Άρθρο 12 Έναρξη ισχύος

Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:57 | νικος ιωαννίδης

    ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΣΤ, ΤΟ ΔΕ ΤΕΣΤ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 3 ΜΕΡΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΥ:ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ.

    Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, Ο ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΘΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 10ΑΡΙ ΤΗΣ ΚΟΛΟΠΕΤΕΙΝΙΤΣΑΣ.

    Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΥΣ ΛΙΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ.

    ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΤΟΣΟ ΑΦΘΟΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ «ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ» ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ), ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΕΙΚΤΗ ΗΔΗ ΕΠΕΛΘΟΥΣΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΤΕΛΟΣ: ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΑΦΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΥΨΗΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΣΗΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΤΕΣΤ, ΑΦΟΥ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΩ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ Π.Χ. ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΣΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ…

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:31 | ΜΑΙΡΗ

    ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 20-25 ΕΥΡΩ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟ ΑΣΕΠ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ.

    ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ.

    ΕΝΩ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ Η΄ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ-ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ ΟΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΧ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΝΩ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ.
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:45 | Ελπινικη

    Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση και απορία ο ζήλος της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του συστήματος προσλήψεων. Άλλα προβλήματα δεν αντιμετωπίζει η χώρα (φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων από επιχειρηματίες, κτλ) και εμείς εστιαζόμαστε στο μόριο για την προσαύξηση και το μεταπτυχιακό;
    Στο πλαίσιο του διαλόγου για τα μόρια των προσλήψεων σε μία χώρα όπου οι υποψήφιοι βρίθουν εκπαιδευτικών προσόντων, θεωρώ άδικο που ξαφνικά ψαλιδίζετε τα εκπαιδευτικά προσόντα π.χ. το δεύτερο μεταπτυχιακό και ακυρώνετε ή ψαλιδίζετε την προϋπηρεσία.

    Αναρωτιέμαι, μήπως τα μέτρα που εξαγγέλλονται έχουν στόχο προσεχώς να ευνοήσουν τα πλούσια παιδιά των κολλεγίων και του Deeree, που μάλλον πολύ σύντομα θα αναγνωριστούν ως ισότιμοι συμμέτοχοι στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και βέβαια θα επιδείξουν πολύ καλό βαθμό πτυχίου και μεταπτυχιακού (όλοι καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο)!!!

    Αφού, λοιπόν, θέλετε όλα να τα κάνετε ισότιμα και αξιοκρατικά, ας θεσπίσει ο ΑΣΕΠ για όλες τις θέσεις γραπτό διαγωνισμό, γιατί είναι κατάφορη αδικία π.χ. ένα παιδί με 2 μεταπτυχιακά να χάνει μία θέση από τις εντοπιότητες, τις τριτεκνίες και σύντομα από τους υψηλούς βαθμούς κατόχων διπλωμάτων των κολλεγίων και των ξένων ιδιωτικών πανεπιστημίων – κατόχων, οι οποίοι ίσως δεν έχουν δουλέψει ποτέ (καθώς θα προκηρύσσονται πλέον και θέσεις που δεν απαιτούν προϋπηρεσία).

    Δυστυχώς, με τα λίγα που έχω ακούσει και δει έως τώρα στη σύντομη εργασιακή μου σταδιοδρομία, δε θεωρώ πλέον ότι μπορεί με οποιαδήποτε εξωραϊσμένα λόγια να υπάρξει αξιοκρατία, όπως πιστεύω και ότι η εκάστοτε κυβέρνηση θα βρίσκει πάντοτε τρόπους και παραθυράκια για να «βολεύει τους δικούς της».

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 16:50 | ΑΜΙΧΑΛΗΣ

    Κατά την ταπεινή μου άποψη το κτάτος χρειάζεται ιεραρχία πραγματική .
    και τι επιγραμματικά εννοώ

    -αξιοκρατική επιλογή
    -έλεγχος σε όλα τα επίπεδα – συνεχή αξιολόγηση των πάντων
    -οι καλύτεροι να ανεβαίνουν – ηθικά – χρηματικά – ιεραρχικά
    -οι προιστάμενοι-διεθυθυντές- να έχουν πραγματικές αρμοδιότητες
    και όχι μόνο μισθολογικές απαιτήσεις.
    -να μάθουμε να λέμε μπράβο σε αυτούς που έχουν όρεξη για δουλειά να μάθουν , να διαβάσουν και να προσφέρουν .
    -να μπουν προυπολογισμοί εξόδων – εσόδων – έργου – κ.α.
    -όπως ασκείται δηλαδή μια σύγχρονη διοίκηση
    κ.α. πολλά
    αλλά όλα αυτά προυποθέτουν πολύ δουλειά
    και μόνο δουλειά .
    σας ευχαριστώ

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 13:58 | Ε.Παπαδοπούλου

    Πέρα από την τροποποίηση των ανωτέρω περί προσλήψεων διατάξεων, θα έπρεπε ίσως να επανεξετάσετε δύο ακόμη θέματα, που αφορούν στο προσοντολόγιο:
    Το πρώτο είναι τριετής ισχύς των πιστοποιητικών απόδειξης γνώσης χειρισμού Η/Υ, η οποία έχει ευρέως αμφισβητηθεί και μάλιστα έχει αποτύχει στην πράξη, καθώς ο ίδιος ο ΟΕΕΚ έχει παρατείνει δύο φορές την ισχύ των παλαιότερων πιστοποιητικών, που έληγαν το 2007.
    Το δεύτερο αφορά στους αμέτρητους τίτλους μεταδευτεροβάθμιας ή εξειδικευμένων τίτλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που απαιτούνται ως βασικά προσόντα σε θέσεις ΔΕ. Η σύνταξη του προσοντολογίου διακρίνεται από μία προχειρότητα, που ταλαιπωρεί χιλιάδες υποψηφίους, καθώς θέτει εκτός συναγωνισμού ανθρώπους που πήραν απολυτήριο πριν 10, 20, 30 έτη, όταν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι ειδικότητες. Έτσι πχ ένας υποψήφιος για θέση ΔΕ Οδηγών Απορριματοφόρων πρέπει να έχει δίπλωμα ΙΕΚ Εκπαιδευτού Οδήγησης ή Τεχνικού Αυτοκινήτων ή αντίστοιχης ειδικότητας δίπλωμα ΤΕΕ ή ΤΕΣ ή ΟΑΕΔ (!!!!). Καί όλα αυτά ενώ έχει και την απαιτούμενη άδεια οδήγησης και μάλιστα και την εμπειρία, με τα οποία κατατάσσεται μόνο σε επικουρικό πίνακα. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους κλάδους, όπως των χειριστών μηχανημάτων. Αν μάλιστα κάποιος υποψήφιος, άνω των 30, αποφασίσει να ξαναπάει σχολείο για να πάρει τον τίτλο, αντιμετωπίζει τις εξής παράλογες καταστάσεις: Δεν βρίσκει ΙΕΚ ή ΤΕΣ με την απαιτούμενη ειδικότητα στον τόπο του. Βρίσκει ΤΕΕ, άλλά δεν τον δέχονται γιατί έχει ήδη απολυτήριο Λυκείου (!!!). Βρίσκει σχολή ΟΑΕΔ, αλλά δεν τον δέχονται λόγω ορίου ηλικίας. Αυτό είναι ένα παράδειγμα από τα χιλιάδες που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι ΔΕ υποψήφιοι, λόγω ακριβώς της προχειρότητας τών ρυθμίσεων του προσοντολογίου (ΠΔ 50/2001 ως ισχύει). Για να υπάρχει όμως αξιοκρατία πρέπει να υπάρχουν κυρίως ίσες ευκαιρίες στην πρόσβαση στην εργασία. Γι’αυτό θα πρέπει η σύνταξη του προσοντολογίου να γίνει βάση τις πραγματικές απαιτήσεις σε ειδικότητες και όχι στη λογική της αυθαίρετης κατανομής των πτυχίων σε κλάδους ΔΕ.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:35 | ΚΩΣΤΑΣ (Συνταξιούχος Δ/ντής ευρύτερου Δημοσίου τομέα)

    Θα ήταν χρήσιμο να διευκρινιστεί ,αν αυτό είναι σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή ή θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των πολιτών ώστε να γίνει πιο ξεκάθαρο,πιο ουσιαστικό,πιο τίμιο και να περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες προσλήψεων όλων των Ελλήνων όπου όλοι είναι απαραίτητοι δηλ.ΥΕ,ΔΕ,ΤΕ,ΠΕ γιατί όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως δίνεται μεγαλύτερη έμφαση σε διδακτορικά και μεταπτυχιακά.
    Τα ανωτέρω, χρειάζονται προσοχή καθ’όσον μοιράζετε τους νέους ανθρώπους σε κατηγορίες δείχνοντας περισσότερη συμπάθεια και εύνοια στους έχοντες μεταπτυχιακά-διδακτορικά.Σας ενημερώνω ότι από της ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους και μέχρι σήμερα η δημόσια διοίκηση δεν πάσχει από θέμα έλλειψης τέτοιου είδους τίτλων,αλλά από παρεμβάσεις πολιτικών οι οποίοι βολεύουν ημέτερους και χωρίς την καλύτερη οργάνωση του Δημόσιου τομέα η οποία δύσκολα θα γίνει στην χώρα μας επειδή δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πολιτική βούληση ώστε η κρατική μηχανή να λειτουργεί αυτόνομα ανεξαρτήτως κυβέρνησης.
    Άλλωστε έχουμε χιλιάδες παραδείγματα και από το κυβερνών κόμμα στο παρελθόν.
    Πως διασφαλίζεται η ανεξαρτησία και η τιμιότητα του ΑΣΕΠ; Είναι πολύ δύσκολο διότι κι αυτοί θα είναι άνθρωποι διαβλητοί και πιθανώς πιεζόμενοι από κάπου.
    Η πληθώρα προσλήψεων εστιαζόμενη στους προαναφερόμενους τίτλους θα επιφέρει συγκρούσεις,σύγχυση στις υπηρεσίες διότι οι κατοχοί τους θα πρέπει να έχουν διακριτούς ρόλους και ολιγομελή παρουσία σε θέσεις ευθύνης.Το υπόλοιπο προσωπικό δεν θα συμβιβαστεί με ανθρώπους διαφορετικού μορφωτικού επιπέδου και θα πρέπει σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες και στις ΔΕΚΟ να αλλάξει με νομοθετική ρύθμιση το οργανόγραμμα το οποίο δεν προβλέπεται με αυτά που θέλετε να εφαρμόσετε.
    Επίσης σας υπενθυμίζω ότι ο μεγάλος αριθμός πτυχιούχων θα ανεβάσει το μισθολογικό κόστος,κάτι που μάλλον δεν το έχετε προβλέψει γιατί η οικονομία της χώρας καταρρέει.
    Πως θα γίνεται η αξιολόγηση μεταξύ ισότιμων μορφωτικά ατόμων;Η κατοχή τίτλων ανωτέρου και ανωτάτου επιπέδου δεν αποτελεί αυτοτελώς αποκλειστικό κριτήριο όσον αφορά την ικανότητα κάποιου να διευθύνει και να διοικήσει,επειδή αυτό συνδυάζεται με την προσωπικότητα του εκάστοτε προσώπου,τις ικανότητές του και από τον τομέα του κράτους που θα κληθεί να υπηρετήσει.Οι διάφοροι τομείς του δημοσίου είναι ανόμοια πράγματα κι όχι θέσεις για τακτοποίηση «ημέτερων».
    Κατά την προκήρυξη θέσεων θα πρέπει να καλύπτονται όλες οι κατηγορίες ειδικοτήτων αλλά και ιεραρχίας π.χ. Δ/ντής ΠΕ,Υπ/ντής ΠΕ,προιστάμενος ΤΕ,υπάλληλοι ΔΕ οι οποίοι θα έχουν την ανάλογη εξέλιξη.Σας αναφέρω,για παράδειγμα,τους αποφοίτους των σχολών υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων που μπορούν να φθάσουν μέχρι ενός συγκεκριμένου βαθμού ενώ οι σπουδαστές των σχολών αξιωματικών μπορούν να εξαντλήσουν την ιεραρχία.Οι διαθέτοντες τους ανωτέρω τίτλους αρμόζουν σε θέσεις καθηγητών ανωτάτων ιδρυμάτων,ερευνητών,καθηγητών ιατρικής,και διάφορων τομέων επιστημονικών οι οποίοι θα μπορούν να εργαστούν ως μελετητές,ειδικοί σύμβουλοι και γενικότερα σε εξειδικευμένες θέσεις και όχι ως απλοί υπάλληλοι ή υπεύθυνοι σε διάφορες θέσεις με μισθό 1200-1500 μηνιαίως,για παράδειγμα.
    Για να πάρει κανείς τέτοιους τίτλους, θα πρέπει να έχει οικονομική ευχέρεια γιατί τα έτη φοίτησης είναι αρκετά και είναι αμφίβολο πότε θα αποσβέσει τα κόστη μακροχρόνιων και απαιτητικών σπουδών.
    Στο άρθρο 4 οι περιπτώσεις ια,ιβ ,ιγ της παρ.8 του άρθρου 17 του άρθρου 17 του ν.2190/94 δεν πρέπει να καταργηθούν γιατί δεν είναι τίμια η αντιμετώπιση ενός νεου που έχει ομοειδή προυπηρεσία,να του αφαιρούνται αρκετά χρόνια από την εμπειρία χάνοντας την θέση που δικαιούται.Πρέπει να αναγνωριστεί επαγγελματικά και να προστεθεί σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.3051/02 δίπλωμα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ΟΕΕΚ 12μηνης τουλάχιστον φοίτησης επειδή η ίδρυση του ΟΕΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας έγινε με σκοπό την εξειδίκευση σε πολλά γνωστικά αντικέιμενα,ειδ’άλλως δεν υπάρχει λόγος υπαρξής του όταν το ίδιο το κράτος ιδρύει κρατικές σχολές αλλά δεν αναγνωρίζει εμπράκτως την λειτουργία τους.
    Σχετικά με το άρθρο 5 για την σειρά κατάταξης που αφορά διορισμό-πρόσληψη προσωπικού οι συμμετέχοντες να έχουν εμπειρία εργασιακή (εκτός stage,δελτία παροχής υπηρεσιών) από το δημόσιο τομέα(συμβασιούχοι κανονικοί) όσον αφορά το δημόσιο και βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα για τον ιδιωτικό τομέα.
    Στο νομοθέτημα δεν αναφέρεται κάτι για θέσεις και μοριοδότηση παραμεθορίων περιοχών.Δεν θα πρέπει όμως να μοριοδοτούνται μόνο οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αλλά και ΟΤΑ μέχρι 10,000 κατοίκους όπου εκεί στο κάτω-κάτω βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους και να αποκλέιονται οι υπόλοιποι οι οποίοι υπογράφουν απλώς μια δήλωση δέσμευσης για δεκαετή υπηρεσία.
    Τέλος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εφημερίδων,οι συμβασιούχοι που εργάζονται στο Δημόσιο με οποιαδήποτε μορφή εργασίας είναι πάνω από 120,000 άτομα.
    Θα ήταν καλό για την στελέχωση του κράτους και την μείωση της ανεργίας,χωρίς αυξημένο κόστος,να προσληφθούν ως μόνιμοι σταδιακά οι 70,000 προκειμένου να επιτευχθεί η ουσιαστική λειτουργία και οργάνωση του κράτους και να υλοποιηθεί η πολιτική βούληση της κυβέρνησης.

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 12:04 | katia

    ΚΙΝΕΙΣΤΕ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

    ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ=ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΑΦΟΥ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΑΝΕ ΟΛΟΙ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ.

    ΕΜΠΕΙΡΙΑ= ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΣ ΣΤΡΩΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ .

    ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ= ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ.Π.Χ ΑΠΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ????? ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΕΙ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ????ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ.
    ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΓΧΑΡΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΕ Η ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ. ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ= ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.

    ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ=ΚΑΛΩΣ ΚΟΠΗΚΕ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (Π.Χ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ) Ή ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΤΙΒΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ!!! ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙς ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΜΕΠΙΡΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΕΙΤΖΕΡΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ. ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ!!!!

  • 16 Νοεμβρίου 2009, 11:09 | Αθανάσιος Λ.

    Εχω μια εύλογη απορία και θα ήθελα μια απάντηση…

    Μέσω ΑΣΕΠ θα αναγνωρίζεται η εμπειρία στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα ισότιμα πολύ ωραία μέχρι εδώ..όταν κάποιος όμως προσλαμβάνεται και έχει εμπειρία στον Ι.Δ, από όσο γνωρίζω βέβαια, η προυπηρεσία δεν αναγνωρίζεται και ξεκινάει απο το μικρότερο μισθολογικό κλιμάκιο, δηλ να κάνουμε ένα σύστημα «Δίκαιο» όσο αυτο δεν στοιχίζει…

    Θα παρακαλούσα για την όσο τον δυνατό άμεση απάντηση σας..

    Ευχαριστώ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 23:43 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμηση που έχω στην ανοικτή διαβούλευση που τη θεωρώ πολύ σωστή κίνηση. Για το νομοσχέδιο παρατηρώ τα εξής:
    1)Ορθότατα καταργείται η φωτογραφική διάταξη της μοριοδότησης 50% και πλέον οσοι δεν είχαν μέσο έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν θέση στο δημόσιο

    2)Αναφορικά με το συντελεστή 110 στο βαθμό πτυχίου.Υπάρχει μεγάλη αδικία διότι σε κάποια παν/μια ο μέσος όρος είναι 7 και σε άλλα είναι 8.5 λόγω του προγράμματος σπουδών και άλλων «ελληνικών» παραγόντων. Καταρχάς, το ίδιο τμήμα μπορεί στο Παν/μιο Αθηνών να έχει 50 μαθήματα και στο Ιωαννίνων 35. Ειναι λογικό ο απόφοιτος των Ιωαννίνων να έχει υψηλότερο βαθμό πτυχίου. Το ίδιο ισχύει για όσους τελειώνουν σε ξένα κράτη. Τα πτυχία τους έχουν βαθμούς που στο δικό μας ΑΕΙ δεν τολμάς να τους ονειρευτείς καν!Επίσης, του χρόνου αναγνωρίζονται ισότιμα τα ΚΟΛΕΓΙΑ!ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ 10!ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΚΟΨΕΙ;;;;;!!!!ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ:ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ 10 ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ. ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 7!ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ DEREE ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΧΕΙ ΒΑΘΜΟ ΟΣΟ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΕΙ!Καλύτερα να γίνει κάτι τώρα αλλιώς και ο νόμος αυτός θα είναι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ!
    ΠΡΟΤΑΣΗ:Να υπολογίζεται στον ΑΣΕΠ ο βαθμός πτυχίου διαφορετικά!Να ορίζεται μια βάση μαθημάτων ίση με τον αριθμό μαθημάτων που απαιτούνται από το δημόσιο ΑΕΙ που το τμήμα απαιτεί τα λιγότερα μαθήματα για πτυχίο και έτσι να υπολογίζεται ο μέσος όρος. Δηλαδή, αν για τον απόφοιτο του μαθηματικού Αθηνών απαιτούνται 50 μαθήματα για πτυχίο και στην Κρήτη απαιτούνται 40, τότε ο μέσος όρος να υπολογίζεται στη βάση των 40 μαθημάτων και οι απόφοιτοι από τμήματα με πιο πολλά μαθήματα να αφαιρούν τα επιπλέον μαθήματα από το μέσο όρο τους.πχ. ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΕΓΩ ΕΙΧΕ 66 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΑΕΙ 40!26 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ!ΠΩΣ ΕΓΩ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟ ΟΡΟ;;
    Επιπλέον, να υπάρχει κλιμάκωση των μορίων ανά μέσο όρο. πχ. 7-7.5 μέσος όρος, 20 μόρια, 7.6-8, 25 μόρια, 8.1- 8.5, 30 μόρια κοκ.Έτσι θα υπάρχει καλύτερη γεφύρωση του χάσματος που παρατηρείται από ΑΕΙ σε ΑΕΙ και σχολή σε σχολή και με τα πληρωμένα πτυχία των κολεγίων και των αποφοίτων του εξωτερικού.

    3) Αναφορικά με το τεστ δεξιοτήτων έχει γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο φροντιστήριο! Πώς θα διακρίνει τον καλύτερο πχ. πολιτικό μηχανικό, οικονομολόγο, ψυχολόγο το τεστ δεξιοτήτων με το αν ξέρει πότε έγινε ο πρώτος Τρωικός πόλεμος;;Εγώ στον ψυχολόγο στο δημόσιο νοσοκομείο δε θα ρωτούσα κάτι τέτοιο αν ήθελα τη βοήθειά του. Έπειτα, υπάρχει το πρόβλημα με τα άτομα που έχουν ΔΥΣΛΕΞΙΑ και ΔΥΣΑΡΙΘΜΗΣΙΑ. Αυτοί έχουν πρόβλημα στο διάβασμα, ώστε να μάθουν τις γνώσεις αυτές ή στην κατανόηση μαθηματικών εννοιών και δεν μπορούν να κάνουν την αριθμητική που έχει το τεστ δεξιοτήτων!ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΙΘΜΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, αλλά ένα εστιασμένο πρόβλημα μάθησης που τελικά τους οδηγεί στον αποκλεισμό από το δημόσιο!
    Ας υπάρχει ΤΕΣΤ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΗΣΙΩΣ!ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΟΡΙΑ ΟΣΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ. Να συμμετέχουν σε αυτό μονο όσοι δεν έχουν μεταπτυχιακό, γιατί δεν είναι όλοι πλούσιοι στην Ελλάδα για να συνεχίζουν μεταπτυχιακές σπουδές, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είναι χειρότεροι επιστήμονες αναγκαστικά.

    4)ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ.ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ! Θέλει κάποιος να αλλάξει ειδικότηα γιατί να πάρει τη θέση από κάποιον καλύτερο που δεν έχει διοριστεί στο δημόσιο ήδη;;;

    5)Δεν έχω καταλάβει πώς υπολογίζεται η εμπειρία στους Ελεύθερους Επαγγελματίες. Πόσες ΑΠΥ το μήνα χρειάζονται;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ 2 ΚΑΙ ΤΗΝ 3 ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ!ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ 2 ΤΗ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΘΑ ΕΥΤΕΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΕΠ!

    Ευχαριστώ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 22:07 | Μαργαρίτα Νικολακάκη-Κέντρου

    Το κλειδί της επιτυχίας των νέων μέτρων, που σε γενικές γραμμές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση προς την πάταξη της ευνοιοκρατίας και των ψηφοθηρικών αδιαφανών προσλήψεων που μαστίζουν το Ελληνικό Δημόσιο και εμποδίζουν την ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας μας, είναι το να οριστεί μία μεταβατική περίοδος πριν αυτά τεθούν σε ισχύ. Ο αιφνιδιασμός των εργαζομένων, των πολιτών και των υπηρεσιών θα προκαλέσει γενική σύγχυση και αντιδράσεις. Θεσπίζοντας ένα μεταβατικό στάδιο εξάμηνης ή, καλύτερα, οκτάμηνης διάρκειας, πιστεύω ότι μπορούν να επιτευχθούν τα εξής:
    – Δίνεται ικανός χρόνος στους συμβασιούχους να προσαρμοστούν στη νέα εργασιακή πραγματικότητα και να κάνουν τον προγραμματισμό τους
    – Δίνεται ικανός χρόνος στις υπηρεσίες να προσδιορίσουν με ακρίβεια τις πραγματικές τους ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και να τις προωθήσουν προς έγκριση στους αρμόδιους φορείς
    – Δίνεται ικανός χρόνος για την αναδιοργάνωση του ΑΣΕΠ και την ενίσχυσή του με το απαιτούμενο εργατικό δυναμικό προκειμένου να ανταπεξέλθει στις νέες ανάγκες και να θέσει στο νέο σύστημα προσλήψεων γερά θεμέλια, χωρίς προχειρότητες
    Είμαι υπέρ της ριζικής αυτής αλλαγής, αλλά η άμεση εφαρμογή των νέων διατάξεων μόνο αρνητικά μπορεί να επιφέρει:
    – θα ανατρέψει τον βραχυπρόθεσμο οικονομικό προγραμματισμό των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις δεν θα ανανεωθούν
    – αυτό θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην κίνηση της αγοράς και θα ωθήσει ακόμα περισσότερους Έλληνες σε δανειοληψία για την κάλυψη των οικονομικών τους υποχρεώσεων
    – θα δημιουργήσει χάος στην εξυπηρέτηση όλων των πολιτών που συναλλάσσονται με το Δημόσιο λόγω των κενών σε υπαλλήλους που θα προκύψουν
    – κατά συνέπεια, θα δυσαρεστήσει μία πολύ μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και θα εγείρει εντονότατες αντιδράσεις, που ίσως τελικά οδηγήσουν στην γενική αποδοκιμασία και αποτυχία των νέων μέτρων
    Ας δοθεί λοιπόν ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής σε όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους, όπως αρμόζει σε μία ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία, για να σφραγιστούν τα νέα μέτρα με επιτυχία.


    Aπάντηση / Διευκρινήση

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 21:39 | ΜΑΡΙΑ

    α. Παρηγοριέμαι διαπιστώνοντας, ότι από τους πρώτους στόχους, που επιδιώκονται είναι η αποκατάσταση του δημοκρατικού δικαιώματος της ισότητας των ανέργων νέων Ελλήνων στη διεκδίκηση μιας θέσης στη δημόσια διοίκηση της χώρας τους.
    β.»Θέλω να επισημάνω όμως, ότι με την αξιολόγηση των δεδομένων προσόντων, ως γνωστόν δεν εξασφαλίζεται και η καταλληλότερη επιλογή. θα πρέπει τα δημόσια όργανα να εμφορούνται και με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι της κοινωνίας. Επομένως είναι απαραίτητος ο πολλαπλός έλεγχος στη δημόσια διοίκηση και η χρήση αποτελεσματικών διαδικασιών για την απομάκρυνση υπαλλήλων, που εκμεταλλεύονται για ιδιοτελείς σκοπούς την εξουσία της θέσης, που τους εμπιστεύεται ο λαός, γιά να υπηρετούν με σεβασμό το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματά τού πολίτη»
    γ. Η βαθμολογία των τίτλων σπουδών εμπεριέχει ένα μεγάλο ποσοστό έλλειψης αντικειμενικότητας. Οφείλεται στην ιδιαιτερότητα των κριτηρίων κάθε βαθμολογητή και κάθε σχολής και τμήματος αυτής.Σε πολλές περιπτώσεις επηρεάζεται και από το διαμορφούμενο συντεχνιακό περιβάλλον.Επομένως η μεγέθυνση με συντελεστή 110, μεγεθύνει και το αφάλμα και την αδικία.Θα περίμενα μείωση τού μέχρι σήμερα συντελεστή «100». Τελικά θα μπορούσε έστω ο συντελεστής «100» να παραμείνει, για τον εξής λόγο. Δίνει την δυνατότητα να προηγείται σε μόρια ο βασ.τίτλος με βαθμολογία μεγαλύτερη του «9» (εκατό θμοί) τού βαθμού «7» συν τα μόρια μεταπτυχιακού τίτλου μονοετούς τουλ. φοίτησης.Έτσι παρέχεται προβάδισμα στον υποψήφιο, που είχε διακριθεί ως σπουδαστής και στερείται μεταπτυχιακό τίτλο.Σημειωτέον ότι ο Ν.2527/97 έδινε σε κάθε περίπτωση προβάδισμα στον υποψήφιο, που είχε μεταπτυχιακό τίτλο. Ευχαριστώ Μαρία

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 21:59 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΖΟΥΠΗΣ

    Συμφωνώ με το Σχ. Ν καιέχοντας εμπιστοσύνη στη Κυβέρνηση,πιστεύω ότι θα πράξει το καλύτερο. Επ’ ευκαιρία όμως θέλω να ρωτήσω τον υπουργό, πότε θα εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα για την εξίσωση των υπαλλήλων αορίστου χρόνου του Δημοσίου, με τους μονίμους, ως προς την ιεραρχία.
    Αν και ο νόμος ψηφίσθηκε την τελευταία μέρα πριν τις εκλογές, πιστεύω ότι λύνει πολλές αδικίες και θα αναβαθμίσει τη Δημόσια Διοίκηση που θέλουν όλοι οι Έλληνες.
    Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σας…..

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 21:59 | Αρετή/Δημόσιος υπάλληλος

    Προτείνω, μόλις ολοκληρωθούν οι ρυθμίσεις για τις προσλήψεις, να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά και με το θέμα της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ των δημοσίων υπαλλήλων. Γιατί, δυστυχώς, όλη η φασαρία γίνεται μέχρι να τρυπώσουμε…

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 20:51 | γεωργιαδης δημητρης

    ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙς ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΡΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟς ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑς ΕΧΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.2ΟΝ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ , ΠΑΡΑΤΗΡΙΕΤΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΠΟΛΥΤΕΚΝΟς ΠΑΡΑ ΠΟΛΑ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 15:11 | Δήμητρα

    Διαβάζοντας τα σχόλια των συμπολιτών μου, μου έχει κάνει περιέργεια η ομόφωνη άποψη καταργήσεως της συνεντεύξεως.

    Πως θα γνωρίζουν ότι ο υποψήφιος δεν ειναι επιθετικός, βιαίος, αγενής, κλειστός στον εαυτό του κτλ?

    Aπό την άλλη μεριά, ότι είναι ικανός να επιχειρηματολογεί, να έχει άποψη, να λειτουργεί σε ομάδα, να είναι δυναμικός, να παίρνει πρωτοβουλίες κτλ. Βρισκόμαστε στο ευρωπαικό πλαίσιο, η ικανότητα συνεργασίας, προσαρμοστικότητας και ομαδικής συνεισφοράς είναι απαραίτητη. Η δημόσια διοίκηση χρειάζεται δυναμικά στελέχη, όχι clerks που θα βγάζουν τις ψυχικές στερήσεις τους στο δημόσιο.

    Συνεπώς, είτε θα πρέπει να γίνονται ‘ψυχολογικά τέστ’,με την εγγύηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων,είτε η συνέντευξη να γίνεται από ανθρώπους που δεν είναι κομματικοποιημένοι-ανεξάρτητοι και εμπειρογνώμονες στην ψυχολογία. Κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε σε αυτή τη χώρα.

    Ευχαριστώ για την κατανόηση σας.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 14:35 | enas

    Επειδή δεν είμαι νομικός υπάρχει τρόπος να διασφαλίσετε ότι όλες οι προσλήψεις να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ;

    (Μπορεί να περάσει σε μια αναθεώρηση του Συντάγματος;Ωστε να ναι δυσκολο στο μέλλον να αλλάζει κατα βούληση η να επεισελθουν εξαιρέσεις)

    ΑΝ ΝΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ….ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 12:23 | vasileios Mitselos

    ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΆΤΕ ΟΤΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Π. ΠΑΥΡΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΦΟΥ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΡΙΣΜΟΥ ,ΕΙΤΕ ΣΤΑ STAGE,ΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ,ΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.
    ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ,ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ . ΚΑΘΕ ΜΗΝΑΣ ΑΠΟΣΧΟΛΗΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΟΡΙΩΝ ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
    ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΧΡΟΝΟ.ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΤΟΝ -ΠΡΩΤΟ,ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ κ.ο.κ. ΧΡΟΝΟ. ΝΑ ΟΡΙΣΘΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: ΕΠΕΞΕΙΓΩ: ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΝΩΝ Χ ΜΟΡΙΑ /ΜΗΝΑ [π.χ. 25 μήνες Χ 4 μόρια /μήνα = 100 μόρια λόγω προυπηρεσίας συνολικά] .
    Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΧΕΙ ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ .
    με εκτίμηση

    15-11-09 Βασίλειος Μητσέλος
    Ιωάννινα

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 04:24 | G.N.L

    Αγαπητοί διαβουλευόμενοι δημοσίως,

    Ω του θαύματος ! Εν μια νυκτί προέκυψε η αξιοκρατία.

    Τι σημαίνει αξιοκρατία και πως αυτή εφαρμόζεται αντικειμενικά στην πράξη;;

    Ποιοι αξιολογούν :; Τι προσόντα διαθέτουν προς τούτο; Ποιοι τους αξιολόγησαν και πως, ή με ποια κριτήρια ;

    Δεν ενδιαφέρουν μόνο οι τίτλοι σπουδών, αλλά ο βίος και η πολιτεία τους και ιδιαίτερα οι πραγματικές επιτυχίες που είχαν στην διαδρομή τους.

    Η αντικειμενικότητα και η διαφάνεια πως διασφαλίζονται και πως κατοχυρώνονται ;

    Οι αξιολογούμενοι κρίνονται άμεσα από τους αξιολογητές ή έμμεσα από τους συνεργάτες τους ;

    Ενδεχόμενη αποτυχία κρίσης έχει επίπτωση στον αξιολογητή (φέρει κάποια μικρή έστω ευθύνη) ;

    To ήθος, η προσωπικότητα, η συγκρότηση, η δυναμική, η εργατικότητα πως αποδεικνύονται και κυρίως πως συνδέονται με την αξιολογική κρίση;

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να υπάρχει αξιοκρατία, αλλά προς το παρόν φαίνεται καθαρά ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για την σωστή εφαρμογή της, αφού ο καθένας την καταλαβαίνει και την ασπάζεται με τον δικό του τρόπο.

    Χρειαζόμαστε μια αντικειμενικού τύπου Αξιοκρατία που θα αναδεικνύει το σύνολο των πραγματικών ικανοτήτων και λοιπών προσόντων των αξιολογουμένων και όχι μια αξιοκρατία υποκειμενικού τύπου που θα επιβάλει νομοτύπως την πτυχιοκρατία ή την ανικανοκρατία.

    Έχοντας ιδιαίτερη κακή εμπειρία από αξιολογήσεις (πρόσφατες και παλιότερες) στέκομαι απόλυτα επιφυλακτικά στο θέμα των αξιολογήσεων παρά το γεγονός ότι είμαι υπέρμαχος της διαρκούς αξιολόγησης όλων.
    Γνωρίζω –όπως θα γνωρίζετε και σεις- πολλές περιπτώσεις, που αν στον αξιολογηθέντα εμπιστευόμουνα το σκυλάκι μου, φοβάμαι πως δεν θα το ξαναέβλεπα γιατί θα το έχανε.

    Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια εξελιγμένη εποχή, δυστυχώς κάνουμε ένα βήμα μπρος και δύο πίσω. Κάποτε πρέπει να το αντιληφθούμε, διότι διαφορετικά η επιχειρούμενη αξιοκρατία μπορεί να μας γυρίσει ως μπούμερανγκ.

    Με αυτά τα λίγα που έθεσα, θα παρακαλούσα κάθε διαβουλευόμενο να πάρει θέση εκθέτοντας τις απόψεις του.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:53 | Αδαμιδης Σταυρος

    Το 1997 διοριστικα στην Α.Ε.Β.Α.Λ ως χημικος και τοποθετηθηκα ως προισταμενος στο χημειο της εταιρειας. Δυο χρονια αργοτερα το εργοστασιο εκλεισε και οι εργαζομενοι φυγανε με μεταταξεις σε διαφορες υπηρεσιες του δημοσιου. Εγω και καποιοι αλλοι συναδελφοι δεν μπορεσαμε να κανουμε μεταταξη και μειναμε στον χωρο της Α.Ε.Β.Α.Λ για τις δουλειες μεχρι την τελικη εκκαθαριση. Το 2004 ο χωρος της Α.Ε.Β.Α.Λ περασε στη δικαιοδοσια του δημου Πτολεμαιδος και στο συμφωνητικο που υπογραψανε οι δυο φορεις του δημοσιου δηλαδη ο δημος Πτολεμαιδος και η Ε.Τ.Β.Α ενας απο τους ορους ειναι η δικη μας προσληψη των εργαζομενων δηλαδη της Α.Ε.Β.Α.Λ. Απο τον Απριλιο του 2004 ως σημερα εργαζομαστε με συμβασεις εργου στο χωρο της Α.Ε.Β.Α.Λ εκτελωντας εργο φυλαξης του χωρου. Με το νεο νομοσχεδιο που φερατε μας πετατε στο δρομο μετα απο 13 χρονια δουλειας .Και ρωτω ειναι κοινωνικο προσωπο αυτο? Ολοι εχουμε δημιουργησει υποχρεωσεις στις οποιες δεν θα μπορουμε να ανταπεξελθουμε οταν μας βγαλετε στην ανεργια. Δεν πρεπει να εξετασετε καποιες περιπτωσεις ανθρωπων που δουλευουν πολλα χρονια στον ιδιο χωρο? Απο τον Απριλιο του 2004 ουτε αδεια εχουμε παρει αλλα δεν τολμουμε ουτε να αρρωστησουμε. Πιστευαμε οτι μετα το εκτρωμα του Παυλοπουλου εσεις θα μας δικαιωνατε.

  • 15 Νοεμβρίου 2009, 01:51 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΤΑ ΙΕΚ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΥΟ ΕΤΩΝ,ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ,ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ[ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ],ΤΟ ΑΣΕΠ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΛΥΚΕΙΩΝ.Ο ΒΑΘΜΟΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΤΕΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΚ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΜΕΝΑ ΕΠΙ 100 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ,ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΙΕΚ.ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΑΥΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΔΕ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΙΕΚ.ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΙΕΚ ΑΡΙΣΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ [ΗΜΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ] ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΕΝΩ ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΣΑΓΚΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ,ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΕΚ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΠΤΙΓΜΕΝΟ.ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 20:28 | ΡΕΝΙΟΣ ΗΛΙΑΣ

    Σας ευχαριστώ επειδή τους διαχρονικούς αγώνες μας για συμμετοχή και δημοκρατία, προσπαθείτε μέσα στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία, να τις κάνετε πραγματικότητα.
    Θέλω να καταθέσω τους προβληματισμούς μου για τη μοριοδότηση στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
    Πιστεύω ότι τα περισσότερα μόρια πρέπει οι υποψήφιοι να τα αποκτούν από διαγωνισμούς και όχι από τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, από την στιγμή που τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν μπορούν να παρέχουν σε όλους τους απόφοιτους μεταπτυχιακές σπουδές.
    Τόσο μεγάλη μοριοδότηση στα μεταπτυχιακά και διδακτορικά θα έπρεπε να δίνονται όταν θα υπήρχε η δυνατότητα σε όλους τους απόφοιτους των ελληνικών πανεπιστημίων να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά Πανεπιστήμια.
    Γιατί να αδικούνται νέοι με γνώσεις και έμπειρία επειδή οι γονείς τους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τους καλύψουν τα έξοδα για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.
    Κάθε αλλη επιλογη δίνει πλεονέκτημα στούς πλούσιους και ατα GOLDEN BOYS-GIRLS σε σχέση με τα παιδιά της φτωχής ελληνικής οικογένειας που πασχίζουν για την είσοδό τους στο πανεπιστήμιο για να εξασφαλίσουν υποτίθεται καλύτερη ζωή από τους γονείς τους.
    Ο συντελεστής 110 στο βαθμό πτυχίου είναι άδικος γιατί υπάρχουν απόφοιτοι από ξένα πανεπιστήμια που έχουν υψηλούς βαθμούς, με πολύ λιγότερες γνώσεις από απόφοιτους ελληνικών πανεπιστημίων που έχουν μικρότερους βαθμούς πτυχίου.
    Οι μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτορικά, και βαθμός πτυχίου θα πρέπει να μοριοδοτούνται σαν την ξένη γλώσσα προσθετικά από την επίδοση σε διαγωνισμούς.
    Αξιοι δεν μόνο όσοι έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν στην Αμερική, Αγγλία, Γερμανία κλπ.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 19:19 | Παπαδακη Ελλη

    Ευελπιστω αυτην εβδομαδα να στειλετε παραπεμπτικο για τον ΟΑΕΔ στα παιδια των στεητζ στις υπηρεσιες τους ωστε, αφου κρινετε οτι πρεπει να σταματησουν, να παρουν πισω την παλια καρτα ανεργιας τους για να συμετεχουν στις προκ/ξεις που χρειαζεται ανεργια.. Εκλιπαρω να ξεκαθαριστει το τοπιο μην μας ξεχνατε και μην ασχολειστε μονο με τα παλια στεητζ.. ενω καποιοι πανε στη δουλεια χωρις να ξερουν αν θα πληρωθουν.
    Ευχαριστω.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 18:09 | Δήμητρα

    Επιτέλους θα επικρατήσουν στη γενέτειρα της δημοκρατίας οι αρχές τις ισότητας και της αξιοκρατίας!!

    Παρόλα αυτά, πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι παρακάτω βασικοί παράγοντες:
    1. δεν έχουν όλα τα άτομα την δυνατότητα να αποκομίζουν πιστοποιητικά λόγω οικονομικών δυσκολιών. Αυτά, μπορούν να αντικατασταθούν με τέστ γνώσεων, ιδιαίτερα εκτεταμένα τεστ ανάλογα με τις αρμοδιότητες και τις απαιτήσεις της θέσεως εργασίας (καταμερισμός εργασίας)

    2. Να αναβαθμιστεί το σύστημα του ΔΟΑΤΑΠ, και επιτέλους να ενσωματωθεί το ECTS, ώστε τα άτομα που έχουν 4ετή φοίτηση σε Παν/μια του εξωτερικού να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς. Επιπλέον, δεν είναι δίκαιο το σύστημα ΔΟΑΤΑΠ για χώρες της Ε.Ε. (ελέυθερη κυκλοφορία προσώπων, υπηρεσιών).Η πάταξη της διαφθοράς στο ΔΟΑΤΑΠ είναι σημαντικός παράγοντας, παίζοντας με τις λέξεις ισοτιμίας-αντιστοιχίας.

    Ας μην ξεχνάμε ότι η ικανότητα και η επιτυχία κάθε κυβερνητικής πολιτικής αναδεικνύεται απο την ικανότητα των στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Τέλος, αλλά όχι έλασσον σε σημασία,τα παιδιά των Stage θα έπρεπε να ντρέπονται που βγαίνουν στους δρόμους. Καμία αξιοπρέπεια δεν υπάρχει, ζητάνε και δικαιώματα ενώ έχουν γίνει δούλοι του πελατειακού συστήματος? Ντροπή!με τις αρχές μεγαλώνουν τα παιδιά τους? Εφόσον είναι ικανοί, ας το αποδείξουν στους διαγωνισμούς.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 17:54 | Θανάσης Ιωάννου

    Επιτέλους να μπει μία τάξη σε αυτή τη χώρα.
    Επιπλέον είναι απαραίτητο οι θέσεις ευθύνης να προκυρήσσονται και να λαμβάνονται υπόψην οι τίτλοι σπουδών και η εμπειρία στα πρότυπα του Νόμου για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Για να σταματήσει επιτέλους το φαινόμενο τεχνίτες Τριτάξιου ή Εξατάξιου Γυμνασίου και υπομηχανικοί να προϊστανται πτυχιούχων ΑΕΙ μηχανικών και επιστημόνων με διδακτορικό και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (πολλές περιπτώσεις στον ΟΤΕ)

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 14:06 | ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι που ίσως αφορά περισσότερο το υπουργείο παιδείας, αλλά έχει άμεση σχέση με τις προσλήψεις στο δημόσιο:
    Θα φροντίσετε για μια διαδικασία πρόσληψης στα ΔΙΕΚ (ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ) τουλάχιστο διάφανη όπου θα γνωρίζουμε τι προσόντα θέλουν ακριβώς, πως αυτά αξιολογούνται, ποιοι τελικά επιλέγονται και με ποια προσόντα;
    Τι σκοπεύετε να κάνετε για την απασχόληση στα ΔΙΕΚ ικανού διοικητικού προσωπικού και Εκπαιδευτών με επαγγελματική εμπειρία;
    Και εξηγώ. Εργάζομαι ως εκπαιδεύτρια σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ με εξάμηνες συμβάσεις.Σε ότι αφορά την εργασία μου στα ΔΙΕΚ είναι χειρότερη από αυτή των stager, και φυσικά δεν προσβλέπω σε μόνιμο διορισμό, κάτι που πρέπει να καταργηθεί σε βάθος χρόνου και να εφαρμοστούν συμβάσεις εργασίας ίδιες, τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στο δημόσιο τομέα αν θέλουμε να μιλάμε για δικαιοσύνη και ισότητα. Από ποιότητα και συνθήκες εργασίας το ιδιωτικό ΙΕΚ είναι άριστο μπροστά στο «γραφείο Δημοσίων σχέσεων» που είναι το δημόσιο ΙΕΚ. Σε αυτό που βρίσκω ότι το δημόσιο ΙΕΚ υπερέχει και για αυτό βρίσκομαι εκεί, είναι στα ένσημα/ ώρα (η αμοιβή/ώρα είναι καλύτερη όμως ακυρώνεται από τις κακές συνθήκες εργασίας και πληρωμής).
    Για να διατηρηθούν οι γκρίζες ισορροπίες τους, οι περισσότερες και καλύτερες ώρες διδασκαλίας (εργαστηριακές) και επιτήρησης (μαζί και αυτές της πιστοποίησης) δίνονται σε δημόσιους υπαλλήλους, καθηγητές των ΤΕΕ, που συνήθως εργάζονται το πρωί στους συστεγαζόμενους χώρους και συνεχίζουν μετά το απόγευμα στα ΙΕΚ ενισχύοντας το εισόδημά τους, στερώντας ώρες και εισόδημα από άλλους εκπαιδευτές (που δεν έχουν σταθερό εισόδημα) στους οποίους δίδονται συνήθως μόνο δύο ώρες διδασκαλίας για όλη την βδομάδα. Οι προσλήψεις των εκπαιδευτών γίνονται από τους διευθυντές που αρνούνται να δημοσιοποιήσουν τους πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτών, ενώ προσωπικά προσλαμβάνομαι για να αποφύγουν την ένσταση, αφού δεν θέλουν να μπλέκουν με την χαρτούρα και το ανακάτωμα που τους δημιουργεί.
    Στα προσόντα δεν λαμβάνεται υπόψη αν ο εκπαιδευτής έχει διδάξει ξανά και έχει γράψει βιβλίο στο συγκεκριμένο μάθημα, αλλά τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά που έχει, χωρίς να εξετάζεται ιδιαίτερα η συνάφεια τους με το μάθημα. Τι γνώσεις έχει άλλωστε το διοικητικό προσωπικό για να κρίνει την συνάφεια στα ειδικά αντικείμενα; Το διοικητικό προσωπικό αποτελείται από αποσπασμένους εκπαιδευτές που κυρίως βρίσκονται εκεί, όχι γιατί τους ενδιαφέρει ή εργασία στα ΔΙΕΚ φυσικά, αλλά για να είναι κοντά στα σπίτια τους και αυτό κάνει το όλο σύστημα, κάθε εκπαιδευτική χρόνια, να ξεκινά από την αρχή με ανθρώπους που δεν έχουν καμία γνώση του αντικειμένου, με θύματα τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές. Για το λόγο αυτό επικροτώ την απαγόρευση των αποσπάσεων των καθηγητών.
    Η επαγγελματική εμπειρία φαίνεται να παίζει αρκετά χαμηλό ρόλο στη επιλογή των εκπαιδευτών κάτι που θεωρώ αδιανόητο για τα Ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης, όπου πρώτη προτεραιότητα δε θα έπρεπε να είναι η ακαδημαϊκή μόρφωση των εκπαιδευόμενων, αλλά τι πιο προφανές-η μεταφορά της επαγγελματικής εμπειρίας των επιστημόνων που έχουν δουλέψει στο χώρο του επαγγέλματος που τους ενδιαφέρει. Υποστηρίζω την υψηλότερη μοριοδότηση της επαγγελματικής εμπειρίας σε σχέση με τους ακαδημαϊκούς τίτλους, σε θέσεις όπου κρίνεται απαραίτητη μετά από σοβαρή μελέτη από ειδικούς. Επίσης υποστηρίζω την μεταβλητή μοριοδότηση ανάλογα με το πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη δεξιότητα ή γνώση με τις απαιτήσεις της προκηρυσσόμενης θέσης εργασίας.

  • ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΡΘΗ ΒΑΣΗ.
    ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ
    1)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE
    ΟΡΘΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ.ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΟΙ STAGIERS ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΝΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ <>?
    2)ΑΣΕΠ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ,ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ 18 ΜΗΝΕΣ).
    ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΕΛΛΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (ΑΦΟΥ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΜΟΝΟ ΑΙΤΗΣΗ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΤΥΧΙΟΘΑ ΤΟ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΠ ΑΞΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΕΛΛΑ ΤΟΥ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ.
    3)ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ 1 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ.
    ΟΜΩΣ 1 ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΝΩΡΙΡΖΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ 1 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ή ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ 1 ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 4 ΕΤΩΝΕΧΕΙ ΣΑΦΩΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΕΙΡΑ ΑΠΟ 1 ΥΠΑΛΛΗΛΟ 10 ΕΤΩΝ.ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5-10 ΕΤΗ ΩΣ ΕΞΗΣ:
    20 ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 6ο ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ 20 ΓΙΑ ΤΟΝ 7ο ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕΞΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 10 ΕΤΟΣ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ 4 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ 10 ΕΤΩΝ, ΠΑΡΡΑΛΗΛΑ ΤΑ +100 ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ.ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 13:58 | Νίκος Β. Αποστόλου

    Παρακαλώ αρχικά να δεχτείτε τα συγχαρητήριά μου για την – όπως φαίνεται – καθιέρωση της δημόσιας διαβούλευσης, ως μέσου βελτίωσης στη σύνταξη ενός νομοσχέδιου. Και τώρα στο θέμα.
    Πιστεύω ότι στον καθορισμό προσόντων για τις προς πρόσληψη ειδικότητες, θα πρέπει να μπαίνει ένα όριο στα προς τα πάνω προσόντα.
    Παράδειγμα: Ας πούμε ότι τα κατ΄ελάχιστον προσόντα που ζητούνται από τους υποψήφιους για μια θέση τηλεφωνητή, είναι απολυτήριο γυμνασίου και δυο ξένες γλώσσες. Να μην επιτρέπεται λοιπόν να συμμετέχουν στον διαγωνισμόγια γι΄αυτή τη θέση άτομα με δίπλωμα πολιτικού μηχανικού και πολύ περισσότερο υποψήφιοι με μεταπτυχιακούς τίτλους κλπ. Άλλο παράδειγμα. Στη θέση ενός καθηγητή γυμναστικής, να μην επιτρέπεται η συμμετοχή ατόμου με διδακτορικό στην ιστορία της τέχνης. Προσοχή. Δεν λέω απλώς να μην προσμετρούνται τα υπέρτερα προσόντα, αλλά να μη συμμετέχουν ως υποψήφιοι οι κάτοχοί τους. Και τούτο διότι μοιραία, αυτοί οι άνθρωποι, μετά την αρχική ικανοποίησή τους για το διορισμό τους, θα αρχίσουν να διεκδικούν το καλύτερο, σε σχέση με τα προσόντα τους. Και θα έχουν κάθε δικαίωμα και δίκιο να το κάνουν. Επιπλέον θα έχουμε έναν δυστυχή τηλεφωνητή και έναν εξ ίσου δυστυχή γυμναστή. Χώρια ότι τα μεγάλα προσόντα θα λειτουργήσουν στραγγαλιστικά σε όσους θα μπορούσαν να κάνουν την δουλειά αλλά έχουν λιγότερες περγαμηνές. Σκόπιμα επέλεξα ακραία παραδείγματα (που όμως τα συναντάμε στην καθημερινότητά μας), για να υποστηρίξω την άποψή μου και να καταδείξω τα προβλήματα που θα ανακύψουν αν δε ληφθεί μέριμνα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στις προηγμένες χώρες, ισχύει ο αποκλεισμός από μια διαδικασία πρόσληψης εξ αιτίας του «overqualification», τόσο όσο και του «underqualification». Και κει αυτά εφαρμόζονται και στον ιδιωτικό τομέα.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Συντροφικά.

    Νίκος Β. Αποστόλου

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 13:01 | ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    Νομίζω ότι είναι λάθος να ορίζουμε τους άριστους μόνο με βάση τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά τους προσόντα.
    Άριστοι είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν την δουλειά της συγκεκριμένης θέσης, στο συγκεκριμένο τόπο και να είναι αποτελεσματικοί. Είναι πολύ δύσκολο να βάλει κανείς ίδια κριτήρια και να μετρά με την ίδια βαρύτητα όλα τα προσόντα, για διαφορετικές θέσεις εργασίας.
    Πόσο σημαντικό είναι ένα μεταπτυχιακό στην χημική τεχνολογία (όπως έχω εγώ), όταν η θέση είναι εισπράκτορας; Σε αυτή την περίπτωση ίσως θα πρέπει να μοριοδοτηθεί περισσότερο από όλα τα άλλα η γνώση ξένων γλωσσών ή κάποιο άλλο προσόν που κρίνεται απαραίτητο.
    Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να πριμοδοτείται η επαγγελματική εμπειρία στο δημόσιο, όταν σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύεται χαμηλότερης αξίας σε σύγκριση με αυτή του ιδιωτικού τομέα. Η μεταχείριση σε ότι αφορά την προϋπηρεσία θα πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η προϋπηρεσία σε συναφές αντικείμενο μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη από ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.
    Σε ότι αφορά τα κοινωνικά κριτήρια (π.χ. η ύπαρξη παιδιών) η μοριοδότηση θα πρέπει να γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διαφοροποιούνται οι κατά βάση ίσοι σε ικανότητα και όχι οι λιγότερο ικανοί να περνούν μπροστά. Επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί σε ότι αφορά την ηλικία (π.χ. χημείο του κράτους προσλήψεις μέχρι 40 ετών), ιδιαίτερα όταν αδιαμφισβήτητα η ηλικία αυτή είναι παραγωγική.
    Πρωταρχικός στόχος όταν γίνεται μια προκήρυξη θέσης δεν είναι να βάλουμε σε δουλειά έναν ακόμα άνεργο με υψηλά προσόντα, αλλά να καλύψουμε κάποιες ανάγκες, ώστε οι πολίτες-δηλαδή όλοι εμείς- να εξυπηρετούνται καλύτερα.
    Πιστεύω ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα ενιαίο, δίκαιο σύστημα αξιολόγησης για όλες τις θέσεις εργασίας στο δημόσιο, ενώ αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και τον τρόπο που ενεργούμε θα αναπαράγουμε τις ίδιες καταστάσεις με το παρελθόν που θα βολεύουν τις εκάστοτε ομάδες με επιρροή.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 12:32 | Σπυρος Λ.

    Αξιοτιμε κυριε Υπουργε συμφωνα με το προσχεδιο νομου που εχετε καταθεσει θα πρεπει μεταξυ των αλλων να λαβεται σοβαρα υποψην σας και να διατηρισεται για θεσεις πληρους απασχολησης τις διαταξεις της προηγουμενης εφαρμογης του νομου της προσαυξησης κατα 50% περι πρωην εργαζομενων σε Ν.Π.Ι.Δ. του δημοσιου τομεα της παρ 1 του αρθ 14 του ν.2190/94 οπως ισχυει και σε ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ οι οποιες τεθεισες υπο καθεστος ειδικης εκκαθαρισης υπηχθησαν στον οργανισμο οικονομικης ανασυγκροτησης επιχειρησεων (Ο.Α.Ε.)και οι ως ανω ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ τους απολιμενοι που εχουν περιορισμενες δηνατοτητες επαγγελματικης απασχολησης και ευρεσεως εργασιας λογω ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ να τυγχανουν της ανοτερω διαταξης και στον νεο νομο.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 12:46 | enas

    Ουδείς αναντικατάστατος και όλοι κρινόμαστε απο τα έργα μας και τα λόγια μας.

    ευχαριστώ για την ανάρτηση του προηγούμενου σχολίου μου

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 12:34 | enas

    θα επανέλθω αναφορικά με το σχόλιο μου (που δεν αναρτήθηκε) για το ρόλο της ηγεσίας του ΑΣΕΠ, ενδεχομένως πιο ήπια (αν και δεν ήταν ουτε προσβλητικό ούτε απρεπές)

    δεν προσέβαλα κανέναν απλά έθεσα το ερώτημα γιατί η ηγεσία του ΑΣΕΠ όταν υπήρχαν οι αποκαλούμενες φωτογραφικές διατάξεις (ΚΕΠ-ΟΑΕΔ-ΙΚΑ-ΟΠΑΔ) δεν υπέβαλε την παραίτηση της.

    ειναι εντός θέματος της δημόσιας διαβούλευσης απο τη στιγμή που η παρούσα ηγεσία του ΑΣΕΠ έχει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του παρόντος νομοσχεδίου

    το πιο σωστό το πιο δικαιο θα ήταν μπροστά στην αδικία που γίνοταν η ηγεσια του ΑΣΕΠ να είχε σταθεί στο ύψος της τοτε αποστολής της

    δε θιγω κανένα δεν προσβάλω κανεναν και ζητών την ανάρτηση του σχολίου και να το αξιολογήσουν οι λοιποί πολίτες….

    δεν αναφέρομαι προσωπικά αλλα θεσμικά

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 11:25 | Βασιλική Σιάτου

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, της δημόσιας διαβούλευσης ενός τόσο σημαντικού θέματος.
    Ωστόσο θα ήθελα να επισημάνω πως απουσιάζουν τροποποιητικές ρυθμίσεις για τη μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ των τέκνων των τριτέκνων.
    Σύμφωνα με το άρθρο 3 ν. 3454/2006 τίθεται το όριο ηλικίας των 23 στα τέκνα των τριτέκνων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επωφεληθούν του νομικού ευεργετήματος.
    π.χ. ένας παιδί τρίτεκνης οικογένειας, που θα περάσει με την πρώτη προσπάθεια σε κάποιο ΑΕΙ στα 18 χρόνια, έστω πως παίρνει πτυχίο ακριβώς στα 22 του χρόνια, έχει μόνο ένα χρόνο περιθώριο να επωφεληθεί στον ΑΣΕΠ την ιδιότητα του τέκνου τριτέκνων. Προϋποθέτει βέβαια στο χρόνο αυτό να προκηρυχθούν και θέσεις που τον ενδιαφέρουν….
    Ενδεικτικά αναφέρω πως θέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, προκηρύχτηκαν μετά από τις αρχές του 2004 μόλις στα τέλη του 2008, οι θέσεις των εκπαιδευτικών προκηρύσσονται κάθε 2 χρόνια.

    Επομένως, θα ήθελα να προτείνω να τροποποιηθεί το ο Ν.3454/2006, ως προς το σκέλος των τέκνων των τριτέκνων και να εξομοιωθούν θεσμικά με τα τέκνα των πολυτέκνων, όσο αφορά τις προσλήψεις στον ΑΣΕΠ. Να αποδεσμευτούν τα όρια ηλικίας στα τέκνα των τριτέκνων αλλά και να εξισωθεί το ποσοστό των θέσεων (ή η ενδεχόμενη μοριοδότηση) με τα τέκνα των πολυτέκνων.
    Η εξομοίωση αυτή, δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού θα αφορά μονάχα το σκέλος των προσλήψεων.
    Θεωρώ πως η πρόθεση του νομοθέτη δεν ήταν να αποκλείσει τα τέκνα των τριτέκνων από τη χρήση της ιδιότητας αυτής στον ΑΣΕΠ, όμως ο τρόπος διατύπωσης στην πραγματικότητα τα αποκλείει.
    Δημιουργείται αδικία, δεδομένου ακόμα και του ότι οι τρίτεκνες οικογένειες στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότερες από τις πολύτεκνες.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 11:53 | Φωτεινή

    Το συντομότερο δυνατό!
    Επιτέλους να γίνουν προσλήψεις.. Θέλουμε υπαλλήλους με βάρος υπογραφής, να φέρουν ευθύνη… Όχι προσωρινές λύσεις… Όσο για τα stage πιστεύω ότι πρέπει να δικαιωθούν των ενσήμων τους και ως εκεί..
    Έχω την εντύπωση ότι ο νόμος Παυλόπουλου εξαιρούσε τις περιπτώσεις μαθητείας (stage?)

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 10:31 | Μιχάλης Κ.

    Γενικά το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση.Θα ήθελα όμως να κάνω κάποιες παρατηρήσεις:

    Α)Πρέπει να γίνει άμεση εφαρμογή του νέου νόμου και όχι να χαθούμε στη διαβούλευση.Πιστεύω ότι αυτό είπε ο πρωθυπουργός προεκλογικά για το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών και όχι για τη διαβούλευση των 100 πρώτων ημερών.Ήδη το 1/3 των 100 πρώτων ημερών έχει περάσει ανεπιστρεπτεί!

    Β)Πρέπει να γίνει άμεση στελέχωση και επανεκκίνηση του ΑΣΕΠ έτσι ώστε να λειτουργεί πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά και όχι να χρειάζεται έως και 3 χρόνια για να βγάζει τα οριστικά αποτελέσματα

    Γ)Επιπλεόν να γίνει άμεση καταγραφή για τις ανάγκες των φορέων σε προσωπικό και να βγουν το ταχύτερο δυνατον νέες προκηρύξεις

    Δ)Και κάτι τελευταίο…Ας κάνει επιτέλους το ΑΣΕΠ μια βάση δεδομένων με τα προσόντα των υποψηφίων έτσι ώστε να αποφεύγουμε κάθε φορά να υποβάλλουμε όλο τα ίδια δικαιολογητικά.Για παράδειγμα πτυχία, μεταπτυχιακά και άλλοι τυπικοί τίτλοι δεν αλλάζουν στο πέρασμα του χρόνου. Αν προκύψουν νέα πτυχία, νέα προυπηρεσία και γενικά νέα προσόντα να υποβάλλονται σε κάθε νέα συμμετοχή σε προκήρυξη άπαξ και διαπαντός

    Ευχαριστώ για την προσοχή σας…

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 09:00 | G.N.L

    Δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ της Κυριακής (8/11/2009):»Τι είναι η επιτήρηση, από ποιούς γίνεται, που μας οδηγεί. 15 Ερωτήσεις- Απαντήσεις» του δημοσιογράφου Διον.Σταμπόγλη.
    Ερώτηση 15η: «Οπότε γυρνάμε στις δαπάνες και τις μειώνουμε;»
    Απάντηση: «Αυτό μας ζητούν και ταυτόχρονα μας ρωτούν, με ειρωνική διάθεση, πως μπορούμε και έχουμε 1 εκατομμύριο και πλέον δημοσίους υπαλλήλους όταν η Πορτογαλία με τον ίδιο πληθυσμό έχει 300.000 και η Αυστρία 150.000».

    Αν το παραπάνω δημοσίευμα έχει βάση, δηλαδή αν όντως έχουμε ένα εκατομμύριο μισθοδοτούμενος από το κράτος, τότε για ποιές και πόσες νέες προσλήψεις μπορούμε να μιλάμε; Ποιόν στόχο βάζουμε; Μήπως προς τα 2 εκατομμύρια προς το τέλος της επόμενης δεκαετίας;
    Σε μία τέτοια απευκτάια περίπτωση θα πρέπει να κοπούν στη μέση μισθοί συντάξεις του 1 εκατ. υπηρετούντων για να πληρωθούν το άλλο 1 εκατ. που θα διορισθεί. Αν είναι ποτέ δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο.

    Πέραν από την μεγάλη χρηματοπιστωτική χρήση που μας πλήτει ποικιλοτόπως, η χώρα μας βρίσκεται ήδη σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση. Πότε θα βγούμε από αυτή και κυρίως πότε θα επανέλθουμε στα γνωστά επίπεδα ανάπτυξης και απασχόλησης ουδείς νομίζω το γνωρίζει μετά βεβαιότητας (τουλάχιστον στη παρούσα φάση).

    Τα προβλήματα της ύφεσης, της ανεργίας, της απασχόλησης και γενικότερα τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα δεν λύνονται με αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο, ανεξάρτητα αν αυτές γίνονται με το παλιό ή το νέο σύστημα, με το παλιό ΑΣΕΠ ή τό νέο ΑΣΕΠ.

    Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα στην εργασία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να διορισθούν στο Δημόσιο.
    Πρέπει ανα 10 υπαλλήλους που φεύγουν να προσλαμβάνεται 1 για τα επόμενα 8 με 10 χρόνια και αυτοί με απόλυτη αξιοκρατία.

    Όποιος θέλει να εργασθεί μπορεί να εργασθεί και εκτός Δημοσίου και μάλιστα αν είναι κάπως ικανός μπορεί και να προκόψει (υπάρχουν παρά πολλές περιπτώσεις γύρω μας και μπορούμε να τις δούμε αν θέλουμε).

    Τις δεκαετίες του ’50 – ’60, ένα εκατομμύριο φτωχόπαιδα, χωρίς σπουδές και γνώσεις (δημοτικού και αναλφάβητοι) πήραν τους δρόμους της ξενητιάς. Όλοι επιβίωσαν μια χαρά και οι περισσότεροι πρόκοψαν και έκαναν περιουσίες.

    Ξέρω ότι αυτά που λέω είναι σκληρά. Όλοι θέλουμε τα παιδιά μας δίπλα μας (στο κοντινό σχολείο, στο δίπλανό νηπιαφωγείο, στο πλησιέστερο γυμνάσιο ή στο δημαρχείο). Αυτές οι λογικές και οι αντιλήψεις μας κόβουν κάθε μέρα τα φτερά των νέων και τους κάνουν να ζητάνε με κάθε τρόπο μια θεσούλα στο κράτος.

    Πιστεύω στόυς νέους και νομίζω ότι δικαιούνται πιο καλλίτερη ζωή από την δική μας, γιατί έχουν προσόντα που εμείς δεν είχαμε κάποτε. Ας βρουν λοιπόν το θάρος και ας ανοίξουν τα φτερά τους όχι μόνο για να βρούν μια δουλειά, αλλά για να φτιάξουν ολόκληρη τη ζωή τους.

    Το κράτος προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να βοηθήσει και πρέπει να το κάνει χωρίς άλλες καθυστερήσεις και όχι με διορισμούς.

  • 14 Νοεμβρίου 2009, 00:17 | Κοπάνου Ελένη

    Κύριε υπουργέ

    Συνχαρητήρια για την αλλαγή που γίνεται στο σύστημα προσλήψεων.

    Άλλα επιτέλους κοιτάξτε λίγο και την μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ
    τον ατόμων με αναπηρία και των ανθρώπων που τους προστατεύουν.
    Έχουν πεταχτή οι άνθρωποι αυτοί κυριολεκτικά σαν μπαλάκι
    στον ΟΑΕΔ.Έναντι αλλων κοινωνικών ομάδων ειναι η πιο αδικούμενη.
    Βλέπουμε καθημερινά να γίνετε λόγος για της ανάγκες και της παροχές
    πολυτέκνων-τριτέκνων. Αλλα ουδίς λόγος γίνετε για τα άτομα με αναπηρία και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν η ιδιοι και οι οικογένειες τους.
    Επιτέλους ας καταλάβουμε όλοι πως το να είσαι άτομο με αναπηρία καθώς και να είσαι κηδεμόνας ατόμων με αναπηρία δεν είναι επιλογη!!!!
    Αντίθετα η πολυτεκνία είναι επιλογη…..

    Ευχαριστώ πολύ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 23:19 | spyros mihos

    -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ

    -ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΣΕ 5 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΑΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

    -ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΣΤΑ 50 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ Η ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 22:13 | ΜΑΝΩΛΗΣ

    καταρχή συγχαρητήρια ο νόμος κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. θα σας έλεγα όμως αντί να κάνετε τροποποιήσεις στον Ν. 2190/94 να κάνετε ένα νέο νόμο για τις προσλήψεις που θα κωδικοπιεί τη διάσπαρτη νομοθεσία για τις προσλήψεις. Επιπροσθέτως βλέπω ότι επιτέλους μπαίνει ένα τέλος στις ρουσφετολογικές προσλήψεις με συμβάσεις μαθητείας. Μήπως θα έπρεπε σε αυτό το νομοθέτημα να ξεκαθαρίσετε τι θα κάνετε με τους πολύτεκνους – τρίτεκνους και τη τυχόν μοριοδότησης τους ;

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:51 | ΣΙΜΩΤΑΣ Γ

    ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΓΡΑΠΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΝΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΥ ΑΣΕΠ.ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ Η ΑΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΑΝ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ,ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΑΣ,ΤΡΙΤΕΧΝΙΑΣ ,ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΦΟΡΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.ΓΙΑ ΜΕΝ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟ ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΓΙΑ ΔΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΒΑΙΝΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ.ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΟ ΟΙ ΔΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΕΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.-

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 21:41 | Χρήστος Μ

    Κύριοι,
    Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των Δημ. Οικονομικών και περιστολής δαπανών που προσπαθεί να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση, με μεγάλη χαρά
    διάβασα πρόσφατα στις εφημερίδες οτι στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι είναι η κατάργηση της διπλής μισθοδοσίας για δημόσιουε λειτουργούς όπως Νομάρχες Δημάρχους κ.α.

    Μη ξεχάσετε κε Υπουργέ των Οικονομικών και άλλες κατηγορίες όπως π.χ ιερείς που είναι δάσκαλοι σε σχολεία και παίρνουν μισθό ιερέως και μισθό δασκάλου.
    Αντε να καταπολεμήσουμε την ανεργία μετά. Πρέπει να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.
    » Η παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς» λέει ο σοφός λαός.

    Μόνο με ρήξεις θα αλλάξει αυτή η χώρα.

    Επίσης παρατηρώ ότι ενα ποσοστό των νέων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων είναι Πανεπιστημιακοί.

    Επιτέλους καταλάβετε οτι υπάρχουν και πιο έμπειροι άνθρωποι στην αγορά που έχουν δοκιμαστεί στην καθημερινή μάχη των αγορών. Δεν είναι πανάκεια η επιλογή Πανεπιστημιακών για τη Δημόσια Διοίκηση.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:53 | ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
    1.AΠΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ-ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΕΔΙΟ.ΤΟ ΠΟΣΑ ΜΟΡΙΑ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΕΠ.ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ.ΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ.

    2.ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ-ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ Ή ΠΤΥΧΙΟΥ,ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ,ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ,ΚΑΛΗΣ-ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ-ΑΡΙΣΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΞΕΝΗΣ(ΞΕΝΩΝ)ΓΛΩΣΣΩΝ,ΓΝΩΣΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ,ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ,ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ,ΑΝΕΡΓΙΑΣ)ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ,ΔΥΟ,ΤΡΙΑ,ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΛΠ.ΤΕΚΝΑ ΘΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΕΣ.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΞΕΖΗΤΗΜΕΝΟ ΑΦΕΝΟΣ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ-ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΑΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΣΜΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥΣ,ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΒΑΘΜΟ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ Τ.Ε.Λ.-ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΛΥΚΕΙΑ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΛΙΓΟΙ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣA (ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΓΓΛΙΚΑ) KAI AYTH ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ LOWER

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:NA ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ(ΑΝΩ ΤΩΝ 35)ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΥΝΗΘΩΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΟΝΤΑ,ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΙΣΧΥΡΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΝΑ ΕΞΙΣΟΡΟΠΗΘΕΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ Ή ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ (ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ) ΠΑΙΧΝΙΔΙ Μ Ο Ν Ο ΓΙΑ TIΣ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ,ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ Ή ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΜΗ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ(ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ)

    ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ -ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΠΕ -ΤΕ)ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΟΧΙ ΑΣΧΕΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΕΡΝΑΕΙ (ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ,ΓΝΩΣΗ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ)ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΠΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΑΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:ΟΠΟΙΟΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ (ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΑΡΧΙΚΑ) ΕΠΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΔΩΔΕΚΑΕΤΙΑ.

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ : ΟΠΟΙΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΗΔΗ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΕΚΝΑ) ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΞΙΖΕΙ!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 20:32 | χωνας αλ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΤΡΟΠΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙς ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕς ΣΧΕΣΕΙΣ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΥΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

    1. Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥς ΔΙΟΡΙΣΜΟΥς ΩΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
    ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:ΔΗΜΟς ΖΗΤΑΕΙ ΓΕΩΠΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ. ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Α.ΓΕΩΠΟΝΟς ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ, Β.ΓΕΩΠΟΝΟς ΜΕ 5ΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗς ΚΑΙ ΚΑΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ. ,Γ.ΓΕΩΠΟΝΟ ΜΕ master στην αρχιτεκτονικη τοπιου.
    ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΙΟς ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ;;;;
    Ο Α. Ο ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΣΗ ΤΟΥ Β., ΚΑΙ Γ., ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΤΟΥ Α.( ΟΙ ΓΝΩΣΕΙς ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕς ,ΘΑΒΕΤΑΙ.)

    2. Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΣ ΠΡΟς ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΕς ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕς ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ;ΜΗΠΩς ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗς ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑς ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ MASTER ΤΗς ΕΥΡΩΠΗς,ΚΑΙ ΤΗΝ «ΤΑΞΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ,ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΣΟΥΝ(ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ).
    ΜΠΑΒΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ,ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΜΗ ΤΟΥ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟΥ ΠΕΠΟΝΗ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 18:22 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΙΜΠΛΗΣ

    Οι παρακάτω σκέψεις αφορούν την Πιστοποίηση Γνώσεων Πληροφορικής για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ στο Δημόσιο που, απο το 2004 και μετά (κυβέρνηση ΝΔ), κατοχυρώνεται είτε με επιτυχία σε τεστ Πιστοποιημένων Φορέων (πχ ECDL) είτε με την προσκόμιση βεβαιώσεων απο το Πανεπιστήμιο ότι ο ενδιαφερόμενος «έχει παρακολουθήσει 4 εξάμηνα μαθημάτων πληροφορικής», εκτός εάν έχει την τύχη να έχει φοιτήσει είτε σε ΑΕΙ,ΤΕΙ Πληροφορικής είτε σε Σχολές ΑΕΙ Ηλεκτρολόγου Μηχανικού κλπ.

    Εδώ υπάρχει υπερβολή και αδικία :

    Ένας πτυχιούχος θετικής σχολής, που δεν είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός η Μηχανικός Πληροφορικής (π.χ. Φυσικός ή Πολιτικός Μηχανικός),
    ο οποίος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ή ασκεί ελεύθερο επάγγελμα,εδώ και πολλά χρόνια είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει να χειρίζεται Η/Υ και τα βασικά προγράμματα ,συνήθως WORD,EXCEL αλλά και χρήση INTERNET που απαιτεί την γνώση τους το ΑΣΕΠ.

    Άρα, ποιός ο λόγος να είναι υποχρεωμένος να χάνει πολύτιμο χρόνο αλλά και κάποια χρήματα για να κατεβαίνει σε εξετάσεις τύπου ECDL ; Είτε να μπαίνει σε μιά διαδικασία να πείσει τους καθηγητές του ΑΕΙ, στο οποίο φοίτησε, να του χορηγήσουν βεβαίωση για 4 μαθήματα, που έχουν σχέση με την Πληροφορική;

    ΠΡΟΤΑΣΗ :

    Όσον αφορά τους αποφοίτους Θετικών Σχολών:

    Να αρκεί η Πιστοποίηση Γνώσεων Πληροφορικής ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 2004 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ.Να αρκεί δηλαδή η υπογραφή Υπεύθυνης Δήλωσης απο τους υποψηφίους για διορισμό στο Δημόσιο ότι έχουν τη γνώση Πληροφορικής που απαιτεί η προκυρησσομένη θέση.

    Νομίζω ότι η παραπάνω πρόταση είναι εύλογη και δίκαιη και μπορεί άμεσα να την προχωρήσει η Κυβέρνηση με σχετική εισήγηση προς το ΑΣΕΠ.
    Και νομίζω ότι θα προκαλέσει αισθήματα ανακούφισης στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται για διορισμό στο Δημόσιο και δεν έχουν τον χρόνο για εξετάσεις τύπου ECDL κλπ.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 17:32 | HLIAS

    οι πολυτεκνοι ειμαστε λιγοι, μην περιμενετε να δειτε θετικα σχολια στισ αποψεισ μασ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 15:17 | Παπανικολαου Έκτορας

    Θα ήθελα να επισυμανω ένα γενικότερο ζήτημα που προκύπτει με την διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών για τις προκυρήξεις στο δημόσιο.

    1. Η τυπολατρεία που διακρίνει την κατάθεση των δικαιολογητικών ειδίκά στην συμπλήρωση των αιτήσεων, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται αιτήσεις αξιόλογων υποψηφίων απο την συμπλήρωση ή οχι ενος κελιού της Αιτήσεως. Ο τρόπος υποβολής αιτήσεων πρέπει να γίνει πιο φιλικός στον υποψήφιο

    2. Το απαράδεκτα ακρίβο παράβολο. Για κάθε αίτηση πρόσληψης στο Δημόσιο καλείται ο υποψήφιος να καταβάλει 15 Ευρω. το ποσο είναι υπερβολικό και άδικο για όλους αλλα περισσότερο για τους άνεργους και τους φοιτητές. Προτείνω την κατάργηση ή τον περιορισμο του παραβόλου στα 5 Ευρω για τους Ανεργους (με κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ) και τους φοιτήτες ή τους απόφοιτους πανεπιστημιου για τα 3 πρώτα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους

    Ευχαριστώ πολύ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 13:06 | Αθανασιος Δ.

    το νομοσχέδιο είναι πολύ σωστό. πρέπει όμως να ενισχυθεί το ΑΣΕΠ για να ανταπεξέλθει στο δύσκολο και σωβαρό εργο του.

  • Όσοι προσλαμβάνοντε στο δημόσιο θα έπρεπε να έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με τους ίδιους όρους που ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα .Η μονιμότητα που ισχύει σήμερα πρέπει να καταργηθεί .Επειδή είναι αδύνατον να γίνει αυτό γι αυτούς που ήδη εργάζοντε στο δημόσιο ,πρέπει να εφαρμοστεί σε αυτούς που θα προσληφθούν εφ εξής . Η υπάρχουσα μονιμότητα είναι καταστρεπτική για το κράτος και την κοινωνία .Η διά βίου μονιμότητα και η ατιμωρησία η έλλειψη ανταμοιβής και κύρωσης ,έχουν δημιουργήσει μια στρατιά δημοσίων υπαλλήλων ανίκανων αδιάφορων και απαιτητικών . Θεωρούν ότι πρέπει να παίρνουν τον μισθό χωρίς να δουλεύουν και εάν δουλέψουν πρέπει να πληρωθούν γι αυτό υπερωριακά .Σε καμμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύει τέτοιο καθεστώς μονιμότητας ,παντού εργάζοντε με ιδιωτικοοινομικά κριτήρια και στις περισσότερες έχουν το ίδιο καθεστώς εργασίας με τον ιδιωτικό τομέα. Μόνο στις χώρες του Υπαρκτού σοσιαλισμού είχαν τέτοιο καθεστώς εργασίας ,και αυτός ήταν ο κυριώτερος λόγος για τον οποίον το σύστημα κατέρευσε οικονομικά.(διαβάστε στο blog μου την σνέντευξη του Ρίχαρντ Σρέντερ ,αρχηγού του ανατολικοΓερμανικού σοσιαλιστικού κόμματος (SPD) . Ο τίτλος ¨»Ανατολική Γερμανία παραγωγικότητα της οικονομίας και η πτώση του τείχους) .Επιπλέον τα προνόμια του δημόσιου τομέα υπονομεύουν τον ιδιωτικό τομέα και στο θέμα της εργασίας ,διότι κανένας Έλληνας δεν θέλει να εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα με 700 ευρώ τον μήνα ,έστω και εάν δεν έχει κανένα προσόν ,όταν με λίγο γλύψιμο θα βρέι δουλειά στο δημόσιο θα πέρνει χίλια ευρώ και θα κάθεται ,θα την κοπανάει απο τις 10 η ώρα το πρωϊκαι θα μπορεί να κάνει ότι του αρέσει , και επιπλέον μπορεί να έχει και κάποια «μίντζα» απο εξυπηρέτηση λόγω εξουσίας..Διαφθείρουμε την νεολαία γιατί μαθαίνουν να είναι τεμπέληδες απαιτητικοί αντιπαραγωγικοί και άχρηστοι για το κοινωνικό σύνολο. Και όπως έλεγαν οι Αρχαίοι «αργία μήτηρ πάσης κακίας» .

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 12:18 | ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ

    Επιθυμώ να επισημάνω κάτι που προφανώς δεν ρυθμίζεται με το παρόν, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά κάποια στιγμή. Το ΑΣΕΠ έχει καταλήξει να είναι το πλέον δυσλειτουργικό όργανο για την διενέργεια διαγωνισμών και προσλήψεων. Οι καθυστερήσεις του είναι τραγικές και συχνά τυγχάνει να αξιολογεί τις κατατεθημένες αιτήσεις και να καταλήγει σε αποτελέσματα (μέ οποιαδήποτε διαδικασία), ακόμη και έτη μετά την αρχική προκήρυξη. Ωστόσο αξιολογεί τους συμμετέχοντες σύμφωνα με τα προσόντα που είχαν πριν έτη. Μπορεί δηλ. κάποιος υποψήφιος να αποκλιστεί, παρά το γεγονός ότι τη χρονική στιγμή που κρίνεται να έχει αποκτήσει περισσότερα προσόντα από τη στιγμή που κατέθεσα τα δικαιολογητικά του.

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:43 | ΘΩΜΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    Κύριε υπουργέ,
    κατ αρχην θεωρώ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ την προσπάθεια να απεμπλακεί η προσληψη οποιουδήποτε υπαλλήλου από την «πολιτικη», ίσως έτσι καταφέρει η δημόσια διοίκηση να λειτουργήσει ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε πολιτική και από την οποιαδήποτε αλλάγή στην κυβέρνηση. Θεωρώ ότι αν επιτύχει η προσπάθεια αυτή θα έχετε προσφέρει τεράστιο ΕΡΓΟ στον τόπο. Όμως με την σημερινή οργάνωση του ΑΣΕΠ και την νοοτροπία πυ υπάρχει φοβούμε ότι η ίδια η πρακτική θα αποτελέσει τροχοπέδη και στο τέλος θα καταστήσει ανενεργή την εφαρμογή του νόμου.
    Κε Υπουργέ,
    πιστεύω ότι υπάρχουν «άβατα» στο ΑΣΕΠ, η οποιαδήποτε υπόθεση χρονίζει, η δε τελική απόφαση και για την πιο απλή περίπτωση περνά ένας και πλέον χρόνος για να κοινοποιηθεί. Έτσι λοιπόν απαιτείται εκ θάθρων αναδιορ΄γνωση της καθόλα χρήσιμης αυτής ανεξάρτητης αρχής και κυρίως η θεσμοθέτηση χρονικών ορίων (ευλόγων βέβαια) μέσα στα οποία το ΑΣΕΠ πρέπει να ολοκληρώνει τις διαδικασίες για εκδοση τελικών αποτελεσμάτων ούτως ώστε να είναι άμεση η πρόσληωη των απαιτουμένων από τον εκάστοτε φορέα υπαλλήλων,
    ευχαριστώ

  • 13 Νοεμβρίου 2009, 11:30 | Νικόλαος Κορεάσμος

    Ζούμε στην εποχή της πληροφορικής και θεωρώ αναχρονιστικό να υποβάλονται
    ακόμη δικαιολογητικά συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με την κλασσική μέθοδο του ταχυδρομείου.Νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο να δηλώνει την επιθυμία της συμμετοχής του σε οποιονδήποτε διαγωνισμό ο κάθε ενδιαφερόμενος μέσω του διαδικτύου και να υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, πριν από τον διορισμό του, μέσα σε τακτή προθεσμία.(Διαδικασία που εφαρμόζεται στα Ευρωπαϊκά Όργανα)