- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Άρθρο 135 Προβλήτες Δήμου Κερκυραίων

Στο άρθρο 2 του ν. 2971/2001 προστίθεται η εξής παράγραφος:
«εδ. α. Οι ξύλινες, επί ξύλινων και σιδερένιων πασάλων, προβλήτες καθώς και οι τσιμεντένιες ή λίθινες προβλήτες της Κέρκυρας, θεωρούνται προέκταση του αιγιαλού και της παραλίας.
εδ. β. Εκχωρείται στο Δήμο Κερκυραίων (Κέρκυρας) για εκατό (100) έτη, η αποκλειστική χρήση και εκμετάλλευση των παραπάνω προβλητών.
γ. Σε περίπτωση δημιουργίας περισσότερων Δήμων, στη θέση του ενός υφισταμένου σήμερα, η χρήση τους περιέρχεται στον τοπικά αντίστοιχο, νέο Δήμο.
δ. Ο Δήμος μπορεί να εκμισθώνει κάθε προβλήτα, με διαδικασία ανάλογη με αυτήν της εκμίσθωσης του αιγιαλού και της παραλίας.
Οι επιχειρήσεις που έχουν πρόσοψη στη παραλία, έχουν προτεραιότητα προτίμησης στην εκμίσθωση των προβλητών, ανάλογη με αυτήν της εκμίσθωσης των παραλιών.
ε. Η επισκευή, η συντήρηση, ο ευπρεπισμός, ο καλλωπισμός και η αισθητική εναρμόνιση των προβλητών με το περιβάλλον ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο Κέρκυρας.
στ. Παρατείνεται για πέντε (5) έτη η προθεσμία αδειοδότησης των προβλητών της Κέρκυρας. Μέχρι τότε, αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες κατεδάφισης και είσπραξης των προστίμων που έχουν επιβληθεί.