε τα κρυφά σας σχέδια και μας κλέψατε το ψήφο μας !!!

  • Καλημέρα σας,

    Ως Έλληνες πιστεύουμε και θα πιστεύουμε στο δίκαιο του αίματος,του Είναι και όχι του γίγνεσθαι Έλλην.Διαφημίζουμε το όμαιμον και το ομόφυλον και το ομότροπον.

    Β.Δ.Μακρυπούλιας
    εκπαιδευτικός.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:13 | Βικτωρia Κόρκου

    ΟΧΙ στοέύκολο ξεπούλημα της πατρίδας μας! ΝΑΙ στην ποσόστοση, Οχι στην ανεξέλεκτη και αθρόα εισχώρηση αλλοδαπών στην χώρα ,οταν σε άλλες χώρες για ν αποκτησει κάποιος την υπηκοότητα..περνά απο χίλια κόσκκινα…..
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:08 | MANTZOUKIS SPIROS

    TELIKA MIPWS STO AIMA OLWN AYTWN TREXEI AIMA OTIDIPOTE ALLO EKTOS ELLINIKO.THARTHEI MIA WRA POY OLOUS AYTOYS THA TOYS MAZEPSOUME KAI THA TOYS STEILOUME SE ALLON PLANITI;´:GIATI EDW THA MOLYNOUN TA PANTA:

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:12 | ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΑΣΟΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΜΙΝΑΡΕΣ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΣΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:14 | Kosmidis paylos

    πιστευω οτι γινεται με το γνωθι σε αυτον η παραδωση της ελλαδας
    και σε συντομο διαστημα θα ημαστε μειωνωτητα με συνεπειες που
    θα βοηθηθουν και απο τον ξενο παραγοντα,την συνοχη,κοινωνικη γαληνη
    ,και τελος ακομη και τον διαμελισμο της χωρας,σε συναρτηση με το
    σχεδιο καποδυστρια 2.
    κυριοι εισται παρανομοι και επικυνδυνοι,ΦΥΓΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 05:20 | diana metaxa

    ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ , ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ
    ΕΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ …….. ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η’ ΑΛΛΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ ?? ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ?? ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΙΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ?? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ?? ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ , ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΣΤΕ ΒΑΛΤΟΙ !!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ , ΟΥΤΕ ΚΑΝΑΔΑΣ , ΟΥΤΕ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΜΙΓΕΣ ΕΘΝΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !! ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ , ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΟΝ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ??
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΔΤΥΧΩΣ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ , ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ?? ΜΑΖΕΥΤΗΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ , ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΕΡΑ ΠΕΙΡΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΑΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΛΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΥΤΟ , ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 05:13 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Σ¨ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ <>ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΚ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΑΓΟΥΝ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙ¨ΑΥΤΟΥΣ Κ Η ΕΝΟΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ(ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ}ΜΑΖΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ Κ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΘΕΑΜΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ(ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ)ΕΜΑΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ Κ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ.ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΗΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ{Η ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΑΛΙ}.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 04:18 | Παναγιώτης Καράμπελας

    …αλλιώς τι θα γίνεται;;;

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

    Και μην ξεγελάτε τους εαυτούς σας με ψευτοανθρωπιστικές ευαισθησίες ή με επιχειρήματα της πλάκας του στυλ «μα το Δίκαιο του εδάφους και όχι του Αίματος ισχύει και σε άλλες χώρες», γιατί δεν θα πληρώσουμε εμείς τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα των αποικιακών πρακτικών των Δυτικοευρωπαϊκών χωρών. Αυτές εκμεταλλεύτηκαν με τον χειρότερο τρόπο χώρες, Έθνη και λαούς και πατώντας πάνω σε αυτούς έχουν τον πλούτο και την ευημερία που έχουν σήμερα, οπότε το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να δεχτούν πλέον αυτούς τους λαούς στην χώρα τους. Τους το χρωστάνε!
    Εμείς όμως, ούτε τέτοιες αποικίες είχαμε, ούτε τα αντίστοιχα οφέλη, άρα δεν μπορούμε να υποστούμε τις ίδιες συνέπειες με τους υπόλοιπους πρώην αποικιοκράτες Ευρωπαίους.

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!

  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΟΤΑΝ Ο ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ?

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 03:50 | Tanasidis Aris.

    Υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και σε συνδυασμό με το δημογραφικό πρόβλημα θα ερθει το τέλος του Εθνους-Κράτους Ελλάδα.ΟΧΙ σε αυτό το άρθρο.ΟΧΙ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 03:33 | Αθανασάκης Ιωσήφ

    Δεν πρέπει να γίνει κάτι τετοιο.Δεν είναι όλοι οι αλλοδαποί αφομοιόσιμοι!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:05 | Τανασίδου Λαρίσα

    OXI πολιτικά δικαιώματα σε αλλοδαπούς.ΟΧΙ σε ελληνοποιήσεις και νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών.ΝΑΙ στην ποσόστωση.ΝΑΙ στο σχετικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:36 | ΑΝΘΗ ΡΙΖΟΥ

    Το σύνολο του νομοσχεδίου δείχνει την βιασύνη και την εγκληματική προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε, προφανώς από άσχετους με τις έννοιες των λέξεων που χρησιμοποιούν. Η ιθαγένεια είναι καταγωγή και όχι πολιτογράφηση και κάκιστα χρησιμοποιείται αντί της υπηκοότητας. Ακόμη και αν αφορούσε την χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας είναι τόσο προχειρογραμμένο και αφήνει τόσα «παραθυράκια» εκμετάλλευσης στις διατάξεις του, που θα έπρεπε να αποσυρθεί ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την ίδια την ασφάλεια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης.

    Αν είστε δημοκράτες, όπως ισχυρίζεστε, δώστε στον ελληνικό λαό την δυνατότητα ν’ αποφασίσει την έγκρισή του με ένα δημοψήφισμα. Στο κάτω-κάτω θέλετε να τους κάνετε μέρος του. Ας αποφασίσει αν τους αποδέχεται με τους όρους που προτείνετε.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:36 | Δημήτρης Μπόπης

    Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να αλλοτριωθεί εκ των έσω η χώρα!
    Και όσοι μπήκαν παράνομα στην χώρα πρέπει να απελαθούν αμέσως!
    Η κυβέρνηση ή έχει άγνοια της ιστορίας ή εντέχνως και επιτηδευμένα πιστεύω προχωρεί σε τέτοιες ενέργειες.

    Στην Αμερική, οι Έλληνες μετανάστες (και όχι λαθρομετανάστες) ελέγχονταν ακόμη και για ψείρες και αν ήθελαν οι αρχές εκεί, τους γύριζαν πίσω με το ίδιο πλοίο, δίχως εξήγηση. Ανάλογες καταστάσεις και στη Γερμανία..

    Είμαι Έλλην πολίτης, έχω υπηρετήσει 18 μηνες στον ελληνικό στρατό και δεν δέχομαι την αθρόα έλευση λαθρομεταναστών στη χωρα μου, πόσο μαλλον την »βάπτισή» τους ως μετανάστες, καθώς και όλα αυτά τα προνόμια που τους δίδονται παραμερίζοντας τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Πρώτα οι Έλληνες και έπονται όλοι οι άλλοι, εφόσον υπάρξει χώρος και υποδομη.

    Απαιτώ δημοψήφισμα για την »ελληνοποίηση» που θελετε να εφαρμόσετε.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 02:28 | ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ

    Δεν είναι δυνατόν κατά την ταπεινή μου άποψη να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να ερωτηθεί η Ελληνική Κοινωνία. Επιπροσθέτως χρήζουν άμεσης απάντησης τα παρακάτω ερωτήματα που «περιέργως» παραμένουν αναπάντητα από τους ιθύνοντες της πολιτικής μας ζωής. Ειδικότερα:
    1.Γιατί οι «οικονομικοί» και άλλοι «μετανάστες» δεν πήγανε σε χώρες κοντά στον τόπο από όπου αναγκαστήκανε να φύγουν, αλλά διέσχισαν την αχανή Τουρκία και θαλασσοπνίγηκαν για εγκατάσταση στην Ελλάδα;

    2.Γιατί δεν προτίμησαν την Σαουδική Αραβία; Την Ιορδανία, την Συρία; την Γεωργία, τη Ρωσία; Γιατί δεν προτίμησαν την Τουρκία των ευρωπαϊκών προοπτικών, η το πολυ-πολιτισμικό Κόσοβο;

    3.Γιατί προτίμησαν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα των 10,000,000 κατοίκων με τους πτυχιούχους των 700 ευρώ και τους υπαλλήλους των μείον 700 ευρώ, δια της βίας ;
    4.Γιατί επιτρέπεται να καλλιεργείται ο μύθος ότι οι περισσότεροι «μετανάστες» σκοπεύουν να προχωρήσουν προς την Ευρώπη;
    5.Γιατί οι «μετανάστες» δεν προχωρούν προς …..
    ….την Ευρώπη; Ποιός τους σταματά; Η Ελλάδα; Η υπόλοιπη Ευρώπη; Οι Βρυξέλλες; Γιατί δεν τους θέλει η Ευρώπη;
    6.Γιατί πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή τους να παραμείνουν στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία; Μήπως διώκονται από τους πολιτισμικά και θρησκευτικά συγγενείς τους; Γιατί δεν παραμένουν και δεν διαμαρτύρονται εκεί; Γιατί δεν τους θέλει και τους …διώχνει η Τουρκία;

    7.Γιατί οι ομάδες ΜΚΟ που υποστηρίζουν τους «μετανάστες» δεν καταγγέλλουν την Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Λιβύη, την Τυνησία, την Αίγυπτο, για ρατσισμό και ξενοφοβία;
    8.Γιατί ξεχνάμε τις τόσες ανταλλαγές πληθυσμών που γίνανε τον προηγούμενο αιώνα για να ζήσουμε χωριστά και μονιασμένοι με τους γείτονες, αλλά και μεταξύ μας, και προσπαθούμε με μανία να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη που θα έχουν τα ίδια ή πιο άσχημα επακόλουθα;
    9.Γιατί το μόρφωμα αυτό έχει υποχρεώσει μεθοριακά/ακριτικά μέλη-κράτη του να γίνουν οικοδεσπότες των «μεταναστών», παρά την θέλησή τους, και επί πλέον κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν τους προσέχει;
    10.Γιατί η Αμερική και το Ισραήλ έχουν φράξει με ατσάλινους φράχτες τα σύνορά τους για να εμποδίσουν τους Μεξικάνους και τους Παλαιστίνιους να μπούν στην χώρα που ήτανε παλιά δικιά τους και που την θεωρούν πατρίδα τους;
    11.Γιατί οι δήθεν οικονομικοί και άλλοι «μετανάστες» δεν πάνε στο Ντουμπάϊ;
    12.Γιατί πιστεύουν ότι αντέχει δημογραφικά η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων και όχι η Ιταλία των 60 εκατομμυρίων;
    13.Γιατί οι «μετανάστες» μάχονται τόσο δυναμικά για τα δίκαιά τους στην Ελλάδα, ενώ προτίμησαν να μην παλέψουν στις δικές τους χώρες;
    14.Γιατί η Ελλάδα πρέπει να γίνει με την βία πολύ-πολιτισμική και μετά να χωριστεί σε ομάδες με βάση την εθνότητα και τον πολιτισμό της καθεμιάς ομάδας;
    15.Γιατί παραβλέπεται το ότι και σε χώρες με παράδοση υποδοχής και ενσωμάτωσης μεταναστών, οι πόλεις έχουν γίνει γκέτο, πόλεις μέσα σε πόλη, με καλά χαραγμένα σύνορα, γραπτούς και άγραφους νόμους;
    16.Γιατί καταστρατηγεί την ευρωπαϊκή συνθήκη για το Μεταναστευτικό που υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2008 στις Βρυξέλλες η Ελλάδα. Η συνθήκη αυτή αντιτίθεται στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών;
    17.Γιατί προδίδει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εισάγοντας στην Ευρώπη λαθρομετανάστες που η Ελλάδα παρανόμως εξοπλίζει με ευρωπαϊκά χαρτιά; Και αυτό θα ενταθεί όταν αντισυνταγματικά θα θελήσει να τους δώσει ιθαγένεια στέλνοντας τους έτσι νόμιμα στην υπόλοιπη Ευρώπη αφού εδώ το φαινόμενο της φτώχειας θα ενταθεί;
    18.Και η Ε.Ε θα το δεχθεί ;H θα βρεθούμε απολογούμενοι γιατί αυτή η τακτική είναι εκτός του πνεύματος ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ. Ποιος και ποίας μεγάλης χώρας συμφέροντα εκπροσωπεί;

    Έχουμε υποχρέωση όσο υπάρχει ακόμα Ελληνικό Έθνος, Σύνταγμα και νόμοι να:
    α. Εξαντλήσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση τα περιθώρια νόμιμης διαμαρτυρίας και
    β. Απαιτήσουμε δημοψήφισμα για το Μεταναστευτικό

    Τέλος κάθε νομική ρύθμιση για απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας στους μετανάστες (πάντα στην συνείδηση του Έλληνα είναι λαθρομετανάστες) είναι πράξη Αντισυνταγματική και ενεργοποιείται αυτόματα το άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων για την υποχρέωση της υπεράσπισης αυτού από τους σφετεριστές.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:43 | Ιωάννης

    Εννοείται πως ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αλλάζει τον χάρτη του εκλογικού σώματος, του κορυφαίου δηλαδή πολιτικού οργάνου της χώρας, θα πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του δημοψηφίσματος και όχι να αποτελεί νομοθετική πρωτοβουλία μιας ευκαιριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που στην κοινωνία ενδεχομένως να εκφράζει απλώς μια μειοψηφία. Λυπούμαι που το λέω, αλλά πιοστεύω πως το όλο εγχείρημα είναι μια μικροπολιτική σκοπιμότητα με στόχο την εξασφάλιση ψήφων. Μια τόσο σημαντική απόφαση για το μέλλον του τόπου δεν πρέπει να περάσει απλώς και μόνο από την Βουλή. Ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστεί και η Ελλάδα στο θέμα των δημοψηφισμάτων και να πάψει η προκήρυξή τους να είναι αποκλειστικό προνόμιο της κυβερνήσεως, η μακροχρόνια εμπειρία απέδειξε ότι καμιά κυβέρνηση δεν είχε ποτέ την τόλμη να ζητήσει δημοψήφισμα είτε διότι φοβάται ότι θα το χάσει είτε διότι στην περίπτωση που είναι προφανές ότι θα το κερδίσει δεν το χρειάζεται. Ο λαός βέβαια δεν είναι αλάθητος, αλλά σκακύτερα να πληρώνει τα δικά του λάθη παρά τα λάθη της ελέω εκλογικού νόμου «πλειοψηφίας». Στο κάτω κάτω το σωστό και το λάθος είναι υποκειμενικά , ενώ οι αριθμοί που βγαίνουν από την κάλπη ενός δημοψηφίσματος είναι το μόνο αντικειμενικό μέγεθος.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:34 | Γεωργιος Γεωργιου

    ΝΑΙ στο δικαίωμα ψήφου των ομογενών και των Ελλήνων του εξωτερικού. ΟΧΙ στις αθρόες Ελληνοποιήσεις των λαθρομεταναστών οι οποίοι νομιμοποιούνται εν μια νυκτί για ψηφοθηρικούς λόγους και λόγω της αδυναμίας του κράτους να ελέγξει την λαθρομετανάστευση.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:52 | Αργύριος

    Κατ`αρχήν , διαφωνώ μέ όλα τά άρθρα. Δεύτερον ιθαγένεια έχουν μόνο οί γηγενής από γονείς Έλληνες γηγενής. Δίνωντας τήν ιθαγένεις σέ μετανάστες , είναι σάν νά παραχωρούμε καί ένα μέρος τής Ελλάδος πρός αυτούς.3) Ίσως θά μπορούσαμε νά μιλήσουμε γιά υπηκοότητα, αλλά καί πάλι αυτήν θά μπορούσαν νά τήν πάρουν μέ ποσόστοση πολύ λίγα άτομα, τά οποία θά ήταν χρήσιμα στήν Ελλάδα΄. Αυτό μπορεί νά γίνει , αφού ή Ελλάς λύσει πρώτα τό πρόβλημα τής ανεργείας γιά τούς Έλληνες καί στήν συνέχεια μέ ποσόστοση θά μπορούσε νά δωθεί υπηκοότητα καί όχι ιθαγένεια, όπως καί όλα τά κράτη τής Ευρώπης , δίνουν υπηκοότητα καί όχι ιθαγένεια.
    Διαφωνώ μέ τόν πρό γράφωντα ότι είναι σωστό νά πάρουν ιθαγενεια οι μετανάστες, καί ακόμα καί νά ψηφίζουν.
    Εκ τού ασφαλούς καί μέ παχουλούς μόνιμους μισθούς , δέν γνωρίζω από πού, μπορούμαι νά λέμε ότι θέλουμαι. Όσοι λοιπόν κόβονται γιά τούς μετανάστες , άς τούς πάρουν στά σπίτια τους. Μέ πιά κριτήρια πρέπει νά τούς δοθεί ή ιθαγένεια; μέ τόν βάρβαρο πολιτισμό πού έχουν , ή γιά νά μάς ληστεύουν καί νά μάς σκοτώνουν σάν Έλληνες , οπότε δέν θά ακούγεται ότι <>, αλλά <> . Εσείς πού κόβεσται λοιπόν , λύστε πρώτα τά σοβαρά προβλήματα τών ιθαγενών Ελλήνων, καί μετά λύστε καί τά προβλήματα τών μετραναστών!!
    Ευχαριστώ καί συγνώμη γιά τόν χώρο πού κατέλαβα!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:56 | Anastasios

    Μερικοι να μας πουν απο που πληρωνονται για τις αποψεις τους.Καλλιστα 8α μπορουσαν να μεταβουν σε γειτονικα υποαναπτυκτα κρατιδια,γνωστα για τις εθνικιστικες και ρατσιστικες αποψεις τους, εως και φασιστικες.Να μεταβουν εκει και να ασκουν εξωτερικη πολιτικη στην Ελλαδα.Να βαλουν υποψηφιοτητα σα δημαρχοι στα Σκοπια και στα Τιρανα.Θελω να υπαρχουν νομοι και να με προστατευει η πολιτεια μου,οχι να περπατω και να κοιταω πισω μου μη φαω καμια μαχαιρια.Ουτε θελω να βλεπω στις ειδησεις:ενοπλη ληστεια με δυο νεκρους π.χ. και δραστες 2 Ελληνες δευτερης γενιας.
    Αυτα .Ευχαριστω.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:06 | ΚΟΣΤΑΣ

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ Η ΛΕΞΗ ΑΗΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ. ΕΧΩ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΝΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΧΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΑ ΠΑΘΗ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΟΒΑΝ. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 00:07 | Αλεξανδρος Μαυρικος

    Η διάταξη αυτή χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού λαού είναι σφόδρα ατυχής και σε καμμία περίπτωση δεν αντικατοπρίζει μια αναγκαιότητα της σύγχρονης κοινωνίας.

    Δεν περνάει δε απαρατήρητο το γεγονός ότι με το πρόσχημα του «ρατσισμου», διάφορα αντικοινωνικά στοιχεία προσπαθούν ακόμα και να ζητήσουν την ποινικοποίηση της έκφρασης, χαρακτηρίζοντας ως «κακοποιούς» όσους εκφράζουν μια διαφορετική άποψη από την «πολιτικός ορθή».

    Πίστη μου αποτελεί ότι το δημοψήφισμα ήταν και είναι ο πλέον ασφαλής και δημοκρατικός τρόπος να εκφραστεί ο λαός στα πλαίσια της άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας. Δημοψήφισμα που ήδη έχει διενεργηθεί σε πολλές χώρες της Ε.Ε.

    Θεωρώ επίσης ότι η νομιμοποίηση μιας παράνομης πράξης και η επιβράβευση της (παράνομη είσοδος και παραμονή στην χώρα) κάθε άλλο παρά αποθαρύνει μελλοντικές και μαζικές παρόμοιες πράξεις.

    Δυστηχώς το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί μια οπισθοδρόμηση όσον αφορά την σύνθεση του εκλογικού σώματος και της βουλήσης του λαού. Ναρκοθετεί τα ασφαλιστικά δικαιώματα μακροπρόθεσμα και δίνει την ευκαιρία σε συνδιασμό με τον νόμο περι επανενώσεως οικογενειών, να αλλοιωθεί η διαφορετικότητα του ελληνικού έθνους.

    Σας Ευχαριστώ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:35 | Νικος Μακρης

    Mπραβο σας κύριε Υπουργε, η Ελλαδα μια χωρα που πολλοι απο εμας αναγκαστηκε να μεταναστευσουμε, πρέπει να έχει πάντα φιλομεταναστευτική πολιτική.
    Και πάλι μπράβο σας

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:45 | A8anasios-Papadopoulos

    Dhmopshfhsma twra!!! Periergo na min geinwnte dhmopshfhsmata stin xwra pou Genhse tin dhmokratia!!

    H Ellada den eixe apoikies opws tous agglwgalous,ispanous,portogalous,velgous,olandous ktl,Oute epine to aima twn Mavrwn sklavwn kai twn indianwn opws oi amerikanoi gia na gemisei ksenous,

    h Egglhmatikothta exei ftasei se foverous Va8mous stin Ellada,VIASMOi,DOLOFONEIES,LHSTEIES APO KSENOUS KA8E MERA.

    OI ELLHNES EIMASTE E8NOS ANADELFO DEN EIMASTE GERMANIKOS LAOS OUTE GALIKOS, EIMASTE MONOI KAI LIGOI STON PALIOKOSMO ETOUTON,
    H ELLADA EINE KONTA SE TOURKIA,ARAVIKES XWRES,SLAVIKES,ALVANIA KTL KAI 8A PREPEI NA MINEI MIA ISXYRH XWRA POU NA SEVETE TOUS ELLHNES.
    EAN h GERMANIA ME 80.000.000 KATOIKOUS EXEI 6 EKATOMYRIA KSENOUS PWS MPOREI I MIKRH ELLADA TWN 10.000.000 NA EXEI SE LIGO KAIRO TON IDIO ARI8MO KSENWN?

    OXI EIME ANTI8ETOS STO AR8RO 21 KAI SE OLA TA AR8RA SAS POU PROSPA8HTE NA ELLHNOPOIHSETE KSENOUS POU MPHKAN PARANOMA!!! STIN XWRA MAS.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:35 | Βασίλης

    Απολύτως ορθή η μεταβατική αυτή διάταξη.
    Δράττομαι εν τούτοις της ευκαιρίας να σας επιστήσω την προσοχή στα ακόλουθα :
    Κατά την «περιπλάνησή» μου στην ιστοσελίδα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είδα ότι όλα τα «σχόλια» αξέστων ρατσιστών και άλλων κακοποιών στοιχείων παραμένουν αναρτημένα, αν και υπό κανονικές συνθήκες θα επέσυραν ποινικό κολασμό (Ν. 927/1979 όπως έχει τροποποιηθεί). Αυτή η κατάσταση αποθαρρύνει τους πολίτες να συμμετάσχουν στις συζητήσεις (λόγω ακριβώς της χυδαιότητας των περι ών ο λόγος «σχολιαστών»).
    Θεωρώ ότι η Δημοκρατία πρέπει να προστατεύεται, κυρίως με την εφαρμογή των Νόμων. Θα σας καλούσα δε να μην δημοσιεύετε τα «σχόλια» αυτά δεδομένου ότι κανείς δεν οφείλει να υφίσταται την προσβολή των ύβρεων του υποκόσμου και των πάσης φύσεως… κοτζαμάνηδων.
    Ασφαλώς η έκθεση σε κοινή θέα των ρυπαρών χυδαιολογιών τους στρέφεται κυρίως εναντίον των κακοποιών αυτών στοιχείων. Δεδομένης όμως της απαιδευσίας τους δεν νομίζω ότι ενοχλούνται, αντίθετα αποθρασύνονται.
    Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι το νομοσχέδιο είναι ασφαλώς ένα μεγάλο βήμα προόδου για την ελληνική κοινωνία αν και επιμέρους διατάξεις, όπως ο αποκλεισμός των αλλοδαπών συμπολιτών μας από την εκλογή τους ως δημάρχων ή προέδρων των δημοτικών συμβουλίων, είναι τουλάχιστον ατυχής. Ελπίζω, συν τω χρόνω, να βελτιωθούν και αυτές οι διατάξεις.
    Σας ευχαριστώ, ζητώ δε συγγνώμη για το μακροσκελές του κειμένου αυτού.