- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Άρθρο 28 Διαδικασία επιλογής με σειρά προτεραιότητας

1. Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16.
2. Πριν από τη σύνταξη των προσωρινών πινάκων κατάταξης, το Α.Σ.Ε.Π. καλεί προς υποβολή δικαιολογητικών, με σχετική ανάρτηση στον διαδικτυακό του τόπο, μόνο εκείνους τους/τις υποψηφίους/ες που, επί τη βάσει των δηλωθέντων στην αίτηση συμμετοχής τους στοιχείων, φέρονται να προηγούνται στη σειρά κατάταξης και αντιστοιχούν σε αριθμό τουλάχιστον διπλάσιο του συνόλου των θέσεων που προκηρύσσονται.
3. Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται εντός προθεσμίας δέκα (10) εργάσιμων ημερών που ορίζεται από το Α.Σ.Ε.Π..
4. Σε περίπτωση που, κατόπιν του ελέγχου των δικαιολογητικών, ο αριθμός των υποψηφίων που πρόκειται να συμπεριληφθούν στους προσωρινούς πίνακες δεν επαρκεί για την κάλυψη των προκηρυσσόμενων θέσεων, η ανωτέρω διαδικασία επαναλαμβάνεται για τους/τις επόμενους/ες κατά σειρά υποψηφίους/ες και ο αριθμός των υποψηφίων που καλούνται να υποβάλουν δικαιολογητικά, εντός της προθεσμίας του προηγούμενου εδαφίου, προσδιορίζεται από το Α.Σ.Ε.Π..
5. Για διαδικαστικά θέματα που δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου ή από την κανονιστική πράξη της παρ. 2 του άρθρου 52, εφαρμόζονται αναλογικά τα άρθρα 14-25.