Άρθρο 15: Εξελεγκτική επιτροπή

1. Η Εξελεγκτική Επιτροπή (E.E.) αποτελείται από τρία (3) μέλη που εκλέγονται από την Τακτική Συνέλευση ταυτόχρονα με την εκλογή του Προέδρου και Ταμία. Τα μέλη της εν λόγω επιτροπής δεν μπορούν να είναι μέλη σε οποιοδήποτε άλλο όργανο του ΣΑΕ.
2. Η Ε.Ε. ελέγχει κάθε 6 μήνες το Ταμείο του ΣΑΕ και ενημερώνει σχετικά το Προεδρείο. Στις αρχές κάθε έτους δημοσιοποιεί και αναρτά στο Διαδίκτυο τα έσοδα και τα έξοδα των οργάνων του ΣΑΕ. Κατά τη διάρκεια της Τακτικής Συνέλευσης παρουσιάζει σχετική έκθεση επί των οικονομικών πεπραγμένωντου Σ.Α.Ε. της τετραετίας .
3. Τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής εκλέγονται κατά σειρά ψήφων.

  • 25 Ιανουαρίου 2013, 16:34 | Συντονιστικό Συμβούλιο Περιφέρειας Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής

    1. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη σύσταση Εξελεγκτικής Επιτροπής (ΕΕ). Προτείνουμε η επιτροπή αυτή να αποτελείται από 7 (επτά) μέλη εκπροσώπους των επτά περιφερειών.
    2. Η ΕΕ όχι μόνο να ελέγχει κάθε 6 μήνες το Ταμείο του ΣΑΕ και να ενημερώνει σχετικά το Προεδρείο αλλά και να καταγγέλλει οποιαδήποτε ανωμαλία στον Εισαγγελέα. Η απόλυτη διαφάνεια των οικονομικών είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη του Ελληνισμού και την συνδρομή του κάθε μέλους και πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο την επανάλειψη επαίσχυντων καταστάσεων, όταν παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις μας, τόσο η ΓΓΑΕ, όσο και ο ΥΦΥΠΕΞ κος Δημητρης Δόλλης παρέμειναν σε απειλές αλλά δεν κατέθεσαν στοιχεία στον Εισαγγελέα.

  • 9 Ιανουαρίου 2013, 13:24 | Papachristopoulos Paschalis

    ΑΡΘΡΟ 15. Εξελεγκτική Επιτροπή
    Πέραν του έλεγχου των οικονομικών δραστηριοτήτων του Προεδρείου, και λογά της οικονομικής αποκέντρωσης στις Περιφέρειες πρέπει να υπάρχει έλεγχος των οικονομικών τους. Γι αυτό σε κάθε περιφέρεια θα πρέπει παράλληλα με την εκλογή του εκαστοτε Περιφερειακού Συμβούλιου να εκλέγονται και 3μελης Περιφερειακές Εξελεγκτικές επιτροπές.
    ΠΡΟΤΑΣΗ
    Το άρθρο θα πρέπει να διαμορφωθεί ως ακολούθως:
    Η Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή (E.E.) αποτελείται από τρία (3) μέλη που εκλέγονται από την Τακτική Συνέλευση ταυτόχρονα με την εκλογή του Προέδρου και Ταμία. Επίσης κατά την διεργασία της εκλογής των Περιφερειακών Συμβουλίων εκλέγονται παράλληλα ανά Περιφέρεια αντίστοιχες 3μελης Εξελεγκτικές Επιτροπές για τον έλεγχο των οικονομικών δραστηριοτήτων κάθε Περιφέρειας, Τα πορίσματα των Περιφερειακών Εξελεγκτικών αυτων επιτροπών αποστέλλονται ετησίως στα μέλη της 3μελους Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής και στην ΓΓΑΕ. Οι Εξελικτικές Επιτροπές μπορούν να επικουρούνται στο έργο τους από ειδικευμένους ορκωτούς λογιστές εφόσον το κρίνουν αναγκαίο. Τα μέλη των εν λόγω επιτροπών δεν μπορούν να είναι μέλη σε οποιοδήποτε άλλο όργανο του ΣΑΕ.
    2. Οι Εξελεγκτικές Επιτροπές ελέγχουν κάθε έξη (6) μήνες τα Ταμεία των Περιφερειών και του Προεδρείου αντίστοιχα. Στις αρχές κάθε έτους δημοσιοποιούν και αναρτούν στο Διαδίκτυο τα έσοδα και τα έξοδα των οργάνων του ΣΑΕ. Κατά τη διάρκεια των Περιφερειακών και της Τακτικής Συνέλευσης παρουσιάζουν αντίστοιχα τις σχετική εκθέσεις επί των οικονομικών πεπραγμένων της διετίας ή τετραετίας αντίστοιχα. .
    3. Τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής εκλέγονται κατά σειρά ψήφων.