Άρθρο 18 – Τελικές-Καταργούμενες διατάξεις

1.Κάθε γενική ή ειδική διάταξη περί απόσπασης ή μετάταξης που αντίκειται στις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις διενέργειας που θέτει το ΕΣΚ καταργείται, με εξαίρεση τις διατάξεις για την απόσπαση:
α) σε πολιτικά γραφεία, γραφεία αιρετών, γραφεία βουλευτών, κόμματα, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αιρετών για την άσκηση των εν λόγω καθηκόντων,
β) σε φορείς της ΕΕ, στη ΜΕΑ και σε διεθνείς οργανισμούς
γ) στην ΕΣΔΔΑ, για όσο χρόνο διαρκεί ο χρόνος φοίτησης των υπαλλήλων
δ) στην ΚΕΔΕ, την ΕΝΠΕ, την ΕΕΤΑΑ, και τις ΠΕΔ
ε) στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

2.Οι διατάξεις για αποσπάσεις και μετατάξεις του ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας, οι διατάξεις των άρθρων 93 παρ. 7 και 182 παρ.10 του ν.3852/2010, καθώς και οι διατάξεις του ν. 1069/1980 παραμένουν σε ισχύ.
3.Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου καταργούνται η παράγραφος 1 του άρθρου 68 του ν. 4002/2011(ΦΕΚ Α΄ 180) , η παράγραφος 5 του άρθρου 35 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ Α’ 226), η παράγραφος 16 του άρθρου ένατου του ν. 4057/2012 (ΦΕΚ Α΄54), το άρθρο 6 του ν. 3613/2007 (ΦΕΚ Α΄ 263) , η παράγραφος 10 του άρθρου 2 του ν.3051/2002 (ΦΕΚ Α΄ 220), όπως προστέθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 284 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87), και οι διατάξεις των άρθρων 72, 74 και 75 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ, ο οποίος κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄ 26).

  • 8 Ιουλίου 2016, 15:14 | Τακης

    Για άλλη μία φορά τα σχόλια των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών αποτελούν ένα μεγάλο μέρος από τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που υποβάλλονται σε αυτή την διαβούλευση. Αυτό το ν/σ απευθύνεται σε δεκάδες χιλιάδες δημοσιους υπαλληλους κι όμως κατακλύζεται από μεγάλο αριθμό σχολίων που αφορούν την Δημοτικη Αστυνομια χωρίς καν, να προβλέπει κάτι για την περίπτωση των Δημοτικών Αστυνομικών. Αυτό δείχνει την αγωνία και την ελπίδα, με την οποία περιμέναμε αυτή τη κινητικότητα μήπως και τελειώσει πλέον η περιπέτεια μας. Ευελπιστώ ότι θα υπάρξει κάποια πρόβλεψη.
    Εύχομαι υπομονή και ότι καλύτερο στον κάθε συνάδελφο της Δημοτικής Αστυνομίας σε όποια υπηρεσία και αν εργάζεται

  • 8 Ιουλίου 2016, 13:18 | ΓΙΑΝΝΗΣ Π.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΡΕΜΜΟΥΝ.
    ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΜΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ.
    ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟ 2017 ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ.

  • 8 Ιουλίου 2016, 13:35 | Ηλιας

    Δημοτικοι αστυνομικοι νυν και πρωην….καταντησαμε να γινομαστε και γραφικοι με το να ζηταμε τα αυτοννοητα ,μας υποσχεθηκαν μας καθησυχασαν και στο τελος μια μικρη μονο μεριδα κερδισε εις βαρος του συνολου.αυτο αλλωστε δεν συμβαινει σε αυτη τη χωρα,δεν ειναι ο κανονας πλεον?Καντε κατι επιτελους 3 χρονια εχουμε υποστει τα πανδεινα και συνεχιζουμε την ιδια αντιμετωπιση απο το ευρωπαικο ελληνικο κρατος!!Δωστε το δικαιωμα σε ολους να γυρισουν στις θεσεις τους-προστατεψτε την υπηρεσια αυτη και αναβαθμιστε την.Ειμαστε-ειμασταν ειδικοι ανακριτικοι υπαλληλοι και το κρατος ξοδεψε λεφτα για να μας εκπαιδευσει και τωρα καποιοι γιναμε φωτοτυπαδες και γραφιαδες καποιοι δεσμοφυλακες και οσοι ειναι εξω πραγματικα στο δρομο παλευουν καθημερινα υποστελεχωμενοι και εκτεθειμενοι.

    Χαιρετισμους σε ολους τους συναδελφους….ενας γραφικος πρωην Δ.Α

  • 8 Ιουλίου 2016, 12:49 | kostas

    Πρέπει να προβλέψετε μεταβατική περίοδο όλων τον εκκρεμών μετατάξεων με όλες της ισχύουσες γενικές ή ιδικές διαταξης που είναι στο τελικό στάδιο υπογραφών από το υπουργείο σας για να μην ταλαιπωρηθούν εκ νέου ολόκληρες οικογένειες, στης δύσκολες αυτές εποχές πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και στήριξη σε όλα τα επίπεδα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 8 Ιουλίου 2016, 12:41 | Κωστας

    αν θελετε να κανετε σωστη κινητικοτητα καταργηστε το αρθρο 17 του ν. 2622/98.ως ποτε ηλικιακοι περιορισμοι που ειναι παρανομοι ως προς το συνταγμα αλλα και τους ευρωπαικους νομους θα κρατανε δεσμιους υπαλληλους με προσοντα που μπορουνε να προσφερουνε απο αλλες θεσεις ενω τωρα βρισκονται παγωμενοι χωρις αντικειμενο εχοντας αυτον τον ρατσιστικο νομο που δε υπαρχει σε καμια αλλη κατηγορια προσωπικου

  • 8 Ιουλίου 2016, 12:50 | Θανάσης

    Για να υπάρχει και μια μεγαλύτερη ευχέρεια στη διοίκηση αλλά και στους υπαλλήλους, μπορεί να ισχύει το εξής:

    «Κάθε απόσπαση ή μετάταξη που προβλέπεται από γενική ή ειδική διάταξη δύναται να διενεργηθεί για εξαιρετικά σοβαρούς υπηρεσιακούς ή προσωπικούς λόγους, κατόπιν έγκρισης πχ Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας ή του Υπουργού Εσωτερικών».

    Εξάλλου να κρίνει κάποιος αν μια διάταξη αντίκειται στο παρόν νομοσχέδιο είναι λίγο ασαφές, για παράδειγμα εάν μια ειδική διάταξη προβλέπει εξετάσεις των υποψηφίων, ή συνεντεύξεις αντίκειται ή όχι, εάν μια διαδικασία προβλέπει περισσότερη διάρκεια και ανανεώσεις της απόσπασης αντίκειται κοκ

    Και όμως θα δημιουργηθούν προβλήματα που σίγουρα θα μπορούσαν να μην υπάρχουν με την ευέλικτη διάταξη που προτείνω.

    Βεβαίως με τον τρόπο αυτό θα παραμείνουν και μερικές διατάξεις που έρχονται σε αντίθεση με το πνευμα του νεου νόμου πχ αποσπάσεις σε διαφορετικά υπουργεία αλλά δεν πιστευω ότι θα συμβάλει στην ευρυθμη λειτουργία της Διοίκησης να καταργηθούν πλήρως όλα αυτά τα εργαλεία.

  • 8 Ιουλίου 2016, 10:19 | Ανώνυμη

    Δεδομένου του μεγάλου χρονικού διαστήματος που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας μετάταξης, είναι μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρονται μεταβατικές διατάξεις που να αφορούν την ολοκλήρωση των εν εξελίξει μετατάξεων με τις έως τώρα ισχύουσες διατάξεις.

  • 8 Ιουλίου 2016, 10:37 | jenny

    Κύριε Υπουργέ, μπορεί η περαιτέρω στελέχωση της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας, όταν και εφόσον αυτή κρίνεται απαραίτητη από τα αρμόδια στελέχη, να γίνει από λοιπούς Δημόσιους υπαλλήλους…;;;Υπάρχει περιθώριο νέων προσλήψεων και χρήματα για εκπαίδευση νέων Δημοτικών Αστυνομικών…;;; Όλοι ξέρουμε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Δώστε λοιπόν τη δυνατότητα, τηρώντας τις δεσμεύσεις που σας έφεραν μέχρι εδώ και αποκαθιστώντας την τεράστια αδικία που διαιωνίζεται από το 2013 έως και σήμερα,το δικαίωμα επιστροφής σε όλους τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς, εάν και εφόσον το επιθυμούν.

  • 8 Ιουλίου 2016, 09:10 | ζαμπελα

    Προτείνεται το παρακάτω άρθρο ώς μεταβατική διάταξη και ευελπιστώ να γίνει δεκτή για την ουσία της διαβούλεσης αλλα κυριώς για να μην κλωνισθούν παραπέρα οικογένειες και υπάλληλοι!
    Mόνιμοι ή αορίστου χρόνου υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου είναι αποσπασμένοι, με γενικές ή ειδικές διατάξεις, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ.,Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού ή ανεξάρτητες αρχές μπορούν με αίτησή τους να μεταταγούν στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι. Η μετάταξη γίνεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των οικείων Υπουργών. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος. Οι μετατασσόμενοι καταλαμβάνουν θέσεις κλάδων της ίδιας κατηγορίας ή ανώτερης κατηγορίας , οι οποίες αντιστοιχούν στα τυπικά προσόντα τους και προβλέπονται στις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας υποδοχής

  • 8 Ιουλίου 2016, 09:49 | ΝΙΚΟΣ Κ.

    ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ

  • 8 Ιουλίου 2016, 09:17 | ΝΙΚΟΣ Κ.

    Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους υπαλληλους που τεθικαν σε καθεστως αναγκαστικης διαθεσιμοτητας (απο την πρωην κυβερνηση Σαμαρα) με καταργηση της οργανικης τους θεσης (χωρις καταργηση της ειδικοτητας και κατ’ εξαιρεση της αξιολογησης τους στον Φορεα που ανηκαν) ανεξάρτητα σε ποιον φορέα κατατάχθηκαν, εφοσον το επιθυμουν, να επιστρέψουν συον Φορεα που υπηρετούσαν πριν την κατάργηση της οργανικης τους θεσης…. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ !!!!!!

  • 8 Ιουλίου 2016, 08:06 | Γεωργιος Παπαδόπουλος

    Η κατάργηση της παραγραφου 5 του άρθρου 35 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ Α’ 226) σημαινει την απαγόρευση μεταταξης σε ανώτερη κατηγορία χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής;

  • 8 Ιουλίου 2016, 07:24 | Κωστας

    Καταργηστε το αρθρο 17 του ν. 2622/98. Ποσες φορες θα το πουμε οτι παραβιαζετε τις ευρωπαικες συνθηκες? ποσες φορες θα επαναλαβουμε οτι η διακριση των ατομων με βαση την ηλικια ειναι ρατσιστικη και καταφορα αδικη. δε καταλαβαινετε οτι παραβιαζετε η αρχη της ισονομιας? δωστε ενα τελος σε αυθαιρετες ειδικες διαταξεις επιτελους

  • 8 Ιουλίου 2016, 07:28 | Φώτης

    Η παράγραφος 5 του άρθρου 35 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ Α’ 226)ορίζει,
    «Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής επιτρέπεται η μετάθεση ή μετάταξη υπαλλήλου, περιλαμβανομένων των μετατάξεων των άρθρων 69, 70 και 72 του Υπαλληλικού Κώδικα, και χωρίς να υπάρχει κενή οργανική θέση στην υπηρεσία, τον κλάδο ή τον φορέα που μετατάσσεται ή μετατίθεται, με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος».

    Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουμε κατάργηση της ως άνω διάταξης αν θέλουμε να μιλάμε μια πραγματική και ουσιαστική μεταρρύθμιση.

  • 7 Ιουλίου 2016, 22:37 | ΕΥΤΥΧΙΑ

    Θα πρέπει να υπάρξει κάποιο μεταβατικό στάδιο για τους ήδη αποσπασμένους υπαλλήλους αλλά και για όλες τις αιτήσεις απόσπασης, μετάταξης που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

    Επιπλέον δεν θα πρεπει να τεθεί σε ισχύ ο παρόν νόμος πριν δημιουργηθει η πλατφόρμα και αναρτηθούν τα οργανογράμματα όλου του δημοσίου.

    Τέλος θα πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία για ήδη αποσπασμένους υπαλλήλους που επιθυμούν μετάταξη στην υπηρεσία που είναι ήδη αποσπασμενοι χωρίς φυσικά να ισχύει ο περιορισμός των 2 ετών.

  • 7 Ιουλίου 2016, 22:12 | ΝΙΚΟΣ

    ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΔΕ ΥΕ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Α β ΒΑΘΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΩΜΕΣ ΤΟΥΣ.

  • 7 Ιουλίου 2016, 20:41 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Να δοθει η δυνατοτητα στους πρωην δημοτικους αστυνομικους που βρισκονται στα κεντρα κρατησης να μπορουν να επιστρεψουν στον τοπο τους, στο δημο που υπηρετουσαν. Ευχαριστω

  • 7 Ιουλίου 2016, 19:19 | τακης

    Εδώ και 3 χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα σώμα υπαλλήλων που λέγεται πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί και ο καθένας με τις δικές του αγωνίες και τα δικά του προβλήματα περιμένει την μέρα που θα ξανακάνει την δουλειά που εκπαιδεύτηκε και ξέρει και που αγάπησε, υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις συναδέλφων, σε διαφορετικές υπηρεσίες που ακόμη περιμένουν την ευκαιρία για την επιστροφή τους. Εγώ προσωπικά επέλεξα την επιστροφή μου στην θέση μου στην Δημοτική Αστυνομία ενώ ήμουν στην ΕΛ.ΑΣ. και μετά ο Δήμος στον οποίο επέστρεψα αποφάσισε να μη συστήσει Δ.Α. και είμαι διοικητικός υπάλληλος.Η επανασύσταση ή η μη επανασύσταση Δ.Α. απο τους Δήμους έγινε αφού επέλεξαν οι υπάλληλοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους χωρίς να γνωρίζουν αν ο Δήμος έχει αποφασίσει να συστήσει Δημοτική Αστυνομία. Πρίν καταργηθεί η υπηρεσία , υπήρχαν 3500 Δημοτικοί Αστυνομικοί, τώρα σχεδόν το 1/3, χωρίς προοπτική νέων προσλήψεων και άνοιγμα σχολών Δ.Α.με ελάχιστο προσωπικό και ελάχιστα μέσα λόγω και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, που αναπόφευκτα θα μειώνεται χρόνο με το χρόνο λόγω συνταξιοδοτήσεων κ.τ.λ. ενώ υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός πρώην Δ.Α. που επιθυμούν να επιστρέψουν η να υπηρετήσουν σε άλλες Δημοτικές Αστυνομίες είναι κρίμα πρώτα για τους εργαζόμενους που θέλουν ένα αίσιο τέλος για την περιπέτεια στην οποία μπήκαν αλλά και για το μέλλον της Δημοτικής Αστυνομίας, αν δεν δοθεί η δυνατότητα επιστροφής σε κάθε πρώην Δημοτικό Αστυνομικό.

  • 7 Ιουλίου 2016, 17:33 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ

    Κάθε κινητικότητα δεν θα πρέπει να έχει απολύτως κανέναν περιορισμό, εφόσον εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες του κράτους.Μην βάζετε εξαιρέσεις και στεγανά στην κινητικότητα.Σε ότι αφορά τους δημοτικούς αστυνομικούς,επιτρέψτε σε ΟΛΟΥΣ, είτε έχουν επιστρέψει στις δημοτικές αστυνομίες που υπηρετούσαν και υπολειτουργούν με το 1/3-1/4 της δύναμής τους,είτε έχουν πάει στην ΕΛΑΣ,είτε στα κέντρα κράτησης, είτε οπουδήποτε αλλού να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κινητικότητας.

  • 7 Ιουλίου 2016, 16:45 | Μ.Π

    Φτιαχνετε υποτιθεται ενα καινουριο, διαφανες, αδιαβλητο και αξιοκρατικο συστημα αποσπασεων και μεταταξεων,εξαιρωντας…τις αποσπασεις σε γραφεια βουλευτων, αιρετων, κομματων κλπ, τα απολυτα δηλαδη βυσματα και την απολυτη ρεμουλα. Εξαιρειτε με διαφορες προφασεις, διαφορες κατηγοριες, και τα μασατε οσον αφορα τις Ανεξαρτητες Αρχες, οι οποιες πρεπει να εχουν τις δικες τους ρυθμισεις, οπως ευθεως προκυπτει απ το Συνταγμα, τις γνωμοδοτησεις του νσκ και τη νομολογια. Μεγαλο απωθημενο για τους μανδαρινους των Υπουργειων αυτες οι ΑΑ.. Και οι ελεγκτικες αρχες γενικα βεβαια, αφου μ αυτο το συςτηματακι οδηγειτε σε καταργηςη ΣΕΕΔΔ και ΓΕΔΔ. Επιτηδες δεν περιλαμβανετε μεταβατικες διατξεις για να δημιουργησετε θεματα ερμηνειας, να δικαιολογειτε την υπαρξη σας, και να κανετε και τα κατα παραγγελια ρουσφετια σας. Η νιοστη …μηνιαια μεταρρυθμιση του Δημοσιου, που οπως και ολες οι προηγουμενες απλα θα δημιουργησει ακομα μια φορα ενα απολυτο χαος. Η μονη θετικη μεταρρυθμιση για το ελληνικο δημοσιο θα ηταν η καταργηςη επιτελους αυτου του επαρατου Υπουργειου Διοικητικης Απορρυθμισης…ελεος πια!!!

  • 7 Ιουλίου 2016, 15:03 | Θανάσης

    Υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου είναι αποσπασμένοι, με γενικές ή ειδικές διατάξεις, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ.,Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού ή ανεξάρτητες αρχές μπορούν με αίτησή τους να μεταταγούν στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι. Η μετάταξη γίνεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των οικείων Υπουργών. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος. Οι μετατασσόμενοι καταλαμβάνουν θέσεις κλάδων της ίδιας κατηγορίας, οι οποίες αντιστοιχούν στα τυπικά προσόντα τους και προβλέπονται στις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας υποδοχής

  • 7 Ιουλίου 2016, 14:01 | Αδικημένος

    με το άρθρο 17 του ν. 2622/98, ΦΕΚ 138 τ Α΄ αφαιρέθηκε το δικαίωμα μετάταξης απο μία ειδική κατηγορία προσωπικού του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα. Στο παρόν σχέδιο νόμου, στο άρθρο αυτό, στην παρ1 , αναφέρεται: «Κάθε γενική ή ειδική διάταξη περί απόσπασης ή μετάταξης που αντίκειται στις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις διενέργειας που θέτει το ΕΣΚ καταργείται,…..» Επίσης παρακάτω , στην παρ 2 αναφέρονται κάποιες διατάξεις που καταργούνται, χωρίς σε αυτές να ανήκει και η προαναφερθείσα διάταξη (ν. 2622/98). Ισχύει και για αυτήν η κατάργηση που αναφέρεται στην παρ 1 του άρθρου 18 του σχεδίου νόμου ή όχι? Αν όχι, θα πρέπει να συμπεριληφθεί, σύμφωνα με τις Αρχές της Ισότητας , ίσων ευκαιριών και χρηστής Διοίκησης

  • 7 Ιουλίου 2016, 12:00 | αννα π.

    Χρειάζεται να διευκρινιστεί τι θα συμβεί στις περιπτώσεις αποσπάσεων που έγιναν με άρθρα που τώρα καταργούνται. Θα ολοκληρωθούν κανονικά? Το θέμα είναι σημαντικό γιατί οι υπάλληλοι έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους για τα επόμενα χρόνια με βάση και τη διάρκεια της απόσπασης τους, ειδικά αν αυτή αφορά φορέα σε άλλη πόλη.
    Επίσης, ενώ βλέπω ότι διατηρούνται οι εξαιρέσεις πχ. για τα βουλευτικά γραφεία, δε βλέπω να διατηρούνται οι ειδικές διατάξεις για τις Διαχειριστικές αρχές, που απασχολούν σε μεγάλο βαθμό αποσπασμένους υπαλλήλους με διάρκεια απόσπασης τα 4 έτη και δυνατότητα παράτασης. Το δε αντικείμενο της εργασίας είναι τέτοιο ώστε μια απόσπαση ενός έτους δε βοηθά ιδιαίτερα τη λειτουργία της υπηρεσίας. Όχι μόνο λοιπόν η ζωή των υπαλλήλων θα απορυθμιστεί αλλά και η λειτουργία των υπηρεσιών.

  • 7 Ιουλίου 2016, 12:57 | Θάνος

    Θα πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις. Για παράδειγμα υπάλληλοι αποσπασμένοι για πάνω από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (π.χ. τρία χρόνια) σε άλλη υπηρεσία να μετατάσσονται κατά προτεραιότητα. Η επί μακρό χρονικό διάστημα απόσπασή τους τους έχει καταστήσει περιττούς για την προηγούμενη υπηρεσία και αναγκαίους για την καινούρια.

  • 7 Ιουλίου 2016, 12:55 | Πετρος Παπαδόπουλος

    Οι εν εξελίξει μετατάξεις πχ σε παραμεθόριο να ολοκληρωθούν μεχρι 31.12.2016, με διαδικασία fast trαck- καθαρή εντολή

  • 7 Ιουλίου 2016, 11:10 | SANDY

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝ ΟΙ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ,ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΑΧΘΟΥΝ Η? ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΤΟΥΝ. ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 65% ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ,Η? ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΤΗΤΑ????

  • 7 Ιουλίου 2016, 11:10 | Β. Γεωργίου

    Η παράγραφος 5 του άρθρου 35 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ Α’ 226)ορίζει,
    «Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής επιτρέπεται η μετάθεση ή μετάταξη υπαλλήλου, περιλαμβανομένων των μετατάξεων των άρθρων 69, 70 και 72 του Υπαλληλικού Κώδικα, και χωρίς να υπάρχει κενή οργανική θέση στην υπηρεσία, τον κλάδο ή τον φορέα που μετατάσσεται ή μετατίθεται, με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος».

    Μάλλον ξεχνάτε ότι με τον ίδιο νόμο και το άρθρο 33, παράγραφος 1, οι κενές οργανικές θέσεις καταργήθηκαν!!
    Άρθρο 33. Κατάργηση κενών οργανικών θέσεων και προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα
    1. α. Οι κενές, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, οργανικές θέσεις πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καταργούνται με την επιφύλαξη των διατάξεων των επόμενων εδαφίων της παρούσας παραγράφου. Εξαιρούνται οι κενές οργανικές θέσεις:….»

    Που θα βρεθούν οι κενές οργανικές θέσεις ώστε να γίνουν μετατάξεις; Πόσες είναι οι υπηρεσίες που έχουν κενές οργανικές θέσεις, πόσες είναι αυτές και σε τι κλάδο;
    Με την κατάργηση της παραγράφου 5, του άρθρου 35, δεν βοηθάτε στην κινητικότητα.

  • 7 Ιουλίου 2016, 11:28 | Βασιλης

    Κυριε υπουργε το αρθρο 17 του ν. 2622/98 αποτελει διακριση με βαση την ηλικια. Πρεπει να καταργηθει αμεσα. Aν θελουμε να μιλαμε για κινητικοτητα θα πρεπει να καταργηθουν ολες οι ειδικες διαταξεις που εμποδιζουν την εξελιξη ενος υπαλληλου ακομα και μεσα στην υπηρεσια του. βαλτε ενα τελος επιτελους σε ολες τις αυθαιρετες και αναχρονιστικες διαταξεις του παρελθοντος που κρατανε δεσμιους υπαλληλους με προσοντα

  • 7 Ιουλίου 2016, 08:49 | ΣΤΕΛΙΟΣ

    Να δοθεί η δυνατότητα στους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς,ανεξάρτητα σε ποιον φορέα κατατάχθηκαν μετα την κατάργηση,κυριως στις Αποκεντρωμενες Διοικισεις…

  • 7 Ιουλίου 2016, 08:30 | Γιώργος

    Συμφωνώντας με τους συμπολίτες μου που ήδη με έχουν καλύψει, θα ήθελα κι εγώ να επαναλάβω πόσο σημαντικό είναι ο νόμος να προβλέπει την ολοκλήρωση όλων των εκκρεμών μετατάξεων έως τις 31/12/2016 έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί σύγχυση και να μη καταλήξουν αυτές οι μετατάξεις να καθυστερήσουν κι άλλο αντί να ολοκληρωθούν γρήγορα αντίθετα με τον στόχο της κινητικότητας.

  • 7 Ιουλίου 2016, 08:14 | ΤΗΑΝΟS

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΡΕΜΜΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΤΑΤΑΞΕΩΝ- ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 31-12-2016, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ 1-1-2017 ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ- ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ.

  • 7 Ιουλίου 2016, 08:29 | Αλέξης

    Κ. Βερναρδάκη γνωρίζουμε ότι είστε ενήμερος για τις οικονομικές, διοικητικές και πρακτικές επιπτώσεις που είχε η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας για τους Δήμους της χώρας. Η πολιτική Μητσοτάκη για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα έστειλε τη Νέα Δημοκρατία στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και εκεί πρέπει να μείνει. Ένα από τα πολλά που πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να κάνει, είναι να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους Δημοτικούς Αστυνομικούς να επιστρέψουν, εφόσον το επιθυμούν, στις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας που υπολειτουργούν. Ζητάμε αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας και στελέχωση της με το προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί για το λόγο αυτό, στις σχολές της Δημοτικής Αστυνομίας. Καμία ανοχή στις φιλελεύθερες πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης. Να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής για όλους στη Δημοτική Αστυνομία.

  • 7 Ιουλίου 2016, 08:24 | ΚΩΣΤΑΣ

    Πρέπει να μεριμνήσετε για μια μεταβατική
    περίοδο για να ολοκληρωθούν όσες διαδικασίες μετατάξεων εκκρεμούν. επίσης να δοθεί εθελοντικά η δυνατότητα σε όλους τους αποσπασμενους υπαλλήλους να μεταταγούν στης θέσεις που υπηρετούν ή σε κενές οργανικές ή σε προσωποπαγής θέσεις.

  • 7 Ιουλίου 2016, 08:16 | jan

    Θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για εξαίρεση από το νέο καθεστώς μετατάξεων (1 έτος) του αποσπασμένου προσωπικού στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ, καθώς δεδομένου ότι στις εν λόγω Υπηρεσίες δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις και προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα στελέχωσής τους, οι σχετικές αποσπάσεις διαρκούν για 5 έτη. Εναλακτικά η αυτόματη μετάταξη του αποσπασμένου προσωπικού στις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ στον εποπτεύον Υπουργείο.

  • 7 Ιουλίου 2016, 08:18 | κωστας

    Πρεπει να ξεκαθαρισθει το συντομότερο δυνατό τι θα γίνει με τις εκκρεμούσες μετατάξεις και αποσπάσεις.Προτείνεται να υπάρξει η δυνατότητα στους ήδη αποσπασμένους να παραμείνουν στις υπηρεσίες που έχουν αποσπασθεί μέσω κάποιας μεταβατικής διάταξης,σε κενές οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις.Γενικότερα πάντως ο νόμος αυτός θαρρω πως θέλει βελτιώσεις για να μην οδηγηθούμε ξανά στο όντως δυσχρηστο μεχρι τώρα καθεστώς.

  • 7 Ιουλίου 2016, 08:58 | γιωργος

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΠΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΘΕΙ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ (ΠΥΣ 33/2006, ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΦΕΚ) ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΘΕΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΩΣ 31.12.2016 Η ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΤΟ Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017.

  • 7 Ιουλίου 2016, 08:48 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    Για ακόμη μια φορά δεν δίνεται λύση στην σοβαρή υποστελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας με την εθελοντική επιστροφή όσων δημοτικών αστυνομικών έχουν μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες. Μετά της επανασύστασης της Υπηρεσίας επέστρεψε μόλις το 1/3 της αρχικής της δύναμης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στο έργο της. Η Υπηρεσία οδηγείται σε πλήρη απαξίωση και δεν διαφαίνεται λύση. Πρόταση μου είναι εκτός της επιστροφής των συναδέλφων, να ενισχυθεί η Δημοτική Αστυνομία με νέες προσλήψεις και να μεριμνήσετε με νομοθετικές ρυθμίσεις για την θωράκιση και αναβάθμιση του θεσμού σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

  • 7 Ιουλίου 2016, 07:24 | Γιαννης

    Καταργηστε επιτελους το αρθρο 17 του ν. 2622/98. Τι σοι κινητικοτητα ειναι αυτη με ηλικιακους περιορισμους? Ελεος κυριε υπουργε με αυτον τον ιδιοτυπο ρατσισμο που ζουμε. Καντε επιτελους πραξη την ισονομια αναμεσα στους πολιτες αυτου του κρατους. Πουθενα στην ευρωπη δε υπαρχει διακριση με βαση την ηλικια.

  • 7 Ιουλίου 2016, 07:02 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Λείπει από το Νόμο ένα άρθρο με ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ το οποίο θα καθορίζει τον τρόπο που θα ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς μετατάξεις. Υπάρχουν περιπτώσεις μετάταξης από Περιφέρεια σε άλλη Περιφέρεια για τις οποίες ενώ υπάρχει σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης και του φορέα υποδοχής δεν έχει ολοκληρωθεί η μετάταξη διότι εκκρεμεί το θέμα με τα υπηρεσιακά συμβούλια! Τι θα γίνει με αυτές; Θα ακυρωθούν και θα πάνε ξανά από την αρχή τον Οκτώβριο;;

  • 7 Ιουλίου 2016, 07:26 | Ηλιας

    Να δωθει το δικαιωμα σε ολους τους πρωην δημοτικους αστυνομικους να γυρισουν πισω στην ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΗ Δημοτικη Αστυνομια!!Πολλα ακουστηκαν πολλες υποσχεσεις δωθηκαν αλλα φτασαμε λιγο πριν τη ψηφιση του νομοσχεδιου και δεν υπαρχει καμια αναφορα και μεριμνα για αυτη την υπηρεσια που τοσο αδικα καταργηθηκε και μεχρι σημερα δεν εχουν αρθει ΟΛΕΣ οι αδικιες μετα την <> επανασυσταση της!!ΣΤΗΡΙΞΤΕ την η κλειστε το <>,η μηπως ο τελικος σκοπος ειναι να γινει κατι τετοιο οπως δειχνουν τα πραγματα?

  • 7 Ιουλίου 2016, 07:39 | nikos

    Βάσει του Υ.Κ (3528/2007)παρ.5 αρ.169 (ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ): Εκκρεμείς διαδικασίες μετατάξεων ολοκληρώνονται με βάση τις διατάξεις που ίσχυαν, εφόσον μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος έχουν αποφανθεί τα οικεία υπηρεσιακά συμβούλια.
    Έτσι, όπως και πριν την ισχύ του 3528/07 υπήρχαν μεταβατικές διατάξεις, θα πρέπει τουλάχιστον για όσες μετατάξεις έχουν εγκριθεί από τα οικεία υπηρεσιακά, ή ακόμη περισσότερο, είναι στην διαδικασία έκδοσης ΦΕΚ, να ολοκληρωθούν.

  • 7 Ιουλίου 2016, 05:34 | Πετρος Κ.

    Να δωθει αυτην τη φορα χωρις διακρισεις το δικαιωμα σε ΟΛΟΥΣ τους πρωην δημοτικους αστυνομικους να επιστρεψουν στην αρχικη τους υπηρεσια. Η αδικια συνεχιζει να υπαρχει και ειχατε δεσμευτει για την αμεση επιλυση της, η οποια δεν ηρθε ποτε παρα μονο επιλεκτικα σε οσους επεστρεψαν ηδη.

  • 7 Ιουλίου 2016, 00:41 | Γιάννης Γ.

    Δεν θα πρέπει να εξαιρούνται οι αποσπάσεις και μετατάξεις προς τις υπηρεσίες της Ευρωπαικής Ένωσης, τη ΜΕΑ και τους Διεθνείς Οργανισμούς.

    Αντιθέτως ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ.

    Όλοι ξέρουν τον τρόπο που αυτές γίνονται σήμερα.

    Αλλά, και αν ακόμα δεν ενταχθούν στο παρών πλαίσιο, θα πρέπει τουλάχιστον να πάψει η πρόβλεψη για σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας προέλευσης προκειμένου να αποσποστεί ο υπάλληλος.

    Δεν είναι δυνατόν να φτιάχνεται ολόλκληρο σύστημα για τη μετακίνηση εντός Δημόσιας Διοίκησης και να παραμένουν αναχρονιστκές προβλέψεις για τις μετακινήσεις πρός ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς.

  • 6 Ιουλίου 2016, 23:40 | Μενιος

    Θα πρεπει να διευκρινιστει οτι οι ρυθμισεις ισχυουν για τις αποσπασεις και μεταταξεις που θα προκηρυχθουν μετα την εναρξη ισχυος του νομου. Αλλιως θα επικρατησει μεγα μπαχαλο στις υπηρεσιες, κυριως σε αυτες που λειτουργουν κατ εξοχην με αποσπασμενους ( πχ ελεγκτικα σωματα, ορισμενες ανεξαρτητες αρχες), αλλα και θα ανατραπει κατα ανεπιτρεπτο τροπο ο προγραμματσιμος της επαγγελματικης ζωης των υπαλληλων που εκαναν συγκεκριμενες υπηρεσιακες επιλογες βασιζομενοι σ ενα συγκεκριμενο ρυθμιστικο πλαισιο. Ασφαλεια δικαιου, λεγεται. Επισης, ειδικα οσον αφορα τις Ανεξαρτητες Αρχες με συνταγματικη κατοχυρωση, υπενθυμιζεται οτι το ΝΣΚ εχει αποφανθει οτι ρυθμιζουν οι ιδιες τον τροπο επιλογης του προσωπικου τους, με ειδικοτερη νομοθεσια που τροποποιειται μονο με αντιστοιχη ειδικοτερη νομοθεσια , ενω ρυθμισεις γενικου περιεχομενου δεν μπορουν να ισχυουν γι αυτες.

  • 6 Ιουλίου 2016, 23:54 | ΝΙΚΟΣ Α.

    Να δοθει η δυνατότητα άμεσης εθελοντικης επιστροφής σε πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που υπηρετούν σε καταστήματα κράτησης στη επανασυσταθείσα Δημοτική Αστυνομία. Αυτό θα άρει την συνεχιζόμενη αδικία που υφίστανται οι εν λόγω υπάλληλοι. Ευχαριστώ

  • 6 Ιουλίου 2016, 22:16 | ΈΛΕΝΑ

    Επιστροφή όλων των πρώην δημοτικών αστυνομικών στην Δημοτική Αστυνομία,όπου υπηρετούσε ο καθένας.Εξαιρεθεντες της διαθεσιμότητας,τοποθετημένοι αλλού,όσοι έχουν κάνει χρήση ενδοδημοτικης κινητικότητας Πρέπει να επιστρέψουν όπου υπηρετούσαν.Κυρίως πίσω οι υπηρετούντες στα σωφρονιστικά καταστήματα.Έστω αυτοί Μόνο αν δεν γίνεται ολοι

  • 6 Ιουλίου 2016, 22:51 | γιωργοσ

    ο νομοσ 4093/2012 που εχει παγωσει τουσ οτα α και β βαθμου τουσ ΔΕ ΥΕ ειναι εντελωσ αδικωσ

  • 6 Ιουλίου 2016, 22:09 | Δημητρης

    Πρεπει να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος στις μετάταξεις που εκκρεμούν σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς μέχρι τις 31 δεκεμβρίου 2016
    .ετσι απο το 2017 να ξεκινήσει το νέο καθεστώς των μετατάξεων.πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι, βρίσκεται περίπτωση μετάταξης στο σταδιο εκδοσης φεκ απο το εθνικό τυπογραφείο.ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ αυτό χανεται.

  • 6 Ιουλίου 2016, 20:20 | jimmys

    Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς,ανεξάρτητα σε ποιον φορέα κατατάχθηκαν μετα την κατάργηση,ανεξάρτητα αν εξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας και έκαναν και χρήση ενδοδημοτικης κινητικότητας,να επιστρέψουν στην Δημοτική Αστυνομία,οπου υπηρετούσαν προ κατάργησης.Κυρίως όμως να δοθεί η δυνατότητα κατά απόλυτη προτεραιότητα να επιστρέψουν οι δημοτικοί αστυνομικοί που υπηρετούν στα σωφρονιστικά καταστήματα και είναι οι πιο και οι μόνοι αδικημένοι

  • 6 Ιουλίου 2016, 17:42 | ΜΑΚΗΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΧΟΥΣΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΩΣ 31.12.2016 ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΥΣ 33/2006 ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΩΣΤΕ ΑΠΟ 01.12.2017 ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.