- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

1. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΧΩΡΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΩΝ

1.1. Οι παρούσες προδιαγραφές, αφορούν την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, προγραμματισμό και παράδοση σε πλήρη λειτουργία επτά (7) έγχρωμων συστημάτων κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, τα οποία θα επιτηρούν εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους κατά την διάρκεια ημέρας και νύχτας, με υψηλή ποιότητα εικόνας ανεξάρτητα από τον φωτισμό και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.
1.2. Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης θα αποτελείται τουλάχιστον από τα εξής μέρη: Εικονολήπτες, σύστημα ψηφιακής καταγραφής εικόνων, οθόνες (monitor) προβολής βίντεο, κονσόλα χειρισμού, σύστημα αδιάλειπτης παροχής ηλεκτρικής ισχύος (U.P.S). Για την υλοποίηση των παραπάνω απαιτήσεων χρειάζεται να εγκατασταθούν και να παραμετροποιηθούν κατάλληλα τα στοιχεία του συστήματος που αναφέρονται στις επόμενες ενότητες.
1.3. Το σύστημα θα παρέχει και θα αποθηκεύει, σε 24-ωρη λειτουργία, αδιάλειπτα εικόνα και βίντεο από εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα δεδομένα video από τους εικονολήπτες, θα καταλήγουν στο κέντρο ελέγχου και παρακολούθησης.
1.4. Τα σήματα βίντεο από κάθε εικονολήπτη θα μεταφέρονται στο κέντρο ελέγχου μέσω ομοαξονικών καλωδίων τα οποία θα διέρχονται μέσα από κανάλια κατάλληλης διατομής. Δύναται να προσφερθεί UTP καλώδιο στην περίπτωση IP εικονολήπτη. Στην περίπτωση χρήσης του UTP καλωδίου θα είναι κατηγορίας Cat6 και θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλοι επαναλήπτες για την ενίσχυση του σήματος τουλάχιστον ανά εκατό (100) μέτρα.
1.5. Η ηλεκτροδότηση του συστήματος θα πραγματοποιηθεί μέσω του υφιστάμενου ηλεκτρολογικού πίνακα ο οποίος θα τροφοδοτήσει με ρεύμα τα συστήματα UPS τα οποία θα τροφοδοτήσουν τους εικονολήπτες μέσα από κανάλια κατάλληλης διατομής. Σε εξωτερικούς τοίχους-κολώνες και έως 2,5 μέτρα ύψους από το έδαφος, η καλωδίωση θα διέρχεται μέσα από γαλβανιζέ μεταλλικούς σωλήνες κατάλληλης διατομής
1.6. Οι ακριβείς θέσεις εγκατάστασης των εικονοληπτών και του κέντρου ελέγχου-παρακολούθησης θα καθορισθούν κατά τη διάρκεια υπογραφής της Σύμβασης.