- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Κεφάλαιο Β’ Διαδικασία διεξαγωγής του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού Άρθρο 14 Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων

1. Η προκήρυξη πλήρωσης θέσεων με πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό γίνεται α) ανά φορέα ή β) ανά κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα για την οποία απαιτούνται τα ίδια προσόντα διορισμού ανεξάρτητα από φορέα ή γ) για περισσότερους φορείς και κλάδους ή ειδικότητες ή δ) σύμφωνα με όσα τυχόν ορίζονται στην απόφαση έγκρισης πλήρωσης των θέσεων ή τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων.
2. Η προκήρυξη περιλαμβάνει:
α. Τον τρόπο πλήρωσης των θέσεων.
β. Τον αριθμό των προς πλήρωση θέσεων κατά κατηγορίες, κλάδους ή ειδικότητες και κατά φορέα.
γ. Την περιγραφή αντικειμένου (περίγραμμα) των προκηρυσσόμενων θέσεων.
δ. Την κατανομή των θέσεων (γενικές θέσεις και ειδικές κατηγορίες θέσεων) κατά περιφερειακή ενότητα, με ειδικότερη αναφορά στις θέσεις για τις οποίες ισχύει το κριτήριο της εντοπιότητας.
ε. Τα γενικά και ειδικά προσόντα διορισμού ή πρόσληψης.
στ. Πρόσθετα προσόντα, εφόσον προβλέπονται από κείμενες διατάξεις ή από τους οικείους οργανισμούς ή κανονισμούς για ορισμένους κλάδους ή ειδικότητες συγκεκριμένων υπηρεσιών και νομικών προσώπων κατόπιν αιτήματος του φορέα και σύμφωνης γνώμης του Α.Σ.Ε.Π.
ζ. Τα κριτήρια κατάταξης.
η. Τον τρόπο και τα δικαιολογητικά απόδειξης των προσόντων, των κριτηρίων και ιδιοτήτων που λαμβάνονται υπόψη για τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων, καθώς και την προθεσμία υποβολής τους.
θ. Τα αποδεκτά διπλώματα μεταπτυχιακών σπουδών.
ι. Τις ειδικές περιπτώσεις πρόσληψης.
ια. Την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και τον τρόπο υποβολής τους.
ιβ. Τον τρόπο εξέτασης γνώσεων, δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, την εξεταστέα ύλη, τη βαθμολογική βάση.
ιγ. Τα γνωστικά αντικείμενα και την επιστημονική εξειδίκευση, όταν η προκήρυξη αφορά επιλογή ειδικού επιστημονικού προσωπικού.
ιδ. Τον χρόνο διενέργειας του γραπτού διαγωνισμού, ο οποίος όμως μπορεί να καθορίζεται από το Α.Σ.Ε.Π. και μεταγενέστερα.
ιε. Την τυχόν υποβολή των υποψηφίων σε ειδική δοκιμασία, το είδος αυτής και τον τρόπο εξέτασής τους.
ιστ. Τον τρόπο εξέτασης εμποδιζόμενων υποψηφίων.
ιζ.Τη διαδικασία επιλογής και το δικαίωμα άσκησης ένστασης από τους υποψηφίους, καθώς και τον τρόπο υποβολής της.
ιη. Κάθε άλλο στοιχείο ή πληροφορία που διευκολύνει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων που προκηρύσσονται.
3. Η προκήρυξη πλήρωσης θέσεων δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) και αναρτάται στο πρόγραμμα «Διαύγεια». Η προκήρυξη ή περίληψη αυτής αναρτάται και στον διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π.