- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 26 Κανονισμοί Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων (ΟΥΜΕΔ)

Οι παρ. 3 και 4 του άρθρου 59 του ν. 3982/2011 (Α’ 143) αντικαθίστανται ως εξής:
«3. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθορίζεται το πλαίσιο των κοινών κανόνων και κατευθύνσεων οργάνωσης και λειτουργίας των Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων σχετικά με τις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις της Εταιρίας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ) ή της Εταιρίας Διαχείρισης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΔΕΠ), τους όρους και προϋποθέσεις εγκατάστασης και λειτουργίας των επιχειρήσεων εντός των ΟΥΜΕΔ, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και οικονομικές υποχρεώσεις ιδιοκτητών ακινήτων και επιχειρήσεων, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών ακινήτων και επιχειρήσεων, τις ρυθμίσεις οργάνωσης και διαχείρισης κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, πραγμάτων και εγκαταστάσεων, τα θέματα διαχείρισης και ελέγχων, τα θέματα που διασφαλίζουν τη διοικητική αποτελεσματικότητα της ΕΑΝΕΠ ή της ΕΔΕΠ, καθώς και κάθε άλλο τεχνικό και ειδικό θέμα αναγκαίο για τη λειτουργία των ΟΥΜΕΔ. Τυχόν διατάξεις υφιστάμενων κανονισμών λειτουργίας ΟΥΜΕΔ που έρχονται σε αντίθεση με το ανωτέρω πλαίσιο κανόνων και κατευθύνσεων οφείλουν να εναρμονισθούν με αυτό εντός της προθεσμίας που ορίζεται με την απόφαση του πρώτου εδαφίου.
4. Ύστερα από αίτημα στην ΕΑΝΕΠ ή ΕΔΕΠ του είκοσι τοις εκατό (20%) του συνόλου των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, ή σωματείου που έχει λάβει ρητή έγκριση για την υποβολή του σχετικού αιτήματος από το είκοσι τοις εκατό (20%) τουλάχιστον του συνόλου των εγκατεστημένων επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ του ν. 4458/1965 (Α΄33), ΒΕΠΕ του ν. 2545/1997 (Α’ 254) και ΕΠ του ν. 3982/2011 (Α’ 143), δύναται να συστήνεται Επιτροπή Διαβούλευσης για την εξέταση προτάσεων τροποποίησης υφιστάμενου κανονισμού λειτουργίας. Η Επιτροπή συγκροτείται από την ΕΑΝΕΠ ή ΕΔΕΠ σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) μηνός από την υποβολή του αιτήματος και απαρτίζεται:
α. από τον Πρόεδρο και δύο (2) μέλη, που προτείνονται από την ΕΑΝΕΠ ή ΕΔΕΠ,
β. από έναν (1) εκπρόσωπο του τοπικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου,
γ. από δύο (2) εκπροσώπους των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στις ΒΙΠΕ του ν. 4458/1965, ΒΕΠΕ του ν. 2545/1997 ή ΕΠ του ν. 3982/2011, εκ των οποίων ο ένας είναι εκπρόσωπος του πλέον αντιπροσωπευτικού σωματείου με μέλη τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, εφόσον υπάρχει, και ο δεύτερος είναι εκπρόσωπος των επιχειρήσεων.
Το πόρισμα της ανωτέρω Επιτροπής, εφόσον εγκριθεί τουλάχιστον από το πενήντα τοις εκατό (50%) συν μία ψήφο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στον ΟΥΜΕΔ και υπό την προϋπόθεση ότι οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις καταλαμβάνουν τουλάχιστον το πενήντα ένα τοις εκατό (51%) της έκτασης του ΟΥΜΕΔ, μη προσμετρούμενων των κοινοχρήστων χώρων, υποβάλλεται στην αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, η οποία εισηγείται την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας στο αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με απόφαση του οποίου εγκρίνεται.».