Άρθρο 20 Συμπληρωματικές διατάξεις προστασίας των ζώων

1. Με γνώμονα το συμφέρον του ζώου, ο αρμόδιος εισαγγελέας αφαιρεί προσωρινά ή οριστικά το ζώο συντροφιάς ή ζώο άλλης κατηγορίας από την κατοχή του παραβάτη των περ. δ’, ε΄ και ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 5 και του άρθρου 16 και το ζώο παραδίδεται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του αρμόδιου δήμου ή σε φιλοζωικό σωματείο ή σε φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ο εισαγγελέας μπορεί να απαγορεύσει την απόκτηση άλλου ζώου από τον παραβάτη.
2. Με γνώμονα το συμφέρον του ζώου, ο εισαγγελέας μπορεί να αφαιρεί προσωρινά και όχι οριστικά το ζώο συντροφιάς από την κατοχή του παραβάτη, μόνον στην περίπτωση κατά την οποία ο ύποπτος ή ο κατηγορούμενος για κάποιο από τα παραπάνω αδικήματα δηλώνει ότι αναλαμβάνει το κόστος που συνδέεται με την αποκατάσταση της υγείας του ζώου, την κτηνιατρική φροντίδα και τη διαβίωσή του, όπως προκύπτει από παραστατικά, τα οποία του αποστέλλονται με κάθε πρόσφορο τρόπο από τον εκάστοτε φορέα φιλοξενίας του ζώου. Η καταβολή για την κάλυψη του κόστους της παρούσας πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση. Αν ο ύποπτος ή ο κατηγορούμενος ή τρίτος που ενεργεί για λογαριασμό τους δεν καταβάλλει τα απαιτούμενα ποσά για την κάλυψη του κόστους αποκατάστασης της υγείας του ζώου, κτηνιατρικής φροντίδας και διαβίωσης, η προσωρινή αφαίρεση μετατρέπεται σε οριστική με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα.
3. Με την επιφύλαξη αυστηρότερων διατάξεων, ο αρμόδιος εισαγγελέας, όταν επιλαμβάνεται δημοσιεύματος ή καταγγελίας, μπορεί, με επιτόπια αυτοψία και συνδρομή κτηνιάτρου της οικείας περιφέρειας, να διαπιστώσει τις συνθήκες που επικρατούν σε οποιοδήποτε καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενδιαίτημα ή εκτροφείο. Αν οι συνθήκες αυτές δεν είναι σύμφωνες με τον παρόντα, καθώς και με τις ειδικές διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των ανωτέρω δομών, δύναται με προσωρινή διάταξη του, να καθορίσει τα μέτρα που πρέπει να λάβει ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταφυγίου, ενδιαιτήματος ή εκτροφείου και το χρονικό διάστημα εντός του οποίου οφείλει να συμμορφωθεί.

  • 19 Μαΐου 2021, 22:32 | Περικλής

    Παρ. 2: το Σωματείο μας εκφράζει την αντίθεσή του στην προσωρινή αφαίρεση του ζώου συντροφιάς και στη δυνατότητα επιστροφής του στον ιδιοκτήτη του, ύποπτο ή κατηγορούμενο για πράξεις καταδεικνύουσες σκληρή, βάναυση και επώδυνη μεταχείριση του ζώου, στη βάση της κάλυψης των εξόδων νοσηλείας και αποκατάστασής του από αυτόν. Η διάταξη αντιτίθεται στο συνολικό πνεύμα προστασίας που διατρέχει το παρόν νομοσχέδιο και θα πρέπει να απαλειφθεί.

  • 19 Μαΐου 2021, 22:25 | Νικολίνα

    Παρ. 2: το Σωματείο μας εκφράζει την αντίθεσή του στην προσωρινή αφαίρεση του ζώου συντροφιάς και στη δυνατότητα επιστροφής του στον ιδιοκτήτη του, ύποπτο ή κατηγορούμενο για πράξεις καταδεικνύουσες σκληρή, βάναυση και επώδυνη μεταχείριση του ζώου, στη βάση της κάλυψης των εξόδων νοσηλείας και αποκατάστασής του από αυτόν. Η διάταξη αντιτίθεται στο συνολικό πνεύμα προστασίας που διατρέχει το παρόν νομοσχέδιο και θα πρέπει να απαλειφθεί.

    Γατοδράση Αθήνας – Cat Rescue Athens

  • 19 Μαΐου 2021, 22:00 | Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας

    Παρ. 2:
    Σε περιπτώσεις ειδεχθών εγκλημάτων, να μπορεί ο εισαγγελέας να αφαιρεί οριστικά το ζώο από τα χέρια του βασανιστή του. Για ποιο λόγο να υπάρχει η δυνατότητα να το πάρει πίσω;
    Οφείλουμε επίσης να λάβουμε υπόψιν ότι η πολυετής αναμονή για να τελεσιδικήσει μια δίκη για κακούργημα, οδηγεί σε μεγάλο μαρτύριο για το ζώο που τελικά δεν υιοθετείται, αλλά παραμένει σε φιλοξενία και ίσως σε ακατάλληλο περιβάλλον για καιρό.
    Θεωρούμε επίσης ότι ο δράστης θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένος να καλύψει το κόστος αποκατάστασης του ζώου σε κάθε περίπτωση.

  • 19 Μαΐου 2021, 22:15 | ΗΡΩ Κ.

    «Συμπληρωματικές διατάξεις προστασίας των ζώων» διαβάζουμε τα εξής: «1. Με γνώμονα το συμφέρον του ζώου, ο αρμόδιος εισαγγελέας αφαιρεί προσωρινά ή οριστικά το ζώο συντροφιάς ή ζώο άλλης κατηγορίας από την κατοχή του παραβάτη των περ. δ’, ε΄ και ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 5 και του άρθρου 16 και το ζώο παραδίδεται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του αρμόδιου δήμου ή σε φιλοζωικό σωματείο ή σε φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ο εισαγγελέας μπορεί να απαγορεύσει την απόκτηση άλλου ζώου από τον παραβάτη.

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΦΠΟ – Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού

    Προτείνεται για λόγους αμεσότητας της όλης διαδικασίας, αλλά και διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας και ιδίως της ζωής του κακοποιημένου ζώου, η προσωρινή αφαίρεση του ζώου να διενεργείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια αρχή που επιλαμβάνεται προανακριτικά και γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά της όλης υπόθεσης.
    Ακολούθως, και μετά την παραλαβή του όλου προανακριτικού υλικού, ο αρμόδιος εισαγγελέας θα υποχρεούται εντός είκοσι (20) ημερών, είτε να αίρει το μέτρο αυτό της προσωρινής αφαίρεσης του ζώου, είτε να επικυρώσει με σχετική διάταξή του την οριστική πλέον αφαίρεση του κακοποιημένου ζώου.

    Με γνώμονα το συμφέρον του ζώου, ο εισαγγελέας μπορεί να αφαιρεί προσωρινά και όχι οριστικά το ζώο συντροφιάς από την κατοχή του παραβάτη, μόνον στην περίπτωση κατά την οποία ο ύποπτος ή ο κατηγορούμενος για κάποιο από τα παραπάνω αδικήματα δηλώνει ότι αναλαμβάνει το κόστος που συνδέεται με την αποκατάσταση της υγείας του ζώου, την κτηνιατρική φροντίδα και τη διαβίωσή του, όπως προκύπτει από παραστατικά, τα οποία του αποστέλλονται με κάθε πρόσφορο τρόπο από τον εκάστοτε φορέα φιλοξενίας του ζώου. Η καταβολή για την κάλυψη του κόστους της παρούσας πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση. Αν ο ύποπτος ή ο κατηγορούμενος ή τρίτος που ενεργεί για λογαριασμό τους δεν καταβάλλει τα απαιτούμενα ποσά για την κάλυψη του κόστους αποκατάστασης της υγείας του ζώου, κτηνιατρικής φροντίδας και διαβίωσης, η προσωρινή αφαίρεση μετατρέπεται σε οριστική με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα.».

    ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΦΠΟ – Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού

    Η Ομοσπονδία μας, όταν η θέση αυτή κατέβηκε στην Βουλή, που δυστυχώς ψηφίστηκε και ενσωματώνεται τώρα στο νομοσχέδιο, από τον τότε Υπουργό ΥΠΑΑΤ, με κάθε τρόπο διαμαρτυρήθηκε έντονα, ενημέρωσε τον κ. Βορίδη, ότι το να παραδίδεις το ζώο που το έχει κακοποιήσει βάναυσα ο ιδιοκτήτης του, πχ του αφαίρεσε με ψαλίδι τους όρχεις, υπόθεση Χανίων και ΑΠΕΙΡΑ τέτοια περιστατικά, και πάλι στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα νοσηλείας του είναι ΒΑΡΥ ΗΘΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΗΦΘΕΙ.

    Αποτελεί σχήμα οξύμωρο και εκτός προστατευτικής και ηθικής διαδικασίας η διάταξη αυτή, καθόσον οι ιδιαίτερα ειδεχθείς αξιόποινες πράξεις που εμπεριέχονται σε αυτή, καταδεικνύουν ιδιαίτερη σκληρότητα, βαναυσότητα και ιδίως επώδυνη μεταχείριση των ζώων ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΖΩΟ ΣΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ ΤΟΥ.

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΦΠΟ – Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού

    Ο ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΉΣ ΤΟΥ ΖΩΟΥ θα πληρώνει πάντα κάθε έξοδο που προκύπτει λόγω της κακοποίησης και επιφέρει την αφαίρεση του ζώου, προσωρινή ή οριστική όπως χειρουργικά, φαρμακευτικά, νοσηλεία, σίτιση, διαμονή κοκ. Το ζώο που αφαιρείται δύναται να φιλοξενείται και από τα φιλοζωικά σωματεία, φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τους ανάδοχους, τους προσωρινούς ιδιοκτήτες με οικονομική στήριξη αυτών.

    Είναι απαράδεκτο ζώα που έχουν αφαιρεθεί ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ να παραμένουν χρόνια έγκλειστα σε κλουβιά διαφόρων ξενώνων, υποβαλλόμενα με αυτό τον τρόπο σε μια συνεχή και πιθανότερα ακόμη μεγαλύτερη κακοποίηση από την αρχική κακοποίηση, με πάρα πολλές επιπτώσεις στην υγεία τους, οργανική και ψυχική.

    Αποτελεί σχήμα οξύμωρο και εκτός προστατευτικής διαδικασίας η διάταξη αυτή, καθόσον ένας εύπορος κακοποιητής θα δύναται εφόσον αναλαμβάνει το κόστος αποκατάστασης της υγείας του ζώου που ο ίδιος κακοποίησε, να μην αφαιρείται οριστικά αλλά μόνο προσωρινά από την κατοχή του και με προοπτική να του επιστραφεί το ζώο σε σύντομο χρονικό διάστημα και έτσι να συνεχίσει την κακοποιητική του δράση.

    Προς τούτο, προτείνεται να τροποποιηθεί η διάταξη αυτή και η σχετική ρύθμιση να αποκλείει παντελώς τους παραβάτες της παρ. 1 (β) του άρθρου 16, καθόσον οι ιδιαίτερα ειδεχθείς αξιόποινες πράξεις που εμπεριέχονται σε αυτή, καταδεικνύουν ιδιαίτερη σκληρότητα, βαναυσότητα και ιδίως επώδυνη μεταχείριση των ζώων.

  • 19 Μαΐου 2021, 22:31 | Ζακυνθινός Περικλής

    Το Σωματείο Προστασίας Ζώων «Γατοδράση Αθήνας- Cat Rescue Athens» στηρίζει και επικροτεί το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.
    Θεωρούμε ότι είναι μια θετική εξέλιξη και έχει σωστή κατεύθυνση για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας με τα αδέσποτα και τις κακές μεθόδους και νοοτροπίες που τροφοδοτούν αυτήν την κατάσταση.
    Συγχαίρουμε τον κο Θοδωρή Λιβάνιο για το σχεδιασμό αυτού του νομοσχεδίου με σκοπό την ευζωία και την καλλιέργεια φιλοζωικής παιδείας, που αρμόζει σε έναν πολιτισμένο λαό.
    Ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται από την συμπεριφορά του προς τα ζώα, τους ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες.Ονειρευόμαστε μια μέρα να είμαστε περήφανοι για την χώρα στην οποία παλεύουμε και να μην ντρεπόμαστε όπως τώρα.
    Σε πνεύμα συνεργασίας και αισιοδοξίας, γιατί οι μεγάλες αλλαγές μόνο έτσι έρχονται, προτρέπουμε τους εθελοντές που κάθε μέρα παλεύουν με τα κενά και το περιθώριο αυθαιρεσιών που έχει αφήσει ο προηγούμενος νόμος και τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, να σχολιάσουν στην διαβούλευση επι του προγράμματος ΑΡΓΟΣ.
    Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την μοίρα των εκατομμυρίων αδέσποτων.
    Το Δ.Σ. της «Γατοδράση Αθήνας- Cat Rescue Athens»

  • 19 Μαΐου 2021, 21:41 | ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Άρθρο 20 – Συμπληρωματικές διατάξεις προστασίας των ζώων
    Παράγραφος 1
    Με γνώμονα το συμφέρον του ζώου, ο αρμόδιος εισαγγελέας αφαιρεί προσωρινά ή οριστικά το ζώο συντροφιάς ή ζώο άλλης κατηγορίας από την κατοχή του παραβάτη των περ. δ’, ε΄ και ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 5 και του άρθρου 16 και το ζώο παραδίδεται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του αρμόδιου δήμου ή σε φιλοζωικό σωματείο ή σε φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ο εισαγγελέας μπορεί να απαγορεύσει την απόκτηση άλλου ζώου από τον παραβάτη.

    Πρόταση :
    Προτείνεται για λόγους αμεσότητας της όλης διαδικασίας, αλλά και διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας και ιδίως της ζωής του κακοποιημένου ζώου, η προσωρινή αφαίρεση του ζώου να διενεργείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια αρχή που επιλαμβάνεται προανακριτικά και γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά της όλης υπόθεσης. Ακολούθως, και μετά την παραλαβή του όλου προανακριτικού υλικού, ο αρμόδιος εισαγγελέας θα υποχρεούται εντός είκοσι (20) ημερών, είτε να αίρει το μέτρο αυτό της προσωρινής αφαίρεσης του ζώου, είτε να επικυρώσει με σχετική διάταξή του την οριστική πλέον αφαίρεση του κακοποιημένου ζώου.

    Παράγραφος 2 :
    2. Με γνώμονα το συμφέρον του ζώου, ο εισαγγελέας μπορεί να αφαιρεί προσωρινά και
    όχι οριστικά το ζώο συντροφιάς από την κατοχή του παραβάτη, μόνον στην περίπτωση
    κατά την οποία ο ύποπτος ή ο κατηγορούμενος για κάποιο από τα παραπάνω αδικήματα
    δηλώνει ότι αναλαμβάνει το κόστος που συνδέεται με την αποκατάσταση της υγείας
    του ζώου, την κτηνιατρική φροντίδα και τη διαβίωσή του, όπως προκύπτει από
    παραστατικά, τα οποία του αποστέλλονται με κάθε πρόσφορο τρόπο από τον εκάστοτε
    φορέα φιλοξενίας του ζώου. Η καταβολή για την κάλυψη του κόστους της παρούσας
    πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση. Αν ο ύποπτος ή ο κατηγορούμενος ή τρίτος που
    ενεργεί για λογαριασμό τους δεν καταβάλλει τα απαιτούμενα ποσά για την κάλυψη του κόστους αποκατάστασης της υγείας του ζώου, κτηνιατρικής φροντίδας και διαβίωσης,
    η προσωρινή αφαίρεση μετατρέπεται σε οριστική με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα.

    Πρόταση :
    Συμφωνούμε ο δράστης που κακοποίησε ένα ζώο να πληρώνει πάντα τα έξοδα θεραπείας του ζώου, και αν είναι ο ιδιοκτήτης του ζώου να αφαιρείται οριστικά από την κατοχή του και για κανένα λόγο μόνο προσωρινά. Αποτελεί σχήμα οξύμωρο και εκτός προστατευτικής διαδικασίας η διάταξη αυτή, καθόσον ένας εύπορος κακοποιητής θα δύναται εφόσον αναλαμβάνει το κόστος αποκατάστασης της υγείας του ζώου που ο ίδιος κακοποίησε, να μην αφαιρείται οριστικά αλλά μόνο προσωρινά από την κατοχή του και με προοπτική να του επιστραφεί το ζώο σε σύντομο χρονικό διάστημα και έτσι να συνεχίσει την κακοποιητική του δράση.

  • 19 Μαΐου 2021, 21:36 | Παϊζάκη Μαρία

    ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων ,που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν εως και 5 χρονια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους,διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους .
    ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα ,μετα να παίρνεται απόφαση .

  • 19 Μαΐου 2021, 21:44 | Πηνελοπη Γαλανη

    Καταργείστε επιτέλους το δέσιμο των ζώων! Σταματήστε την κακοποίηση. Να αφαιρούνται οριστικά τα ζώα που έχουν κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες. Προβλέψτε μηχανισμούς για τον έλεγχο της ευζωίας των δεσποζόμενων.

  • 19 Μαΐου 2021, 21:27 | Ελενα Μαμμη Γαλανη

    Καταργείστε επιτέλους το δέσιμο των ζώων! Σταματήστε την κακοποίηση. Να αφαιρούνται οριστικά τα ζώα που έχουν κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες. Προβλέψτε μηχανισμούς για τον έλεγχο της ευζωίας των δεσποζόμενων.

  • 19 Μαΐου 2021, 21:04 | 3 kai o koykos

    ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα με την Ο.ΖΩ.ΣΩ.ΕΛ
    ΟΧΙ ΣΤΟ Ν/Σ
    Εδώ και τώρα απόσυρση του Ν/Σ και επανάληψη των συζητήσεων μα τους καθείς αρμοδίους και όχι με τους άσχετους και επικίνδυνους

  • 19 Μαΐου 2021, 21:37 | Σωματείο Προστασίας Ζώων «Γατοδράση Αθήνας- Cat Rescue Athens»

    Παρ. 2: το Σωματείο μας εκφράζει την αντίθεσή του στην προσωρινή αφαίρεση του ζώου συντροφιάς και στη δυνατότητα επιστροφής του στον ιδιοκτήτη του, ύποπτο ή κατηγορούμενο για πράξεις καταδεικνύουσες σκληρή, βάναυση και επώδυνη μεταχείριση του ζώου, στη βάση της κάλυψης των εξόδων νοσηλείας και αποκατάστασής του από αυτόν. Η διάταξη αντιτίθεται στο συνολικό πνεύμα προστασίας που διατρέχει το παρόν νομοσχέδιο και θα πρέπει να απαλειφθεί.

  • 19 Μαΐου 2021, 20:43 | Ιρια Ψαρομάλλου

    ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων ,που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν εως και 5 χρονια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους,διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους .ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα ,μετα να παίρνεται η απόφαση
    ΟΧΙ επιστροφή του ζώου στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα ,με τη διαδικασία της προσωρινής αφαίρεσης.ΝΑΙ στη πληρωμή των εξοδων απο τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση

  • 19 Μαΐου 2021, 20:40 | Ιρια Ψαρομάλλου

    Καταργείστε επιτέλους το δέσιμο των ζώων! Σταματήστε την κακοποίηση. Να αφαιρούνται οριστικά τα ζώα που έχουν κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες. Προβλέψτε μηχανισμούς για τον έλεγχο της ευζωίας των δεσποζόμενων.

  • 19 Μαΐου 2021, 20:30 | Γιάννης Κωνσταντόπουλος

    Συμφωνώ με τις ενστάσεις και τις προτάσεις της ΠΦΠΟ

  • 19 Μαΐου 2021, 20:54 | Μένια

    Συμφωνώ με τις προτάσεις, ενστάσεις και θέσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ).

  • 19 Μαΐου 2021, 20:09 | Νικόλας Αρμούτης

    Ο αρμόδιος εισαγγελέας, θα μπορεί να αφαιρεί προσωρινά ή οριστικά το ζώο συντροφιάς ή ζώο άλλης κατηγορίας από την κατοχή του παραβάτη των περ. δ’, ε΄ και ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 5 και του άρθρου 16 ΜΟΝΟ μετά από επιτόπια αυτοψία και συνδρομή κτηνιάτρου της οικείας περιφέρειας. Το ζώο θα πρέπει να παραδίδεται ΜΟΝΟ στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του αρμόδιου δήμου και ΟΧΙ σε άλλες δομές.

  • 19 Μαΐου 2021, 20:07 | καλαμπόκα Κική

    ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων, που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν έως και 5 χρόνια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους, διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους. ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα, μετά να παίρνεται απόφαση.

    ΟΧΙ επιστροφή του ζώου στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα, με τη διαδικασία της προσωρινής αφαίρεσης. ΝΑΙ στη πληρωμή των εξόδων από τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση.

  • 19 Μαΐου 2021, 19:24 | Λαμπρινού Ειρήνη-Δήμητρα

    Καταργείστε επιτέλους το δέσιμο των ζώων! Σταματήστε την κακοποίηση. Να αφαιρούνται οριστικά τα ζώα που έχουν κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες. Προβλέψτε μηχανισμούς για τον έλεγχο της ευζωίας των δεσποζόμενων.

  • 19 Μαΐου 2021, 19:33 | Μαρίνα Ψαρομάλλου

    ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων ,που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν εως και 5 χρονια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους,διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους .ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα ,μετα να παίρνεται η απόφαση
    ΟΧΙ επιστροφή του ζώου στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα ,με τη διαδικασία της προσωρινής αφαίρεσης.ΝΑΙ στη πληρωμή των εξοδων απο τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση

  • 19 Μαΐου 2021, 19:03 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΕΙΡΑΔΑΚΗ

    «Συμφωνώ με τις προτάσεις, ενστάσεις και θέσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ)»

  • 19 Μαΐου 2021, 19:53 | Σοφία Τζονίκη

    Στο άρθρο 20§2 αναφέρεται ότι «Με γνώμονα το συμφέρον του ζώου, ο εισαγγελέας μπορεί να αφαιρεί προσωρινά και όχι οριστικά το ζώο συντροφιάς από την κατοχή του παραβάτη, μόνον στην περίπτωση κατά την οποία ο ύποπτος ή ο κατηγορούμενος για κάποιο από τα παραπάνω αδικήματα δηλώνει ότι αναλαμβάνει το κόστος που συνδέεται με την αποκατάσταση της υγείας του ζώου, την κτηνιατρική φροντίδα και τη διαβίωσή του, όπως προκύπτει από παραστατικά, τα οποία του αποστέλλονται με κάθε πρόσφορο τρόπο από τον εκάστοτε φορέα φιλοξενίας του ζώου. Η καταβολή για την κάλυψη του κόστους της παρούσας πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση. Αν ο ύποπτος ή ο κατηγορούμενος ή τρίτος που ενεργεί για λογαριασμό τους δεν καταβάλλει τα απαιτούμενα ποσά για την κάλυψη του κόστους αποκατάστασης της υγείας του ζώου, κτηνιατρικής φροντίδας και διαβίωσης, η προσωρινή αφαίρεση μετατρέπεται σε οριστική με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα.»
    Αποτελεί σχήμα οξύμωρο και εκτός προστατευτικής διαδικασίας η διάταξη αυτή, καθόσον ένας εύπορος κακοποιητής θα δύναται εφόσον αναλαμβάνει το κόστος αποκατάστασης της υγείας του ζώου που ο ίδιος κακοποίησε, να μην αφαιρείται οριστικά αλλά μόνο προσωρινά από την κατοχή του και με προοπτική να του επιστραφεί το ζώο σε σύντομο χρονικό διάστημα και έτσι να συνεχίσει την κακοποιητική του δράση. Προς τούτο, προτείνεται να τροποποιηθεί η διάταξη αυτή και η σχετική ρύθμιση να αποκλείει παντελώς τους παραβάτες της παρ. 1 (β) του άρθρου 16, καθόσον οι ιδιαίτερα ειδεχθείς αξιόποινες πράξεις που εμπεριέχονται σε αυτή, καταδεικνύουν ιδιαίτερη σκληρότητα, βαναυσότητα και ιδίως επώδυνη μεταχείριση των ζώων.

  • 19 Μαΐου 2021, 19:44 | Σοφία Τζονίκη

    Στο άρθρο 20§1 αναφέρεται ότι «Με γνώμονα το συμφέρον του ζώου, ο αρμόδιος εισαγγελέας αφαιρεί προσωρινά ή οριστικά το ζώο συντροφιάς ή ζώο άλλης κατηγορίας από την κατοχή του παραβάτη των περ. δ’, ε΄ και ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 5 και του άρθρου 16 και το ζώο παραδίδεται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του αρμόδιου δήμου ή σε φιλοζωικό σωματείο ή σε φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ο εισαγγελέας μπορεί να απαγορεύσει την απόκτηση άλλου ζώου από τον παραβάτη».
    Προτείνεται για λόγους αμεσότητας της όλης διαδικασίας, αλλά και διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας και ιδίως της ζωής του κακοποιημένου ζώου, η προσωρινή αφαίρεση του ζώου να διενεργείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια αρχή που επιλαμβάνεται προανακριτικά και γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά της όλης υπόθεσης. Ακολούθως, και μετά την παραλαβή του όλου προανακριτικού υλικού, ο αρμόδιος εισαγγελέας θα υποχρεούται εντός είκοσι (20) ημερών, είτε να αίρει το μέτρο αυτό της προσωρινής αφαίρεσης του ζώου, είτε να επικυρώσει με σχετική διάταξή του την οριστική πλέον αφαίρεση του κακοποιημένου ζώου.

  • 19 Μαΐου 2021, 18:09 | Ευάγγελος Γ.

    Στο άρθρο 20§1 αναφέρεται ότι «Με γνώμονα το συμφέρον του ζώου, ο αρμόδιος εισαγγελέας αφαιρεί προσωρινά ή οριστικά το ζώο συντροφιάς ή ζώο άλλης κατηγορίας από την κατοχή του παραβάτη των περ. δ’, ε΄ και ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 5 και του άρθρου 16 και το ζώο παραδίδεται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του αρμόδιου δήμου ή σε φιλοζωικό σωματείο ή σε φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ο εισαγγελέας μπορεί να απαγορεύσει την απόκτηση άλλου ζώου από τον παραβάτη».
    Προτείνεται για λόγους αμεσότητας της όλης διαδικασίας, αλλά και διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας και ιδίως της ζωής του κακοποιημένου ζώου, η προσωρινή αφαίρεση του ζώου να διενεργείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια αρχή που επιλαμβάνεται προανακριτικά και γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά της όλης υπόθεσης. Ακολούθως, και μετά την παραλαβή του όλου προανακριτικού υλικού, ο αρμόδιος εισαγγελέας θα υποχρεούται εντός είκοσι (20) ημερών, είτε να αίρει το μέτρο αυτό της προσωρινής αφαίρεσης του ζώου, είτε να επικυρώσει με σχετική διάταξή του την οριστική πλέον αφαίρεση του κακοποιημένου ζώου.
    Στο άρθρο 20§2 αναφέρεται ότι «Με γνώμονα το συμφέρον του ζώου, ο εισαγγελέας μπορεί να αφαιρεί προσωρινά και όχι οριστικά το ζώο συντροφιάς από την κατοχή του παραβάτη, μόνον στην περίπτωση κατά την οποία ο ύποπτος ή ο κατηγορούμενος για κάποιο από τα παραπάνω αδικήματα δηλώνει ότι αναλαμβάνει το κόστος που συνδέεται με την αποκατάσταση της υγείας του ζώου, την κτηνιατρική φροντίδα και τη διαβίωσή του, όπως προκύπτει από παραστατικά, τα οποία του αποστέλλονται με κάθε πρόσφορο τρόπο από τον εκάστοτε φορέα φιλοξενίας του ζώου. Η καταβολή για την κάλυψη του κόστους της παρούσας πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση. Αν ο ύποπτος ή ο κατηγορούμενος ή τρίτος που ενεργεί για λογαριασμό τους δεν καταβάλλει τα απαιτούμενα ποσά για την κάλυψη του κόστους αποκατάστασης της υγείας του ζώου, κτηνιατρικής φροντίδας και διαβίωσης, η προσωρινή αφαίρεση μετατρέπεται σε οριστική με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα.»
    Αποτελεί σχήμα οξύμωρο και εκτός προστατευτικής διαδικασίας η διάταξη αυτή, καθόσον ένας εύπορος κακοποιητής θα δύναται εφόσον αναλαμβάνει το κόστος αποκατάστασης της υγείας του ζώου που ο ίδιος κακοποίησε, να μην αφαιρείται οριστικά αλλά μόνο προσωρινά από την κατοχή του και με προοπτική να του επιστραφεί το ζώο σε σύντομο χρονικό διάστημα και έτσι να συνεχίσει την κακοποιητική του δράση. Προς τούτο, προτείνεται να τροποποιηθεί η διάταξη αυτή και η σχετική ρύθμιση να αποκλείει παντελώς τους παραβάτες της παρ. 1 (β) του άρθρου 16, καθόσον οι ιδιαίτερα ειδεχθείς αξιόποινες πράξεις που εμπεριέχονται σε αυτή, καταδεικνύουν ιδιαίτερη σκληρότητα, βαναυσότητα και ιδίως επώδυνη μεταχείριση των ζώων.

  • 19 Μαΐου 2021, 18:49 | Μαρία Δελημπαλταδάκη

    ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων ,που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν εως και 5 χρονια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους,διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους .ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα ,μετα να παίρνεται η απόφαση
    ΟΧΙ επιστροφή του ζώου στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα ,με τη διαδικασία της προσωρινής αφαίρεσης.ΝΑΙ στη πληρωμή των εξοδων απο τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση

  • 19 Μαΐου 2021, 18:39 | Μαρία Δελημπαλταδάκη

    Καταργείστε επιτέλους το δέσιμο των ζώων! Σταματήστε την κακοποίηση. Να αφαιρούνται οριστικά τα ζώα που έχουν κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες. Προβλέψτε μηχανισμούς για τον έλεγχο της ευζωίας των δεσποζόμενων.

  • 19 Μαΐου 2021, 17:56 | ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ

    Πως είναι δυνατόν να βγαίνει ένα Νομοσχέδιο στη Διαβούλευση ενώ δεν υπάρχει ακόμα η απόφαση του ΣΤΕ και μάλιστα είναι γραμμένο από ένα Υπουργείο το οποίο δεν έχει καμία μα καμία αρμοδιότητα?

  • 19 Μαΐου 2021, 17:43 | Σεβαστιανή Γαϊτανίδου

    Ο ιδιοκτήτης που κακοποιεί και εντοπίζεται, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κακοποιήσει πάλι. Η αφαίρεση του ζώου πρέπει να είναι οριστική και αμετάκλητη.

  • 19 Μαΐου 2021, 16:30 | ΠΑΡΘΕΝΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

    Συμφωνώ με τις ενστάσεις και προτάσεις της ΠΦΠΟ

  • 19 Μαΐου 2021, 15:27 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΕΛΑ

    ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων ,που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν εως και 5 χρονια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους,διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους .ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα ,μετα να παίρνεται απόφαση.

    ΟΧΙ επιστροφή του ζώου στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα ,με τη διαδικασία της προσωρινής αφαίρεσης.ΝΑΙ στη πληρωμή των εξοδων απο τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση.

  • 19 Μαΐου 2021, 14:37 | Μαίρη Κοτζαμάνη

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΦΠΟ

    ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων, που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν έως και 5 χρόνια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους, διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους. ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα, μετά να παίρνεται απόφαση.

    ΟΧΙ επιστροφή του ζώου στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα, με τη διαδικασία της προσωρινής αφαίρεσης. ΝΑΙ στη πληρωμή των εξόδων από τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση.

  • 19 Μαΐου 2021, 14:53 | Σοφία Αλεβιζάκη

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού

  • 19 Μαΐου 2021, 14:13 | Μαίρη Κοτζαμάνη

    ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΦΠΟ

    Καταργείστε επιτέλους το δέσιμο των ζώων! Σταματήστε την κακοποίηση. Να αφαιρούνται οριστικά τα ζώα που έχουν κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες. Προβλέψτε μηχανισμούς για τον έλεγχο της ευζωίας των δεσποζόμενων.

  • 19 Μαΐου 2021, 14:52 | ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

    ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων ,που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν εως και 5 χρονια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους,διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους .ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα ,μετα να παίρνεται η απόφαση
    ΟΧΙ επιστροφή του ζώου στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα ,με τη διαδικασία της προσωρινής αφαίρεσης.ΝΑΙ στη πληρωμή των εξοδων απο τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση

  • 19 Μαΐου 2021, 14:31 | ΝΙΚΟΣ Τ.

    Στο άρθρο 20§1 αναφέρεται ότι «Με γνώμονα το συμφέρον του ζώου, ο αρμόδιος εισαγγελέας αφαιρεί προσωρινά ή οριστικά το ζώο συντροφιάς ή ζώο άλλης κατηγορίας από την κατοχή του παραβάτη των περ. δ’, ε΄ και ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 5 και του άρθρου 16 και το ζώο παραδίδεται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του αρμόδιου δήμου ή σε φιλοζωικό σωματείο ή σε φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ο εισαγγελέας μπορεί να απαγορεύσει την απόκτηση άλλου ζώου από τον παραβάτη».
    Προτείνεται για λόγους αμεσότητας της όλης διαδικασίας, αλλά και διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας και ιδίως της ζωής του κακοποιημένου ζώου, η προσωρινή αφαίρεση του ζώου να διενεργείται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια αρχή που επιλαμβάνεται προανακριτικά και γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά της όλης υπόθεσης. Ακολούθως, και μετά την παραλαβή του όλου προανακριτικού υλικού, ο αρμόδιος εισαγγελέας θα υποχρεούται εντός είκοσι (20) ημερών, είτε να αίρει το μέτρο αυτό της προσωρινής αφαίρεσης του ζώου, είτε να επικυρώσει με σχετική διάταξή του την οριστική πλέον αφαίρεση του κακοποιημένου ζώου.
    Στο άρθρο 20§2 αναφέρεται ότι «Με γνώμονα το συμφέρον του ζώου, ο εισαγγελέας μπορεί να αφαιρεί προσωρινά και όχι οριστικά το ζώο συντροφιάς από την κατοχή του παραβάτη, μόνον στην περίπτωση κατά την οποία ο ύποπτος ή ο κατηγορούμενος για κάποιο από τα παραπάνω αδικήματα δηλώνει ότι αναλαμβάνει το κόστος που συνδέεται με την αποκατάσταση της υγείας του ζώου, την κτηνιατρική φροντίδα και τη διαβίωσή του, όπως προκύπτει από παραστατικά, τα οποία του αποστέλλονται με κάθε πρόσφορο τρόπο από τον εκάστοτε φορέα φιλοξενίας του ζώου. Η καταβολή για την κάλυψη του κόστους της παρούσας πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση. Αν ο ύποπτος ή ο κατηγορούμενος ή τρίτος που ενεργεί για λογαριασμό τους δεν καταβάλλει τα απαιτούμενα ποσά για την κάλυψη του κόστους αποκατάστασης της υγείας του ζώου, κτηνιατρικής φροντίδας και διαβίωσης, η προσωρινή αφαίρεση μετατρέπεται σε οριστική με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα.»
    Αποτελεί σχήμα οξύμωρο και εκτός προστατευτικής διαδικασίας η διάταξη αυτή, καθόσον ένας εύπορος κακοποιητής θα δύναται εφόσον αναλαμβάνει το κόστος αποκατάστασης της υγείας του ζώου που ο ίδιος κακοποίησε, να μην αφαιρείται οριστικά αλλά μόνο προσωρινά από την κατοχή του και με προοπτική να του επιστραφεί το ζώο σε σύντομο χρονικό διάστημα και έτσι να συνεχίσει την κακοποιητική του δράση. Προς τούτο, προτείνεται να τροποποιηθεί η διάταξη αυτή και η σχετική ρύθμιση να αποκλείει παντελώς τους παραβάτες της παρ. 1 (β) του άρθρου 16, καθόσον οι ιδιαίτερα ειδεχθείς αξιόποινες πράξεις που εμπεριέχονται σε αυτή, καταδεικνύουν ιδιαίτερη σκληρότητα, βαναυσότητα και ιδίως επώδυνη μεταχείριση των ζώων.

  • 19 Μαΐου 2021, 14:17 | ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

    Καταργείστε επιτέλους το δέσιμο των ζώων! Σταματήστε την κακοποίηση. Να αφαιρούνται οριστικά τα ζώα που έχουν κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες. Προβλέψτε μηχανισμούς για τον έλεγχο της ευζωίας των δεσποζόμενων.

  • 19 Μαΐου 2021, 13:36 | Τζένη

    Συμφωνω με τις θεσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδιας
    Στείλατε Σήμερα στις 11:25 π.μ.
    https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.opengov.gr%2Fypes%2F%3Fp%3D7914%26fbclid%3DIwAR0oOVoqJVWEXMScK0GQ0X0RQMpGj2s7Qj7Z1pjXv8muLUHWCBLvYiHFllE&h=AT0ssX5GDiVSgsE9wXRdvj8mxPohEM26u5TErb7jlJ0T9UnizujSw5PDi_t3Yn0XeYZ8YDik9Cfs_5zYjqzUAS-t6f_FZeA3IMPICuMKVKUArWVIveqMlMkJGtBXzgxi-bcPBQ

  • 19 Μαΐου 2021, 13:08 | Ισαβέλλα Εμίρη

    Παρ. 2 Δεν αρκεί να αναλαμβάνει ο παραβάτης το κόστος που συνδέεται με την αποκατάσταση της υγείας του ζώου. Πρέπει να υπάρχει συνεχής έλεγχος για να διαπιστώνεται η κατάσταση του ζώου (από την 5μελή), π.χ. να τον επισκέπτονται 1 φορά το μήνα απροειδοποίητα
    Παρ. 3 Να δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε μέλη των φιλοζωικών στα καταφύγια κατά τακτά χρονικά διαστήματα και απροειδοποίητα για να ελέγχονται οι επικρατούσες συνθήκες. Σε περίπτωση κακής λειτουργίας, εάν μετά τις υποδείξεις ο υπεύθυνος λειτουργίας δεν συμμορφώνεται να του αφαιρείται η ανάθεση και να αποκλείεται εφ όρου ζωής από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

  • 19 Μαΐου 2021, 13:55 | Σοφία Αλεβιζάκη

    ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων ,που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν εως και 5 χρονια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους,διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους .ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα ,μετα να παίρνεται η απόφαση
    ΟΧΙ επιστροφή του ζώου στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα ,με τη διαδικασία της προσωρινής αφαίρεσης.ΝΑΙ στη πληρωμή των εξοδων απο τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση

  • 19 Μαΐου 2021, 13:00 | Σοφία Αλεβιζάκη

    Καταργείστε επιτέλους το δέσιμο των ζώων! Σταματήστε την κακοποίηση. Να αφαιρούνται οριστικά τα ζώα που έχουν κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες. Προβλέψτε μηχανισμούς για τον έλεγχο της ευζωίας των δεσποζόμενων. Όχι σε ποινές χάδι

  • 19 Μαΐου 2021, 12:58 | ΕΛΕΝΗ ΛΙΟΝΑΚΗ

    ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων ,που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν εως και 5 χρονια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους,διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους .ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα ,μετα να παίρνεται απόφαση.

    ΟΧΙ επιστροφή του ζώου στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα ,με τη διαδικασία της προσωρινής αφαίρεσης.ΝΑΙ στη πληρωμή των εξοδων απο τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση.

  • 19 Μαΐου 2021, 11:47 | Σωτηρια

    ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων ,που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν εως και 5 χρονια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους,διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους .ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα ,μετα να παίρνεται απόφαση

    ΟΧΙ επιστροφή του ζώου στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα ,με τη διαδικασία της προσωρινής αφαίρεσης.ΝΑΙ στη πληρωμή των εξοδων απο τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση

  • 19 Μαΐου 2021, 11:30 | Σωτηρια

    Καταργείστε επιτέλους το δέσιμο των ζώων! Σταματήστε την κακοποίηση. Να αφαιρούνται οριστικά τα ζώα που έχουν κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες. Προβλέψτε μηχανισμούς για τον έλεγχο της ευζωίας των δεσποζόμενων.

  • 19 Μαΐου 2021, 11:13 | Αναστάσιος Λιονάκης

    ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων ,που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν εως και 5 χρονια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους,διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους .ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα ,μετα να παίρνεται απόφαση.

    ΟΧΙ επιστροφή του ζώου στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα ,με τη διαδικασία της προσωρινής αφαίρεσης. ΝΑΙ στη πληρωμή των εξοδων απο τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση.

  • 19 Μαΐου 2021, 08:12 | Michaela-Angela Nikolaou

    ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων ,που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν ως και 5 χρόνια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους, διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους .ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα ,μετά να παίρνεται απόφαση

    ΟΧΙ επιστροφή του ζώου στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα ,με τη διαδικασία της προσωρινής αφαίρεσης. ΝΑΙ στη πληρωμή των εξόδων από τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση

  • 19 Μαΐου 2021, 00:55 | ΛΗΔΑ ΣΗΦΟΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

    ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων ,που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν εως και 5 χρονια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους,διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους .ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα ,μετα να παίρνεται απόφαση

    ΟΧΙ επιστροφή του ζώου στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα ,με τη διαδικασία της προσωρινής αφαίρεσης.ΝΑΙ στη πληρωμή των εξοδων απο τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση

  • 19 Μαΐου 2021, 00:53 | ΛΗΔΑ ΣΗΦΟΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

    Καταργείστε επιτέλους το δέσιμο των ζώων! Σταματήστε την κακοποίηση. Να αφαιρούνται οριστικά τα ζώα που έχουν κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες. Προβλέψτε μηχανισμούς για τον έλεγχο της ευζωίας των δεσποζόμενων.

  • 19 Μαΐου 2021, 00:53 | Παυλιδακης παναγιωτης φανουριος

    Συνφωνω με τις θεσεις της Π.Φ.Π.Ο.

  • 19 Μαΐου 2021, 00:53 | Άρια Αθανασάκη

    ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων ,που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν εως και 5 χρονια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους,διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους .ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα ,μετα να παίρνεται η απόφαση
    ΟΧΙ επιστροφή του ζώου στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα ,με τη διαδικασία της προσωρινής αφαίρεσης.ΝΑΙ στη πληρωμή των εξοδων απο τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση

  • 18 Μαΐου 2021, 23:36 | Άρια Αθανασάκη

    Καταργείστε επιτέλους το δέσιμο των ζώων! Σταματήστε την κακοποίηση. Να αφαιρούνται οριστικά τα ζώα που έχουν κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες. Προβλέψτε μηχανισμούς για τον έλεγχο της ευζωίας των δεσποζόμενων.

  • 18 Μαΐου 2021, 23:24 | ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ

    Περιμένω έστω και τελευταία στιγμή ο Πρωθυπουργός μας να αποσύρει αυτό το άθλιο Νομοσχέδιο. Ένα Νομοσχέδιο που εξυπηρετεί μόνο και μόνο τα συμφέροντα αυτών που δεν αγαπούν πραγματικά τα ζώα.
    Ελπίζω σε μεγάλη νίκη της αληθινής και πραγματικής ζωοφιλίας αφήνοντας πίσω τους εγωισμούς , την κερδοσκοπία και την εκμετάλλευση αυτών των αθώων πλασμάτων.