Δ. Περιεχόμενο Προτάσεων της Διαβούλευσης

Η καθιέρωση της Κάρτας Πολίτη αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την υποστήριξη ενεργειών εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, για την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διάλογος για τα οφέλη της Κάρτας Πολίτη, για τεχνικά θέματα, για την επέκταση υπαρχουσών και την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας, είναι αναγκαίος για τον καλύτερο σχεδιασμό και την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Ενδεικτικά θέματα προβληματισμού και έκφρασης απόψεων είναι:

  • η αξιοποίηση και επέκταση υπαρχουσών και η ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τη Δημόσια Διοίκηση,
  • η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των πολιτών
  • η προστασία της ασφάλειας των συναλλαγών
  • η εισαγωγή και αξιοποίηση καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα,
  • τεχνικές προτάσεις για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της Κάρτας Πολίτη,
  • άλλες προτάσεις για την οργανωτική και επιχειρησιακή αρτιότητα του συνολικού εγχειρήματος .
  • 23 Νοεμβρίου 2010, 21:02 | ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ Η ΚΑΡΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ «ΦΟΡΤΩΜΕΝΑ» ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΠΩΣ:
    ΑΡΙΘΜΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
    ΑΜΚΑ
    ΑΦΜ
    ΑΡΙΘΜΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ
    ΑΣΜ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ)
    ΑΡΙΘΜΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
    ΑΡΙΘΜΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
    ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ
    ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
    ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ (ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ κ.α.)
    κλπ
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ «ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ» ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ, ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ-ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΝΑ «ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ» ΣΤΗ ΚΑΡΤΑ ΟΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ , ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΤΕΣ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 21:30 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ

    ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΝ ΑΡΝΗΘΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ, ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ;
    ΑΝ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΩ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΙΑ (δεν την χρησιμοποιω) ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 21:00 | georgia

    Θέλoυν να αντικαταστήσουν την Ταυτότητα με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
    Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.
    Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές . ) και βέβαια οι χάκερς.

    Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φυτίλια συννεφάκια.

    2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.
    Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ.
    Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
    ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

    ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα.
    θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.

    ______________________________________

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 21:26 | George

    Όχι στις νέες ταυτότητες για πάρα πολλούς λόγους, εκ των οποίων οι πιο σύντομοι να περιγραφούν είναι οι κάτωθι…
    α) Ο γραμμοκώδικας είναι το 666. Δεν έγινε γιατί κάποιος τρελός θέλησε να βάλει αυτό το νούμερο στα ηλεκτρονικά κυκλώματα αλλά γιατί το 6 στο δυαδικό σύστημα που χρησιμοποιούν οι Η/Υ δίνει δυνατότητες αυτόματης απλοποίησης των κρατουμένων που προκύπτουν από την πρόσθεση (προΐόντων). Συνεπώς μετατρέποντάς μας σε αριθμούς δίνοντάς μας μια κάρτα να εκπροσωπήσει τον πολίτη που είμαστε μας οδηγείτε σε αυτό που αναφέρει η αποκάλυψη.
    β) Μία τέτοια κάρτα είναι ενάντια κάθε νόμου, συνθήκης, ρύ8μισης και συνταγματικής παραχώρησης που αφορά τα ατομικά-προσωπικά-πολιτικά-δημοκρατικά δικαιώματα και δεδομένα. Γιατί παρ’ότι όλοι μας λένε πόσο ασφαλές είναι το σύστημα, όσοι ασχολούμαστε έστω και λίγο με την πληροφορική ξέρουμε οτι ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει. Όσοι έχουμε ασχοληθεί περισσότερο ξέρουμε οτι δεν υπάρχει τίποτα που να λειτουργεί ασύρματα και να μπορεί να εγκυηθεί ασφάλεια. Άρα τίθεται τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας ακόμα και υπήρχε εγκύηση οτι τα δεδομένα αγοραπωλησιών μας δεν θα χρησιμοποιούνταν από τις ομάδες ψυχολόγων των πολυεθνικών.
    γ) Πολιτισμικά ο άνθρωπος έχει ήδη γίνει ατομιστής, αυτό προωθεί το μίσος την μισαλλοδοξία και της διακρίσεις, ιδιότητες που αναπόφεκτα ενισχύονται από την υποβίβαση του ανθρώππου σε αριθμό.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:30 | XYZ Πολιτης

    Κατι σα serial number?Δηλαδη θα πηγαινω στο νοσοκομειο και θα βλεπουν αν ειμαι μεσα στην εγγυηση?
    Αυτα να τα κανετε αλλου.Δεν ειμαι playstation.Τα ιδια θα κανουν και στα ρουχα θα τα αγοραζουμε αυτοματα και θα ξερουν ποιος φοραει τι και που ειναι.Και να βγαλετε τις καμερες απ τα διοδια μπροστα και πισω απ τα κιοσκια.Ρωτησα την ταμια και λεει ειναι για τον ελεγχο της κυκλοφοριας.Ψεματα !!! Τι κοιτουν τα 4 μετρα μπρος και πισω απ το κιοσκι??

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:40 | Γεωργιάδης Κων/νος

    Όχι στην κάρτα και χωρίς πολλές-πολλές αιτιολογήσεις.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:25 | Χρηστος

    Einai katapatisi ton athropinwn dikaiomaton na anaferontai stoixeia kai dedomena pou den einai plirws orata ston katoxo.
    Sto mellon tha perasete oxi mono to iatriko mas istoriko alla kai to poiniko mas mitroo. Erwtw, TI THA GINEI AN KAPOIOS TRELOS HAKER (pou den einai apostefto, edw sta pentagona benoun) KAI VALEI OTI O TADE EINAI FIGOPINOS I EXEI DIAPRAXEI KAPOIO EGGLIMA? mi mou peite oti den tha iparxoun teties periptwseis, na sas pw ena sinithismeno kai aplo kinitro?? tou piraxe ti gineka, ti mana i tin aderfi…
    DEN iparxei diasfalisi alla xaos!!!

    Ton psifiako kosmo ton xeroume oloi mas kai xeroume poso efkola alionete i pragmatikotita tis vasis dedomenwn.

    Protimo na trww oli tin imera mou apo ipiresia se ipiresia para na paralavo afti tin karta!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:14 | Μιχάλης

    Δε χρειάζεται καμία επιπλέον Κάρτα του Πολίτη,διότι ήδη υπάρχουν το ΑΦΜ ,η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΗΣ αστυνομική ταυτότητα καθώς και ο ΑΜΚΑ για την ασφάλεια. Αντιθέτος θα πρέπει γίνη η ΒΟΛΕΨΩΚΑΡΤΑ και να την ονομάσετε Κάρτα των Τριακοσίων(300) και να την πάρουν όλοι… και όσοι πέρασαν από αυτές τις θέσης απο το 1980 και μετά!!!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:10 | Αλεξανδρος

    Είναι επικίνδυνο τόσα στοιχεία δημόσιου και Ιδιωτικού χώρου να συλλέγονται . Οι πληροφορίες αυτές θα είναι πολύτιμες για πολούς,,, και η πρόσβαση απο τρίτους εφικτή οπότε και σίγουρη.. βλέπουμε τι γίνεται ήδη στο διαδύκτιο ,.. ο πόλεμος για συλλογη προσωπικών στοιχείων είναι πιο εφήμερος απο ποτέ και ο τρόπος αξιοποίησής τους τους αμφίβολος.., η υποχρεωτική συλλογή τόσων στοιχείων σε μία κάρτα είναι πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ παρά ΧΡΗΣΙΜΟ για τον πολίτη.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:51 | Χαραλαμπος

    Κυριοι. Γιατι επισπευδετε την εκδοση αυτης της καρτας; Για να μας αποσπασετε τηνπροσοχη με αυτη την συζητηση απο την οικονομια; Για να προσθεσετε και αλλα προβληματα σε αυτα που εχετε και εχομε αυτη την ωρα η στην βραση κολλαει το σιδερο και μαζι με τα οικονομικα μετρα δεν θα υπαρχει μεγαλη αντιδραση στην καρτα; Κυριοι. Ειμαστε ατομα με ονοματεπωνυμο και οχι ζωα με αριθμους οπως τα τσιπακια που εχουν στα αυτια των προβατων! Πλινθια!!! τι ονομα για να μην καταλαβουν πιθανον μερικοι οτι προκειται για τσιπακι. Τι θα περιεχει αυτο το τσιπακι; Εσεις μας λετε. Μπορουμε ομως και εμεις να το διαβαζωμε για επαληθευση αυτων που λετε; Εαν ναι,ενταξει! Εαν οχι τοτε κυριοι δεν σας πιστευωμε!!! Ποιος ξερει και τι αλλο θα περιεχει!! Ποιοι θα εχουν προσβαση; Η αστυνομια; το τελωνειο; το νοσοκομειο; η εφορια; η περιφερεια; ο δημος; η τραπεζα; η πολεοδομια; στο αεροδρομιο; κλπ. Ολοι αυτοι και ποσοι αλλοι που θα εχουν προσβαση ειναι ολοι τους αδιαφθοροι;;!!! και ποτε δεν θα διαρευσει τιποτε απο τα προσωπικα δεδομενα μας;;!!! Εκτος απο ΕΜΑΣ ολοι οι υπολοιποι θα εχουν προσβαση στην καρτα μας!!! ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ!!!!! Ας μη γελοιομαστε. Παιζομε με την φωτια και το γνωριζετε παρα πολυ καλα. Για τους λογους αυτους και πολλους αλλους λεω ΟΧΙ !! στην επονομαζομενη καρτα του πολιτη.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:35 | βλασης μπαγιατης

    Όχι στην κάρτα του πολίτη.Αρνούμαι να την παραλάβω.Άν θέλετε να βάλετε τάξη στη γραφειοκρατία υπάρχουν κ άλλοι τρόποι.Άλλα πράγματα προφανώς θέλετε να προωθήσετε μ’άυτη την κάρτα.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:13 | Κωνσταντινα Σκια

    Γεννήθηκα άνθρωπος και έχω το όνομα και το επώνυμο που έχω.Με αυτό το όνομα γραφτηκα στο σχολειο,κανω ολες μου τις συναλλαγες,επιασα δουλεια,τα πάντα…Γιατι να αποκτήσω μια καρτα που θα με καταστήσει νουμερο και που δεν μου εγγυάται κανενας τι θα γίνει αν τη χάσω ?Και στο κάτω κατω δεν θελω κανενας να ξέρει τι αγοράζω,απο που το αγοράζω,τι αρρώστιες έχω περάσει…Αλλά πάνω απο ολα είμαι Ελληνίδα και Χριστιανή Ορθόδοξη και δεν προδίδω το Χριστό για κανεναν και για καμία σκοπιμότητα…Βαφτίστηκα ,εχω ονομα,ειμαι πρόσωπο γνωστό και το κράτος μπορει να με βρεί ανα πασα στιγμή…Τα υπόλοιπα περι γραφειοκρατίας ειναι εκ του πονηρού…Γιατι τοσα χρονια δεν ασχοληθήκανε με την παταξη της γραφειοκρατίας και ετσι πονηρά πανε να το κάνουν τώρα ?Η κατάσταση γίνεται πολύ επικίνδυνη…

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:07 | Μιχαλης ΡΚ

    καλησπερα σας,γιατι να το κανουμε εμεις απο τη στιγμη που στην αγγλια τ ακυρωσαν; ειμαστε πιο εξυπνη η πιο χαζοι εμεις οι ελληνες; και δε βλεπω και καποιο νοημα σε ολο αυτο. λεει στην αρχη ο υπουργος οτι ειναι για το καλο μας και τις ταυτοτητες τις χανουμε και μπορουν να πλαστογραφηθουν καιαλλα τετοια τα οποια στερουντε λογικης. ααυτες δε θα χανοντε η δε θα πλαστογραφουντε; μας κανει πλακα οι μας περνα για χαζους; λεω σιγουρα ενα μεγαλο ΟΧΙ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:12 | Αλεξανδρος

    Πρωτον και κυριοτερον θα ηθελα να δηλωσω οτι διαφωνω σε καθε πλαισιο με την αναφερομενη «καρτα του πολιτη». Με μια δικαιολογια πως θα διευκολυνει τους δημοσιους και μη φορεις θα δημιουργηθει προσβαση απο καθε εναν απο αυτους σε πληρως προσωπικα δεδομενα που ειναι , αν μη τι αλλο , αντισυνταγματικο.

    Ωστοσο θα ηθελα να αναφερω και κατι επιπλεον σε αυτο το σημειο: η καρτα του πολιτη θα δημιουργηθει και θα τη δεχτουμε ολοι. Γιατι; Γιατι πολυ απλα θα αναλωθουμε σε blogs και comments και ως συνηθως η διαμαρτυρια για μια ακομη φορα απλα θα αγνοηθει.Γιατι οχι αλλωστε.Θα κανουμε 2 – 3 πορειες , δε θα ακουσει κανεις την αποψη μας και απλα θα κανουν ολοι αυτοι του κεφαλιου τους.Τα ιδια παντελακη μου…

    Αν καποιος διαφωνει θα ηθελα να ακουσω και αλλες αποψεις

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:07 | Φώτης

    Οχι αρνούμαι να αποτελέσω μέρος πειράματος πανευρωπαικής εφαρμογής ενός πολύ αμφίβολου σχεδίου, ελέγχου των πολιτών. Εξάλλου εφαρμόστηκε στην Μεγάλη Βρετανία απέτυχε και αποσύρθηκε από την νυν κυβέρνηση.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:44 | ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ?
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΩΣΤΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ?
    ΚΙ’ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΜΙΛΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:37 | χρήστος

    1. ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΚΟΝΤΑ) ΟΛΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ (ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ).
    ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ 18 ΨΗΦΙΑ.
    ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ 666 (ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΕΡ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ). ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΡΙΑ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (Π.Χ. 101 Η ΗΠΑ), ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΡΙΑ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ;) ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΝΕΑ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ Ή ΤΟ ΑΦΜ ΜΑΣ (ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΝΙΑΨΗΦΙΟ).

    2. ΑΝ ΔΕΝ ΘΑ΄ΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ (ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΓΟΡΩΝ) ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΗΛ. ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕ CREDITS ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ (ΕΜΦΥΤΕΥΜΕΝΟ ΤΣΙΠ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΛΟΠΕΣ ΚΛΠ) ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ Ν’ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ Ή ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ;

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΙΛΑΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 666, ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ: ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ Ή ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.
    ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ) ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ……

    ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ….. ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΜΕ;

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:24 | Ζορμπά Δήμητρα

    ΤΙ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΛΑΠΕΙ;ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ; ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ; ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕς ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ;

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:57 | ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Χ.

    ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ.
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΡΗΞΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:58 | giorgos stratou

    ΟΧΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:58 | Π.ΓΙΑΝΝΗΣ

    Ναι στην κάρτα του πολίτη και μάλιστα με όσον το δυνατον περισσότερα επίσημα στοιχεία, διαχειρίσημα απο τον ιδιοκτήτη. ϊσως τελειώσει αυτή η γραφειοκρατία, αναγκαστουν και οι υπάλληλοι να εκσυχρονιστούν και γιατί όχι η προαγωγή τους να εξαρτάται απο το πόσο ενημερωμένοι είναι στη νομοθεσία αλλά και στη νέα τεχνολογία.Προσωπικά δύο χρόνια και πεντε μήνες περασν που έχω παραιτηθεί από την υπηρεσία μου και η απόφαση της συνταξιοδότησης μου δεν οριστικοποιήθηκε. Εαν κάποιος έλέγξει τον φάκελλο μου θα διαπιστώσει οτι, εάν υπηρχε ενημέρωση και τάξη στο ΙΚΑ, από όπου και συνταξιοδοτούμε θα διαπίστωνε ότι, εφόσον υπήρχε σχετική ενημέρωση και τάξη στην υπηρεσία του ΙΚΑ, η περίπτωση μου δεν θα χρειαζόταν περισσότερο από δύο ώρες και όχι δυομισυ χρόνια και έχει ο θεός. Εν τω μεταξύ διαθέτουν δήθεν και υπολογιστες στην υπηρεσία τους. Νάχαμε να λέγαμε. Ασχολήθηκαν δεκάδες υπάλληλοι, ταχυδρομεία και πίεση απο την πλευρά μου. Μέχρι και εντολή γραπτή, από τον Διοικητή του ΙΚΑ υπήρξε. Κάρτα λοιπόν και τα στοιχεία να λαμβάνονται υπόψιν χωρις αμφισβήτηση.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:06 | ΗΛΙΑΣ

    ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΔΙΕΥΚΟΛΗΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΩ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 20:00 | Αθανάσιος Στεφανίδης

    …Για σταθείτε.
    Αυτή η κάρτα, ακόμα δεν εμφανίστηκε καλά-καλά και έγινε αιτία κάποιοι άνθρωποι να χάσουν την δουλειά τους.

    Τι οφείλουμε να πούμε όλοι εμείς στους Έλληνες Αδερφούς μας που αρνήθηκαν την παραλαβή της κάρτας και «καταδικάστηκαν» με συνοπτικές διαδικασίες σε προσωπική και οικογενειακή «εξαφάνιση»;

    οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην παραλαβή της.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 19:02 | π.Γρηγόριος

    Λέω όχι στη κάρτα του Πολίτη,για λόγους Ορθοδόξου Θρησκευτικής Πίστεως και συνειδήσεως,διότι πρωτίστως καταργεί την ελευθερία του προσώπου του κατόχου της.Ζητώ δε απο το Ελληνικό κράτος που τόσο σέβεται και υπερασπίζεται τα δικαιώματα αλλοδαπών και ετεροδόξων να σεβαστεί και τους δικούς μου λόγους συνειδήσεως.

    Είμαι δε περίεργος και εξαιρετικά επιφυλακτικός για το τελικό αποτέλεσμα αυτής της διαβούλευσης,αν δηλαδή θα συνεκτιμηθεί στην τελική απόφαση ό μεγάλος αριθμός όσων δεν επιθυμούν τέτοια κάρτα για τους όποιους σοβαρούς λόγους του ο καθένας θρησκευτικούς,ηθικούς,κοινωνικούς,η αν θα λειτουργήσει ως άλλοθι «δημοκρατικότητας» οτι δηλαδή Δημοκρατικά συζητήσαμε και τελικά απολυταρχικά αποφασίστηκε,έστω και αν η συντριπτική πλειοψηφία των τοποθετήσεων όπως διαπιστώνω έως τώρα είναι αρνητικότατη στο ενδεχόμενο της έκδοσης της Κάρτας του Πολίτη σε αναλογιά 8 προς 10! Εύχομαι να διαψευστώ.

    Όσο για το αν θα έχει τον γραμμωτό κώδικα ή όχι αυτό θα μπορούσε απλώς να κάνει ένα ήδη επικινδυνότατο έγγραφο σύμφωνα με τις παραπάνω τοποθετήσεις που ανέγνωσα «θανατηφόρο» και από πνευματικής απόψεως,άλλωστε κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα υπάρχει αφανώς ή οτι δεν θα προστεθεί μετέπειτα όπως τόσα άλλα στοιχεία που ετοιμάζονται να εισαχθούν μελλοντικά…Οπότε όχι και πάλι όχι απο το ξεκίνημα είναι τόσα πολλά τα αρνητικά και επικίνδυνα σημεία που δεν αντισταθμίζονται απο τις όποιες «διευκολύνσεις» μπορεί να παρέχει μια τέτοια κάρτα.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 19:13 | Giwrgos

    ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ

  • Συμφωνώ απόλυτα με τους όρους συμμετοχής στη διαβούλευση, και έτσι ακριβώς θα πρέπει να είναι. Έρχομαι όμως να ερωτήσω με τη σειρά μου, γιατί γίνεται η παρούσα διαβούλευση, από τη στιγμή που έχετε ήδη λάβει την απόφαση να επιβάλλετε τη συγκεκριμμένη κάρτα, είτε συμφωνούμε είτε όχι και έχει ήδη ανακοινωθεί από τα Μ.Μ.Ε.. Σύμφωνα με τον ορισμό της διαβούλευσης, αλλά και με τη κοινή λογική, στην υπόψη διαδικασία, πρώτα συζητά κανείς ΑΝ θα εφαρμώσει κάτι και μετά, εφόσον έχει κάτι τέτοιο εγκριθεί από αμφότερα τα διαβουλόμενα- συμμετέχοντα μέλη συζητά το ΠΩΣ θα το εφαρμώσει. Επιπλέον, εκτιμάται, ίσως διότι ξεκίνησε λάθος, η παρούσα διαδικασία ως τουλάχιστον υποτίμηση της νοημοσύνης των Ελλήνων. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν πείθει.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 19:04 | Αθανάσιος Στεφανίδης

    Νιώθω την ανάγκη να δηλώσω οτι αρνούμαι (εγώ και η σύζυγός μου) να παραλάβω την «κάρτα του πολίτη» η οποιαδήποτε άλλη κάρτα ηλεκτρονικής φύσεως.
    Θα είμασταν ευγνόμονες όμως εάν αντί για κάρτες και τέλεια συστήματα, δημιουργούσατε μια απλή, φτωχή αλλα ζωντανή Ελληνική κοινωνία.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 19:41 | Πετρος Κουτρουμπασης

    Δεν συμφωνώ με την έκδοση της κάρτας.
    Πιστευω οτι έιναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να μην παρακολουθείται απο κανέναν.Η ελευθερία είναι προνόμιο που αποκτήθηκε με αγώνες και θέλετε με αυτόν τον έμμεσο τρόπο να την περιορίσετε.

  • Προσωπικά, να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου γιατί επιτέλους γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια για επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών από το Δημόσιο. Να τονίσω μόνο ότι θα πρέπει ταυτόχρονα να μηχανογραφηθούν και οι υπηρεσίες των ΟΤΑ, προκειμένου η εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη να επιτύχει τους στόχους της.

    Να επισημάνω, τέλος, σχετικά με τις καθ’όλα σεβαστές φοβίες για τυχόν ηλεκτρονικό φακέλωμα, ότι δεν καταλαβαίνω γιατί είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι όταν χρησιμοποιούμε τους αριθμούς των Αστυνομικών Ταυτοτήτων που ισχύουν σήμερα (οι οποίοι είναι απόλυτα φυσικό να βρίσκονται σε κάποια βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ), ενώ θα παύσουμε να είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι όταν θα χρσιμοποιήσουμε τον αριθμό της Κάρτας του Πολίτη.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 19:30 | Θοδωρος Μ

    Mήπως αυτή η κάρτα κάποια στιγμή ξεθωριάσει και τότε μας πείτε να την βάλουμε και κάτω απο το δέρμα μας΄οπως στα φιλότιμα ζώα και παρακολουθούμαστε καθε λεπτό.Νομίζω οτι το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ φθάνουν.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 19:41 | Χαράλαμπος Κατσιαούνης

    ΕΓΩ ΘΑ ΑΡΝΗΘΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΑΦΟΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ !Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΚΤΩ . ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 18:47 | θυμιος

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ Κ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ,ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Κ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΟΔΕΨΕΤΕ ΣΕ ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΑΧΑΜ ΤΑΧΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ….ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Κ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΣ Κ ΞΕΦΡΑΚΑΡΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Κ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ…ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΝΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Κ ΟΧΙ…….

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 18:05 | ΚΩΣΤΑΣ

    Αυτή η κάρτα δημιουργήθηκε για τον απόλυτο έλενχο του ανθρώπου,θα περιέχει πληροφορίες για μας τις οποίες δεν θα μπορούμε να ελένξουμε.Δέν πρόκειται να την δεχτώ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 18:23 | Ιωάννης Α.

    Τα προβλήματα γραφειοκρατίας στις σχέσεις κράτους-πολίτη μπορούν να λυθούν με τη μηχανογράφηση και την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των δημόσιων υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων των ΚΕΠ), χωρίς να απαιτείται η έκδοση καμιάς κάρτας του πολίτη. Επίσης, θεωρώ ότι η κάρτα δεν θα πρέπει να γίνει ούτε προαιρετική, γιατί αυτό μόνο σύγχηση θα επιφέρει στις ήδη προβληματικές γραφειοκρατικές σχέσεις κράτους-πολίτη και θα αποτελέσει επιχείρημα για την αναγκαστική επιβολή της, δεδομένου ότι θα έχει δαπανηθεί ένα τεράστιο πόσο για την υποστήριξη του νέου συστήματος και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.

    Επίσης, συμφωνώ με τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων που θα περιλαμβάνονται στην εν λόγω κάρτα και διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με το είδος των πληροφοριών που τελικά θα περιλαμβάνει η κάρτα, αφενός διότι θα υπάρχουν πληροφορίες που δεν θα υπόκεινται στον έλεγχο και την πρόσβαση του πολίτη και αφετέρου διότι πολλές φορές εξαπατηθήκαμε από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

    Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι εάν αληθεύει το γεγονός της απόταξης αστυνομικών επειδή αρνήθηκαν να παραλάβουν τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες αυτό έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με το δημοκρατικό πνέυμα και το σκοπό διενέργειας της δημόσιας διαβούλευσης για το ίδιο αντικείμενο, γεγονός που φανερώνει τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους απέναντι στους πολίτες του και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με την εγκυρότητα της διαδικασίας και τις πραγματικές προθέσεις της ελληνικής πολιτείας.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 18:04 | ΣΤΑΥΡΟΣ Α.

    Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφει ο Δρογκίδης Χρήστος!!!να μην γραφω τα ιδια απλα και για 1ο κ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ,,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΣ!!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 18:48 | Κουτρούτσος Δημήτριος

    Ο πολίτης δεν χρειάζεται ΚΑΡΤΑ ,χρειάζεται να πάρει πίσω την χαμένη του ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ…Φυσικά και λέω ΟΧΙ στην κάρτα.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 18:46 | Ζωή Σπαθή

    «Λοιπόν φίλοι μου, είμαστε παγιδευμένοι όλοι-όπως το καταλαβαίνει ο καθένας-και μάλιστα με τη συγκαταθεση μας, χωρίς καμιά απολύτως αληθινή διαμαρτυρία απο μέρους μας. Αντίθετα, διαμαρτυρόμαστε συνεχως για την καλύτερη οργάνωση της παγίδας μας.
    Γιατί διαμαρτύρεστε τώρα που επιτέλους μας την προσφέρουν;
    Δεν είσαι παρά ενας αριθμός.
    Πάντοτε ήσουν ένας αριθμός.
    Στο ληξιαρχείο, στο σχολείο, στους βαθμούς, στο στρατό , στην εφορία, στην ταυτότητα, στο τηλέφωνο, στον τραπεζικό σου λογαριασμό, στην κοινωνική σου ασφάλιση, στην πιστωτική κάρτα, στο σειριακό αριθμό των ιδιοκτητών σου ηλεκτρονικών συσκευών, στα προιόντα του σούπερ μάρκετ, στις τιμές που έχουν οι καταναλωτικές σου επιθυμίες, στους εκλογικούς καταλόγους, στο ποσοστό που σου αναλογει στις τηλεοπτικές μετρήσεις ακροαματικότητας, στο μισθό σου, στη διεύθυνση σου στο ίντερνετ, στη διεύθυνση του σπιτιού σου, στην πόρτα του διαμερίσματος σου, στη ΔΕΗ, στην ύδρευση, στον ΟΤΕ, στα κοινόχρηστα, στα δικαστήρια, στην αστυνομία, στο πρωτοδικείο, στο ζώδιο, στο λαχείο, στο αεροπλάνο κ στο τρένο , στην πινακίδα του αυτοκινήτου σου, στη θέση του θεάτρου, στην ληξιαρχική πράξη θανάτου, στο νεκροταφείο, στο οστεοφυλάκιο…
    Όλοι αυτοί οι αριθμοί είσαι εσύ. Κανένας δεν νοιάζεται για το όνομα σου. Ενδιαφέρονται μόνο για τους αριθμούς σου (απο τον «αριθμό» του πορτοφολιού σου μέχρι τον «αριθμό» των επιδόσεων σου). Και πάντα διαμαρτυρόσουν ότι τα πράγματα δε δουλεύουν σωστά, ότι δεν αξιολογήσαι σωστά, ότι δεν υπάρχει οργάνωση, εξυπηρέτηση, ασφάλεια, οικοομία, ότι δεν σου πέφτει το λαχείο, ότι δεν είναι σωστό το ένα, ότι δεν είναι σωστό το άλλο…. τί θέλεις τώρα; Γιατί σε πειράζει που έρχονται επιτέλους και κάνουν τη ρύθμιση που ουσιαστικά επιθυμούσες και εργαζόσουν για αυτή χωρίς να το συνειδητοποιείς; Με τη Νεα Παγκόσμια τάξη, με τα νέα συστήματα ελέγχου και με ότι θα επακολουθήσει, θα κάνουν όλους αυτούς του αριθμούς ΕΝΑ ΑΡΙΘΜΟ. Αυτο που πάντα ήσουν. Καί όλα θα είναι οργανωμένα και προβλέψιμα. Χωρίς καθόλου φαντασία. Έτσι και αλλιώς, εφημερίδες διάβαζες, σουξέ-τραγούδια άκουγες, δεν διάβαζες ούτε άκουγες «περιέργα πράγματα». Τη φαντασία σου τη χρησιμοποιούσες μόνο για σεξουαλικές φαντασιώσεις και για οράματα πλούτου και ιδιοκτησίας. Έτσί, ούτη τη ¨φαντασία» σου πρόκειται να χασεις. Έρχονται οι εκπρόσωποι σου στην εξουσία, και σου δίνουν την οργάνωση και την ασφάλεια που πάντα ήθελες. Γιατί διαμαρτύρεσαι; Τώρα θα πάψεις να είσαι διχασμένη αριθμητική προσωπικότητα. Θα είσαι στα αλήθεια ένας και μόνο αριθμός. Ώριμος και συγκεκριμένος άνθρωπος, χρήσιμος στην κοινωνία. Κι αυτος που σε εξουσιάζει είναι ένας αριθμός. Αλήθεια, φαντάζεσαι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αν αυτό είναι ο 666 ή ο 4857927590986825;;…. »

    αποσπασμα απο το βιβλίο «ο πόλεμος ενάντια στο ΜΑΤΡΙΧ»

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 17:28 | Γιώργος

    Πρέπει ο κόσμος να σταματήσει να κατηγορεί τη τεχνολογία και την ηλεκτρονική πρόοδο για όλα τα κακά που του συμβαίνουν.
    Είναι σαν να κατηγορείτε το φαγητό επείδη είστε υπερβαροι.
    Είναι κρίμα να ζούμε στο μεσαίωνα διότι ορισμένοι νομίζουν ότι θίγονται τα θρησκευτικά τους ή προσωπικά τους δεδομένα.
    Είναι κρίμα άλλες χώρες που τις εφαρμόζουν ήδη να είναι έτη φωτός μπροστά από εμάς σε παροχές και υπηρεσίες.

    Είδα Ελληνικά Εθνικά Δίκτυα πρωτοποριακά στην Υφήλιο από το 2000 κιόλας να σβήνουν λόγω (μεταξύ άλλων) της φοβίας των χρηστών για την τεχνολογία.

    Η τεχνολογία είναι εδώ για να προσφέρει λύσεις και να βοηθήσει στη καθημερινότητά μας. Το πως θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από τους ανθρώπους μην μπλέκετε αυτά τα δύο.

    Ναι στη διαφάνεια του τρόπου λειτουργίας και επεξεργασίας αυτών των τεχνολογιών από αυτούς που θα έχουν πρόσβαση.

    Ναι σε οτιδήποτε δικλίδες ασφαλείας νομίζετε ότι χρειάζεται για να εξαλειφθεί κάθε πιθανότητα παράνομης χρήσης.

    Όχι στην απόρριψη τους με τη δικαιολογία «Ουυυυυ 666». Δεν είπε κανείς να πάτε να φυτέψετε τσιπάκι στο σβέρκο, κάρτες έχετε όλοι, είτε πιστωτικές, είτε σουπερ μάρκετ, είτε οτιδήποτε άλλο.

    Πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να κοιτάμε πέρα από τη μύτη μας.

    Γ.Σ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 17:10 | ΝΙΚΟΣ

    Kύριοι επειδή θα αρνηθούμε για λόγους συνειδήσεως, θρησκευτικής και πολιτικής, να παραλάβουμε την ηλεκτρονική κάρτα παρακολουθήσεως, τι θα κάνετε σε εμάς;
    Θα μάς στερήσετε τη μισθοδοσία, την ασφάλιση και την περίθαλψη;
    Θα καταδικάσετε εμάς και τις οικογένειες μας σε αργό θάνατο;

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 17:53 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μ.

    Καταρχήν διαφωνώ κάθετα με αυτήν την μορφή της και κάθε άλλη που θα φέρει πλινθίο(μικροτσίπ, ή ολοκληρωμένο κύκλωμα), γραμμωτού κώδικα (barcode)ή την δυνατότητα ψηφιακής αυθεντικοποίησης. Με λίγα λογία όχι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εκτεθειμένα σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική μορφή.

    Τα στοιχειά που μέχρι τώρα έχουν δοθεί στην δημοσιότητα επίσημα, είναι πολύ λίγα αν σκεφτεί κάνεις ότι, ήδη άρχισε να εκδίδεται και να χορηγείτε στην αστυνομία. Εμείς για άλλου είδους κάρτα συζητάμε?
    Είναι γνωστό ότι χακερς την έχουν »σπάσει» και μάλιστα δημοσιά στην Γερμανία. Όποτε δεν υπάρχει ασφάλεια.

    Για την αποφυγή συλλογής αποδείξεων και σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα μπορούσε να υπάρχει μια διαφορετική κάρτα. Όπου θα έχει μόνο το ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας και ΑΦΜ. Θα συλλέγονται εκεί τα στοιχειά μόνο των συναλλαγών.

    Δεν πιστεύω ότι θα λύση το πρόβλημα της γραφειοκρατίας η κάρτα ούτε ότι θα σώσει ζωές. Αν κάποιος για λογούς υγείας πρέπει να φέρει ανά πάσα ώρα και στιγμή επάνω του ένα τέτοιο προσωπικό και συνάμα δημόσιο έγγραφο, κάλως να το φέρει. Με δικιά του απόφαση και ευθύνη.

    Τα άτομα εκείνα που δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μια τέτοια κάρτα για διάφορους λογούς (σωματικά, ψυχικά π.χ.) τι θα γίνει?

    Με αυτούς που αρνούνται να την παραλάβουν για άλλους λογούς?

    Με τους λαθρο-μετανάστες?

    Γενικά δεν θα γίνει καλύτερη η ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου από μια κάρτα η οποία περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει πάρα θα λύση πιστεύω.

    Εγώ θα πρότεινα σε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα δημοψήφισμα όπως έχει γίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 17:57 | Νικολαος Μοσχος

    Αρνούμαι να την αποδεχθώ καί να την παραλάβω για τους παρακάτω λόγους
    1. Ηθικά καί Θρησκευτικά
    2. Δεν προστατευονται τα προσωπικά μου δεδομένα διοτι δεν ειναι ασφαλης και καθε λογης ιδιωτικη εταιρεια με εναν χακερ θα εχει προσβαση στα ατομικα μου στοιχεια οπως και εγεινε στην Γερμανια σε ζωντανη τηλεοπτικη εκπομπη οπου ενας χακερ εσπασε τους κωδικους.
    3. Ειμαι ελευθερος ανθρωπος με ονοματεπωνημο και οχι αριθμος που ζω νομιζω σε μια δημοκρατικη χωρα και εχω το δικαιωμα επιλογης οπως και της ψηφου.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 17:46 | DESPINA

    ΚΑΘΕΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ..ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ..ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ…ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΩΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ…..ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΗ ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ..ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝΕ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΝΗΘΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ…ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΘΕΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ…..

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 17:10 | Αθανάσιος

    Τι θα γίνει όμως αν η <> χαθεί ή κλαπεί; αυτός που θα τι βρεί πως ξέρουμε πως θα τι χρησιμοποιήσει;Δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει ποτέ ένα σύστημα ασφαλείας τέλειο,τα πάντα στην τεχνολογία των υπολογιστών αργά ή γρήγορα παραβιάζονται,μήπως έτσι αρχίσει το σφράγισμα με τσίπ πάνω στο σώμα στο μέλλον για καλύτερα για να μη χάνεται και να υλοποιηθεί τελικά το 14 κεφάλαιο της αποκάλυψης; Κύριοι της κυβερνήσεως πιστεύουμε σε εσάς μη μας απογοητεύσετε.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 17:20 | Μαρία

    Πραγματικά απορώ κύριοι της κυβέρνησης, που δυστυχώς σας στήριξα και με την ψήφο μου, αν λειτουργείται υπέρ του Ελληνικού λαού και υπέρ αυτού του τόπου του τόσο ταλαιπωρημένου…
    Τι σκοτεινά συμφέροντα εξυπηρετείται με το να μας υποχρεώνεται να δεχτούμε κάρτες συναλλαγών, ενώ προσπαθείτε με κάθε τρόπο κι αυτά τα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει να μας τα πάρετε;
    Αρνούμαι να την παραλάβω διότι μου στερεί την ατομική μου ελευθερία! Αρνούμαι να την παραλάβω διότι δεν είμαι ζώο, είμαι σκεπτόμενο ον και ως σκεπτόμενο ον έτσι λειτουργώ.
    Δεν μου αρέσει να με παρακολουθούν σε ό,τι κάνω!
    Λέτε ότι το κράτος δεν έχει χρήματα και «ξεζουμίζετε» στην κυριολεξία τον ελληνικό λαό, ενώ το κόστος για να το στήσετε όλο αυτό, ούτε καν το σκεφτήκατε, πού το πάτε;
    Το θέμα μας είναι οι έντιμοι πολίτες και πως θα τους παρακολουθούμε, ενώ οι κλέφτες και οι εγκληματίες είναι έξω; Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι για να ελέγχεται τον έλληνα φορολογούμενο; Ας μην γελιόμαστε… γνωρίζετε ότι αυτό είναι αντισυνταγματικό!
    Καταπατείται τα ανθρώπινα δικαιώματα με αυτό τον τρόπο και οδεύεται προς τον αφανισμό τον Έλληνα πολίτη και το κράτος γενικότερα προς χάρην της περιβόητης παγκοσμιοποίησης!!!
    Δεν περίμενα ποτέ ότι θα αντιμετώπιζα πόλεμο από το ίδιο μου το κράτος! Από ανθρώπους που εμπιστεύτηκα και με πρόδωσαν!
    ΚΡΙΜΑ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΡΙΜΑ!!! ΛΥΠΑΜΑΙ!
    ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΘΕΛΩ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 17:24 | ΝΙΚΟΣ Β.Α

    Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ BIG BROTHER.ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΦΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ MICROCHIP !ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΩΣ ΓΕΝΗΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ…ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΩΣ ΑΤΟΜΟ,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ!ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΜΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ MIKROCHIP ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ…ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΣΠΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΜΠΤΟΙ ΤΟΤΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ!ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!!!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 17:04 | Γεώργιος

    Αρνούμε να παραλάβω την ταυτότητα και προτείνω το ίδιο να πράξουν όλοι οι πραγματικοί Έλληνες πολίτες, οι λόγοι είναι πολλοί, πρώτα απ’όλα απ’όσο έχω ψάξει θα υπάρχουν στοιχεία στην κάρτα που θα μπορούν να υπάρχουν εν αγνοία του χρήστη της, επίσης δεν ονομάστηκε Κάρτα του Έλληνα πολίτη αλλά Κάρτα του πολίτη που παραπέμπει αναγκαστικά στην παγκόσμια κυβέρνηση που κατά την γνώμη μου θα είναι κυβέρνηση τυραννίας και όχι δημοκρατίας(όχι πως τώρα έχουμε πραγματική δημοκρατία γιατί δεν ρωτάνε για καμία σημαντική απόφαση τον Έλληνα, κι’αν τον ερωτούν απλά τον γράφουνε στα παλαία τους υποδήματα και κάνουν αυτό που τους προστάζουν τα αφεντικά τους), τρίτος λόγος άρνησης της παραλαβής της κάρτας είναι καθαρά λόγοι προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας διότι το Τσίπ που θα υπάρχει επάνω στην κάρτα μπορεί από απόσταση να φορτιστεί και να απαντήσει με τον μοναδικό κωδικό που έχει αποθηκευμένο μέσα του, και έτσι θα μπορούμε να παρακολουθούμαστε 24/7, 365 ημέρες τον χρόνο όπου πάμε και ότι κάνουμε…πράγμα που σημαίνει τυραννία πάλι και όχι ελευθερία, οτιδήποτε μειώνει την ελευθερία του ανθρώπου για μένα δεν είναι άξιο καν να το συζητάτε δημόσια…Οι Έλληνες πολέμησαν για την ελευθερία τους πολλές φορές το ίδιο θα πράξουν και τώρα… πιστεύω πως θα υπάρξουν πολλοί αρνητές της συγκεκριμένης κάρτας.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 17:32 | Γιώργος

    Συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω δημοσίευση την οποία αναδημοσιεύω

    Εύα
    Μόνιμος Σύνδεσμος

    Κύριοι,
    θα ήθελα να εκθέσω τους προβληματισμούς μου σχετικά με την κάρτα του πολίτη:
    1. Η διαχείριση των δεδομένων που θα περιέχει από ποιόν θα γίνεται;
    2. Η διαχείριση θα γίνεται με την σύμφωνη γνώμη του κατέχοντος ή ερήμην του;
    3. Μπορεί ο κάτοχος να έχει πρόσβαση και έλεγχο σε ΟΛΕΣ τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτήν την κάρτα;
    4. Δεν νομίζω ότι η συγκέντρωση όλων των πληροφοριών της ζωής ενός ανθρώπου και κατ’επέκταση ενός λαού σε μια βάση δεδομένων είναι το θετικότερο βήμα για την βελτίωση της ζωής μας.
    5. Η βελτίωση της σχέσης πολίτη-κράτους δεν μπορεί να βασιστεί σε καμία περίπτωση σε μια «κάρτα» αφού και την κάρτα άνθρωποι θα την διαχειρίζονται, άρα μάλλον θα πρέπει να βελτιωθούν οι ικανότητες και η εργατικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
    6. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η αντίρρηση των Ορθόδοξων Χριστιανών για την παραλαβή της κάρτας δεν γίνεται επειδή είναι τυφλοί ακόλουθοι των εντολών του Θεού, αλλά επειδή είναι σκεφτόμενοι πολίτες που πιστεύουν ότι οι προειδοποιήσεις του Θεού στην Αποκάλυψη του Ιωάννη έχουν σκοπό να αφυπνίσουν τον κόσμο σχετικά με την καταστρατήγηση της ελευθερίας του.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 17:27 | αποστολης

    δεν ειμαι προβατακι σας.οχι στην καρτα.και να βγει δεν προκειται να την παρω.ηδη ξερετε τα προσωπικα μας στοιχεια

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 16:01 | Giannis

    Αρνούμαι όλα τα προσωπικά μου στοιχεία να περιέχονται σε μια κάρτα. Όχι στην κάρτα.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 16:08 | stavros

    Λοιπον για να μη το κουράζουμε:

    Βγαλτε την κάρτα οπως τη σχεδιάσατε, δώστε την προαιρετικά και ενεργοποιήστε την να χρησιμοποιηθεί σε κοινές καθημερινές συναλλαγές.

    ΟΜΩΣ, να δημιουργηθούν 2 ουρές πχ. στις εφορίες, αυτοι που έχουν την κάρτα θα τελειώνουν σε 5 λεπτα και οι υπόλοιποι που θελουν ακόμα στο 2011 να πάνε με τον αραμπά , να ασχολούνται με το χαρτομάνι και θα τελειώνουν κατα το μεσημεράκι.

    Τοτε να δούμε πως θα μάθουν ολοι πως δουλεύει η τεχνολογία. Τρανό παράδειγμα, οι συντάξεις τωρα μπαίνουν αυτόματα σε λογαριασμό τράπεζας παρα τις τεράστιες διαμαρτυρίες των οπισθοδρομικών γέρων (καθε ηλικίας) αυτης της χώρας.