Δ. Περιεχόμενο Προτάσεων της Διαβούλευσης

Η καθιέρωση της Κάρτας Πολίτη αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την υποστήριξη ενεργειών εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, για την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διάλογος για τα οφέλη της Κάρτας Πολίτη, για τεχνικά θέματα, για την επέκταση υπαρχουσών και την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας, είναι αναγκαίος για τον καλύτερο σχεδιασμό και την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Ενδεικτικά θέματα προβληματισμού και έκφρασης απόψεων είναι:

  • η αξιοποίηση και επέκταση υπαρχουσών και η ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τη Δημόσια Διοίκηση,
  • η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των πολιτών
  • η προστασία της ασφάλειας των συναλλαγών
  • η εισαγωγή και αξιοποίηση καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα,
  • τεχνικές προτάσεις για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της Κάρτας Πολίτη,
  • άλλες προτάσεις για την οργανωτική και επιχειρησιακή αρτιότητα του συνολικού εγχειρήματος .
  • 23 Νοεμβρίου 2010, 10:57 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    1) ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ? ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ €. ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΧΟΥ
    ΒΛ.ΣΧΕΤ: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1900682
    Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΣΥΣΩΜΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΚΥΡΗΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΣΠΑΤΑΛΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘ.1 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ?
    2)ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΤΗΡΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ. ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΝΑ VIDEO. ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ.
    http://www.youtube.com/watch?v=-s8phzMqpJ0&feature=player_embedded
    ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 10:10 | Θ.Β.

    Οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού και ελέγχου της προσωπικής μου ελευθερίας με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Δεν υπάρχει καμία αντικειμενικήξ ανάγκη για λόγους δημόσιας διαχείρησης να υποχρεωθούμε σε φακέλωμα ηλεκτρονικό ανυ του οποίου δεν θα μπορούμε να ζήσουμε. Το ανύπαρκτο κράτος σας έχει όλα τα στοιχεία και τις δυνατότητες με τα υπάρχοντα συστήματα να λειτπυργήσει με σύγχρονους και γρήγορους ρυθμούς. Τα υπόλοιπα σε όσους τρώνε κουτόχορτο και βλέπουν ειδήσεις.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 10:25 | Γιώργος

    Με την κάρτα του πολίτη δεν προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα….δεν είμαστε αριθμοί τελικά είμαστε άνθρωποι.Να μην περιέχει κανένα τσιπάκι,
    κρυφό η φανερό και να αναγράφονται πάνω τα στοιχεία μας και όποιος επιθυμεί τι θρήσκευμα του..Και τέλος να μας που αν τελικά όποιος έλληνας πολίτης δεν επιθυμεί να την παραλάβει ποιά άλλη λύση υπάρχει.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 10:41 | Ε.Παπαδοπούλου

    Το πρόβλημα με τη γραφειοκρατία είναι ο χρόνος που χρειάζεται για τη διεκπεραίωση μιας υπόθεσης, λόγω της δαιδαλώδους νομοθεσίας και των ασαφών εγκυκλίων. Δεν αποτελεί πρόβλημα το άν θα πατήσεις ένα κουμπί για να πάρεις τη βεβαίωση σπίτι σου ή θα χρειαστεί να πας ο ίδιος στην υπηρεσία. Εκεί όπου η άμεση εξυπηρέτηση είναι εφικτή και με ηλεκτρονικά μέσα το έχετε καταφέρει μια χαρά, χωρίς να απαιτείται κάρτα πολίτη, όπως η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων και η χορήγηση εκκαθαριστικών μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου οικονομικών. Κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και τις λοιπές υπηρεσίες, χωρίς να υπάρχει συγκέντρωση και διασταύρωση στοιχείων σε κάρτα.
    Πώς μπορείτε να μιλάτε για προστασία προσωπικών δεδομένων, όταν αποδέχεστε τη χρήση των δεδομένων της κάρτας από ιδιώτες; Πώς θα μας υποχρεώσετε να παραλάβουμε την κάρτα, όταν αυτό αντίκειται στις αρχές μας; όσοι επιθυμούν ας πάρουν την κάρτα του πολίτη και ας «απολαύσουν» τα οποία πλεονεκτήματά της. Δεν μπορείτε να μας υποχρεώσετε να αποδεχθούμε ηλεκτρονικό φακέλωμα.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 09:48 | Panos

    Η κάρτα αυτή θα απλοποιήσει κατά πολύ το σύνολο των καθημερινών μας δραστηριοτήτων, ενώ δεν νομίζω ότι απειλεί στο ελάχιστο τις προσωπικές μας ελευθερίες, όπως έχει δείξει προγενέστερη και ευρεία χρήση της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό που ίσως προβληματίζει ιδιαίτερα κάποιους συμπολίτες μας είναι η έκδοσή τους από τα Α.Τ. της χώρας. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η έκδοση τους από τα ΚΕΠ επί παραδείγματι, τα οποία αποτελούν σημαντικό βήμα για την αποκέντρωση, θα μπορούσε να βοηθήσει όσους διστάζουν να ξεπεράσουν κάθε δισταγμό. Η έκδοσή τους από τα εν λόγω κέντρα δεν αντιτίθεται σε συνταγματικές ή νομικές δυσκολίες, καθώς, όπως αναφέρεται στο κείμενο εισαγωγής της κάρτας του πολίτη (ΚΠ), θα περιλαμβάνει μόνο τα άκρως απαραίτητα στοιχεία ταυτότητας [θα παρακαλούσα όπως αφαιρεθεί το «αστυνομικής» από το κείμενο σας (δηλ. ονοματεπώνυμο, ημ. γέννησης, διεύθυνση)], ενώ η έκδοση της θα συνοδεύεται από την επίδειξη της προηγούμενης αστυνομικής ταυτότητας. Η εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών οδηγεί σε αυτήν την πορεία: στο Βέλγιο, για παράδειγμα, η έκδοση της ΚΠ γίνεται από τις κατά τόπους δημαρχιακές ή νομαρχιακές αρχές χωρίς εμπλοκή των Α.Τ. Με τις παρούσες συνθήκες, η ΕΛΑΣ δεν διαθέτει ούτε την τεχνογνωσία, ούτε τη φερεγγυότητα για να προχωρήσει σε έκδοση αυτών των καρτών. Άλλωστε, και για να μην εθελοτυφλούμε, δεν είναι αυτός ο ρόλος των ΑΤ, υπάρχουν διοικητικές αρχές που μπορούν και πρέπει να αναλάβουν αυτό το ρόλο.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 09:03 | Ιωάννης Παντελίδης

    Μεγάλος ντόρος γίνεται για κάτι που ουσιαστικά δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτε περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο στην διευκόλυνση της ζωής μας.Αν το κράτος ενδιαφερόταν να κάνει ποιο εύκολη την ζωή έχει δόξα τον θεό πολλά άλλα πράγματα να διορθώσει πράγμα για το οποίο δεν έχω καμία αυταπάτη ότι δεν θα καταφέρει απολύτως τίποτε. Η κάρτα του πολίτη σκοπό έχει να φακελώσει τους πολίτες και να δημιουργήσει την κοινωνία του Όργουελ σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των γνωστών κέντρων αποφάσεων. Ξυπνάτε όλοι και μην επιτρέψετε να φακελωθούμε και να φακελώσουμε και τα παιδιά μας. Έχουμε όλοι ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.Αυτά και μόνο είναι μοναδικά για κάθε πολίτη και δεν χρειαζόμαστε άλες κάρτες.Παραπέμπω σε δηλώσεις του Ροκφέλερ παλαιότερα σε δημοσιογράφο φίλο του.Τον ρώτησε γιατί θέλουν να σφραγιστούν όλοι οι πολίτες και του απάντησε πως γιατί απλά μπορεί και θα το κάνει….Είναι απλά ένα παιχνίδι η παγκοσμιοποίηση και ο απόλυτος έλεγχος του κόσμου..Λέμε ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη….Έχουμε ταυτότητες, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Μας φτάνουν αυτά…

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 09:36 | Φραγγεδάκη Αρχοντούλα

    Θεωρώ ότι η κάρτα του Πολίτη θίγει τις προσωπικές ελευθερίες, αφήνοντας ουσιαστικά ελεύθερα τα προσωπικά δεδομένα προς οποιονδήποτε έχει πρόσβαση ή γνώση. Όσον αφορά τα ιατρικά δεδομένα, θα μπορούσε ήδη με την χρήση του αριθμού ΑΜΚΑ να λυθεί το πρόβλημα και να υπάρχει πρόσβαση για τους ιατρούς, χωρίς να χρειάζεται η κάρτα. Εγώ προσωπικά, εάν επιβληθεί η κάρτα του πολίτη θα αρνηθώ να την αποδεχθώ, θεωρώντας ότι μέσα στις προσωπικές μου ελευθερίες ως πολίτης είναι και η επιλογή για την χρήση κάρτας ή όχι. Η επιλογή εξάλλου του γραμμωτού κώδικα ή όχι δεν σημαίνει ότι στο εγγύς μέλλον δεν θα υπάρξει υποχρεωτικά.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 09:13 | Χρήστος Οικονόμου

    Δεν δέχομαι κανενός είδους φακελώματος είτε σε κάρτα είτε σε οτιδήποτε. Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα σαν μέλος μιας δημοκρατικής χώρας.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 08:24 | Γεώργιος Παπουτσής

    Ἀπαράδεκτη πρόταση. Αὐτοὶ ποὺ τὴν προωθοῦν ὁραματίζονται μία πλήρως ἐλεγχόμενη κοινωνία, ὅπου θὰ εἶναι γνωστὴ κάθε λεπτομέρεια τῆς προσωπικῆς μας ζωῆς, καὶ τὸ κυριώτερο νὰ μὴν μποροῦμε νὰ κάνουμε ὁτιδήποτε χωρὶς τὴν κάρτα. Μήπως σᾶς θυμίζει φράσεις ἀπὸ τὸ «1984» τοῦ Τζ. Ὄργουελ καὶ τὴν «Ἀποκάλυψη»;
    Ἠ ἑπόμενη ἐνέργειά τους θὰ εἶναι ἡ μετατροπὴ τῆς κάρτας σὲ ὑποδόρειο ἐμφύτευμα.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 04:04 | Επωνυμος

    Πως μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος για το τι στοιχεία περιέχονται μέσα στο chip της κάρτας?
    Πως μπορώ να γνωρίζω αν με κάποιο τρόπο γίνει αλλοίωση των στοιχείων αυτών από τρίτους, αφού δεν θα είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού τα στοιχεία αυτά?
    Ποια η χρησιμότητά της όταν μπορώ να κάνω τις δουλειές μου με τα υπάρχοντα έγγραφα? (Το ευκολία δεν παίζει, αφού μια χαρά κάνουμε και την δουλειά μέχριτώρα)
    Για ποιόν λόγο αποτάχθηκαν αστυνομικοί από το αστυνομικό σώμα,λόγω άρνησης παραλαβής της ανωτέρω κάρτας?
    Γιατί στη Αγγλία (σε μια τόσο »σφιχτή» από παρακολούθηση χώρα) την αποσύρουν άρον-άρον και εδώ την »περνάμε» με το ζόρι?
    Γιατί δεν γίνεται δημοψήφισμα σαν ευνομούμενη πολιτεία που είμαστε? (Μάλλον δεν συμφέρει εε?)

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 03:10 | Ζουλφακος Δημήτρης

    Θα ήθελα η νέα κάρτα και ο αριθμός της να αντικαταστήσουν κάθε άλλο έγγραφο που έχω σήμερα (ταυτότητα,διαβατήριο,άδεια οδήγησης,ΑΜΚΑ,ΑΦΜ)Στη συνέχεια ,σε συνεργασία με νεές τεχνολογίες να χρησιμοποιείται ακόμα και σαν πιστωτική κάρτα (με συμβάσεις με τις τράπεζες),ακόμα και σαν το κλειδί του αυτοκινήτου μου ή και του σπιτιού μου,καθώς και για την είσοδό μου στη τράπεζα.
    Με τον αριθμό μου και με το κωδικό ασφαλείας που θα έχει να μπορώ να εκδίδω ηλεκτρονικά και να τυπώνω άμεσα, κάθε έγγραφο που χρειάζομαι (πιστοποιητικά) που τώρα αναγκάζομαι να πηγαίνω στα ΚΕΠ.Να εκδίδω μόνος μου και να τυπώνω,γνήσια υπογραφής.
    Ολα τα παραπάνω ,και πολλά άλλα είναι τεχνολογικά εφικτά.
    Σήμερα το 2010 που τα computers κάνουν τα πάντα υπάρχουν στα ΚΕΠ,στα αστυνομικα τμήματα, στα δικαστήρια,στη ΔΕΗ,στον ΟΤΕ κλπ, ουρές για ένα πιστοποιητικό ή για μια αίτηση που θα μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά,αρκεί να επιβεβαιωθει (πράγμα που θα κάνει η κάρτα) η ταυτότητα του ενδιαφερομένου. ογικώς εφικτά,μειώνουν τη γραφειοκρατία και τις μετακινήσεις,άρα και το κόστος ζωής και κράτους.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 03:58 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΚΟ ΣΚΟΠΟ.. ΑΚΟΜΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΧΑΚΕΡ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ.. ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ? ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΩΝ ΠΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ?
    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΦΟΥ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΑΝΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠ’ΟΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΡΚΕΙ..

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 03:12 | Terry Zoris

    Απαράδεκτη η κάρτα του πολίτη για τις συνταγματικές μας ελευθερίες και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Δεν είμαστε πρόβατα, ούτε αριθμοί. Αναγεννάτε το Άουσβιτς όπου δεν υπήρχαν ανθρώπινες ψυχές, αλλά νούμερα. Δεν είμαστε αριθμοί, έχουμε ψυχή, πιστεύω, θέλω, νομική και πολιτική υπόσταση. όχι στην κάρτα του πολίτη. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 03:23 | Μανωλάκος Διονύσιος

    Τα περί 666 και χαράγματος τα θεωρώ αστειότητες. Παρόλα αυτά όμως υπάρχει μια μερίδα πολιτών που λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων αρνούνται την παραλαβή της. Πιστεύω πως πρέπει να τη σεβαστούμε και να υπάρχει και εναλλακτική λύση.
    Εκτός αυτού, ήδη στη Γερμανία εντοπίστηκαν σοβαρά κενά ασφαλείας σε αυτές τις κάρτες και τώρα τις αναβαθμίζουν. Τι θα συμβεί αν κάποιος έχοντας την κατάλληλη τεχνογνωσία αλλάξει τα δεδομένα που αποθηκεύονται εν αγνοία μας; Ας αναλογιστούμε τι θα συμβεί αν κάποιος μας αλλάξει το ποινικό μητρώο!
    Και ποιος μας διασφαλίζει ότι κάτι που περιέχει τόσα πολλά στοιχεία δεν θα τύχει εκμετάλλευσης; Τι μπορεί να κάνει κάποιος έχοντας στην κατοχή του όλα μας τα στοιχεία; ΑΦΜ, ΑΔΤ, υπογραφή, ΑΜΚΑ κτλ.
    Αν με το κατάλληλο scanner διαβάσει και κλωνοποιήσει την κάρτα θα μπορεί να κάνει ότι θέλει και ο ανυποψίαστος πολίτης δεν θα το καταλάβει καν.
    Η κάρτα επομένως θα πρέπει να είναι προαιρετική.
    Όποιος διαφωνεί απλούστατα θα χρειάζεται να προσκομίζει επιπλέον έγγραφα ή στοιχεία σε κάθε του συναλλαγή.
    Ας γίνει λοιπόν προαιρετική, ας δούμε πρώτα τις παιδικές ασθένειες του συστήματος και στη συνέχεια αν όλα πάνε καλά όλο και περισσότερος κόσμος θα την εμπιστευθεί.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 02:34 | Φώτης Τ.

    Αν και έχει ειπωθεί αρκετές φορές, η ιδέα να αναγράφονται οριμένα ιατρικά στοιχεία(όπως ομάδα αίματος, αλλεργείες, χρόνιες παθήσεις) μόνο κακό δεν θα κάνει, πόσο μάλλον σε επείγουσες καταστάσεις. Καλό θα ήταν επίσης να υπάρχει διασύνδεση της κάρτας με ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την διευκόλινση του πολίτη, ετσι ώστε να αποφέυγουμε τις ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες για να δώσουμε ή να πάρουμε ενα πιστοποιητικό ή οτιδήποτε αλλο(κάτι σαν την υπηρεσία e-banking, και μάλιστα αυτο ας είναι προαιρετική υπηρεσία).

    Όσων αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία ,όπως ποινικό μητρώο η φορολογική κατάσταση ή γενικώς πιο ‘προσωπικά’ δεδομενα θα ήταν το ιδανικό να υπάρχουν στην κάρτα με περιορισμένη πρόσβαση αλλά νομίζω ότι ενα τέτοιο εγχείρημα είναι αρκετά απίθανο τόσο γιατί ο κόσμος θα αντιδράσει πολύ αρνητικά αλλά και η τεχνολογία για την προστασία των δεδομένων και την ανάγνωση τους υπο όρους(π.χ. ο δικαστής να έχει πρόσβαση μονο στο ποινικό μητρώο) δεν είναι ικανή να καλύψει αυτές τις ανάγκες.

    Η ιδέα της Κάρτας του Πολίτη είναι πολύ καλή ,δείχνει εκσυγχρονισμό και είναι μία καλή αρχή για την διαφάνεια αρκει να μην παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα και η χρήση της να είναι προς όφελος του κατόχου της και Οχι εις βάρος του.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 02:44 | ΝΕΜΕΣΙΣ

    Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ…ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ RFID CHIP ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ..Η ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΑΣ,ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΧΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ..ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ!
    ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.!!
    ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 02:32 | ΗΛΙΑΣ ΓΕΩ

    Ετοιμάζονται σχεδιασμοί υποδούλωσης της ανθρώπινης ελευθερίας, υπό το πρόσχημα της δήθεν προόδου της τεχνολογίας και ανέσεως των ανθρωπίνων σχέσεων.

    Στις χώρες τις λεγόμενες προηγμένες κυκλοφορεί ήδη, το γεγονός της εμφυτεύσεως. Οι άνθρωποι μετατρέπονται σε ετεροκίνητα νευρόσπαστα, που αποδέχονται τον έλεγχο της ζωής τους, από κάποιο κεντρικό σχεδιασμό και την αλλοτρίωση των προσωπικών τους ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων.

    Μάθε, ρώτα, συζήτα… Ενδιαφέρσου! ΞΥΠΝΑ…!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 02:01 | ευα καρανασιου

    ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ,,,ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ,,ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΝΙΩΘΩ ΕΓΩ ..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ….ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ !!!!
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ !!!! ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ Ι ? ΕΣΕΙΣ ΔΛΔ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ? ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΤΕ ? ΟΛΕΣ ΑΥΤΕ ΟΙ ΣΥΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ 666 ? ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΣΩΦΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ? ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΦΟΒΗΖΟΥΝ ….ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ……
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ,,,ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ….
    ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΑΣΦΑΛΗ ,,ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΕΞΕΛΕΛΙΧΘΩ , ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ,, ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΝΕΙΡΑ ,,ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΜΑΙ …ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΓΕΡΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΩ ….

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 02:05 | Χρήστος

    Από την στιγμή που η Κάρτα του Πολίτη θα μπορεί να φέρει πολλές πληροφορίες που διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών, είναι ένα θετικό βήμα για τον εκσυχρονισμό της χώρα. ΑΛΛΑ φυσικά να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο, μόνο αν είναι απολύτως βέβαιο πως έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

    Κατά την γνώμη μου, αν η Κάρτα φέρει αρκετά προσωπικά δεδομένα, πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός άμεσης ακύρωσης την Κάρτας. Δηλαδή να υπάρχει ένα τρόπος, 24 ώρες το 24ωρο, με τον οποίον να μπορεί κάποιος, εύκολα και γρήγορα να ακυρώσει την κάρτα του.

    Επίσης πρέπει να προνοήσουμε για τυχόν επέκταση της χρήσης της Κάρτας στο μέλλον. Δηλαδή χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε Κάρτα να μπορούν να προστεθούν τυχόν νέες μορφές πληροφοριών, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

    Τέλος, να μην ξεχνάμε πως υπάρχουν χιλιάδες άτομα τα οποία δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία και δεν ξέρουν χρησιμοποιούν τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Σε όποιες αλλαγές γίνουν, δεν πρέπει να αποκλείσουμε αυτά τα άτομα. Δεν θα ήταν σωστό, στην προσπάθεια διευκόλυνσης του πολίτη, να κάνουμε την ζωή μεγάλης μερίδας ανθρώπων ακόμη πιο δύσκολη.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 01:36 | NUNTIUS

    ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΙΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ.ΤΥΧΑΙΟ;ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΜΕ.ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΜΜΕΣΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.ΚΑΙ Σ’ΕΜΑΣ ΚΑΙ Σ’ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο-Χ-Ι…

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 01:58 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Κατά την προσωπική μου άποψη κανονικά εφόσον πρόκειται για προσωπικά δεδομένα σοφό θα ήταν να διενεργηθεί δημοψήφισμα δεν γίνεται χωρίς να ζητείται η γνώμη των πολιτών για τέτοια ευαίσθητα ζητήματα να τίθεται σε ισχύ νόμος κ τέλος πάντων αντί να γίνει η διαβούλευση εντός του Κοινοβουλίου θα ήταν προτιμότερο να ανοίξει διάλογο με αντιπροσωπείες πολιτών ευχαριστώ

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 00:37 | Ζήσης Βράκας

    Επικεντρωνόμαστε δυστυχώς στα θέματα ευχρηστίας και ελλείψεων από την ενδεχόμενη χρήση μιας τέτοιας κάρτας. Η ουσία είναι αλλού. Η Νέα Τάξη πραγμάτων επιθυμεί τον απόλυτο έλεγχο των ανθρώπων και το πραγματοποιεί σιγά σιγά. Βήμα βήμα. Πρώτα ήρθε ο ΑΜΚΑ. Από τότε ο καθένας μας δεν είναι μια ξεχωριστή οντότητα αλλά ένας ξεχωριστός αριθμός. Τώρα έρχεται η καρτούλα με όλα τα απαραίτητα μέσα και ειναι φτιαγμένες με μεγάλες ελλείψεις (σκόπιμα) ώστε με τα προβλήματα ασφάλειας που θα προκύψουν θα πάμε στο τρίτο και τελευταίο βήμα. Την εμφύτευση του βιοτσίπ. Μετά τετέλεσθαι.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 00:04 | Γιώργος Μεντζέλος

    Ψωμί δεν είχαμε τυρί μας ήρθε..
    Δεν χρειαζόμαστε κάρτα του πολίτη. Εκσυγχρονισμό στις Υπηρεσίες χρειαζόμαστε γιατί έχουμε μείνει στο Μεσαίωνα. Τότε θα κάνουμε μια χαρά την δουλειά μας. Δεν θέλουμε κάρτα του πολίτη. Ένας και μόνο λόγος γιατί: Κάντε μας πρώτα πολίτες και μετά βλέπουμε τι θα περιέχει.
    Αλλά σε περίπτωση που τελικά βγεί στην αγορά η κάρτα του πολίτη, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθεί, να αλλοιωθεί κλπ..
    Γι αυτό περάστε κατευθείαν στο τσιπάκι να επισπεύσετε την Νέα Εποχή σας. Αλλά να θυμάστε κάτι. Μία φράση: Ιησούς Χριστός Νικά.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 00:27 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΜΗ ΚΛΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΦΑΝΗΚΑΝ ΣΟΦΟΙΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥΕΞΟΔΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.. ΕΣΕΙΣ ?

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 00:47 | ΧΑΝΔΡΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    Ολα καλα και ωραια τα λετε. Δεν ειναι δυνατον να υπαρχουν ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα στοιχεια μας σε Μια καρτα ή σε ενα υποδόριο CHIP αγροτερα….
    Δουλευω με την τεχνολογια αρκετα χρονια για να γνωριζω τι μπορει να κανει καποιος με ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ…(που εδω και χρονια ειναι αυτο που εχει την μεγαλυτερη εμπορικη αξια……σωστα;!!!)

    Γι’ αυτο μην μπερδεύεται ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ με τις υποτιθέμενες γρηγορες λειτουργιες και την απλουστερη ζωη μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα…

    ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΑΝΤΩ ΑΡΝΗΤΙΚΑ σε οποιαδηποτε μορφη τέτοιου ΕΛΕΓΧΟΥ…

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 00:41 | Κώστας

    Δεν θέλουμε άλλο φακέλωμα! Είναι δικαίωμά μας να αρνηθούμε να την πάρουμε! Δεν γίνεται να μας την επιβάλλεται με το ζόρι! Εδω έχει χακάρονται τα πάντα, την κάρτα του πολίτη δεν θα χακαρουν? Ολα τα προσωπικα μας στοιχεια θα μπορει να τα παρει ο καθενας!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 00:03 | e.g.

    Νομίζω ότι δε χρειάζεται η κάρτα του πολίτη,διότι ήδη υπάρχουν το ΑΦΜ ,η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΗΣ αστυνομική ταυτότητα καθώς και ο ΑΜΚΑ για την ασφάλεια. Φανταστείτε πόσα εκατομμύρια θα χρειαστούν για την παραγωγή της νέας κάρτας, σε εποχή μάλιστα δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει υπεισέλθει η πατρίδα μας.Ήδη αντίστοιχη κάρτα στην Αγγλία θα καταργηθεί(αν δεν καταργήθηκε ήδη)από την αντίδραση των πολιτών.Εμείς γιατί την προωθούμε;
    Και αυτά όλα χωρίς να αναφερθώ στο επίσης σοβαρό θέμα της προσβολής της θρησκευτικής συνείδησης συμπολιτών καθώς και στο ενδεχόμενο παραχάραξης της εν λόγω κάρτας από «ειδικευμένους» hackers.

    Ευχαριστώ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 00:03 | βαγγέλης

    den vlepw logo iparksis tis sygekrimenis kartas, den mou prosferei kati kalytero, pragmatika den mporw na vrw kati 8etiko para monon arnitika!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 00:12 | apostolis

    δεν συμφωνω καθολου με αυτο το εγχειρημα.ειναι σημαδι του αντιχριστου.αν περασει αυτο θα μας εμφυτευσουν και τσιπακι στο χερι με ολες τις πληροφοριες.θελετε κατι τετοιο?εγω οχι.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 00:34 | ilias

    φτανουν τοσοι εκσυγχρονισμοι..ολα τα γινονται για να μας ελεγχουν κ να ξερουν που ειμαστε τι κανουμε κτλ..ελευθερια θελουμε??μπορουμε να την εχουμε??

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 00:12 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

    Δεν επιθυμώ να είμαι κάτοχος μιας κάρτας που θα περιέχει στοιχεία τα οποία δεν θα μπορώ να ελέγχω. Αντίθετα κάποιοι άλλοι θα μπορούν να τα διαχειρίζονται εν αγνοία μου.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 00:30 | ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗΣ

    ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΣΩ ΑΦΜ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ! ΘΕΩΡΩ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΧΑΚΕΡΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ, ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 00:37 | Gorilaki

    Είναι σπουδαίο σε ένα περιβάλλον Δημοκρατίας, το κράτος εκείνο που μπορεί να αφουγκράζεται τη βούληση των υπηκόων του και να ανταποκρίνεται ουσιαστικά σε αυτήν. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά πως την Κάρτα του πολίτη δεν την αποδέχεται ο Ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία και όχι επειδή έχει παρασυρθεί από δεισιδαιμονίες όπως διαδίδουν ψευδώς ή αφελώς οι υπέρμαχοι αυτής της Κάρτας αλλά για μία σειρά από επιχειρήματα που δεν μπορείτε να αρνηθείτε την ορθολογικότητα τους και αν το κάνετε θα ψεύδεστε ασυστόλως.

    Επιπλέον με συμπεριφορά που δεν αρμόζει στις σύγχρονες Δημοκρατίες εξοστρακίζετε από την κοινωνία όσους δεν αποδεχτούν αυτό το εγχείρημα. Από τεχνικής άποψης είμαι εις θέση να σας διαβεβαιώσω πως είναι αδύνατον να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα που θα εμπεριέχονται στην Κάρτα και θα γίνουν βορρά στις ορέξεις επιτήδειων.

    Οι Άγγλοι την απέσυραν και οι Γερμανοί δια στόματος της αστυνομίας τους τη θεωρούν εγκληματική. Άποψη μου είναι να τη θέσετε σε ανοιχτό λαϊκό δημοψήφισμα πριν την εφαρμόσετε. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού. Εάν πάραυτα την εφαρμόσετε καταχρηστικά ενάντια στη βούληση του Ελληνικού λαού, τότε αυτή θα πρέπει να είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 23:33 | Γιάννης Σ

    Η εν λόγω «κάρτα» δεν είναι απαραίτητο να φέρει όλες τις πληροφορίες που αντιστοιχούν στον πολίτη και δεν είναι και λειτουργικό μια και πολλές από αυτές είναι και «δυναμικές», δηλαδή αλλάζουν κάθε τόσο. Η κάρτα πρέπει να είναι το «μοναδικό κλειδί» σε μια μεγάλη βάση δεδομένων που θα διασυνδέει και θα περιέχει όλες τις επιμέρους πληροφορίες που αυτή τη στιγμή είναι κατακερματισμένες σε διάφορές υπηρεσίες (π.χ. Άλλη βάση δεδομένων χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ με κλειδί τον Αριθμό Δ.Τ., άλλη βάση χρησιμοποιεί η εφορία με κλειδί το ΑΦΜ, άλλη βάση χρησιμοποιεί ο ΟΑΕΔ, και τελικά τα νοσοκομεία της χώρας δεν χρησιμοποιούν τίποτα τέτοιο με αποτέλεσμα το ιστορικό της κόρης μου που έχει νοσηλευτεί στο Αγία Σοφία να μην είναι «ορατό» από το «Αγλαΐα Κυριακού» που ακριβώς δίπλα(!!!)).

    Πρώτη δουλειά λοιπόν είναι να φτιαχτεί μια συνολική βάση δεδομένων που να ενοποιεί όλες τις υπάρχουσες. Εφ όσον στηθεί λοιπόν μια ενιαία βάση, η κάθε υπηρεσία θα πρέπει βλέπει ότι την αφορά, και ο πολίτης θα πρέπει να μπορεί να ελέγχει όλες τις πληροφορίες που τον αφορούν ανά πάσα στιγμή από το διαδίκτυο.

    Όσον αφορά τα «ευαίσθητα» δεδομένα υγείας πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει πανελλαδικά και εκ γενετής ιστορικό του κάθε πολίτη έτσι ώστε όταν απευθυνόμαστε σε υπηρεσίες υγείας να έχει την δυνατότητα ο γιατρός να έχει άμεση πρόσβαση στο ιστορικό μας ακόμα και αν είμαστε αναίσθητοι. Το θέμα της ασφάλειας δεν είναι αν θα υπάρχουν ή όχι αυτά τα δεδομένα, το θέμα είναι πάντα ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτά και πώς διασφαλίζεται αυτό.

    Χρόνια τώρα περιμένω να στηθεί ένα τέτοιο σύστημα και ελπίζω αν τελικά γίνει να είναι πραγματικά καθολικό, να εκσυγχρονίσει κομμάτια του δημοσίου που βρίσκονται σε άλλο αιώνα, και να μην γίνει μισό επειδή κάποιοι χριστιανοί η κομουνιστές η ότι άλλο θεωρήσουν ότι θίγεται η ανωνυμία τους.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 23:07 | Αρτεμις Γκιωνη

    Με κανενα τρόπο το τσιπαρισμα.Φτανει ως εδω…..
    Με τις προφασεις επιχειρειτε να μας περιορισετε ακομη περισσοτερο.
    Φτιαξτε μικροτερες ταυτοτητες με τα στοιχεια μας οπως υπαρχουν σημερα κ αφηστε τα υπολοιπα στοιχεια μας σε μας να τα διαθετουμε οπου νομιζουμε εμεις,οχι να τα βλέπει ο οποιοσδηποτε χειριστης.Ετσι κ αλλιως κανεις δεν μπορει ναχει εμπιστοσυνη σε κανενα.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 23:39 | Ιωάννης

    Είμαι εντελώς αντίθετος στη χρήση όλων των καρτοειδών, για λόγους Ορθοδόξου Θρησκευτικής Πίστεως και συνειδήσεως. Αυτό το στοιχείο απαιτώ να ληφθεί υπόψιν γιατί μέχρι σήμερα ουδείς από τους κρατούντες δείχνει στοιχειώδη ευαισθησία σε τόσο σοβαρά θέματα.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 23:11 | ΛΙΤΣΑ

    EΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΣΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΚΑΡΤΑ….
    ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΤΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ . ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΑΙ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΡΤΑ , ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ. ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΡΑΤΩΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΤΙ ΠΑΡΑΓΗ ΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΗ ΚΛΠ ΚΑΙ ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΙΝΣΟΥΛΗΝΕΣ ΘΥΡΟΡΜΟΝΕΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΛΠ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΠ …. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΒΡΕΘΗΤΕ ΕΚΤΟΣ ΥΠΝΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ 2 ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΝΤΕΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ 2 ΣΗΜΙΑ ΑΝ ΤΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ Η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΜΕΛΑΝΟ ΜΕΛΟΝ….

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 23:19 | Eλληνας Μακεδονας

    Θεωρω εμπαιγμο της κυβερνησης τα οσα κανει. Εδω δεν θα εχουμε να φαμε απο το ΔΝΤ που μας εφερε και αυτοι ασχολουνται με καρτες και τσιπακια? ΕΛΕΟΣ πια! Ας κοιταξουν την εθνικη μας κυριαρχια στο Αιγαιο, τη Μακεδονια και τη Θρακη και ας αφησουν τις καρτες! Καμμια καρτα δεν θα παραλαβω αν δεν φυγει το ελλειμα και πεσει ο μισθος των βουλευτων στο μεσο μισθο των Ελληνων!

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:15 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΣ ΚΑΡΤΑ. Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ! ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ , ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΖΩ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕ ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ!

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:09 | ΛΙΟΠΥΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

    Εφόσον θα έχει θέση δελτίου ταυτότητας θα πρέπει να αναγράφεται η οικογενειακή κατάσταση και προαιρετικά για όποιον θέλει το θρήσκευμα.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:26 | konstantinidis georgos

    TI 8A GINEI ME OSOYS DEN DEXONTE NA PARALAVOYN THN PROFETIVMENH KARTA OPOS ANAFEREI I OR8ODOKSH PISTI??? 8A SEVASTEITE TIS 8RESKEFTIKES MAS EVESTISIES OPOS OFILETE NA KANETE STI DIMOKRATIA MAS?? AN OXI TI 8A GINOYN OI XRISTIANOI POY 8A ARNI8OYN THN KARTA??? 8A TI8OYN EKTOS KINONIAS.EKTOS SISTIMATOS?? DEN IPARXEI ANALAKTIKI LISI GIA AFTES TIS OMADES XWRIS NA PARAVIAZONTE I 8RESKEFTIKES TOYS EVESTISIES?? DEN 8A LOGARIAZETE POS EMEIS 8A MEGALOSOYME TA PAIDIA MAS POY EIMASTE ENERGA MELOI TIS ELLINIKIS KINONIAS???? EFXARISTW POLY .KAI ELPIZW NA MAS FRONTISTE .K NA DOSETE LISI 8A AFTO TO 8EMA POY MAS APASXOLEI OPOS GNORIZETE…

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:23 | θανασης

    …θεωρώ οτι τα προηγούμενα που έχουμε με Αγγλία και Γερμανία πρέπει να μας καταστήσουν σκεπτικότερους στην εφαρμογή τέτοιας κάρτας…αας οργανωθούμε σε απλότερα, ουσιαστικότερα και πρακτικότερα θέματα…παρά στην «φακελοποίηση» των πολιτών…

    απο την άλλη θα πρότεινα περισσότερη οργάνωση και θέληση εφαρμογής μέτρων (σαν την θέληση που επιδεικνύεται στο συγκεριμένο θέμα) στο θέμα των πολιτών με μεγάλα εισοδήματα (εισοδήματα 80.000€ και άνω)που φορο-διαφεύγουν, παρά σε θέματα που μάλλον αυξάνουν την αβεβαιότητα των πολιτών για τα κίνητρα και τις «βλέψεις» του εγχειρήματος με την Κάρτα του πολίτη
    …Ευχαριστώ…

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:06 | ξενια

    Η καρτα του πολιτη ειναι ενα μεσο συγκεντρωσης πληροφοριων για τον καθεναν μας σε ενα ψηφιακο μεσο. Ειμαι επιστημονικη αναλυτρια με δεκαετια καριερας στο εξωτερικο. Εργαστηκα και στο Βρετανικο NHS, το συστημα υγειας. Παρ’ολο που οι εργαζομενοι που χειριζονταν προσωπικα δεδομενα ειχαν λαβει εκπαιδευση για τον σωστο τροπο χειρισμου και κωδικοποιησης, ηταν απειρες οι φορες που ευαισθητα προσωπικα δεδομενα ειχαν χαθει, ειχαν διαρρευσει, απο βιασυνη, απο λαθη και κυριως απο αμελεια προσωπικου. Προσωπικα ημουν σε θεση πολλες φορες λογω τετοιων λαθων να βλεπω δεδομενα που δεν θα επρεπε να ειμαι σε θεση να δω, επειδη καποιος συνεργατης δεν ειχε εφαρμοσει πριν περασει τα δεδομενα σε μενα τους απαραιτητους κανονες. Τα συστηματα συγκεντρωσης δεδομενων εχουν υψηλο περιθωριο λαθους κι οταν προκειται για προσωπικα δεδομενα το περιθωριο αυτο ειναι κατι το επικινδυνο. Η Βρετανια εχει απορριψει το συστημα συγκεντρωσης δεδομενων σε μια καρτα, λογω κοστους αλλα και ακριβως λογω του γεγονοτος οτι δεν μπορει να εξασφαλισει τις απαραιτητες δικλιδες.
    Επισης θα πρεπει να ληφθει σοβαρα υποψην το γεγονος οτι σε αυτο το συστημα αντιτιθεται μεγαλο κομματι του λαου, λογω προσβολης του θρησκευτικου συναισθηματος. Η καρτα σαφως εμπεριεχει ψηφια τα οποια στην Καινη Διαθηκη περιγραφονται σαφως ως αντιχριστιανικα. Η αντιρρηση για λογους θρησκευτικους ειναι κατοχυρωμενο ανθρωπινο δικαιωμα και στην Ελλαδα εφαρμοζεται ευνοωντας οσους ακολουθουν την αιρεση των μαρτυρων του ιεχωβα οσον αφορα στην αμυνα της χωρας, ποσο μαλλον θα πρεπει το δικαιωμα αυτο να ληφθει υποψην για οσους ακολουθουν την επισημη θρησκεια της χωρας.
    Ενα τετοιο συστημα ειναι επιρρεπες σε διαρροη και καταχρηση δεδομενων, απαιτειται δε ισχυρη οικονομικη καλυψη για να εξασφαλιστει η ομαλη λειτουργια του, το οποιο σε μια χωρα σε οικονομικη κριση και υπο οικονομικη επιτηρηση λογω χρεων ειναι αμφιβολο. Σε καθε περιπτωση θα πρεπει μια τετοια καρτα να ειναι προαιρετικη, καθως το να παραγκωνιστουν συγκεκριμενες θρησκευτικες πεποιθησεις θα αποτελουσε καταπατηση βασικων ανθρωπινων δικαιωματων. Υπαρχουν ευρωπαικες χωρες στις οποιες δεν εφαρμοζεται το συστημα της καρτας του πολιτη αλλα δεν εχουν και γραφειοκρατια, το οποιο σημαινει οτι οι καθημερινες αναγκες του πολιτη για πληρωμη, ταυτοποιηση, αποκτηση καποιων εγγραφων μπορει να αντιμετωπιστει χωρις την εφαρμογη της καρτας.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:11 | ΧΟ

    Οι διευκολύνσεις που θα παρέχει η νέα πολυ-κάρτα είναι αντικειμενικά μεγάλες. Δεν μπορούμε όμως να σταθούμε μόνον σε αυτά.Εύλογα γεννούνται ζητήματα ηθικής τόσο για την πρωταρχική λειτουργία της, περισσότερο δε για την μετεξέλιξή της ως προς την μορφή και την πολυ-λειτουργικότητά της (διεύρυνση βάσης δεδομένων).
    Ζήτημα 1ον) Η νέα κάρτα καταργεί την ανθρώπινη πρωταρχική ιδιότητα και στην θέση της βάζει έναν ευρωπολίτη-καταναλωτή;
    Ζήτημα 2ον) Η νέα κάρτα δύναται να »ταξινομήσει» τους κατόχους σε κατηγορίες του τύπου: πρώην κρατούμενος ή κατάδικος, κατηγορούμενος, πρώην τοξικομανής, ασθενής για εργασία, κόστος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παραβάσεις του Κ.Ο.Κ, απολυθείς για τόσες φορές, συνδικαλιστής, μέλος κόμματος, πιθανόν ομοφυλόφιλος, δάνεια, μέλος οργανώσεων, τέκνο ή γονέας του τάδε(υποφάκελος), ταξίδια εντός και εκτός της χώρας και άλλα αμέτρητα;
    Ζήτημα 3ον) Η νέα κάρτα δύναται μακροπρόθεσμα να συνδεθεί με τραπεζικούς λογαριασμούς και να αντικαταστήσει πλήρως το χάρτινο χρήμα;
    Ζήτημα 4ον)Ποιος εγγυάται για την αποκλειστική πρόσβαση τους κράτους και του κατόχου;
    Ζήτημα 5ον) Τι θα γίνουν οι αντιρρησίες συνείδησης; Καλώς ή κακώς υπάρχουν και πρέπει η πολιτεία να σεβαστεί την ιδιαιτερότητά τους όπως έχει πράξει (και πολύ σωστά) σε ανάλογες περιπτώσεις.
    Ζήτημα 6ον) Μήπως αργότερα τεθεί θέμα »ηλεκτρονικών» ποινών για συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις και ακούμε από τα δικαστηρία να επιβάλλουν ποινές μερικής ή ολικής απενεργοποίησης της κάρτας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπως κάνουν οι τράπεζες σε κάποιον που δεν πλήρωσε έγκαιρα την κάρτα του; Μήπως ακόμα ένα ενδεχόμενο χτύπημα χάκερ στα τερματικά του κράτους αποδιοργανώσει εντελώς το σύστημα και ξαφνικά 11 εκατομύρια πολίτες δεν θα »υπάρχουν»;
    Ζήτημα 7ον) Για το τέλος άφησα κάτι που θεωρώ μείζον. Η απώλεια ή η κλοπή της κάρτας (χιλιάδων πολιτών σε βάθος χρόνου) θα σημάνει την υποχρεωτική αντικατάστασή της από εμφυτεύσιμα ηλεκτρονικά μικροτσιπ όπως αυτά των ζώων; Σε μια τέτοια περίπτωση θα μιλάμε για περαιτέρω υποβιβασμό από ευρωπολίτες-καταναλωτές σε ζώα;
    Σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δώσατε.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:38 | Θανάσης

    Βασικό σχόλιο: επιτέλους! Μερικά επιμέρους σχόλια:

    1) Η ονομασία: Είναι μία κάρτα που μας ταυτοποιεί, όλοι μέχρι τώρα τη λένε ταυτότητα, το «Κάρτα Πολίτη» δεν σηματοδοτεί κάτι ιδιαίτερο στα ελληνικά και μπορεί ποτέ να μην επικρατήσει στον προφορικό μας λόγο της «ταυτότητας». Ας την πούμε λοιπόν «Ταυτότητα» (το Αστυνομική δεν χρειάζεται) ή «Ταυτότητα Πολίτη». Δεν θα αποφύγετε τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν ούτως ή άλλως ανεξαρτήτως ονόματος.

    2) Διαφάνεια: Για να υιοθετηθεί από τον κόσμο πρέπει αυτός να την εμπιστευθεί. Ένα πρόβλημα εδώ είναι το πλινθίο (τσιπάκι), που ο κάτοχος δε βλέπει τι περιέχει. Θα πρέπει λοιπόν να δηλωθούν ξεκάθαρα όλα όσα θα περιέχει. Επιπλέον, να διατεθεί ένα πρόγραμμα (με δημοσιοποίηση και του κώδικά του) με το οποίο θα μπορούσε ο καθένας να διαβάσει το τσιπάκι της κάρτας του, ώστε να πεισθούν και οι δύσπιστοι. Αυτό το πρόγραμμα ούτως ή άλλως θα κυκλοφορήσει ευρέως αφού θα υπάρξουν χιλιάδες ηλεκτρονικοί αναγνώστες καρτών πολίτη. Ακόμα και να πέσει η κάρτα σε λάθος χέρια, θα διαβάσουν αυτά που ούτως ή άλλως βλέπουν τυπωμένα πάνω στην κάρτα συν τα στοιχεία ψηφιακής υπογραφής, που είναι όμως κρυπτογραφημένα.

    3) Ψηφιακή υπογραφή: Δεν περιγράφεται η τεχνική λύση, οπότε δεν έχει νόημα να ανοίξουμε τώρα κουβέντα (ιδιαίτερα τεχνική μάλιστα) για πιθανές επιλογές. Πρέπει όμως να δημοσιοποιηθεί η τεχνική λύση που θα υιοθετηθεί και να μπει κι αυτή σε διαβούλευση πριν την εφαρμογή της. Αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στον έλεγχο ασφάλειας, τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη του κοινού να αξιοποιήσει ψηφιακές υπογραφές.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:14 | Ευθαλία Καλλέργη

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να γίνουν όλα αυτά.
    Έχω ακούσει πως κάποιες χώρες αρνήθηκαν την αντίστοιχη κάρτα του πολίτη τους. Για ποιο λόγο πρέπει όλοι μας να υποχρεωθούμε σε κάτι τέτοιο;

    Ας την πάρουν όσοι την επιθυμούν. Πολλοί γνωστοί μου και εγώ δεν την θέλουμε για λόγους που έχουν να κάνουν με τα προσωπικά μας δεδομένα και με θέματα χριστιανικής πίστης.
    Αν γίνει υποχρεωτική για όλους θα αναγκαστούμε να την πάρουμε για να ζήσουμε !!!

    Ως τώρα είχαμε την επιλογή να χρησιμοποιούμε χρήματα και έγγραφα και όχι πιστωτικές κάρτες κλπ.
    Ας μας δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουμε αν θα την πάρουμε χωρίς αυτό να μας αποκλείει από την κοινωνία, παρακαλώ. Κι ας μας θεωρήσουν όπως θέλουν.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 21:14 | Dr Anatoli Kiotsekoglou

    Δεν την χρειαζόμαστε την κάρτα του πολίτη. Η κυβέρνηση μπορεί να έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον κάθε πολίτη με ένα ή δύο έγγραφα που ήδη υπάρχουν στην διάθεσή των υπαλλήλων. Με την οικονομική κρίση που κατατρέχει την χώρα μας δεν χρειαζόμαστε άλλα περιττά έξοδα.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 21:20 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Η κάρτα του πολίτη δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 21:02 | Υπερασπιστης!

    Δεν θέλουμε , ουτε ηλεκτρονικές κάρτες , ούτε κανένα microchip ηλεκτρονικού ελέγχου της ζωής μας ! Παραδεχτείτε ολοι σας οτι ολα αυτά αποτελούν τα πρώτα βήματα , για την απώλεια της ελευθερίας του πολίτη!
    Ολα αυτά περι αποφυγης της γραφειοκρατείας είναι τουλάχιστον γελοία!
    Οι χακερς μπορούν και υποκλέπτουν απόρρητα κρατικά μυστικά απο πολύ ισχυρούς οργανισμούς , τι σας κάνει να νομίζετε οτι θα τους σταματήσει μια καρτούλα με microchip ;

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 21:06 | Ευθαλία Καλλέργη

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να γίνουν όλα αυτά.
    Έχω ακούσει πως κάποιες χώρες αρνήθηκαν την αντίστοιχη κάρτα του πολίτη τους.

    Για ποιο λόγο πρέπει όλοι μας να υποχρεωθούμε σε κάτι τέτοιο;

    Ας την πάρουν όσοι την επιθυμούν. Πολλοί γνωστοί μου και εγώ δεν την θέλουμε για λόγους που έχουν να κάνουν με τα προσωπικά μας δεδομένα και με θέματα χριστιανικής πίστης.

    Αν γίνει υποχρεωτική για όλους θα αναγκαστούμε να την πάρουμε για να ζήσουμε !!!

    Ως τώρα είχαμε την επιλογή να χρησιμοποιούμε χρήματα και έγγραφα και όχι πιστωτικές κάρτες κλπ.

    Ας μας δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουμε αν θα την πάρουμε χωρίς αυτό να μας αποκλείει από την κοινωνία, παρακαλώ. Κι ας μας θεωρήσουν όπως θέλουν.