Άρθρο 13 – Μετάταξη σε άλλη υπηρεσία

Το άρθρο 71 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. , που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3528/2007 ( ΦΕΚ Α΄26) , αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 71
Μετάταξη σε άλλη υπηρεσία

1. Η μετάταξη σε άλλη υπηρεσία, ήτοι η απομάκρυνση του υπαλλήλου από την οργανική θέση της υπηρεσίας στην οποία έχει τοποθετηθεί και η τοποθέτησή του σε κενή οργανική θέση άλλης υπηρεσίας, σε κλάδο της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, για την οποία έχει τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, διενεργείται για την κάλυψη πάγιων αναγκών σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας.
2. Ο υπάλληλος μετατάσσεται με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχει. Σε περίπτωση μετάταξης σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας, ο χρόνος υπηρεσίας που έχει διανυθεί στο βαθμό με τον οποίο μετατάσσεται ο υπάλληλος, θεωρείται ότι έχει διανυθεί στο βαθμό της θέσης, εφόσον έχει διανυθεί με τον τίτλο σπουδών που απαιτείται για τον κλάδο αυτόν.
3. Δεν επιτρέπεται η μετάταξη πριν παρέλθει διετία: α) από το διορισμό β) από προηγούμενη μετάταξη, με εξαίρεση την περίπτωση αμοιβαίας μετάταξης υπαλλήλων.
4. Υπάλληλος που είχε τον απαιτούμενο για διορισμό σε ανώτερη κατηγορία τίτλο σπουδών κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης διορισμού του δεν επιτρέπεται να μεταταγεί σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας πριν από τη συμπλήρωση οκταετίας από το διορισμό του.
5. Η μετάταξη διενεργείται με απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου, που εκδίδεται εντός τριών (3) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σχετικών αιτήσεων.
6. Θέσεις για τις οποίες εκδόθηκε προκήρυξη πλήρωσής τους με διορισμό δεν καλύπτονται με μετάταξη.
7. Η πράξη μετάταξης δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

  • 12 Ιουλίου 2016, 10:29 | ΓΓ

    Σήμερα, για την ολοκλήρωση της μετάταξης των δημοσίων υπαλλήλων απαιτείται η έγκριση της ΠΥΣ 33/2006. Για να φτάσει η διαδικασία σε αυτό το σημείο χρειάζεται αρκετός χρόνος ενώ μετά την έγκριση της ΠΥΣ33/2006 η διαδικασία ολοκληρώνεται πάρα πολύ σύντομα.

    Για να μην αναιρεθούν οι προσπάθειες που βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση καθώς καθορίζουν τις ζωές πολλών από εμάς, παρακαλώ να προστεθεί διάταξη που να αφορά τις σε εξέλιξη ευρισκόμενες υποθέσεις μετατάξεων όλων των υπαλλήλων που έχουν λάβει την έγκριση από την ΠΥΣ33/2006.

    Προτείνεται νέα διάταξη ως εξής:
    «Οι σε εξέλιξη ευρισκόμενες, κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, διαδικασίες μετάταξης υπηρετούντων τακτικών υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού για τις οποίες έχει εκδοθεί έγκριση από την τετραμελή επιτροπή σύμφωνα με την ΠΥΣ 33/2006 (Α΄ 280), σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 68 του ν. 4002/2011 (Α΄ 180) όπως ισχύει κάθε φορά, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται με τις ισχύουσες διατάξεις κατά το χρόνο της αίτησης της μετάταξης.»

  • 12 Ιουλίου 2016, 10:40 | ΣΤΡΑΤΗΣ

    Η διαδικασία μετάταξης θα πρέπει να απλοποιηθεί για ήδη αποσπασμένους υπαλλήλους που επιθυμούν μετάταξη στην υπηρεσία που είναι ήδη αποσπασμένοι και φυσικά να μην ισχύει ο περιορισμός των 2 ετών από την απόσπαση.

  • 12 Ιουλίου 2016, 09:08 | ΚΚ

    Μετάταξη υπαλλήλων ΚΕΠ προβλέπεται ή θα συνεχίζεται το ιδιότυπο καθεστώς «ομηρίας», πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και υπάλληλοι ΚΕΠ κάτοχοι μεταπτυχιακών σε αντικείμενα μη συναφή με του ΚΕΠ ,αυτοί τουλάχιστον θα έχουν δυνατότητα μετάταξης σε άλλες υπηρεσίες.

  • 12 Ιουλίου 2016, 08:19 | Όνομα

    Κρίνεται δίκαιο κατά την μεταβατική περίοδο να ισχύσει παρόμοια διάταξη που ίσχυε στο παρελθόν σύμφωνα με το άρθρου 18 του Ν.4057-2012 «Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Υπαλλήλων», η οποία προέβλεπε την μετάταξη των αποσπασμένων υπαλλήλων ως εξής:
    “18. Τακτικοί υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του ν. 4024/2011 (Α΄ 226) ήταν αποσπασμένοι, με γενικές ή ειδικές διατάξεις, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού ή ανεξάρτητες αρχές και εξακολουθούν να είναι αποσπασμένοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, μπορούν με αίτησή τους να μεταταγούν στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι με την ίδια σχέση εργασίας και ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν, εφόσον δεν υπάρχει κενή θέση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 68 του ν. 4002/2011 (Α΄ 180). Η μετάταξη γίνεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των οικείων Υπουργών. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος. Oι μετατασσόμενοι καταλαμβάνουν θέσεις κλάδων της ίδιας κατηγορίας, οι οποίες αντιστοιχούν στα τυπικά προσόντα τους και προβλέπονται στις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας υποδοχής.“

    Προτείνεται νέα διάταξη ως εξής:
    «Τακτικοί υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού οι οποίοι είναι αποσπασμένοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, μπορούν με αίτησή τους να μεταταγούν στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι με την ίδια σχέση εργασίας και ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν, εφόσον δεν υπάρχει κενή θέση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 68 του ν. 4002/2011 (Α΄ 180). Η μετάταξη γίνεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των οικείων Υπουργών. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος. Oι μετατασσόμενοι καταλαμβάνουν θέσεις κλάδων της ίδιας κατηγορίας, οι οποίες αντιστοιχούν στα τυπικά προσόντα τους και προβλέπονται στις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας υποδοχής.»

  • 12 Ιουλίου 2016, 08:40 | Κώστας Ανδρέου

    Συμφωνώ με τον Σταμάτη Σ (11 Ιουλίου 2016, 18:41), τουλάχιστον ας δοθεί μία ευκαιρία για τους υπαλλήλους που περίμεναν 5ετία για να κάνουν μετάταξη λόγω συνάφειας πτυχίου (παρ. 2, άρθρο 71) και σχεδόν έχουν συμπληρώσει την 5ετία, να μην αναγκαστούν τώρα να περιμένουν πότε και αν θα βγει κάποια προκήρυξη για τον κλάδο που ανταποκρίνεται στο πτυχίο τους και στον τόπο που θέλουν να μετακινηθούν. Δεν πρέπει να υπάρχουν κάποιου είδους μεταβατικές διατάξεις και διευκολύνσεις, καθώς η απότομη αυτή αλλαγή του νόμου επιφέρει σοβαρά προβλήματα στις οικογένειες των υπαλλήλων; Εγώ τόσα χρόνια οργάνωσα τη ζωή μου με βάση την παρ. 2 του άρθρου 71 και τώρα;

    Ας δοθεί η ευκαιρία σε αυτούς τους υπαλλήλους να κάνουν προσωπική αίτηση μετάταξης με κάποιο τρόπο χωρίς να περιμένουν κάποια προκήρυξη, ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

  • 12 Ιουλίου 2016, 08:06 | ΑΛΕΞΗΣ

    Eλεύθερη διακίνηση προσωπικού, ΤΕΛΟΣ!!!. Όταν θέτετε θέματα ποσοστών και συναίνεσης δημάρχων, αναιρείται κάθε ιδέα εθελοντικού χαρακτήρα. Θα μένουν εγκλωβισμένοι υπάλληλοι σε θέσεις. Πραγματικά, θα είναι ένας ακόμη νόμος που θα μείνει στα χαρτιά. Κρίμα και υπήρχαν πολύ υψηλές προσδοκίες για ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης στο Δημόσιο.Τεράστια απογοήτευση και το περιμέναμε τόσο καιρό!!!Τελικά, μόνο οι φιλικά προσκείμενοι(προσκηνυμένοι) των Περιφεριαρχών και Δημάρχων έχουν δικαίωμα ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ! Τελικά οι αλλαγές είναι πολύ δύσκολες!!!

  • 12 Ιουλίου 2016, 07:28 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ

    Βασική αρχή που πρέπει απαρεγκλίτως να τηρείται από συστηματική άποψη είναι η διάκριση μεταξύ των πάγιων και των μεταβατικών διατάξεων. Οι διατάξεις που έχουν μεταβατικό χαρακτήρα πρέπει να τίθενται πάντοτε στο τέλος του νομοσχεδίου.
    Πρεπει να υπαρξει μεταβατικη διαταξη για τις μεταταξεις που ηδη τρεχουν

  • 11 Ιουλίου 2016, 21:25 | Ιωάννης Μ

    Επαναλαμβάνω την τοποθέτησή μου, που ενδελεχώς αναπτύσσεται στο σχολιασμό του άρθρου 14 – «Μετάταξη εντός του ιδίου φορέα», για απλοποίηση και – κυρίως – αποσαφήνιση των διατάξεων για όσους υπαλλήλους κατέχουν τίτλο σπουδών που δεν προβλέπεται ως τυπικό προσόν διορισμού σε κανέναν κλάδο στην υπηρεσία στην οποία ανήκουν. Πρόταση : να μπορεί ο υπάλληλος αυτός να μεταταχθεί, είτε στην ίδια, είτε σε άλλη δημόσια υπηρεσία, σε ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΗ ΘΕΣΗ, ύστερα από αίτησή του, σε ίδιο ή και άλλο κλάδο της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, εφόσον κατέχει τα τυπικά προσόντα του κλάδου στον οποίο μετατάσσεται. Η θέση αυτή ούτως ή άλλως θα ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΕΙ, μετά την για οποιοδήποτε λόγο κένωσή της (π.χ. συνταξιοδότηση). Κι΄ αυτό, γιατί ενώ η πρόθεση του Νομοθέτη είναι σωστή (αξιοποίηση προσωπικού, κατανομή δυναμικού κ.λ.π), τα γραφεία προσωπικού επικαλούνται έγγραφα των προϊσταμένων Υπουργείων (παράδοξο : το έγγραφο καταργεί το Νόμο) που αναφέρουν ότι, προϋπόθεση της μετάταξης είναι ΚΑΙ η ύπαρξη ειδικότητας. Για παράδειγμα, σε μια υπηρεσία, δεν υπάρχει στον Οργανισμό της θέση ΤΕ Διοικητικού ή / και ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού, επομένως όποιες – όποιοι υπάλληλοι είναι σε θέσεις ΥΕ ή ΔΕ ή και ΤΕ, δεν μπορούν να μεταταχθούν, βάσει του ισχύοντος προσοντολογίου (Π.Δ.50).

    Δεν είναι θέμα «τακτοποίησης» υμετέρων. Είναι θέμα δικαίωσης όλων όσων ανάλωσαν χρήμα, πνευματικό μόχθο και φαιά ουσία και ενώ είναι ΗΔΗ πτυχιούχοι, προσφέροντας ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ υπηρεσίες πτυχιούχου, υποσκελίζονται, κατά παράβαση του άρθρου 4 του Συντάγματος. Στο κάτω – κάτω, ας γίνονται οι μετατάξεις αυτές, μέσω του ΑΣΕΠ και όχι μέσω «διαβλητών» υπηρεσιακών συμβουλίων, που όλες και όλοι έχουμε βιώσει πικρά και επί σειρά ετών την τήρηση (;;) του γράμματος, αλλά όχι και του πνεύματος του Νόμου, σε συνδυασμό πάντα με τη λήψη των όποιων «υπηρεσιακών» οδηγιών λαμβάνουν.

    Αν κάποια – κάποιος από το επιτελείο του Υπουργείου διαβάσει απλά και μόνο (μια ανάγνωση) τα αναρτημένα σχόλια, θα βρει σαν κοινό παρονομαστή την αγωνία μας για δικαίωση, έστω και μεταχρονολογημένη.

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω ότι ο κος Βερναρδάκης θα συνδέσει το όνομά του με καινοτόμες και κυρίως σαφείς και μη επιδεχόμενες παρερμηνείας διατάξεις για το ΣΥΝΟΛΟ των υπηρετούντων υπαλλήλων.

  • 11 Ιουλίου 2016, 19:38 | Δ

    κε Υπουργέ,

    είναι δόκιμο και δίκαιο να προβλεφθεί η ολοκλήρωση των μετατάξεων που έχουν ήδη λάβει την Υπουργική έγκριση σύμφωνα με την ΠΥΣ33/2006 με τις προηγούμενες διατάξεις. Αν δεν ισχύσει κάτι τέτοιο παρατηρείται το αντιφατικό γεγονός ο ίδιος Υπουργός να αναιρεί τις προ ολίγων ημερών-μηνών αποφάσεις του σύμφωνα με την ΠΥΣ33/2006.

    Ευχαριστώ,

  • 11 Ιουλίου 2016, 19:51 | Ε.Π.Θ.Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ / ΚΟΙΝ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Με την εγκύκλιο α.π. ΔΙΠΑΑΔ/ΠΡΟΣ/73/40111 της 4/3/2016 του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης που υπογράφεται από τον κ. α.Γ.Γ. και με Θέμα: «Σχετικά με την απασχόληση ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα» το Υπουργείο αναγνωρίζει κατόπιν σχετικής υπόδειξης από τον Συνήγορο του Πολίτη, ότι δεν ακολουθείται η αρχή της ίσης μεταχείρισης στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας – διατηρουμένου ενός απαράδεκτου πεπαλαιωμένου καθεστώτος αποκλεισμού – των πτυχιούχων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Κοινωνικής Εργασίας / Κοινωνικών Λειτουργών από θέσεις εργασίας του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει εξετάσει το θέμα και έχει τονίσει την άμεση ανάγκη παρέμβασης για τήρηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης. Αναμενομένης όμως μιας γενικότερης ρύθμισης που θα επιλύσει γενικά το ζήτημα, με το σχέδιο νόμου «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση, κωλύματα επιλογής και υποχρεώσεις των προσώπων που στελεχώνουν τις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του Ν. 4369/2016 προς ενίσχυση της ακεραιότητας και προς πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις περί Δημόσιας Διοίκησης» που αναρτήθηκε προς διαβούλευση στο http://www.opengov.gr, εισάγονται προφανώς εκ παραδρομής νέες απαράδεκτες διακρίσεις.
    Συγκεκριμένα κατά τα:
    Άρθρο 2 παρ. 3
    Η μετακίνηση από μία δημόσια υπηρεσία σε άλλη διενεργείται ως μετάταξη σε κενή οργανική θέση κλάδου/ειδικότητας της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας/εκπαιδευτικής βαθμίδας, για την οποία ο υπάλληλος έχει τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.
    Άρθρο 10 παρ. 1
    Επιτρέπεται, ύστερα από αίτηση, η αμοιβαία μετάταξη υπαλλήλων της παραγράφου 1 του άρθρου 3 με την προϋπόθεση να ανήκουν στην ίδια κατηγορία/εκπαιδευτική βαθμίδα και να κατέχουν τα τυπικά προσόντα του κλάδου/ειδικότητας στον οποίο μετατάσσονται.
    Άρθρο 13
    Το άρθρο 71 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. , που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3528/2007 ( ΦΕΚ Α΄26) , αντικαθίσταται ως εξής:
    «Άρθρο 71 Μετάταξη σε άλλη υπηρεσία
    1. Η μετάταξη σε άλλη υπηρεσία, ήτοι η απομάκρυνση του υπαλλήλου από την οργανική θέση της υπηρεσίας στην οποία έχει τοποθετηθεί και η τοποθέτησή του σε κενή οργανική θέση άλλης υπηρεσίας, σε κλάδο της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, για την οποία έχει τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, διενεργείται για την κάλυψη πάγιων αναγκών σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας.Με τα παραπάνω 3 σημεία του υπό διαβούλευση σχεδίου, ο ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός θα μπορεί να μετατάσσεται σε θέσεις ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών διότι κατά συντριπτικότατη πλειοψηφία υπάρχουν τέτοιες, αλλά και ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών, ενώ οι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ αποκλειστικά και μόνο σε ελαχιστότατες έως μηδενικές στους περισσότερους ΟΕΥ θέσεις ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών παρ ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και όπως ο Συνήγορος του Πολίτη διαπιστώνει δεν υφίσταται ουδεμία απολύτως διαφοροποίηση επαγγελματικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μεταξύ των δύο κατηγοριών εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής ) στο συγκεκριμένο κλάδο. Όλοι οι Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) Κοινωνικοί Λειτουργοί κατέχουν το ΙΔΙΟ τυπικό προσόν του κλάδου/ειδικότητας τους δηλαδή άδεια άσκησης επαγγέλματος η οποία απαιτεί πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ αν είναι πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ) ‘όπως ορίζεται από το άρθρο 1 του ΠΔ 23/1992 όπως αυτό αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 54 του ν. 3918/2011. Δεδομένου δε και του με την εγκύκλιό α.π. ΔΙΠΑΑΔ/ΠΡΟΣ/73/40111 της 4/3/2016 διαπιστωθέντος αποκλεισμού, η θέση των ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου καθίσταται ακόμα δυσχερέστερη έναντι των συναδέλφων τους ΤΕ, διότι δεν υπάρχουν γι αυτούς θέσεις σε ΟΕΥ αποκλειστικά Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης προς μετάταξη.
    Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε πέραν της επίσπευσης εφαρμογής των από το Συνήγορο του Πολίτη δεικνυομένων, να προβλεφθεί στον παρόντα Νόμο η δυνατότητα μετατάξεων των Κοινωνικών Λειτουργών σε αντίστοιχες θέσεις Κοινωνικών Λειτουργών ανεξαρτήτως κατηγορίας, δεδομένης της κατοχής του ιδίου τυπικού προσόντος του κλάδου/ειδικότητας τους δηλαδή της άδειας άσκησης επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού που επαναλαμβάνουμε ότι απαιτεί πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ αν είναι ΑΕΙ ή ΤΕΙ). Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί η κινητικότητα μεταξύ των ποικίλων δομών άσκησης Κοινωνικής Πρόνοιας και η κάλυψη επιτακτικών αναγκών που λόγω της κοινωνικής κατάστασης είναι ιδιαίτερα μεγάλες.
    Η Πολιτεία δεν πρέπει να βάζει αυτο-φραγμούς στη κινητικότητα ειδικά αν αυτοί δεν στηρίζονται στις πραγματικές και νομοθετικά μάλιστα κατοχυρωμένες (ΠΔ 23/1992 όπως ισχύει κ.ο.κ.) αρμοδιότητες των υπαλλήλων της.

  • 11 Ιουλίου 2016, 18:41 | Σταματης Σ

    επειδη παρατηρω πολλους σχολιαστες να εχουν φτασεις σχεδον στο να πιουν νερο αλλα δεν θα πιουν και εξηγουμαι,

    πολλοι περιμεναν να κλεισουμ 5 ετιες για μεταταξεις αποσπασεις κλπ. αλλη 10ετιες ( σε παραμεθοριο περιοχη / προβληματικη)

    εχω να προτεινω τι εξης: δωστε την δυνατοτητα σε αυτους να μπορουν να μετακινηθουν. δηλαδη μπορειτε να πειτε:

    υπαλληλοι που εκαναν χρηση εντοπιοτητας για διορισμο ή δεσμευτηκαν να υπηρετησουν με 10 ετη παραμονη στον φορεα υποδοχης λογω μεταταξης σε παραμεθοριο σε παραμεθοριο ή προβληματικη περιοχη και εχουν συπληρωση τα 3 /4 του χρονου παραμονης σε αυτές ητοι 10ετη παρμονη κια εχουν συμπληρωση 8 ετια τουλαχιστομ ή 4 ετια για οσους εχουν δεσμευση 5 ετιας , επιτρρεπεετια να μεταχθουν να αποσπασθουν σε νεο φορεα με αιτηση τους μεχρι και 6 μηνες πριν την ολοκληρωση της 5 ετιας ή 1 χρονο πριν την συμπληρωση της 10 ετιας . και ετσι θα αισθανοντια δικαιωμενοι μεσα στην ατυχια τους.

  • 11 Ιουλίου 2016, 13:50 | Παρασκευή

    – Όταν ο φορέας προέλευσης είναι ΝΠΙΔ που έχει ενταχθεί στο ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας περιουσίας , να μην ισχύει ο περιορισμός του 65% κάλυψης των θέσεων.

    – Άμεση (πιλοτική) εφαρμογή του νόμου από την ημερομηνία της ψήφισης, για τους Φορείς Προέλευσης που έχουν ενταχθεί στο ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας περιουσίας.

    – Άμεση εφαρμογή του νόμου από την ημερομηνία της ψήφισης – έκδοσης ΦΕΚ. Δηλαδή ο πρώτος κύκλος να ξεκινήσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, έτσι ώστε να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος κινητικότητας στις αρχές του 2017.

  • 11 Ιουλίου 2016, 13:17 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Το άρθρο 15 του Ν.4257/2014 για μετακίνηση υπαλλήλων σε διαφορετικές υπηρεσίες (όχι στην ίδια υπηρεσία) θα εξακολουθεί να ισχύει?

  • 11 Ιουλίου 2016, 12:54 | ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΗΛΙΑΣ

    Στο άρθρο 18 λέει:
    Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου καταργούνται η παράγραφος 1 του άρθρου 68 του ν. 4002/2011(ΦΕΚ Α΄ 180)

    Άρθρο 68 του Ν. 4002/2011

    1. Για την πλήρωση θέσεων στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ.
    και τους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού με μετάταξη ή μεταφο-
    ρά προσωπικού με γενικές ή ειδικές διατάξεις απαιτείται
    προηγούμενη έγκριση από την τετραμελή επιτροπή σύμ-
    φωνα με την ΠΥΣ 33/2006 (Α΄ 280), όπως ισχύει κάθε
    φορά.
    Αυτό λέει η 1η παράγραφος του άρ.68 του Ν.4002/2011
    ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ η Π.Υ.Σ. ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ λοιπόν!
    Συγγνώμη που δεν το πήρα χαμπάρι νωρίτερα και σχολίασα…
    Ελπίζω να ισχύει

  • 11 Ιουλίου 2016, 11:54 | Δήμητρα

    Παρακαλώ πολύ να μας διευκρινίσετε και για εμάς που ήμασταν σε διαθεσιμότητα και επανήλθαμε με τον Νόμο 4325/2015 και συγκεκριμένα με το άρθρο 17 παράγραφος 4, όπου μας δώθηκε η δυνατότητα να επιστρέψουμε με μετάταξη στις θέσεις των προσωρινών πινάκων της κινητικότητας. Ισχύει και για εμάς ο 2ετής περιορισμός ; Και αν ναι, παρακαλώ να τροποποιηθεί και να υπάρχει εξαίρεση για εμάς,που έχουμε ήδη ταλαιπωρηθεί και που ούτως η άλλως περιμέναμε πάνω από 1 χρόνο την κινητικότητα αυτή για να δηλώσουμε στις υπηρεσίες που πραγματικά θέλαμε να πάμε. Ευχαριστώ.

  • 11 Ιουλίου 2016, 07:11 | Κώστας Ανδρέου

    Σταματη Σ (10 Ιουλίου 2016, 11:15) σε ευχαριστώ που συμφωνείς μαζί μου σχετικά με την επαναφορά της παρ. 2 του άρθρου 71 του ν. 3528/2007, με την οποία ο υπάλληλος που κατείχε τίτλο σπουδών που δεν προβλεπόταν ως τυπικό προσόν διορισμού σε κανέναν κλάδο στην υπηρεσία στην οποία ανήκει, μπορούσε να μεταταγεί σε άλλη δημόσια υπηρεσία, σε κλάδο για τον οποίο προβλέπεται ως τυπικό προσόν διορισμού ο τίτλος σπουδών που κατέχει, ύστερα από προσωπική του αίτηση.

    Στη δική μου περίπτωση δέχτηκα το διορισμό σε θέση ΠΕ πολύ μακρυά από το σπίτι μου, η οποία δεν ανταποκρινόταν στο πτυχίο μου, καθώς, τότε, μπορούσα στη 2ετία να κάνω μετάταξη στον κλάδο που ανταποκρινόταν στο πτυχίο μου, σε περιφερειακή υπηρεσία που υπήρχε στον τόπο καταγωγής μου και μόνιμης κατοικίας μου. Αφού διορίστηκα, κατάργησαν τη 2ετία για μετάταξη και έπρεπε να τυραννιέμαι εγώ, η γυναίκα μου και το ανήλικο τέκνο μου (και ακόμα) με αποσπάσεις για να γυρίσω στον τόπο μου μέχρι να κλείσω 5ετία, αλλά όχι στον κλάδο που ταίριαζε στα προσόντα μου. Και τώρα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της 5ετούς θητείας εκ μέρους μου, μου λένε ότι ναι μεν καταργείται η 5ετία, αλλά δεν μπορώ να κάνω τη συγκεκριμένη μετάταξη πια με προσωπική αίτηση. Αυτό είναι τρέλλα, πραγματικά, εγώ και η οικογένειά μου έχουμε ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ με αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να οργανώσουμε τη ζωή μας.

    Σας παρακαλώ, να επαναφέρεται την παρ. 2 του άρθρο 71, είναι εντελώς άδικο για τους δημόσιους υπαλλήλους που περίμεναν 5 χρόνια για τη μετάταξή τους και τώρα δεν θα μπορούν να την κάνουν!

  • 10 Ιουλίου 2016, 23:13 | K

    Περιμέναμε 1 χρόνο για να φτάσει η διαδικασία της μετάταξης να λάβει την έγκριση από την επιτροπή ΠΥΣ33/2006 και τώρα που εκκρεμεί μόνο η δημοσίευση του ΦΕΚ είναι άδικο να μην προβλεφθεί διάταξη για αυτό γεγονός και να παγώνει-ακυρώνεται όλη η προηγούμενη διαδικασία.

  • 10 Ιουλίου 2016, 17:26 | Θανάσης

    Πρόταση τροποποίησης της παραγράφου 3:
    3. Δεν επιτρέπεται η μετάταξη πριν παρέλθει διετία: α) από το διορισμό β) από προηγούμενη μετάταξη, εξαιρουμένων των περιπτώσεων της αμοιβαίας μετάταξης υπαλλήλων, της μετάταξης σε υπηρεσίες απομακρυσμένων – παραμεθόριων και ορεινών-νησιωτικών περιοχών και της μετάταξης σε περίπτωση συνυπηρέτησης.

  • 10 Ιουλίου 2016, 13:29 | Θανάσης

    Πρόταση:
    «3. Δεν επιτρέπεται η μετάταξη πριν παρέλθει διετία: α) από το διορισμό β) από προηγούμενη μετάταξη, με εξαίρεση των περιπτώσεων της αμοιβαίας μετάταξης υπαλλήλων, της μετάταξης σε υπηρεσίες απομακρυσμένων – παραμεθόριων και ορεινών-νησιωτικών περιοχών και της μετάταξης για συνυπηρέτηση».

  • 10 Ιουλίου 2016, 13:30 | Ζωή Ζάρκου

    Κύριε Υπουργέ,

    τι συμβαίνει με ειδικότερες διατάξεις υπουργείων όπως του Υπ. Εξωτερικών;; Οι υπάλληλοι μένουν εγκλωβισμένοι ανεξάρτητα με το τι ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Τι προβλέπετε για αυτούς;;;
    Το ίδιο αναφέρει κι ο κος Γαλαντής Λουκάκης (βλ. σχετικό σχόλιο). Πώς προστατεύεται ο υπάλληλος όταν η υπηρεσία προέλευσης δεν τον αποδεσμεύει;;
    Αν θέλουμε να είναι διαφανής ο νόμος πρέπει να λειτουργήσει οριζόντια χωρίς εξαιρέσεις.

  • 10 Ιουλίου 2016, 11:41 | Σταματης Σ

    λετε οτι με το παρον αρθρο
    Άρθρο 13 – Μετάταξη σε άλλη υπηρεσία

    Το άρθρο 71 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. , που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3528/2007 ( ΦΕΚ Α΄26) , αντικαθίσταται ως εξής:

    απο τη μια λετε για το αρθρο 71 που κυρωγηκε με το αρθρο 1 του ιδιου νόμου? πως ειναι δυνατον?

    το αρθρο 1 του 3528 ελεγε :
    αρθρο 1 Αρχές του Υπαλληλικού Κώδικα

    Σκοπός του παρόντος Κώδικα είναι η καθιέρωση ενιαίων και ομοιόμορφων κανόνων που διέπουν την πρόσληψη και την υπηρεσιακή κατάσταση των πολιτικών
    διοικητικών υπαλλήλων, σύμφωνα ιδίως με τις αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης και την ανάγκη διασφάλισης της μέγιστης
    δυνατής απόδοσης κατά την εργασία τους.

    ενω τωρα τωρα στο υπο ψηφιση νόμλετε

    «Το άρθρο 71 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. , που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3528/2007 ( ΦΕΚ Α΄26) , αντικαθίσταται ως εξής:

    «Άρθρο 71
    Μετάταξη σε άλλη υπηρεσία

    1. Η μετάταξη σε άλλη υπηρεσία, ήτοι η απομάκρυνση του υπαλλήλου από την οργανική θέση της υπηρεσίας στην οποία έχει τοποθετηθεί και η τοποθέτησή του σε κενή οργανική θέση άλλης υπηρεσίας, σε κλάδο της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, για την οποία έχει τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, διενεργείται για την κάλυψη πάγιων αναγκών σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας.
    2. Ο υπάλληλος μετατάσσεται με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχει. Σε περίπτωση μετάταξης σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας, ο χρόνος υπηρεσίας που έχει διανυθεί στο βαθμό με τον οποίο μετατάσσεται ο υπάλληλος, θεωρείται ότι έχει διανυθεί στο βαθμό της θέσης, εφόσον έχει διανυθεί με τον τίτλο σπουδών που απαιτείται για τον κλάδο αυτόν.
    3. Δεν επιτρέπεται η μετάταξη πριν παρέλθει διετία: α) από το διορισμό β) από προηγούμενη μετάταξη, με εξαίρεση την περίπτωση αμοιβαίας μετάταξης υπαλλήλων.
    4. Υπάλληλος που είχε τον απαιτούμενο για διορισμό σε ανώτερη κατηγορία τίτλο σπουδών κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης διορισμού του δεν επιτρέπεται να μεταταγεί σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας πριν από τη συμπλήρωση οκταετίας από το διορισμό του.
    5. Η μετάταξη διενεργείται με απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου, που εκδίδεται εντός τριών (3) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σχετικών αιτήσεων.
    6. Θέσεις για τις οποίες εκδόθηκε προκήρυξη πλήρωσής τους με διορισμό δεν καλύπτονται με μετάταξη.
    7. Η πράξη μετάταξης δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.» »

    πρεπει να σβηστεί η λεξη αρθρο 71 διοτι το αρθρο 71 καταργειται και να λεει μονο: Το άρθρο 71 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. , αντικαθίσταται ως εξής:
    —————————————-

    ενω στο
    ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3801/2009 – ( Αρ. Φύλλου ΦΕΚ 163/Α’/4.9.2009 )

    Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης
    Αρθρο 19 Ειδικα θέματα μετατάξεων και αποσπάσεων
    1. 1.Στο τέλος του άρθρου 71 του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α’) προστίθενται παράγραφοι 4 και 5 ως εξής:

    «4. Οι μετατάξεις του παρόντος άρθρου διενεργούνται και σε άλλο κλάδο της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας με την επιφύλαξη της παρ. 2 του άρθρου 70, εφόσον ο μετατασσόμενος κατέχει τα τυπικά προσόντα του κλάδου στον οποίο μετατάσσεται.

    5. Δεν επιτρέπεται μετάταξη υπαλλήλου στις υπηρεσίες που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, όπως ισχύει, πριν παρέλθουν πέντε (5) έτη από το διορισμό ή από προηγούμενη μετάταξη, με τις διατάξεις αυτές ή άλλες ειδικές διατάξεις, με εξαίρεση τις διατάξεις που προβλέπουν τη μετάταξη σε παραμεθόριες περιοχές ή αμοιβαία μετάταξη υπαλλήλων. Ο ανωτέρω περιορισμός της πενταετίας εφαρμόζεται για τις αιτήσεις μετάταξης, που θα υποβληθούν μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος.»

    τα παραπανω δεν εχουν καταργηθεί με το αρθρο 18 του παροντος.

  • 10 Ιουλίου 2016, 11:15 | Σταματης Σ

    συμφωνα με την το αρθρο 1 του παροντος λετε

    «Σκοπός του παρόντος κεφαλαίου είναι η καθιέρωση συστήματος κινητικότητας των τακτικών πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων από μία δημόσια υπηρεσία σε άλλη με μετάταξη ή απόσπαση, με γνώμονα τη βέλτιστη αξιοποίηση και την ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού στις δημόσιες υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του υπαλλήλου. »

    ομως στο στο αρθρο 71 παρ 2 του 35285 / 2007 ελεγε :
    «2. Σε περίπτωση που ο υπάλληλος κατέχει τίτλο σπουδών που δεν προβλέπεται ως τυπικό προσόν διορισμού σε κανέναν κλάδο του Υπουργείου ή του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή της δημόσιας υπηρεσίας στην οποία ανήκει, επιτρέπεται η μετάταξη ύστερα από αίτηση του σε άλλο Υπουργείο ή άλλο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή σε άλλη δημόσια υπηρεσία σε κενή θέση κλάδου για τον οποίο προβλέπεται ως τυπικό προσόν διορισμού ο τίτλος σπουδών που κατέχει. »

    και συμφωνώ με τον

    7 Ιουλίου 2016, 09:33 | Κώστας Ανδρέου

    Θεωρώ ότι είναι άδικη η κατάργηση της παρ. 2 του άρθρου 71 του ν. 3528/2007, με την οποία ο υπάλληλος που κατείχε τίτλο σπουδών που δεν προβλεπόταν ως τυπικό προσόν διορισμού σε κανέναν κλάδο στην υπηρεσία στην οποία ανήκει, μπορούσε να μεταταγεί σε άλλη δημόσια υπηρεσία, σε κλάδο για τον οποίο προβλέπεται ως τυπικό προσόν διορισμού ο τίτλος σπουδών που κατέχει, ύστερα από προσωπική του αίτηση.
    Με την κατάργηση αυτής της παραγράφου, ο υπάλληλος θα χρειάζεται πλέον να περιμένει πότε και αν θα δημοσιευτεί κάποια προκήρυξη μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας για να μεταταγεί σε υπηρεσία η οποία τον έχει μεγαλύτερη ανάγκη λόγω της συνάφειας του πτυχίου του και στην οποία τα προσόντα του θα ήταν καλύτερα αξιοποιήσιμα. Αντίθετα, αν διατηρούνταν η δυνατότητα να γίνει η μετάταξη αυτή με προσωπική αίτηση του υπαλλήλου (όπως θα γίνεται με τις αμοιβαίες μετατάξεις ή τις μετατάξεις για συνυπηρέτηση), η απορρόφησή του σε κλάδο άλλης υπηρεσίας ο οποίος θα ανταποκρίνεται καλύτερα στα προσόντα του, θα μπορούσε να γίνει πιο άμεσα, όπως είναι δικαιότερο και δημοκρατικότερο, άλλωστε.

    και να συμπληρωσω οτι πως θα αξιοποιηθεί το ανθρωπινο δυναμικο που εχει και τις γνωσεις και θελει να προσφερει εργο με τους τιτλους σπουδων που κατεχει , αν δεν μπορει να τους αξιοποιησει στον φορεα που βρισκεται τωρα ( φορεας προελευσης) σε αλλο φορεα , ενω θα μπορουσε στον νεο φορεα που θελει να παει να συμβαλλει στην καλυτερη σχεση κρατους -πολιτη.
    επισης πολλοι υπαλληλοι εχουν τιτλους που δε μπορουν να αξοποιηθουν απο τους οικειους φορεις, αλλα παρολα αυτα ενω υπερκαλυπτουν τα προσοντα του κλαδου τους ( ή της ειδικοτητας τους) λογω των γνωσεων τιτλων σπουδών σεμιναριων και μετεκπαιδευσεων δεν υπαρχει προβλεψη να μπορουν να μετακινηθουν . Μπορει να ελεγχετε και το μητρωο τους και με σω του συστματος απογραφης των Δημοσιων Υπαλληλων, ωστε να διαπιστωνεται οτι ο εν λογω υπαλληλος πράγματι υπερκαλυπτει τα προσοντα του κλαδου του, και δικαίως επιθυμεί να μεταταγεί ή να αποσπασθεί σε αάλλο φορέα

  • 9 Ιουλίου 2016, 17:43 | γεώργιος

    να σας υπενθυμίσω πως ο κυριάκος μητσοτάκης με την κινητικότητα- φιάσκο είχε καταργήσει την οκταετία για μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία. προσωπικά πιστεύω πως είναι μια απαρχαιωμένη τακτική που δεν ωφελεί τις ανάγκες του δημοσίου.
    τουλάχιστον θα μπορούσε να μειωθεί ο χρόνος σε ένα εύλογο διάστημα και να αποτελεί και κίνητρο για τις παραμεθόριες περιοχές.δεν είναι και τόσο παράλογο αυτό που προτείνω.

  • 8 Ιουλίου 2016, 17:26 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

    καταργείται και η διατάξη της παρ.5 του άρθρου 35 του ν.4024/2011 για μετάταξη με μεταφορά της θέσης, που ακριβώς θα βρεθούν οι κενές οργανικές θέσεις για πλήρωση μέσω του νεόυ συστήματος κινητικοτητας?

  • 8 Ιουλίου 2016, 17:56 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Δεδομένου ότι συμφωνα με το άρθρο 18 του παρόντος καταργείται και η διατάξη της παρ.5 του άρθρου 35 του ν.4024/2011 για μετάταξη με μεταφορά της θέσης, που ακριβώς θα βρεθούν οι κενές οργανικές θέσεις για πλήρωση μέσω του νεόυ συστήματος κινητικοτητας?

  • 8 Ιουλίου 2016, 17:21 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΔΕΝ είναι δυνατή η μετάταξη ΥΕ Εργατών Καθαριότητας σε κενές θέσεις στην Αττική επειδή μόνο 4 Δήμοι(Ν.Σμύρνης,Π.Φαλήρου,Αμαρουσίου,Χαϊδαρίου) έχουν στον ΟΕΥ Κενές Θέσεις

  • 8 Ιουλίου 2016, 16:35 | ΛΑΜΠΡΟΣ

    Δεν καταλαβαίνω την λογική όταν ένας υπάλληλος έχει πτυχίο ανώτερης κατηγορίας να περιμένει 8 χρόνια για να έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση για κάποια άλλη θέση ενώ αν πάρει το πτυχίο ενώ ειναι διορισμένος μπορεί άμμεσα να κάνει χρήση του νόμου και ας είναι 2 χρόνια υπάλληλος. Δηλαδή τιμωρήται ο υπάλληλος που είχε τα απαιτούμενα προσόντα και μέσο ΑΣΕΠ και για άλλη κατηγορία π.χ ΔΕ αλλά δεν μπορεί με νόμιμες διαδικασίες να διεκδικήσει μια θέση ανώτερης κατηγορίας πριν την παρέλευση 8ετίας (φταίμε εμείς που προσπαθήσαμε πολύ).

  • 8 Ιουλίου 2016, 12:50 | ΤΣΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Κύριε Υπουργέ,
    θα ήθελα να σας επισημάνω την έλλειψη του νόμου σε ότι αφορά τα άτομα με αναπηρίες 67% δημοσίους υπαλλήλους. Θεωρώ σωστό και δίκαιο την εφαρμογή της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ μετάταξης-μετάθεσης-αποσπάσεις των δημοσίων υπαλλήλων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω κατοπιν αιτήσεως τους σε υπηρεσίες που διευκολύνουν την κατάσταση της υγείας τους(πχ. πλησίον της οικίας τους)κάτι παρομοιο ισχύει άλλωστε με τη διάταξη του άρθρου 53 του Ν. 3979/2011, η οποία προβλέπει πλέον τη δυνατότητα εκούσιας μετάταξης ή απόσπασης –χωρίς να προϋποθέτει την αμοιβαία μετακίνηση– υπαλλήλων ΚΕΠ που πάσχουν από δυσίατα ή ανίατα νοσήματα ή παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω. Ουσιαστικά δηλαδή την επέκταση αυτού του νόμου για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται άτομα με αναπηρίες και προβλήματα δυσίατα νοσήματα.

  • 8 Ιουλίου 2016, 11:54 | Γιώργος

    Αρθρο 4

    β) η συμπλήρωση διετίας από προηγούμενη μετάταξη ή από ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ

    Άρθρο 13
    3. Δεν επιτρέπεται η μετάταξη πριν παρέλθει διετία: α) από το διορισμό β) από προηγούμενη μετάταξη (ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ), με εξαίρεση την περίπτωση αμοιβαίας μετάταξης υπαλλήλων.

    Τελικα τι θα ισχύσει με την αποσπαση;
    Το σωστο νομίζω είναι αυτο που γράφει το άρθρο 13. Να μην αναφερεται η απόσπαση

  • 8 Ιουλίου 2016, 10:52 | Ανώνυμη

    Δεδομένου του μεγάλου χρονικού διαστήματος που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας μετάταξης, είναι μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρονται μεταβατικές διατάξεις που να αφορούν την ολοκλήρωση των εν εξελίξει μετατάξεων με τις έως τώρα ισχύουσες διατάξεις.

  • 8 Ιουλίου 2016, 09:40 | Γιάννης

    κε Υπουργέ,

    Επειδή κάποιοι εξ ημών, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ., δεν γυρίσαμε στους Δήμους μας διότι δεν επανασυστήθηκε υπηρεσία δημοτικής αστυνομίας αλλά μείναμε στη διάθεσή σας και τοποθετηθήκαμε σε υπηρεσίες μη σχετικές με το αντικείμενο στο οποίο έχουμε εκπαιδευτεί και στο οποίο έχει επενδύσει χρήματα ο Ελληνικός λαός, παρακαλώ όπως μας δώσετε το δικαίωμα μέσω προκύρηξης θέσεων δημοτικής αστυνομίας απο κάθε Δήμο να επιλέξουμε την υπηρεσία δημοτικής αστυνομίας που επιθυμούμε να στελεχώσουμε για να εργαστούμε. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την ευκαιρία που μου δώσατε να εκφραστώ.

    Μετά τιμής

  • 8 Ιουλίου 2016, 09:19 | Γιάννης

    κε Υπουργέ,

    Επειδή κάποιοι εξ ημών, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ., δεν γυρίσαμε στους Δήμους μας διότι δεν επανασυστήθηκε υπηρεσία δημοτικής αστυνομίας αλλά μείναμε στη διάθεσή σας και τοποθετηθήκαμε σε υπηρεσίες μη σχετικές με το αντικείμενο στο οποίο έχουμε εκπαιδευτεί και στο οποίο έχει επενδύσει χρήματα ο Ελληνικός λαός παρακαλώ

  • 8 Ιουλίου 2016, 08:09 | Νασος

    Στην περίπτωση μετάταξης σε άλλη υπηρεσία η προσωπική διαφορά θα πρέπει να παραμένει στην υπάλληλό που μετατάσσεται. Σε περίπτωση που χάνεται η προσωπική διαφορά με τη μετάταξη, όσο μικρή και να είναι, αυτό θα λειτουργεί σαν αντικίνητρο για να κάνει κάποιος μετάταξη.

  • 7 Ιουλίου 2016, 22:34 | ΕΥΤΥΧΙΑ

    Η διαδικασία μετάταξης θα πρέπει να απλοποιηθεί για ήδη αποσπασμένους υπαλλήλους που επιθυμούν μετάταξη στην υπηρεσία που είναι ήδη αποσπασμένοι και φυσικά να μην ισχύει ο περιορισμός των 2 ετών από την απόσπαση.

  • 7 Ιουλίου 2016, 17:40 | ΕΥΘΥΜΗΣ

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ; ΕΑΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ. ΕΤΣΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Υ.Σ. ΑΛΛΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΦΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016 ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ (ΠΑΛΑΙΟ ΣΕ ΛΙΓΟ) ΣΥΣΤΗΜΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

  • 7 Ιουλίου 2016, 12:43 | Γιώργος

    Η παράγραφος 4 του άρθρου 13 είναι μάλλον αναχρονιστική και στερεί από έναν καλό δημόσιο υπάλληλο με επιπλέον δυνατότητες/σπουδές να προσφέρει σε μια πιο εξιδικευμένη θέση στον ευρύτερο χώρο του δημοσίου. Η ύπαρξη κάποιου χρόνου που θα είναι ασφαλιστική δικλίδα ώστε άτομα με περισσότερα προσόντα να μην καταλαμβάνουν κατώτερες θέσεις και στη συνέχεια να μετατάσονται πολύ γρήγορα σε καλύτερες θα πρέπει να υπάρχει. Ωστόσο, (1) η 8ετία είναι εξουθενωτική και μέχρι να παρέλθει ο υπάλληλος θα έχει απωλέσει τις δεξιότητες των επιπλέον σπουδών του και (2) δεν μπορεί να χρεωθεί (και ουσιαστικά να τιμωρηθεί) ο νεοδιορισμένος ΔΥ για τυχόν καθυστερήσεις στον διορισμό του, κατά την διάρκεια των οποίων αυτός επέκτεινε τις ικανότητες και τις γνώσεις του. Προτείνω να τροποποιηθεί η παράγραφος 4 του άρθρου 13 ως εξής:
    «4. Υπάλληλος που είχε τον απαιτούμενο για διορισμό σε ανώτερη κατηγορία τίτλο σπουδών κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής του σε διαγωνιστική διαδικασία διορισμού, δεν επιτρέπεται να μεταταγεί σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας πριν από τη συμπλήρωση τετραετίας από το διορισμό του. Σε περίπτωση που υπάλληλος δεν είχε τον απαιτούμενο για διορισμό σε ανώτερη κατηγορία τίτλο σπουδών κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής του σε διαγωνιστική διαδικασία διορισμού, αλλά τον απέκτησε τουλάχιστον 2 έτη μετά, δεν επιτρέπεται να μεταταγεί σε σχετική θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας πριν από τη συμπλήρωση διετίας από το διορισμό του. «

  • 7 Ιουλίου 2016, 11:55 | Πετρος Παπαδόπουλος

    Οι εν εξελίξει μετατάξεις να ολοκληρωθούν αυτοδικαιώς ως 31.12.2016 ή να τρέξουν άμεσα …..είναι κρίμα να χαθούν τόσοι μήνες αναμονής

  • 7 Ιουλίου 2016, 11:26 | ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΗΛΙΑΣ

    Έκανα το σχόλιό μου στο άρθρο 4, το επαναλαμβάνω και εδώ:
    Παρακαλώ να προληφθεί ειδική διάταξη για τις υπό εξέλιξη μετατάξεις, γιατί εμείς που βρισκόμαστε ήδη στην πορεία πραγματοποίησης της μετακίνησής μας, θα ήταν τρελό να βρεθούμε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε διαδικασία από την αρχή…
    Και με την ευκαιρία, και προκειμένου να καταργηθούν περιττές διαδικασίες: απαλείψτε την υποχρέωση να περνούν από τη διαδικασία της Π.Υ.Σ. μετατάξεις για τις οποίες έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες και έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά ή η ύπαρξη πιστώσεων για τη μισθοδοσία! Από τώρα, με το προς ψήφιση νομοσχέδιο!
    Προσωπικό παράδειγμα: μετάταξη από Δήμο σε Περιφέρεια, με βεβαιωμένη από την οικεία ΥΔΕ την ύπαρξη πίστωσης για τη μισθοδοσία μου, διαδικασία εξασφάλισης της οποίας έχει ολοκληρωθεί από το φορέα υποδοχής και τη βεβαιώνει η ΥΔΕ – για ποιο λόγο θα πρέπει να πάει για Π.Υ.Σ. από τη στιγμή που δεν εμπλέκεται σε κεντρικό επίπεδο το ΓΛΚ πλέον; Είχε φημολογηθεί κατ επανάληψη ότι θα καταργούνταν – δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ στις συγκεκριμένες περιπτώσεις! Κάντε το επιτέλους! Έχω ήδη πάνω από 14 μήνες που παιδεύομαι και είμαι ΤΩΡΑ στη φάση που πρόκειται να σταλεί για Π.Υ.Σ. η μετάταξή μου-και άλλοι συνάδελφοι πολύ περισσότερο- μη μας πάτε κι άλλο πίσω με ανούσια γραφειοκρατία, σας παρακαλώ πολύ!

    Το Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί απο τον διαχειριστή.

  • 7 Ιουλίου 2016, 11:35 | Β. Γεωργίου

    Στο άρθρο 18 του παρόντος νομοσχεδίου και στην παράγραφο 3 αναφέρεται ότι: «Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου καταργούνται η παράγραφος 1 του άρθρου 68 του ν. 4002/2011(ΦΕΚ Α΄ 180) , η παράγραφος 5 του άρθρου 35 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ Α’ 226), η παράγραφος 16 του άρθρου ένατου του ν. 4057/2012 (ΦΕΚ Α΄54), το άρθρο 6 του ν. 3613/2007 (ΦΕΚ Α΄ 263) , η παράγραφος 10 του άρθρου 2 του ν.3051/2002 (ΦΕΚ Α΄ 220), όπως προστέθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 284 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87), και οι διατάξεις των άρθρων 72, 74 και 75 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ, ο οποίος κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄ 26)».

    Η παράγραφος 5 του άρθρου 35 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ Α’ 226)ορίζει,
    «Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής επιτρέπεται η μετάθεση ή μετάταξη υπαλλήλου, περιλαμβανομένων των μετατάξεων των άρθρων 69, 70 και 72 του Υπαλληλικού Κώδικα, και χωρίς να υπάρχει κενή οργανική θέση στην υπηρεσία, τον κλάδο ή τον φορέα που μετατάσσεται ή μετατίθεται, με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος».

    Μάλλον ξεχνάτε ότι με τον ίδιο νόμο και το άρθρο 33, παράγραφος 1, οι κενές οργανικές θέσεις καταργήθηκαν!!
    Άρθρο 33. Κατάργηση κενών οργανικών θέσεων και προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα
    1. α. Οι κενές, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, οργανικές θέσεις πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καταργούνται με την επιφύλαξη των διατάξεων των επόμενων εδαφίων της παρούσας παραγράφου. Εξαιρούνται οι κενές οργανικές θέσεις:….»

    Που θα βρεθούν οι κενές οργανικές θέσεις ώστε να γίνουν μετατάξεις; Πόσες είναι οι υπηρεσίες που έχουν κενές οργανικές θέσεις, πόσες είναι αυτές και σε τι κλάδο;
    Με την κατάργηση της παραγράφου 5, του άρθρου 35, δεν βοηθάτε στην κινητικότητα.

  • 7 Ιουλίου 2016, 10:51 | Γιώργος

    Ο κ.Βερναρδάκης σε συνέντεξη του δήλωσε πως εώς τις 31/12/2016 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκκρεμείς μετατάξεις και αποσπάσεις.
    Παρ’όλα αυτά με απογοήτευσε που δεν είδα αυτή την άποψη να εκφράζεται μέσα στο νομοσχέδιο.
    Πρέπει οι εκκρεμότητες να τελειώνουν γρήγορα και να παρθεί επίσης μια απόφαση για το τι θα γίνει με τις νέες αιτήσεις που κατατίθονται από τώρα έως το δεκέμβριο.

  • 7 Ιουλίου 2016, 10:56 | Ελένη

    Σας επισημαίνω το πρόβλημα με τις μετατάξεις που υπάρχεισε εκκρεμότητα τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια και θα πρέπει να ταχτοποιηθούν μέχρι την εφαρμογή του νέου νόμου. Η μη ολοκλήρωση των τρέχουσων διαδικασιών θα δημιουργήσει προβλήματα.

  • 7 Ιουλίου 2016, 09:33 | Σταματης Σ

    Άρθρο 13 – Μετάταξη σε άλλη υπηρεσία

    Το άρθρο 71 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. , που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3528/2007 ( ΦΕΚ Α΄26) , αντικαθίσταται ως εξής:

    «Άρθρο 71
    Μετάταξη σε άλλη υπηρεσία

    «1. Η μετάταξη σε άλλη υπηρεσία, ήτοι η απομάκρυνση του υπαλλήλου από την οργανική θέση της υπηρεσίας στην οποία έχει τοποθετηθεί και η τοποθέτησή του σε κενή οργανική θέση άλλης υπηρεσίας, σε κλάδο της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, για την οποία έχει τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, διενεργείται για την κάλυψη πάγιων αναγκών σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας. »

    ΑΝ αυτος ο υπαλληλος Εχει Πτυχιο ιδιας εκπαιδευτικη βαθμίδας και ταυτοχρονα Ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμιδας τα οποια δεν προβλεπονται ως τυπικά προσοντα διορισμου σε κανένα κλαδο του οικειου φορεα ( φορεα προελευσης ) , καλο θα ηταν υπαρχει πρόβλεψη να μπορει να αξιοποιηθεί απο την δημοσια διοικηση . Να του δινεται η δυνατοτητα να μπορει να μετακινηθει σε νεα υπηρεσια που μπορει να προσφερει τις υπηρεσιες του και τις γνωσεις του. Διαφορετικα, υπαρχει πιθανοτητα να εγλωβιστεί σε μια θεση στην οποία υπερκαλυπτει τα προσοντα του κλαδου που ανηκει την δεδομενη χρονικη στιγμή. Αλλα και να μην μπορέσει να εξελιχθει βαθμολογικα και μισθολογικα και να μενει στασιμος .

  • 7 Ιουλίου 2016, 09:33 | Κώστας Ανδρέου

    Θεωρώ ότι είναι άδικη η κατάργηση της παρ. 2 του άρθρου 71 του ν. 3528/2007, με την οποία ο υπάλληλος που κατείχε τίτλο σπουδών που δεν προβλεπόταν ως τυπικό προσόν διορισμού σε κανέναν κλάδο στην υπηρεσία στην οποία ανήκει, μπορούσε να μεταταγεί σε άλλη δημόσια υπηρεσία, σε κλάδο για τον οποίο προβλέπεται ως τυπικό προσόν διορισμού ο τίτλος σπουδών που κατέχει, ύστερα από προσωπική του αίτηση. Με την κατάργηση αυτής της παραγράφου, ο υπάλληλος θα χρειάζεται πλέον να περιμένει πότε και αν θα δημοσιευτεί κάποια προκήρυξη μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας για να μεταταγεί σε υπηρεσία η οποία τον έχει μεγαλύτερη ανάγκη λόγω της συνάφειας του πτυχίου του και στην οποία τα προσόντα του θα ήταν καλύτερα αξιοποιήσιμα. Αντίθετα, αν διατηρούνταν η δυνατότητα να γίνει η μετάταξη αυτή με προσωπική αίτηση του υπαλλήλου (όπως θα γίνεται με τις αμοιβαίες μετατάξεις ή τις μετατάξεις για συνυπηρέτηση), η απορρόφησή του σε κλάδο άλλης υπηρεσίας ο οποίος θα ανταποκρίνεται καλύτερα στα προσόντα του, θα μπορούσε να γίνει πιο άμεσα, όπως είναι δικαιότερο και δημοκρατικότερο, άλλωστε.

  • 7 Ιουλίου 2016, 08:42 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΗΝΑ 7-7-2016
    ΑΡΓΟΥΣ 35 ΑΘΗΝΑ 104 44
    Τ 699 4844 847 Φ 210 89 82 504ΘΕΜΑ: Μηδενικές Κενές Θέσεις ΕΡΓΑΤΩΝ Καθαριότητας στην ΑΤΤΙΚΗΜηδενικές Κενές Θέσεις ΕΡΓΑΤΩΝ Καθαριότητας στην ΑΤΤΙΚΗ και Δ.Γλυφάδας ΦΕΚ Β 1119/2014 παρακαλώ να γίνει νεος ΟΕΥ ΦΕΚ Β 2453/2009. και ο νομος 4368/16 ειναι ουσιαστικα ανεφάρμοστος αφού το ΥΠΕΣΔΑ γνωρίζει ότι περίπου 4 Δήμοι της Αττικής έχουν Κενές Θέσεις Εργατών Καθαριότητας πλην των Δήμων Χαϊδαρίου, Ν. Σμύρνης, Αμαρουσίου, Π. Φαλήρου. και αν προτίθεται να Εκδόσει Εγκύκλιες Οδηγίες με χρονοδιάγραμμα έκδοσης ΟΕΥ από τους Δήμους της Αττικής όπως επισυνάπτω παρακάτω.Υπάρχουν Μηδενικές Κενές Θέσεις ΕΡΓΑΤΩΝ Καθαριότητας Δήμων της Αττικής πλην των Δήμων Χαϊδαρίου, Ν. Σμύρνης, Αμαρουσίου, Π. Φαλήρου καθιστώντας το αρ 7 ν 4368/16 ουσιαστικά ανεφάρμοστο.Δήμος Αμαρουσίου ΚΥΑ αριθμ. 32962 ΦΕΚ Β 2505/13.09.2012
    Δήμος Νέας Σμύρνης ΚΥΑ αριθμ. 14080 ΦΕΚ Β 1241/11.04.2012
    Δήμος Παλαιού Φαλήρου ΚΥΑ αριθμ. 16086 ΦΕΚ Β 1116/10.05.2013
    Δήμος Χαϊδαρίου ΚΥΑ αριθμ. 14082 ΦΕΚ Β 1242/11.04.2012Άρθρο 7 ΝΟΜΟΣ 4368/ 21.02.2016

    Δήμος Αγίας Παρασκευής ΚΥΑ αριθμ. 32961 ΦΕΚ Β 2504/13.09.2012
    Δήμος Αγίου Δημητρίου ΚΥΑ αριθμ. 22695 ΦΕΚ Β 1902/15.06.2012
    Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού 1937/12
    Δήμος Αγκιστρίου ΦΕΚ B 1651/06.08.2015 /
    Δήμος Αθηναίων ΚΥΑ αριθμ. 53241/11 ΦΕΚ Β 27/18.01.2012 /Δήμος Αιγάλεω
    ΚΥΑ αριθμ. 24060 ΦΕΚ Β 2000/19.06.2012Δήμος Αίγινας ΦΕΚ Β 439/24.03.2015
    Δήμος Αλίμου ΚΥΑ αριθμ. 22177 ΦΕΚ Β 1788/06.06.2012 / TΑ Φ.Ε.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥ Δήμος Αμαρουσίου ΚΥΑ αριθμ. 32962 ΦΕΚ Β 2505/13.09.2012 Δήμος Ασπροπύργου ΚΥΑ αριθμ. 19461 ΦΕΚ Β 1712/16.05.2012
    Δήμος Αχαρνών Απόφαση Δημάρχου Αχαρνών αριθμ. 1164/83324 ΦΕΚ Β 2681/03.10.2012
    Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ΦΕΚ 3383/2012Δήμος Βριλησσίων ΚΥΑ αριθμ. 22178 ΦΕΚ Β 1788/06.06.2012 /
    Δήμος Βύρωνος ΦΕΚ 1788/12Δήμος Γαλατσίου ΦΕΚ Β 2384/27.08.2012.
    Δήμος Γλυφάδας ΦΕΚ Β 119/2014Δήμος Δάφνης – Υμηττού ΚΥΑ αριθμ. 19460 ΦΕΚ Β 1712/16.05.2012Δήμος Διονύσου KYA αριθμ. 23054 ΦΕΚ Β 1940/15.06.2012
    Δήμος Ελευσίνας ΦΕΚ Β 198/06.02.2012.
    Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης ΚΥΑ αριθμ. 33501 ΦΕΚ Β 2204/06.09.2013 Δήμος Ζωγράφου KYA αριθμ. 23050 ΦΕΚ Β 1942/15.06.2012
    Δήμος Ηλιουπόλεως ΚΥΑ αριθμ. 22180 ΦΕΚ Β 1788/06.06.2012
    Δήμος Ηρακλείου ΚΥΑ αριθμ. 22180 ΦΕΚ Β 1788/06.06.2012 Δήμος Ιλίου KYA αριθμ. ΤΤ 23048 ΦΕΚ Β 1935/15.06.2012 Δήμος Καισαριανής ΚΥΑ αριθμ. οικ. 14078 ΦΕΚ Β 1239/11.04.2012
    Δήμος Καλλιθέας ΦΕΚ Β 1239/11.04.2012
    Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ΚΥΑ αριθμ. 7138 ΦΕΚ Β 971/27.03.2012
    Δήμος Κηφισιάς ΦΕΚ 2000/12
    Δήμος Κορυδαλλού 1950/12
    Δήμος Κρωπίας ΚΥΑ αριθμ. 22702 ΦΕΚ Β 1928/15.06.2012
    Δήμος Κυθήρων Δήμος Λαυρεωτικής ΚΥΑ αριθμ. 22701 ΦΕΚ Β 1901/15.06.2012Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης ΚΥΑ αριθμ. 22182 ΦΕΚ Β 1788/06.06.2012
    Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας ΚΥΑ αριθμ. 46045 ΦΕΚ Β 3383/18.12.2012Δήμος Μαραθώνα ΚΥΑ αριθμ. 22703 ΦΕΚ Β 1901/15.06.2012
    Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας ΚΥΑ αριθμ. 32968 ΦΕΚ Β 2504/13.09.2012Δήμος Μεγαρέων ΚΥΑ αριθμ. 43759 ΦΕΚ Β 3239/05.12.2012
    Δήμος Μεταμορφώσεως ΚΥΑ αριθμ. 22183 ΦΕΚ Β 1904/15.06.2012 Προσωπικό- O.E.Y.Κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Μεταμόρφωσης Ν. Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1α του άρθρου 33 του ν. 4024/2011, όπως ισχύει.
    Διόρθωση Σφάλματος στο ΦΕΚ Β 1900/05.08.2013Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου 2502/12
    Δήμος Νέας Ιωνίας ΚΥΑ αριθμ. 36972 ΦΕΚ Β 2743/10.10.2012 Δήμος Νέας Σμύρνης ΚΥΑ αριθμ. 14080 ΦΕΚ Β 1241/11.04.2012Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη ΦΕΚ Β 1116/10.05.2013.Δήμος Παιανίας Δήμος Παλαιού Φαλήρου ΚΥΑ αριθμ. 16086 ΦΕΚ Β 1116/10.05.2013 Δήμος Παλλήνης ΦΕΚ Β 2766/15.10.2012.
    Δήμος Παπάγου – ΧολαργούΦΕΚ Β 2766/15.10.2012.Δήμος Πειραιώς ΦΕΚ Β 2640/08.12.2015 ΦΕΚ Β 1545/21.06.2013.Δήμος Πεντέλης ΚΥΑ αριθμ. οικ. 4834 ΦΕΚ Β 379/19.02.2013 /
    Δήμος Περάματος ΚΥΑ αριθμ. 32966 ΦΕΚ Β 2503/13.09.2012Δήμος Περιστερίου ΚΥΑ αριθμ. 14079 ΦΕΚ Β 1242/11.04.2012
    Δήμος ΠετρουπόλεωςΒ ΚΥΑ αριθμ. 22696 ΦΕΚ Β 1902/15.06.2012 Δήμος Πόρου ΚΥΑ αριθμ. 43753 ΦΕΚ Β 3263/06.12.2012Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ΚΥΑ αριθμ. οικ. 17742 ΦΕΚ Β 1144/13.05.2013
    Δήμος Σαλαμίνας ΚΥΑ αριθμ. οικ. 33736 ΦΕΚ Β 2214/09.09.2013 Δήμος Σαρωνικού ΚΥΑ αριθμ. οικ. 33736 ΦΕΚ Β 2214/09.09.2013
    Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ΚΥΑ αριθμ. 34406 ΦΕΚ Β 2614/25.09.2012Δήμος Σπετσών ΚΥΑ αριθμ. 22188 ΦΕΚ Β 1900/15.06.2012 Δήμος Τροιζηνίας- Μεθάνων ΚΥΑ αριθμ. οικ. 16784 ΦΕΚ Β 1124/10.05.2013Δήμος Ύδρας ΚΥΑ αριθμ. 22187 ΦΕΚ Β 1903/15.06.2012
    Δήμος Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος ΚΥΑ αριθμ. 19459 ΦΕΚ Β 1709/16.05.2012 Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού 1788/2012Δήμος Φυλής ΚΥΑ αριθμ. οικ. 33737 ΦΕΚ Β 2204/06.09.2013Δήμος Χαϊδαρίου ΚΥΑ αριθμ. 14082 ΦΕΚ Β 1242/11.04.2012Δήμος Χαλανδρίου ΚΥΑ αριθμ. 14082 ΦΕΚ Β 1242/11.04.2012Δήμος Ωρωπού ΚΥΑ αριθμ. οικ. 43279 ΦΕΚ Β 3200/30.11.2012Το Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί απο τον διαχειριστή.

  • 7 Ιουλίου 2016, 08:04 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΗΝΑ 7-7-2016
    ΑΡΓΟΥΣ 35 ΑΘΗΝΑ 104 44
    Τ 699 4844 847 Φ 210 89 82 504

    ΘΕΜΑ: Μηδενικές Κενές Θέσεις ΕΡΓΑΤΩΝ Καθαριότητας στην ΑΤΤΙΚΗ

    Μηδενικές Κενές Θέσεις ΕΡΓΑΤΩΝ Καθαριότητας στην ΑΤΤΙΚΗ και Δ.Γλυφάδας ΦΕΚ Β 1119/2014 παρακαλώ να γίνει νεος ΟΕΥ ΦΕΚ Β 2453/2009.

    και ο νομος 4368/16 ειναι ουσιαστικα ανεφάρμοστος αφού το ΥΠΕΣΔΑ γνωρίζει ότι περίπου 4 Δήμοι της Αττικής έχουν Κενές Θέσεις Εργατών Καθαριότητας πλην των Δήμων Χαϊδαρίου, Ν. Σμύρνης, Αμαρουσίου, Π. Φαλήρου. και αν προτίθεται να Εκδόσει Εγκύκλιες Οδηγίες με χρονοδιάγραμμα έκδοσης ΟΕΥ από τους Δήμους της Αττικής όπως επισυνάπτω παρακάτω.

    Υπάρχουν Μηδενικές Κενές Θέσεις ΕΡΓΑΤΩΝ Καθαριότητας Δήμων της Αττικής πλην των Δήμων Χαϊδαρίου, Ν. Σμύρνης, Αμαρουσίου, Π. Φαλήρου καθιστώντας το αρ 7 ν 4368/16 ουσιαστικά ανεφάρμοστο.

    Δήμος Αμαρουσίου ΚΥΑ αριθμ. 32962 ΦΕΚ Β 2505/13.09.2012
    Δήμος Νέας Σμύρνης ΚΥΑ αριθμ. 14080 ΦΕΚ Β 1241/11.04.2012
    Δήμος Παλαιού Φαλήρου ΚΥΑ αριθμ. 16086 ΦΕΚ Β 1116/10.05.2013
    Δήμος Χαϊδαρίου ΚΥΑ αριθμ. 14082 ΦΕΚ Β 1242/11.04.2012

    Άρθρο 7 ΝΟΜΟΣ 4368/ 21.02.2016
    Προσωπικό ανταποδοτικών υπηρεσιών Ο.Τ.Α.

    Το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης 3 της παρ. ΣΤ’ υποπαράγραφος ΣΤ1 του ν. 4093/2012 (Α’ 222), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

    «3. Οι προσλήψεις και οι διορισμοί τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. αυτών αναστέλλονται έως 31.12.2016. Από την ανωτέρω αναστολή εξαιρούνται οι διορισμοί προσωπικού των ανωτέρω κατηγοριών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, για τους οποίους δεν απαιτείται απόφαση κατανομής της παρ. 5 του άρθρου 11 του ν. 3833/2010, όπως ισχύει. Προτεραιότητα δίνεται σε όσους έχουν πετύχει σε διαγωνισμό στον οικείο δήμο. Από τις ρυθμίσεις της ανωτέρω παραγράφου εξαιρούνται ρητά οι διορισμοί προσώπων των ανωτέρω κατηγοριών που είναι επιτυχόντες της γενικής και ειδικής προκήρυξης του ν. 2643/1998.»

    1- Παρακαλώ να μην έχουν συρραπτικό τα απαντητικά σας έγγραφα.
    2-Παρακαλείσθε, όπως ενημερώσετε τους Αρμόδιους Φορείς, για τις απόψεις σας, καθώς και στις Ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί ή σκοπεύετε να προβείτε, προς επίλυση του θέματος, με κοινοποίηση προς τον καταγγέλλοντα, παρουσιάζοντας ορισμένη, αναλυτική και ειδικά αιτιολογημένη απάντηση και προσκομίζοντας με αυτή όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς σας.
    3.- Παρακαλώ να μου xορηγήσετε για Δικαστική Χρήση αντίγραφό της αίτησης μου που να αναγράφεται ο αρ.πρ. και η Ημερ. Εισόδου στην Υπηρεσία σας, το Σχέδιο της απάντησης ολόκληρο τον φάκελο της υπόθεσης μετά την Ολοκλήρωση του Tυχόν Πειθαρχικού Ελέγχου , την Εσωτερική Αλληλογραφία , τα Υπηρεσιακά Σημειώματα και κάθε άλλο σχετικό με την υπόθεση έγγραφο ανώνυμα αρ. 5 ν 2690/99, άρθρο 1,44,47 ΠΔ 28/ 2015 ,Γνωμοδ ΕισΑΠ 1/ 2005, Εγκ.ΕισΑΠ 6/2006 , ΓνΝΣΚ 68/2015.ΦΕΚ B 2663/ 2015 σελ. 29584 ,29591 αποφάσεις Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
    4.- Επειδή, η Αίτηση – Αναφορά του Ευρωπαίου πολίτη απευθύνεται στην αρμόδια αρχή λ.χ. Εισαγγελία Πρωτοδικών ή την προϊσταμένη αυτής ή την εποπτεύουσα αυτήν, ή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εποπτεύων της ΕΛ.ΑΣ.και μπορεί δε να υποβάλλεται με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (ΑΠ 1709 / 2003 Νομικό Βήμα 2004, 650)

    5-Επειδή και τα ηλεκτρονικά μηνύματα πρέπει να πρωτοκολλούνται και πρέπει ως Δημόσια Υπηρεσία να μου απαντήσετε καθότι η αίτηση μου αφορά Διαφορετικό τόπο και χρόνο.
    Επίσης σας επισημαίνω ότι σε περίπτωση που δεν πρωτοκολληθεί το έγγραφο μου ή δεν Λάβω απάντηση για τα Θιγόμενα ζητήματα ή δεν μου κοινοποιήσετε το Διαβιβαστικό σας έγγραφο προς άλλη πιο αρμόδια υπηρεσία είμαι υποχρεωμένος σύμφωνα με τον ΚΠΔ να σας αναφέρω στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.Επειδή η υποβολή της Αίτησης – Αναφοράς μπορεί να γίνει με κάθε πρόσφορο μέσον και αποτελεί ΑΠΑΤΗ και Παράβαση καθήκοντος η μη πρωτοκόλληση εγγράφων και αιτήσεων πολιτών.
    6-Επειδή ισχύει το δικαίωμα της Διοικητικής Υποστήριξης για τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, άλλως έχει τελεσθεί η παράβαση καθήκοντος προϊσταμένου.
    7-Δεν παραλείπω να επισημάνω ότι η περαιτέρω πλέον αδράνεια εκ μέρους των κατά νόμο υπευθύνων οργάνων δια την αποκατάσταση της Τυχόν βλάβης , εγκυμονεί τον κίνδυνο αναζήτησης και καταλογισμού ποινικών ευθυνών εις βάρος κάθε αρμοδίου που συνειδητά πλέον παραβαίνει το υπηρεσιακό του καθήκον μετά την κοινοποίηση της παρούσης επιστολής.
    8-Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 29 του Κ.Πον.Δ. παρακαλώ όπως εξετάσετε εάν ισχύουν η προϋποθέσειςγια άμεσα την εισαγωγή της Αναφοράς στο αρμόδιο Δικαστήριο Εφετών και τον ορισμό Εφέτη Ανακριτή με δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου (ως ηθικός αυτουργός) και την πιστή εφαρμογή του άρθρου 250 του Κ.Ποιν.Δ..
    9-ΓνΝΣΚ 372/2009 (Τμ.Γ΄) Η πειθαρχική διαδικασία κινείται υποχρεωτικά από την διοίκηση στις υπό του νόμου προβλεπόμενες περιπτώσεις και σκοπό έχει την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών, την τήρηση της αρχής της νομιμότητας και την προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος.
    10-Πρόσβαση σε σχέδια διοικητικών εγγράφων
    Η Διοίκηση υποχρεούται, κατά τη διαδικασία και προϋποθέσεις του άρθρου 5 του ν. 2690/1999, να χορηγεί προς τους διοικούμενους αντίγραφα των σχεδίων των διοικητικών εγγράφων που περιέχουν τελειωμένη βούληση διοικητικού οργάνου, φέροντας τα στοιχεία του διοικητικού εγγράφου, τις μονογραφές των ενδιάμεσων οργάνων και την υπογραφή από το έχον την τελική αρμοδιότητα έκδοσης όργανο. (ΓνΝΣΚ 68/2015)
    (ΓνΝΣΚ 68/2015) σελ. 5-6,
    γ) Υποχρεώνει την υπηρεσία να θέσει σε γνώση του διοικούμενου τα αιτούμενα αντίγραφα των διοικητικών εγγράφων ακόμη και αν η υπηρεσία, προς την οποία υποβλήθηκε η σχετική αίτηση, δεν είναι η εκδούσα, (ΣΤΕ 3855 / 2010) ή τα αιτούμενα αντίγραφα τηρούνται σε αρχείο άλλης υπηρεσίας, (ΣΤΕ 3943 / 1995 ) και
    δ) πρέπει να παρέχεται απρόσκοπτα από τη Διοίκηση, χωρίς ο εφαρμοστής της διάταξης να νομιμοποιείται να θέτει περιορισμούς στην άσκηση αυτού με συσταλτικές ερμηνείες ( ΣΤΕ 1/ 1993, 6/2006 ΕΓΚ ΕΙΣΑΠ, Γνμ ΝΣΚ 535/ 2008 Ολομ).
    11-Έχω έννομο συμφέρον ως Επόπτης Καθαριότητας Δ. Γλυφάδας ΦΕΚ Γ 818/ 4-9-2008 , ΦΕΚ Β 2453 /2009 σελίδα 30050 και παρακαλώ να μου χορηγήσετε τα σχετικά έγγραφα πορίσματα ανώνυμα εντός 20 ημερών αρ 1,44 ΠΔ 28/2015 Γνωμ.Εισ.ΑΠ 1/2005,
    ΦΕΚ B 2663/ 2015 σελ. 29584 ,29591 αποφάσεις Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

    Ο.Ε.Υ ΦΕΚ Β

    Δήμος Αγίας Βαρβάρας ΚYA αριθμ. 23049 ΦΕΚ Β 1938/15.06.2012
    Δήμος Αγίας Παρασκευής ΚΥΑ αριθμ. 32961 ΦΕΚ Β 2504/13.09.2012
    Δήμος Αγίου Δημητρίου ΚΥΑ αριθμ. 22695 ΦΕΚ Β 1902/15.06.2012
    Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού 1937/12
    Δήμος Αγκιστρίου ΦΕΚ B 1651/06.08.2015 /
    Δήμος Αθηναίων ΚΥΑ αριθμ. 53241/11 ΦΕΚ Β 27/18.01.2012 /

    Δήμος Αιγάλεω
    ΚΥΑ αριθμ. 24060 ΦΕΚ Β 2000/19.06.2012

    Δήμος Αίγινας ΦΕΚ Β 439/24.03.2015
    Δήμος Αλίμου ΚΥΑ αριθμ. 22177 ΦΕΚ Β 1788/06.06.2012 / TΑ Φ.Ε.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥ

    Δήμος Αμαρουσίου ΚΥΑ αριθμ. 32962 ΦΕΚ Β 2505/13.09.2012

    Δήμος Ασπροπύργου ΚΥΑ αριθμ. 19461 ΦΕΚ Β 1712/16.05.2012
    Δήμος Αχαρνών Απόφαση Δημάρχου Αχαρνών αριθμ. 1164/83324 ΦΕΚ Β 2681/03.10.2012
    Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ΦΕΚ 3383/2012

    Δήμος Βριλησσίων ΚΥΑ αριθμ. 22178 ΦΕΚ Β 1788/06.06.2012 /
    Δήμος Βύρωνος ΦΕΚ 1788/12

    Δήμος Γαλατσίου ΦΕΚ Β 2384/27.08.2012.
    Δήμος Γλυφάδας ΦΕΚ Β 119/2014

    Δήμος Δάφνης – Υμηττού

    ΚΥΑ αριθμ. 19460 ΦΕΚ Β 1712/16.05.2012

    Δήμος Διονύσου KYA αριθμ. 23054 ΦΕΚ Β 1940/15.06.2012
    Δήμος Ελευσίνας ΦΕΚ Β 198/06.02.2012.
    Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης ΚΥΑ αριθμ. 33501 ΦΕΚ Β 2204/06.09.2013

    Δήμος Ζωγράφου KYA αριθμ. 23050 ΦΕΚ Β 1942/15.06.2012
    Δήμος Ηλιουπόλεως ΚΥΑ αριθμ. 22180 ΦΕΚ Β 1788/06.06.2012
    Δήμος Ηρακλείου ΚΥΑ αριθμ. 22180 ΦΕΚ Β 1788/06.06.2012

    Δήμος Ιλίου KYA αριθμ. ΤΤ 23048 ΦΕΚ Β 1935/15.06.2012

    Δήμος Καισαριανής ΚΥΑ αριθμ. οικ. 14078 ΦΕΚ Β 1239/11.04.2012
    Δήμος Καλλιθέας ΦΕΚ Β 1239/11.04.2012
    Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ΚΥΑ αριθμ. 7138 ΦΕΚ Β 971/27.03.2012
    Δήμος Κηφισιάς ΦΕΚ 2000/12
    Δήμος Κορυδαλλού 1950/12
    Δήμος Κρωπίας ΚΥΑ αριθμ. 22702 ΦΕΚ Β 1928/15.06.2012
    Δήμος Κυθήρων

    Δήμος Λαυρεωτικής ΚΥΑ αριθμ. 22701 ΦΕΚ Β 1901/15.06.2012

    Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης ΚΥΑ αριθμ. 22182 ΦΕΚ Β 1788/06.06.2012
    Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας ΚΥΑ αριθμ. 46045 ΦΕΚ Β 3383/18.12.2012

    Δήμος Μαραθώνα ΚΥΑ αριθμ. 22703 ΦΕΚ Β 1901/15.06.2012
    Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας ΚΥΑ αριθμ. 32968 ΦΕΚ Β 2504/13.09.2012

    Δήμος Μεγαρέων ΚΥΑ αριθμ. 43759 ΦΕΚ Β 3239/05.12.2012
    Δήμος Μεταμορφώσεως ΚΥΑ αριθμ. 22183 ΦΕΚ Β 1904/15.06.2012 Προσωπικό- O.E.Y.Κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Μεταμόρφωσης Ν. Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1α του άρθρου 33 του ν. 4024/2011, όπως ισχύει.
    Διόρθωση Σφάλματος στο ΦΕΚ Β 1900/05.08.2013

    Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου 2502/12
    Δήμος Νέας Ιωνίας ΚΥΑ αριθμ. 36972 ΦΕΚ Β 2743/10.10.2012

    Δήμος Νέας Σμύρνης ΚΥΑ αριθμ. 14080 ΦΕΚ Β 1241/11.04.2012

    Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη ΦΕΚ Β 1116/10.05.2013.

    Δήμος Παιανίας

    Δήμος Παλαιού Φαλήρου ΚΥΑ αριθμ. 16086 ΦΕΚ Β 1116/10.05.2013

    Δήμος Παλλήνης ΦΕΚ Β 2766/15.10.2012.
    Δήμος Παπάγου – ΧολαργούΦΕΚ Β 2766/15.10.2012.

    Δήμος Πειραιώς ΦΕΚ Β 2640/08.12.2015 ΦΕΚ Β 1545/21.06.2013.

    Δήμος Πεντέλης ΚΥΑ αριθμ. οικ. 4834 ΦΕΚ Β 379/19.02.2013 /
    Δήμος Περάματος ΚΥΑ αριθμ. 32966 ΦΕΚ Β 2503/13.09.2012

    Δήμος Περιστερίου ΚΥΑ αριθμ. 14079 ΦΕΚ Β 1242/11.04.2012
    Δήμος ΠετρουπόλεωςΒ ΚΥΑ αριθμ. 22696 ΦΕΚ Β 1902/15.06.2012

    Δήμος Πόρου ΚΥΑ αριθμ. 43753 ΦΕΚ Β 3263/06.12.2012

    Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ΚΥΑ αριθμ. οικ. 17742 ΦΕΚ Β 1144/13.05.2013
    Δήμος Σαλαμίνας ΚΥΑ αριθμ. οικ. 33736 ΦΕΚ Β 2214/09.09.2013

    Δήμος Σαρωνικού ΚΥΑ αριθμ. οικ. 33736 ΦΕΚ Β 2214/09.09.2013
    Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος ΚΥΑ αριθμ. 34406 ΦΕΚ Β 2614/25.09.2012

    Δήμος Σπετσών ΚΥΑ αριθμ. 22188 ΦΕΚ Β 1900/15.06.2012

    Δήμος Τροιζηνίας- Μεθάνων ΚΥΑ αριθμ. οικ. 16784 ΦΕΚ Β 1124/10.05.2013

    Δήμος Ύδρας ΚΥΑ αριθμ. 22187 ΦΕΚ Β 1903/15.06.2012
    Δήμος Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος ΚΥΑ αριθμ. 19459 ΦΕΚ Β 1709/16.05.2012

    Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού 1788/2012

    Δήμος Φυλής ΚΥΑ αριθμ. οικ. 33737 ΦΕΚ Β 2204/06.09.2013

    Δήμος Χαϊδαρίου ΚΥΑ αριθμ. 14082 ΦΕΚ Β 1242/11.04.2012

    Δήμος Χαλανδρίου ΚΥΑ αριθμ. 14082 ΦΕΚ Β 1242/11.04.2012

    Δήμος Ωρωπού ΚΥΑ αριθμ. οικ. 43279 ΦΕΚ Β 3200/30.11.2012

  • 7 Ιουλίου 2016, 08:48 | Γιώργος

    δε βλέπω πουθενα την κατάργηση του απαράδεκτου άρθρου που ο υπάλληλος με την μετάταξη χάνει την προσωπικη διαφορά.

    Τι είναι αυτο; Τιμωρία; Δεν θα εχει ενοικιο και του κοβετε τα επιπλέον χρήματα;

  • 7 Ιουλίου 2016, 07:12 | Γαλαντής Λουκάκης

    θα ήθελα να επισημάνω 2 στοιχεία :

    Εγώ, θέλω να επιστρέψω μόνιμα στην πατρίδα μου τη Χίο, που συμπτωματικά είναι και παραμεθόριος.

    Στην προσπάθειά μου αυτή διακρίνω κάποια αντικειμενικά θέματα, τα οποία παραθέτω παρακάτω :

    -Μεγάλος χρονος καθυστερησης
    -Τα οικονομικά των Υπηρεσιών-ως ισχυρίζονται- δεν είναι ανθηρά, άρα οι άνθρωποι ενώ θέλουν να με βοηθήσουν δεν βρίσκουν πόρους για να με πληρώνουν. Αρα -αναρωτιέμαι – μήπως πρέπει να ανοίξουν κάποιες οικονομικές στρόφφιγες , για να βοηθούν τις μετατάξεις;
    -Η Υπηρεσία προέλευσης είναι δυνατόν,πιθανόν εκδικητικά να μην αφήνει τον υπάλληλο και να του βρίσκει διάφορα προσχήματα για να μην τον αφήνει να κάνει την επιθυμητή μετάταξη. Υπάρχει πρόβλεψει για να προστατεύεται ο Υπάλληλος ;;;

    Αν δεν υφίστανται όλα τα παραπάνω μιλάμε για Νόμο Ακινησίας και όχι Κινητικότητας.

    Σας ευχαριστώ για το βήμα

  • 7 Ιουλίου 2016, 07:09 | ΕΥΗ ΟΙΚ.

    Τα υπόλοιπα αρθρα αναιρούν τη λογική της ελεύθερης διακίνησης του προσωπικού και ειδικά του επιστημονικού. Όταν θέτετε θέματα ποσοστών και συναίνεσης δημάρχων, αναιρείται κάθε ιδέα εθελοντικού χαρακτήρα. Θα μένουν εγκλωβισμένοι υπάλληλοι σε θέσεις, με burn out οι περισσότεροι. Πραγματικά, θα είναι ένας ακόμη νόμος που θα μείνει στα χαρτιά. Κρίμα και υπήρχαν πολύ υψηλές προσδοκίες για ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης στο Δημόσιο. Τελικά οι αλλαγές είναι πολύ δύσκολες! Τεράστια απογοήτευση και το περιμέναμε τόσο καιρό!!!

  • 7 Ιουλίου 2016, 07:32 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Σ

    Κύριε Υπουργέ, δεν προβλέπεται πουθενά η εξειδικευμένη περίπτωση μετάταξης υπαλλήλου με τέκνο ΑμεΑ η οποία γίνεται για συγκεκριμένους λόγους υγείας και για όφελος του τέκνου.
    Εχω αντιμετωπίσει το θέμα και είναι δύσκολο να μη μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου γιατί είσαι εγκλωβισμένος με την εργασία σου

    Ευχαριστώ

  • 7 Ιουλίου 2016, 06:40 | Σπυρίδων Χρηστάκης

    Καταλαβαίνω ότι οι Ο.Τ.Α. δεν υπάγονται στον κρατικό προυπολογισμό θεωρώ άδικο και εφόσον ο Κώδικας Υπαλλήλων Ο.Τ.Α είναι εναρμονισμένος με το Δημοσιουπαλληλικό Κώδικα να μην μπορούν να μεταταχθούν σε φορείς του Δημοσίου.Κρίνοντας από το Δήμο που εργάζομαι έχουμε ανθρώπους αναξιοποίητους όπως Αρχαιολόγους ,Ιστορικούς Καθηγητές. Μήπως θα έπρεπε να επανεξετασθεί το θέμα?

    Με εκτίμηση

    Χρηστάκης Σπύρος