- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Άρθρο 4 Διάρθρωση και λειτουργία της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α.

Το άρθρο 218 του ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 20 του ν. 4257/2014, αντικαθίσταται, ως ακολούθως:
«Άρθρο 218
Διάρθρωση και λειτουργία Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α.
1. Η Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α. έχει δικό της οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας, ο οποίος εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το προσωπικό της δεν αποτελεί προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η Α.Υ.Ε.-Ο.Τ.Α. διαρθρώνεται ως ακολούθως:
α. Γραφείο Ελεγκτή Νομιμότητας.
β. Διεύθυνση Εποπτείας Ο.Τ.Α., η οποία απαρτίζεται από τα εξής τμήματα:
βα. Τμήμα Γενικών Υποθέσεων.
ββ. Τμήμα Οικονομικών Υποθέσεων και.
βγ. Τμήμα Τεχνικών Υποθέσεων.
γ. Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης, που υπάγεται στον Ελεγκτή Νομιμότητας.
Το άρθρο 222 ισχύει και για τις οργανικές μονάδες του παρόντος.
2. Ο Ελεγκτής Νομιμότητας είναι επικεφαλής της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α., διοικητικός και πειθαρχικός προϊστάμενος των υπαλλήλων αυτής και διευθύνει το έργο τους. Κατευθύνει, συντονίζει, εποπτεύει και ελέγχει τη δράση των υπηρεσιών και των υπαλλήλων της Α.Υ.Ε.-Ο.Τ.Α. και είναι πειθαρχικός προϊστάμενος του προσωπικού της. Ο Ελεγκτής Νομιμότητας έχει αρμοδιότητα και για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α. Με απόφασή του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μπορεί να μεταβιβάζει συγκεκριμένες αρμοδιότητές του στους προϊσταμένους των υποκείμενων αυτού οργανικών μονάδων, πλην των σχετικών με τη νομιμότητα των πράξεων των Ο.Τ.Α. και τον πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών οργάνων τους».