Δ. Περιεχόμενο Προτάσεων της Διαβούλευσης

Η καθιέρωση της Κάρτας Πολίτη αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την υποστήριξη ενεργειών εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, για την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διάλογος για τα οφέλη της Κάρτας Πολίτη, για τεχνικά θέματα, για την επέκταση υπαρχουσών και την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας, είναι αναγκαίος για τον καλύτερο σχεδιασμό και την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Ενδεικτικά θέματα προβληματισμού και έκφρασης απόψεων είναι:

  • η αξιοποίηση και επέκταση υπαρχουσών και η ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τη Δημόσια Διοίκηση,
  • η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των πολιτών
  • η προστασία της ασφάλειας των συναλλαγών
  • η εισαγωγή και αξιοποίηση καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα,
  • τεχνικές προτάσεις για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της Κάρτας Πολίτη,
  • άλλες προτάσεις για την οργανωτική και επιχειρησιακή αρτιότητα του συνολικού εγχειρήματος .
  • 24 Νοεμβρίου 2010, 17:19 | Αντώνης Σ. Περδικάρης

    Βασικά στεκομαι αρνητικά απο το γεγονος του πολυ μεγάλου κόστους για την εκδοση, την αγορά αναγνωστών, της αναπτυξης λογισμικού αλλα και της συντήρησης. Με δεδομένη τη στενωπό που διερχόμαστε η εφαρμογή της θα μπορουσε να περιμένει.

    Ωστόσο επειδη η τεχνολογία προχωράει και το θέμα μας είναι αυτό, θα ήμουν θετικός με τις εξής προϋποθέσεις.

    1ο) Κυρίως και ΒΑΣΙΚΑ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, να διασφάλιζεται στον πολίτη ότι αυτός ο ίδιος θα μπορεί ανα πάσα στιγμή να έχει πρόσβαση ανάγνωσης σε όλες τις πληροφορίες της κάρτας. (ίσως δια μέσου διαδικτύου;)

    2ο) Εφόσον ο πολίτης διαφωνεί -εκτός φυσικά απο τα θεσμοποιημένα ως απολύτως απαραίτητα- με οποιοδήποτε τμήμα των εκτεταμένων πληροφορίων να έχει τη δυνατότητα να αποκλεισει στον οιονδήποτε την προσπέλαση σε αυτά τα δεδομένα που δεν επιθυμεί να κοινοποιήσει.

    3ο) Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής να είναι εύκολη και απλή η επανέκδοση της.

    ΕΠΙΣΗΣ,
    Δεν μπορουμε να μιλάμε μόνο για κάρτα του πολίτη, διότι τι θα γίνει ο πληθυσμός που ειναι κατω των 18 ετών. Δεν θα έχει τέτοια κάρτα; Και αν όχι πως θα λυθούν ενδεχόμενα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης αυτών των ηλικιών;

    Η κάρτα θα πρέπει να έχει και πληροφορίες ληξιαρχικής φύσης ώστε να λυθούν γραφειοκρατικά προβλήματα, όπως πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης κ.α. Μπορεί να γίνει αυτό;;

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 17:15 | Θάνος

    1) Είμαι αντίθετος στην κάρτα του πολίτη και δεν θεωρώ πως θα βελτιώσει σημαντικά τη ζωή μας. Ποτέ ένα πρόβλημα δεν έχει μια λύση. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες λύσεις για να βελτιωθεί η γραφειοκρατία και να γίνει καλύτερη η ζωή μας. Δεν θα μας σώσει η κάρτα.
    2) Για ποίο λόγο σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη και δύσκολη οικονομικά περίοδο να επιβαρυνθούμε σαν κράτος με επιπλέον έξοδα;
    3) Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε εν τέλει στην έκδοσή της θα πρέπει για εμένα να είναι προαιρετική. Όποιος θέλει να την πάρει και όποιος θέλει όχι. Να υπάρχει η συγκατάθεση του καθενός στο να την δεχθεί ή όχι. Και βεβαίως όποιος τη δεχθεί να έχει τα προνόμια που παρέχει η κάρτα, αλλά όποιος δεν τη δεχτεί να μην έχει πρόβλημα στην ζωή του, στην εργασία του, στην ασφάλειά του….Αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο Δ η μ ο κ ρ α τ ι κό.
    4) Η αναγκαστική επιβολή ενός πράγματος (προκειμένου κάρτα) παραπέμπει σε τακτικές αντιδημοκρατικές και απόλυτες, εφόσον δεν μπορεί κάποιος να την αρνηθεί. Η δημοκρατική κυβέρνηση της Ελλάδας που ψηφίσαμε δεν νομίζω να συμφωνεί σε τέτοιες τακτικές.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 17:45 | Γιάννης , Κατερίνη

    Αρνούμαι και εγώ να πάρω την κάρτα για λόγους:
    1)Θρησκευτικούς ως Χριστιανός Ορθόδοξος γιατί μετά από αυτό ακολουθεί το σφράγισμα με το τσιπάκι.
    2)Ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως Έλληνας πολίτης διότι μου βρομάει πολύ η υπόθεση και ψάχνουν να μας κάνουν πρόβατα και πλήρως ελεγχόμενους για να ελέγξουν και καλά την φοροδιαφυγή και την εγκληματικότητα λες και όλοι εμείς είμαστε οι κλέφτες και οι απατεώνες που φέρανε την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση.
    Ας ξεκινήσουν πρώτα από αυτούς που φέρανε την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση δεσμεύοντας την περιουσία τους και βάζοντας τους φυλακή και μετά κοιτάμε τους μικρότερους.
    Υποκρισία.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 17:45 | Γιώργος

    Το συμάζεμα μπορεί να γίνει και χωρίς επιπλέον φακέλλωμα. Όχι λοιπόν στην κάρτα. Δε μας είναι απαραίτητη. Ή κάντε την προαιρετική για όποιον θέλει.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 17:52 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΞΕΝΟΣ

    Εάν η Κάρτα δεν συμπεριλαμβάνει / αξιοποιεί ΑΦΜ & ΑΜΚΑ, όπως διαβάζουμε ότι θα συμβεί, τί χρειάζεται ;

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 17:50 | Κωνσταντίνος .Ελλας

    Οι λίγο παλαιότεροι θα θυμούνται πως εν έτη 1990 αμέσως μετά την λήξη της παρατεταμένης περιόδου ακυβερνησίας και τις οικουμενικές μετα Βαϊων και κλάδων η τότε κυβέρνηση έστησε το σόου της καταστροφής των φακέλων στην Χαλυβουργική.

    20 χρόνια μετά έρχεστε και ζητάτε να μαζέψετε σε μια ηλεκτρονική κάρτα όλα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τα οποία κόπτεστε εδώ και χρόνια ότι θέλετε να προστατέψετε.

    Ερωτώ λοιπόν:

    Ποιος θα έχει πρόσβαση στα στοιχεί αυτά?

    Θα υπάρχει ιδιωτική εταιρία που θα δημιουργήσει και θα συντηρεί την βάση δεδομένων?

    Ποιος ο ρόλος τέτοιας εταιρίας μεγαλοεπιχειρηματία που εδώ και μερικά χρόνια δραστηριοποιείται με ταυτόσημο όνομα δημιουργώντας υποδομή τέτοιου είδους?

    Αν όντως εμπλακούν ιδιώτες ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι τα στοιχεία δεν θα χρησιμοποιηθούν και για άλλου είδους επιχειρηματικές δραστηριότητες , όπως στον κλάδο ασφαλίσεων, έστω και κάτω απο το τραπέζι?

    Ποιος ο λόγος δημιουργίας μια κάρτας με ηλεκτρονική δυνατότητα διαβάσματός της ?
    Είναι μόνο για λόγους ευκολίας ή πλήρους ελέγχου του ατόμου , ως γνωστόν το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα προσδιορίζει πως ότι »πετά» υποκλέπτεται.

    Γιατί ενώ θέλετε να ενοποιήσετε και να διευκολύνετε τον πολίτη δεν προχωράτε στην μηχανογραφική ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ (αυτή η Κοινωνία της Πληροφορίας και το Συζευξίς πόσα χρήματα θα φάνε ακόμη? ) επιτέλους των κρατικών υπηρεσιών ώστε να ξέρουν τι γίνεται μεταξύ τους για τον πολίτη ειδικά όταν έχετε ήδη μια σειρά αριθμών απο τους οποίους μπορείτε έναν να τον προσδιορίσετε ως μοναδικό (ΑΦΜ , ΑΜΚΑ , ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ)?

    Γιατί λοιπόν η ουσία της σκέψης σας αντί να είναι η διευκόλυνση του πολίτη πρέπει να είναι η εισαγωγή μιας ηλεκτρομαγνητικής κάρτας επάνω του?
    Μήπως γιατί εντοπίζεται εύκολα απο το C4I (μη μου πείτε πως δεν έχει δυνατότητες γιατί κανείς δε ξέρει τις πραγματικές του) ?

    Τι θα ακολουθήσει για τον έλεγχου του πλήθους?

    Πριν ως αντεπιχείρημα χρησιμοποιήσουν κάποιοι το κινητό ή τον Η/Υ σκεφτείτε πως αυτά αν θέλετε ΔΕΝ ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ.

    Διότι αυτή είναι η ουσία……….ο ηλεκτρομαγνητικός φορέας που θα έχετε πάντα πάνω σας.

    Ευελπιστώντας πως θα αποφύγω πιθανή λογοκρισία ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 16:38 | Κωνσταντίνος Κ.

    Συμφωνώ και εγώ μαζί με τους συμπολίτες μου.Είμαι ενάντια σε ένα τέτοιο »εργαλείο» που ο απώτερος σκοπός του είναι το φακέλωμα του κάθε πολίτη!Το πρόσχημα περι απλούστευσης των καθημερινών συναλλαγών με δημόσιες υπηρεσίες είναι τουλάχιστον γελοίο και το γνωρίζετε πολύ καλά!
    Επίσης είναι απαράδεκτο να αποτάσετε ανθρώπους απ’τα σώματα ασφαλείας επειδή αρνήθηκαν να παραλάβουν την κάρτα τους!Να ξέρετε οτι το ποτήρι έχει ξεχειλήσει!Τον λαό θα τον βρείτε απέναντι σας!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 16:02 | Αλεξοπουλος Δημήτρης

    Κύριοι,
    δεν μπορώ μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να ζητάτε γνώμες και απόψεις για ένα ζήτημα που δεν έχετε ξεκαθαρίσει αφού στην παρουσίαση της διαβούλευσης μόνο αοριστολογίες αναφέρετε.
    Υποθέτω λοιπόν πως ο κύριος λόγος που αφορά στην δημιουργία της, είναι η απλούστευση στις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος.

    Για να μπορέσω να τεκμηριώσω την άποψή μου κάνω και τις παρακάτω υποθέσεις :
    1. Η συγκεκριμένη διαβούλευση κατατίθεται ύστερα από κοινή- μαζική απαίτηση των πολιτών
    2. Το μέσο που θα χρησιμοποιηθεί είναι διαχειρίσιμο από την πλειοψηφία
    3. Οι τεχνολογίες που απαιτούνται είναι ελεγχόμενες και ασφαλείς
    4. Η χρονική περίοδος είναι κατάλληλη
    5. Η χρήση του αναφερόμενου μέσου θα λύσει σημαντικά προβλήματα του πολίτη
    6. Το κράτος πράγματι λειτουργεί με γνώμονα το κοινό καλό

    Αναλύοντας :

    1. Καμία ανάγκη-απαίτηση από τους πολίτες για κάρτα τέτοιου είδους.
    Δεν άκουσα κανένα να λέει “δεν αντέχω άλλο, αν δεν βγει η κάρτα του πολίτη καταστράφηκα”.
    2. Ο άσχετος ( η πλειοψηφία) με την τεχνολογία πληροφορικών συστημάτων θα είναι έρμαιο των διαχειριστών.
    3. Οι ασφαλής διαχείριση τεχνολογιών από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αλλά και του ίδιου του κράτους καθίσταται αδύνατη. Ας θυμηθούμε μόνο τις χιλιάδες υποκλοπών
    πιστωτικών καρτών εταιριών που είναι πρωτοπόροι στο χώρο αυτό και που δαπάνησαν ποσά πολύ μεγαλύτερα, με σκοπό τον έλεγχο και την ασφάλεια.
    4. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κατάλληλη η χρονική περίοδος. Μια περίοδο που το κάθε ευρώ είναι σημαντικό. Μία περίοδο που η χώρα απαιτεί την προσοχή μας σε ζητήματα ουσίας.
    5. Το πραγματικό πρόβλημα που ζητά άμεσα λύση είναι η μηχανοργάνωση της κρατικής μηχανής και όχι η χρήση του εν λόγω μέσου.
    6. Με κριτήριο τα μέχρι τώρα πεπραγμένα θεωρώ πως το κράτος προσπαθεί να ελέγξει τον πολίτη, να τον πατρονάρει και να επιβληθεί. (υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα που το αποδεικνύουν κι ένα απ’ αυτά είναι η διαβούλευση αυτή).
    Συμπέρασμα:
    (Κι ας με πείτε γραφικό)
    Αν πράγματι θέλετε να ακούσετε τον πολίτη, σταματήστε να τον διαχειρίζεστε.
    Ανοίξτε μια διαβούλευση που να κατατίθενται οι όποιες ανάγκες των πολιτών και οι πιθανές λύσεις τους και σταματήστε να σκέφτεστε για εμάς χωρίς να μας ρωτάτε.
    Αν πράγματι θέλετε να βαδίσουμε ένα δρόμο μαζί απλά σκεφτείτε πως εσείς πρέπει να περπατήσετε στο δρόμο μας κι όχι εμείς στο δικό σας.
    Και για να γίνει αυτό χρειάζεται να κερδίσετε την εμπιστοσύνη μας κάτι που με τα μέχρι τώρα (όχι όλα) έργα σας μόνο το αντίθετο καταφέρνετε.
    Και τέλος, βρίσκεστε εκεί που είσαστε για να βελτιώσετε τις έννοιες της ηθικής και της ελευθερίας ενός ολόκληρου λαού κι όχι να τις καταπατήσετε.

    Υ.Γ. Εννοείται πως η κάρτα είναι περιττή αφού με ένα καλό δικτυωμένο μηχανογραφικό σύστημα η δουλειά θα γίνει μια χαρά. Θεωρώ λοιπόν πως η διαβούλευση αυτή δεν έχει σκοπό να αποκομίσει ιδέες αλλά να αφουγκραστεί το κλίμα.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 16:08 | Ε. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

    Δεν χρειαζόμαστε καμιά τέτοια κάρτα ήδη υπάρχουνε αρκετά μέσα για να ελέγχεται ότι στοιχεία χρειάζεστε. Δεν πρόκειτε να παραλάβω ουδέποτε τέτοια κάρτα όσο και να με υποχρεώσετε με τον τρόπο σας

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 15:28 | Δημητρης Δρ

    μπορεί κάπιος να μας ενημερώσει για το κόστος
    παραγωγής-διάθεσης των καρτων αυτών και γενικά πόσο θα
    είναι το συνολικό κόστος του project?

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 15:48 | Βασίλης

    Μην κόπτεστε γιά την διευκόλυνση των πολιτών.Φτιάξτε τη λειτουργεία του δημόσιου τομέα,να εργάζεται για τον πολίτη,καί δεν χρειάζεται καμμία κάρτα.Είναι τυχαίο που οι Άγγλοι την καταργούν καί παράλληλα καταστρέφουν τα αρχεία με τα στοιχεία των πολίτων τους?Αφήστε καί λίγη ελευθερία στον κόσμο,είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ καί ΟΧΙ μαριονέτες,να κουνάτε τα νήματα,τουλάχιστον φανερά,κι να κάνουμε ότι θέλετε.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 15:07 | lambros sim…..

    Μου άρεσαν οι τοποθετήσεις που επισημαίνουν τα αρνητικά της κάρτας με φωτισμένο τρόπο.
    Κατόπιν των κλασσικών επιχειρημάτων κατά της κάρτας, που έχουμε όλοι διαβάσει, κάτι το ξέχωρο μεταξύ αυτών είναι, η αναφορά στο single point of failure, δηλαδή αντίθετα στον υπερσυγκεντρωτισμό στοιχείων, ασφαλέστερο είναι η διασπορά αυτών.
    Όπως επίσης, είναι η πολιτική βούληση που λείπει ώστε να δουλεύει το Κράτος άρτια, όχι οι νόμοι, ή τα συστήματα έρευνας & καταστολής.
    Δε μου λέτε, δεν είναι που έχει τους καλύτερους νόμους η Ελλάδα; Εφαρμόζονται μήπως και με το σωστό τρόπο;
    Δηλαδή ξαφνικά ειδικά με την κάρτα κάτι θα αλλάξει;
    Και θα έρθουν οι Άγγελοι του Θεού να διαχειρίζονται τα προσωπικά μας στοιχεία, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση καταπάτησης των στοιχειωδών ελευθεριών μας;

    Τι είναι αυτό που σκοτίζει το νου, όσων υποστηρίζουν την κάρτα;
    Μα θα είναι τόσο τραγικό και θα εγκλωβίσει και τους ίδιους εν καιρώ.
    Με αυτό, δεν είναι απαραίτητο σώνει και καλά, πως αποδίδω κακή πρόθεση σε όλους τους υπόστηρικτές της κάρτας.

    Να υπολογίζουμε και το επόμενο βήμα που είναι το σφράγισμα.
    Ή Αποκάλλυψη του Αγ. Ιωάννου είναι σαφής και όχι ασφαλώς τυχαία.
    Και το γνωστό νούμερο που σχετίζεται με το προσκύνημα του θηρίου, αντί του Σταυρού, έρχεται απλά να επισφραγίσει την όλη προσπάθεια που καταβάλεται για την εξολόθρευση του ανθρώπινου προσώπου, συμπεριλαμβανομένου & του σαρκικού..-

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 15:30 | Σταύρος Μαντάκης

    Τά σχόλια είναι περιττά.Όλοι οι κυβερνήσαντες την Ελλάδα,την έφεραν
    στό αθλιώτερο σημείο υποταγής και εξάρτησης από ξένα κέντρα.Η κάρτα του πολίτη επιδιώκει να μας υποτάξη πλήρως αφαιρώντας τήν πρωσοπικότητά μας και μετατρέποντάς μας απλώς ένα νούμερο.Την απορρίπτω.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 15:25 | Οδυσέας

    Προφανώς και αντιτίθεμαι στην εφαρμογή και θέσπιση της Κάρτας του Πολίτη. Μοιάζει να είναι ένα πραγματικά πολύ συγκεντρωτικό και αυταρχικό μέτρο που δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να συμβιβαστεί με τις πολιτικές μου ελευθερίες και τις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις.
    Καταρχήν η επιμονή και μόνο των αρχών στον «περιβότητο» αριθμό προκαλεί ερωτηματικά. Πέρα απ’ αυτό, η δύναμη που θα συγκεντρώνει το μέτρο αυτό στα χέρια κάποιων ολίγων μοιάζει να είναι τόσο μεγάλη που θα καθιστά αδύνατη την αντίσταση σε οποιαδήποτε «πιθανή» κρατική αυθαιρεσία ή/και αναλγησία. Και επειδή γνωρίζω ότι δε ζω στη Δανία, όχι ότι εκεί είναι ο παράδεισος αλλά έτσι για να γίνεται κουβέντα, μάλλον μια κρατική αυθαιρεσία είναι εξαιρετικά «πιθανή» για να μην πω βέβαιη.
    Επίσης, σίγουρο είναι ότι στα χέρια της κυβέρνησης η Κάρτα αυτή θα είναι σαν πυρηνικό όπλο που δυνητικά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την συγκάλυψη ή αποκάλυψη αν το θέλει, (θα το «θέλει»;;;), σκανδάλων οικονομικών και άλλου είδους. Αν όμως δεχθούμε ότι η οικονομική εξουσία αυτού του τόπου ταυτίζεται με την πολιτική, παρεπιπτόντως αυτός είναι και ο ορισμός της διαφθοράς στη Ελλάδα και ας μου πει κάποιος παρακαλώ ότι αυτό δεν ισχύει έτσι για να νιώσω καλύτερα, σκάνδαλα τύπου Siemens ή Βατοπαιδίου θα ωχριούν μπροστά σ’αυτά που μας περιμένουν και το καλύτερο είναι ότι δε θα μαθαίνουμε ποτέ τίποτα γι’αυτά.
    Αυτά ήταν τα ολίγα που νομίζω για την Κάρτα του Πολίτη (Kane;;). Α, και δεν πιστεύω μερικοί αφελείς εδώ μέσα να πιστεύουν ότι συμμετέχοντας σε αυτήν την διαδικτυακή διαβούλευση θα εισακουστούν αναστέλλοντας ή έστω επηρεάζοντας τον τρόπο εφαρμογής ή τη λειτουργία αυτής της Κάρτας. Έτσι κουβέντα να γίνεται…

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 15:32 | Τανίδης Πανάρετος

    Εντιμότατε κ. Υπουργέ,
    Εν πρώτοις αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία σας, να διαβουλευθείτε με τους πολίτες για ένα τόσο σοβαρό θέμα .Σε μια δημοκρατική κοινωνία προηγείται της όποιας διαβούλευσης για ένα θέμα η ενημέρωσητων πολιτών γι’αυτό το θέμα.
    Εμείς τελούμε εν πλήρη αγνοία. Οφείλετε λοιπόν να παρέχετε στους Έλληνες πολίτες τα ακριβή στοιχεία:
    1) Ποιες ακριβώς θα είναι οι χρήσεις αυτής της κάρτας,Θα αποτελεί μέσο οικονομικών συναλλαγών;
    2) Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της; Θα φέρει μαγνητική ταινία; Μικροτσίπ; Bar Code;
    3) Θα υπάρχει σε αυτή την κάρτα κάποιος κωδικός ασφαλείας, όπως ο αριθμός 666;
    4) Ποια ακριβώς ,και σε ποιούς, ασφάλεια θα παρέχει αυτή η «κάρτα του πολίτη»;
    5) Θα είναι υποχρεωτική για όλους; και εάν ένας πολίτης για
    λόγους Θρησκευτικής πεποίθησης αρνηθεί την παραλαβή της ποίες
    θα είναι οι υπάρχουσες κυρώσεις;
    Μετά τιμής
    Τανίδης Πανάρετος

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 15:56 | Νικος

    Υπαρχει περιπτωση να μην κυκλοφορησει αυτη η καρτα;

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 15:06 | Z.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΏΝΥΜΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΙΝΘΙΟ ΜΕΣΑ Η ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 15:04 | Βασίλης

    Επιτέλους να κάτι πρακτικό που θα μας γλιτώσει από γραφειοκρατίες και ένα σωρό ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες και όχι μόνο. Δεν έχω καταλάβει αν θα χρησιμοποιηθεί και στις επισκέψεις σε νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρεία σαν μητρώο. Πάντως θα ήταν πολύ εξυπηρετικό, όπως στην Αυστρία και στη Γερμανία, να χρησιμοποιείται μια κάρτα που θα έχει μέσ στο τσίπ όλες τις πληροφορίες του ασθενεί, να πληρώνει αυτόματα μέσω ασφάλειας και να μην υπάρχουν βιβλιάρια και τα φάρμακα να εκτυπώνονται σε ενα χαρτακι από τον γιατρό και να φαίνεται στην κάρτα τι είχε πάρει ο ασθενής στις τελυταίες επισκέψεις.
    Επισης είναι πολύ πρακτικό το μεγεθος της κάρτας.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 14:53 | ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ.ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 14:25 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Άρνούμαι να δώσω σε οποιονδήποτε προσωπικά δεδομένα χώρις την άδεια μου,και θα τα βάλω φάτσα-φόρα σε μια καρτούλα επειδή το λέτε εσείς?
    Δεν νομίζω…΄Φακέλωμα΄ στους πολίτες θέλει να κάνει η κυβέρνηση?

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 14:43 | σπυρος

    πιστευω πως την καρτα την κανατε μονο και μονο για να μας ελεγχετε,αφου θα μπορουσατε να βρειτε αλλο τροπο,ειμαι κατηγορηματικα αντιθετος στην καρτα του πολιτη,καθως και ολη η οικογενεια μου,(θα ακολουθηση και αυτων η γνωμη),παρακαλω να αποσυρθη αμεσα.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 14:49 | Κατερίνα

    Κύριε Ραγγγούση για την υστεροφημία σας καταφέρατε:

    Να δαιμονοποιήσετε μια τεχνολογία που ανέδειξε το ανθρώπινο μυαλό και προσφέρει πολλά σε όλες τις επιστήμες για το καλό του ανθρώπου.
    Να θεοποιήσετε τις αδυναμίες της με την επινόηση μιας κάρτας για κάθε πληροφορία που δεν προσφέρει τίποτα και προσβάλει με τον πλέον αντιδημοκρατικό τρόπο κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
    Τυχαίο;
    Δε νομίζω ….και ως ελεύθερος άνθρωπος δεν την αποδέχομαι.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 14:16 | Μαριάννα

    Με κανέναν τρόπο δεν θα δεχτούμε την κάρτα του πολίτη, που με πρόσχημα την διευκόλυνση των συναλλαγών, προσπαθεί να περάσει πρακτικές εκβιασμού στηριζόμενες στη γνώση των απολύτως ιδιωτικών δεδομένων των πολιτών!!!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 14:39 | Γιάννης

    ΛΕΩ ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ, ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΈΛΕΓΧΟ, ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ. ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΥ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΔΥΣΟΙΩΝΟ.ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 14:47 | Μπαντούλας Κωνσταντίνος

    Τι θα συμβεί αν κάποια αυτοδιόριστη εξουσία χρησιμοποιήσει με τρόπο αυθαίρετο τα δεδομένα που προκύπτουν από την κάρτα και προβεί σε διακριτική μεταχείριση του πολίτη και να του απαγορεύσει την ικανοποίηση αναγκών επιβίωσης;
    Η δύναμη της κάρτας μπορεί να φθάσει μέχρι και την βιολογική του εξόντωση του κατόχου της, εφόσον δεν είναι επιθυμητή η δράση του ατόμου, λόγω «περίεργης» συμπεριφοράς, γούστων και τρόπου ζωής γενικότερα, για το καλό των δημοκρατικών θεσμών της κοινωνίας.
    Πως μπορεί ο πολίτης να γνωρίζει τα στοιχεία που περιέχει μέσα η κάρτα και είναι διαθέσιμα σε τρίτους χωρίς την άδεια του;
    Πόσο πιθανό είναι να ανασυρθούν δεδομένα του παρελθόντος, που τον στιγμάτισαν και από τα οποία δίνει αγώνα να απομακρυνθεί;
    Προωθείται επειδή μπορεί να «κρατά τους λύκους έξω από το μαντρί», αλλά πως θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή του κατόχου της με τη δημοσιοποίηση χωρίς τη βούλησή του προσωπικών δεδομένων;
    Πως είναι δυνατόν να διατηρεί κάποιος τα θεμελειώδη ανθρώπινα δικαιώματά του αν δεν μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τις προσωπικές του ανάγκες, αναζητήσεις, ιδέες και πεποιθήσεις;
    Ποιες ποινές διασφαλίζουν την ορθολογική χρήση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και πως θα αποδοθούν ευθύνες για τη διαρροή ή την αλλιώση πληροφοριών που είναι αποθηκευμένα;
    Πως θα τιμωρούνται οι χρήστες (κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών) παράνομα αποκτημένων πληροφοριών;
    Εφόσον ο σκοπός της κάρτας είναι η ταχύτερη εξυπηρέτηση και η βελτίωση της ευημερίας του πολίτη, μέσω της καλύτερης οργάνωσης του κρατικού τομέα,
    1ο γιατί δεν εφαρμόζεται πρώτα στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία σχετικά με την διαχείριση των χρημάτων μας;
    (από ότι γνωρίζω η γραφειοκρατία για τον πολίτη μπορεί να μειωθεί και χωρίς την χρήση της κάρτας).
    2ο γιατί δεν την εφαρμόζετε πιλοτικά πρώτα στους 300 της βουλής και τους ανθρώπους των γραφείων τους και τους υψηλόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους για ένα έτος, 9περιέχοντας δεδομένα για την περιουσιακή, σωματική, ψυχική κατάσταση, φαρμακευτικές αγωγές, καταναλωτικές δαπάνες και μέρη που επισκέπτονται) και στη συνέχεια να αποφανθεί η βουλή των ελλήνων για τη χρήση της κάρτας και στους υπόλοιπους πολίτες;
    Καταλαβατε προφανώς, ότι είμαι αντίθετος στην επιβολή χρήσης της.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 13:17 | Μαρία Γιαννακέα

    Ευχαριστώ δεν θα πάρω, μπορείτε να την κρατήσετε για τους εαυτούς σας!
    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    1. Είναι αντισυνταγματική
    2. Έχουμε ταυτότητες που πιστοποιούν το ποιοί είμαστε
    3. Ένα ερώτημα-απορία: Αυτής ποιά θα είναι η χρήση της? Μήπως το φακέλωμα μας, ή μήπως η συνεχής παρακολούθηση μας?

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 13:54 | Πέτρος

    ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ και ξανά ΟΧΙ στην «Κάρτα του πολίτη».
    Αφενός δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Ας μου έδινε το κράτος τα χρήματα που δικαιούμαι και θα τα ξόδευα με άνεση ως τραπεζογραμμάτια.
    Ας έκαναν τη δουλειά τους όπως πρέπει οι υπάλληλοι των δημοσίων υπηρεσιών και δε θα χρειαζόταν να στήνομαι σε ουρές για μια σφραγίδα.
    Ας ήξερα ότι η γραφειοκρατία σταματά στο γκισέ ή το γραφείο του υπαλλήλου, και δε θα είχα κανένα πρόβλημα να κουβαλώ μαζί μου ένα κάρο χαρτιά και πιστοποιητικά. Το πρόβλημα δεν ξεκινά από τον πολίτη, αλλά από το κράτος.
    Αφετέρου, πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση κάθε είδους προσωπικής ελευθερίας δεδομένου ότι θα πρέπει να δίνω λογαριασμό για κάθε μου κίνηση. Επιτέλους σταματήστε να μας αντιμετωπίζετε ως εν δυνάμει εγκληματίες ή ως άβουλα κατοικίδια, είμαστε πολίτες της χώρας μας.
    Τρίτον, θεωρώ προτιμότερο να κινδυνεύω να χάσω το δελτίο της αστυνομικής μου ταυτότητας (είτε κλαπεί είτε απωλεσθεί) και να εξακολουθήσω έχω άλλα έγγραφά μου, παρά χάνοντας μια κάρτα να έχω ταυτοχρόνως χάσει κάθε άλλο πιστοποιητικό (δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο, ΑΦΜ κλπ). Άρα η κάρτα του πολίτη, απ’αυτή τη σκοπιά είναι τελείως επισφαλής.
    Τέταρτον. Είμαι Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός, έχω βαπτιστεί στο Όνομα Της Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος. Προτιμώ να κουβαλώ στο πορτοφόλι μου ή την τσέπη μου το εικονισματάκι της Παναγίας και να μη μπορώ να συναλλαγώ με το κράτος, παρά να θέσω εαυτόν εκτός Εκκλησίας αρνούμενος το βάπτισμά μου (αποδεχόμενος το προοίμιο του σφραγίσματος της Αποκάλυψης) μόνο και μόνο για να γλιτώσω τις ουρές στην εφορία ή να μπορώ να αγοράσω τσίχλες από το περίπτερο, ή να έχω τη δυνατότητα να ταξιδέψω εκτός Ελλάδος (κάτι τέτοιο θα ήταν γελοίο).
    Πέμπτον (απευθύνομαι στους συμπολίτες μας). Ας δεχθούμε ότι η κάρτα αυτή ΔΕΝ είναι καθεαυτό το σφράγισμα. Ας δεχθούμε ότι ΔΕΝ καταργεί την ελευθερία μας ως προσώπων σε πρώτη φάση. Ας τη λάβουμε χωρίς να διακυβεύεται τίποτα από ηθικής, συνειδησιακής ή πνευματικής-θρησκευτικής απόψεως.
    Όταν αύριο θα έχουμε κάνει οικογένεια και σε 15 ή 20 ή 30 χρόνια από σήμερα τα παιδιά μας έχουν συνηθίσει να ζουν και να κινούνται μέσω της «ευκολίας» που τους παρέχει μια κάρτα (η όποια κάρτα τέτοιου είδους) και κάποιοι καλοθελητές αποφασίσουν να περάσουν στο επόμενο στάδιο για λόγους ασφάλειας, δηλαδή να εμφυτεύσουν τα δεδομένα μιας κάρτας που μπορεί εύκολα να χαθεί ή να κλαπεί, κάτω από το δέρμα τους εν ίδει υποδόριου τσιπ (ακριβώς ό,τι ρητά και απερίφραστα ομολογεί η Αποκάλυψη του Ιωάννη!!!)τότε, τι θα γίνει??? Πόσο εύκολο θα είναι για ένα καλομαθημένο παιδί να αντιδράσει και να κάνει 1000 βήματα πίσω, τη στιγμή που ο γονιός του δεν μπόρεσε ή δε θέλησε να οπισθοπορήσει ένα μόνο βήμα???
    Γι’αυτό ας πούμε με θάρρος και ξεκάθαρη σκέψη ΟΧΙ σε τέτοιου είδους ανώφελες πλην επιτακτικές, άρα ύποπτες μεθοδεύσεις όσο είναι καιρός.
    Στο κάτω κάτω, τόσοι-ακόμα και «προχωρημένοι» όπως ο βρεττανικός- λαοί οι οποίοι απέρριψαν την εφαρμογή ανάλογων μέτρων εν τη γενέσει της, κάτι θα ήξεραν, δε νομίζετε???

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 13:55 | ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ

    Μεγαλο ναι στην καρτα! Πιστευω οτι ειναι μια εξαιρετικη πρωτοβουλια που θα εχει πολλαπλα οφελη για ολους μας. πλην ομως κανεις μας δεν μπορει να αγνοησει τους κινδυνους που δημιουργουνται απο την υπαρξη της οποτε και εγω θα προσπαθησω να επισημανω δυο τρια πραγματα στην προσπαθεια να ειμαστε πιο προστατευμενοι απο την χρηση της.
    1.Ειναι σιγουρο οτι αν υπαρχουν μεσα στην καρτα αποθηκευμενα τα στοιχεια των αποδειξεων των αγορων μας, αυτα θα βρεθουν σε λαθος χερια καποια στιγμη με τον ενα η τον αλλο τροπο. Αντιλαμβανομαι την αναγκη για συστηματικη εκδοση αποδειξεων, αλλα αυτος ειναι ο λαθος τροπος. οποτε οχι σε μια τετοια καταγραφη.
    2.Ειναι σωστο, ισως και αναγκαιο η καρτα να περιλαμβανει καποια ιατρικα μας στοιχεια που μπορουν να μας σωσουν την ζωη σε περιπτωση ατυχηματος. Νομιζω οτι ενα ιατρικο συμβουλιο μπορει να πει πια θα ειναι αυτα, χωρις να παραβιαζεται το ιατρικο μας απορρητο. Δεν νομιζω ομως οτι μπορει να υπαρξει ηλεκτρονικη συνταγογραφηση με την χρηση της καρτας, διοτι παλι μπορουν τα στοιχεια αυτα να βρεθουν σε λαθος χερια και να παραβιαστει με αυτον τον τροπο το ιατρικο απορρητο.Και δεν αναφερομαι στην αποθηκευση στο τσιπακι της καρτας, ενοω εντελως να μην υπαρχει διασυνδεση της συνταγογραφησης με την καρτα.
    3.Θελω να επισημανω οτι για λογους ευνοητους δεν θα πρεπει να περιεχει η καρτα στοιχεια που να θιγουν την θρησκευτικη μας πιστη.
    αν καποιοι πολιτες θιγονται απο την υπαρξη του barcode, ειναι καλο να το αποφυγουμε τροποι υπαρχουν.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 13:01 | Κουρσουμης Δημητρης

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 13:32 | Νίκος Ζολοταριώφ

    Ενοποίηση όλων των αριθμών που αφορούν ένα πρόσωπο σε έναν – ο ΑΦΜ είναι αρκετός. Η κάρτα του πολίτη αρκεί να έχει τα ελάχιστα στοιχεία ταυτότητας του προσώπου, χωρίς ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Είναι θετικό να περιλάβει τη δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής και επίσης σημαντικό να περιλαμβάνει βασικά στοιχεία όπως η ομάδα αίματος ή κάποια σοβαρή ασθένεια σε περίπτωση ατυχήματος ΜΟΝΟΝ όμως εφ’ όσον το αποδέχεται ο κάτοχος. Σε κάθε περίπτωση η δι-επαφή του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες ΠΡΕΠΕΙ να απλοποιηθεί κατά το δυνατόν για τις βασικές καθημερινές συναλλαγές του, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία, ο απαιτούμενος χρόνος κλπ και εν τέλει να μειωθεί το συνεπακόλουθο άμεσο και έμμεσο κόστος. Να καταστεί έτσι δυνατή η πρόσβαση του πολίτη στα στοιχεία που τον αφορούν είτε στο Εθνικό Δημοτολόγιο, είτε στο TAXISNET χωρίς περαιτέρω διαδικασίες (πιστοποίηση και λήψη κωδικών κλπ). Τίποτε από τα παραπάνω δεν προσβάλλει τη θρησκεία οιουδήποτε, τις αξίες που πιστεύει ή τον τρόπο ζωής του, αρκεί τα δεδομένα να είναι λίγα και να αποθηκεύονται με ασφάλεια. Άλλωστε, τα περισσότερα από τα δεδομένα αυτά είναι πλέον εύκολα διαθέσιμα.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 13:02 | ΑφυπνισμένηΠολίτης

    Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΥΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΑΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΑΝ ΘΙΓΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΟΥΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ Ή ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ Ή ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ,
    ΟΥΤΕ ΤΙ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΚΡΥΦΑ Ή ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΘΑ ΕΧΕΙ, ΠΟΣΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ …
    ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ!
    Παρόλ’ αὐτά, μᾶς καλεῖ σέ διαβούλευση, παίζοντας ένα «παιχνίδι εντυπώσεων» από την πλευρά της, για να δείξει καλό προφίλ στους καλά ανενημέρωτους από την ίδια πολίτες της!
    ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΧΕΙΡΗ – ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ; ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΣΗ;
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΥΣ;
    ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ ΜΗΠΩΣ;
    Όσο εσείς δε μας λέτε τι είναι η κάρτα του πολίτη και γιατί διακαώς θέλετε να μας την επιβάλλετε, εμείς δικαιολογημένα θα σας λέμε:
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΖΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ! ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΜΠΑΙΖΕΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 13:39 | Κουρσουμης Δημητρης

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΝΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ.ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.
    ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΣΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;;;ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 13:27 | ΕΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ «ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ» (ΒΛ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΟΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ; ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟΙ Ή ΑΧΡΗΣΤΟΙ;
    ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ Ή ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΤΑΣ; ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ;!!!, ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ; ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ Ή ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩς ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ. ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!!!!!!!!!
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ; ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΝΑ ΠΝΙΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΄’ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ΄’ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΩ, ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥΣ!
    ΕΛΠΙΖΩ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑς, ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!!!!!!

  • Η κάρτα πολίτη είναι μια πρωτοβουλία που δίκαια ή αδικα δέχεται μια σειρά πυρών για την αξιοποίησή της.

    Το θέμα είναι αν με τη χρήση της επωφεληθεί ο Δημόσιος τομέας απο την ολιστική εικόνα της συμπεριφοράς των πολιτών με την εκάστοτε ιδιότητά τους, ως συναλλασόμενοι με το Δημόσιο, ως συναλλασόμενοι με την Τράπεζα, ως καταναλωτές και ως ταξιδιώτες ίσως.

    Θα μπορέσει κάποτε αυτό το κράτος να αξιοποιήσει τα exabyte δεδομένων που θα καταχωρηθούν για να χαράξει πολιτική?

    – Να δεί πόσους Δ.Υ. πραγματικά χρειαζόμαστε?
    – Να προβλέψει πόσους επιστήμονες ανα ειδικότητα θα πρέπει να παράξουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια για τις ανάγκες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
    – Πόσα Νοσοκομεία χρειάζονται και πού?
    – Πόσα σχολεία και τι ειδους συγκοινωνίες πρέπει να αναπτύξουμε?
    – Πού να δώσουμε άδειες οικοδομής και που να μην επιτρεψουμε την περεταίρω δόμηση
    – Ποιές δραστηριότητες να επιχορηγήσουμε για την ανάπτυξη και ποιές να περιορίσουμε δίνοντας κίνητρα για την μετατροπή των καλλιεργειών , των βιομηχανικών και βιοτεχνικών δραστηριοτήτων σε άλλες με πραγματικό και μελλοντικό ενδιαφέρον.
    – Ποιές ασθένειες διασπείρονται και που και ποιά φάρμακα πρέπει να έχουμε σε απόθεμα και που για τις καθε είδους επιδημίες.

    Ολα αυτα φαίνονται ότι μπορούν να γίνουν μονο στη σφαίρα της φαντασίας αλλά σε άλλες χώρες απλά εφαρμόζουν την υπάρχουσα τεχνολογία για να πάρουν τις σωστές αποφάσεις διαβάζοντας τα κελεύσματα των καιρών.

    Η μόνη ελπίδα της χώρας να εκσυγχρονιστεί και να κινειθεί σταθερά πρός το μέλλον είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών με γνώμονα τα πραγματικά και τεκμηριωμένα δεδομένα.

    Τέτοια υπάρχουν και περιμένουν αξιοποίηση.
    Ας τα χρησιμοποιήσουν με τα κατάλληλα εργαλεία.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 12:56 | Alex

    Ένα μεγάλο ΟΧΙ στην κάρτα αυτή. Διότι καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των πολιτών και κυρίως το δικαίωμα του κάθε πολίτη να μη δημοσιοποιηθούν τα απόρρητα προσωπικά του δεδομένα. Ας κοιτάξουν οι κυβερνώντες να βάλουν σε τάξη τον κρατικό μηχανισμό, όπου καθημερινά και επι σειρά δεκαετιών εν γνώση τους κατασπαταλάται το δημόσιο χρήμα και ας αφήσουν τα υπόλοιπα (πάρα πολύ ύποπτα) περί ηλεκτρονικών καρτών. Επίσης καλούνται να επιδείξουν έναν στοιχειώδη πατριωτισμό και ας μη τον αισθάνονται για τα Εθνικά μας Θέματα. Έχουν εκλεγεί για να ενεργούν για το συμφέρον του λαού και ΟΧΙ για το δικό τους και μόνο συμφέρον, πράγμα που μέχρι στιγμής εγω δεν έχω δει να γίνεται. Τι να υποθέσω τώρα λοιπόν, οτι η κάρτα του «πολίτη» είναι προς το συμφέρον των πολιτών????
    Αν είναι δυνατόν!!!!!!!!!!!!!
    Επίσης όσοι είναι χριστιανοί και βάζω και τον εαυτό μου μέσα θα πρέπει για λόγους θρησκευτικής συνειδήσεως να αρνηθούν να παραλάβουν οποιαδήποτε ταυτότητα περιέχει μαγνητική ταινία, Bar Code, τσιπάκι και ότι άλλο υποβοηθάει στην υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων και αριθμοποιεί τον άνθρωπο σαν ζώο.
    Ευχαριστώ

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 12:19 | ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΣ.
    Η ΑΦΥΣΙΚΗ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΕΝΩ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΔΕΝ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΕΝΩ ΤΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΝΤΑΙ.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 12:06 | Αναστασιος

    Καταρχήν αρνουμαι να την παραλαβω διοτι αυτο ειναι αντιθετο με την θρησκεια μου. Και θέτω 2 ερωτήματα: Πρώτον, γιατί θα πρέπει να εφαρμοστεί αυτή η κάρτα την στιγμή που το σύνταγμα της Ελλάδος προβλέπει στο άρθρο 3 παράγραφο 1 ότι επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού (90% περίπου του Ελληνικού πληθυσμού); Και δεύτερον γιατί θα πρέπει να αποτάσσουνε από τα σώματα ασφαλείας όσους αρνούνται να παραλάβουν την συγκεκριμένη κάρτα όπως πχ έγινε πρόσφατα στο σώμα της Ελληνικής αστυνομίας; Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι το σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 5 παράγραφο 2 προβλέπει ότι Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 11:58 | Δημος

    Η «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» θα αποθηκεύει, όχι μόνο σε τσιπ, αλλά και σε βάσεις δεδομένων,
    Η ηλεκτρονική Ταυτότητα, θα μπορεί να έχει αποθηκευμένα όλα τα στοιχεία μας, την οικογενειακή μας κατάσταση, τις διευθύνσεις κατοικίας μας, όλες κατά σειρά ετών, τον ΑΜΚΑ, αλλά και δακτυλικά αποτυπώματα, ψηφιακές σαρώσεις του προσώπου μας, αλλά και ψηφιακές σαρώσεις της ίριδας του ματιού μας μελλοντικά, το φάκελο με το ιστορικό της υγείας μας καθώς και πλήθος άλλων στοιχείων, άλλων ορατών και άλλων πιθανών «κρυφών», τα δεύτερα εκ των οποίων θα μπορούν να αναγνωσθούν μελλοντικά μόνο με ειδικό λογισμικό… για λόγους δήθεν …κρατικής ή διακρατικής ασφαλείας
    Οι Ηλεκτρονικές Ταυτότητες θα διαθέτουν τσιπς αποθήκευσης δεδομένων, τα οποία θα μπορούν να διαβάζονται από έναν card reader συνδεδεμένο σε Η/Υ Ταυτοχρόνως και επειδή τα στοιχεία μας θα αποθηκεύονται και σε Βάσεις Δεδομένων του «Κράτους», θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιηθούν απο τους διαχειριστές τους συστήματος, ενώ είναι δυνατόν τα δεδομένα αυτά να περιέλθουν και σε τρίτους ή ξένα κέντρα, ιδιώτες ή οργανώσεις, ή Διεθνείς «Οργανισμούς», βάση συμβάσεων ή διακρατικών συμφωνιών, με αποτέλεσμα τα προσωπικά μας στοιχεία να είναι δυνατόν να βρεθούν π.χ. σε βάσεις δεδομένων των ΗΠΑ ή της Γερμανίας.
    Είναι δυνατόν, τα στοιχεία μας, σε όποια κρατική ή ξένη βάση δεδομένων καταλήξουν, να μπορούν εκτός των άλλων να υποκλαπούν, μέσω των τρομακτικών δυνατοτήτων της τεχνολογίας! Θυμίζουμε το πρόσφατο στην Ελλάδα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών ακόμη και του κινητού τηλεφώνου του ίδιου του Πρωθυπουργού, μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων συνακρόασης, που κατασκευάστηκαν υποτίθεται για λόγους ασφαλείας Υπάρχει από την άλλη το ενδεχόμενο να κατασκευασθούν πλαστές ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΛΙΤΗ, πράγμα που θα καθιστά απόλυτα επικίνδυνη τη χρήση τους, καθώς θα μπορούν εγχώριοι τρομοκράτες ή ξένοι δολιοφθορείς να παρεισφρήσουν στα πλέον ασφαλή στεγανά της διοίκησης του Κράτους και της Εθνικής Ασφάλειας ή και Άμυνας! Η κατασκευή τέτοιων καρτών, είναι σήμερα πολύ απλή και κυκλοφορούν πολλοί σχετικοί «επαγγελματικοί» εκτυπωτές στο εμπόριο!
    υπάρχει το ενδεχόμενο, να γίνουν αντίγραφα των σκληρών δίσκων των κρατικών βάσεων δεδομένων των «Καρτών Πολιτών» και να αποθηκευτούν σε άλλους χώρους ή στο εξωτερικό, για λόγους ασφαλείας ή και επαναφοράς των δεδομένων σε περίπτωση φθοράς. Έτσι τα στοιχεία μας, τα ευαίσθητα «προσωπικά» μας δεδομένα, δεν θα είναι καθόλου «προσωπικά», αλλά θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να καταστούν αντικείμενο λαθροχειρίας . Π.χ. τα στοιχεία της υγείας μας, οι ασθένειες, οι ιατρικές επισκέψεις μας, το ιστορικό μας, ένα από τα πλέον απόρρητα προσωπικά στοιχεία μας, θα βρίσκονται σε «κοινή θέα» των διαχειριστών και των υπηρεσιών.
    Από την άλλη θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, ότι κάποια στιγμή θα γίνεται και επίσημη «άρση απορρήτου», για αστυνομικούς ή δικαστικούς λόγους!
    Σε περίπτωση που οι κάρτες αυτές, για λόγους «διευκόλυνσης» μετατραπούν αργότερα μέσω Τραπεζών σε χρεωστικές, τα πράγματα γίνονται εφιαλτικά.
    O ίδιος ο Χριστός μάς προειδοποίησε ρητά να μην το λάβουμε με κανέναν τρόπο, μέσω του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού: «Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλουσίους και πτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα σημάδι χαραγμένο εις το δεξί τους χέρι* ή εις το μέτωπόν τους*, ώστε να μη μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που έχει το χάραγμα, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του. Εδώ είναι αναγκαία η σοφία. εκείνος που έχει νόηση ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου. είναι αριθμός ανθρώπου. και ο αριθμός αυτού είναι χξς’ (666)» (Αποκάλυψις Ιωάννου, 13, 16-18, σε νεοελληνική απόδοση)
    ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ!
    η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στην Ελλάδα την «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» την ίδια ώρα η Βρετανία την καταργεί πλήρως, για λόγους ακριβώς σεβασμού της ατομικής Ελευθερίας του Πολίτη και του Ατόμου! Ήδη η νέα Κυβέρνηση Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον, κατέθεσε αστραπιαία δια της Υπουργού Εσωτερικών Τερέζας Μέι, στις 26 Μαΐου, ως πρώτο της Νομοσχέδιο, το Νομοσχέδιο κατάργησης της Ηλεκτρονικής Εθνικής Κάρτας-Ταυτότητας (National Identity Card – ID) και έθεσε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα 100 ημερών, προκειμένου να προετοιμάσει το απαραίτητο δαιδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο που απαιτείται, για την κατάργηση του σχετικού Νόμου των Ταυτοτήτων του 2006 που τις είχε συστήσει!
    Ήδη το σχετικό νομοθέτημα έχει πλέον περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων στις 15 Σεπτεμβρίου 2010 και αναμένεται να περάσει τώρα και από τη Βουλή των Λόρδων! Η Βρετανία απαλλάσσεται από το τεράστιο κόστος της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας που περιλαμβάνει τη δυσβάσταχτη αγορά δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών κάρτας (ID readers) που απαιτούνται σε χιλιάδες σημεία και υπηρεσίες της χώρας, τη δημιουργία και συντήρηση των Βάσεων Δεδομένων (Εθνικό Μητρώο Ταυτοτήτων – National Identity Register – NIR) τη συλλογής και της επικαιροποίησης κάθε τόσο των στοιχείων, συνολικού ύψους τουλάχιστον 835 εκατομμυρίων λιρών για την πρώτη μόνο δεκαετία λειτουργίας!
    Υπάρχει ρητή Βρετανική Κυβερνητική διαβεβαίωση και σχετική πρόβλεψη στο Νομοσχέδιο, πως μόλις τις αμέσως ερχόμενες εβδομάδες ολοκληρωθεί το πλήρες νομοθετικό πλαίσιο κατάργησης των ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ με το τσιπ, θα καταστραφούν ακαριαία, μέσα σε ένα το πολύ μήνα, όλες οι κρατικές Βάσεις Δεδομένων των Μητρώων Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων (NIR), όπου είναι αποθηκευμένα τα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία των Πολιτών! Και αυτές ακριβώς οι «Βάσεις» αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την Ελευθερία! Μάλιστα λόγω της σπουδαιότητας αυτής της κατάργησης, οι Βρετανοί Πολίτες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, μπορεί να παρακολουθεί ήδη διαδικτυακά βήμα βήμα όλη τη νομοθετική πορεία, μέχρι την πλήρη κατάργηση των Ταυτοτήτων στη
    σχετική ηλεκτρονική δ/νση του Βρετανικού Κοινοβουλίου Και αναρωτιέται κανείς, εάν σε μια χώρα όπως η Βρετανία, με ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά τρομοκρατικών ενεργειών και δολιοφθορών στην Ευρώπη, καταργείται η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ, γιατί στην Ελλάδα προσπαθούν κάποιοι να τη φέρουν;

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 11:29 | mixalis k

    Η νέα τεχνολογία RFID που ενσωματώνει η κάρτα παρέχει δυνατότητα, εκτός της αποθήκευσης προσωπικών στοιχείων που δεν είναι γνωστά στον κοινό πολίτη, την ανά πάσα στιγμή παρακολούθηση της θέσης του και των κινήσεών του. Όμοια με αυτή που βάζουν στους σκύλους για να τους ταυτοποιούν και για να μην τους χάνουν. Δεν είμαι σκύλος, αν και δουλεύω σα σκύλος για να ξεχρεώσω χρέη που άλλοι δημιούργησαν.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 10:07 | Μπαντούλας Κωνσταντίνος

    Τα προσωπικά δεδομένα, που είναι αποθηκευμένα στην ηλεκτρονική κάρτα μπορούν πολύ εύκολα να υποκλαπούν.
    Πολύ εύκολα ένας υπάλληλος με πρόσβαση στα δεδομένα, μπορεί να τα πουλήσει σε ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες που θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους.
    Εκτός αυτού ο υπάλληλος θα γίνει πάμπλουτος και δε θα τιμωρηθεί.
    Το ίδιο (κλέψιμο προσωπικών δεδομένων) μπορεί να συμβεί από hackers.
    Σκεφτείτε τι θα συμβεί αν είναι γνωστό το άθροισμα των μηνιαίων εισοδημάτων, οι καταναλωτικές δαπάνες και η κατάσταση της υγείας του καθενός μας σε κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία.
    Πολύ απλά θα γνωρίζουν τις ανάγκες μας και πόσα είμαστε διατεθημένοι να πληρώσουμε για να τις ικανοποιήσουμε.
    Όταν πληρώνουμε χρήματα για ένα αγαθό, απομένει σε εμάς ένα πλεόνασμα από την χρήση του αγαθού.
    Όταν ο επιχειρηματίας είναι πλήρως ενημερωμένος για την ευρωστία μας, θα μας αφαιρεί ολόκληρο το πλεόνασμα από τα αγαθά αυτά.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 10:01 | Γεωργιος Τακτικος

    Μία εντελώς αναξιόπιστη Κυβέρνηση προτείνει μία παντελώς αναξιόπιστη λύση.Εδώ δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο χωρίς ασφάλεια θέλουν ντε και καλά τα προσωπικά μας στοιχεία να είναι έρμαια στον κάθε τυχάρπαστο haker.Πουθενά δεν περπάτησε το συγκεκριμένο μέτρο γιατί να περπατήσει στη Χώρα μας?Δεν πρόκειτε να την πάρω με τίποτα.Είναι αντίθετο στις επιταγές του καιρού μας,στη Θρησκεία μας,στην ηθική.Αντί η εκάστοτε Κυβέρνηση να καλιεργήσει την νοοτροπία μας, ώστε οι Πολίτες αυτής της Χρεωκοπημένης Χώρας να μην κλέβουν το Κράτος και ουσιαστικά τον ίδιο τον εαυτό τους, προσπαθεί να τους ελένξει με λάθος τρόπο.Αν το Κράτος είναι ανήμπορο και άσχετο να πιάσει τον οποιοδήποτε λωποδύτη πρέπει πάλι να την πληρώσει ο λαός?
    Ένα μεγάλο ΟΧΙ σαν τον τελευταίο Έλληνα Πατριώτη τον Ι. Μεταξά..

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 10:54 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να γίνουν όλα αυτά.
    Έχω ακούσει πως κάποιες χώρες αρνήθηκαν την αντίστοιχη κάρτα του πολίτη τους.
    Για ποιο λόγο πρέπει όλοι μας να υποχρεωθούμε σε κάτι τέτοιο;
    Ας την πάρουν όσοι την επιθυμούν. Πολλοί γνωστοί μου και εγώ δεν την θέλουμε για λόγους που έχουν να κάνουν με τα προσωπικά μας δεδομένα και με θέματα χριστιανικής πίστης.
    Αν γίνει υποχρεωτική για όλους θα αναγκαστούμε να την πάρουμε για να ζήσουμε !!!
    Ως τώρα είχαμε την επιλογή να χρησιμοποιούμε χρήματα και έγγραφα και όχι πιστωτικές κάρτες κλπ.
    Ας μας δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουμε αν θα την πάρουμε χωρίς αυτό να μας αποκλείει από την κοινωνία, παρακαλώ. Κι ας μας θεωρήσουν όπως θέλουν.

    OXI OXI OXI OXI OXI OXI OXI!!!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 10:36 | Ε. Κεμερίδου

    1) Ποιες ακριβώς θα είναι οι χρήσεις αυτής της κάρτας.
    2) Θα αποτελεί και μέσο οικονομικών συναλλαγών;
    3) Θα είναι τα δεδομένα της για εθνική μόνο χρήση ή και για διασυνοριακή; (τα δεδομένα θα λαμβάνονται και από τις χώρες που ανήκουν στην Schengen;)
    4) Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της; Θα φέρει μαγνητική ταινία; Μικροτσίπ; Bar Code;
    5) Έχει εγκριθεί η χρήση της από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων; Ποιες είναι οι νομικές προϋποθέσεις;
    6) Εάν πρόκειται και για διασυνοριακή χρήση στις χώρες που ισχύει η Συνθήκη Schengen, βάσει ποιου νόμου οι Έλληνες πολίτες θα προστατεύονται από την διακίνηση, τη συλλογή και την διάδοση των προσωπικών τους δεδομένων, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’όψιν το γεγονός ότι ο Νόμος 2472/1997 ανήκει στο Τριτογενές Δίκαιο και είναι αδύνατον να προστατεύσει τον πολίτη από τα όσα έχουν νομοθετηθεί σε υπερεθνικό επίπεδο με την Schengen, η οποία ανήκει στο Πρωτογενές Δίκαιο.
    7) Με την «κάρτα του πολίτη» θα λάβει ο κάθε Έλληνας πολίτης έναν ενιαίο μοναδικό κωδικό αριθμό για την Ελλάδα, την Ευρώπη ή παγκοσμίως;
    8) Πέραν του ενιαίου κωδικού προσωπικού αριθμού, θα ενυπάρχει σε αυτή την κάρτα κάποιος κωδικός ασφαλείας, όπως ο αριθμός 666;
    9) Αυτή η «κάρτα του πολίτη» στα πλαίσια ποιας Κοινοτικής Οδηγίας γίνεται; Αφορά την πρακτική εφαρμογής της Συνθήκης Schengen; Και αν ναι, αποτελεί κάποιο προστάδιο και θα ακολουθήσει άλλος τρόπος εφαρμογής της στην συνέχεια; Ή πρόκειται για το τελικό στάδιο;
    10) Ποια ακριβώς ασφάλεια θα παρέχει αυτή η «κάρτα του πολίτη»; Μήπως σε ευρωπαϊκό επίπεδο συζητήθηκε η πρώτη φάση να είναι στην κάρτα και στο τελικό στάδιο να τίθεται στο χέρι και στο μέτωπο για μεγαλύτερη ασφάλεια;

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 10:48 | Κώστας

    Με την κάρτα του πολίτη επιδιώκετε να απλοποιήσετε τις συναλλαγές μας με τις κρατικές υπηρεσίες η το φακέλωμά μας?

    Η κάρτα του πολίτη δεν θα πρέπει να έχει περισσότερες πληροφορίες απ’ οτι η σημερινή ταυτότητα.

    Αν θέλετε να μας κάνετε τη ζωή πιο εύκολη αντικαταστήστε όλους τους αριθμούς (ΑΤ- ΑΦΜ- ΑΜΚΑ) με έναν και μοναδικό.
    Ολα τα υπόλοιπα είναι είτε εκ του πονηρού είτε εξ αφελείας και με κάνετε να υποθέσω η την έλλειψη κοινής λογικής η την έλλειψη ηθικών αναστολών.

    Να έχετε κατά νου ότι στον κόσμο που προσπαθείτε να φτιάξετε θα ζήσουν και τα δικά σας παιδιά.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 09:40 | ΓΙΩΤΑ ΚΟΥΤΟΥΠΑ

    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΝΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΜΑΤΙΚΑ Ο Χ Ι ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΝΧΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ, ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 09:05 | Τιμολέων

    Ένα ακόμη βήμα προς τη στέρηση των ελευθεριών του ανθρώπου.
    Άραγε αγωνιστήκαμε για τα δικαιώματα μας για να έρθει μια μέρα που θα φακελωνόμαστε απροκάλυπτα;
    Παραβίαση των προσωπικών δεδομένων κατά τον χειρότερο τρόπο!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 06:58 | ΚΟΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Δεν πρόκειτε να την παραλαβω!Δεν νομίζω οτι εξυπηρετεί κανεναν λόγο εκτός απο το φακέλωμά μας.Την γραφειοκράτια μπορείτε να την λυσετε απλούστατα καθιερώνοντας τη χρήση του αριθμού ταυτότητας ως του μοναδικού στοιχείου που να απαιτείται για τις συναλλαγές στο δημόσιο.Μηχανογραφείστε ε κοινό για όλες τις υπηρεσίες σύστημα τα υπόλοιπα στοιχεία μας και με μόνο τον ΑΤ θα βλέπει ο υπαλληλος το ΑΦΜ,ΑΜΚΑ και ο,τί άλλο χρείάζεται για την δουλειά του…Επειδή λοιπόν δεν εξυπηρετεί σε τίποτα , παρα μόνο στο να υπάρχει η πιθανότα να μπορεί καποιος να παρακολουθεί τις συνηθειές μας και την προσωπική μας ζωή ακόμη ευκολότερα απ’οτι τώρα,ΟΧΙ!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 06:53 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Την κάρτα δεν την παίρνω.Χίλιες φορές καλύτερα να τρέχω όλη την ημέρα στους δρόμους,και στις δημόσιες υπηρεσίες.Παρά να έχω την κάρτα.Κρατήστε την για τον ευατό σας,και για όσους την θέλουν.ΕΓΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ_Ο ΚΟΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ..

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 04:23 | Δώρα Σπυρίδου

    Τι έγινε παιδιά; Τα σχόλια των μετά από εμένα δημοσιεύθηκαν αλλά όχι το δικό μου; Ακόμη την Απόφαση ΑΡ.510/17/2000 ψάχνετε;

    Σας ενημερώνω πάραυτα ότι εάν δε δημοσιεύσετε το σχόλιο μου, από σήμερα θα βρίσκεται παντού με πλήρη εικόνα τόσο του αρχικού σχολίου, όσο και αυτού.
    Και ξαναγράφω:

    Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αντέδρασαν και πέτυχαν την κατάργηση των Ηλεκτρονικών Βιομετρικών Ταυτοτήτων.

    Η κάρτα του πολίτη δεν αποτελεί παρά μια άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση των προσωπικών ελευθεριών και φακελώματος, εφόσον θα περιέχει, πέραν των ήδη υπάρχοντων, και επιπλέον προσωπικά δεδομένα σε ηλεκτρονικό τσιπ.

    Επίσης κύριοι, να σας υπενθυμίσω την Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (15-05-2000-ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡ. 510/17/2000)

    Μήπως σκοπεύετε να καταργήσετε την απόφαση αυτή;

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

    Αναφέρετε το Σχόλιο

    Το Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί απο τον διαχειριστή.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 03:24 | Παναγιώτης Σταθόπουλος

    Αρνούμαι να την αποδεχθώ καί να την παραλάβω για τους παρακάτω λόγους
    1. Ηθικά καί Θρησκευτικά
    2. Δεν προστατευονται τα προσωπικά μου δεδομένα διοτι δεν ειναι ασφαλης και καθε λογης ιδιωτικη εταιρεια με εναν χακερ θα εχει προσβαση στα ατομικα μου στοιχεια οπως και εγεινε στην Γερμανια σε ζωντανη τηλεοπτικη εκπομπη οπου ενας χακερ εσπασε τους κωδικους.
    3. Ειμαι ελευθερος ανθρωπος με ονοματεπωνημο και οχι αριθμος που ζω νομιζω σε μια δημοκρατικη χωρα και εχω το δικαιωμα επιλογης οπως και της ψηφου.