ΜΕΡΟΣ Β’ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ, ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ, ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 39 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία εκδίδεται εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, ρυθμίζονται οι όροι δημιουργίας και λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς και των επιμέρους Μητρώων αυτού, περιλαμβανομένης της Πανελλήνιας Πλατφόρμας Υιοθεσίας των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το ειδικότερο περιεχόμενο κάθε Μητρώου και τα πεδία που αυτό περιλαμβάνει, τα θέματα που αφορούν στη διαδικασία πιστοποίησης και χορήγησης κωδικού πρόσβασης στους πιστοποιημένους χρήστες και σε όσους αποκτούν πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, τα θέματα μεταφοράς των δεδομένων από το υπάρχον μητρώο, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις καταχώρισης στοιχείων, τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Με ίδια απόφαση δύνανται να προστίθενται νέα μητρώα και πεδία στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, όπως ενδεικτικά πεδίο αναφορικά με τα στοιχεία γενετικού υλικού (DNA) των ζώων συντροφιάς και να ορίζονται οι τρόποι χρήσης των στοιχείων αυτών και αξιοποίησής τους από τις αρχές και τα όργανα ελέγχου του άρθρου 3.
2. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κάθε δήμου μπορούν να εξειδικεύονται οι κατηγορίες ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων της παρ. 13 του άρθρου 4 και να ορίζονται εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια για τη δωρεάν σήμανση, καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, στείρωση και εμβολιασμό των ζώων συντροφιάς (γατών και σκύλων). Επίσης με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μπορούν να αυξάνονται τα ποσά της περ. ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 5 ή να μειώνονται ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πρώτου εδαφίου.
3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω ανάλογα με τον δήμο κατοικίας του ιδιοκτήτη ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζώου, όπως ενδεικτικά για σκύλους εργασίας ή ζώα που διαθέτουν γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές) καθώς και να τίθενται όροι και περιορισμοί για την ενδεχόμενη αναπαραγωγή των θηλυκών σκύλων και γατών. Με την ίδια απόφαση μπορούν να καθορίζονται εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος, καθώς και ο τρόπος πιστοποίησης των εν λόγω ιδιοκτητών.
4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθορίζονται οι χώροι στους οποίους επιτρέπονται η εκγύμναση σκύλων και οι αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων δεικτών, καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής τους.
5. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσδιορίζονται τα ανατομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά ή τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς ζώου που δύνανται να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία και την ευζωία του θηλυκού αναπαραγωγικού ζώου συντροφιάς και των απογόνων του και καθιστούν μη επιτρεπτή την αναπαραγωγή τους.
6. Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, ύστερα από γνώμη της πενταμελούς Επιτροπής της παρ. 7 του άρθρου 7 ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες προσδιορισμού της πυκνότητας του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή που αυτά επαναφέρονται και οριοθετούνται οι περιοχές στις οποίες δεν επιτρέπεται η επαναφορά τους.
7. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθορίζονται οι προδιαγραφές και ο εξοπλισμός των εγκαταστάσεων των κτηνιατρείων που διατίθενται για την πραγματοποίηση των στειρώσεων, της σήμανσης και της καταγραφής αδέσποτων ζώων από εθελοντές κτηνιάτρους, η διαδικασία και χρονική διάρκεια διάθεσής τους, και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
8. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών καθορίζονται οι πόροι, η διαδικασία, τα κριτήρια και ο τρόπος χρηματοδότησης των δήμων, των διαδημοτικών συνεργασιών και των συνδέσμων δήμων για τους σκοπούς εφαρμογής του παρόντος, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
9. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, που εκδίδεται ετησίως, καθορίζεται το ύψος της χρηματοδότησης που λαμβάνει κάθε δήμος για την υλοποίηση δράσεων του παρόντος, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τις επιδόσεις κάθε δήμου ως προς την υλοποίηση των στόχων του επιχειρησιακού του προγράμματος. Σε περίπτωση σοβαρής μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις του παρόντος είναι δυνατόν να επιβάλλεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 33, παρακράτηση μέρους του ποσού των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που δικαιούται ο δήμος, η οποία μπορεί να ανέλθει σε ποσό που αντιστοιχεί έως δύο (2) μήνες σε ετήσια βάση.
10. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθορίζονται οι κτηνιατρικοί υγειονομικοί κανόνες και οι εν γένει όροι για την αποτροπή του κινδύνου εισβολής στη χώρα ή διαφυγής επιζωοτικών νοσημάτων.
11. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται ο τρόπος, τα κριτήρια, η διαδικασία και το ύψος της χρηματοδότησης των προγραμμάτων του άρθρου 19.
12. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών καθορίζονται τα ειδικότερα θέματα που αφορούν στον τρόπο και διαδικασία είσπραξης, διάθεσης και αναπροσαρμογής των προστίμων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 22 και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
13. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας ρυθμίζονται οι ειδικότεροι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης άδειας και λειτουργίας των καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, οι κανόνες λειτουργίας τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
14. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου καθορίζονται οι κανόνες και το ωράριο λειτουργίας των περιφραγμένων πάρκων σκύλων εντός της εδαφικής περιφέρειας κάθε δήμου, ο διαχωρισμός μικρόσωμων και μεγαλόσωμων σκύλων για την είσοδο στα πάρκα, ο μέγιστος αριθμός σκύλων ανά συνοδό και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την ομαλή λειτουργία των περιφραγμένων πάρκων σκύλων.
15. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, η οποία εκδίδεται εντός έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης του άρθρου 33, καθορίζονται λεπτομέρειες της λειτουργίας της, όπως η θητεία της, και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
16. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες για την ανάπτυξη, λειτουργία και υποστήριξη της ψηφιακής εφαρμογής του άρθρου 36, καθώς και οι όροι και η διαδικασία για την πρόσβαση σε αυτήν των αρμόδιων αρχών του άρθρου 3. Με ίδια απόφαση ορίζεται και ο σχετικός πενταψήφιος αριθμός του άρθρου 36.
17. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων δύναται να καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 31.
18. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ορίζονται οι προδιαγραφές που οφείλουν να πληρούν οι κατασκευές μεταφοράς ζώων εργασίας, όπως τρέιλερ ή κλουβιά επί ή εντός του αμαξώματος οχημάτων.
19. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την εκλογή του εκπροσώπου των φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων στη επιτροπή του άρθρου 33.

  • 20 Μαΐου 2021, 21:11 | M. Αλεβιζακη

    Ναι στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων, χωρίς καθυστερήσεις, αναβολές και εξαιρέσεις. Αστείρευτη πηγή αδέσποτων είναι οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις των δεσποζόμενων που συνεπάγονται είτε βίαιη θανάτωση είτε εγκατάλειψη των μικρών. Η υποχρέωση στείρωσης να ξεκινά το πολύ μετά από 6 μήνες από την επιβολή του νόμου εφόσον δεν υπάρχει κάποιο κτηνιατρικό θέμα και να αφαιρεθεί εντελώς η δυνατότητα εξαιρέσεων ιδιαίτερα για τα ζώα «εργασίας» (κυνηγιού, φύλαξης κοπαδιών κλπ) γιατί ακριβώς από αυτά προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων

  • 20 Μαΐου 2021, 21:46 | Ιωαννα Χανδρίδη

    Άρθρο 39 , παράγραφος 3
    Ενώ θεσπίζεται η υποχρεωτική στείρωση το άρθρο αυτό αφήνει “ανοιχτό παράθυρο” για ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή σε συγκεκριμένες ομάδες στις οποίες θα έπρεπε ρητά και κατηγορηματικά να απαγορεύεται. Ζητάμε να οριστούν πιο συγκεκριμένοι κανόνες και προϋποθέσεις για την ηθική και νόμιμη εκτροφή. Τα αδέσποτα δεν πέφτουν από τον ουρανό και η συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχεται από δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

    Για να σταματήσει λοιπόν η πηγή , πρέπει να κλείσουμε τη βρύση για κάποια χρόνια , αλλιώς δε θα τελειώσουμε ποτέ με τα εκατομμύρια αδέσποτα στους δρόμους και τα χιλιάδες εγκλωβισμένα σε κλουβιά .

    Επιπλέον είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει το μέτρο της υποχρεωτικής στείρωσης με την εφαρμογή του παρόντος νόμου, χωρίς την καθυστέρηση των 2 ετών και χωρίς κανένα περιθώριο αναπροσαρμογής του χρόνου εφαρμογής του σύμφωνα με την απόφαση του εκάστοτε υπουργού.

  • 20 Μαΐου 2021, 21:04 | Μπάλας Γιώργος

    ΆΡΘΡΟ 39 παράγραφος 3, κατά την οποία:
    Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33,δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω ανάλογα με τον δήμο κατοικίας του ιδιοκτήτη ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζώου, όπως ενδεικτικά για σκύλους εργασίας ή ζώα που διαθέτουν γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές) καθώς και να τίθενται όροι και περιορισμοί για την ενδεχόμενη αναπαραγωγή των θηλυκών σκύλων και γατών. Με την ίδια απόφαση μπορούν να καθορίζονται εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος, καθώς και ο τρόπος πιστοποίησης των εν λόγω ιδιοκτητών.

    Α)Αιτούμαστε την οριστική εξαίρεση των στειρώσεων των αναφερόμενων ζώων της παραγράφου και την εξαίρεση του περιορισμού της αναπαραγωγής των θηλυκών σκύλων και γατών και να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους όρους της ερασιτεχνικής εκτροφής, δηλαδή 2 γέννες ανά έτος από δύο διαφορετικά θηλυκά. Εξαίρεση με άρθρο εδώ και τώρα και όχι με απόφαση του εκάστοτε υπουργού.

    Β) Οι χώροι στους οποίους επιτρέπονται η εκγύμναση σκύλων και οι αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων, καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής τους είναι θεσμοθετημένοι με ανάλογες νομοθεσίες. Αιτούμαστε να συμπεριληφθούν στους αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων, εκτός από τους δείκτες που ήδη προβλέπονται από το παρόν νομοσχέδιο, τους ιχνηλάτες, τους λαγωνικούς, τους σκύλους επαναφοράς, έρευνας και νερού, όπως έχουν συμπεριελήφθη στο ΦΕΚ 4361/ 13-12-2017.

    Γ) Τα κουτιά μεταφοράς στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου θα πρέπει να θεσμοθετηθούν ως τα πλέον ασφαλέστερα και καταλληλότερα για τη μεταφορά των κατοικιδίων, με τις ανάλογες προδιαγραφές για την άνεση, ασφάλεια και την ευζωΐα των συντρόφων μας. Με αυτόν τον τρόπο μεταφοράς, αποφεύγονται ατυχήματα (πολλές φορές θανατηφόρα) που μπορεί να προξενηθούν για διάφορους λόγους από την απότομη συμπεριφορά ή κίνηση του κατοικίδιου όταν μεταφέρεται εντός του αυτοκινήτου, καθώς και ο κίνδυνος ασφυξίας ή θερμοπληξίας των αγαπημένων μας συντρόφων. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης επιτρέπεται η μεταφορά των κατοικιδίων με κουτιά μεταφοράς στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, με συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια, την άνεση και την ευζωΐα των αγαπημένων μας «φίλων»!

  • 20 Μαΐου 2021, 21:15 | Γεωργία Τζιογκίδου

    Στηρίζω τις θέσεις του φιλοζωικού σωματείου «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας».

    ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡ. 3.
    Αστείρευτη πηγή αδέσποτων είναι οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις των δεσποζόμενων που συνεπάγονται είτε βίαιη θανάτωση, είτε εγκατάλειψη των μικρών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης, για κανένα λόγο, ποιμενικών και κυνηγετικών σκύλων. Ούτε βέβαια σε ιδιοκτήτες ζώων «που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος» διότι απλά δεν δηλώνουν το κέρδος τους.
    Όποιος θέλει να εκτρέφει ζώα, θα πρέπει να γίνει επαγγελματίας εκτροφέας, να πάρει τις σχετικές άδειες και να ελέγχεται για τα οικονομικά της δραστηριότητάς του αλλά και, σε τακτική βάση, για τις εγκαταστάσεις/συνθήκες διαβίωσης των ζώων του.
    Η παράγραφος αυτή έρχεται σε αντίθεση με το Άρθρο 5.1(α) κι ο Υπουργός Εσωτερικών δε θα έπρεπε να αποφασίζει κατά το δοκούν και να νομοθετεί με μια ΚΥΑ για κάτι τόσο σημαντικό.
    Λέμε ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων, χωρίς καθυστερήσεις, αναβολές και εξαιρέσεις.

  • 20 Μαΐου 2021, 21:53 | Βυσσίνου Βίβιαν

    Συμφωνώ με τις θέσεις και ενστάσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

  • 20 Μαΐου 2021, 21:44 | Anna I.

    Σε κάθε περίπτωση που επιβληθεί η υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων:
    ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ η πρόβλεψη της δυνατότητας της Επιτροπής του άρθρου 33, να μεταθέτει τις ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζει εξαιρέσεις από τα παραπάνω ανάλογα με τον δήμο κατοικίας του ιδιοκτήτη ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζώου, όπως ενδεικτικά για σκύλους εργασίας ή ζώα που διαθέτουν γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές) καθώς και να θέτει όρους και περιορισμούς για την ενδεχόμενη αναπαραγωγή των θηλυκών σκύλων και γατών. Με την ίδια απόφαση να έχει την δυνατότητα να καθορίζει εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος, καθώς και ο τρόπος πιστοποίησης των εν λόγω ιδιοκτητών.

  • 20 Μαΐου 2021, 20:07 | Γεωργια Ιμυρζιαδου

    Συμφωνώ με τις θέσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Ζώων Συντροφιάς – ΠΑΝ.ΣΥΛ.Ε.Ζ.Σ.

  • 20 Μαΐου 2021, 20:20 | Ιορδάνης Αραμπατζής

    ΣΥΜΦΩΝΏ με τις ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ και τις ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) και της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού.

  • 20 Μαΐου 2021, 20:18 | Μυρτώ Ξανθοπούλου

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣH.

    Ως αντιπρόεδρος του Stray.gr, μεγάλου σωματειου της Αττικής, συμφωνώ απόλυτα με την ανακοίνωση των μεγαλύτερων φιλοζωικών σωματείων της χώρας που τάσσονται υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου με συγκεκριμένες προτάσεις και βελτιώσεις
    https://www.savethevoiceless.com/alitheies-psemata/filozoia-nomosxedio-zoa/

    Ενώ θεσπίζεται η υποχρεωτική στείρωση, το άρθρο αυτό αφήνει “ανοιχτό παράθυρο” για ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή σε συγκεκριμένες ομάδες στις οποίες θα έπρεπε ρητά και κατηγορηματικά να απαγορεύεται. Ζητάμε να οριστούν πιο συγκεκριμένοι κανόνες και προϋποθέσεις για την ηθική και νόμιμη εκτροφή. Τα αδέσποτα δεν πέφτουν από τον ουρανό και η συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχεται από δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

    Για να σταματήσει λοιπόν η πηγή, πρέπει να κλείσουμε τη βρύση για κάποια χρόνια, αλλιώς δε θα τελειώσουμε ποτέ με τα εκατομμύρια αδέσποτα στους δρόμους και τα χιλιάδες εγκλωβισμένα σε κλουβιά .

    Επιπλέον είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει το μέτρο της υποχρεωτικής στείρωσης με την εφαρμογή του παρόντος νόμου, χωρίς την καθυστέρηση των 2 ετών και χωρίς κανένα περιθώριο αναπροσαρμογής του χρόνου εφαρμογής του σύμφωνα με την απόφαση του εκάστοτε υπουργού.

  • 20 Μαΐου 2021, 20:51 | Μαρία

    Παράγραφος 3:
    Ενώ θεσπίζεται η υποχρεωτική στείρωση το άρθρο αυτό αφήνει “ανοιχτό παράθυρο” για ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή σε συγκεκριμένες ομάδες στις οποίες θα έπρεπε ρητά και κατηγορηματικά να απαγορεύεται. Ζητάμε να οριστούν πιο συγκεκριμένοι κανόνες και προϋποθέσεις για την ηθική και νόμιμη εκτροφή. Τα αδέσποτα δεν πέφτουν από τον ουρανό και η συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχεται από δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

    Για να σταματήσει λοιπόν η πηγή , πρέπει να κλείσουμε τη βρύση για κάποια χρόνια , αλλιώς δε θα τελειώσουμε ποτέ με τα εκατομμύρια αδέσποτα στους δρόμους και τα χιλιάδες εγκλωβισμένα σε κλουβιά .

    Επιπλέον είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει το μέτρο της υποχρεωτικής στείρωσης με την εφαρμογή του παρόντος νόμου, χωρίς την καθυστέρηση των 2 ετών και χωρίς κανένα περιθώριο αναπροσαρμογής του χρόνου εφαρμογής του σύμφωνα με την απόφαση του εκάστοτε υπουργού.

  • 20 Μαΐου 2021, 20:10 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΙΤΣΑΚΗΣ

    Ναι στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων, χωρίς καθυστερήσεις, αναβολές και εξαιρέσεις. Αστείρευτη πηγή αδέσποτων είναι οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις των δεσποζόμενων που συνεπάγονται είτε βίαιη θανάτωση είτε εγκατάλειψη των μικρών. Η υποχρέωση στείρωσης να ξεκινά το πολύ μετά από 6 μήνες από την επιβολή του νόμου εφόσον δεν υπάρχει κάποιο κτηνιατρικό θέμα και να αφαιρεθεί εντελώς η δυνατότητα εξαιρέσεων ιδιαίτερα για τα ζώα «εργασίας» (κυνηγιού, φύλαξης κοπαδιών κλπ) γιατί ακριβώς από αυτά προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων.

  • 20 Μαΐου 2021, 20:32 | Γιώργος Τσαμαντάκης

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία να ορίζει:
    -Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 δέον να τροποποιηθεί ως εξής:
    -Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 20:17 | ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΛΑΙΜΑ»

    ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ με τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και τις ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) και της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού.

    Υπογραφή:
    ΦΙΛΟΖΩΪΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ »ΛΑΪΜΑ» Κομοτηνής

  • 20 Μαΐου 2021, 20:12 | Μαργαρίτα Παπαμητροπούλου

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία να ορίζει:
    -Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 δέον να τροποποιηθεί ως εξής:
    -Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 20:25 | Εμμ. Βεργεράκης

    Ναι στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων, χωρίς καθυστερήσεις, αναβολές και εξαιρέσεις. Αστείρευτη πηγή αδέσποτων είναι οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις των δεσποζόμενων που συνεπάγονται είτε βίαιη θανάτωση είτε εγκατάλειψη των μικρών. Η υποχρέωση στείρωσης να ξεκινά το πολύ μετά από 6 μήνες από την επιβολή του νόμου εφόσον δεν υπάρχει κάποιο κτηνιατρικό θέμα και να αφαιρεθεί εντελώς η δυνατότητα εξαιρέσεων ιδιαίτερα για τα ζώα «εργασίας» (κυνηγιού, φύλαξης κοπαδιών κλπ) γιατί ακριβώς από αυτά προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων.

  • 20 Μαΐου 2021, 19:18 | Σωκράτης

    Χρειάζεται να διαγραφεί η παράγραφος 3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης για σκύλους εργασίας (π.χ. ποιμενικούς), ούτε για σκύλους κυνηγών. Επιπλέον, με το να εξαιρούνται ιδιοκτήτες ζώων από την υποχρεωτική στείρωση των ζώων τους για τον οποιονδήποτε λόγο, ανοίγει ο δρόμος για δικαιολογίες και παράνομη εκτροφή σε ακατάλληλες συνθήκες, καθώς και πώληση χωρίς τα κέρδη να δηλώνονται. Η παράγραφος 3 δεν συνάδει ούτε με τα εκατομμύρια αδέσποτα, εγκαταλελειμμένα ζώα στην χώρα μας που μόνο θλίψη προκαλούν σε όσους νοιαζόμαστε για εκείνα. Όποιος επιθυμεί να εκτρέφει ζώα, θα πρέπει να μπει στην διαδικασία να γίνει νόμιμος επαγγελματίας εκτροφέας, να πάρει τις σχετικές άδειες και να ελέγχεται για τα οικονομικά της δραστηριότητάς του και για τις συνθήκες / δομές διαβίωσης των ζώων.

  • 20 Μαΐου 2021, 19:08 | Σωκράτης

    To 2 (β) να αναφέρει την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συνεργασία των δήμων με ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ φιλοζωικά σωματεία και τα λοιπά. Διαφορετικά, δεν μπορεί να υπάρξει κλίμα αμεροληψίας και συνεργασίας για το καλό των ζώων.
    Η αρμοδιότητα του 5 (γ) να περάσει στην 5μελή επιτροπή, η οποία θα πρέπει να συνεργάζεται καθημερινά απευθείας με το Υπουργείο ώστε να γίνεται επαρκής έλεγχος.

  • 20 Μαΐου 2021, 19:02 | Ολγα Αβρηλια

    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39
    Παρ.3 : «….να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω ανάλογα με τον δήμο κατοικίας του ιδιοκτήτη ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζώου, όπως ενδεικτικά για σκύλους εργασίας ή ζώα που διαθέτουν γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές) καθώς και να τίθενται όροι και περιορισμοί για την ενδεχόμενη αναπαραγωγή των θηλυκών σκύλων και γατών. Με την ίδια απόφαση μπορούν να καθορίζονται εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος, καθώς και ο τρόπος πιστοποίησης των εν λόγω ιδιοκτητών.»
    ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ!!! Είναι δυνατον μια παραγραφος να γκρεμιζει ΟΛΕΣ τις καλες προθεσεις του νομοσχεδιου? Εξαιρεση αναλογα με το δημο κατοικιας? Πως ευσταθει μια τετοια εξαιρεση και γιατι? Τα ζωα που «ενδεικτικα» αναφερετε, είναι η ΑΝΟΙΧΤΗ ΒΡΥΣΗ παραγωγης αδεσποτων ζωων, είναι η αιτια των τοσων αδεσποτων!! Οι σκυλοι εργασιας δηλ σε απλα ελληνικα, οι σκυλοι των κτηνοτροφων είναι επι δεκαετιες η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ! Οι σκυλοι με pedigree, δηλ οι σκυλοι των κυνηγων κι οι σκυλοι (αλλα κι οι γατες) των εκτροφεων που μενουν αστειρωτοι είναι η πλειοψηφια των ζωων που μαζευουμε από τους δρομους! ΟΧΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ! Πως είναι δυνατον να δωσετε εξαιρεση σε ατομα που εκτρεφουν ζωα κι απλα λενε ότι δεν εχουν κανενα οικονομικο κερδος! Αν το κρατος επιθυμει την υπαρξη τετοιων «καλων κι υπερανω χρηματων εκτροφεων», ας τους νομιμοποιησει σε μιαν ειδικη κατηγορια που θα λεγεται « εκτροφεις μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα» (ΕΜΗΚΧ) Κι αυτοι οι εκτροφεις να εχουν νομιμοποιηση και να εχουν τα οσα προβλεπει ο νομος για ολους τους εκτροφεις.
    Καμμια εξαιρεση και για κανενα! Οι ελληνικες φυλες που τοσο θελουν να μη χαθουν, θα κανουν τις 9 γεννες σε ολη τους τη ζωη!! Γιατι λοιπον να υπαρχουν εξαιρεσεις που στην ουσια ΑΝΑΙΡΟΥΝ όλα τα τοσο θετικα κι ελπιδοφορα αυτου του νομοσχεδιου? Για τους ευνοητους λογους της αντιδρασης τοσο μεγαλης μεριδας συμπολιτων που τοσα χρονια με καταπτυστα ψεμματα δηλωνουν «φιλοζωοι», όμως η ζωη, οι πραξεις, η εμπειρια, οι αποδειξεις, δειχνουν ότι οι κυνηγοι, οι κτηνοτροφοι, οι κάθε ειδους εκτροφεις απεχουν πολύ από τα οσα δηλωνουν.
    Θερμη παρακληση να ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ αυτή η παραγραφος και να μην ισχυσει για ΚΑΝΕΝΑ η παραμικρη εξαιρεση
    Παρ 16: « Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες για την ανάπτυξη, λειτουργία και υποστήριξη της ψηφιακής εφαρμογής του άρθρου 36, καθώς και οι όροι και η διαδικασία για την πρόσβαση σε αυτήν των αρμόδιων αρχών του άρθρου 3. Με ίδια απόφαση ορίζεται και ο σχετικός πενταψήφιος αριθμός του άρθρου 36.» τελικα αυτό το αρθρο τι σημαινει και τι εννοει? Ότι ο πενταψηφιος αριθμος ΔΕΝ θα είναι για καταγγελιες πολιτων? Δεν θα είναι στην αρμοδιοτητα της ΕΛΑΣ? Χωρις αστυνομια ζωων, χωρις τη δυνατοτητα καταγγελιων, χωρις βοηθεια εμπρακτη….. με τοσες «εξαιρεσεις» που μπαινουν στο τελος………….πως θα ισχυσει αυτό το νομοσχεδιο? Και η ισχυς του να είναι για την ευζωια των ζωων αλλα και των πολιτων???
    Παρ 17 : αφορα την Πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας εκπαιδευτών σκύλων . Είναι τεραστια η ζημια κι η κακοποιηση των φερομενων ως « εκπαιδευτες σκυλων». Είναι τεραστιο το θρασος οσων εκμεταλευονται τη νοοτροπια που ισχυει « στην Ελλαδα ότι δηλωσεις εισαι»!!! Είναι τραγικη η υπαρξη πληθους εντελως ακαταλληλων ανθρωπων στο χωρο που μ ένα σεμιναριο δηλωνουν εκπαιδευτες σκυλων! Το θεμα της επαρκειας αυτων των ανθρωπων……είναι στον αερα κι είναι θεμα μειζοντος σημασιας που περναει όμως απαρατηρητο.
    Παρ 18: « Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ορίζονται οι προδιαγραφές που οφείλουν να πληρούν οι κατασκευές μεταφοράς ζώων εργασίας, όπως τρέιλερ ή κλουβιά επί ή εντός του αμαξώματος οχημάτων.» Είναι επιτακτικη αναγκη να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ τα στενα κουτια διπλα στην εξατμιση! Γιατι οι σκυλοι εργασιας να μεταφερονται σε απανθρωπες συνθηκες? Γιατι οι κυνηγοι να φερονται σε κάθε εκφανση της ζωης τους τοσο ασχημα και κακοποιητικα στα σκυλια τους και να μενουν ατιμωρητοι? Γιατι κι οι σκυλοι εργασιας, (που δηλωνουν ότι τους αγαπανε) να μην μεταφερονται όπως ολοι μεταφερουμε τα κατοικιδια μας ΜΕΣΑ στο αμαξι μας? Γιατι αυτή η ταμπελα κι ο ρατσισμος? Η ταση του κρατους να υποστηριζει τους κυνηγους επειδη πληρωνουν για αδειες κυνηγου, οπλων κλπ. , η αδικη αντιμετωπιση τους σε αντιθεση με την αληθεια του τι σημαινει κυνηγος……… είναι επι σειρα δεκαετιων εξοργιστικη και θα ηταν σωστο να σταματησει! Αυτό το νομοσχεδιο οφειλει να υπερασπιστει τη ΔΙΚΑΙΩΣΗ των ζωων, οφειλει να υπερασπιστει τις αληθειες τους, όχι μεσα από τα ματια των ομιλων κ των συντεχνιων, αλλα με το πρισμα της αληθειας που βιωνουμε οσοι ασχολουμαστε με τη διασωση των ζωων…….Ο διασωστης, αγαπητε νομοθετη, δεν εχει καμμια σχεση με τον κυνηγο, ουτε τον εκτροφεα, ουτε τον κτηνοτροφο,ουτε τον κυνολογικο Ομιλο, ουτε κανενα απ ολους οσους εχουν ΣΥΜΦΕΡΟΝ από τα ζωα! Ο διασωστης διασωζει τις ζωες που καταστρεφουν ολοι οσοι θελουν να σας πεισουν ότι «νιαζονται» για τα ζωα, τις φυλες τους, κι όλα οσα χρονια περιτρανα δηλωνουν και γινονται πιστευτα για σκοπιμοτητες που ολοι γνωριζουμε
    Κανετε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Κανετε το σωστο! Γραψτε ιστορια με αληθινες προθεσεις βελτιωσης της ζωης των ζωων κι οσων νιαζονται για την ευζωια τους.

  • 20 Μαΐου 2021, 19:27 | Κωνσταντίνος

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία ορίζει:
    • Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 τροποποιείται ως εξής:
    • Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 19:18 | Σεραφειμ Ιμυρζιαδης

    Το Άρθρο 39.3 αφήνει μεγάλο περιθώριο για εξαιρέσεις από την υποχρέωση
    στείρωσης και τη δυνατότητα εκτροφής, κατά απόφαση της Ειδικής Επιτροπής
    Παρακολούθησης του Άρθρου 33, χωρίς να προσφέρει καμία διαφάνεια στη
    διαδικασία ή πρόβλεψη και ορισμό προϋποθέσεων για αυτές τις εξαιρέσεις.

  • 20 Μαΐου 2021, 19:34 | Εμμ. Βεργεράκης

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού

  • 20 Μαΐου 2021, 19:52 | ΧΙΛΙΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Σχολιάζω στο Άρθρο 39, παράγραφος 4 τα εξής:

    ‘‘Με κοινή απόφαση των Υπουργών … επιτρέπονται η εκγύμναση σκύλων και οι αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων δεικτών, καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής τους.’’
    Να αφαιρεθεί ο όρος «δεικτών» διότι αναφέρεται μόνο σε μια ομάδα σκυλιών. Υπάρχει σαφής και λειτουργικός νόμος με όρους και προϋποθέσεις διεξαγωγής της εκγύμνασης και των αγώνων και είναι παράλογο, χρονοβόρο και μη πρακτικό να αλλάζουν συνεχώς με αποφάσεις των εκάστοτε Υπουργών αν δε συντρέχει σοβαρός λόγος και ειδικές συνθήκες.
    Στην παρούσα πρόταση υπάρχει αυθαίρετη παράληψη όλων των υπολοίπων φυλών εργασίας πλην των δεικτών όπως οι Ιχνηλάτες, οι Ελληνικοί Λαγωνικοί σκύλοι( Κρητικός Λαγωνικός) καθώς και οι σκύλοι επαναφοράς κλπ.

  • 20 Μαΐου 2021, 19:24 | Κώστας

    Το Άρθρο 39.3 αφήνει μεγάλο περιθώριο για εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης και τη δυνατότητα εκτροφής, κατά απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Άρθρου 33, χωρίς να προσφέρει καμία διαφάνεια στη διαδικασία ή πρόβλεψη και ορισμό προϋποθέσεων για αυτές τις εξαιρέσεις.

  • 20 Μαΐου 2021, 19:14 | Κωνσταντίνος Σφήκας – Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Ζώων Συντροφιάς ΠΑΝ.ΣΥΛ.Ε.Ζ.Σ.

    Το Άρθρο 39.3 αφήνει μεγάλο περιθώριο για εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης και τη δυνατότητα εκτροφής, κατά απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Άρθρου 33, χωρίς να προσφέρει καμία διαφάνεια στη διαδικασία ή πρόβλεψη και ορισμό προϋποθέσεων για αυτές τις εξαιρέσεις.

  • 20 Μαΐου 2021, 19:24 | Adamantia

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία ορίζει:
    • Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 τροποποιείται ως εξής:
    • Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:01 | kostas

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία ορίζει:
    • Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 τροποποιείται ως εξής:
    • Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:17 | giorgos

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία ορίζει:
    • Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 τροποποιείται ως εξής:
    • Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:10 | Dogo Canario

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία ορίζει:
    • Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 τροποποιείται ως εξής:
    • Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:52 | Αναστασια

    ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΦΠΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:51 | Νικόλαος Σφήκας

    Το Άρθρο 39.3 αφήνει μεγάλο περιθώριο για εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης και τη δυνατότητα εκτροφής, κατά απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Άρθρου 33, χωρίς να προσφέρει καμία διαφάνεια στη διαδικασία ή πρόβλεψη και ορισμό προϋποθέσεων για αυτές τις εξαιρέσεις.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:50 | cape fear

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία ορίζει:
    • Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 τροποποιείται ως εξής:
    • Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:15 | Isidoros Lampos

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία ορίζει:
    • Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 τροποποιείται ως εξής:
    • Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:07 | Xrisa Terzi

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία ορίζει:
    • Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 τροποποιείται ως εξής:
    • Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:45 | Sokos nikos

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία ορίζει:
    • Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 τροποποιείται ως εξής:
    • Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:23 | evaggelia bellou

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία ορίζει:
    • Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 τροποποιείται ως εξής:
    • Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:25 | mixalis tsilidis

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία ορίζει:
    • Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 τροποποιείται ως εξής:
    • Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:12 | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

    παρ 3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω ανάλογα με τον δήμο κατοικίας του ιδιοκτήτη ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζώου, όπως ενδεικτικά για σκύλους εργασίας ή ζώα που διαθέτουν γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές) καθώς και να τίθενται όροι και περιορισμοί για την ενδεχόμενη αναπαραγωγή των θηλυκών σκύλων και γατών. Με την ίδια απόφαση μπορούν να καθορίζονται εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος, καθώς και ο τρόπος πιστοποίησης των εν λόγω ιδιοκτητών.

    ΕΝΣΤΑΣΗ
    Στο άρθρο 39 διαβάζουμε ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική στείρωση και δεν είναι τελικά μόνο οι ιδιοκτήτες σοβαρά άρρωστων ή υπερήλικων ζώων, καθώς ο αρμόδιος υπουργός μπορεί να ορίζει ό,τι θέλει με απόφαση του εξαιρώντας τα ζώα εργασίας (δηλαδή του ποιμενικούς σκύλους βασική πηγή παραγωγής αδέσποτων, ρατσάτα κ.ά., αυτόχθονες φυλές) ενώ εξαιρεί ακόμα και τους ερασιτέχνες εκτροφείς, επειδή όπως αναφέρει δεν το κάνουν για το κέρδος!
    Από το απαράδεκτο άρθρο, παρ 3, που καταργεί στην ουσία την υποχρεωτικότητα της στείρωσης, το λιγότερο που πρέπει είναι να αφαιρεθεί ΤΕΛΕΙΩΣ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ εξαίρεση για κανένα λόγο ποιμενικών και κυνηγετικών σκύλων. Αφήνει ανοιχτή την πόρτα να μην στειρώνουν τα κατοικίδια τους σε αυτούς που έχουν τεράστια ευθύνη για το χάλι των αδέσποτων. Η θα κάνετε νόμιμους τους ερασιτέχνες εκτροφείς, με κανόνες, άδεια κλπ ή σταματήστε αυτό το χάος που δημιουργεί το άρθρο αυτό. Όποιος θέλει να εκτρέφει τις αυτόχθονες φυλές ή και άλλες να του δώσετε το δικαίωμα εκτροφής, να παίρνει άδεια, να τηρεί προϋποθέσεις κλπ που θα ορίσετε με Υ.Α. Να είναι νόμιμος. Αυτή η διγλωσσία «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» είναι το λιγότερο απαράδεκτη.

    ΠΡΟΤΑΣΗ
    ❖ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 39 που καταργεί στην ΠΡΑΞΗ την υποχρεωτικότητά της και μάλιστα σε αυτούς που ευθύνονται σε συντριπτικό ποσοστό για τα αδέσποτα, κτηνοτρόφους και κυνηγούς.
    Η κακοποίηση ζώων από «επαγγελματίες» εκπαιδευτές στη χώρα μας είναι γεγονός καθώς καθένας είναι ό,τι δηλώσει. Δυστυχώς ο νομοθέτης αφήνει τελείως ανοιχτό το θέμα της επάρκειας και ορίζει στο άρθρο 39 ότι δεν δημιουργείται πλατφόρμα καταγγελιών ή πενταψήφιος αριθμός από την ΕΛ.ΑΣ.
    Όσο για την κατάργηση του θεσμού του ερασιτέχνη εκτροφέα σε άλλο άρθρο του παρόντος νομοσχεδίου που ταυτόχρονα στο άρθρο αυτό την αναιρείτε δημιουργώντας ένα χάος στη πράξη, είναι προτιμότερο να θεσπίσετε όρους, προϋποθέσεις, αδειοδότηση κλπ της ερασιτεχνικής εκτροφής παρά να οδηγηθούμε στην πλήρη ασυδοσία της κατάστασης. Αν δε, κάτι θέλετε να καταργήσετε αυτό να είναι οι επαγγελματίες εκτροφείς με την κατάσταση τύπου puppy mills που εκτρέφουν τα ζώα τους ή στη λιγότερη των περιπτώσεων ορίστε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την ευζωία των ζώων–μηχανών αναπαραγωγής στην Υ.Α, την οποία θα πρέπει να εκδώσετε το αργότερο εντός 2 μηνών από την δημοσίευση του νόμου για να μην έχουμε επανάληψη των ενεργειών του ΥΠΑΑΤ, που δεν την εξέδωσε ΠΟΤΕ.

    ΠΡΟΤΑΣΗ
    ❖ Η δική μας πρόταση είναι να ακολουθηθεί το μοντέλο της Σλοβακίας, που σταμάτησε την εκτροφή κάθε είδους για 5 χρόνια, απορροφήθηκαν όλα τα αδέσποτα των κυνοκομείων τους αλλά και τα εκτός αυτών και μετά επανέφεραν την εκτροφή.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:51 | mixalis

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία ορίζει:
    • Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 τροποποιείται ως εξής:
    • Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:08 | ΑΧΑΙΚΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΠΕΡΙΤΑΣ»

    ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
    Η Θέση μας ήταν πάντα σαφής και ξεκάθαρη υπέρ της ευζωίας και προστασίας των αδέσποτων ζώων και υπέρ ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισής τους. Αυτό ήταν ανέκαθεν αρμοδιότητα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έτσι έπρεπε να παραμείνει, τόσο για την πολύχρονη εμπειρία διαχείρισης του θέματος των ζώων συντροφιάς όσο και για την τεχνογνωσία. Έχουμε ήδη εκφράσει την πλήρη αντίθεσή μας και έχουμε συνταχθεί με τους επιστημονικούς φορείς (Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, κτηνιατρικές σχολές, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο) ως προς τη μεταφορά μέρους ή όλης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας σε ένα αναρμόδιο υπουργείο , το υπουργείο Εσωτερικών. Εκτιμώ ότι η χώρα μας δεν έχει κανένα λόγο να αντιτάσσεται ή να διαφοροποιείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων και την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
    Όσον αφορά στο σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση, δεν θα αναφερθώ στις θετικές διατάξεις για την προστασία των ζώων και ειδικά των αδέσποτων , με τις οποίες αλίμονο συμφωνούμε όλοι . Ωστόσο, είμαι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε μετατροπή του άρθρου 9 του Ν4039/12 , το οποίο διασφάλιζε την ευζωία των ζώων μέσω των δημόσιων φορέων, υπεύθυνα και συστηματικά, με την εποπτεία των υπηρεσιών τους. Η ανάθεση της διαχείρισης αδέσποτων ζώων σε ΜΚΟ και σωματεία και η παραμονή τους σε παράνομα ιδιωτικά καταφύγια, μόνο διαυγής και υπεύθυνη δεν είναι και παράλληλα ανοίγει παράθυρο στην παράνομη εκτροφή, διακίνηση και εμπορία των ζώων. Είναι απορίας άξια και αδιανόητη η διευκόλυνση της κερδοσκοπίας, μέσω της πρόφασης των – τιμολογημένων διαδικτυακών – υιοθεσιών των ζώων και εν συνεχεία της εξαφάνισης τους σε άλλες χώρες, οι οποίες ήδη έχουν προβλήματα με αδέσποτα ζώα και προβαίνουν σε ευθανασίες. Είναι αντιφατικό και οξύμωρο, τη στιγμή που η Ελλάδα θα έπρεπε να εναρμονίζει τη νομοθεσία της με την ευρωπαϊκή, να εκδίδει εφαρμοστικά μέτρα των νέων Ευρωπαϊκών Κανονισμών για την Υγεία των Ζώων (Καν. ΕΕ αριθ. 2016/429, 2019/2035) ώστε να ξεκαθαρίζονται όλα τα ζητήματα σχετικά με τις εμπορικού και μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς (εγκαταστάσεις, πιστοποιητικά κλπ), η αρμοδιότητα μετακινείται ξεκάρφωτη σε διοικητικό υπουργείο όπου όλοι γνωρίζουμε ότι μέχρι να οργανωθεί και να λειτουργήσει (εάν λειτουργήσει) θα χαθεί πολύτιμος χρόνος σε βάρος της προστασίας των ζώων και υπέρ του μαύρου εμπορίου εν γένει των ζώων συντροφιάς και της εκμετάλλευσης των αδεσπότων σκύλων και γατών.
    ΠΡΟΕΔΟΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

  • 20 Μαΐου 2021, 18:54 | zoe

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία ορίζει:
    • Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 τροποποιείται ως εξής:
    • Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:19 | sakis

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία ορίζει:
    • Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 τροποποιείται ως εξής:
    • Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:03 | Φωτεινή Θέου

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    παρ 3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω ανάλογα με τον δήμο κατοικίας του ιδιοκτήτη ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζώου, όπως ενδεικτικά για σκύλους εργασίας ή ζώα που διαθέτουν γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές) καθώς και να τίθενται όροι και περιορισμοί για την ενδεχόμενη αναπαραγωγή των θηλυκών σκύλων και γατών. Με την ίδια απόφαση μπορούν να καθορίζονται εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος, καθώς και ο τρόπος πιστοποίησης των εν λόγω ιδιοκτητών.

    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Στο άρθρο 39 διαβάζουμε ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική στείρωση και δεν είναι τελικά μόνο οι ιδιοκτήτες σοβαρά άρρωστων ή υπερήλικων ζώων, καθώς ο αρμόδιος υπουργός μπορεί να ορίζει ό,τι θέλει με απόφαση του εξαιρώντας τα ζώα εργασίας (δηλαδή του ποιμενικούς σκύλους βασική πηγή παραγωγής αδέσποτων, ρατσάτα κ.ά., αυτόχθονες φυλές) ενώ εξαιρεί ακόμα και τους ερασιτέχνες εκτροφείς, επειδή όπως αναφέρει δεν το κάνουν για το κέρδος!
    Από το απαράδεκτο άρθρο, παρ 3, που καταργεί στην ουσία την υποχρεωτικότητα της στείρωσης, το λιγότερο που πρέπει είναι να αφαιρεθεί ΤΕΛΕΙΩΣ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ εξαίρεση για κανένα λόγο ποιμενικών και κυνηγετικών σκύλων. Αφήνει ανοιχτή την πόρτα να μην στειρώνουν τα κατοικίδια τους σε αυτούς που έχουν τεράστια ευθύνη για το χάλι των αδέσποτων. Η θα κάνετε νόμιμους τους ερασιτέχνες εκτροφείς, με κανόνες, άδεια κλπ ή σταματήστε αυτό το χάος που δημιουργεί το άρθρο αυτό. Όποιος θέλει να εκτρέφει τις αυτόχθονες φυλές ή και άλλες να του δώσετε το δικαίωμα εκτροφής, να παίρνει άδεια, να τηρεί προϋποθέσεις κλπ που θα ορίσετε με Υ.Α. Να είναι νόμιμος. Αυτή η διγλωσσία «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» είναι το λιγότερο απαράδεκτη.
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    ❖ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 39 που καταργεί στην ΠΡΑΞΗ την υποχρεωτικότητά της και μάλιστα σε αυτούς που ευθύνονται σε συντριπτικό ποσοστό για τα αδέσποτα, κτηνοτρόφους και κυνηγούς.
    Η κακοποίηση ζώων από «επαγγελματίες» εκπαιδευτές στη χώρα μας είναι γεγονός καθώς καθένας είναι ό,τι δηλώσει. Δυστυχώς ο νομοθέτης αφήνει τελείως ανοιχτό το θέμα της επάρκειας και ορίζει στο άρθρο 39 ότι δεν δημιουργείται πλατφόρμα καταγγελιών ή πενταψήφιος αριθμός από την ΕΛ.ΑΣ.
    Όσο για την κατάργηση του θεσμού του ερασιτέχνη εκτροφέα σε άλλο άρθρο του παρόντος νομοσχεδίου που ταυτόχρονα στο άρθρο αυτό την αναιρείτε δημιουργώντας ένα χάος στη πράξη, είναι προτιμότερο να θεσπίσετε όρους, προϋποθέσεις, αδειοδότηση κλπ της ερασιτεχνικής εκτροφής παρά να οδηγηθούμε στην πλήρη ασυδοσία της κατάστασης. Αν δε, κάτι θέλετε να καταργήσετε αυτό να είναι οι επαγγελματίες εκτροφείς με την κατάσταση τύπου puppy mills που εκτρέφουν τα ζώα τους ή στη λιγότερη των περιπτώσεων ορίστε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την ευζωία των ζώων–μηχανών αναπαραγωγής στην Υ.Α, την οποία θα πρέπει να εκδώσετε το αργότερο εντός 2 μηνών από την δημοσίευση του νόμου για να μην έχουμε επανάληψη των ενεργειών του ΥΠΑΑΤ, που δεν την εξέδωσε ΠΟΤΕ.
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    ❖ Η δική μας πρόταση είναι να ακολουθηθεί το μοντέλο της Σλοβακίας, που σταμάτησε την εκτροφή κάθε είδους για 5 χρόνια, απορροφήθηκαν όλα τα αδέσποτα των κυνοκομείων τους αλλά και τα εκτός αυτών και μετά επανέφεραν την εκτροφή.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:58 | ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Προσθήκη στο άρθρο 39 παραγράφου η οποία ορίζει:
    • Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 8 του άρθρου 3, καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας της, η αμοιβή των μελών της, οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών εκτροφής και αναπαραγωγής, η διάρκειά τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
    Στο ίδιο άρθρο η παράγραφος 3 τροποποιείται ως εξής:
    • Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:37 | ΙΑΚΩΒΟΥ Δ

    Σχολιάζω στο Άρθρο 39, παράγραφος 4 τα εξής:

    ‘‘Με κοινή απόφαση των Υπουργών … επιτρέπονται η εκγύμναση σκύλων και οι αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων δεικτών, καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής τους.’’
    Να αφαιρεθεί ο όρος «δεικτών» διότι αναφέρεται μόνο σε μια ομάδα σκυλιών. Υπάρχει σαφής και λειτουργικός νόμος με όρους και προϋποθέσεις διεξαγωγής της εκγύμνασης και των αγώνων και είναι παράλογο, χρονοβόρο και μη πρακτικό να αλλάζουν συνεχώς με αποφάσεις των εκάστοτε Υπουργών αν δε συντρέχει σοβαρός λόγος και ειδικές συνθήκες.
    Στην παρούσα πρόταση υπάρχει αυθαίρετη παράληψη όλων των υπολοίπων φυλών εργασίας πλην των δεικτών όπως οι Ιχνηλάτες, οι Ελληνικοί Λαγωνικοί σκύλοι( Κρητικός Λαγωνικός) καθώς και οι σκύλοι επαναφοράς κλπ.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:28 | Μιχάλης Μανωλαράκης

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    παρ 3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω ανάλογα με τον δήμο κατοικίας του ιδιοκτήτη ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζώου, όπως ενδεικτικά για σκύλους εργασίας ή ζώα που διαθέτουν γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές) καθώς και να τίθενται όροι και περιορισμοί για την ενδεχόμενη αναπαραγωγή των θηλυκών σκύλων και γατών. Με την ίδια απόφαση μπορούν να καθορίζονται εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος, καθώς και ο τρόπος πιστοποίησης των εν λόγω ιδιοκτητών.

    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Στο άρθρο 39 διαβάζουμε ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική στείρωση και δεν είναι τελικά μόνο οι ιδιοκτήτες σοβαρά άρρωστων ή υπερήλικων ζώων, καθώς ο αρμόδιος υπουργός μπορεί να ορίζει ό,τι θέλει με απόφαση του εξαιρώντας τα ζώα εργασίας (δηλαδή του ποιμενικούς σκύλους βασική πηγή παραγωγής αδέσποτων, ρατσάτα κ.ά., αυτόχθονες φυλές) ενώ εξαιρεί ακόμα και τους ερασιτέχνες εκτροφείς, επειδή όπως αναφέρει δεν το κάνουν για το κέρδος!
    Από το απαράδεκτο άρθρο, παρ 3, που καταργεί στην ουσία την υποχρεωτικότητα της στείρωσης, το λιγότερο που πρέπει είναι να αφαιρεθεί ΤΕΛΕΙΩΣ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ εξαίρεση για κανένα λόγο ποιμενικών και κυνηγετικών σκύλων. Αφήνει ανοιχτή την πόρτα να μην στειρώνουν τα κατοικίδια τους σε αυτούς που έχουν τεράστια ευθύνη για το χάλι των αδέσποτων. Η θα κάνετε νόμιμους τους ερασιτέχνες εκτροφείς, με κανόνες, άδεια κλπ ή σταματήστε αυτό το χάος που δημιουργεί το άρθρο αυτό. Όποιος θέλει να εκτρέφει τις αυτόχθονες φυλές ή και άλλες να του δώσετε το δικαίωμα εκτροφής, να παίρνει άδεια, να τηρεί προϋποθέσεις κλπ που θα ορίσετε με Υ.Α. Να είναι νόμιμος. Αυτή η διγλωσσία «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» είναι το λιγότερο απαράδεκτη.
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    ❖ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 39 που καταργεί στην ΠΡΑΞΗ την υποχρεωτικότητά της και μάλιστα σε αυτούς που ευθύνονται σε συντριπτικό ποσοστό για τα αδέσποτα, κτηνοτρόφους και κυνηγούς.
    Η κακοποίηση ζώων από «επαγγελματίες» εκπαιδευτές στη χώρα μας είναι γεγονός καθώς καθένας είναι ό,τι δηλώσει. Δυστυχώς ο νομοθέτης αφήνει τελείως ανοιχτό το θέμα της επάρκειας και ορίζει στο άρθρο 39 ότι δεν δημιουργείται πλατφόρμα καταγγελιών ή πενταψήφιος αριθμός από την ΕΛ.ΑΣ.
    Όσο για την κατάργηση του θεσμού του ερασιτέχνη εκτροφέα σε άλλο άρθρο του παρόντος νομοσχεδίου που ταυτόχρονα στο άρθρο αυτό την αναιρείτε δημιουργώντας ένα χάος στη πράξη, είναι προτιμότερο να θεσπίσετε όρους, προϋποθέσεις, αδειοδότηση κλπ της ερασιτεχνικής εκτροφής παρά να οδηγηθούμε στην πλήρη ασυδοσία της κατάστασης. Αν δε, κάτι θέλετε να καταργήσετε αυτό να είναι οι επαγγελματίες εκτροφείς με την κατάσταση τύπου puppy mills που εκτρέφουν τα ζώα τους ή στη λιγότερη των περιπτώσεων ορίστε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την ευζωία των ζώων–μηχανών αναπαραγωγής στην Υ.Α, την οποία θα πρέπει να εκδώσετε το αργότερο εντός 2 μηνών από την δημοσίευση του νόμου για να μην έχουμε επανάληψη των ενεργειών του ΥΠΑΑΤ, που δεν την εξέδωσε ΠΟΤΕ.
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    ❖ Η δική μας πρόταση είναι να ακολουθηθεί το μοντέλο της Σλοβακίας, που σταμάτησε την εκτροφή κάθε είδους για 5 χρόνια, απορροφήθηκαν όλα τα αδέσποτα των κυνοκομείων τους αλλά και τα εκτός αυτών και μετά επανέφεραν την εκτροφή.

  • 20 Μαΐου 2021, 18:52 | Όλγα Λιάρα

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    παρ 3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 33, δύνανται να μετατεθούν οι ημερομηνίες εκκίνησης της υποχρέωσης στείρωσης και της έναρξης επιβολής του οικείου προστίμου που προβλέπονται στο άρθρο 5, να καθορίζονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω ανάλογα με τον δήμο κατοικίας του ιδιοκτήτη ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζώου, όπως ενδεικτικά για σκύλους εργασίας ή ζώα που διαθέτουν γενεαλογικό χάρτη (Pedigree) ή ανήκουν σε αναγνωρισμένες αυτόχθονες ελληνικές φυλές) καθώς και να τίθενται όροι και περιορισμοί για την ενδεχόμενη αναπαραγωγή των θηλυκών σκύλων και γατών. Με την ίδια απόφαση μπορούν να καθορίζονται εξαιρέσεις από την υποχρέωση στείρωσης για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος, καθώς και ο τρόπος πιστοποίησης των εν λόγω ιδιοκτητών.

    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    Στο άρθρο 39 διαβάζουμε ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική στείρωση και δεν είναι τελικά μόνο οι ιδιοκτήτες σοβαρά άρρωστων ή υπερήλικων ζώων, καθώς ο αρμόδιος υπουργός μπορεί να ορίζει ό,τι θέλει με απόφαση του εξαιρώντας τα ζώα εργασίας (δηλαδή του ποιμενικούς σκύλους βασική πηγή παραγωγής αδέσποτων, ρατσάτα κ.ά., αυτόχθονες φυλές) ενώ εξαιρεί ακόμα και τους ερασιτέχνες εκτροφείς, επειδή όπως αναφέρει δεν το κάνουν για το κέρδος!
    Από το απαράδεκτο άρθρο, παρ 3, που καταργεί στην ουσία την υποχρεωτικότητα της στείρωσης, το λιγότερο που πρέπει είναι να αφαιρεθεί ΤΕΛΕΙΩΣ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ εξαίρεση για κανένα λόγο ποιμενικών και κυνηγετικών σκύλων. Αφήνει ανοιχτή την πόρτα να μην στειρώνουν τα κατοικίδια τους σε αυτούς που έχουν τεράστια ευθύνη για το χάλι των αδέσποτων. Η θα κάνετε νόμιμους τους ερασιτέχνες εκτροφείς, με κανόνες, άδεια κλπ ή σταματήστε αυτό το χάος που δημιουργεί το άρθρο αυτό. Όποιος θέλει να εκτρέφει τις αυτόχθονες φυλές ή και άλλες να του δώσετε το δικαίωμα εκτροφής, να παίρνει άδεια, να τηρεί προϋποθέσεις κλπ που θα ορίσετε με Υ.Α. Να είναι νόμιμος. Αυτή η διγλωσσία «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» είναι το λιγότερο απαράδεκτη.
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    ❖ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 39 που καταργεί στην ΠΡΑΞΗ την υποχρεωτικότητά της και μάλιστα σε αυτούς που ευθύνονται σε συντριπτικό ποσοστό για τα αδέσποτα, κτηνοτρόφους και κυνηγούς.
    Η κακοποίηση ζώων από «επαγγελματίες» εκπαιδευτές στη χώρα μας είναι γεγονός καθώς καθένας είναι ό,τι δηλώσει. Δυστυχώς ο νομοθέτης αφήνει τελείως ανοιχτό το θέμα της επάρκειας και ορίζει στο άρθρο 39 ότι δεν δημιουργείται πλατφόρμα καταγγελιών ή πενταψήφιος αριθμός από την ΕΛ.ΑΣ.
    Όσο για την κατάργηση του θεσμού του ερασιτέχνη εκτροφέα σε άλλο άρθρο του παρόντος νομοσχεδίου που ταυτόχρονα στο άρθρο αυτό την αναιρείτε δημιουργώντας ένα χάος στη πράξη, είναι προτιμότερο να θεσπίσετε όρους, προϋποθέσεις, αδειοδότηση κλπ της ερασιτεχνικής εκτροφής παρά να οδηγηθούμε στην πλήρη ασυδοσία της κατάστασης. Αν δε, κάτι θέλετε να καταργήσετε αυτό να είναι οι επαγγελματίες εκτροφείς με την κατάσταση τύπου puppy mills που εκτρέφουν τα ζώα τους ή στη λιγότερη των περιπτώσεων ορίστε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την ευζωία των ζώων–μηχανών αναπαραγωγής στην Υ.Α, την οποία θα πρέπει να εκδώσετε το αργότερο εντός 2 μηνών από την δημοσίευση του νόμου για να μην έχουμε επανάληψη των ενεργειών του ΥΠΑΑΤ, που δεν την εξέδωσε ΠΟΤΕ.
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΦΠΟ και Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού
    ❖ Η δική μας πρόταση είναι να ακολουθηθεί το μοντέλο της Σλοβακίας, που σταμάτησε την εκτροφή κάθε είδους για 5 χρόνια, απορροφήθηκαν όλα τα αδέσποτα των κυνοκομείων τους αλλά και τα εκτός αυτών και μετά επανέφεραν την εκτροφή.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:16 | Νατασα Μπομπολακη,προεδρος της ΠΦΠΟ

    Ως πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδιας συμφωνώ με τις προτάσεις και ενστάσεις της άρθρου

    ΕΠΙΣΗΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ.
    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39 ΠΑΡ 3 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ .ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ

    ΟΧΙ ΤΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΑ ΟΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ .3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΖΩΩΝ .ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΤΙΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ .

    ΝΑΙ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΥΖΩΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ .ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ

    ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

    ΟΧΙ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΦΑΙΡΕΣΗ .ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ ΚΛΠ

    ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ . ΕΛΕΟΣ

    ΝΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΟΡΙΣΤΙΑ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΖΩΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΩΣ 10.000 ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ

    ΟΧΙ ΟΙ 5ΜΕΛΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ . ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ .ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ .

    ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΖΩΙΑ . ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ

    ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ .

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
    ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΠΟΣΟ ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ .

  • 20 Μαΐου 2021, 17:58 | Χριστίνα Παπαδοπούλου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡ. 3. Αστείρευτη πηγή αδέσποτων είναι οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις των δεσποζόμενων που συνεπάγονται είτε βίαιη θανάτωση, είτε εγκατάλειψη των μικρών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης, για κανένα λόγο, ποιμενικών και κυνηγετικών σκύλων. Ούτε βέβαια σε ιδιοκτήτες ζώων «που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος» διότι απλά δεν δηλώνουν το κέρδος τους. Όποιος θέλει να εκτρέφει ζώα, θα πρέπει να γίνει επαγγελματίας εκτροφέας, να πάρει τις σχετικές άδειες και να ελέγχεται για τα οικονομικά της δραστηριότητάς του αλλά και, σε τακτική βάση, για τις εγκαταστάσεις/συνθήκες διαβίωσης των ζώων του. Η παράγραφος αυτή έρχεται σε αντίθεση με το Άρθρο 5.1(α) κι ο Υπουργός Εσωτερικών δε θα έπρεπε να αποφασίζει κατά το δοκούν και να νομοθετεί με μια ΚΥΑ για κάτι τόσο σημαντικό. Λέμε ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων, χωρίς καθυστερήσεις, αναβολές και εξαιρέσεις.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:33 | Ράνια Αργυροπούλου

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡ. 3. Αστείρευτη πηγή αδέσποτων είναι οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις των δεσποζόμενων που συνεπάγονται είτε βίαιη θανάτωση, είτε εγκατάλειψη των μικρών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης, για κανένα λόγο, ποιμενικών και κυνηγετικών σκύλων. Ούτε βέβαια σε ιδιοκτήτες ζώων «που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος» διότι απλά δεν δηλώνουν το κέρδος τους. Όποιος θέλει να εκτρέφει ζώα, θα πρέπει να γίνει επαγγελματίας εκτροφέας, να πάρει τις σχετικές άδειες και να ελέγχεται για τα οικονομικά της δραστηριότητάς του αλλά και, σε τακτική βάση, για τις εγκαταστάσεις/συνθήκες διαβίωσης των ζώων του. Η παράγραφος αυτή έρχεται σε αντίθεση με το Άρθρο 5.1(α) κι ο Υπουργός Εσωτερικών δε θα έπρεπε να αποφασίζει κατά το δοκούν και να νομοθετεί με μια ΚΥΑ για κάτι τόσο σημαντικό. Λέμε ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων, χωρίς καθυστερήσεις, αναβολές και εξαιρέσεις.

  • 20 Μαΐου 2021, 17:11 | Ζωή Καραμάνη

    Tάσσομαι υπέρ των θέσεων του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας.
    ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡ. 3. Αστείρευτη πηγή αδέσποτων είναι οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις των δεσποζόμενων που συνεπάγονται είτε βίαιη θανάτωση, είτε εγκατάλειψη των μικρών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης, για κανένα λόγο, ποιμενικών και κυνηγετικών σκύλων. Ούτε βέβαια σε ιδιοκτήτες ζώων «που αποδεδειγμένα εκτρέφουν σκύλους ή γάτες χωρίς να αποβλέπουν στο κέρδος» διότι απλά δεν δηλώνουν το κέρδος τους. Όποιος θέλει να εκτρέφει ζώα, θα πρέπει να γίνει επαγγελματίας εκτροφέας, να πάρει τις σχετικές άδειες και να ελέγχεται για τα οικονομικά της δραστηριότητάς του αλλά και, σε τακτική βάση, για τις εγκαταστάσεις/συνθήκες διαβίωσης των ζώων του. Η παράγραφος αυτή έρχεται σε αντίθεση με το Άρθρο 5.1(α) κι ο Υπουργός Εσωτερικών δε θα έπρεπε να αποφασίζει κατά το δοκούν και να νομοθετεί με μια ΚΥΑ για κάτι τόσο σημαντικό. Λέμε ΝΑΙ στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων, χωρίς καθυστερήσεις, αναβολές και εξαιρέσεις.