Δ. Περιεχόμενο Προτάσεων της Διαβούλευσης

Η καθιέρωση της Κάρτας Πολίτη αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την υποστήριξη ενεργειών εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, για την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διάλογος για τα οφέλη της Κάρτας Πολίτη, για τεχνικά θέματα, για την επέκταση υπαρχουσών και την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας, είναι αναγκαίος για τον καλύτερο σχεδιασμό και την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Ενδεικτικά θέματα προβληματισμού και έκφρασης απόψεων είναι:

  • η αξιοποίηση και επέκταση υπαρχουσών και η ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τη Δημόσια Διοίκηση,
  • η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των πολιτών
  • η προστασία της ασφάλειας των συναλλαγών
  • η εισαγωγή και αξιοποίηση καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα,
  • τεχνικές προτάσεις για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της Κάρτας Πολίτη,
  • άλλες προτάσεις για την οργανωτική και επιχειρησιακή αρτιότητα του συνολικού εγχειρήματος .
  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 12:36 | Γ. ΑΘΑΝΑΣΑΚΙΑΣ

    Όλοι γνωρίζουν σήμερα κάτι που αγνοούσαν πριν από πολλά χρόνια, ότι δηλαδή
    α)μέσω του τσιπ του κινητού τηλεφώνου μπορούν να εντοπίσουν τον τόπο στον οποίο βρισκόμαστε κάθε στιγμή,
    β)μέσω του τσιπ του κινητού τηλεφώνου μπορούν να παρακολουθούν τις συνομιλίες μας, όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.
    Ας προσέξουν λοιπόν όσοι λένε ναι στην Κάρτα του Πολίτη με τσιπ, γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε τι δεδομένα και τι δυνατότητες θα προσθέσουν αύριο στο τσιπ της Κάρτας. Μπορεί ενδεχομένως στο μέλλον να δημιουργήσουν ένα τσιπ – τερατούργημα στην Κάρτα (οι δυνατότητες της τεχνολογίας είναι απεριόριστες) που πιθανότατα θα μας οδηγήσει στην απόλυτη σκλαβιά, εάν αυτό θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει κάθε βήμα μας.
    Σας θυμίζω πάλι το αθώο (;) τσιπ του κινητού σας τηλεφώνου.
    Πιστεύει κανεις, εξάλλου, ότι, αν δείχνει στις υπηρεσίες την πολυδιαφημισμένη Κάρτα, δεν θα του ζητούν να προσκομίσει 20 έγγραφα για να πάρει τη σύνταξή του ή πιστεύει ότι η συνταξή του θα εκδίδεται την επόμενη ημέρα;
    Αν θελησει να ανοίξει κάποιος ένα κατάστημα, νομίζετε ότι θα είναι αρκετή η Κάρτα ή θα του ζητούν άλλα 20 τουλάχιστον έγγραφα;
    Η Κάρτα αυτή είμαι βέβαιος ότι δεν εξυπηρετεί τον πολίτη, γιατί η γραφειοκρατία θα εξακολουθεί να υφίσταται.
    Το γέγονός και μόνο ότι αυτή η Κάρτα τείνει να επιβληθεί σε όλους τους λαούς, πρέπει να μας βάλει σε υποψίες. Ήλθε ίσως ο καιρός να επιβληθεί μια Παγκόσμια Κύβέρνηση ή μια Παγκόσμια Οικονομική Κύβέρνηση.
    Η Κάρτα αυτή, κατά τη γνώμη μου, θα είναι η Κάρτα της Εξουσίας, κι όχι η Κάρτα του Πολίτη, όπως κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται.
    ΟΧΙ στην Κάρτα.

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 12:42 | Δικηγόρος

    Και μία νομική άποψη σε περίπτωση που βγει η κάρτα του πολίτη:
    Κύριε Υπουργέ,
    Σύμφωνα με Σύνταγμα και το νόμο πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να αφήσετε στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των πολιτών να επιλέξουν εάν θα παραλάβουν την εν λόγω κάρτα ή θα εξακολουθήσουν να έχουν στις συναλλαγές τους με το κράτος τις τωρινές ταυτότητες. Μάλιστα το κράτος θα πρέπει ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ (πχ ταυτότητες, δίπλωμα οδήγησης) ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ μαζί με την νέα κάρτα του πολίτη. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η έκδοση από όλους τους πολίτες της νέας κάρτας, διότι καταστρατηγείται κατάφορα το Σύνταγμα και οι νόμοι. Το ίδιο βέβαια θα συμβεί και δια παραλείψεως, σε περίπτωση κατάργησης εκδόσεως των τωρινών ταυτοτήτων.
    Και συγκεκριμένα σε περίπτωση μη εναλλακτικής λύσης και επιβολής της νέας κάρτας ως υποχρεωτικής, θα παραβιαστεί η προβλεπομένη υπό το αρ. 25 Σ. αρχή της αναλογικότητας ή ευλόγου ισορροπίας αποστερώντας θεμελιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα εξαιτίας μίας κάρτας, χωρίς να υπάρχει η έννοια της διαφύλαξης του «δημοσίου συμφέροντος», αφού ήδη υπάρχουν τώρα όλα τα σχετικά έγγραφα που θα περιλαμβάνει η εν λόγω κάρτα, καθιστώντας την συναλλαγή του πολίτη με το κράτος καθ’ όλα νόμιμη. Για μια απλή εξυπηρέτηση των πολιτών και διευκόλυνση του έναντι της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας της χώρας , δεν μπορεί κανένας πολίτης που δεν θα θέλει να παραλάβει την εν λόγω κάρτα, να αποστερηθεί το δικαίωμά του στην εργασία (αρ. 22Σ.), στην κοινωνική ασφάλιση (αρ. 22 παρ. 5Σ) και σε τόσα άλλα θεμελιώδη δικαιώματα που αποτελούν τον πυρήνα των δικαιωμάτων του Συντάγματός μας (η ανάπτυξη δεν είναι του παρόντος).
    Σε περίπτωση μάλιστα που δεν υπάρξει η ως άνω “ελευθερία” (το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να εξακολουθήσουν να εκδίδονται και οι τωρινές ταυτότητες και να ισχύει και το τωρινό σύστημα εξυπηρέτησης, διαφορετικά οδηγείται ο πολίτης σε έμμεση αποστέρηση των δικαιωμάτων του με παράλειψη της διοίκησης), τότε ο κάθε πολίτης θα μπορεί να αποστείλει ΑΙΤΗΣΗ προς το Υπουργείο περί μη παραλαβής της εν λόγω κάρτας και πιστοποίησης από το Υπουργείου ότι θα εξακολουθεί να έχει και να εφαρμόζονται τα θεμελιώδη Συνταγματικά του δικαιώματα το οποίο είναι υποχρεωμένο να απαντήσει εντός 60 ημερών. Η αρνητική του απάντηση ή η αδιαφορία του να απαντήσει (σιωπηρή άρνηση της διοίκησης), σύμφωνα με το νόμο 3655/ 2008 θα δίνει το δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ για κάθε θετική και αποθετική ζημία (πχ χρήματα που θα αποκόμιζε ο πολίτης για κάθε μέρα που θα είχε την κάρτα και θα μπορούσε να εργαστεί, πληρωμή φαρμάκων κλπ). Μία τέτοια προοπτική εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι ατόπημα και θα πρέπει να αποφευχθεί, διαφορετικά θα υπάρξει μία εκροή χρημάτων από το δημόσιο άνευ λόγου και ουσίας, τη στιγμή που διακηρύσσεται η μη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
    Ευχαριστώ
    Μετά τιμής
    Δικηγόρος

  • 2 Δεκεμβρίου 2010, 08:06 | Τσουρούς Δημήτριος

    Θα ήμουν αντίθετος με την κυκλοφορία και παραλαβής της κάρτας λόγω καταστρατήγησης προσωπικών ελευθεριών.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 19:57 | Andreas Vathis

    Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΤΑΞΗ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:
    A.NA EΠΙΣΚΕΠΤΟΜΣΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ.
    (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΕΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΤΛ.)ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ, ΚΑΡΤΕΣ ΑΜΚΑ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ.ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ -ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Η Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΚΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ(ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ-ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ -ΠΟΤΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΤΛ.)ΕΤΣΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.ΒΑΛΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΤΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ-ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΤΡΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΤΛ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ
    ΑΝΔΡΕΑΣ Δ.ΒΑΘΗΣ
    ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
    ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 5,
    Τ.Κ. 54639

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 16:34 | Μαρία

    Είναι εμφανές ότι οι πολίτες εκφράζονται απολύτως αρνητικά για την κάρτα του πολίτη και η συντριπτική πλειοψηφία θέλει να την κάψει και να χορέψει γύρω από τις φλόγες φωνάζοντας «ουστ από ‘δω σατανά-666» (αλλά μετά να πάει σπίτι και να μπει στο facebook). Λίγη σοβαρότητα όμως και ψυχραιμία, κυρίως σε αυτές τις ζόρικες καταστάσεις που ζούμε, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ας αφήσουμε τις θεωρίες συνομωσίας που μας απειλούν (λες και είμαστε ο εξέχον λαός στην οικουμένη), ας σταματήσουμε να παίζουμε το ρόλο του καημένου θύματος (λες κι εμείς ζούσαμε σε άλλη χώρα και εγκατασταθήκαμε στην Ελλάδα ξαφνικά όλοι μας πέρυσι). Δικαίωμα στην έκφραση έχουμε όλοι μας, ακόμη και αν η άποψή μας είναι αποτέλεσμα μηδενικής σκέψης, που δυστυχώς στην παρούσα διαβούλευση ισχύει σε μεγάλο βαθμό. Θα συμφωνήσω με τους λίγους που θεωρούν ότι η παρούσα πρόσκληση προς διαβούλευση είναι σαν λευκή σελίδα, το σχέδιο δεν έχει εξειδικευθεί καθόλου κι έτσι πολύς κόσμος δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να διαμορφώσει άποψη. Οι ελάχιστοι όμως που εξέφρασαν τεκμηριωμένη άποψη (και εκεί στηρίζομαι) απλώς επιβεβαιώνουν τους φόβους μου, που εύλογα έχουν σχεδόν όλοι, για την προστασία απέναντι σε κακόβουλες ενέργειες. Αν δούμε δε τα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ που κυκλοφορούν πλέον, πόση ασφάλεια μπορεί να εγγυηθεί η κάρτα του πολίτη ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας;

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 15:59 | ΣΤΑΣΗ ΤΖΕΝΗ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ?ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
    ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ:
    1.ΜΕ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ..
    2.ΘΙΓΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ.ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΩ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ..
    3.ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ…..ΓΙΑΤΙ? ΕΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ??ΓΙΑΤΙ? ΕΙΜΑΙ 32 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ..ΕΧΩ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΤΑ ΝΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ ΑΡΔΗΝ ΔΙΟΤΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΙ …
    4.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΦΑΣΗ ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΣΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΣ(ΑΓΓΛΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ) ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 500 ΤΟ ΜΗΝΑ???ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΛΑΒΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΗΤΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΑΛΛΑ Η ΑΡΝΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 14:00 | Νίκος Σακελαρίου

    Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι με προσωπικότητα,όνομα και υπόσταση.
    Συμφωνώ να υπάρχουν κάποια στοιχεία που να είναι μοναδικά για τον καθένα μας(ΑΔΤ,ΑΦΜ,ΑΜΚΑ κλπ) ώστε να γίνονται εύκολα οι διαικπεραιώσεις των υποθέσεων μας.
    Άλλωστε στην πληροφορική κάθε στοιχείο σε μια βάση δεδομένων απαιτεί ένα χαρακτηριστικό ¨κλειδί¨ για να ξεχωρίζει.Χρησιμοποιήστε λοιπόν τα ήδη υπάρχοντα μοναδικά δεδομένα στις βάσεις δεδομένων των υπηρεσιών κάνοντας μια σωστότερη μηχανοργάνωση του κράτους, ώστε να εξυπηρετηθεί ο πολίτης(αφού αυτός διατείνεστε ότι είναι ο στόχος σας) και αφήστε τις κάθε ειδών κάρτες οι οποίες προσβάλλουν τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις και τις ανθρώπινες ελευθερίες.
    Κανείς δε δαιμονοποιεί την τεχνολογία άκριτα,άλλωστε έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στη βελτίωση της ζωής μας.Όταν όμως γίνεται αφορμή να παραβιάζονται ελευθερίες και πιστεύω ενός ανθρώπου(με το πρόσχημα της ¨δήθεν¨ εξυπηρέτησης του ανθρώπου) τότε θα είμαστε πάντα αντίθετοι με αυτές τις προσπάθειες.
    Και επιτέλους όσοι μιλάνε για ελευθερία και δημοκρατία ας το αποδείξουν με έργα και όχι με ψεύτικα λόγια.
    Η κάρτα πρέπει να είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ.
    Άλλωστε όσοι είμαστε του χώρου ξέρουμε πως απόλυτη ασφάλεια στα ηλεκτρονικά συστήματα δεν μπορεί να υπάρξει,εξαιτίας της ίδιας της φύσης των συστημάτων.Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας,αφού ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει.Το παράδειγμα με τις Γερμανικές κάρτες είναι πολύ πρόσφατο και χαρακτηριστικό.

    Ευχαριστώ πολύ.

    Νίκος Σακελαρίου
    Μηχανικός Η/Υ

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 13:52 | ΖΗΣΗΣ ΒΡΑΚΑΣ

    Ας δούμε αναλυτικά και με ευχάριστη διάθεση τους λόγους για τους οποίους ΔΕΝ πρέπει να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια «επιβολής» της εν λόγω κάρτας.

    1). Λόγοι θρησκευτικής συνείδησης. (Το απαγορεύει η ορθόδοξη πίστη μας αφού παραπέμπει σε συγκεκριμένο εδάφιο της Αποκάλυψης)
    2). Λόγοι οικονομικοί. (Τεράστιο το κόστος για την δημιουργία όλου του μηχανισμού και άρα απαγορευτικό ειδικά για την Ελλάδα)
    3). Λόγοι συνωμοσιολογικοί. (Η Νέα Τάξη Πραγμάτων προωθεί τέτοια συστήματα για να επιβάλει την παγκόσμια δικτατορία)
    4). Λόγοι Εθνικής συνείδησης. (Είμεθα Έλληνες, άρα ελεύθερα πνεύματα και συνεπώς αρνούμεθα την σκλαβιά του επερχόμενου απόλυτου φακελώματος)
    5). Λόγοι Ασφάλειας (Οι ηλεκτρονικές κάρτες αποδεδειγμένα «σπάνε» με το κατάλληλο λογισμικό σε ακατάλληλα χέρια και διαρρέουν πληροφορίες προσωπικές προς κάθε κατεύθυνση)
    6). Λόγοι οικολογίας (Οι κάρτες θα συνοδευθούν και από πλήθος συγκεκριμένων υπολογιστικών συστημάτων σε καταστήματα, επιχειρήσεις, οργανισμούς, που θα μπορούν να τις διαβάζουν και να καταχωρούν ότι απαιτείται. Επιπλέον ηλεκτρονικά συστήματα σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση της ήδη μολυσμένης ατμόσφαιρας.)
    7). Λόγοι κομμουνιστικής ιδεολογίας (Το κεφάλαιο μέσω των διασυνδέσεων με το τραπεζικό σύστημα θα έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία της μαχόμενης εργατικής τάξης)
    8). Λόγοι εθνικιστικής ιδεολογίας (Η υπερέχουσα εις όλα Ελληνική φυλή δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί ως αριθμός και αναλώσιμον είδος)
    9). Λόγοι αναρχικοί (Όσα γνωρίζω εγώ είναι μόνο για μένα και για κανέναν άλλον. Ότι κάνω εγώ το κάνω επειδή μου αρέσει και δεν δίνω λογαριασμό ούτε απολογούμαι)
    10). Λόγοι αγανάκτησης (Αρκετά πια με τις κάρτες και τα τσιπάκια και όλα τα τεχνάσματα που υποτίθεται κάνουν πιο εύκολη την ζωή μας)
    11). Λόγοι πολιτικοί (εκτός από τους πολίτες και οι πολιτικοί θα πρέπει να πάρουν την κάρτα οπότε τι θα γίνει αν ο πολιτικός μου αντίπαλος έχει πρόσβαση στα στοιχεία μου?)
    12). Λόγοι ιατρικού απορρήτου (μέσα στο τσιπάκι θα εμπεριέχονται όλα τα στοιχεία για την υγεία του ασφαλισμένου πράγμα πολύ επικίνδυνο)

    Το παρόν κείμενο δύναται να εμπλουτιστεί με δεκάδες άλλα παραδείγματα από κάθε έναν από μας. Αυτό το οποίο φαίνεται και θα συνεχίσει να το διαπιστώνει ο οποιοσδήποτε όσο προστίθενται και άλλα στοιχεία είναι το εξής απίστευτο:
    «Από την εν λόγω κάρτα δεν βγαίνει ωφελημένος κανείς! Από καμιά κοινωνική ομάδα και από κανένα επάγγελμα. Όπου και αν πιστεύει κάποιος, σε όποια ιδεολογία και αν είναι προσκείμενος, μόνο χαμένος θα είναι από την παραλαβή της. Από την κάρτα του πολίτη υπάρχει μόνο ένας κερδισμένος. Και αυτός, δεν είναι καν άνθρωπος.»

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 05:14 | EM

    Διαβασα το κειμενο της καρτας του πολιτη και υπαρχουν πολλα θολα σημεια, και μια σειρα απο γενικοτητες. Αν και στην αρχη μου φανηκε λιγος χρονος, μονο 20 μερες διαβουλευσης (σε σχεση με την διαβουλευση για την παιδεια 45 μερες) εντουτοις, εχοντας διανυσει κατι τις λιγοτερο απο τις μισες μερες, εχει συγκεντρωσει δυναμικες καταχωρησεις που κατα 80% διαφωνουν με την εκδοση της. αν σκεφτουμε τους συνταξιουχους και οσους δεν διαθετουν προσβαση στο διαδικτυο και διαφωνουν τοτε λογικα σκεπτομενοι θα περιμεναμε να αποσυρθει αυτη η τραγελαφικη φαρσα που αφορα την καρτα του πολιτη. Καλο το μπιγκ μπραδερ που πατε να σκαρωσετε, αλλα η ελληνικη κοινωνια ευτυχως δεν ειναι ετοιμη. Πιο πιθανο ειναι να λαβουν μερος στο ρεαλιτι (αφου εκει με την κριση που υπαρχει θα μπορουν να τρωνε και να ζουν δωρεαν, στην σημερινη συγκυρια το επαθλο δεν παιζει κανενα ρολο), απο το να παρουν την καρτα.

    ΑΝ επιμενετε παντως, θα προτεινα η καρτα να ξεκινησει πιλοτικα απο τους 300 της βουλης και ολους τους αυτοδιοικητικους σε περιφερεια και δημους, και ολουσ τους διευθυνοντες σε ΔΕΚΟ, οσους δηλαδη διαχειριζονται το δημοσιο χρημα. Θα σας αρεσε να γνωριζαν τα προσωπικα σας δεδομενα και να σας ελεγχαν οι πολιτες??? Αν ναι, τοτε θα λεγαμε οτι ζουμε σε πραγματικη δημοκρατια. Περιμενω για μια φορα στην ζωη μου να δω κατι να ξεκινησει με ‘πειραματοζωα’ τους πολιτικους.

    Μετα την πιλοτικη φαση, θα προτεινα να το επεκτεινετε στους εργαζομενους στο δημοσιο. Και αφου με την παροδο του χρονου εχουν προκυψει κενα ασφαλειας, παραπονα για απολυταρχικη χρηση προσωπικων δεδομενων εχετε δυο επιλογες η την αποσυρεται, αν δεν εχετε βρει λυσεις η την επεκτεινεται στον υπολοιπο πληθυσμο, αν εχετε βρει τις λυσεις.

    Στην ζωη μου ακολουθω την περιφημη φραση μην κανεις στους αλλους αυτο που δεν θελεις οι αλλοι να κανουν σε εσενα. Γι αυτο η καρτα αυτη θα πρεπει να ειναι προαιρετικη και χωρις νομικες, οικονομικες, πολιτικες κ.ο.κ κυρωσεις.

    Οπως και να εχει την καρτα δεν θα την παρω.

  • 1 Δεκεμβρίου 2010, 00:57 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Το καλύτερο από το να επιβάλετε την κάρτα του πολίτη, είναι να την κάνετε προαιρετική. Είμαστε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και ελεύθεροι πολίτες να αποφασίζουμε μόνοι μας. Οι Έλληνες έχουν «θρησκευτική συνείδηση», πρέπει να μας σεβαστείτε. Δεν θέλουμε όλοι την κάρτα του πολίτη, δεν επιθυμούμε κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε σήμερα, θέλουμε δημοκρατία και υποστήριξη. Ευχαριστώ.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 21:24 | ΓΚΟΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

    ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΠΕΡΙΕΧΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΠΙΘΤΜΟΥΝ
    Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΖΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

    ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΡΤΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.ΓΟΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΕΤΕ ΠΡΟΒΛΚΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 18:00 | Αποστολόπουλος Φοίβος

    Κατ’ αρχήν σήμερα 30/11 έστειλα ενα ηλ. μήνυμα στο info@ypes.gr με την ηλεκτρονική μου διεύθυνση το οποίο θα παρακαλούσα θερμώς να διαβάσετε διότι άπτεται άμεσα του θέματος και προτείνει μία λύση στα πλαίσια της οποίας η κάρτα του πολίτη θα ήταν άμεσα χρήσιμη, ενώ επισημαίνει και μία σοβαρή δυσλειτουργία των ΚΕΠ.

    Θέλω να επισημάνω περαιτέρω τα ακόλουθα (θα είμαι σύντομος και επικεντρωτικός):
    1. Το θέμα ασφαλείας είναι μείζον, και δεδομένης και της επαγγελματικής μου ενασχόλησης που άπτεται της ασφάλειας, επισημαίνω οτι τόσο το φυσικό όσο και το εικονικό πλαίσιο ασφάλειας για την ανάπτυξη της κάρτας του πολίτη είναι-δυνητικά-η αχίλλεια πτέρνα.
    2.Η χρήση της κάρτας προΰποθετει την ικανότητα των δημοσίων υπηρεσιών να παράγουν ηλεκτρονικά έγγραφα τα οποα θα εξαλείψουν τις σφραγίδες και υπογραφές με μοναδικούς κωδικούς αναφοράς και ηλεκτρονικές υπογραφές. Η φυσική μορφή των εγγράων αυτών (εκτυπωμένη) θα φέρει μοναδικούς κωδικούς αναγνωρίσεως για την σύνθεση και χρήση των οποίων έγραψα σύντομα και εξειδικευμένα στο προαναφερθέν προηγουμένως ηλεκτρονικό μήνυμα.
    3.Η εν λόγω κάρτα για να είναι χρήσιμη στον πολίτη, θα πρέπει-διότι δεν είναι όλοι εγγράμματοι, και πολλοί δεν γνωρίζουν ή /και φοβούνται την τεχνολογία-να έχει μία όψη φιλική στον συγκεκριμένο τύπο χρήστη (π.χ. την ελληνική σημαία και τον θηρεό της δημοκρατίας μαζί με την φωτογραφα του και το αποτύπωμα του-κάτι απο τα παλιά-σε ολογραφική όμως μορφή τα δύο τελευταία, οπότε καιτρισδιάστατα εν μέρει με σχετικά απλά μηχανήματα δημιουργίας και ανάγνωσης).
    4. Καλό και χρήσιμο είναι το μέσο ηλεκτρομαγνητικής αποθήκευσης δεδομένων να μήν είναι ορατό, η δε φυσκή του μορφή να κλίνει προς μαγνητικά θωρακισμένη μνήμη επαγωγικής διεπαφής για λόγους ασφαλείας (γενικούς και ειδικούς).
    5. Η ενημέρωση των πολιτών είναι απαραίτητη, κατά συνέπεια πρέπει με απλα σχήματα να εξηγηθεί πώς θα είναι και σε τι θα χρησιμεύει, ακι κυρίως οτι δεν πρόκειται να υποκαταστήσει το χρήμα και οτι δεν θα αποθηκεύει την ζωή του ανθρώπου στο σύνολο της (ελάχιστος κοινός παρονομστής οι αγράμματοι και οι τεχνολογικά αναλφάβητοι). Είναι κοινωνιολογικ΅η δουλειά υψίστης σημασίας για να κοινωνικοποιηθούν στην αλλλαγή ομαλά μεγάλες ομάδες πληθυσμού.
    6. Παραμένει το ζήτημα της χοργησης της σε αλλοδαπούς των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας δεν μπορούν να διασταυρωθούν. Εκε τι θα χορηγήται και πως;
    7. Για να λειτουργήσει η κάρτα θα πρέπει παράλληλα-σε συγκεκριμένους τομείς εκ προοιμίου-να ψηφιοποιηθεί ο δημόσιος τομέας. Είναι σίγουρο οτι μπορεί να γίνει αυτό; Διότι μέχρι σήμερα παζουν πασιέντζες και κάνουν τσάτ, αντί να ψηφιοποιούν αρχεί και να εξυπηρετούν ταχύτερα τον πολίτη. Όποιος έχει ζητήσει να θεωρήσει τιμολόγια στην εφορία και έχει μπλέξει με την συλλογή βεβαιώσεων απο τα σφαλιστικά ταμεία γνωρίζει πολύ καλά τι ΔΕΝ έχει γίνει για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 21:50 | Ηλιας

    ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Η ΜΑΡΙΟΡΗ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΠΕ……..ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΙΡΟ Η ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΝΑ «ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΤΕΙ». ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΕ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΘΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΑΣ.

  • ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΣ
    ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Γ.Ο.Χ. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

    Εξοχώτατοι και εντιμώτατοι Κύριοι και Κυρίαι.
    Από του έτους 1986, με την ψήφισιν του ν. 1599/1986 περί θεσπίσεως του Ε.Κ.Α.Μ. διά κάθε Έλληνα πολίτη, εισήχθη και εις την χώραν μας το νέον ηλεκτρονικόν παγκόσμιον σύστημα συναλλαγών, το οποίον επίσης προωθήθηκε και διά της σφραγίσεως όλων των προϊόντων της αγοράς με το bar code system.
    Εις το σύστημα αυτό, παρά τάς συνεχείς διαμαρτυρίας των Χριστιανών όλου του κόσμου, διεθνή σκοτεινά κέντρα εθέσπισαν να χρησιμοποιούνται παγκοσμίως μόνον οι δύο γραμμωτοί κώδικες (bar codes), παρόλο ότι υπάρχει δεκάδα άλλων γραμμωτών κωδικών, άνευ του 666!
    Παραδόξως, άπασαι αι ελληνικαί κυβερνήσεις έχουν συμμορφωθεί προς το νέον αυτό οικονομικόν σύστημα, το οποίον ανέκαθεν προσπαθεί διεθνώς να επιβληθή δυναστικώς και διά ψυχολογικής βίας επί παντός ελευθέρου προσώπου και πολίτου. Τελευταία απόδειξις της αληθείας αυτής είναι ο νεοθεσπισθείς Α.Μ.Κ.Α.
    O A.M.K.A. κατέστη υποχρεωτικός διά όλους˙ όσοι τολμούν δε να αρνούνται την παραλαβήν του, υφίστανται κυρώσεις, καταρχήν ως προς τα Συνταγματικώς προστατευόμενα δικαιώματα ασφαλίσεως και περιθάλψεως.
    Παρομοίως υφίστανται εσχάτως αντισυνταγματικάς κυρώσεις και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι ευχαρίστως μεν δέχονται την υπό του κράτους αποφασισθείσαν απογραφήν των, αλλά αρνούνται να λάβουν τον ηλεκτρονικόν αριθμόν ταυτοποίησης.
    Ήδη έχετε δρομολογήσει την έγκριση νέων καρτών, ήτοι την «ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη» και την «κάρτα του φορολογουμένου», άνευ των οποίων ουδείς θα δύναται εις το άμεσο μέλλον να συναλλάσσεται , να κινείται, να αγοράζη και να πωλή! Είναι αυτονόητον πόσο βάναυσα πλήττετε διά των μεθόδων αυτών το θεόσδοτον χάρισμα της ελευθερίας και του αυτεξουσίου του ανθρώπου και Συνταγματικώς και διεθνώς πανταχού προστατευόμενον, αφού διά των νέων αυτών ηλεκτρονικών καρτών εξαρτάται όλη η ζωή εκάστου ανθρώπου από αυτά τα πλαστικά μικροαντικείμενα!
    Ωσαύτως αυτονόητον είναι, ότι διά της θεσπίσεως τοιούτων νόμων και καρτών, επαληθεύονται μετά από 1900 ολόκληρα έτη οι στίχοι εκείνοι της θεοπνεύστου Αποκαλύψεως, οι οποίοι προφητεύουν ότι θα έλθη καιρός, όπου κανείς δεν θα δύναται να αγοράση ή να πωλήση, εάν δεν κατέχη έναν ειδικόν αριθμόν: καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους… ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ.
    Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί…(Αποκ. ιγ΄ 16-18)
    Και είναι απολύτως προκλητικόν εκ μέρους των κυβερνόντων, 24 ολόκληρα έτη (1986/2010) μετά την έναρξιν των απείρων διαμαρτυριών των Ορθοδόξων Χριστιανών κατά του εμπεριεχομένου 666 εις τα εν χρήσει bar codes, να σχεδιάζη η κυβέρνησις ακόμη και εις την έσχατην «κάρτα του φορολογουμένου» (εκ της οποίας θα εξαρτάται πάσα αγοραπωλησία), όπως χρησιμοποιήση πάλι τον ΕΑΝ-13, καθώς το ίδιο το Υπουργείο των Οικονομικών αναφέρει εις την ιστοσελίδα του!!
    Συμπερασματικώς διαδηλούμεν ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ότι τόσον ημείς, όσον και το ημέτερον ποίμνιον, αρνούμεθα να συμμετάσχωμεν εις την ούτως διοργανουμένην «ηλεκτρονικήν διακυβέρνησιν», καθ’ ότι διά αυτής προσβάλλεται βάναυσα τόσον η προσωπικήν, όσον και η θρησκευτικήν ελευθερία μας, παρόλο ότι αμφότεραι προστατεύονται Συνταγματικώς και διεθνώς με πληθώρα νομικών διατάξεων.
    Διά των διαφόρων μορφών της νέας ηλεκτρονικής διακυβερνήσεως (ΑΜΚΑ, ηλεκτρονική ταυτότητα, κάρτα του πολίτη, κάρτα του φορολογουμένου κλπ.) εκβιάζεται η ιδιότης ημών ως ελευθέρων πολιτών και προσώπων κατ’ εικόνα Θεού κτισθέντων, περιερχόμεθα δε εις την κατάστασιν δουλείας εξαρτώντας ολόκληρον τον επίγειον ημών βίον από πονηράς κάρτας και αριθμούς Οργουελλικής εμπνεύσεως και αποκαλυπτικής προφητείας!
    Απαιτούμεν, ασκώντας τα αναφαίρετα δημοκρατικά και Συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως θεσπίσετε άμεσα εναλλακτικούς τρόπους εξυπηρετήσεως των καθημερινών μας αναγκών και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων (μισθοδοσία, αγοραπωλησίες, ιατρική περίθαλψη κλπ.)
    Εις την αντίθετον περίπτωσην, διά της αρνητικής στάσεως υμών θα προξενήσετε νέας μεγαλυτέρας κοινωνικάς αναταραχάς, κηρύσσοντες κατ’ ουσίαν την Ορθόδοξον Εκκλησίαν και τους πιστούς αυτής εν εσχατολογικώ διωγμώ!
    Δεν θα αργήση δε η κήρυξις αυτή να συντελεσθή και δι’ επισήμου πράξεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας, οπότε και διεθνώς θα διαλαληθή ότι εν Ελλάδι, εν μέσω ευρωπαϊκής Ενώσεως, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα αναγορεύονται ως απαραβίαστα, η Ορθόδοξος Εκκλησία έχει τεθεί επισήμως εν διωγμώ υπό του Ελληνικού Κράτους!

    ΔΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ
    ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    † Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος
    ΜΑΚΑΡΙΟΣ

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:35 | I. A. Πικραμμένος, Δρ. Μηχ. ΕΜΠ

    Κατ’ αρχήν χαιρετίζω την πρωτοβουλία σας να ανατάξετε το παρόν θέμα τεχνολογικής αριστείας ως προτεραιότητα υλοποίησης έργων. Παρόλα αυτά θα πρέπει να παρατηρήσω πως δεν είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση προσπαθεί κάτι τέτοιο.

    Το παρόν κείμενο αποτελεί μια έκθεση ιδεών, ένα ευχολόγιο. Αν πραγματικά είναι απαραίτητα τα σχόλια και οι ιδέες του κοινού δεν έχετε παρά να προστρέξετε σε πλειάδα μελετών και δημοσιευμάτων σχετικών με το θέμα αλλά και σε εργασίες φοιτητών/σπουδαστών.

    Με βάση την εμπειρία αλλά και την βιασύνη που παρουσιάζετε το θέμα φρονώ ότι δεν έχετε λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους που το επηρεάζουν, θετικά ή αρνητικά, και κατά συνέπεια οι πιθανότητες αποτυχίας του εγχειρήματος είναι, και πάλι, σημαντικές. Η πολυπλοκότητα και μόνο της διαδικασίας αντικατάστασης μιας απωλεσμένης ή φθαρμένης κάρτας πολίτη αρκεί για να αιτιολογήσει την απόψη μου αυτή.

    Περισσότερες πιθανότητες θα είχε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων ή επιβράβευσης ιδεών από μια διαβούλευση που δεν προσφέρει ούτε ρυθμό ούτε νόημα.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 18:00 | Νίκος

    Η κάρτα του πολίτη είναι ένα νέο έγγραφο που θα επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα του πολίτη. Η τεχνολογική καινοτομία του εγγράφου αυτού θα είναι τέτοια που η ωφέλεια και η χρήση του θα είναι δυσνόητη για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών.
    Δεδομένου του ότι η τεχνολογία τρέχει με ρυθμούς που δεν μπορούν να ακολουθήσουν όλοι οι πολίτες, είναι πασιφανές ότι η κάρτα αυτή δεν θα είναι κατ’ αρχάς αποδεκτή από τη μεγαλύτερη μάζα των πολιτών. Επιπλέον ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί πρώτα δοκιμαστική περίοδο για να φανούν τα προβλήματα που θα προκύψουν.
    Το σωστότερο είναι να ανατεθεί η μελέτη σε εθελοντική επιστημονική ομάδα (που διαθέτουν τα πανεπιστήμιά μας) και με τη συμμετοχή εθελοντών πολιτών, να γίνει μία προ κυκλοφορία του εγγράφου με αντικατάσταση των άλλων εγγράφων των πολιτών αυτών με την κάρτα πολίτη.
    Μετά από ένα έτος (ή άλλο χρόνο που δεν θα εξαρτάται από πιέσεις από το εξωτερικό ή άλλες) θα μπορεί η ερευνητική ομάδα να δώσει μια έκθεση με τα θετικά στοιχεία και τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Έτσι η κυβέρνηση θα μπορεί με βάση την έκθεση αυτή να βελτιώσει τα δεδομένα ή την ασφάλεια της κάρτας και να προχωρήσει σε μια γενικότερη εφαρμογή της κάρτας πολίτη.
    Όμως θα πρέπει η καταγραφή στην κάρτα στοιχείων πέραν των στοιχείων που ήδη αναγράφονται στην αστυνομική ταυτότητα να είναι προαιρετική και να επιλέγουν οι πολίτες ποία επιπλέον στοιχεία θέλουν να γραφούν.
    Με τον καιρό θα συνηθίσουν όλοι την κάρτα πολίτη και δεν θα είναι ένα έγγραφο που επιβλήθηκε αλλά ένα έγγραφο της επιλογής τους.

    Έτσι απαιτεί η δημοκρατία και η επιστημονική και σοβαρή αντιμετώπιση.
    Μόνο έτσι μπορεί να γίνει αποδεκτό και από εμένα.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 14:09 | M

    ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΠΟΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΚΙΑΚΑ «ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ» ΣΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ; ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Ή ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ…

    ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ/ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ Ή ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ; ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ Ή ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ;

    ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ».
    ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΟΤΙ
    1) «ΣΤΗΝ «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ» ΚΑΙ ΟΤΙ
    2) «ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011», ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ, ΣΧΕΔΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ».
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ, ΟΜΩΣ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ, ΕΣΕΙΣ ΕΚΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΚΑΡΤΑ «ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ-ΔΗΜΟΤΗ, ΠΟΛΙΤΗ-ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ, ΠΟΛΙΤΗ-ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ, ΠΟΛΙΤΗ-ΑΓΡΟΤΗ, ΠΟΛΙΤΗ-ΦΟΙΤΗΤΗ Κ.Λ.Π.».
    ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2011 ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ, ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΘΕ ΥΠΟΝΟΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΟΦΕΙΛΕΤΕ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ, ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ, ΟΡΘΗ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΑΦΟΥ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ (ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΣΑΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ), ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΛΛΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΟΠΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ή ΕΠΙΣΤΟΛΗ.

    ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΗΣΗ, ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΟΠΩΣ:

    1) ΠΟΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ.
    2) ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ;

    3) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ Η ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ; (ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ SCHENGEN;)

    4) ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ; ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ; ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ; BAR CODE;

    5) ΈΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ; ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ;

    6) ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ SCHENGEN, ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ, ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ’ΟΨΙΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ 2472/1997 ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟΓΕΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΗΝ SCHENGEN, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.

    7) ΜΕ ΤΗΝ «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» ΘΑ ΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ;

    8) ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ, ΘΑ ΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΟΠΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 666;

    9) ΑΥΤΗ Η «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ SCHENGEN; ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ; Ή ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ;

    10) ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»; ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ;

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΘΙΓΕΤΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ (ΚΑΘΩΣ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ) Η ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΑΛΛΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΙΜΟ AΡΘΡΟ ΤΟY ΕYΡΩΠΑΪΚΟY ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΕΙ ΤA EΞHΣ: “ΔEΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ H Ε.Ε. H ΚΡΑΤΟΣ–ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝA ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ, ΝA ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΚΑI ΝA EΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣE OΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ EΓΓΡΑΦΟ, ΚΑΡΤΑ, ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ‘Η HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ, ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ Ή ΟΝΟΜΑ Ή ΣΥΜΒΟΛΟ Ή ΧΑΡΑΓΜΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ Ή ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΑΛΛΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ”

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΕΤΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΑΦΜ, ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΟΝΤΑΙ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΑΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ, ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΙΕΧΩΒΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ ΟΤΑΝ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΚΛΗΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

    ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ.

    ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΝΕΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 14:47 | κατερίνα

    Μια τέτοια κάρτα θα ήταν δεκτή μόνο αν θα μπορούσε πραγματικά να διασφαλιστεί και να προστατευθεί το αυτονόητο δικαιώμα της προσωπικής ελευθερίας του κάθε πολίτη.

    Ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι τον αριθμό της κάρτας δε θα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει κάθε ασυνείδητος για δόλιους σκοπούς, ή ότι η κάρτα δε θα αποτελέσει στοιχείο χωρικού εντοπισμού των πολιτών ανά πάσα ώρα και στιγμή;

    Ποιος θα διασφαλίσει ότι πρόσβαση στην εισαγωγή δεδομένων στην κάρτα θα δίνεται μόνο σε λίγους, ευσυνείδητους και απόλυτα ελεγχόμενους, και ότι αυτοί ποτέ δε θα χρησιμοποιήσουν το δικαίωμά τους αυτό για να μας ενοχοποιήσουν ή να μας διαβάλουν με την εισαγωγή ψευδών ή και παραποιημένων στοιχείων.

    Μπορείτε να εγγυηθείτε ότι δεν θα συμβεί τίποτε από τα παραπάνω;

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 13:17 | Χρήστος

    Τραγική πρόταση για μια χώρα με ελάχιστες τεχνολογικές υποδομές να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο,με μεγάλη άγνοια κρατικών λειτουργών σε απλές γνώσεις Η/Υ.
    Πώς είναι δυνατό να παρέχονται στον πολίτη οι υπηρεσίες που διαφημίζονται?Απλά χάος.
    Επιπλέον προκύπτουν σοβαρότατα θέματα προσωπικών δεδομένων και μείωση της ελευθερίας του ανθρώπου ως οντότητα.
    Σοβαρευτείτε όσο είναι καιρός.
    Μη νομίζετε ότι μέσα στην «τεχνητή» οικονομική κρίση θα καταπατηθούν όλες οι ελευθερίες του ανθρώπου.
    Καμία «κάρτα» δε βοηθά τον πολίτη όταν τον υποδουλώνουν.
    Ας γίνει προαιρετική και όσοι δεν ενοχλούνται ας την παραλάβουν.
    Η υποχρεωτική παραλαβή της όμως δείχνει τις πραγματικές προθέσεις του εγχειρήματος.
    Η δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα,ΔΕΝ πρόκειται να πεθάνει στη Ελλάδα.
    ΔΕΝ την παραλαμβάνω.

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 20:09 | Βασιλική

    Θα δεχόμουνα μια τέτοια κάρτα μόνο, εάν υπήρχε αληθινή διασφάλιση και προστασία του δικαιώματος της προσωπικής μου ελευθερίας, και αν δεν μετατρεπόμουν, σε καμιά περίπτωση,σ΄ένα νούμερο εύκολο στη χρήση ενός οποιουδήποτε ασυνείδητου.

    Μπορείτε να εγγυηθείτε ότι δεν θα συμβεί τίποτε από τα παραπάνω;

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 20:56 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ ΑΚΟΜΑ ΓΡΑΦΕΙΚΡΑΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΥΝΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ.
    ΠΛΕΟΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ) ΙΣΧΥΕΙ ΟΜΩΣ.
    ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ INTERNET ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΣ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ON LINE ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ PIN ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΑΦΜ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΠΑΙΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ .
    Υ.Γ
    ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 17:24 | ΗΛΙΑΣ

    Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ RFID.ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ.ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 666,ΑΡΝΟΥΜΑΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

  • 1on ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΘΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΑΒΑΤΙΡΕΙΑ. 2ΟΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΙΣΤΟΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ 3ον ΤΑ ΣΤΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΝΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.4ΟΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ.5ονΗ ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ Η ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.

    ΑΥΤΑ

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 02:30 | ΜΚ

    Πέραν από τις θρησκευτικές/συνειδησιακές αντιρρήσεις που ένα τεράστιο τμήμα του Ελληνικού λαού έχει (και τις οποίες μια δημοκρατία οφείλει να σεβαστεί), η κάρτα του πολίτη είναι ένα μέτρο που απαιτεί σοβαρή κρατική υποδομή τόσο για τη συγκέντρωση των προσωπικών δεδομένων όσο και την ασφάλειά τους. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ότι το Ελληνικό κράτος πληρεί αυτές τις προϋποθέσεις και τρέμω για την ασφάλεια των προσωπικών στοιχείων και τις συνέπειες της αδυναμίας διαφύλαξής τους. Επίσης, θεωρώ πολύ περίεργο ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης το Ελληνικό κράτος είναι διατεθειμένο να ξοδέψει σημαντικά κονδύλια για την κάρτα του πολίτη τη στιγμή που περισσότερο οργανωμένα και πλούσια κράτη την απέρριψαν.

    Είμαι απολύτως κατά της κάρτας του πολίτη.

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 00:43 | konstantinos chasiotis

    proswpika arnoumai na dex8w to egxeirhma epeksergasias ka8e morfhs diaxeirhshs proswpikwn dedomenwn,ws trwto ws anafora thn prostasia twn parapanw.
    den mporw epishs na amfisbhthsw thn pi8anothta ekousias ekmetaleushs kai epeksergasias autwn apo agnwstous foreis kai proswpa,idiwtikou symferontos to opoio automatws odhgei se skeptika meiomenhs eleu8erias kai ekfrashs twn katoxwn.
    hdh exei peiramateika apodeix8ei oti h dieisdush sto plh8os proswpikwn stoixeiwn twn katoxwn ths kartas sth germania(gnwsth ws e-perso),einai ypo8esh 30-40 wriaiwn leptwn!
    kai to teleutaio malista apo syndesmo mh epagelmatiwn haker,hoi opoioi 8elhsan na probaloun thn ypokrisia twn pollan yposxomenwn i8unontwn prostasias dedomenwn kai yposthriktwn ths kinhshs hlektronikhs diakybernhshs ths eurwpaikhs enwshs.
    plh8os paromoiwn antidrasewn kai energeiwn einai dia8esima se istoxwrous opws u-tube kai eurutera sto diadiktyo.
    oxi loipon sthn hlektronikh prosanatolismenh diakybernhsh.
    oxi ston ypobibasmo twn an8rwpinwn eleu8eriwn kai ths katarghshs ths
    dhmokratikhs skepshs.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 19:03 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Καταρχήν η χρονική στιγμή που επιλέγει η κυβέρνηση να θέσει ένα τέτοιο θέμα είναι λάθος. Έχουμε τόσα προβλήματα να λύσουμε. Μέχρι και η ύπαρξη του κράτους μας κινδυνεύει, η κάρτα μας λείπει;
    Η υποδομές που έχουμε στην δημόσια διοίκηση ηλεκτρονικά είναι σε βρεφονηπιακό στάδιο, για να λειτουργησει η κάρτα θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον πέντε έτη και βλέπουμε. Άρα δεν μπορεί να προσφάρει αυτά που αναφέρετε.
    Τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει δεν θα μπορεί ο πολίτης να τα γνωρίζει, όπως τί θα προστίθεται και τί θα αφαιρείται. Οπότε έχουμε θέμα με τα προσωπικά δεδομένα. Το θέμα της ασφάλειας των συναλλαγών πάλι δεν λύνεται, αφού μπορεί να κλαπτεί και αυτή. Εκτός και αν αργότερα προτεθεί να εμφυτέψουμε τα δεδομένα στο δέρμα μας.
    Επομένως δεν λύνει κατά την άποψη μου κανένα από τα προβλήματα που υποτίθεται ότι θα έλυνε.
    Δεν υπάρχει ανάγκη για μια τέτοια αλλαγή. Θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και μόνο με την έκδοσή της και θα δημιουργήσει ανάγκες για προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (σαρωτές κτλ) άρα νέες δαπάνες. Εδώ δεν ξέρουμε αν θα αποφύγουμε την χρεοκοπία το 2011, η έκδοση της κάρτας μας ενδιαφέρει;
    Ας σωθούμε οικονομικά και εξετάζουμε μετά την κάρτα.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 13:27 | Ελένη

    Θέλετε να μας δώσετε αυτή την κάρτα για το δικό μας καλό. Ωραία, ας τη δώσετε προαιρετικά σε όσους νομίζουν ότι θα ωφεληθούν. Σεβαστείτε ότι κάποιοι ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ να παραλάβουν αυτή την κάρτα. Η φωνή της συνείδησής μας που πάντα μας υπαγορεύει τι είναι σωστό και τι όχι μας φωνάζει και μας λέει ΟΧΙ στην καταπάτηση της ελευθερίας μας, το ύψιστο αγαθό που μας χάρισε ο Θεός και για το οποίο χύθηκε αίμα. Υπάρχει νόμος που προστατεύει τους αντιρρησίες συνείδησης. Είτε υπάρχει εξ’ αρχής ο δυσώνυμος αριθμός 666 είτε όχι, δεν πρόκειται να παραλάβω αυτή την κάρτα, ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου. Σεβαστείτε αυτή την επιθυμία μας και κάντε την κάρτα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ. Υποτίθεται έχουμε δημοκρατία. Δεν μπορείτε να μας επιβάλετε κάτι για το οποίο η συνείδησή μας λέει ΟΧΙ.

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 13:07 | Περικλης

    Θεωρώ ότι η κάρτα του Πολίτη αποτελεί κίνηση προς τα εμπρός, παρόλα αυτά κρύβει κινδύνους που πολλοί σχολίασαν πιο πριν. Ο καλύτερος τρόπος είναι η σταδιακή εφαρμογή της ως προς το τι πληροφορίες παρέχει. Σε 1η φάση θα ήθελα να συμπεριλαμβάνει :

    1) Στοιχεία Ταυτότητας
    2) ΑΦΜ
    3) Διπλώματα Οδήγησης
    4) Καταχωρημένες άδειες οχημάτων στο ΑΦΜ μου
    5) Αντίγραφο του εκκαθαριστικού
    6) ΑΜΚΑ
    7) Ομάδα Αίματος
    8) Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης

    Τα στοιχεία αυτά είναι καθημερινής ανάγκης και πολλές φορές σε συναλλαγές μας χρειαζόμαστε 2 οι περισσότερα από αυτά και θα ταν καλό να είναι όλα μαζί συγκεντρωμένα θα γλιτώναμε χρόνο και χρήμα. Στην συνέχεια με την εφαρμογή της και την σταδιακή αντιμετώπιση των προβλημάτων στην χρήση της να γινόντουσαν και οι προσθέσεις και άλλων χαρακτηριστικών.

    Για τους επικριτές θα ήθελα να τους θυμίσω ότι σχεδόν τα περισσότερα από τα παραπάνω τα έχουν καταχωρήσει σε site χρήσιμα ή άχρηστα χωρίς ποτέ να έχουν διαβάσει τους όρους χρήσης και χωρίς να τους βοηθάνε πουθενά. Όπως επίσης να θυμίσω το αίσθημα του να είσαι 2 ώρες σε μια ουρά και στο γκισέ να σου λένε «Θέλουμε και το ΑΦΜ σας από δημόσιο έγγραφό» και φτου και από την αρχή…..

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 02:33 | Βεράνης Απόστολος

    Πολλές απόψεις ακούστηκαν σε αυτή την διαβούλευση λίγες είναι αυτές που κατά βάση είναι τεκμηριωμένες και εξυπηρετούν τον σκοπό αυτής της διαβούλευσης.
    Το αρχικό λάθος νομίζω είναι του Κυρίου Ραγκούση που η εισήγηση του είναι γενικόλογη και εντελώς θεωρητική χωρίς να δίνει πληροφορίες για το υπάρχον σύστημα και τις δυνατότητες του.
    Η άγνοια είναι πρωτεύων παράγοντας απόρριψης μία αλλαγής ή ενός νέου εγχειρήματος .

    Υπάρχον σύστημα :

    1)ΣΥΖΕΥΞΙΣ http://www.syzefxis.gov.gr/Default.aspx?id=180&nt=18
    http://www.ktpae.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=570:syzefxis&catid=12:erga&Itemid=45 κλειστό δημόσιο δίκτυο δεδομένων , και φωνής που δύσκολα παραβιάζεται.
    κατάσταση : λειτουργεί στο 90%

    2)Εθνικό Δημοτολόγιο http://www.e-gif.gov.gr/portal/page/portal/ermis/Dimotologio .
    Κατάσταση : στο τέλος του 2011 σε λειτουργία 100%

    3)Εθνικό Ληξιαρχείο http://www.ypes.gr/UserFiles/469b5eb8-008d-4a5b-968e-aaeca97be53b/egiklios37_2008.doc
    Κατάσταση : υλοποίηση εντός 2011

    4) Ηλεκτρονική συνταγογράφηση http://www.e-syntagografisi.gr/
    Κατάσταση : σε λειτουργία , πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα μέσα σε 10 μήνες διαβούλευση , δημοπράτηση και ψήφιση νόμου και λειτουργία με 85.000+ χρήστες.

    παραπάνω σας παραθέτω λίγες μόνο δράσεις που υπάρχουν ή είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή και όλες αυτές θα διευκολύνουν τις συναλλαγές μας με την Δημόσια Διοίκηση.( Αξίζει να το δείτε http://www.e-gif.gov.gr/portal/page/portal/ermis/ )
    Τί είναι λοιπόν η κάρτα του πολίτη ?

    Το κλειδί να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλα αυτά , να είμαστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουμε – ελέγξουμε όλα αυτά τα δεδομένα και τις υπηρεσίες του κράτους . Δεν νομίζω να θέλουμε να μείνουμε στο χαρτί και στο μολύβι όταν όλες οι άλλες χώρες τα παραπάνω τα έχουν εδώ και 30 χρόνια .
    Πόσες φορές δεν πήγατε σε δημόσια υπηρεσία και περιμένατε να πατήσει ένα κουμπί του υπολογιστή του ο υπάλληλος και να σας εξυπηρετήσει χωρίς καθυστέρηση ? όλοι όσοι αντιδράτε και λέτε ΟΧΙ στην κάρτα για λόγους πίστης το σκεφτήκατε ότι υπάρχουν ήδη τα δεδομένα σας σε κάποια βάση του κράτους ? Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα θα είναι μία ηλεκτρονική κάρτα (που σημειωτέον δεν θα περιέχει όλα αυτά τα δεδομένα , γιατί απλά δεν τα χωράει ) και θα την χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι , γιατροί και αστυνομικοί για να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία ( ως τώρα τους τα δίναμε σε έντυπη μορφή) μόνο όταν είμαστε παρόν , κάτι σαν κλειδί όπως είπα , και με κωδικούς μίας χρήσης που θα αποτρέπουν την κακόβουλη χρήση της κάρτας. Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας την κάρτας μας να μπορούμε με ένα τηλεφώνημα ή μία παρουσία σε αστυνομικό τμήμα αυτομάτως να ακυρώνεται η κάρτα και να μήν την κάνει δεκτή κανένας αναγνώστης καρτών ή σύστημα της Δημόσιας Διοίκησης.
    Και τελικά αν υπάρχουν ακόμα επιφυλάξεις και ενδοιασμοί ας τυπωθεί πάνω στην κάρτα ένας ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ , για να τελειώνει αυτό το θέμα με το 666 .
    Ας σκεφτούμε όλοι σοβαρά και να προτείνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να είμαστε αρνητικοί και μεμψίμοιροι.
    Κάρτα κλειδί λοιπόν που θα μας ανοίγει την πόρτα την ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 02:49 | αλεξης

    Δεν συμφωνω σε καμια περίπτωση και δεν προκειται να παραλαβω κάρτα του πολίτη καθως περίεχει προσωπικα στοιχεία , χακαρεται πανευκολα ,εξουσιοδωτώ τους τραπεζιτες να ελενχουν τι και ποτε το αγοράζω και μην γιελεστε η συνέχεια θα ειναι ο πληρης ελενχος και υποδούλωση οικονομικη στην αρχή και στην συνεχεια πλήρης μεσω του RFID CHIP που θα περιεχει σε αυτη την εκδοση η σε μελοντική οπου RF ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΛ ΕΛΕΝΓΧΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ . Στις Γερμανικές διαβασα οτι ειναι ηδη ενσωματομενο το chip. για τα παραπάνω σας παραπεμπω στο ντοκυμαντερ ZEITGEIST το οποίο κυκλοφόρησε πριν απο 3 χρονια και μιλαει ο Ααρων Ρούσο (κινηματογραφικός παραγωγός ) ο οποίος απεβίωσε μετά απο 6 μήνες απο καρκίνο και ηθελε να πει στον πλανήτη για όλα αυτα που έχουν σχεδιαστει και βλέπετε να εξελίσονται μπροστα στα μάτια σας σήμερα

  • Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ!! ΤΑ BARCODE META ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
    ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟ 666.

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΑΣ. ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟ ΒARCODE ME ENAN ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΑΡΙΘΜΟ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ BEAST ΣΕ KATI ΑΛΛΟ. ΟΤΑΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΣ

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 00:25 | Αθανάσιος Μ.

    Κύριε Υπουργέ,

    Πιστεύω πραγματικά ότι γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα ασφαλείας που υπάρχουν σε όλων των ειδών τα συστήματα πληροφορικής. Πολύ περισσότερο δε στα συστήματα που θα

    πρέπει να είναι διασυνδεδεμένα σε δημόσιο (έστω και «ασφαλές») δίκτυο για να εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκαν. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεδομένα

    (ποιανού;;;) του αμερικάνικου στρατού δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο Wikileaks. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην Αγγλία λεπτομερή δεδομένα δυόμιση εκατομυρίων Βρετανών «έκαναν

    φτερά» και η Βρετανική κυβέρνηση υποχρεώθηκε δια νόμου να προβεί σε συμβολική (διότι η ηλεκτρονική καταστροφή μόνο συμβολική μπορεί να είναι) καταστροφή των βάσεων που

    είχει δημιουργήσει. Γνωρίζετε πολύ καλά επίσης ότι με το καλημέρα στις ηλεκτρονικές κάρτες των Γερμανών εμφανίστηκαν τα κενά ασφαλείας. Και αυτό που; Στη Γερμανία.

    Γνωρίζετε πολύ καλά όλα τα περιστατικά κλοπών ευαίσθητων δεδομένων από επίορκους υπαλλήλους που έχουν συμβεί και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
    Σας ρωτώ λοιπόν ευθέως κύριε Υπουργέ; Με ποιό δικαίωμα θέλετε να μας εκθέσετε σε αυτό το κίνδυνο. Με ποιό δικαίωμα θα βγάλετε τις ζωές μας κυριολεκτικά σε δημόσια θέα;

    Η επιβολή της κάρτας του πολίτη με το ενσωματωμένο τσιπ αποτελεί κυριολεκτικά πράξη βίας απέναντι στη κοινωνία.
    Η ζημιά που θα υποστεί ο κάθε άνθρωπος από την αναπόφευκτη δημοσίευση λεπτομερειών της προσωπικής του ζωής θα είναι ανεπανόρθωτη εφόσον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τρόπος

    αποκατάστασης καθώς είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ αδύνατο το συμάζεμα και η καταστροφή των δεδομένων αυτών.
    Τι θα αποδώσει η πολιτεία στους πολίτες οι οποίοι δικαίως θα καταφεύγουν στα δικαστήρια ζητώντας την ικανοποίησή τους για την ζημιά που θα έχουν υποστεί από την

    αναπόφευκτη δημοσίευση της ζωής τους;
    Λέτε επίσης ότι το τσιπ της κάρτας θα μπορεί να είναι ανενεργό. Μα να το πληρώσουμε από εκείνα που δεν έχουμε και να είναι και ανενεργό; Γιατί αυτή η σπάταλη;
    Ασφαλώς και δεν θα είναι ανενεργό και ασφαλώς και δεν θα ελέγχει ο πολίτης τη λειτουργικότητά του στην περίπτωση που αυτό θα έχει δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας.
    Επίσης μας είναι παντελώς άγνωστο σε εμάς τους πολίτες που αλλού θα καταχωρούνται τα στοιχεία των καρτών μας με την διάδοση που έχουν πλέον τα δίκτυα.
    Η γνώμη μου κύριε υπουργέ είναι ότι η κάρτα του πολίτη αποτελεί σύγχρονη μορφή βίας απέναντι στους πολίτες της κοινωνίας μας.
    Ο μόνος τρόπος για να κυβερνηθούν οι άνθρωποι είναι Η ΠΑΙΔΕΙΑ και παράλληλα οι κλασικές μέθοδοι αστυνόμευσης και ελέγχων και κανένας άλλος. Επειδή τα τσιπάκια δούλεψαν στις περιπτώσεις των πραγμάτων και των ζώων αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν να εφαρμοστούν και στους ανθρώπους.

    Ευχαριστώ.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 23:41 | Kυριάκος Κανάκης

    Απλά, να είναι προαιρετική! Τίποτα άλλο δεν θέλω…

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 21:57 | Δημήτρης Μ.

    Αφού υπάρχουν ήδη όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα για την ομαλή σε κάθε τομέα λειτουργία της κοινωνίας (κάρτες τραπεζών, ΑΜΚΑ,΄κλπ), τί τη θέλουμε την κάρτα του πολίτη με τη σημερινή προτεινόμενη μορφή και περιεχόμενο;;;;
    Γιατί τα άλλα κράτη της Ευρωπ. Ένωσης δεν έχουν ακόμη ενταχθεί σε αυτό το συγκεντρωτικό ηλεκτρονικό φακέλωμα;;;
    Ο λαός στο σύνολό του δεν θέλει αυτή την κάρτα.
    Μπορείτε να την κάνετε εξάλου προαιρετική.
    Γιατί θα πρέπει να είναι υποχρεωτική;;;
    Αυτές είναι οι Δημοκρατικές μας αρχές;;;
    Παρακαλώ να απαντηθούν δημόσια σε όλα τα μέσα ενημέρωσης οι ερωτήσεις που δημοσίευσε πρόσφατα ο αξιότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Τσελεγγίδης Δημήτριος, που είναι ειδικός στα θέματα αυτά προκειμένου να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός.
    Ευχαριστώ Δημήτρης Μ.Μ.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 20:42 | ΕΜΜ ΦΕΡΝΟΣ

    Η συζήτηση θα ήταν σωστή αν ξέραμε τις λεπτομέρειες τώρα μας λέτε γενικότητες.Θα είναι και μέσο συναλαγής θα ξέρει ο ιδιότης τι αγοράσαμε σήμερα και από που?θα αφορά μόνο την Ελλάδα η και την ΕΟΚ χώρες ΣΕΓΚΕΝ οπότε το σύνταγμα μας δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα.Θα μπορεί ένα όργανο να
    δει τις ασθένειες η ακόμα και τις σεξουαλικές μας ιδιαιτερότητες?
    Όσες φορές έχω πάει στα ΚΕΠ με έχουν εξυπηρετήσει αυθημερόν προς τι νέα έξοδα γιά το υπερχρεωμένο κράτος μας.ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ!!

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 20:13 | panagiotis

    EGW DEN 8ELW THN KARTA TOY POLITH K DEN 8A THN PARALABO GIATI FOBAME PWS 8A MPWREI KA8E AN8PWPOS ME POLLH KALES GNWSHS STA PC NA MPWREI NA SOY KLEPSH K NA SOU ALA3H TA STHXIA SOU 1 K 2 GIA THN ELEUTERIA TOU AN8RWPHNOU ATOMO

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 19:08 | ΜΙΧΑΗΛ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ Η ΝΕΑ ΚΑΡΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΥΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ.

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ BACKGROUND ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.

    ΑΥΤΟ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 19:25 | κανενας σπουδαιος

    Στις ΗΠΑ «έσπασαν» οι hackers το πενταγωνο και βγαλαν στην φορα απορητες πληροφοριες μεσω του wikileaks…

    Στην Γερμανια hacker «εσπασε» την «εξυπνη» καρτα ζωντανα σε τηλεοπτικη εκπομπη…

    Στην Αγγλια αποσυρθηκε διοτι ηταν πολυ ευκολο να παραβιαστει…

    Στην Ελλαδα η κυβερνηση αλλαζει τις υπαρχουσες ταυτοτητες για λογους ασφαλειας… (οι καινουργιες λεει ειναι πιο ασφαλεις, με chipaki…)

    Μηπως μας κοροιδευετε???

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 13:31 | MARIA

    «Καί μόνη ἡ χρησιμοποίησις τῶν ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων εἶναι ἐπικίνδυνη γιά τήν ἐλευθερία τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου, λόγῳ τῶν τρομακτικῶν δυνατοτήτων τῆς Πληροφορικῆς. Καί στήν περίπτωση ἀκόμη πού δέν θά ὑπάρχει τό 666 στίς ταυτότητες, ἡ παραλαβή τους σημαίνει τήν προσχώρησή μας σέ ἕνα παγκόσμιο σύστημα, τό ὁποῖο δέν ἀντιμετωπίζει τόν ἄνθρωπο ὡς Εἰκόνα Θεοῦ, ἀλλά ὡς «ὑποκείμενο» τῶν δεδομένων (Νόμος 2472/1997), πού σύντομα μπορεῖ νά καταστῇ ἀντικείμενο.
    Παρότι ἔχει δημοσίως λεχθεῖ ὅτι στίς νέες ταυτότητες δέν θά χρησιμοποιηθεῖ ὁ γραμμικός κώδικας τοῦ τύπου ΕΑΝ-13 καί UPC-Α, ἐν τούτοις τίποτε δέν μπορεῖ νά θεωρηθεῖ βέβαιο.
    Ἐκτός τούτου καί ὁ οἰκονομικός ὁλοκληρωτισμός πού ἐπιβάλλεται παγκοσμίως σχετίζεται ἄμεσα μέ τόν γραμμικό κώδικα, ἔτσι ὥστε νά εἶναι πολύ πιθανή ἡ ἐκπλήρωσις τοῦ λόγου τῆς Ἀποκαλύψεως περί ἀδυναμίας οἰκονομικῆς συναλλαγῆς ἀπό ἐκείνους πού δέν θά ἔχουν τήν ἠλεκτρονική πρόσβαση στό ἐπιβαλλόμενο σύστημα συναλλαγῆς
    Ἡ πνευματική ἀνησυχία ἐντείνεται, ὅταν πληροφορούμαστε, ὅτι στή Ὀρθόδοξη Ρουμανία ὁ ὑπέργηρος ἅγιος γέροντας π. Ἰουστῖνος Πάρβου συμβουλεύει τούς πιστούς Ρουμάνους νά μή πάρουν τήν ἠλεκτρονική ταυτότητα. Ἄς δοῦμε μία παράγραφο ἀπό τό κείμενο πού ἀπηύθυνε στό λαό στίς 14 Ἰανουαρίου 2009:
    «Πιεζόμενοι ἀπό τό νόμο καί τήν κυβέρνηση οἱ Ρουμάνοι εἶναι ἀναγκασμένοι νά μποῦν σέ ἕνα σχέδιο ἐντοπισμοῦ καί ἐπιτήρησης, σέ ἐθνικό καί παγκόσμιο ἐπίπεδο. Σχέδιο πού, στήν πράξη, κλέβει τήν ἐλευθερία τῶν ἀνθρώπων. Ζητοῦν ἀπό τούς Ρουμάνους νά βάλουν πάνω στά διαβατήρια καί πάνω στά διπλώματα ὁδηγήσεως αὐτό τό βιομετρικό τσίπ, τό ὁποῖο περιέχει τό ψηφιακό ἀποτύπωμα καί τή φωτογραφία.
    Ἡ καταγραφή τῶν ἀνθρώπων, ὅπως κάνουμε μέ τά ζῶᾳ, εἶναι τό πρῶτο βῆμα ἀπό τά μέτρα πού παίρνουν γιά νά ἐλέγχουν τόν ἄνθρωπο».(Anavaseis.blogspot.com)
    Ὕστερα ἀπό αὐτές τίς σαφεῖς προτροπές τοῦ ἁγίου Γέροντος Ἰουστίνου ἡ Ἱ. Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ρουμανίας στή Συνεδρία τῆς 25-2-2009 πῆρε ἀπόφαση ἀπόλυτα σύμφωνη μέ τίς ὑποδείξεις τοῦ Ἁγίου Γέροντος, θεωρώντας ὅτι γιά λόγους θρησκευτικῆς συνειδήσεως δέν εἶναι ὑποχρεωμένοι οἱ πιστοί νά παραλάβουν τά βιομετρικά διαβατήρια.
    Ἐνδεικτικά καταγράφουμε μαρτυρίες ὑπευθύνων, πού ὁμολογοῦν ὅτι θά ὑπάρχει ὁ κωδικός ἀριθμός 666 στίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες, γιά νά εἶναι ἀναγνώσιμες ἀπό τούς on line ὑπολογιστές τῶν διαφόρων κρατικῶν ὑπηρεσιῶν.

    · Τό περιοδικό «Ὀρθόδοξη Μαρτυρία» τ. 107 δημοσιεύει μερικές τέτοιες μαρτυρίες πολιτικῶν καί δημοσιογράφων τῆς πατρίδας μας:

    · Λ. Παπαδήμας (Ὑφυπουργός Ἐσωτερικῶν): Ὁμολόγησε σαφέστατα τή χρήση τοῦ δυσώνυμου ἀριθμοῦ γιά τίς ἀνάγκες τῆς μηχανοργάνωσης: [Antenna-«Ἡ ὥρα τῆς ἀλήθειας» τοῦ κ. Πρετεντέρη (σέ παράθυρο καί ὁ Σεβασμιώτατος Ἀλεξανδρουπόλεως Ἄνθιμος) Μάρτιος 1997].

    · Θεόδωρος Πάγκαλος (Ὑπουργός Ἐξωτερικῶν) σέ ἐρώτηση τοῦ δημοσιογράφου Ν. Χατζηνικολάου, γιατί δέν ἀλλάζουν τό 666, ἐφ’ ὅσον ἀντιδρᾷ ἡ Ἐκκλησία καί ὁ λαός, ἀπήντησε: Δέν μποροῦμε νά τόν ἀλλάξουμε, διότι ἀλίμονο ἐάν ἐμεῖς περιέλθουμε στή λογική τοῦ νά ἀκοῦμε μιά χούφτα παράξενους ἀνθρώπους. [Mega – «Ἐνώπιος Ἐνωπίῳ» ἀμέσως μετά τήν ἐπικύρωση τῆς Συνθήκης Σένγκεν].

    · Παῦλος Σαρλῆς (Εὐρωβουλευτής Ν. Δημοκρατίας, ὑπέρμαχος τῆς Συνθήκης Σένγκεν): «Τό 666 θά ἐμπεριέχεται στίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες… Εἶναι ἁπλό γιά τήν ὁποιαδήποτε κυβέρνηση ν’ ἀλλάξει τό ἠλεκτρονικό σύστημα καί νά χρησιμοποιήσει ἕνα ἄλλο σύστημα, τό ὁποῖο δέν θά περιέχει τόν ἀριθμό 666 ἐφόσον αὐτός εἶναι ὁ λόγος τῆς ἀντίδρασης πού ὑπάρχει γενικότερα». [Ἀπογευματινή 15-6-97 σελ. 24].

    · Ἠλίας Παπαδόπουλος (εἰσηγητής τῆς Συνθήκης Σένγκεν τοῦ ΠΑΣΟΚ) ἀπάντησε στόν ἰσχυρισμό τοῦ ἱερομονάχου Χριστοδούλου ὅτι στίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες διά τῶν ὁποίων θά δοθεῖ ὁ Ε.Κ.Α.Μ. θά ἐμπεριέχεται ὁ 666… : «Θέλω νά παρατηρήσω ὅτι ὁ π. Χριστόδουλος εἶναι πάρα πολύ θετικός στήν συζήτησή του, μοῦ ἀπέδωσε τά πραγματικά γιά ὅ,τι ἀφορᾶ τό 666… εἴμαστε ὅμως στήν ἐποχή τῆς πληροφορικῆς καί δυνατός σάν κράτος εἶναι αὐτός πού ἔχει τίς περισσότερες πληροφορίες, παρά ἐκεῖνος πού ἔχει τούς ἐξοπλισμούς. Εἴμαστε λοιπόν ὑποχρεωμένοι νά μποῦμε στό σύστημα, διότι πρέπει νά δοῦμε καί τί θά γινόταν, ἐάν δέν μπαίναμε». (ΣΚΑΪ Εἰδήσεις 10-6-1997).

    · Ἰωάννης Λοβέρδος (δημοσιογράφος): «Ὁ ἀριθμός 666 θά βρίσκεται γιά τίς ἀνάγκες τῆς μηχανοργάνωσης στίς νέες ταυτότητες πού προβλέπονται συνεπείᾳ τῆς κύρωσης τῆς Συνθήκης Σένγκεν». Ἐφημερίς «Ἐπενδυτής» Σάββατο 14-6-97).

    · Γεώργιος Πασχαλίδης ( Ὑπουργός παρά τῷ Πρωθυπουργῷ). Καθησυχάζων τήν ἐπιτροπήν τῶν Ἀρχιερέων πού τόν ἐπεσκέφθησαν διά τό θέμα ἐδήλωσε: «Τό 666 δέν εἶναι κάτι κακό. Εἶναι ἁπλῶς ἕνας ἀριθμός πρίν τό 667 καί μετά τό 665!». (ἐφημερίς «Ἐλευθεροτυπία» 11-6-97)

    · Χρήστος Νικολαΐδης (Δημοσιογράφος): «… εἰδικοί ἐπιστήμονες τοῦ τομέα προγραμματισμοῦ ἠλεκτρονικῶν ὑπολογιστῶν ἐπισημαίνουν πώς ἡ ἐμφάνιση τοῦ 666 σέ συστήματα πληροφορικῆς εἶναι τυχαία. Συγκεκριμένα ἀναφέρει, ἐμφανίζεται στό γραμμωτό κώδικα, ὄχι ἑνιαῖος, ἀλλά μέ τήν μεταφορική ἐμφάνιση τριῶν στοιχείων 6(ἕξι) στήν ταυτότητα κάθε καταναλωτικοῦ ἀγαθοῦ. Τό σχῆμα πού φέρει τήν ὀνομασία (6) ἀποτελεῖται ἀπό δύο γραμμές, μιά λεπτή καί μία πλατύτερη καί ἐπαναλαμβάνεται στήν ἀρχή, στό μέσον καί στό τέλος τοῦ κωδικοῦ…» (ἐφημερίς Ἀγγελιοφόρος» Τρίτη 17-7-97)

    · Ἠλίας Παπαδόπουλος (Εἰσηγητής Συνθήκης Σέγκεν). Ἀλίμονο ἐάν μιά εὐνομούμενη πολιτεία ὅπως εἶναι ἡ χώρα μας, ἡ ὁποία δέχεται νά ἀκούγονται ὅλες οἱ φωνές, παρασυρθεῖ καί ἐπηρεασθεῖ ἀπό μία ἐλάχιστη μειοψηφία ἡ ὁποία θέλει νά μᾶς ἐπιβάλει ἕναν ἀριθμό, ἐπειδή ἔτσι νομίζει (ἐννοώντας τό 777 ἀντί τοῦ 666). (Κρατική Τηλεόραση ΕΤ3 ἐκπομπή «Ἀνιχνεύσεις»).
    Ἤδη στίς ΗΠΑ διά νόμου προωθεῖται γιά λόγους ὑγείας πρῶτον ἡ καταγραφή ὅλων τῶν ἰατρικῶν δεδομένων τῶν πολιτῶν καί δεύτερον ἡ ἐμφύτευση μικροτσίπ στό χέρι (Healthcare Bill HR 3200/ pp 1001-1008), γιά τό ὁποῖο ὅμως ὑπάρχουν πολλές ἀντιδράσεις καί οἱ πολῖτες καταφεύγουν στή δικαιοσύνη.
    Γιατί μόνο μιά χούφτα μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ, ἐξαιροῦνται ἀπό τήν κυριώτερη ὑποχρέωσή μας, τήν ὑπεράσπιση τῆς πατρίδας;
    Τρία ἑκατομμύρια καί πλέον τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ ἀντέδρασαν ἐνυπογράφως γιά τό ἥσσονος σημασίας θέμα, πού ἦταν ἡ ἀπάλειψη τοῦ θρησκεύματος ἀπό τίς ταυτότητες, θέμα ἁπλῆς ἔλλειψης ὁμολογίας. Θά στερηθοῦν λοιπόν οἱ Ὀρθόδοξοι τό δικαίωμα τῆς ἐπίκλησης λόγων θρησκευτικῆς συνείδησης, καί τῆς δυνατότητας ὁμοίου χα-ρακτηρισμοῦ ὡς ἀντιρρησιῶν συνείδησης; Δέν θά πρέπει νά τούς δοθεῖ μιά ἐναλλακτική, νόμιμη λύση;
    Ἐπίσης ἰδιαίτερα προνόμια μέσα στήν Ὀρθόδοξη Ἑλληνική πολιτεία ἀπολαμβάνουν οἱ Μουσουλμάνοι τῆς Θρᾴκης, οἱ Ἑβραῖοι καί οἱ Ρωμαιοκαθολικοί στήν Ἑλλάδα. Δέν μποροῦν λοιπόν τόσο οἱ Ἕλληνες ἐκπρόσωποί μας στό Ἑλληνικό Κοινοβούλιο, ὅσο καί οἱ ξένοι νά δείξουν λίγη – ἐλάχιστη ἀνοχή στούς πιστούς Ἕλληνες πού θά ἀρνηθοῦν τήν Κάρτα τοῦ Πολίτη;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 13:00 | ΙΓ

    – Ηλεκτρονικά ραντεβού για εξετάσεις ΙΚΑ. Κατ’αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί το φαινόμενο των «εξυπηρετήσεων» για τις αιματολογικές εξετάσεις. ΠΛηρώνουμε τόσα χρόνια για το ΙΚΑ και όταν θέλουμε να κάνουμε εξετάσεις δεν υπάρχει πλαφόν γιατι τα ιδιωτικά μικροβιολογικά συγκεντρώνουν τα χαρτιά από τους «κολλητούς»
    – Χρηση ως ταυτότητας/Διαβατηρίου
    – Δίπλωμα Οδήγησης
    – Αντικατάσταση βιβλιαρίου ΙΚΑ
    – Φορολογικά στοιχεία
    – Ταυτοποίηση χρήστη στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΚΕΠ
    – Στοιχεια σπουδών
    – Ηλεκτρονική καταθεση δικαιολογητικών σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ
    – Ίσως παράλληλη χρήση κυλιώμενου κωδικού για λόγους ασφαλείας (όμοιο με αυτό των τραπεζικών συναλλαγών τύπου RSA)

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 12:15 | Ιωάννης Παπαδόπουλος

    Είναι φανερό από πολλά ήδη σχόλια οτι οι περισσότεροι σχολιαστές είναι αντίθετοι πρός την έκδοδη κάρτας του πολίτη για δυό λόγους:
    α) Ιδεολογικούς
    β) Έλειψη παρουσίασης των στοιχείων που θα περιλαμβάνει η κάρτα κατά τους οργανωτές του σχεδιασμού.
    Η συζήτηση με όσους προβάλουν ιδεολογικούς προβληματισμούς δεν έχει νόημα. Είναι σεβαστοί αλλά δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου.

    Για το δεύτερο όμως τα πράγμα είναι τελείως διαφορετικά. Πως είναι δυνατόν να σχολιάσουμε(και μάλιστα σε επί μέρους κεφάλαια) μιά πρόταση που παρουσιάζεται με γενικολογίες; Μας καλείτε να σχολιάσουμε το περιχόμενο μιας λευκής σελίδας!

    Εάν δεν παρουσιάσετε το δικό σας προσχέδιο
    πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ διότι εκτίθεται η σοβαρότητα του Υπουργείου Εσωτερικών
    Ι.Κ.Παπαδόπουλος

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 12:13 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!!ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΚΑΡΤΕΣ!!!ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΑΣ!!!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΤΕ ΑΛΛΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑ ΣΦΑΞΙΜΟ!!!!ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΚΑΝΑΝΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΣΥΡΘΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΤΑ!!!!ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ???ΟΧΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΑΣ,ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ<Ο Χ Ι.ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!!!!ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ!!!!!

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 11:18 | lLambros S.

    Μου άρεσαν οι τοποθετήσεις που επισημαίνουν τα αρνητικά της κάρτας κατ’ ένα ιδιαίτερο τρόπο , πέραν των κλασσικών ακράδαντων επιχειρημάτων.
    Όπως για παράδειγμα, η αναφορά στο single point of failure, δηλαδή αντίθετα στον υπερσυγκεντρωτισμό στοιχείων, ασφαλέστερο είναι η διασπορά αυτών.
    Όπως επίσης, πως είναι η πολιτική βούληση που λείπει ώστε να δουλεύει το Κράτος άρτια, όχι οι νόμοι, ή τα συστήματα έρευνας & καταστολής.

    Δε μου λέτε, δεν είναι που έχει τους καλύτερους νόμους η Ελλάδα; Εφαρμόζονται μήπως και με το σωστό τρόπο;
    Δηλαδή ξαφνικά ειδικά με την κάρτα κάτι θα αλλάξει;
    Και θα έρθουν οι Άγγελοι του Θεού να διαχειρίζονται τα προσωπικά μας στοιχεία, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση καταπάτησης των στοιχειωδών ελευθεριών μας;

    ¨Η μήπως η γραφειοκρατία έχει να κάνει με την κάρτα;
    Δεν είναι που έχει να κάνει με τη πολιτική βούληση και τη διάθεση των ανθρώπων να βοηθήσουν;
    Οι ΗΠΑ ανέκαθεν και με απουσία τότε υψηλής τεχνολογίας, παρείχαν άψογες υπηρεσίες με απουσία γραφειοκρατίας.
    Η κάρτα τι θα πρέσθετε;
    Σίγουρα επιπλέον διευκολύνσεις.
    Που όμως παραμένουν δραστικά ασθενέστερου βάρους, ως προς τις τρομακτικές συνέπειες της κακής διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων μας σε ανύποπτο χρόνο.

    Ως προς το αν ήδη υπάρχουν οι πιστωτικές και άλλες κάρτες, ή η παρακολούθηση της ζωής μας με άλλους τρόπους, χρειάζεται απλά μια ειλικρινής μελέτη της τεράστιας διαφοράς αυτών, με τις δυνατότητες της προτεινόμενης κάρτας.

    Άραγε, τι είναι αυτό που δε μας αφήνει να τα δούμε αυτά;
    Μα θα είναι τόσο τραγικό και θα εγκλωβίσει λίγο λίγο τελικά όλους η κάρτα, εννοώ και τους υποστηρικτές της.
    Τα ανθρώπινα πάθη με κύρια τη δύναμη του εγώ, δεν εγγυώνται τίποτε καλό.
    Σε ένα διαφορετικό γίγνεσθαι χωρίς ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη, τότε θα το ξανασυζητούσαμε!!!.
    Ούτε ο Φον Μπράουν χάρηκε που είδε την εφεύρεσή του να σκοτώνει εκατομμύρια κόσμο, ούτε ο Αινστάιν ήταν χαζός που φρόντισε πριν αποβιώσει να εξαφανίσει τις τελευταίες του μελέτες….

    Περαιτέρω, να υπολογίζουμε και το επόμενο βήμα, που είναι το σφράγισμα, αφού πρώτα με την κάρτα, έχει γίνει εθισμός στον τρόπο ζωής της κοινοποίησης και όχι μόνο, της προσωπικής ζωής τους καθενός.
    Ή Αποκάλυψη του Αγ. Ιωάννου είναι σαφής και όχι ασφαλώς τυχαία.
    Και το γνωστό νούμερο που σχετίζεται με το προσκύνημα άλλου, πλην του Σταυρού του Χριστού, έρχεται απλά να επισφραγίσει την όλη προσπάθεια που καταβάλεται-καλοπροαίρετα, ή όχι δεν έχει να κάνει- για την εξολόθρευση του ανθρώπινου προσώπου, συμπεριλαμβανομένου & του σαρκικού.
    Πως μετά απ αύτά μας καλείτε να λάβουμε την κάρτα;

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 10:38 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ.ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΟΥ Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΑΓΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ , Η ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 09:26 | Giorgos

    Το θέμα είναι να διασφαλίζονται τα εχέγγυα για τη χρήση και διαχείριση των προσωπικών δεδομένων. Ήδη έχουμε διαπιστώσει (στη χώρα μας) ότι π.χ. και τα κινητά μας διαρρέουν σε τράπεζες, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, σε υποψήφιους στις εκλογές κτλ. Εγώ ως πολίτης θέλω να διασφαλιστούν με τέτοιο τρόπο τα στοιχεία μου ώστε εάν διαπιστώσω ότι αν παρ’ ελπίδα έχει γίνει μια ανεπιθύμητη χρήση τους (ανάλογα την περίπτωση) να μου διασφαλίζει με τέτοιο τρόπο η ελληνική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία ότι θα μπορώ να λάβω μεγάλη χρηματική αποζημίωση (π.χ. από 50.000ευρώ το ελάχιστο) ή και ακόμα μεγαλύτερο ποσό. Επίσης να διώκεται ποινικά με φυλακιση και με καθαίρεση από τη θέση του (αν είναι ένα πρόσωπο) ή αν είναι δημόσιος οργανισμός (υπουργείο ή άλλη υπηρεσία) ή τράπεζα κτλπ να επιβάλλονται αυστηρότατες κυρώσεις προς κατά περίπτωση.
    Το βασικό είναι η κάρτα να εμπνέει εμπιστοσύνη ότι δεν θα γίνει η κάρτα του πολίτη «εργαλείο ελέγχου» του πολίτη, ότι ο πολίτης δεν θα χειραγωγηθεί, αλλά θα είναι ελεύθερος και για το δικαίωμα του ακόμα και για την διακοπή χρήσης της κάρτας εάν διαπιστώσει ότι με δόλιο τρόπο χρησιμοποιούνται τα στοιχεία του.
    Τέλος η εφαρμογή της χρήσης της να γίνει κλιμακωτά, γιατί είναι γενικά παραδεκτό ότι ιδίως ο έλληνας πολίτης έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς της χώρας του και γενικά την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό κράτος. Κάτι που διαφαίνεται μέσα από τα καθημερινά λιμνάζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες (υγεία, παιδεία, κράτος πρόνοιας, εργασία κ.α.).
    Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι η κάρτα αυτή θα μας κάνει μέλος της παγκόσμιας κοινότητας (ηλεκτρονικής και μή) των ανθρώπων ό,τι θετικό ή αρνητικό αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης του σύγχρονου κόσμου.
    Με μία φράση «Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες μας;».
    Με τιμή,
    Γ.Μ.
    πτυχιούχος τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής.

  • Μετά από έρευνα της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους έχει διαπιστωθεί ότι τα barcodes ανοιγουν με έναν συγκεκριμένο unicode το 666 (περισσότερες πλ. εδώ: http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/11/barcode-666.html?utm_source=BP_recent).

    Ακόμη ο υπερυπολογιστής των Βρυξελλών με την ονομασία Belgian Electronic Accounting Surveillance Terminal σχηματίζει με τα αρχικά του την λέξη BEAST δλδ. θηρίο. Το 666 είναι με λίγα λόγια η σφραγίδα του θηρίου. Για αυτά όλα λέει μέσα στην Αποκάλυψη, αυτήν που όλοι προσπαθούν με την προπαγάνδα τους να την υποβιβάσουν.

    ΑΡΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΒΡΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΣΚΛΑΒΙΑΣ!! Αυτά από μένα!! Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 01:04 | Χαϊκάλης Παναγιώτης

    Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στους αντιδρώντες ότι η προτεινόμενη κάρτα ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ) ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
    Εξυπακούεται ότι τα στοιχεία που θα περιέχει θα είναι τα μόνα ορατά σε κάθε τρίτο. Η νέα Κάρτα θα πρέπει να επιτρέπει στις Δημόσιες αρχές πρόσβαση σε άλλα στοιχεία, π.χ.ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, Δημοτολόγια, Ποινικό Μητρώο κ.λ.π., ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ γεγονός που προϋποθέτει τη δυνατότητα χρήσης Κωδικού Αριθμού και αντίστοιχη συσκευή ανάγνωσης στους χώρους των Δημόσιων Υπηρεσιών. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί ότι η χρήση της γίνεται ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΕΙ του κατόχου της και όχι από τρίτο (κλοπή, απώλεια κ.λ.π.).Ας σκεφθούν ΟΛΟΙ ότι σήμερα χρησιμοποιούνται οι χρεωστικές κάρτες για ΟΛΕΣ τις δοσοληψίες μας με τις Τράπεζες, οι οποίες περιέχουν σχεδόν όλα τα προσωπικά μας στοιχεία, ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 00:34 | PAVLOS

    EFOSON THA TA ANAGRAFI OLA AS ANAFERI KAI TIN OMADA EMATOS TOU KATOXOU THA EINAI HRISIMI GIA TOUS JIATROUS SE KAPIO TROXEO I AKOMA SE ENA EPAGELMATIKO ATIHIMA I AKOMA SE ENA ATHLITIOKO ATIHIMA.

    THEN EINE KAKO.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 00:26 | ΚΑΛΟΓΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΠΑΝΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΒΕΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΡΥΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΟΘΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΙΡΕΙΤΕ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΑΡΝΗΘΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 23:53 | χρήστος

    ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ; Ή ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ;

    Ή ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ;

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΤΑΝΤΑΡΤΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΑΚΑΡΟΝΤΑΙ.
    ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ CIA, ΝΑΤΟ ΚΛΠ ΚΛΠ
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΤΟΥΛΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

    ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΕΣΤΩ ΣΕ Β΄ ΦΑΣΗ) ΟΠΩΣ: ΑΔΤ, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, ΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (ΚΩΔΙΚΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ), ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΩΡΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ Ή ΜΗ ΕΓΚΛΗΜΑ…

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ….