- Υπουργείο Εσωτερικών - http://www.opengov.gr/ypes -

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ, ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 15 Μεταβατικές διατάξεις

 

1. Η διαδικασία του παρόντος εφαρμόζεται για τις θέσεις της παρ. 1 του άρθρου 3 που κενώνονται από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Κατά την πρώτη εφαρμογή και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του παρόντος εφαρμόζεται αναλόγως η παρ. 2 του άρθρου 10.

2. Ως προς τις θέσεις των οργάνων διοίκησης που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος, των οποίων η θητεία έχει λήξει έως την έναρξη ισχύος του παρόντος, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων που έχουν καλυφθεί μεταβατικά σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 22 του ν. 4735/2020 (Α΄197), α) ο εποπτεύων Υπουργός υποβάλλει στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), προς διατύπωση της απαιτούμενης σύμφωνης γνώμης σχέδιο πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις προς πλήρωση θέσεις των ομάδων Α και Γ εντός ενός (1) μηνός από τη δημοσίευση της πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου του άρθρου 3 και β) ο Πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π. σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών εκδίδουν το υπόδειγμα πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του τρίτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 4 για τα νομικά πρόσωπα της ομάδας Β, εντός ενός (1) μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος, και οι εποπτεύοντες τα νομικά πρόσωπα της ομάδας Β Υπουργοί εκδίδουν την πρόσκληση σύμφωνα με το υπόδειγμα μέχρι τις 29.2.2024.

3. Εκκρεμείς διαδικασίες επιλογής διοικήσεων κατά τη δημοσίευση του παρόντος ανεξαρτήτως της υποβολής ή μη υποψηφιοτήτων καταργούνται και οι σχετικές θέσεις επαναπροκηρύσσονται εντός ενός (1) μηνός από τη δημοσίευση της πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου του άρθρου 3 σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 4.

4. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται τα νομικά πρόσωπα που υπάγονται στις ομάδες Α, Β και Γ της παρ. 2 του άρθρου 3 εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

5. Διανυθείσα ή διανυόμενη θητεία πριν από την εφαρμογή της διαδικασίας επιλογής του παρόντος δεν συνυπολογίζεται στα όρια θητείας του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 10.