- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Άρθρο 4 Προγραμματισμός διαδικασιών πλήρωσης θέσεων

1. Η πλήρωση των θέσεων τακτικού ή εποχικού προσωπικού που προβλέπονται στον προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης υπάγεται στην αρμοδιότητα του Α.Σ.Ε.Π., με την επιφύλαξη της παρ. 2 του άρθρου 7.
2. Το Α.Σ.Ε.Π. διαμορφώνει ετησίως τον προγραμματισμό του για τους διορισμούς ή τις προσλήψεις τακτικού και εποχικού προσωπικού που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του, μετά τη γνωστοποίηση από το αρμόδιο για τα θέματα δημόσιας διοίκησης υπουργείο του εγκεκριμένου ετήσιου προγραμματισμού του άρθρου 51 του ν. 4622/2019 (Α΄133). Στη γνωστοποίηση αυτή, όσον αφορά στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού περιλαμβάνονται υποχρεωτικά τα ειδικά περιγράμματα θέσης, στα οποία αποτυπώνονται τα γενικά και ειδικά προσόντα διορισμού.
3. Αν για την πλήρωση θέσεων, τον διορισμό ή την πρόσληψη προσωπικού απαιτείται, κατά τις κείμενες διατάξεις, έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου ή της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 ή του αρμόδιου κατά περίπτωση οργάνου, το Α.Σ.Ε.Π. προβαίνει στην αντίστοιχη προκήρυξη μόνο εφόσον διαπιστώσει τη συνδρομή της απαιτούμενης προϋπόθεσης.
4. Το Α.Σ.Ε.Π., εάν διαπιστώσει ότι έγκριση ή απόφαση για προσλήψεις προσωπικού παραβιάζει, στο σύνολό της ή κατά ένα μέρος της, τους περιορισμούς του άρθρου 103 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος, διατυπώνει τη γνώμη του προς το όργανο που ενέκρινε ή αποφάσισε τις προσλήψεις, εισηγείται αντίστοιχη τροποποίηση και τη γνωστοποιεί σε κάθε περίπτωση στον/στην Πρωθυπουργό και στη Βουλή διά του/της Προέδρου της.
5. Για την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 4, κοινοποιείται στο Α.Σ.Ε.Π. κάθε πράξη ή απόφαση έγκρισης ή προγραμματισμού πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου ή έγκρισης σύναψης συμβάσεων έργου με φυσικά πρόσωπα.