Άρθρο 1

1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
«Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
Άρθρο 1
Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:

«Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
Άρθρο 1Α
1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:36 | Nαταλία

    Το θέμα δεν είναι καθόλου απλό και οπωσδήποτε πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράμετροι. Από τα πρώτα πράγματα που έμαθα στη Νομική, και δη στο Διεθνές δίκαιο, ήταν η διαφορά μεταξύ ιθαγένειας και υπηκοότητας.Πιστεύω ότι οι διάφοροι νομικοί σας σύμβουλοι γνωρίζουν την διαφορά.Επίσης οφείλουν να γνωρίζουν για ποιό λόγο στην μεν Ελλάδα ισχύει το δίκαιο της καταγωγής (δηλ. απόκτηση ιθαγένειας με κριτήριο την ιθαγένεια των γονέων) και όχι της τοπικότητας (δηλ. απόκτηση ιθαγένειας βάσει του τόπου γέννησης).Με βάση αυτό το κριτήριο λοιπόν είμαι αρχικά κατά της απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας (η υπηκοότητα είναι άλλο θέμα) σε παιδιά αλλοδαπών. Αν ωστόσο, κάποια παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και εξακολουθούν να μένουν εδώ εκφράσουν την επιθυμία να αλλάξουν ιθαγένεια και να γίνουν Έλληνες θα μπορούσε να τους επιτραπεί υπό ορισμένες προυποθέσεις: να μένουν τόσο διάστημα στην χώρα μας όσο είναι αρκετό για να εμπεδώσουν την ελληνική γλώσσα , πολιτισμό ,ήθη και έθιμα.Πρώτιστα λοιπόν είναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ.Αν η παιδεία μας εξακολουθεί να έχει τα χάλια που έχει σήμερα ΚΑΝΕΝΑ αλλοδαπό παιδί δεν πρόκειται να αποκτήσει ελληνική εθνική συνείδηση. Ας μάθουμε πρώτα σωστά στα παιδιά την ελληνική ιστορία και τα έθιμά μας ώστε να μπορούμε να αφομοιώσουμε κι όχι να αφομοιωθούμε. Κι αν κάποιος αλλοδαπός θέλει να γίνει Έλληνας να το κάνει συνειδητά επειδή το θέλει κι όχι επειδή κάποιοι του το προσφέρουν σαν κάτι που θα του λύσει όλα του τα προβλήματα (γιατί κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί).Τα αδέλφια μου και ο σύζυγός μου έζησαν δεκαετίες στο εξωτερικό (Γερμανία και ΗΠΑ) αλλά τα μεν αδέλφια μου δεν θέλησαν να αποκτήσουν καν την γερμανική υπηκοότητα (ιθαγένεια και να ήθελαν δεν γινόταν) ο δε σύζυγος απέκτησε , και διατηρεί, την αμερικανική υπηκοότητα μαζί με την ελληνική. Είναι τεράστια η ειδοποιός διαφορά,το ξαναλέω, και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.Τώρα όσο για το δημοψήφισμα? Δεν ξέρω γιατί φοβάμαι ότι το θέμα δεν καλύπτεται απλά με ένα ναι ή ένα όχι και εκτός αυτού φοβάμαι κι εξάρσεις ρατσισμού.Πάντως αν το δημοψήφισμα ερωτούσε ναι ή όχι στην απόκτηση ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ από αλλοδαπούς με αυτές τις προυποθέσεις που αναφέρετε ή άμα τη γέννηση θα έλεγα σαφώς ΟΧΙ!!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:21 | ΚΥΡΙΑΚΗ

    ΑΣ ΔΙΝΟΤΑΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ-ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΒΙΑΣΥΝΗ ΑΡΑΓΕ?ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:58 | ΣΑΒΒΑΣ Χ.

    ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ… Ο μοναδικός ρατσισμός που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο τα τελευταία χρόνια είναι αυτών εναντίων των ΙΘΑΓΕΝΩΝ… Τι μας θυμίζει… τι μας θυμίζει… ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ… και αυτοί που βάλθηκαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε τόπο ΜΑΙΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ… Έχουν συνειδητοποιήσει οι κύριοι σε ποιό σημείο του χάρτη βρισκόμαστε; Τι μας περιβάλει; Ούτε Αριζόνα, ούτε Δανία! Πόσες γενιές μπροστά έχετε την δυνατότητα να κοιτάτε κύριοι συντάκτες; Μία; ΚΑΜΙΑ;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:47 | Anestis

    Αν προχωρήσει και ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα πρόκειται για την μεγαλύτερη αλλαγή της σύνθεσης του λαού της χώρας μετά το 1922.

    Μιλάμε για πρωτοφανή επίθεση στην κοινωνική συνοχή και την εθνική ομοιγένεια.

    Για συστηματική αποδόμηση του ίδιου του Έθνους.

    Θα είναι το Κυλώνειο Άγος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας κι εσείς θα καταγραφείτε, ως οι αρνητικοί πρωταγωνιστές !

    Νομίζετε ότι πήρατε λαϊκή εντολή για κάτι τέτοιο;

    Νομίζετε ότι η χώρα, το Έθνος που έχτισαν με το αίμα τους οι αγώνες των Ελλήνων θα διαλυθεί χάριν μερικών παραπάνω ψήφων και για να ικανοποιηθούν κοσμοπολίτικες και μικροπολιτικές συνωμοσιούλες;
    Σε καμία χώρα της Ευρώπης(*) δεν έγινε τέτοια μαζική, δίκην χαρτοπόλεμου, απονομή ιθαγένειας. Κανένα κοινοτικό δίκαιο δεν μας επιβάλλει να αυτοϋπονομευθούμε ως κοινωνία.

    Οι Έλληνες πολίτες ΔΕΝ είμαστε διατεθιμένοι ν’ αφήσουμε να περάσει έτσι ένα νομοσχέδιο που υποθηκεύει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
    Γι’ αυτό λέμε:

    ΟΧΙ στο νομοσχέδιο.

    ΟΧΙ στην άκριτη μαζική «ελληνοποίηση» μουσουλμάνων.

    ΟΧΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ στους ισλαμοφασίστες του Ερντογάν αν δεν ελέγξουν τα σύνορα τους και δεν διαλύσουν τον ΚΡΑΤΙΚΟ και παρακρατικό μηχανισμό τους, που κερδοσκοπεί προωθώντας τα πλήθη των μεταναστών στην Ελλάδα, υπονομεύοντας την ασφάλεια μας, την οικονομία μας και την κοινωνική συνοχή. Αυτή την υπονόμευση θέλει τώρα να νομιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ.

    Κυρώσεις στην Τουρκία, τώρα. Μπλοκάρισμα κάθε κονδυλίου αν δεν αναγνωρίσει την Κύπρο και δεν σταματήσει τον ακήρυκτο μεταναστευτικό πόλεμο κατά της Ελλάδας.

    Μακρά νόμιμη παραμονή και πολιτισμικά κριτήρια για κατ’ επιλογή απονομή της ελληνικής ιθαγένειας.

    Τέλος, απαιτούμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
    Ρωτήστε μας. Δεν είναι το τσιφλίκι του παππού σας. Είναι το σπίτι μας, το σπίτι των παιδιών μας.

    (*) Τα σαϊνια του υπουργείου δείτε εδώ: http://www.lifeintheuktest.gov.uk/htmlsite/background_10.html τι κάνουν στην Μ. Βρετανία για να πάρει κάποιος υπηκοότητα, ακόμα κι αν έχει συμπληρώσει πολλά χρόνια παραμονής στη χώρα. Δοκιμάζεται σε γνώσεις ιστορίας (αγγλικής εννοείται), γλώσσας, καθημερινότητας και πολιτικής. Αφού περάσει το τεστ ορκίζεται πίστη στη βασίλισσα.
    Επίσης εδώ: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/newsarticles/2009/october/have-your-say-citizenship μπορείτε να δείτε πως ρωτάει η αγγλική κυβέρνηση για τις απαραίτητες προυποθέσεις που πρέπει να πληροί κάποιος προκειμένου να πάρει υπηκοότητα. Εκτός αυτών αφαρμόζεται ένα point system στους υποψήφιους άγγλους πολίτες απ’ το οποίο αφαιρούνται πόντοι για όσους απ΄αυτούς υποπίπτουν σε παραπτώματα.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:31 | μιχαλατος ευαγγελος

    οχι στην αποκτηση ελληνικης ιθαγενειας και ψηφου απο τους αλοδαπους

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:00 | Κ. Κωνσταντίνος

    Δεν μπορεί κάποιος που δεν ανήκει το Ελληνικό Γένος να λέγετε Έλλην. Όλοι τους ήρθαν παράνομα και δεν φταίμε εμεί για αυτό – ας φύγουν όπου θέλουν, εκτός Ελληνικού χώρου.
    Δεν θα πληρώσει ο Ελληνισμός γιατί κάποιος δεν τα κατάφερε να στην Πατρίδα του.
    Αυτή η Γη είναι ιδιοκτησία Ελλήνων στο Αίμα που μας κληρονόμησαν οι Πατέρες Μας και οι Παππούδες Μας.
    Να ισχύσει η ποσόστωση, όπως ακριβώς γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

    Και αφήνω και ένα ερώτημα για τους πολίτες, γιατί αναψηλαφίζεται αυτή την εποχή η «δίκη των έξι» άραγε;;; (ο νοών νοείτω)

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:36 | Γεωργία Επιτροπούλου

    Προσθήκη μετά το ….ΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

    το ……

    Ως Ιθαγένεια ορίζεται ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το Ελληνικό κράτος

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:01 | B. Καραματσούκη

    Οποιαδήποτε διάταξη αυτού του νόμου απαιτεί δημοψήφισμα.Θα πρέπει να εξηγήσετε στον Ελληνικό λαό ,γιατί αποδίδεται ιθαγένεια και όχι μόνο υπηκοότητα.Είναι κάτι που μας ξενίζει και δημιουργίες υπόνοιες για πολλά πράγματα.Υπάρχει άλλη χώρα που αποδίδει ιθαγένεια;Μήπως γίνεται για δημιουργία πελατειακών σχέσεων;
    Ευχαριστώ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:57 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ.

    Στο μοναδικό που συμφωνώ είναι στο να αποκτούν ελληνική ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ (όχι ιθαγένεια) στα παιδιά που γεννιούνται εδώ από ΝΟΜΙΜΟΥΣ μετανάστες που διαμένουν δεκαετία.
    Είμαι αντίθετος στο να έχουν δικαίωμα ψήφου άνθρωποι εκτός ΕΕ τους οποίους θέλετε να νομιμοποιήσετε και οι οποίοι έχουν έρθει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ΠΑΡΑΝΟΜΑ!
    Επίσης είναι ολοφάνερο ότι η πολιτική σας αυτή σκοπεύει να μαζέψει περισσότερους ψήφους.
    Είμαστε σε μια δύσκολη γεωγραφική περιοχή και με το να δίνετε τόσο εύκολα ιθαγένειες με γελοίες προϋποθέσεις του τύπου 5 χρόνια διαμονής, θα πέσει σύρμα και θα μαζευτούν άλλοι τόσοι από Ασία και Αφρική γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα νομιμοποιηθούν έτσι κι αλλιώς.
    Δεν αντέχει άλλους η Ελλάδα και αυτό θα μας οδηγήσει σε κοινωνικές συγκρούσεις, γκέτο με άσχημα αποτελέσματα… Είμαστε μια μικρή χώρα 11 εκατομμυρίων. Πρέπει να μπει μια ποσόστωση.
    Πρέπει σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να γίνει δημοψήφισμα.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΟΧΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ;;;

    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ!!!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:02 | Μορφέας

    ΑΙΣΧΟΣ!!!
    ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ;
    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ!!!!ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ…
    ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΝΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ;;;;
    ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ;;;

    ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΧΑΒΟΥΖΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:21 | ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑ

    πολυ καλο μετρο.
    η καταπολεμιση του ρατσισμου- φασισμου πρεπει να ειναι στις κυριες επιδιωξεις ενος κρατους δικαιου..

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:32 | ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΣ

    ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ. ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.
    ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:36 | Αντώνης Μιχαλόπουλος

    Εφόσον είμαι αιρετικός και ρατσιστής και εσείς που κυβερνάτε πιστεύετε ότι το μέλλον ενός τρισάθλιου οικονομικού μετανάστη είναι να σκουπίζει τα τζάμια του αυτοκινήτου σε κάθε φανάρι στην χώρα μας,τότε είστε απόλυτα δικαιολογημένοι για τις αποφάσεις σας και βέβαια η ιστορία θα δείξει αν τελικά είχατε δίκιο εσείς ή εγώ ο αιρετικός πανίβλακας έλλην πολίτης,ο παλαιορατσιστής και κάκός άνθρωπος.
    Ευχαριστώ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:15 | Κωνσταντινος Τερζής

    Εγώ σας ψήφισα γι αυτά που λέγατε και την ελπίδα που μεταδίδατε. Δε σας ψήφισα γι αυτά που τώρα εμφανίζετε, δίνοντάς μου την εντύπωση πως όχι μόνο με εμπαίζατε προεκλογικά, αλλά σχεδιάζατε και την ουσιαστική μου εξόντωση μελλοντικά.
    Από τη στιγμή που δεν τοποθετείτε θέμα ποσόστωσης (ανά νομό και με εξαιρέσεις όπως π.χ. Θράκη, Δωδεκάνησα εύλογο το γιατί…) νομίζω πως δεν δικαιούστε καν να κατεβάζετε αυτό το θέμα.
    Από τη στιγμή που δεν θέτετε ζήτημα «παλαιότητας» μεταναστών (και όχι λαθρομεταναστών) στη χώρα, έχω την σαφή εντύπωση πως επιδιώκετε στην δημιουργία πολιτικής πελατείας
    Από τη στιγμή που βιάζεστε να ασχοληθείτε (και φυσικά να κλείσετε) το θέμα της ελληνοποίησης των λαθρομεταναστών, αντί να ασχοληθείτε με ζητήματα που «καίνε» όπως η Θράκη και ο συνεχής παρεμβατισμός της Άγκυρας και οι παραβιάσεις του Αιγαίου που τείνει να μετατραπεί σε τουρκική θάλασσα, νομίζω πως ματαιοπονείτε να με πείσετε εμένα αλλά και όλους εκείνους που βρίσκονται στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, ότι εργάζεστε για το καλό της χώρας
    Από τη στιγμή που απομακρύνεστε τρέχοντας από βασικές αρχές του κόμματος (Α. Παπανδρέου: Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες) και βιάζεστε να ελληνοποιήσετε αγνώστου ταυτότητας ανθρώπους -δυστυχείς μεν αλλά παρανόμως εισελθόντες στην χώρα- μου σχηματίζετε την σαφή εντύπωση πως έχετε αποφασίσει να μεταβάλετε τον πληθυσμιακό χάρτη της Ελλάδας στον οποίο οι Έλληνες θα αποτελούν μία από τις πολλές μειονότητες εθνικά αλλά και θα είναι μία ακόμη μειονότητα θρησκευτικά, ενώ η μορφή του κράτους θα είναι πλέον ισλαμική -με όλα τα «παρελκόμενα» του ισλαμικού χαρακτήρα-.
    Εάν πιστεύετε, -και θέλω να το πιστεύω αυτό- πως είστε δημοκράτες και προστάτες της δημοκρατίας, η λύση, στο θέμα που θέτετε ως κυβέρνηση, είναι το Δημοψήφισμα. Ειδάλλως, προβλέπω ο επόμενος ή ο μεθεπόμενος πολιτικός σας αντίπαλος να λέγεται Αλή Μπελούκ ή και Αλ Σαλέχ και να σας κατατροπώνει πολιτικά ρίχνοντάς σας στον καιάδα της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας.
    Εάν μετά από αυτά έχετε την εντύπωση πως ένας σύντροφός σας πέρασε στους φασίστες, τότε λυπάμαι, αλλά έχετε απωλέσει την πολιτική σας πυξίδα και βρίσκεστε σε χώρους λίαν επικίνδυνους τόσο για εσάς όσο και για την χώρα.
    Κωνσταντίνος

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:59 | Παναγιώτης

    Με ποιο δικαίωμα μια κυβέρνηση η οποία ψηφίστηκε για να λύσει τα πρόσκαιρα προβλήματα του κράτους για την τρέχουσα τετραετία, αλλοιώνει το Ελληνικό Έθνος παρέχοντας ιθαγένεια σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοφύλων; ΠΡΕΠΕΙ ΔΟΘΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΑΠΌ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:31 | Γιώργος Κ.

    Οι οικονομικοί μετανάστες τα τελευταία χρόνια έχουν ενταχθεί – άλλοτε ομαλά άλλοτε ανώμαλα – στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της χώρας μας. Μορφώνονται, εργάζονται, ασφαλίζονται, συνταξιοδοτούνται, αποκτούν περιουσία όπως οι ημεδαποί. Ωστόσο, κύριοι, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η εθνολογική αλλοίωση, που θα προκληθεί από το εν λόγω νομοσχέδιο. Πρώτα βρείτε τρόπο να θωρακίσετε την Ελλάδα, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ευρωπαΙκές χώρες, από το συνεχώς αυξανόμενο μεταναστευτικό κύμα και ύστερα, αφού δεν καταλήξουμε στο βάθος της αβύσσου, θέστε σε δημοψήφισμα το θέμα της ιθαγένειας.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:22 | Νικος-SECONDGENERATION

    ΕΙΜΑΙ 28 ΕΤΩΝ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΩΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 30 ΜΟΥ ΘΑ ΝΙΩΣΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ!ΟΝΤΑΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΑ ΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ.ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ,Ν’ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΝΑ ΝΙΩΣΩ «ΙΣΟΣ» ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΖΩ ΣΧΕΔΟΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:03 | ΗΛΙΑΣ

    ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΟΔΑΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΝΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ «ΟΜΑΙΜΟΝ, ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ, ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ ΚΑΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ» ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ;

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΑΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΦΙΛΕΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;

    ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;

    ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ;

    ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΦΑΝΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΙΧΕ ΔΗΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ Ή ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΑΘΗΝΑΙΟ;

    ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΕΡΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΑΚΡΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ, ΕΚΦΡΑΖΩ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑΥΤΟ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:29 | Αλέξανδρος

    Για ένα τόσο μεγάλο θέμα για την χώρα και το έθνος πρέπει να ερωτηθεί ο Ελληνικός Λαός. Αν τολμάτε δηλαδή γιατί το αποτέλεσμα θα σας αφήσει κύριοι της κυβέρνησης με ανοιχτο το στόμα.
    Στις κάλπες λοιπόν για να γίνει και πράξη η θέση του πωθυπουργού που δηλώνει είναι υπέρμαχος της άμμεσης δημοκρατίας.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:04 | kostas

    Για ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα. Οπωσδήποτε πάντως πρέπει να υπάρχει ποσόστοση στους αλλοδαπούς που διαβιούν στη χώρα μας.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:23 | john

    νομιζω οτι για ενα τετοιο θεμα σε ενα σοβαρο κρατος πρεπει να γινει δημοψηφησμα.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:12 | ΕΡΜΗΣ

    ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ;
    ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;

    ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΘΑΓΕΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΕΙΣΡΟΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ.

    ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΑΥΤΗ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ? ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ? ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ? ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:57 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Η άποψη μου είναι αρνητική για αυτό το νομοσχέδιο.
    Διότι είναι στο πόδι και το βασικότερο δεν έχουν ερωτηθεί οι Έλληνες πολίτες που σας ταίζουν όλους σας.Πολιτικούς και μετανάστες μαζί.

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

    Άποψη μου είναι ότι τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην Ελλάδα από γονείς οι όποιοι διαμένουν νόμιμα στην χωρά μας θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει πρώτα την υποχρεωτική Έλληνική εκπαίδευση και στα 18 τους χρόνια να έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την ελληνική ιθαγένεια χάνοντας όμως την ιθαγένεια των γονέων τους.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:22 | ΤΑΣΟΣ ΙΑΤΡΟΥ

    Με λίγα λόγια. Αν οι κύριοι της κυβέρνησης πιστεύουν ότι ο λαός είναι ώριμος για πειράματα συμμετοχικής δημοκρατίας, τότε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά τρικ σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό όσο πετυχημένα και εαν είναι τα επικοινωνιακά τρικ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:09 | ιωαννης

    δημοψήφισμα γιατι οχι?????????????????????????????????????????

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:30 | ιωαννης

    παραγραφος 1
    γιατι μονο ο ενας απο τους γονεις να ειναι παρανομος?με αυτον το τροπο θα νομιμοποιουμε ντε φακτο τον παρανομο γονεα ο οποιος πιθανον να ειναι μονο κατα δηλωση του γονεας του παιδιου.
    παραγραφος 4 αρθρο β
    αν η μανα δεν δειλωνει την ιθαγενεια της για να μην απελαθει(γνωστη τακτικη καθως αν δεν σου πει την χωρα δεν μπορεις να την απελασεις )τοτε το παιδι θα γινεται ελληνας?

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:59 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ Η ΓΙΑ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ???
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΙΛΑΩ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΤΩΡΑ…
    ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ….ΜΕΧΡΙ 4%. ΑΝΤΕ 5% ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΜΠΟΓΚΟΤΑ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ.ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!
    ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ο ΑΠΛΟΣ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ,ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ.

    ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:03 | Νίκος Ιορδαμίδης

    Δεν μπορεί κάποιος που δεν ανήκει το Ελληνικό Γένος να λέγετε Έλλην. Όλοι τους ήρθαν παράνομα και δεν φταιμε εμεί για αυτό – ας φύγουν όπου θέλουν, εκτός Ελληνικού χώρου.
    Δεν θα πληρώσει ο Ελληνισμός γιατί κάποιος δεν τα κατάφερε να στην Πατρίδα του.
    Αυτή η Γη είναι ιδιοκτησία Ελλήνων στο Αίμα που μας κληρονόμησαν οι Πατέρες Μας.
    Ας φύγουν λιπών και οι προοδευτικοί και οι προδότες του Γένους ας τους ακολουθήσουν (αν τους δεχθούν εκεί).

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:10 | ΣΤΑΘΗΣ

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΤΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΝΙΚΕΣ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΜΕ .ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ , ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΑΣ ΑΦΟΜΟΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ .

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:28 | ΔΗΜΟΣ

    Το θέμα δεν συζητείτε καν…είναι ανεπίτρεπτο να το προτείνεται με οποιονδήποτε τρόπο, προσβάλει την νοημοσύνη μου και την νοημοσύνη όλων των ελλήνων (πέραν κάποιων μειονοτικών εξαιρέσεων ).Εάν μέσα στα σοβαρά θέματα και στα θέματα καίριας σημασίας όπως λόγου χάριν μείζον εθνικά θέματα, οικονομία , παιδεία ,λαθρομετανάστευση κ .α. πολλά. Είναι τόσο σημαντικό να ασχολούμαστε με το αν θα δοθεί και σε ποιους την ελληνικήν ιθαγένεια και όχι η υπηκοότητα;(…για ποσόστωση ούτε λόγος…) στην γειτονιά στην οποία βρισκόμαστε και στη δεινή κατάσταση στην οποίαν έχει περιέλθει η πατρίδα μας (ΕΛΛΑΣ για όσους το έχουν ξεχάσει…λέω εγώ τώρα…) το θεωρώ τουλάχιστον γελοίων…αν αυτό είναι τόσο σημαντικό να προωθηθεί τώρα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς τότε ας πάμε σε δημοψήφισμα για αυτό όπως και για πολλά άλλα σημαντικότατης αξίας εθνικά θέματα…επιτέλους να ρωτηθεί και για κάτι αυτός ο κακόμοιρος έλληνας πολίτης…στην χώρα αυτή που γέννησε την δημοκρατία…

    …και για να συγκεκριμενοποιήσουμε με καθαρή επιχειρηματολογία σας παραπέμπω στον ιστόλόγιο(blog) που εδημιουργήθη για αυτόν ακριβώς τον λόγο:

    http://dhmopshfisma.blogspot.com/2009/12/blog-post_2049.html

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:51 | ΑΝΘΗ ΡΙΖΟΥ

    Ιθαγένεια σημαίνει καταγωγή. Για ποιον λόγο θέλετε να στερήσετε από τα παιδιά αυτά την γονεϊκή τους καταγωγή; Γιατί δεν περιορίζεστε στην παροχή υπηκοότητας, όπως κάνουν οι υπόλοιπες χώρες; Γεννήθηκα στην Σουηδία, έχω την σουηδική υπηκοότητα, αλλά κανένας δεν θέλησε να μου αφαιρέσει την ελληνική μου ιθαγένεια και ευτυχώς γιατί είμαι Ελληνίδα και όχι Σουηδέζα. Γιατί δεν γίνονται ΠΟΤΕ δημοψηφίσματα στην Ελλάδα;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:28 | Ζορμπάς

    Αν θέλετε τη γνώμη μας, να κάνετε δημοψήφισμα.
    Ευχαριστώ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:15 | Θοδωρής

    Το όλο νομοσχέδιο πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα και ο Ελληνικός Λαός να αποφασίσει. Άλλωστε ο πρωθυπουργός είναι υπέρμαχος και των δημοψηφισμάτων και της άμμεσης δημοκρατιάς (ή μήπως μόνο στα λόγια;)
    Φυσικά και δεν θα γίνει δημοψήφισμα λοιπόν, αφού το αποτέλεσμα το ξέρετε από τώρα.
    Πάντως το ΠΑΣΟΚ θα βρει εκλογική πελατεία με αυτούς που θα κάνει Έλληνες για πολλά χρόνια αφού αυτό και μόνο είναι ο σκοπός σας.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:40 | Λεωνίδας Η.

    Παράγραφος 1:

    Ποιος καθορίζει το «νόμιμα». Δεν γνωρίζει καμία κρατική αρχή πόσοι αλλοδαποί βρίσκονται στη χώρα κι ο κάθε αρμόδιος ή αναρμόδιος αναφέρει το δικό του αυθέραιτο νούμερο δημοσίως, νούμερα που κειμένονται από 250,000 έως 3,500,000!

    Το κράτος μας επί χρόνια συγκεντρώνει όσους καταφέρει να εντοπίσει το Λιμενικό Σώμα σε προσωρινά κέντρα υποδοχής και τους αφήνει εν συνεχεία ανεξέλεγκτους στην ενδοχώρα χωρίς να έχουν καταγραφεί. Παρασητούν, πολλοί εγκληματούν, όλοι εργάζονται αν το κατορθώσουν παράνομα χωρίς εσιφορές, αυξάνουν την ανεργία των Ελλήνων και στη συνέχεια ακόμη και με 15 ευρω όπως αποκαλύπτουν σχετικά ρεπορτάζ των ΜΜΕ (π.χ.: http://www.youtube.com/watch?v=9yFgAE8fB7M&feature=player_embedded) γίνονται ξαφνικά «νόμιμοι» ! Μέσω κυκλωμάτων που μαγειρέυουν εθνικότητες, υπηκοότητες και ταυτότηες, που τους καθοδηγούν για το πως θα πάρουν πολιτικό άσυλο ενώ δεν το δικαιούνται και πως θα δηλώσουν ψευδή στοιχεία. Κυκλώματα που εκμεταλλεύονται και τους ίδιους τους αφηχθέντες και το Ελληνικό κράτος.

    Συνεπώς, η άποψή μου είναι ότι πρώτα πρέπει να συζητήσειτε για καθορισμό ποσόστοσης που αντέχει αυτή η χώρα να σητεί και να εργοδοτεί, δεύτερον να καταγράψετε τους πάντες, τρίτον να απελάσετε όσους είναι περισσότεροι του προαναφερθέντος ορίου και στη συνέχεια να συζητήσετε για τα όποια επιπλέον των εργασιακών δικαιωμάτων για όσους παραμείνουν.

    Παραγραφος 2:

    Πώς είναι δυνατόν να αρκούν 3 τάξεις του δημοτικού; Ούτε την ελληνική γλώσσα έχει κατορθώσει σε αυτήν την ηλικία να μάθει κανείς, ούτε φυσικά να σχηματίσει Εθνική Συνείδηση.

    Παράγραφος 3:

    Ποιος ο λόγος να αλλάξει η ήδη υπάρχουσα νομοθεσία, που προβλέπει πως μετά την ενηλικίωσή του ένας μετανάστης (πλήρως νόμιμος κι όχι με τη σκιά που αφήνουν τα παραπάνω γεγονότα) χρειάζεται κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα διαβίωσης και εργασίας στη χώρα για να ζητήσει υπηκοότητα ή ιθαγένεια;

    Παράγραφος 4:

    Πώς γίνεται να είναι άγνωστης ιθαγένειας ένα βρέφος που γεννήθηκε στη χώρα; Γεννήθηκε από κάποια μητέρα, άρα κι εκείνη ήτο στη χώρα, άρα γνωρίζουμε την ιθαγένεια τους. Μόνο σε περιπτώσεις θανάτου της μητρός προ του εντοπισμού του βρέφους μπορεί να εφαρμοστεί κάτι παρόμοιο, που και πάλι αυτό το βρέφος θα συμβιεί με κάποιους με τους οποίους ήρθε στη χώρα, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ιθαγένειά του.

    Γενικότερο σχόλιο:
    Γιατί απόδοση ιθαγένειας κι όχι υπηκοότητας ; Η διαφορά σύμφωνα με το όποιο λεξικό χρησιμοποιήσει κανείς είναι ουσιώδης:
    Υπηκοότητα: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη ενός κράτους με το κράτος αυτό!
    Ιθαγένεια: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει!
    Ανήκει κάποιος από τους όποιους μετανάστες, παράνομους ή νόμιμους, στην Ελλάδα; Ανήκουμε με την ίδια λογική κι εμείς σε όποια χώρα βρεθούμε παρανόμως;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:11 | Vasilis

    Και Έλληνας Και Ελληνίδα μητέρα!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:19 | Hellas-Orthodoxy

    Αντι να κοιτατε να μαζεψετε μερικες χιλιαδες ψηφους παραπανω,με ανταλλαγμα την καταστροφη και αλλοιωση της εθνολογικης συστασης της χωρας,γιατι δεν φορολογειτε τα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ που χανονται καθημερινα απο το παρεμποριο των λαθρομεταναστων;Μονο τον Ελληνα κακομοιρη φορολογουμενο θα κυνηγατε με χαρατσια παντος ειδους;Οι «μεταναστες»,αν θελουν να πολιτογραφηθουν Ελληνες,να εχουν και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ,οχι μονο δικαιωματα!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:20 | Βασίλης

    Αρχικά καλησπέρα. Συμφωνώ ότι πρέπει να τους παραχωρούνται δικαιώματα ισάξια με αυτά των Ελλήνων πολιτών. Πάντως δεν μπορούν να θεωρηθούν ΈΛΛΗΝΕΣ πολίτες. Μπορούν μόνο να θεωρηθούν πολίτες του Ελληνικού κράτους. Άλλο παραχώρηση δικαιωμάτων (και παράλληλα υποχρεώσεων) και άλλο παραχώρηση ιθαγένειας. Δεν γίνεται επιλογή ιθαγένειας κατά βούληση. Δεν γίνεσαι Έλληνας ή Γερμανός ή Αιγύπτιος με το «έτσι θέλω» όσα και να έχεις προσφέρει στην εκάστοτε χώρα και όσα χρόνια και αν ζεις σε αυτή.

    Ευχαριστω

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:34 | Ευθύμης

    1Α, εδάφιο 1:

    Αρκεί ο ένας γονιός να μένει νόμιμα εδώ για 5 χρόνια για να δικαιούται ιθαγένεια το παιδί. Πολλοί μπορεί να παντρεύονται με κάποιον που του έχουν ήδη δοθεί χαρτιά σε κάποιο παλιότερο πρόγραμμα νομιμοποίησης μόνο και μόνο για να νομιμοποιήσουν το παιδί τους. Τι δικλείδα ασφαλείας υπάρχει γι’ αυτό;
    Πρόταση: θα πρέπει να είναι και οι δύο γονείς μόνιμα και νόμιμα διαμένοντες στη χώρα από τότε που γεννήθηκε το παιδί μέχρι και τα 18 του έτη ώστε να διασφαλίζεται το μεγάλωμα του παιδιού σε σταθερό οικογενειακό περιβάλλον στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας. Παιδί τέτοιων γονιών θα αποκτά αυτόματα στα 18 χωρίς άλλες προϋποθέσεις άδεια επί μακρόν διαμένοντος με ό,τι δικαιώματα αυτή συνεπάγεται. Ιθαγένεια ας δίνεται μόνο σε συγκεκριμένους αριθμούς κάθε χρόνο ώστε να μην υπάρχει απότομη ποσοτική κι εθνολογική μεταβολή του εκλογικού σώματος. Όσοι θέλουν ιθαγένεια θα κάνουν στα 18 και το πολύ μέχρι τα 21 αίτηση και σε αυτήν θα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια όπως ποινικό μητρώο, βαθμοί στο σχολείο, ηλικία (προτεραιότητα στους νεαρότερους) κτλ. και να υπάρχει και κάποιο ψυχομετρικό τεστ.

    Εδάφιο 2

    Γιατί τις τρεις πρώτες χρονιές υποχρεωτικής εκπαίδευσης και όχι τις πρώτες δύο ή τις πρώτες τέσσερις; Γιατί έξι χρόνια εκπαίδευσης και όχι πέντε ή εφτά; Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος γι’ αυτούς τους αριθμούς.
    Πρόταση: Πιο λογικό θα ήταν να απαιτεί ο νόμος να έχουν βγάλει όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση (δημοτικό, γυμνάσιο) ή, αν είναι μεγαλύτεροι, να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού και να έχουν πάρει κάποιο πιστοποιητικό. Με το σκεπτικό που ανέφερα προηγουμένως, αλλοδαποί και παιδιά αλλοδαπών που έχουν βγάλει τουλάχιστον δημοτικό-γυμνάσιο ή έχουν πάρει πιστοποιητικό ελληνικής γλώσσας θα δικαιούνται άδεια επί μακρόν διαμένοντος και όχι ιθαγένεια.

    Εδάφιο 4

    Το «Την Ελληνική Ιθαγένεια» με το οποίο ξεκινάει η πρόταση προτείνω να γίνει «την άδεια επί μακρόν διαμένοντος». Το 4γ δεν είναι απαραίτητο εφόσον στο εδάφιο 1 πρότεινα την αυτόματη, με τη γέννηση απόδοση άδειας επί μακρόν διαμένοντος.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:27 | διηνεκης

    Κυριοι νομιζω οτι ειναι απαραδεχτω και προκλητικο να ανοιγη αυτο το θεμα οταν απο την αλλη αρνουνται σε εκατομυρια ελληνες του εξωτερικου να ψηφιζουν αυτο διχνει πολιτικοι κουτοπονηρια και μια κυβερνηση που ψαρευει σε θολα και επικηνδυνα νερα.Απο την αλλη κοιταζοντας το κοινοτηκο δικαιο και την εμπειρια αλλων κρατων μπορουμε να κοινηθουμε στην σωστη κατευθηνση,και οχι απλα να φτιαξουμε 1.000.000 νεους ελληνες για να μας ψηφιζουν.Ο λαος εχει κριση αν διενστανθει οτι βαδιζεται σε αυτη την κατευθηνση ε θα εχετε προβλημα μεγαλο προβλημα.Καντε λοιπον το σωστο για των τοπο μας

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:47 | Alex

    καμια υπηκοοτιτα η ιθαγενια σε ξενους,ελεος επιτελους κοιταξτε εσεις οι 300 τον ελληνα που πειναη και υποφερη και αφυστε αυτην την καραμελα .
    ειναι κριμα οι ελληνες να πεινανε και να μην εχουν δουλεια και εμεις να προστατευουμε ξενους,
    σε τι κοσμο θα μεγαλοσουνε τα παιδια μας ?
    κοιταξτε που εχει φταση η εγκλιματικοτητα σημερα με ολους αυτους που φερατε εδω χωρις να μας ρωτησετε,επιτελους καντε κατι για την χωρα και τους ελληνες και μετα τους ξενους.
    καντε κατι τωρα που ειναι νωρις γιατι μετα θα ειναι αργα ,αν ξυπνηση ο ελληνας τοτε θα εχουμε ολοι μας προβλημα .
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΤΡΗ ΟΥΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:02 | ΒΑΣΙΛΗΣ Β.

    Έπρεπε να προχωρήσει απο καιρό και να δώσουν ευκαιρία ενσωμάτωσης σε όλους όσους πράγματι θέλουν να ενσωματωθούν. Είναι μισό. Δεκτό όμως ως αρχή. Με την ωρίμανση πρέπει να ολοκληρωθεί. Και πλήρη δικαιώματα, όχι μισές δουλειές.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:31 | Δεξί Εξτρέμ

    Βάλτε και τα εξής αν τολμάτε:

    1. Όποιος θέλει να γίνει Έλληνας να εγκαταλείπει την προηγούμενη υπηκοότητά του
    2. Να δίνει εξετάσεις όπως σε ΗΠΑ, Δανία, Αυστρία κ.α. για να αποδεικνύεται ότι γνωρίζει ελληνικά και τι θα πει Ελλάδα

    ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ «ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ» ΕΛΛΗΝΕΣ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:48 | ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΑΜΗΣ

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ Η ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ?….ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ..

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:20 | ΦΙΛΟΘΕΟΣ

    Κατά πρώτον η ιθαγένεια κληρονομείται και δεν αποκτάται όπως η υπηκοότητα για την οποία συμφωνώ φυσικά με προϋποθέσεις.
    Δεύτερον, δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να αισθανθεί ένας Νιγηριανός ή Πακιστανός και Ινδός, κατά τον εορτασμό εθνικών επετείων όπως η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου.
    Τρίτον και τελευταίο, δε νομίζω ότι είναι σωστό μετά από 20-30 χρόνια να έχει η Ελλάδα Πρωθυπουργό, Υπουργό ή Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων αλλοδαπό.

    Ευχαριστώ για την δυνατότητα επικοινωνίας.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:28 | kostas

    Συμφωνώ με την ιθαγένεια των τέκνων τους αλλά να είναι μοναδική.Όσο για το δικαίωμα ψήφου των γονιών τους πρέπει να ξέρουν καλύτερα αυτοί την ιστορία του τόπου μας παρά εμέις.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:24 | ΚΑΡΟΦΥΛΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Δεν ανέφερα τον λόγο που το λέω γι αυτό αναγκαστικά συμπληρώνω ότι :
    1) θα πρέπει να δηλώνουν εργασία!
    2) το τέκνο θα έχει δικαιώματα άρα και θα διεκδικεί και επιδόματα! Τουλάχιστον οι γονείς να έχου νσυνισφέρει τον οβολό τους στο κράτος!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:34 | ΚΑΡΟΦΥΛΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Να έχουν εργαστεί και όλα αυτά τα χρόνια όμως στην Ελλάδα

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:57 | γρηγορης σονιδης

    θεωρω οτι αυτοι που κατοικουν στην ελλαδα για πανω απο δεκα χρονια πρεπει να παρουν την ελληνικη υπηκοοτητα,αν αυτο δεν ειναι αντιθετο στην νομοθεσια της ε.ε.για τα παιδια που γενηθηκαν εδω δεν υπαρχει θεμα.νομιζω οτι πρεπει να ενταχθουν πληρως με ολα τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:15 | Κωστας

    Καταρχάς συγχαρητήρια που ανοίγεται ένα θέμα που θα έπρεπε να είχε άνοιξη αρκετό καιρό πριν.

    Άποψη μου είναι ότι τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην Ελλάδα από γονείς οι όποιοι διαμένουν νόμιμα στην χωρά μας θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει πρώτα την υποχρεωτική εκπαίδευση και στα 18 τους χρόνια να έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την ελληνική ιθαγένεια χάνοντας όμως την ιθαγένεια των γονέων τους

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:59 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

    ΚΥΡΙΟΙ,

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΟΡΙΟ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    (ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΜΗΝ ΤΟ ΘΑΨΕΤΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΣΧΕΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ 300, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ))