Άρθρο 9 Υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς

1. Οι προσωρινοί ιδιοκτήτες αδέσποτων ζώων συντροφιάς μεριμνούν για την εύρεση αναδόχων και για την υιοθεσία τους. Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς μπορούν να υιοθετηθούν από ενήλικα άτομα με κατοικία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς οι προσωρινοί ιδιοκτήτες μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους ή με φιλοζωικά σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργούν νόμιμα.
2. Τα προς υιοθεσία ζώα συντροφιάς υιοθετούνται αφού έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε σήμανση, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση, εφόσον η τελευταία δεν αντενδείκνυται λόγω ηλικίας, νόσου ή άλλων παθολογικών αιτίων. Κατά την παράδοση ενός ζώου για υιοθεσία υπογράφεται η «δήλωση υιοθεσίας ζώου από νέο ιδιοκτήτη» μεταξύ του προσωρινού ιδιοκτήτη και του νέου ιδιοκτήτη, καταγράφονται στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς τα πλήρη στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη τους και εκδίδεται ή κατά περίπτωση ενημερώνεται το έγγραφο ταυτοποίησής του (διαβατήριο) με τα στοιχεία του ζώου και του νέου ιδιοκτήτη.
3. Για τον σκοπό της διενέργειας υιοθεσιών, δημιουργείται και λειτουργεί στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς. Κάθε ζώο προς υιοθεσία καταχωρείται στην πλατφόρμα αυτή με το όνομά του, τη φωτογραφία του, την αναλυτική περιγραφή του, τον αριθμό ταυτοποίησης (microchip), την ηλικία του, το φύλο του, τον κωδικό αριθμό καταφυγίου στο οποίο διαμένει ή τα στοιχεία του αναδόχου του, τους συνδέσμους σε άλλες ιστοσελίδες ή δημόσιες σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επιπλέον στοιχεία για το συγκεκριμένο ζώο και λοιπές πληροφορίες. Δίπλα στο όνομα του ζώου αναγράφονται ο προσωρινός ιδιοκτήτης του, τα στοιχεία επικοινωνίας του αρμόδιου προσώπου που έχει αναλάβει την υιοθεσία του (ανάδοχος, υπάλληλος δήμου, εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου ή φιλοζωικής οργάνωσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή καταφυγίου). Οι προσωρινοί ιδιοκτήτες οφείλουν στις ιστοσελίδες τους ή στις δημόσιες σελίδες τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να παραπέμπουν στον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του πρώτου εδαφίου για την προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Το πρόσωπο που έχει αναλάβει την υιοθεσία του ζώου μεριμνά για την ανάρτηση των στοιχείων του αδέσποτου ζώου στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες επικοινωνίες και διαδικασίες έως ότου το ζώο υιοθετηθεί.
4. Στην περίπτωση υιοθεσίας αδέσποτου ζώου συντροφιάς από ενδιαφερόμενο νέο ιδιοκτήτη που δεν είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας ή σε περίπτωση συνεργασίας με φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δεν έχει έδρα στην Ελλάδα, η υιοθεσία πραγματοποιείται με την παράδοσή του στον ενδιαφερόμενο νέο ιδιοκτήτη ή σε νόμιμο εκπρόσωπό του ή σε πληρεξούσιό του και η πληρεξουσιότητα αποδεικνύεται με έγγραφο βέβαιης χρονολογίας. Κατά τα λοιπά εφαρμόζεται το μέρος VI του κανονισμού (ΕΕ) 2016/429.
5. Απαγορεύεται η καταβολή αντιτίμου για την πραγματοποίηση υιοθεσιών, εξαιρουμένων των εξόδων μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, τα οποία πρέπει να αναρτώνται στην Πλατφόρμα της παρ. 3.
6. Αδέσποτο ή μη σημασμένο ζώο, που περισυλλέγεται από πρόσωπο άλλο πλην των αναφερόμενων στο πρώτο εδάφιο της παρ. 1, παραδίδεται σε ένα από τα πρόσωπα αυτά. Αν το πρόσωπο που το περισυνέλλεξε επιθυμεί να το υιοθετήσει. καθίσταται ανάδοχος μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας υιοθεσίας. Για τον σκοπό αυτό, μπορεί, εφόσον επιθυμεί, να μεταφέρει το ζώο απευθείας σε κτηνιατρείο ή σε κτηνίατρο με τον οποίο είναι συμβεβλημένο ένα από τα πρόσωπα της παρ. 1, προκειμένου να εξεταστεί και καταχωρηθεί στο ΕΜΖΣ με προσωρινό ιδιοκτήτη ένα από τα ως άνω πρόσωπα και ανάδοχο τον ίδιο.

  • 12 Μαΐου 2021, 07:24 | Θεοχάρης Αγγελίδης

    Η Γερμανική Αστυνομία αναγκάστηκε να εκδώσει ειδικές οδηγίες ελέγχου και να κατατάξει στις εμπορικές τις μαζικές προωθήσεις ζώων συντροφιάς από χώρες της Ανατολικής και της Νότιας Ευρώπης αλλά και από τρίτες χώρες προς χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Διότι τα υποτιθέμενα έξοδα μεταφοράς (τα κτηνιατρικά οι επιτήδειοι έχουν φροντίσει να τα φορτώσουν στον Δήμο) που κατά κανόνα ζητούνται είναι της τάξης των 400,00 ευρώ ανά ζώο, αποδίδουν ένα ωραίο πεντοχίλιαρο στους διακινητές, όταν ο αριθμός των ζώων είναι 10-12. Οι δε υιοθεσίες γίνονται με αναζήτηση υποψηφίων σε μικρές αγγελίες, με την τύχη των ζώων που τελικά δεν υιοθετούνται άγνωστοι αλλά και τους όρους της διαβίωσης τους στο ενδιάμεσο διάστημα επίσης. Το νομοσχέδιο δίνει τροφή στην παράνομη διακίνηση και είναι αυτονόητο πως όσο η παράνομη διακίνηση ενισχύεται θα κάνει τα πάντα για να υπάρχουν αδέσποτα ζώα, για να προμηθεύεται δωρεάν «εμπόρευμα». Το νομοσχέδιο ή αγνοεί την διεθνή πραγματικότητα ή κάνει συνειδητά πλάτες στους λαθρέμπορους.

  • 12 Μαΐου 2021, 00:43 | Μάρκος Ζαχαράτος

    Υιοθεσία έναντι οικονομικού αντιτίμου παραπέμπει σε εμπορική συναλλαγή ομοία με πώληση σε pet shop. Η υιοθεσία θα πρέπει να γίνεται απο τους Δήμους ώστε να διασφαλίζεται η ευζωία των ζώων και η ιχνηλασιμοτητά τους, μετα τον εμβολιασμό τους αλλά και η καταγραφή τους.

  • 12 Μαΐου 2021, 00:26 | ΧΡΥΣΑ ΚΑΡΑ

    Ο νέος νόμος προέρχεται από ανάρμοδιο υπουργείο,αλλα κυρίως μετατρέπει τα αδέσποτα ζώα σε ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ στα χέρια ιδιωτών,δίνοντας την δυνατότητα στους δήμους να συνεργάζονται με ΜΚΟ και να αναλαμβάνουν τα αδέσποτα ζώα.Οι ΜΚΟ είναι ιδιώτες, οργανώσεις που θα προωθούν τα αδέσποτα ζωα των δήμων προς το εξωτερικό έναντι ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ χωρίς να υπάρχει δυνατότητα ιχνηλατησης του ζώου εφόσον φύγει από τα σύνορα μας.
    Μετά από την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε παράνομο καταφυγιο και την προώθηση αυτού μέσω των ΜΜΕ μάλλον δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από αυτή την κυβέρνηση.
    Λέμε ΟΧΙ σε αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα!!

  • 11 Μαΐου 2021, 23:00 | 3 kai o koykos

    ΑΡΘΡΟ 9
    Λυπάμαι αυτός είναι ο ΣΚΟΠΟΣ του Ν/Σ

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κουραστήκατε να παρουσιάσετε ολόκληρο νομοσχέδιο , απλά να βγάζατε μία απόφαση να νομιμοποίητε την ΠΑΡΑΝΟΜΗ διακίνηση και εμπορία και όλα καλά .

  • 11 Μαΐου 2021, 20:52 | Χρηστος

    Η υιοθεσια μονο μεσω Δημων και οχι μεσω σωματειων και ειδικα χωρις κανενα χρηματικο ποσο…εαν ειναι δυνατον να πληρωνουμε για την υιοθεσια των αδεσποτων… να τα βλεπουμε στην πανελληνια πλατφορμα με τιμη κ ακριβως διπλα τα καθαροαιμα των ζωων…

  • 11 Μαΐου 2021, 20:15 | Χρηστος

    καμια επιχορηγηση σε κανενα σωματειο μονο στους Δημους…κοιταχτε στις σελιδες των σωματειων στα social media ποσα χρηματα ζητανε…Αναλαβετε τις ευθυνες σας σαν κρατος και εξω τα σωματεια απο κονδυλια

  • 11 Μαΐου 2021, 20:54 | Ναυσικα

    Όχι στην υιοθεσία μέσω των σωματείων..Ολο το νομοσχέδιο γεμάτο λεφτα προς τις φιλοζωικες οργανωσεις και μκο..λεφτα για την υιοθεσια ζωου, λεφτα για επιχορηγησεις και λεφτα στους δημους..Ν ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ..ολο το νομοσχεδιο ειναι απαραδεκτο..να το αποσυρετε τωρα και να αναβαθμιστει η ηδη υπαρχουσα νομοθεσια

  • 11 Μαΐου 2021, 17:17 | ΙΟΥΛΙΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

    ΝΑΙ στην υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς να μπορούν να υιοθετηθούν από ενήλικα άτομα με κατοικία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
    Συμφωνώ απόλυτα για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς οι προσωρινοί ιδιοκτήτες μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους ή με φιλοζωικά σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργούν νόμιμα.

    Ας πάψουν πια οι δήθεν φιλόζωοι να θεωρούν ότι πωλούνται τα ζώα μέσω φιλοζωικών νόμιμων οργανώσεων!!! Ας πανε στα καταφυγια των δημοσιων φορεων να δουν το «εργο» υιοθεσιων των δήμων!!! Μετρημένοι στα δάχτυλα ειναι αυτοί οι δήμοι οι οποίοι τελούν υποδειγματικό έργο!!!

  • 11 Μαΐου 2021, 17:10 | Ελενη Τ.

    Στην παραγραφο 4 που αφορα στις υιοθεσιες στο εξωτερικο, δεν αναφερονται πουθενα τα traces, ενω αντιθετα στην καταθεση του νομοσχεδιου στο ΣτΕ μιλατε αποκλειστικα για τα traces. Εν ολιγοις, προσπαθειτε να νομιμοποιησε το εμποριο των αδεσποτων, περνωντας το στα μουλωχτα και χωρις να παρει χαμπαρι ο κοσμος.
    «2) Της παρακολούθησης του συντονισμού και της εποπτείας της εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος Traces για τα ζώα συντροφιάς και
    3) Του σχεδιασμού, της εναρμόνισης και της επικαιροποίησης του νομικού πλαισίου που αφορά τις μετακινήσεις ζώων συντροφιάς, της έκδοσης σχετικών εγκυκλίων και οδηγιών εφαρμογής, καθώς και της ενημέρωσης του κοινού.
    Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα Traces, είναι μια κεντρική βάση δεδομένων με στόχο την παρακολούθηση, μεταξύ των άλλων, των μετακινήσεων των ζώων και των προϊόντων ζωικής προέλευσης που είτε διακινούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε εισέρχονται σε αυτήν.»
    https://www.dikastiko.gr/eidhsh/sto-ste-gia-egkrisi-to-schedio-proedrikoy-diatagmatos-gia-ta-zoa-syntrofias/?fbclid=IwAR124dr2lzToc9f7NMWHMoMYta4_zsQRAxdvZflXB6nwdxmBJmIY0hFgmfQ
    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΞΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ. ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ.

  • 11 Μαΐου 2021, 14:16 | ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΤΟΥΓΛΙΔΗΣ

    Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
    Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
    Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
    Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
    Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
    Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.

  • 11 Μαΐου 2021, 11:15 | Νικόλαος Μπινιάρης

    Στις υιοθεσίες αδεσπότων ζώων προβλέπεται η καταβολή των εξόδων μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, τα οποία πρέπει να αναρτώνται στην Πλατφόρμα της παρ. 3Η δραστηριότητα αυτή της υιοθεσίας έναντι αντιτίμου έχει χαρακτηριστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ως εξής: «..Η έννοια «επιχείρηση που πραγματοποιεί ενδοκοινοτικό εμπόριο» του άρθρου 12 της οδηγίας 90/425/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 26ης Ιουνίου 1990, σχετικά με τους κτηνιατρικούς και ζωοτεχνικούς ελέγχους που εφαρμόζονται στο ενδοκοινοτικό εμπόριο ορισμένων ζώντων ζώων και προϊόντων με προοπτική την υλοποίηση της εσωτερικής αγοράς, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 92/60/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 30ής Ιουνίου 1992, πρέπει να ερμηνευθεί ως περιλαμβάνουσα, μεταξύ άλλων, κοινωφελές σωματείο το οποίο μεταφέρει αδέσποτους σκύλους από κράτος μέλος σε άλλο, προκειμένου να εμπιστευθεί τους εν λόγω σκύλους στα άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ποσού καλύπτοντος, κατ’ αρχήν, τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε σχετικώς το εν λόγω σωματείο».Επίσης σύμφωνα με την απόφαση αυτή «υπάρχει βαθμός ομοιότητας μεταξύ της δραστηριότητας που συνίσταται στη διάθεση σκύλων σε άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ορισμένου ποσού και της δραστηριότητας που συνίσταται στην πώληση σκύλων από κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Επομένως, το πρώτο είδος δραστηριότητας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι στερείται κάθε εμπορικού χαρακτήρα….»Γίνεται σαφές, ότι,
    μετά τις καταδικαστικές σε πρώτο βαθμό αποφάσεις για παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων ,
    τις ασκηθείσες διώξεις για παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων,
    για τις εν εξελίξει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης υποθέσεις που αφορούν παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων,
    οι διατάξεις που προαναφέρθηκαν είναι φωτογραφικές και παρεμβατικές στις προαναφερόμενες υποθέσεις και νομιμοποιούν την μαζική αποστολή ζώων σε νομικά πρόσωπά τα οποία θα δύναται να διαθέτουν τα αδέσποτα ζώα στην συνέχεια έναντι χρηματικού ποσού.Πλέον των ανωτέρω, δεν προάγεται η υπεύθυνη ιδιοκτησία , η οποία είναι η μόνη βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των αδεσπότων ζώων, που στη χώρα μας αποθαρρύνεται λόγω της χαλαρότητας της εφαρμογής της νομοθεσίας αλλά και της έλλειψης σχετικής παιδείας.

  • 11 Μαΐου 2021, 09:40 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΙΤΙΝΗΣ

    Κατάπτυστο το άρθρο όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι του νομοσχεδίου, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ υλικό, εκρεμμούν δικαστήρια. Ο Χ Ι στην εμπορία ζώων θα μας βρείτε μπροστά σας.

  • 11 Μαΐου 2021, 08:23 | Γιάννης Λασκαρίδης

    Η υιοθεσία αδέσποτων έναντι αντιτίμου είναι ίδια με αυτή από petshop. Θα πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ μέσω του δήμου μετά την στείρωση, τον ιατρικό έλεγχο και την καταγραφή του ζώου ώστε να είναι δυνατή και η ιχνηλασιμοτητα του ζώου.

  • 11 Μαΐου 2021, 08:56 | ΔΗΜΟΣ Γ.

    Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
    Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
    Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
    Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
    Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
    Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.

  • 11 Μαΐου 2021, 01:20 | Νικόλαος Κ

    ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΣΤΟ GOOGLE.GR ΤΗ ΦΡΑΣΗ «ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ» ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ Ε Ν Α ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ».
    ΤΟΣΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΑΙΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ;
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΣΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΟΨΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟ, ΤΟ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΣΕ ΑΥΛΕΣ, ΠΥΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΒΟΛΤΑ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΕΠΙ ΩΡΕΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ.
    ΔΙΑΤΗΡΩ ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.
    ΣΤΗ ΜΕΝ ΠΡΩΤΗ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Ο ΕΝΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ 3 ΣΚΥΛΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΩΣ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΤΕΡΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ.
    ΣΤΗ ΔΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ/ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ (Π.Χ. ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ, ΜΑΚΡΙΝΟ ΓΑΥΓΙΣΜΑ ΑΛΛΟΥ ΣΚΥΛΟΥ, ΚΛΠ).
    ΕΧΩ ΚΑΛΕΣΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ 3/1995 ΠΟΥ (ΑΣΑΦΩΣ) ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ (ΕΝΝΟΕΙ: ΚΑΤΟΧΟΙ) ΖΩΩΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ ΚΑΘ’ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΩΝΥΜΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΟ 100 ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ «Ο ΚΑΛΩΝ ΔΕΝ ΗΡΘΕ» Ή ΟΤΙ «ΟΥΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗ» ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥΣ.

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΑΠΑΝΗΡΗ, ΑΒΕΒΑΙΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΟΥΝ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΝΔΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΔΗΛ. ΝΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΓΑΥΓΙΣΜΑΤΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ…

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΧΩΡΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΞΗΣ ΜΕΤΡΑ, ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΣΤΕ ΑΙΩΝΙΩΣ):

    1) ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΤ’ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΜΕΧΡΙ 1 ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟΥ ΣΚΥΛΟΥ Ε Ι Τ Ε ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Ε Ι Τ Ε ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

    2) ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΦΕΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΖΩΩΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΑΘ’ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΛΕΣ, ΠΥΛΩΤΕΣ, ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ (ΕΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ «ΑΕΡΑ», ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΒΟΛΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ, ΑΛΛΩΣ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ)

    3) ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΣΑΦΩΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΣΑΦΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ (Π.Χ. ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ, ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΦΩΡΩΝ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΩΝ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΡΗΤΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 254 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ΠΕΡΙΠΤ. Β’ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!)

    4) ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΕΙΔΙΚΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ (Π.Χ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ) ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΠΑΡΑΒΑΤΗ

    5) ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΚΥΛΟΥ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ, ΑΛΛΩΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ

    Υ.Γ. ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ, ΤΟΝ ΕΧΩ ΤΣΙΠΑΡΕΙ, ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙ,ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΤΟΝ ΒΓΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΟΛΤΑ 30 ΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΩ

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΟΧΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ Ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΖΩΟ

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 25 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ (ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΣΚΥΛΟΥ) ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ (ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Ή ΜΗ ΚΑΤΟΧΟΣ ΖΩΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ), ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

    ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗ (ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ) ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΔΗΘΕΝ «ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ» ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ (ΒΛ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΟΙΠΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ)

  • 10 Μαΐου 2021, 23:42 | Μαρία Στελιανού

    Σταματήστε να εμπορεύεστε τα πάντα, ακόμα και τα αθώες ψυχές των ζωων! Κάπου ας σε μπει και ένα φρένο, ΕΛΕΟΣ!
    Όλα πια για τα λεφτά!

  • 10 Μαΐου 2021, 22:21 | Μιχάλης Χαραλαμπάκης

    Σταματήστε πια τισ αγοραπωλησίες των ζώων, έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι! Συναισθήματα δεν έχετε; Σας παρακαλούμε εκ μέρους όλων των φιλόζωων της Κρήτης σταματήστε αυτές τις ενέργειες!

  • 10 Μαΐου 2021, 22:33 | ΓΙΑΝΝΑ ΜΑΡΟΥΛΗ

    ΟΧΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΤΘΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ! ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

  • 10 Μαΐου 2021, 22:20 | Κατερίνα Γραμματικάκη

    Όχι στην εμποροποιήση των ζώων, όχι αλλά κέρδη η ΜΚΟ! ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΆ!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

  • 10 Μαΐου 2021, 22:57 | Γεωργία Μακρή

    Με αυτό το άρθρο, η Πολιτεία «χαρίζει» τα αδέσποτα ζώα σε σωματεία και οργανώσεις που χρόνια τώρα επιδίδονται σε παράνομες εμπορικές συναλλαγές, εισπράττοντας πακτωλό μαύρου χρήματος και μάλιστα τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώντας υπηρεσίες από τους Δήμους που διαχειρίζονται χρήματα των πολιτών για στειρώσεις, εμβολιασμούς και τοποθέτηση σήμανσης!!!!
    Με λίγα λόγια, νομιμοποιείτε την μέχρι τώρα παρανομία! Αυτός είναι ο σκοπός του νομοσχεδίου?
    Πρόεδρος KOFFA NGO με καταστατική αρχή την προστασία δικαιωμάτων των ζώων!

  • 10 Μαΐου 2021, 20:58 | Κουκάς Στέφανος

    Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η ο δε σεποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
    Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
    Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
    Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
    Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
    Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.

  • 10 Μαΐου 2021, 18:49 | Δήμητρα Π.

    Υιοθεσία ΧΩΡΙΣ αντίτιμο! Αλλιώς χάθηκε η όποια πρόθεση σας για αλλαγή.

    Ορίστε κάποιον φορέα πχ τους Δημους, ως τον «μεσάζοντα» στην υιοθεσία των ζώων συντροφιάς.
    Ορίστε κριτήρια για το ποσο είναι ικανός κάποιος να υιοθετήσει, σκυλάκι, γατάκι, κουνελάκι κτλ.
    Ορίστε υποχρεωτική την στεριση σκύλων και γατών.
    Ορίστε προγραμμα διασφάλισης της «παρακολούθησης» της υιοθεσίας του ζώου.

    Μην αφήσετε ανεξέλεγκτες τις ΜΚΟ και τις φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες βάζουν τρικλοποδιές η μια στην άλλη ή κακολογεί η μια την άλλη, για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν καλά και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, απλά μαθαίνουμε ως φήμες και φριτουμε! Γιατί αν οι μισές φήμες από αυτές ε8ναι αλήθεια, τότε καταλαβαίνουμε καλά το «κέρδος» πίσω από την ιστορία των υιοθεσιών των αδέσποτων.

  • 10 Μαΐου 2021, 17:23 | Γιώργος Πραγματευτάκης

    Ø Στις υιοθεσίες αδεσπότων ζώων προβλέπεται η καταβολή των εξόδων μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, τα οποία πρέπει να αναγράφονται.
    Η δραστηριότητα αυτή της υιοθεσίας έναντι αντιτίμου έχει χαρακτηριστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ως εξής: «..Η έννοια «επιχείρηση που πραγματοποιεί ενδοκοινοτικό εμπόριο» του άρθρου 12 της οδηγίας 90/425/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 26ης Ιουνίου 1990, σχετικά με τους κτηνιατρικούς και ζωοτεχνικούς ελέγχους που εφαρμόζονται στο ενδοκοινοτικό εμπόριο ορισμένων ζώντων ζώων και προϊόντων με προοπτική την υλοποίηση της εσωτερικής αγοράς, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 92/60/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 30ής Ιουνίου 1992, πρέπει να ερμηνευθεί ως περιλαμβάνουσα, μεταξύ άλλων, κοινωφελές σωματείο το οποίο μεταφέρει αδέσποτους σκύλους από κράτος μέλος σε άλλο, προκειμένου να εμπιστευθεί τους εν λόγω σκύλους στα άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ποσού καλύπτοντος, κατ’ αρχήν, τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε σχετικώς το εν λόγω σωματείο».
    Επίσης σύμφωνα με την απόφαση αυτή «υπάρχει βαθμός ομοιότητας μεταξύ της δραστηριότητας που συνίσταται στη διάθεση σκύλων σε άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ορισμένου ποσού και της δραστηριότητας που συνίσταται στην πώληση σκύλων από κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Επομένως, το πρώτο είδος δραστηριότητας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι στερείται κάθε εμπορικού χαρακτήρα….»
    Γίνεται σαφές, ότι,
    Ø μετά τις καταδικαστικές σε πρώτο βαθμό αποφάσεις για παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων ,
    Ø τις ασκηθείσες διώξεις για παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων,
    Ø για τις εν εξελίξει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης υποθέσεις που αφορούν παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων,
    οι διατάξεις που προαναφέρθηκαν είναι φωτογραφικές και παρεμβατικές στις προαναφερόμενες υποθέσεις και νομιμοποιούν την μαζική αποστολή ζώων σε νομικά πρόσωπά τα οποία θα δύναται να διαθέτουν τα αδέσποτα ζώα στην συνέχεια έναντι χρηματικού ποσού.
    Πλέον των ανωτέρω, δεν προάγεται η υπεύθυνη ιδιοκτησία , η οποία είναι η μόνη βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των αδεσπότων ζώων, που στη χώρα μας αποθαρρύνεται λόγω της χαλαρότητας της εφαρμογής της νομοθεσίας αλλά και της έλλειψης σχετικής παιδείας.

  • 10 Μαΐου 2021, 14:27 | ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΌΠΟΥΛΟΣ

    Υιοθεσία έναντι οικονομικού αντιτίμου παραπέμπει σε εμπορική συναλλαγη ομοίας με πώληση σε pet shop. Η υιοθεσία θα πρέπει να γίνεται απο τους Δήμους ΄ώστε να διασφαλίζεται η ευζωία των ζώων και η ιχνηλασιμοτητά τους, μετα τη στειρωσή τους, τον εμβολιασμό τους αλλα και την καταγραφή τους.αλλο ένα άρθρο φάσκει και αντί φάσκει και είναι εις βάρος της ευζωίας και της κυνοφυλειας με σκοπό το πλάγιο κέρδος των σκτλεμορων των αδέσποτων και του παράνομου trasin αυτό το νομοσχέδιο πλέων έχει ύπουλο και δόλιο σκοπό .

  • 10 Μαΐου 2021, 13:33 | Ελεν

    Οχι στην υιοθεσια με οικονομικο αντιτιμο..Υιοθεσία μόνο μέσω Δήμου κανένα φιλοζωικό σωματείο στις υιοθεσίες των αδέσποτων ζώων…κανένα φιλοζωικό σωματείο με παρανομο καταφύγιο…..Ελενχος στα φιλοζωικα σωματεια, ειδικα σε αυτα που μαζευουν ζωα και ολη την ωρα ζητανε λεφτά…

  • 10 Μαΐου 2021, 12:39 | Ελενη

    Η υιοθεσία έναντι οικονομικού αντιτίμου παραπέμπει σε εμπορική συναλλαγή ομοίας με πώλησης ζώου απο pet shop, οπότε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αυτό. Η υιοθεσία θα πρέπει να γίνεται απο τους Δήμους μετά τη καταγραφή τους, εμβολιασμό και στειρωσή τους, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα των ζώων,καθώς και η ευζωία τους.

  • 10 Μαΐου 2021, 09:27 | ΜΑΚΗΣ ΓΚΑΡΑΝΗΣ

    Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
    Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
    Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
    Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
    Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
    Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.

  • 10 Μαΐου 2021, 09:08 | ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΓΚΟΣ

    Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
    Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
    Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
    Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
    Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
    Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.

  • 10 Μαΐου 2021, 09:28 | ΝΑΝΣΥ ΜΑΝΩΛΗ

    Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
    Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
    Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
    Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
    Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
    Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.

  • 10 Μαΐου 2021, 09:02 | ΧΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
    Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
    Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
    Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
    Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
    Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.

  • 10 Μαΐου 2021, 09:37 | XARISOPOULOS THANASIS

    Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
    Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
    Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
    Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
    Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
    Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.

  • 9 Μαΐου 2021, 22:41 | Κατερίνα Μαραυγακη

    Κάνετε τα αδέσποτα ζώα εμπόρευμα στα χέρια ΜΚΟ.

  • 9 Μαΐου 2021, 22:04 | Εύα μαραυγακη

    Τα αδέσποτα ζώα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν εμπόρευμα κ αιτία κέρδους στα χέρια ιδιωτών ΜΚΟ οργανώσεων.αυτο δεν είναι ζωοφιλια είναι επιχείρηση .Ντροπή κ αισχος.τα αδύναμα πλάσματα οφείλουμε να τα προστατεύουμε κ όχι να τα ξεφορτονομαστε σε ιδιώτες με σκοπό το κρυφό κέρδος.

  • 9 Μαΐου 2021, 21:30 | Ελισαβετ

    Ø  Στις υιοθεσίες αδεσπότων ζώων προβλέπεται η καταβολή των εξόδων μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, τα οποία πρέπει να αναγράφονται.
    Η δραστηριότητα αυτή της υιοθεσίας έναντι αντιτίμου έχει χαρακτηριστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ως εξής: «..Η έννοια «επιχείρηση που πραγματοποιεί ενδοκοινοτικό εμπόριο» του άρθρου 12 της οδηγίας 90/425/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 26ης Ιουνίου 1990, σχετικά με τους κτηνιατρικούς και ζωοτεχνικούς ελέγχους που εφαρμόζονται στο ενδοκοινοτικό εμπόριο ορισμένων ζώντων ζώων και προϊόντων με προοπτική την υλοποίηση της εσωτερικής αγοράς, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 92/60/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 30ής Ιουνίου 1992, πρέπει να ερμηνευθεί ως περιλαμβάνουσα, μεταξύ άλλων, κοινωφελές σωματείο το οποίο μεταφέρει αδέσποτους σκύλους από κράτος μέλος σε άλλο, προκειμένου να εμπιστευθεί τους εν λόγω σκύλους στα άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ποσού καλύπτοντος, κατ’ αρχήν, τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε σχετικώς το εν λόγω σωματείο».
    Επίσης σύμφωνα  με την απόφαση αυτή «υπάρχει βαθμός ομοιότητας μεταξύ της δραστηριότητας που συνίσταται στη διάθεση σκύλων σε άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ορισμένου ποσού και της δραστηριότητας που συνίσταται στην πώληση σκύλων από κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Επομένως, το πρώτο είδος δραστηριότητας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι στερείται κάθε εμπορικού χαρακτήρα….»
    Γίνεται σαφές, ότι,
    Ø  μετά τις καταδικαστικές σε πρώτο βαθμό αποφάσεις για παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων ,
    Ø  τις ασκηθείσες διώξεις για παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων,
    Ø  για τις εν εξελίξει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης υποθέσεις που αφορούν παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων,
    οι διατάξεις που προαναφέρθηκαν είναι φωτογραφικές  και παρεμβατικές στις προαναφερόμενες  υποθέσεις και νομιμοποιούν την μαζική αποστολή ζώων σε νομικά πρόσωπά τα οποία θα δύναται να διαθέτουν τα  αδέσποτα ζώα στην συνέχεια έναντι χρηματικού ποσού. 
    Πλέον των ανωτέρω, δεν προάγεται η υπεύθυνη ιδιοκτησία , η οποία  είναι η μόνη βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των αδεσπότων ζώων, που στη χώρα μας αποθαρρύνεται λόγω της χαλαρότητας της εφαρμογής της νομοθεσίας αλλά και της έλλειψης σχετικής παιδείας.
    Σινη Ελισαβετ Σουελεν προεδρος του φιλοζωικού σωματείου Τετράποδος Σαμανος.

  • 9 Μαΐου 2021, 16:22 | ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Στις υιοθεσίες αδεσπότων ζώων προβλέπεται η καταβολή των εξόδων μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, τα οποία πρέπει να αναρτώνται στην Πλατφόρμα της παρ. 3

    Η δραστηριότητα αυτή της υιοθεσίας έναντι αντιτίμου έχει χαρακτηριστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ως εξής: «..Η έννοια «επιχείρηση που πραγματοποιεί ενδοκοινοτικό εμπόριο» του άρθρου 12 της οδηγίας 90/425/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 26ης Ιουνίου 1990, σχετικά με τους κτηνιατρικούς και ζωοτεχνικούς ελέγχους που εφαρμόζονται στο ενδοκοινοτικό εμπόριο ορισμένων ζώντων ζώων και προϊόντων με προοπτική την υλοποίηση της εσωτερικής αγοράς, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 92/60/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 30ής Ιουνίου 1992, πρέπει να ερμηνευθεί ως περιλαμβάνουσα, μεταξύ άλλων, κοινωφελές σωματείο το οποίο μεταφέρει αδέσποτους σκύλους από κράτος μέλος σε άλλο, προκειμένου να εμπιστευθεί τους εν λόγω σκύλους στα άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ποσού καλύπτοντος, κατ’ αρχήν, τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε σχετικώς το εν λόγω σωματείο».

    Επίσης σύμφωνα με την απόφαση αυτή «υπάρχει βαθμός ομοιότητας μεταξύ της δραστηριότητας που συνίσταται στη διάθεση σκύλων σε άτομα τα οποία δέχονται να τους αναλάβουν έναντι της εκ μέρους τους καταβολής ορισμένου ποσού και της δραστηριότητας που συνίσταται στην πώληση σκύλων από κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Επομένως, το πρώτο είδος δραστηριότητας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι στερείται κάθε εμπορικού χαρακτήρα….»

    Γίνεται σαφές, ότι,
    μετά τις καταδικαστικές σε πρώτο βαθμό αποφάσεις για παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων ,
    τις ασκηθείσες διώξεις για παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων,
    για τις εν εξελίξει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης υποθέσεις που αφορούν παράνομη διακίνηση και εμπορία αδέσποτων ζώων,
    οι διατάξεις που προαναφέρθηκαν είναι φωτογραφικές και παρεμβατικές στις προαναφερόμενες υποθέσεις και νομιμοποιούν την μαζική αποστολή ζώων σε νομικά πρόσωπά τα οποία θα δύναται να διαθέτουν τα αδέσποτα ζώα στην συνέχεια έναντι χρηματικού ποσού.

    Πλέον των ανωτέρω, δεν προάγεται η υπεύθυνη ιδιοκτησία , η οποία είναι η μόνη βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των αδεσπότων ζώων, που στη χώρα μας αποθαρρύνεται λόγω της χαλαρότητας της εφαρμογής της νομοθεσίας αλλά και της έλλειψης σχετικής παιδείας.

  • 9 Μαΐου 2021, 15:57 | Μαρία Καλή

    Άρθρο 9
    Όχι στις υιοθεσίες στο εξωτερικό μέσω ΜΚΟ.
    Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη σε αρκετές ΜΚΟ για τη σωστή διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Πολλά καταλήγουν στην ευθανασία εάν δεν υιοθετηθούν έγκαιρα και άλλα αγνοούνται. Δεν είναι εύκολο να γίνεται κανένας έλεγχος. Ας προστατέψουμε τα ζώα μην τα καταδικάσουμε για άλλη μια φορά.

  • 9 Μαΐου 2021, 09:12 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Καμία πρόβλεψη για:

    Ελεγχο καταλληλοτητας ανδόχου. Το προσωπικο των φιλοζωικών δεν ειναι σε καμια περίπτωση καταλληλο για αυτο τον ελεγχο, αλλα αφου αυτοι φιλοξενουν το ζωο και δεν υπαρχει αλλος να το κανει, θα πρεπει να καθοριστει ένα συγκεκριμενο πλαισιο, κοινο για ολα τα καταφυγια, συμφωνα με το οποιο θα ελεγχεται ο αναδοχος.

    Ελεγχο ευζωιας ζωου αφου παει στον αναδοχο. Και παλι με συγκεκριμενο πλαισιο.

    ΕΠιστροφη ζωου στο καταφυγιο ή ενημερωση καταφυγίου αν ο ανδοχος αποφασισει να δωσει το ζωο σε τριτο. Ο τριτος θα πρεπει να ελεγχθει.

    Χωρις αυτα, δεν μιλαμε για υιοθεσια μιλαμε για ξεφορτομα των φιλοζωικων.

    Και το σημαντικοτερο: Το ζωο, το δινουν για υιοθεσια ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ακρωτηριασμενο με στειρωση!! Απαραδεκτος, απανθρωπο, επιστημονικα λανθασμενο, δυνητικά εξαιρετικα επικινδυνο για τη ζωη και την ευζωια του ζωου.

  • 9 Μαΐου 2021, 03:52 | Μιχάλης Τούσουλης

    Όχι στα έξοδα μετακίνησης από φιλοζωικές οργανώσεις γιατί με αυτόν τον τρόπο πουλούν σκύλους με αυτό το κόλπο . όχι εξαγωγή αδέσποτων σκύλων σε χώρες του εξωτερικού από φιλοζωικές οργανώσεις

  • 9 Μαΐου 2021, 00:05 | Σοφία Σαμσόνογλου

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ΣΤΕΙΡΩΣΗ!!! ΜΌΝΟ ΈΤΣΙ ΘΑ ΛΥΘΕΊ ΤΟ ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΈΣΠΟΤΑ!!!

  • 8 Μαΐου 2021, 23:21 | 3 kai o koykos

    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ
    αρθρο 9
    5. Απαγορεύεται η καταβολή αντιτίμου για την πραγματοποίηση υιοθεσιών, εξαιρουμένων των εξόδων μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και ιατρικής φροντίδας, τα οποία πρέπει να αναρτώνται στην Πλατφόρμα της παρ. 3.
    (ποιος θα καθορίζει το ποσό των δαπανών και πουν θα πηγαίνουν τα ΧΡΗΜΑΤΑ? αφού τα αδέσποτα θα συντηρούνται από τους δήμους ή θα έχουμε μαύρο χρήμα ή υποχρεωτική φορολόγηση των χρημάτων αν πηγαίνουν σε ιδιώτη και όχι στους δήμους)

  • 8 Μαΐου 2021, 21:03 | ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΡΘΡΟ 5
    • ΟΧΙ στην υποχρεωτική “οριζόντια στείρωση” όλων των δεσποζόμενων σκύλων η οποία είναι αντισυνταγματική και ιατρικά και βιοηθικά ανεπίτρεπτη, δείχνοντας σεβασμό στα δικαιώματα των σκύλων και των υπεύθυνων ιδιοκτητών τους !!!
    Στηρίζουμε την θέση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ) για εξαίρεση των Καθαρόαιμων Σκύλων με Pedigree FCI και των αυτόχθονων Ελληνικών Φυλών Σκύλων.

  • 8 Μαΐου 2021, 21:08 | ΝΑΤΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    ΑΡΘΡΟ 5
    • ΟΧΙ στην υποχρεωτική “οριζόντια στείρωση” όλων των δεσποζόμενων σκύλων η οποία είναι αντισυνταγματική και ιατρικά και βιοηθικά ανεπίτρεπτη, δείχνοντας σεβασμό στα δικαιώματα των σκύλων και των υπεύθυνων ιδιοκτητών τους !!!
    Στηρίζουμε την θέση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ) για εξαίρεση των Καθαρόαιμων Σκύλων με Pedigree FCI και των αυτόχθονων Ελληνικών Φυλών Σκύλων.

  • 8 Μαΐου 2021, 11:53 | Βασιλεια Μυρογιαννη

    Οσον αφορα τις υιοθεσιες στο εξωτερικο, πρεπει να βρεθει ενας τροπος να υποχρεωθουν οι κτηνιατροι της εκαστοτες περιφερειας να εκδιδουν τα απαραιτητα πιστοποιητικα, και οχι να αρνουνται, οπως κανουν οι περισσοτεροι. Ή να δοθει αυτη η αρμοδιοτητα σε κτηνιατρο του δημου, ή ιδιωτη κτηνιατρο κατ’οπιν σεμιναριων κλπ. Σε γενικες γραμμες, βοηθηστε να γινονται οι υιοθεσιες σωστα και νομιμα, γιατι αυτη τη στιγμη λογω αρνησης συνεργασιας των δημοσιων κτηνιατρων ειναι αδυνατον να συνεχιστει το εργο των σωματειων και των εθελοντων

  • 7 Μαΐου 2021, 21:49 | Ωραιόζηλη Παπατσώνη

    Για την Παρ.5 είναι εντελώς παράλογο να εξαιρούντα κάποιες δήθεν δαπάνες – συνιστούν κι αυτές εμπορία σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα. Ως εμπορία θεωρείται και η πώληση σε τιμή κόστους. Αγοράζω κοκα-κολα στη τιμη κοστους που σημαίνει πληρώνονται οι εργάτες που το παρασκευάσανε, απλώς ο τελικός μεσάζων δεν βγάζει κέρδος. Αντί για τις φιλοζωικές θα βγάλουν κέρδος λοιπόν οι γιατροί, οι παρασκευαστές τροφών και οι πετ-ταξι / μεταφορείς / αεροπορικές εταιρείες. Στα μουλωχτά όμως, θα βγάζει κέρδος και οι φιλοζωικές, απλως θα κουκουλώνεται.

  • 7 Μαΐου 2021, 18:14 | ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΒΕΡΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ SAVELIVES *4052*
    Με το άρθρο αυτό αποκαλύπτεται η διάθεση της κυβέρνησης η οποία δεν είναι φιλοζωική ούτε αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς, εφόσον τα αδέσποτα μέσω των δήμων θα δίνονται σε ιδιώτες ΜΚΟ ως ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!!!!!σε συνεργασία με ΜΚΟ του εξωτερικού.
    Υπάρχει ήδη απόφαση του Ευρωπαικού διακαστηρίου πως εφόσον κάτι δίνεται με χρηματικό αντίτιμο πρόκειται για εμπορική συναλλαγή.Επίσης οι οργανώσεις νομιμα πλέον θα εκδίδουν το υγειονομικό πιστοποιητικό Traces(εμπορική μετακίνηση ζώων) έτσι ώστε μεγάλος αριθμός ζώων συντροφιάς που προέρχονται από αδέσποτα θα εξάγονται προς το εξωτερικό με σκοπό την υιοθεσία.Και αν δεν υιοθετουνται?
    Από την στιγμή που μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει κοινή πλατφόρμα ιχνηλάτησης αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουμε την κατάληξη των ζώων εφόσον δεν υιοθετηθούν-πωληθούν έναντι αντιτίμου όπως περιγράφει το άρθρο,ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι στα καταφύγια του εξωτερικού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εφόσον τα ζώα δεν υιοθετηθούν-πωληθούν ευθανατώνονται.Επομένως ουσιαστικά επαναφέρουμε τον μπόγια αλλά στο εξωτερικό και ενώ τα ζώα σε επιχειρηματίες έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη.
    Τι γίνεται στην περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης του εξωτερικού αν βρεθεί υιοθεσία, δεν επιθυμεί πλέον το κατοικίδιο?θα επιστρέφεται στην χώρα μας ή σε καταφύγιο του εξωτερικού που αν δεν υιοθετηθεί εκ νέου θα ευθανατώνεται όπως είναι γνώστο?
    Να τοποθετήστε ξεκάθαρα και μην προκαλείται πλάνη στον κόσμο για φιλοζωικό νομοσχέδιο.Επιχειρηματικό νομοσχέδιο είναι με εμπόρευμα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ξεφόρτωμα αυτών από κάθε κρατική ευθύνη(και ταυτόχρονα οικονομική επιβάρυνση του κράτους).
    Δεν σας ενδιαφέρει η ευζωια τους ούτε η προσταία τους.Δεν μιλαμε για φιλοζωία μιλάμε για επιχείρηση με το προσωπείο της φιλοζωίας.

  • 7 Μαΐου 2021, 18:05 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    Αρθρο 5

    Δηλαδη θα σταματησουν να εκβιαζουν για δωρεα? Να υπονοουν ξεκαθαρα οτι αν δεν κανεις δωρεα 50 με 100 Ευρω δεν θα σου δωσουν το σκυλο??

    Αυτο θα πρεπει να σταματησει.
    Και ο μονος τροπος να σταματησει ειναι να υπαρχει αντιτιμο. 100 Ευρω. Αυτο θα κρατησει μακρια αυτους που θελουν να παρουν ενα σκυλο για πλακα. !00 Ευρω ειναι το φαγητο για ενα σκυλο μεσαιου μεγεθους για 50 μερες αν του δινεις καλη ποιοτητα τροφης. Συνεπως ο πιθανος νεος ιδιοκτητης θα μπορει ευκολα να το καταβαλει.
    Ας μην ειναι μονιμο.. ας επιστραφει στον ιδιοκτητη μετα απο 1 χρονο αν ολα εχουν παει καλα με την υιοθεσια. Αλλα αντιτιμο πρεπει να υπαρχει.

    Και τους επιπολαιους θα κρατησει μακρια ως ενα βαθμο και θα σταματησει ο εκβιασμς απο φιλωζωικες.

  • 7 Μαΐου 2021, 15:43 | Χριστίνα Καλλιαντέρη

    Καλησπέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω ποια ζώα ορίζονται ως ζώα συντροφιάς.Θα επιτρέπεται επί παραδείγματι να έχει κάποιος που μένει σε κτήμα κότες,πρόβατα γουρούνια κλπ?

  • 7 Μαΐου 2021, 15:06 | ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

    Σε όλες τις πολυκατοικίες (ανω των δύο διαμερισμάτων), με απόφαση της συνέλευσης των ιδιοκτητών θα χαρακτηρίζεται το κτίριο ως φιλικό ή όχι προς τα κατοικίδια. Ο ενδιαφερόμενος για αγορά ή ενοικίαση θα γνωρίζει εκ των προτέρων τους όρους συγκατοίκησης και θα αποφασίζει ανάλογα τις κινήσεις του. Στις νέες πολυκατοικίες αυτό θα αποφασίζεται στη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Σε περίπτωση χαρακτηρισμού του κτιρίου σε pet friendly, πλην της κατοχύρωσης νόμιμης διαβίωσης κατοικίδιων από τους ενοίκους, θα προχωρεί σε συνεργασία με το Δήμο για τη νομιμοποίηση και του κατάλληλου χώρου φροντίδας αδέσποτων ζώων σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας.

  • 7 Μαΐου 2021, 15:37 | ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ

    ποιος θα εισπρατει τα εξοδα και ποιος θα κοβει αποδειξεις??πως θα λειτουργησει ο ελεγκτικος μηχανισμος ωστε να ζωα να μην πληρωνονται και απο το δημο αλλα και απο αυτον που υιθιοθετει?ηΥπευθυνος για την υιοθεσια και καταγραφη πρπει να παραμεινει ο δημος..μονο αυτος ειναι επισημος δημοσιος φορεας…οι ιδιωτικοι φορεις δεν εχουν καμια μα καμια πολυτως δουλεια με την υιοθεσια ζωου ελλαδα η εξωτερικου…δεν γινεται να κανουν κουμαντο ο καθε ενας που δηλωνει φιλοζωος…εδω οι τραμπουκισμοι απο τα σωματεια κ τους φιλοζωους εχουν παρει τεραστια διασταση..εαν τους δωθουν και αλλα δικαωματα που θα φτασουν αραγε??Οι ιδιοι οι φιλοζωοι μας εχουν κανει ξεφτιλα παγκοσμιως ασκωντας ψευτικη προπαγανδα….Αγγλικο σωματειο δηλωνε πως η Ελλαδαειναι φτωχη χωρα και πως μας βοηθανε…..εξω τα σωματεια πο τα κονδυλια κ τη διαχειριση αδεσποτων ζωων..

  • 7 Μαΐου 2021, 10:16 | Αναστασιος Πολυχρονοπουλος

    Αρθρο 9 παρ 5. Τα ιατρικα εξοδα των αδεσποτων ζωων που καλυπτονται απο τους Δημους δεν ειναι δυνατον να πληρωνονται σε φιλοζωικα σωματεια που διαχειριζονται υιοθεσίες μιας και αυτο αποτελει εμμεσα μεσο πλουτισμου και λειτουργει σαν αντικινητρο στον περιορισμο του πληθυσμου των αδεσποτων ζωων.
    Η προταση μου ειναι εαν υπαρχει χρέωση για τα ιατρικα εξοδα αυτα να πιστωνονται στους λογαριασμους του φορεα που χρεώθηκε τα ιατρικα εξοδα εξ αρχης. Το ποσο που θα εισπραττεται δεν μπορει να ξεπερνα το ποσο που πληρωθηκε για τις ιατρικες πραξεις.