Δ. Περιεχόμενο Προτάσεων της Διαβούλευσης

Η καθιέρωση της Κάρτας Πολίτη αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την υποστήριξη ενεργειών εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, για την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διάλογος για τα οφέλη της Κάρτας Πολίτη, για τεχνικά θέματα, για την επέκταση υπαρχουσών και την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας, είναι αναγκαίος για τον καλύτερο σχεδιασμό και την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Ενδεικτικά θέματα προβληματισμού και έκφρασης απόψεων είναι:

  • η αξιοποίηση και επέκταση υπαρχουσών και η ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τη Δημόσια Διοίκηση,
  • η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των πολιτών
  • η προστασία της ασφάλειας των συναλλαγών
  • η εισαγωγή και αξιοποίηση καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα,
  • τεχνικές προτάσεις για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της Κάρτας Πολίτη,
  • άλλες προτάσεις για την οργανωτική και επιχειρησιακή αρτιότητα του συνολικού εγχειρήματος .
  • 25 Νοεμβρίου 2010, 23:22 | χρήστος

    ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ! ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ, Η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΝΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ(;), ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΚΛΠ;

    ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, ΤΟ ΑΜΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΜΑΣ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ/ΚΕΠ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΜ ΜΑΣ.
    ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑΚΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΧ.

    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ; ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ; ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ;
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Ή ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΙΧ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ;

    ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΑΕΙ ΕΔΩ……

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 22:08 | Πάνος

    Πρεπει ολοι και ολοι οι Ελληνες να πουμε ενα μεγαλο ΟΧι σε μια καρτα η οποια καταστρατηγει τις ελευθεριες μας και τα πιστευω μας. Με ποιο δικαιωμα θα εχουν προσβαση στα προσωπικα μου στοιχεια οποια και αν ειναι αυτα , Πολιτικα οικονομικα θρυσκευτικα κοινωνικα και ολα τα προσωπικα δεδομενα μου? μην ξεχναμε οτι οποτε εχουμε πει σ αυτη τη χωρα ΟΧΙ βγηκαμε παντα κερδισμενοι, απο το Λεωνιδα στις Θερμοπυλες μεχρι το 1940.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 22:10 | Vasilis

    Eίναι απαράδεκτη διότι καταστρατηγούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
    Ως Ελληνας πολίτης αρνούμαι την κάρτα του πολίτη

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 22:55 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Λέω όχι στην κάρτα του πολίτη και είμαι κάθετος σε αυτό γιατί:
    1) δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα όλων αυτών των στοιχείων συγκεντρωμένων (ακόμα και το τι αγοράζω από που, πότε και πόσο έχει) σε μια κάρτα αφού υπάρχει σε αυτό κατάφωρη παραβίαση των ατομικών μου δικαιωμάτων και προσωπικών στοιχείων από την στιγμή που αυτά θα είναι διαθέσιμα σε όποιον θέλει να τα δει ( και παρακαλώ μην μου πείτε για ασφάλεια στοιχείων γιατί θα βάλω τα γέλια, μια που ασφάλεια και υπολογιστής και πολύ περισσότερο ίντερνετ δεν είναι με τίποτα έννοιες που πάνε μαζί) και θεωρώ μια τέτοια κίνηση τελείως αντισυνταγματική.
    2) στους καιρούς λιτότητας που περνάμε δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος να σπαταληθούν τόσα χρήματα σε αυτό το εγχείρημα για την υλοποίηση του την στιγμή που κόβουμε σαν χώρα, μισθούς, συντάξεις, προσωπικο και πολλά άλλα μήπως να δίναμε κάποια από αυτά τα λεφτά απλά και μόνο στην καλύτερη εκμετάλλευση των ήδη υπαρχόντων υποδομών; που θα κάνουν το ίδιο πράγμα με την κάρτα αλλά με μικρότερο κόστος και να εκμεταλλευτούμε τον υπάρχον δημόσιο τομέα και την μηχανογράφηση του;
    3) νοιώθω ότι αν υποχρεωθώ να την παραλάβω τότε αυτόματα θα γίνω ένα νούμερο και τίποτα άλλο
    ε λοιπόν λυπάμαι κύριοι αλλά ένα νούμερο δεν θέλω να γίνω για κανένα όποιος και αν είναι αυτός και ότι και αν λέει

    για τους παραπάνω λόγους λέω ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΘΕΤΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ που από πολίτες και ανθρώπους θα μας κάνει νούμερα στην οθόνη κάποιων και θα μας ελέγχει σε κάθε μας κίνηση

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 21:43 | ΑΛΕΛΟΣ

    Νομίζω υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση σχετικά με την καρτα πολίτη.Θα περιέχει chip?Θα περιέχει είτε εμφανώς,είτε αφανώς, είτε σε κωσικοποιημένη μορφή το 666;Ποιος από το υπουργείο θα απαντήσει υπεύθυνα σε αυτά;Για να είναι σωστή η διαβούλευση θα πρέπει να είναι γνωστές και οι λεπτομέρειες σχετικά με τη μορφή της κάρτας.Ως γνωστόν τα τεχνικά θεματα ασφαλειας δεν μπόρεσαν να τα λύσουν ούτε οι τράπεζες που δαπανούν τεράστια ποσά για την ασφάλεια των καρτών τους αλλά μέχρι σήμερα δεν το εχουν καταφέρει.Ξέρουμε περιπτώσεις υποκλοπών PIN και απώλειας χρημάτων μέσα από κάρτες.Δουλευω στον ευρυτερο δημοσιο τομεα και οργανικα υπαγομαι στο ΥΠ.ΕΣ. Το πρόβλημα του δημοσίου δεν είναι η μη ύπαρξη της κάρτας πολίτη, αλλά η έλλειψη διασύνδεσης των υπαρχόντων ηλεκτρονικών αρχείων διαφορετικών υπουργείων. Π.χ. τα αστυνομικά τμήματα έχουν αρχείο ιδιοκτητών οχημάτων, αλλά δεν είναι συνδεδεμένοι με το πιο εγκυρο και ενημερωμενο αρχείο του Υπουργείου Μεταφορών, που φαινονται και οι πλεον προσφατες μεταβιβάσεις κυριοτητας.Μετα αρχιζει η αλληλογραφία, η καθυστέρηση.Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα.Υστερα υπάρχει τόση πολυνομία, που για να βγει αποτέλεσμα για ένα θέμα, πρέπει να παρακάμψουν οι ίδιοι οι Δημόσιοι Λειτουργοί το Νόμο. Επίσης δεν υπάρχει έλεγχος και κυρώσεις.Αυτές τις παθογένειες μπορείτε να τις εξαλείψετε και να υπάρχει και πολύ καλή ηλεκτρονική διακυβέρνηση και οι πολίτες να είναι ελεύθεροι και να σέβονται το κράτος τους. Με εκτίμηση

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 19:25 | Μιχάλης

    Αρνούμαι την κάρτα αυτή ή οποία είναι άκρως επικίνδυνη και πονηρή. Δε γίνεται να μαζευτεί τόσο μεγάλος όγκος πληροφορίας σε μερικούς Η/Υ από τα δεδομένα των καρτών των πολιτών. Είναι επικίνδυνο και σίγουρα δε γίνεται αυτό για να αυξήσουν την ελευθερία του κόσμου αλλά για την έμμεση και λίαν συντόμως άμεση υποδούλωσή του. Φτάνει πια η κοροϊδία. Δε μπορείτε κύριοι ακόμη να μας νομίζετε ανόητους.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 18:14 | ΛΟΥΚΑΣ ΜΟΡΦΗΣ

    ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ Κ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ,ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΥΡΙΩΣ Κ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ,ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ?

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 17:58 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ .ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΑΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΡΘΟΣ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 16:09 | ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΟΥΡΗΣ

    Πιστεύω οτι θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του πολίτη ωστε με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο να διεκπεραιώνει δοσοληψίες κυρίως
    με το δημόσιο.
    Θα μπορούσε επιπρόσθετα να εμπεριέχει στοιχεία ωστε να αποτελεί και αδεια οδηγησης.
    Εάν εκδούσα αρχή θα ειναι η αστυνομία η αλλη δημόσια υπηρεσία, σκόπιμο ειναι η εκδοση να γίνεται κατόπιν συγκεκριμένου ραντεβού, ωστε να αποφευχθεί τόσο η ταλαιπωρία των πολιτών οσο και οι χαμένες εργατοώρες αναμονής, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 15:46 | Κώστας

    Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσα έξοδα στην παρούσα οικονομική συγκυρία! Δεύτερον, η παραλαβή της κάρτας πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι προαιρετική. Το στοιχείο της ελευθερίας δεν θα πρέπει να »αγγιχτεί» άλλο από καμία κυβέρνηση και από κανέναν. Τόσες χώρες που δεν δέχονται μια τέτοια κάρτα, γιατί το κάνουν; Το είδαμε αυτό; Η Ελλάδα θα πρέπει να σηκώσει ανάστημα σε όλα πλέον και οι έλληνες πολίτες να αφεθούν λίγο ελεύθεροι να επιλέγουν….
    Νομίζω ότι η κάρτα του πολίτη είναι ένα πολύ σοβαρό και ακανθώδες θέμα και θα πρέπει να συζητηθεί πάλι και πολλάκις… Μη βιαστείτε να εφαρμόσετε ένα τέτοιο μέτρο για το οποίο η χώρα μπορεί να αποκτήσει τόσους »εσωτερικούς μετανάστες»…

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 15:22 | ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    Δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε τόσα χρήματα σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές για τη χώρα. Υπάρχει το ΑΜΚΑ και είναι υπεραρκετό.

    Είναι σκάνδαλο. Άλλες χώρες το απέσυραν κι δεν έχουν τα δικά μας προβλήματα.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 14:24 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Αρνούμαι την κάρτα του πολιτη. Θεωρω οτι μου παραβιαζει την προσωπική μου ελευθερία και τα θρησκευτικά μου πιστεύω.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 13:19 | ΕΛΕΝΑ ΣΠΑΝΑΚΗ

    Eίναι απαράδεκτη διότι καταστρατηγούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
    Για την γραφειοκρατεία υπάρχουν χιλιάδες άλλες λύσεις αρκεί να υπάρχει λίγη θέληση από τις ανάξιες έως σήμερα κυβερνήσεις.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 12:50 | Ι. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ

    ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΒΛ. ΚΑΤΩΘΙ). ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ;

    Το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): «καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου»
    ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
    GENERAL CONSUMERS’ FEDERATION OF GREECE
    Κέντρο Πληροφοριών: Γ. Σεπτεμβρίου 13 – Αθήνα 104 32 – όρ. 5ος – τηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
    Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka – http://www.inka.gr/
    40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10

    Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
    Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :
    1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα με την «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
    Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.
    Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος ο κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές) και βέβαια οι χάκερς.

    Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο, φυτίλια, συννεφάκια.

    2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.
    Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ.
    Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

    Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
    Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
    Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
    ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

    ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα.
    Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 12:55 | Αγγελικη Αντωνοπούλου

    Αρνούμαι την κάρτα του πολιτη. Θεωρω οτι μου παραβιαζει την προσωπική μου ελευθερία . Με αυτο που κάνετε στρέφετε το Ελληνικό λαό εναντίον σας . Σε άλλες Χώρες τη κάρτα αυτή την κατέστρεψαν επικαλλούμενοι το δικαιωμα τους να είναι ελεύθεροι και κανείς να μην εχει πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα . Εσεις γιατι δεν σέβεστε την θελησή μας? Γιατι προσπαθείτε να μας επιβάλλετε την ηλεκτρονική σκλάβια; Δοθηκαν μάχες και γίνονται πολεμοι στο όνομα της Ελευθεριας. Οι προγονοι μας εδωσαν το αιμα τους , να ειμαστε εμεις ελευθερο!Δεν θα μας υποδουλώσετε εσεις! Σεβαστείτε την θελησή μας και σταματήστε αυτό το νομοσχεδιο.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 12:38 | ιορδάνης χατζής

    αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 12:43 | ΠΑΥΛΟΣ

    Ως Ελλην πολίτης αρνούμαι την κάρτα του πολίτη για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων καθώς επίσης και για το ότι είμαι Χριστιανoς Ορθόδοξoς.
    Η κάρτα αντιτίθεται στα θρησκευτικά μου πιστεύω.Παρακαλώ να σεβαστείτε την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και να αποσύρετε όλο αυτό το εγχείρημα άμεσα.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 10:30 | Ε.Παπαδοπούλου

    Πολλοί θεωρούν ότι η αντίδραση στην κάρτα προκαλείται μόνο από τη θρησκοληψία των ορθοδόξων, που εδώ και αιώνες φοβούνται πως θα έλθει αυτή η ώρα της έσχατης επιλογής για τον καθένα μας. Εξάλλου η θέση της ορθοδόξου Εκκλησίας είναι δεδομένη (φαντάζομαι δηλαδή, γιατί πολλά πράγματα έχουν ανατραπεί τα τελευταία δύο χρόνια).
    Εγώ είμαι χριστιανή ορθόδοξη και βεβαίως ανησυχώ και για το λόγο αυτό, πέραν των υπολοίπων που έχω αναφέρει και αφορούν σε θέματα προσωπικής ελευθερίας και σεβασμού της προσωπικότητας του ατόμου.
    Για να δούμε όμως, τι λένε οι μη ορθόδοξοι;
    Η ελευθερία επιλογής είναι βασικός κανόνας κάθε χριστιανικού δόγματος, συνεπώς κανένας χριστιανός δεν επιθυμεί να τον ελέγχουν με οποιονδήποτε τρόπο. Ρωτήσατε λοιπόν τους εκπροσώπους των υπολοίπων χριστιανικών δογμάτων στην Ελλάδα;
    Ρωτήσατε μήπως τους μουσουλμάνους πολίτες; Ή μήπως βασίζεστε στο ότι δε θα καταλάβουν περί τίνος πρόκειται; Οι μουσουλμάνες αρνούνται μέχρι και να βγάλουν τα τσαντόρ για να βγουν φωτογραφία για ταυτότητα, φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν τους εξηγήσει κανείς τις δυνατότητες αυτής της κάρτας;
    Ρωτήσατε μήπως τους άθεους; Αυτοί δεν θέλουν να εξαρτώνται από θεούς, λέτε να θέλουν να εξαρτάται όλη τους η υπόσταση από μία κάρτα;
    Πόσοι τελικά θα τη δεχτούν; Όσοι εθελοτυφλούν μπροστά στους κινδύνους και θεωρούν ότι το ύψιστο αγαθό για έναν άνθρωπο είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών του με το μικρότερο δυνατό κόπο. Όσοι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρατική εξουσία, που μας έχει κατ’επανάληψη προδώσει. Όσοι πιστεύουν ότι στην Ελλάδα έχουμε και θα έχουμε για πάντα δημοκρατία. Όσοι θεωρούν δεδομένη την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, την ώρα που καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, περιορίζεται το δικαίωμα στο μισθό και την κοινωνική ασφάλιση. Όσοι εμπιστεύονται τυφλά την τεχνολογία, ενώ οι παραβιάσεις των δεδομένων είναι παιχνιδάκι για τους ειδικούς.
    Έχω ταλαιπωρηθεί πολλές φορές σε υπηρεσίες, αλλά το προτιμώ από το κουβαλάω όλο μου το μητρώο στην τσέπη μου, από τον κίνδυνο να μπορεί κάποιος να διαγράψει όλη μου την ύπαρξη σβήνοντας έναν αριθμό. Δε θέλω να ξέρει ο καθένας το ιστορικό μου, θέλω ένας συγκεκριμένος αρμόδιος υπάλληλος να έχει πρόσβαση ΜΟΝΟ στα στοιχεία εκείνα που είναι αναγκαία για να με εξυπηρετήσει και κάθε διασταύρωση στοιχείων να γίνεται για συγκεκριμένη ανάγκη. Θέλω τέλος οι συναλλαγές μου να γίνονται σε ρευστό ΠΑΝΤΑ και να έχω τη δυνατότητα να κρατήσω ένα ποσό στην άκρη, την επόμενη φορά που θα κινδυνεύσουν οι καταθέσεις (όπως παραδέχθηκε και ο ΥΠ.ΟΙΚ), ώστε να μην εξαρτώμαι πλήρως από μία τράπεζα.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 10:45 | Πεζουβάνης Ηλίας

    Η ιδέα μιας κάρτας που θα εξυπηρετεί τον πολίτη και θα τον γλυτώνει από τη γραφειοκρατεία είναι πολύ δελεαστική . Ιδιαίτερα αν φέρει στοιχεία που θα μπορούσαν να σε εισάγουν σε ένα νοσοκομείο χωρίς δεύτερη ενέργεια. ή να σε αναγνωρίζει στον ΟΑΕΔ, ΔΟΥ, ΙΚΑ πχ χωρίς να χρειάζεται να φωτοτυπείς βιβλιάρια ταυτότητες και δεν ξέρω τι. Έχοντας γνώση όμως στο πόσο εύκολο είναι να κλέψει κάποιος τα δεδομένα αυτά με μια απλή συσκευή ανάγνωσης η να την χρησιμοποιήσει σε μια τράπεζα η στο διαδίκτυο (περίπτωση απώλειας) τρομάζω.

    Οι πρώτες σκέψεις που κάνω είναι :
    Η Κάρτα να είναι προαιρετική.. να την παίρνει όποιος πραγματικά τη χρειάζεται και έχει ζυγίσει τα οφέλη και τους κινδύνους. (όπως οι πιστωτικές)
    Θα προτιμούσα να είναι περισσότερο κάρτα για συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες και νοσοκομεία και όχι ταυτότητα για όλες τις χρήσεις (για αγορές και ταξιδιωτικό εργαλείο).
    Να αποφύγουν το τσιπάκι ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χάσει τα δεδομένα του με μια μηχανική ή μαγνητική βλάβη. (θα μπορούσε να είναι ένα ολόγραμμα με αριθμούς ξανασκέφτομαι)
    έχει βασικές πληροφορίες υποχρεωτικές (όνομα ΑΦΜ ΑΜΚΑ ομάδα αίματος) και επιμέρους προαιρετικές ( τόπος διαμονής, συγγενικά πρόσωπα, e-mail, ημερομηνία γέννησης, τηλ…)
    Άλλη σκέψη είναι να υπάρχουν διαφορετικών ειδών κάρτες με διάφορα level δεδομενων
    πχ level 1 (ότι περιέχει και η σημερινή ταυτότητα σύν αποτυπωμάτων και βιομετρικών).
    level 2 με όλα τα στοιχεία που μπορεί να χρειαστείς στο δημόσιο ΑΜΑ ΑΜΚΑ ΑΦΜ..
    level 3 με στοιχεία ιατρικά ομάδα αίματος τυχών αλλεργίες
    level 4 να κρατά ιατρικό ιστορικό και παθήσεις , να έχει προαιρετικά τηλέφωνα , και να κρατά ιστορικό χρήσης ίσως και σύστημα εντοπισμού της. αυτές θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά χρώματα.
    το σύστημα που θα την δέχεται να κάνει διασταύρωση βιομετρικών στοιχείων για ταυτοποίηση με αυτόν που την κρατά.
    Λαμβάνοντας υπόψιν ότι όλα αυτά είναι λίγο ουτοπικά για τη χώρα που ζούμε. Γιατί καμιά υπηρεσία δεν είναι συνδεδεμένη ηλεκτρονικά (αλλιώς δεν θα είχαμε πρόβλημα και με την υπάρχουσα ταυτότητα)
    Το όλο σύστημα να ξεκινήσει εθελοντικά δηλαδή να δούμε το μηχανισμό πώς και αν δουλεύει
    γιατί αν όλη η ιστορία γίνεται για το φακέλωμα και ή ταλαιπωρία παραμείνει δεν έχει νόημα. να
    οργανωθεί το δημόσιο και να μην γίνονται επιπόλαια έξοδα τις εποχές που ζούμε.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 09:18 | αναστασια κωλεττη

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΣΕΤΕ.ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ.ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ…ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Κ.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 09:05 | ΞΕΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΟΣ

    ΕΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗ ΟΤΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΕΡΙΕΧΗ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 666, ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ…
    (ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΚΑΙ ΑΚ0ΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ).
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 666… ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΜΕ;
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΟΣ
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 01:00 | ΣΠΥΡΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ.ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΑΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΡΘΟΣ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 01:40 | παρατηρητης

    Ως πολίτης αρνούμαι την κάρτα του πολίτη για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

    Η κάρτα θετει σε κινδυνο ευαίσθητα προσωπικά δεδομάνα αφου μετα την απώλεια της ειναι εύκολο να παραβιαστεί το τσιπάκι.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 01:45 | thanasis

    Κυριοι της κυβερνησης δεν χρειάζεται καμμία καρτα του πολίτη. Ήδη εχετε τον ΑΜΚΑ ή τον ΑΦΜ μας. θα μπορούσατε καλλιστα με αυτα τα εργαλεια να κανετε την ιδια δουλειά. Σταματηστε τις δαπάνες για το δηθεν εκσυγχονισμό. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 00:15 | Γιώργος

    Θα περίμενα μεγαλύτερη ευαισθησία από την επίσημη πολιτεία στις δικαιλογημένες ανησυχίες πολιτών και πιστών σε ότι αφορά στην προστασία του αγαθού της ελευθερίας. Σε μία χώρα που στη διάβα της ιστορίας της από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα μάτωσε για αυτήν και κήρυξε την αξία της σ όλη την οικουμένη. Ενός αγαθού που τα τελευταία χρόνια ολοένα και περιορίζεται σε πανευρωπαικό και παγκόσμιο επίπεδο με αφορμή ποικίλες «ασύμετρες» απειλές, για να οδηγηθούμε σταδικά σε ένα οικουμενικό κράτος «μεγάλου αδελφού», όπου μία υπερεθνική ελιτ θα κυριαρχήσει, έχοντας ισοπεδώσει «ενοχλητικές» εθνικές ιδιαιτερότητες και δημιουργήσει μία παγκόσμια εξαθλιωμένη μάζα εξαρτημένων σύγχρονων κολλήγων.
    Αγαπητοί κυβερνώντες και μέλη του κοινοβουλίου, έσεις που κρατάτε τα ηνία της χώρας σε αυτή τη δύσκολη καμπή, μη προδίδετε τα αίματα αιώνων. Η ελευθερία δεν διαπραγματεύεται. Οι αποφάσεις σας σε μία σειρά θεμάτων (εθνικά κλπ), μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο, θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο το όνομά σας θα γραφτεί στην ιστορία. Εσεις αποφασίζετε και εμεις αγρυπνούμε.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 00:12 | Ιφιγένεια

    Ως Ελληνίδα πολίτης αρνούμαι την κάρτα του πολίτη για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων καθώς επίσης κ για το ότι είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη.Η κάρτα αντιτίθεται στα θρησκευτικά μου πιστεύω.Παρακαλώ να σεβαστείτε την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού κ αποσύρετε όλο αυτό το εγχείρημα άμεσα

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 00:49 | John Fistikis

    Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων δε βλέπει τίποτα το περίεργο στην όλη κατάσταση με την κάρτα του πολίτη;
    Εμένα γιατί να με αντιπροσωπεύει μια κάρτα που δε ξέρω τι γράφει μέσα;
    Γιατί όποιος έχει πρόσβαση σε αυτή να μπορεί να μάθει τα πάντα για μένα;
    Πόση ασφαλή είναι τα δεδομένα μας μέσα σε αυτή την κάρτα;
    Πόσο δημοκρατική είναι η υποχρεωτική χορήγηση της κάρτας του πολίτη σε πολίτες που απόλυτα αιτιολογημένα δεν την θέλουν;
    Γιατί προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε το ηλεκτρονικό φακέλωμα το οποίο είναι γνωστό εδώ και 2000 χρόνια οτι θα έρθει;
    http://www.freevolition.gr/666.htm

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 00:58 | Κωνσταντίνος

    Ως Ελληνας πολίτης αρνούμαι την κάρτα του πολίτη για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων καθώς επίσης κ για το ότι είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος .Η κάρτα αντιτίθεται στα θρησκευτικά μου πιστεύω.Παρακαλώ να σεβαστείτε την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού κ αποσύρετε όλο αυτό το εγχείρημα όπως πολύ σωστά συνέβει κ στην Αγγλία.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 23:31 | pantelis

    gia poio logo na paroyme mia tetia karta? ta idia den elegan kai gia tis thlekartes oti tha mas dieykolynoyn na mhn exoyme mazi mas psila??
    ma me ta idia xrimata poy dinoyme gia thn thlekarta tha pername thlefono apo kermatothlefono.
    antithetos katargithikan ta thlefona me kermata kai kikloforoyn oi thlekartes. kai se ti bohthise ayto toys polites??se tipota para mono aytoys poy thn bgazoyn kai aytoys poy fakelwnoyn.
    DEN PISTEYW OTI MIA TETOIA KARTA THA EINAI XRHSIMH PERISOTERO GIA TON POLITH APO OTI GIA AYTOYS POY THN EKDIDOYN.
    DEN EXW KAMIA EMPISTOSYNH OYTE STON LOGO POY THN BGAZOYN OYTE FYSIKA SE AYTOYS POY THA XEIRIZONTE AYTA TA PROSWPIKA DEDOMENA POY THA EXEI MESA.
    GIA POIO LOGO ALWSTE PREPEI NA YPARXOYN DEDOMENA SE ENA TSIPAKI MIAS KARTAS KAI TI DEDOMENA? OTI DEDOMENA XRIAZETE GIA THN TAYTOPOIHSH DEN YPARXOYN KAI SHMERA STHN TAYTOTHTA?TA APARAITHTA TOYLAXISTON.

    GIA POIO LOGO NA PARW MIA KARTA POY DEN THA KSERW TI EXEI MESA KAI POIOS THA MPOREI NA TA BLEPEI KAI NA TA EPEKSERGAZETE H NA TA DIAGRAFEI ENW EGW DEN THA MPORW OYTE NA DW TI EXOYN GRAPSI MESA??
    STO KATW KATO TIS GRAFIS H TAYTOTHTA APODIKNYEI STOYS ALLOYS POIOS EISE ARA DEN XREIAZONTE DEDOMENA SE TSIPAKIA OTI XRIAZETE YPARXEI PANW TO ONOMA KAI H DIEYTHYNSI,GIA POIO LOGO NA PARW MIA TETOIA TAYTOTHTA KSERW KALA POIOS EIME DEN EXW PATHI AMNHSIA EKTOS KAI AN DEN EMPISTEYONTE OYTE TA IDIA TA EGRAFA POY EKDIDOYN OI IDIOI STH ASTYNOMIA.OPOTE AS TA KATARGISOYN TELIWS.

    DEN YPARXEI KANENAS APOLYTOS LOGOS NA ANTIKATASTATHOYN OI TAYTOTHTES GIA NA GINOYN APLA APO TAYTOTHTES SE HLEKTRONIKH THLEKARTA METAFORAS DEDOMENWN KAI PROSWPIKWN STOIXEION STO DIADIKTYO POY APLA THA MPOROYN NA BLEPOYN DHMOSIA KAI MH DHMOSIA PROSWPA STOIXEIA POY PITHANON DEN TOYS AFOROYN KIOLAS. GIATI MHN MOY PEITE OTI AN DWSEIS STHN TRAPEZA THN TAYTOTHTA DEN THA DOYNE KAI ALLA STOIXEIA AN PERIEXEI STO MICROTSIP.

    SYGEDROSH DEDOMENON SE MIA KARTA EINAI EPIKYNDYNO PARA KALO.
    KAI TELOS DEN PHRA THN PROHGOYMENH TAYTOTHTA XWRIS TO THRISKEYMA KAI DEN PROKEITE NA PARW OYTE AYTH THN OPOIA DEN EMPISTEYOME KAI OLAS
    DIOTI KSERW OTI PROIONTA HLEKTRONIKOY TYPOY EINAI EPIKYNDINA OSA KLEIDIA ASFALEIAS KAI NA PERIEXOYN.
    apla einai enas akoma kalyteros tropos gia thn apothikeysi kai xrhsi proswpikon dodomenwn ton politon xwris thn adeia toys opos ginete kai me ta kinita thlefona .
    dhladi fakelwma kai isws kai se morfi ydatografimatos sxedio barcode kai to perifimo 666 poy distixws einai se ola ta proionta kai stoys ypologistes afoy einai stoixeio toy leitoyrgikoy toys systhmatos
    an proseksoyn oi polites sta tsat otan prospathi na kani sindesi o server bgazei ayton ton arithmo.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 23:13 | ANTIFAKOS NIKOLAOS

    ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΡΗΤΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ!!!ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ!!!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 23:37 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ . Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΣΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΟΜΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΘΕΜΑ.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 23:24 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 22:21 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΟΥΡΝΑΡΟΣ

    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ? ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΩ. ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΕΙ, Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΡΟΛΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕ ΘΕΛΩ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙ ΨΩΝΙΖΩ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΜΟΥ? ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Η ΠΑΤΡΙΣ, ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ, ΟΤΑΝ ΕΙΔΙΚΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ. ΜΟΝΟ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥ. Α, ΡΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ, ΤΣΑΜΠΑ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΟΥ. ΟΛΑ ΙΣΩΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ?

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 22:51 | ioannis

    xairete,gia enimerosi olon mas sas metafero ti ginete stin germania me tin sigegrimeni karta.
    1.einai proeretiki i paralabitis.
    2.se tileoptiko kanali tis germanias zontana xaker parabiase tin, karta kai ypeklexe stoixia,kai ola auta me ena aplo scaner.
    3.o proedros tis mustikis astinomias tis germanias dilose oti oi polites kala tha itan na min tin paralaboun giati den parexei katholou asfaleia,ta simperasmata dika sas,euxaristo.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 22:42 | ΜΑΡΙΑ ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Ως Ελληνίδα πολίτης αρνούμαι την κάρτα του πολίτη για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων καθώς επίσης κ για το ότι είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη.Η κάρτα αντιτίθεται στα θρησκευτικά μου πιστεύω.Παρακαλώ να σεβαστείτε την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού κ αποσύρετε όλο αυτό το εγχείρημα όπως πολύ σωστά συνέβει κ στην Αγγλία.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 22:20 | Τζίβας Θεόδωρος

    Ερώτηση: υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ποιο θα είναι το κόστος για την εφαρμογή του μέτρου; Επίσης αν και πότε θα αποσβεστεί;
    Πρόταση: Πιστεύω ότι αρχικά θα πρέπει να ξεκινήσουμε με την κάρτα του δημότη, την οποία θα χρησιμοποιεί για τις συναλλαγές του με το δήμο. Επειδή οι έδρες των δήμων όλο και απομακρύνονται από τα χωριά, θα μπορούσε σε κάθε χωριό να τοποθετηθεί ένα μηχάνημα τύπου ΑΤΜ, το οποίο θα λειτουργεί με την ίδια φιλοσοφία. Εισάγοντας την κάρτα, με τη χρήση κωδικού, θα μπορούμε να πάρουμε μερικά έγγραφα που μας αφορούν (π.χ. πιστοποιητικά). Μπορεί οι ηλικιωμένοι να μην μπορούν να την χρησιμοποιούν (οπότε θα λαμβάνουν τα έγγραφά τους με τον παραδοσιακό τρόπο), οι νεώτεροι όμως θα κερδίζουν πολύτιμο χρόνο.
    Σχόλιο: Καλό θα ήταν η κάρτα να μην είναι υποχρεωτική, να χορηγηθε΄ισε όλους το θέλουν. Αν πράγματι οι κάτοχοί της θα επωφεληθούν, τότε είναι βέβαιο ότι θα τους ακολουθήσουν και οι άλλοι.

  • 1.Η μέχρι τώρα εμεπειρία μας λέει οτι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από δημόσιες υπηρεσίες δέν διαφυλάχτηκαν επαρκώς. Υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της χρηστής διαχείρησης τών διαχειριστών (δημοσίων υπαλλήλων) αυτών τών προσωπικών δεδομένων τών πολιτών;
    2.Έχουν όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου (π.χ. ΙΚΑ)πρόσβαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση;
    3.Μήπως είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο με δεδομένο οτι μεγάλο μέρος του πληθυσμού δέν είναι εξοικιωμένο με την ηλεκτρονική πραγματικότητα;
    4. Μήπως να δίνονταν προτεραιότητα από πλευράς της Κυβέρνησης σε άλλα θέματα που «καίνε» την καθημερινότητα τών πολιτών;
    5. Προσωπική μου εκτίμηση, ίσως γιατί δέν κατάλαβα τόν λόγο της υιθέτησης της από τους πολίτες, είναι οτι δέν χρειάζετα,ι αρκεί η ταυτότητα μας.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 22:43 | ευφροσυνη βασιλοπολου

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΗΑCKERS. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ ΠΡΙΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΟΗΜΟΝΑ ΟΝΤΑ.
    ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΤΟΥ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ;

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 22:14 | Markos Kapiris

    Εγώ μαλλον δεν έχω αντήρρηση να έχω κάρτα πολίτη αντί της σημερινής ταυτότητας. Ομως μέχρι εκεί και τίποτα περισσότερο (εννοώ κάτι υποδόρια RFID που ακούω από διάφορες πηγές).

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 21:31 | ΕΥΘΥΜΙΑ ΓΟΥΛΙΑΜΟΥ

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΝΕΝΟΣ.
    ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝ
    ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 21:02 | ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ,ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.
    ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΚΑΤΕΦΥΓΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ.ΜΕ ΤΟΝ Α.Τ ΜΟΝΟ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΜΕΝΩ,ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ,ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ,ΟΤΙ ΕΧΩ ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ!
    ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ?
    ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
    ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ!
    ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ 666 ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ,ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ,ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ,ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΝΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΟΙ!

  • Να αναρτηθεί τι κάνουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ποιές λύσεις έδωσαν.

    Αντιγράψτε το καλύτερο σύστημα από αυτά, ζητήστε συνδρομή από τη χώρα και αφήστε τους πειραματισμούς.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 20:11 | sapere aude

    Το πλινθίον και το θηρίον: Λίγες σκέψεις ἑνός ἁπλοῦ νοῦ:
    1. Κατ΄ἀρχάς φαίνεται σωστή ἡ εἴσοδος τῆς κάρτας στη ζωή μας, αφοῦ ἡ τεχνολογία ἐξελίσσεται και ὅπως τα κομπιοῦτερ διευκόλυναν τη ζωή μας ἔτσι και ἡ κάρτα θα μᾶς βοηθήσει νά λειτουργήσουμε ταχύτερα καί ἀποτελεσματικότερα.
    2. Ὅλες οἱ καινοτομίες στην ἱστορία τῆς ἀνθρωπότητος δέχτηκαν τά πυρά τῶν μαζῶν πού βλέπουν με δυσπιστία κάθε ἀλλαγή. Αὐτό εἶναι και το τίμημα πού πληρώνουν οἱ χαρισματικές προσωπικότητες πού βλέπουν πρῶτοι την ἀνάγκη ἀλλαγῶν ἀλλά ἀντιμετωπίζουν την ἄρνηση και τήν ἀβάσταχτη βλακεῖα τῶν ἄλλων.
    Ὅμως…
    3. Ἡ δημιουργία ἑνός παγκόσμιου καρτοσυστήματος πού θα περιέχει ἕναν τεράστιο, ἀπίστευτο ὄγκο πληροφοριῶν, εἶναι ἄν μη τι ἄλλο ἕνα δέλεαρ για κάποιους πού πολύ θα ἤθελαν να τον βάλουν στο χέρι. Τυχαῖο; Δεν νομίζω…
    4. Μπορεῖ οἱ προθέσεις τοῦ συμπαθοῦς ὑπουργοῦ μας να εῖναι ἀγαθές, ἀλλά τέτοια ἐγχειρήματα ξεφεύγουν ἀπό τον ἔλεγχο τοῦ νῦν ὑπουργοῦ και της κάθε κυβερνήσεως, διότι οἱ κυβερνήσεις πέφτουνε ἀλλά ἡ κάρτα μένει…
    5. Το βασικότερο ἐρώτημά μου εἶναι: εἶναι ἐφικτή ἡ ἀπόλυτη θωράκιση τῆς κάρτας στη σημερινή και την αὐριανή της μορφή; Μᾶλλον δεν εἶναι. Ἐκτός και ἄν μᾶς πείσουνε με ἀπόλυτα ἐπιστημονικά-τεχνολογικά ἐπιχειρήματα και ὄχι με τα γνωστά εὐχολόγια. Βέβαια ἤδη ἀκούω τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις τῶν ὑπευθύνων ἀλλά ἔχω ἐτοιμάσει μία τρύπα στο ἄλλο μου αὐτί. Μέχρι τότε ἡ ἔκδοσή τῆς κάρτας τοῦ πολίτη θα συνοδεύεται ἀπό φόβο ἐκμεταλλεύσεώς της ἀπό ἁπλούς ἠλεκτρονικούς κακοποιούς και ἀπό τους θέλοντες να ποδηγετήσουν τον κόσμο.
    6. Τέλος γιατί αὐτή ἡ καρτοπρεμούρα στην Ἑλλάδα; Τόση γραφεικρατία και τόσος κόσμος δουλεύει στο δημόσιο και οἱ διαδικασίες πᾶνε σαν χελῶνες. Γιατί δεν κοιτᾶμε να κάνουμε πιο εὐέλικτο το ὑπάρχον σύστημα;Τι οὐσιῶδες πρόκειται να προσφέρει ἡ κάρτα; Νομίζω ὄτι εἶναι σαν να θέλουμε να βάλουμε τοῦρμπο κινητήρα σε ἕνα αὐτοκίνητο με σκασμένα τα λάστιχά του με δῆθεν σκοπό να το κάνουμε γρηγορότερο.
    Ἄς φτιάξουμε λοιπόν πρῶτα τα κάθε εἴδους σκασμένα λάστιχα και ξανασυζητᾶμε τα περί κάρτας ἀργότερα και ὠριμότερα. Το πλινθίον – chip – της κάρτας θα εἶναι φαντάζομαι ἕνας ἀσίγαστος πόθος για το θηρίον. Ἀποστρέφομαι την θρησκοληψία ἀλλά κάπου μακρυά ἠχοῦν τά τύμπανα τῆς Ἀποκαλύψεως.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 20:04 | Αρχάγγελος

    Ο λόγος που δεν πρέπει να εκδοθεί αυτή η κάρτα είναι ένας: Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να υποκλέψουν χάκερς τα στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσουν για οποιοδήποτε σκοπό (είτε ακόμη και για φιλανθρωπία) χωρίς την θέλησή μου. Μην ξεχνάτε ότι πολλοί Έλληνες πολίτες δεν χρησιμοποιούν ούτε πιστωτικές κάρτες, ούτε τύπου αυτών, για λόγους ασφαλείας. Δεν μας εξασφαλίζει κανείς το ότι δεν κινδυνεύουμε με την χρήση της κάρτας – ταυτότητας που θα μας επιβάλετε με το ζόρι.
    Θα μπορούσατε, όμως, να εκδόσετε μια κάρτα – ταυτότητα – δίπλωμα οδήγησης όπου θα αναγράφονται μόνο οι αριθμοί της Αστυνομικής ταυτότητας, ο αριθμός του διπλώματος οδήγησης, η ομάδα αίματος του χρήστη αλλά και η διεύθυνση κατοικίας αυτού. Με λίγα λόγια, η κάρτα σας να είναι χρήσιμη σε περίπτωση ατυχήματος, εξαφάνισης αλλά και ταυτοποίησης του χρήστη.
    Αν η κάρτα με κάνει να αισθανθώ ανασφαλής, δεν πρόκειται να την δεχθώ και ΕΥΧΟΜΑΙ να το σεβαστείτε.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 20:00 | Αλέξανδρος Σουρτζής

    Καταρχάς αρνουμαι να την παραλαβω διοτι αυτο ειναι αντιθετο με την θρησκεια μου.

    Εν συνεχεία, διερωτώμαι: γιατι στην Αγγλία το μέτρο της εκεί Κάρτας, απορρίφθηκε και ο νόμος ακυρώθηκε, για λόγους πολιτικών ελευθεριών; Γνωρίζετε ότι στην Αγγλία δεν υπάρχουν ούτε καν ταυτότητες; Ποιοι επιθυμούν να μετατρέψουν τον Ελληνικό λαό, σε πειθήνια και άβουλα μαρκαρισμένα ζώα; Είναι οι Αγγλοι πιό φιλελεύθεροι απο εμάς, και εμείς πιό υποταγμένοι στην ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ της Εξουσίας;

    Η Κάρτα, και εν συνεχεία η ενσωμάτωση της Φοροκάρτας στην Κάρτα, θα καταστήσει υπόδουλους όσους τη λάβουν. Το Κράτος και οι Μυστικές Υπηρεσίες θα γνωρίζουν ανα πάσα στιγμή ακόμα και για μια τσίχλα που αγοράσε ο κάτοχός της από το περίπτερο. Σε λίγο ο πολίτης δε θα μπορεί να αγοράζει ή να πωλεί χωρίς την Κάρτα.

    Δεν είμαστε κατώτεροι απο τους Βρεττανούς. ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ για τους παραπάνω και για πολλούς ακόμα λόγους.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 20:16 | Παπανικολάου Κωνσταντίνος

    Από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει barcode αλλά ούτε και Microchip-«Πλινθίο», αφού θα είναι προαιρετικό και προφανώς πολλοί δεν θα το δεχτούν, καθώς ούτε ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και λοιπές πληροφορίες, βιομετρικέ ή μη, ας μας πει κάποιος ποιός ο λόγος αντικατάστασης της υφιστάμενης ταυτότητας? Τι θα προσφέρει η νέα και πως θα ενισχύσει την επαγγελούμενη ψηφιακή διακυβέρνηση από τη στιγμή που η ψηφιακή ταυτοποίηση δεν θα είναι εφικτή?
    Ο φτωχός μου νους δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτα άλλο από τη μετατροπή στο μέλλον του όρου «προαιρετικά» σε «υποχρεωτικά» με τη δημοσιοποίηση περιπτώσεων υποκλοπής στοιχείων και διαφήμιση της «ασφάλειας» που θα παρέχει η αναβαθμισμένη κάρτα.
    Επίσης, στίβω το κεφάλι μου να σκεφτώ πότε άλλοτε η Ελλάδα ακολούθησε στη καινοτομία την Γερμανία και την Αγγλία που πριν από λίγο καιρό εισήγαγαν τη χρήση της κάρτας. Πότε????

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 19:00 | σπυρος κ

    τα σχολια των προηγουμενων ηλεκτρονικων ομιλητων καλυπτουν απολυτα εκτος φυσικα απο μενα κ την συντριπτικη πλειοψηφια του ελληνικου λαου. Αυτο διαπιστωνεται αρκετα ευκολα με την διεξαγωγη δημοψηφισματος,πραξης συνταγματικης νομιμοτητας και πολιτειακης πλεον αναγκαιοτητας.Οι ελληνες πολιτες εχουν ηδη αστυνομικη ταυτοτητα η οποια μπορει να χρησιμοποιηθει με καθε νομιμο ηλεκτρονικο κ μη ηλεκτρονικο τροπο για οποιαδηποτε διασταυρωση,εξακριβωση και ταυτοποιηση οιονδηποτε στοιχειων με απολυτα ασφαλη τροπο χωρις να παραβιαζεται καμια θρησκευτικη,πολιτικη,ατομικη και προσωπικη ελευθερια.Ειναι πλεον εκτος απο πολιτικο καθηκον και συλλογικη υποχρεωση της κυβερνησης να διασφαλισει την τηρηση των νομων του συνταγματος καθως φυσικα και της διασφαλισης της κοινωνικης συνοχης με ΑΠΟΛΥΤΑ δημοκρατικο τροπο που να ταιριαζει στο εθνος,στην ιστορια και στην εθνικη και θρησκευτικη μας ταυτοτητα.Οι τελευταιες ειναι ΑΞΙΕΣ ΑΙΩΝΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ οι οποιες δεν μπορουν και ΔΕΝ θα αλλοιωθουν με κανενα προσχημα και αλλοθι νομοτυπιας.Εν κατακλειδι η ιστορια κρινει εκτος απο του ηγετες,τις πολιτικες παραταξεις και τις ιδιες τισ πολιτικες.Ευχαριστω για τον χρονο που διαθεσατε για να με ακουσετε.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 19:24 | Συμεων

    οχι συη καρτα του πολιτη.Εχω ονομα.Δεν θελω τη αριθμοποιηση μου,διοτι δεν ειμαι αλογο ζωο.Επισης στην Αγγλια δεν τη δεχτηκαν λογω υψηλου κοστους.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 19:23 | Eυθύμιος

    Γιατί σωνει και καλά να αλλάξουν οι ταυτότητες; Και γιατί να υπάρχει ένα τσιπάκι στο οποίο θα είναι αποθηκευμένα όλα τα προσωπικά μας στοιχεία χωρίς εμείς (οι δικαιούχοι) να μπορούμε να τα ελέγξουμε ή έστω να τα δούμε; Και αν αποδειχτεί πως εμπεριέχεται ο αριθμός 666 σε οποιαδήποτε μορφή, τότε δεν θα είναι βάσιμες οι υποψίες για το ότι είναι «υποπτες»;Γιατί να μην υπάρχει άλλος αριθμός π.χ το 289; Μόνο με το 666 θα μπορούν να λειτουργούν αυτές οι ταυτότητες; Παρατηρείται το παραδοξο να μιλάνε όλοι για σεβασμό στον άλλον και στις θρησδκευτικές τους πεποιθήσεις (π.χ μουσουλμάνοι με τις προσευχές και το κοράνι) και οι δικές μας, μέσα στην ίδια μας τη χώρα, να καταπατούνται και να μην λαμβάνονται υπ’ όψην. Να περιφρονούνται.Δεν είναι μονόπλευρη (αν όχι ύπουλη και εχθρική) αυτη η συμπεριφορά; Εν ολίγοις δεν συμφωνω με την κάρτα του πολίτη ούτε επιθυμώ να την παραλάβω.Προσωπικά πιστεύω πως θα πρεπει να το ξανασκεφτεί η κυβέρνηση γιατι θα φερει (ακόμα μια) μεγάλη αναστατωση. Εκτός αν έτσι την έχουν υποχρεώσει να κάνει…

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 18:41 | Μπετυ

    Στην καινουργια καρτα να αναγραφεται το θρησκευμα μας.