- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Άρθρο 07-Σύσταση Θέσεων

Άρθρο 7

Σύσταση Θέσεων

  1. Στη ΓΓΨΠ συνιστώνται εβδομήντα δύο (72)  θέσεις προσωπικού,  κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ με βαθμούς Α΄- ΣΤ΄, ως ακολούθως:

 

▪        Μία (1) θέση μετακλητού υπαλλήλου, προϊσταμένου του Ιδιαίτερου Γραφείου Γενικού Γραμματέα.

▪        Δύο (2) θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, για το Ιδιαίτερο γραφείο Γενικού Γραμματέα.

▪        Πέντε (5) θέσεις ειδικών συμβούλων με συμβάσεις  εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εξάμηνης διάρκειας, οι οποίες δύναται να ανανεώνονται .

▪        Πέντε (5) θέσεις για τη Μονάδα Α’ Σχεδιασμού και Στρατηγικής, μία εκ των οποίων αποτελεί θέση Προϊσταμένου.

▪        Επτά (7) θέσεις για τη Μονάδα Β’  Έργων, μία εκ των οποίων αποτελεί θέση Προϊσταμένου.

▪        Πέντε (5) θέσεις για τη Μονάδα Γ’ Προτύπων, μία εκ των οποίων αποτελεί θέση Προϊσταμένου.

▪        Έξι (6) θέσεις για τη Μονάδα Δ’ Παρακολούθησης και Αξιολόγησης, μία εκ των οποίων αποτελεί θέση Προϊσταμένου.

▪        Έξι (6) θέσεις για τη Μονάδα Ε’ – Ασφάλειας Συστημάτων μία εκ των οποίων αποτελεί θέση Προϊσταμένου.

▪        Δέκα (10) θέσεις για τη Μονάδα ΣΤ’ – Υποστήριξης και Συντήρησης Κεντρικών Υποδομών, Εφαρμογών και Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, μία εκ των οποίων αποτελεί θέση Προϊσταμένου.

▪        Τέσσερις (4) θέσεις για τη Μονάδα Ζ’ – Διοικητικής Υποστήριξης Επιλογής και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, μία εκ των οποίων αποτελεί θέση Προϊσταμένου.

▪        Τέσσερις (4) θέσεις για τη Μονάδα Η’ – Χρηματοδοτήσεων και Κρατικών Ενισχύσεων, μία εκ των οποίων αποτελεί θέση Προϊσταμένου.

▪        Δέκα (10) θέσεις για τους Συμβούλους Τομέων, για τους οποίους απαιτούνται

1) τίτλος Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, επιθυμητός και μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, με γνωστικό αντικείμενο  Πληροφορικής

2) εξειδικευμένη εμπειρία στην εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στον αντίστοιχο τομέα ευθύνης τους.

▪        Δύο (2) θέσεις για το Γραφείο Νομικού Συμβούλου, με γνώσεις στο αντικείμενο των ΤΠΕ και των συμβάσεων.

▪        Τρεις (3) θέσεις για το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, με γνώσεις σε θέματα δράσεων ΤΠΕ.

▪        Δύο (2) θέσεις για το Γραφείο Τύπου, με εμπειρία στην κάλυψη θεμάτων ΤΠΕ.

 

Απαιτείται η άριστη ή πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, η οποία πρέπει να αποδεικνύεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο π.δ. 50/2001.

 

  1. Οι αρμοδιότητες και η σύνθεση σε προσωπικό των οργανικών μονάδων της ΓΓΨΠ μπορούν να μεταβάλλονται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής.

 

  1. Οι δύο θέσεις διοικητικών υπαλλήλων του ιδιαίτερου γραφείου καλύπτονται με απόσπαση υπαλλήλων (μονίμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα  που γίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η θέση του μετακλητού υπαλλήλου προϊσταμένου του Ιδιαίτερου Γραφείου του Γενικού Γραμματέα καλύπτεται είτε με πρόσληψη που γίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είτε με απόσπαση υπαλλήλου από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων και χωρίς χρονικό περιορισμό.

 

  1. Οι θέσεις των ειδικών συμβούλων καλύπτονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 14 του άρθρου 55 του π.δ. 63/2005, όπως ισχύει. Η κατοχή των θέσεων αυτών δεν συνεπάγεται αναστολή άσκησης του οικείου ελευθέριου επαγγέλματος. Οι θέσεις προσωπικού καλύπτονται κατόπιν δημοσίευσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος με απόσπαση υπαλλήλων (μονίμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Η απόσπαση διαρκεί τρία (3) χρόνια και μπορεί να παραταθεί για μία ακόμη τριετία. Ο χρόνος της απόσπασης θεωρείται ως πραγματικός χρόνος υπηρεσίας του υπαλλήλου στην οργανική του θέση για κάθε συνέπεια και καλύπτει και τον τυχόν προβλεπόμενο, από τις διατάξεις που διέπουν την Υπηρεσία τους, χρόνο άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου, οπότε λογίζεται ως χρόνος άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου στο επίπεδο της οργανικής μονάδας για την οποία γίνεται η επιλογή. Οι αποσπάσεις πραγματοποιούνται και ανακαλούνται, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, με απόφαση του Πρωθυπουργού ύστερα από πρόταση του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής και ύστερα από ενημέρωση του αρμόδιου Υπουργού. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής ανατίθενται καθήκοντα Προϊσταμένου των Μονάδων εκ του αποσπώμενου προσωπικού.

 

  1. Σε περιπτώσεις επειγουσών αναγκών της ΓΓΨΠ  επιτρέπεται η ενίσχυσή της με προσωπικό πέραν του αριθμού των οργανικών της θέσεων, που αποσπάται για διάστημα ενός (1) έτους, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, με απόφαση του Πρωθυπουργού.

 

  1. Η δαπάνη μισθοδοσίας των υπαλλήλων που αποσπώνται στη ΓΓΨΠ βαρύνει τον φορέα προέλευσης, σε κάθε δε περίπτωση οι αποδοχές των υπαλλήλων που αποσπώνται δεν υπολείπονται του συνόλου των αποδοχών και των λοιπών πρόσθετων αμοιβών που τους καταβάλλονταν από τον φορέα προέλευσης, με τις προϋποθέσεις χορήγησής τους.

 

  1. Για την υπερωριακή απασχόληση ή απασχόληση κατά τις νυχτερινές ώρες ή ημέρες εξαιρέσιμες ή αργίες εφαρμόζονται οι ισχύουσες γενικές διατάξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι απαιτούμενες πράξεις εκδίδονται από τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής.

 

  1. Για την εκτός έδρας μετακίνηση του προσωπικού της ΓΓΨΠ στο εσωτερικό ή το εξωτερικό εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής καθορίζεται κάθε ειδικότερο θέμα με λεπτομερειακό χαρακτήρα.

 

  1. Για θέματα που απαιτούν απόφαση υπηρεσιακού και πειθαρχικού συμβουλίου, οι αποσπασμένοι υπάλληλοι της ΓΓΨΠ  υπάγονται στο υπηρεσιακό και πειθαρχικό συμβούλιο της υπηρεσίας από την οποία προέρχονται. Εάν απαιτείται, χρέη εισηγητή στο υπηρεσιακό ή πειθαρχικό συμβούλιο αναλαμβάνει ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής.