- Υπουργείο Ανάπτυξης - http://www.opengov.gr/ypoian -

Άρθρο 10 Ειδικοί όροι για την διαδικασία έκδοσης άδειας παραγωγής των προϊόντων του άρθρου 2Θ

 

Στον ν. 4139/2013 (Α΄74) προστίθεται άρθρο 2Ι ως εξής:

«Άρθρο 2Ι
Ειδικοί όροι για την διαδικασία έκδοσης άδειας παραγωγής των προϊόντων του άρθρου 2Θ
1. Ο αιτών προσκομίζει στον Ε.Ο.Φ. την έγκριση λειτουργίας του άρθρου 2Α, η οποία συνοδεύεται από βεβαίωση παραγωγικής δυνατότητας προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με τη μορφή του ξηρού ανθού. Η βεβαίωση αυτή χορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις ασφάλειας και παραγωγικής δυνατότητας των μονάδων παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, πέραν όσων ορίζονται στην κοινή υπουργική απόφαση της παρ. 3 του άρθρου 2Β:
α) επιπλέον εσωτερική περίφραξη για την περιμετρική προστασία της εγκατάστασης,
β) περίκλειστη ουδέτερη ζώνη ελέγχου εισερχόμενων και εξερχόμενων οχημάτων,
γ) ενισχυμένη τοιχοποιία και πόρτες ασφαλείας στα σημεία αποθήκευσης δραστικών πρώτων υλών και τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με τη μορφή του ξηρού ανθού.
Σε περίπτωση που τα πρόσθετα μέτρα λαμβάνονται μετά την έκδοση της έγκρισης λειτουργίας του άρθρου 2Α, απαιτείται νέα έγκριση εγκατάστασης και επέρχεται τροποποίηση της έγκρισης λειτουργίας.
δ) υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος περί ύπαρξης μηχανισμού ασφαλούς περιέκτη. Για την ιχνηλάτηση και την ασφάλεια της διακίνησης των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με τη μορφή ξηρού ανθού κάθε περιέκτης προϊόντος φέρει υποχρεωτικά ασφαλή συσκευασία με μηχανισμό εμφανούς παραβίασης (anti-tampering device).
ε) υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ότι διαθέτει και διατηρεί παραγωγική δυνατότητα για δύο τουλάχιστον μορφές προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, εκ των οποίων η μία αντιστοιχεί στη μορφή του ξηρού ανθού και η άλλη δεν συνιστά μορφή ξηρού ανθού ούτε έχει τον ξηρό ανθό ως περιεχόμενό της.
Η βεβαίωση της παρούσας δεν υποκαθιστά ούτε αναπληρώνει την άδεια παραγωγής αποκλειστικά για εξαγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με τη μορφή του ξηρού ανθού που χορηγείται από τον Ε.Ο.Φ. κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 2Κ.
Η έγκριση του άρθρου 2Α δύναται να ανακαλείται οποτεδήποτε σε περίπτωση που διαπιστωθεί η παραβίαση των παραπάνω προϋποθέσεων από τον κάτοχο της άδειας έγκρισης εγκατάστασης και λειτουργίας παραγωγικών μονάδων προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης».