Άρθρο 23 – Ποσοστά ΑμεΑ σε προσλήψεις ν.2190/1994

1. Η παράγραφος 6 του άρθρου 14 του ν.2190/1994 αντικαθίσταται ως εξής:
«6.α) Ποσοστό 5% των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ και 10% των προκηρυσσόμενων θέσεων όμοιου προσωπικού της κατηγορίας ΥΕ για υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου και της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του ν. 2527/1997 (Α΄206) στους νομούς των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας, πλην του νομού Θεσσαλονίκης, καλύπτονται από παλιννοστούντες Ποντίους ομογενείς, εφόσον υπάρχουν και δηλώσουν ότι θα υπηρετήσουν στις περιοχές αυτές τουλάχιστον επί μια δεκαετία.
Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται με τα αντίστοιχα ποσοστά και για το σύνολο των ομογενών, που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2790/2000 (ΦΕΚ 24 Α`).
β) Ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτονται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων και περαιτέρω ποσοστό επτά τοις εκατό (7%) από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών.
Για την περίπτωση β) εφαρμόζονται τα οριζόμενα στην παράγραφο 9 του άρθρου 67 του ν.4316/2014 (Α΄270).
γ) Ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτονται από άτομα με αναπηρία, με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, όπως διαπιστώνεται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ.
δ) Ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτονται από όσους έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο καθώς και από τέκνα ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων, οι οποίες όπως διαπιστώνεται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ . Κατ` εξαίρεση όταν τα άτομα πάσχουν από νοητική στέρηση ή αυτισμό, για την παροχή της προστασίας απαιτείται ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%).
Η άσκηση του δικαιώματος προστασίας από έναν δικαιούχο μιας οικογένειας (γονείς, τέκνα, συζύγους, αδελφούς) αποκλείει τους υπόλοιπους.
Ο υπολογισμός των ανωτέρω ποσοστών γίνεται, για την εφαρμογή της περίπτωσης α) στο σύνολο των θέσεων που προκηρύσσονται κάθε φορά στο σύνολο των περιοχών που ορίζονται σε αυτή, για δε την εφαρμογή των λοιπών περιπτώσεων στο σύνολο των θέσεων κάθε προκήρυξης.
Η κατανομή των θέσεων στους φορείς και για τις οκτώ ομάδες:
α) πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων,
β) γονέων με τρία τέκνα και τέκνων αυτών,
γ) παλιννοστούντων Ποντίων ομογενών για την κατηγορία ΥΕ,
δ) παλιννοστούντων Ποντίων ομογενών για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ,
ε) ομογενών του ν. 2790/2000 για την κατηγορία ΥΕ,
στ) ομογενών του ν. 2790/2000 για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ,
ζ) ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% και
η) ατόμων που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο καθώς και των τέκνων ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, , θα γίνει σε πρώτη φάση με βάση τα ακριβή ποσοστά που αντιστοιχούν στο δεκαπέντε τοις εκατό (15%), επτά τοις εκατό (7%), δέκα τοις εκατό (10%), πέντε τοις εκατό (5%), δέκα τοις εκατό (10%), πέντε τοις εκατό (5%), δέκα τοις εκατό (10%), πέντε τοις εκατό (5%) εκφρασμένα σε ακέραιο αριθμό.
Εφόσον δεν καλυφθεί το σύνολο των διατιθέμενων θέσεων με την πρώτη κατανομή, οι υπολειπόμενες θέσεις θα διατεθούν στους φορείς σε δεύτερη φάση, προτασσόμενων εκείνων των φορέων στους οποίους η προστιθέμενη θέση δίνει τη μικρότερη αύξηση στο ποσοστό στο δεκαπέντε τοις εκατό (15%), επτά τοις εκατό (7%), δέκα τοις εκατό (10%), πέντε τοις εκατό (5%), δέκα τοις εκατό (10%), πέντε τοις εκατό (5%), δέκα τοις εκατό (10%), πέντε τοις εκατό (5%) σε καθεμία από τις οκτώ ομάδες αντίστοιχα.
Σε περίπτωση κατά την οποία περισσότεροι φορείς έχουν το αυτό αυξημένο ποσοστό, αλλά οι διαθέσιμες θέσεις είναι λιγότερες του αριθμού των φορέων αυτών, προτάσσονται οι φορείς με το μικρότερο πληθυσμό της έδρας τους.

2. Μετά την παράγραφο 6 του άρθρου 14 του ν.2190/1994, προστίθενται παράγραφοι 7, 8, 9 και 10 ως εξής:
7. Οι δημόσιες υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (νπδδ), οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α΄ και β΄ βαθμού και οι φορείς του δημόσιου τομέα που αναφέρονται στην παράγραφο 8 του άρθρου 2 του ν.2643/1998 υποχρεούνται να προσλαμβάνουν:
α) στο 80% των κενών θέσεων τηλεφωνητών και υπαλλήλων παροχής πληροφοριών, τυφλούς πτυχιούχους των σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών που υπάγονται στην εποπτεία των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και από κάθε άλλη δημόσια αρχή.
β) ένα δικηγόρο με αναπηρία, με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, εφόσον απασχολούν περισσότερους από πέντε (5) δικηγόρους.
Οι θέσεις που προκύπτουν από την παρούσα διάταξη, προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ.
Εφόσον δεν καλυφθεί το σύνολο των διατιθεμένων θέσεων τηλεφωνητών και υπαλλήλων παροχής πληροφοριών από τους υποψήφιους τυφλούς πτυχιούχους των σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών, προκηρύσσονται εκ νέου οι ανωτέρω θέσεις και σε περίπτωση που δεν καλυφθούν και με τη δεύτερη προκήρυξη από τους υποψήφιους τυφλούς πτυχιούχους των σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών, καλύπτονται από τα πρόσωπα της περίπτωσης γ και δ της παράγραφο 6 κατά σειρά προτεραιότητας, εφόσον διαθέτουν πτυχίο πληροφορικής αντίστοιχης βαθμίδας.
Εφόσον δεν καλυφθεί το σύνολο των διατιθεμένων θέσεων δικηγόρων από τα πρόσωπα της περίπτωσης γ καλύπτονται από τα πρόσωπα της περίπτωσης δ της παραγράφου 6 αντίστοιχα.
8. Η συνολική βαθμολογία κατά τη συμμετοχή σε διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου βάσει προκηρύξεων σύμφωνα με τη διαδικασία και τα κριτήρια του άρθρου 21 του ν. 2190/1994 προσαυξάνεται:
α) για τα πρόσωπα της περίπτωσης γ της παραγράφου 6 ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας, το οποίο πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή 3.
β) για τα πρόσωπα της περίπτωσης δ της παραγράφου 6 ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας, το οποίο πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή 2.
9. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 6, 7 και 8 ορίζονται με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιου για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
10. Οι ανωτέρω διατάξεις έχουν εφαρμογή σε προκηρύξεις που δημοσιεύονται μετά την έναρξη της ισχύος της παρούσας διάταξης.

  • 12 Ιουλίου 2016, 10:37 | Αλεξεεβ Ιγκορ

    να παραμείνει για τους πολυτέκνους ως έχει το ποσοστό 20%

  • 12 Ιουλίου 2016, 09:49 | Κεραμάρη Χριστίνα

    Υποτίθεται πως τόσα χρόνια όλοι οι φορείς στρέφονται υπέρ της πολύτεκνης οικογένειας…Και τώρα ως χώρα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο…Και αυτή η κατρακύλα ασφαλώς εμπεριέχει και τους πολύτεκνους….Μα γιατί τόση αδιαφορία ;;;;Αντί να στηρίξετε τον πιο ιερό θεσμό, την οικογένεια, πόσο μάλλον την πολύτεκνη οικογένεια, παίρνετε μέτρα που τον κατεδαφίζουν…Και δεν είναι μόνο η δικιά μου έκκληση αλλά και άλλων τόσων πολυτέκνων…

  • 12 Ιουλίου 2016, 09:27 | Ελένη Ξ.

    Παρακαλείσθε μην κάνετε και άλλες ακόμα παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στις υπάρχουσες νομοθεσίες. Αρκετές αντιοικογενειακές και αντιπολυτεκνικές παρεμβάσεις έχουν ήδη γίνει.

  • 12 Ιουλίου 2016, 09:04 | Γιάννης

    Μα ΟΛΑ πια προς το χειρότερο? ΟΛΑ? Ε Λ Ε Ο Σ….

  • 12 Ιουλίου 2016, 09:50 | ΗΛΙΑΣ

    κύριε Υπουργέ
    Διαφωνώ κάθετα κατά της παραπάνω διατάξεως του νομοσχεδίου που είναι καθ’ ολοκληρία αντιδημογραφική, αντιοικογενειακή και αντιπολυτεκνική. Κύριε Υπουργέ το έχετε καταλάβει ότι η Ελλάδα σβήνει πληθυσμιακά και εσείς μειώνετε τα δημογραφικά κίνητρα; Μπορείτε να μας εξηγήσετε ποιούς πραγματικούς σκοπούς εξυπηρετεί αυτή η μείωση;
    Ως πολίτης που πονάει αυτό τον τόπο, απαιτώ όχι μόνο να παραμείνει αλλά να αυξηθεί για τους πολυτέκνους το ποσοστό 20% του άρθ. 14 του Ν. 2190/1994 .

    Επίσης αισθάνομαι μεγάλη ντροπή εκ μέρους σας για τις προσχηματικές αυτές διαβουλεύσεις, όπως άλλωστε έχουν γράψει και εκατοντάδες άλλοι συμμετέχοντες σε διάφορες διαβουλεύσεις που παρακολουθώ.

  • 12 Ιουλίου 2016, 09:37 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ. Για να το δούμε και με τη λογική ενός βουλευτού: στις επόμενες εκλογές πόσοι θα σας ψηφίσουν εάν μειώσετε κι΄άλλο το ποσοστό, και πόσοι εάν το αφήσετε ίδιο/ αυξήσετε; ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και αποφασίστε.

  • 12 Ιουλίου 2016, 09:33 | Γιάννης

    Μα ΟΛΑ προς το χειρότερο? ΟΛΑ? Ε Λ Ε Ο Σ….

  • Προφανώς μπορεί κάποιος να ισχυριστεί οτι και το 15% βοηθά την πολύτεκνη οικογένεια, ότι δεν είναι αντίθετο απο το σύνταγμα. Με μια τέτοια «λογική» και το 10% ή το 5% ή και 1%, δεν αντιστρατεύεται το σύνταγμα. Είναι όμως έτσι; Μπορεί να είναι έτσι οταν μέσα στην κρίση μειώνεις αντί να αυξάνεις την υποτιθέμενη βοήθεια προς αυτους που την εχουν περισσότερο ανάγκη; και ας μην το γενικευουμε και το μηδενίζουμε λέγοντας: «όλοι έχουμε ανάγκη»… Είναι και κάποιοι που δεν εχουν ανάγκη και έχουν «πάρει τον πλούτο της χώρας και τον έχουν κρύψει» σε χαρτιά (papers) τα λένε… Ιδού λοιπόν η «Ρόδος»… Τα «πράγματα» είναι απλά… αρκεί να ΘΈΛΟΥΜΕ…

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη 11 Ιουλίου 2016 “Η ΜΕΡΙΜΝΑ”

    Αρ. Πρωτ. 120

    Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, οι πιεστικές υποχρεώσεις που επιβάλλονται μέσω των μνημονίων προηγουμένων και νέων, η ανεργία με υψηλότατο ποσοστό στους νέους, έχουν πλήξει περισσότερο και ανεπανόρθωτα τις οικογένειες των πολυτέκνων. Μέσα σ’ αυτή τη δίνη φαίνεται ότι έχουν λησμονηθεί οι κίνδυνοι του δημογραφικού προβλήματος και το γεγονός ότι οι πολύτεκνοι υπήρξαν και εξακολουθούν κατά το μέτρο του δυνατού να είναι το ανάχωμα στον ύπουλο κατήφορο της υπογεννητικότητας που πλήττει την χώρα μας.
    Για το έτος 2015 η δημογραφική καθίζηση είναι εφιαλτική. Οι γεννήσεις ανήλθαν σε 86.652 και οι θάνατοι σε 113.302 δηλαδή υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων κατά 26.650 ζωές που αντιστοιχεί στην αυξητική τάση της υπεροχής των θανάτων έναντι των γεννήσεων της τάξης του 29% σε σχέση με το 2014.
    Λησμονούνται επίσης, όπως φαίνεται και οι διατάξεις του Συντάγματος που προβλέπουν ότι οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος το οποίο έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει δημογραφική πολιτική. Αυτά γιατί ο συνταγματικός νομοθέτης αναγνωρίζοντας την συμβολή των πολύτεκνων οικογενειών στην άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος, παρέχει με τις προηγούμενες διατάξεις άμεση προστασία στις οικογένειες αυτές.
    Στην τρέχουσα όμως πραγματικότητα συμβαίνει δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο. Μαζί με τα μνημόνια φαίνεται ότι στην πράξη ασκείται μια αντιδημογραφική αντιπολυτεκνική, και αντιοικογενειακή; πολιτική..
    Όλα τα δημογραφικά κίνητρα που στόχευαν στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας έχουν καταργηθεί. Πρώτη η ισόβια τιμητική σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, ύστερα τα επιδόματα των ανηλίκων τέκνων, ενώ η εφαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στη φορολογία πλήττει άμεσα αλλά και άδικα την πολύτεκνη οικογένεια. Τα πλήγματα όμως συνεχίζονται στο πλαίσιο της αντιπολυτεκνικής πολιτικής με παράλογες καταργήσεις και άλλων ευεργετικών μέτρων που ίσχυαν μέχρι πρότινος ειδικά για τους πολύτεκνους, τα οποία μάλιστα δεν δημιουργούν συνθήκες οικονομικού κόστους ούτε έχουν προβλήματα εφαρμογής αφού έχουν λειτουργήσει ομαλά για πολλά χρόνια, όπως οι μετεγγραφές των παιδιών των πολύτεκνων στις ανώτερες και ανώτατες σχολές, οι εντός επετηρίδας πρόσληψη των πολύτεκνων εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση που ίσχυσε χωρίς προβλήματα επί μία εξαετία, ή ακόμα η εντελώς πρόσφατη εξαίρεση των πολύτεκνων από τις διανομές φρούτων-λαχανικών-τροφίμων και λοιπής βοήθειας με την δικαιολογία ότι τα προϊόντα θα διανέμονται σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι με οριζόντιες κατηγοριοποιήσεις όπως επιμένουν να αναφέρουν οι αρμόδιοι υπουργοί.
    Η κατάργηση των δημογραφικών κινήτρων έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις γιατί είναι βέβαιο ότι λειτουργεί άμεσα ως αντικίνητρο. Τα είδαμε στα αποτελέσματα της υπογεννητικότητας. Επιπλέον αντί να εισακούονται να μελετώνται και να λύνονται με πολιτική βούληση ορισμένα αιτήματα τα οποία, εδικά για τη σημερινή δύσκολη για την οικονομία της πατρίδας μας συγκυρία, δεν δημιουργούν ούτε απαιτούν πρόσθετο κόστος, αναγκάζουν τους πολύτεκνους να προσφεύγουν με προσωπικό οικονομικό και ψυχικό κόστος στα δικαστήρια μήπως δικαιωθούν από αυτά. Ήδη εκκρεμούν συζητήσεις και αποφάσεις του Σ.τ.Ε για το φορολογητέο εισόδημα, για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, για τις μετεγγραφές και έπεται ενδεχομένως συνέχεια.
    Είναι επομένως σήμερα περισσότερο από αναγκαίο, αυτή ειδικά την κρίσιμη περίοδο που νομοθετούνται νέα φορολογικά και άλλα μέτρα, να αρθρωθεί επιτέλους κάποιος λόγος που να αντιμετωπίζει τους παραπάνω προβληματισμούς. Είναι απαραίτητο να φωτισθεί με έντιμη και θαρραλέα στάση το πώς πιστεύει κανείς, πότε και με ποιους τρόπους μπορεί να αντιμετωπισθεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που απειλεί την πατρίδα μας. Είναι απαραίτητο να απαντηθούν και να εξηγηθούν οι απορίες μήπως υπάρξει ελπίδα ότι δεν έχουν όλα τελειώσει.-
    Υπό το πλαίσιο των παραπάνω συλλογισμών δεν κατανοούμε, γιατί με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπό την ηγεσία του σημερινού Υπουργού γνωστού σε εμάς και από το παρελθόν για την ευαισθησία του και το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την πολύτεκνη οικογένεια, προτείνεται στο άρθρο 23 η μείωση του ποσοστού των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού κ.λ.π. του άρθρου 14 του Ν.2190/1994 από 20% που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους πολύτεκνους και τα τέκνα πολυτέκνων, σε 15%. Δεν γνωρίζουμε ποίων λογικών διεργασιών αποτέλεσμα είναι η πρόταση αυτή. Το βέβαιο είναι ότι η εφαρμογή του ποσοστού 20% όποτε εφαρμόσθηκε, δεν έχει βλάψει άλλες κοινωνικές ομάδες, ενώ η προτεινόμενη μείωση αποτελεί μία πρόσθετη αντιπολυτεκνική και περαιτέρω αντιδημογραφική παρέμβαση η οποία μας βρίσκει αντίθετους και δεν θα πρέπει να ισχύσει.
    Τι να απαντήσει κανείς και πώς να δικαιολογήσει στους πολύτεκνους -κοντά στις άλλες-, ενέργειες όπως αυτή της προτεινόμενης μείωσης, όταν τα τελευταία χρόνια μόνο καταργήσεις και απώλειες εισπράττουν.-

  • 11 Ιουλίου 2016, 23:29 | Eλενα Σιδηροπουλου

    K. Υπουργε ,
    θα έπρεπε να δίνετε κίνητρα στον λαό που υπηρετείτε να κάνει οτι μπορεί για να αυξήσει τον πλυθυσμό της χώρας σας που τήνει να μειώνετε σε τραγικό ποσοστό ετησίως και να τον επιβραβεύετε για αυτό και όχι να τον τιμωρείτε φορτώνοντας του παραπάνω φόρους ,κόβωντας παροχές διευκόλυνσης και προνόμια διαβίωσης. Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνω τέσσερα παιδιά πλέον σε αυτήν την χώρα και σας διαβεβαιώνω οτι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν εκτιμά και δεν βοηθά καθόλου την πολύτεκνη οικογένεια. Σταματήστε να παίρνετε αντι-δημογραφικές αποφάσεις, κάποια στιγμή ολο αυτό θα γήρει εις βάρος σας.Ζητώ να αφήσετε το ποσοστό ως έχει, στο 20 τις 100 για τους πολύτεκνους και 10 τις εκατο για τρίτεκνους.
    Ελενα Σιδηροπούλου

  • 11 Ιουλίου 2016, 23:24 | Παρασκευη Γιανναζογλου

    ΑΙΣΧΟΣ !!! μας εξοντώνετε συστηματικά και μεθοδικά..
    ΠΑΤΡΙΔΑ, θΡΗΣΚΕΙΑ ,ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ. Πέστε μου πιο απο τα τρία μπορεί να σταθεί μόνο του με αξιοπρέπεια και ήθος…τα χτυπάτε και τα τρία συστηματικά και μεθοδικά …
    ΓΙΑΤΙ?????
    ΝΤΡΟΠΗ!!!Μα δεν υπάρχει ένας Ελληνας εκεί μέσα??ούτε ένας??

  • 11 Ιουλίου 2016, 22:57 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΥΧΑΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ.

  • 11 Ιουλίου 2016, 21:32 | Σοφία Μπαλτζή

    Διαφωνώ με την μείωση του ποσοστού των πολυτέκνων.Είναι ντροπή.
    Είναι θετικό που υπάρχει μέριμνα για τους ανάπηρους.

  • 11 Ιουλίου 2016, 17:08 | ΗΛΙΑΣ

    Τα λύσατε όλα και τώρα ήρθε η ώρα να μειώσετε και το ποσοστό πρόσληψης των πολυτέκνων και τριτέκνων;Και ποιας πρόσληψης ,αυτής που θα γίνει αν γίνει στο μέλλον.
    Αντί να αυξήσετε τα ποσοστά και να δώσετε κίνητρα οι Έλληνες να κάνουν παιδιά ,να βοηθήσετε τους ήδη υπάρχοντες γονείς και της οικογένειές τους( όλα τα «προνόμοια»εδώ και χρόνια συστηματικά έχουν ψαλιδιστεί)τα μειώνετε λες και λύση στο πρόβλημα της Ελλάδος θα έρθει από την μείωση των ποσοστών.
    Θα ήθελα να ξέρω ποιοι είναι αυτοί που εισηγούνται αυτό το μέτρο.
    Δεν βλέπουν τι γίνεται στην Ελλάδα του 2016.
    Τόσο μένος και απαξία εναντίων ανθρώπων που παλεύουν να ζήσουν της οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.
    Μεγάλοι ευθύνη έχουν και οι «βουλευτές»μας που σαν «Πόντιοι Πιλάτοι»
    κάνουν πως δεν κατάλαβαν, δεν γνώριζαν,δεν πήραν είδηση τι ψήφισαν .

    Καθένας μας, στον τόπο του διαμαρτυρία στους τοπικούς βουλευτές για να μην μας δηλώνουν μετά «άγνοια».
    ευχαριστώ

  • To 2009 είχαμε 118.000 γεννήσεις και το 2015 92.000. Το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, αναμένεται να είναι 81.000. Στην 1η Δημοτικού του 2022, ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙ σε σχέση με το 2015.

    Αντί λοιπόν να χαράσσεται μια σοβαρή δημογραφική πολιτική που θα προσπαθήσει να μας φρενάρει από αυτόν τον κατήφορο, προσπαθούμε να ξηλώσουμε και τα ελάχιστα που έχουν μείνει! Και μάλιστα μέτρα τα οποία δεν έχουν τη δικαιολογία του δημοσιονομικού κόστους!! Είναι πραγματικά ακατανόητο να γίνεται μείωση του ποσοστού προσλήψεων των πολυτέκνων από 20% σε 15% και μπορεί να αποδοθεί μόνο σε κακόβουλη πρόθεση ή εγκληματική άγνοια. Είναι ενάντια στο σύνταγμα που απαιτεί τη χάραξη δημογραφικής πολιτικής και προστασία της πολύτεκνης οικογένειας, εφόσον η εξάλειψη του μέτρου αυτού δεν συνοδεύεται από άλλο ισχυρότερο ή τουλάχιστον ισοδύναμο.

    Η ανωριμότητα που μπορεί να δείχνει μέρος της Ελληνικής κοινωνίας [2] δεν δικαιολογεί την καταπάτηση του συντάγματος και την εγκληματική αμέλεια εκ μέρους το νομοθέτη που μπορεί να εξυπηρετεί βραχυπρόθεσμους στόχους αλλά μακροπρόθεσμα οδηγεί στον αφανισμό της Ελληνικής κοινωνίας.

    [1] Δημογραφική Κατάρρευση, 2015 http://knanagnostopoulos.blogspot.gr/2016/01/2015.html
    [2] Η Πίκρα των Εκπαιδευτικών ως Σύμπτωμα Ανωριμότητας της Ελληνικής Κοινωνίας, http://knanagnostopoulos.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html

  • Πιστεύουμε ότι κάποιος άσχετος συμβουλάτορας επιχειρεί να προκαλέσει σύγχυση στην κυβέρνηση και αμηχανία στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , διότι άλλως δεν εξηγείτε να προτείνει στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου αντισυνταγματικές διατάξεις ,αφού όλοι γνωρίζουμε το άρθρο 21 παργ 1,2,3,4 , του συντάγματος προβλέπει ειδική αρωγή προς την οικογένεια και μάλιστα τις πολύτεκνες, για ένα και μόνο λόγο ΤΗΝ ΑΝΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και την προστασία της μητρότητας . Αυτό πρέπει και υποχρεούται να το πράξει η πολιτεία θεσπίζοντας νόμους για τον λόγο αυτό και μάλιστα να δίνει κίνητρα στα νέα ζευγάρια για τεκνοποίηση με σκοπό την επίλυση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΟΣ Της Ελλάδος. Έρχεστε τώρα εσείς δια μέσου κάποιου και με το παρόν πόνημα ως έκθεση ιδεών , διότι τελικά κάτι τέτοιο είναι το άρθρο 23 του σχεδίου, να δώσετε την τελική και χαριστική βολή στο Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος. Λειτουργείτε δυστυχώς ως άλλος σφαγιάζοντας κατ ουσία την δυνατότητα τεκνοποίησης από τις Ελληνίδες. Σας έχουμε προτείνει και σας προτείνουμε μέτρα για την επίλυση του Δημογραφικού προβλήματος χωρίς να αλλά εσείς μάλλον κάποιους άλλους ακούτε που δεν κατοικούν στην ΕΛΛΆΔΑ.. Θα μας βρείτε όχι μόνο εμάς μπροστά σας αλλά και την ΙΣΤΟΡΙΑ . Προσέξτε τι πάτε να κάνετε. Προτείνουμε να αυξήσετε το υπάρχον ποσοστό στο 30% οριζόντια και κάθετα χωρίς μικρά γράμματα και σημειώσεις.

  • 11 Ιουλίου 2016, 14:12 | Αθανασιος

    Διαφωνώ.Οταν ο τόπος μας συρρικνώνεται πληθυσμιακά , το λιγότερο που θάπρεπε να κάνει η κυβέρνηση είναι να ενισχύσει και να ενθαρρύνει τις πολύτεκνες οικογένειες και όχι να τους πολεμά.

  • Σύλλογος πολυτέκνων Κοζάνης

    Σε μια περίοδο που η ανέχεια και η εξαθλίωση όλων των Ελλήνων πολιτών με την περιοριστικές πολιτικές και τα μνημόνευα να συνεχίζονται ,με αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση και κυρίως την ανεργία να μεγαλώνει συνεχώς .Έρχεται και η σημερινή κυβέρνηση ,όπως και οι προηγούμενες να περνούν αντιδημογραφικά μέτρα. απέναντι στην οικογένεια και ιδιαιτέρα στην πολυτεκνική, Ο σύλλογος πολυτέκνων Κοζάνης απαιτεί να παραμείνει όπως προϋπήρχε ο νόμος των προσλήψεων, ώστε να στηριχτεί η πολύτεκνοι οικογένεια και το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος.

  • 11 Ιουλίου 2016, 14:54 | Ελένη Θεσσαλονίκη

    Τα παιδιά των πολυτέκνων είναι η αυριανή Ελλάδα! Οι πολύτεκνοι είναι εργατικοί άνθρωποι, οι οποίοι αντί να κάνουν ταξίδια και εξοχικά, κάνουν ενέσεις ζωής στο ετοιμοθάνατο από γνήσιους Έλληνες πολίτες ελληνικό έθνος. Καλοί μας πολύτεκνοι, όποιος κι αν είναι ο λόγος που κάνετε παιδιά, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. Το κράτος υποχρεούται και μόνο από ευγένεια να ανταποδίδει την υποστίρηξη που προσφέρουν οι πολύτεκνοι στο έθνος. Σαβουάρ βιβρ δεν έμαθαν ποτέ οι πολιτικοί!

    Να επαναλάβω και κάτι που διάβασα στο άρθρο ενός πολυτέκνου (δεν θυμούμαι το όνομά του) για τους πολέμιους της διάταξης που επέτρεπε τον σύντομο διορισμό πολυτέκνων καθηγητών: Γιατί τρώγονται με τους πολύτεκνους διορισμένους καθηγητές; Στο τέλος θα απομείνει τα δικά τους παιδιά να κάνουν μάθημα! (Η διατύπωση δεν ήταν ακριβώς έτσι αλλά το νόημα είναι το ίδιο).

  • 11 Ιουλίου 2016, 13:06 | Ηλίας

    Καλά είναι δυνατόν να προσπαθείτε να μειώσετε πάλι το ποσοστό των πολυτέκνων από 20% σε 15%. Είναι απαράδεκτο και δεν μπορώ να καταλάβω τι σκοπούς και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετείτε;!
    Η Ελλάδα έχει ανάγκη τους πολύτεκνους και οι Έλληνες πολύτεκνοι πρέπει να νιώθουν αρωγούς στον δύσκολο αγώνα τους το κράτος (όχι να βιώνουν την εξαθλίωση από τέτοιου είδους μέτρα)
    Οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά θεωρώ, χωρίς να είμαι εθνικιστής, ότι είναι ανθελληνική.
    Συγχωρέστε με αλλά αγαπώ την Ελλάδα και τους πραγματικούς Έλληνες!

  • 11 Ιουλίου 2016, 13:40 | ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    κύριε Υπουργέ
    Διαφωνώ κάθετα κατά της παραπάνω διατάξεως του νομοσχεδίου που είναι καθ’ ολοκληρία αντιδημογραφική, αντιοικογενειακή και αντιπολυτεκνική. Κύριε Υπουργέ το έχετε καταλάβει ότι η Ελλάδα σβήνει πληθυσμιακά και εσείς μειώνετε τα δημογραφικά κίνητρα; Μπορείτε να μας εξηγήσετε ποιούς πραγματικούς σκοπούς εξυπηρετεί αυτή η μείωση;
    Ως πολίτης που πονάει αυτό τον τόπο, απαιτώ όχι μόνο να παραμείνει αλλά να αυξηθεί για τους πολυτέκνους το ποσοστό 20% του άρθ. 14 του Ν. 2190/1994 .

    Επίσης αισθάνομαι μεγάλη ντροπή εκ μέρους σας για τις προσχηματικές αυτές διαβουλεύσεις, όπως άλλωστε έχουν γράψει και εκατοντάδες άλλοι συμμετέχοντες σε διάφορες διαβουλεύσεις που παρακολουθώ.

    Ιωάννης Χ. Ευστρατιάδης
    Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω

  • 11 Ιουλίου 2016, 12:38 | Βασίλης

    Μη προχωράτε σε μείωση του ποσοστού από 20% σε 15% στους πολύτεκνους και τα τέκνα τους και από 10% σε 7% στους τρίτεκνους και τα τέκνα τους. Ο νόμος αυτός δεν έχει οικονομικό κόστος στην πολιτεία. Το Σύνταγμα της χώρας μας ακόμη ισχύει. Πώς θα αντιμετωπιστεί το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας;

  • 11 Ιουλίου 2016, 08:29 | Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων

    Και άλλο χτύπημα κατά της πολύτεκνης οικογένειας. Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ που αφορά την προστασία της και την επίλυση του Δημογραφικού προβλήματος τηρείται; Να αποσυρθεί άμεσα η μείωση του ποσοστού. Τελικά για ποιόν κάνετε πολιτική σε αυτόν τον τόπο;

  • 11 Ιουλίου 2016, 07:50 | ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Είναι δυνατόν σε μια εποχή δημογραφικής κατάρρευσης της χώρας, να αφαιρούνται συνεχώς δημογραφικά κίνητρα, τα οποία μάλιστα δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος; ΖΗΤΑΜΕ να παραμείνει ανέπαφο το ποσοστό των προσλήψεων για πολύτεκνους και τρίτεκνους, γιατί αποτελεί ενα απο τα τελευταία ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ.

  • 10 Ιουλίου 2016, 21:04 | Νικόλαος Μάννης

    Είμαι πρώτος από 11 αδέλφια και ο ίδιος τυγχάνω τρίτεκνος και θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους πολιτικούς. Η σύζυγός μου είναι άνεργη και τα παιδιά μου κάτω των 6 ετών, ενώ εγώ εργάζομαι ως αναπληρωτής δάσκαλος 8 έτη. Σκεφτόμουν πως σε ενδεχόμενους μελλοντικούς διορισμούς θα είχα κάποια ελπίδα με το 10%. Ομολογώ πως μου κακοφάνηκε κάπως με την πτώση του στο 7%. Θέλω όμως να σας πω ότι δεν απογοητεύτηκα ούτε μία στιγμή, διότι έχω πλούσιο πατέρα. Τον λένε Ιησού Χριστό και με έχει διδάξει να μην αγχώνομαι για τίποτε. Να βλέπω τα λουλούδια και τα πουλιά πως τα συντηρεί και τα τρέφει η πρόνοια του Θεού. Έχω εμπιστοσύνη στον Θεό, ότι ποτέ δεν θα πεινάσουμε, όπως ποτέ μέχρι σήμερα δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο.
    Αγαπητοί κύριοι πολιτικοί αυτήν την πίστη δεν μπορείτε να μου την στερήσετε ότι και να κάνετε. Απλά με τις αδικίες που νομοθετείτε και ανέχεσθε βαραίνετε την ψυχή σας και δεν πρόκειται να δείτε πρόσωπο Θεού εν ημέρα Κρίσεως. Εύχομαι να μετανοήσετε διότι η αιώνια κόλαση είναι κάτι το φοβερό και δεν πρέπει κανένας άνθρωπος να την κληρονομήσει.
    Εύχομαι να μετανοήσετε και να αρχίσετε να πολιτεύεστε θεοφιλώς και φιλανθρώπως.
    Ο Θεός να σας φωτίσει

  • 10 Ιουλίου 2016, 20:52 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Τάσσομαι υπέρ του όχι στην ελάττωση του ποσοστού.

    Σας παρακαλούμε να στηρίξετε τους αγωνιστές πολυτέκνους.

  • 10 Ιουλίου 2016, 17:07 | Νικόλαος Τεντολούρης

    Περιπτώσεις που αφορούν μετατάξεις υπαλλήλων ΑΜΕΑ (με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω που έχει αναγνωριστεί από ΚΕΠΑ) εξετάζονται κατά προτεραιότητα (ιδιαίτερα αν η μετάταξη ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ) και κατ εξαίρεση άρθρων/διατάξεων όπως αυτή που επιβάλλει κάλυψη 65% στον κλάδο στον οποίο υπηρετούν. Οι περιπτώσεις αυτές εξετάζονται κατά προτεραιότητα από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας και με κριτήριο την διευκόλυνση των υπαλλήλων – ΑΜΕΑ.

    Πρόεδρος ΕΛΟΔΙ

  • 10 Ιουλίου 2016, 13:02 | Νίκος

    Έχουμε κουραστεί να σας το λέμε ότι το άρθρο 21 του Συντάγματος προστατεύει την Πολύτεκνη Οικογένεια, και η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να δίνει κίνητρα και να προβλέπει την ανανέωση των γενεών και των Ελλήνων με θέσπιση νόμων και κινήτρων ώστε οι Ελληνίδες να γεννούν για την επίλυση του Δημογραφικού προβλήματος. Έρχεστε εσείς με το σχέδιο νόμου υπό διαβούλευση και αντί να αυξήσετε το ποσοστό από 20% σε 30 % για την πρόσληψη πολυτέκνων και τέκνων, εσείς το μειώνετε προς τα κάτω και λειτουργείτε ως άλλος Ηρώδης (σφαγή των νηπίων). Δεν θέλετε να το καταλάβετε ρωτήστε μας πως μπορεί να γίνει η αύξηση των γεννήσεων των Ελληνίδων χωρίς οικονομικό βάρος στον προϋπολογισμό του κράτους. Επιτέλους τι θέλετε??? Ελλάδα χωρίς Έλληνες ! να μας πείτε ανοικτά ποιο είναι το σχέδιο σας.Ευχαριστούμε.

  • 10 Ιουλίου 2016, 12:24 | Αντώνιος

    Οι πολύτεκνοι δεν τεκνοποιούν για ιδιοτελείς σκοπούς και το αποδεικνύουν καθημερινώς με την θυσιαστική ζωή τους. Οι πολύτεκνοι πιστεύουν πρώτα απ’ όλους στον άγιο Τριαδικό Θεό και τροφοδοτούν την πατρίδα μας με υγιείς πολίτες, οι οποίοι, πέραν όλων των άλλων, εάν απαιτηθεί, θα δώσουν και την ίδια τους τη ζωή για να την υπερασπιστούν! Αυτός δεν είναι άλλωστε, ο σκοπός της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας;
    Υποτίθεται όμως, ότι το ευαίσθητο και κοινωνικό κράτος μας, προνοεί και προστατεύει και γι’αυτούς που ζουν μια τέτοια ζωή γεμάτη κόπους και στερήσεις και χωρίς κάποιο προσωπικό υλικό συμφέρον αυξάνουν την οικογένειά τους, αυξάνοντας ταυτόχρονα και την Ελλάδα.
    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, και όχι να το μειώσει. Έτσι θα αποδείξει ότι νοιάζεται πραγματικά για την Ελλάδα. Θα αποδείξει ότι θέλει μια Ελλάδα με Έλληνες, οι οποίοι όλο και μειώνονται, αφού οι Θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις και όλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μιλώντας για το δημογραφικό πρόβλημα.
    Όποιος, τέλος θεωρεί ότι οι πολύτεκνοι τεκνοποιούν για να επωφελούνται, ας κάνει και ο ίδιος πολλά παιδιά για να διαπιστώσει εμπειρικά πλέον, ποιο είναι το όφελός τους από την πολιτεία.

  • 10 Ιουλίου 2016, 11:08 | Φλώρα Τζεβρένη

    Σε καμία περίπτωση η μείωση του ποσοστού από 20 σε 15 % για τις πολύτεκνες οικογένειες δεν αποτελεί Δημογραφική πολιτική αλλά νέο χτύπημα κατά των παιδιών μας αλλά και της οικογένειας.

  • 10 Ιουλίου 2016, 11:10 | Απόστολος Τσιώλης

    Όχι σε ένα επιπλέον χτύπημα κατά της πολύτεκνης οικογένειας

  • 10 Ιουλίου 2016, 09:28 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

    Για άλλη μια φορά αυτή η κυβέρνηςη θέλει να πάρει αντιδημογραφικά-αντιπολυτεκνικά μέτρα.
    Εσείς οι βουλευτές, οι υπουργοί πως θα λάβετε τέτοια μέτρα , εναντίον της οικογένειας και της μητρότητας !!! Είναι αντιδημοκρατικά, αντιπολυτεκνικά, αντιδημογραφικά, αντικοινωνικά. Σε ένα κράτος
    Με τόσο μεγάλο πρόβλημα υπογεννητικότητας !!!ανεργείας!!! ΝΤΡΟΠΗ !!!
    ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 20% ΤΩΝ ´ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.
    Ο σύλλογος πολυτέκνωνΧαλκιδικής, απευθύνει έκκληση προς τους συναδέλφους πολύτεκνους , να στείλουν ΜΗΝΥΜΑ σε όλους αυτούς που εισηγούνται τέτοια μέτρα. ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΗΣΟΥΝ. ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ!!!

  • 10 Ιουλίου 2016, 06:47 | Γιώργος

    Απαράδεκτη η μείωση των ποσοστών για τους πολύτεκνους και τρίτεκνους. Σε μια χώρα που μαστίζεται από υπογεννητικότητα θα έπρεπε να δίνονται κίνητρα για την ανασχεσή της.

  • 9 Ιουλίου 2016, 19:55 | Θωμάς

    Δε μπορούμε να λέμε ότι βοηθούμε την πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια μειώνοντας τα ποσοστά πρόσληψης από 20% σε 15% και από 10% σε 7% αντίστοιχα. Τα ποσοστά πρέπει (τουλάχιστον) να κρατηθούν τα ίδια. Η πολιτική στάση που υποδηλώνεται είναι απογοητευτική!

  • 9 Ιουλίου 2016, 18:31 | Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Καβάλας

    Η θέση του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Καβάλας είναι να παραμείνει το ποσοστό 20% για τους πολύτεκνους. Οι πολύτεκνες οικογένειες είναι οι στυλοβάτες του έθνους. Θα πρέπει κανονικά να δίνουμε επιπλέον κίνητρα στις πολύτεκνες οικογένειες και όχι να τους τα στερούμε.

  • 9 Ιουλίου 2016, 16:01 | zeng26

    Είμαι κινητικά ανάπηρος, υπήρξα δικηγόρος εμποδισμένος στην άσκηση της δικηγορίας, λόγω μη προσβασιμότητος της πόλεως, αλλά δεν ζητησα ποτέ να διοριστώ σε τέτοιες ‘χαριστικές’ θέσεις, δεν μου ήταν απαραίτητο. Ομως η αδελφή μου, που αφιέρωσε όλη της τη ζωή να υπηρετεί την ηλικιωμένη μάνα κι εμένα, αριστούχος ανωτάτης σχολής, και ΑΝΕΡΓΗ επί δεκαετίες, παρ’ όλο που είναι γραμμένη στον ΟΑΕΔ, και έκανε αιτήσεις για πρόσληψη όποτε προκηρύσσοντο θέσεις, ΟΤΔΕΠΟΤΕ ωφελήθηκε, όλο …ΕΠΙΛΑΧΟΥΣΑ!
    Αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά που εν πάση λεπτομερεία περιγράφονται και εδώ είναι φούμαρα!
    Οι …μιλημένοι το κόμματος σε υπερσκελίζουν, επικαλούμενοι ψεύτικα »προσόντα», που είναι ψευδή, πλαστά!
    Πουθενά δεν γράφει στο νόμο ότι ο προσλαμβανόμενος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ, ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ! Δηλαδή αυτές οι προσλήψεις είναι σαν τις άδειες περιπτερων που χορηγούσε το κράτος στους πολεμικούς αναπήρους αντί αοζημιώσεως και ευπρεπούς συντάξεως! Αλλά οι ανάπηροι μπορεί να είναι ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ, αλλά αυτό δεν είναι ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΣ!Πάλι το κράτος κάνει γαλαντομίες εις βάρος ενδεχομένως της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ! Οι ανάπηροι ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ, όχι ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ!7

  • 9 Ιουλίου 2016, 14:48 | Αργύρης Στακιάς

    ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ 20% ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ.ΘΕΩΡΩ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ.

  • 9 Ιουλίου 2016, 12:20 | ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

    οποιοδηποτε μετρο στρεφεται εναντιων των πολυτεκνων και τησ οικογενειασ με βρισκει αντιθετο.Αντι να βοηθανε τουσ πολυτεκνουσ μασ αφαιρουν και τα ελαχιστα που εχουν απομεινει.Ντροπη.Ελπιζω να μη περασει.

  • 9 Ιουλίου 2016, 10:02 | ΠΑΥΛΟΣ

    Θεωρώ απαράδεκτη την προτεινόμενη με το σ/ν μείωση του ποσοστού από 20% σε 15% στους πολύτεκνους και τέκνα των πολυτέκνων και από 10% σε 7% στους τρίτεκνους και τα τέκνα των πολυτέκνων,όπως μέχρι τώρα ίσχυε με το νόμο 2190/94. Αυτό ούτε συνταγματικό είναι, ούτε κοινωνικό, ούτε αριστερό. Το περίεργο είναι ότι ενώ δεν κοστίζει εσεις το προτείνετε.
    Είναι κανείς άραγε από εσάς πολύτεκνος; Ακούει κανείς. Ανεξάρτητοι Ελληνες ποια θα είναι η στάση σας;

  • 9 Ιουλίου 2016, 09:18 | Αγγελική

    Με ποιο σκεπτικό το ποσοστό πρόσληψης των πολυτέκνων είναι μικρότερο αυτού των ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους; Η πολυτεκνία είναι επιλογή. Η ασθένεια και η αναπηρία όχι!

  • 9 Ιουλίου 2016, 09:17 | ΣΑΛΙΒΕΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

    Βλέπω ότι δεν σταματάτε την προσπάθειά σας να αποδυναμώνετε τις πολύτεκνες οικογένειες. Η τακτική σας αυτή είναι εθνικά ζημιωγόνος και άπτεται θεμάτων λογικής και ηθικής. Με τις σκέψεις αυτές αντιμετωπίζω και την επιχειρούμενη προσπάθεια μείωσης του ποσοστού εισαγωγής πολυτέκνων στο Δημόσιο.

  • 9 Ιουλίου 2016, 08:03 | Πανος

    Το μόνο μέτρο που λειτουργεί «χωρίς δαπάνη για τον κρατικό προυπολογισμό» (έτσι δεν ξεκινάνε παντα;) για την στηριξη της μεγάλης Ελληνικής οικογένειας και για την βοήθεια στο δημογραφικό των Ελλήνων τίνει να καταργηθεί!

    Χωρίς δαπάνη για τον προυπολογισμό; γιατί κάποιον θα προσλάβεις για να κάνει τη δουλειά έτσι κι αλλιώς!!

    Αλλά προφανώς η Ελληνική οικογένεια είναι κάτι που δεν θέλουν να στηριχθεί ή να υπάρχει! Γιατί η οικογένεια δημιουργεί δεσμούς και ενότητα και όχι άτομα που χάνονται στις δικές τους πλεκτάνες! Γιατί από το 2010 μας το είπαν! Το δημογραφικό θα λυθεί με εισαγωγή μεταναστών, ξεχάστε τον Έλληνα! Οπως βλέπουμε όλοι κάνουν ότι μπορούν να το υλοποιήσουν. Η Ελληνική οικογένεια πρέπει τελικά να παλέψει να σωθεί μόνη της. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών το κάνουν καθαρό πια ότι δεν θέλουν πια έλληνες, αλλά κατοίκους αυτής της χώρας.

    Αν πει κάποιος «Ελλάς, ελλήνων, χρηστιανών» είναι πλέον εθνικιστής και κατάπτυστος. Μην μου λέτε πια για την πατρίδα και τον Ελληνισμό….

  • 8 Ιουλίου 2016, 23:45 | Χρυσόγελος Μαν

    Είναι δυνατόν σε μια εποχή δημογραφικής κατάρρευσης της χώρας, να αφαιρούνται συνεχώς δημογραφικά κίνητρα, τα οποία μάλιστα δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος;
    Τις προηγούμενες ημέρες ανεγράφετο στις εφημερίδες ότι θα αυξηθεί το ποσοστό των πολυτέκνων και εσείς το μειώνετε, είναι δυνατόν; Γιατί μας κοροϊδεύετε;
    Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Π. Παυλόπουλος το 2004, τελειοποίησε το ανωτέρω ποσοστό και το έκανε 20% και 10% στους τρίτεκνους, είναι δυνατό να υπογράψει τώρα τη μείωση του;
    ΖΗΤΑΜΕ να παραμείνει ανέπαφο το ποσοστό των προσλήψεων για πολύτεκνους και τρίτεκνους, γιατί είναι ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ.

  • 8 Ιουλίου 2016, 22:16 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

    ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΗΡΙΖΕΣΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑ

    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

  • 8 Ιουλίου 2016, 18:45 | Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας

    Το αρθρο 21 του Συντάγματος δεν το διαβάσατε από την ΑΡΧΗ. ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ. Δεν μπορείτε να στρέφετε την μια κοινωνική κατηγορία κατά της άλλης. Αν θέλετε να βοηθήσετε τα ΑΜΕΑ μπράβο σας, αυξήστε το ποσοστό, αλλά μη μειώνετε από άλλη κοινωνική κατηγορία την οποία μάλιστα το ίδιο το Σύνταγμα προστατεύει. Αρκετά έχουν μέχρι σήμερα πληρώσει οι πολύτεκνες οικογένειες την κρίση που η ανίκανη πολιτική δημιούργησε. Μην καταστρέφετε το μέλλον της χώρας. Τα παιδιά. ΑΡΚΕΤΑ ΩΣ ΕΔΩ.

    Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας.

  • 8 Ιουλίου 2016, 17:28 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ!
    ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ……..ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ!) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΕΑ!!!ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ…….

    ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΟΛΑ ….ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ!!!!!
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!!!!ΝΤΡΟΠΗ….

  • 8 Ιουλίου 2016, 14:09 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

    πιστεύαμε οτι μόνο η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έλαβε αντιδημογραφικά-αντιπολυτεκνικά μέτρα.Αλλά δυστυχώς διαψευστήκαμε διότι κι αυτή η συγκυβέρνηση σκέφτεται το ίδιο…….με αριστερή συνείδηση!!!ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ.
    εσείς που κάθεστε στα γραφεία των υπουργείων και λαμβάνετε μέτρα εναντίον της οικογένειας και της μητρότητας της Ελλάδος, εχουμε να σας πούμε:
    ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ!!!
    και στην αναθεώρηση του Συντάγματος να υπάρχει διατύπωση που να λέει: μέτρα ψηφισθέντα υπερ των πολυτεκνων ΔΕΝ μεταβάλλονται αλλά αντιθετα ενισχύονται!!!!
    αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική παίρνοντας ποσοστά απο τους πολύτεκνους και δίνοντας τα σε άλλη κοινωνική ομάδα της οποίας ο πρόεδρος είναι <>……ΟΧΙ!!!ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕΤΡΑ-ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ.
    ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 20% ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.
    απευθυνόμαστε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζητούμε να μην υπογράψει μέτρα ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ τη στιγμή που το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της χώρας μας βρίσκεται σε οριακό σημείο…..ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ…και ουδεις συγκινείται…..

    Ο σύλλογος πολυτέκνων Λάρισας απευθύνει έκκληση προς τους συναδέλφους πολύτεκνους , να στείλουν ΜΗΝΥΜΑ σε όλους αυτούς που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις,που εισηγούνται τέτοια μέτρα.την κατάλληλη στιγμή πρέπει να έχουμε ΜΝΗΜΗ….ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

  • 7 Ιουλίου 2016, 21:27 | Μάνος

    Νομίζω, ότι ο υπουργός κλέβει ποσοστό από πολύτεκνους, τρίτεκνους και το δίνει σε αναπήρους!… Έλεος υπουργέ, είπαμε πελατεία, αλλά το παρακάνεις…

    Και ένας ανά οικογένεια σε ποιους αναφέρεται στους ΑΜΕΑ ή και στους πολύτεκνους των 4,7,13.. παιδιών;;; ΝΤΡΟΠΗ.

  • 7 Ιουλίου 2016, 16:42 | ΓΚΙΡΤΖΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Πολύ «όμορφα» χαρακτηρίστηκε το άρθρο 23 ως ποσοστά Αμεα σε προσλήψεις ν. 2190/1994.

    Γιατί προχωράτε σε μείωση του ποσοστού από 20% σε 15% στους πολύτεκνους και τέκνα των πολυτέκνων και από 10% σε 7% στους τρίτεκνους και τα τέκνα των πολυτέκνων,όπως μέχρι τώρα ίσχυε με το νόμο 2190/94 (περί διορισμού τους μέσω ΑΣΕΠ),όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 παρ. 3 δ 1 Ν.3454/2006 ΦΕΚ Α 75/7-4-2006,όταν ο νόμος αυτός δεν είχε κανένα οικονομικό κόστος στην πολιτεία αλλά αναφέρετε σε θέσεις μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕ. Το Σύνταγμα της χώρας μας ακόμη ισχύει. Για ποιον λόγο μας τιμωρείτε ; Mήπως επειδή βοηθούμε να αντιμετωπιστεί το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.
    ΄Exουνε λάβει γνώση όλοι οι σύλλογοι των Πολυτέκνων της Χώρας,η Ασπε,οι αδιόριστοι Πολύτεκνοι Εκπαιδευτικοί και γενικά όλοι οι Πολύτεκνοι.Ζητούμε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση όπως και ότι
    μόνο ένα άτομο από κάθε οικογένεια θα διορίζεται,το οποίο είναι αντισυνταγματικό αφού οι διορισμοί γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και διορίζονται
    τα άτομα που έχουν τα απαραίτητα προσόντα,πως λοιπόν θα αποκλείσετε κάποιον με περισσότερα προσόντα από το διορισμό του όταν με τα προσόντα του θα προσφέρει στο Δημόσιο.

    Ποια είναι η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ,γνωρίζοντας και τη θέση τους για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.

    Στο χέρι σας είναι να προχωρήσετε σε μία τόσο απλή αλλά συγχρόνως εθνική πολιτική θέση,όταν δεν έχει οικονομικό κόστος δεδομένου ότι μέχρι τώρα όποια επαφή είχαμε μαζί σας,ανήκω στους
    αδιόριστους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς του 2010,μας λέγατε ότι είστε μαζί μας αλλά δεν υπάρχουν χρήματα(δείτε προεκλογικά τις δηλώσεις του Κυρίου Κουράκη)αυτή είναι και η ευκαιρία σας να το αποδείξετε,
    ώστε και εμείς στο μοναδικό δικαίωμα που μας δίνει ο νόμος (δικαίωμα
    ψήφου) να ξέρουμε πως θα δράσουμε.

    Σας παραθέτω τα εξής από το νομοσχέδιο το οποίο είναι σε διαβούλευση:
    β) Ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτονται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων και περαιτέρω ποσοστό επτά τοις εκατό (7%) από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών.
    Η άσκηση του δικαιώματος προστασίας από έναν δικαιούχο μιας οικογένειας (γονείς, τέκνα, συζύγους, αδελφούς) αποκλείει τους υπόλοιπους.
    Ο υπολογισμός των ανωτέρω ποσοστών γίνεται, για την εφαρμογή της περίπτωσης α) στο σύνολο των θέσεων που προκηρύσσονται κάθε φορά στο σύνολο των περιοχών που ορίζονται σε αυτή, για δε την εφαρμογή των λοιπών περιπτώσεων στο σύνολο των θέσεων κάθε προκήρυξης.
    Η κατανομή των θέσεων στους φορείς και για τις οκτώ ομάδες:
    α) πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων,
    β) γονέων με τρία τέκνα και τέκνων αυτών,
    γ) παλιννοστούντων Ποντίων ομογενών για την κατηγορία ΥΕ,
    δ) παλιννοστούντων Ποντίων ομογενών για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ,
    ε) ομογενών του ν. 2790/2000 για την κατηγορία ΥΕ,
    στ) ομογενών του ν. 2790/2000 για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ,
    ζ) ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% και
    η) ατόμων που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο καθώς και των τέκνων ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, , θα γίνει σε πρώτη φάση με βάση τα ακριβή ποσοστά που αντιστοιχούν στο δεκαπέντε τοις εκατό (15%), επτά τοις εκατό (7%), δέκα τοις εκατό (10%), πέντε τοις εκατό (5%), δέκα τοις εκατό (10%), πέντε τοις εκατό (5%), δέκα τοις εκατό (10%), πέντε τοις εκατό (5%) εκφρασμένα σε ακέραιο αριθμό.
    Εφόσον δεν καλυφθεί το σύνολο των διατιθέμενων θέσεων με την πρώτη κατανομή, οι υπολειπόμενες θέσεις θα διατεθούν στους φορείς σε δεύτερη φάση, προτασσόμενων εκείνων των φορέων στους οποίους η προστιθέμενη θέση δίνει τη μικρότερη αύξηση στο ποσοστό στο δεκαπέντε τοις εκατό (15%), επτά τοις εκατό (7%), δέκα τοις εκατό (10%), πέντε τοις εκατό (5%), δέκα τοις εκατό (10%), πέντε τοις εκατό (5%), δέκα τοις εκατό (10%), πέντε τοις εκατό (5%) σε καθεμία από τις οκτώ ομάδες αντίστοιχα.
    Σε περίπτωση κατά την οποία περισσότεροι φορείς έχουν το αυτό αυξημένο ποσοστό, αλλά οι διαθέσιμες θέσεις είναι λιγότερες του αριθμού των φορέων αυτών, προτάσσονται οι φορείς με το μικρότερο πληθυσμό της έδρας τους.

    2. Μετά την παράγραφο 6 του άρθρου 14 του ν.2190/1994, προστίθενται παράγραφοι 7, 8, 9 και 10 ως εξής:
    7. Οι δημόσιες υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (νπδδ), οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α΄ και β΄ βαθμού και οι φορείς του δημόσιου τομέα που αναφέρονται στην παράγραφο 8 του άρθρου 2 του ν.2643/1998 υποχρεούνται να προσλαμβάνουν:

    β) ένα δικηγόρο με αναπηρία, με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, εφόσον απασχολούν περισσότερους από πέντε (5) δικηγόρους.
    Οι θέσεις που προκύπτουν από την παρούσα διάταξη, προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ.

    Εφόσον δεν καλυφθεί το σύνολο των διατιθεμένων θέσεων δικηγόρων από τα πρόσωπα της περίπτωσης γ καλύπτονται από τα πρόσωπα της περίπτωσης δ της παραγράφου 6 αντίστοιχα.
    8. Η συνολική βαθμολογία κατά τη συμμετοχή σε διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου βάσει προκηρύξεων σύμφωνα με τη διαδικασία και τα κριτήρια του άρθρου 21 του ν. 2190/1994 προσαυξάνεται:
    α) για τα πρόσωπα της περίπτωσης γ της παραγράφου 6 ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας, το οποίο πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή 3.
    β) για τα πρόσωπα της περίπτωσης δ της παραγράφου 6 ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας, το οποίο πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή 2.
    9. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 6, 7 και 8 ορίζονται με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιου για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
    10. Οι ανωτέρω διατάξεις έχουν εφαρμογή σε προκηρύξεις που δημοσιεύονται μετά την έναρξη της ισχύος της παρούσας διάταξης.

    Γκίρτζου Αικατερίνη
    Αδιόριστη Πολύτεκνη
    Εκπαιδευτικός
    Πτυχιούχος Νομικής,ΠΕ 13
    Έτους 2010

  • 7 Ιουλίου 2016, 08:54 | Αντώνης

    Στην παρ 1. η οποία αντικαθιστά την παρ.6 του άρθρου 14, πουκλείνουν τα εισαγωγικά;;;;;

    Έλεος… όλα στο πόδι, τι είναι αυτά;