- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

1. Γενικές Λειτουργικές – Τεχνικές Απαιτήσεις

1.1. Να μπορεί να ανιχνεύσει ναρκωτικά, όπλα, εκρηκτικούς μηχανισμούς κρυμμένα εντός του σώματος, κάτω από τα ρούχα και στα παπούτσια. Να δηλωθούν τα υλικά που ανιχνεύει η συσκευή.
1.2. Να είναι καινούργιο, πρόσφατης κατασκευή, να χρησιμοποιεί τεχνολογία ακτινοσκόπησης με ακτίνες Χ και να μην διαθέτει ραδιενεργό πηγή.
1.3. Να παρουσιάζει διαχωριστική ικανότητα αντικειμένων, που μεταφέρονται από τους ελεγχόμενους, ανάλογα με την ύλη κατασκευής τους. Ο διαχωρισμός θα γίνεται με ξεχωριστή απόχρωση για κάθε κατηγορία υλικού με διαφορετική φωτεινότητα αναλόγως του πάχους του.
1.4. Η εικόνα του νέου αντικειμένου που παρουσιάζεται στα Monitors, θα πρέπει να εμφανίζεται ομαλά, χωρίς τρέμουλο στο Monitor κατά την αλλαγή της εικόνας .
1.5. Η ανίχνευση και ο διαχωρισμός των ύποπτων αντικειμένων θα ολοκληρώνεται αυτόματα, χωρίς την παρέμβαση του χειριστή, με μία ολόσωμη ακτινοσκόπηση του ελεγχόμενου.
1.6. Θα αποτελείται από τη γεννήτρια παραγωγής ακτίνων Χ, την πύλη ή καμπίνα ελεγχόμενου προσώπου, την κεντρική μονάδα ελέγχου με οθόνη-χειριστήριο και τα παρελκόμενα.
1.7. Να μην απαιτείται βαθμονόμηση κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της.
1.8. Να υπάρχουν ειδικά συστήματα ασφάλειας, τα οποία να περιγραφούν. Θα είναι εφοδιασμένο με σύστημα ενδοασφάλισης για να τίθεται εκτός λειτουργίας όταν η τιμή της παραγόμενης δόσης υπερβεί το προκαθορισμένο όριο ασφαλείας και όταν ο χειριστής το θελήσει, για οποιοδήποτε λόγο.
1.9. Δύο άτομα του προσωπικού ελέγχου θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο με το σύστημα κατά τη διενέργεια του ελέγχου. Να δηλωθούν και να προσφερθούν τα προστατευτικά μέτρα, όπως πλευρικός τοίχος-χώρισμα, οριοθέτηση του δαπέδου και ορισμός θέσεων χειριστή και αστυνομικού συνοδού του ελεγχομένου, προς αποφυγή απορρόφησης της δευτερεύουσας ακτινοβολίας.
1.10. Ο κατασκευαστής θα πρέπει να διαθέτει πιστοποίηση ISO 9001 και το σύστημα σήμανση CE. Να δηλωθούν αναλυτικά τα standards κατασκευής και ασφάλειας, με τα οποία συμφωνεί το προσφερόμενο είδος.
1.11. Θα επικολληθεί σε σημείο που θα υποδειχθεί από την αναθέτουσα Αρχή αυτοκόλλητη ένδειξη συγχρηματοδοτούμενης προμήθειας. Το ακριβές κείμενο της ένδειξης θα δηλωθεί μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού.
1.12. Να έχει σχεδιασθεί και κατασκευασθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επηρεάζεται η ομαλή του λειτουργία από τη συνήθη συσσώρευση σκόνης στις επί μέρους μονάδες του.
1.13. Το προσφερόμενο είδος θα λειτουργεί κατά μέγιστο μία (1) ώρα συνεχώς την ημέρα, αλλά θα είναι κατάλληλο να μπορεί να λειτουργήσει ομαλά για 24 ώρες, χωρίς την ανάγκη τεχνικής επίβλεψης και δεν θα παρουσιάζονται φαινόμενα υπερθέρμανσης, αποκλίσεων από τα χαρακτηριστικά της συσκευής και κακής λειτουργίας / απόδοσης σε οποιαδήποτε από τις υπομονάδες της συσκευής.
1.14. Ο χρόνος επανόδου από την ολοκλήρωση του ελέγχου-ακτινοσκόπησης στην κατάσταση ηρεμίας να είναι ο συντομότερος δυνατός.