Δ. Περιεχόμενο Προτάσεων της Διαβούλευσης

Η καθιέρωση της Κάρτας Πολίτη αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την υποστήριξη ενεργειών εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, για την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διάλογος για τα οφέλη της Κάρτας Πολίτη, για τεχνικά θέματα, για την επέκταση υπαρχουσών και την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας, είναι αναγκαίος για τον καλύτερο σχεδιασμό και την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Ενδεικτικά θέματα προβληματισμού και έκφρασης απόψεων είναι:

  • η αξιοποίηση και επέκταση υπαρχουσών και η ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τη Δημόσια Διοίκηση,
  • η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των πολιτών
  • η προστασία της ασφάλειας των συναλλαγών
  • η εισαγωγή και αξιοποίηση καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα,
  • τεχνικές προτάσεις για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της Κάρτας Πολίτη,
  • άλλες προτάσεις για την οργανωτική και επιχειρησιακή αρτιότητα του συνολικού εγχειρήματος .
  • 23 Νοεμβρίου 2010, 16:33 | Giota

    Όπως από τις καινούργιες ταυτότητες αφαίρεσαν το θρήσκευμα και όλοι το αποδεχτήκαμε, έτσι και τώρα ή αύριο ή μεθαύριο θα κάνουμε ότι μας επιβάλλουν.
    Δεν υφίσταται κανενός είδους δημοψήφισμα, όπως και αυτό εδώ τώρα που γράφω είναι χαμένος χρόνος γιατί η γνώμη μας δεν μετράει.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 16:59 | Μανουσάκης Αθανάσιος

    Απαράδεκτη,η »κάρτα του πολίτη»,κυρίοι και κυρίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.Αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα του Έλληνα πολίτη (π.χ.ιστορικό υγείας),θεωρόντας,παραλλήλα με το φακέλωμα,αυτό ως ‘αριθμο τον κάθε πολίτη.Σας καλώ,να αποσύρετε άμεσα την ρύθμιση,αύτη όπως αντίστοιχα έκανε η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας,μετά από σφοδρές αντιδράσεις πολιτών.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 16:12 | Σ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

    Στην σημερινή οικονομική κρίση που χιλλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια τίθεται σε καθημερινή δοκιμασία, θεωρώ αν μη τι άλλον τουλάχιστον ύποπτη την σπουδή της κυβέρνησης για την καθιέρωση της κάρτας του Πολίτου..η λαική σοφία θα μπορούσε κάλλιστα να σχολιάσει <>..

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 16:39 | Θανάσης

    …έχοντας υπόψη τα ιστορικά προηγούμενα με Αγγλία και Γερμανία (πιο προηγμένες τεχνολογικά απο εμάς τουλάχιστον 10ετία) θα έπρεπε οι φρόνημοι κυβερνώντες να μην είχαν μπει καθόλου στο κόπο και στην πίεση των πολιτών για την επιβολή μίας τέτοιας κάρτας…
    πού είναι η διακονία σας για τους πολίτες της χώρας;
    που είναι η προσπάθειά σας να «αναπαύετε» τους πολίτες που διοικείτε;
    μήπως αποδεικνύετε το ανάποδο με την πιεστική σας προσπάθεια επιβολής τέτοιας κάρτας;

    θα ήταν προτιμότερο να δοθεί όλο αυτό το κόστος, οι εργατοώρες, και η θέληση, στην ενεύρεση των συμπολιτών με εισοδήματα άνω των 80.000€ (όχι με βάση αυτά που δηλώνουν αλλά με βάση αυτά που διαθέτουν) και τι φρονημότερο απο την εκκίνηση αυτού του εγχειρίματος απο τους 300 της βουλής, στους οποίους να γίνει επιτέλους καταβολή έκτακτης εισφοράς (ίση με το 10% επι των περιουσικών) και ότι μαζευτεί να δοθεί για την μείωση της φτώχειας της χώρας…

    είναι δυνατό να υπάρχουν συμπολίτες που πεινούν (Έλληνες εννοείται….οι μετανάστες ας επιστρέψουν απο εκεί που ήρθανε…δεν τους έφερε κανείς με το ζόρι)…και οι εκπρόσωποί μας να διαθέτουν σκανδαλιστικά μεγάλες περιουσίες…;;;;

    εφαρμόστε πιλοτικά την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ με όλα τα δεδομένα τα προσωπικά (περιουσία, κατάσταση σωματική και ψυχική, φαρμακευτικές αγωγές, ποινικά μητρώα, αγορές, ταξίδια, δικαστικές εκρεμμότητες, επισκέψεις σε γυναικολόγους για εκτρώσεις κ.λ.π) σε όλους τους πολιτικούς για ένα χρόνο…με πρόσβαση απο όλους τους πολίτες…γιατί όχι;;;…εμείς δεν τους εκλέγουμε;;; οφείλουμε να γνωρίζουμε πώς και αν μας διοικούν-κυβερνούν σωστά, έντιμα, τίμια, ηθικώς σωστά….εκεί θα διαπιστώσουμε πάρα πολλά……θα είναι ένα πολύ καλό test drive για να διαπιστώσουν πρώτα οι ίδιοι που προσπαθούν να μας την επιβάλουν, την χρησιμότητά της…
    ας γίνουν μία φορά το παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας….και όχι το προς αποφυγή…και μετά το ξανασυζητάμε αν χρειάζεται η εφαρμογή της…μέχρι τότε….ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ…δεν με συμφέρει, δεν με εξυπηρετεί καθόλου…και ούτε πρόκειται να με εξυπηρετήσει διότι -είμαι σίγουρος- οτι στις περισσότερες συναλλαγές μου, το κράτος θα μου απαντά…»με συγχωρείτε δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε..έχει πέσει το σύστημα»…δυστυχώς…και τότε ποιος άνθρωπος θα σταθεί να με βοηθήσει;;….αφού για όλους θα είμαι ένας αριθμός;;;;…κανείς…όλη η ανθρωπιά μου θα έχει «περιοριστεί» σε έναν άψυχο, απρόσωπο, άχρηστο, πλαστικό αριθμό μίας κάρτας…
    και δεν το θέλω…

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 16:11 | karefyllakhs

    δεν παραλαμβανο καμια ηλεκτρονικι καρτα

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 16:46 | Χρήστος

    Αρνούμαι κατηγορηματικά να λάβω την Καρτα του Πολίτη,δεν θα δεχθω οποιαδηποτε αλλη μείωση της προσωπικότητας μου και των ελευθεριων μου,δεν θα επιτρεψω σε κανένα «προοδευτικό-ανοιχτόμυαλο» να με κάνει ενα νόυμερο,εχω όνομα,ΑΦΜ,ΑΜΚΑ και είναι υπεραρκετά.Δεν δέχομαι να ξέρει ο big brother που βρίσκομαι ανα πάσα στιγμή και να με σκανάρουν για να με ταυτοποιήσουν.Δεν θα γινω σηριακός αριθμός για να πατάξετε εσείς την φοροδιαφυγή,βρείτε άλλους τρόπους ή ακόμα καλύτερα βάλτε τους τύπους του ΣΔΟΕ να δουλέυουν πιο πολύ.Και επείδη είμαι σίγουρος πως τέτοιου είδους κάρτες υποκλέπτονται πανέυκολα και θα έχουμε πολλα περιστατικα παράνομης ανάληψης χρημάτων και πλαστογραφιών το επόμενο βήμα θα είναι να μας ζητήσετε να μας το βάλετε στο χερι,να μας «τσιπάρετε» δηλαδή,ως Ελλην και Χριστιανός Ορθόδοξος δεν θα δεχθώ το 666 που τόσο ύπουλα προσπαθείτε να περάσετε στον λαο.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 16:19 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ

    Σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων, δεν πρέπει να είναι εφικτό σε κανέναν κατά τον έλεγχο (βλ. αστυνομία, τροχαία, κ.τ.λ.) ή/και χρήση ονόματος ή ΑΜΚΑ κ.τ.λ. να μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με το ιστορικό του πολίτη. Αυτό αυτή τη στιγμή ΔΕΝ γίνεται. Ο κάθε υπάλληλος του δημοσίου σε συγκεκριμένες θέσεις μπορεί να δεί μέσω της κάρτας που ήμουνα τη στιγμή πιθανού ελέγχου από αστυνομία, και αντιστοίχως όλο το ιστορικό είναι ανοιχτό στον υπάλληλο π.χ. της αστυνομίας (μη εξουσιοδοτημένα άτομα)ή του κάθε παρόμοιου ελέγχου. Έτσι ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση και να κανει έλεγχο σε οποιονδήποτε για να μάθει στοιχεία που αποτελούν δεδομένα που δεν τον ενδιαφέρουν μόνο για προσωπική ικανοποίηση.
    Επίσης, η νέα κάρτα δύναται να ταξινομήσει τους κατόχους σε κατηγορίες (κόστος περίθαλψης, άνεργος, εργαζόμενος, οικονομική κατάσταση, απολυμένος, συμμετοχή σε συνδικάτα ή οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, κ.τ.λ.)?
    Επίσης, περιέχει μια ιστορικότητα περιοχών και σημείων που βρίσκόταν και έχει πάει ο πολίτης?
    Μπορεί επίσης να συνδεθεί με πληρωμές που έχουν γίνει με τον πολίτη?
    Μπορεί να μου στερήσει το δικάιωμα να πληρώνομαι χωρίς τη χρήση της? Μπορώ να περάσω διόδια χωρίς την κάρτα ώστε να μην αναγνωρίζεται πού είμαι ανα πάσα στιγμή και από πού περνάω?
    Μπορεί για συγκεκριμένες ποινές στη συνέχεια να μπορέι το κράτος ή μια υπηρεσία (π.χ. αστυνομία) να αποκτά το δικαίωμα να μου πάρει την κάρτα ή να μου κάνει απενεργοποίηση για κάποια παράβαση οπιαδήποτε στιγμή, και να μην υπάρχω σαν πολίτης του κράτους για ορισμένο χρονικό διάστημα έως ότου πχ πληρώσω την παράβαση? Ποιός ελέγχει σε τέτοια περίπτωση την αξιοπιστία οτυ υπαλλήλου ελέγχου (π.χ. αστυνομικός)
    Τι γίνεται σε περίπτωση απώλειας ή πως προστατεύομαι σε περίπτωση κλοπής?
    Θα υπάρξει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ αντικατάσταση από εμφυτεύσιμα μικροτσίπ μέσω της απειλής υποχρεωτικής αντικατάστασής της?

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 16:17 | Mιχ.Μαρια

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΟΔΗΓΟΥΜΕΘΑ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ!!!!!!!!!!

    ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΗΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΗΣΑΝ;;;;;;;;;;;;;;;;

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 16:49 | Μπιτακος Παρις

    Δεν προκειται να παρουμε καμια καρτα για τον μονο λογο οτι λειτουργει ως κατασκοπος και δεν προσφερει τιποτα.Αλλα οτι και να προσεφερε δεν θα αξιζε εμπρος στην ελαττωση της ελευθεριας.ΠΟΤΕ!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 16:09 | ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

    Γιατί στην Ελλάδα ενώ την ίδια ώρα η Βρετανία την καταργεί πλήρως, για λόγους ακριβώς σεβασμού της ατομικής Ελευθερίας του Πολίτη και του Ατόμου;

    Ήδη η νέα Κυβέρνηση Συντηρητικών (!) του Ντέιβιντ Κάμερον, κατέθεσε αστραπιαία δια της Υπουργού Εσωτερικών Τερέζας Μέι, στις 26 Μαΐου, ως πρώτο της Νομοσχέδιο, το Νομοσχέδιο κατάργησης της Ηλεκτρονικής Εθνικής Κάρτας-Ταυτότητας (National Identity Card ID) και έθεσε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα 100 ημερών, προκειμένου να προετοιμάσει το απαραίτητο δαιδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο που απαιτείται, για την κατάργηση του σχετικού Νόμου των Ταυτοτήτων του 2006 που τις είχε συστήσει!

    Ήδη το σχετικό νομοθέτημα έχει πλέον περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων στις 15 Σεπτεμβρίου 2010 και αναμένεται να περάσει τώρα και από τη Βουλή των Λόρδων!

    Παράλληλα, η Βρετανία απαλλάσσεται έτσι από το τεράστιο κόστος της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας-Τσιπ, που περιλαμβάνει τη δυσβάσταχτη αγορά δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών κάρτας (ID readers) που απαιτούνται σε χιλιάδες σημεία και υπηρεσίες της χώρας, τη δημιουργία και συντήρηση των Βάσεων Δεδομένων (Εθνικό Μητρώο Ταυτοτήτων – National Identity Register NIR) τη συλλογής και της επικαιροποίησης κάθε τόσο των στοιχείων, συνολικού ύψους τουλάχιστον 835 εκατομμυρίων λιρών για την πρώτη μόνο δεκαετία λειτουργίας!

    Υπάρχει ρητή Βρετανική Κυβερνητική διαβεβαίωση και σχετική πρόβλεψη στο Νομοσχέδιο, πως μόλις τις αμέσως ερχόμενες εβδομάδες ολοκληρωθεί το πλήρες νομοθετικό πλαίσιο κατάργησης των ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ με το τσιπ, θα καταστραφούν ακαριαία, μέσα σε ένα το πολύ μήνα, όλες οι κρατικές Βάσεις Δεδομένων των Μητρώων Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων (NIR), όπου είναι αποθηκευμένα τα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία των Πολιτών! Και αυτές ακριβώς οι «Βάσεις» αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την Ελευθερία!

    Μάλιστα λόγω της σπουδαιότητας αυτής της κατάργησης, οι Βρετανοί Πολίτες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, μπορεί να παρακολουθεί ήδη διαδικτυακά βήμα βήμα όλη τη νομοθετική πορεία, μέχρι την πλήρη κατάργηση των Ταυτοτήτων με το τσιπάκι-κατάσκοπο, στη σχετική ηλεκτρονική δ/νση του Βρετανικού Κοινοβουλίου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: http://services.parliament.uk/bills/2010-11/identitydocuments.html

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 15:14 | Ζωή

    Είμαι κάθετα αντίθετη και θα αρνηθώ να την παραλάβω…

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 15:38 | Χρήστος

    άλλες χώρες θωρούν τέτοια τσιπάκια ως αντιδημοκρατικές ενέργειες και τα καταργούν, εμείς γιατί τα θυμόμαστε και μάλιστα ετεροχρονισμένα; σε τι θα βοηθήσει;

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 15:38 | Παναγιώτης Κων. Κουμπέτσος

    Το ζητούμενο είναι να γνωρίζει, ακόμη και ο πιό αγράμματος πολίτης-ψηφοφόρος τί ΑΚΡΙΒΩΣ στοιχεία περιέχει η κάρτα.
    Εφ’ όσον αυτό δεν είναι προφανές, αυταπόδεικτο και εύκολο στην επιβεβαίωση δεν είναι αποδεκτή οποιαδήποτε κάρτα.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 15:32 | pamvos komninos

    Λίγα πράγματα έχω στο τσερβέλο μου, για να δούμε πόσα θυμάμαι…..
    Όπως μαθαίνουμε για την επαπειλούμενη κάρτα και στο βαθμό που τα μεταφέρω σωστά, υπάρχει:

    1) δυνατότητα υποκλοπής στοιχείων
    2) δυνατότητα διατήρησης στοιχείων στο τσιπάκι απο φορείς, μη προσεγγίσιμων στον ιδιοκτήτη της κάρτας.
    3) δυνατότητα εκπομπής άγνωστων παραμέτρων, μέσω του RFID, πέραν μιας απλής λήψης στοιχείων.
    4) δυνατότητα εντοπισμού ανά πάσα στιγμή του που βρίσκομαι, τουαλέτα, στο »κρεβάτι», σε μυστική επαγγελματική σύσκεψη που δε θά ήθελα να μάθει τα μυστικά, ο ανταγωνιστής μου κ.ο.κ .
    5) δυνατότητα απωλείας της κάρτας.
    6) δυνατότητα γνωστοποίησης κάποιων, ή όλων των στοιχείων μου στον οιονδήποτε, απο φορείς έως ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
    7) δυνατότητα παρέμβασης-αλλοίωσης στοιχείων μου και χαρακτηρισμών της προσωπικότητάς μου, απο ανάλογες υπηρεσίες που επιβουλεύονται τις ιδέες μου, ή τα πιστεύω μου (βλ τρομοκράτης, φονταμενταλιστής κοκ).
    8) δυνατότητα γνώσης του ιατρικού μου απο ασφαλιστικές εταιρείες, που αν έχω τάδε πρόβλημα, μου αυξάνουν το ασφάλιστρο, ή π.χ από υποψήφιο εργοδότη που θα με αποκλείσει, προσλαμβάνοντας άλλον υγιέστερο.
    9) Και, και, και , και μέχρι το βράδυ θα μπορούσαμε να αναφέρουμε σωρεία άλλων αρνητικών παραμέτρων.

    Τελικά, όταν χαθεί η κάρτα θα κοιτάξουν να με πείσουν να σφραγιστώ, μη γένοιτο.
    Και εδώ βέβαια είναι το ζουμί.
    Δηλαδή προσωπικά κι εγώ τα συνδέω με την Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου μας και την προσκύνηση αλλότριων πραγμάτων, πλήν του Σταυρού του Ιησού Χριστού μας……….

    ΥΣΤ. Με εντυπωσίασε και η άποψη του Αντώνη, περί single point of failure που ανατρέπει τον ισχυρισμό του καλύτερου στο συγκεντρωτισμό στοιχείων.
    Όπως λέει: » Γι’ αυτό έχουμε τις κατανεμημένες βάσεις δεδομένων. Αυτό το τελευταίο ισχύει σήμερα με τα διάσπαρτα στοιχεία των πολιτών και είναι πιο ασφαλές. »
    Αλλά και η επισήμανση άλλου σχολιαστή, στο ερώτημα γιατί αφήνουν ανοργάνωτες τις υπηρεσίες, οι οποίες θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν το αίσθημα περί κακής οργάνωσης, με σωστή μηχανοργάνωση και αλληλοεξυπηρέτηση μεταξύ τους. Υπάρχει μήπως συγκεκριμένος λόγος που τα αφήνουν έτσι χύμα τα πράγματα;

    Εν κατακλείδι. Σίγουρα ουδέν κακόν αμιγές καλού.
    Δηλαδή η κάρτα θα είχε θετικές επιδράσεις σε πολλά πράγματα.
    ¨Ομως εμείς ζυγίζουμε και η ζυγαριά γέρνει εις βάρος της χρησιμοποίησής της.
    Ας βρεθούν άλλοι τρόποι, πάντα υπήρχαν.-

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 15:45 | Θεόδωρος Π

    Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτούμε κάτι άλλο πέρα από την ενοποίηση της αστυνομικής ταυτότητας με την άδεια οδήγησης. Ούτε τά στοιχεία του βιβλιαρίου υγείας έχουν θέση (δίνεται άμεση πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως η κατάσταση της υγείας του πολίτη σε φορείς που δεν θα έπρεπε να την έχουν), ούτε η φορολογική κατάσταση, οι τραπεζικές οφειλές ή το ποινικό μητρώο. Τα περί «απλοποίησης» διαδικασιών, είναι μάλλον φτηνές δικαιολογίες. Φρόντιστε επιτέλους να απλοποιήσετε τις διαδικασίες με πάμπολλα άλλα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών. Το έγγραφο που κουβαλάει ο πολίτης είναι το τελευταίο και ελάχιστα έως καθόλου προσφέρει στην επιτάχυνση απαράδεκτα χρονοβόρων και πολύπλοκων διαδικασιών.
    Θα μπεί επιτέλους φρένο στις ύποπτες μεθοδεύσεις. Θα μας βρείτε μπροστά σας να είστε σίγουροι. Ως εδώ και μη παρέκει κύριοι.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 15:16 | Αναστασία Μπότου

    1) Δεν είμαι νούμερο, είμαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και στεναχωριέμαι που μπαίνω στη διαδικασία της απόδειξης αυτού.
    2) Έχω νόμιμο δικαίωμα να αρνηθώ την παραλαβή της κάρτας.
    3) Είμαι ένας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ άνθρωπος, που δεν επιτρέπει σε καμία κάρτα να φυλακίσει και να προσβάλλει τα δικαιώματά μου.
    4) Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας πολίτης που να εμπιστεύεται την συγκεκριμένη κάρτα; Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας πολίτης που να πιστεύει ότι η κάρτα δεν θα χρησιμοποιηθεί ΠΟΤΕ εναντίον του;
    5) Υπάρχει ποτέ περίπτωση η χώρα μας να αποκτήσει την κατάλληλη υποδομή για τη χρησιμοποίηση μίας τέτοιας κάρτας;

    Ευχαριστούμε Κυρίες και Κύριοι για την καλή σας διάθεση να μας «εξυπηρετήσετε», αλλά δεν θα πάρουμε.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 15:11 | babis

    Κάνω μια πολύ απλή ερώτηση:
    Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης έχει ήδη εφαρμοστεί μια τέτοια κάρτα;
    Η απάντηση είναι «σε καμμία».
    Και τότε γιατί θα πρέπει να την εφαρμόσουμε πρώτοι εμείς; Είμαστε πιο έξυπνοι ή πιο τεχνολογικά εξελιγμένοι από τους «κουτόφραγκούς»;
    Μηπως απλά αποτελούμε πεδίο εφαρμογής πειραμάτων, επικίνδυνων για τις δημοκρατικές μας ελευθερίες;

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 15:31 | ΠΑΠΑΝΤΙΔΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

    Δεν δέχομαι να μπω καν στη διαδικασία να παραλάβω την σατανική κάρτα του πολίτη. Δεν δέχομαι όλα τα στοιχεία μου να είναι ορατά από τον καθένα και πολύ περισότερο όταν αυτή φέρει barcode και τσιπάκι τα οποία θα έχουν μέσα τους τον αριθμό 666 του αντίΧριστου. Πόσο μάλλον δεν δέχομαι αυτό που ακούγεται πως αν χάνουμε αυτό το έκτρωμα θα μας σφαγίζεται ή χαράζεται στα χέρια το νούμερο της κάρτας.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 15:08 | Μιχάλης Ι.

    Σε μία εποχή που η χρήση της τεχνολογίας είναι καθημερινότητα θεωρώ ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η ηλεκτρονική κάρτα. Σε αντίθεση με τους φόβους των περισσοτέρων θεωρώ ότι όχι μόνο πρέπει να υπάρχει η συγκεκριμένη κάρτα (με ελάχιστα πάντως στοιχεία δηλ Ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ) αλλά και ένα καλά σχεδιασμένο και προστατευμένο κρατικό πληροφοριακό σύστημα με διασύνδεση όλων των κρατικών υπηρεσιών.
    Εκεί σε ένα δίκτυο όλων των κρατικών υπηρεσιών, θα είναι αποθηκευμένα όλα τα στοιχεία των πολιτών.
    Υπουργεία (εκτός του ΥΠΕΘΑ ή υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας ), ΔΟΥ, Ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, Νοσοκομεία κλπ θα έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα κάθε φορά στοιχεία.
    Κρίσιμο για την επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος είναι αφ’ ενός ο σωστός σχεδιασμός αφ’ ετέρου η επιλογή αυτού που θα υλοποιήσει. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία κρατικών φορέων με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα (ίσως και περισσότερες από μια) . Τέλος επειδή ειδικά σε έργα πληροφορικής συνεχώς οι ίδιες εταιρείες είναι αυτές που αναλαμβάνουν τα έργα, θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος που το σύστημα διαγωνισμών και επιλογής θα «ανοίξει» δίνοντας δυνατότητες και σε άλλες εταιρείες ή νέους επιστήμονες.
    Όπως και σε όλα τα έργα του δημοσίου θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να θεωρείται το δημόσιο «πελάτης κορόιδο» που συνεχώς υπερ-τιμολογείται. Η ηλεκτρονική κάρτα αλλά ακόμα και η διασύνδεση όλων των υπηρεσιών δημοσίου για ανταλλαγή πληροφοριών, είναι ένα σχετικά απλό έργο (με μεγάλη έκταση) και σίγουρα μεγάλα οφέλη και όχι ένα εξαιρετικής δυσκολίας έργο. Συνεπώς το κόστος θα πρέπει να είναι ανάλογο.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 15:38 | makis

    Η απλή αστυνομική μας ταυτότητα κάνει την δουλειά της τόσα χρόνια.
    Προς τι το ηλεκτρονικό τσιπάρισμα?
    Κάθετα αντίθετος στο ηλεκτρονικό φακέλωμα.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 15:58 | Γιάννης

    Μη τολμήσετε να επιβάλετε μια καρτα όπως την παρουσιάζετε γιατί θα σας βγει ξινό.
    Το μόνο που μπορεί να δεχτούμε οι νοήμονες Ελληνες είναι μια κάρτα με τα στοιχεία που υπάρχουν στην τωρινή ταυτότητα και τίποτα άλλο.
    Πάρτε πίσω το ηλεκτρονικό φακέλωμα και μη ξεχνάτε πως οι άνθρωποι δεν είμαστε νούμερα! Και δεν θα γίνουμε! Βρείτε άλλους τρόπους για τα προβλήματα φορολογικής ή άλλης υφής.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 15:09 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΑΔΑΗ ΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΜΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ ΝΑ ΤΖΙΡΑΡΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ .ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΣ

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 15:28 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    Διαβάζοντας επισταμένα τις πληροφοριες περί της κάρτας του πολίτη, και για λόγους ασφαλείας λέω ΌΧΙ στην υλοποίησή της.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:44 | K.G.

    Δεν θα παραλάβω ποτέ στα χέρια μου την δήθεν κάρτα του πολίτη,που στοχεύει στην καρατόμηση των όποιων δικαιωμάτων μου,δεν μου έχετε στερήσει ακόμη.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:33 | Εύα

    Κύριοι,
    θα ήθελα να εκθέσω τους προβληματισμούς μου σχετικά με την κάρτα του πολίτη:
    1. Η διαχείριση των δεδομένων που θα περιέχει από ποιόν θα γίνεται;
    2. Η διαχείριση θα γίνεται με την σύμφωνη γνώμη του κατέχοντος ή ερήμην του;
    3. Μπορεί ο κάτοχος να έχει πρόσβαση και έλεγχο σε ΟΛΕΣ τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτήν την κάρτα;
    4. Δεν νομίζω ότι η συγκέντρωση όλων των πληροφοριών της ζωής ενός ανθρώπου και κατ’επέκταση ενός λαού σε μια βάση δεδομένων είναι το θετικότερο βήμα για την βελτίωση της ζωής μας.
    5. Η βελτίωση της σχέσης πολίτη-κράτους δεν μπορεί να βασιστεί σε καμία περίπτωση σε μια «κάρτα» αφού και την κάρτα άνθρωποι θα την διαχειρίζονται, άρα μάλλον θα πρέπει να βελτιωθούν οι ικανότητες και η εργατικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
    6. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η αντίρρηση των Ορθόδοξων Χριστιανών για την παραλαβή της κάρτας δεν γίνεται επειδή είναι τυφλοί ακόλουθοι των εντολών του Θεού, αλλά επειδή είναι σκεφτόμενοι πολίτες που πιστεύουν ότι οι προειδοποιήσεις του Θεού στην Αποκάλυψη του Ιωάννη έχουν σκοπό να αφυπνίσουν τον κόσμο σχετικά με την καταστρατήγηση της ελευθερίας του.

    Ευχαριστώ πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσω τις απόψεις-προβληματισμούς μου. Χαίρομαι που ζώ ΑΚΟΜΑ σε μια Δημοκρατική Χώρα που οι πολίτες της εκφράζονται ελεύθερα και προσεύχομαι να συνεχίσει έτσι.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:29 | έλσα

    Όχι στην κάρτα του πολίτη.Αρνούμαι να την παραλάβω.Άν θέλετε να βάλετε τάξη στη γραφειοκρατία υπάρχουν κ άλλοι τρόποι.Γιατι σόνι κ ντε,να μας φτιάξετε αυτη την κάρτα;;Άλλα πράγματα προφανώς θέλετε να προωθήσετε μ’άυτη την κάρτα.όχι κ πάλι όχι.-

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:50 | Φ

    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
    1. Το πλινθίο (τσιπάκι) της «Κάρτας (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη» θα λειτουργεί εξ’επαφής (contact) ή εξ’αποστάσεως (contactless); Στην Γερμανική Κάρτα του Πολίτη λειτουργεί εξ’αποστάσεως (http://id-ont.blogspot.com/2010/10/deutsche-welle-chip.html). Εάν είναι εξ’επαφής μετά από πόσες αναβαθμίσεις σχεδιάζεται να γίνει εξ’αποστάσεως για να μοιάζει με την Γερμανική;

    2. Για την παραγωγή της θα χρησιμοποιηθεί το μηχάνημα που έχει η Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας;
    Γνωρίζουμε ότι η ιαπωνική εταιρεία TOPPAN που πούλησε στην Ελληνική Αστυνομία το μηχάνημα με το οποίο παράγονται τα Ελληνικά Διαβατήρια και οι αστυνομικές ταυτότητες, μιλάει για αστυνομικές ταυτότητες που θα φέρουν τσιπάκι τόσο εξ’επαφής όσο και εξ’αποστάσεως:
    «This system will be first used to issue Greek e-passports and dual contact / contactless e-ID cards for the Hellenic Police»
    (http://id-ont.blogspot.com/2010/10/contactless-chip.html).
    Άρα εάν χρησιμοποιηθεί η υποδομή της Ελληνικής Αστυνομίας η «Κάρτα (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη» μπορεί να έχει και εξ’επαφής και εξ’ αποστάσεως τσιπάκι.

    3.Υπάρχει απαραχάρακτη, απαραβίαστη τεχνολογική μέθοδος αποτύπωσης δεδομένων σε ένα πλινθίο (τσιπάκι) είτε αυτό λειτουργεί εξ’επαφής (contact) είτε λειτουργεί εξ’αποστάσεως (contactless);
    Εάν στην αρχή «υιοθετηθούν καλές πρακτικές ασφαλείας» μετά από πόσες παραβιάσεις «των καλών πρακτικών ασφαλείας» έχει προβλεφθεί να υιοθετηθούν οι «καλύτερες»;
    Στην Γερμανική Κάρτα του Πολίτη «με το καλημέρα» αποσύρθηκε το λογισμικό ανάγνωσης των καρτών γιατί είχε τρύπα ασφαλείας
    (http://id-ont.blogspot.com/2010/11/deutsche-welle.html).
    Τι μας εγγυάται ότι στην Ελλάδα τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα από την τεχνολογικά προηγμένη Γερμανία;
    Τελικά είναι αδύνατον να διασφαλιστεί ότι δεν θα παραβιαστούν τα προσωπικά δεδομένα των κατόχων των καρτών. Μπορεί να πάρει στους κλέφτες λίγο χρόνο για να «αναβαθμιστούν» για να αντιμετωπίσουν αυτή τη νέα πρόκληση, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουν.
    Διαβάστε σχετικά:
    1.«Κλεμμένα δάκτυλα: Ανίσχυρη η προστασία από την κλοπή των στοιχείων της βιομετρικής ταυτότητας.»
    http://id-ont.blogspot.com/2010/11/blog-post_19.html
    2.«Πέντε δευτερόλεπτα αρκούν για τους χάκερ»
    http://id-ont.blogspot.com/2010/11/blog-post_5972.html
    3.«Ουδέν κρυπτόν: Χάκερ έσπασαν την «απαραβίαστη» κβαντική κρυπτογράφηση»
    http://id-ont.blogspot.com/2010/10/blog-post_8805.html
    4.«Και στην Αγγλία προαιρετική η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Όσοι όμως επιλέγουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση κινδυνεύουν από διαρροές δεδομένων. 287 φορές χάθηκαν ηλεκτρονικά ιατρικά δεδομένα τα τελευταία 2,5 χρόνια, BBC Απρ 2010»
    http://id-ont.blogspot.com/2010/10/287-25-bbc-2010.html

    4. Τα Νομικά, ηθικά, κοινωνικά και άλλα προβλήματα που κουβαλούν μαζί τους αυτές οι κάρτες από την στιγμή που διαθέτουν είτε εξ’επαφής (contact) ή πολύ περισσότερο εξ’αποστάσεως (contactless) πλινθίο, σε ποια διαβούλευση πρέπει να κατατεθούν, στην παρούσα ή στην επόμενη φάση;
    Νομίζουμε ότι η ανακοίνωσή σας αντιμετωπίζει με «ελαφρά τη καρδία» τις βέβαιες ανησυχίες μας και τους κινδύνους που αναμένεται να ενσκήψουν στη ζωή μας. Με τα πλινθία (τσιπάκια), δίνεται η δυνατότητα εύκολα και ανέξοδα (αφού ετοιμαστεί η μηχανογραφική υποδομή) να συλλέγονται και να καταγράφονται πληροφορίες για το άτομο που φέρει πλινθίο (πχ στην «Κάρτα (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη»).

    Διαβάζουμε στο εξαιρετικό κείμενο «ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΕΤΡΙΑ»
    http://id-ont.blogspot.com/2010/11/blog-post_8285.html
    του Επ. Καθηγητή Νομικής κου Μαντζούφα στο ΑΠΘ:
    η μετατροπή του πολίτη σε πληροφοριακό αντικείμενο, υπονομεύει τη συμμετοχή του σε όλο το φάσμα των δημοκρατικών θεσμών, ιδίως όταν γνωρίζει ότι η πολιτική και κοινωνική του δραστηριότητα καταγράφεται
    Η ανεξέλεγκτη συλλογή πληροφοριών καταλήγει σε χειραγώγηση καθώς δίχως την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων δεν υπάρχει δημοκρατική κοινωνία.
    Ο συσχετισμός πληροφοριών από διάφορες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής του ατόμου ως καταναλωτή, εργαζόμενου, ασφαλισμένου, η χρήση και η δημοσίευσή τους, διαταράσσουν την ηρεμία του ατόμου και παραβιάζουν την εύλογη επιθυμία του να διαχειρίζεται και να δημοσιοποιεί κατά βούληση προσωπικά του στοιχεία.
    Οι πληροφορίες του παρελθόντος που καταγράφονται, μπορούν να ανασυρθούν σε οποιαδήποτε στιγμή του βίου του ατόμου και να αποτελέσουν μεγάλο πρόσκομμα στην προσπάθεια του να αναπτύξει την προσωπικότητά του. Έτσι το άτομο εγκλωβίζεται σε μια εικόνα του παρελθόντος, από την οποία ενδέχεται να επιθυμεί να απομακρυνθεί και η οποία όμως, ακόμα τον καταδυναστεύει, στερώντας του κάθε αυθορμητισμό.
    Έτσι, το άτομο χάνει την δυνατότητα να αυτοπροσδιορίζεται κοινωνικά, να αναπτύσσει με το κοινωνικό του περιβάλλον σχέσεις που να εξαρτώνται από δικές του επιλογές, και να μην μετατρέπεται σε πληροφοριακό δεδομένο από τρίτα πρόσωπα.
    Η σοβαρότητα των ανωτέρω απειλών γίνεται περισσότερο εμφανής και ο κίνδυνος μεγαλύτερος, όταν η αυτόματη καταγραφή και ταξινόμηση των πληροφοριών άγει στην κατηγοριοποίηση των ατόμων με βάση συγκεκριμένα πρότυπα. Η κατάταξη με βάση ένα συγκεκριμένο σύνολο χαρακτηριστικών, ενώ συχνά εξυπηρετεί ανάγκες άσκησης κοινωνικής πολιτικής (π.χ η συμπεριφορά των ασθενών σε σχέση με το ασφαλιστικό σύστημα), συνήθως αποβαίνει το μοναδικό στοιχείο που προσδιορίζει την κοινωνική ταυτότητα του ατόμου, αναγκάζοντας έμμεσα το πληροφοριακά στιγματισμένο πρόσωπο να συμμορφωθεί σε ορισμένο πρότυπο. Έτσι, για παράδειγμα, το ασφαλιστικό ή το συνδικαλιστικό προφίλ του ατόμου αποβαίνει κυρίαρχο στοιχείο της συνολικής του προσωπικότητας τα δε επιμέρους στοιχεία(αρνητικά ή θετικά) αυτού του πορτραίτου, επικαθορίζουν την σχέση του ατόμου με το περιβάλλον του.
    Επιπλέον, οι ανάγκες άσκησης προληπτικής πολιτικής σε τομείς όπως η πάταξη της εγκληματικότητας, συνδέονται με τη αξιοποίηση και συσχέτιση αρχείων προσωπικών δεδομένων των ατόμων που, σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπολογιστή, παρουσιάζουν την κοινωνική του συμπεριφορά, ως αποκλίνουσα. Τα άτομα αυτά παρακολουθούνται, εν αγνοία τους, ως πιθανοί υποψήφιοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων και εν αγνοία τους επίσης, τα δεδομένα της δραστηριότητάς τους καταχωρούνται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συσχετίζονται ενδεχομένως με άλλα αρχεία που αφορούν καταναλωτικές συνήθειες, επιλογές ψυχαγωγίας, συναναστροφές κλπ. Έτσι κάθε πτυχή της ιδιωτικής του ζωής και κάθε εμφάνιση του ατόμου στον κοινωνικό χώρο, καταγράφεται και υπόκειται σε επεξεργασία, κατά τρόπο που καταργείται η ανωνυμία και αντικαθίσταται από μιας μορφής διαφάνεια που ουσιαστικά επιφέρει κατάργηση των ορίων ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο.

    Επίσης στο κείμενο «Κίνδυνοι να γίνουμε χειραγωγήσιμοι και με βιοπορτρέτα»
    http://id-ont.blogspot.com/2010/10/blog-post_21.html
    της κας Μαλογαρδή, δρ Νομικής, διαβάζουμε επίσης:
    Τι κίνδυνοι δημιουργούνται από τη χρήση της;
    «Κίνδυνοι για τον πυρήνα των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας, την παραβίαση της ιδιωτικότητας, της προσωπικότητας και των ατομικών ελευθεριών μας με τη συνεχή παρακολούθηση. Με την ηλεκτρονική κάρτα οι δημόσιες Αρχές θα έχουν ως βάση δεδομένων την οικονομική μας δραστηριότητα, το καταναλωτικό μας «προφίλ», τις συνήθειές μας και τις προτιμήσεις μας, την κάθε κίνησή μας, πού βρισκόμαστε ανά πάσα ώρα. Κίνδυνοι να γίνουμε χειραγωγήσιμοι και με βιοπορτρέτα. Κίνδυνοι από τη χρήση των δεδομένων της εκάστοτε εξουσίας ή του εκάστοτε διαχειριστή του ηλεκτρονικού συστήματος. Κίνδυνοι από την τυχόν διαβίβαση των δεδομένων μας σε τρίτους. Κίνδυνοι από τυχόν υποκλοπή των δεδομένων μας, μέσω των hackers. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είχε πέσει θύμα ηλεκτρονικής κατασκοπίας μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Κίνδυνοι από τυχόν πλαστές κάρτες, κίνδυνοι από την αντιγραφή των σκληρών δίσκων από τις κρατικές βάσεις δεδομένων, όπου θα είναι αποθηκευμένα τα στοιχεία των καρτών των πολιτών».

    Διαβάστε επίσης:
    REUTERS: Η εισαγωγή της νέας γερμανικής ταυτότητας (Γερμανική Κάρτα του Πολίτη) από 1/11/2010, αύξησε την ανησυχία των Γερμανών σχετικά με την ιδιωτικότητα της ζωής τους γιατί τους ξύπνησε μνήμες από την εποχή των παρακολουθήσεων της Στάζι και της Γκεστάπο.
    http://id-ont.blogspot.com/2010/11/reuters.html

    5. Για όσες «Κάρτες (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη» χαθούν αλλά και για όσες κλαπούν, προβλέπεται να αναπτυχθεί κάποιου είδους λογισμικό το οποίo θα τις εντοπίζει; Ειδικά, βεβαίως, στην περίπτωση που φέρουν εξ’αποστάσεως (contactless) τσιπάκι, θα χρησιμοποιηθεί η υποδομή των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ή η υποδομή των δορυφόρων; Το ρωτάμε αυτό γιατί για τα σκυλιά που φέρουν «εμφυτευμένο» στο δέρμα τους το εξ’αποστάσεως (contactless) τσιπάκι, η εφαρμογή είναι ήδη έτοιμη, χρησιμοποιείται και μάλιστα μπορεί κανείς να την «κατεβάσει» δωρεάν στο κινητό του
    http://id-ont.blogspot.com/2010/11/chip.html.
    Εάν πάντως μας κάνει το λογισμικό για τα «χαμένα» σκυλιά δεν χρειάζεται να δώσουμε χρήματα για νέο λογισμικό για τις «χαμένες» Κάρτες.

    ΠΡΟΤΑΣΗ:
    Δημιουργήστε ένα πλαστικοποιημένο έντυπο ταυτοποίησης με τα ελάχιστα δυνατά στοιχεία και την μέγιστη δυνατή ασφάλεια, αλλά ΧΩΡΙΣ ΠΛΙΝΘΙΟ, είτε εξ’επαφής (contact) ή εξ’αποστάσεως (contactless). Δώστε μας την επιλογή η «Κάρτα (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη» ΝΑ ΕΧΕΙ ή ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΛΙΝΘΙΟ και όχι να έχει πλινθίο υποχρεωτικά αλλά με δυνατότητα ενεργοποίησης ή όχι.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:43 | Πέτρος Μπάκας

    Μιλάμε για κατάφορη παραβίαση προσωπικών δεδομένων, οπότε δε θα μπω στη διαδικασία να εξετάσω σε τι θα εξυπηρετήσει και αν θα εξυπηρετήσει. Η νέα τεχνολογία RFID που ενσωματώνει η κάρτα παρέχει δυνατότητα, εκτός της αποθήκευσης προσωπικών στοιχείων που δεν είναι γνωστά στον κοινό πολίτη, την ανά πάσα στιγμή παρακολούθηση της θέσης του και των κινήσεών του. Όμοια με αυτή που βάζουν στους σκύλους για να τους ταυτοποιούν και για να μην τους χάνουν. Δεν είμαι σκύλος, αν και δουλεύω σα σκύλος για να ξεχρεώσω χρέη που άλλοι δημιούργησαν.
    Εκτός των άλλων είμαι άνθρωπος και δεν είμαι αριθμός. Έχω όνομα και δε χρειάζομαι σειριακό αριθμό. Μου φτάνει το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ. Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μειωθεί η φοροδιαφυγή και τους γνωρίζετε, αλλά τόσα χρόνια δεν μπορείτε να εφαρμόσετε και πάντα τα σπασμένα καλούνται να πληρώσουν οι απλοί εργαζόμενοι. Οι μεγαλοκαρχαρίες διαφεύγουν συστηματικά, χωρίς την παραμικρή κύρωση.
    Δεν πρόκειται να παραλάβω την κάρτα του πολίτη. Είμαι Χριστιανός και όχι αντίχριστος. Είμαι άνθρωπος και υποτίθεται ότι σε δημοκρατικό πολίτευμα έχω συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερία. Δεν πρόκειται να παραλάβω την κάρτα του πολίτη και θα παλέψω με όση δύναμη μου μένει για να μην καθιερωθεί, με οποιοδήποτε κόστος.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:53 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΑΚΟΣ

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ να παραλαβω για λογους Ορθοδοξου Πιστεος.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:42 | Θεοδωρα

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:05 | giannisp

    ΑΝ, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ,ΤΟΤΕ:
    ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ,
    ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,
    ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ(ΚΑΛΟ) ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ(ΚΑΚΟ),
    ΠΛΑΘΕΙ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ» ΓΟΝΕΙΣ,
    ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ,ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ,
    Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΤΕ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ, ΥΛΙΚΟ Ή ΑΥΛΟ, ΕΜΨΥΧΟ Ή ΑΨΥΧΟ.
    ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΛΟΙΠΟΝ:
    ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ
    ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ(ΑΝΩ-ΘΡΗΣΚΩ)ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟΙ,
    ΟΤΙ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΙΚΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ, ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘ’ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΤΟΥ(ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ!!!),
    ΟΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΟΝΤΑ,
    ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΗ:
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ,
    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
    ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΧΩΡΑ
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ __Π Ι Θ Η Κ Ο Ι__
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ Η ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ).
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΩΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
    Φ Τ Α Ν Ε Ι Π Ι Α ……………………………………

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:59 | ΕΟΕ

    AΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ…..

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:20 | Panagiotis Dimitriadis

    i karta tou politi prosopika emas tous polites de mas voithaei se tipota…antithetos voithaei tin kivernisi na mas elegxei akomi perissotero.OXI STIN KARTA

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:59 | Μπετυ

    Αυτη η καρτα μονο τα συμφεροντα καποιων ανθρωπων που βρισκονται σε πολυ ισχυρες θεσεις εξουσιας εξυπηρετουν και καθολου τους πολιτες.Ξερετε πολυ καλα για ποιο σκοπο την δημιουργησατε.Και αυτος δεν ειναι η διευκολυνση των πολιτων αλλα οι δικια σας διευκολυνση στην χειραγωγηση και ελεγχο του καθενος μας.
    Δηλωνω αρνητικη στον ερχομο μιας τετοιας απειλης.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:25 | Βάσω

    Αρνούμαι όλα τα προσωπικά μου στοιχεία να περιέχονται σε μια κάρτα. Όχι στην κάρτα.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:02 | Ράνια

    κατ αρχην δεν θα προλαβετε να βγαλετε τις καρτες. θα ασχολειστε με την ΠΤΩΧΕΥΣΗ μας!!!! οποτε, λυστε τα αλλα, μεγαλα, προβληματα και μετα ασχοληστε και με την καρτα….

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:59 | Χρήστος Σακελαρίου

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
    Είμαστε άνθρωποι με προσωπικότητα, ξεχωριστή υπόσταση και ελευθερία.
    Δεν είμαστε προιόντα, ούτε πειραματόζωα σε κανένα κοινωνικό πείραμα.
    Υπάρχουν ήδη πολλά προσωπικά μας στοιχεία ΑΔΤ,ΑΦΜ,ΑΜΚΑ τα οποία πιστοποιούν τον κάθε Έλληνα φορολογούμενο.
    Δεν υπάρχει κανένας προφανής λόγος για μια τέτοιου είδους κάρτα-κατάσκοπο.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:37 | DIMITRIOS.!

    Η «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΤA ΚΑΤΑΣΚΟΠΟS-ΚΑΤΑΔΟΤHΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΗ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ e-ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ.
    Η περιλάλητη ηλεκτρονική κάρτα με τσιπ, που ονομάστηκε «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» για να δώσει την ψευδαίσθηση της οικειότητας και της φιλικότητα προς τον χρήστη-θύμα, τα στοιχεία, αλλά και τη ζωή του οποίου με τα προσωπικά του μυστικά θα αποθηκεύει, όχι μόνο σε τσιπ, αλλά και σε βάσεις δεδομένων, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν άνευ προηγουμένου εφιάλτη για το λαό μας, που έχει δώσει μέσα στους αιώνες τιτάνιους και επικούς αγώνες για την Ελευθερία!
    Η ηλεκτρονική Κάρτα-Ταυτότητα, θα μπορεί να έχει αποθηκευμένα όλα τα στοιχεία μας, την οικογενειακή μας κατάσταση, τις διευθύνσεις κατοικίας μας, όλες κατά σειρά ετών, τον ΑΜΚΑ, αλλά και δακτυλικά αποτυπώματα, ψηφιακές σαρώσεις του προσώπου μας, αλλά και ψηφιακές σαρώσεις της ίριδας του ματιού μας μελλοντικά, το φάκελο με το ιστορικό της υγείας μας καθώς και πλήθος άλλων στοιχείων, άλλων ορατών και άλλων πιθανών «κρυφών», τα δεύτερα εκ των οποίων θα μπορούν να αναγνωσθούν μελλοντικά μόνο με ειδικό λογισμικό… για λόγους δήθεν …κρατικής ή διακρατικής ασφαλείας…
    Οι Ηλεκτρονικές Κάρτες-Ταυτότητες θα διαθέτουν τσιπς αποθήκευσης δεδομένων, τα οποία θα μπορούν να διαβάζονται από έναν card reader συνδεδεμένο σε Η/Υ Ταυτοχρόνως και επειδή τα στοιχεία μας θα αποθηκεύονται και σε Βάσεις Δεδομένων του «Κράτους», είναι ευνόητο, πως θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιηθούν από την εκάστοτε εξουσία, ή τους διαχειριστές τους συστήματος, ενώ είναι δυνατόν τα δεδομένα αυτά να περιέλθουν και σε τρίτους ή ξένα κέντρα, ιδιώτες ή οργανώσεις, ή Διεθνείς «Οργανισμούς», βάση συμβάσεων ή διακρατικών συμφωνιών, με αποτέλεσμα τα προσωπικά μας στοιχεία να είναι δυνατόν να βρεθούν π.χ. σε βάσεις δεδομένων των ΗΠΑ ή της Γερμανίας και από εκεί ποιος ξέρει ακόμη πού και σε ποιους! Πρόκειται για εφιάλτη! Για διεθνές «σκλαβοπάζαρο»!
    Είναι δυνατόν, τα στοιχεία μας, σε όποια κρατική ή ξένη βάση δεδομένων καταλήξουν, να μπορούν εκτός των άλλων να υποκλαπούν, μέσω των τρομακτικών δυνατοτήτων της τεχνολογίας! Θυμίζουμε το πρόσφατο στην Ελλάδα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών ακόμη και του κινητού τηλεφώνου του ίδιου του Πρωθυπουργού, μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων συνακρόασης, που κατασκευάστηκαν υποτίθεται για λόγους …ασφαλείας και χρησιμοποιήθηκαν για λόγους …κατασκοπείας! Υπάρχει από την άλλη το ενδεχόμενο να κατασκευασθούν πλαστές ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΛΙΤΗ, πράγμα που θα καθιστά απόλυτα επικίνδυνη τη χρήση τους, καθώς θα μπορούν εγχώριοι τρομοκράτες ή ξένοι δολιοφθορείς να παρεισφρήσουν στα πλέον ασφαλή στεγανά της διοίκησης του Κράτους και της Εθνικής Ασφάλειας ή και Άμυνας! Η κατασκευή τέτοιων καρτών, είναι σήμερα πολύ απλή και κυκλοφορούν πολλοί σχετικοί «επαγγελματικοί» εκτυπωτές στο εμπόριο!
    Ακόμη υπάρχει το ενδεχόμενο, να γίνουν αντίγραφα των σκληρών δίσκων των κρατικών βάσεων δεδομένων των «Καρτών Πολιτών» και να αποθηκευτούν σε άλλους χώρους ή στο εξωτερικό, για λόγους ασφαλείας ή και επαναφοράς των δεδομένων σε περίπτωση φθοράς ή βλάβης! Έτσι τα στοιχεία μας, τα ευαίσθητα «προσωπικά» μας δεδομένα, δεν θα είναι καθόλου «προσωπικά», αλλά θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να καταστούν αντικείμενο λαθροχειρίας και εκμετάλλευσης! Π.χ. τα στοιχεία της υγείας μας, οι ασθένειες, οι ιατρικές επισκέψεις μας, το ιστορικό μας, ένα από τα πλέον απόρρητα προσωπικά στοιχεία μας, θα βρίσκονται σε «κοινή θέα» των διαχειριστών και των υπηρεσιών της εκάστοτε κομματικής εξουσίας, η οποία θα μπορεί να έχει «νόμιμη» πρόσβαση σε αυτά!
    Είναι εύκολο λοιπόν να φανταστεί κανείς πόσο σημαντικά θα είναι αυτά τα στοιχεία για την εκάστοτε εξουσία και πώς θα τη «διευκολύνουν» να κατασκοπεύει τους αντιπάλους της, ακόμα και εάν είναι Πολιτικοί Αρχηγοί, Βουλευτές, Δημόσιοι Υπάλληλοι ή απλοί πολίτες, ακτιβιστές ή συνδικαλιστές, υπερασπιστές των εθνικών ή οικολογικών θεμάτων, αφού ανά πάσα στιγμή θα έχει τις κινήσεις και τα πάρε δώσε τους on line! Αλλά και σε αποθήκευση για κάθε χρήση μετέπειτα! Και θα τους έχει στο …χέρι! Από την άλλη θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, ότι κάποια στιγμή θα γίνεται και επίσημη «άρση απορρήτου», για αστυνομικούς ή δικαστικούς λόγους!
    Σε περίπτωση που οι Φκάρτες αυτές, για λόγους «διευκόλυνσης» μετατραπούν αργότερα μέσω Τραπεζών σε χρεωστικές, τα πράγματα γίνονται εφιαλτικά, αφού έτσι τα παιδιά θα συνηθίσουν στο πλαστικό χρήμα, θα εθιστούν να γίνουν αλόγιστοι «μανιακοί» και άκριτοι καταναλωτές και μάλιστα «βερεσέ», θα αδυνατούν να αντιληφθούν το μέγεθος και την ουσία των πραγματικών συναλλαγών σε χρήμα, θα αδυνατούν να συλλάβουν την έννοια της έρευνας αγοράς και της οικονομίας, θα αδυνατίσουν «μαθηματικά», αφού θα αχρηστευτεί στην ουσία το πρακτικό, βιωματικό μαθηματικό μέρος του εγκεφάλου τους και θα «τινάζουν» ασυναίσθητα και συχνά στον αέρα τις αποταμιεύσεις και το χρεωστικό ποσό κάρτας των γονέων τους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις θα το πληροφορούνται κατόπιν εορτής… Αυτά όλα όμως σημαίνουν «παραγωγή» παιδιών-νέων-πολιτών «αδύναμων» και «δευτερευόντων», παιδιών «κομπάρσων», που θα έχουν εκχωρήσει την ατομική και οικογενειακή τους ζωή και ελευθερία σε «κέντρα και παράκεντρα εξουσίας», χωρίς δράση και ανάληψη πρωτοβουλιών «αφού όλα θα ελέγχονται» και δεν θα μπορούν να οραματιστούν τίποτα παραπέρα από «πλαστικές ιδέες και πλαστικά καταναλωτικά λάβαρα»
    Και κάτι ακόμη πολύ ανησυχητικό. Παιδιά μεγαλωμένα και κυρίως εθισμένα έτσι, δεν θα έχουν λόγους να αντισταθούν μεθαύριο, όχι σε μια ντόπια ή Παγκόσμια Χούντα Νέας Τάξης Πραγμάτων, όχι σε ένα πλαστικό χάραγμα κάρτας, αλλά σε ένα κατάσαρκο ατομικό χάραγμα (σφράγισμα), για το οποίο ο ίδιος ο Χριστός μάς προειδοποίησε ρητά στην Πάτμο να μην το λάβουμε με κανέναν τρόπο, μέσω του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού: «Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλουσίους και πτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα σημάδι χαραγμένο εις το δεξί τους χέρι* ή εις το μέτωπόν τους*, ώστε να μη μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που έχει το χάραγμα, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του. Εδώ είναι αναγκαία η σοφία. εκείνος που έχει νόηση ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου. είναι αριθμός ανθρώπου. και ο αριθμός αυτού είναι χξς’ (666)» (Αποκάλυψις Ιωάννου, 13, 16-18, σε νεοελληνική απόδοση)…
    Το χάραγμα-σφράγισμα με το σημείο-όνομα του Αντιχρίστου (είτε στο δεξί μας χέρι με το οποίο κάνουμε το σημείο του Σταυρού, είτε στο μέτωπο όπου λαμβάνουμε με το Βάπτισμα και το Χρίσμα τη ζωοποιό Σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος και απ΄ όπου ξεκινούμε να κάνουμε στον εαυτό μας το νικητικό σημείο του Σταυρού που μας προφυλάσσει λέγοντας «εις το Όνομα του Πατρός») θα έχει το νόημα της οριστικής απάρνησης του Χριστού και του Παραδείσου Του και της ταύτισης και συστράτευσης με το θηρίο και τα δαιμόνιά του. Της πλήρους δηλαδή και αμετάκλητης παράδοσης του ανθρώπου στο Διάβολο! Αφού θα έχει αρνηθεί τη σφραγίδα του Χριστού και θα έχει λάβει τη μιαρή σφραγίδα του Αντιχρίστου, για να μπορεί να φάει, να πιεί ή να αγοράσει και να πουλήσει, δηλαδή για ένα πιάτο φαΐ, που και αυτό, επειδή δεν θα είναι ευλογημένο αλλά δαιμονικό, θα τον εξοντώσει φρικτά και σωματικά και πνευματικά στη γη, αλλά και για πάντα στην φοβερή αιωνιότητα της Κολάσεως (στερήσεως της Θείας Χάριτος και Ελέους, της ίδιας της Ζωής, που είναι ο Χριστός)…
    Άρα θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχική μέριμνα της Πολιτείας η ανατροφή και αγωγή παιδιών Ελευθερίας, σεβασμού και αληθούς γνώσεως, παιδιών δυνατών, γεμάτων Ελπίδα και ψυχή και όχι παιδιών δουλείας, ασέβειας και υλιστικής άγνοιας και πλάνης, δηλαδή παιδιών αδύναμων, αναποφάσιστων και νωθρών, γεμάτων φοβίες, δισταγμούς και ηττοπάθεια. Παιδιών ενός προδρομικού ηλεκτρονικού Ολοκληρωτισμού (e-Ολοκληρωτισμός)
    ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ – ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ
    Από όλα τα παραπάνω, είναι φανερό πλέον, πως η «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» και η «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ – ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ» – εκτός όλων των άλλων θρησκευτικών ή συνειδησιακών λόγων, τους οποίους εύλογα μπορεί να επικαλεστεί κανείς – είναι ΚΑΡΤΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ της προσωπικής μας ζωής, ΚΑΡΤΕΣ-ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ, που θα καταδίδουν κάθε δευτερόλεπτο στο σύστημα, τους διαχειριστές και την εξουσία, πού είμαστε, με ποιόν είμαστε, τι είμαστε, τι πιστεύουμε, πού διασκεδάζουμε, τι αγοράζουμε και τι πουλούμε, πότε, πόσο και σε ποιόν, από τι πάσχουμε, ποια είναι τα ενδιαφέροντά μας, οι αδυναμίες ή οι «αχίλλειες πτέρνες» μας…
    Οι ΚΑΡΤΕΣ-ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ, οι ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, είναι ΚΑΡΤΕΣ-ΦΥΛΑΚέΣ, που θα κατασκοπεύουν σαν αόρατες κάμερες τη ζωή μας σε κάθε της βήμα και θα μας φυλακίζουν στα σκοτεινά και δυσώδη ηλεκτρονικά μητρώα για πάντα!
    ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ!
    Και ενώ η «σοσιαλιστική» Κυβέρνηση του Μνημονίου ετοιμάζεται να φέρει στην Ελλάδα την «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» με το τσιπ, την ίδια ώρα η Βρετανία την καταργεί πλήρως, για λόγους ακριβώς σεβασμού της ατομικής Ελευθερίας του Πολίτη και του Ατόμου! Ήδη η νέα Κυβέρνηση Συντηρητικών (!) του Ντέιβιντ Κάμερον, κατέθεσε αστραπιαία δια της Υπουργού Εσωτερικών Τερέζας Μέι, στις 26 Μαΐου, ως πρώτο της Νομοσχέδιο, το Νομοσχέδιο κατάργησης της Ηλεκτρονικής Εθνικής Κάρτας-Ταυτότητας (National Identity Card – ID) και έθεσε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα 100 ημερών, προκειμένου να προετοιμάσει το απαραίτητο δαιδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο που απαιτείται, για την κατάργηση του σχετικού Νόμου των Ταυτοτήτων του 2006 που τις είχε συστήσει!
    Ήδη το σχετικό νομοθέτημα έχει πλέον περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων στις 15 Σεπτεμβρίου 2010 και αναμένεται να περάσει τώρα και από τη Βουλή των Λόρδων!Παράλληλα, η Βρετανία απαλλάσσεται έτσι από το τεράστιο κόστος της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας-Τσιπ, που περιλαμβάνει τη δυσβάσταχτη αγορά δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών κάρτας (ID readers) που απαιτούνται σε χιλιάδες σημεία και υπηρεσίες της χώρας, τη δημιουργία και συντήρηση των Βάσεων Δεδομένων (Εθνικό Μητρώο Ταυτοτήτων – National Identity Register – NIR) τη συλλογής και της επικαιροποίησης κάθε τόσο των στοιχείων, συνολικού ύψους τουλάχιστον 835 εκατομμυρίων λιρών για την πρώτη μόνο δεκαετία λειτουργίας!
    Καταστρέφουν τις Βάσεις Δεδομένων
    Υπάρχει ρητή Βρετανική Κυβερνητική διαβεβαίωση και σχετική πρόβλεψη στο Νομοσχέδιο, πως μόλις τις αμέσως ερχόμενες εβδομάδες ολοκληρωθεί το πλήρες νομοθετικό πλαίσιο κατάργησης των ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ με το τσιπ, θα καταστραφούν ακαριαία, μέσα σε ένα το πολύ μήνα, όλες οι κρατικές Βάσεις Δεδομένων των Μητρώων Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων (NIR), όπου είναι αποθηκευμένα τα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία των Πολιτών! Και αυτές ακριβώς οι «Βάσεις» αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την Ελευθερία! Μάλιστα λόγω της σπουδαιότητας αυτής της κατάργησης, οι Βρετανοί Πολίτες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, μπορεί να παρακολουθεί ήδη διαδικτυακά βήμα βήμα όλη τη νομοθετική πορεία, μέχρι την πλήρη κατάργηση των Ταυτοτήτων με το τσιπάκι-κατάσκοπο, στη
    σχετική ηλεκτρονική δ/νση του Βρετανικού Κοινοβουλίου Και αναρωτιέται κανείς, εάν σε μια χώρα όπως η Βρετανία, με ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά τρομοκρατικών ενεργειών και δολιοφθορών στην Ευρώπη, καταργείται η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ, γιατί στην Ελλάδα προσπαθούν κάποιοι να τη φέρουν; Σε τι αποσκοπούν; Πού αποβλέπουν; Γιατί θέλουν να προχωρήσουν στο μεγάλο, μαζικό ηλεκτρονικό φακέλωμα του Έλληνα Πολίτη; Ο Βρετανικός λαός και η δημοκρατική, ως φαίνεται, νέα Βρετανική Κυβέρνηση δίνουν τις λύσεις!
    Τουλάχιστον ας μην είναι υποχρεωτική αλλά προαιρετική.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:18 | Άρτεμη

    Αν η χρήση της κάρτας αποσκοπεί πραγματικά στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στη μείωση της γραφειοκρατίας, θα πρέπει να σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπ’όψιν τις παραμέτρους που έθεσε η Ιερά Σύνοδος.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:27 | Αλέκος Κανακόπουλος

    ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιάκωβος μίλησε για την «Κάρτα του Πολίτη»:

    Την κάρτα του πολίτη δεν την παίρνουμε, καλύτερα να πεθάνουμε από την πείνα. βλέπετε στο συναξάρι τι γράφει; ΤΗ ΑΥΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΕΙΝΗ ΕΤΕΛΕΙΩΘΗΣΑΝ. Στο κάτω κάτω θα μαρτυρήσουμε για την Αλήθεια!¨

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Α.Μ.Κ.Α.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:34 | ΑΡΗΣ

    ΜΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ? ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ??? ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΑΝ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΙΤΟΣ???? ΑΡΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΕΔΩ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΕ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΆΚΟΙΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!! ΕΤΣΙ ΘΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΚΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.ΕΙΔΑΤΕ ΕΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ??? ΑΠΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΛΟ ΧΑΡΤΟΜΑΝΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΜΚΑ.
    Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΦΑΚΈΛΩΜΑ,ΗΔΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ 500 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑ 0 ΕΥΡΩ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ.
    ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ.
    ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ-ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ-ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ.
    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:05 | Ελένη .Τ

    Δεν θα τις παραλάβουμε είτε τις βγάλετε είτε όχι

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:57 | ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

    Αγαπητοί κυρίες και κύριοι, σχετικά με την κάρτα του πολίτη έχω να επισημάνω τα εξής:

    Οι τεχνικές λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά της κάρτας είναι για μένα σημαντικό επίσης θέμα, αλλά δευτερεύον και απασχολεί τους ειδικούς στα θέματα αυτά και την διεθνή εμπειρία – συμβατότητα.
    Εκείνο που έχει την μεγαλύτερη σημασία και αποτελεί την μέγιστη προτεραιότητα είναι η οργάνωση του κράτους και των πολιτών. Στην ουσία η οποιασδήποτε μορφής κάρτας του πολίτη θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα αυτής της οργάνωσης αυτής και όχι ο σκοπός.
    Το ποιο σημαντικό για την ευημερία της πολιτείας και των πολιτών γενικότερα, είναι η πολιτεία να γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία του τόπου διαμονής κάθε πολίτη. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, μια τετραμελή οικογένεια να διαμένει τα τελευταία 20 χρόνια στον Δήμο Χαλανδρίου και να είναι εγγεγραμμένη στα δημοτολόγια του Δήμου Καρπενησίου από όπου κατάγεται. Αυτό αποτελεί παράλληλα, πλαστογραφία και παραποίηση του δημοτολογίου από πλευράς του Δήμου και ψευδή δήλωση του τόπου διαμονής για τον πολίτη. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτεία έχει εσφαλμένα στοιχεία για τον πληθυσμό των Δήμων, με πληθώρα αρνητικών αποτελεσμάτων όπως για παράδειγμα:
    • την λανθασμένη κατανομή των πόρων στους Δήμους (άλλοι λαμβάνουν περισσότερα από αυτά που χρειάζονται και άλλοι σαφώς λιγότερα)
    • την διαιώνιση του προβλήματος των πελατειακών σχέσεων μεταξύ πολιτών και εκλεγμένων κρατικών λειτουργών
    • την δυνατότητα σε Δήμους , κοινότητες και πολίτες να λαμβάνουν επιδοτήσεις και κονδύλια με ψευδή στοιχεία και να καταχράζονται «νόμιμα» τον κρατικό πλούτο
    Άρα λοιπόν τι νόημα θα μπορούσε να έχει η οιοιδήποτε νέα κάρτα του πολίτη εάν δεν έχει προηγουμένως οργανωθεί σωστά η πολιτεία;
    Προτείνω να διορθωθεί άμεσα η διαδικασία δήλωσης του τόπου διαμονής του κάθε πολίτη γιατί αποτελεί αιτία μόλυνσης της οργάνωσης της πολιτείας!
    Θα πρέπει λοιπόν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση όλοι οι πολίτες να δηλωθούν στο Δήμο που διαμένουν και να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα της ορθότητας των στοιχείων του τόπου διαμονής. Παράλληλα θα πρέπει οι υπάλληλοι των δήμων που απασχολούνται με τα μητρώα των πολιτών να επιμορφωθούν και να κατανοήσουν ότι επιτελούν σημαντικότατο έργο.
    Ο τρόπος είναι εύκολος και γρήγορος:
    Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να επιβεβαιώσει τα στοιχεία διαμονής του στον Δήμο που διαμένει με αποδεικτικά στοιχεία όπως το συμβόλαιο ενοικίασης εάν η κατοικία του είναι ενοικιαζόμενη ή τους τίτλους ιδιοκτησίας εάν η κατοικία του είναι ιδιόκτητη.
    Ο κάθε πολίτης θα πρέπει στο μέλλον κατά την πρόσληψή του σε κάθε εργασία, να προσκομίζει την ταυτότητά του, τον αριθμό ασφάλισής του, την βεβαίωση τόπου διαμονής από τον εκάστοτε Δήμο και τον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό.
    Έτσι λοιπόν θα έχει νόημα η κάρτα του πολίτη γιατί θα αποτελεί αποτέλεσμα της οργάνωσης της πολιτείας και όχι μια ακόμα μοντέρνα επικάλυψη του σαθρού οικοδομήματος της οργάνωσης της πολιτείας.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:07 | Πάνος

    Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι η έλλειψη της κάρτας(του φακελώματος) του πολίτη. Αλλά η κακή διαχείριση της εξουσίας. Η απονομή δικαιοσύνης. Η διαμόρφωση πολιτών που να έχουν ήθος. Δεν μπορεί το κράτος να χρωστάει στους πολίτες και να τα δίνει μετά ένα χρόνο ενώ όταν συμβαίνει το αντίθετο να τα ζητάει αμέσως και σε περίπτωση μη ικανοποίησης να προβαίνει σε πρόστιμα. Η κυβέρνηση πρώτον και δημόσια διοίκηση δεύτερον θα πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα και μετά να προχωρήσουν σε οτιδήποτε άλλο που θα βοηθάει —– πραγματικά !!!!!!! —– τον πολίτη.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:11 | Ντίνα Τ.

    Είμαι ΑΡΝΗΤΙΚΗ ως πρός τήν έκδοση τής «Κάρτας τού Πολίτη», διότι δέν χρειάζομαι άλλον ένα «πονοκέφαλο» στήν ζωή μου!
    Γιατί πρέπει νά είναι όλες αυτές οι πληροφορίες συγκεντρωμένες σέ μία κάρτα; Τό κράτος έχει ήδη πρόσβαση σ’ όλα τά προσωπικά δεδομένα τού κάθε πολίτη.
    Γίνεται δέ μιά συζήτηση, χωρίς νά λάβη κανείς απ’ τούς «εγκεφάλους» υπ’ όψιν του τό γεγονός ότι,ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ Η/Υ, πράγμα πού δυσκολεύει τήν εφαρμογή τού εγχειρήματος!
    Εδώ, σέ πολλά σημεία στήν Ελλάδα δέν έχει σήμα γιά τήν χρήση κινητού, πόσο μάλλον γιά τήν χρήση Η/Υ!!!
    Εξ’ άλλου, έχει αποδειχθεί ότι γιά τούς χάκερς τό «σπάσιμο» κωδικών είναι παιχνιδάκι, οπότε καταλαβαίνει κανείς τί πρόκειται νά συμβεί σέ μιά τέτοια περίπτωση.ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΧΑΟΣ!!!
    ΟΧΙ,ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (γιά τά οποία έχει γίνει τόσος λόγος)ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΥΧΟΝΤΑ!!!!
    Στήν προκειμένη περίπτωση ταιριάζει καί η λαϊκή ρήση «ΟΛΑ ΤΑ’ ΧΕΙ Η ΜΑΡΙΩΡΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ!!!!»

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:17 | Giannhs

    Γεια σας και από εμενα παιδιά η κάρτα ναι μεν βοηθάει πραγματικά αλλα αυτό είναι στα θετικά υπάρχουν και αρνητικά που το κράτος δε μας τα λέει όπως μετά τι νέα κάρτα τι άλλο θα ακολουθήσει?
    άμα χαθεί η κάρτα τι μπορεί να γίνει?
    μπορούν να τι «χακαρουν» τι κάρτα?
    αν τι «χακαρουν» μπορώ να δικαιωθώ άμεσα η θα με τρέχουν στα δικαστήρια να αποδείξω την αθωότητα μου?

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:14 | Νίκος Μ

    Επειδή η αξιοπιστία του λόγου και των δηλώσεων από πλευράς πολιτικών (κάθε κόμματος και εθνικότητας) κρίνεται καθημερινά και μάλιστα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δυστυχώς αρνητικά, λόγω των γεγονότων που ακολουθούν, δηλώνω απόλυτα επιφυλακτικός στο νέο αυτό εγχείρημα της πολιτείας.

    Αναγνωρίζω την ανάγκη τακτοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών και του τρόπου που εξυπηρετούν ή ελέγχουν τον πολίτη αλλά θεωρώ ότι αυτό αποτελεί αντικείμενο πολιτικής βούλησης και όχι της κάρτας του πολίτη.

    Ενδεικτικά αναφέρω: Πρόσφατα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ιατρών που έκλεβαν συστηματικά το ΙΚΑ λόγω πλαστών η υπερβολικών συνταγογραφήσεων. Δυστυχώς κανένας δεν είχε το θάρρος να πράξει τα δέοντα προς όφελος της κοινωνίας μας. Ποτέ δεν ζητήθηκε οι παράνομοι να επιστρέψουν τα χρήματα που καταχράστηκαν. Ποτέ δεν δημεύθηκαν οι περιουσίες τους. Γιατί ?

    Γιατί μέσω της κάρτας πρέπει τα όποια προσωπικά στοιχεία μας (ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποια) να διακινούνται μεταξύ φορέων, ιδιωτικών ή δημόσιων χωρίς την γνώση ή ενημέρωσή των ενδιαφερομένων?

    Γιατί αυτή την στιγμή δεν υπάρχει εκτεταμένη ενημέρωση για το τι θα περιλαμβάνει η κάρτα και πώς ακριβώς θα χρησιμοποιείται. Το δημόσιο παλεύει να μηχανογραφηθεί εδώ και μια τουλάχιστον δεκαετία. Ολοκληρώστε πρώτα αυτό το έργο και προχωρήστε συγκροτημένα και με σαφήνεια στην κάρτα. Πολύ βιασύνη ……. και ξαφνικά.

    Πείτε μας που ακριβώς στην Ευρώπη εφαρμόζεται «επιτυχώς¨και σε ποια έκταση με λεπτομέρειες. Ενημερώστε μας πρώτα. Ο Έλληνας δεν είναι πρόβατο και δεν ανήκει σε κοπάδι. Έχει και άποψη και καλή προαίρεση και θέλει να βοηθήσει την πατρίδα του όταν και όποτε χρειάζεται με ότι θυσίες αυτό απαιτεί. Θέλει όμως να ΞΕΡΕΙ για να συμμετέχει. Όχι αόριστα. Συγκεκριμένα.

    Πιστεύω ότι όσο η πληροφόρηση από πλευράς της πολιτείας είναι ελλιπής και όσο δεν εξασφαλίζονται αποδεδειγμένα και με στοιχεία η προσωπικά δεδομένα των πολιτών πολλοί θα είναι αυτοί που θα αρνηθούν «νόμιμα ή παράνομα να την παραλάβουν» και θα αντιδράσουν

    Πρόταση μου :
    -Πληροφορήστε επαρκώς τους Έλληνες πολίτες δημοσιεύοντας όλες τις λεπτομέρειες εφαρμογής και χρήσης της.
    -Εφαρμόστε πιλοτικά την κάρτα, στους βουλευτές και δημόσιους λειτουργούς που τάσσονται υπέρ της χρησιμοποίησης της για ένα έτος. Επιβεβαιώστε έτσι πρώτα αν είναι ασφαλής.
    -Διευκρινίστε το υποχρεωτικό ή μη υποχρεωτικό παραλαβής της.
    -Επιχειρήστε αφού εφαρμόσετε με διαφάνεια τα ανωτέρω, να θέσετε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία αποδοχής ή απόρριψης τα επιμέρους σημεία εφαρμογής και χρήσης της.
    Συνεργαστείτε με το λαό.

    Δεν θα χάσετε ότι και να προκύψει. Στην χειρότερη των περιπτώσεων θα αναβαθμίσετε την αξιοπιστία σας και του πολιτικού συστήματος γενικότερα.
    Στην καλύτερη……. όλοι μαζί ενωμένοι θα συνεχίσουμε μπροστά. Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη ή την καρδιά του Έλληνα. Την πατρίδα του την αγαπάει.

    Να ‘στε πάντα καλά και να είστε σίγουροι ότι η βιασύνη δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος.
    Όσον αφορά δε τον Έλληνα και ξέρει να αγωνίζεται όταν το κρίνει απαραίτητο αλλά και να συναινεί όταν βλέπει αληθινές και διάφανες προσπάθειες προς όφελος της πατρίδας του και της ζωής του.

    Οι ενέργειές σας θα κρίνουν αν θα τον βρείτε δίπλα σας ή απέναντι σας.

    Καλή σας μέρα. Με εκτίμηση Ν.Μ

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:56 | Μιχαήλ Ψελλός

    Kύριοι της κυβερνήσεως, επειδή θα είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια όσοι θα αρνηθούμε για λόγους συνειδήσεως, θρησκευτικής και πολιτικής, να παραλάβουμε την ηλεκτρονική κάρτα παρακολουθήσεως, τι θα κάνετε με εμάς;
    Θα μάς στερήσετε τη μισθοδοσία, την ασφάλιση και την περίθαλψη;
    Θα καταδικάσετε εμάς και τις οικογένειες μας σε αργό θάνατο;
    Υπάρχει σχεδιασμός για εναλλακτικά νομιμοποιητικά έγγραφα ή όποιος δεν δεχθεί να παιξει στο «Μεγάλο Αδελφό» θα θεωρείται παρίας και παράνομος;

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:14 | Άφαντος

    Ας μη γινόμαστε υστερικοί. Είμαι υπέρ της κάρτας εφόσον μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δεδομένων που θα περιέχονται σε αυτή. Ενδεχομένως να μπορούσε να ενσωματώσει και το δίπλωμα, ώστε να μη γεμίζουμε έγγραφα. Καλό θα ήταν να συνδυαστεί με έναν αριθμό που θα είναι μοναδικός για κάθε πολίτη και θα τον έχει από τη στιγμή που γεννιέται. Αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο ΑΜΚΑ ώστε να μη χρειάζεται πλέον Αρ. Ταυτότητας, ΑΦΜ, Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ κλπ. Πιστεύω ακόμη ότι στην κάρτα θα πρέπει να αναγράφεται η ομάδα αίματος καθώς και το αν ο κάτοχος είναι δωρητής οργάνων.

  • Ένα τόσο σημαντικό θέμα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός.

    Εγώ προσωπικά αρνούμαι να την αποδεχθώ και να την παραλάβω εάν ψηφιστεί ο νόμος, για λόγους:

    α) Θρησκευτικής συνειδήσεως όπως επιτάσσει η Ορθόδοξη Πίστη προερχόμενη από τον λόγο του Θεού μέσω του βιβλίου της Αποκαλύψεως.

    β) Ηθικής συνειδήσεως. Μας καταργεί ως οντότητες και μας αντικαθιστά με γραμμικά, ψηφιακά, μαγνητικά κλπ δεδομένα. Δεν είναι δυνατό κάθε έκφανση της ζωής μας να είναι προσβάσιμη από τρίτους που δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από μένα.

    γ) Τεχνολογικής απόψεως. Ως γνώστης τεχνολογιών ασφαλείας γνωρίζω (όπως και όλοι οι σχετικοί με το αντικείμενο) ότι το 99,99% των μεθόδων ασφαλείας μπορούν να ξεκλειδωθούν.
    Στην εν λόγω μάλιστα τεχνολογία και με δεδομένο ότι η κάρτα είναι μεταφερόμενη και άρα εύκολα να υποκλαπεί, οι σχετικοί hackers μπορούν σε λίγα δευτερόλεπτα να αποκτήσουν το σύνολο των δεδομένων μιας τέτοιας κάρτας.

    δ) Αντισυνταγματικότητας. Διότι το σύνταγμα προβλέπει την ισότητα των πολιτών. Δεν βλέπω να υπάρχει αναφορά στην δυνατότητα των Ελλήνων να έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν την παραλαβή της. Κάθε Έλληνας πολίτης έχει το αναφέρετο δικαίωμα να αποφασίσει για τον τρόπο ζωή του και από την στιγμή που θα είναι υποχρεωτική η χρήση της, στην ουσία του καταργείται η ελευθερία επιλογών ζωής.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΑΡΝΗΘΩ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΡΤΑ.