Άρθρο 8 Χρηματοδότηση των δήμων – Πρόγραμμα Άργος

1. Θεσπίζεται ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την επωνυμία «Άργος».
2. Στόχος του προγράμματος είναι η χρηματοδότηση των δήμων για την υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του άρθρου 7 και επιμέρους δράσεων του παρόντος, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και οχημάτων, τη χρηματοδότηση προγραμμάτων καταγραφής, στείρωσης και εμβολιασμού, καθώς και της δημιουργίας καταφυγίων, κτηνιατρείων, αποτεφρωτηρίων και περιφραγμένων πάρκων σκύλων, την κάλυψη του κόστους συμβάσεων με κτηνιάτρους, καθώς και με το πάσης φύσης λοιπό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την εφαρμογή του παρόντος.
3. Το πρόγραμμα επιχορηγείται από τα ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα των άρθρων 69 και 71 του ν. 4509/2017 (Α’ 201), καθώς και από οποιουσδήποτε άλλους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών.
4. Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, όπως η λεϊσμανίωση, διατίθενται για τη χρηματοδότηση των δήμων με σκοπό την ενίσχυση και την παρακολούθηση των προγραμμάτων διαχείρισης αδέσποτων ζώων και τη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

  • 18 Μαΐου 2021, 22:06 | MYRA ANTONIOU

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού

  • 18 Μαΐου 2021, 22:51 | ΤΑΣΟΣ ΚΛΑΠΑΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα με την Ο.ΖΩ.ΣΩ.ΕΛ
    ΟΧΙ ΣΤΟ Ν/Σ
    Εδώ και τώρα απόσυρση του Ν/Σ και επανάληψη των συζητήσεων μα τους καθείς αρμοδίους και όχι με τους άσχετους και επικίνδυνους <>

  • 18 Μαΐου 2021, 22:16 | Ελένη Πετροπούλου

    Άμεση, επαρκής χρηματοδότηση για τη διαχείριση των ζώων όχι αόριστες προβλέψεις. Συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και φιλοζωικών που να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούν. Συγκεκριμένα κριτήρια για την επιδότηση ή τη δωρεάν στείρωση και θεραπεία δεσποζόμενων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

  • 18 Μαΐου 2021, 22:42 | Δέσποινα Λαντζανάκη

    Άμεση, επαρκής χρηματοδότηση για τη διαχείριση των ζώων όχι αόριστες προβλέψεις. Συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και φιλοζωικών που να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούν. Συγκεκριμένα κριτήρια για την επιδότηση ή τη δωρεάν στείρωση και θεραπεία δεσποζόμενων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

  • 18 Μαΐου 2021, 22:07 | Θανου Εύη

    ΣΥΝΦΩΝΩ ΝΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΦΠΟ

  • 18 Μαΐου 2021, 21:07 | Ελένη Μαυρούλη

    Εξαιρετικά σημαντική η υλοποίηση του συγκεκριμένου άρθρου.

  • 18 Μαΐου 2021, 21:25 | ΠΕΤΤΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

    ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ 8. ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΥΣΣΑΣ ΚΤΛ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

  • 18 Μαΐου 2021, 21:32 | Σπυριδούλα Βασιλακη

    🔴ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού (εφόσον φυσικά συμφωνείτε )

    ΤΑ 12 ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ

    🔵1. Όχι στον εγκλεισμό υγιών ενήλικων ζώων σε καταφύγια- όχι στις αυθαίρετες ευθανασίες

    Είναι απαράδεκτο να εισάγεται ο εγκλεισμός υγιών ενήλικων ζώων σε καταφύγιο που είναι αντίθετος με την ευζωία των ζώων και ανώφελος στο βαθμό που ο αριθμός των αδέσποτων είναι τεράστιος και διαρκώς εγκαταλείπονται νέα. Για τους λόγους αυτούς απαγορεύεται με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία. Τα ζώα, όπως προβλέπεται σήμερα, πρέπει να περισυλλέγονται, να στειρώνονται, να εμβολιάζονται ή να θεραπεύονται και να επανεντάσσονται άμεσα. Εξαίρεση αποτελούν τα μικρά ως 5 μηνών, τα πάσχοντα από ανίατη ασθένεια και όσα έχουν κριθεί επικίνδυνα.
    Είναι απαράδεκτο να εισάγεται η ευθανασία με την παρακάτω διάταξη

    Η περίοδος των τριάντα (30) ημερών δεν απαιτείται να τηρηθεί αν συντρέχουν κτηνιατρικοί λόγοι για άμεση ευθανασία.
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ το παραπανω

    🔵2. Ναι στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων, χωρίς καθυστερήσεις, αναβολές και εξαιρέσεις. Αστείρευτη πηγή αδέσποτων είναι οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις των δεσποζόμενων που συνεπάγονται είτε βίαιη θανάτωση είτε εγκατάλειψη των μικρών. Η υποχρέωση στείρωσης να ξεκινά το πολύ μετά από 6 μήνες από την επιβολή του νόμου εφόσον δεν υπάρχει κάποιο κτηνιατρικό θέμα και να αφαιρεθεί εντελώς η δυνατότητα εξαιρέσεων ιδιαίτερα για τα ζώα «εργασίας» (κυνηγιού, φύλαξης κοπαδιών κλπ) γιατί ακριβώς από αυτά προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων.

    🔵3. ΟΧΙ στην επαναφορά για 4η φορά κυνοκομείων σε βραχώδεις!!! περιοχές ,μακρυά απο το Θεό ΑΡΘΡΟ 23 παρ 3.ΝΑΙ σε μικρές και πολλές δομές , ναι σε ανώτατο πλαφον αριθμού ζώων μέσα στη δομή , ναι στην προσωρινή παραμονη των ζώων με ανώτατο πλαφόν τις 30 μερες-πλην εξαιρέσεων-, ΝΑΙ στην υιοθεσία τους αλλιώς άμεση επανένταξη εκεί που ζουσαν κ μόνο .
    Σχολιάζουμε στα ΑΡΘΡΑ 23 ΚΑΙ ΑΡΘΡΟ 7

    🔵4. Μη δυσκολεύετε τις υιοθεσίες και βάζετε στην παρανομία το έργο των φιλόζωων! Καταργείστε την υποχρέωση να παραδίδονται υποχρεωτικά σε Δήμους και σε αδειοδοτημένα καταφύγια όσα ζώα βρίσκουν φιλόζωοι, τουλάχιστον μέχρις ότου μειωθεί δραστικά ο αριθμός των αδέσποτων στη χώρα και μέχρι να δημιουργηθούν επαρκή νόμιμα καταφύγια. Αλλιώς θα περιορίσετε τις υιοθεσίες και χιλιάδες κουτάβια και γατάκια θα έχουν τραγικό τέλος. ΝΑΙ στη φιλοξενία και περισυλλογή αδέσποτων από τις εγγεγραμμένες στο Μητρώο φιλοζωικές οργανώσεις χωρίς να ειναι απαραίτητο να έχουν αδειοδοτημένο καταφύγιο ,σε δομές που θα τηρούνται όλες οι συνθήκες ευζωίας .Κανένας φιλοζωικός σύλλογος δεν έχει χρήματα να δημιουργήσει και πολύ περισσότερο συντηρήσει καταφύγια με τις προϋποθέσεις της αδειοδότησης .Πάλι τα καθιστάτε παράνομα επειδή θέλουν να βοηθήσουν και μόνο . Μην ποινικοποιειτε τον εθελολοντων.

    🔵5. Καταργείστε επιτέλους το δέσιμο των ζώων! Σταματήστε την κακοποίηση. Να αφαιρούνται οριστικά τα ζώα που έχουν κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες. Προβλέψτε μηχανισμούς για τον έλεγχο της ευζωίας των δεσποζομεμων
    🔵6. Κλείστε όλα τα παράνομα εκτροφεία – κολαστήρια με μέριμνα για τα χιλιάδες σκυλιά που παράγονται εκεί. Θεσπίστε τώρα κανόνες για τα νόμιμα εκτροφεία και κλείστε όσα δεν τηρούν τους κανόνες ευζωίας των ζώων.

    🔵7. Ιδρύστε παντού δημοτικά κτηνιατρεία, ειδικές υπηρεσίες στους Δήμους στελεχωμένες με ειδικευμένα άτομα και προβλέψτε τη λειτουργία μικρών δομών προσωρινής διαβίωσης για μικρό αριθμό ζώων, μέσα στον αστικό ιστό σε κατάλληλες θέσεις (π.χ. αστικά πάρκα και άλση) με τη συνεργασία φιλοζωικών. Μην εξορίζετε τα ζώα σε δυσπρόσιτα μέρη που θα στοιβάζονται εκατοντάδες ή και χιλιάδες ζώα σε διαδημοτικά καταφύγια.

    🔵8. Μη δημιουργείτε εμπόδια στην περίθαλψη των σκύλων που πάσχουν με λεϊσμανίαση: Να επιτρέπεται μέσω του θεσμού της αναδοχής, η φροντίδα και περίθαλψη.Συμφωνούμε με την προταση της Πανελλαδικης Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για το αρθρο 18 .

    🔵9. ΟΧΙ στις «ποινές» χάδι στους Δήμους , που στη πράξη σημαίνει ,ότι οι περισσότεροι Δήμοι θα συνεχίσουν το «έργο» τους κατά των ζώων .ΝΑΙ σε πραγματικές κυρώσεις στους Δήμους,ποινικές και διοικητικές

    🔵10. ΟΧΙ ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων ,που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν εως και 5 χρονια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους,διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους .ΝΑΙ στην προσωρινή αφαίρεση με χρονικό όριο ενός μήνα ,μετα να παίρνεται η απόφαση

    ΟΧΙ επιστροφή του ζώου στο βασανιστή του επειδή θα πληρώσει τα έξοδα ,με τη διαδικασία της προσωρινής αφαίρεσης.ΝΑΙ στη πληρωμή των εξοδων απο τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση
    Σχολιάζουμε στο ΑΡΘΡΟ 20

    🔵11. ΟΧΙ οι κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες αρμοδιες για την ευζωία των ζώων στα κυνοκομεία . Απετυχαν και αδιαφορησαν εντελώς για το τι γινεται στα δημοτικά κυνοκομεία .Η αρμοδιότητα αυτή να ανήκει στις 5μελεις επιτροπές.

    🔵12. Άμεση, επαρκής χρηματοδότηση για τη διαχείριση των ζώων όχι αόριστες προβλέψεις. Συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και φιλοζωικών που να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούν. Συγκεκριμένα κριτήρια για την επιδότηση ή τη δωρεάν στείρωση και θεραπεία δεσποζόμενων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρι

  • 18 Μαΐου 2021, 20:35 | Αποστολης3

    Όχι στην στείρωση Ναι στον ερασιτέχνη εκτροφέα!

  • 18 Μαΐου 2021, 20:10 | Αγλαια

    Όχι στην στείρωση Ναι στον ερασιτέχνη εκτροφέα!

  • 18 Μαΐου 2021, 19:49 | ΣΠΗΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

    Καλά με δανεικά από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων πάτε να στήσετε ένα πρόγραμμα πολύ απαιτητικό σε πόρους για να πετύχει; Δεν πρέπει να είστε καθόλου σοβαροί εκτός αν προδικάζετε με τον τρόπο αυτόν την αποτυχία του προγράμματος (ή έχετε άλλους σκοπούς) Το γνωρίζουν αυτό οι Δήμοι; Πώς θα έχετε απαιτήσεις για την τήρηση του προγράμματος όταν δεν τους δίνετε χρήματα;
    Ύστερα, σοβαρά τώρα, θα δώσετε τα χρήματα με τα οποία γίνονται οι εναέριες ρίψεις εμβολίων της λύσσας για τις αλεπούδες με τις οποίες κατορθώσαμε να ελέγξουμε την τόσο επικίνδυνη ζωοανθρωπονόσο που εμφανίστηκε ξανά στην χώρα μας πριν από μια δεκαετία, στους Δήμους για το πρόγραμμα; Αυτό είναι μια πράξη που θέτει σε Αμεσο Κίνδυνο την Δημόσια Υγεία και οι ηθικοί αυτουργοί είναι όσοι συνεργάστηκαν στην σύνταξη αυτού του Νομοσχεδίου!
    Βρείτε πόρους η αποσύρετε το παρόν Νομοσχέδιο. Αλλιώς είναι τζάμπα ο κόπος!

  • 18 Μαΐου 2021, 19:24 | Teresa Silva

    Συμφωνώ με τις θέσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

  • 18 Μαΐου 2021, 18:34 | Γεωργιακωδη Αικατερίνη

    Συμφωνώ με τις θέσεις της ΠΦΠΟ

  • 18 Μαΐου 2021, 17:42 | Σύλλογος κατά του trafficking των αδέσποτων ζώων

    Είμαστε κατά του Ν/Σ και στις παράνομες υιοθεσίες και μεταφορές γιατί και αυτό είναι ένα είδος κακοποίησης ζώου και παράνομης εμπορίας αφού δεν θα διαθέτουν τα απαιτούμενα χαρτιά.

  • 18 Μαΐου 2021, 17:00 | Θεοδώρα Καλεα

    Άμεση, επαρκής χρηματοδότηση για τη διαχείριση των ζώων όχι αόριστες προβλέψεις. Συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και φιλοζωικών που να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούν. Συγκεκριμένα κριτήρια για την επιδότηση ή τη δωρεάν στείρωση και θεραπεία δεσποζόμενων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

  • 18 Μαΐου 2021, 16:54 | Μαριάννα Τοσουνίδη

    Συμφωνώ με τις θέσεις της ΠΦΠΟ.

  • 18 Μαΐου 2021, 15:20 | Άλκηστις Πεππα

    Οσα χρήματα και να δώσετε σε όλους τους δήμους σε όλα τα σωμάτια σε όλους τους εθελοντές που φροντίζουν όσα ζώα τους επιτρέπει το 24ωρο τους δε θα φτάσουν για να φροντίστουν αυτά τα 3 εκατομμύρια αδέσποτα και όσα θα γεννήθουν στη συνέχεια. Πρέπει οι δήμοι αποκλείεται να έχουν συνέχεια τροφές φάρμακα γιατρούς για όλα αυτά διότι πάντα είναι δυσλειτουργικοι και καθυστερούν με γραφειοκρατίες. Πρέπει να καταλάβετε ότι η υπέρμετρη αισιοδοξία των φιλοζωων, η αδιαφορία των δήμων και τα δεινά των εμπόρων και των κυνηγών θα συνεχίσουν να ευθύνονται για την ανεξέλεγκτη κατάσταση και τους πρωτοφανεις βασανισμους όσο δεν επιτρέπετε την ευθανασία. Η ευθανασία είναι μονόδρομος όταν δε δουλεύει τίποτα ούτε οι νόμοι. Και ισόβια να επιβάλλεται θεωρητικά σε όσους ρίχνουν φόλες οι κρεμάνε η πυροβολούν σκυλιά γατιά θα συνεχίσουν να το κάνουν διότι δεν τους πιάνει κάνεις. Γλιτώσετε τα άπειρα ζώα από τα άπειρα βασανιστήρια και επιτρέψτε την ευθανασία.

  • 18 Μαΐου 2021, 13:37 | Φανή Κοράβου

    Συμφωνώ με τις θέσεις της ΠΦΠΟ

  • 18 Μαΐου 2021, 13:19 | ΘΑΝΟΣ ΣΑΛΕΠΑΣ

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΟΖΩΣΩΕΛ
    ΟΧΙ ΣΤΟ Ν/Σ…

  • 18 Μαΐου 2021, 13:30 | Ισαβέλλα Εμίρη

    Άμεση, επαρκής χρηματοδότηση για τη διαχείριση των ζώων όχι αόριστες προβλέψεις. Συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και φιλοζωικών που να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούν. Συγκεκριμένα κριτήρια για την επιδότηση ή τη δωρεάν στείρωση και θεραπεία δεσποζόμενων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια. Κυρίως να υποστηριχθούν οι μικροί νησιωτικοί δήμοι για να προβούν σε λειτουργία κτηνιατρείων και συμβάσεις με κτηνιάτρους

  • 18 Μαΐου 2021, 13:07 | Ισαβέλλα Εμίρη

    Άμεση, επαρκής χρηματοδότηση για τη διαχείριση των ζώων όχι αόριστες προβλέψεις. Συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και φιλοζωικών που να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούν. Συγκεκριμένα κριτήρια για την επιδότηση ή τη δωρεάν στείρωση και θεραπεία δεσποζόμενων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

  • 18 Μαΐου 2021, 13:48 | Αγγελική

    Άμεση, επαρκής χρηματοδότηση για τη διαχείριση των ζώων όχι αόριστες προβλέψεις. Συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και φιλοζωικών που να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούν. Συγκεκριμένα κριτήρια για την επιδότηση ή τη δωρεάν στείρωση και θεραπεία δεσποζόμενων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

  • 18 Μαΐου 2021, 13:25 | Βασιλική

    Άμεση, επαρκής χρηματοδότηση για τη διαχείριση των ζώων όχι αόριστες προβλέψεις. Συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και φιλοζωικών που να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούν. Συγκεκριμένα κριτήρια για την επιδότηση ή τη δωρεάν στείρωση και θεραπεία δεσποζόμενων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

  • 18 Μαΐου 2021, 13:01 | Θάνος

    Άμεση, επαρκής χρηματοδότηση για τη διαχείριση των ζώων όχι αόριστες προβλέψεις. Συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και φιλοζωικών που να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούν. Συγκεκριμένα κριτήρια για την επιδότηση ή τη δωρεάν στείρωση και θεραπεία δεσποζόμενων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

  • 18 Μαΐου 2021, 13:35 | ΕΛΕΝΗ ΝΑΝΟΥ

    Άμεση, επαρκής χρηματοδότηση για τη διαχείριση των ζώων όχι αόριστες προβλέψεις. Συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και φιλοζωικών που να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούν. Συγκεκριμένα κριτήρια για την επιδότηση ή τη δωρεάν στείρωση και θεραπεία δεσποζόμενων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

  • 18 Μαΐου 2021, 12:00 | Παναγιώτα Δαυιδούλα Περήφανου

    Άμεση, επαρκής χρηματοδότηση για τη διαχείριση των ζώων όχι αόριστες προβλέψεις. Συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και φιλοζωικών που να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούν. Συγκεκριμένα κριτήρια για την επιδότηση ή τη δωρεάν στείρωση και θεραπεία δεσποζόμενων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

  • 18 Μαΐου 2021, 12:14 | Ina giorgiou

    Σύμφωνω με τις θέσεις της ΠΦΠΟ

  • 18 Μαΐου 2021, 12:33 | Κυνηγετικές σελίδες

    «4. Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, όπως η λεϊσμανίωση, διατίθενται για τη χρηματοδότηση των δήμων με σκοπό την ενίσχυση και την παρακολούθηση των προγραμμάτων διαχείρισης αδέσποτων ζώων και τη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς»
    Είναι δυνατόν η καταπολέμηση θανατηφόρων ζωοανθρωπονόσων, όπως η λύσσα να στερείται πόρων; Για να χρηματοδοτηθεί ο χαώδης χώρος των φιλοζωικών; ΕΛΕΟΣ!
    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

  • 18 Μαΐου 2021, 12:51 | Βασιλική Μανδυλα

    Σύμφωνω με τις θέσεις της ΠΦΠΟ

  • 18 Μαΐου 2021, 10:40 | Zefi giou

    Συμφωνω με τις θεσεις της Π.Φ.Π.Ο.

  • 18 Μαΐου 2021, 10:52 | ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

    Παράγραφος 4. Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, όπως η λεϊσμανίωση, διατίθενται για τη χρηματοδότηση των δήμων με σκοπό την ενίσχυση και την παρακολούθηση των προγραμμάτων διαχείρισης αδέσποτων ζώων και τη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
    Παρατήρηση
    Τα κονδύλια του ΥΠΑΑΤ που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, δεν πρέπει να διατεθούν στους δήμους καθώς δεν έχουν το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για να διαχειριστούν τόσο σοβαρές νόσους και να αντιμετωπίσουν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τα ζητήματα αυτά. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.

  • 18 Μαΐου 2021, 10:45 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

    Παράγραφος 4. Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, όπως η λεϊσμανίωση, διατίθενται για τη χρηματοδότηση των δήμων με σκοπό την ενίσχυση και την παρακολούθηση των προγραμμάτων διαχείρισης αδέσποτων ζώων και τη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
    Παρατήρηση
    Τα κονδύλια του ΥΠΑΑΤ που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, δεν πρέπει να διατεθούν στους δήμους καθώς δεν έχουν το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για να διαχειριστούν τόσο σοβαρές νόσους και να αντιμετωπίσουν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τα ζητήματα αυτά. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.

  • 18 Μαΐου 2021, 10:57 | Κωνσταντίνος Πανταζής

    Σχετικά με την παράγραφο 4,
    Παρατήρηση:Τα κονδύλια του ΥΠΑΑΤ που αφορούν προγράμματα καταπολέμησης της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων, δεν πρέπει να διατεθούν στους δήμους καθώς δεν έχουν το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για να διαχειριστούν τόσο σοβαρές νόσους και να αντιμετωπίσουν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τα ζητήματα αυτά. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.

  • 18 Μαΐου 2021, 09:20 | Ρ. Πολυζου

    Συμφωνώ με τις θέσεις της ΠΦΠΟ.

  • 18 Μαΐου 2021, 09:39 | SAPT Hellas

    (το σχόλιο κατατίθεται σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό και Περιβαλλοντικό σύλλογο Καπανδριτίου Πολυδενδρίου).
    Παρ. 4 Να οριστεί καταληκτική ημερομηνία διάθεσης των πόρων αυτών από το ΥΠΑΑΤ

  • 18 Μαΐου 2021, 09:57 | Stamatiki delakovia

    Όχι στον εγκλεισμό υγιών ενήλικων ζώων σε καταφύγια- όχι στις αυθαίρετες ευθανασίες
    Είναι απαράδεκτο να εισάγεται ο εγκλεισμός υγιών ενήλικων ζώων σε καταφύγιο που είναι αντίθετος με την ευζωία των ζώων και ανώφελος στο βαθμό που ο αριθμός των αδέσποτων είναι τεράστιος και διαρκώς εγκαταλείπονται νέα. Για τους λόγους αυτούς απαγορεύεται με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία. Τα ζώα, όπως προβλέπεται σήμερα, πρέπει να περισυλλέγονται, να στειρώνονται, να εμβολιάζονται ή να θεραπεύονται και να επανεντάσσονται άμεσα. Εξαίρεση αποτελούν τα μικρά ως 5 μηνών, τα πάσχοντα από ανίατη ασθένεια και όσα έχουν κριθεί επικίνδυνα.
    Επίσης είναι απαράδεκτο να αποφασίζεται η ευθανασία μόνο με κτηνιατρική εξέταση (7.5.βαγ και 7.9.11) εκτός αν καθοριστούν επακριβώς κατεπείγοντες κτηνιατρικοί λόγοι, αλλιώς ανοίγει ο δρόμος για αυθαίρετες μαζικές ευθανασίες. Να παραμείνει όπως είναι σήμερα δηλαδή ότι ουδεμία ευθανασία δεν θα πρέπει να επιτρέπεται, χωρίς την έγκριση της 5μελούς. Επίσης όπως προβλέπεται και σήμερα να υπάρχει η δυνατότητα σε φιλοζωικές να αναλάβουν ένα ζώο που έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο.

  • 17 Μαΐου 2021, 23:41 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 17 Μαΐου 2021, 23:41 | ΤΙΝΑ ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑ

    Συμφωνω με τις θεσεις της ΠΦΠΟ

  • 17 Μαΐου 2021, 23:46 | Μανόλης Β

    Συμφωνώ με τις θέσεις της ΠΦΠΟ.

  • 17 Μαΐου 2021, 23:17 | Σιάκκα Φωτεινή

    Συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις της ΠΦΠΟ

  • 17 Μαΐου 2021, 22:45 | Δέσποινα Σπανούδη

    Άμεση, επαρκής χρηματοδότηση για τη διαχείριση των ζώων όχι αόριστες προβλέψεις. Συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και φιλοζωικών που να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούν. Συγκεκριμένα κριτήρια για την επιδότηση ή τη δωρεάν στείρωση και θεραπεία δεσποζόμενων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

  • 17 Μαΐου 2021, 22:56 | Φλωρα Βλαχου

    Άμεση, επαρκής χρηματοδότηση για τη διαχείριση των ζώων όχι αόριστες προβλέψεις. Συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και φιλοζωικών που να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούν. Συγκεκριμένα κριτήρια για την επιδότηση ή τη δωρεάν στείρωση και θεραπεία δεσποζόμενων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

  • 17 Μαΐου 2021, 21:06 | ΔΗΜΟΣ

    Τάσσομαι υπέρ των θέσεων της ΟΖΩΣΩΕΛ
    ΟΧΙ ΣΤΟ Ν/Σ…

  • 17 Μαΐου 2021, 21:42 | Νικολ Ρουσσου

    Συμφωνω με τις θεσεις της ΠΦΠΟ

  • 17 Μαΐου 2021, 21:25 | ΝΤΙΝΟΥ ΦΑΝΗ

    Συμφωνω απόλυτα με τις Θέσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.)

  • 17 Μαΐου 2021, 20:39 | ΕΡΗ ΖΙΑΚΑ

    Συμφωνω απόλυτα με τις Θέσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.)

  • 17 Μαΐου 2021, 19:27 | Πέτρος Π

    Ούτε ένα ευρώ από κρατικά κονδυλια και χρήματα Πολιτών για να στηριχτούν τα παράνομα και άτυπα κολαστήρια τον αδεσπωτον ζώον.
    Το κράτος οφείλει να αναδιοργανώσει τους αρμόδιους Δήμους για να γίνει διαχείριση με προδιαγραφές και έλεγχο!!!
    Τα περισσότερα Φιλοζωικά σωματεία τρώνε κρατικό χρήμα και βάζουν και στις τσέπες!!!
    Για κόψτε τους τις επιχορηγήσεις να δούμε έως που φτάνει η πραγματική αγάπη τους για τα αδέσποτα.

  • 17 Μαΐου 2021, 17:39 | Μαριλου ρεπαπη

    Όταν ο δήμος χρηματοδοτείται κάνει διαγωνισμό και κανένας η μόνο ένας γιατρός ενδιαφέρεται να κάνει σύμβαση πως θα γίνει περίθαλψη στα χιλιάδες αδέσποτα που έχει ο κάθε δήμος; αν υποθέσουμε ότι όλα τα σκυλιά με λεισμανιαση περισυλλεχθουν και πρέπει να, κάνουν θεραπεία αρκετών μηνών μέχρι να γίνουν αρνητικά σε λεισμανιαση δεν επαρκούν οι εγκαταστάσεις όλων των δημοσίων και ιδιωτικών κτηνιατρειων και πανσιόν για να γίνουν όλα αυτά που λέει ο νόμος. Πρέπει να επιστράτευσετε ιδιώτες κτηνίατρους να είναι υποχρεωμένοι να περιθαλψουν όλα αυτά τα σκυλιά με λεισμανιαση και να πληρώνονται από το κράτος. Για παράδειγμα το δικεπαζ δεν είναι δυνατόν να περιθαλψει σκυλιά με λεισμανιαση 20 δήμων από τους οποίους πληρώνεται. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν περιθαλπτονται και το πρόβλημα διαιωνιζεται. Επίσης για τις γάτες πρέπει να γίνονται εξετάσεις για λοιμωδη περιτονιτιδα. Οι συμβάσεις των δήμων για γάτες είναι πολύ τσαπατσουλικες και ελλιπείς γι αυτό και οι αδέσποτες γάτες είναι πολύ περισιτερες από τους σκύλους. Πρέπει να υποχρεωνονται οι δήμοι να έχουν πολλές γατοπαγιδες και πολλά γάτο κλουβιά και οι περισυλλογες και στειρωσεις να γίνονται κάθε μέρα μαζικά και ασταμάτητα. Έτσι όπως γίνονται επί της παρούσης δε γίνεται τίποτα. Και να μπορούν οι ιδιώτες να τα πιάνουν και να τα πηγαίνουν σε κτηνίατρους οπότε τα πιάσουν. Για παράδειγμα στη δική μου αυλή μαζι με τα δικά μου γατιά έρχονται και τρώνε άγρια γατιά. Μόνο εγώ μπορώ να τα πιάσω αν τα παρακολουθήσω και αν βάλω παγίδα. Πρέπει όταν τα πιάσω να έχω το ελεύθερο να τα πάω απευθείας σε ιδιώτη κτηνίατρο. Έτσι όπως έχουν οι διαδικασίες από το δημο μου δε διευκολύνουν τους εθελοντές απλά βρίσκουν τρόπους να τους ξεφορτωνονται. Και φυσικά ο δήμος μου δεν έχει δώσει ποτέ σε κανέναν γατοπαγιδα η γάτο κλουβί. Ότι πιάνεται γίνεται με παγίδες δικιες μας που πληρώσαμε από την τσέπη μας.

  • 17 Μαΐου 2021, 16:57 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

    Επισημαίνουμε την σημαντικότητα της εφαρμογής του συγκεκριμένου άρθρου διότι χωρίς αυτή δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

  • 17 Μαΐου 2021, 15:57 | Χρήστος Παππάς

    Άρθρο 8 Χρηματοδότηση των δήμων – Πρόγραμμα Άργος

    Σημαντικό να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο άρθρου διότι χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση και νέες προσλήψεις στους Δήμους που να στελεχώσουν το πρόγραμμα δεν θα έχει καμία αποτελεσματικότητα το υπόλοιπο νομοσχέδιο.