- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

Άρθρο 7 Ορισμοί

 

Για τους σκοπούς του παρόντος Μέρους, ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:

α. «Έτος αναφοράς»: Το χρονικό διάστημα, για το οποίο αξιολογούνται ο υπάλληλος και ο προϊστάμενος οργανικής μονάδας. Το έτος αναφοράς συμπίπτει με το ημερολογιακό έτος.
β. «Κύκλος αξιολόγησης»: Οι ενέργειες αξιολόγησης, οι οποίες πραγματοποιούνται εντός του έτους αναφοράς.
γ. «Στοχοθεσία»: Η διαδικασία καθορισμού των στόχων κάθε οργανικής μονάδας για το έτος αναφοράς.
δ. «Σφυγμός ομάδας»: Η αποτύπωση της γνώμης των άμεσα ιεραρχικά υφισταμένων της οργανικής μονάδας, της οποίας προΐσταται ο Αξιολογητής τους για τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης της οργανικής μονάδας, καθώς και τις σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των μελών αυτής.
ε. «Επίτευξη στόχων»: Ο βαθμός υλοποίησης των στόχων, που έχουν τεθεί σε κάθε οργανική μονάδα.
στ. «Προς ανάπτυξη δεξιότητες»: Οι δεξιότητες του αξιολογούμενου προϊσταμένου και υπαλλήλου, οι οποίες δεν είναι επαρκώς αναπτυγμένες, με βάση τον ρόλο του στην ομάδα και την κρίση του Αξιολογητή του, και χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης.
ζ. «Δυνατές δεξιότητες»: Οι δεξιότητες του αξιολογούμενου προϊσταμένου και υπαλλήλου οι οποίες είναι σε μεγάλο βαθμό αναπτυγμένες, με βάση τον ρόλο του στην ομάδα και την κρίση του Αξιολογητή του, δηλαδή ο αξιολογούμενος εμφανίζει πολλά στοιχεία της δεξιότητας.
η. «Αποτύπωση δεξιοτήτων προϊσταμένου»: Η βαθμολόγηση του επιπέδου των δεξιοτήτων του αξιολογούμενου προϊσταμένου, καθώς και η επιλογή των δυνατών και των προς ανάπτυξη δεξιοτήτων από τον Αξιολογητή.
θ. «Αποτύπωση δεξιοτήτων υπαλλήλου»: Η επιλογή των δυνατών και των προς ανάπτυξη δεξιοτήτων του αξιολογούμενου υπαλλήλου από τον Αξιολογητή.
ι. «Σχέδιο ανάπτυξης»: Το σύνολο των δράσεων, που κρίνονται ως κατάλληλες, προκειμένου να αναπτυχθούν δεξιότητες του αξιολογούμενου, οι οποίες δεν είναι επαρκώς αναπτυγμένες, με βάση τον ρόλο του στην ομάδα και την κρίση του Αξιολογητή. Η υλοποίησή του λαμβάνει χώρα στο έτος αναφοράς που έπεται του κύκλου αξιολόγησης.
ια. «Έκθεση αξιολόγησης προϊσταμένου»: Η έκθεση, που συντάσσεται και υποβάλλεται αρμοδίως από τον Αξιολογητή κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης προϊσταμένων και περιλαμβάνει: α) τη βαθμολογία του αξιολογούμενου, σύμφωνα με το άρθρο 12, β) την υποχρεωτική επιλογή τριών (3) δεξιοτήτων προς ανάπτυξη και μίας (1) έως τριών (3) δυνατών δεξιοτήτων, και γ) την ειδική αιτιολογία, όπου αυτή απαιτείται.
ιβ. «Έκθεση αξιολόγησης υπαλλήλου»: Η έκθεση που συντάσσεται και υποβάλλεται αρμοδίως από τον Αξιολογητή κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης υπαλλήλων και περιλαμβάνει: α) την υποχρεωτική επιλογή τριών (3) δεξιοτήτων προς ανάπτυξη και μίας (1) έως τριών (3) δυνατών δεξιοτήτων, και β) την ειδική αιτιολογία, όπου αυτή απαιτείται.