Άρθρο 2 Απλούστευση ίδρυσης και λειτουργίας δραστηριοτήτων στον τομέα της εκπαίδευσης

Μετά από το άρθρο 120 του ν. 4442/2016 (Α΄ 230) προστίθεται Κεφάλαιο Κ΄ ως εξής:
«ΚΕΦΑΛΑΙΟ Κ΄
ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ, ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ι.ΙΕΚ), ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Άρθρο 121
Πεδίο εφαρμογής

Στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος κεφαλαίου εμπίπτουν τα κολλέγια, τα Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΙΕΚ), τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, με κωδικούς NACE 85.41 και 85.59.
Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, μπορούν να ασκούν δραστηριότητα κολλεγίων, ιδιωτικών ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης, κέντρων δια βίου μάθησης, φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών.

Άρθρο 122
Αρμόδια αρχή

Αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του παρόντος είναι:
(α) Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας για τα κολλέγια, τα ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης και τα κέντρα δια βίου μάθησης,
(β) ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Άρθρο 123
Έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας δραστηριοτήτων στον τομέα της εκπαίδευσης

1. Τα κολλέγια και τα ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης υπάγονται για την ίδρυση και λειτουργία τους σε καθεστώς έγκρισης του άρθρου 7.
Ομοίως σε καθεστώς έγκρισης υπάγονται τα κέντρα δια βίου μάθησης, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, των οποίων ο συνολικός αριθμός εκπαιδευομένων ανά ώρα και ανά κτιριολογική μονάδα (αυτοτελές κτίριο ή όροφος σε πολυώροφο κτίριο) υπερβαίνει την αναλογία ενός ατόμου ανά δύο και μισό (21/2) τετραγωνικά μέτρα στο συνολικό εμβαδόν του φορέα ή τον αριθμό των εβδομήντα πέντε (75) εκπαιδευομένων.
2. Η έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας εκδίδεται από την αρμόδια αρχή, έπειτα από αίτηση του φορέα της δραστηριότητας, η οποία συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ειδικά για την έγκριση κολλεγίου και ιδιωτικού ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης απαιτείται η διατύπωση γνώμης του ΕΟΠΠΕΠ για τη συνδρομή των νόμιμων κτιριολογικών προϋποθέσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία της περ. 13 της υποπαρ. Θ3 της παρ. Θ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α’ 222). Εντός τεσσάρων (4) μηνών από την προσήκουσα υποβολή της αίτησης έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας και των δικαιολογητικών η αρμόδια αρχή εξετάζει τα υποβληθέντα στοιχεία και, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, εκδίδει την έγκριση για την ίδρυση και λειτουργία της δραστηριότητας ή απορρίπτει την αίτηση αιτιολογημένα. Πριν από τη χορήγηση της έγκρισης και εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας, η αρμόδια αρχή δύναται να διενεργήσει αυτοψία στις εγκαταστάσεις της δραστηριότητας, για τη διαπίστωση της τήρησης της σχετικής νομοθεσίας. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία για την έκδοση της έγκρισης, τεκμαίρεται ότι η έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας έχει χορηγηθεί, σύμφωνα με το άρθρο 8, και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει από την αρμόδια αρχή τη χορήγηση σχετικής βεβαίωσης. Η αίτηση χορήγησης έγκρισης κατατίθεται σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή είτε απευθείας στην αρμόδια αρχή είτε σε οποιοδήποτε φυσικό ή ηλεκτρονικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που λειτουργεί ως Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ). Μετά από την έναρξη λειτουργίας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Άσκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων (ΟΠΣ-ΑΔΕ) του άρθρου 14, κατά το μέρος που αφορά στην έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας των δραστηριοτήτων της παρ. 1, η διαδικασία έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας αυτών διεκπεραιώνεται αποκλειστικά μέσω του συστήματος αυτού. Η έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας έχει αόριστη διάρκεια.
3. Η έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας τροποποιείται μετά από αίτηση του φορέα της δραστηριότητας. Για την τροποποίηση της έγκρισης τηρείται η διαδικασία χορήγησης της έγκρισης. Ο φορέας της δραστηριότητας, επί ποινή ανάκλησης της έγκρισης, υποχρεούται να ενημερώνει την αρμόδια αρχή για κάθε μεταβολή των προϋποθέσεων χορήγησης της έγκρισης και για τη συνδρομή ασυμβίβαστων ιδιοτήτων.
4. Η έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας μεταβιβάζεται, εφόσον οι κατά νόμο προϋποθέσεις χορήγησης της έγκρισης συντρέχουν στο πρόσωπο του νέου φορέα. Η μεταβίβαση εγκρίνεται από την αρμόδια αρχή που χορηγεί την έγκριση μετά από σχετική αίτηση, η οποία συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
5. Για την έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας, για την έγκριση της τροποποίησής της, καθώς και για την έγκριση της μεταβίβασής της απαιτείται η καταβολή παραβόλου, σύμφωνα με το άρθρο 11 και την κοινή απόφαση της παρ. 3 του άρθρου 128.
6. Η αρμόδια αρχή υποχρεούται να κοινοποιεί αμελλητί τις εγκρίσεις και τις τροποποιήσεις τους στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, προκειμένου να ασκήσουν τις ελεγκτικές τους αρμοδιότητες.
7. Η αρμόδια αρχή δύναται να διενεργεί ελέγχους και να προβαίνει σε ενέργειες εποπτείας, σύμφωνα με τα άρθρα 127-157 του ν. 4512/2018 (Α’ 5) και τις κανονιστικές πράξεις που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση αυτού. Μέχρι την πλήρη εφαρμογή του ν. 4512/2018 η αρμόδια αρχή διενεργεί τους εκ των υστέρων ελέγχους βάσει κριτηρίων κινδύνου.

 

Άρθρο 124
Γνωστοποίηση λειτουργίας δραστηριοτήτων στον τομέα της εκπαίδευσης

1. Τα κέντρα δια βίου μάθησης, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, των οποίων ο συνολικός αριθμός εκπαιδευομένων ανά ώρα και ανά κτιριολογική μονάδα (αυτοτελές κτίριο ή όροφος σε πολυώροφο κτίριο) δεν υπερβαίνει την αναλογία ενός (1) ατόμου ανά δύο και μισό (21/2) τετραγωνικά μέτρα στο συνολικό εμβαδόν του φορέα και τον αριθμό των εβδομήντα πέντε (75) εκπαιδευομένων, υπάγονται στο καθεστώς γνωστοποίησης του άρθρου 6.
2. Η γνωστοποίηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Άσκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων (ΟΠΣ-ΑΔΕ) του άρθρου 14. Μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΟΠΣ-ΑΔΕ κατά το μέρος που αφορά στη γνωστοποίηση των δραστηριοτήτων της παρ. 1, η γνωστοποίηση κατατίθεται σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή είτε απευθείας στην αρμόδια αρχή είτε σε οποιοδήποτε φυσικό ή ηλεκτρονικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που λειτουργεί ως Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ).
3. Η αρμόδια αρχή παραλαμβάνει τη γνωστοποίηση, η οποία υποβάλλεται από τον φορέα της δραστηριότητας με ευθύνη του για τα περιλαμβανόμενα σε αυτήν στοιχεία, και εκδίδει αποδεικτικό υποβολής. Μετά από την υποβολή της γνωστοποίησης ο φορέας μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της δραστηριότητας.
4. Αν πρόκειται να μεταβληθούν για οποιονδήποτε λόγο τα στοιχεία της γνωστοποίησης, ο φορέας της δραστηριότητας υποχρεούται σε προηγούμενη γνωστοποίηση της επιδιωκόμενης μεταβολής. Σε περίπτωση αλλαγής του φορέα της δραστηριότητας εφαρμόζεται το άρθρο 9. Τα δικαιολογητικά που συνδέονται με το πρόσωπο του φορέα της δραστηριότητας εκδίδονται στο πρόσωπο του νέου φορέα. Ο φορέας της δραστηριότητας, επί ποινή διακοπής της λειτουργίας, οφείλει να ενημερώνει την αρμόδια αρχή για κάθε μεταβολή σχετική με τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας της δραστηριότητας ή για τη συνδρομή ασυμβίβαστων ιδιοτήτων.
5. Πριν από την υποβολή της αρχικής γνωστοποίησης, ή της γνωστοποίησης μεταβολής, ο φορέας της δραστηριότητας υποχρεούται να διαθέτει όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά, τα οποία δεν συνυποβάλλονται με τη γνωστοποίηση, αλλά τηρούνται μαζί με το αποδεικτικό υποβολής της στον χώρο άσκησης της δραστηριότητας.
6. Για την υποβολή της γνωστοποίησης λειτουργίας των δραστηριοτήτων του παρόντος κεφαλαίου απαιτείται η καταβολή παραβόλου, σύμφωνα με το άρθρο 11 και την κοινή απόφαση της παρ. 3 του άρθρου 128.
7. Η αρμόδια αρχή υποχρεούται να κοινοποιεί αμελλητί, τόσο την αρχική γνωστοποίηση, όσο και τις μεταβολές της στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, προκειμένου να ασκήσουν τις ελεγκτικές τους αρμοδιότητες.
8. Μετά από την υποβολή της γνωστοποίησης, ή από τον χρόνο κατά τον οποίο υπήρχε η υποχρέωση για την υποβολή της, η αρμόδια αρχή δύναται να διενεργεί ελέγχους και να προβαίνει σε ενέργειες εποπτείας, σύμφωνα με τα άρθρα 127-157 του ν. 4512/2018 (Α΄ 5) και τις κανονιστικές πράξεις που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση αυτού. Μέχρι την πλήρη εφαρμογή του ν. 4512/2018 η αρμόδια αρχή διενεργεί τους εκ των υστέρων ελέγχους βάσει κριτηρίων κινδύνου.

Άρθρο 125
Προϋποθέσεις λειτουργίας σχετιζόμενες με το πρόσωπο του φορέα

1. Φυσικό πρόσωπο μπορεί να ασκεί τις δραστηριότητες του άρθρου 121, εφόσον:
(α) έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του,
(β) έχει μόνιμη εγκατάσταση σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.),
(γ) δεν έχει την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, υπαλλήλου οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και, καθώς επίσης και την ιδιότητα του κληρικού.
(δ) δεν έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης και δεν έχει καταθέσει αίτηση για κήρυξη του σε κατάσταση πτώχευσης,
(ε) δεν έχει καταδικαστεί σύμφωνα με την περ. α) του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, Α΄ 26),
(στ) δεν του έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της ανάκλησης αδείας ή διακοπής λειτουργίας για ίδιο ή άλλο ιδιωτικό φορέα εκπαίδευσης και κατάρτισης την τελευταία δεκαετία.
2. Νομικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, μπορεί να ασκεί τις δραστηριότητες του άρθρου 120, εφόσον:
(α) η καταστατική έδρα του βρίσκεται σε χώρα κράτος – μέλος της Ε.Ε.• από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται αλλοδαπά μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, σχολεία των οποίων έχουν αδειοδοτηθεί βάσει του άρθρου 5 του ν. 4862/1931 (Α΄ 2).
(β) ο σκοπός του, σύμφωνα με το καταστατικό του, αφορά και στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης,
(γ) είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερο,
δ) δεν έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης και δεν έχει καταθέσει αίτηση για κήρυξή του σε κατάσταση πτώχευσης,
(ε) δεν του έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της ανάκλησης της αδείας ή της διακοπής λειτουργίας για ίδιο ή άλλο ιδιωτικό φορέα εκπαίδευσης και κατάρτισης την τελευταία δεκαετία,
(στ) ο νόμιμος εκπρόσωπος του νομικού προσώπου, εξαιρουμένων των εκπροσώπων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, πληροί τις προϋποθέσεις των περ. (γ), (δ), (ε) και (στ) της παρ. 1.
3. Τα νομικά πρόσωπα, εκτός των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των νομικών προσώπων των οποίων τα μέλη ή μέρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Διοικήσεώς τους ορίζονται ως εκ της ιδιότητας τους (ex officio), μπορούν να ασκούν τις δραστηριότητες του άρθρου 121, εφόσον οι μέτοχοι ή οι εταίροι τους ή τα μέλη των διοικήσεών τους, δεν έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, υπαλλήλου οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου.

Άρθρο 126
Προϋποθέσεις λειτουργίας σχετιζόμενες με την κτιριολογική υποδομή του φορέα

Για την κτιριολογική υποδομή των δραστηριοτήτων του άρθρου 121 ανά κτιριολογική μονάδα (αυτοτελές κτήριο ή τμήμα κτηρίου ή οριζόντια ιδιοκτησία σε πολυώροφο κτήριο), απαιτείται:
(α) νόμιμο αυτοτελές κτίριο ή τμήμα κτιρίου ή οριζόντια ιδιοκτησία ή βεβαίωση υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών ή χρήσεων στον ν. 4495/2017 (Α’ 167) ή σε άλλες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας,
(β) τήρηση της νομοθεσίας περί πυροπροστασίας,
(γ) επαρκής και άμεσος φυσικός φωτισμός και αερισμός,
(δ) επαρκής και ομοιόμορφος τεχνητός φωτισμός και εξαερισμός στις περιπτώσεις υπόγειων χώρων που χρησιμοποιούνται ως βοηθητικοί χώροι, καθώς και χώροι εργαστηρίων και βιβλιοθηκών,
(ε) ελάχιστο εμβαδόν αίθουσας διδασκαλίας δεκαπέντε (15) τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) για τις δραστηριότητες της παρ. 1 του άρθρου 123 και δώδεκα (12) τ.μ. για τις δραστηριότητες της παρ. 1 του άρθρου 124,
(στ) ενάμιση (1,5) τ.μ. ανά εκπαιδευόμενο στις αίθουσες διδασκαλίας,
(ζ) δύο (2) τ.μ. ανά εκπαιδευόμενο στους αύλειους χώρους ή χώρους εκτόνωσης.
Στον αύλειο χώρο συνυπολογίζονται τα υπόστεγα και οι ανοιχτοί διάδρομοι,
(η) δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με αναπηρία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τουλάχιστον σε μία κτιριολογική μονάδα (κτίριο ή όροφο) ανά περιφέρεια,
(θ) ένα (1) WC ανά τριάντα (30) εκπαιδευόμενους.

Άρθρο 127
Κυρώσεις

1. Για τις δραστηριότητες του παρόντος κεφαλαίου που υπάγονται σε καθεστώς γνωστοποίησης, η παράλειψη υποβολής αρχικής γνωστοποίησης, ή η παράλειψη υποβολής γνωστοποίησης μεταβολής, ή η γνωστοποίηση αναληθών στοιχείων, επισύρει την επιβολή των κυρώσεων της παρ. 1 του άρθρου 15 σε βάρος του φορέα της δραστηριότητας. Αρμόδιο όργανο για την επιβολή των κυρώσεων είναι η αρμόδια αρχή του άρθρου 122, ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας.
Για τις δραστηριότητες του παρόντος κεφαλαίου που υπάγονται σε καθεστώς γνωστοποίησης, όπου προβλέπεται ως κύρωση η ανάκληση της αδείας, από την έναρξη ισχύος του παρόντος κεφαλαίου νοείται η προσωρινή ή οριστική διακοπή λειτουργίας.
2. Για τις δραστηριότητες του παρόντος κεφαλαίου που υπάγονται σε καθεστώς έγκρισης η λειτουργία της δραστηριότητας χωρίς αυτή να έχει λάβει έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας, επισύρει την επιβολή των κυρώσεων της παρ. 2 του άρθρου 15. Αρμόδιο όργανο για την επιβολή των ανωτέρω κυρώσεων είναι η αρμόδια αρχή του άρθρου 122, ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας.
3. Σε περίπτωση παραβίασης επιμέρους όρων και προϋποθέσεων κατά τη λειτουργία των δραστηριοτήτων του παρόντος κεφαλαίου εφαρμόζονται οι κυρώσεις της κείμενης νομοθεσίας από τα αρμόδια όργανα που ορίζονται σε αυτή.

Άρθρο 128
Εξουσιοδοτικές διατάξεις

1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται το περιεχόμενο, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η διαδικασία της έγκρισης, της τροποποίησης και της μεταβίβασης αυτής, οι αρχές στις οποίες κοινοποιούνται οι εγκρίσεις και οι τροποποιήσεις τους, προκειμένου αυτές να ασκήσουν τις ελεγκτικές τους αρμοδιότητες και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την έγκριση, την τροποποίηση και τη μεταβίβασή της, σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 8.
2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται το περιεχόμενο και η διαδικασία της γνωστοποίησης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που τηρούνται στην έδρα της δραστηριότητας, ο τρόπος γνωστοποίησης των στοιχείων σε περίπτωση επικείμενης μεταβολής τους, οι αρχές στις οποίες κοινοποιείται η γνωστοποίηση, προκειμένου να ασκήσουν τις ελεγκτικές τους αρμοδιότητες και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη γνωστοποίηση, σύμφωνα με τα άρθρα 5 και 6.
3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθορίζονται το ύψος των παραβόλων της παρ. 5 του άρθρου 123, αναφορικά με την έγκριση, και της παρ. 6 του άρθρου 124, αναφορικά με τη γνωστοποίηση, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής τους, ο τρόπος μεταφοράς των πιστώσεων στα αρμόδια όργανα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα, σύμφωνα με το άρθρο 11.
4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθορίζονται το εύρος του πλαισίου των επιβαλλόμενων κυρώσεων του άρθρου 127, η κλιμάκωση και τα κριτήρια επιμέτρησης αυτών εντός των ορίων της παρ. 1 του άρθρου 15, για τις δραστηριότητες που υπόκεινται σε γνωστοποίηση, και της παρ. 2 του άρθρου 15, για τις δραστηριότητες που υπόκεινται σε έγκριση, η διαδικασία επιβολής τους, οι περιπτώσεις διακοπής λειτουργίας των δραστηριοτήτων σε περίπτωση έλλειψης έγκρισης, καθώς και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα.

Άρθρο 129
Μεταβατικές διατάξεις

1. Οι δραστηριότητες της παρ. 1 των άρθρων 123 και 124 που κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος έχουν ήδη λάβει άδεια εξακολουθούν να διέπονται ως προς τη λειτουργία τους από τις διατάξεις βάσει των οποίων εκδόθηκε η σχετική άδεια. Αν μεσολαβήσει μεταβολή στοιχείου, ο φορέας της οικονομικής δραστηριότητας της παρ. 1 του άρθρου 123 υποχρεούται σε υποβολή αίτησης έγκρισης, σύμφωνα με το άρθρο 123, και ο φορέας της οικονομικής δραστηριότητας της παρ. 1 του άρθρου 124 υποχρεούται σε γνωστοποίηση, σύμφωνα με το άρθρο 124. Μετά από τη χορήγηση της έγκρισης ή την υποβολή της γνωστοποίησης η λειτουργία της δραστηριότητας διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου.
2. Όπου στη νομοθεσία γίνεται αναφορά σε άδεια δραστηριοτήτων της παρ. 1 του άρθρου 123 νοείται η έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας του παρόντος κεφαλαίου. Όπου γίνεται αναφορά σε άδεια δραστηριοτήτων της παρ. 1 του άρθρου 124, νοείται η γνωστοποίηση λειτουργίας του παρόντος κεφαλαίου.

Άρθρο 130
Μη εφαρμοζόμενες διατάξεις

Από την έναρξη ισχύος όλων των προβλεπόμενων στο παρόν κεφάλαιο κανονιστικών πράξεων δεν εφαρμόζονται, ως προς τις δραστηριότητες του άρθρου 121, η περ. 1, η υποπερ. α της περ. 2, το πρώτο εδάφιο της περ. 3, οι περ. 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 14, 15 και 18 της υποπαρ. Θ3 και οι περ. 1, 2, 4 και 6 της υποπαρ. Θ5 της παρ. Θ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α’ 222).».

  • Διαμαρτυρόμαστε για το άρθρο 126. Είναι απαράδεκτο και καταστροφικό για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 15:23 | ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΝΑ ΔΙΕΤΙΑ. ΤΑ ΚΞΓ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ. Η ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΟΥΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ.

    ΩΣΤΟΣΟ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΟΤΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΜΕΑ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΤΡΟ.ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΩΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΜΕΑ.ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΒΑΡΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ.

    ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΛΟ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΚΞΓ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 75 ΜΑΘΗΤΩΝ/ΩΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
    ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ/ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΞΓ)

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 15:13 | Βασιλικη Γαντζια

    Παρακαλω επανεξετασετε τους ορους για ΑΜΕΑστις υφισταμενες επιχειρησεις δυναμικοτητας κατω των 75 ατομων

  • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ Ν/Σ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

    Κυρίες και Κύριοι,
    Mε το άρθρο 2 «ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» του υπό διαβούλευση σχετικού νομοσχεδίου του επισπεύδοντος Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προτείνονται αλλαγές στο καθεστώς αδειοδότησης Κολλεγίων, Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.ΙΕΚ), Κέντρων δια βίου μάθησης, Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, με την προσθήκη νέου Κεφαλαίου Κ΄ και νέων άρθρων 121 – 130 στο σχετικό ν. 4442/2016.
    Η ΟΕΦΕ ως η πανελλαδική κλαδική Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος όσο σημαντική θεωρεί την περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των Φροντιστηρίων, άλλο τόσο σημαντική κρίνει την ανάγκη να αποτραπεί ο κίνδυνος εισόδου στο κρίσιμο πεδίο της εκπαίδευσης προσώπων που δεν διαθέτουν τα προς τούτο ελάχιστα προσόντα και προϋποθέσεις, εισάγοντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των υγιών μονάδων, οι οποίες προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση στις πρωτοφανείς συνθήκες που επικρατούν και συνεχίζονται. Ο υπαρκτός αυτός κίνδυνος επισημαίνεται εμφατικά και στην «Έκθεση Γενικών Συνεπειών της ρύθμισης» (σελ.19), η οποία συνοδεύει το ν/σ, ως ακολούθως «Κατά τα αρχικά στάδια εφαρμογής των νέων περισσότερο ευέλικτων αδειοδοτικών διαδικασιών υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν φαινόμενα ε κ μ ε τ ά λ λ ε υ σ η ς της εμπιστοσύνης και κ α τ ά χ ρ η σ η ς των ελευθεριών που παρέχονται.» Και τούτο διότι άλλο πράγμα είναι η περαιτέρω διευκόλυνση στην άσκηση επαγγέλματος και άλλο η παροχή δυνατότητας παράκαμψης κάθε προϋπόθεσης εισόδου στο επάγγελμα με προφανείς κινδύνους στο επίπεδο εκπαίδευσης και τον ανταγωνισμό. Υπό την έννοια αυτή, λοιπόν, και με γνώμονα τη διαφύλαξη των όρων του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος της εκπαίδευσης και των εκπαιδευομένων, η ΟΕΦΕ επισημαίνει τα ακόλουθα στα άρθρα του ν/σ.
    1. Ο τίτλος του αρ.123 «ΕΓΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» είναι νομοτεχνικά ατυχής, διότι δεν εγκρίνεται ίδρυση και λειτουργία δραστηριότητας, αλλά ίδρυση και λειτουργία εκπαιδευτικoύ φορέα – δομής, η οποία ασκεί δραστηριότητα.
    2. Θετική κρίνεται η αυτόματη χορήγηση της έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας φροντιστηρίου μετά την τυχόν άπρακτη πάροδο 4 μηνών από την υποβολή της σχετικής αίτησης και των συνοδευτικών στοιχείων, διότι αίρει την ασάφεια και επιταχύνει την άσκηση του επαγγέλματος (αρ.123 παρ.2 εδ.ε).
    3. Θετική κρίνεται η ρύθμιση για αόριστη διάρκεια της έγκρισης και συνεπώς κατάργηση της επικαιροποίησης, η οποία αποτέλεσε τροχοπέδη για τον Κλάδο (αρ.123 παρ.2 εδ. τελ.).
    4. Αρνητικά αντιμετωπίζεται η επανάληψη στο ν/σ της παρ. Θ.3.12 του ν.4093/2012, ήτοι της διοικητικής κύρωσης της ανάκλησης της έγκρισης σε περίπτωση μη ενημέρωσης της αδειοδοτούσας αρχής για κ ά θ ε μεταβολή των προϋποθέσεων χορήγησης της έγκρισης, ακόμη και επουσιωδών, ως προσβάλλουσας την αρχή της αναλογικότητας (αρ.123 παρ.3 εδ. τελ.)
    5. Στην περίπτωση της μεταβίβασης της έγκρισης (αρ.123 παρ.4) πρέπει να τεθεί ρητά ότι ισχύει η διαδικασία της έγκρισης, όπως προβλέπεται στην περίπτωση της τροποποίησης (αρ.123 παρ.3 εδ. β), ήτοι ότι μετά την τυχόν άπρακτη πάροδο 4 μηνών από την υποβολή της σχετικής αίτησης μεταβίβασης και των συνοδευτικών στοιχείων, η μεταβίβαση θεωρείται εγκεκριμένη.
    6. Ως προς τη «ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» (αρ.124) για όποια ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ υπάγονται στη διαδικασία αυτή, επισημαίνεται ότι με δεδομένη την προβλεπόμενη αποκλειστικά και συνεπώς υποχρεωτικά ηλεκτρονική υποβολή (παρ.2 εδ.α), θεωρούμε αναγκαίο για την αποφυγή του κινδύνου που εκθέσαμε στην αρχή του παρόντος να γνωστοποιούνται – συνυποβάλλονται μαζί με την αίτηση και τα δικαιολογητικά είτε σε έγχαρτη μορφή, εάν η αίτηση υποβάλλεται σε έντυπη μορφή, είτε ψηφιακά, εάν η αίτηση υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή, δεδομένου ότι κατά το τελ. εδ. της παρ.4 «..Μετά από την υποβολή της γνωστοποίησης, ο φορέας μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της δραστηριότητας». Η υποβολή των συνημμένων εγγράφων θα περιορίσει σημαντικά τον κίνδυνο «πειρατικής» εισόδου στο επάγγελμα. Συνεπώς, προτείνεται η τροποποίηση και της παρ.5
    7. Ως προς τις «ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ» (αρ.125) και ειδικότερα ως προς αυτές των φυσικών προσώπων (παρ.1) επισημαίνεται ότι για την απόδειξη της ποινικής κατάστασης του αιτούντος απαιτείται να συμπεριληφθεί ρητά η υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού Π.Μ. τόσο του φυσικού προσώπου όσο και του εκπροσώπου του ν.π., άλλως η αυτεπάγγελτη αναζήτηση του. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για όλους τους εταίρους, διότι δεν νοείται η προϋπόθεση π.χ. της μη καταδίκης για έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας να αφορά μόνο στον νόμιμο εκπρόσωπο, ο οποίος δυνατόν να μην είναι καν εταίρος και να μην αφορά στους εταίρους, οι οποίοι συγκροτούν τον εκπαιδευτικό φορέα (αρ.125 παρ.2στ.).
    8. Ως προς τις «ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ» (αρ.126), επισημαίνεται ότι η προσθήκη στους φορείς του αρ.124 παρ.1, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ με αριθμό εκπαιδευόμενων έως 75, νέας υποχρέωσης, αυτής της δημιουργίας πρόσβασης σε ΑΜΕΑ καθώς και αύλειων χώρων κρίνεται υπερβολική και δυσχερέστατο να επιτευχθεί. Ας ληφθεί υπόψη ότι η παραμονή των μαθητών στο φροντιστήριο είναι κατά κανόνα σύντομη, γεγονός που δεν καθιστά αναγκαίο τον αυλισμό τους. Επίσης, η δυσκολία εύρεσης χώρων, που να πληρούν τις προτεινόμενες προϋποθέσεις και το υψηλό κόστος λειτουργίας τους, εκτιμούμε ότι θα οδηγήσει μεγάλη μερίδα συναδέλφων στην παραοικονομία του χώρου, που ήδη αποτελεί μάστιγα για όλες τις νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις. Προτείνουμε την παραμονή στο υφιστάμενο καθεστώς, ακόμη και στην περίπτωση μεταβολής κάποιου στοιχείου, με ανάλογη προσθήκη στο άρθρο 129.
    9. Σε ό,τι αφορά τις «ΚΥΡΩΣΕΙΣ» (αρ.127) επισημαίνεται η πλήρης και κατηγορηματική διαφωνία μας με το εύρος των διοικητικών προστίμων (100 έως 20.000 ευρώ και 500 έως 100.000 ευρώ). Ζητούμε την θέσπιση προστίμων συγκεκριμένου και εκ των προτέρων προσδιορισμένου εύλογου και αναλογικού ύψους, για προφανείς λόγους ασφάλειας και διαφάνειας.
    10. Τέλος, στις «ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» (αρ.129) προτείνουμε να αποσαφηνισθεί ότι η ανά διετία επικαιροποίηση καταργείται και για τις υφιστάμενες άδειες, όπως για όλες (βλ. παρ.3 παρόντος) και να προστεθεί ότι σε περίπτωση εξόδου εταίρου, αλλαγής μορφής εταιρείας και μεταβίβασης εταιρικών μεριδίων για λόγους συνταξιοδότησης ή ανωτέρας βίας, ο φορέας να μην μεταπίπτει στις νέες διατάξεις (βλ. παρ.8 παρόντος).

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 14:34 | ΔΑΛΙΑΝΗ ΑΝΝΑ

    Ευπρόσδεκτες όποιες αλλαγές απλουστεύουν την λειτουργία των Κ.Ξ.Γ, όπως η κατάργηση επικαιροποίησης της άδειας λειτουργίας ανά 2ετία. Όμως η υποχρέωση πρόσβασης σε ΑΜΕΑ σε ΚΞΓ δυναμικότητας κάτω των 75 ατόμων, είναι και ανέφικτη και δυσλειτουργική. Παρακαλούμε να εξετάσετε το ζήτημα και θα το διαπιστώσετε.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 14:55 | Δημήτρης Μανδρίνος

    Καλησπέρα σας. Η συνένωση των ΚΔΒΜ 1 και 2 είναι παράλογη και οδηγεί μαθηματικά σε αφανισμό των πρώτων, με τις προδιαγραφές που – επί της ουσίας – επιβάλλετε.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 14:42 | Γιάννης Δημητρος

    Παρακαλώ επανεξετάστε τις κτιριολογικές προδιαγραφές καθώς και αυτές για ΑΜΕΑ στις υφιστάμενες επιχειρήσεις των ΚΔΒΜ 1.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 14:50 | Νεντουδη Ιωάννα

    Διαμαρτυρομαι εντονοτατα στα νέα μέτρα για ΑΜΕΑ σε κέντρα Ξένων Γλωσσών δυναμικότητας κάτω των 75. Εν μέσω πρωτοφανους πανδημίας, τέτοια μέτρα είναι τουλάχιστον, απαράδεκτα. Οδηγείτε έναν ολόκληρο κλάδο σε αφανισμό.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 14:47 | Aaron Maria

    Να μελετηθει η αλλαγη που αφορα την προσβασιμοτητα των ΑΜΕΑ σε μικρα φροντιστηρια.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 14:01 | ΦΡΑΝΤΥ ΚΟΥΖΟΥ

    παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 14:02 | γιαννης παπουτσοπουλος

    το ιδιο πρεπει να ισχυσει και για τα ΚΔΒΜ. ειναι μικρες επιχειρησεις οι οποιες με το παρον νομοσχεδιο θα αφανιστουν

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 14:36 | Κατερίνα Πανακάκη

    Παρακαλώ όπως εξετάσετε εκ νέου τους όρους για ΑΜΕΑ ΣΤΑ ΚΞΓ κάτω των 75 ατόμων ανα ώρα.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 14:34 | Δραμισιώτη Στέιση

    Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 13:33 | Θωμάς Σκαπέρδας

    Κα. Υπουργέ
    Παρακαλώ θερμά να επαναξιολογήσετε τη συνένωση των ΚΔΒΜ 1 με τα ΚΔΒΜ 2.
    Τα ΚΔΒΜ 1 είναι επί το πλείστον μικρές επιχειρήσεις (οικογενειακές τις περισσότερες φορές), που παρέχουν πρόσβαση στη γνώση στην τοπική κοινωνία που δραστηριοποιούνται.

    Και αν οι προδιαγραφές περί ανθρωπίνου δυναμικού φαντάζουν εξωπραγματικές για το ρόλο που τελούν τα ΚΔΒΜ 1 , οι κτιριολογικές προδιαγραφές είναι ταφόπλακα για την επιβίωσή τους: η πλειοψηφία βρίσκεται στον αστικό ιστό των πόλεων, σε οικοδομές χαρακτηρισμένες ως οικίες. Με δυναμικό κάτω των 75 ατόμων, ορισμό σπουδαστών ανά τμ και πυρασφάλεια πραγματικά δε χρειάζεται κάτι περισσότερο για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια όλων.

    Σε ότι αφορά τα ΑΜΕΑ, αντιλαμβάνομαι την ανάγκη εξυπηρέτησης αυτών, αλλά αφενός δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή Οδηγία και αφετέρου μπορούν να απευθυνθούν σε όλα τα ΚΔΒΜ 2 ή να καταρτιστούν on line (όπως κάνει και πολύς κόσμος άλλωστε) στις ειδικότητες που αυτό είναι εφικτό. Εν τέλει, αν μια επιχείρηση δεν έχει πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, αυτομάτως χάνει αυτό το κομμάτι της πελατείας.

    Κλείνοντας, μη λησμονείτε πως τα ΚΔΒΜ 1 είναι στην «πρώτη γραμμή» σε ότι αφορά τις ανάγκες έχει η αγορά, καθότι έχει άμεση σύνδεση με αυτή: οι σπουδαστές έρχονται για να εξελίξουν τις γνώσεις τους σε ότι έχει πρακτική ζήτηση σήμερα και για αυτό εξ άλλου διδάσκονται από καθηγητές που είναι ενεργά εργαζόμενοι και παρέχουν τη γνώση/ εξειδίκευση στον τομέα τους. Αυτό συνεπάγεται διαρκή εξέλιξη με αναπροσαρμογή στα νέα δεδομένα και άρα μεταβολή της διδασκόμενης θεματολογίας. Μην το στερήσετε αυτό από την αγορά επιβάλλοντας «προκάτ» προγράμματα σπουδών…

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας

    Θωμάς Σκαπέρδας

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 13:58 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΛΑΜΠΡΟΥ

    Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 13:10 | Βασιλική Μαγγοπούλου

    Παρακαλώ επανεξεταστε τους όρους προσβασιμότητας ΑΜΕΑ για τις υφιστάμενες δομές των ΚΞΓ δυναμικότητας κάτω των 75 ατόμων

  • ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΑΛΛΗ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ

    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Κ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΦΡΟΝΤ ΜΕ Κ ΚΞΓΛΩΣΣΩΝ

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 12:16 | ΛΕΤΣΙΟΥ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ

    Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 12:08 | Αντωνία Δάφνη

    Παρακαλώ επανεξετάστε τους όρους για ΑΜΕΑ στις υφιστάμενες επιχειρήσεις των Κέντρων Ξένων Γλωσσών

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 12:12 | Anastasia Kinali

    Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 12:46 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΟΣΙΝΗΣ

    Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 12:50 | ΜΥΡΣΙΝΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ

    Παρακαλώ όπως εξετάσετε εκ νέου τους όρους για ΑΜΕΑ ΣΤΑ ΚΞΓ κάτω των 75 ατόμων ανα ώρα.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 12:25 | Καφετζή Ευφροσύνη

    Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 12:39 | Ξανθου Κατερινα

    Παρακαλω επανεξεταστε τους ορους για ΑΜΕΑ στις υφισταμενες επιχειρησεις

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 12:35 | Τσαντήλα Βασιλική

    Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 11:07 | ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Παρακαλώ επανεξετάστε τους όρους για ΑΜΕΑ στις υφιστάμενες επιχειρήσεις.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 11:32 | Σοφία Φωτοπούλου

    Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 11:58 | ΑΝΘΗ ΤΣΑΜΠΟΥΡΑ

    Παρακαλώ πολύ να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 11:02 | γιαννης παπουτσοπουλος

    να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 11:45 | ΣΑΜΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Παρακαλώ επανεξετάστε τους όρους για ΑΜΕΑ στις υφιστάμενες επιχειρήσεις.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 10:28 | Μαρία Σταματάκη

    Διαμαρτύρομαι έντονα για αυτό το νομοσχέδιο. Είμαι ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών και είναι ξεκάθαρο ότι το κράτος δεν μας υποστηρίζει σαν κλάδο αλλά επιδιώκει την εξόντωσή μας. Δεν αντέχουμε οικονομικές επιβαρύνσεις και αλλαγές σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε.

  • Ζητούμε να διασφαλιστεί πως η έγκριση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των Κέντρων Ξένων Γλωσσών θα ειναι αόριστης διάρκειας όπως αναφέρεται στο Άρθρο 123, Παράγραφος 2 ΧΩΡΙΣ υποχρέωση επικαιροποίησης ανά 2 έτη και ότι αυτό συνεπάγεται.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 10:08 | Μπογδάνου Ελευθερία

    Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • Διαμαρτύρομαι για την παρέμβαση στα κτηριακά εφόσον έχει εγκριθεί ήδη η άδεια μας.

  • 1. Είναι αδύνατον να αντέξουν οι επιχειρήσεις μας στα διοικητικά τόσων διευθυντών
    2. Ο κλάδος εκπαίδευσης που ασχολούμαστε (ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ) δεν προσελκύει ΑΜΕΑ.
    3. Είναι αδύνατον να εκδοθεί από την πολεοδομία πιστοποιητικό για χρήση εκπαιδευτηρίου για τα υφιστάμενα κτήρια.
    4. Οι σπουδάζοντες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική μετά το πέρας της φοίτησης.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 10:14 | Νίκη

    ΣύνδεσμοςΠαρακαλώ όπως εξετάσετε εκ νέου τους όρους για ΑΜΕΑ ΣΤΑ ΚΞΓ κάτω των 75 ατόμων ανα ώρα.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 10:33 | ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 10:40 | ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΑΚΩΝΑ

    Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 10:58 | ΣΑΜΙΩΤΗ ΑΝΘΙΠΠΗ

    Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 09:28 | Κατερίνα Γαλάνη

    Διαμαρτύρομαι κάθετα ενάντια στην απόφαση σας να αναγκαστούν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών κάτω των 75 ατόμων ανά ώρα να μετατρέψουν τις κτιριακές υποδομές για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ. Γνωρίζετε ήδη ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τέτοιων δομών ίσα που καταφέρνουν να επιβιώσουν όλο αυτό το διάστημα τη στιγμή που χάνουν μαθητές από τα παράνομα ιδιαίτερα που γίνονται δια ζώσης εν μέσω καραντίνας.Και τώρα καλούμαστε για άλλη μια φορά να τιμωρηθούμε με ακόμα μεγαλύτερα έξοδα, εμείς που λειτουργούμε νόμιμα και πληρώνουμε μηνιαίως όλες τις υποχρεώσεις μας. Το συμπέρασμα είναι ότι με αυτήν την απόφαση σας θα αναγκαστούμε να στραφούμε στο κλείσιμο των επιχειρήσεων μας που μόνο έσοδα προσφέρουν στο κράτος.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 09:47 | Κανέλλα Σχίζα

    Καλημέρα σας!
    Θεωρώ απαραίτητο να επανεξεταστεί το αίτημα για κτιριακές παρεμβάσεις στα κέντρα ξένων γλωσσών δυνατότητας κάτω των 75 εκπαιδευομένων ανα ώρα!Σε μια εποχή που ο κλάδος μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα θεωρώ για πολλούς συναδέλφους το υπουργείο οφείλει να μεριμνήσει.Φυσικά και είμαστε στην πλειοψηφία μας απόλυτα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στον κάθε εκπαιδευόμενο με ειδικές ανάγκες και αν παραστεί τέτοιου είδους ανάγκη όλοι μας κι ο καθένας ξεχωριστά είναι βέβαιο ότι θα πράξει τα δέοντα!Ωστοσο σύμφωνα με την προσωπική εμπειρία στον χώρο καθώς και τα λεγόμενα συναδέρφων στην πλειοψηφία μας θεωρώ δεν έχει προκύψει ανάγκη για τέτοιου είδους παρεμβάσεις με σκοπό την εξυπηρετηση εκπαιδευομενου Μ.Ε.Α οποτε θεωρώ ένα τέτοιο αίτημα θεωρείται τουλάχιστον ουτοπικό στις μέρες μας!
    Με εκτίμηση

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 09:08 | ΓΙΑΝΝΑ ΡΑΣΑΝΗ

    Πρακτικά αδύνατο κ.υπουργέ να προβούμε όλοι οι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών στη μετατροπή χώρων, προκειμένου να καταστούν προσβάσιμοι σε ΑμεΑ.
    Ο δικός μου χώρος δεν επιδέχεται αλλαγές και θα υποχρεωθώ να μετακομίσω, άρα να ανακαινίσω/διαμορφώσω ένα νέο χώρο. Το κόστος είναι απαγορευτικό και η υγειονομική κρίση έχει ήδη συρρικνώσει τα έσοδά μου. Θα υποχρεωθώ να κλείσω. Αυτό είναι το ζητούμενο? Να συρρικνωθεί κι άλλο η επιχειρηματικότητα? Να ανθίσουν κι άλλο τα παράνομα ιδιαίτερα?
    Σκεφτείτε πόσα έσοδα παρέχει στην κυβέρνηση μια νόμιμη επιχείρηση που πληρώνει εισφορές ασφαλιστικών ταμείων και φορολογία εισοδήματος.
    Τα άτομα Αμεα μπορούν να διδαχτούν ξένες γλώσσες με πολλούς άλλους τρόπους (ΚΞΓ με δυναμικότητα άνω των 75 ατόμων στα οποία είναι όρος ίδρυσης η προσβασιμότητα ΑμεΑ, τηλεκπαίδευση, νόμιμα ιδιαίτερα μαθήματα) τους οποίους όλοι οι καθηγητές είμαστε πρόθυμοι να εφαρμόσουμε προκειμένου όλοι οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στη μόρφωση.
    Παρακαλώ αναθεωρείστε. Μην καταδικάζετε τόσα μικρά/επαρχιακά ΚΞΓ στην ανεργία και στην ανέχεια.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 09:49 | Ινα Ξυπακη

    Παρακαλώ να εξανεξετασετε τουσς ορους για ΑΜΕΑ στις υφιστάμενες επιχειρήσεις
    δυναμικότητας κάτω των 75 ατόμων!

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 09:41 | Ορδολη Βασιλική

    Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 08:41 | Μαριάννα Τουρλουκη

    Καλημέρα σας Είμαι ιδιοκτήτης ενός Κ.Δ.Β.Μ.Ε1 από το 2010 σε μια πόλη 38000 χιλιάδες κατοίκους δηλαδή μικρή με τις προϋποθέσεις που έχετε ανακοίνωση σίγουρα κλείνουμε 30/11/2021 σίγουρα κάτι λάθος κάνετε και να κλείσετε τους θεωρητικά μικρούς και μείνουν ελάχιστη στην Ελλάδα και όσοι το καταφέρουν τα λειτουργικά έξοδα θα εκτοξεύσουν στα ύψη δηλαδή μη βιώσιμη επιχείρηση
    Εμείς μαθαίνουμε σε ανθρώπους μια τέχνη για αναγκη βιοπορισμού δεν είμαστε σχολείο
    Ζητάτε 2 διευθυντές 1 Γραμματέα σε περίπου 30 μαθητές τον χρόνο αυτό είναι αστείο πραγματικά. Αμεα ολα αυτά τα χρόνια δεν ζήτησε κανένας να μάθει την Κομμωτική τέχνη απλά γιατί είναι πρακτικά αδύνατο Αμεα να ασκήσει την τέχνη τις κομμωτικής και πολλών άλλων ειδικοτήτων
    Χρήση εκπαιδευτηριου λες και θα γκρεμιστεί το κτήριο και πολλά άλλα
    Έχετε σκεφτεί ότι αυτή που γράφτηκαν πριν τον covid ότι εως 30/11/2021 δεν θα έχουν ολοκληρώσει την τέχνη τους
    Θέλουμε τουλάχιστον 2 χρόνια να ολοκληρώσουμε την μάθησης τους αλλιώς θα διακοπή βάναυσα και άδικα 30/11/21
    Διότι σίγουρα θα κλείσω γιατί απλά αντί για απλούστερη αδειοδότηση
    Θα έλεγα Αδύνατη Αδειοδότηση

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 08:56 | Δημητριος

    Επανεξετάστε τους όρους για ΑΜΕΑ, είναι πρακτικά αδύνατον να κατασκευαστούν κατάλληλες δομές σε ήδη υπάρχοντα κτίρια, μας οδηγείτε σε αφανισμό!!

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 08:29 | Ιωάννα Καραμητρου

    Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2021, 07:41 | Κρανιώτη Βασιλική

    Παρακαλούμε να μελετηθεί η αλλαγή που αφορά την
    προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (σχέδιο νόμου, άρθρο 126). Στον υφιστάμενο νόμο, Ν.
    4093/2012, υπήρχε διαφοροποίηση: δεν προβλεπόταν η υποχρεωτικότητα για πρόσβαση
    των ΑΜΕΑ σε μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερης των
    75 μαθητών ανά ώρα. Επιβαλλόταν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ μόνο σε
    εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. που έχουν δυναμικότητα άνω των 75 εκπαιδευομένων
    ανά ώρα.
    Η διαφοροποίηση πρέπει να διατηρηθεί, διότι:
    1) οι μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ. είναι οι περισσότερες και
    συνήθως είναι εγκατεστημένες σε χώρους, που δεν επιτρέπεται από
    πλευράς στατικής να γίνουν κτιριολογικές μετατροπές,
    2) η ανάγκη εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ είναι μεν υπαρκτή και επιβεβλημένη,
    αλλά δεν υπάρχει Ευρωπαϊκός Κανονισμός, παρά μόνον Ευρωπαϊκή
    Οδηγία,
    3) στον Ν. 4759/2020, άρθρο 119, νομοθετήθηκε ότι τα κτήρια που πληρούν
    συγκεκριμένες προϋποθέσεις δεν καθίστανται αυθαίρετα, επειδή δεν έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ, και μπορούν να χρησιμοποιούνται,
    4) οι επιχειρήσεις αυτές αδυνατούν οικονομικώς να προβούν στις απαραίτητες
    κτιριολογικές μετατροπές, ώστε να εξυπηρετείται η προσβασιμότητα των
    ΑΜΕΑ, και
    5) η οικονομική συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού έχει πλήξει
    ιδιαίτερα τις μικρές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις Κ.Ξ.Γ.
    Κύριε, Υπουργέ,
    Ζητούμε την εξαίρεση των Κ.Ξ.Γ. με δυναμικότητα μικρότερη των 75
    εκπαιδευομένων ανά ώρα από την υποχρέωση να είναι εγκατεστημένα σε κτίρια που έχουν
    προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.
    Είμαστε βέβαιοι ότι θα λύσετε το πρόβλημα του Κλάδου μας.