- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Digi-retail – 5. Διαδικασία Εξέτασης Επενδυτικών Προτάσεων

Κατά τη φάση της υποβολής οι δικαιούχοι θα κατατάσσονται σε προκαθορισμένες και δημοσιευμένες κατηγορίες  ανάλογα με τα ακόλουθα κριτήρια (ενδεικτικά):

Ανάλογα με την κατηγορία κατάταξης των δικαιούχων και τη φύση του επενδυτικού σχεδίου τους (επιλογή δαπανών – ενεργειών – καλαθιών) θα υπολογίζεται το μέγιστο επιτρεπτό ποσό ανά υποβαλλόμενη πρόταση.

Οι δικαιούχοι των ενισχύσεων που θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά πρόταση και θα τηρούν φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα είναι επιλέξιμοι προς χρηματοδότηση κατόπιν αυτόματης αξιολόγησης, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά Περιφέρεια, όπως ορίζεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Σημεία προς διαβούλευση:

Δ4. Η ηλεκτρονική εξέταση των προτάσεων, βάσει αντικειμενικών και αδιαμφισβήτητων κριτηρίων, ενισχύει τη διαφάνεια της δράσης σε όλα τα στάδια. Εκτιμάτε ότι μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω με εμπλουτισμό της σε κάποια σημεία;

Δ5. Ποια άλλα κριτήρια, πλέον των όσων αναφέρθηκαν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντικειμενική αξιολόγηση των προτάσεων;