- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Άρθρο 10 – Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής (Ε.Σ.Ε.)

1. Με απόφαση του οικείου Υπουργoύ που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συγκροτείται σε κάθε Υπουργείο ένα Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής (ΕΣΕ). Το ΕΣΕ αποτελείται από ένα (1) μέλος του ΑΣΕΠ, ένα (1) μέλος ΔΕΠ ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ συναφούς επιστημονικού αντικειμένου με την προκηρυσσόμενη θέση, έναν (1) λειτουργό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με βαθμό Νομικού Συμβούλου ή Παρέδρου που υποδεικνύεται από τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έναν (1) εκπρόσωπο του ΕΚΔΔΑ με ειδικότητα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και έναν (1) Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης του εποπτεύοντος Υπουργείου κατόπιν κλήρωσης.
Πρόεδρος του Συμβουλίου ορίζεται το μέλος του ΑΣΕΠ. Με την ίδια απόφαση ορίζεται μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου με τον αναπληρωτή του ως Γραμματέας του Συμβουλίου. Με όμοια απόφαση μπορεί στο ίδιο Υπουργείο να συγκροτούνται περισσότερα του ενός Ειδικά Συμβούλια Επιλογής (ΕΣΕ). Οποιοδήποτε μέλος μπορεί να μετέχει κατ’ ανώτατο όριο σε τρία (3) Συμβούλια Επιλογής διαφορετικών Υπουργείων.

2. Με κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται ο τρόπος επιλογής του μέλους ΔΕΠ της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.