- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Ε. ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΜΕΓΙΣΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ

Πριν από την τοποθέτηση των συστημάτων, γίνεται αρχική ογκομέτρηση των δεξαμενών καυσίμων.

Η εν λόγω ογκομέτρηση δέον να γίνεται με χρήση διακριβωμένων ογκομετρικών προτύπων (ογκομετρικού δοχείου ή προτύπου μετρητή ροής). Η ογκομέτρηση θα πρέπει να αποτυπώνεται σε βήματα όχι μεγαλύτερα των 100 l.

Το μέγιστο επιτρεπόμενο σφάλμα υπολογισμού του όγκου καυσίμου από το σύστημα εντός εκάστης δεξαμενής είναι +/-0,5%.

Αυτό προσδιορίζεται με δοκιμές επαλήθευσης μετά την εγκατάσταση του συστήματος μέσω της προσθήκης ή αφαίρεσης προτύπων όγκων καυσίμου (με ογκομετρικά πρότυπα ή πρότυπο μετρητή ροής)

Υπεύθυνοι για την διασφάλιση του παραπάνω αναφερόμενου μεγίστου επιτρεπομένου σφάλματος καυσίμου +/- 0,5%, είναι οι εταιρίες εγκατάστασης των συστημάτων αυτών ή οποιοδήποτε τρίτο, ανεξάρτητο μέρος, με την απαραίτητη προϋπόθεση προηγούμενης διαπίστευσης των ανωτέρω από το ΕΣΥΔ ή άλλο ομότιμο Ευρωπαϊκό ή διεθνή φορέα, ως προς το συγκεκριμένο πεδίο μέτρησης.

Οι ανωτέρω εκδίδουν σχετικό πιστοποιητικό διακρίβωσης του συστήματος εισροών.

Το συνολικό μέγιστο επιτρεπόμενο σφάλμα (απόκλιση) μεταξύ εισροών-εκροών (ισοζύγιο αποθεμάτων), λογιζομένου τούτου ως διαφορά μεταξύ εκροών που εμφανίζονται από τα ακροσωλήνια και αυτών που εμφανίζονται στις αντίστοιχες δεξαμενές είναι +/- 1% για συγκεντρωτικές ποσότητες έως 100 λίτρα. Για μεγαλύτερες συγκεντρωτικές ποσότητες, οι διαφορές θα πρέπει να μειούνται σε μικρότερο ποσοστό, που να μην υπερβαίνει το +/-0,5%.

Προς ελαχιστοποίηση των σφαλμάτων λόγω πιθανής μεταβολής της θερμοκρασίας μεταξύ πώλησης και δεξαμενής, οι παραπάνω διαφορές θα υπολογίζονται σε θερμοκρασία 15οC.